מה אתם חושבים על פמיניזם בכללזבשר

ועל פמיניזם דתי בפרט...

האם אתם מסכימים עם האידאולוגיה של התנועות האלה?

מעניין אותי מה אתם חושבים...

אותי מעניין למה אתה קורא פמיניזםפסידונית

אענה לךזבשר
עבר עריכה על ידי זבשר בתאריך י"א באדר תשע"ח 20:06

פמיניזם דתי זאת תנועה שרואה את היהדות כדת מאוד גברית ולא שוויונית שמפלה את המין הנשי..

ומבקשת לשלב ערכים פמיניסטים בתוך העולם היהודי דתי...

ופמיניזם בכללי זאת תנועה שפועלת ליצור שוויון זכויות בין גברים לנשים 

(ואיך שאני רואה את זה הם דיי מחטיאים את המטרה)

מספיק טוב? 

אני פשוט רואה שלנשים (בעיקר) וגברים דתיים יש הרבה בלבול וקונפליקטים בנושא הזה ..

לי יש דעה די מוצקה בעניין הזה אבל מאוד  מעניין אותי לשמוע  מה אנשים אחרים חושבים בעניין..

כדי לגבש דיעה על פמיניזם דתימקרוני בשמנת
צריך קודם להבין מה זה.
מה שתיארת רחוק מאוד מהאמת.
רק אם תגדיר מה זה פמניזם יהיה ניתן לענות.חדשדשדש
כי אתה לא יודע מה זה פמיניזם? אז תפתח ויקיפדיה...זבשר

שאלות יפות מאד.נפש חיה.
פמניזם בגימטריאגמני
יוקוזונה זל
יונים על הגג
אל אקצה
ואל קאעידה
חלב בקפה
זה הכל כסף
קילובייטים

פמיניזם בגימטריא (עם י'):

יהיה לה לחץ דם
כי כל כולך זה בכאילו
המלך עבדאללה
המצב הביטחוני
ליאונל מסי
סגנון חיים
אין אין כמו במבה
נפליג לאיזה אי
חחחח שתהיה בריאנפש חיה.
רק שמות של גברים מצאת..זבשר

את הגימטריא הכי חשובה שכחת: "פמניזם" בגימטריא "זכר"כלמנסע

צוחק

(תבדקו בעצמכם ותראו שזה הגימטריא)

(ויש לי עוד גימטריא לממתק פמניסטי, אבל את זה אני מגלה רק לאנשים מיוחדים....)

תגלה לינפש חיה.
מגניבavrahm berlin

***נפש חיה.

[על פמיניזם דתי בפרט...

האם אתם מסכימים עם האידאולוגיה של התנועות האלה?

מעניין אותי מה אתם חושבים...]

פעם
כתבתי תגובה ענקית על זה מושקעת אש.
את מגדירה את עצמך פמיניסטית?זבשר

קצת כן וקצת לא.ארחיב כשאוכל טוב?.נפש חיה.
קצת כן ?זבשר

או אהה קורץ

אני פמינסטיתמחפשת^

לא יודעת איפה אפשר לתקוע את הדתי לדעתי זה לא משתלב.

היהדות לא פמינסטית! היא מה שהיא, אי אפשר לקחת  את היהדות ולהפוך אותה למשהו אחר .

אני פמינסטית במקביל, בדיוק כמו שאני יכולה להיות צמחונית\ ימנית\ שמאלנית\ ליברלית\ שמרנית....

מקווה שלא קוממתי אתכם יתר על המידה.כאילו מוציא לשון

הבהרהמחפשת^

לא בעד פמינזם קיצוני אלא בעד שיווין במעמדות. לדעתי אין צורך שבת תהיה בנאית ושגבר יהיה גננת כדי להוכיח פמינזם. [אלא אם כן הם רוצים ומה שמגביל אותם זה השיוך המגדרי] 

העולם [מבחינתי] יכול להשאר כמו שהוא תוך שיויון בנעלות, בהיררכיה, אין מין שעולה על המין האחר.

שוב, זה לא פמיניזם.מקרוני בשמנת
פמיניזם זה שוויון הזדמנויות, לא המצווה להיות "גברית". ובכלל חוסר הסכמה עם החלוקה המגדרית בכל דבר.
וזה לאזבשר

מרגיש לך סותר? (אני שואל מתוך סקרנות לא מתוך קנטור או משהו)

כי למשל כמה  מהדוגמאות שהבאת כן סוג של סותרות את היהדות במובן שליהדות יש מה להגיד באותם נושאים..

זה סותר.מחפשת^

ואני עוד בשלב של חיפוש [מחפשת^].

מעדיפה את זה ולא לשקר לעצמי. בהחלט מחפשת את השביל שלי.

אגב, מענין אותי מה אתה חושב כסותר.

למה זה סותר?חדשדשדש

זה נראהזבשר

לי סותר כי כל הרעיון של פמניזם זה להגיד שנשים הם שוות לגברים בכל התחומים. ולהבנה שנשים לא פחות מגברים.. וזה בעצם  מבטה רצון של אדם להיות שווה כמו כולם, ואישה שיוצאת מתוך אותו הבנה ורצון מן הסתם שהיא תנסה להשליך את את אותו רצון לדת שלה ולאמונה שלה.

כי לכאורה הדת היא מאוד גברית וכו (אני מניח שמובן למה).. וזה מן הסתם יכניס אותה לקונפליקטים וסתירות...

רק שנראה לי לשנות את הדת כדי שזה יתאים  לאג'נדות שלך נראה לי ממש מצחיק, כי אז זה כבר לא  הדת..זאת אומרת שאם זה אמת אז זה אמת עד הסוף, כאילו ברגע שאתה מחליט מה נכון ומה לא נכון  אז זה  כבר דת שלך, שאתה המצאת,  לא דת של אלוקים.

אני מרגיש שהרבה בנות שהרבנים אומרים להם שהיהדות לא מפלא אותם אלא הפוך , מרגישות  שמסבנים אותם, אבל נראה לי שזה פשוט האמת זה מה שהיהדות חושבת..

נכוןמחפשת^
הדת ממש לא שווה והיא די היררכית )הרבה רואים בזה יתרון)
הוספתיזבשר

תקראי שוב..חח

אני מאמין בקידום האשה, בדיוק כמו שאני מאמין ש"נשים דעתן קלה"חסדי הים
לא רואה סתירה
ביסודה, הפמיניזם זו תנועה מהפכנית מדהימהילדת המדבר

זה נשים הגיעו לרמה שיכלו לעבוד בעבודות שעד אז הוגדרו כ"גבריים", או זכות הבחירה שניתנה להן, שיוויון במשק, בכלכלה, עצמאות נשית ועוד ועוד- כל אלה יצרו מהפכה באמת טובה.

היום המטרה הגדולה מחטיאה את עצמה. הרצון לגרום לשוויון בין גברים לנשים פשוט מפלה את הנשים.

אני באופן אישי מסכימה עם הרעיון של הפמיניזם אבל מתוך ידיעה שיש הבדלים בין גברים לנשים שאני לא ממש מנסה ומתכוונת לטשטש אותם.

ופמיניזם דתי? זה לא באמת קיים כי הדת היהודית לא שוויוניתאפאטי

שמעתי הרבה על זה.מחפשת^

נסגר לי באמצעמחפשת^

רציתי לשאול למה את חושבת שזה מפלה את הנשים?

למה אתזבשר

חושבת שהרצון לגרום לשוויון בסופו של דבר מפלה את הנשים?

היית רוצה שפמיניזם דתי יהיה קיים?

...ילדת המדבר

כי בסופו של דבר למשל, דורשים מאישה לטחון 9 שעות עבודה ביום כמו גברים אבל לא מאפשרים לה תנאים בסיסיים של אמהות. או האובר התלהבות לשלב נשים בתפקידי לחימה, זה דופק אותן- גופנית ונפשית.

ועוד הרבה דוגמאות מעצבנות...

ובאיזשהו מקום, כן. הייתי רוצה שיהיה פמיניזם דתי עד גבול מסויים. יש הלכות בדת שמאוד מפלות את הנשים וקשה לי עם זה. הבעיה היא שברגע שיש פמיניזם דתי- הוא בד"כ כבר לא בגבולות ההלכה, ואז הוא לא ממש דתי /:

בכללי, הייתי שמחה שישנו מצוות מסוימות.

עונה גם לך על הדרך (: @מחפשת^

סליחה אם חופר עם הרבהזבשר

שאלות או משהו , (זה פשוט באמת מעניין אותי) ניסית לברר וללמוד את הנושא כדי  לקבל תשובות?  

אם הכוונה אלי...מחפשת^
אז זהו שניסיתי ואני עודני מנסה אבל די התייאשתי, כמו שכתבת שהרבה עונים בצורה שכן לבת יש מקום. היא אפילו קרובה יותר וכו,כדי להרגיע ולהראות את היהדות באור יפה יותר, ולא אומרים באמת את מה שהם חושבים.
ככה שאין לי כזה איפה לבדוק(וכאן היה צריך לבוא אימוגי עצוב שאני לא מוצאת)
אניזבשר

לא חושב שהיהדות מנמיכה את האישה או שהאישה נמצאת בה במקום פחות או משהו.

אני באמת חושב שהתורה זה דבר עמוק, ואנשים נופלים בזה כל הזמן שהם רואים איזה קטע שנראה להם לא מתאים וחושבים שהם הבינו, זה דבר כל כך מורכב שבעניי המסתכל מהצד זה  יכול להראות תמוה..

הנקודה שנראה לי שהסוגיא הזאת לא באמת מבוררת ורק רבנים באמת גדולים ומעמיקים יכולים לענות..

כי תכלס זאת סוגיה שצצה רק בדור האחרון..

לפעמים בנות אולפנא וכו קצת תמימות ורואות את הרבנים באולפנא שהם אמורים לדעת כל דבר או משו (אני ממש לא מזלזל חלילה אני לא מגיע לציפורן של אותם רבנים) ואז שהם לא מקבלות תשובה שמספקת הם פשוט  חיות עם המצב הזה...

נראה לי שפשוט צריך לדעת את מי לשאול..(חייב להיות תשובה)

אשמח לשמועמחפשת^
את ההסבר שכן קיים.
קצת קשה לי להיתפס לעובדה שהדבר כל כך עמוק עד שאין לו הסבר, ולכן אני אמורה להאמין שזה נכון.
(לפעמים זה נראה כבריחה מהצורך לספק הסבר, לא פונה אליך בתלונה אלא ששמעתי את הגישה הזו מאנשים רבים ובינהם רבנים)
אני מאמינה שיש תשובותילדת המדבר
והגיון בהכל, כחלק מזה שאני מאמינה בכל הדת היהודית. אולי בעיניים שלי אני לא מצליחה לתפוס את זה.

אם הייתי יכולה להרחיב על דברים ספציפים שמפריעים לי (למרות שאני לא חושבת שיש להם הסבר שבאמת מניח את הדעת), הייתי עושה את זה.
אבל הפורום מעורב, וגם עלולים לסקול אותי
אני אשמור עלייך!!!!מחפשת^
חלק כן בדקתיילדת המדבר

ברוב הדברים די שיחררתי וקיבלתי את זה שככה זה.

מצד אחד היהדות מנמיכה קצת את האישה בדברים מסויימים, ובדברים אחרים היא מעלה ומרוממת.

יש הלכות ספציפיות שלא הגיוניות לי בעליל וקשה לי איתן, ובהן היהדות מבחינתי מקשה מאוד על האישה!

אישית לא מבין...ארצ'יבלד
ישנו חובה של אדם לפני!! בוראו!!!!
אישה חייבת א
גבר ב
בחיי היום יום כולנו שווים.
איזה סתירות יש?
באמת חושב שזה נכון?מחפשת^
שהציבור הדתי לא מרגיש אחרת?
, כשהייתי קטנה תפס אותי המדרש על אותו אבא שהיה עם בנו וביתו בים והספינה טבעה. הוא שקל את מי צריך להציל והתשובה הייתה שאת הבן כי הוא לומד תורה (אם אני זוכרת נכןן יש הלכהכזו) .
יש הלכות רבות שרואןת עליונות בגבר, לדעתי זו התפיסה הרווחת
כנראה שהסיפור לא צוטט במדויק תקנו אותי אם טעיתי.
אם צריך להצילארצ'יבלד
עבר עריכה על ידי ארי1 בתאריך י"א באדר תשע"ח 23:21
את הבן כי הוא לומד תורה ולא הבת.
זה שאלה הלכתית טהורה (עד כמה שידוע לי) בלי קשר למעמד האשה ביום יום.

מה שהציבור מרגיש זה פרי דמיונו.
השאלה היתה האם הדת! סותרת.
רוח הציבור זה משהו אחד ודבר ה' זה ב.

