שלום לכל הגבעונים/ביינישים/גבעונים חצי כוח/אנשים באווירה שפה!
אז קודם כל אגיד שאני ממש מעריך את מה שאתם עושים ומחזק אותכם מכל הלב, תמשיכו להלחם על א"י ולהלחם בס"א שיש פה בכל פינה.
אז יצא לי להסתובב קצת (בכל זאת בייניש) בגבעות קודשנו בזמן האחרון, וסך הכל התרשמתי לטובה אבל רק שני דברים הפריעו לי - לא ברמה האידיאולוגית אלא דווקא ביום-יום.
קודם כל, ביטול תורה. אני יודע, נורא קשה ללמוד כשלפני רגע סחבת את הג'ריקנים של המים או אספת עצים. אבל בכל זאת - ממה שראיתי חלק גדול מהיום מה שעושים הוא בעיקר כלום. יושבים על המזרונים ומסתלבטים או מתאמנים בווינשופים סתם כי משעמם. באמת, קצת עצוב לי לראות חבר'ה שבאו להלחם את המלחמה של הקב"ה ולא לומדים תורה אפילו איזה חצי שעה-שעה מתוך כמה שעות פנויות...אז לדעתי שנתחזק בתחום הזה זה דבר חשוב ויהי ה' עמכם.
שנית, ולדעתי זה קשור לחלק הראשון כי "הבטלה גוררת עוון" אז ראיתי כמה וכמה חבר'ה, אני יודע שלא כולם אבל כמה כן, שסתם מתייחסים ממש רע לבע"ח שבגבעה (כלב/עיזים) זורקים עליהם דברים, מנסים לעשות מלחמות ביניהם וכדומה... סה"כ זה באמת צער בעלי חיים מיותר וזו גם עבירה.
כל הביקורת באהבה כמובן רק כדי לשפר את הדבר הזה שנקרא גבעות - אני בטוח שזה יוסיף לנו זכויות למעלה אם נקפיד על זה יותר.

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל