רק רציתי להעיר!פצלש לפצלש
יכול להיות שהרבה פה יחלקו עליי! ולכן אני מנצל את זה שא"א לא יודע מי אני..
ראיתי את זה באחת התגובות והסכמתי ולכן אני גם רואה לנכון לכתוב את זה...
הרבה פעמים אני שומע חברים שאומרים-מי שאין לו יצר ורצון לגעת הוא בבעיה, וזאתי כנראה לא אשתו...

זה לא נכון!!!
מי שלא רוצה לגעת בכל בחורה שהוא רואה ברחוב או ביפות וגדל על זה שלגעת בבנות- זה לא טוב- הגיוני שלא ירצה את זה...

הייתה תקופה שהייתי בטוח שאני קצת הומו(מצטער על הביטויים) בגלל זה- ובמיוחד ששמעתי מאנשים שאם אני לא רוצה לגעת בה זה לא היא...
שטויות!
התייעצתי גם עם רב בנושא, והוא אמר לי את זה שלא חייב להיות יצר הרע- אבל בעז"ה אחרי חתונה הרצון לגעת יגיע!
שבוע טוב!!!
ובהצלחה לכולם..
נ.ב. שכל אחד ימצא עם מי להתייעץ..
אני לא יודע מי הרב שהמליץ לך את זהקוד אבל פתוח
אבל אם אתה לא נמשך את מישהי, אל תתחתן איתה!

מי מבטיח לך שיהיה לך משיכה בהמשך?
^^^כשמש וכירח .
בקשר מתקדם הרצון מגיע מעצמו וזה דבר טבעי וחיובי. זה שלא עושים עם זה כלום עד החתונה זה ברור (!!) אבל רצון צריך להיות. ולא עם כל אחת שרואים ברחוב אבל עם אשתך לעתיד זה הכרחי.
אז זהו! שלא!פצלש לפצלש
למה אתה לא רוצה לאכול חזיר? כי חינכו אותנו שזה לא טעים...אותו הדבר..
כל עוד אין דחייה-הכל בסדר..
אם בנ"א רואה שזה האופי שלו, שלא יצפה ליותר מזה!
והרב זהו רב מאוד רציני, שמוכר פה נראה לי לכולם!!פצלש לפצלש
אם אין משיכה אז לא מתחתנים עם אותו אדם.הלוי
מי שבונה על כך שהמשיכה תגיע אחרי החתונה, לוקח סיכון מטופש, בדיוק כמו אלה שמתחתנים ללא אהבה או רגש כלשהו כלפי השני, ואומרים שהאהבה תבוא אחרי החתונה. בדרך כלל זוגות כאלה חיים יחד חיים מרים וקשים, לפעמים לוקח שנים עד שהם מתחילים לאהוב ולפעמים חיים יחד בלי אהבה במרירות עד סוף חייהם, ולעתים קרובות מתגרשים.

אם אין לך משיכה לנשים עקב חינוך, אז יכול להיות שיש לך עקב כך מחסום פסיכולוגי כלשהו ואולי כדאי ללכת לייעוץ מקצועי בעניין.
"סיכון"? יש לך את זה ביותר מוגזם?הדוכס מירוסלב

כל מה שאפשר לפתור בטיפול לפני אפשר לפתור בטיפול אחרי, בהנחה שזה מאיזה מחסום ולא כי הוא פשוט מחונך כמו שצריך.

להגיד לאדם שהוא צריך אהבה לפני החתונה, או תאווה, זה בדיוק כמו להגיד לו שהוא לא יכול להתחתן בלי ליפול בשמירת נגיעה כי איך הוא ידע אם הוא לא יגעל מהמגע אח"כ?!?! ה' יעזור!

לפעמיםצהרים

זה לא מחסום כללי כלפי כל הבנות אלא מחסום כלפי אותה אחת. ואז מה?

אם יש דחיה, אז לא בכח. אי משיכה לאותה אחת, זה גם בסדר.הדוכס מירוסלב

אני מכיר מקרה של בחור שלא נמשך לבחורה בגלל שהיא הייתה מושלמת חיצונית בעיניו.

זה איים עליו, והוא לא נמשך אליה בכלל. ואם הקשר שלהם היה רלוונטי והיה ממשיך זה היה עובר לו מן הסתם. ולבחורות שהיו הרבה פחות יפות היה לו נסיון.

אתה מבין את ההבדל בין אי-משיכה לבין דחיה?

פשוט מאד, קוראים לזה יצר או בלעז׳, אינסטינקט.הלוי
זו תוכנת תגובה והשרדות בסיסית שה׳ טבע בנו כשברא את האדם. אחד מענייני העולם הזה.

הדוגמה שנתתה עם השמירת נגיעה היא לא קשורה.
כדאי מאד שיהיה לך אהבה ותאווה למי שתתחתן איתה, כי אם לא ותבנה על ״זה יגיע אחרי״, אז אני עכול להבטיח לך שצפויים לך נישואים קשים או במקרה הטוב פושרים, לכל הפחות עד שתתפתח האהבה, אם בכלל.

ותאווה זה לא דבר רע מעיקרו. נכון שתאווה ללא רסן היא דבר רע והרסני ולכן, יש את עבודת המידות כדי לשלוט בתאווה ולכוון אותה בשעת הצורך למקומות נכונים וטובים, אך לא למגר אותה. כי אם תדחק אותה יותר מדי, אז אתה רק תיצור לעצמך מחסומים שיהיו לך לרועץ בנישואין.

זוכר מה קרה כשחז״ל רצו לבטל את היצר?
איך אתם אוהבים לערבב עניינים. זה אסור הלכתית, בזה זה נגמרהדוכס מירוסלב

לבוא להגיד לבן אדם לעבור עבירות לפני חתונה כדי לדעת איך יהיה לו אחרי זה חילוני לגמרי

מי אמר לעבור עבירות?הלוי
איפה אני אמרתי חס ושלום לעבור עבירות לפני החתונה?

אם עוד מישהו הבין מדבריי שאני אומר חס ושלום לעבור עבירה, אז אני מבקש שתגידו לי. כי אם כן, אז כדאי שאדע שיש בעיה בהתנסחות שלי.
אתה אומר שאם הוא נלחם בעצמו להמנע מהרהורי עבירה זה טובהדוכס מירוסלב

וזה ודאי אינו.

האידאל הוא שאדם ימנע מהעבירה (שהיא ההרהורים עצמם) ויעשה הכל כדי לא להגיע אליהם.

אתה טועה.הלוי
עבר עריכה על ידי הלוי בתאריך ו' באדר תשע"ח 09:30
לא אמרתי דבר כזה, למקרה שלא הייתי מספיק ברור אז אבהיר את עצמי.

אני אומר שהמשיכה צריכה להיות קיימת, אבל גם צריך לשלוט בה ולא להימשך להרהורי עבירה ובטח שלא להגיע לידי מעשה עבירה.
זה משהו אחד כשיש משיכה ושולטים בה וזה משהו אחר לגמרי כשאין משיכה כלל.
נישואין מאושרים לא יהיו ללא משיכה.
ומשיכה מגיעה מהיצר, בין אם תרצה ובין אם לאו. השאלה היא האם אתה שולט ביצר שלך או שהיצר שולט בך?
אדם שיודע להבדיל בין משיכה לבין הרהור ולמנוע אותם הוא צדיקהדוכס מירוסלב

לא קטן... אשריו ואשרי חלקו

הקב"ה ברא את בני האדם עם רצון טבעי להיות בחברת המין השנינושאת עיניים

אלא שחינכו אותנו כל השנים להדחיק את הרצון הזה על מנת להישמר מעבירה.

בהגיע הזמן, כשהאדם מתחתן, במידה והוא רוצה שהאהבה בינו לבין אשתו תתבסס הוא צריך להוציא את הכלי הזה ולהשתמש בו. 

אומנם בזמן הרווקות מדחיקים אותו, אך על כל אחד לשים לב האם יש בו את הכלי הזה , או יותר נכון האם אין לו אותו.

במידה ואין לו אותו, הזוגיות העתידית שלו בבעיה!!!

(בספר "בעצתך תנחני" מובא הסבר זה בהרחבה, ניתן לעיין).

לא מבין את הקשרהדוכס מירוסלב

ברור שאדם צריך שיהיה לו הדחף הזה, ובהנחה שהוא שפוי, יש לו אותו.

אם תלמיד חכם גדול נתן לו אישור, משמע שיש לו.

ואף אחד כאן לא יכול לערער על זה.

לא יודע מה זה בעצתך תנחני, מעיון בגוגל אני רואה שיש בעיקר פולמוס סביב הספר

אף אחד לא אמר לעבור עבירהכשמש וכירח .
ו-אי משיכה זה לא פחות טוב.
אני מכירה מישהי שהתחתנה עם בחור שלא היה לו קושי בשמירת נגיעה בכלל והם יצאו יחסית הרבה זמן, הם התחתנו ואז היא גילתה שאין לו משיכה לכלום. בסוף הם התגרשו. אף אחת לא תרצה שבעלה (גם לעתיד) לא יימשך אליה. אחרי החתונה אין ניצוצות וקסם. אם אין את הרגש הזה אי אפשר להבטיח שהוא יבוא.
אין קשר בין מי שמוגדר כ"אסקסואל" לבין מי שפשוט חינך את עצמוהדוכס מירוסלב

או חינכו אותו כראוי.

למרות שלענ"ד ה"אסקסואל" זאת המצאה מאין כדוגמתה

בן אדם לא ימציא על עצמו משהוכשמש וכירח .
כמו שיש אנשים שנמשכים לאותו המין יש גם את זה
גם זאת המצאה בפני עצמההדוכס מירוסלב

הפתעת.כשמש וכירח .
אם זאת דרך החשיבה שלך אז אין לי טעם להסביר זה כנראה לא יועיל
לדבר במושגים של חילונים זה לא "וואו"הדוכס מירוסלב

בשורש שלו, חיבור (שמשיכה היא התוצר לוואי שלו) הוא אחד עם כל דבר בעולם (מדומם עד מדבר).

העובדה שאנשים עיקמו את עצמם ושמו את החיבור שלהם במקומות לא נכונים (בין בגלגול זה, בין בגילגולים אחרים) לא משנה את התורה ולא מבטל את המצוות שהם מחוייבים בהם. זאת ההלכה, ד' אמותיו של הקב"ה בעולם הזה, וכל השאר צריך להתיישר עם האמת הזאת.

[זה שכולם אומרים את זה ואתה נגרר אחריהם מעיד רק על אפקט העדר... לא מרשים כל-כך]

אין קשר בין אפקט העדרכשמש וכירח .
להבנה בסיסית ואנושית שכן - יש אנשים שנולדו עם נטיות כאלה ואחרות. העובדה שאני לא יכולה להבין אותם כי אני לא במקום שלהם, לא אומרת שזה לא קיים.
ועובדה, התורה אוסרת על דברים מסוימים דווקא בגלל שהם קיימים ויכולים לקרות. הדברים האלה מוכרים מתקופות רחוקות, פשוט שהיום יש יותר לגיטימציה לבטא אותם (לא נכנסת לעניינים של מותר ואסור ולא באה לקטרג על אף אחד).

ממש לא כל חיבור יוצר משיכה. בטח שלא חיבור לדבר דומם (איך אפשר להשוות בין הדברים?).

וסתם צרם שאמרת שאנשים עיקמו את עצמם. אתה לא יודע חשבונות שמיים ולא יכול לקבוע למה בן אדם נולד עם נטיה כזאת. יש אנשים שסובלים מזה ועוברים כאן התמודדויות שאי אפשר לשער רק כדי להיות "כמו כולם". כל אחד והניסיון שלו בעולם הזה. זה לא סותר את ההלכה. להגיד מנק' מבט חיצונית שאין כזה דבר כשבפועל זה קיים ואםילו רבנים מכירים בזה - זה זלזול גמור.
את חושבת ככה רק כי טרחנו לך מהיום שנולדת שזה ככההדוכס מירוסלב

וזה נקרא להיות מושפע מתרבות מערבית שכולה מבוססת על השקר שהוא תרבות יוון.

בפועל, זה לא נכון, זה לא עובד ככה וזה לא משליך כלום על התורה.

גם אדם עם נטיות מחוייב באותם מצוות ואין לו שום דרך להתחמק מזה. אחרי 120 הוא יתן את הדין גם על זה שהוא לא התחתן והביא ילדים.