בהחלט אפשרי שדתיים (ולא הדת) שוביניסטים.
הרב אילעאי עופרן:חדשדשדש

צריך לומר ביושר - למחשבה שנשים נחותות מבחינה רוחנית, שיכולתן השכלית דלה ושכשרונותיהן מוגבלים, יש בהחלט על מה להסתמך בספרות חז"ל. למען האמת, הדעה הזו שכיחה ביותר, שלא לומר המיינסטרים, בקרב קדמונינו - מ"נשים דעתן קלה" ועד "שלא עשני אישה", מ"אל תרבה שיחה עם האישה" עד "יישרפו דברי תורה ואל יימסרו לנשים". הטיעון האפולוגטי הנפוץ, לפיו הדברים נאמרו דווקא מתוך הערכה ל"מעלתה המיוחדת של האישה", לא מחזיק מים ומתנפץ בקול גיחוך גדול על סלעי ההקלטה שפורסמה אתמול. 
בזה אגב אינם שונים חכמינו מכל חכמי העולם הקדום שהחזיקו בתפיסות די דומות. למען האמת, חלק מהם עדיין מחזיקים...
השאלה היא - כיצד ינהג האדם המודרני, החי בעולם שבו התודעה התהפכה מקצה לקצה, נוכח דברי חז"ל הללו? כיצד יתייחס לדברי חכמים אדם הרואה ביחס משפיל כלפי נשים עוולה מוסרית?
אפשרות אחת היא לזרוק הכל. לומר "אם הגמרא אומרת כך, אין לי חלק בה".
אפשרות שניה היא לאמץ הכל. לומר "אם הגמרא אומרת כך, סימן שזו האמת".
שתי הדעות הללו כה שונות אך כה דומות. שתיהן מתייחסות לדברי חכמים באופן שבלוני ופשטני, מתעלמות מהרקע התרבותי ומההקשר ההיסטורי, מהעומק הרוחני ומהמסר הסמוי. שתיהן מבזות את התורה ביזיון שאין כמותו, והופכות את היהדות כולה לעלובה ונבובה. שתיהן מוותרות לעצמן - הראשונה על המסורת, השניה על המוסר. שתי מילים כה דומות במצלול. 
לא רוצה בלי מסורת, לא רוצה בלי מוסר.
שלושה מפתחות מסורים בידינו כדי לסלול דרך שלישית בין שתי הדרכים הרעות הללו. דרך שמבקשת לדבוק במסורת קדמונינו בלי לאבד את המצפון -
א. לעבור מ"חז"ל" ל"חכמים" - עבור רבים מאיתנו כדי להיחשב "ח" עליך להיות "ז"ל". תנועת ההתבטלות המוחלטת כלפי כל חכמי הדורות הקודמים, גוררת זלזול סמוי בחכמה האדירה האצורה בחידושים של חכמי (וחכמות) דורנו.
ב. לא להפוך את התורה שבעל פה לתורה שבכתב - הדבקות הקראית שהתפתחה בחוגים רבים בדברי חכמים, גורמת לאובדן היסוד הדינמי של התורה שבעל פה. זה שאמון על החיבור המתמיד שבין האמת האלוהית הנצחית למציאות האנושית המשתנה ללא הרף.
ג. החשוב מכולם - לא לוותר על שיקול הדעת ולא להשתיק את האינסטינקט המוסרי. וכדברי האבן עזרא -
"כי לא ניתנה תורה לאשר אין דעת לו,
והמלאך בין אדם ובין אלוהיו הוא שכלו"

יש מצבארצ'יבלד
תודה על התגבה הארוכה והמענינתמחפשת^
לדעתי זה להתאים את היהדות לרצונות שלך בדיוק כמו שלא תגיד שהשקפת היהדות לגב גיור השתנתה משום שהעולם השתנה.
חלק גדול וחשוב ביהדות (אם לא הגדול שבו) זה האמונה הבסיסית שככה זה שזו התורה לא תהא מוחלפת כי לא נעים להודות בכך... ובכלל זה דברי חכמים ( לא ראשונים או אחרונים אלא כותבי הגמרא שהם חלק מכותבי התורה , הסיבה שאנחנו נוטלים ידיים , מדליקים נרות שבת).
להגיד שההקשר ההסיטורי והתרבותי שונה יכול בקלות להשליך על ההקשרים של התורה רח"ל.
אםארצ'יבלד
עושים את זה מתוך מניע אמיתי (היינו לגלות במה אנחנו מחוייבים) אז לא שייך להשוות בין מי שמשנה את ההלכה לרצונות שלו.
לאדם שמבין שההלכה משתנת בגלל שהמקור! להלכה השתנה.

מה הבעיה שהלכה תשתנה? אם זה הלכה שקשורה בסיבה משתנת?
לדוגמא בשו"ע מביא שיטה שלא צריך ליטול מים אחרונים בסוף הסעודה.
בגלל שאין מלח מסוכן שהיה בימים ההם.
(בטל הטעם לתקנה, בטל התקנה)
יש בזה הגיון לא?
אחרת זה די מוציא את כולנו קבוצה של הדיוטים שעושים דברים בלי קשר.
גבולות ההלכהמחפשת^
לא כל אחג יכול לשנות את ההלכה ( מיים אחרונים דינה בעל השולחם ערוך וזוהי תקנה ולא הלכה)
מידי ערב שבת אנחנו מדליקים נרות וזה קצת מוזר כי הם לא באמת מסייעים לנו כמו בימי קדם והטעם (לדוגמא) של שלום בית שלא יתקעו בני הבית זה בזה לא תקף. ולמרות זאת אנחנו ממשיכים כנל לגבי הלכות רבות.
חוצמזה שזה לא הלכה אלא תפיסת חיים. עצוב יהיה לומר שחזל עיצבו את תפיסת חייהם והדורות הבאים עפי תפיסת העולם דאז וחלקים גדולים בגמרא לא אקטואלים לימינו. זה לכשעצמו מוריד את דרגת חזל.
...ארצ'יבלד
מים אחרונים דינו בגמ. (משום מלח סדומית שמסוכנת)
בהחלט יכול להיות שאת צודקת וזה לא הלכה אלא תקנה.
יש מחלוקת בראשונים לגבי אם "בטל הטעם לתקנה, בטל התקנה"
בעז"ה אני אלמד תסוגיה בפורים (אם אני לא אהיה מסטול) ואשלח לך.
כנ"ל לגבי הנרות. (שאבדוק)

למה זה מוריד את דברי חז"ל. יש תקנות שנוהגים רק בזמן מסויים.
לא מבין מה עצוב. כל דור יש לו את הדברים שנוגעים אליו. (ספר ויקרא וסדר קודשים וסדר טהרות במשך הגלות היו חסרי תועלת).
זה תפיסת עולם אבל לא לעולם. כשר אלעזר אמר "מוטב ישרפו דברי תורה..." (מקור שבבניקים) זה תפיסת עולם. מסכים שזה תפיסת עולם.
אבל זמנית.
דברים משתנים.

מה האלטרנטיבה לעשות דברים בלי קשר? זה לא פגיעה גדולה יותר בחז"ל?

העניין עם היישרפו הוא שזאת לא התפיסה היחידה.חופשיה לנפשי
אני רק העתקתיחדשדשדש

התורה חס וחלילה מוחלפת.

התורה היא נצחית. אבל עם זאת, אפשר לראות איך חזל במהלך כל הדורות תיקנו וגדרו בהתאם למציאות.

למשל, איסור על אישה נוספת. איסור על עבדים ועוד. התורה היא האמת המוחלטת. ועבד ואשת יפת תואר תאם את המציאות בזמנו. 

פעם שמעתי בשיעור שלפי הזוהר העולם נברא שמעמד הגבר הוא מעל האשה, ובשלב מסויים יכול שיוויון, ולעתיד לבוא מעמד האשה יעלה על הגבר.

לגבי המדרש. בגמרא כתוב שאם יש שבויים, בן ובת, ויש אפשרות להציל רק אחד, מצילים את הבן. הפוסקים כותבים שאם האישה עולה על הבן, מצילים אותה.

יש באמת מקורות בחזל, שקשה להבין אותם בנושא הזה. אבל מנגד יש גם הרבה מקורות על הגדולה של הנשים. והמון ציווים על הגבר לדאוג ולשמח את אשתו כמה שיותר. וגם שלכאורה הדרכות חזל הם שהגבר מחליט, למשל, זה ממש לא במובן שהוא מחליט בהתאם לרצונו בלבד. אלא מחליט בהתאם לרצון של אשתו ושלו.

אין ספק, שיש גברים לוקחים את דברי חזל ומהוותים אותם. אפשר לראות הרבה זוגות שחיים חיים תורניים למהדרין והמעמדות זהות לגמרי.

נתקעתי על ה"ישרפו דברי תורה ולא ימסרו לנשים"חופשיה לנפשי
על ה"חייב אדם ללמד בתו תורה" שמעתם?
כדאי שתקראי עד הסוףחדשדשדש
תקרא מה שעניתי למחפשת..זבשר

קראתי ולא מבין עדייןארצ'יבלד
זה שהרבנים מסבנים אותם גם אני מרגיש...

אבל לא אמרתי מה שהם אמרו.
ממש לא אמרתי שהרבנים מסבנים אותם חס וחלילהזבשר

אלא שהבנות מרגישות שהרבנים מסבנים אותם מה שכמובן לא נכון..

טעיתי בציטוט דבריךארצ'יבלד
עבר עריכה על ידי ארי1 בתאריך י"א באדר תשע"ח 23:51
תכלס אישה עומדת לפני ה'!
מבחינתי לומר שה' הוא שוביניסט או פמיניסט זה חסר משמעות.
אישית לא מבין...במעלה המדרון
עבר עריכה על ידי במעלה המדרון בתאריך י"ב באדר תשע"ח 08:45
למה נשים פסולות לעדות???
למה נשים לא חייבות במצוות עשה שהזמן גרמן??
למה????
למה אין להן מצוות סוכה, שופר, לולב, תפילה במניין נשי, תפילין, ציצית, תלמוד תורה.. והרשימה ארוכה ????

תן לי הסבר אחד הגיוני שמתקבל על הדעת....

למה בעולם שבו מחוץ לבית המדרש ישנן נשים ששוות לגברים בכל פרמטר, מדעניות, מהנדסות, טייסות, רופאות, והרשימה ארוכה.. ובתוך בית המדרש יש שוביניזם (אכזרי) שקבוע ועומד מהמאה ה5 לספירה?????

(אין לי מה לענות לעצמי חוץ מלהתפלל שתקום הסנהדרין ותשנה דברים.) אולי זו תשובה שתעזור לך? @מחפשת^

אני רוצה לענות לך. טוב?נפש חיה.
זה לא טוב. זה מצויין! במעלה המדרון
אשמח לשמוע.
ייקח קצת זמן. וזה יגיע בסוף....נפש חיה.
1. עדות- כי הם מלאות רגש ודמיון מפותח והם מגזימות.חסדי הים
(מספיק להתבונן בשיחות ודיבור של נשים ומבינים את זה)

2. מצוות עשה שהזמן גרמא- כי הם עסוקות במטלות הבית ודברים חומריים אחרים שחשובים. אנחנו בונים את הסוכה, והנשים מקשטות.
גם פחות מתאים להם כל מיני מצוות חיצוניות, יש להם פנימיות עוצמתית.

העולם בחוץ הוא לא כזה יפה. הלידות בשפל העולם המערבי. הרבה נשים שעובדות כמעט ולא עסוקות בגידול ילדיהם, וזה גוזל מהשמחה שלהם, כי כאשר אמא רואה את הילד שלה צוחק או מתבוננת בצעדים הראשונים שלו, זה נותן לה אושר עצום, הרבה יותר מאיזה הצלחה או קידום בעבודה.

אני לא נגד שאשה תעבוד, אבל שתשים את המשפחה במרכז.
אני לא נגד שהיא תקיים מצוות עשה, אפילו ציצית ותפילין, אבל שהיא גם תחשוב על תחפושות מגניבות בשביל הילדים שלה, שהיא תיצור קישוטים יפים לסוכה. כל שבת שהיא תאפה חלה בשביל המשפחה, וכדומה.
בנוסף, שתדע שעיקר הקשר שלה ל-ה' הוא פנימי. בחורה ואשה צריכים להיות מלאים אמונה חזקה, אהבת ה' ויראת ה', ושאר רגשות קודש. היא צריכה להתמקד בעבודת ה' שבלב, ותפילה עמוקה שנובעת מזה. תפילה 3 פעמים ביום שהיא חייבת, ותפילה מעומק הלב באמירת תהלים, או בקשות פרטיות.

כשמתבוננים במציאות רואים את מה שאני אומר. לא אאריך לדבר על אמא שלי, שהיא ממש דוגמא ומופת לאשה עובדת, אבל משקיעה כולה בעבודת ה' ובמשפחה שלה, וגם העבודה שלה כולה גמילות חסדים.
רק אגיד שיש לי בת-דודה בארה"ב שהיא לא דתייה, והדת היחידה שהיא קצת מחנכת את הילדים שלה זו הדת היהודית הרפורמית, אבל מבחינת נטל העבודה, בעלה עובד והיא משקיעה כולה בילדים. כמעט כל הנשים מסביבה עובדות, אבל היא השמחה מכולם. יש לה חמישה ילדים, והיא כל כך מאושרת. היא גם מאוד תומכת בבעלה, ובעלה נבחר לאחד מ-40 האנשים הכי משפיעים באזור שלהם, שהם מתחת לגיל 40. הרבה מזה זאת התמיכה האדירה של בת-דודה שלי.

יכלתי להביא פה גם סרטונים של גויים בנושא, אבל מספיק כתבתי.
אתה גבר נכון?מחפשת^
סליחה על השאלה הבוטה. אבל כל אחד יכול לבחור מה שמתאים לו ושטוב לו ואם אישה בוחרת לעבוד היא לא צריכה ( אין לי מושג איך מדגישים אהל זה היה צריך להיות מודגש) לעשות את מה שאתה(כנל מודגש) חושב שעושה לה טוב.
אם אישה אוהבת את העומק השכלתני אין סיבה שתתמקד רק באמונה שבלב.אין סיבה שנטמצצם רק למקום שחלק מהגברים רוצים שנהיה שם. אין סיבנ שמישהו אחר יחליט מה היעוד שלי.
וגם אם יש גויים שמשכימים אם זה שתפקיד של האישה זה להיות בבית יש הגב יותר שמסכימים שהאישה יכולה לבחור את המקום שלה. והם לא הראיה.
ושוב מצטערת אם הכותרת קצת פוגענית....
זה לא קשור לזה שאני גבר או אשה. יש פרמטריםחסדי הים
אמתיים שנקבעים על פי התורה, ועל פי מחקרים אמתיים (לא מוטים).

אני גם מסכים שאשה יכולה להיות מאוד מאוד חכמה, אפילו יותר מהרבה גברים, אבל גם על החכמות ביותר, נאמר ש"דעתן קלה", כי הרגש מטעה אותם, כמו שחכמים הביאו לגבי ברוריא (רש"י בבלי עבודה זרה יח: ).
לפי דעתי (זו רק דעתי), שדווקא חכמות יותר, יש להם עומק רגשי יותר.
אני דווקא בעד שנשים ילמדו תורה כפי חפצה, ו""אשה שלמדה תורה יש לה שכר" (משנה תורה, תלמוד תורה א, ג).
אני חושב שיש להם יכולת להוסיף המון לדיון של הבית מדרש.
לגבי פוסקים ודיינים, אני חושב שהרגש מטעה, ולכן הם לא יכולים להוציא הכרעה ברורה.
אני גם בעד שנשים יעבדו באיזה עבודה שהם רוצות, אם כי אני חושב שיש עבודות שמבטאות יותר את נשיותם, ויש להם יכולות לתרום יותר בתחומים כאלו.

אני לא מחליט על ייעוד, רק כותב מה שאני חושב
חסדי.... אתה חכם.. אבל יש דברים שאתה לא מוכשר לדבר עליהם..במעלה המדרון
אתה לא לומד פסיכולוגיה ומדעי המוח ואף פעם לא חקרת מוחות של גברים ונשים, ואף פעם לא בדקת מדעית אם יש הבדלים כלשהם בתפיסה במוח את המציאות בין האשה לגבר.

הקטע הוא שגם אם תחקור לא תמצא כלום. (עיין ערך ד"ר דפנה יואל)
הטעם השוביניסטי (לדעתי עמוס בדעות קדומות ומציאות שיצרת) שלך ממש לא מבוסס, לא מבחינה מדעית, וממש ממש לא מבחינה הלכתית.

הסברה המתקבלת ביותר לסיבה לא לקבל עדות זה כי נשים לא היו מעורות בחברה.

