רק רציתי להעיר!פצלש לפצלש
יכול להיות שהרבה פה יחלקו עליי! ולכן אני מנצל את זה שא"א לא יודע מי אני..
ראיתי את זה באחת התגובות והסכמתי ולכן אני גם רואה לנכון לכתוב את זה...
הרבה פעמים אני שומע חברים שאומרים-מי שאין לו יצר ורצון לגעת הוא בבעיה, וזאתי כנראה לא אשתו...

זה לא נכון!!!
מי שלא רוצה לגעת בכל בחורה שהוא רואה ברחוב או ביפות וגדל על זה שלגעת בבנות- זה לא טוב- הגיוני שלא ירצה את זה...

הייתה תקופה שהייתי בטוח שאני קצת הומו(מצטער על הביטויים) בגלל זה- ובמיוחד ששמעתי מאנשים שאם אני לא רוצה לגעת בה זה לא היא...
שטויות!
התייעצתי גם עם רב בנושא, והוא אמר לי את זה שלא חייב להיות יצר הרע- אבל בעז"ה אחרי חתונה הרצון לגעת יגיע!
שבוע טוב!!!
ובהצלחה לכולם..
נ.ב. שכל אחד ימצא עם מי להתייעץ..
אני לא יודע מי הרב שהמליץ לך את זהקוד אבל פתוח
אבל אם אתה לא נמשך את מישהי, אל תתחתן איתה!

מי מבטיח לך שיהיה לך משיכה בהמשך?
^^^כשמש וכירח .
בקשר מתקדם הרצון מגיע מעצמו וזה דבר טבעי וחיובי. זה שלא עושים עם זה כלום עד החתונה זה ברור (!!) אבל רצון צריך להיות. ולא עם כל אחת שרואים ברחוב אבל עם אשתך לעתיד זה הכרחי.
אז זהו! שלא!פצלש לפצלש
למה אתה לא רוצה לאכול חזיר? כי חינכו אותנו שזה לא טעים...אותו הדבר..
כל עוד אין דחייה-הכל בסדר..
אם בנ"א רואה שזה האופי שלו, שלא יצפה ליותר מזה!
והרב זהו רב מאוד רציני, שמוכר פה נראה לי לכולם!!פצלש לפצלש
אם אין משיכה אז לא מתחתנים עם אותו אדם.הלוי
מי שבונה על כך שהמשיכה תגיע אחרי החתונה, לוקח סיכון מטופש, בדיוק כמו אלה שמתחתנים ללא אהבה או רגש כלשהו כלפי השני, ואומרים שהאהבה תבוא אחרי החתונה. בדרך כלל זוגות כאלה חיים יחד חיים מרים וקשים, לפעמים לוקח שנים עד שהם מתחילים לאהוב ולפעמים חיים יחד בלי אהבה במרירות עד סוף חייהם, ולעתים קרובות מתגרשים.

אם אין לך משיכה לנשים עקב חינוך, אז יכול להיות שיש לך עקב כך מחסום פסיכולוגי כלשהו ואולי כדאי ללכת לייעוץ מקצועי בעניין.
"סיכון"? יש לך את זה ביותר מוגזם?הדוכס מירוסלב

כל מה שאפשר לפתור בטיפול לפני אפשר לפתור בטיפול אחרי, בהנחה שזה מאיזה מחסום ולא כי הוא פשוט מחונך כמו שצריך.

להגיד לאדם שהוא צריך אהבה לפני החתונה, או תאווה, זה בדיוק כמו להגיד לו שהוא לא יכול להתחתן בלי ליפול בשמירת נגיעה כי איך הוא ידע אם הוא לא יגעל מהמגע אח"כ?!?! ה' יעזור!

לפעמיםצהרים

זה לא מחסום כללי כלפי כל הבנות אלא מחסום כלפי אותה אחת. ואז מה?

אם יש דחיה, אז לא בכח. אי משיכה לאותה אחת, זה גם בסדר.הדוכס מירוסלב

אני מכיר מקרה של בחור שלא נמשך לבחורה בגלל שהיא הייתה מושלמת חיצונית בעיניו.

זה איים עליו, והוא לא נמשך אליה בכלל. ואם הקשר שלהם היה רלוונטי והיה ממשיך זה היה עובר לו מן הסתם. ולבחורות שהיו הרבה פחות יפות היה לו נסיון.

אתה מבין את ההבדל בין אי-משיכה לבין דחיה?

פשוט מאד, קוראים לזה יצר או בלעז׳, אינסטינקט.הלוי
זו תוכנת תגובה והשרדות בסיסית שה׳ טבע בנו כשברא את האדם. אחד מענייני העולם הזה.

הדוגמה שנתתה עם השמירת נגיעה היא לא קשורה.
כדאי מאד שיהיה לך אהבה ותאווה למי שתתחתן איתה, כי אם לא ותבנה על ״זה יגיע אחרי״, אז אני עכול להבטיח לך שצפויים לך נישואים קשים או במקרה הטוב פושרים, לכל הפחות עד שתתפתח האהבה, אם בכלל.

ותאווה זה לא דבר רע מעיקרו. נכון שתאווה ללא רסן היא דבר רע והרסני ולכן, יש את עבודת המידות כדי לשלוט בתאווה ולכוון אותה בשעת הצורך למקומות נכונים וטובים, אך לא למגר אותה. כי אם תדחק אותה יותר מדי, אז אתה רק תיצור לעצמך מחסומים שיהיו לך לרועץ בנישואין.

זוכר מה קרה כשחז״ל רצו לבטל את היצר?
איך אתם אוהבים לערבב עניינים. זה אסור הלכתית, בזה זה נגמרהדוכס מירוסלב

לבוא להגיד לבן אדם לעבור עבירות לפני חתונה כדי לדעת איך יהיה לו אחרי זה חילוני לגמרי

מי אמר לעבור עבירות?הלוי
איפה אני אמרתי חס ושלום לעבור עבירות לפני החתונה?

אם עוד מישהו הבין מדבריי שאני אומר חס ושלום לעבור עבירה, אז אני מבקש שתגידו לי. כי אם כן, אז כדאי שאדע שיש בעיה בהתנסחות שלי.
אתה אומר שאם הוא נלחם בעצמו להמנע מהרהורי עבירה זה טובהדוכס מירוסלב

וזה ודאי אינו.

האידאל הוא שאדם ימנע מהעבירה (שהיא ההרהורים עצמם) ויעשה הכל כדי לא להגיע אליהם.

אתה טועה.הלוי
עבר עריכה על ידי הלוי בתאריך ו' באדר תשע"ח 09:30
לא אמרתי דבר כזה, למקרה שלא הייתי מספיק ברור אז אבהיר את עצמי.

אני אומר שהמשיכה צריכה להיות קיימת, אבל גם צריך לשלוט בה ולא להימשך להרהורי עבירה ובטח שלא להגיע לידי מעשה עבירה.
זה משהו אחד כשיש משיכה ושולטים בה וזה משהו אחר לגמרי כשאין משיכה כלל.
נישואין מאושרים לא יהיו ללא משיכה.
ומשיכה מגיעה מהיצר, בין אם תרצה ובין אם לאו. השאלה היא האם אתה שולט ביצר שלך או שהיצר שולט בך?
אדם שיודע להבדיל בין משיכה לבין הרהור ולמנוע אותם הוא צדיקהדוכס מירוסלב

לא קטן... אשריו ואשרי חלקו

הקב"ה ברא את בני האדם עם רצון טבעי להיות בחברת המין השנינושאת עיניים

אלא שחינכו אותנו כל השנים להדחיק את הרצון הזה על מנת להישמר מעבירה.

בהגיע הזמן, כשהאדם מתחתן, במידה והוא רוצה שהאהבה בינו לבין אשתו תתבסס הוא צריך להוציא את הכלי הזה ולהשתמש בו. 

אומנם בזמן הרווקות מדחיקים אותו, אך על כל אחד לשים לב האם יש בו את הכלי הזה , או יותר נכון האם אין לו אותו.

במידה ואין לו אותו, הזוגיות העתידית שלו בבעיה!!!

(בספר "בעצתך תנחני" מובא הסבר זה בהרחבה, ניתן לעיין).

לא מבין את הקשרהדוכס מירוסלב

ברור שאדם צריך שיהיה לו הדחף הזה, ובהנחה שהוא שפוי, יש לו אותו.

אם תלמיד חכם גדול נתן לו אישור, משמע שיש לו.

ואף אחד כאן לא יכול לערער על זה.

לא יודע מה זה בעצתך תנחני, מעיון בגוגל אני רואה שיש בעיקר פולמוס סביב הספר

אף אחד לא אמר לעבור עבירהכשמש וכירח .
ו-אי משיכה זה לא פחות טוב.
אני מכירה מישהי שהתחתנה עם בחור שלא היה לו קושי בשמירת נגיעה בכלל והם יצאו יחסית הרבה זמן, הם התחתנו ואז היא גילתה שאין לו משיכה לכלום. בסוף הם התגרשו. אף אחת לא תרצה שבעלה (גם לעתיד) לא יימשך אליה. אחרי החתונה אין ניצוצות וקסם. אם אין את הרגש הזה אי אפשר להבטיח שהוא יבוא.
אין קשר בין מי שמוגדר כ"אסקסואל" לבין מי שפשוט חינך את עצמוהדוכס מירוסלב

או חינכו אותו כראוי.

למרות שלענ"ד ה"אסקסואל" זאת המצאה מאין כדוגמתה

בן אדם לא ימציא על עצמו משהוכשמש וכירח .
כמו שיש אנשים שנמשכים לאותו המין יש גם את זה
גם זאת המצאה בפני עצמההדוכס מירוסלב

הפתעת.כשמש וכירח .
אם זאת דרך החשיבה שלך אז אין לי טעם להסביר זה כנראה לא יועיל
לדבר במושגים של חילונים זה לא "וואו"הדוכס מירוסלב

בשורש שלו, חיבור (שמשיכה היא התוצר לוואי שלו) הוא אחד עם כל דבר בעולם (מדומם עד מדבר).

העובדה שאנשים עיקמו את עצמם ושמו את החיבור שלהם במקומות לא נכונים (בין בגלגול זה, בין בגילגולים אחרים) לא משנה את התורה ולא מבטל את המצוות שהם מחוייבים בהם. זאת ההלכה, ד' אמותיו של הקב"ה בעולם הזה, וכל השאר צריך להתיישר עם האמת הזאת.

[זה שכולם אומרים את זה ואתה נגרר אחריהם מעיד רק על אפקט העדר... לא מרשים כל-כך]

אין קשר בין אפקט העדרכשמש וכירח .
להבנה בסיסית ואנושית שכן - יש אנשים שנולדו עם נטיות כאלה ואחרות. העובדה שאני לא יכולה להבין אותם כי אני לא במקום שלהם, לא אומרת שזה לא קיים.
ועובדה, התורה אוסרת על דברים מסוימים דווקא בגלל שהם קיימים ויכולים לקרות. הדברים האלה מוכרים מתקופות רחוקות, פשוט שהיום יש יותר לגיטימציה לבטא אותם (לא נכנסת לעניינים של מותר ואסור ולא באה לקטרג על אף אחד).

ממש לא כל חיבור יוצר משיכה. בטח שלא חיבור לדבר דומם (איך אפשר להשוות בין הדברים?).

וסתם צרם שאמרת שאנשים עיקמו את עצמם. אתה לא יודע חשבונות שמיים ולא יכול לקבוע למה בן אדם נולד עם נטיה כזאת. יש אנשים שסובלים מזה ועוברים כאן התמודדויות שאי אפשר לשער רק כדי להיות "כמו כולם". כל אחד והניסיון שלו בעולם הזה. זה לא סותר את ההלכה. להגיד מנק' מבט חיצונית שאין כזה דבר כשבפועל זה קיים ואםילו רבנים מכירים בזה - זה זלזול גמור.
את חושבת ככה רק כי טרחנו לך מהיום שנולדת שזה ככההדוכס מירוסלב

וזה נקרא להיות מושפע מתרבות מערבית שכולה מבוססת על השקר שהוא תרבות יוון.

בפועל, זה לא נכון, זה לא עובד ככה וזה לא משליך כלום על התורה.

גם אדם עם נטיות מחוייב באותם מצוות ואין לו שום דרך להתחמק מזה. אחרי 120 הוא יתן את הדין גם על זה שהוא לא התחתן והביא ילדים.

רוב ככל השאלות שהעלית בתגובה שלך נובעות מחוסר הבנה של מה שאמרתי, אם היית שואלת במקום להטיח הייתי מסביר, אבל לא נראה שאת רוצה להבין. יותר נראה שאת רוצה להצדיק את מה שהתרבות המערבית אומרת.

אני לא צריך לדעת חשבונות שמים, יש לי את האריז"ל.

לא מכיר שום רב משמעותי ש"מכיר בזה".

אין דבר מרתיח מהמדומיינים האלה שאומרים שזה נסיון שאי אפשר לנצח, שהתורה לא מתמודדת עם זה. אין יותר כפירה מזה.

<נכתב בנחמדות למרות שאנשים פה מבינים אחרת>

אם הייתי מושפעת מתרבות המערבכשמש וכירח .
כנראה שהייתי במקום אחר בחיים. אתה מדבר כאילו אתה יודע הכול ומכיר הכול.
אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו..מכיר? לא חושבת שאתה רשאי להגיד לאנשים אם הם ממציאים משהו לגביהם או לא. דרך אגב זה מוכח גם מדעית אבל נראה לי שזה פחות מדבר אליך.

לא אמרתי שזה משליך על התורה, התורה אסרה על זה מסיבה מסוימת. וגם לא אמרתי שבן אדם כזה לא מחויב לתורה. להיפך. אמרתי שיש לו ניסיון קשה שאתה לא תוכל להבין.