רוב ככל השאלות שהעלית בתגובה שלך נובעות מחוסר הבנה של מה שאמרתי, אם היית שואלת במקום להטיח הייתי מסביר, אבל לא נראה שאת רוצה להבין. יותר נראה שאת רוצה להצדיק את מה שהתרבות המערבית אומרת.

אני לא צריך לדעת חשבונות שמים, יש לי את האריז"ל.

לא מכיר שום רב משמעותי ש"מכיר בזה".

אין דבר מרתיח מהמדומיינים האלה שאומרים שזה נסיון שאי אפשר לנצח, שהתורה לא מתמודדת עם זה. אין יותר כפירה מזה.

<נכתב בנחמדות למרות שאנשים פה מבינים אחרת>

אם הייתי מושפעת מתרבות המערבכשמש וכירח .
כנראה שהייתי במקום אחר בחיים. אתה מדבר כאילו אתה יודע הכול ומכיר הכול.
אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו..מכיר? לא חושבת שאתה רשאי להגיד לאנשים אם הם ממציאים משהו לגביהם או לא. דרך אגב זה מוכח גם מדעית אבל נראה לי שזה פחות מדבר אליך.

לא אמרתי שזה משליך על התורה, התורה אסרה על זה מסיבה מסוימת. וגם לא אמרתי שבן אדם כזה לא מחויב לתורה. להיפך. אמרתי שיש לו ניסיון קשה שאתה לא תוכל להבין.

נראה לי שאתה לא הבנת מה אמרתי ובגלל זה הגבת בלי קשר. לא אמרתי שאי אפשר לנצח את הניסיון, קטונתי מלהתעסק בזה וגם אתה.

ואם כבר אז אין דבר מרתיח מאנשים אטומים שחושבים שהם יודעים הכול.

*נכתב בנחמדות וכו..
שום דבר לא "הוכח מדעית". די עם הבדיחות האלההדוכס מירוסלב

אם יש משהו שמרתיח זה אנשים שממציאים מחקרים מדעיים בגלל שהם קראו איזו כתבה בעיתון.

איך בדיוק אפשר להוכיח נטיה מינית מדעית?

אם כבר, מה שאני אומר הוכח מדעית. בסריקות MRI גם.

אם מותנך קטן, אל תקטיני את מותנם של אחרים...

טוב זה חסר סיכויכשמש וכירח .
אני מאמינה שאם נושא שהיית מסכים איתו היה מוכח מדעית כנראה שפחות היית מזלזל.
אתה אפילו לא יודע איך הוכיחו את זה וכבר פסלת. מאוד הגיוני לפסול משהו לפני שבודקים אותו.

האמת שהמשפט הזה תקף יותר לגביך אם כבר.. בלי להעליב כמובן
אני יודע בדיוק מה ה"הוכחות" לזה וזה מגוחך על גבול האבסורדהדוכס מירוסלב

זה שתתעקשי שמשהו נכון, לא יעשה אותו נכון.

את יכולה גם לקבל שאת עלולה לטעות לפעמים. אפילו אם העולם חינך אותך שאת צודקת.

עד אז, אם את רוצה דיון ענייני, תביאי ראיות "מדעיות" כמו שאת טוענת, ונדון בזה.

להגיד "הוכח מדעית" בלי שום בסיס לטענה, כשטוענים מנגד בדיוק את ההפך, זה לא בדיוק דרך להתווכח ובטח לא בסיס לטעון שכולם טועים חוץ ממך.

ובכל אופן, בתור אנשים מאמינים, גם לו יצוייר שהמדע היה מוכיח אחרת (למרות שכמובן שהוא לא), זה לא משנה כהוא זה את התורה ועדיין אין לזה שום בסיס ודעת חכמינו (שעליה נסמכים הרבנים שאתם מזלזלים בהם) היא האמת.

אני לא טענתי שאין בכוחך לעסוק בכלום, להבדיל...

זה שתגיד שמשהו הוא אבסורדכשמש וכירח .
לא יהפוך אותו לכזה.
אתה חושב ככה ואני חושבת אחרת וזה לא ישתנה. אין טעם לדיון ענייני אני כבר רואה איך זה יהיה ואני מכירה אנשים שחושבים כמוך (מעטים מאוד וטוב שכך) וזה לגמרי חסר סיכוי להגיע להבנה. גם אם אביא לך הוכחות חותכות אתה לא תקח אותן ברצינות כי אתה לא מוכן לקבל את זה.

לא הבנתי על איזה עולם אתה מדבר. ב"ה אני בן אדם חושב ואני יכולה להבין דברים בזכות עצמי.

מצחיק שאתה כנראה תוכל להכיל בן אדם שחילל שבת אבל לא בן אדם בעל נטיות כאלו. כשפועל אם הבן אדם השני ילך אחרי היצר, הוא יעבור על איסור כרת פעם אחת מאשר יהודי שחילל שבת וחוטא בזה כל שבוע.

המחקרים האלה לא סותרים את התורה. בתורה לא כתוב שזה לא קיים. (מי זה "אתם"? ואיפה ראית שזלזלתי? אם כבר אתה זה שמזלזל בכל דבר שלא תואם לדעותיך..)

בקיצור אפשר לסיים את הדיון סתם מיותר..
אני מכיר בחור צעירארצ'יבלד
באמת בחור נחמד שהוא הומו. לא נראלי שזה קשור לסביבה המערבית.
מה ההיקש כאן?הדוכס מירוסלב

על סמך מה אתה קובע שהוא לא מושפע מתרבות המערב?

ואיך זה קשור לעניין?

פתח שרשור אחר ונדון בזה, זה לא רלוונטי כאן.

אם תרצה פנה בפרטיות אסביר לך איך זה בוודאות חלק מתרבות המערב היוונית ואני בטוח שתסכים איתי

תעיין בבקשה בפרשת אחרי מות ותבין שהתורה לא אוסרת סתם.נושאת עיניים

יש הבדל בין שני הדבריםכשמש וכירח .
אבל התייעצת עם רב ואני לא באמת מכירה אותך ואת הדרך בה גדלת לכן אני לא יכולה להגיד עליך באופן אישי. רק בכלליות שזה בדרך כלל מה שאמור להיות
אין הבדל. בחלק מהמקרים חזיר זה איסור יותר קלהדוכס מירוסלב

יש הבדלכשמש וכירח .
אין מה להשוות בין אכילת חזיר, שלבן אדם מטבעו אין רצון לאכול ספציפית חזיר, לבין משיכה טבעית בין בני זוג.

לא חושבת שההרחבה תועיל כאן. ולא דובר על חומרת איסור
לבן אדם מטבעו אין רצון לאכול חזיר? מה זה הדמיונות האלה?הדוכס מירוסלב

זה תוצר של חינוך ותו לא מידי

חזיר זה דבר מגעיל. אפילו היה מותר לא הייתי נוגע עם מקל.קונילמל מזוכמיר
אם בן אדם לא ידע שאפשר לאכול חזירכשמש וכירח .
גם אם יהיה מותר לו, כשהוא יגדל ויראה חזיר - הוא לא ירגיש כלום. לא יהיה לו רצון לאכול חזיר פתאום אחרי שראה אותו.

לעומת זאת, בחור או בחורה שייפגשו עם המין השני שמוצא חן בעיניהם - כן יתרגשו / עם הזמן כשהקשר יתקדם גם תהיה ביניהם משיכה. מבלי שהם ילמדו על זה. ולמה? כי זה טבע האדם.

יש הרבה יותר הלכות צניעות/ייחוד שגורמות לך להמנע ממצבים שאפשר ליפול כביכול, לבין הלכות באיסור אכילת חזיר. זה כבר אומר הרבה.

ושני הדברים הללו, אכילת חזיר או משיכה לבן זוג. נוגעים בנק' אחרות בנפש. בטח כשמשיכה מגיעה ממקום רגשי. אז ההקבלה לא נכונה. ואין קשר בין שני הדברים.

וזה לא אומר כלום על פותח השרשור, יכול להיות באמת שהוא מקרה יוצא דופן שאחרי החתונה זה ישתנה. אבל אם הוא לא נמשך בכלל בכלל לאותה אחת שיתחתן איתה - כמו שאמרו פה שיחשוב על האופציה להגיד לה על זה.
זה מאוד debatable אבל אין לזה משמעות בפועלהדוכס מירוסלב

כך ההלכה בפשטות

אי אפשר להשוות בינהם.. לאו דווקא מבחינת חומרת החטאלב אוהב

אלא מצד מה שהלב נוטה יותר להתאוות..

3 דברים אין אדם ניצל מהם כל יום ואחד מהם זה הרהורי עבירה.. 

לא כולם שווים בתאוות. יש כאלה שתאוות האכילה שלהם גדולה יותרהדוכס מירוסלב

ההשוואה לא אמיתית משום צד.

אני לא הבאתי את הדוגמא, להזכירנו.

אין אדם ניצול מהם אבל אע"פ הזוהר אומר שיש. אז?

איכסא חזיר!קונילמל מזוכמיר
גועל נפש! אבל אישה נאה הלב חושק בה כי כך ברא האלוהים את הגברים בעולם ושמועה שמעתי שגם נשים מחבבות גברים זה דרך העולם ברצון האל.
אבל חזיר לא דומה. זה דבר מגעיל שאפילו בלי תורה עדיין דוחה.
מה שהיא אמרה 👆👆👆קוצ'ינית =)
וואו, זה מה זה לא נכון!הדוכס מירוסלב

חברים, תפסיקו עם העצות המוזרות האלה.

יש כמה וכמה גורמים שיכולים לעכב משיכה, רובם ככולם פתירים.

בכל אופן, בלי שום קשר לפותח השרשור, גם אדם עם נטיות ח"ו יכול להיות במדרגת מי שכפאו שד.

תרגעו כבר עם המערביות הזאת.

מממ חולקת עליךילדת המדבר
אם אין משיכה בין בני הזוג לפני החתונה- אז לא מתחתנים. זה לא טבעי והגיוני.
ואין דמיון בין זה לחזיר. חזיר לעולם לא תאכל ולכן אין משיכה לזה, אבל במין השני יש נגיעה בגבולות המותרים, ולכן יש דחף לזה כי ניתן להשיג את זה.
ויכול להיות שהרב אמר לך כך, כי זה נכון לגביך- אבל זה לא פסיקה לרבים.
לא מצליחה לדמיין חתונה שאין בה משיכה... וגם לא נשמע לי הגיוני שיום אחרי החתונה פתאום בום, משיכה.. זה או שיש או שאין.
שמעצהרים

קודם כל ברור שכל מקרה לגופו ובמקומך הייתי הולך לאיש מקצוע לברר את הענין..

זה הנסיון שלי:

הייתי אצל שלושה אנשי מקצוע שונים (יועצי נישואין) כשיצאתי עם בחורה כמה חודשים והרגשתי סוג של חסימה רגשית אליה שלא ידעתי איך להגדיר אותה.

השאלה הראשונה שהם שואלים בהקשר הזה היא: האם יש בך רצון לגעת? לו יצויר שהיה מותר היית רוצה?

שלושתם דתיים יראי שמיים. אחד מתהדר גם בתואר רב, אחד בן של רב חשוב בציונות הדתית. לשלושתם רבנים ממליצים ללכת.

ובאמת יצאתי לאחרונה עם בחורה שוואו הרצון הזה פשוט היה שם! 

אז נראלי ששווה לך לבדוק את עצמך מול איש מקצוע ולראות מה רמת המשיכה שאתה צריך להרגיש בשביל להתחתן.

(אם מעניין אותך אוכל לפרט יותר באישי)

הוא ממש לא צריך ללכת לאיש מקצוע. מה נסגר איתכםהדוכס מירוסלב

ברור לא חייב.צהרים

אם הוא מרגיש בסדר שלא ילך! ממש אין לי עניין להגיד לו מה לעשות

תזהרו עם העצות האלה, הוא אמר כבר שהוא היה בלחץ מזההדוכס מירוסלב

האמתצהרים

שבדר"כ אני מאד משתדל לא לתת עצות (בחיים האמיתיים כאילו...) פה פחות חשבתי שיש סיכון כי בסך הכל ללכת לאיש מקצוע לפגישה זה לא נורא ואפילו טוב. אם הוא ירגיע אותו הכי טוב, ואם ימצאו בעיה ויטפלו בכלל מצוין.