2. התגובה שלך העלת בי חיוך... כי זו תגובה ממש לא רצינית.
אני לא נכנס לשאלה האם השפעות הפמיניזם טובות או לא. נניח ואני יוצא מהנקודת מבט השוביניסטית שלך שהם רעות..
אתה משווה להניח תפילין להשפעות הפמיניזם על המערב? היא כאילו לא יכולה להיות אמא אם היא תישב בסוכה? היא לא תוכל להיות אמא אם היא תתפלל במניין משלה ותשמע שופר? היא לא תוכל להיות אמא אם היא תלמד בבית מדרש לבנות? מה הקשר?????

אני חושב שהיא תתחבר הרבה יותר עמוק לדת, בדיוק כמו הגבר אם שערי הדת יפתחו בפניה. והיא לא צריכה להיות רדודה ונספחת לגבר בעבודת ה' שלה כמו שיש היום.. ובעצם כמו שהתת מודע של כולנו מגיל קטן חונך להאמין..

למדתי פסיכולוגיה באוניברסיטה, ויש הרבה הבדלים מחקריםחסדי הים
ביניהם.
המוח עובד שונה.

לא אמרתי שיש בעיה שהיא תקיים מצוות עשה, אמרתי שהדגש הדתי שלה שונה.
מהתגובה הזו רואים שיש לך עוד ללמוד על מחקרי מוח בין המינים.במעלה המדרון
אין דבר כזה מוח נשי או מוח גברי, תפיסת מציאות נשית, או גברית.

ולמה אתה מחליט שהדגש הדתי יהיה שונה?
אז מה סתם יש הבדל בין הגודל הממוצע של המוח הגבריחסדי הים
לנשי?
סתם מצאו שיש שאצל נשים more strongly coordinated activity between hemispheres (לא יודע איך אומרים את זה בעברית)?
סתם מצאו שכאב ושאר רגשות מעוררים מקומות אחרים במוח?
ועוד מלא מלא הבדלים.

חז"ל כבר החליטו במאמריהם הרבים ההלכתיים והאגדתיים שיש הבדל בין עבודת ה' של גבר לנקבה.
יש להם חיובים הלכתיים שונים לגמרי. אפשר למנות מאות הבדלים בהלכה.

לא צריך מדע ולא צריך חז"ל. אדם עם קצת Common Sense, מבין שיש הבדלים מהותיים ביניהם.
אתה רוצה להביא טיעונים שלא באמת מדעיים - תביא.במעלה המדרון
אין לי בעיה עם זה - זכותך. רק תזכור שאני אמרתי שלא תמצא הבדל מהותי ***שמייחד**** גבר או אשה בתפקוד של הקליטת מידע.
כאב ורגשות במקומות אחרים במוח??
בא תספר לי איפה..
יש להם עוד אמיגדלה? עוד היפותלמוס??

עיין ערך דפנה יואל.

ברור שאפשר למנות הבדלים בהלכה -
אבל חז"ל חיו ופסקו לאור תקופה מסויימת.
הטענה שלי זה - שאם אני בודק מדעית.. אז אני לא מוצא הבדל מהותי שבגללו יש סיבה טובה. ולכן ההבדל הוא סוציולוגי חברתי. משהו שהסנהדרין יכולה לשנות במידה והשתנה המתאר.
אתה לא מעודכן כבר מ2003 גילו את זה. תקראחסדי הים
לא מזמן היה כתבה על הישגים של בנות לעומת בניםחדשדשדש

והאם הפרדה מגדרית בחינוך מסייעת.

הביאו שם מומחים למוח. והם חלקו האם יש דבר כזה מוח מגדרי. 

למרות המחלוקת, הם הסכימו שהמוח הגברי והנשי יכול להגיע להישגים זהים ברוב המקרים

אוויי נו.. לא סתם כתבתי *שמייחד*במעלה המדרון
אני לא אעלה את הקישור.. כי יש שם תמונות של אברי הרבייה, אבל פשוט תגגל דפנה יואל.

זה כל הטענה שלה שאין משהו שמייחד. ואני גם מכיר מקרוב מחקרים וסריקות של מוח.. לכן אני מקבל את המחקר שלה
דפנה יואל?לך דומיה תהילה

אתה יודע שהיא חריגה בתפיסה המגדרית שלה (שלא לומר אג'נדה), נכון? האימפקט שלה הוא רק בגלל שהיא מתריסה שמתאימה כמו כפפה ליד התרבותית המערבית.

באותה מטבע: ראה ד"ר לואן בריזנדיין.

מה זה אימפקט?נפש חיה.
פגיעה. (ובאופן מושאל: רושם חזק, השפעה).לך דומיה תהילה

ניסיתי להסביר לעצמי את המשפט לאור ההסבר ולא הצלחתי...נפש חיה.
כבר לא יכול לערוך.לך דומיה תהילה

"מתריסה דעה" וכו'.

אני מקווה שהבנתי. תודה!נפש חיה.
אני מכיר את כל מה שלואן בריזדיין כתבהבמעלה המדרון
כי קראתי את כל מה שהיא כתבה עד היום...

ועדיין המחקר של דפנה יואל נכון עקרונית. -
ברור שיש הבדלים פיזיולוגיים וקוגנטיביםסתם 1...
מצרף לך סרטון מצחיק/עצוב מפי ברי סמכא

יש הבדלים ברורים השאלה היא האם האמת והעובדות מאיימות עליך ומדוע.
אתה בכלל הבנת מה אני טוען???במעלה המדרון
אני יכול לספר לך המון על הבדלים בין גברים ונשים... ואני מכיר את המחקרים הכי שוביניסטים מחד והכי פמיניסטים מאידך.

אין הבדל קוגניטיבי ****שמייחד*** מוח של גבר או אשה. מוזמן לבדוק.

כל מה שאני מבקש ממך בתגובה הבאה שלך - זה שתביא לכאן מחקר שבגללו אתה חושב שנשים פסולות לעדות - כולל נימוק סביר ומשכנע.

בהצלחה.
טוב...סתם 1...
בהזדמנות אני אכתוב כאן את דעתי בנושאנפש חיה.
מעולה. אשמח לשמועסתם 1...
אז ככה [לא מצאתי את התגובה. שרשמתי ממזמן .....לא נורא]נפש חיה.

על פמיניזם דתי בפרט...

האם אתם מסכימים עם האידאולוגיה של התנועות האלה?

מעניין אותי מה אתם חושבים...

[השיר לא קשור, זה מה שאני שומעת כרגע]

אני חושבת שהפמיניזפ עצמו הוא טעות.
אני חושבת שמי שמרגיש מקופח יוכל להרגיש ככה תמיד
אין צורך להיכנס לפינות מיותרות.

בתור יהודים מאמינים נראה לי שלחשבן מה פמיניסטי ומה לא ואיפה אלוקים "דופק"
אותנו הנשים- זה לא נכון וצר אופקים להחריד.

יש הרבה מקורות ביהדות שהאישה נחשבת בהם מאוד מאוד.
אם אתה רוצה שאתחיל לשפוך לך, תגיד.

...ארצ'יבלד
חלק מהמצוות שהבאת אלוקים לא חייב אותם.
למה? ככה!
(המשפט אלוקים הוא פמיניסט או שוביניסט הוא חסר משמעות לחלוטין)

וחלק מהדברים שכתבת בהחלט קשורים לאותה תקופה (לדעתי) ואמן! שיגיע סנהדרין וישנה.
הבעיה היא כששוכחים את המטרהמבקש אמונה

צריך להסתכל על התמונה בגדול ולא מתוך אינטרס צר

המטרה היא להרבות את כבוד ה' בעולם, והקב"ה נתן לכל אחד את התפקיד שלו,

ואם הוא יעשה אותו כמו שצריך הוא רק ירוויח, והוא יקבל את שכרו משלם. 

הבעיה מתחילה כשאדם מתחיל לחפש "איפה הכבוד שלי כאן", משם מתחילים כל הרעיונות המוזרים

וכמובן שאני לא מדבר רק על נשים אלא בכללי, כי זה תופס את כולם רק במקומות שונים.

אני אצרף את מה שכותב ר' נחמן מברסלב  (ל"מ יב תנינא)

כְּשֶׁאָדָם הוֹלֵך אַחַר שִׂכְלוֹ וְחָכְמָתוֹ יוּכַל לִפּל בְּטָעוּתִים וּמִכְשׁוֹלוֹת רַבִּים וְלָבוֹא לִידֵי רָעוֹת גְּדוֹלוֹת, חַס וְשָׁלוֹם וְיֵשׁ שֶׁקִּלְקְלוּ הַרְבֵּה כְּגוֹן הָרְשָׁעִים הַגְּדוֹלִים מְאד הַמְפֻרְסָמִים, שֶׁהִטְעוּ אֶת הָעוֹלָם וְהַכּל הָיָה עַל יְדֵי חָכְמָתָם וְשִׂכְלָם וְעִקָּר הַיַּהֲדוּת הוּא רַק לֵילֵך בִּתְמִימוּת וּבִפְשִׁיטוּת, בְּלִי שׁוּם חָכְמוֹת

וּלְהִסְתַּכֵּל בְּכָל דָּבָר שֶׁעוֹשֶׂה, שֶׁיִּהְיֶה שָׁם הַשֵּׁם יִתְבָּרַך וְלִבְלִי לְהַשְׁגִּיחַ כְּלָל עַל כְּבוֹד עַצְמוֹ רַק אִם יֵשׁ בָּזֶה כְּבוֹד הַשֵּׁם יִתְבָּרַך יַעֲשֶׂה, וְאִם לָאו, לָאו. וַאֲזַי בְּוַדַּאי לא יִכָּשֵׁל לְעוֹלָם 

מוסיף ומבהירמבקש אמונה

שאני מאמין שיש מצבים שבהם משנים דברים, ויש גם מצבים שדווקא נשים הן המובילות

הרי היו נביאות, והיו נשים ששפטו את ישראל..

קראתי לדוגמא, שזאת שהקימה את בית יעקב הלכה לאחד האדמורים שקצת חשש מהעניין, ואמרה לו דברים של טעם למה גם הנשים צריכות ללמוד, והוא הסכים איתה.

או שר' נחמן אמר לחסידים שלו: "למה אתם לא עושים גם את הנשים שלכם חסידות?" 

לא אמרו "יאללה מה זה משנה הנשים, שישארו במטבח"

רק העניין הוא, שצריך באמת להתבונן שזה לא סטיה מהתורה, וזה באמת בשביל כבוד ה' ולא כבוד עצמינו

הסיפורים והדוגמאןתמחפשת^
הם אלו שמוכיחים שזה מיעוט רטן ועל כל דוגמא כזו יש הרבה סיפורים אחרים (כם כאלו שלא סיפרו לנו...)
נכון. כי לרוב כל חייל עסוק בתפקיד שלו מבקש אמונה

הדוגמא של חייל מבטאת את ההיררכיהמחפשת^
כל אחד עושה את התפקיד שלו אבל אם אני נהגת משאית ואתה טייס יש ביננו הבדל והוא ברור וגדול
במיוחד אם אנו עובדים ביחד.
יש לזה שני היבטים: תפקיד ומעמד
ממ..לא מדוייק לפי הבנתי. אני אשתדל לענות בהזדמנותמבקש אמונה

^^^^^מבקש אמונה!כלמנסע

אני בגישה של הרב יהושע שפיראברגוע
שיש משהו טוב בפמיניזם מצד עצמו והוא חלק מתהליך הגאולה.
כי יש פה תיקון של הקללה שחווה קיבלה "והוא ימשול בך".
אבל כמובן שצריך לשים הכל בגבולות הנכונים ולא לטשטש את ההבדלים שקיימים בטבע בין גברים לנשים.
אתה לא שואל נכון.בוז
למה אתה מתכוון בכלל?
לפמיניזם כשהתחיל? לפמיניזם היום?
כל אחד פתח זרם משלו ואתה לא יכול לקרוא להכל אותו דבר.
יש פמיניזם שאומר שנשים הם בני אדם, וזה נכון! מותר להן להצביע למשל- כי יש להן שכל, ב״ה.

ועבדו על להחדיר את התובנה הזו המון.

הפמיניזם היום, לעומת זאת, קצת הגזים. נשים זה עם מאד יללן ובכיין. למשל כל הקטע הזה עם פערים בשכר. שטויות.
בקיצור, צריך לא להגזים. ברור לכולם שהפמיניזם של פעם היה נדרש והכרחי. הקשקוש שזה הפך להיות היום מוציא הרבה נשים באור רע ומתבכיין.

באחד הנאומים של טראמפ קמה בחורה ושאלה אותו האם כשיהיה נשיא נשים תקבלנה את אותה משכורת.
הוא אמר לה שהן תקבלנה את אותה משכורת כשהן תעשינה עבודה טובה באותה רמה,
וזה נכון.

נשים לא יכולות לדרוש את אותן זכויות בלי לשאת באותם חובות.

קצת הסתבכתי. אבל לא משנה.

לגבי פמיניזם דתי, אתה מתכוון שהדת מפלה את הבנות?
אני לא חושבת ככה. אני חושבת שיש חלוקת תפקידים מעולה. עדיך שאישה תחנך את הילדים שלה מאשר תשב ותלמד תורה כל היום.
אדם שמוכשר בציור, חבל שילך ויעסוק בבנאות כי לדעתו זה מקצוע חזק, כי ככה הכישרון שלו מתבזבז.

וכל אלו שרוצות להרגיש ״רוחניות״ על ידי קיום מצוות כמו בנים, שיזכרו שהמטרה היא להתקרב לה׳, ואם הוא קבע להן תפקידים מסויימים לסטות מהם לא יקרב אותן אליו יותר.
זה הכל.

את אלופת עולם. הוצאת לי את מה שרציתי לומר!!נפש חיה.
תודה בוז
הקטע הוא שלא בטוח בכלל שהוא קבעבמעלה המדרון
את הכלל שנשים פסולות לעדות.
ואת הכלל של מצוות עשה שהזמן גרמן.

אז למה לקבל את זה ולא להניח שההלכות נאמרו מתוך פסיקת הסנהדרין בימהם במציאות מסויימת.. למה לא לרצות שההלכות הללו ישתנו כמו שהמציאות החברתית השתנתה?
נכנסת פה אמונת חכמים. כדאי להבין את המושג הזה....נפש חיה.
חבל להתעקש לבזבז כח להתווכח על נכונותם של דברים מופלאים
שנועדו בעומק לטובתנו.
נכון...במעלה המדרון
וחכמים אמרו שיהדות מתוקנת זה הלכות בראי התקופה, וסנהדרין יכולה לשנות (זה קשה בגלל שאין מקורות לכאן או לכאן. אבל זה אפשרי)
עכשיו אתה כבר בבעיה. אתה מערער על התורה שבע"פחדשדשדש

עכשיו אתה בבעיה. אתה מערער על סמכות הסנהדריןבמעלה המדרון
הסנהדרין לא יכולה לשנות מצוות בתורה.חדשדשדש

הסהנדרין יכולה להכריע בדברים מסויימים.

