התייעצות לגבי בת שנתיים שכל הזמן מרחיקה אותי ממנהעובדת ה' 2

בס"ד

רציתי להתייעץ לגבי ביתי בת שנתיים וחצי. ב"ה ילדה חכמה מאוד חברותית ושמחה! 

העניין הוא שהיא מאוד מאוד קשורה להורים שלי במיוחד לאמא שלי וברגע שאמא שלי באזור היא לא מוכנה שאני אתקרב אליה, אגע בה אשחק איתה או כל דבר אחר. בזמן הזה זה כאילו אני איזה דודה רחוקה שהיא בכלל לא מכירה והסבתא היא אמא שלה. 

אז נכון שמאז שביתי נולדה יצא לנו להיות הרבה שבתות אצל ההורים וביתי מאוד נקשרה לאמא שלי בשבתות האלו וגם ההורים שלי מבקרים אותנו כל שבוע ומאוד עוזרים לנו. אין לי טענה להורים שלי הם מקסימים אבל טיפה יותר מידי מפנקים ז"א שאם אני אומרת לה לא על משהו היא מיד הולכת להורים שלי ומבקשת מהם והם נותנים לה.

גם כלפי בעלי זה ככה ברגע שההורים שלי באזור היא מרחיקה אותו. בעלי בכלל לא מתרגש וחושב שזה טבעי כי היא רוצה להיות עם מי שמפנק אותה יותר אבל אני לוקחת את זה ממש קשה, אני ממש נפגעת מזה. אני לא מרגישה ברגעים האלו שהיא הבת שלי כי היא פשוט לא רוצה בקרבתי (ואפילו מרביצה לי לפעמים).

אם ההורים שלי רואים שהיא לא רוצה בקרבתי הם ממש סלחניים לזה ומתרצים את זה בגלל שהיא ילדה ועזבי אותה.

לי ממש ממש קשה, מרגישה ממש רחוקה ממנה...

אני מעניקה לה המון! באמת המון! ומרגישה שזה סתם..

אני יודעת שהיא ילדה בסופו של דבר אבל לא גם דמיינתי את האימהות שלי..

אשמח לעצות בנושא!

תודה!!

לא יודעת אבל נראה לי כדאי לדבר עם הורייךl666

זה לא בסדר שהם יתנו לבת שלך משהו שאת לא מרשה. זה לא בסדר שברגע שהם באים את כבר לא מחליטה ולפעמים אפילו ירביצו לך. 

מצד שני היא עדיין חצי תינוקת אבל מצד שני כדאי לכם לדבר ולמצוא דרכי פינוק שגם את מרשה ולנסות להציב גבולות

מסכימהבת 30
זאת ילדה ראשונה שלך? ונכדה ראשונה להורים שלך?הודיה60

לי נשמע שהקושי העיקרי כאן זה ההתנהגות של ההורים שלך, הם כאילו מגבים את זה. נראה שהם נהנים מזה. 

לא כל כך יודעת מה לייעץ לך. מצד אחד מבחינת כיבוד הורים זה לא פשוט לבוא ולהתעמת עם ההורים שלך אבל מצד שני יכול להיות ששיחה פתוחה ומכבדת כן יכולה לעזור.

לדעתי הכי טוב בשבילך זה להעצים את עצמך. לא להפגע. לזכור שאת אמא שלה ושום דבר לא יכול לקחת לך את המקום הזה. אמא זו אמא. נקודה. ואין לך שום תחליף. אם תצליחי להרגע, לקחת את זה בפרופורציות, לשחרר. זה כבר לא יביא אותך לכזאת פגיעה.

אולי תשקלי גם קצת לצמצם את המפגשים איתם. 

בעז"ה במשך הזמן אני מאמינה שזה יצטמצם.