הוא כבר הלך לרב חשוב והוא אמר לו מה התשובה לגביוהדוכס מירוסלב

אתה נותן לו עצות אחיתופלקונילמל מזוכמיר
הטבע כופה עליו לרצות אבל אסורים עליו. ואם לא עובד אצלו הרגש הטבעי זה ענין לרופאים! כל גבר נלחם ביצר שכך אונס הבורא את ברואיו לקיים עולמו. ומי שפגוע ביצר כבר אסרה תורה לבוא בקהל!
אני אוסר בתכלית האיסור לאדם שכזה להתחתן לפני שברור לעומק מניעות שיש לו. הכלה אסור לצער אותה היא אדם עם זכויות.
כשמך כן אתהקונילמל מזוכמיר
תתייחס לדבר ולא לדובר דבר לענין או צא בחוץ שכאן מלבנים סוגיא בחברותא ואתה חושד בכשרים הלוואי ולא יתקיימו בך דברי חכמים. חזור בך!
כל הכבוד! יש בחורים טובים ב"ה הדוכס מירוסלב

חזרתי וקראתי את התגובות פה, וזה נוראי.

אנשים חושבים שהאמירה בגמרא "לא יאמר אדם אי איפשי ...אבל (יאמר) איפשי ומה אעשה ואבי שבשמים גזר עלי כך" זאת איזה לאו דאורייתא.

יש אנשים שחינכו אותם טוב. וקל לדעת מה ההבדל בינם לבין אלה שלא נמשכים לבנות מסיבות אחרות (וגם הם חייבים להתחתן ולהביא ילדים וכל ההמצאות של ה"רבנים" של הדור שטוענים שלא זה שקר).

אתם כרגע מציעים לו לא להתחתן אלא אם הוא עובר עבירות של הרהורים ותאוות, שתבינו!! מטורף בעיניי.

??ילדת המדבר
טוב לא להימשך?
יש לא להמשך ויש להדחות, ויש הבדל עצוםהדוכס מירוסלב

וזה השורש של מה שאומרים שכל עוד שאין דחיה צריך להמשיך.

אני מקווה מאוד שברור לך שלא להמשך זה טוב, זה אומר שאדם שולט במחשבות שלו וביצרים שלו.

מי שחושב שצריך להמשך לפני החתונה לא שונה מחילוני שחושב שצריך לטעום גם לפני כדי לדעת אם הוא לא יתחרט אח"כ. זה וזה לאו דאורייתא.

אם אדם אף פעם לא עשה עבודה והוא לא נמשך..לב אוהב

אז זה לא מראה על שום גדולה.. הוא פשוט נברא כך..

אם לאדם, לעומת זאת, יש יצר משיכה חזק, ועליו הוא מצליח לשלוט. זה בהחלט גדולה.. 

וחוסר דחייה לא אומר הצלחה בהמשך.. אני מאוד מקווה שבעלי רק "לא יידחה ממני".. מאוד מקווה..

אף אחד לא אמר לו לעבור עבירותילדת המדבר
זו לא הוראה לכלל, ומה שהרב אמר לו כנראה נכון לגביו.

ואם בחור מהרהר בבחורה שהוא גם ככה הולך להתחתן איתה אז זה נורמלי. זה שהוא לא מיישם את המשיכה בפועל, זה כי זו ההלכה. אבל לפחות הוא מתחתן עם הבחורה מתוך משיכה ואהבה ולא מניסוי
זה לא "נורמלי", זה איסור מדאורייתא. ככה שזאת עבירה על ההלכההדוכס מירוסלב

בפשטות.

וזה אסור גם הפוך, למקרה שתוהים

ברור שזה אסורצהרים

אם מדובר על בחור שהצליח להתגבר לגמרי על היצר והוא בחיים לא נכשל בהרהור כלשהו אז סבבה.

אבל רוב האנשים לא הגיעו למדרגה הזאת והם מכירים את היצר.

אדם כזה, שמכיר את היצר, ולפעמים נכשל, אם הוא יוצא עם בחורה ואין לו שום מחשבה בנוגע אליה זה קצת מוזר לא?

זאת נראלי הכוונה של @ילדת המדבר

לא מדוייק. כתוב בראשית חכמה, מובאה מהזוהר, שיש נשמות כאלההדוכס מירוסלב

שלהן אין נסיון. מובא בשער הקדושה לקראת הסוף.

זה תלוי בקדושה של ההורים.

@פצלש לפצלש תרגיש חופשי לעוף על זה

אין מביאים דינים מהזוהרקונילמל מזוכמיר
הלכות פוסקים מרמב"ם ושולחן ערוך שהם סיכום התלמוד והמשנה והתורה. לא מצינו מרן עובדיא יוסף או ליטאים שפוסקים מזוהר. עד מתי אתה משבש דעות הבריות כאן?!
גדולה של הנשמה שלו או של ההורים שלו..לב אוהב

לא גדולה שלו בגלגול הזה.. זה לא משהו שהוא עבד עליו.. 

של ההורים שלו וכפועל יוצא מזה שלוהדוכס מירוסלב

מי אמר לך שהוא לא עבד על זה?

כולם נשמות בגלגולים, מסתמא הוא הגיע לזה בגלגול קודם שלו

תודה רבה לך!!פצלש לפצלש
נהנה לקרוא את תגובותיך!
בשמחה רבה, שמח לשמח!הדוכס מירוסלב

בני אדם לא מלאכיםקונילמל מזוכמיר
הם מעל דרגת מלאכים כי הם נלחמים ביצר. מי שמנצח את היצר מעלתו גדולה אבל אי אפשר למנוע פיתויים אפשר רק להתגבר עליהם!
צדיקים גמורים נלחמים ביצרם ככתוב הגדול מחברו גדול יצרו ממנו ולא כתוב קטן יצרו.
חינוך לא מועיל בתאוות הוא מועיל בהתגברות עליהןקונילמל מזוכמיר
והרבה גמרות יש על תאווה ויצר רע של צדיקים והן צדיקים בגלל שמכריעים יצרם! אין תחבולה ואין עיצה ואין תבונה למניעת יצר שהוא גזרת האל לישוב העולם!
בלי להכנס לדיון פה, רק הערה חשובה על הסוףברגוע
מי שעולה לו רצון לעבור עבירה והוא מתגבר עליו, לא עבר שום עבירה.
רק ליהודי... אצל גויים מחשבה רעה בלי מעשה היא עבירה.אניוהוא
לא חושבברגוע
אתה מדבר על רצה לעבור עבירה ונאנס ולא עשה.
אני מדבר על הרהור שעלה לראש מעצמו ודחו אותו מייד.
הרהור הלב אפשר לדחות מיד בלי עבירההדוכס מירוסלב

אם זה הגיע כבר לראש זה עבירה ממש שהוא יכול לחזור עליה בתשובה

מה ההבדל? אפשר מקור?ברגוע
השורש בלב לא בר שליטה, כי שם מקום היצר הרעהדוכס מירוסלב

המוח כולו קודש.

זה מופיע בתניא, לא זוכר אם בליקוטי אמרים או באגרת התשובה.

זה החילוק בין מי שהלב שלו טהור לחלוטין (מדרגת צדיק) לבין מדרגת בינוני (שהיצר מתעורר אבל לא שולט) לבין מדרגת רשע (היצר מתעורר, שולט לפעמים).

זה קצת בעיון שם, וזה גם יוצא מעיון בסוגיה ההלכתית של שמירת המחשבה והעיניים (כל מה שלא בר שליטה הוא כמו שאמרת, מה שבר שליטה כמו שאמרתי).

זה לא נכוןברגוע
גם אצל בינוני עולים לפעמים הרהורים רעים למוח, אבל בגלל שהוא דוחה אותם מייד, זה לא נחשב עבירה.

תניא פרק כז:
ואם העצבות אינה מדאגת עונות אלא מהרהורים רעים ותאוות רעות שנופלות במחשבתו. הנה אם נופלות לו שלא בשעת העבודה אלא בעת עסקו בעסקיו ודרך ארץ וכהאי גוונא אדרבה יש לו לשמוח בחלקו שאף שנופלות לו במחשבתו הוא מסיח דעתו מהן לקיים מה שנאמר ולא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם אשר אתם זונים אחריהם. ואין הכתוב מדבר בצדיקי' לקראם זונים ח"ו אלא בבינונים כיוצא בו שנופלים לו הרהורי ניאוף במחשבתו בין בהיתר כו' וכשמסיח דעתו מקיים לאו זה ואמרו רז"ל ישב ולא עבר עבירה נותנים לו שכר כאלו עשה מצוה ועל כן צריך לשמוח בקיום הלאו כמו בקיום מצות עשה ממש ואדרבה העצבות היא מגסות הרוח שאינו מכיר מקומו ועל כן ירע לבבו על שאינו במדרגת צדיק שלצדיקים בודאי אין נופלים להם הרהורי שטות כאלו כי אילו היה מכיר מקומו שהוא רחוק מאד ממדרגת צדיק והלואי היה בינוני ולא רשע כל ימיו אפי' שעה אחת הרי זאת היא מדת הבינונים ועבודתם לכבוש היצר וההרהור העולה מהלב למוח ולהסיח דעתו לגמרי ממנו ולדחותו בשתי ידים כנ"ל.
עולים בלב, לא במוח. במוח זה עבירה, בינוני לא חוטא לעולםהדוכס מירוסלב

מסכים איתך שאם המחשבה עלתה והוא דחה ישר זה לא עבירה, בגלל העיקרון של התשובה.

ראיתי את הפרק הזה אתמול בדיוק, ויותר מדוייק להגיד כמו שאתה אומר.

אבל בכל אופן מחשבה של עבירה היא עבירה.

אולי זה דומה לעניין של הסתכלות שאם זה נכנס לך לעין והסחת את דעתך בוודאי אין עבירה בזה.

צריך לחשוב על זה מחדש

הוא כותב במפורשברגוע
זאת היא מדת הבינונים ועבודתם לכבוש היצר וההרהור *העולה מהלב למוח* ולהסיח דעתו לגמרי ממנו ולדחותו בשתי ידים כנ"ל.

ההרהור עולה למוח ודוחים אותו מייד.
זה שזאת העבודה לא אומר שאין בזה עבירה בעיקרוןהדוכס מירוסלב

אבל אפשר לדקדק ככה ממה שהוא אומר שבינוני זה מדרגת אדם שהיצר הרע מתעורר אצלו והוא לא חוטא לעולם (ולאו דווקא בהרהורי עבירה).

אבל זה לא תואם את העבודה של רוב העולם בכל אופן. אף אחד לא בינוני לפי התניא כמעט.

אוקיברגוע
אז אתה מסכים איתי שלא כל הרהור שעולה בראש הוא נחשב עבירה.
זה מה שרציתי להוכיח.
לא, כשזה הרהורי עבירההדוכס מירוסלב

מה?ברגוע
אם עולה הרהור רע לראש ודוחים אותו מייד זה לא עבירה.
כתוב בתניא במפורש!!
אני חושב שהחילוק שאתה מחלק הוא לא נכוןהדוכס מירוסלב

[מאידך יתכן ששלי לא] בכל אופן,] כשנופלת במחשבה הכוונה שאין בזה התחלה של הרהור.

כלומר ברגע שזה עולה, כגורם חיצוני, הוא נדחה לבחוץ.

כמו שאמרתי: זה לא תואם את העבודה של רוב העולם.

כשעולה לך הרהור רע אתה מצליח מיד לדחות אותו בלי להתעכב אפילו שניה? השניה הראשונה מאז שהוא עלה, זאת שהופכת את המחשבה לשלך, היא כבר עבירה.

הנקודה הסובבת פה היא מה פירוש המילה "נופלת", ואני מבין את זה אליבא דהפוסקים לגבי שמירת העיניים שנלמד מאותו פסוק. ומסתמא הגר"ז לא חולק עליהם (כי לא שמעתי חילוק כזה משמו).

...ברגוע
הוא כותב "שנופלות לו במחשבתו".
מחשבה היא התחלה של הרהור.

ספר התניא נכתב בתור הדרכה לכולם.
נכון שרובנו לא בדרגה של הבינוני, אבל לזמנים מסויימים בהחלט כן.
אז גם אם לא תמיד מצליחים לדחות מייד בשנייה הראשונה,
אבל זאת המטרה. ולפעמים בהחלט גם מצליחים בזה.
ההפך, הרהור הוא התחלה של מחשבההדוכס מירוסלב

נופלת לו במחשבתו קרי הרהור מגיע לו מהלב (הרהור הלב, משכן היצר הרע, דמים רעים שלא עבד בהם את ה') למוח (מחשבות הן במוח) והוא דוחה אותו

זה מה שהתכוונתיברגוע
כתבת לפני כן "כשנופלת במחשבה הכוונה שאין בזה התחלה של הרהור."
אז עניתי שאם ההרהור הגיע למחשבה יש פה התחלה של הרהור עבירה, לא סתם משהו באויר.
ובכ"ז אם דוחים מייד זה לא נחשב עבירה.
כי השנייה הראשונה של המחשבה לא בבחירת האדם.
מסכים שהכל מתחיל מהלב.