נראה לי שאתה לא הבנת מה אמרתי ובגלל זה הגבת בלי קשר. לא אמרתי שאי אפשר לנצח את הניסיון, קטונתי מלהתעסק בזה וגם אתה.

ואם כבר אז אין דבר מרתיח מאנשים אטומים שחושבים שהם יודעים הכול.

*נכתב בנחמדות וכו..
שום דבר לא "הוכח מדעית". די עם הבדיחות האלההדוכס מירוסלב

אם יש משהו שמרתיח זה אנשים שממציאים מחקרים מדעיים בגלל שהם קראו איזו כתבה בעיתון.

איך בדיוק אפשר להוכיח נטיה מינית מדעית?

אם כבר, מה שאני אומר הוכח מדעית. בסריקות MRI גם.

אם מותנך קטן, אל תקטיני את מותנם של אחרים...

טוב זה חסר סיכויכשמש וכירח .
אני מאמינה שאם נושא שהיית מסכים איתו היה מוכח מדעית כנראה שפחות היית מזלזל.
אתה אפילו לא יודע איך הוכיחו את זה וכבר פסלת. מאוד הגיוני לפסול משהו לפני שבודקים אותו.

האמת שהמשפט הזה תקף יותר לגביך אם כבר.. בלי להעליב כמובן
אני יודע בדיוק מה ה"הוכחות" לזה וזה מגוחך על גבול האבסורדהדוכס מירוסלב

זה שתתעקשי שמשהו נכון, לא יעשה אותו נכון.

את יכולה גם לקבל שאת עלולה לטעות לפעמים. אפילו אם העולם חינך אותך שאת צודקת.

עד אז, אם את רוצה דיון ענייני, תביאי ראיות "מדעיות" כמו שאת טוענת, ונדון בזה.

להגיד "הוכח מדעית" בלי שום בסיס לטענה, כשטוענים מנגד בדיוק את ההפך, זה לא בדיוק דרך להתווכח ובטח לא בסיס לטעון שכולם טועים חוץ ממך.

ובכל אופן, בתור אנשים מאמינים, גם לו יצוייר שהמדע היה מוכיח אחרת (למרות שכמובן שהוא לא), זה לא משנה כהוא זה את התורה ועדיין אין לזה שום בסיס ודעת חכמינו (שעליה נסמכים הרבנים שאתם מזלזלים בהם) היא האמת.

אני לא טענתי שאין בכוחך לעסוק בכלום, להבדיל...

זה שתגיד שמשהו הוא אבסורדכשמש וכירח .
לא יהפוך אותו לכזה.
אתה חושב ככה ואני חושבת אחרת וזה לא ישתנה. אין טעם לדיון ענייני אני כבר רואה איך זה יהיה ואני מכירה אנשים שחושבים כמוך (מעטים מאוד וטוב שכך) וזה לגמרי חסר סיכוי להגיע להבנה. גם אם אביא לך הוכחות חותכות אתה לא תקח אותן ברצינות כי אתה לא מוכן לקבל את זה.

לא הבנתי על איזה עולם אתה מדבר. ב"ה אני בן אדם חושב ואני יכולה להבין דברים בזכות עצמי.

מצחיק שאתה כנראה תוכל להכיל בן אדם שחילל שבת אבל לא בן אדם בעל נטיות כאלו. כשפועל אם הבן אדם השני ילך אחרי היצר, הוא יעבור על איסור כרת פעם אחת מאשר יהודי שחילל שבת וחוטא בזה כל שבוע.

המחקרים האלה לא סותרים את התורה. בתורה לא כתוב שזה לא קיים. (מי זה "אתם"? ואיפה ראית שזלזלתי? אם כבר אתה זה שמזלזל בכל דבר שלא תואם לדעותיך..)

בקיצור אפשר לסיים את הדיון סתם מיותר..
אני מכיר בחור צעירארצ'יבלד
באמת בחור נחמד שהוא הומו. לא נראלי שזה קשור לסביבה המערבית.
מה ההיקש כאן?הדוכס מירוסלב

על סמך מה אתה קובע שהוא לא מושפע מתרבות המערב?

ואיך זה קשור לעניין?

פתח שרשור אחר ונדון בזה, זה לא רלוונטי כאן.

אם תרצה פנה בפרטיות אסביר לך איך זה בוודאות חלק מתרבות המערב היוונית ואני בטוח שתסכים איתי

תעיין בבקשה בפרשת אחרי מות ותבין שהתורה לא אוסרת סתם.נושאת עיניים

יש הבדל בין שני הדבריםכשמש וכירח .
אבל התייעצת עם רב ואני לא באמת מכירה אותך ואת הדרך בה גדלת לכן אני לא יכולה להגיד עליך באופן אישי. רק בכלליות שזה בדרך כלל מה שאמור להיות
אין הבדל. בחלק מהמקרים חזיר זה איסור יותר קלהדוכס מירוסלב

יש הבדלכשמש וכירח .
אין מה להשוות בין אכילת חזיר, שלבן אדם מטבעו אין רצון לאכול ספציפית חזיר, לבין משיכה טבעית בין בני זוג.

לא חושבת שההרחבה תועיל כאן. ולא דובר על חומרת איסור
לבן אדם מטבעו אין רצון לאכול חזיר? מה זה הדמיונות האלה?הדוכס מירוסלב

זה תוצר של חינוך ותו לא מידי

חזיר זה דבר מגעיל. אפילו היה מותר לא הייתי נוגע עם מקל.קונילמל מזוכמיר
אם בן אדם לא ידע שאפשר לאכול חזירכשמש וכירח .
גם אם יהיה מותר לו, כשהוא יגדל ויראה חזיר - הוא לא ירגיש כלום. לא יהיה לו רצון לאכול חזיר פתאום אחרי שראה אותו.

לעומת זאת, בחור או בחורה שייפגשו עם המין השני שמוצא חן בעיניהם - כן יתרגשו / עם הזמן כשהקשר יתקדם גם תהיה ביניהם משיכה. מבלי שהם ילמדו על זה. ולמה? כי זה טבע האדם.

יש הרבה יותר הלכות צניעות/ייחוד שגורמות לך להמנע ממצבים שאפשר ליפול כביכול, לבין הלכות באיסור אכילת חזיר. זה כבר אומר הרבה.

ושני הדברים הללו, אכילת חזיר או משיכה לבן זוג. נוגעים בנק' אחרות בנפש. בטח כשמשיכה מגיעה ממקום רגשי. אז ההקבלה לא נכונה. ואין קשר בין שני הדברים.

וזה לא אומר כלום על פותח השרשור, יכול להיות באמת שהוא מקרה יוצא דופן שאחרי החתונה זה ישתנה. אבל אם הוא לא נמשך בכלל בכלל לאותה אחת שיתחתן איתה - כמו שאמרו פה שיחשוב על האופציה להגיד לה על זה.
זה מאוד debatable אבל אין לזה משמעות בפועלהדוכס מירוסלב

כך ההלכה בפשטות

אי אפשר להשוות בינהם.. לאו דווקא מבחינת חומרת החטאלב אוהב

אלא מצד מה שהלב נוטה יותר להתאוות..

3 דברים אין אדם ניצל מהם כל יום ואחד מהם זה הרהורי עבירה.. 

לא כולם שווים בתאוות. יש כאלה שתאוות האכילה שלהם גדולה יותרהדוכס מירוסלב

ההשוואה לא אמיתית משום צד.

אני לא הבאתי את הדוגמא, להזכירנו.

אין אדם ניצול מהם אבל אע"פ הזוהר אומר שיש. אז?

איכסא חזיר!קונילמל מזוכמיר
גועל נפש! אבל אישה נאה הלב חושק בה כי כך ברא האלוהים את הגברים בעולם ושמועה שמעתי שגם נשים מחבבות גברים זה דרך העולם ברצון האל.
אבל חזיר לא דומה. זה דבר מגעיל שאפילו בלי תורה עדיין דוחה.
מה שהיא אמרה 👆👆👆קוצ'ינית =)
וואו, זה מה זה לא נכון!הדוכס מירוסלב

חברים, תפסיקו עם העצות המוזרות האלה.

יש כמה וכמה גורמים שיכולים לעכב משיכה, רובם ככולם פתירים.

בכל אופן, בלי שום קשר לפותח השרשור, גם אדם עם נטיות ח"ו יכול להיות במדרגת מי שכפאו שד.

תרגעו כבר עם המערביות הזאת.

מממ חולקת עליךילדת המדבר
אם אין משיכה בין בני הזוג לפני החתונה- אז לא מתחתנים. זה לא טבעי והגיוני.
ואין דמיון בין זה לחזיר. חזיר לעולם לא תאכל ולכן אין משיכה לזה, אבל במין השני יש נגיעה בגבולות המותרים, ולכן יש דחף לזה כי ניתן להשיג את זה.
ויכול להיות שהרב אמר לך כך, כי זה נכון לגביך- אבל זה לא פסיקה לרבים.
לא מצליחה לדמיין חתונה שאין בה משיכה... וגם לא נשמע לי הגיוני שיום אחרי החתונה פתאום בום, משיכה.. זה או שיש או שאין.
שמעצהרים

קודם כל ברור שכל מקרה לגופו ובמקומך הייתי הולך לאיש מקצוע לברר את הענין..

זה הנסיון שלי:

הייתי אצל שלושה אנשי מקצוע שונים (יועצי נישואין) כשיצאתי עם בחורה כמה חודשים והרגשתי סוג של חסימה רגשית אליה שלא ידעתי איך להגדיר אותה.

השאלה הראשונה שהם שואלים בהקשר הזה היא: האם יש בך רצון לגעת? לו יצויר שהיה מותר היית רוצה?

שלושתם דתיים יראי שמיים. אחד מתהדר גם בתואר רב, אחד בן של רב חשוב בציונות הדתית. לשלושתם רבנים ממליצים ללכת.

ובאמת יצאתי לאחרונה עם בחורה שוואו הרצון הזה פשוט היה שם! 

אז נראלי ששווה לך לבדוק את עצמך מול איש מקצוע ולראות מה רמת המשיכה שאתה צריך להרגיש בשביל להתחתן.

(אם מעניין אותך אוכל לפרט יותר באישי)

הוא ממש לא צריך ללכת לאיש מקצוע. מה נסגר איתכםהדוכס מירוסלב

ברור לא חייב.צהרים

אם הוא מרגיש בסדר שלא ילך! ממש אין לי עניין להגיד לו מה לעשות

תזהרו עם העצות האלה, הוא אמר כבר שהוא היה בלחץ מזההדוכס מירוסלב

האמתצהרים

שבדר"כ אני מאד משתדל לא לתת עצות (בחיים האמיתיים כאילו...) פה פחות חשבתי שיש סיכון כי בסך הכל ללכת לאיש מקצוע לפגישה זה לא נורא ואפילו טוב. אם הוא ירגיע אותו הכי טוב, ואם ימצאו בעיה ויטפלו בכלל מצוין.

הוא כבר הלך לרב חשוב והוא אמר לו מה התשובה לגביוהדוכס מירוסלב

אתה נותן לו עצות אחיתופלקונילמל מזוכמיר
הטבע כופה עליו לרצות אבל אסורים עליו. ואם לא עובד אצלו הרגש הטבעי זה ענין לרופאים! כל גבר נלחם ביצר שכך אונס הבורא את ברואיו לקיים עולמו. ומי שפגוע ביצר כבר אסרה תורה לבוא בקהל!
אני אוסר בתכלית האיסור לאדם שכזה להתחתן לפני שברור לעומק מניעות שיש לו. הכלה אסור לצער אותה היא אדם עם זכויות.
כשמך כן אתהקונילמל מזוכמיר
תתייחס לדבר ולא לדובר דבר לענין או צא בחוץ שכאן מלבנים סוגיא בחברותא ואתה חושד בכשרים הלוואי ולא יתקיימו בך דברי חכמים. חזור בך!
כל הכבוד! יש בחורים טובים ב"ה הדוכס מירוסלב

חזרתי וקראתי את התגובות פה, וזה נוראי.

אנשים חושבים שהאמירה בגמרא "לא יאמר אדם אי איפשי ...אבל (יאמר) איפשי ומה אעשה ואבי שבשמים גזר עלי כך" זאת איזה לאו דאורייתא.

יש אנשים שחינכו אותם טוב. וקל לדעת מה ההבדל בינם לבין אלה שלא נמשכים לבנות מסיבות אחרות (וגם הם חייבים להתחתן ולהביא ילדים וכל ההמצאות של ה"רבנים" של הדור שטוענים שלא זה שקר).

אתם כרגע מציעים לו לא להתחתן אלא אם הוא עובר עבירות של הרהורים ותאוות, שתבינו!! מטורף בעיניי.

??ילדת המדבר
טוב לא להימשך?
יש לא להמשך ויש להדחות, ויש הבדל עצוםהדוכס מירוסלב

וזה השורש של מה שאומרים שכל עוד שאין דחיה צריך להמשיך.

אני מקווה מאוד שברור לך שלא להמשך זה טוב, זה אומר שאדם שולט במחשבות שלו וביצרים שלו.

מי שחושב שצריך להמשך לפני החתונה לא שונה מחילוני שחושב שצריך לטעום גם לפני כדי לדעת אם הוא לא יתחרט אח"כ. זה וזה לאו דאורייתא.

אם אדם אף פעם לא עשה עבודה והוא לא נמשך..לב אוהב

אז זה לא מראה על שום גדולה.. הוא פשוט נברא כך..

אם לאדם, לעומת זאת, יש יצר משיכה חזק, ועליו הוא מצליח לשלוט. זה בהחלט גדולה.. 

וחוסר דחייה לא אומר הצלחה בהמשך.. אני מאוד מקווה שבעלי רק "לא יידחה ממני".. מאוד מקווה..

אף אחד לא אמר לו לעבור עבירותילדת המדבר
זו לא הוראה לכלל, ומה שהרב אמר לו כנראה נכון לגביו.

