פמיניזם דתי- ממה שאני מכירה (ואני אשכרה מכירה)מקרוני בשמנת
התחלתי להגיב בשרשורפלצתוהבנתי שזה לא ייגמר, אז אני מסכמת פה את מה שישלי לומר.

פמיניזם כיום, בכלל, זה להתנגד למה שעד היום טענו שברור מאליו- כמו נחיתות האשה, הבדלים ביכולות הנשים והגברים, תפקידים שנועדו רק לאחד המגדרים, או המחשבה שמהות האשה זה רק ללדת ולגדל ילדים.
מושגים בפמיניזם הכללי- פטריאכיה (השלטון הגברי שזה מה שהיה עד היום ולכן הרבה מהכללים בעולם מפלים נשים או ממעיטים בערכן), הסגברה (כשאיש מסביר לאשה משהו כאילו מעצם היותה אשה היא לא יודעת - למשל ענייני רכב), חינוך לא מגדרי (לא להחליט לילדים מראש, רק לפיהמגדר, במה ירצו לשחק ומה יאהבו ללמוד - למשל נגרות לבנים ומחול לבנות) אל-הורות (הזכות של אשה ואיש לבחור לא להיות הורים ולהתמקד בחיים שלהם בדברים אחרים).

זה בגדול מה שעולה לי כרגע.

פמיניזם דתי לעומת זאת מתחלק לרפורמים ולאורתודוקסים (שזה אנחנו). הרפורמים הפמיניסטים מערערים על התושב"ע בגלל שנכתבה על ידי גברים אינטרסנטים.
האורתודוקסים לוקחים את התורה כאמת ומערערים על פסיקות בנות ימינו שאוסרות דברים רק כי "ככה מקובל וכל שינוי יערער את הסדר המקובע והלא מוצדק". למשל שנשים לא יגעו בספר תורה סתם כי פעם הן לא היו בבית הכנסת אז זה לא "מקובל".

אישית אם יש סתירה בין הדת לפמיניזם שלי, הדת תמיד מנצחת! וזה כך אצל רבות מחברותיי הפמיניסטיות. יהיו שיגידו שהיהדות והפמיניזם סותרים, אבל לדעתי זה טמון בשאלה איך מגדירים פמיניזם.
כי זה לא הרצון שאשה תהיה גבר, פשוט לא, זאת סתם סטיגמה דבילית על פמיניסטיות.

אז זהו, מוזמנים ומוזמנות להגיב!
רוני
לא נראהניק ללא ראש
כל כך שמישהי שמהווה בקושי 15% מהמעשנות מתוך כלל הנשים הדתיות יכולה לדבר על זה. שזה כמובן מעיד על נטייה לפמיניזם מוקצן מאשר לפמיניזם הטוב.
את נוטה לפמיניזם מוקצן, מאשר הפמיניזם הטובניק ללא ראש
איזה כייף שאני משקיעה בשרשור רצינימקרוני בשמנת
והתגובה היחידה היא הטרלה לא מוצלחת.
כי הרבה יותר כייף ונוח כנראה לדון מבחוץ ולא לשמוע מבפנים מה אשכרה חושבות ורוצות.
עצוב לי...
תפסיקי לעשןניק ללא ראש
זה שאת מעשנת מעיד על פמיניזם מוקצן ולא טוב
קיצון=מיעוט (15% מכלל הנשים הדתיות)
את מיעוט.
את דתיה לאומית או רגילה? אם רגילה אז מובן..:/
אפשר עוד דוג' לדברים שאת רוצה לשנות?ברגוע
אבל תכלס למה את לא רואה שהדת (מערכת המצוות)ארצ'יבלד
שוביניסטית?
הדת לא שובייניסטית.מקרוני בשמנת
הפרשנויות לפעמים מתואמות לפי דורות אחרים, רחוקים. כיום העולם מתנהל כל כך שונה שזה לא מסתדר וצריכים לקום פוסקים לדעתי שיעדכנו כמה "מסורות" שהשתרשו לא בצדק.
לא הבנתי, נשים לא מחויבות במצוות עשה שהזמן גרמאארצ'יבלד
ז.א. את טוענת שהסנדרין ישנה את ההלכה הזאת? (מישהי הסבירה לי, שמכיון שנשים חייבות בפחות! מצוות, הן חשובות פחות. ז.א. הגברים הם מנכלים והנשים מזכירות...)
(אם זאת כוונתך, אני מוחה על המילה "מסורת" זאת חוצפה להתייחס ככה!!)
לא הבנתי...במעלה המדרון
אתה יכול לומר שיש לך נימוק משכנע למה לא ניתן לשנות את ההלכה הזו?
אהה לא אמרתי שאי אפשרארצ'יבלד
רק שאלתי לדעתה
אני גם חושב שאפשר.
אני חושבת שכןמקרוני בשמנת
הפסיקה הזאת נקבעה בדור שאבא ואמא לא היו שותפים בגידול הילדים ולכן האמאלא יכלה לעזוב את הבית.