גם אצלי ככה כלפי אבא שליאמא אוהבת!
בת בכורה, נכדה ראשונה להוריי, מטורפת על אבא שלי.. מרחיקה את כולנו ממנה ונצמדת אליו עד שאנחנו הולכים הביתה. טבעי לי לגמרי, הוא מפנק אותה, מרים אותה על הידיים (אני כבר מזמן לא מרימה אותה, הריונות וזה)
אני משועשעת מזה, כיף לי לראות את האהבה שלה כלפיו, ומנצלת את הזמן הזה לעשות דברים או לנוח. כמובן שיש להציב גבולות, אתם ההורים שלה והמילה האחרונה היא שלכם ולא של הסבא או הסבתא. לא חושבת שיש לך ממה להיפגע, אמא זו אמא ואין לה תחליף, גם אחרי כל הסצנות שהיא עושה לנו בסופו של יום היא חוזרת לבית והורים אוהבים.
גם אצלי בת השנתיים מגיבה באופן דומה כשהיא עם אמא שליאיילת השחר 30
כנראה שיש ילדים שמתנהגים כך בחברת סבא וסבתא שהם אוהבים ממש.
אז יש בזה משהו מרגיע.
מבחינת הורייך:
לדעתי, גם אם הם נותנים משהו שאת לא הרשית לה, אפשר להתייחס לזה באופן סלחני-סבא וסבתא מאד אוהבים לפנק ולהם קשה יותר לשים גבולות.
ויש כאן בעיניי רווח גדול בחינוך: כשהילדה רואה שאתם מכבדים את הוריכם ולא מעירים להם, היא לומדת המון על כיבוד הורים.
אז יש בזה גם צד טוב.
בכל אופן, נסי לא להתרגש מהתנהגותה של ביתך.
ברור שאת אמא הכי אוהבים בעולם, גם אם באופן זמני נראה שהיא מעדיפה את סבתא.
מסכימהמקופלת
זה הכיף והנחת של הסבא והסבתא לפנק את הנכדים, אני נהנית לראות את הנחת שיש להם מהנתינה לנכדים וגם לילדים זה כיף שסבא וסבתא מפנקים, ולכן מראש אני די מאפשרת חופשיות אצל סבא וסבתא אלא אם כן זה קו אדום ואין הרבה כאלה (זה בעיקר בעניין המסכים, טלוויזיה וכד'. ממתקים אין לי בעיה שיתנו לה כל עוד היא אכלה טוב ומזין לפני כן).

ומצטרפת לנאמר שאין לך מה להתרגש, היא עדיין חצי תינוקת. ואצלי לפעמים כשזה קורה אני אפילו נהנית ומנצלת את זה למנוחה...ואני פשוט יודעת שכשאני איתה ללא סבא/סבתא בסביבה ההתנהגות אחרת...
נשמע לי סביר והגיוני ומעיד על קשר חם עם סבא וסבתאיעל מהדרום
לק"י

לגבי זה שהם עוברים על מה שאמרתם- הייתי מדברת איתם, ואולי מראש מאפשרת יותר כשאתם שם.
איזה כיף שיש סבא וסבתא כל כך קרובים.gggאחרונה
להורים שלנו יש המון נכדים ב"ה ולמרות שהם אוהבים את כולם אין קשר כזה קרוב איתם ולי זה ממש חבל. כי קשר לסבא וסבתא זה משהו מיוחד. שצריך לשמור עליו.
כשהייתי ילדה והיינו באים לשבת לסבא וסבתא הייתי מרגישה בחצי גן עדן. כל כך אהבנו אותם והם אותנו. מן אהבה כזאת שלא תלויה בדבר ושלא מופרעת ממריבות על מה עשינו בסדר או לא. וכך צריך להיות.
אבל הם מעולם לא הרשו לנו לעשות דברים שההורים לא הרשו. זה היה ברור.
לדעתי צריך לשמוח ולחזק את הקשר הבין דורי הזה אבל לדבר עם ההורים שלך שלא יפרו את דבריכם. ושישאלו אתכם על דברים שאולי יש איתם בעיה. מצד שני אפשר גם להעלים עין מידי פעם. הילדה תדע שבבית עושים ככה ואצל סבתא מותר גם אחרת...
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך