האם זו אלימות?רק מה'!
היי, כותבת כאן הרבה והפעם מניק חדש. אני נשואה+ ב"ה ומרגישה שבעלי אלים כלפי הילדים. זה לא מתבטא באלימות פיזית אבל כן אלימות מילולית: בכיין/ בכיינית, נמאס לי ממך/ שמן ועוד... הוא כל הזמן מבקש מהם דברים בכח: תעשה את מה שאבא אומר או ש, כנס לחדר, אבא אמר משו נכון?!
בפורים הילדים התחפשו וביקשו שהוא יזדרז לקחת אותם. הוא מיד צעק עליהם, מכיון שהיה עסוק במשהו: מה כבר יש לכם לחפש בגן?! בכיינים.. תינוקות. ממש הכניס אותם לעצבות ביום שאמור להיות הכי שמח..

כואב לי הלב..
נמאס לי שהוא כוחני כלפיהם. בטוחה שזה נובע מהחינוך שקיבל אבל ממש לא מוכנה שהילדים יהיו קורבנות. דיברתי איתו על זה כמה פעמים הוא כן מקשיב ומנסה ליישם, אבל זה תופס ליום יומיים ואחרכך חוזר למצב הרגיל..
תוהה אם אנחנו זקוקים להתערבות חיצונית.
כואב לי על הנשמות הרכות שסופגות כוחניות וכעס תמידי כלפיהם
לא תקין. כדאי לפנות לייעוץ כלשהו.נפש חיה.
בהצלחה.
חינוך זה דבר מורכברינגטון
נכון שצריך סבלנות כלפי הילדים, וצריך לדעת איך לדבר איתם וודאי שלא לכנות אותם בשמות..

מצד שני, חינוך זה לא רק כיף ונעים ודיבורים נינוחים.
לעיתים גם צריכים להיות תקיפים, חדים, נוקשים וברורים.
ולפעמים אפילו צריך לנקוט באקטים שבעיני ארגוני זכויות הילד ייחשבו כאלימים..

מותר גם לחנך שגם להורים צריך לתת מרחב אישי משלהם, ולא רק לעשות כאן ועכשיו את מה שהילדים רוצים.

ומותר (ואפילו רצוי) שלהורים תהיינה דרישות מהילדים.
כמו שכתב החכם באדם: "חוסך שבטו = שונא בנו"

כמובן שמאד לא מומלץ שהחינוך יגיע מתוך חוסר סבלנות ו/או זלזול כלפי הילדים..

האם בעיניי יש מקום לשיפור? כמובן
האם מדובר על אלימות היוצאת מגדר הרגיל? לא נראה לי

דבר נוסף, לענ"ד אם תשבי יחד איתו ותתאמו על דרך משותפת לחינוך הילדים (ותצטרכי גם לדעת לקבל לפחות חלק מדעתו גם אם בעינייך חלק מהדברים יראו קצת אגרסיביים),
זה יהיה הרבה הרבה יותר יעיל מאשר שתנסי לחנך אותו כיצד לחנך את הילדים.
תשלחי אותו ללמוד תורה...נעימת הליכות

מעדן את הנפש...

נו באמתרינגטון
לימוד תורה לא מעדן את הנפש ב'הוקוס פוקוס'.
צריך נפש שתהיה מוכנה לקבל את העידון הזה.

חוץ מזה שזה ממש ממש לא מוחלט,
יש לא מעט אפילו רבנים שהנפש שלהם ממש לא עדינה..
כשלומדים תורה זה משפיעmatan
נכון שאין הוקוס פוקוס, אבל התורה מעדנת.
ורבנים למניהם לאו ראיה, כי אתה לא יודע מה היה בלי התורה. וגם לא כל מה שאתה קורא לו עדינות מדוייק על פי המידה הזו.
לא הולכים (או שולחים מישהו) ללמוד תורה כדי לעדן את הנפשרינגטון
גם אם לא ע"מ לעדן את הנפש..כשתאמין...
עצם 'ההתקרבות' לתורה. היא עץ החיים למחזיקים בה במלוא המובן.
והיא תפעל בנפשו של האדם ליישר אורחותיו.
המציאות מוכיחה זאת לא מעט.
אני לא מבין למה אתה מתנגד כל כךmatan
זה אמנם לא הלשמה הכי מהודר, אבל זה גם לא ברמה של עבירה. זה חלק מהפעולות שהתורה פועלת על האדם וזה מבורך.
אני לא חושב שנכון "לשלוח" אף אחד לשום מקום, אלא אם כן מדובר על אדם לא שפוי שלא במקום לקבל החלטות על חייו.
אבל ללכת ללמוד תורה על מנת לעדן את הנפש, זה מצויין בתור שלב ראשוני, עדיף על הרבה שלא לשמה אחרים.
צדיקים ילכו בה...תודה לאל
עבודה על המידות לא פחות חשובה. אם יש לאדם מידות מקולקלות והוא לא יעבוד עליהם כל הלימוד תורה שלו יגרום שהוא יתחיל להצדיק את המעשים שלו עפ''י מה שהוא למד
(לא קשור לשאלה שנשאלה ולא מביע דעה)
נכון..סודית

לפותחת: זה יחס פוצע ומזיק. אמני לא יודעת אם את צריכה גורם חיצוני, או פשוט להיות ה"עומדת על המשמשר" ומתערבת (כן כן) לטובת הילדים כשקורה כזה דבר.