נראלי שמיצינו את הדיון.
זאת לא השניה הראשונה, לדעתי אתה מפספס את הפואנטה של בינוניהדוכס מירוסלב

אצל בינוני אין מקום לחטא, אז היצר שולט רק בחלק שלו בלב.

כשההרהור עולה אל המחשבה, הוא דופק על הדלת והמוח לא פותח לו.

אלה "מחשבות" חיצוניות למחשבות העצמיות. בהן אין עבירה. זה מין הרגש שיש לבינוני כשהוא יודע שהצעד הבא זה ליפול בהרהור עבירה. שם אין שום עבירה.

מעבר לזה,  אצל הלא-בינוני (רשע וטוב לו), כשח"ו פותחים את הדלת, זאת כבר בחירה (בדומה להסתכלות מעבר למה שנכנס לך בעל כרחך לזווית העין) ושם יש עבירה ולאחמ"כ תשובה

אני יודע שבינוני לא עובר עבירהברגוע
הפואנטה היא שזה לא נחשב עבירה. גם אם שנייה אחת היה לו במחשבה הרהור רע.

מה פירוש " מין הרגש שיש לבינוני כשהוא יודע שהצעד הבא זה ליפול בהרהור עבירה"
יש לו רוח הקודש?
למה לפי התניא יכול להיות שהבינוני יהיה מזה בעצבות?
הוא כותב שההרהור נפל לו במחשבה.
לפי סברתך הוא לא נפל לשום מקום אלא נחסם בדרך.
איך הפלגת לרוח הקודש?הדוכס מירוסלב

אדם שיודע שאם הוא יעבור ברחוב מסויים יתעוררו לו רצונות לא טובים זה רוח הקודש?

אז גם בינוני, שהוא בעל מדרגה, מרגיש מתי היצר הרע מתעורר לו (הוא ראה משהו, שמע משהו, נזכר במשהו). זה לא כזה בלתי אפשרי.

תתפלא עד כמה אנשים יהודים כשרים ויקרים מצטערים מדברים שאין בהם בכלל עבירות.

תחשוב עוד כמה אנשים שאתה מכיר, שחוזרים בתשובה מיד אחרי נפילה, ממשיכים להתעצב על זה. זה הגיוני? ודאי שלא, הרי כבר הייתה מחילה.

כך שהשאלה למה בינוני מתעצב היא לא שאלה. כל יהודי כשר רוצה שליבו יהיה חלל בקרבו, ק"ו בינוני.

בנפילה במחשבה יש חילוקים.

קח למשל חתיכת בוץ יבש והשלך אותה למים, בשניה הראשונה שתוציא אותה היא עדיין לא חלק מהמים וגם לא עשתה שם רושם. אם היא תשאר שם היא תתמוסס ותהפוך לחלק מהמים.

ר"ל, נפילה במחשבה אינה עושה את ההרהור כחלק מהמחשבה עצמו, וזה ודאי ברור ומובן. שאם ההרהור היה חלק מהמחשבה, אין שום ספק שזאת הייתה עבירה לכל הדעות (חשוב רוחנית, מה קורה כשנותנים לס"א אחיזה במחשבה שהיא עולם גבוה שאין בו אחיזה לטומאה).

אוקיברגוע
מסכים שלא נשאר שום רושם.
אבל כמו במשל שלך- אם הבוץ נפל למים, למשך כמה שניות הוא היה במים! מי שמסתכל על אותה שנייה רואה בוץ במים.
גם אם אח"כ מוציאים אותו ולא נשאר שום רושם.

הוא כותב להסיח את דעתו מהרהור, לא ממשהו שעלול להוביל להרהור.
ז"א יש פה משהו מוחשי שכבר נכנס לו לראש!

אני עוצר פה, יום טוב
מאי נפקא מינה אם הבוץ נגע במים? הוא לא חלק מהמיםהדוכס מירוסלב

אין היגיון במה שכתבת, האמת היא שהסחת הדעת מהרהור נועדת למנוע את המחשבה, לא את ההרהור עצמו (שמובן מאליו שלא שייך לומר).

אדרבה, מתוך האמירה להסיח את הדעת מההרהור, שבלב, ברור לך שלא מדובר על מחשבה, שהיא במוח.

" שנופלות לו *במחשבתו* הוא מסיח דעתו מהן"ברגוע
“נופלים לו הרהורי ניאוף במחשבתו"
אתה חוזר על הדיון הזה בצורה מעגליתהדוכס מירוסלב

זה שזה נפל לו במחשבתו לא אומר שההרהור הוא חלק מהמחשבה ובטח לא שזה המחשבה עצמה. מה לא ברור?

זה כתוב במפורש בביטוי "הוא מסיח דעתו".

במשל דלעיל המחשבה היא הים, ההרהור עבירה הוא הבוץ והדעת היא שימת הלב.

הים לא משתנה, שימת הלב נעה לכיוון הנפילה של הבוץ, והאדם בוחר להסיח את דעתו למקום אחר. באותו רקע הוא מסקל את המחשבה מאבן (ל' הפסוק) ומוציא את הבוץ לפני שהוא הופך לחלק מהים (ובעומק הוא לעולם לא הופך לחלק מהים).

כי עדיין מוזר ליברגוע
שהוא כותב שנופל במחשבה, וזה נשמע שיש חיבור מסויים בין המחשבה להרהור. ואתה אומר שההרהור בכלל לא הגיע למחשבה אלא נעצר מבחוץ.

אבל כנראה שלא נסכים על זה.
אני אחפש אולי מקור אחר ב"נ.
לא נעצר מבחוץ, נעצר ברובד שהוא לא המחשבה אבל באותו טווחהדוכס מירוסלב

זה הקליפה שסביב לאגוז, היא מצד אחד חלק מהאגוז אבל מצד שני לא חלק מהאגוז

זאת כבר הגדרה חדשהברגוע
לא חושב שבפועל אדם ממוצא יכול להבחין בהבדל הזה, אם הוא קיים בכלל.
משל האגוז הוא לא שלי. ובינוני הוא לא אדם ממוצעהדוכס מירוסלבאחרונה

לא קשור, כל זה נאמר בשאר עברות, אבלזבשר
באיסור עריות חכמים אמרו הרהורי עבירה קשים מעברה..מה שבא להגיד שגם הרהור בלי מעשה הוא אסור.
נכון אבלברגוע
מדובר אם האדם ממשיך להרהר במה שעלה לו לראש, לא אם הוא דוחה את המחשבה מייד.
הסברה שלך נכונה מאודהדוכס מירוסלב

אבל החילוק הוא כמו שאמרתי אליבא דאמת, בעיקרון.

למרות שגם לפי החילוק שלי ברגע שהוא נכנס להרהור, עבר עבירה והסיח אותה מדעתו זה ממש תשובה שלמה, וגם רבי נחמן אומר שזה עיקר תיקון פגם היסוד.

אתה נשוי?קונילמל מזוכמיר
או שזה רק ממה ששמעת מהרב?
דע ודייק שהתורה והטבע שניהם מעידים בבורא והמה שני עדים לא יזימו אחד את השני ונמצאים בהסכמה גמורה.
והטבע שברא האלוהים יצר חזק דבק טוב לחבר בני אדם פועל לפני ואחרי חתונה והוא סיבת החתונה שאיש ואישה נמשכים אחד לשני ברצון הבורא.
ומי שלא נמשך צריך ללכת לרופאים שגופו חסר דבר מהטבע.
לא ידעתי למי לשרשר,יעל מהדרום
לק"י

דעתי הקטנה בנושא (ואני מסיקה את זה מדבריה של מדריכת כלות), צריכה להיות כמיהה כלשהי למגע.
לא מדברת על מעבר אפילו.
אבל אם הבנאדם לא מרגיש שום רצון, אף אחד לא מבטיח לו שזה יגיע אחרי החתונה.
כי גם אנשים שנחמד לי בחברתם, לא בטוח שהייתי רוצה להתחתן איתם.

אני תוהה לעצמי אם קרבה רגשית מספיקה בשביל לדעת, שקיימת גם משיכה.
לא בטוח.
יעל- מסכימה עם כל מילה054
יכול להיות שחלק מהבלבול הגדול פה הוא סביב ההגדרה של משיכה.. הכרחי שיהיה וזה לא אומר שצריך להגיע להרהורי עבירה
מסכימה גם...יעל מהדרום

לי בכלל עולה שאלה אחרתילדת המדבר
מי אמר שיש בעיה בהרהורים/משיכה כשזה מדובר במישהו שהולכים להתחתן איתו. זה *כמעט* כמו נשואים.
על מה אתם מסתמכים כשאתם אומרים שיש כאן בעיה?
זאת ההלכה. "כמעט" זה לא נשואים, ואין כמעט בתורההדוכס מירוסלב

סליחה, אבל קשה לי עם זהילדת המדבר
יש לך מקור במקרה?
בזמן התורה לא היה מעמד של ארוסים כמו שיש היום, אז לא הייתה שאלה כזו בכלל.

כנ"ל לגבי נגיעה.
מזותומרת מקור? את רצינית? חחלב אוהב

זה פשוט שגם דקה לפני החתונה אסור לחתן להרהר בכלה..

עד שהיא לא מותרת לו, אין היתר.. 

נשמע מוזרילדת המדבר
אבל לא יודעת, זה נשמע לי הגיוני😅
המעמד של המאורסים היום הוא המשודכים של פעםהדוכס מירוסלב

ואין שם שום היתר לכלום...

הלכה גמורה.ד.

אין חולק עליה.

ו"הרהורים" אינם "משיכה". זה רק מראה שוב עד כמה זו טעות כשבנות מתרגמות דברים שאצלן, ביחס לבנים.

אבל החמור באמת, זו האמירה "כמעט כמו נשואים". וזו בדיוק אחת הבעיות במה שנהיה היום, בסוג ההסברות האלה, של מה שכאילו אמורים להרגיש טרום-נישואין.

מי שלא תופס את השינוי הקריטי בכך שמתחתנים, ומדמיין כאילו הכל זה איזה רגש שמקבל גושפנקא של טקס... אז הוא באמת אימלל את עצמו. בדיוק בשביל זה צריך לטפח את התפיסה, שאמורה להיות טבעית אם לא כל מיני השפעות זרות, איך בן ובת זה משהו "אחר" עד שנישאים, והחיבור מתחיל מהשינוי המציאותי, מהראש, מזה שנהיים איש ואשתו, משפחה. מי שחסר לו את זה, זה הפסד עוד יותר גדול מאשר מי שאינו חש הבדל בין דבר יקר ערך שנמצא בחנות והוא רוצה לקנותו - לבין משהו שהפך להיות רכושו ושלו.

זה לא רק "הלכה". הרבי מלובאוויטש ענה פעם למישהו ששאל אותו על ההבדל בין עם נישואין לבלי - שזה דבר שאפשר להבין "בהתבוננות הכי קלה"..   כלומר, אמור להיות תפיסה טבעית, אצל מי שתופסים נכון מה זה איש ואשה וצניעות בסיסית וכו'.  ההלכה - גם בונה, וגם מבטאת את עומק המציאות האמיתית.

כבר אסרו ב"ונשמרת מכל דבר רע" מדרבנן גם מה שרק עלול להביאהדוכס מירוסלב

לזה.

