א"י שקולה כנגד כל המצוות. דיון...בת-אליי
אפרופו- זה להמשך הדיון...נמשיך כאן..
מה הדיון?רכס רמת מגרון
בע"ה

ארץ ישראל שקולה נגד כל המצוות.

בציפיית הישועה.

זה המשך לנושא שהתפתח בשרשור שלא קשור...בת-אליי
תודה רבה שפתחת את השירשור (=דינה ברזילי

אז אלה שאלותיי ממקודם, ואשמח לדון עליהן:

אם א"י שקולה כנגד התורה כולה, זה אומר שיותר חשוב ליישב אותה מאשר לשמור כשרות/ שאר מצוות?

אתםם  מתכוונים שיותר חשוב ליישב אותה מאשר לכבד הורים, לשמוע לקול רבנים או לכבד את הבריות?

במה תלוי המשקל של א"י?

ועוד משהו- "!!!" אמרה משהו כמו האם ללכת לפי התורה או א"י:

מזתומרת לפי מה ללכת??  מה זה ללכת לפי א"י? מה זו הדרך הזו?? לעמ"י יש דרך אחת ויחידה- התורה! רק התורה! ובתורה כתובה  חשיבותה של א"י, כמו שאר הדברים החשובים שכתובים בה! אז מה השאלה, התורה קודם מת לכל, כולל לא"י!

ושלא תחשבו חלילה שאני מזלזלת בארצנו הקדושה, רק מפריע לי לפעמים ששמים אותה מעל לדברים שחשובים, לדעתי, יותר, הרבה יותר ממנה.

אפרופו תשובות:אוריין

בס"ד

מצוות ישוב ארץ ישראל זה המצווה הלאומית העיקרית בדורנו!  זה לא אומר רק ליישב אותה ולא לקיים מצוות.. אלא שנגיד יש סתירה בין כיבוד הורים לארץ ישראל - אז כן! ארץ ישראל קודמת..!!

אנחנו הולכים לפי התורה.. ברור! ומתוך התורה יש לנו את ארץ ישראל וחובה ליישב אותה!(וגם לגרש ממנה את הגויים!)

אני לא חושבת שהיא התכוונה שיש תורה ויש א"י..בת-אליי

אולי לא הבנת אותה..כי אין כזה דבר! זה ביחד!

נשתדל:רכס רמת מגרון
בע"ה

ארץ שקולה כנגד כל המצוות מבחינה זו שהיא, בניגוד לכל מצווה אחרת שמתקיימת בדורנו- מצווה כללית, שנוגעת בכלל האומה ובניינה הוא בניין ישיר של הכלל. בניין ארץ ישראל הוא התשתית והיסוד לקיומו השלם של עם ישראל.

ההלכה לא עובדת בצורה כזו של- טוב, תאכלו כשר אבל אל תשמרו שבת. צריך גם לשמור שבת וגם לאכול כשר. צריך גם ליישב את ארץ ישראל וגם ליטול ידיים, זה לא סותר.

לעיתים, כשיש סתירה צריך לבחון את המציאות ולדעת [ע"י דעת תורה] להכריע במצב לכאן או לכאן. אם ההורים מונעים מילד לעסוק בבניין הארץ יש לבחון ולראות האם התועלת שבמעשים אותם הוא מבקש לעשות 'שווה' את הפגיעה בכיבוד ההורים. כבוד הבריות לא אמור להפגע, אלא להתחדד- כשאדם עסוק בענין כמו ארץ ישראל הוא יודע להבדיל בין האדם לבין עמדותיו ובכך יודע לכבד את האדם אך להתנגד מכל וכל לדעותיו.

ולגבי הענין האחרון:
א"א לומר שנכון ללכת לפי התורה\לפי ארץ ישראל שהרי הם בעצם אותו דבר. אין שום דבר בכל העולם שארץ ישראל דורשת שתסתור את התורה, ואין שום דבר שהתורה תדרוש וזה יסתור את בניין הארץ. שהרי התורה, העם והארץ הם ממש ממש אותו דבר.