מצוות עשה שהזמן גרמן זה לא המצאה של תנא. זה חלק מהתורה שבע"פ. ע"י 13 מידות שהתורה נדרשת בהן. יש למצוות אלה תוקף דאורייתא.

וסנהדרין יכולה לחלוק על סנהדרין אחרת בלימוד במידותבמעלה המדרון
זה ביס מדרש הדיון הזהנפש חיה.
הוא לא בבעיה. הוא שאל כדי להבין. וזה בסדר.נפש חיה.
תמימות מול חכמה היא בסדר.
רק בלי ליצנות.
הוא קבע שאם גדול ממך אומר על ימין שהוא שמאל חובה להקשיב לובוז
הסנהדרין קבעו דברים לא על סמך תקופה, אלא על סמך דברי ה׳, רוח הקודש והבנה עמוקה של נפש האדם.

אם היו קובעים דברים על סמך תקופה הם בטח היו מציינים את זה, שזו הוראת שעה או משהו. כמו שיש דברים שנקבעו על ידי חכמים מראש לזמן מסויים בלבד.

אתה חושב שאתה יותר חכם מהם? אתה חושב שהם יפסקו דברים כאלה גורליים על סמך אופנה חולפת?

בוש והיכלם.
חובה להקשיב לו. אף אחד לא ערער על הסמכות שלו..במעלה המדרון
אני מחוייב למילים "נשים פסולות לעדות" בדיוק כמוך. ההבדל ביננו זה שאני רוצה שתקום סנהדרין ותשנה אותם.

זה ממש לא נכון שזה על סמך "דבר ה' ורוח הקודש" -
א. היו בסנהדרין מחלוקות אם זה רוח הקודש לא אמורה להיות מחלוקת.. אגב, התלמוד מלא במחלוקות.
ב. יש הרבה פעמים שהטעם לפסיקת הסנהדרין בהלכה מסויימת זה בגלל התקופה - וגם פעמים שהסנהדרין שלאחריה מבטלת.
ג. גם אם זה לא בראי התקופה - יש הלכה שסנהדרין שקם אחרי, וגדולה בחכמה ובמניין יכולה לשנות.

אני חושב שהחברה כמעט לאורך כל שנות ההיסטוריה שלה היתה פטריאכלית ומקפחת את מעמד האשה, בכל העולם נשים לא ידעו קרוא וכתוב בכלל. ולכן הלכות שקשורות למושגים חברתיים כאלו, שתקום הסנהדרין במהרה בימינו אמי מאמין שהם ישתנו.

אצלי התשובה נורא ברורהסתם עובר אורח

שכל ורגש.

שכלית: מבין את הטענות, לפחות את חלקן, חושב שהן צודקות. אין סיבה שהן תישלחנה אוטומטית לבשל, לאפות, לגדל ילדים ולתפור צעיפים

רגשית: אין מצב. לא רוצה אישה שתרגיש שהיא הגבר בבית, ומעדיף לא לעבוד אף פעם מתחת אישה...

(בוטה, בוטה, אבל שאלת!)

אז כההמחפשת^
אני לא יודעת בדיוק איפה אני אמורה להגיב אז אני עושה את כאן.
השאלות ( שלי) הן:
א. האם זה נבע מדעת חכמים בלבד או שזה דעת התורה בענין.
ב. אם ניתן לשנות אין לכך גהול עד שהתורה כולה יכולה להדתנות לפי מאפיני התקופה. ונניח שלא מתאים לנו ההעובדה שביהדות יהודי נחשב יותר מגוי האם נוכל לשנות את זה?
ונניח שהעולם הפך לצמחוני האם לא ילמדו על הלכות קורבנות?
ג. לגבי הסנהדרין הוא כיום לא קיים (אי שלא עדכנו אותי....) השינוי ההלכתי שיכול לבוא לא ודאי, גם עד שזה יקרה וגם האם זה בסמכותו לשנות ככה שהמצב היום הוא שיש אפליה, כשנהדרין יבוא נפתח שרשור חדש....
אני סוברת שהידות במהותה מאמינה בעליונות הגבר על האישה.
הראיות לכך זה ההלכות, דעת התנאים וכותבי הגמרא ודעת הרבנים גם בימינו אלו ששומרים את דבריהם וגם אלו שלא.
אז כההבמעלה המדרון
א. בתורה שבכתב זה לא כתוב.
השאלה האם זה מסורת שעברה איש מפי איש, או לימוד במידות - לדעתי נשים פסולות לעדות זה לימוד במידות ופסיקה של הסנהדרין הסברא הכי מתקבלת על הדעת זה בגלל המציאות חברתית. נשים לא היו מעורות בחברה ולכן הם פסקו כך מטעמים סוציולוגים. וניתן לשנות על ידי סנהדרין שתקום.

לגבי מצוות שהזמן גרמן - אין יכולת להבין מהמקורות האם זה קבלה ממסורת, או פסיקה של חכמים, אבל אני בטוח שלסנהדרין יהיה יכולת להבין ולפסוק ולשנות.

ב. לא שייך פסיקת הלכה לענייני אמונה - בכל מקרה לא כתוב בשום מקום שיהודי עדיף מגוי במהות. התורה לא אמרה את זה. ההפך הוא הנכון - התורה אמרה בצלם אלוהים ברא את האדם, ולא - בצלם אלוהים ברא את היהודי. התורה אמרה שלעם ישראל יש תפקיד להיות עם סגולה.... (בכל מקרה זה מחלוקת ריה"ל רמב"ם.)
ולגבי עצם השאלה, כן. הלכתית אם הסנהדרין גדולה בחכמה ובמניין היא יכולה לשנות, (ויש דעת המאירי שבמצב של השתנות התקופה לא צריך סנהדרין בכלל.)
קורבנות זה דאורייתא זה לא לסמכות חכמים, אולי הם כן יוכלו לעשות לימוד כלשהוא ולהוציא מהפסוקים את האישור להקריב צמחים, אבל נשאיר את זה להם...

ג. ממש לא!! היהדות במהותה היא רפורמית. פשוט אין לנו סנהדרין שתעשה את הרפורמות הללו, אז בעל כורחינו אנחנו אורתודוכסים, זה שאנחנו אורתודוכסים שמחוייבים לפסקים שנאמרו בתקופה שונה, לא אומר בכלל שהיהדות במהותה כזו, זה רק אומר שהיהדות במצב העכשיו שלה - היא במצב גלותי ובעייתי.
התנאים וכותבי הגמרא חיו במציאות הזו, והם היו נאורים ביחס לאומות העולם - בכל העולם מעמד האשה היה גרוע מאוד .
רוצה להוסיףמחפשת^
פעם התווכחתי עם חברה הרבה על גזענות היא טענה שאין בזה בעיה, כי זה התאמה של יכולות של כל אחד. לדוגמא היא תפלה מישהו מרמת אביב שיציע לעבוד בבנין ותפלה אריתראי שירצה להיות עורך דין, היא טענה שכל אחד והיכולות שלו. לאחר הרבה זמן הבנתי מה אני רוצה לומר וזה היה בערך כזה: אין לי בעיה שלכל אחד יש יתרונות שונים ושתעדיפי כאלה עם יתרונות מסוימים לדבאים מסוימים. הבעיה היא בנעלות, את אולי לא שמה לב אבל מרבית מאורחות חייך מתבססים על נעלות יש לך כעין סולם שעליו מדורגים בני הגזעים השונים וזה מה שמפריע לי.
וכעת למה שרציתי לומר אין לי בעיה שכל אחד יבחר( יבחר!!!) את מה שהוא רוצה לעשות, אני יכולה אולי להבין הלכות מסוימות. הבעיה שלי היא כזו, יש תחושה ( לי ולרבים אחרים) שביהדות יש היררכיה והגבר נעלה על האישה.
כמו שבכהן לוי וישראל לכל אחד יש תפקיד שונה אבל כל אחד יגיד שכהן נעלה מישראל ( הוא חשוב יותר)
מקווה שאני לא מייגעת אתכם, ושהפעם הצלחתי להסביר את עצמי טוב יותר....
בתור צופה מהצדככה

רוצה להגיד שמאד עניין אותי לקרוא ולשמוע את הדיון כאן ותודה על השאלה.

זה נושא שבכללי מעסיק אותי ובזמן האחרון עוד יותר מתמיד, והדיונים כאן הוסיפו נקודות וחומר למחשבה!

בקשר לפמיניזם דתיtemp007

קצת מרחם על מי שחושב שחכמינו ז"ל שזרת קטנה שלהם עבה ממותנינו הושפעו מ"רוח הזמן" שהייתה נפוצה אז בעולם ועל כן היהדות היא דת מאוד גברית.

מי שחושב כך פשוט כורת את הענף עליו הוא יושב ומייצר דת חדשה

זכותך לחשוב אחרת. לדעתי אתה טועה!במעלה המדרון
קצת מרחם על מי שחושב שחכמינו ז"ל היו שוביניסטים שחשבו שהאשה נחותה מהגבר במהות ובגלל זה היא פסולה לעדות, לא רק שהוא הופך את חז"ל לטועים, כי אין שום סיבה במהות לנחיתות הזו, אלא הוא פשוט לא מבין מה המשמעות של סמכות הסנהדרין ומנגנון הפסיקה, והוא גם לא מבין איך עובדת ההסטוריה של הפסיקה ההלכתית.

לדעתי אי אפשר לקרוא את חז"ל דרך משקפיים מודרניותכלמנסע

כשלא מבינים את התרבות של חז"ל, לא מבינים מה הם התכוונו בכל הלכה שאמרו, עובדה היא שאצל חז"ל היו גם תלמידות חכמים כמו ברוריה אשת רבי מאיר, וחז"ל לא ראו בכך פסול, ואפילו הביאו דברי תורה משמה. וכן היו נביאות בתנ"ך, ולפי הרמב"ם כמובן שאין נבואה אלא לאדם ירא שמים במיוחד, וגדול בתורה, ושמבין גם בחכמות כלליות, וכמו שמכאן רואים בבירור שאנו לא מבינים באמת מה חז"ל התכוונו כשאמרו שלא מלמדים אישה תורה, כך בדיוק אנו לא מבינים הרבה הלכות נוספות שהתייחסו לנשים, וללא הבנה זו אין בכלל מה לדבר על זה.

שים לב..במעלה המדרון
עבר עריכה על ידי במעלה המדרון בתאריך י"ד באדר תשע"ח 21:10
אתה מודע לזה שדבורה וברוריה וכל "יצור נשי מוזר ופלאי" בנוף הפטריאכלי של החברה ההיא בלי יוצא מן הכלל - לא יכל להעיד עדות! וגם דבורה וגם ברוריה לא היו שייכות למצוות כמו שופר, או סוכה, או שאר מצוות עשה שהזמן גרמן.

"הטעות" של חז"ל במידה ואנו אומרים שהם יחסו דברים למהות, זה לא בגלל שאנחנו מסתכלים "מעניים מודרניות", אלא בגלל שאנחנו מסתכלים בעניים מדעיות במחקר מדעי המוח וסריקות mri, ויודעים שלמהות הזו אין שום ביסוס אפשרי, ולכן אין שום סיבה לכך שאשה לא תוכל לומר עדות מצד המהות שלה, וכל טיעון שתביא - (ואתה מוזמן להביא) לא עומד במבחן העובדות. זה לא טיעון סוציולוגי, זה טיעון עובדתי.

עכשיו אני עושה ממה נפשך.
בין אם תטען שהטעם הוא בגלל מהות כלשהיא, הרי גילינו שאין כלל מהות כלשהיא שבגללה אשה לא יכולה להעיד, ולכן כמו שבהלכות שבת שחז"ל פסקו על כינה שבאה מן הגללים שפטור, והיום גילה המדע שאין דבר כזה כינה שאינה פרה ורבה ולכן חייב, ככה גם ההלכות לעניין אשה ישתנו.

ובין אם תטען שהסיבה היא סוציולוגית (ככה אני מעדיף לטעון, כי זה הכי הגיוני מבחינתי שזו הסיבה) שבחברה ההיא היצורים הנחותים היו העבד והאשה - והאשה לא היתה מעורה בחברה בכלל, ולכן חז"ל פסקו מתוך מעמד האשה בתקופתם, ואנו חיים בחברה אחרת שבה מעמד האשה השתנה ולכן הפסיקה צריכה להשתנות. (ע"י סנהדרין)
לא כל כך פשוטכלמנסע

א. דבורה או ברוריה לא היו בעיניהם "יצור נשי מוזר ופלאי", אנו רואים שההתייחסות אליהם בתנ"ך ובחז"ל היא טבעית ביותר, מה שמראה שהם לא ראו בזה תופעה ששונה מהכלל מבחינה "עצמית" אלא מבחינה "מקרית" (החלוקה הידועה בין "עצם" ל"מקרה")

ב. לגבי מהויות - אתה לא יכול להסיק שום מסקנה מהותית על סמך סריקת MRI  מהסיבה הפשוטה שMRI לא מסוגל לבדוק מהויות, הוא בודק רק מציאויות טכניות, 

סיבה מהותית היא כמו לומר שלאישה יש אישיות יותר רגשית ושעדות צריכה להיות דווקא בעלת אופי שכלי - זה הסבר מהותי, אני לא אומר שזה ההסבר, אבל זה הדגמה איך נראה טיעון מהותי.

ואגב, באמת לא כתוב שהאישה היא "פסולה להעיד" במהותה, כי עובדה שרק בממונות היא "פסולה לעדות" אבל דווקא באיסורים, גם באיסורים חמורים היא נאמנת מדין עד, ונאמנת אפילו להעיד על עצמה כשהיא נוגעת בדבר ("וספרה לה שבעת ימים") מכאן רואים שזה לא משהו כולל בכל מצב, אלא רק במצבים מסויימים 

ג. הסיבה יכולה גם להיות טכנית - למשל שלא תהא סנהדרין שומעת מפי המתורגמן, ונשים עם בפני עצמן הן, וכיוון שבדרך כלל הדיינים הם גברים - ממילא לא בטוח שיבינו את כוונת האישה, ויצטרכו מתורגמן, והרי צריך שלא תהא הסנהדרין שומעת מפי המתורגמן, ואין הכי נמי שאישה יכולה להיות דיינת כמו שמצינו בדבורה "ויעלו אליה בני ישראל למשפט", ואולי דיינת אישה כן יכולה לקבל עדות מאישה, לפי טעם זה? 