אם הערה שלך עוזרת יום יומיים, אז תעירי כל יומיים.

עוד משהו: צריך לבדוק אם יש זמני חולשה שמראש ניתן לנבא אותם כמו לחץ של ערב חג, לחץ של חג, שאז עדיף שתקטיני הספקים, ותהיי רגועה ונינוחה להתערב בלי כעס.

במקרה שתיארת, אם היית מפייסת ואומרת " חמודים אני לוקחת אתכם" ונעלמת לשעתיים - מה היה קורה?

צריך להזהר עם כזו עצהרפואה שלמה
כשלא ברורה התמונה כולה..
אם הערות חוזרניות יגרמו לו לריב איתה ולעבור מצורת אלימות אחת לאחרת, אז לא..
עדיף בדרך עקיפה כמו סדנת הורים
ועדיין מאור שבה מחזירו למוטבmatan
2 דבריםפאז
1. מציעה ללכת יחד להנחיית הורים (אפשר גם בסדנה משותפת) של לייף סנטר.
להעמיק בכח ובאחריות ההורית וברמת ההשפעה שלה על נפש הילד.

2. כל יום כשאת שומעת שהוא מדבר בצורה קשה לילדים (בעיני יש הבדל בין קשיחות והעמדת גבולות שהיא דבר נחוץ לעיתים, לבין כינויי גנאי והקטנת הילדים שזו ממש פגיעה)
תבקשי לדבר איתו ותספרי כמה כאב לך כשאמר לילד בכיין ושמן, וכמה התכווצת כשראית שכל השמחה שלהם נעלמת
ובמקום לצאת בשמחה למסגרות הם הצטערו.

ופשוט תבקשי בשבילך אם הוא יכול להשתדל.

אני מאמינה שאם הוא לא "דוגל" בזה ומוכן (באמת) להקשיב ולהבין הוא יוכל בע"ה לשנות את זה.
אבל זה תלוי כמובן ברצונו הטוב, וגם כשיש רצון טוב זה לא פשוט לשנות הרגלים
(ומן הסתם הוא גדל/ חווה דברים כאלה בילדותו בצורה דומה כך שזה נטוע בו)

ולכן להשתדל לדבר ולתזכר
וגם לימוד והעמקה בסדנה חינוכית יכולים לעזור לו
אולי הוא יזכר איך הוא הרגיש כילד כשכינו אותו בשמות, ומה זה עשה לו...

ובעצם גם דבר שלישי- תתמידי להיות דמות מאירה. להשתדל להתייחס יפה ובמאור פנים,
להוות מעין דוגמא שאולי הוא לא הכיר להתנהלות עם הילדים מתוך מקום שלא משתמש
בכוחנות ובהקטנה אלא בהפרחה שלהם.

בהצלחה רבה.
תודה. התחברתי לדברייךרק מה'!
לא אלימות אבל גישה שלו לא נכונהl666
זה קצת ילדותי לקרוא לילד שמן, ככה מדברים ילדים קטנים וכמובן מעליב מאוד. מצד שני האם יש משמעת בבית ? האם ילדים מקשיבים לו , מקשיבים לך? האם ילדים ביקשו שהוא יזדרז או דרשו? האם תגובה, עוד עשר דקות חמודים, אבא עכשיו עסוק הייתה תופסת או שהם ישר מתחילים לבכות ולצעוק ולא מרפים?
אלימות מילולית 'פוצעת' הרבה יותר מאלימות פיזית.כשתאמין...
זה לא רלוונטי מה עושים או לא עושים הילדים.
האחריות כולה שלו!!!
שילמד לרסן את עצמו ואותם לחנך שמאל דוחה וימין מקרבת.
חכמים היזהרו בדיברכם.
להגיד "תינוק בכיין" זה לא אלימותl666
זה יכול להיות תיאור המצב. אסור לקרוא בשמות, אסור לצרוח על כל דבר וישר להתעצבן ולהעניש. אבל אם אבא אמר לעשות משהו וילד לא עושה את זה בסדר לשלוח לחדר. מה אבא אמור לקפוץ ולרוץ לגן ברגע שילדים אמרו? הרבה פעמים הורה שצורח זה הורה שלא מקשיבים לו, ומפעם לפעם הוא מתפוצץ.
ושלא נגיע למצב הנורא של אימא של אושיק מסרט "קשר חופשי", שאצלה כולם אשמים, אבא משניא את התורה, חבר בוגד, חיים קשים ורק ילד שלה הוא מסכן וסובל .
קשר חופשי.. לא הגזמת קצת?סודית
זה רחוק שנות אור מתיאור הפותחת
מי אמר את זה?!עובד
אני מכיר מישהו שחווה את שתיהן,
והוא אומר שאלימות פיזית פוצעת גם את הגוף וגם את הנפש...
לא לדקלם סתם-
ולא כל דיבור שלילי הוא אלימות-
להגיד לילד "שמן" זו לא אלימות.
זה מעליב ופוגע, אבל לא אלימות!
אלימות מילולית זה להגיד לילד שתהרוג אותו למשל...
שאף יהודי לא ידע מזה!
זה לא דקלום תקרא מאמרים, נכון יש יוצא מן הכללכשתאמין...
לא כל מקרה של אלימות נפשית קשה יותר מאלימות פיזית. ואני מקרה מישהי שסובלת מחרדות ודיכאון שאמרה לי שהיא מעדיפה יסוריי גוף ולא נפש.