בציפיית הישועה.

אם אתה סבור שא"י היא מצווה כלליתקשקשן

מדוע אתה עוסק בבינינה? הרי זה התפקיד של עם ישראל! דהיינו שעם ישראל יולידגוף ריבוני שידאג ליישב את הארץ.

כמו שאף אחד לא מעמיד היום מלך, שזו המצווה הראשונה כשנכנסים לארץ (עיין רמב"ם הל' מלכים) כיוון שזו אחת ממצוות הציבור!!!

זאת בת..ומ'זתומרת? היא חלק מעמ"י..בת-אליי
אני, כהופעה של נשמת כנסת ישראל אעשה את זה.רכס רמת מגרון
ארץ ישראל שקולה כנגד כל המצוותאנונימי (פותח)

בגלל שרק בארץ ישראל אפשר לקיים את כל המצוות כראוי.

רק בארץ ישראל אפשר לקיים את המצוות התלויות בארץ. כל שלושת הרגלים הם חגים של ארץ ישראל (חג הקציר, חג האסיף וחג הביכורים). רק בארץ ישראל יכולה להתקיים מדינה יהודית. בגלות אי אפשר להרגיש באמת מה זה שבת או חג. אפילו התורה שלומדים בארץ ישראל היא מיוחדת יותר מתורה שלומדים כשמוקפים בטומאת ארץ העמים. אף אחד לא אומר שארץ ישראל חשובה יותר מכל המצוות- אלא שרק בה אפשר לקיים את כל המצוות בראש מורם, בלי נוגש ומבטל (כדאיתא בסוף הל' מלכים ומלחמותיהם שזה אפילו מביא ללימוד תורה טוב יותר).

אין מחלוקתקשקשן

וודאי שארץ ישראל שקולה כנגד כל המצוות, [אסור לשכוח שינם עוד מצוות ששקולים כנגד כל המצוות והחשובה מכולם זה- מצוות תלמוד תורה,] אבל כל זה לא אומר שצריך לבטל מצוות אחרות כמו כיבוד הורים.

הרי גלוי וידוע שגם מי שאינו הולך למאחזים, מקים מצוות ישוב הארץ בצורה טובה ומלאה [כפי שמקימים כככככל הרבנים, (לא ידוע לי על רב שגר במאחזים {החדשים})], לכן אין לבטל את מצוות כיבוד ההורים על פני הליכה למאחזים.

וודאי שמי שגר בחו"ל [לא עלינו], שאין לו לשמוע להוריו המונעים ממנו עליה לארץ ישראל, ככל מצווה אחרת, גם אם איננה שקולה כנגד כל המצוות!!

שנזכה לביאת משיח....

לך זה ברור. לי לא.דינה ברזילי
לכן ביקשתי שיסבירו לי....
גם שבת שקולה כנגד כל התורהאנונימי (פותח)

ויהודים לאורך הדורות מסרו נפשם על קידוש השם למען השבת

ובכ"ז יש מקרים שאנו מצווים לחללה כגון פיקוח נפש,

אלא שאם אתה רוצה לשמור וקרה מקרה של פקוח נפש אתה חייב לחלל אבל אם מאן דהוא רוצה להכריח אותך לחלל בשביל להעביר על דת קונך שם תמסור נפש,

וגם לגבי א"י שקולה א"י כנגד כל התורה אבל צריך לזכור שהחיים הם מעל הכל.

ארץ ישראל דוחה פיקוח נפש!!אוריין
זה כמו שאם ההורים שלך נגיד יגידו לך לחלל שבת..בת-אליי
מן הסתם זה לא יקרה אבל אני סתם נותנת דוגמא..אז אסור לך להקשיב להם..
זה כמו שבן אדם יסע בשבת למאחז-כי לא היה לו זמןהוד':)
לנסוע לפני וא"י קודמת להכל!!!!!!
זו דוגמא טובה ל"אין עשה דוחה לא תעשה ועשה"אנונימי (פותח)
לא הבנתי את מה שכתבת....הוד':)
"והחשובה מכולם זה- מצוות תלמוד תורה"- סליחה?!?!?רכס רמת מגרון
מדבריך ניכרקשקשן

שאתה סבור שיותר חשוב להחזיר בתשובה, רק כדי שיהיה מקום להחזיר אותם אנו נלחמים על הארץ, הבנתי נכון?