כל אלו דברים שיש מה לדון בהם, אבל סתם לזרוק שאתה יודע כבר בדיוק מה להגיד על דברי התורה וחז"ל, איך אומר הרמב"ם, התורה, ספר שהוא הכשרת הראשונים והאחרונים, אף אדם לא יכול לומר שהוא מבין אותו כראוי מזה שהוא לומד אותו בדרך אגב בעיתות הפנאי, זה דבר שדורש לימוד והעמקה.

יפה שאתה מצטט את המורה נבוכים א-ב..במעלה המדרון
בגלל שתורתו של הרמב"ם בעורקיך אני אענה לך באותו מטבע..

אל תשכח שהרמב"ם בהקדמה למשנה תורה, ובסוף פרק ד מהלכות יסודי התורה, ובסוף הלכות תשובה, ובסוף הלכות שמיטה ויובל - הוא מתייחס לאשה בדיוק כמו לגבר בדרישות הרוחניות, אגב, בשונה מכל מורה ההוראה לפניו ולאחריו. אולי ניתן לומר שהרמב"ם מצד עצמו הוא הדמות הכי פמיניסטית בעולמה של תורה, ומדבריו אתה יכול ללמוד שאין מהות כלשהיא לאשה שמונעת ממנה את פסגת ההשכלה הרמבמיסטית, משם אתה יכול לעשות ק"ו למצוות (שלדעתו הם פחות מההשכלה). וק"ו לעדות.

בכל מקרה אני רוצה לקחת אותך אחורה, לפרק חלק. הרמב"ם מונה 3 כתות.

כפרפרזה מאוד מושלמת לדבריו, אני טוען שאתה יכול לקחת את דברי חז"ל בנושא בשלושה אופנים.

1. לקחת אותם כפשוטם - ולהיות בגדר עם סכל ונבל הגוי הקטן הזה. אני מניח שאתה מכיר את הבועה הזו ממישורים אחרים.
(לפחות מבחינתי זה כך גם כאן)

2. לומר שחז"ל טועים ולזלזל באינטיליגנציה של חז"ל כבעלי הבחנה גרועה ומוטעית של האשה.

3. לומר שחז"ל דיברו במקום מסויים למציאות מסויימת, ולא התכוונו לטעון טענה על האשה.

אני מהכת השלישית.

א. הדיון עליהם באמת לא משנה כלום. הם היו נטע זר בחברה מבחינה המציאות שלהן, ואין שום כוכבית בהלכה על מעמדה של "האשה החשובה" כי המציאות שלה לא רק סעולמה של יהדות אלא בכלל שאפה ל 0.0000001

ב. ברור שכן. אם סריקות mri אומרות שקליטת המידע של האשה והגבר לא שונה באופן מיוחד מגדרית, אז במובן הזה הם בעלי אותו מוח לעניין עדות. אין שום סיבה מהותית לה. אגב, זה נכון גם לעניין רגשות ואמיגדלה מוגדלת - זה בשביל הססמא שלך "אשיות רגשית.

ג. באותה מידה יתכן לומר שההלכה שנשים פסולות לעדות לא התחדשה. מה טענתך עדיפה?
בנוסף לפי זה.. אנחנו מסכימים במבחן התוצאה.

לא כל כך פשוטכלמנסע

וראשית - דבריך על הרמב"ם נחמדים אבל לא בהכרח רלוונטיים למה שכתבתי על עדות מכיוון שלא כתבתי שלאישה יש בהכרח בעיה מהותית להעיד.

שנית - אתחיל מהסוף: 

א. התורה עבדה המון מבחינה מוסרית כמו להמעיט את העבדות ודברים כאלה, גם חז"ל קבעו לעבד כל כך הרבה זכויות עד שקבעו - בלשונם "הקונה עבד עברי כקונה אדון לעצמו". אילו חשבו שצריך תיקון מוסרי לגבי מעמד האישה ודאי היו משתדלים גם בזה. 

אין כוכבית על מעמדה של "האישה החשובה", כי גם לא כתוב בשום מקום שהאישה היא נחותה, ולכן פשוט לא צריך להעיר שום הערה.

המציאות בזמן חז"ל דווקא הייתה שהיו הרבה נשים חשובות (ראה למשל על כמה "מטרוניתות" מסופר בחז"ל) כך שדברים כמו ה"0.0000001" שלך הם פשוט מוגזמים. 

ב. קודם כל, ה"מדע" לא יכול לקבוע שקליטת המידע אצל הגבר והאישה היא באותה צורה, מהסיבה הפשוטה שהמדע אף פעם לא יכול "לשים על השולחן" את קליטת המידע בעצמה. "קליטת המידע" היא מושג מהותי שאין דרך לבודקו ישירות על ידי שום בדיקה טכנית שהיא. 

מה שכן, אפשר להסיק מסקנות לא ישירות - אפשר לומר, אם קליטת המידע אצל האיש או אצל האישה קשורות בנתונים כאלו וכאלו, אז זו סיבה להניח הנחה כלשהיא לגבי היחס בין הנתונים לבין "קליטת המידע".

אבל גם הנתונים הם לא כל כך פשוטים. הרי יש לנו נתונים לא רק של MRI, אלא גם של מחקרים פסיכולוגיים וסוציולוגיים. העובדה היא שכל המחקרים מראים באופן ברור על הבדלים עצומים בין גברים לנשים. להניח שאין הבדל זה התעלמות מדברים בסיסיים ביותר בבדיקת נתונים במציאות החברתית, וכנראה גם טעות חמורה בהבנת המציאות החברתית מבחינה מהותית

ג. טענתי עדיפה בזה שהיא לא מחפשת לשנות את דברי חז"ל אלא להבין אותם

גם במבחן התוצאה זה לא בהכרח אותו דבר, כי אם אנו קודם כל מבינים את דברי חז"ל אז גם אם ייעשה שינוי הוא יהיה מתוך התבוננות בדברי חז"ל ובכוונתם, וזה ישפיע בהחלט על מה שנחליט

ד. ומכאן למה שהבאת מפרק חלק - אפשר גם לראות את זה אחרת: 

1. לקחת כפשוטו - אם הMRI הקדוש קבע שאין הבדל, אז אין הבדל - על זה איך אמר הרמב"ם - גורם לומר רק עם טיפש וסכל הגוי הקטן הזה.

2. לומר שחז"ל לא השתדלו מספיק בלנסות להשפיע על החברה, שזהו זלזול בחז"ל.

3. לומר שאנו לא מכירים די טוב את חז"ל, ועלינו להשתדל ללמוד יותר כדי להבין את דבריהם כפי שנאמרו על ידיהם.

ה. אני חוזר ומצטט את דברי דלעיל: "כל אלו דברים שיש מה לדון בהם, אבל סתם לזרוק שאתה יודע כבר בדיוק מה להגיד על דברי התורה וחז"ל, איך אומר הרמב"ם, התורה, ספר שהוא הכשרת הראשונים והאחרונים, אף אדם לא יכול לומר שהוא מבין אותו כראוי מזה שהוא לומד אותו בדרך אגב בעיתות הפנאי, זה דבר שדורש לימוד והעמקה."

לך - לא כל כך פשוטבמעלה המדרון
א. יש כאן שתי קשיים בתשובה שלך. 1. אשה היא היתה נחותה אבל ממש לא כמו עבד לכן אין קשר בינהם. 2. מי שאומר לי מה היה היחס לאשה ומה היה מעמד האישה בתקופת חז"ל זה לא הגמרא או סיפורים על נשים, אלא ספרי ההיסטוריה על התקופה, קצת הזוי שמסיפורי "מטרוניתות" אתה מסיק מה היה מעמד האשה באופן כללי, ובכלל "שהיו הרבה נשים חשובות".
קצת הזויי שלא קראת על מעמד האשה בתקופת יוון.. אחרי זה תבוא ותגיד לי אם אני צודק במספר.
שתדע שרוב סיפורי המטרוניתות שתמצא הם בימי רומא שבהם מעמד האשה השתנה קצת מימי יוון שבהם מעמד האשה היה שפל כל כך וללא קשר לחברה, אמנם הם לא היו מושפלות כמו ביוון, אבל הם היו סוג ב' ולא היו במרכז. בכל מקרה ההלכה שנשים פסולות לעדות היתה עוד לפני רומא. ואולי המעט פמיניזם הרומאי לא היה מספיק פמיניסטי כדי שזה יעורר ויצריך לשנות את ההלכה.

2. אוקיי. תביא לכאן מחקר של "ההבדלים העצומים" שבגללו אתה חושב שאשה לא ראויה להעיד.
סליחה שאני אומר אבל לא טענת כלום לגבי קליטת מידע - כי אם אין לאף אחד אפשרות לבדוק, גם לאדם שחי לפני 2000 שנה לא היתה אפשרות לבדוק.

בנוסף למה שאני אקבל את ההנחה שלך שיש משהו מהותי של קליטת מידע שהוא לא קשור למיקומים במוח. הרי אם הדיון הוא על החוויה סובייקטיבית של ההכרה, ולא על עצם ההכרה עצמה, זו טענה שגויה. כי אין יכולת לדבר על החויה הסובייקטיבית של ההכרה של מישהו אחר.

סביר להניח שלכולנו יש את אותו ההכרה אם יש לנו את אותו מוח ופחות או יותר אותם מקומות מופעלים בקליטת מידע.
אתה רוצה לכפור בזה? אימפריציסטי מדאי וטעות לדעתי. אבל זכותך.

3. חוץ מספקולציות לא תוכל להבין את חז"ל. אנחנו לא נתקדם כי הדיון ימשיך להיות ספקולטיבי. חז"ל לא אמרו לנו למה.

4. אשראי שאני 2.
חז"ל לא יכלו לשנות מלא דברים, יש דברים שהם יכלו ויש דברים שלא. כשאתה חי בתרבות אחרת קל לך לבקר את חז"ל.

5 זכותך לטעון כל ספקולציה. על הלמה חז"ל אסרו, אם נגיע למסקנה שבימינו צריך להתיר אנחנו לא חולקים.

ואני לא אמשיך להגיב כי לא ניתן להגיע בדיון להכרעה, זה רק ספקולציות. אם תביא מחקר שבגללו אתה חושב שלא צריך להעיד - אגיב.

צריך להתבונן בדברים בצורה נכונהכלמנסע

(אגב, אתה אומר ש"לי לא כל כך פשוט" - אבל החתימה שלך אומרת ששום דבר הוא לא כל כך פשוט?)

לגבי מה שכתבת בסוף, אי אפשר תמיד לפעול רק לפי התייחסויות ספיציפיות "אם אין מחקר כזה וכזה אתה לא ממשיך בדיון". דיון צריך לתת לכל דעה להישמע כפי שהיא. וראה עובד בסוף מה שעניתי לדברים.

א. 1. התורה עוסקת במוסר באופן כללי, והעבדות היא רק המקרה הקיצוני, אבל הנושא המוסרי הכללי של התורה כמובן כולל גם את מעמד האישה, 

2. ספרי ההיסטוריה מלמדים שגם בימי יוון ורומא העתיקות היו נשים חשובות, ולא מעט,ובסופו של דבר גם בימינו החברה בנויה כך שלא הנשים מנהלות את החברה, כך שההבדל הוא לא מהותי.

ב-ג.  אתה מתלונן על טעות בהתייחסות ישירה לחוויה הסובייקטיבית של האחר - ועושה את אותה טעות עצמה בעצם ההאשמה הזאת, כיוון שאתה קובע שפסילת אישה לעדות נובעת לדעתך מהשקפה סובייקטיבית על נחיתות האישה כביכול. טענותיך שלך לגבי חז"ל - הם הם הספקולציות

ד. אתה מזלזל בחז"ל מכיוון שאתה טוען שהם זלזלו באישה. בכל מקרה, אנחנו לא אמורים לפסול את דברי חז"ל לעדות רק בגלל שאתה חושב שחז"ל היו נחותים או עם קליטת מידע שונה.

ה. לא הגבת בכלל על מה שכתבתי.

ו. אני לא חושב שאנחנו צריכים לשנות את ההלכה, ואני לא חושב שנגיע למסקנה כזאת.

ז. כמו שכתבתי אין טעם להתעקש על מחקרים ספיציפיים. ובכל זאת, הנה:

שני מחקרים:תפקידי מגדר – ויקיפדיה

1. מחקר המראה בבירור על השפעת ההורמונים הנשיים או הגבריים על צורת החשיבה.

2. מחקר המראה בבירור על כך שלתינוקות בנים ולתינוקות בנות - ישנם תחומי התעניינות שונים, בהתאם למגדר, כבר בשבועות הראשונים לחייהם.

שים לבבמעלה המדרון
1. כמו שהתורה לא שינתה את הניסוחים, ודברים עקרוניים בחוקי חמורבי, וכמו שהיא התייחסה לרקיע ככיפה שבה נמצאים כל הכוכבים, למרות שזה לא נכון מדעית, וכמו שהיא ציוותה על שלטון מונרכיה "ככל הגויים", וכמו שהיא התייחסה וצוותה על קרבן לאל כדי שלא יזבחו לשעירים ככל הגויים, ככה גם ההשקפה שלה על מעמד האשה. התורה לא יצרה תרבות חדשה, אלא פועלת בתוך התרבות הקיימת. היא לא ניסתה להרוס את מוסד העבדות כי זו היתה התרבות, היא לא מנסה להרוס תרבות אלא לפעול בתרבות.
אגב, זו התפקיד של הסנהדרין בכל דור ודור.

2. ממש לא. תקרא על מעמד האשה בתקופת יוון.

ב-ג. כל טענה לגבי חז"ל בנושא היא ספקולציה השאלה מה נכון מדעית ולמה? לא מה חז"ל התכוונו. להסביר את חז"ל -זה בסך הכל להסביר ואפשר לתת קנו טעמים להכשיר את השרץ.

ד. הם לא זלזלו. הם חיו תרבות מסויימת. זה כמו שאדם בימינו לא הולך להפנות ביער, ופעם כן. נחותים??? לא. נחותים זה ביחס למשהו - זו תרבות אחרת לגמרי, ועולם תרבותי שונה לגמרי!!

ז. בא ניישר קו. אני מכיר המון המון מחקרים על הבדלים בין גברים ונשים, ואני יכול לתת לך כמה אם תרצה..

אני מבקש ממך - שתביא מחקר ותסביר הלמה לפסול????
למה ההבדל הזה יגרום לפסול?
ולמה אני מבקש ממך?
כי לטענתי משום מחקר אתה לא תצליח להסביר למה לפסול! אין שום סיבה שבעולם, אפילו לא בערך... (זה גם חוזר לטענה המדעית שהמוח הוא פסיפס ולא מגדרי לעניין קליטת מידע ועיבוד מידע)
- וזו הסיבה שהדין שנשים פסולות לעדות אמור להחשב כמו כינים שאינם פרים ורבים בשבת - בלי קשר לספקולציות ההסתברותיות על מה חז"ל חשבו.