הכלל הוא כשאדם נפגע פיזית הסימנים בסופו של יום עוברים, אבל כשמדובר בפגיעה ריגשית של השפלה, בזיון, זילזול, הפחתה בדימוי העצמי, והקנטות לאורך שנים. עלולים לפתח בעיות נפשיות ודיכאון והשלכות לכל החיים..
לצערינו לא חסרים מיקרים שילדים התאבדו בגלל "התעללות נפשית" מצד החברה בכיתה בשכונה...
קיימת גם התאבדות 'ריגשית' לך תנסה לשכנע את הקורבן שהכל שטויות והבעיה לא בו אלא במתעלל.
כי כשילד שומע השפלות וביקורת באופן קבוע מהסובבים ובפרט מהקרובים הוא מתחיל *להאמין* שהוא כזה אפס ולא מוצלח.
טוב שהפותחת הבינה את הנזק שעלול ליהיות ממילים שמשפילות, ילד אמור לשמוע מההורים מילים מעצימות כדי שיגדל עם בטחון עצמי ועמוד שידרה חזק.
מציעה לך לקרוא מאמרים בנושא מבטיחה לך שהעיניים שלך לא ישארו יבשות.
זה לא נכוןעובדאחרונה
יש פגיעות גופניות שעוברות ויש שלא,
יש פגיעות נפשיות שעוברות ויש שלא.
כל הנושא של מה יותר גרוע פגיעה בגוף
או בנפש הוא לא נכון.
פגיעה גופנית היא גם נפשית..
וגם פגיעה נפשית גורמת לתופעות
גופניות פיזיות כמו כאבים שונים וכאלה-
כל מקרה לגופו, אין כללים מוחלטים בזה
תודה לכולכם. עזרתם ועודדתםרק מה'!
בד''כ יש שורשים עמוקים לזהאות והדר
אני חושב שזה לא נובע ח''ו בתור רוע וכדו'
הייתי מציע לך לדבר אתו על זה בזמנים טובים המתאימים, אולי ללכת אתו לסדנאות חינוך, הורות מקרבת וכדו'
ההגדרה לא משנָהד.

לא טוב לדבר אל הילדים בצורה מעליבה.

ה"בכיין" וכו', יותר גרוע מאשר "כנס לחדר אבא אמר משהו"..

הדרך, לענ"ד, היא אכן כמו שעשית. תדברי איתו, תשקפי מה מרגיש ילד ששומע "נמאס לי ממך" מאבא שלו, דווקא כי אבא הוא חשוב. כלומר, אל תעליבי אותו - תראי לו איך דווקא בגלל שהוא משמעותי, זה פוגע.

אח"כ תציעי, שאם יראה שזה לא מחזיק להרבה זמן - יפנה לעזרה בענין. כלומרף סוג של הדרכה איך לא להיסחף לדרך כזו של התבטאות, גם אם כך שמע מהבית, גם אם יש "הרגל".

ואפשר להוסיף, שבסופו של דבר, מלבד מה שגם לו איכפת הרי מהילדים, וזה יכול להזיק לתדמית העצמית שלהם ולאוירה בבית - הרי שבגיל מבוגר, הם עלולים "להתנקם" על זה ביחס כלפיו,ו אז יהיה קשה מאד לתקן.

הצלחה רבה.

תודה. ולגבי כנס לחדר כי אבא אמר משהורק מה'!

זו דרך החינוך הכמעט בלעדית שהוא משתמש בה, כשהילדים לא בדיוק מקשיבים.

הוא מכיר רק דרך שהיא כוחנית, ולכן הדגשתי זאת. אין לי בעיה שילד יכנס לחדר במידה וחצה גבולות, כדי "לקחת הפסקה", אבל כשזו הופכת להיות דרך החינוך הבלעדית, זה לא טוב

תדעי לך שפורים אולי זה נראה לך שכולם שמחיםסיה
כל מי שיצא לי לדבר איתן בפורים. משפחה . חברים. שכנים. לכולם גם היו רגעי לחץ ועצבים וצעקות. ולא כל החג היה שמחה ואורה.
גם אם ראית משפחה ,שהיה נראת השעה מאוד שמחה ,את לא יודעת מה היה שעתים קודם.
החג הזה מלא לחצים מכל הכיוונים. בדיוק אמרו שגם פסח וגם סוכות בקיצור כל החגים גם שמחה אבל גם לחץ ועצבים.
ובקשר לבעלך אני חושבת שאת כן צריכה להתערב תוך כדי. אם את מסבירה לו בנחת אחרי מעשה והוא לא מיישם. אז תוך כדי אם אומר לילד נמאס לי ממך את יכולה להגיד. כרגע אבא לחוץ אבל תדע שאתה ילד מאוד חמוד ואנחנו מאוד אוהבים אותך ובבית שלנו מדברים יפה. להגיד למה ככה למה בצורה שלילית ולתת איזה מחמאה לילד ובלי קשר גם להגיד. שמענו שאתה רוצה גינה זה לא מסתדר כרגע ולא לנדנד
אני לא חושבת שנכון להעיר לאבא בפני הילדיםרק מה'!