ואם בחור מהרהר בבחורה שהוא גם ככה הולך להתחתן איתה אז זה נורמלי. זה שהוא לא מיישם את המשיכה בפועל, זה כי זו ההלכה. אבל לפחות הוא מתחתן עם הבחורה מתוך משיכה ואהבה ולא מניסוי
זה לא "נורמלי", זה איסור מדאורייתא. ככה שזאת עבירה על ההלכההדוכס מירוסלב

בפשטות.

וזה אסור גם הפוך, למקרה שתוהים

ברור שזה אסורצהרים

אם מדובר על בחור שהצליח להתגבר לגמרי על היצר והוא בחיים לא נכשל בהרהור כלשהו אז סבבה.

אבל רוב האנשים לא הגיעו למדרגה הזאת והם מכירים את היצר.

אדם כזה, שמכיר את היצר, ולפעמים נכשל, אם הוא יוצא עם בחורה ואין לו שום מחשבה בנוגע אליה זה קצת מוזר לא?

זאת נראלי הכוונה של @ילדת המדבר

לא מדוייק. כתוב בראשית חכמה, מובאה מהזוהר, שיש נשמות כאלההדוכס מירוסלב

שלהן אין נסיון. מובא בשער הקדושה לקראת הסוף.

זה תלוי בקדושה של ההורים.

@פצלש לפצלש תרגיש חופשי לעוף על זה

אין מביאים דינים מהזוהרקונילמל מזוכמיר
הלכות פוסקים מרמב"ם ושולחן ערוך שהם סיכום התלמוד והמשנה והתורה. לא מצינו מרן עובדיא יוסף או ליטאים שפוסקים מזוהר. עד מתי אתה משבש דעות הבריות כאן?!
גדולה של הנשמה שלו או של ההורים שלו..לב אוהב

לא גדולה שלו בגלגול הזה.. זה לא משהו שהוא עבד עליו.. 

של ההורים שלו וכפועל יוצא מזה שלוהדוכס מירוסלב

מי אמר לך שהוא לא עבד על זה?

כולם נשמות בגלגולים, מסתמא הוא הגיע לזה בגלגול קודם שלו

תודה רבה לך!!פצלש לפצלש
נהנה לקרוא את תגובותיך!
בשמחה רבה, שמח לשמח!הדוכס מירוסלב

בני אדם לא מלאכיםקונילמל מזוכמיר
הם מעל דרגת מלאכים כי הם נלחמים ביצר. מי שמנצח את היצר מעלתו גדולה אבל אי אפשר למנוע פיתויים אפשר רק להתגבר עליהם!
צדיקים גמורים נלחמים ביצרם ככתוב הגדול מחברו גדול יצרו ממנו ולא כתוב קטן יצרו.
חינוך לא מועיל בתאוות הוא מועיל בהתגברות עליהןקונילמל מזוכמיר
והרבה גמרות יש על תאווה ויצר רע של צדיקים והן צדיקים בגלל שמכריעים יצרם! אין תחבולה ואין עיצה ואין תבונה למניעת יצר שהוא גזרת האל לישוב העולם!
בלי להכנס לדיון פה, רק הערה חשובה על הסוףברגוע
מי שעולה לו רצון לעבור עבירה והוא מתגבר עליו, לא עבר שום עבירה.
רק ליהודי... אצל גויים מחשבה רעה בלי מעשה היא עבירה.אניוהוא
לא חושבברגוע
אתה מדבר על רצה לעבור עבירה ונאנס ולא עשה.
אני מדבר על הרהור שעלה לראש מעצמו ודחו אותו מייד.
הרהור הלב אפשר לדחות מיד בלי עבירההדוכס מירוסלב

אם זה הגיע כבר לראש זה עבירה ממש שהוא יכול לחזור עליה בתשובה

מה ההבדל? אפשר מקור?ברגוע
השורש בלב לא בר שליטה, כי שם מקום היצר הרעהדוכס מירוסלב

המוח כולו קודש.

זה מופיע בתניא, לא זוכר אם בליקוטי אמרים או באגרת התשובה.

זה החילוק בין מי שהלב שלו טהור לחלוטין (מדרגת צדיק) לבין מדרגת בינוני (שהיצר מתעורר אבל לא שולט) לבין מדרגת רשע (היצר מתעורר, שולט לפעמים).

זה קצת בעיון שם, וזה גם יוצא מעיון בסוגיה ההלכתית של שמירת המחשבה והעיניים (כל מה שלא בר שליטה הוא כמו שאמרת, מה שבר שליטה כמו שאמרתי).

זה לא נכוןברגוע
גם אצל בינוני עולים לפעמים הרהורים רעים למוח, אבל בגלל שהוא דוחה אותם מייד, זה לא נחשב עבירה.

תניא פרק כז:
ואם העצבות אינה מדאגת עונות אלא מהרהורים רעים ותאוות רעות שנופלות במחשבתו. הנה אם נופלות לו שלא בשעת העבודה אלא בעת עסקו בעסקיו ודרך ארץ וכהאי גוונא אדרבה יש לו לשמוח בחלקו שאף שנופלות לו במחשבתו הוא מסיח דעתו מהן לקיים מה שנאמר ולא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם אשר אתם זונים אחריהם. ואין הכתוב מדבר בצדיקי' לקראם זונים ח"ו אלא בבינונים כיוצא בו שנופלים לו הרהורי ניאוף במחשבתו בין בהיתר כו' וכשמסיח דעתו מקיים לאו זה ואמרו רז"ל ישב ולא עבר עבירה נותנים לו שכר כאלו עשה מצוה ועל כן צריך לשמוח בקיום הלאו כמו בקיום מצות עשה ממש ואדרבה העצבות היא מגסות הרוח שאינו מכיר מקומו ועל כן ירע לבבו על שאינו במדרגת צדיק שלצדיקים בודאי אין נופלים להם הרהורי שטות כאלו כי אילו היה מכיר מקומו שהוא רחוק מאד ממדרגת צדיק והלואי היה בינוני ולא רשע כל ימיו אפי' שעה אחת הרי זאת היא מדת הבינונים ועבודתם לכבוש היצר וההרהור העולה מהלב למוח ולהסיח דעתו לגמרי ממנו ולדחותו בשתי ידים כנ"ל.
עולים בלב, לא במוח. במוח זה עבירה, בינוני לא חוטא לעולםהדוכס מירוסלב

מסכים איתך שאם המחשבה עלתה והוא דחה ישר זה לא עבירה, בגלל העיקרון של התשובה.

ראיתי את הפרק הזה אתמול בדיוק, ויותר מדוייק להגיד כמו שאתה אומר.

אבל בכל אופן מחשבה של עבירה היא עבירה.

אולי זה דומה לעניין של הסתכלות שאם זה נכנס לך לעין והסחת את דעתך בוודאי אין עבירה בזה.

צריך לחשוב על זה מחדש

הוא כותב במפורשברגוע
זאת היא מדת הבינונים ועבודתם לכבוש היצר וההרהור *העולה מהלב למוח* ולהסיח דעתו לגמרי ממנו ולדחותו בשתי ידים כנ"ל.

ההרהור עולה למוח ודוחים אותו מייד.
זה שזאת העבודה לא אומר שאין בזה עבירה בעיקרוןהדוכס מירוסלב

אבל אפשר לדקדק ככה ממה שהוא אומר שבינוני זה מדרגת אדם שהיצר הרע מתעורר אצלו והוא לא חוטא לעולם (ולאו דווקא בהרהורי עבירה).

אבל זה לא תואם את העבודה של רוב העולם בכל אופן. אף אחד לא בינוני לפי התניא כמעט.

אוקיברגוע
אז אתה מסכים איתי שלא כל הרהור שעולה בראש הוא נחשב עבירה.
זה מה שרציתי להוכיח.
לא, כשזה הרהורי עבירההדוכס מירוסלב

מה?ברגוע
אם עולה הרהור רע לראש ודוחים אותו מייד זה לא עבירה.
כתוב בתניא במפורש!!
אני חושב שהחילוק שאתה מחלק הוא לא נכוןהדוכס מירוסלב

[מאידך יתכן ששלי לא] בכל אופן,] כשנופלת במחשבה הכוונה שאין בזה התחלה של הרהור.

כלומר ברגע שזה עולה, כגורם חיצוני, הוא נדחה לבחוץ.

כמו שאמרתי: זה לא תואם את העבודה של רוב העולם.

כשעולה לך הרהור רע אתה מצליח מיד לדחות אותו בלי להתעכב אפילו שניה? השניה הראשונה מאז שהוא עלה, זאת שהופכת את המחשבה לשלך, היא כבר עבירה.

הנקודה הסובבת פה היא מה פירוש המילה "נופלת", ואני מבין את זה אליבא דהפוסקים לגבי שמירת העיניים שנלמד מאותו פסוק. ומסתמא הגר"ז לא חולק עליהם (כי לא שמעתי חילוק כזה משמו).

...ברגוע
הוא כותב "שנופלות לו במחשבתו".
מחשבה היא התחלה של הרהור.

ספר התניא נכתב בתור הדרכה לכולם.
נכון שרובנו לא בדרגה של הבינוני, אבל לזמנים מסויימים בהחלט כן.
אז גם אם לא תמיד מצליחים לדחות מייד בשנייה הראשונה,
אבל זאת המטרה. ולפעמים בהחלט גם מצליחים בזה.
ההפך, הרהור הוא התחלה של מחשבההדוכס מירוסלב

נופלת לו במחשבתו קרי הרהור מגיע לו מהלב (הרהור הלב, משכן היצר הרע, דמים רעים שלא עבד בהם את ה') למוח (מחשבות הן במוח) והוא דוחה אותו

זה מה שהתכוונתיברגוע
כתבת לפני כן "כשנופלת במחשבה הכוונה שאין בזה התחלה של הרהור."
אז עניתי שאם ההרהור הגיע למחשבה יש פה התחלה של הרהור עבירה, לא סתם משהו באויר.
ובכ"ז אם דוחים מייד זה לא נחשב עבירה.
כי השנייה הראשונה של המחשבה לא בבחירת האדם.
מסכים שהכל מתחיל מהלב.

נראלי שמיצינו את הדיון.
זאת לא השניה הראשונה, לדעתי אתה מפספס את הפואנטה של בינוניהדוכס מירוסלב

אצל בינוני אין מקום לחטא, אז היצר שולט רק בחלק שלו בלב.

כשההרהור עולה אל המחשבה, הוא דופק על הדלת והמוח לא פותח לו.

אלה "מחשבות" חיצוניות למחשבות העצמיות. בהן אין עבירה. זה מין הרגש שיש לבינוני כשהוא יודע שהצעד הבא זה ליפול בהרהור עבירה. שם אין שום עבירה.

מעבר לזה,  אצל הלא-בינוני (רשע וטוב לו), כשח"ו פותחים את הדלת, זאת כבר בחירה (בדומה להסתכלות מעבר למה שנכנס לך בעל כרחך לזווית העין) ושם יש עבירה ולאחמ"כ תשובה

אני יודע שבינוני לא עובר עבירהברגוע
הפואנטה היא שזה לא נחשב עבירה. גם אם שנייה אחת היה לו במחשבה הרהור רע.

מה פירוש " מין הרגש שיש לבינוני כשהוא יודע שהצעד הבא זה ליפול בהרהור עבירה"
יש לו רוח הקודש?
למה לפי התניא יכול להיות שהבינוני יהיה מזה בעצבות?
הוא כותב שההרהור נפל לו במחשבה.
לפי סברתך הוא לא נפל לשום מקום אלא נחסם בדרך.
איך הפלגת לרוח הקודש?הדוכס מירוסלב

אדם שיודע שאם הוא יעבור ברחוב מסויים יתעוררו לו רצונות לא טובים זה רוח הקודש?

אז גם בינוני, שהוא בעל מדרגה, מרגיש מתי היצר הרע מתעורר לו (הוא ראה משהו, שמע משהו, נזכר במשהו). זה לא כזה בלתי אפשרי.

תתפלא עד כמה אנשים יהודים כשרים ויקרים מצטערים מדברים שאין בהם בכלל עבירות.

תחשוב עוד כמה אנשים שאתה מכיר, שחוזרים בתשובה מיד אחרי נפילה, ממשיכים להתעצב על זה. זה הגיוני? ודאי שלא, הרי כבר הייתה מחילה.

כך שהשאלה למה בינוני מתעצב היא לא שאלה. כל יהודי כשר רוצה שליבו יהיה חלל בקרבו, ק"ו בינוני.

בנפילה במחשבה יש חילוקים.

קח למשל חתיכת בוץ יבש והשלך אותה למים, בשניה הראשונה שתוציא אותה היא עדיין לא חלק מהמים וגם לא עשתה שם רושם. אם היא תשאר שם היא תתמוסס ותהפוך לחלק מהמים.

ר"ל, נפילה במחשבה אינה עושה את ההרהור כחלק מהמחשבה עצמו, וזה ודאי ברור ומובן. שאם ההרהור היה חלק מהמחשבה, אין שום ספק שזאת הייתה עבירה לכל הדעות (חשוב רוחנית, מה קורה כשנותנים לס"א אחיזה במחשבה שהיא עולם גבוה שאין בו אחיזה לטומאה).

אוקיברגוע
מסכים שלא נשאר שום רושם.
אבל כמו במשל שלך- אם הבוץ נפל למים, למשך כמה שניות הוא היה במים! מי שמסתכל על אותה שנייה רואה בוץ במים.
גם אם אח"כ מוציאים אותו ולא נשאר שום רושם.

הוא כותב להסיח את דעתו מהרהור, לא ממשהו שעלול להוביל להרהור.
ז"א יש פה משהו מוחשי שכבר נכנס לו לראש!