אגב, אל תשכח שאם אתה מסיק שרק ההבדל הוא הסיבה לפסול אז למה לא נטען הפוך?
שהגבר יהיה פסול ולא האשה. - בגלל שככה אתה רגיל (הרגילו אותך) לחשוב? אוקיי.

בקיצור אין שום הסבר מדעי שיתמוך בהלכות האלו.
===כלמנסע

ובכן, עכשיו הכל ברור: אתה פשוט לא מקבל את סמכות חז"ל כסמכות עצמאית.

א.1. התורה בונה תרבות עצמאית ולא תרבות התלויה בסביבתה. זה התפקיד של הסנהדרין בכל דור ודור. "מונרכיה"=תרבות עצמאית, ככל הגוים שגם להם יש תרבות עצמאית. קורבן=תרבות בית מקדשית כשם שלכל הגויים יש תרבות בית מקדשית. התורה מנסה לבנות תרבות עצמאית, ולא להרוס את העצמאות של העם.

2. קראתי. אולי כדאי שאתה תקרא.

ב-ג-ו. ובכן אתה פשוט לא מאמין במושג תרבות. אתה מאמין רק במדע. זה נושא העומד בפני עצמו, אבל אלו העמדות. אני מאמין בתרבות ואתה לא. אני מאמין שצריך להבין מדוע חז"ל חשבו שמבחינה תרבותית נכון שאישה לא תעיד. אתה חושב שזה לא משנה. מבחינתי היה אפשר לנהל דיון, שאולי היה נותן לך הבנה מה *באמת* חז"ל התכוונו, אבל כרגע לא נראה שמעניין אותך מה הם התכוונו. 

אתה לא מקבל את חז"ל מכיוון שהם לא מתאימים ל"מדע" שלך. שזה כמובן לא מדע, כי בדיוק כמו שאתה יכול לטעון שמבחינה מדעית אין הבדל, יכול להיות שיש, כמו שהוכחתי לך. אבל לך כנראה לא משנה אם יש הבדל או אין.

ד. מי שחושב שחז"ל לא התחשבו במעמד האישה למעשה חושב שתרבותם הייתה "נחותה" כלומר לא מספיק מפותחת. 

ז. אנחנו לא עושים תחרות על מחקרים, ועל כל מחקר אפשר להביא מחקר הפוך (בכל זאת אם אתה רוצה אשמח לקבל מחקרים), וגם 10 מחקרים לא תמיד מספיקים כדי לבסס טענה. לפעמים כן ולפעמים לא,(תלוי בכמה הם מקיפים וכמה הם מעמיקים). במיוחד בענייננו, כמו שהסברתי, שהעניין הוא תרבותי ולא מדעי. אתה גם לא בדיוק חושב מדעי - אתה לא מפסיק להניח הנחות לגבי אנשים אחרים - שחז"ל חשבו שהאישה נחותה, שאני מסכים איתם "בגלל שאני הורגלתי", וכהנה שלל טענות. 

לסיכום:

אתה טוען (בלי מדעיות) שחז"ל לא ביססו את הלכותיהם על המדע. איזה חידוש! אני מסכים, רק שזה פשוט לא רלוונטי לנושא.

אתה טוען שהמדע הוא התרבות. אני טוען שתרבות היא חיי האדם הרבה מעבר למדע.

טוב אנחנו טוחנים מים.במעלה המדרון
1. נשמע נראה ומרגיש לי כתירוץ פתטי ונאיבי שמסרב להכיר במציאות, ולהמציא לעצמו מושגים וססמאות כמו "תרבות לא תלויה בסביבתה". אז או שפשוט לא הבנת מה הפירוש שהתורה בנויה על התרבות הכללית ולא הורסת את התרבות הכללית, או שהבנת ואתה מפחד לקבל את זה.
יש לי עוד דוגמאות לתת אבל מלכתחילה אני כבר יודע שזה זה לא כזה ישנה את הדיון ואותך.

2. אוקיי.. מאוד מעניין אותי מה קראת.. תוכל להפנות אותי?

3. ב.ג ו -- אתה כל כך לא מובן -
הרי מלכתחילה כל הספקולציה המסתברת שלי זה שחז"ל אמרו את דבריהם מתוך תרבות מסויימת..
ואתה אומר שאני לא מכיר במושג תרבות.
כל מה שאני טוען לפן המדעי זה ממה נפשך.. גם אם תטען שאתה לא מקבל את שינוי ההלכה מתוך השוני התרבותי, תקבל את שינוי ההלכה מתוך שינוי בתפיסה כמו דין כינה בשבת.

ד. אתה חושב שהתרבות שבה הם חיו היתה מפותחת? תחזור אליה -
שבתך תהיה עב"ם חסר השכלה, תנוע בסוס ועגלה, תשאב מים מהבאר, תתפנה במערות וביערות, תתחמם במדורה, תגור בבית ללא חשמל, תעזוב את המחשב והפון שאתה קורא ממנו את ההודעה הזו.. תמחק את כל התקדמות המדע והרפואה של המאה האחרונה..
אני מקווה שתביןשאתה כותב דברים שהם קצת לא בגבול השכל הישר..

ז. זה גם מדעית וגם תרבותית, זה הממה נפשך שכתבתי. ושניהם חשובים.

לסיכום אנחנו טוחנים מים - כי אתה לא באמת מסביר בצורה הגיונית או בכל צורה אחרת למה לפסול נשים לעדות.
עיין בפרט בסעיף ד.2.כלמנסע

א. 1. אתה מכיר רק מושג של "תרבות שאולה" ולא מושג של "תרבות עצמאית"

2.  גש לספרייה

ב-ג-ו. אתה אומר שהם אומרים את זה מתוך תרבות שבעיניך אינה טובה. (ועיין סעיף א')

אני אומר שהם אמרו את זה מתוך תרבות טובה.

ייתכנו שינויים בתרבות, אבל כיוון שהתרבות שלהם הייתה טובה - לכן כל שינוי בתרבות יכול וצריך להיות מעוגן בדבריהם.

ד. 1. ובכן - כן הרי מפורש שאתה מזלזל בתרבות של חז"ל...

2. סוס ועגלה אינם חלק מהגדרת תרבות. גם לא מכונית. תרבות היא דבר רוחני שאינו תלוי באיזה פיתוח טכנולוגי. התרבות של חז"ל הייתה ראויה מבחינת דאגתם למוסר. זה עניין תרבותי, וזה לא קשור בכלל לטכנולוגיה. ייתכן שאילו היה באפשרותם לדאוג למוסריות יותר, כפי שהיום יותר קל לדאוג למוסריות - ייתכן שאז גם הם היו דואגים למוסריות יותר, וגם יותר מאיתנו. לכן לימוד דברי חז"ל הוא לימוד כיצד לדאוג למוסריות, וכיצד לפתח תרבות. יש להבדיל בין "כלים" של תרבות ל"שיטה" של תרבות. "כלים" זה למשל חצוצרת כסף לתקיעה. "שיטה" זה כולל כל דרך לאסוף את העם, גם אם הכלי הוא שונה. הנושא הוא לא הכלים של חז"ל, אלא השיטה. 

ז. אין פה ממה נפשך, כיוון שהעניין ביסודו אינו שייך למדע. בדיוק כמו שלא מבססים מדע על רעיונות של תרבות, כך לא מבססים תרבות על טיעונים מדעיים.

כמו שאמרתי יש לחלק בין"כלים" לש"שיטה". אני מדבר על ה"שיטה". ה"כלים" הוא נושא העומד בפני עצמו

טוב..במעלה המדרון
אני לא מכיר כלום ושום דבר במסווה של ססמאות.
בלי קשר לזה שהקשר בין הססמאות שלך לטענה שלי שהתורה פעלה מיתוך התרבות, ולא נגד התרבות - הוא ללא שום ביסוס ומשמעות.

2. אתה רוצה שאני אפנה אותך לספרים? כי זה נראה שהטענות שלך מתחילות להיות רדודות ושטחיות.

"מתוך תרבות טובה"
"התרבות של חז"ל הייתה ראויה מבחינת דאגתם למוסר"
"הנושא הוא לא הכלים של חזל אלא השיטה"

תרבות הוא לא קשור לחז"ל, הם לא מחליטים על התרבות, ואין להם גם יכולת לשפוט את התרבות. הם נמצאים בתוכה.
מכיר את משל המערה של אפלטון? של האנשים שלא ראו אור יום וחושבים שהצל הוא המציאות! ולמה? כי הם לא מכירים משהו אחר, הם במערכת אחרת.

אחת מההנחות ההזויות שאתה מניח זה שלחז"ל יש יצר מוסר שאין לנו. מי חייב אותך להניח דבר כזה? הם היו בני אדם הדיוק כמונו. ההבדל המדהים והיפה ביננו לבינם שאנחנו יצאנו מהמערה לתרבות אחרת מוסרית הרבה יותר מאז וראינו את האור שמחוץ למערה שבהם חיו כל אנשי העולם בתקופה ההיא.

מה דעתך על מוסד העבדות?
בטח אתה בעד..
כי לאמוראים ותנאים היו כאלו.. אז המוסר שלהם נכון?
לא. המוסר שלהם לא נכון.
אם היום אמורא או תנא היה קונה עבד הוא היה לא מוסרי.
ולמה?
כי בייחס לתרבות ההיא במערה ההיא זה היה מוסרי.
כיום זה לא מוסרי.
אותו דבר מעמד האישה.

אתה רוצה להתכחש למערה הזו - תתכחש.. זכותך.

ז. אוקיי..לשיטתך ש "מלא כל הארץ תרבות" וחז"ל היו עם המוסר הקדום והנכון.
בכמה זהובים אתה מוכר את ביתך לעבדות?

אם כןכלמנסע

אין טעם לדון. 

לטענות הגיוניות אתה קורא "סיסמאות"

ואתה חושב שאתה עונה להם בכך שאתה טוען טיעונים לא רלוונטיים.

סיימתי את הדיון.

רק למי שקורא אני מבהיר

שנושאים כמו הקלות שעשו חז"ל בדיני עבדות הם "כלים" שבהם חז"ל השתמשו כדי ליישם "שיטה" של מוסריות. 

אנו היום צריכים להמשיך את אותה "שיטה", גם אם ה"כלים" הם אחרים.

מעמד האישה הוא נושא ספיציפי שצריך לבדוק מה מתוכו הוא נושא של "שיטה" ומה לעומתו נושא של "כלים". לאחר שתיעשה הבחינה הזאת, אז יהיה אפשר להחליט כיצד מיישמים כראוי את ההלכה. 

בינתיים, איננו דוחים את דברי חז"ל רק בגלל שאנחנו לא יודעים מה ישנו מאחורי הדברים

אם כןבמעלה המדרוןאחרונה
כשאתה חוזר על טענותיך שוב ושוב בלי להתבונן בטענותי אני מבין ש(ממש לצערי) הקצר הוא בעקשנות שלך לטעון ולהשאר ב"טענות ההגיוניות" בלי לנסות להבין מה כתבתי.
לכן אני מתייחס אליהם כססמאות - כי אתה סתם זורק משפטים לאויר בלי להתבונן על מה ואיך זה קשור.

אוקיי אני מחפש איזה טענות כתבת בשביל הסיבה שנשים תהינה פסולות לעדות?

לא.....
לא טענת אפילו סיבה אחת הגיונית או אפילו מטופשת - בתוך ים המלל שהורקת אל תוך דפי הפורום הוירטואלים, כדי להסביר למה נשים פסולות לעדות.

אז המצאת את המושג תרבות מוסר של חז"ל - שהיא "שיטה", - שאין שום סיבה להבין ככה, ואתה עדיין ממשיך לכתוב את אותם מילים למרות שכתבתי לך תגובה שמסבירה את הדברים באור שונה - תגובה שמסבירה לך שיש מושג של שינוי תרבות ותפיסה, תגובה שיש לה גיבוי ממשי בדברי הימים של המציאות האנושית, ואתה לא מוכן אפילו להתמודד עם הטענות.

אמרתי בתגובתי הקודמת את מה שחשבתי שתעשה - כמו שאמר אפלטון במשל המערה - אתה רוצה להתכחש לזה שיש מערה - תתכחש, זוהי זכותך. אני לא אנסה לשנות אותך.

כל טוב.

אתה אמרת שחז"ל היו שוביניסטים, לא אניtemp007

אבל אתה כורת את הענף עליו אתה יושב.

גם אם מבחינה מדעית נמצא שאין שום הבדל בין איש לאישה, זה לא ישנה כהוא זה מדברי רבותינו שדיברו על דברים אלה גם מבחינה מטא-פיסית. אתה פשוט כורת את הענף עליו אתה יושב וחבל, אחרי זה לא יהיה לך שום דבר להסתמך עליו.

אתה מניח שהם דיברו מטא-פיזית - לדעתי אתה טועה!במעלה המדרון
ו.. אני מחוייב לחז"ל עד שהסנהדרין תשנה את ההלכות האלו, מדין "לא תסור מכל הדבר אשר יגידו לך"
גם אם אני חושב שזו טעות, אני עדיין מחוייב לזה.

לדעתי זה עומק מדרש אפילו יאמרו לך על ימין שהוא שמאל... למרות שכבר בא לי שהשמאל הזה ישתנה..
התגובה הכי מצחיקה ורצינית כאןסתם 1...
משיגענערסנפש חיה.

אני אסתפק בלהפנות לדברים שהבאתי כאן בעברבן מערבא

דברי טעם מזוקקים:

הנשיות עוד תחזור - עינת רמון

הנשיות עוד תחזור - עולם קטן

ווואאוו מדהים !!!!!במעלה המדרון
אשתו של אריק אשרמןשפיפון

זה פורסם ב"דעות" תורה ועבודה עולם קטן סתם גונבים קרדיט

מדוע עזבתי את התנועה הקונסרבטיבית / עינת רמון - נאמני תורה ועבודה

הם לא סתם גנבו שום קרדיט, אתה זה שסתם מוציא לעזבן מערבא

היא נתנה להם ראיון ובו בפירוש הם הפנו למאמר הזה שהבאת.

לכתוב זמין באינטרנט זה לא קרדיט...שפיפון

זה מאמר של "תורה ועבודה" אל תהיו תמימים

בסוף לא הגבתי. בהזדמנות זה יקרה.נפש חיה.
סקר שמעניין אותי על תורה ועל דתמרגול

כותבת בלשון נקבה, מיועד לכולם כמובן.

