והסכומים שם לא כאלו מטורפים... במיוחד לא כאשר לוקחים בחשבון שיש לא מעט ערבים (אזרחי ישראל וכאלו מהשטחים) שרק מחפשים עבודות כאלו... (מדבר על כלל הענף, לאו דווקא על מנופאים). לפי איך שאני הבנתי את זה, זה ממש לא רק מגיע מהמצב שבו "לא הרבה ישראלים אוהבים לעבוד בענף" אלא זה שתי מגמות משולבות, כאשר לשכר יש משקל משמעותי כמגמה חזקה, בקטע של: ערבים מורידים את השכר כלפי מטה (כמו גם פועלים זרים), ואז בלאו הכי רוב הישראלים לא רוצים לעבוד בשכר יחסית נמוך. סבא שלי למשל יקר משמעותית מקבלנים מקבילים אליו ערבים, אבל מי שלוקח אותו (בעיקר מפה לאוזן) זה הרבה פעמים אנשים שרוצים בדווקא יהודי ועבודה איכותית וכו', ומוכנים לשלם על כך. לצערנו, כמו שזה נראה, רוב האנשים, כולל האידיאולוגים הכי גדולים (כולל בהתנחלויות) יעדיפו לחסוך 30 או 35 אחוז במחיר ולקחת עובדים לא יהודים, מאשר לשלם את המחיר הגבוה יותר (והאנושי יותר. ולחלוטין לא שכר של 5 ספרות לחודש קבוע. אולי אולי רק לקבלן הראשי, ולא בכל סוג בנייה, וממש לא לעובדים הפשוטים יותר.
אני בטוח שאם הרבה יותר ישראלים היו רוצים ומוכנים לשלם מחירים גבוהים יותר לעבודה עברית, במקביל גם מספר הפועלים היהודים היו עולים בתחום. עד כמה שהוא קשה ופיזי ומתיש וכו וכו. אני יודע הכל כאמור לעיל...