אני עוצר פה, יום טוב
מאי נפקא מינה אם הבוץ נגע במים? הוא לא חלק מהמיםהדוכס מירוסלב

אין היגיון במה שכתבת, האמת היא שהסחת הדעת מהרהור נועדת למנוע את המחשבה, לא את ההרהור עצמו (שמובן מאליו שלא שייך לומר).

אדרבה, מתוך האמירה להסיח את הדעת מההרהור, שבלב, ברור לך שלא מדובר על מחשבה, שהיא במוח.

" שנופלות לו *במחשבתו* הוא מסיח דעתו מהן"ברגוע
“נופלים לו הרהורי ניאוף במחשבתו"
אתה חוזר על הדיון הזה בצורה מעגליתהדוכס מירוסלב

זה שזה נפל לו במחשבתו לא אומר שההרהור הוא חלק מהמחשבה ובטח לא שזה המחשבה עצמה. מה לא ברור?

זה כתוב במפורש בביטוי "הוא מסיח דעתו".

במשל דלעיל המחשבה היא הים, ההרהור עבירה הוא הבוץ והדעת היא שימת הלב.

הים לא משתנה, שימת הלב נעה לכיוון הנפילה של הבוץ, והאדם בוחר להסיח את דעתו למקום אחר. באותו רקע הוא מסקל את המחשבה מאבן (ל' הפסוק) ומוציא את הבוץ לפני שהוא הופך לחלק מהים (ובעומק הוא לעולם לא הופך לחלק מהים).

כי עדיין מוזר ליברגוע
שהוא כותב שנופל במחשבה, וזה נשמע שיש חיבור מסויים בין המחשבה להרהור. ואתה אומר שההרהור בכלל לא הגיע למחשבה אלא נעצר מבחוץ.

אבל כנראה שלא נסכים על זה.
אני אחפש אולי מקור אחר ב"נ.
לא נעצר מבחוץ, נעצר ברובד שהוא לא המחשבה אבל באותו טווחהדוכס מירוסלב

זה הקליפה שסביב לאגוז, היא מצד אחד חלק מהאגוז אבל מצד שני לא חלק מהאגוז

זאת כבר הגדרה חדשהברגוע
לא חושב שבפועל אדם ממוצא יכול להבחין בהבדל הזה, אם הוא קיים בכלל.
משל האגוז הוא לא שלי. ובינוני הוא לא אדם ממוצעהדוכס מירוסלבאחרונה

לא קשור, כל זה נאמר בשאר עברות, אבלזבשר
באיסור עריות חכמים אמרו הרהורי עבירה קשים מעברה..מה שבא להגיד שגם הרהור בלי מעשה הוא אסור.
נכון אבלברגוע
מדובר אם האדם ממשיך להרהר במה שעלה לו לראש, לא אם הוא דוחה את המחשבה מייד.
הסברה שלך נכונה מאודהדוכס מירוסלב

אבל החילוק הוא כמו שאמרתי אליבא דאמת, בעיקרון.

למרות שגם לפי החילוק שלי ברגע שהוא נכנס להרהור, עבר עבירה והסיח אותה מדעתו זה ממש תשובה שלמה, וגם רבי נחמן אומר שזה עיקר תיקון פגם היסוד.

אתה נשוי?קונילמל מזוכמיר
או שזה רק ממה ששמעת מהרב?
דע ודייק שהתורה והטבע שניהם מעידים בבורא והמה שני עדים לא יזימו אחד את השני ונמצאים בהסכמה גמורה.
והטבע שברא האלוהים יצר חזק דבק טוב לחבר בני אדם פועל לפני ואחרי חתונה והוא סיבת החתונה שאיש ואישה נמשכים אחד לשני ברצון הבורא.
ומי שלא נמשך צריך ללכת לרופאים שגופו חסר דבר מהטבע.
לא ידעתי למי לשרשר,יעל מהדרום
לק"י

דעתי הקטנה בנושא (ואני מסיקה את זה מדבריה של מדריכת כלות), צריכה להיות כמיהה כלשהי למגע.
לא מדברת על מעבר אפילו.
אבל אם הבנאדם לא מרגיש שום רצון, אף אחד לא מבטיח לו שזה יגיע אחרי החתונה.
כי גם אנשים שנחמד לי בחברתם, לא בטוח שהייתי רוצה להתחתן איתם.

אני תוהה לעצמי אם קרבה רגשית מספיקה בשביל לדעת, שקיימת גם משיכה.
לא בטוח.
יעל- מסכימה עם כל מילה054
יכול להיות שחלק מהבלבול הגדול פה הוא סביב ההגדרה של משיכה.. הכרחי שיהיה וזה לא אומר שצריך להגיע להרהורי עבירה
מסכימה גם...יעל מהדרום

לי בכלל עולה שאלה אחרתילדת המדבר
מי אמר שיש בעיה בהרהורים/משיכה כשזה מדובר במישהו שהולכים להתחתן איתו. זה *כמעט* כמו נשואים.
על מה אתם מסתמכים כשאתם אומרים שיש כאן בעיה?
זאת ההלכה. "כמעט" זה לא נשואים, ואין כמעט בתורההדוכס מירוסלב

סליחה, אבל קשה לי עם זהילדת המדבר
יש לך מקור במקרה?
בזמן התורה לא היה מעמד של ארוסים כמו שיש היום, אז לא הייתה שאלה כזו בכלל.

כנ"ל לגבי נגיעה.
מזותומרת מקור? את רצינית? חחלב אוהב

זה פשוט שגם דקה לפני החתונה אסור לחתן להרהר בכלה..

עד שהיא לא מותרת לו, אין היתר.. 

נשמע מוזרילדת המדבר
אבל לא יודעת, זה נשמע לי הגיוני😅
המעמד של המאורסים היום הוא המשודכים של פעםהדוכס מירוסלב

ואין שם שום היתר לכלום...

הלכה גמורה.ד.

אין חולק עליה.

ו"הרהורים" אינם "משיכה". זה רק מראה שוב עד כמה זו טעות כשבנות מתרגמות דברים שאצלן, ביחס לבנים.

אבל החמור באמת, זו האמירה "כמעט כמו נשואים". וזו בדיוק אחת הבעיות במה שנהיה היום, בסוג ההסברות האלה, של מה שכאילו אמורים להרגיש טרום-נישואין.

מי שלא תופס את השינוי הקריטי בכך שמתחתנים, ומדמיין כאילו הכל זה איזה רגש שמקבל גושפנקא של טקס... אז הוא באמת אימלל את עצמו. בדיוק בשביל זה צריך לטפח את התפיסה, שאמורה להיות טבעית אם לא כל מיני השפעות זרות, איך בן ובת זה משהו "אחר" עד שנישאים, והחיבור מתחיל מהשינוי המציאותי, מהראש, מזה שנהיים איש ואשתו, משפחה. מי שחסר לו את זה, זה הפסד עוד יותר גדול מאשר מי שאינו חש הבדל בין דבר יקר ערך שנמצא בחנות והוא רוצה לקנותו - לבין משהו שהפך להיות רכושו ושלו.

זה לא רק "הלכה". הרבי מלובאוויטש ענה פעם למישהו ששאל אותו על ההבדל בין עם נישואין לבלי - שזה דבר שאפשר להבין "בהתבוננות הכי קלה"..   כלומר, אמור להיות תפיסה טבעית, אצל מי שתופסים נכון מה זה איש ואשה וצניעות בסיסית וכו'.  ההלכה - גם בונה, וגם מבטאת את עומק המציאות האמיתית.

כבר אסרו ב"ונשמרת מכל דבר רע" מדרבנן גם מה שרק עלול להביאהדוכס מירוסלב

לזה.

כלומר עדיין, האיסור בעינו עומד

אסביר לך לאט מה שאתה מחמיץ הנקודהקונילמל מזוכמיר
זה שאסרו תורה או חכמים על דבר זה בגלל שנפש האדם מתאווה לדבר. ומי גרם לתאווה? האל שברא את האדם אבל גם נתן תורה לשים גבול וסכר לתאוות לתעל אותה לאפיקים מועילים.
כי מה ענין איסור במה שהלב לא ירבה? אין איסור בתורה לאכול אוכל רקוב מסריח כי נפש האדם נגעלת מזה ואין תאווה לזאת ואין צריכה התורה להזהיר במה שאין יצר איליו!! אילו טעמי המצוות דברים פשוטים ויש לך בילבולים בזה.
ולהלכה, כמו שאמרו כאן רבים וטובים, אם אין רגש טבעי של משיכה יש לחשוש להמנע ולברר שאילו דיני נפשות! אני אוסר באיסור גמור להתחתן בלי רצון פנימי ולסמוך על הנס שלא כתורה שיהיה בסדר. זה יגמר בגירושין הקשים לילדים ולאישה מאד מאד!
מסכים עם כל מילה ומחזקקונילמל מזוכמיר
שנשים אינני מבין בהן הן חידה בתוך תעלומה בתוך מבוך בתוך גן נעול. אבל גברים מכיר אני היטב אותם ואת כל נכלוליהם. הם שטופים ביצר! לא בכדי הזהירו גמרות הרבה על זה כי הנסיון גדול מאד כל רגע ורגע. וזה כשאין נשים מסביב אבל אם יש נשים קשה מאד לעמוד בניסיון. אבל רובם ככולם מצליחים כי האל שברא את היצר בשביל לישב העולם גם ברא תורה וחינוך ותרבות לשים לו גבול וזה אפשרי!
אבל אי אפשר לאדם לעקור יצרו לגמרי ושטות לדמות שיש בני אדם כמלאכים שאין להם צורכי הגוף של שתיה אכילה וכו ומי שאומר כן מבולבל בדעות שלו וצריך תיקון. וראה הרמב"ם על זאת שמקבל שכר בגלל קושי הניסיון שיש לו בחירה אבל מי שלא מרגיש תאווה אין לו ניסיון או קושי בחירה כלל ואינו נותן שכר!
וצא וחשוב דברים פשוטים שניי ילדים. אחד בעל תאווה יתירה אוהב אגוזים והשני מלאך נגעל מהם. ושמו לפניהם אגוזי אגוזים! למי מגיע פרס שלא יאכל לפני קידוש?! לבעל התאווה או למלאך?!
מסופקניד.

על ההבנה של "מדריכות כלות" בהרגשות של גברים. כבר נתקלתי לא פעם בטעויות בכך.

ה"כמיהה" שטוב שתהיה, כלל אינה צריכה להיות באופן הממשי שחבריו אמרו לו, כלפי מי שעדיין אינה אשתו.

מה שה"חברים אומרים", זה שטויות.ד.

ולא רק שטויות - אלא גם שטויות מזיקות.

אדם שמתחנך, ומחנך את עצמו, שעיקר רצונו לאשה טובה, זה בגלל הייחוד של האישיות שלה, הצד של ההשלמה שיש בה אליו בתור אישה ובתור הבחורה הספציפית המתאימה לו, אז עיקר מה שתופס אותו במי שמתאימה לו, זה הצד הזה, העדין, המידותי, האישיותי.

ואדם שמתחנך ש"לגעת" במי שהיא בחורה זרה, זה דבר מגונה - אז זה שאינו פונה כלל לרצון "לגעת" ח"ו במישהי ספציפית שאינה אשתו, גם כשמכיר אותה כדי לבדוק אפשרות של נישואין, אינו חיסרון אלא מעלה.

אם מתוך שיכירו יתברר שמתאימים, אז החיבה והאהבה הפנימיים וקרבת הלב, יורגשו מצד עצמם. מתוך שנשואים, איש ואשתו, יהיו לכך עוד ביטויים.  וגם אז, מי שיחשוב שעיקר הקשר זה "נגיעה" ולא יבנה את העיקריות שבעצם היחס שבלב זה אל זה, האהבה וההערכה וההתענינות והאיכפתיות, עלול למצוא עצמו בפני שוקת שבורה.

תודה!👍👍פצלש לפצלש
באה לדייק054
ודאי שהעיקר זה החיבור הפנימי!!
אבל חשוב להדגיש גם את החלק החיצוני כי זה פחות מדובר וחבל, ויש דברים שלגמרי צריך להרגיש לפני חתונה..
בוודאי יש דברים שחשוב להרגיש,ד.

בעיקר אהבה עדינה, והערכת אמת. שהלב נמשך אל השני.

נוסף על ה"נתונים" של ההתאמה, המידות הטובות וכו'.

אבל כאילו צריך "להרגיש" מה שחבריו אמרו, אני לא מסכים עם זה (יש גם הבדל מסוים בין המשמעות אצל בנים ובנות).

לפחות תגיד את זה לבחורהים...

שתדע למה היא עלולה להיכנס

לא אומרת שיש לך נטיות שונות, אלא בחור בלי יצר..... (אולי קדוש אבל יכול להיות מתסכל ופוגע מאוד באישה שיש לה יצר)

מה הקשר חזיר? נכון שאנחנו לא יודעים מה הטעם

אבל אומרים שמאוד טעים ואנחנו בוחרים שלא לאכול כי אסור

נגיעה אצל זוג זה חלק מהבסיס של הקשר, של הנאה וחיבור בין בני הזוג ולא רק למטרות רבייה

אין כמעט אישה שלא מחפשת את המשיכה של בן הזוג שלה אליה ולהפך 

ממש לא קשור.ד.

מה זה "שתדע למה היא נכנסת"?... איזה עיוות מושגים.

אין כל קשר בין אם יש לו יצר או לא, לבין ה"סימפטום" שעליו אמרו לו. ההיפך. מכיר מישהי ברצינות, אז מהכבוד אליה, מהבנת ותחושת הערך הגדול והעדין, נזהר אינטינקטיבית מבפנים לא לדמיין עליה כל מיני דברים. עדיין אינה אשתו. אין לכך שמץ קשר למה שאחרי נישואין.