1. האם את מרגישה שהחברה החרדית מייצגת את היהדות כפי שאת מאמינה בה?

2. האם את מרגישה שיש סתירה בין היהדות לבין הדרך של החברה החרדית?

3. האם את לוקחת דעות של פוסקים חרדיים בחשבון? האם אותם הפוסקים לוקחים דעות של הרבנים שלך בחשבון?

ואגיד גם למה אני שואלת.

פתאום הגעתי למסקנה שמדייקת את הקושי שלי עם החברה החרדית.

זה שהם (כחברה) לא מתגייסים, נגד גיוס וכו- מובן בעיניי הקושי.

הקושי שלי הוא עם האמירה שהם "מחזיקים את עולם התורה", או שומרים על היהדות וכו. וגם שצריך לתת להם חופש דת…

כשהאמת עבורי היא, שהחברה החרדית לא מייצגת את היהדות כפי שאני ורבנים ורבניות שאני מעריכה תופסים אותה.

ואף לעתים נוגד.

ואפשר כמובן להגיד שהכל טוב כל עוד גם לי וגם לחרדים יש חופש דת. אבל החברה החרדית לעתים לא מאפשרת את חופש הדת שלי.

ובטח שלא נושאת את לפיד היהדות.

אז האמירה שאולי אנחנו כחברה צריכים "להחזיק" אותם כי הם תורמים לעולם הרוחני והיהודי במדינה, לא רלוונטית עבורי, כי הם מקדמים גישות נוגדות יהדות.

הם מייצגים את עצמם. ויש עוד אנשים שמזדהים איתם. אבל הם לא "היהדות", ולעתים אף להפך 

תיקון טעותנחלת

כלומר, המגזר החרדי מנסה לעבוד את השם כפי שהוא מבין. כפי שהוא קיבל מדורות על גבי דורות...

הוא מנסה לשמור על הגחלת ולהעביר את הלפיד הלאה, ללא פשרות העלולות לפגוע במסירה

הזו. אז, כן, זה כרוך בהסתגרות. בלא להיות מעורב בכל מיני דברים שלא שייכים , לנסות לחיות

על טהרת הקודש, ככל האפשר. הוא לא חידש דבר, אין כזה דבר  יהדות מתחדשת.  אותו

דבר לפני השואה, בגולה, אותו דבר עכשיו.  אז אם צורת חיים זו נראית לאחרים כרגרסיה,

בסדר. לכל אחד יש את הבחירה שלו.

הדבר היחיד, מחילה, שהתחדש הוא דווקא המונח ציונות. ציונות מעל הכל.

וכי ציון לא מוזכרת במקורותינו? עוד לפני שמדינת ישראל קמה? זו המצאה

חדשה? אנחנו לא אוהבים את ארץ ישראל? אנחנו לא יודעים שזו ארץ

הקודש ו"של נעליך מעל רגלך?"

מה הסיפור הזה עם הציונות? המושג הזה ה ו א   שהתחדש. ה ו א

שהוביל למדינה שלא אליה התכוון הקב"ה כשהוציא אותנו ממצרים.

לא כתוב שאם תתיישבו בארץ ישראל ותשימו אותו כערך ראשון לפני

הכל- א  ז    תזכו לקיים את מצוותי.  ההיפך.

אני יודעת שאני מתקרבת לתפוח אדמה  לוהט: הצבא.

זה באמת נורא קשה. והגיוני שמי שלא לומד יתגייס.

אלא, שיש בעיה. הצבא לא ערוך בכלל לבחורים

חרדים. ואת זה שמענו מבחורים שהיו שם.

אם היתה התחשבות, באמת, אין בעיה.

אבל, לשלוח אותם למקום שבו הכשרות

לא משהו, ההפרדה בין גברים ונשים..

נו... 

כחרדית לא טיפוסית, גם לי קשה עם

זה, אי ההליכה לצבא. אבל אני מבינה

את החשיבה הזו, את החשש הזה -

ויותר מכך, אני יודעת שגדולי

הרבנים מסתייגים מזה. לא סתם.

אולי לגברים נשואים שאינם

אברכים זה קל יותר. אבל לבחורים

רווקים...שלא לדבר על בחורות.

זה לא טוב. מאוד ל א טוב.

אני, מאוד הייתי רוצה לחיות כך, כמותם. לא כל כך מצליח לי. אבל להודות שהם

העילית - כן. אני מודה. יש דברים שאני לא מתחברת אליהם במיוחד, אבל אלה

לא דברים מהותיים. ב"ה. ואם עולה לפעמים איזה מרד פנימי חצוף, אז בד"כ,

זו הבעיה שלי.  הגרסא דינקותא שטורחת להזכיר לי שהחינוך שלי לא היה חרדי טיפוסי.

ניתן לראות את זה בעצם העובדה שאני

משתתפת ב...פורום הזה. בכל זאת, זה פורום מעורב, וחרדית "אמיתית"

לא היתה משתתפת בו. אז אני לא מאשימה אותה  בצרות אופקין  ורגרסיה

אלא, אני יודעת  שהיא ההולכת בדרכי ישראל סבא ולא אני.  ויש לי הרבה מה ללמוד ממנה.

והפורום הזה, מאוד נבון וחביב ומעניין ולפעמים גם משעשע. באמת והמשתתפים באמת

נחמדים ועדינים וגם יראי שמים.

גיט שעבאס!

הייתם מוותרים על הקשיים שעברתם בחיים?זיויק
על מה שזה בנה בכם? לימד אתכם?
שאלה טובהoo

בעבר הייתי עונה בוודאי

היום אני מסתכלת אחרת

קשיי העבר (וגם ההווה) עזרו (ועוזרים) לי לבנות דברים שאני מאד מרוצה מהם

וכנראה לא הייתי מגיעה אליהם לולא הקשיים

זה מצד אחד

מהצד השני הייתי שמחה לחיים נטולי קשיים או מופחתי קשיים מורכבות החיים..

כתבת מדויק ולא ממש עניתזיויק
כי נשארת בדילמה
אני בסדר עם דילמותoo
יש בזה אמתזיויק
צודקת
"קשיים" זה בעצם החזית שבה אנחנו מתקדמיםמשה

כלומר, זה משהו שמתנגד לנו כדי שנשים לב אליו, קצת כמו "כאב" במובן הפיזי.

השאלהoo

כמה התנגדות צריך בדרך כדי להתפתח

לא שמישהו שאל אותי קודם

אבל אולי יום אחד אני אבין שזה היה נצרך כמו שהבנתי על קשיים מהעבר

אני באמת בהרבה מחשבות על זהמשה

אני חושב שבשלב מסויים לומדים שצריך ללמוד יותר "להכיל" ופחות להתנגד.

זה עוזר לשנות את המציאות בטווח הרחוק, בעיקר. אבל בטווח הקצר עוזר לי לחיות טוב ולישון טוב ולא להיות במקום שבו "קשה" לי במובן של להרגיש שקשה.

פחות להתנגדoo

הגדרה טובה

כשההתנגדות יורדת

גם הציפייה יותר מותאמת

קושי צפוי הוא יותר קל

קושי צפוימשה

איך את מגדירה את זה?

אםoo

זה קושי שחוזר על עצמו

אז אני יודעת (או לומדת לדעת) מראש מה או מי הגורם/ים

ויודעת (או לומדת לדעת) להתייחס בהתאם

אם זה קושי חדש

זה הזמן לניסוי וטעייה עד להגדרת הגורמים ולהתוויית הדרך המתאימה ביותר 

אני חושב שאחת המתנות הגדולות שקיבלתימשה

אי אז בגיל 30 וקצת.

זה את היכולת "להגדיר" (הנה יצא ממני המתכנת) קשיים כדי להתחיל לעבוד איתם.

זה אומר שקורה לך משהו שאתה לא נהנה ממנו אבל אתה לא חסר אונים כלפיו וגם יודע לדחות אותו למחר או לשים לב להתקדמות.

יפה ממשזיויק
הייתי מוותרת. בהחלט. למרות שזה מחשל וכו'נחלת
What doesn't kill you makes you strongerאריק מהדרום

Stand a little taller

Doesn't mean I'm lonely when I'm alone

What doesn't kill you makes a fighter

Footsteps even lighter

Doesn't mean I'm over cause you're gone

תלוי איזהרקאני

יש כאלה שהייתי מוותרת

ומאמינה שהייתי נבנית גם בלעדיהם

כן חדמשSeven
שילמתי מחירים גבוהים מדי
כן, לא, לאמבולבלת מאדדדד

עברתי כל מיני דברים בחיים. והייתי במקומות שלא ברור לי כיום איך יצאתי מהם…

כשאני מסתכלת אחורה, אני רואה איך זה חלק ממה שגרם לי להיות מי שאני כיום. אבל לא הייתי מזמינה שום דבר כזה, גם אם הייתי יודעת איך אצא מזה. משתדלים לראות את הטוב מהמצב הנתון, אבל זה לא אומר שהייתי בוחרת בזה. ואני עדיין מצולקת מדברים שעברתי. אבל משתדלת כל יום לגדול מזה ולהתקדם הלאה.

כל קושי שעוברים, עלול להשאיר משקעים. ויש את הפחד להתעורר יום אחד ולחזור אחורה, להרגיש שוב שם בקושי הזה ולא להיות עם כוחות להתמודד. 

תשובה יפהזיויק
תודה
בדיעבד חלקם לא. לכתחילא כן.נפש חיה.

לכתחילא כן

כיון שאם חלק מהקשיים לא היו קיימים בחיי

הייתי חוסכת הרבה סבל (וזבל)

בדיעבד חלקם לא

כיון שזה  חשף אותי להבנות עמוקות כלפי עצמי

והביא אותי למי שאני כיום

מה כן ומה לא?זיויק
מה העיקרון?
העיקרון הואנפש חיה.

על החלקים ה"עצובים" או המורכבים בחיים (שגרמו לי בדיעבד לבזבוז כוחות והרבה עצב)

הייתי מוותרת

בבחינת "לא הם ולא שכרם"

אבל

בדיעבד, בגלל שהמורכבויות לימדו אותי הרבה

ובזכותם אני מי שאני

אז הם 'עזרו' לי ללמוד מהם איך להמשיך הלאה.

לא.אשר ברא

ואפשר להעמיק ב"תורת מנחם", תשמ"ד חלק ד', שבת מסעי סעיף י"ב-

בקצרה הרבי מילובביץ' מסביר על עניין המסעות ממדרגה למדרגה [כפי שידוע שהבעש"ט עסק במסעות שיש בנפש האדם].

אם בא לך תדביקי כאן את עיקרי הדבריםזיויק
מה שזה בנה בי שייך לבדיעבדוהוא ישמיענואחרונה

בדיעבד אני באמונה שלמה בהקב"ה ובראייה של הטוב של מה זה בנה בתוכי.

אני? לכתחילה? הייתי מוותר.

אבל איזה מזל שהקב"ה מנהל את המציאות...!

POVבין הבור למים
חיכיתי שש שנים להגיע לגיל עשרים ולהיות מורשית בפורום אבל משרשרת בדיליי של שנתיים
תוסיפי לווידוי ביו"כפצל🤫
מזעזעזיויק
ברוכה הבאהארץ השוקולדאחרונה
שהכתיבה שלך תמיד תהיה טובה עבורך ועבור הקוראים
נדרש מנהל פורום לפורום בצמיחהאריק מהדרום
/forum/f115

נראה לי @פשוט אני.. יכול להיות אחלה מנהל שם.

לרפאה מהטבע צריך טבעוני … ואולי גם מתנגד חיסונים…זמירות
הלכתי להביא פופקורןקפיץ
עוד מישהו רוצה?
איך רואים שזה נושא נפיץ?פצל🤫
עבר עריכה על ידי פצל🤫 בתאריך כ"ד בטבת תשפ"ו 0:25

אפשר להגיב שם אנונימי. כאילו, מה? תהיו טבעונים, תמהונים,  מתנגדי חיסונים, זה לא משנה, יש לך אמת? לך איתה. אבל למה להבנות שרפואה טבעית זה דבר להתבייש בו חחח

(כן מבין זה לא למעיישה ופורום מת וכו' והכל כאן בדיחה שאני בכוונה לא מתייחס אליה. תהיות לאור ההצפה של הנושא והדיון)

//הרמוניה

עם כמויות הספאם שם באמת צריך ניהול 

פחחחעעפתית שלג
שכר חודשי?זיויק
😆
וכל העוסקים בצרכי ציבור באמונה, הקב"ה ישלם שכרםזמירות

ויסיר מהם כל מחלה, וירפא לכל גופם, ויסלח לכל עוונם,

וישלח ברכה והצלחה בכל מעשי ידיהם עם כל ישראל אחיהם, ונאמר אמן

נשמע טובזיויק
חחחחחחחח אנונימי 2 בא לרמוסססצדיק יסוד עלום

אני מדמיין שזה אותו אחד שפותח תשירשוריםפצל🤫

ונהנה לריב עם עצמו בפינה שכוחת "אל" כדי לפרוק עצבים 😂😂😂

אבל בטח זה דוגמא קלאסית למה שנקרא להאכיל את הטרולים

נע,צדיק יסוד עלום
זה פשוט מישהו שאהב את הפורום ונהיה מריר כשהגיע לשם משווק תוכן להשתלט עליו. רואים שלאחרים הוא דווקא עונה יפה
😅 ממש טרחת לבדוק?פצל🤫

משתעממים מספרים סיפורים זה לא דוקטורט אבל אם כבר מעניין אם כך למה הוא מגיב מאנונימיי? או שהוא מגיב מאנונימי רק בקללות חח ואז אני מבין אותו

מי המוזר ההזוי שכותב שדובדבנים זה מגעיל???אורין
במלחמה עיקשת החיילים דורכים על הפרחיםצדיק יסוד עלוםאחרונה
הכיבוש משחית
מישהו יודענחלת

לאן נעלמו מגיבים שעד לא מכבר, היו?

הנני כאינני, והים נסוג.... הכל בסדר?

הזכרת לי את הסצנה הזאתפשוט אני..

לא הבנתי.נחלת
לא הופיע דברנחלת
את בטוחה שאלו היו ניקים כאן?פ.א.

אולי הכוונה שלך לפורומים אחרים? 

אין כאן בערוץ 7 כאלו ניקים.

- הנני כאינני

- הים נסוג

בטח שישנחלת

תשאל את משה

מה יש לשאול את משה? מקישים את השם והוא לא קייםפ.א.

איפה מקישים את זה?קעלעברימבאר
בשורת החיפוש בשיחות האישיותפ.א.
החיפוש תמיד מציג ניקים שתוצאת החיפוש מוצאת התאמה לכינוי שהוקלד
כן נמצאים כאן. דפדפו בפורומים קודמיםנחלת
מה זה קודמים? אולי התכוונת לאחרים?פ.א.
לפורומים אחרים?