מאמינה שזה בעצמו גורם נזק יותר גדול. תודה לך

אני חושבתסיה
שילדים יכולים גם לזכור שאבא השפיל אותנו ואמא לא עשתה כלום להגן עלינו שזה ממש לא פחות חמור
שתיכן צודקות! לכן לא להזניח ולטפל מהר.כשתאמין...
כדי שהאב לא יאבד את סמכותו כהורה וכמחנך, והילדים לא יפתחו דימוי עצמי נמוך
ויפסיקו להעריץ ולאהוב אותו.
בזה את צודקתסודית

אבל 

חושבת שהמידות האלה לא מופעלות בלעדית על הילדים

...

כלומר? גם עליי? אז דעי שממש לארק מה'!
מעולם לא אמר לך שום מילה שנראת כהקנטה?סיה

ולסתם אנשים ברחוב/ שכנים/אחים

הוא מקניט רק את הילדים שלו בלבד?

לא. וזה גם לא נושא השרשוררק מה'!
מרגישה מאוד לא נח שמשליכים את השאלה לתחומים אחרים. בעיניי לא מכובד
בלי להכנס לשאלה שאת לא רוצהסודית
תדעי לך, שיש מקרים שבהם האמא נמנעת מלהתערב באלימות נגד ילדים, כדי שהאלימות לא תופנה אליה.

וזה שאת לא מתערבת בזמן שהוא כוחני כלפיהם, העלה את השאלה. אבל מסכימה שזה לא לדיון כאן,
אלא רק לחשיבה שלך, האם זה המצב.

אם לא, אז המצב טוב, כי הוא יודע להתנהל בלי כוחניות בתוך הבית. למשל מולך.

אז הדרכה הורית יכולה לעזור.

הוא מעולם לא הרים ידרק מה'!
כי משיהוא כוחניסיה
אז זה בדרכ דרך חיים
זה מוזר שזה רק כלפי ילדים קטנים.
שהוא מנסה להוציא משהוא אגרסיבי והוא אולי מנצל שזה ילדים קטנים חסרי ישע שהם לא יכולים להתקומם נגדו או פוחדים ממנו ולכן הוא מרשה לעצמן
יש הבדל בין מילים שיש בהם שימושרק מה'!
במונחים של כח, לאדם כוחני
אני בטוחה שהפותחת לא צריכהכשתאמין...
ניתוח פסיכולוגי למצב מעבר לעצות, זה לא עונה לעצם השאלה.
אני בטוחה שאם היה מעבר למה שסיפרה לא היתה לה בעיה לשתף את הפורום , אז אין צורך להעלות ספקולציות ובכוח לחפש אולי הוא אלים או כוחני כלפיה ובכלל. זה מאוד פוגע למרות שזה אנונימי.
נכון מאד. תודה לךרק מה'!
תראי,רק מה'!
הוא לא הרים יד.. והוא גם הרבה פעמים אוהב ומחבק והילדים מאוד אוהבים אותו. אבל יש לו גם עניין שלפעמים יוצאות לו מהפה מילים כוחניות. במידה ואעיר המסר יהיה שאבא ואמא במחלוקת, והריב יחלחל יותר לילדים. הרבה פעמים אבא ואמא לא מסכימים על צורת החינוך, אם אעיר כל הזמן זה בהחלט לא יהיה טוב

בגלל שהוא לא אדם רע וכן מנסה לשפר, וגם אוהב ומחבק, לא מרגישה נכון להעיר כך
אני ממש מתפעלת ממך והאינטואיציה שלךהודיה60

נשמעת ממש נכונה. 

נשמע שבעלך אדם טוב שיודע לאהוב ולחבק

המצב הזה שאמא מעירה לאבא יוצרת אוירה מאד לא טובה בשביל הילדים. ערעור הסמכות ההורית ועוד

את ממש צודקת

מזדהה עם מה שכתבה למטה "בת 30" - תציעי שתלכו ביחד להרצאות בתחום, או תשמעו שיעורים ביוטיוב או ללכת ביחד לקורס הנחיית הורים

הרבה הצלחה. אתם נשמעים ממש עם כלים ויכולת להצליח!

זה נכון..ד.

אבל מבחינת הילד, זו הבעיה הפחות חמורה, לדעתי..

יש דברים שילדים לא מתרגשים מהם יותר מידי. גם הערות הם יודעים לא פעם לסנן.. יודעים שכך מישהו מההורים מדבר, ולא מתרשמים יותר מידי.

אבל יש דברים שפוגעים או משפילים. והם צריכים טיפול ראשונים.