כלומר עדיין, האיסור בעינו עומד

אסביר לך לאט מה שאתה מחמיץ הנקודהקונילמל מזוכמיר
זה שאסרו תורה או חכמים על דבר זה בגלל שנפש האדם מתאווה לדבר. ומי גרם לתאווה? האל שברא את האדם אבל גם נתן תורה לשים גבול וסכר לתאוות לתעל אותה לאפיקים מועילים.
כי מה ענין איסור במה שהלב לא ירבה? אין איסור בתורה לאכול אוכל רקוב מסריח כי נפש האדם נגעלת מזה ואין תאווה לזאת ואין צריכה התורה להזהיר במה שאין יצר איליו!! אילו טעמי המצוות דברים פשוטים ויש לך בילבולים בזה.
ולהלכה, כמו שאמרו כאן רבים וטובים, אם אין רגש טבעי של משיכה יש לחשוש להמנע ולברר שאילו דיני נפשות! אני אוסר באיסור גמור להתחתן בלי רצון פנימי ולסמוך על הנס שלא כתורה שיהיה בסדר. זה יגמר בגירושין הקשים לילדים ולאישה מאד מאד!
מסכים עם כל מילה ומחזקקונילמל מזוכמיר
שנשים אינני מבין בהן הן חידה בתוך תעלומה בתוך מבוך בתוך גן נעול. אבל גברים מכיר אני היטב אותם ואת כל נכלוליהם. הם שטופים ביצר! לא בכדי הזהירו גמרות הרבה על זה כי הנסיון גדול מאד כל רגע ורגע. וזה כשאין נשים מסביב אבל אם יש נשים קשה מאד לעמוד בניסיון. אבל רובם ככולם מצליחים כי האל שברא את היצר בשביל לישב העולם גם ברא תורה וחינוך ותרבות לשים לו גבול וזה אפשרי!
אבל אי אפשר לאדם לעקור יצרו לגמרי ושטות לדמות שיש בני אדם כמלאכים שאין להם צורכי הגוף של שתיה אכילה וכו ומי שאומר כן מבולבל בדעות שלו וצריך תיקון. וראה הרמב"ם על זאת שמקבל שכר בגלל קושי הניסיון שיש לו בחירה אבל מי שלא מרגיש תאווה אין לו ניסיון או קושי בחירה כלל ואינו נותן שכר!
וצא וחשוב דברים פשוטים שניי ילדים. אחד בעל תאווה יתירה אוהב אגוזים והשני מלאך נגעל מהם. ושמו לפניהם אגוזי אגוזים! למי מגיע פרס שלא יאכל לפני קידוש?! לבעל התאווה או למלאך?!
מסופקניד.

על ההבנה של "מדריכות כלות" בהרגשות של גברים. כבר נתקלתי לא פעם בטעויות בכך.

ה"כמיהה" שטוב שתהיה, כלל אינה צריכה להיות באופן הממשי שחבריו אמרו לו, כלפי מי שעדיין אינה אשתו.

מה שה"חברים אומרים", זה שטויות.ד.

ולא רק שטויות - אלא גם שטויות מזיקות.

אדם שמתחנך, ומחנך את עצמו, שעיקר רצונו לאשה טובה, זה בגלל הייחוד של האישיות שלה, הצד של ההשלמה שיש בה אליו בתור אישה ובתור הבחורה הספציפית המתאימה לו, אז עיקר מה שתופס אותו במי שמתאימה לו, זה הצד הזה, העדין, המידותי, האישיותי.

ואדם שמתחנך ש"לגעת" במי שהיא בחורה זרה, זה דבר מגונה - אז זה שאינו פונה כלל לרצון "לגעת" ח"ו במישהי ספציפית שאינה אשתו, גם כשמכיר אותה כדי לבדוק אפשרות של נישואין, אינו חיסרון אלא מעלה.

אם מתוך שיכירו יתברר שמתאימים, אז החיבה והאהבה הפנימיים וקרבת הלב, יורגשו מצד עצמם. מתוך שנשואים, איש ואשתו, יהיו לכך עוד ביטויים.  וגם אז, מי שיחשוב שעיקר הקשר זה "נגיעה" ולא יבנה את העיקריות שבעצם היחס שבלב זה אל זה, האהבה וההערכה וההתענינות והאיכפתיות, עלול למצוא עצמו בפני שוקת שבורה.

תודה!👍👍פצלש לפצלש
באה לדייק054
ודאי שהעיקר זה החיבור הפנימי!!
אבל חשוב להדגיש גם את החלק החיצוני כי זה פחות מדובר וחבל, ויש דברים שלגמרי צריך להרגיש לפני חתונה..
בוודאי יש דברים שחשוב להרגיש,ד.

בעיקר אהבה עדינה, והערכת אמת. שהלב נמשך אל השני.

נוסף על ה"נתונים" של ההתאמה, המידות הטובות וכו'.

אבל כאילו צריך "להרגיש" מה שחבריו אמרו, אני לא מסכים עם זה (יש גם הבדל מסוים בין המשמעות אצל בנים ובנות).

לפחות תגיד את זה לבחורהים...

שתדע למה היא עלולה להיכנס

לא אומרת שיש לך נטיות שונות, אלא בחור בלי יצר..... (אולי קדוש אבל יכול להיות מתסכל ופוגע מאוד באישה שיש לה יצר)

מה הקשר חזיר? נכון שאנחנו לא יודעים מה הטעם

אבל אומרים שמאוד טעים ואנחנו בוחרים שלא לאכול כי אסור

נגיעה אצל זוג זה חלק מהבסיס של הקשר, של הנאה וחיבור בין בני הזוג ולא רק למטרות רבייה

אין כמעט אישה שלא מחפשת את המשיכה של בן הזוג שלה אליה ולהפך 

ממש לא קשור.ד.

מה זה "שתדע למה היא נכנסת"?... איזה עיוות מושגים.

אין כל קשר בין אם יש לו יצר או לא, לבין ה"סימפטום" שעליו אמרו לו. ההיפך. מכיר מישהי ברצינות, אז מהכבוד אליה, מהבנת ותחושת הערך הגדול והעדין, נזהר אינטינקטיבית מבפנים לא לדמיין עליה כל מיני דברים. עדיין אינה אשתו. אין לכך שמץ קשר למה שאחרי נישואין.

ובכלל, ההשלכה של בנות מהמשמעות של דברים מסויימים לגביהן (שהם יותר במשמעות "נפשית" אצלן), אל הבנים, היא טעות בעייתית...

כל דבר במקומו ובזמנו ובפרופורציה המתאימה לו.

הוא באמת לא כזה פירט אם נמשך לבנות או לאים...

אבל גם ממה שהחברים ייעצו לו והם מכירים יותר וגם מהלך הדברים שבהם זה נאמר

נשמע שיש משהו בעייתי

הרצון למגע הוא לא דבר רע, שאז כשהוא אומר שאין לו ייצר/רצון כזה זה לא בגלל שהתחנך בקדושה וטהרה

וזה כן נשמע בעייתי.

זה לא בהכרח אומר שיש לו נטיות הפוכות אבל כן קיימים אנשים שאין להם ייצר (א-מיניים) למרות שהכל בסדר אצלם גופנית- אמנם הם מעטים מאוד אבל הם קיימים. ולהגיד למישהו כזה סבבה תתחתן הכל בסדר זה לא דבר נכון. 

וגם נכון שהוא לא כזה פירט מה המצב שלו

ולגבי הרב- נכון שהרב אמר אבל אני תוהה לגבי השיקולים שעמדו לנגד עיניו

חברים הם לא מקור לעצות, וזה שהם חברים לא אומר שהם מכיריםהדוכס מירוסלב

מי יודע מה טוב ובטח לא מעיד על זה שהם מבינים איך העולם עובד ואיך שידוכים עובדים.

מסתמא דעת הרב הגדול שהוא פנה אליו גוברת על הכל.

אין שום בעיה אצלו, תפסיקו לחפש מתחת לאדמה...

עד שאת מטילה דופי במניעים של רבנים גדולים, תטילי דופי במקומות יותר ראויים

כשרבנים אומריםים...

להומואים תתחתן זה יעבור...

כן אני תוהה

לענ"ד הציבור שלנו לא משהו ביראת חכמיםהדוכס מירוסלב

לבוא ולהגיד על רב גדול "אני תוהה"? אני אעצור את הדיון הזה כאן.

הוא לא אמר מי הרבים...

איך שאל אותו ומה שאל אותו
עד כמה פירט וכו

רב זה רב, הלכות כבוד ת"ח לא מפלות בין אחד לשניהדוכס מירוסלב

זה לא אמור לשנות לך מי הרב ומה הוא וזה לא עניין שנתון לביקורתך.

קצת ענווה, אנשים.

בכל מקרה, הוא כבר כתב שזה רב חשוב וזה רק מחריף את הבעיה

זה לא ממש קשור.ד.

החברים לא "מכירים יותר"... זה לא כמו אצל בנות (גם שם הרבה פעמים זה דמיונות). הם סה"כ אמרו לו על משהו נקודתי. והם טעו. אדרבה.

להגיד "נשמע שיש משהו בעייתי", זה עצמו הכי בעייתי.

ה"רצון" הזה עם מישהי שאינה אשתו, כלל אינו משובח. גם מישהו שמאד אוהב איזה חפץ, להבדיל, שנמצא בחנות - זו לא בעיה שאינו מרגיש רצון ממשי לקחת אותו בלי לשלם. זה לא שלו. כשיקנה אותו, ממש ישמח שזה אצלו.  ואל דאגה, יכול להרגיש דברים גם בלי לרצות כעת כלפיה מה שהם כתבו עליו כאילו זו כביכול "מעלה"...

הניתוחים ה"נטייתיים" שכבר הפלגת בהם, ממש לא שייכים... ובוודאי לא שייכים לכותבם כאן בתור "השערות".. ואם הוא "לא כזה פירט", אלא שאל/העיר על נקודה ספציפית שאמרו לו - אז אכן אין כל ענין להתחיל להיסחף מעבר לכך.

[וכבר הערתי משהו לגבי ההבדלים בין בנים לבנות]

כל אחד ודרכו, אבל..רינגטון

מכיוון שלדעת רוב העולם יש כאן מימד של סיכון - אתה מחוייב ליידע את הבת-זוג לפני התחלת ההכנות לחתונה שכרגע אין לך משיכה!

גם אם בעיניך לא מדובר על סיכון, ואתה מוכן לקחת אחריות שזה (אולי) ישתנה לאחר החתונה.

זכותה המלאה להחליט בעצמה אם יש/אין כאן סיכון, והאם היא מוכנה להתחתן איתך למרות שכרגע אין לך משיכה אליה..

כי אם יתברר לאחר החתונה שזה יותר מסובך ממה שנראה לך עכשיו (אין לי סטטיסטיקות אבל מדובר על סיבוך נפוץ),

לפחות שזה יהיה מבחירה שלה, ולא יתברר שדפקת לה את החיים באמצעות הסתרת מידע שהוא עלול להיות מאד קריטי לזוגיות..

לכן, אסור לך להסתיר ממנה את המידע הזה!!

מקובל עלי שזוג יחליט ביחד החלטות לא שגרתיות, והם אח"כ ישאו ביחד באחריות לתוצאות של החלטות אלו.

אבל הסתרת מידע שהוא קריטי (ואפילו פחות מזה) לזוגיות - זהו מעשה נבלה!

ויכול להיות שאפילו כדאי לבדוק, וזה יתברר כ"מקח טעות"..

יפה כיוונת לדעתי! מקח טעות וצריכין להזהר!קונילמל מזוכמיר
החיוב הזה על שום מה? רב אמר לך דבר כזה?הדוכס מירוסלב

החיוב הזה הוא מוסר בסיסי אנושי,רינגטון

דרך ארץ קדמה לתורה!

לא צריך רב בשביל זה..

גם אם זה נובע מצדיקות,

בגלל שמדובר על צדיקות שהיא מיוחדת - אסור להסתיר מהבחורה!

(חוץ מזה, אם זה צדיקות, למה כ"כ קשה לך לדווח לה על זה? הרי זה מצדיקות..)

כשתמצא לי רב שיגיד שבמצב כזה (שלבחור אין משיכה לבחורה) לא צריך ליידע מראש את הבת-זוג - אני אשמח לשמוע..

קשה לי להאמין שתמצא רב כזה, מדובר על משהו שהוא מאד בסיסי לזוגיות..

כשמתחילים להמציא הלכות מ"מוסר אנושי בסיסי" הצרות מתחילות...הדוכס מירוסלב

אני לא מסכים עם זה,ד.

והביטוי של "משיכה" עדינה, קיים ממילא בתוך ההרגשה של האהבה, אם הוא חש כך אליה. לא מדובר באהבה תיאורטית, שלפי הנתונים נראה לו שאוהב אותה..

מה שחבריו אמרו לו, אינו שייך לזה, וגם אינו נכון.

נו באמת..רינגטון

מה איתך?

נכון שנגיעה אינה עיקר הקשר,

אבל היא חלק משמעותי וקריטי בקשר.

גם התורה מתנגדת לזוגיות אפלטונית,

ובוודאי שדרכה להמנע מזוגיות שעלולה להגיע לכגון זה..