ובכלל, ההשלכה של בנות מהמשמעות של דברים מסויימים לגביהן (שהם יותר במשמעות "נפשית" אצלן), אל הבנים, היא טעות בעייתית...

כל דבר במקומו ובזמנו ובפרופורציה המתאימה לו.

הוא באמת לא כזה פירט אם נמשך לבנות או לאים...

אבל גם ממה שהחברים ייעצו לו והם מכירים יותר וגם מהלך הדברים שבהם זה נאמר

נשמע שיש משהו בעייתי

הרצון למגע הוא לא דבר רע, שאז כשהוא אומר שאין לו ייצר/רצון כזה זה לא בגלל שהתחנך בקדושה וטהרה

וזה כן נשמע בעייתי.

זה לא בהכרח אומר שיש לו נטיות הפוכות אבל כן קיימים אנשים שאין להם ייצר (א-מיניים) למרות שהכל בסדר אצלם גופנית- אמנם הם מעטים מאוד אבל הם קיימים. ולהגיד למישהו כזה סבבה תתחתן הכל בסדר זה לא דבר נכון. 

וגם נכון שהוא לא כזה פירט מה המצב שלו

ולגבי הרב- נכון שהרב אמר אבל אני תוהה לגבי השיקולים שעמדו לנגד עיניו

חברים הם לא מקור לעצות, וזה שהם חברים לא אומר שהם מכיריםהדוכס מירוסלב

מי יודע מה טוב ובטח לא מעיד על זה שהם מבינים איך העולם עובד ואיך שידוכים עובדים.

מסתמא דעת הרב הגדול שהוא פנה אליו גוברת על הכל.

אין שום בעיה אצלו, תפסיקו לחפש מתחת לאדמה...

עד שאת מטילה דופי במניעים של רבנים גדולים, תטילי דופי במקומות יותר ראויים

כשרבנים אומריםים...

להומואים תתחתן זה יעבור...

כן אני תוהה

לענ"ד הציבור שלנו לא משהו ביראת חכמיםהדוכס מירוסלב

לבוא ולהגיד על רב גדול "אני תוהה"? אני אעצור את הדיון הזה כאן.

הוא לא אמר מי הרבים...

איך שאל אותו ומה שאל אותו
עד כמה פירט וכו

רב זה רב, הלכות כבוד ת"ח לא מפלות בין אחד לשניהדוכס מירוסלב

זה לא אמור לשנות לך מי הרב ומה הוא וזה לא עניין שנתון לביקורתך.

קצת ענווה, אנשים.

בכל מקרה, הוא כבר כתב שזה רב חשוב וזה רק מחריף את הבעיה

זה לא ממש קשור.ד.

החברים לא "מכירים יותר"... זה לא כמו אצל בנות (גם שם הרבה פעמים זה דמיונות). הם סה"כ אמרו לו על משהו נקודתי. והם טעו. אדרבה.

להגיד "נשמע שיש משהו בעייתי", זה עצמו הכי בעייתי.

ה"רצון" הזה עם מישהי שאינה אשתו, כלל אינו משובח. גם מישהו שמאד אוהב איזה חפץ, להבדיל, שנמצא בחנות - זו לא בעיה שאינו מרגיש רצון ממשי לקחת אותו בלי לשלם. זה לא שלו. כשיקנה אותו, ממש ישמח שזה אצלו.  ואל דאגה, יכול להרגיש דברים גם בלי לרצות כעת כלפיה מה שהם כתבו עליו כאילו זו כביכול "מעלה"...

הניתוחים ה"נטייתיים" שכבר הפלגת בהם, ממש לא שייכים... ובוודאי לא שייכים לכותבם כאן בתור "השערות".. ואם הוא "לא כזה פירט", אלא שאל/העיר על נקודה ספציפית שאמרו לו - אז אכן אין כל ענין להתחיל להיסחף מעבר לכך.

[וכבר הערתי משהו לגבי ההבדלים בין בנים לבנות]

כל אחד ודרכו, אבל..רינגטון

מכיוון שלדעת רוב העולם יש כאן מימד של סיכון - אתה מחוייב ליידע את הבת-זוג לפני התחלת ההכנות לחתונה שכרגע אין לך משיכה!

גם אם בעיניך לא מדובר על סיכון, ואתה מוכן לקחת אחריות שזה (אולי) ישתנה לאחר החתונה.

זכותה המלאה להחליט בעצמה אם יש/אין כאן סיכון, והאם היא מוכנה להתחתן איתך למרות שכרגע אין לך משיכה אליה..

כי אם יתברר לאחר החתונה שזה יותר מסובך ממה שנראה לך עכשיו (אין לי סטטיסטיקות אבל מדובר על סיבוך נפוץ),

לפחות שזה יהיה מבחירה שלה, ולא יתברר שדפקת לה את החיים באמצעות הסתרת מידע שהוא עלול להיות מאד קריטי לזוגיות..

לכן, אסור לך להסתיר ממנה את המידע הזה!!

מקובל עלי שזוג יחליט ביחד החלטות לא שגרתיות, והם אח"כ ישאו ביחד באחריות לתוצאות של החלטות אלו.

אבל הסתרת מידע שהוא קריטי (ואפילו פחות מזה) לזוגיות - זהו מעשה נבלה!

ויכול להיות שאפילו כדאי לבדוק, וזה יתברר כ"מקח טעות"..

יפה כיוונת לדעתי! מקח טעות וצריכין להזהר!קונילמל מזוכמיר
החיוב הזה על שום מה? רב אמר לך דבר כזה?הדוכס מירוסלב

החיוב הזה הוא מוסר בסיסי אנושי,רינגטון

דרך ארץ קדמה לתורה!

לא צריך רב בשביל זה..

גם אם זה נובע מצדיקות,

בגלל שמדובר על צדיקות שהיא מיוחדת - אסור להסתיר מהבחורה!

(חוץ מזה, אם זה צדיקות, למה כ"כ קשה לך לדווח לה על זה? הרי זה מצדיקות..)

כשתמצא לי רב שיגיד שבמצב כזה (שלבחור אין משיכה לבחורה) לא צריך ליידע מראש את הבת-זוג - אני אשמח לשמוע..

קשה לי להאמין שתמצא רב כזה, מדובר על משהו שהוא מאד בסיסי לזוגיות..

כשמתחילים להמציא הלכות מ"מוסר אנושי בסיסי" הצרות מתחילות...הדוכס מירוסלב

אני לא מסכים עם זה,ד.

והביטוי של "משיכה" עדינה, קיים ממילא בתוך ההרגשה של האהבה, אם הוא חש כך אליה. לא מדובר באהבה תיאורטית, שלפי הנתונים נראה לו שאוהב אותה..

מה שחבריו אמרו לו, אינו שייך לזה, וגם אינו נכון.

נו באמת..רינגטון

מה איתך?

נכון שנגיעה אינה עיקר הקשר,

אבל היא חלק משמעותי וקריטי בקשר.

גם התורה מתנגדת לזוגיות אפלטונית,

ובוודאי שדרכה להמנע מזוגיות שעלולה להגיע לכגון זה..

על כן, דבריך אינם יכולים להשמע על כל לב כלל וכלל..

איפה התורה מתנגדת ל*זוגיות* אפלטונית?הדוכס מירוסלב

לא שזה לא נכון בבסיסו, אבל מה המקור שלך לזה?

מצוות עונהים...

יש סיבה ששאלתי אותו ולא אותך את השאלההדוכס מירוסלב

אין דבר כזה "זוגיות שעלולה להגיע למצב כזה" כי גם אדם א-מיני יכול להיות כמי שכפאו שד כמו שמסופר על עמודי התווך של עם ישראל

שמעתי על זוג נשויים...

שאין ביניהם כלום, וטוב להם והם מאושרים ביחד

לשניהם אין שום רצון למשהו מעבר

ומי אמר שייצר המין הוא דבר לא טוב?

היכולת להוליד היא ייצר טוב, רק צריך להשתמש בזה נכון

אין קשר בין מה שכתבת למה שכתבתיהדוכס מירוסלב

סבבה אבלים...

אף אישה רגילה לא תרצה בן זוג א-מיני שיהיה איתה כמי שכפאו שד

זה מראש להיכנס לנישואים בעייתיים. 

אני בטוח שאת לא מכירה את כל הנשים בעולם...הדוכס מירוסלב

ושם לא מוזכר שום תלונה או תרועמת מצד אשת גדול הדור שהייתה, מסתמא, אישה גדולה בעצמה.

הוא לא שאל פה האם לספר לאישה ואף אחד לא אמר לו כאן שלא יספר. הוא רצה לפרוק את מה שהוא אומר והוא גם צודק.

וברמת העיקרון אני בטוח ב100% שהוא ימשך לאשתו, פשוט בצורה שרובנו לא מכירים כי אותנו לא גידלו בצורה שגידלו אותו.

מן הסתםים...
עבר עריכה על ידי אודליקה בתאריך ו' באדר תשע"ח 16:30

מי שמגיע לפרישות זה שונה

ובגלל זה זה לא נחלת הכלל

ויותר מזה צריך להיזהר עם הנהגות של פרישות בגלל שלום בית

והפרישות היא לא מטרה בפני עצמה, המטרה היא קדושה

ובקדושה יש חזרה לחיים רק שהכל מתקדש

לפרישות לא מגיעים, בפרישות עובריםהדוכס מירוסלב

קדושה היא מדרגה רחוקה מאוד מהדיבורים של רוב היושבים כאן.

לבוא ולהגיד שמישהו בכלל מבין מה זה, זה קצת הוזלה שלך המושג.

זה לא "חזרה לחיים רק שהכל מתקדש", זה גימוד גמור של המושג קדושה.

במצב של קדושה יש הרבה פחות הנאה מהעולם הזה מאשר בפרישות ואפשר להגיד גם על זה ש"עין לא ראתה אל' זולתך".

זה לא צריך להיות שיש פחות הנאהים...

זה אמור להיות שיש הנאה והיא לשם שמיים

בפרישות כן עוברים כי זאת עוד מדרגה והמטרה היא לא להישאר שם. כמו שנזיר מביא קורבן על הנזירות שלו

כמו שכתוב ששופטים על חוסר ההנאה במה שהאדם יכול להינות ממנו

קדושה זה החיים! אז ברור שצריך לחיות 

(אין לי מקור מדויק- משיעורים של הרב שרקי, מסילת ישרים)

זאת לא אותה הנאה בכללהדוכס מירוסלב

לגבי נזיר זה רק מאן דאמר, ולמרות שקיבלנו אותו בפשטות, מהסוגיה נראה שזה לא שייך בכלל במציאות

מצחיקים אותי שאנשים מדברים על מדרגת הקדושה כאילו שהם מקדשים את החומר ואפילו לא טעמו קמצוץ של פרישות... איך אפשר להגיע לקומה האחרונה בלי לעבור בהתחלה אפילו?

מישהו פה נקי מכל העבירות? זאת ההתחלה במסל"ש

בעבר היה אפשרים...

בארץ ישראל אפשר להגיע לקדושה בלי פרישת- (הרב שרקי)

וכמו שאמרת זה דברים שלא במדרגה שלנו

אבל לקדש את הפרישות זה לא יהודי!

ממש לא נכון, הדבר מובא במפורש בספרי ראשונים ואחרוניםהדוכס מירוסלב

על אותו עניין ואאל"ט יש מאן דאמר שזה דאורייתא משום "קדש עצמך" ואכמ"ל

אתה מתייחס רק לחלק מהמקורות ומתעלם ממה שפחות נוח לך..רינגטון

דבר ראשון, אתה יכול להסתכל למשל במסכת ברכות דף סב. במעשה רב כהנא ורב, ולראות שיש גם מעמודי התווך של עמ"י שנהגו ממש לא "כמי שכפאו שד"..

דבר שני, חלק ממצוות עונה, זה גם לרצות את האישה..

רק דעת מיעוט שבמיעוט (נראה לי רק האדמורים מגור ומסלונים),

מפרשים את ריצוי האישה בשונה מהפשט..

אז אם האישה מתרצה ממישהו שלא נמשך אליה - אחלה!

רק חייבים ליידע אותה מראש ולשאול אותה על זה..

דבר שלישי, בנוסף למצוות עונה שהיא על הגבר, יש גם מצווה (יותר בכיוון של לאו) על האישה.

שאם היא מעוניינת בזוגיות אפלטונית בניגוד לרצון הבעל, היא נחשבת אישה מורדת,

זו עילה לגירושין והיא מאבדת את כתובתה..

לא מבין את הלך המחשבה שלךהדוכס מירוסלב

זה שיש מי שלא עשה כמי שכפאו שד אומר שאסור לאדם להיות כמי שכפאו שד?

מה אתה רוצה? אני מתקשה להבין.

בכל אופן, לענייננו, אין שום קשר בין מה שאתה אומר למה שהוא אמר.

הוא לא אמר שהוא יסתיר ממנה, והוא לא אמר שהוא לא ימשך לאשתו. הוא בסה"כ אמר שנשים זרות לא מושכות אותו. ככה שאין שום סיבה ליידע אותה בזה שהוא לא נמשך לנשים זרות

נראה לי שפשוט איבדת את החוט המקשר בשרשור..רינגטון

יש כאן כמה נושאים שאתה קישרת ביניהם ישירות כשאין ביניהם קשר ישיר..

אז אכתוב לך במסודר:

1. פותח השרשור דיבר על זה שלא חייב להיות משיכה לפני החתונה.

על זה עניתי לו שלהרבה (רוב) הנשים, חשוב להן שתהיה משיכה לאחר החתונה.

מכיוון שאין לו משיכה לפני, וזה נפוץ שהמשיכה גם לא תגיע אחרי.

לכן, הוא חייב להודיע על זה לבת-זוג לפני החתונה,

כדי שהיא תחליט אם היא מעוניינת לקחת את הסיכון הזה.