מאד מקוה שאם בעלך מקבל את הערותייך בענין, משתדל, ואחרי יומיים זה חוזר - יוכל גם להבין שיש איזו בעיה שלמרות רצונו הטוב אינו מצליח להשתלט עליה, ושכלל לא בושה לנסות להיעזר בעצות של מי שיוכל לעזור לו איך להחזיק מעמד עם הרצון הטוב שלו באופן קבוע.  הוא צריך לדעת שיש דבר כזה. להתייחס לכך בערך כמו שהולך לרופה לקבל אנטיביוטיקה, להבין שזה לא לתמיד, יעזרו לו לעלות מזה - וימשיך כבר בכחות עצמו. טוב לילדים, טוב לו, טוב לך.

לכותבת היקרה!שער
הכאב שלך נשמע עמוק.
ואת צודקת מאוד..
זו אכן אלימות מילולית. יש אמנם הרבה רמות לאלימות. אך אין ספק שהשפלות הן אלימות.
אם הוא לא מצליח לעבוד על זה לבד (לימוד תורה כמו שהזכירו פה ממש לא מעדן את הנפש! רק עבודת המידות תעזור)
לא קל בכלל לעבוד על המידות ולכן עזרה וטיפול פרטני על הנפש די דחוף..
הרי כל דבר שהוא אומר הוא שורש ממה שחווה. ועליו לתקן אותו כדי להיות נעים..
הילדים לא צריכים להיות בזק איגרוף של אבא שלא עובד על עצמו או מטפל בנקודות החולשה שלו.
ואמא לא צריכה לשתוק על זה ולא להעיר מול הילדים. אבל בשום אופן לא להשאיר את המצב ככה.
ילדים סופגים הכל!! ואת לא רוצה שיקחו "את התיק" הזה לחיים שלהם.

בהצלחה!
שיעור תורה *ממש* לא מעדן את הנפש? הלכת מאוד רחוקכשתאמין...
מהיכן הידיעה? צרם לי מאוד ולכן הייתי חייבת להגיב. זו רשימה חלקית שקיבלתי מבעלי שמחזקים במידות ודרך ארץ.
גמרא, פרקי אבות, פלא יועץ, אורחות צדיקים, חובת הלבבות, בכל שיעור ניתנים דברי מוסר מידות ודרך ארץ תוך כדי טיבול בסיפורים מחזקים מחז'ל. וספרי מוסר רבים שנמצאים אצלנו בספריה.. ובעלי היא עדות לכך
בן בג בג אומר: הפוך בה והפוך בה דכולא בה'. כל החוכמות נמצאים בתורה. רפואה מדע וכ"ו..
וזה לא סותר שצריך לפעמים להיעזר גם באנשי מקצוע.
ממליצה על הסדנא של הורות מקשרת והספר "איחזו בילדכם"שירתהילה
יש לי שאלהבת 30
הוא גם יודע להיות אבא חם, כיפי? לספר סיפור, להשתולל קצת ביחד, וכד'?
כן בהחלטרק מה'!
הוא פשוט לא יודע איך להתמודד במצבים שהילדים לא מקשיבים ולכן תמיד "מאיים" או נותן להם עונשים
אז המצב לא עד כדי כך גרוע...בת 30
כמה דברים, לדעתי.
א. בהרבה משפחות יש סגנונות שונים ואפילו חילוקי דעות בתחומים של סמכות ויחס לילדים. אולי זה לא האידאל אבל זה בהחלט מצוי. אני חושבת שכל עוד האווירה הכללית היא טובה הילדים ונפשם הרכה לא ניזוקים. ילדים הם חכמים ורגישים. הם יודעים שאבא אוהב אותם ולכן גם מקבלים שאבא כועס עליהם. גם אם זה בצורה לא כ''כ נעימה.
ב.אני בהחלט חושבת, ברמה הזוגות, שאם יש משהו שמפריע לך, אז כדאי לדבר עליו בצורה רגועה ומכבדת. אני בכוונה כותבת ברמה הזוגות, כי זה ביניכם קודם כל. והדבר הכי פוגע הוא שאחד מבני הזוג מאשים את השני בכך שהוא פוגע בילדים.
ג. תראי, גם אם יש דברים שאת לא מסכימה איתם- כמו השליחה לחדר- את צריכה לשחרר קצת ולתת אמון בבעלך, שבסך העל הוא בנאדם טוב ונורמטיבי, שאולי יש צד של אמת גם בראיה שלו.
ד. תהיי יצירתית בפתרון הבעיה. תציעי שתלכו שניכם להרצאות בתחום, או שתשמעו ביוטיוב הרצאות השיעורים. תגידי לו שאת ממש רוצה ללמוד על חינוך ילדים ותקני כמה ספרים בנושא.
אם את רוצה שינוי אז תעשו את זה ביחד. לא את נגדו, דורשת ממנו שינוי.
זו את שהמליצה על הספר "אל תחטאו בילד"?סודית
נראה לי אולי יעזור.
כן.בת 30
אם כואב על הנשמות הרכות שסופגות כעס תמידי כלפיהםרפואה שלמה

אז כמו שד. כתב, לא משנה אין קוראים לזה.

מה הגישה שלו עצמו לצורת החינוך שלו? הוא חושב שהיא "טבעית"? הוא מסכים איתך שהיא לא נכונה?