כי למשל @בין הבור למים פעיל בפורום מסויים מאוד ולא מוכר בכלל כאן.  

כל פורום הוא עולם ומלואו ואין קשר בין רבים מהפורומים במרחב העצום של הפורומים בערוץ 7.  

נכון. היא נדמה לי בפורום של פרוזה. סליחה.נחלת
הו ואו מישהו קורא אותיבין הבור למים
פעילה באופן מאוד לא רציף, אבל גם בלתי נמנע, כנראה שזה לתמיד
אולי התכוונתקעלעברימבאר
לחסדי הים והינני כאני?  מוכר לי השם האחרון. והראשון עוד קיים
אולי באמת חסדי הים… הוא פעיל כאן on & offפ.א.
לא הצלחתי לנחש שזה חסדי היםמבולבלת מאדדדד
והוא מדי פעם עוד כותב.

ויש את @אני הנני כאינני, אולי הוא מדבר עליו

יש לך זיכרון צילומי לניקים …פ.א.

וזו היא, @נחלת, לא הוא, שהזכירה ניקים פופולריים

מבולבלת מאדדדד
החמאתי לו שהצליח להבין את ההקשר😂
...אני הנני כאינני
פופולריים? 🤭
היא התכוונה ל@בין הבור למיםצדיק יסוד עלום
שהמשפט "גם הים נסוג" בחתימתה
נכון נכון. תודה!נחלת
לא לחסדי היםנחלת

התכוונתי למגיבה שכתבה שירים מאוד יפים שאחד מהמגיבים (צדיק יסוד עולם (?) ניתח אותם).

נכון. נזכרתי שלא קוראים לה כך, השורה האחרונה שחזרה בתגובה שלה היתה: והים נסוג...

אני הנני כאינני  - הכל בסדר איתו.

אבל הם לא מוכרים כאן…זמירות
נתקלת בניקים בפורומים אחרים, והם בכלל לא מוכרים כאן, ואת שואלת בפורום הזה איפה הם, זה מוזר …
לשאלתך, ורק על עצמי לספר ידעתיבין הבור למים
גם במציאות אני שקטה

העיקרהעיקרנחלתאחרונה

העיקר שהכל בסדר

התכוונת למשתמש "בין הבור למים"? כיקעלעברימבאר

צדיק יסוד עלום אמר שיש כזה אחד.

היא התכוונה ל@בין הבור למים - צעירים מעל עשרים

קורה שאנשים לוקחים הפסקה או עוזבים את הפורוםברגוע
כששיר מטופש הופך לדרך חייםפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך י"ט בטבת תשפ"ו 20:28

מדי פעם יוצא לי להתעסק עם אנשים שיש להם פגמים גנטיים.

לא סתם פגמים גנטיים, אלא כאלה שעלולים לגרום להם לסבול מאוד כשהם יהיו מבוגרים (נניח 50 פלוס).

נניח שיש למישהו גן מסוים, שמעלה משמעותית את הסיכון שלו לחלות בפרקינסון.

האם כדאי לדעת על זה מראש?

כן! כי יש מה לעשות. תזונה נכונה, הימנעות מדברים מסוימים, הקפדה על דברים אחרים, כל אלה יכולים להוריד את הסיכון.

בנוסף לדברים שכבר הוכחו כיעילים, יש הרבה מאוד אפשרויות להצטרף למחקרים חדשים בתחום, כולל מחקרים שבוודאי אין בהם סכנה (למשל השפעת הליכה יומית של חצי שעה וכיוצ''ב על הסיכון לחלות. גם אם בסוף יתברר שזה לא יעיל, זה בוודאי לא פוגע).

לצערי, יש כאלה שמסרבים לפעול לפי ההנחיות האלה. לא רק שהם לא רוצים לנסות להצטרף לניסויים, הם מסרבים להתרגש ולעשות את הדברים שגבר הוכחו כיעילים.

לפעמים הסירוב נובע מחוסר חשק לבצע שינויים משמעותיים בחיים. קשה להפסיק לעשן, קשה לרדת במשקל, מבין.

לפעמים הסירוב נובע ממחשבה שחיים פעם אחת, אז עדיף ליהנות לפני גיל 60 כמה שיותר, ומקסימום בגיל 60 נחלה. אבל לפחות לפני כן היה כיף.

אבל סיבת הסירוב הכי לא מובנת לי, דווקא כאדם דתי, היא ''השגחה''. אנשים שאומרים לי בפה מלא, שהם לא חוששים מהמחלה שהגנטיקה שלהם מובילה אליה, כי ה' שומר עליהם. אני שומע משפטים כמו:

בעז''ה יהיה בסדר.

רפואה זה אחלה אבל בסוף יש בורא לעולם.

אי אפשר להילחם במה שכבר נגזר עליך.

וכו' וכו'.

התשובות האלה מגיעות כמעט תמיד מאותו המגזר. ולמען האמת תת מגזר.

זה פשוט כואב לי. לא זאת הייתה כוונת המשורר. ה' יתברך תמיד אוהב אותי ותמיד יהיה לי רק טוב, זה שיר קליט ולא דרך חיים או דרך לקבל החלטות.

אם 70% מהאנשים עם הגן הזה חלו בפרקינסון בגיל 60, אז ל-70% מהאנשים עם הגן שלך לא יהיה רק עוד יותר טוב ועוד יותר טוב. להפך, המצב שלך יילך ויתדרדר.

אם אתה אומר שזה לא יקרה לך כי ה' שומר עליך, אתה מתעלם מזה שעל 70% מ''קרובי המשפחה שלך'' הוא ''לא שמר'' (כלומר לפי שיטתך, שכך נמדדת השמירה...).

פשוט עצוב לי וכואב לי על האנשים האלה. שהאמונה העיוורת תגרום להם למות צעירים ומסכנים, במקום שהם יילחמו על החיים שלהם ואולי ינצחו במלחמה.

כן כתבתי בצחוק. אבל העקרון מובןקעלעברימבאר
איך מגיעים לפורום הנוכחי מבלי לעבור על כל החודשים?נחלת
התכוונתינחלת

לפורום של טבת והלאה...

תסבירי מה כוונתךפ.א.
לפעמים כשפותחיםנחלת

בס"ד

לא תמיד כשפותחים, הפורום הוא מחודש טבת. חיפשתי מקום בו אפשר לכתוב

את התאריך (טבת, למשל) ולא מצאתי. אז  לפעמים מופיע פורום עתיק

איזשהו. לא מבינה למה ומדוע...

איך מגיעים לפורום העכשווי (מאתמול, שלשום) - ניסיתי בכותרות המציינות

מספרים גבוהים (2000+) למשל, אבל זה לא מעיד על אקטואליות הפורום.

ועוד משהו: הזמן המופיע ממול לתגובות לא הזמן הנכון. למשל 11.00

במקום 13.00 וכד'.

יש לי, כלומר, אין לי, שום כשרון טכני ולבטח זה משהו פשוט

אבל לא יודעת איך.

תודה!

שאלה נוספתנחלת

מה פירוש "עבר עריכה"? מצד מי, הצוות? ומדוע?

תודה רבה!

רשום לך מי ביצע את העריכהפ.א.

או שרשום הניק שביצע (הניק שכתב את ההודעה ועשה עריכה ושינוי)

או שעריכה בוצעה ע"י מנהל הפורום - ואז זה בד"כ להסיר תוכן שלא ראוי לפרסום פומבי.  

פרטי העריכה רשומים באותיות אדומות.

כאשר נכנסים לערוך פוסט שכתבת - בדקות הראשונות לאחר שליחת הפוסט, אפשר לערוך "בשקט"  אין אינדיקציה שהפוסט עודכן.

רק אם מעדכנים אחרי די זמן, 10 דק נניח, אז מופיעה השורה האדומה שהפוסט עודכן.  

(ויש גם מגבלות מתי ניתן לערוך.  פוסט שקיבל תגובות, ננעל/נחסם לעריכה די מהר אחרי קבלת התגובה הראשונה.) 

השרשורים בפורומים תמיד מסודרים מהחדש ביותר למעלהפ.א.

לא הגיוני ולא ברור איך יכול להיות שאת נכנסת לפורום כל שהוא ואת רואה הכי למעלה הודעות שאינן הכי חדשות שנכתבו בפורום.  

אולי תצלמי בפעם הבאה את המסך שאת מקבלת?

את יכולה, אם תרצי, גם להעביר לי בשיחות האישיות.

שנבין מה הבעיה אצלך.  

הזמן שמופיע - כנראה גם זו בעיה במחשב שלך.

השעון במחשב שלך נכון? 

זכה למצוות!נחלת

בס"ד

תודה על שתי התשובות.

1.  השעון בסדר גמור.

2. אעקוב אם אמנם זה כך (שמופיעות ההודעות החדשות קודם)

3. לא משמעותי אבל מדוע צריך לדעת שהניק (מה זה ניק?...מאיזו מילה?) ערך את תגובתו? מה זה משנה לנו?

4.  בבקשה, מה זה פצל"ש (או משהו כזה), אני לא מהדור שלכם, ידידי הצעירים.

אבל את רוב הדברים אני מבינה.....

יישכויח!

עונהדרקונית ירוקה

3. ניק מלשון nickname(כינוי). הכוונה למשתמש בפורום

4. פצלש זה פיצול אישיות - אדם אחד שמשתמש בשני כינויים

אני מכיר שפצלש = פיצול שםפ.א.
נשמע נכוןדרקונית ירוקה

בכל מקרה זו אותה הכוונה

אדם אחד, שני שמות

תודה!נחלת

ואם בפיצול עסקינן, למה כשאני פותחת את האזור האישי,

שואלים: האם יש לך פיצול אישיות?......

עניתי המון פעמים: כן. כן. כן....(לא נותן ברירה אחרת)

כך שיש לי כבר פיצול אישיות לעילא ולעילא, אבל

אני לא מבינה מה העניין כאן. זה גם קשור לשם?

או שזה הפסיכולוג של האתר......

תודה!!

זה באג מוכרפ.א.

לפעמים כשאני מתחבר לפורום ונכנס לשיחות האישיות, במקום לראות את רשימת הניקים איתם התכתבתי, הניק שלי מופיע, משום מה, בכל השורות. במקום הניקים הנכונים שהיו אמורים להיות שם

ואז כשאני לוחץ על ניק, זה גורם שאני כאילו רוצה להתכתב עם עצמי.

ואז מופיעה השורה ההזויה "האם יש לך פיצול אישיות"

הפתרון לצאת מזה הוא רענון הקישור וזה מסתדר. 

סליחה על הבורותנחלת

ולמה אדם אחד משתמש בשני כינויים ועוד מצהיר על זה?!

ברכה והצלחה!

ברור שהוא לא מצהיר - אלא מתחבא מאחורי ניק אחרפ.א.

הרבה פעמים, וזה קרה כאן בפורומים בגלים ובתקופות, היו טרולים שעשו צחוק ושיגועים וגם הטרדות. אותו אחד פתח והשתמש בניקים שונים כדי להטריל..

ויש גם שימושים לגיטימיים.

מישהו/מישהי עם ניק ותיק ומוכר, רוצים לשאול שאלה שלא תסגיר מי הוא השואל או השואלת.

דברים רגישים שלא רוצים לחשוף מבחינת הזיהוי של הניק הותיק.

לחסוך מבוכה, להסתיר משהו, להיות אנונימי בשאלה ספציפית. 

חן חן!!!!נחלת
ראיתינחלת

וזה א ח ר י  עריכה?

אז התת פורום הזה צריך להיות חסום איכשהו ולא כך פרוש לעיני כל

בכלל, כל כך מהר עלולים לגלוש בפורום , לדברים כאלה, ללשון

הרע, לפגיעה במישהו על ידי התלוצצות עליו (גם בתכתובת על

החצאיות ראיתי כזה דבר; אפשר לענות יפה או להתעלם על ידי

מעבר טבעי לנושא אחר אבל לא להוציא לבן אדם את הנשמה

ולעשות אותו כלעג וקלס לעיני כולם....זה לא יפה.

הכי מרגיז שזה  משעשע (אללי) ומושך להמשיך לקרוא -

כעין בידור - זה לא מתאים לפורום רציני כמו שהפורום

הזה נועד להיות, לפי הבנתי, וכך הוא רוב הפעמים.

מאד קל בפורום לכתוב כל העולה

על רוחנו; האם פנים מול פנים גם היינו מעזים

להתבטא כך?

ועוד - חושבת שנושא שעלול להיגרר לתגובות

מזלזלות, או שעוסק בעניניים שהצניעות די

יפה להם - צריך לעבור מהר ובנימוס

(כלפי זה המתחיל בנושא כזה, אפילו

ברצינות כי משהו מטריד אותו) לנושא אחר

ואפשר לאמר שבפורום הזה לא מרחיבים

בדברים כאלה, כי...כי....יש כאן ילדים קטנים!.....

וגם אם מישהו רוצה לשפוך את הלב

והנושא חריג, לא צריך לפרט יותר מדי -

זה לא בריא, זה לא נאות ויש דברים

שהשתיקה יפה להם. כלומר, מבינה

שזה מקום שאפשר לחשוף הכל

כי אף אחד לא מכיר, אבל בכל

זאת, קצת להתאפק. למרות שנורא

מושך לפרוק הכל. ואני מדברת גם

על עצמי. שלא אסחף מדי

בקלי קלות אפשר להיסחף.

שלא נהפוך לצהובון מרוב שיעמום

או סקרנות.  הכי יפה ומעניין זה

חילופי הדברים הרציניים, החקירות

והדיבורים בנושאים חשובים.

לא צריך לרדת למכולת!

בפורום יש כתיבה מכל הסוגיםפשוט אני..
לפעמים על נושאים ברומו של עולם ולפעמים סתם דברים מצחיקים או ביזריים.

אם ראית תגובה מסוימת שלדעתך אין מקומה בפורום, את תמיד יכולה ללחוץ על כפתור הדיווח ואז זה מגיע למנהלי הפורום לבדיקה.

בגדול תהיה מחיקה או עריכה או אף חסימת המשתמש רק במקרים חריגים, בדרך כלל בגלל פגיעה בניק אחר או שימוש בשפה לא נאותה וכיוצ''ב.

ולפעמים שוכחים את הסיסמא או חוזרים אחרי תקופהיעל מהדרום
לק"י

ופותחים ניק חדש.

נכון. אבל מקרה שכזה, לטעמי אינו פצל"שפ.א.
אין פה את הזמניות, שצריך תחליף לרגע לניק הקבוע.  
הבנתי...יעל מהדרוםאחרונה

אולי יעניין אותך