לא דחוף לי שתהיה חובה.כן מפריע לי שמונעים מנשים לקיים את המצוות האלה רק בגלל ש"לא חייבות".

לא הבנתי, מה הטענה שלי שמכעיסה כל כך?
ביחס לכל המדינהניק ללא ראש
את בסהכ 0.92 אחוז [דתיות שמעשנות].
*על פי דו"ח שר הבריאות על עישון בישראל
תודה רוני... כתבת יפה במעלה המדרון
לדעתי החילוק בין האורתודוקסים לרפורמים לא הכי מדוייק.
אני רוצה לדייק.

1. אורתודוקסים לכתחילה - או שוביניסטים לכתחילה.
כאלה שמאמינים שפסקים והלכות שנתחדשו על ידי סנהדרין כלשהיא לפני 2000 שנה, ואולי קצת יותר, הם אמת לאמיתה מצד עצמם, ולכן השוביניזם הדתי הוא טוב!! , והוא לכתחילה.

2. אנוסי האורתודוקסיה - או שוביניזם דתי בכפייה -
כאלה שמאמינים שבעקבות הגלות והחוסר בסנהדרין, פסקים והלכות שנתחדשו על ידי סנהדרין כלשהיא לפני 2000 שנה, ואולי קצת יותר, נאמרו מתוך השפעה תרבותית ומעמד האשה בתקופתם, ובימינו ההלכות הללו לא תקפות לימינו, ועל ההלכה להשתנות. אחת הבעיות הקשות היא שאין לנו סמכות לשנות את ההלכה, כי ההלכה קובעת שכדי לשנות אותה צריך סנהדרין ואין לנו כזו לבנתיים. האורתודוקסיה בכפייה עקרונית מסכימה עם הרפורמים, רק טוענת נתקעת בשאלת סמכות השינוי.
אני שייך לקבוצה הזו, ואני טוען שכמה שאני לא מסכים ומתנגד כל כך לפסק שנשים פסולות לעדות - אני מחוייב אליו מדין לא תסור - אפילו שהם אומרים על ימין שהוא שמאל, למרות שלי זה ימין, אני מחוייב להם מדין לא תסורה, עד שיקרה הדבר הנכון (לדעתי) ותקום הסנהדרין ותשנה. והדת לא שוביניסטית, פשוט זו תוצאה של הגלות, ולא של הדת מצד עצמה.

ג. הרפורמים יוצאים מנקודת ההנחה של "האורתודוקסיה בכפייה", אלא שלדידם ההלכה צריכה להשתנות בלי שום סמכות כלשהיא, דבר שעוקר את המשמעות של הסמכות הדתית, ומעלה את איסור "לא תסור" (שה' צווה) ואת הפסיקה ההלכתית והמנגנון היהודי הלכתי בסימן שאלה גדול.
אינני יודעסתם 1...
לאילו שינויים אתה חושב שסנהדרין תביא אבל נראה לי שאתה מרחיק לכת בדמיונך. אני כשלעצמי מאוד מסכים עם העיקרון שיש צורך קריטי בסנהדרין וחידוש פסיקה אחיד וכו'.

אך עם זאת ישנם הרבה הבדלים שמקורם מדאורייתא או דברים שגם סנהדרין"לא יעזרו" לך בהם.

כשאני מסביר לבן שלי שאסור לרכב על אופניים בשבת ואני רואה את ההבעה התמוהה על פניו אני רואה את הצורך בסנהדרין בשביל לבסס את מעמד האשה כיום גם יש נקודות שהם יגעו בהם כמו עדות אשה אך בהרבה מאוד נקודות אין להם נגיעה.
אכן.. אני גם לא יודע אבל...במעלה המדרון
אני לא יודע לא בגלל שאני לא מכיר בפוטנציאל של הסנהדרין, אני מכיר ומודע לפוטנציאל של הסנהדרין לשנות דברים מאוד מהותיים. ויש בכוחם לעשות את זה. חוץ מדברים שממש מסיני (והם לא אחוז גדול מהדת)

אני לא יודע מהבחינה הריאלית
1. סנהדרין זה בנתיים מושא לחזון לא ראלי.
2. סנהדרין גושניקית ופתוחה מחשבתית שמקובלת על כל חכמי ישראל זה עוד יותר מושא לחזון לא ראלי.