ל - אוריין - איפה כתוב שא"י דוחה פיקוח נפש?? 

לא, הוא אומר שתוקף ההחזרה בתשובה הוא רק מתוך א"י.רכס רמת מגרון
למה אתה מתכווןקשקשן
שאתה אומר "שתוקף ההחזרה בתשובה הוא רק מתוך א"י."?
מתכוונתרכס רמת מגרון
בע"ה

יש אנשים שעסוקים בהחזרה בתשובה [בארץ ומחוצה לה], והאפשרות שלהם לעסוק בצורה אמיתית בהחזרה בתשובה, היא רק משום שעם ישראל נמצא בארץ ישראל ופועל להרחבתה ובניינה.

לולא ארץ ישראל, התשובה היתה פגומה וחסרה.

בציפיית הישועה.

אני לא זוכרת אבל אני יחפש לך בעז"ה...אוריין
ארץ ישראל דוחה פיקוח נפש.אוהלי

מהסיבה הפשוטה שעל הארץ ציוותה התורה לצאת למלחמה (גם לא בשעת שמד)כדי לכבוש וכדי להרחיב.

כידוע במלחמה נמצאים בסכנת מוות מוחשית,ואם אנחנו מדברים על מלחמת רשות,שאין תירוץ של סכנת נפשות בכל מקרה,יוצא שממצוות התורה אתה צריך לצאת להרחיב את גבולות הארץ,גם במחיר של מוות,בידיעה מראש לסכנות ולסיכונים.

לקשקשן!!אוריין

בס"ד

זה מאור הרעיון.. תודה ליצחק..

כאן ראינו שאפילו גדולים שבדור עשו עצמם כסילים בזה שרצו לחזור למצרים ומאסו בארץ חמדה. וכל כך למה? כי פחדו מעוצמת הגוים שם ולא בטחו בה', כמו שנאמר "לא האמינו לדברו". והרי לכאורה, טענה טובה היתה להם, של פיקוח נפש, שהרי במלחמה עם הכנענים שעליהם אמרו המרגלים (במדבר יג:לג) "ונהי בעינינו כחגבים וכן היינו בעיניהם", ברור היה להם שתהיה מלחמה קשה, ויהיה קשה לנצח את הענקים, ואף אם ינצחו אותם יפלו אחדים מישראל, והרי אין סומכין על הנס. ומשום כך, גדולים וצדיקים אלה פסקו הלכה, שפיקוח נפש דוחה את כלשטחי ארץ ישראל, דוחה את ארץ ישראל כולה. ובוודאי לא התכוונו לעזוב את תורת ה', אלא התכוונו לחזור למצרים ולשומרה שם. אך זה היה חטאם, כי הקב"ה קבע והחליט וגזר שאסור להם לדור בחו"ל, ושרק בארץ ישראל יקדשו את שמו ויחיו בבדידות של תורה, ומשום כך אין סכנה לאומית דוחה את ארץ ישראל, שרק שם יוכלו ישראל לקיים את התורה כראוי ובשלמות. מלחמה על מצות ישוב ארץ ישראל וכיבוש הארץ היא מלחמת מצוה, שאין סכנה או פיקוח נפש דוחים אותה, אלא אדרבה, היא דוחה סכנה ופיקוח נפש. וכן כתב הרמב"ן בספר המצוות שם (מצוה ד): "וזו היא שחכמים קורין אותה מלחמת מצוה. וכן אמרו בגמרא (סוטה מד: 'אמר רבא: מלחמות יהושע לכבוש - דברי הכל חובה'... ואל תשתבש ותאמר כי המצוה הזאת היא המצוה [רק] במלחמת ז' עממין שנצטוו לאבדם... אין הדבר כן, שאנו נצטווינו להרוג האומות ההם בהילחמם עמנו, ואם רצו להשלים נשלים ונעזבם בתנאים ידועים, אבל הארץ לא נניח אותה בידם ולא ביד זולתם מן האומות בדור מן הדורות...". 
אין לנו כח לקרוא את זה רוצה לסכם??הוד':)
זה לא ארוך אבל בסדר..אורייןאחרונה