2. דיברנו על "זוגיות אפלטונית",

שזה בעצם זוגיות בין איש לאישה שמתנהלת כמו זוגיות בין גבר לגבר או אישה לאישה,

בזוגיות זו לא מתקיימת מצוות עונה, ואף האישה יכולה להחשב כאישה מורדת.

לכן, זוהי לא דרכה של תורה.

3. כתבת על עמודי התווך של עמ"י שנהגו "כמי שכפאו שד" (- זו לא זוגיות אפלטונית).

אז דבר ראשון, הבאתי לך גם עמודי תווך אחרים של עמ"י שנהגו להיפך.

דבר שני, לפי רוב הפירושים, כן הייתה לו משיכה, רק שהוא החליט לצמצם בתענוג.

(שזה קצת שונה מהכיוון שאליו רצית לקחת את העניין)

ואם אתה רוצה להתנהג "כמי שכפאו שד", זו אכן זכותך המלאה.

אבל גם זכותה המלאה של האישה זה לבעל שלא נוהג בצורה זו.

ולכן יש לך חובה, וזה ליידע לפני החתונה את הבת-זוג שזה מה שאתה רוצה!

למה?

כי חלק ממצוות עונה זה גם לרצות ולפייס את האישה,

ואם האישה תהיה מרוצה רק ממישהו שמראה את משיכתו אליה (שזה רובא דעלמא),

אז זכותה לדעת מראש כמה מתוך מצוות העונה בעלה לעתיד מתכוון לקיים..

ולגבי הסוף רק אבהיר, הוא לא אמר שהוא רק לא נמשך לנשים זרות,

הוא אמר שגם ספציפית הוא לא יימשך אליה עד החתונה (אח"כ הוא כבר כנראה לא יכול לדעת).

אין בעיה שהוא יסתיר ממנה שהוא לא נמשך לנשים זרות, אבל יש בעיה אם הוא יסתיר ממנה שהוא עדיין לא נמשך אליה (ואני מדבר לשלב שכבר החליטו להתחתן).

דבר נוסף, אכן הוא לא כתב בפתיחת השרשור שהוא מתכוון להסתיר ממנה מידע זה.

אבל, מכיוון שפותח השרשור לא התייחס לזה,

הרגשתי צורך עז להבהיר את הנקודה שהוא חייב ליידע את הבת-זוג לפני שמתחילים את ההכנות לחתונה.

מי שהתחיל לקרוא תיגר על החיוב ליידע את הבת-זוג אלו אתה וד.

וכמובן שבנקודה הזו אני לא מסכים לדעתכם כלל וכלל!!

נ.ב.

כמובן שיש לי חשד מסויים שאתה הוא בעצם פותח השרשור,

וזה נובע מצורת התנהלות מסויימת בשרשור..

לא איבדתי כלום, אתה פשוט מגיב בלי קשר לשרשורהדוכס מירוסלב

ולא, אני לא פותח השרשור. אל תהיה ליצן.

הלוואי שכן

הקדמת את פורים בשבוע רינגטון

אתה הקדמת? לא הבנתי 🤔הדוכס מירוסלב

לא ברור לי איך זה מגיב על דברי..ד.

אני לא אמרתי שכאשר אנשים נשואים, אין גם ביטוי כזה של האהבה ביניהם.

אבל זה כלל לא קשור למה שלפני הנישואין.

כתבתי שלפני נישואין צריך שתהיה אהבה. ובהיות שהמשמעות של זה איננה משהו שבתיאוריה, "לפי הנתונים", נראה לו  שאוהב אותה... אז ממילא הצד של ההימשכות העדינה מבפנים, קיים.

אין לכך כל קשר למה שחבריו אמרו לו, "אם אינו מרגיש רצון לגעת".... לא שייך. אינה שלו, לא מרגיש רצון ממשי "לגעת". בסדר גמור.

[אולי לא הבנת נכון מה שכתבתי בהודעה הקודמת]

^^^^^ כל מילה!הולם, הולם
אם בעיני הבחור זה לא אלמנטרי - שיהנה. בעיני רוב הא.נשים זה סופר אלמנטרי, ואם מישהו היה אומר לי שהוא לא מרגיש אליי משיכה, לא הייתי מוכנה להתחתן איתו.
יכול להיות שהרב נתן עצה מסויימת, אבל בסוף לא הוא מתחתן עם הבחור, אלא הבחורה הנדונה. אגב; לא כל רק הוא פסיכולוג, ולא כל רב מבין בדקדוקיי הנפש העדינים האלה. Face it.
מי שמתחתן בלי משיכה ולא מספר את זה לבחורה, עשוי לעשות לה עוול עצום. שאנשים לא יעשו שטויות.
בתור נשואה אני מגיבהזריחת הלבנה
איך פעם לא הרגשתי רצון לגעת בגבר, אבל כשפגשתי את האיש שלי בהחלט נמשכתי!
לא הייתי מתחתנת בלי להרגיש את המשיכה הזו!
משיכה היא לא רק עניין פיזי, נכון נמשכים לגוף אבל המשיכה הזו מתבססת על אהבה, כי לא משנה כמה 'חתיך' הגבר הזה אני לא אמשיך אליו כי הוא לא קשור אלי. ..
אז חכה תפגש כן מישהי שתאהב ובטוחה שתמשך גם! ואם לא... לא יודעת מה להגיד.. לא הייתי רוצה להתחתן עם מישהו שלא נמשך אלי בטירוף.
משפחה פחות דתייה בדייטים.יובללל

חבר'ה אני צריך ייעוץ.

אני די חדש בעולם הדייטים. לא מזמן הציעו לי מישהי שאני מכיר מלפני כמה שנים כשעבדנו ביחד לתקופה מסוימת. אני יודע שהיא בעלת אישיות מיוחדת ובעלת מידות, ולפי מה שהבנתי מחברה שלה היא גם התקדמה יותר מבחינה תורנית (צניעות כמובן וכו).

אבל בסוף, למרות שהיא כן נשמעה לי כיוון טוב, החלטתי לא ללכת על זה בגלל המשפחה שהיא באה ממנה. היא באה ממשפחה חוזרת בתשובה, אבל לא כל כך חזקים בדת, כמה אחיות חילוניות וכו. וזה דבר שהפחיד אותי להיכנס אליו. אני רוצה שאישתי תהיה אישה מאוד תורנית (ואני גם משתדל להיות כזה), וזה לא כל כך היה נראה לי הכיוון.

אני מאוד חושש שאולי איבדתי פה משהו טוב, אבל מה לעשות? הרגיש לי שזה מורכב לי מדי!!

מה דעתכם? כמה משקל לתת לדבר כזה?

יש מצב שאיבדת. אבללגיטימי?

א. מתחנתים גם עם המשפחה. בין אם אנחנו רוצים, ובין אם לא - כולנו באים ממשפחה ומרקע מסוים. ברוב המקרים, זה גם אומר שתהיה אינטראקציה בין המשפחה שתקים למשפחת המוצא, ברמה ובתדירות כזאת או אחרת.

האם זה אומר שהיא עצמה לא תורנית? איפה רבקה גדלה? רחל ולאה? וכו' וכו'

ב. מורכבות אפשר למצוא בכל מקום. אף אחד לא מבטיח לנו חיים קלים.

ג. יכול להיות שיכלת לבנות איתה בית תורני נהדר - אבל זה ממש לא אומר שלא תוכל לבנות משהו דומה עם מישהי אחרת. ב"ה יש בנות תורניות רבות, ותוכל עם לא מעט מהם לבנות משהו טוב, ואפילו יותר מזה. הכל פוטנציאלי כל עוד זה לא נעשה...

א. מאוד מסתייג מהביטוי הזהadvfb

מה זה אומר מתחתנים עם המשפחה? 

בנאדם לא מנהל זוגיות עם המשפחה.

כן מנהל מערכת יחסים מסיומת שצריך לתת עליה את הדעת, אך היא בשום מקרה לא חתונה.

גם אין יותר מדי כלים להעריך את מידת המורכבות ביחס למשפחת המוצא.

לפעמים יכול להיות פערים מאוד גדולים אבל שמסתדרים מעולה, לפעמים להיפך.

תמיד כיף שדברים משותפים, זה פשוט.

מה זה משנה מאיזה משפחה היא באה?תוהה לעצמי
בעלי ממשפחה דתית לייט מאוד, והוא יותר דוס ממני. אנשים גדלים ועושים בחירות משל עצמם בחיים
סליחהיובללל
סליחה שאני שואל, אבל האם וכמה יש חיכוכים שזה יוצר? זה בוודאי לא פשוט הרי, כל המנהגים, כשרות, שיח, צניעות, שמירת שבת ועוד המון מורכבויות שיכול ליצור. אז איך מתמודדים עם זה?
לגיטימי אבלזיויק

תהיה מודע לזה שמה שחשוב זה האדם העצמו, והסביבה שלו זה בנוסף. גם האבות והאמהות לא תמיד היו עם משפחה 100 אחוז...

תחשוב על ההורים והאחים של אברהם. אח של יצחק... אח של יעקב... המשפחה של רבקה... ושל רחל ולאה..

..יובללל
בוודאי שחשבתי על זה. אבל גם יש הבדל בין הדור שלנו לבין הדורות שלהם. הנושא אשה יבדוק באחיה.. וכו וכו. ברור שהאדם עצמו הוא העיקר, אבל זה חבילה שלמה. 
נכון ולכן נשאר פה עניין האופיזיויק
של שניכם
אני חושב שיש לתת משקל למשפחה.אדם פרו+

לאו דווקא רק בפן התורני.

לאחרונה עלו לי מחשבות, שמבחינה מסויימת

בפרט אצל אשה, יותר חשוב לי המשפחה שלה

מאשר היא.

אין לי כוחות סוס להסביר את עצמי

אבל לפי מה ששמתי לב אשה זה המון

עניין של הרגלים, והיא רוצה להמשיך את מה

שהיה בבית שממנו באה.

אולי זה רק מהניסיון מהזוית הצרה שדרכה

אני רואה את המציאות, סה"כ הייתי נשוי לאשה אחת.

אבל גם לפי המקורות,

כתוב בשולחן ערוך לישא

בת תלמיד חכם, ולא ישא בת עם הארץ.

המיקוד לא עליה, אלא על הבית ממנו הגיעה.

וגם אם החליטה לשנות כיוון

מי יודע כמה שנים, וכשהיא תתעייף

תזכר במנהגי הוריה.

אני יודע רציתם לשמוע שהכל אפשרי

וכל מה שאתם צופים בסטטוסים של מוטיבציה

אבל בתכלס האנשים לא כאלה גמישים

ולא כאלה חזקים.

מה דעתכם?

מענייןיובללל
מעניין מה שאתה אומר. בסוף ברור לי שהבית הוא משקל מאוד מאוד משמעותי. והשאלה שלי היא בתכלס כמה יחס לתת בין המידות של הבחורה לבית המידות של הבית שלה (או בפן התורני וכו)? הרי בסוף כמו שכתבו מעליי ראינו מאיפה הגיעו האבות והאמהות שלנו..
יש כאלה שחשוב להם יותר ויש כאלה שפחות חשוב להםadvfb

תאמת אני לא יודע כל כך למה זה ככה.

תקח דף ועט ותרשום לעצמך את כל החששות שעולים ותראה אם אתה יכול להתמודד איתם.

המטרה של המשימה הזאת ליצור אצלך יותר בהירות ופחות להתבחבש ולהתבלבל בגלל חוסר הבהירות

חשוב שתקרא את זההמצפה לישועהאחרונה

יכול להיות שכבר כתבו בדומה

תמיד יש שונו בין אנשים ומורכבות ויתרונות וחסרונות לכל אחד בעיניו לפי ענייניו.

החשש מאוד מובן אבל עם חששות צריך להיפגש ולא לברוח כדי לראות במה האם יש ממה לחשוש.

תפגוש את הבחורה תשמע ממנה על המשפחה שלה על היחס שלהם למקום שלה...

גם לא הייתי מעלב את זה בכלל בהתחלה.

תראה שיש ביניכם התאמה וכו'

אולי זו אשתך?

ומשם כבר תגיע לנקודב הזאת...

האם מדובר באנשים קשים שיש להם רק את הדרך שלהם זו בעיה והאמת שזה לא משנה אם הם דתיים מאוד או לא בכלל.

אנשים קשים זו התמודדות

וגם בזה כשיש זוגיות טובה ונכונה אפשר לדעת איך לנהל את הדבקים בצורה ישרה וחכמה

בהצלחה וה יתן לך עצה טובה

זה כואבהפי

להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..

למרות שממש התכוונתי  אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.

ואז

לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר

ואולי זה הולך לשם ?

גאולה כללית ופרטית

חג שמח

לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..

אמן ואמןadvfb
בעז"ה ישועה קרובה ממשית!חסדי הים

מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.

אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".

הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.

הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.

כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.

כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.

ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!

נכון ממשהפי
ממש בעז"ה אמן ואמן
😶זיויק
אמן שתהיה ישועת ה' כהרף עין
ליבי איתך, כואבארץ השוקולד
נכון , יש גם טובהפי

גם הטוב הוא פה אצלנו , אצל כל אחד

רק נותר לנו למשוך אותו

מבין? 

כן. מבין..בנות מרכלות עלי

אני מגיב במקומו הוא לא נמצא פה הרבה

כן, מביןארץ השוקולד
צודקת 
כואב ואמן!! מחזקת ממש.פצלשי"ת
🥺❤️מבולבלת מאדדדד
נקווה שבקרוב אחותי❤️

חנוכה שמח🥰

אמן(:הפיאחרונה
המהירות של שוק השידוכיםadvfb

ברגע שהוואטסאפ נכנסל חיינו דברים עוברים מהירות האור כמעט.

לחכות כמה ימים להצעה זה נראה משהו שכמעט לא אפשרי,

מה דעתכם על זה?