על כן, דבריך אינם יכולים להשמע על כל לב כלל וכלל..

איפה התורה מתנגדת ל*זוגיות* אפלטונית?הדוכס מירוסלב

לא שזה לא נכון בבסיסו, אבל מה המקור שלך לזה?

מצוות עונהים...

יש סיבה ששאלתי אותו ולא אותך את השאלההדוכס מירוסלב

אין דבר כזה "זוגיות שעלולה להגיע למצב כזה" כי גם אדם א-מיני יכול להיות כמי שכפאו שד כמו שמסופר על עמודי התווך של עם ישראל

שמעתי על זוג נשויים...

שאין ביניהם כלום, וטוב להם והם מאושרים ביחד

לשניהם אין שום רצון למשהו מעבר

ומי אמר שייצר המין הוא דבר לא טוב?

היכולת להוליד היא ייצר טוב, רק צריך להשתמש בזה נכון

אין קשר בין מה שכתבת למה שכתבתיהדוכס מירוסלב

סבבה אבלים...

אף אישה רגילה לא תרצה בן זוג א-מיני שיהיה איתה כמי שכפאו שד

זה מראש להיכנס לנישואים בעייתיים. 

אני בטוח שאת לא מכירה את כל הנשים בעולם...הדוכס מירוסלב

ושם לא מוזכר שום תלונה או תרועמת מצד אשת גדול הדור שהייתה, מסתמא, אישה גדולה בעצמה.

הוא לא שאל פה האם לספר לאישה ואף אחד לא אמר לו כאן שלא יספר. הוא רצה לפרוק את מה שהוא אומר והוא גם צודק.

וברמת העיקרון אני בטוח ב100% שהוא ימשך לאשתו, פשוט בצורה שרובנו לא מכירים כי אותנו לא גידלו בצורה שגידלו אותו.

מן הסתםים...
עבר עריכה על ידי אודליקה בתאריך ו' באדר תשע"ח 16:30

מי שמגיע לפרישות זה שונה

ובגלל זה זה לא נחלת הכלל

ויותר מזה צריך להיזהר עם הנהגות של פרישות בגלל שלום בית

והפרישות היא לא מטרה בפני עצמה, המטרה היא קדושה

ובקדושה יש חזרה לחיים רק שהכל מתקדש

לפרישות לא מגיעים, בפרישות עובריםהדוכס מירוסלב

קדושה היא מדרגה רחוקה מאוד מהדיבורים של רוב היושבים כאן.

לבוא ולהגיד שמישהו בכלל מבין מה זה, זה קצת הוזלה שלך המושג.

זה לא "חזרה לחיים רק שהכל מתקדש", זה גימוד גמור של המושג קדושה.

במצב של קדושה יש הרבה פחות הנאה מהעולם הזה מאשר בפרישות ואפשר להגיד גם על זה ש"עין לא ראתה אל' זולתך".

זה לא צריך להיות שיש פחות הנאהים...

זה אמור להיות שיש הנאה והיא לשם שמיים

בפרישות כן עוברים כי זאת עוד מדרגה והמטרה היא לא להישאר שם. כמו שנזיר מביא קורבן על הנזירות שלו

כמו שכתוב ששופטים על חוסר ההנאה במה שהאדם יכול להינות ממנו

קדושה זה החיים! אז ברור שצריך לחיות 

(אין לי מקור מדויק- משיעורים של הרב שרקי, מסילת ישרים)

זאת לא אותה הנאה בכללהדוכס מירוסלב

לגבי נזיר זה רק מאן דאמר, ולמרות שקיבלנו אותו בפשטות, מהסוגיה נראה שזה לא שייך בכלל במציאות

מצחיקים אותי שאנשים מדברים על מדרגת הקדושה כאילו שהם מקדשים את החומר ואפילו לא טעמו קמצוץ של פרישות... איך אפשר להגיע לקומה האחרונה בלי לעבור בהתחלה אפילו?

מישהו פה נקי מכל העבירות? זאת ההתחלה במסל"ש

בעבר היה אפשרים...

בארץ ישראל אפשר להגיע לקדושה בלי פרישת- (הרב שרקי)

וכמו שאמרת זה דברים שלא במדרגה שלנו

אבל לקדש את הפרישות זה לא יהודי!

ממש לא נכון, הדבר מובא במפורש בספרי ראשונים ואחרוניםהדוכס מירוסלב

על אותו עניין ואאל"ט יש מאן דאמר שזה דאורייתא משום "קדש עצמך" ואכמ"ל

אתה מתייחס רק לחלק מהמקורות ומתעלם ממה שפחות נוח לך..רינגטון

דבר ראשון, אתה יכול להסתכל למשל במסכת ברכות דף סב. במעשה רב כהנא ורב, ולראות שיש גם מעמודי התווך של עמ"י שנהגו ממש לא "כמי שכפאו שד"..

דבר שני, חלק ממצוות עונה, זה גם לרצות את האישה..

רק דעת מיעוט שבמיעוט (נראה לי רק האדמורים מגור ומסלונים),

מפרשים את ריצוי האישה בשונה מהפשט..

אז אם האישה מתרצה ממישהו שלא נמשך אליה - אחלה!

רק חייבים ליידע אותה מראש ולשאול אותה על זה..

דבר שלישי, בנוסף למצוות עונה שהיא על הגבר, יש גם מצווה (יותר בכיוון של לאו) על האישה.

שאם היא מעוניינת בזוגיות אפלטונית בניגוד לרצון הבעל, היא נחשבת אישה מורדת,

זו עילה לגירושין והיא מאבדת את כתובתה..

לא מבין את הלך המחשבה שלךהדוכס מירוסלב

זה שיש מי שלא עשה כמי שכפאו שד אומר שאסור לאדם להיות כמי שכפאו שד?

מה אתה רוצה? אני מתקשה להבין.

בכל אופן, לענייננו, אין שום קשר בין מה שאתה אומר למה שהוא אמר.

הוא לא אמר שהוא יסתיר ממנה, והוא לא אמר שהוא לא ימשך לאשתו. הוא בסה"כ אמר שנשים זרות לא מושכות אותו. ככה שאין שום סיבה ליידע אותה בזה שהוא לא נמשך לנשים זרות

נראה לי שפשוט איבדת את החוט המקשר בשרשור..רינגטון

יש כאן כמה נושאים שאתה קישרת ביניהם ישירות כשאין ביניהם קשר ישיר..

אז אכתוב לך במסודר:

1. פותח השרשור דיבר על זה שלא חייב להיות משיכה לפני החתונה.

על זה עניתי לו שלהרבה (רוב) הנשים, חשוב להן שתהיה משיכה לאחר החתונה.

מכיוון שאין לו משיכה לפני, וזה נפוץ שהמשיכה גם לא תגיע אחרי.

לכן, הוא חייב להודיע על זה לבת-זוג לפני החתונה,

כדי שהיא תחליט אם היא מעוניינת לקחת את הסיכון הזה.

2. דיברנו על "זוגיות אפלטונית",

שזה בעצם זוגיות בין איש לאישה שמתנהלת כמו זוגיות בין גבר לגבר או אישה לאישה,

בזוגיות זו לא מתקיימת מצוות עונה, ואף האישה יכולה להחשב כאישה מורדת.

לכן, זוהי לא דרכה של תורה.

3. כתבת על עמודי התווך של עמ"י שנהגו "כמי שכפאו שד" (- זו לא זוגיות אפלטונית).

אז דבר ראשון, הבאתי לך גם עמודי תווך אחרים של עמ"י שנהגו להיפך.

דבר שני, לפי רוב הפירושים, כן הייתה לו משיכה, רק שהוא החליט לצמצם בתענוג.

(שזה קצת שונה מהכיוון שאליו רצית לקחת את העניין)

ואם אתה רוצה להתנהג "כמי שכפאו שד", זו אכן זכותך המלאה.

אבל גם זכותה המלאה של האישה זה לבעל שלא נוהג בצורה זו.

ולכן יש לך חובה, וזה ליידע לפני החתונה את הבת-זוג שזה מה שאתה רוצה!

למה?

כי חלק ממצוות עונה זה גם לרצות ולפייס את האישה,

ואם האישה תהיה מרוצה רק ממישהו שמראה את משיכתו אליה (שזה רובא דעלמא),

אז זכותה לדעת מראש כמה מתוך מצוות העונה בעלה לעתיד מתכוון לקיים..

ולגבי הסוף רק אבהיר, הוא לא אמר שהוא רק לא נמשך לנשים זרות,

הוא אמר שגם ספציפית הוא לא יימשך אליה עד החתונה (אח"כ הוא כבר כנראה לא יכול לדעת).

אין בעיה שהוא יסתיר ממנה שהוא לא נמשך לנשים זרות, אבל יש בעיה אם הוא יסתיר ממנה שהוא עדיין לא נמשך אליה (ואני מדבר לשלב שכבר החליטו להתחתן).

דבר נוסף, אכן הוא לא כתב בפתיחת השרשור שהוא מתכוון להסתיר ממנה מידע זה.

אבל, מכיוון שפותח השרשור לא התייחס לזה,

הרגשתי צורך עז להבהיר את הנקודה שהוא חייב ליידע את הבת-זוג לפני שמתחילים את ההכנות לחתונה.

מי שהתחיל לקרוא תיגר על החיוב ליידע את הבת-זוג אלו אתה וד.

וכמובן שבנקודה הזו אני לא מסכים לדעתכם כלל וכלל!!

נ.ב.

כמובן שיש לי חשד מסויים שאתה הוא בעצם פותח השרשור,

וזה נובע מצורת התנהלות מסויימת בשרשור..

לא איבדתי כלום, אתה פשוט מגיב בלי קשר לשרשורהדוכס מירוסלב

ולא, אני לא פותח השרשור. אל תהיה ליצן.

הלוואי שכן

הקדמת את פורים בשבוע רינגטון

אתה הקדמת? לא הבנתי 🤔הדוכס מירוסלב

לא ברור לי איך זה מגיב על דברי..ד.

אני לא אמרתי שכאשר אנשים נשואים, אין גם ביטוי כזה של האהבה ביניהם.

אבל זה כלל לא קשור למה שלפני הנישואין.

כתבתי שלפני נישואין צריך שתהיה אהבה. ובהיות שהמשמעות של זה איננה משהו שבתיאוריה, "לפי הנתונים", נראה לו  שאוהב אותה... אז ממילא הצד של ההימשכות העדינה מבפנים, קיים.

אין לכך כל קשר למה שחבריו אמרו לו, "אם אינו מרגיש רצון לגעת".... לא שייך. אינה שלו, לא מרגיש רצון ממשי "לגעת". בסדר גמור.

[אולי לא הבנת נכון מה שכתבתי בהודעה הקודמת]

^^^^^ כל מילה!הולם, הולם
אם בעיני הבחור זה לא אלמנטרי - שיהנה. בעיני רוב הא.נשים זה סופר אלמנטרי, ואם מישהו היה אומר לי שהוא לא מרגיש אליי משיכה, לא הייתי מוכנה להתחתן איתו.
יכול להיות שהרב נתן עצה מסויימת, אבל בסוף לא הוא מתחתן עם הבחור, אלא הבחורה הנדונה. אגב; לא כל רק הוא פסיכולוג, ולא כל רב מבין בדקדוקיי הנפש העדינים האלה. Face it.
מי שמתחתן בלי משיכה ולא מספר את זה לבחורה, עשוי לעשות לה עוול עצום. שאנשים לא יעשו שטויות.
בתור נשואה אני מגיבהזריחת הלבנה
איך פעם לא הרגשתי רצון לגעת בגבר, אבל כשפגשתי את האיש שלי בהחלט נמשכתי!
לא הייתי מתחתנת בלי להרגיש את המשיכה הזו!
משיכה היא לא רק עניין פיזי, נכון נמשכים לגוף אבל המשיכה הזו מתבססת על אהבה, כי לא משנה כמה 'חתיך' הגבר הזה אני לא אמשיך אליו כי הוא לא קשור אלי. ..
אז חכה תפגש כן מישהי שתאהב ובטוחה שתמשך גם! ואם לא... לא יודעת מה להגיד.. לא הייתי רוצה להתחתן עם מישהו שלא נמשך אלי בטירוף.
אח שלי הולך להציע נישואיןLavender

ואני בוכה מהתרגשותתת

כמה שזה היה צפוי אני פשוט מאושרת

אבא תודה

וואי מלא מזל"ט!! 🎉🎉🎉ל המשוגע היחידי
מאוד מאוד מרגש. מזל טוב!נחלתאחרונה
עד כמה להקפיד על הכלל של להציע לבן קודם.אנונימי 14

משהי מעבודה נראית לי מתאימה לחבר שלי.