אגב אם אני זוכר הבן איש חי מתיר לרכוב במקרה שאין "מיחזי" - והוא לא גוזר שמא יתקן..
כי אין גוזרים וכ'ו
לא לגמריהבנתי את כל דבריךמקרוני בשמנת
אבל מצטרפת למה שכתבת- גם אני מאמינה שהחלקים בדת שלא מסתדרים עם הפמיניזם כפי שאני תופסת הם פשוט שייכים לתפיסה הגלותית והישנה שהייתה רלוונטית כשנשים בכלל לא ידעו קרוא וכתוב. ויש צורך לשנות ולעדכן, אבל קטונתי לחלוטין.
זה בדיוק מה שכתבתי..במעלה המדרון
אני מתלבט אם לא לקחת תנועה והפכת אותה לריקה מתוכןמאיר.

ועד כמה את צודקת במה שאמרת.

אבל לענייננו כלומר, הפמיניזם הדתי:

1. צריך לשאול שאלה מנחה: מהי משמעות פסיקת ופרשנות חז"ל. אפריורית אפשר לתת שני כיוונים מרכזים, ראשית, חז"ל מפרשים את הטקסט ומכוונים אותו למקום אותו הם רוצים, שנית, חז"ל יוצרים ומכוננים את ההלכה מכח שניתן להם (ב"מ נט, במ פו, הקדמת קצות החושן ועוד הרבה מקורות תומכים בדעה השניה). ככל שנדבר על כינון מערכת - הפמיניזם בבעיה לזנוח דורות על דורות של כינון הלכה על ידי פרשנות חז"ל. אם חז"ל אמרו שנשים לא עולות לתורה מפני כבוד ציבור אז לא נאמר שהיום כבוד הציבור יסבול את זה ושיש ברייתא מפורשת האומרת שהכל עולים למניין שבעה אפילו קטן ואישה. כי באותה נשימה אמרנו שלא תקרא בגלל תקנה.

2.זו כבר טענה עליה ניתן לחלוק ואני מעלה אותה בכל זאת - ההלכה מתפתחת, אבל יש לשאול אם מתפתחת בצורה רבולוציונית או אבולוציונית, לדעתי התשובה השניה נכונה, ולכן למרות שעוד 400 שנה ברור לי שבלב מאה שערים תקרא בתורה אישה, אני לא אקפוץ לשם, וזה שהפמיניזם מתפשט, לא בהכרח אומר שישר נקפוץ לעשות שינויים בתקנות.

3. היהדות היא לא עבודה ואוניברסיטה. לא בודקים רק יכולת טכנית גרידא אלא דרישה למהות מסוימת. אני מסוגל לשאת כפי כל בוקר בכוונה עצומה ועם קול ערב, ואני לא עושה את זה כי אני לא כהן. (בניגוד לעוילם, שם אם אני יודע לחלק דואר וארצה בכך - אהיה דוור, או עו"ד או נהג משאית וכן על זה הדרך) ואם החליט הקב"ה לתת סמכות לחכמים, ולתת להם לקבוע - אז לא מעניין אם הם גברים או לא, הם חפצא של תורה והם החליטו שאת מחוץ לדברים מסוימים - בשביל לשנות את זה צריך בי"ד גדול בחכמה ובמניין או לפחות תקנות ציבור מחייבות ברמה של סנהדרין וכבר האריך הרשב"א בשו"ת ביכולת לחדש מעמד פסיקת סנהדרין כשיתאספו יחד פנים אל פנים כל גדולי ישראל וידונו ויקבלו כולם החלטה - היות והדברים לא יקרו - נאלץ להמתין.