למה אתה מתכוון ב"לחכות להצעה"?לגיטימי?
מישהי כתבה ליadvfb

אשלח לך הצעה ביום ראשון, ביום רביעי שלחה לי את הפרטים, וזה כבר לא היה רלוונטי..

כאילו זה נשמע לי הכי הגיוני לחכות קצת, אבל בגלל שהפלטפורמה של הוואטסאפ היא כל כך מהירה הקצב מתאים בהתאם.

קלטתי שמבחינתה זה כנראה לגיטימי לכתוב "אשלח לך הצעה" ואז לשלוח עוד 3 ימים.. ומבחינתי זה לא. לא בגלל איזו תפיסת עולם, אלא פשוט כי השוק מאוד מהיר.

אין לי שום סיבה לחכות להצעה 3 ימים ואני יודע שגם היא יכולה להגיד לי "אה היא בדיוק נתפסה" או סתם אגלה שאני לא חושב שאנחנו מתאימים.

העניין הוא שאנשים נתפסים ונפרדים בצורה מהירה מאוד ולכן גם ככה המהירות שאנשים מפגינים.

ברור לי שלפני הפלטפורמה של הוואטסאפ הדברים זזו הרבה יותר לאט ולאנשים היה גם יותר סבלנות

אני לא בטוחה שזו הפלטפורמהלגיטימי?

אולי זה יותר הצורה.

מי שהציעה לך - ידעה שהבחורה בכלל פנויה ביום ראשון? יכול להיות שמלכתחילה היא לא ביררה את זה איתה?

ממה שאני יודעת אין נוהל מסודר. נכון שמקובל יותר שקודם הוא אומר "כן" לפני שהיא מודעת לעניין בכלל, אבל זה ממש לא תמיד ככה. יש בנות שמעדיפות להישאל קודם. הרבה פעמים אם משדכים מכרים, את הצד שמכירים שואלים קודם.

באופן אישי אומר שאני לא מרגישה יותר מידי ככה. לא זכור לי שקרה לי מה שאתה מתאר.

לפעמים קורה שפתאום יש מבול של הצעות, ואז אני אומרת - שאני בדיוק מבררת, או בדיוק בתחילת קשר, ואולי בעתיד הקרוב זה יהיה רלוונטי.

ואני קצת נרתעת מה"שוק". המילה הזאת לא באה לי בטוב בהקשר הזה..

אין נוהל רישמי, יש נורמותadvfb

אני אומר שזאת הפלטפורמה, בגלל שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית.

ובלי קשר לאם היא ידעה או לא ידעה (במקרה הזאת אני מניח שהבחורה לא קיבלה פרטים שלי אבל נעשה בירור אם היא פנויה) - הקצב שפרטים עוברים דרך מיזמים, קבוצות וואטסאפ, שדכנים הוא קצב מסחרר. יש לי חבר שהתחתן לפי כמה שנים משידוך שנעשה ע"י 4 שדכניות וואטסאפ שונות שכל אחת שלחה לחברה שלה. וואטסאפ זאת תקשורת מאוד מהירה, תקשורת איטית כמעט ולא היתה מאפשרת לדבר כזה לקרות.

ובאמת, בדרך כלל אני מעדיף שלא יבררו אם הבחורה פנויה, כי אם היא לא פנויה יהיה לי דרך לדעת אם אני רוצה לחזור לי שהציע שינסה לאחר זמן שוב לבדוק לי אם התפנתה. וגם, זה לוקח זמן ואין לי סבלנות לזה. מעדיף לגלות שהיא תפוסה, מאשר לחכות עוד את הזמן הזה שיכול לקחת יומיים גם.

אולי את חווה את זה אחרת כי יש לך יותר סבלנות ממני, גם יכול להיות. אולי כי לפעמים מציעים לך אחרי שהבחור אישר, מה שכמעט בחיים לא קרה לי. לכן הניסיון במקרה כזה הוא לא הסבלנות, כי הבחור כבר אישר.

אסביר את ההקשר בו אני אומר את המילה "שוק". 

אני לא מתייחס לשידוכי וואטסאפ בתור דבר עמוק ולכן אני מרשה לעצמי להביא ביטוי מאוד שיטחי שלדעתי די תואם את השיטה הזאת.

כן, אני חושב שזה כלי, שברגע שיודעים את היתרונות והחסרונות שלו, אין סיבה שבעולם לא להשתמש בו בעת הצורך.

לרגע לא התכוונתי חלילה לדמות את כל מחפשי הזוגיות למיניהם כמוצרים בשוק. מה לעשות שבשיטה של כרטיסים זה חלק מהעניין וכמובן, חלילה אסור להשליך את זה על האנשים עצמם. 

השימוש בכלי הזה לא גורם לזלזל באנשים, הוא כן בעיני מבטא מגבלה אינטגרלית בשימוש בו.

לגבי וואצאפ וטלפון צודק.מוקי_2020

"שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית."

יש לי קצביה, שכל פעם שהיה צריך לעשות הזמנה, זה נעשה  דרך הטלפון.
אני רק מהמחשבה שאני מפריע למישהו באמצע עבודה מסויימת או שהוא עם לקוח בחנות.
זה כבר גורם לי לחשוב 3 פעמים לפני שאני מזמין.

מרגע שאפשר להזמין דרך אפלקציה,
אני מזמין הרבה יותר, הזמנות קטנות במקום אחת מרוכזת (חנות קרובה מאוד).

אבל לא הבנתי משהו.
מה הבעיה שלך להמתין 3 ימים ?
אני מנסה להבין אם אתה מכוון למשהו כללי או שזה רק משהו נקודתי שמפריע -לך-.

יכול להסביר ?
אם יגידו לי "תקשיב, נכיר לך מישהי שאנחנו חושבים שהיא מתאימה לך, אבל תמתין שבועיים"
אז אני לא מבין באיזה מקרה אני אגיד "לא, לא, שבועיים אני לא ממתין". מה אכפת לי "להמתין" ?
יכול להסביר. לצרכי מחקר כמובן.

אין עליךadvfb

אני יכול להשיג הצעות בצורה יחסית מהירה ולכן אם אדם חושב שאחכה להצעה שלו אז כנראה שהוא טועה.

זה שה"שוק" עובד בצורה מאוד מהירה גורם לי לחוסר סבלנות, לפעמים מוצדק ולפעמים שלא, ביחס לעיכוב בהצעות.

אין בעיה שישלח לי הצעה עוד שבועיים, שלא יחשוב שאני אחכה. יום יומיים כנראה שאחכה אם זה מישהו שאני סומך עליו.

נדמה לי שהבנתי.מוקי_2020

אבל שואל כדי להיות בטוח.
כי באמת נושא השידוכים זה דבר מרתק וגם חשוב.
כרגע לא בשימוש אישי שלי, אבל זה יכול להשתנות ביום אחד.

כשאתה אומר "שלא יחשוב שאני אחכה",
זה אומר שאם אתה כן מסכים "לחכות" שבועיים,
אז אתה למעשה מתחייב לא לצאת לדייטים אחרים, להמתין להצעה ואז להחליט אם אתה נפגש או לא עם אותה הצעה ?

הבנתי נכון ?

כןadvfb

אני לא חושב שאף אחד לא יסכים סתם לעצור שבועיים אז זה זמן יחסית מוגזם אבל כן הבנת.

ישר כוח!

תודהלגיטימי?

באמת נראה שגברים ונשים חווים את זה אחרת.

אני באמת כמעט תמיד מקבלת (ומבקשת..) רק אחרי שהצד השני אישר. [בהנחה שזה פנייה דרך צד ג]

וזה בעצם אומר שהצד השני פנוי ומעוניין. אבל זה גם אומר שיש מצב שאני לא פנויה, או לא מעוניינת. וגם שמבחינתי יכולות לעבור תקופות שבהם אין לי שום הצעה, כאשר בפועל יכול להיות שהיו כאלה שביררו והחליטו שלא...

תודה על ההסבר על השוק.

נתקלתי בשדכני וואטסאפ שפשוט מעבירים כרטיסים, בלי לקרוא יותר מידי. אבל מסתבר שגם להם יש הצלחות - אבל אף אחד מאלו שאני קיבלתי בדרך הזאת לא היו רלוונטיים.

זה עדיין צורם לי המילה הזאת, וזה לא שיש לי פתרון קסם לאיך אפשר לעשות את זה יותר טוב..

מסתבר שאני מאוד רגיל לאיך זה הולךadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ד בכסלו תשפ"ו 11:16

שיש כרטיסים, שהם מנסים לשווק משהו, וברור שיש מאוחריהם אדם עם סיפור שלם, אבל הכרטיס עצמו הוא לא הבנאדם. לכן אני אולי מרגיש בנוח עם המונח שוק. למרות שגם יכול להיות שאצלי השימוש הזה יכול ליצור חוסר נוחות בהקשרים כאלה ואחרים.

נראה לי גם חשוב לומר שעצם הפלטפורמה של הכרטיסים (גם בוואטסאפ, אבל גם במיזמים שונים) היא פלטפורמה מאוד מוגבלת ולכן גם אם השדכן הוא מעולה ומקסים עדיין יהיה בזה מימד פחות "אנושי" וממילא מאוד מוגבל. ובודאי, התחושה האישית היא גם חשובה שמתעסקים עם שדכנים וחשוב מצד אחד לדעת לצאת מאיזור הנוחות או להרחיב אותו כדי שיהיה עוד אופציות להצעות, מצד שני חשוב גם להיות במודעות ריגשית ולשים גבולות גזרה ביחס ליציאה מאיזור הנוחות

אתה מתכווןהפי

שבזמן הזה קיבלת כבר הצעה אחרת? כי אם כן לגיטימי לקבל אותה .

אבל אם לא קיבלת הצעה ואתה סתם מעניש את מי שהציע כי שלח שבוע אחרי זה מיותר

האופציה הראשונה חחחadvfb

אני שואל את עצמי מה הוא התכוון שהוא שלח לי את זה תוך שלושה ימים

מן הסתם אנשים עסוקים ולא תמיד פנויים אבל בדרך כלל נראה לי הכיוון זה להציע ישר

וואו. מעניין.פצלשי"ת

אצלי אני לא מרגישה ככה

הכל איטי מאוד, ותמיד לוקח כמה ימים..

וגם אחרי קשר לוקח לי מלא זמן עד שמתחילה משהו חדש

אתה חושב שכמה ימים זה בגלל הווטסאפ?ארץ השוקולד

אני לא חושב,

אנשים לא רוצים לחכות ימים כי ההנחה שזה עוד כמה ימים עד שייפגשו, ומן הסתם יהיו הרבה נסיונות כך שזמן רב לברר יקח עוד זמן.

התכוונתי לטענה ההפוכה ממה שהבנת מדבריadvfb

בגלל שהפלטפורמה הזאת מאוד מהירה אז הציפייה שזה לא יקח כמה ימים אלא יהיה באותו יום.

כמה אתה מכיר שהלינו על תשובה אחרי יום?ארץ השוקולד
לא ראיתי שרשור מלין בנושא, גם פה דיברת על ימים 
לא תשובה כפרהadvfb

על עצם ההצעה.

אני אשלח לך הצעה ואז לוקח כמה ימים עד ששולח את ההצעה.

תאמת היה ממש לאחרונה שרשור על זה.

אני גם לא מלין על כך... אני תוהה על כך.

אתה חושב שלפני הפלאפונים זה לא הפריע?ארץ השוקולד
אתה מרגיש שזה מיידי?
הוואטסאפ יצר אפשרות להעברת מסרים בצורה מאוד מהירהadvfb

ולכן הכל נהיה מהר מאוד מאוד.. ולכן גם קיימת ציפייה שדברים יעברו מהר.

מאמין שלפני הוואטסאפ היתה ציפייה לזמן יותר ממושך, דהיינו היתה יותר סבלנות כי זה לקח יותר זמן.

לפני הפלאפונים בכלל מן הסתם היתה ציפייה לזמן עוד יותר ממושך.

ככה מסתבר לי

מקווה שהפעם זה מובן חח

זה מובןארץ השוקולד
אבל אני לא רואה שום ציפייה למיידיות בעניין הזוגי
בטח, זה דחף ממש חזקadvfbאחרונה

הלבד קשה ולהיות בזוג זה הרצון האולטימטיבי.

לכן בגלל שמדובר בדחף, אז יש גם סבלנות יכולה להוות טריגר.

הדברים הקטנים שהיה נחמד מאוד אם הצד השני היה מעדיףמוקי_2020

אני מדבר על דברים שאם לא קיימים אצל אצל הצד שני, זה לא מפריע, 
אבל אם כן קיימים, אז  זה בונוס נחמד מאוד.

אני לא מכיר בן אדם נורמלי, שלא יכול להמציא רשימה של עשרות ואולי מאות דברים כאלה.
זה יכול להיות צבע מכונית, סוג מכונית, תוספות לפיצה, סוג מוסיקה, זמר, אלבום, שיר, עיר בירה בעולם לטייל בה...וכל דבר שהוא בעיקרון לא משמעותי
להצלחה ותחזוקת קשר אבל הוא בונוס שתמיד נחמד לדעת שהוא קיים ושבני הזוג באותו ראש שלכם גם בחלק מהדברים הקטנים שבחיים.

אז לכבוד החנוכה, יש 2 דברים שהם בונוס די נחמד עבורי. זה משהו סמלי כזה.
אגב, רק השנה למדתי שאין כזה דבר "חג החנוכה" יש "ימי החנוכה". חנוכה זה לא חג ביהדות כמו ראש השנה, פסח. 
אם יש תלמיד חכם בקהל, הוא מוזמן לאשר שלא חירטטו אותי.

לעניין עצמו :
א. בונוס 1 - שהיא אוכלת סופגניות רק בחנוכה, לא  חודש וחצי לפני כמו שרשתות השיווק היו שמחות כי זה טוב לביזנס. 