הבעיה:

אני לא מספיק יודע לספר לו עליה..

אני צריך מס' של חברה שלה שהיא תוכל לספר לו עליה..

אבל אם אבקש ממנה מספא שך חברה היא כמובן תבין שיש לי הצעה, ואם לא אחזור אליה עם ההצעה היא תבין שנפל..

מלעשות??

מה הבעיה שתבין שהוריד?אני:)))))

אל תיקח את זה יותר קשה ממנה..

ואולי כדאי שתציע לשניהם בו זמנית? ותעביר מספרים של בירורים ושיחליטו לבד.

זה כזה נורא אם היא תבין שנפל?advfb
זה בכלל לא אישיו.לגיטימי?

א. אין שום בעיה להציע לאישה לפני הגבר.

ב. בעיני, אנשים שבוגרים מספיק בשביל להתחתן - מקבלים את זה בהבנה. 

ג. עד כמה תסריט כזה נשמע לך מוזר?

שלום חברה מהעבודה, האם את במקרה פנויה?

מעוניינת לשמוע הצעה?

יש לי חבר מאוד X, וחשבתי שאולי הוא מתאים לך, אבל לא דיברתי איתו עדיין. אם זה מעניין אותך, אני יכול לשאול אותו קודם (ואשמח לקבל פרטים מסודרים שלך\מס' של חברה), או אולי הפוך, אני אספר לך עליו ותראי אם זה בכלל הכיוון? 

אצלךבחור עצוב
מכיר לא מעט שרוצות שיציעו לגבר לפניהן. 
עדיין, יש הרבה שבמצבים מסויימים יקבלו בהבנהadvfb

שיציעו להן קודם

לא אמרתי את ההעדפה שלי...לגיטימי?

אבל גם אפשר לשאול את אותה הבחורה מה ההעדפה שלה. אי אפשר לדעת מראש.

מסכיםארץ השוקולד

אבל אני לא אישה.

עקרונית, באלגוריתם גייל ושפלי של שידוכים יש יתרון להיות זה שמציעים לו ראשון.

שידוך יציב – ויקיפדיה

אפשר פשוטאשר ברא

לבקש בכללי את הפרטים.. ולהגיד שיש לך אולי רעיון וכו'..

לא לפתח כ"כ ציפיות, אבל כן להשיג את מה שצריך.

להציע לה קודםברוקולי
שאלת המשך במקום לפתוח שרשור חדשאנונימי 14

החבר הזה אני מאוד מעריך אותו, וחוושב שהוא מיוחד בשמחה, בקלילות, במידות שלו... והוא גם לומד חינוך ובעה משם בעתיד הוא יתפרנס.. ולפני התואר הוא התפרנס יפה מעבודה בחינוך בלתי פורמלי..

אממה - הוא כרגע עובד כמה חודשים בתור קופאי.. וישלו עוד שנה לפחות עד סיום התואר..

מניח שאני עושה מזה אישו יותר ממנו, אבל אני חוושש שאולי זה ירתיע את הבחורה/בכללי ירתיע בנות אחרות .. זה מתכון מראש לוותר כי אני לא משווק אותו טוב? 

בהנחה שהגיל משנה.

אנחנו יותר קרובים ל30 מאשר ל25.. 

..אני:)))))

תציע וזהו, אתה לא צריך להתחתן איתו

באמת יכול להרתיע..אשר ברא

אבל לדעתי צריך להציג קודם אצל כל הצדדים הטובים והחיוביים כפי שכתבת עליו..

ולציין שכרגע בשל הלימודים עובד כקופאי.

בסוף נשמע שכן יש לו כיוון בחיים, לומד וגם בעבר היה ברצף תעסוקתי.

לענ"ד כל הקטע של שידוכים, זה להאמין במי שאנחנו משתדכים.. אם אתה תעוף עליו, זה יועבר בהתאם למי שמקבלת את ההצעה

אדם שמחזיק מקום עבודה לא אידיאלי כדי לפרנס את עצמומשה

זה בעיקר מחמאה. לא חיסרון.

בהחלט. אפילו אם בניקוי חדרי מדרגות וכאלה.נחלת

מוטב לו לאדם שיפשוט נבלה בשוק ולא יצטרך לבריות - לא?

תקפוץ למים!לגיטימי?

יכול להיות שזה ירתיע אותה.

גם יכול להיות שירתיע אותה שהשם שלו מתחיל בא' ולא בי' (אותיות אקראיות).

יש דברים שבידיים שלך, ויש דברים שלא.

תנסה,

ומקסימום יגידו לא.

חבל על האנרגיות ועל המגדלים שאתה בונה כאן באוויר.

אין סיבה לוותר בעיני -

לנסות, ותשאיר להם את הבחירה אם להירתע או לא.

בהצלחה!

תודה לכולם..אנונימי 14אחרונה
מתנות בשלב הדייטיםיובללל

אני יוצא עם מישהי משהו כמו חודש וחצי, והולך ממש טוב ב"ה. נחמד לשנינו בקשר וסהכ ממשיכים להתקדם בנחת.

העניין הוא שבא לי לעשות לה איזה משהו נחמד שיחבר ביננו עוד. לדוג חשבתי להביא לה משהו קטן סימלי, כמו פרח או איזה ספר עם הקדשה (או רעיונות אחרים שאני ממש ממש אשמח לקבל) ואני קצת מתלבט האם זה ילחיץ אותה. ובנוסף זה אולי קצת מוזר חחחח, אבל פרקטית, איך זה יהיה לה נוח לקבל זר פרחים ולהיתקע איתו כל הדייט?😂

קיצר, מתי לדעתכם מקובל/מצופה לתת מתנות בדייטים? האם לדעתכם הבנות מצפות לזה? זה מלחיץ?

ואם כן - מה הדברים שהייתם מביאים כדי לעשות שמח על הלב לצד השני?(:

דעתי האובייקטיבית:חתול זמני

– חודש וחצי מוקדם מאוד בשביל מתנות (יש לי משלוחים שלקח להם יותר משלושה חודשים להגיע...)

– אל תביא פרחים אין איך להסתובב עם זה בדייט והיא לא חברה שלך (היא תהיה אחרי החתונה)

– בשלב זה אל תהיה רומנטי מדי ואל תגזים זה יכול להיות נורא מלחיץ וקרינג'

– מה שכן אתה יכול לעשות זה להביא דברים ידידותיים זולים ומתכלים, או נייטרליים לחתולין

– כי אם עוד שבוע זה לא יסתדר לכם מה תעשו עם כל הדברים האלה? מביך

הסבר: אני למשל בתור חתול זמני אוהב דובוני גומי. אם הייתי מזכיר זאת בפגישה, ומישהי הייתה מביאה לי דובוני גומי, זה היה נפלא ולא קרינג' בכלל. מישהי עשתה לי את זה עם מרשמלו וזה היה נורא חמוד.

אפשרות ב': נניח היא אוהבת ציור. אפשר לתת לה אריזה קטנה של עפרונות פחם / צבע או וואטאבר ממה שהיא אוהבת להשתמש בו.

תחשוב בכיוון של: "אם הייתי בחורה–" או נכון יותר: "אם הייתי הבחורה הספציפית הזאת, מה הייתי רוצַה לקבל ושלא יהיה קרינג'?"

..יובללל

חחחחח אם הייתי יכול לחשוב באמת מה בחורה הייתה רוצה העולם היה הרבה יותר פשוט(:

ותודה על הרעיונות! הבעיה שאין לה איזה חטיף או משהו שהיא אוהבת יותר מדי..

זה אחלה שלב לדברים מתכליםחושבת בקופסא

בהחלט מתנות זו דרך להביע עליית מדרגה בקשר, וקשר של חודש וחצי זה לא משהו שיכול להיגמר בלי התרעה תוך שבוע.

זה יופי של שלב לעוגה, פרחים וכדומה. (אתה יכול להחזיק לה את הזר באבירות במשך הדיט, ולתת לה אותו בסוף. רק תחשוב לאן היא חוזרת אחר כך, ולמי היא צריכה להסביר מאיפה היא קבלה את הזר)

ספר עם הקדשה לדעתי זה יותר מתקדם.

מה לגבי להצטלם ביחד? זה יכול להיות מאוד נחמד כשבעז"ה בהמשך יהיו לכם תמונות ביחד משלב הדייטים, ואם לא יסתדר מאוד קל למחוק אותן.

תודה!יובללל
זהו, התחלנו קצת להצטלם ביחד אבל זה עדיין לא מרגיש טבעי לגמרי ואני לא רוצה להעיק
אני לא חושבת שיש מקובל\מצופה כללילגיטימי?

יש מי שמצפה לזה,

יש מי שלא.

יש מי שזה ילחיץ אותה,

יש מי שלא.

מכיר "5 שפות של אהבה"?

מתנות זה שפה, ולא כל אחת דוברת אותה.

לדעתי,

יש משהו נחמד ויפה לתת משהו למי שיוצאים איתו.

בשלב מוקדם, כשיש עוד סימן שאלה - דברים מתכלים\בעלות נמוכה (נניח מחזיק מפתחות, ספל).

ככל שהזמן עובר, ובטוחים יותר בקשר, יפה להראות את הבטחון הזה גם במתנות -

אבל כן עם כוכבית: אם הקשר הזה ייגמר, שלא תתחרט על מה שהשקעת בו מבחינה כספית, ותקבל בהבנה אם היא לא תשמור את הדברים אצלה  - יכול להיות שזה ישאיר אצלה משקעים.

לשים לב לאורך הקשר אבל גם לאיכות הקשרברוקולי

אפשר להביא דברים מתכלים 

ואם בוחים להביא משהו אחר אז לכתוב הקדשה בנפרד

נחמד. מאוד.נחלת

זר פרחים - לא יודעת. תלוי. אותי זה היה מביך. (חושב להביא גם אגרטל?....)

אבל פרח אחד, לענ"ד זה מקסים. גם תשומת לב, וגם לא יותר מדי מלחיץ, מעיק, מביך (ואין צורך להביא אגרטל...כוס ח"פ

אפילו של המלון, אם אתם נפגשים שם, יהיה מספיק. וגם אם הפגישה בחוץ, היא יכולה להכניס אותו לתיק ואפילו להחזיק

אותו ביד עד תום הפגישה. אתם יכולים לעשות רוטציה בעניין....לא חושבת שיבול עד הסוף וגם זה לא מאוד חשוב.

(מלבד לפרח...). 

חרצית, מה שקרוי כריזנטמה, הוא פרח עמיד. במיוחד בחורף. אלא שהוא מגיע בענף עם כמה

חברים כמוהו וזה כבר לא נראה כל כך טוב. כמעט כמו זר.  מה עם גארבארה? יש בכל מיני צבעים יפים. אולי תבחר

לבן או צהוב. בקש מהמוכר לכרוך סביב הגבעול חוט ברזל, אחרת ראשו שח על גבעולו. 

גם ורד ארוך גבעול בא בחשבון. 

מה עם חטיף נחמד?  טורטית לך ולה? (זה לא אישי מדי וחושבת שזה נחמד).

כל כך מרגשת אותי השאלה שלך. כל כך יפה. אתה, אין ספק, שתהיה בעל טוב!

לאחר החתונה, תוכל להביא כל שבת, זר פרחים נחמד. רק אל תשכח!

בהצלחה! 

תודהיובלללאחרונה

רבה על מה שכתבת בעיקר בסוף! חימם לי את הלב!

בע"ה 

נראה לי כלו כל הקיצים, הראשונה שפונה אליחסדי הים
שהיא צנועה וצדיקה, אני אמור לה שהיא אשתי.😂😂
כן כן כןןמחפש שם
שתף אותנו איך היה😋
מנה אותי שליח ואצא אקדש לך אישה בשוקחתול זמני
עדיף שתקדש לו אישה מעזרת נשים בבית כנסתLavender

נשמע לי יותר מתאים בשבילו

חבל שרק עכשיו מגיע למסקנה כזאתעַלְמָה
לא בטוחה שזו האסטרטגיה הכי חכמה. אני נגידלגיטימי?

הייתי בורחת...

בהצלחה!

