ב"ה נשואה כמה שנים לאיש נהדר. טוב לב, נעים, רגיש, אוהב.
מאז שיצאנו לא היתה לי וודואות בהחלטה להתחתן. כאילו היה טוב, והרגשתי שהוא איש נדיר בעדינות שלו ובענווה שלו וזה שבה את ליבי כנראה
אבל לא היה לי ביטחון שכן. שטוב לי איתו. שהוא מעיף אותי. שיש התאהבות מטורפת.
וגם הרגשתי שהוא מדברפחות ממני בשפה רגשית אבל הנחתי שזה קשור להבדל בין גברים ונשים..
הערכתי. ואהבתי בנעימות. והתלבטתי. ובאיזשהוא שלב אמרתי כן. לא יודעת למה....
לאורך כל תקופת האירוסים התבטתי אם לבטל. ואיכשהוא הזמן עבר והתחתנו.
הוא באמת טוב אלי. באמת.
כבר עברו למעלה מחמש שנים מאז שהתחתנו.
והיו רגעים טובים יותר ופחות. ורגעים שאהבתי מאד, ורגעים שלא היה לי ברור מה אני עושה במערכת יחסים הזאת.
אף פעם לא היו מריבות בטירוף. טיפונת טיפונת ויכוחים בעדינות.
בחודשים האחרונים אני מרגישה שכל ההיכרות שלי איתו בשנים האחרונות מתנקזת למשפט אחד.. אני גדולה עליו.
(ושה' יסלח לי על הגאווה)
האינטלגנציה שלי גבוהה בהרבה משלו. ברמה הפשוטה, השכלית.
הכישורים החברתיים גבוהים בהרבה(אין לו חברים בכלל) הוא לא איש לא נעים, גם לא דחוי, אבל לא יודע ליצור ולתחזק קשרים
היכולת להתאמץ שלי גבוהה בהרבה. כאילו הוא נשבר כ"כ בקלות. מכל מאמץ. בעיקר נפשי אבל גם פיזי. כאילו כל משהו קטנטן מפיל אותו לבאסה. כל סיטואציה לא נעימה, גם בקטנה- מפילה לקרשים.
הסבלנות שלי גדולה משלו. הוא מתעצבן על הילדים מכל שטות קטנטנה...
הדרישה הרוחנית שלי גבוהה משלו. הוא חי בפשטות. בנעימות. של סבבה. אני יותר במקום של התקדמות, של לימוד. למרות מלא שנים של לימוד בייששבה דבר תורה שלו בשבת זה תמיד להקריא מתוך ספר כמה שורות. אני במקום אחר. כל חג וכל שבת מרגישה שמתאכזבת מחדש. רק רוצה להרגיש שהוא ממלא אותי. שנותן נופך חדש. של התחדשות והתקדמות. אבל אף פעם לא... ב
השפה הריגשית שאני חווה בהרבה דברים בחיים היא בכל סינית מבחינתו...
פשוט מרגישה שאני לא מקבלת בנישואים שום דבר מהותי. שום דבר שנותן כח. שום מנוע להמשך. באמת אני אוהבת אותו. הוא איש טוב. ומנסה בכל כוחו לתת לי הכל. אבל אני מרגישה שזה לא נוגע. לא מהותי. בעיקר מרגישה שאנחנו מנהלים משק בית משותף ומגדלים את הילדים ביחד.
אבל לא רגישה ממנו אור. התלהבות. מרגישה רצון גדול לשתף אותו כל הזמן במחשבות/תובנות- אבל כל פעם מחדש מתאכזבת כי מרגישה שלא מקבלת שום מענה מהותי לי...
אוף כל מה שכתבתי נשמע גאוותני נורא. אולי זאת באמת הבעיה.
בחודש האחרון ההרגשה הזאת התעצמה בטירוף. התאגדה למשפט של - אני גדולה עליו.
על עכשיו זה היה סתם אוסף של תחושות יותר ופחות טובות.. ופתאום כאילו נפל לי מין אסימון.
שאני פשוט לא מקבלת מה שאני צריכה.
וחיי היום יום בבית נעימים בסהכ. אנחנו יודעים להתווכח טוב. יודעים לריב נכון- זתומרת בעדינות ובאהבה למרות הכעס. ואין יותר מידי מריבות.
אבל כאילו בעומק- אין ביננו כלום
המילה גירושים עלתה לי לראש לראשונה בחודש הזה. לא מאמינה שאני כותבת את זה.. בכאב לב עצום. ממש כואב לי הלב כל פעם שאני חושבת על הזוגיות שלנו.
פונה לה' בתפילות
פונה אליכם בתפילה לעיצה. לתובנות.
ואת יכולה לעזור לו להתקדם גם .. ולחזק אותו או שתלמדו משהו ביחד....
) ולפי זה תדעי ללמד אותו מה עושים וכמובן בגישה של ״אני רוצה לעזור לנו ולילדים ואני יודעת שאתה גם..״ ולא בגישה של ״איזה סתום , אתה לא יודע להתנהג עם ילדים״...
תגובה נפלאה
❤️