הוא רוצה שתעזרי לו להפטר מהתכונה הזו? הוא רוצה שלא תתערבי? 

אם הוא רואה את ההתנהגות הזו כפוגעת,

יש אפשרות שתגיעו בינכם להסכמה, שאת רומזת בשעת מעשה רמז מוסכם (בלי אמירה מילולית), שתזכיר לו שהוא רוצה לחנך אחרת?

נורא קשה להשתנות. 

אבל אם קיים רצון כזה, זו כבר חצי מהדרך

קשה לי בתקופה הזאתפשוט אני..

הצביעות הזאת,

שאני אמור לבקש סליחה ומחילה מרבש''ע,

כשאני יודע שיש דברים שלעולם לא אוכל להצטער עליהם...

כואבהסטורי

בעיקרון אתה לא אמוראריק מהדרום

הוידוי והקבלה לעתיד זה אחרי הכרת החטא והחרטה.

אבל אין חרטה 😬פשוט אני..

אז אין טעם לבקש סליחה ומחילה מרבש"עאריק מהדרוםאחרונה

זה מה שאמרתי.

וואומשה

ובכל זאת אתה לפחות מנסה.

מהות התשובה היא עזיבת החטאנעמי28

עצם זה שאתה לא עושה את זה שוב, זה עיקר התשובה.

החרטה לא צריכה להיות על פרטי החטא אלא על זה שהמרת צווי ה'.

גם אם אכלתי חזיר, היה לי טעים, הפסקתי ויש לי חשק לעוד, אני יכולה להביע חרטה שיש אדון לעולם, שקבע חוקים ואני בטיפשותי וחשקיי שעדיין קיימים המרתי את פיו.

אולי יש לכם המלצה למומחה ברפואת שיניים לילדים?שירה_11

איזור דרום

באיזה תת מקצוע?משהאחרונה

לא יודעת מה לעשות - אוכלתמיד בבטחה

ברוך השם קניתי מקפיא אז לפחות יש מקום עכשיו.

אנחנו לא יכולים לאכול הרבה סויה או דברים מעובדים מדי (בעיות עיכול) אז אי אפשר שניצלים קפואים וכו'.

בעלי לא ממש אוהב עוף (גדל צמחוני), הוא מוכן לאכול אבל הרבה פעמים מגעיל אותו שיש עצמות וכו'.

ניסיתי להכין פרגיות מראש, להקפיא ולחמם, לדעתי יצא מעולה, בעלי לא אהב...

בשר טחון - אפשר להכין ולהקפיא, אבל זה קצת יקר וגם כמה מגוון אפשר, נמאס שהכל אותו הדבר.

וצריך חלבון...

אין לי כח להכין חדש בכל פעם, אני רוצה משהו שיהיה קל להכין הרבה מראש או פשוט להוציא מהמקפיא ולאכול

בשר טחון לדעתי לא יקר במיוחדיראת גאולה

אפשר גם עוף או הודו טחון, הודו לדעתי הכי טעים והכי בריא.

מטחון אפשר להכין אין סוף אפשרויות.

אפשר להכין עיסה אחת גדולה, להקפיא במנות קטנות, וכל פעם להכין מזה משהו אחר. או להקפיא מוכן, זה בד"כ מעולה.

אפשר מאותה עיסה להכין עראיס, קציצות מטוגנות, שיפודונים, קציצות ברוטב, מוסקה, לזניה בשרית, פיצה בשרית, לחמעג'ון / פוקאצ'ה בשרית, ובטח עוד כמה אפשרויות ששכחתי.

לעיסה אפשר להוסיף ירקות או לחם שיגדילו את הכמות (בעיקר משיקול כלכלי. למרות שלדעתי פרגיות הרבה יותר יקר).

אפשר להכין קציצות, ולמחרת לבשל את אותן קציצות בתוך רוטב. עונה לדרישות שלך?

קטניות זה מקור חלבון מעולה, ויש את האריזותמהות

המעולות -ממש טעימות וללא חומרים משמרים של קטניות שנקראות "שטראוס בקופסה" -זה לא קפוא אלא בא מוכן לאכילה בטמפרטורת החדר, כך שאפשר להוסיף לאורז (לדוגמא -עדשים ואורז כמו במג'דרה), לקוסקוס (לדוגמא- חומוס במרק של קוסקוס) ואז זה גם חלבון מלא ,מכיוון שקטניות+דגן =חלבון מלא.

אני הרבה פעמים פשוט מערבבת את הקטניות עם סלט וטחינה וזה מעולה.

רעיונותנפשי תערוג

פרגית במחבת

חזה עוף במחבת

שניצל

קציצות בקר

קציצות הודו

לכל אחד המקציצות אפשר לעשות כמה סוגי רטבים ואז יש ממש גיוון

נקניקיות ביתיות (אשתי מכינה ויוצא מדהים)

המבורגר מבשר טחון

קבב מבשר טחון

צלי בשר

זה בגזרת הבשרי

אפשר גם דגים

דג מטוגן

דג ברוטב

דג בתנור

סלמון

קציצות דג

טונה

קציצות טונה

ואפשר לקבל חלבון גם מקטניות

מגדרה

חומוס ביתי

קוסקוס עם חומוס

מרק אפונה

מרק שעועית

גם במוצרי חלב יש חלבון.

זה מה שעלה לי לראש כרגע.

מניח שיש עוד הרבה מאוד דברים

ככה שיש מבחר

רוב הדברים שרשמתי בבשר עוברים הקפאה בסדר גמור (גם שניצל. לא חוזר להיות קריספי אבל בסדר גמור)

השאר זה דברים שאפשר להכין יום-יומיים לפני וישמרו במקרר

ממליצה לך לקנות נינג'ה גרילרינת 24

מאד קל לבשל ומאד טעים.

פשוט מניחים שם חזה עוף/פרגית/ סטייק/דג עם קצת תבלינים וזה מוכן די מהר.

כמה זמן זה די מהר?פצל"פ

לנינג'ה לוקח זמן להתחמם, תלוי איזה תוכנית אתה שםקופצת רגע

לא מדדתי בדיוק כמה זמן אבל נניח תגריל על עצמה גבוהה אולי עשר דק? בערך? זה עד שהוא מתחמם ואתה יכול לשים אוכל בפנים.

כשאתה מכניס, לוקח כמה דק' עד שמוכן תלוי מה הכנסת:

נניח פילה חזה עוף, 6 דק', אם היה קפוא אז אולי 8 דק', המבורגר קפוא קבבים קפואים עשר דק', כנפיים קפואות שכבר תיבלנו מראש אני אוהבת לשים לאיזה רבע שעה ויותר אבל מוכן כבר אחרי 13 דק' בערך.

דג מושט קפוא עם תבלינים, ברוקולי ושעועית, סביב 12-13 דק' למיטב זיכרוני

תודהפצל"פ

10-15 דקותרינת 24

👍🏻פצל"פ

תודה

אפשר גם מנגל גז אם יש מפרסתהמקורית

הרבה יותר טוב מהנינגה לדעתי ( יש לי את שניהם)

הרבה דברים אפשר לקנות טרי,שימושית

להכין לבישול או טיגון, ולהקפיא, כשמכינים זה בדיוק כמו טרי.

(קציצות/שניצלים/פרגיות מתובלות/כדורי פלאפל/ דגים וכו')

ראיתי מישהי שמכינה נקניקיות בייתיות מעוף טחוןלאחדשה

חזה עוף בסוגים שונים של רטבים (אם תרצי אפרט) ולהקפיא בצורה שטוחה בשקיות זיפלוק

בלילה של בשר או עוף טחון- כשמוסיפים לחמניה סחוטה תפוא, בצל, קישוא הביצים זה יכול כמעט להכפיל את נפח מוזיל משמעותית את המסה. ואפשר להכין מזה המון דברים.

פרגיות- לתבל ולהקפיא עם תיבול ואז רק להפשיר ולטגן או בנינג'ה/תנור.

מגוון סוגי קטניות ברורות מושרות

אפשר גם פשטידות שזה אחלה.

אשמח למתכון לנקנקיותסטודנטית אלופה

דגים, קטניות (יש בהן הרבה חלבון), חזה עוף, פרגיתמרגולאחרונה

הטיפ הכי חשוב שלי- אם הוא ה"בעייתי" ושאר המשפחה אוכלת מגוון יותר - לקנות טרי ולהקפיא במנות קטנות (נגיד כל שקית זיפלוק עם 2 פרגיות)

פרגיות אפשר לתבל לפני ההקפאה (ואז זה להוציא שיפשיר ו2 דק מכל צד על המחבת וביי)

דגים- מפשירים יחסית מהר, תיבול בקטנה ולתנור (גם קצר). נגיד סלמון, פילה מושט/דג לבן אחר וכו.

קטניות- אפשר להקפיא מבושלות או מונבטות.

חזה עוף- כמו פרגיות. בנוסף אפשר לתבל ולעטוף בפירורי לחם, ובמקום לטגן - לעטוף אחד אחד ולהקפיא. יש מקומות שמוכרים ככה מראש (יקר)

אם זה רק הוא אוכל את החלבונים היקרים יותר, ואתם אורזים בנפרד להקפאה, זה הרבה פחות מורגש כלכלית.

ארגון או הסתדרות המורים?לאחדשה

לא ממש קשור לפורום..

בעברי (המפוקפק) עבדתי ביסודי והייתי חברת הסתדרות. ממש נהניתי מההטבות, ההורים שלי חברי הסתדרות וככה זה היה וזהו. השנה חוזרת לחינוך, והפעם בחטיבה עומדת בפני אפשרות בחירה.

מה אומרים, הסתדרות או ארגון? ולמה זה ולמה זה?

תודה תודה

ברכת השם על ראשיכם

הלקוחות שלו. כלומר ההוריםמשה

פשוט.

כן יש סיכון של שיווק. אבל זה נכון בכל מקצוע.

מחפש סיר למכסה שאני?אדם פרו+

יש למישהו?

התמודדות עם הבעל בשבתות אצל ההוריםסיגליות

הי שלום לכולם!

נשואה שנתיים לבעל מתוק, התחתנו בגיל מאוחר..

העניין שהוא שבעלי מאוד מקובע בנוגע לסדר יום שלו,

ההתמודדות באה לידי ביטוי בשבתות שאנחנו אצל ההורים שלי.

הוא רגיל לאכול מייד כשחוזרים מבית הכנסת, בשעה 10:30 סעודת שבת. כשאנחנו בביתנו ככה אנחנו נוהגים.

אצל ההורים שלי הכל יותר בנחת, התפילה נגמרת מאוחר יותר, אחר כך יושבים קצת בסלון ומדברים וכל האחיות נפגשות, והאחיינים, בקיצור, שמח. יוצא שיושבים לאכול לא לפני 11 וחצי או 12.

בעלי בזמן הזה נהיה כועס ועצבני, ואני במתח בלתי נסבל כל הזמן הזה כי אני יודעת שרגע השבירה מתקרב...

הוא עם פרצוף כועס, לא מדבר עם אף אחד, יושב עם פרצוף בתוך הספר שהוא לומד (פרשת שבוע או משהו).

אני מתביישת בטירוף בהתנהגות שלו מהמשפחה שלי, ובסטרס מטורף ממה שעומד לקרות (לא קורה יותר ממה שתיארתי אבל בשבילי זה בלתי נסבל).

לאחר מכן אני לא מדברת איתו כל השבת מרוב כעס על זה שהוא פעם בחודש וחצי לא מסוגל להיות קצת בביטול ולתת לי להנות עם משפחתי שאני כלכל אוהבת וגרה רחוק מהם (אנחנו גרים במושב שלו...)

מה מציעים לי לעשות? לדבר על זה זה קשה כי אני כלכל טעונה בנושא שאני אומרת מילים ממש קשות...

והוא גם תמיד מתנצל ומתייסר אבל נופל שוב.

חייבת לומר, שגם נשים רעבות עלולות להיות עצבניותיעל מהדרום

חכמת ההמונים חיפוש ברגים מיוחדיםהעני ממעש

לא קשור לפורום **

מחפש אומים לג'אנטים

משהו נדיר

מתקשה למצוא במוסכים ובפנצ'ריות

אם מישהו מכיר אשמח לשמוע

בדקת בעלי אקספרס? אול אתרים של חלפים לרכב?דוד100

חיפוש מדוייק בגוגל לפי דגם הרכב, ניסית?פ.א.

וכן כמובן חיפוש ממוקד באלי אקספרס

אם תכתוב לי את מה שאתה מחפש. אנסה לחפש גם כן.

איזה רכב?משה

זה לא מקורי. הוחלף למגנזיוםהעני ממעש

אז מה?משה

מה החלק המקורי? ננסה לעזור לך למצוא.

יש ברחבי הארץ כמה חנויות ברגים גדולות___

חפש בגוגל. חלקם גם עובדים עם יצרנים ויכולים לייצר לך בהתאמה אישית.

חנות אום ובורג בתלפיות עוסקים בזה ממש...אולי יהיהרקלתשוהנ

מכסה של ברגי גלגלים או ברגי גלגלים עצמם?נפשי תערוג

אם זה ברגי גלגלים. אין יותר מדי מה להתבלבל. בכל חנות חלפים לרכב יש. עולים כ10-20 שח לאחד

אם זה מכסה. תזמין מחו"ל. יש יותר מבחר ולא צריך לכתת רגליים בין חנויות כדי למצוא משהו שאתה אוהב

תודה לכולם, הסתדרתי..העני ממעשאחרונה

מכשיר ניקוי בקיטור אדיםמפלצתקטנה

האם כדאי לי לקנות מכשיר כזה? המטרה היא לנקות את הפינות של הבית שכרגע מאוד מלוכלכות ואת הרובה בין המרצפות (יחסית עשו לי רובה מאוד עבה). מה דעתכם? מכירות/ים? יכולים להמליץ? תודה

מדהים. קנינו לצורך ספציפי, אבל גילינו שעוזר מאודהסטורי

גם לנקיון באופן כללי.

קנית דגם ביתי או אחד גדול יותר? אשמח ממשמפלצתקטנה

לשמוע פרטים נוספים. תודה!

די קטן, של חברת KARCHERהסטורי

מה עוד מנקים איתו?שמשית123

הכל - עוברים איתו על כתמים קשים, מנקים שירותיםהסטורי

ספות, מזרונים, בגדים שצריכים ניקוי יבש ושלל שימושים שאיני זוכר כרגע.

לי יש, מאושר עד.המקורית

אחלה מכשיר. מרוצה.

אגב לרובה יש תכשיר של חברת sag. לא זול אבל זה פשוט לשפוך ולשפשף עם מטאטא. קניתי וטרם ניסיתי אבל ההמלצות טובות

קניתי אתמול של קרצר עלה לי 800 שקלמפלצתקטנה

ניסיתי את סאג . לא עובד כמו בפרסומת אולי אנסה שוב יש לי בבית. תודה

תעדכנינהג ותיק

ותספרי איך הוא עובד ומה התוצאה.

האם שווה את המחיר

בע"המפלצתקטנהאחרונה

אולי יעניין אותך