לא בטוחהנחלת

שזה רעיון כל כך טוב; ואם אחר כך, למרות שהיא צדיקה וצנועה (ואתה בטוח שהיא צדיקה וצנועה כמו שאתה

אוהב ומעריך), יהיו דברים נוספים חשובים שלא תסתדר איתם?

חושבת שכדאי וצריך לברר מה היה עד עכשיו עם פגישות; היו פגישות?  מדוע הסתיימו?

מצידן? מצידך? מה הפריע לך? מה הפריע לה? אולי אתה "תקוע" עם איזו דרישה,

כיוון הסתכלות, ציפיות, ואינך מוכן להתגמש או משהו כזה?

כמובן שלא מכירה אותך בכלל, סתם הצעה.

ועל זה הדרך. 

הוא כתב בצחוק...הרמוניה

אבל תגובה יפה

תודה ילדה.נחלת

כבר ראיתי את ההחלטה הזו שלו פעם באחד הפורומים הקדומים יותר.

הוא מדגיש צנועה וצדיקה. זה נפלא,  אם זה יושב על מקום אמיתי,

בוגר, שלא מתעלם גם מדברים נוספים חשובים, לו והוא עדיין

פחות מודע להם.

כל יאוש הוא פתח לתקווהזיויק
מישהו פה בפורום פעם עשה את זהמשה

@שמוליק פיין  @אלירז 

זה לא היה בדיוק ככה אבל זה בערך מה שהם מספרים.

נשמע חזקל המשוגע היחידיאחרונה

עלעלתי קצת, לא בדיוק...

שאלה בתור אחד שחדש פה יחסית.. | ערוץ 7  

כתוב שם בערך

מקומות טובים לדייטים בתל אביב?נו, ההוא מהזה

בשעות הערב אז אמור להיות יחסית סבבה

לא דייט ראשון אבל גם לא קשר יותר מדי מתקדם

רעיונות?

נמל תל אביב, הירקון, גני יהושעבחור עצוב
רידינגרקאני
חוף היםשפוי

הטיילת על חוף הים ממש נחמדה, אוויר טוב, רעש של גלים ויש כמה חנויות כשרות שאפשר להיכנס אם רוצים

פארק וולפסון - פארק לא גדול וממש חמודריבוזום
אבל גם שאר המקומות שהמליצו מעולים
נווה צדק יפהריבוזום
ויש שם מקומות מעניינים, אפשר לסייר לפי מסלולים באתרי טיולים
באוניברסיטהלגיטימי?אחרונה
פוצל משרשור אחר בשל נצלוש מוגזם🐱יעל מהדרום
חתולה מאומצת.חתול זמני
חתולה מאומצת וחתול זמני יכולים להיות זוג נדירLavender

מזל טוב 🥳

(סורי הייתי חייבת)

פעם היתה כאן בפורום חתולה ג'ינג'יתפ.א.

אבל היא התחתנה לפני כשנה וחצי

@חתולה ג'ינג'ית

מעדיף טריקולוריות.חתול זמני
אולי לזה מתכוונים הנשואים כשהם סונטים מידיLavender

פעם ברווקים הבררנים😊

לא אמרנו שמראה חיצוני זה חשוב???חתול זמני
היה חשוב, עד שאנשי הפורוםLavender

ואבירי המקלדות שכנעו אותי שיש דברים חשובים יותר,

מאז כבר יצאתי עם כמה בחורים ואף אחד לא היה מידי חתיך😏

טוב, אולי אשקול גם חתולות אפורות.חתול זמני
מצאתי לך את האחת, אין מתוקה ממנה.Lavender

במחשבה שניה בא לה חתול לקשר רציניLavender

לא חתול זמני😸

הקשר רציני, רק החתול זמני.חתול זמני

סתם, אני לא ממש בשל.

כזו?פ.א.

אופסLavender

@חתול זמני פספס את אהבת חייו

אולי עוד תירשם לכאן איזו חתולה זמנית?חתול זמני
נראה לי שקצת הגזמתם עם הניצלוש לקשקשתיעל מהדרום
לק"י

לא בכל שרשור זה מתאים.

סורי, קיבלתי.חתול זמני
מיאוגזם!חתול זמני
😹😹😹Lavender
נצלו"ש = ניצול שרשור?נחלת
מדויק.חתול זמניאחרונה

או במקרה של השרשור הזה... מיאודויק.

אני מספיק טובחקלאי

אני נשבע לך שאתה מספיק טוב

כן, אתה מספיק טוב

המציאות זו לא האמת

אתה מספיק טוב, אני נשבע שאתה מספיק טוב.

גם שאף אחת לא רואה את זה בך, אני רואה.

גם שאתה בעצמך לא רואה, אני רואה.

גם אם במציאות אף אחת לא רוצה אותך, זה לא אומר כלום.

אני אומר לך, א ת ה  מ ס פ י ק  ט ו ב.

אני נשבע.

גם אם אתה בטוח שהקב"ה לא זוכר אותך.

אתה מספיק טוב.

וואי כמה הוא לא זוכר.

שחכת אותי ריבנו של עולם.

אני גם פה

ואני כבר מספיק טוב

א נ י. מ ס פ י ק  טוב.

אני כבר לא מסוגל להתפלל אליך, אני מרוסק מצפייה

ואני מספיק טוב, אתה יודע את זה.

אני ראוי, גם שאני רוצה יותר מדי,

אני לא מסוגל להמשיך לבקש ממך את זה, כי אני כל כך מאמין בך, שאני ממש מתאכז

וזה כואב לי האכזבה, כואב,

להחזיק בה' יתברךאשר ברא

זה כואב וקשה, באמת.

אבל חיזור הידיעה שאתה טוב, זה חשוב כל כך בעיניו יתברך.. ה' רוצה את התפילות שלנו, את הכיסופים, את העבודה.

נשמע שאתה שם.

אז רק עוד קצת להיות בבחינת ציפית וקיווית לישועה?

והאכזבה, היא תחושה של עשיתי ככה וככה, אז מגיע לי. אולי שווה לשנות את זה, שלא משנה מה- ה' משפיע עליי וצריך רק לייצר כלי מספיק מתאים.

ושוב, נשמע שיש לך כלי- אבל אולי אישתך.היא איזה רעבעצן רצינית, שצריך רק להגדיל את הכלי עוד קצת.

אנחנו לא יודעים, אבל אנחנו יודעים שה' הוא אבא טוב.

ואתה ראוי. וודאי.

כל כך יפה ונכון.נחלת
נכון! תחזיק את זהברוקולי
ואו זה מרגשהפי
מדהים ביותראני:)))))

הייתי במקום הזה, וחשוב לי להגיד שזה לא היה בריא לי, חוץ מזה שזה גם לא נכון ולא מקדם.

אתה טוב, נכון, זה לא קשור לזה שאתה טוב.

זה לא עובד כמו כספומט, אולי בתת מודע חושבים ככה שמי שטוב יקבל טוב ומי שרע רע, שזה נכון בעיקרון אבל מה זה טוב ומה זה רע אנחנו לא יודעים להבחין, אולי דווקא הדבר הזה שנראה לי רע הוא הדבר שטוב ולהפך. וזה באמת ככה.

בקיצור המציאות שלך כרגע היא לא עונש על כך שאתה לא מספיק טוב, ה' לא מעניש אותך, הוא מיטיב איתך כבר עכשיו, אנחנו רק לא יודעים לראות את זה. אולי עוד כמה חוד' או שנים נראה.

בא לי לנער אותך, כי אני הכי מכירה את זה, אני בין האנשים הכי מתקרבנים שיש, לא שאתה כזה, אני כן, ופשוט חבל לחיות בתודעה כזאת שה' מחזיק משהו שאני רוצה ולא נותן לי את זה, ה' מונע ממך את מה שרע לך , תאמין בזה, זה  תהליך לשנות את המחשבה, אבל זה ממש גאולה. וזה ילך איתך לכל החיים. זה תפיסה יותר בריאה של אלוקות. יותר בוגרת. יותר מגדלת ומחזקת. ובאמת יותר אמיתית.

קשה שלאחקלאי

קשה שלא להתקרבן, אבל אני חושב שזה לא מה שרציתי לומר

בעיקר רציתי להגיד שאני פשוט טוב, גם אם לא נמצא מישהי שבוחרת בטוב הזה.

ולא בגלל שאני טוב אז אני צריך לקבל.

אלה הפוך גם אם אני לא מקבל אני טוב. וזה דבר שקשה לי להיות בו, כי אני תמיד מאשים את עצמי, ופחות במגיע לי, למרות שכן אני חושב שמגיע לי, אבל מעצם זה שאני אדם חי, ולא כי עשיתי גם לעושה רע מגיע.

והשיחה מול הקבה, כן, אני חושב שהוא מחזיק משהו שאני מאוד רוצה ומונע ממני אותו, יכול להיות שזה לטובתי, כנראה שזה לטובתי, אבל מצד שני יש בי רצון, והוא הייתי גם כן, ואני לא במדרגה של להגיד שרפוא קרובה לבוא, אני במדרגה שכואב לי שאין שמיעה לתפלתי. 

נכון. מאוד קשה.ואני חושבת שצריךאני:)))))

גאולה נוספת כדי לצאת מהמקום הזה. ושתדע לך שהמקום הקשה הזה מול ה', ילך איתך עם כל קושי בחיים אם לא תעבוד על זה מתישהו. 

נכון מאוד, אתה טוב גם אם עדיין לא בחרו בך. אני מרגישה ששידוכים זה אחד המקומות שאין בהם שום טבע והגיון, שום! זה לא ככל שאתה איכותי תצליח יותר, המשוואה הזאת לא כ"כ קיימת בחוויה שלי, וגם בכלל. אז נכון שחוויה של דחייה\ חוסר בחירה בנו וכו' יכולה להרגיש שאולי משהו בנו חסר אבל אין שום היגיון בשידוכים ככה שאי אפשר ללמוד מזה כלום חוץ מזה שה' מזווג זיווגים.

בכל מקרה, חשוב לחזק את עצמנו כי גם הרגשות לא תמיד הולכים עם ההגיון והשכל..

אהבתי מאוד, זה ממש מחשבות שגם אני חשבתי אותן, קצת בהתאם לאופיי אבל כן אותן מחשבות. שהן נכונות. אבל, זה נורא מצומצם ומצמצם, כל התודעה הזאת.

נכון נכון, הוא מחזיק משהו, שגם אם הוא לא טוב לך כרגע זה לא אומר שאתה לא רוצה את זה, אבל תחשוב- מה האינטרס שלו בעצם למנוע ממך? הוא עושה לך דווקא בשביל לצער? (ברור שלא, הרי הוא טוב ומיטיב) הוא לא יודע שאתה רוצה את זה? (הוא יודע יותר ממך ורוצה את זה יותר ממך) מי שם לך את הרצון הזה בכלל מלכתחילה?(ה') אם יש לך רצון למשהו כנראה זה שייך לך, לא סתם זה מצער אותך. וזה באמת מבאס. וזה בהחלט כואב. אבל זה כן אומר שזה יגיע מתישהו, לא יודעת מתי, אבל כשזה יהיה לך הכי נכון וטוב. אבל בינתיים, כדאי להבין שה' לא נגדנו,להפך, הוא הכי רוצה את טובתנו, אבל השכל שלנו לא מגיע לשכל שלו, אנחנו לא מבינים את המהלכים, אבל וודאי יש סיבה לעיכוב והיא לטובתי.ה' תמיד מייטיב, זה לא שעכשיו הוא עושה רע ובעז"ה בעתיד הוא יתחיל גם לתת טוב, לא, הוא לא משתנה, תמיד יש טוב, תמיד הוא מיטיב ומשפיע טוב. המציאות כרגע היא הכי טובה ונכונה לי. זה משהו שצריך ללמוד לחיות אותו. כל יום. 

יצא לי קצת מבולגן אבל העיקרון הועבר.. 

..שפלות רוח

אתה טוב ומגיע לך הכל דוד

אתה מספיק טוב!עַלְמָהאחרונה

ועוד תבוא האחת שמספיק טובה לך.

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
באמת לא הפוך.נחלת
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

א. אפשר לשאול באופן ישירנחלת

ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)

אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.

וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.

לפי ענ"ד.

מסכים איתךארץ השוקולד
..שפלות רוח
את לא טועה בכלל יש לי חבר כזה, שדברים שהיו מפריעים לו בעבר-היום גם אם מפריעים לו, כל מה שהוא רוצה זה רק להתחתן
..אני:)))))אחרונה

אני מבינה את הבחורה, אבל זה לא הגון וראוי.

אולי יעניין אותך