היום למעשה היא היתה אמורה לטעום את הסופגניה -הראשונה- שלה השנה ובאמת להנות ממנה בימי החנוכה ( לא לכעוס ! זה רק בונוס אם היא כן אוכלת בחנוכה בלבד ! )

ב. כאן אני מודה שזה קשוח יותר. אבל שוב, זה בעיקר בונוס. אז.. אה-אהמ ..
בונוס 2 - בחנוכה היא אוכלת סופגניות...רגילות. בצק, ריבה, אבקת סוכר.
ולא את כל ה"סופגניות" שהקשר בינהם לסופגניה זה כמו הקשר בין מכונית לרכבת.
עכשיו לפני שמישהו קופץ  עם :
"מה נסגר בן אדם ? זה ..ח.. סליחה זה..ימי החנוכה, תן לאנשים להנות מ "סופגניה" עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק חלבי-כנאפה- מלוח- מתוק"
אני בעד לאכול קינוחים שווים ומפנקים אבל שזה הופך מסופגניה ל..אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה..זה מבחינתי...לא בונוס. 
יש לך את כל השנה לאכול את זה. תשאירי את חנוכה, חנוכה.

הסבר על הבונוס במימד החילוני-מסורתי-רוחני.
אני רואה את זה (במיוחד בשנים האחרונות)  כסוג של...אני לא רוצה להגיד סדום ועמורה כי אז לא יבינו אותי בכלל,
אבל סוג של השתוקקות שהיא שורש יצר הרע ומקור הסבל. 
כלומר, זה בכלל לא משנה מה היו מוכרים ברשתות השיווק, אנשים פשוט רוצים את מה 
שכולם רוצים בלי לחשוב לרגע אחד אם הם -באמת- צריכים את זה ואם זה  באמת קשור לאירוע שבשבילו התכנסנו.

יש לכם דברים קטנים שחשובים לכם, לא קריטיים, אבל יהוו בונוס נחמד  אם הצד השני מעדיף אותם גם ?
ספרו בכיף.
לא בא לכם לשתף ורוצים לשמור את זה רק לעצמכם ? גם בכיף. רק קחו בחשבון שבסוף הכל יתגלה אז לפחות כאן תקבלו פידבק.

נ.ב - אם במקרה התחלתם לאכול סופגניות עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק-חלבי-כנאפה-מלוח-מתוק, כבר לפני חודש וחצי...אז..לבריאות.
 ימי חנוכה שמחים לכולם.

מה עם מי שלא אוהבת סופגניות?מבולבלת מאדדדד
זה גם בונוסShandy

כי היא לא תראה כמו אחת כזאת בסוף החג

אופס ימי החנוכה😂

לגבי ימי החנוכה זה נכון. זוכרת שלמדתי את זה לפנייעל מהדרום
חחחחח חזק. מזדהה מאוד עם הסופגניותפצלשי"תאחרונה

ותודה על התזכורת שיש לי כל מיני העדפות קטנטנות כאלו שאסור לשכוח בתוך כל ההתרכזות בערכים החושבים והגדולים, 

כי הדברים המשותפים הקטנים הם הרבה פעמים הבסיס לקשר טוב 

להתחיל קשר חדשראובן255

שלום לכולם לאחרונה יצאתי מקשר די ארוך שלא צלח לצערי

אני מעוניין לחזור לדייטים

מישהו מכיר שדכן או מקום שאפשר להתחיל בו את עולם הדייטים?

אני יודע שיש את הטבלה של השדכנים אבל מישהו מכיר חלק מהם שאפשר לסמוך עליו שיעזור לי?

תודה לכולם תזכו למצוות

מה הסגנון שלך?ברוקולי
דתי לאומי כיפה סרוגה בראש פתוח אבל מתייעץ רבניםראובן255
בהצלחה רבהארץ השוקולד

נראה לי כדאי למקד קצת יותר לפחות לעצמך.

מה זה אומר ראש פתוח?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע גם רבנים מהר המור וגם ממרכז?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע רבנים חרדים ו/או דמויות מהשמאל?

האם זה אומר שאתה לומד ספרים של הרב בני לאו?

האם זה אומר שאתה רואה סרטים? איזה סגנון?

מה זה אומר מתייעץ עם רבנים?

האם ההתייעצות אומרת שאתה מחפש הסכמה שלהם לאופי הכלה שתבחר או שתצטרך אישור שלהם בטרם תצא?

או שזה רק בשאלות ערכיות כגון ענייני פוליטיקה/השקעות? או שאולי גם ביחס לעבודה וחיי חברה?

כל תשובה פה לגיטימית, אבל לפחות לעצמך ורצוי גם לטובת מי שתחפש שתצא איתך כדאי לדעת מה הכותרות שאמרת אומרות

המון בהצלחה

תשובה לארץ השוקולדראובן255

זה אומר שאני דתי בראש פתוח לעולם תרבות מערב מתערבב בין אנשים\קהילות אם זה חילוניים אז לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל תרבות)  אם זה דתיים לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל אהבת חינם וחיבור בין אנשים) ומהחרדים לקחתי את ללכת לפי הלכה לא דתי לפי דעתי ולעשות מה שבראש שלי בלי להייעץ אם אני נמצא בבעיה או שיש לי בעיה אני פונה לרב שייעץ לי ויעזור לי אני לא ישר הולך לבעל מקצוע רק כי יש לו תואר בדבר הזה למשל פסיכולוג

מקווה שדי הגדרתי את עצמי טוב

ולכן חשוב לי משהי מאמינה בדרך הזאת בחיבור בין העולמות

לא בטוחה שהכוונה הייתה שתענה כאןלגיטימי?אחרונה

אבל לפחות לי עדיין לא ברור איפה אתה נמצא.

התרבות החילונית טובה לדעתך? רק לדתיים יש אהבת חינם וחיבור בין אנשים? רק חרדים הולכים לפי ההלכה?

בדברים שאינם הלכתיים, למשל מצב נפשי, תפנה לרב לפני שתפנה לפסיכולוג?

אולי יהיה יותר נח להגדיר לאיזה רבנים אתה הולך? איזה ישיבות מתאימות לתפסית עולמך? עם מי אתה מתייעץ? לפי איזו השקפת עולם הלכתית אתה הולך?

איך אתה מחליט מה מהתרבות החילונית אתה לוקח ומה לא?

במה מתבטאת הפתיחות שלך?

בעיני לא צריך לענות על זה כאן, רק שמדברך אין לי מושג איפה אתה נמצא על הציר הדתי.

לא.לגיטימי?

יש כאלו שיותר מכוונים לסגנון מסוים.

אבל מעבר לזה, 

הייתי ממליצה לפנות לכמה שדכנים,

אבל לא רק.

להירשם לכמה מיזמים\אתרים\אפליקציות\קבוצות וואטסאפ,

ככל שיש לך כח להתמודד..

אתה צריך לדעתי להודיע לעולם (כולל חברים ומשפחה), שאתה פנוי ומחפש - ומה אתה מחפש.

מצאתי בכתב ישן נושן את השיר הזה לחיזוק בחנוכה:חסדי הים

"הוי בחורים גיבורים וחזקים כארזים, הוי בנות בנויות חטובות כמגדלים.

חשבתם מחשבת חוץ לזמנו, כאילו ה' איננו משגיח בעתו.

האם ה' עזב אתכם גלמוד וערירי? האם הוא לא מכריז עלכים 'שלי'?

הקורא מראש דורות לא ראה? האם השגחתו הפרטית נסתרה?

יש לכם עוד תקווה ואחרית, בסוף הקשיים תגיעו לתכלית.

אהבתי אתכם אומר ה' אל נורא וחומל, מעיניי לא חבוי הקושי והסבל.

הנני בא לגואלכם כאם על בנים, בנפלאות אדירות ורחמים עצומים.

בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה.

יצאתי לישע חשמונאים צדיקים, אצא כיום לישע הבדידות והמכאובים.

הכנתי לך גבר בחורה כלילת המעלות, ולך יפהפיה הכנתי איש חמודות.

נס פך השמן יאיר ויצהיר לעולם, ללבבות הנשברים לחזקם בריא אולם.

לרוממם לחשבם ממש כבני עליון, להסיר מהם כל פחד וחדלון.

לנטוע בהם כוחות וצפיות חדשים, להצמיח בהם חלומות כיוסף נרהבים.

עוד יהיה לכם ממלכת משפחה חמה, שבו מאיר באור יקרות השכינה הקדושה.

השכינה שורה על הנרות הקטנים היפים, זה ישרה על ביתכם באהבת עולמים."

התבוננתי על המראה וזה פלא עצום שגיליתי מסר כזה חזק לרווקים לפני חנוכה.

😂😂😂

מדהים!חרמון

מחזק מאוד! במיוחד המשפט "בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה" נגע בי.

תודה!

תודה! חג שמח לך ולכולם!חסדי היםאחרונה
תפילה על כולם.
מה בעצם נשאר מהאמירה "העיקר זה לב טוב/מידות"?צע

מניח שיצא לכם להתקל ולשמוע את המשפט הזה לא פעם..

והרהרתי בשאלה  האם נכון שרוב העולם , כולל אני, לא חי ככה?!

כאילו, מניח של90 אחוז מהרווקים יש לב טוב, ואיזה קטע הם עדיין רווקים, וכנראה למרות טוב ליבם נפרדו מהם.

לכל תגובה בנושא אשמח, חנוכה שמח חברים!!! 

שזה הבסיס.מוקי_2020

-דעתי-.

המילה "עיקר" מבלבלת כאן..
אבל הכוונה הבסיס. קודם שיהיה את זה. בלי זה, אין על מה לדבר. אין בכלל מה לנסות.

ניקח את שוק הרכב.

אם אין בלמים שעובדים חלק,
ואין מנוע שפועל חלק,

אין בכלל מה להסתכל על הצבע והצורה וכמה אנשים הוא מסוגל להכיל בתוכו.

עכשיו נניח שיש בסיס.
זה אומר שכל רכב מתאים לך ? לא.
יש כאלה מעדיפים רכב קטן, גדול, בטוח, מהיר, נמוך, גבוה. טוב לשטח, טוב לעיר.

אבל קודם הבסיס.

ככה אני מבין את זה.
כלומר, זה שיש למישהו "לב טוב, והוא מקסים" זה רק -תחילת- הסיפור. לא סוף הסיפור.

במה הוא עובד ? 
מה הוא למד ?
איך הוא מתנהג כשדברים לא מסתדרים כמו שהוא רוצה ? איך הוא עומד בלחץ ?
האם הוא דברן ? שקט ? 

כל אחד והפרמטרים שחשובים לו, ממש כמו בבחירת רכב. כמובן, כל אחד והתקציב שלו (מה שיש לו להציע)

בהצלחה.

..שפלות רוח

אני לא מסתכל מהצד של האדם שיש לו מידות טובות או לב טוב..המשפט הזה בדרך כלל נאמר לאנשים כאיזה משהו להתמקד בו ופחות בחיצוניות(אגב הוא נאמר בעיקר לגברים ממה שאני מכיר) אף פעם לר באמת האמנתי בו כל כך, נכון, יש בו מן האמת אבל בדור הזה להגיד לבחור "העיקר לב טוב ומידות טובות" אם הוא לא צדיק נסתר בנם של קדושים בעיניי זה פחות רלוונטי לנסות למכור לו את זה, והאמת עכשיו כשאני חושב על זה, אני חושב שהרבה שדכנים נופלים שם(גילוי נאות אף פעם לא הלכתי לשדכן/ית) ומרגיש לי שהם לא באמת מתעניינים במה אתה מחפש/ת אלא פשוט לחתן בלי הרבה מאמץ ואז מגיע המשפט " העיקר לב טוב"

חנוכה מלבלב מלא בלבלובי שמחה וכו🦝🔥

זה העיקר, אבל לא הדבר היחידי שצריךadvfbאחרונה
סוף סוף הרגשתי שהפורום נתן לי משהו.מוקי_2020

נסעתי באוטובוס ציבורי,
ואוטובוס טיולים חסם את כל התנועה כי הבנות, המון בנות, המון המון בנות פרקו מלא דברים, חוץ ממקרר, הוציא מתוכו הכל. 
זה היה נראה כמו מופע קסמים.

ואז נהג האוטובוס אמר משהו, "עוד פעם החרדים האלה...אבל למה ככה לחסום את התנועה ? אני לא מבין את זה..."
עכשיו בעיקרון, אני בדברים כאלה לא מתערב, אבל כאן לא יכלתי לשתוק.

אמרתי לו ברוגע, בנחת , "אלה לא בנות חרדיות, החמודות האלה שייכות למגזר הדתי-לאומי (גוש עציון)".

שבת שלום 

מי יתן, שאחרי השבת הזו יחל השינוי הגדול שכל אחד מצפה לו.
עכשיו ברור לכם, שכאשר קורה שינוי גדול בחיים,  לפניו יש שבת אולי מיוחדת אולי שגרתית, שפשוט מבחינת זמנים מגיע לפני אותו שינוי.
אני מאחל לכולם, לכל אחת ואחד בפורום הטהור הזהו, שהשבת הזו היא השבת לפני השינוי הגדול.

..שפלות רוח

"אלה לא בנות חרדיות, החמודות האלה שייכות למגזר הדתי-לאומי (גוש עציון)"....ואם הן היו חרדיות אז? היה אסור להן לעצור שניה ולהוריד את הדברים?

ואני לא מתפלא שזה מה שלקחת מהפורום הנ"ל..זה אומר המון על משתתפיו.

הוא צוחקאני:)))))
למה לקחת כל דבר רע?
אני לא יודעת מה מוזרהפיאחרונה

שקראתי את זה  

בפורום הטרור הזה

אולי יעניין אותך