בס"ד

המרגלים היו גדולים של הדור ומאסו בארץ חמדה בגלל שפחדו ולא בטחו בהשם וידעו שתהיה מלחמה ושיפלו אחדים מישראל.. ו"לא סומכים על הנס".. אז הם פסקו שפיקוח נפש דוחה את כל ארץ ישראל.. הם לא התכוונו לעזוב את התורה אלא לשמור אותה במצרים.. אבל זה היה חטא כי השם גזר שרק בארץ ישראל יקדשו את שמו ויחיו בבדידות של תורה.. ובגלל זה שום סכנה לאומית לא דוחה את ארץ ישראל כי רק בארץ ישראל אפשר לקיים בשלימות את התורה. מלחמה על כיבוש הארץ ויישובה זה מלחמת מצוה ומלחמת מצוה דוחה פיקוח נפש!

לאוּמן.תירא-אל
תסבירי!הרב כהנא צדק

מה לאומן? תגובה למה זה? 

לא הבנתי ת'קשר..?בת-אליי
רבנו שומר נגיעה.הרב כהנא צדק
סתם סתם זאת השעה אני צריך מנוחה סמןך על רבנו! רבנו מבטיח רבנו מקיים!!!!!!!!!!
לא התכוונתי לעורר מהומה כזאת..תירא-אל

נאמר: "לאן בדיוק נחזיר את היהודים התועים והטועים שבקטמנדו? ל-770?"

אז עניתי: "לאומן."

מצטערת שסיבכתי אתכם.

עוד משהו...דינה ברזילי

ועוד משהו- "!!!" אמרה משהו כמו האם ללכת לפי התורה או א"י:

מזתומרת לפי מה ללכת??  מה זה ללכת לפי א"י? מה זו הדרך הזו?? לעמ"י יש דרך אחת ויחידה- התורה! רק התורה! ובתורה כתובה  חשיבותה של א"י, כמו שאר הדברים החשובים שכתובים בה! אז מה השאלה, התורה קודם מת לכל, כולל לא"י!

ושלא תחשבו חלילה שאני מזלזלת בארצנו הקדושה, רק מפריע לי לפעמים ששמים אותה מעל לדברים שחשובים, לדעתי, יותר, הרבה יותר ממנה.

אמרתי לך כבר על זה..שלא נראלי שהיא התכוונה לזה..בת-אליי
יכול להיות שלא הבנת אותה..כי אין כזה דבר..זה ביחד!
כעיקרון אני נתתי דוגמה למה שמישהו אמר שם.....הוד':)
ברור שלא התכוונתי שזה בנפרד אבל גם כתוב בתורה את כיבוד הורים לפני א"י(+זה בכלל כתוב שם על א"י???)
קצת על א"יאנונימי (פותח)
כל המצוות תלויים בא"י הגמרא אומרת שהמצוות בחו"ל הם סימנים בלבד. הרמב"ם כתב שלא יכול להיות שלא יהיו יהודים בא"י שהובטח לנו שלא ימחו אותות האומה.
בספר חובת התלמידים עם ישראל שבת וא"י עניינם אחד.
כמו שבלי עמ"י אין מי שיקיים את התורה כך בלי א"י אי אפשר לקיים את התורה.
חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

שנים שאני חולם להקים מיזם כזה..יו0י

אולי יעניין אותך