יחד עם זאת, ממקום אישי ובניגוד לכל מה שכתבתי - צריך פוסקים אמיצים, שיאמצו גישת 'קים לי' גם לענייני פמיניזם מהסוג הזה, לצערי גם זה לא קורה יותר מדי.(לרוב לא באשמת הגברים דווקא) 

לגבי 1. קטונתי, באמתמקרוני בשמנת
הידע ההלכתי שלי והידע בתושב"ע כל כך קטן וגולמי, שאין לי איך לדון בזה באופן מכבד. (חלק מהסיבה שהבנתי שיש צורך בפמיניזם דתי, שכשהגברים אומרים לי משהו שקשור אליי, אני אוכל ללמוד אותו בעצמי ולדון בו)

2. איך אתה חושב שקרושינויים בעולם? הרי לא מדובר פה על הצמחת אגודל או על איבוד זנב, זו אבולוציה שאנחנו, בני האדם, יצרנו ולכן אנחנו צריכים לדאוג לשנות. צריכיםלדאוגלשבת ולחכות זה לגיטימי אבל ככה לא יקרה שינוי. אתה פשוט נותן לאחרים (במקרה הזה אחרות) לפעול. זה לא באמת שהשינוי יקרה מעצמו סתם ככה. עצם זה שאני ונשים רבות לומדות באקדמיה זה לאברור מאליו. וגם כיום שוביניסטיתמוצאים הסברים הלכתיים למה זה רע. (כן, הם מדברים עלמוסדות נפרדים!)

3. זה כבר דיון שלם על מה זה אומר "מהות" כי בשום מקום לא נאמר שזה תפקידו הבלעדי של האיש לקיים מצוות. פשוט בחלק מקומות נאמרה הסתייגות (הסתייגות,לא פסיקה חד משמעית!) שאשה לא מחוייבת כדי שלא לדרוש ממנה משהו בלתי אפשרי.
עם סיבה כזאת, בוודאי שיש מקום לשנות.
אני מסכים לדברים שלך, יש שם כמה משפטים חשובים.מאיר.

1. קודם כל חשוב לומר את זה, מעבר לזה ששאלה אחת היא אפריורית ונתונה במחלוקת בין הרבה אנשים, ואפשר לעיין עליה גם פה http://woland.ph.biu.ac.il/?download=1246 (אם כי הוא מציג מקום מאוד מסוים וניתן בקלות - ועשו את זה, לחלוק עליו). אבל את צודקת שחשוב ללמוד ולדעת. ואת החלק הזה בפמיניזם הדתי ראוי וצריך לחזק.

2. את נקודה 2 כתבתי עם הרבה חשש וגם סייגתי, ניתן לחלוק עליה, צריך לחלוק עליה, וראוי גם לחשוב עליה בצורה רצינית. האם הדור בשל שנשים תעלנה לתורה ותוכלנה להעיד בבית דין רבני? אני מאוד מקווה שהתשובה תהיה חיובית, לדעתי כרגע אנחנו לא שם (וחבל) ולכן צריך לתת זמן לשינוים האלה - ולכן הערתי שגם את דרישות הפמיניזם הדתי אולי כדאי למתן, ואולי להפך, לעשות אבולוציה אחת גדולה ומו"ר היה נוהג לומר שהמצווה האהובה עליו היא הוראת שעה.

3.אני לא חושב שגבר במהותו הוא בלעדי על עשיית מצוות, פשוט יש מצוות שאישה מופקעת מהן, או לפחות לא חייבת בה, כמו שאני לא חייב בנידה גם אם ממש ארצה.

מה הקשר בין מוסדות נפרדים לשובניזם?ברגועאחרונה
אין מספיק מקום בשרתים של ערוץ 7פשוט אני..

אם אתחיל לכתוב ביקורת על הגיליון האחרון של מגזין ''פנימה'' 🙈

כמעט בכל עמוד הרגשתי צורך לדפוק את הראש בקיר, אבל הצלחתי להתגבר על היצר 🥳

הדסה הדסה למה את הלב שלי לקחת הדסההה קפיץ

שנים לא הייתי פה.הלב בוער למלך!

לא ידעתי שזה עדיין קיים. אז ברוכים תיהיו אנשים חדשים וישנים

אתה קיים גם מחוץ לווצאפ???אריק מהדרום

לאט לאט חוזרים למקורותהלב בוער למלך!אחרונה

מה אתם חושביםהתלמיד העייף

הייתי בחתונה עכשיו של חבר והיה 0 אנשים מהישיבה התיכונית שלנו (היום כבר נמצאים עמוק בעולם הישיבה) הגיעו מהישיבה התיכונית אני הרב שלנו וראש הישיבה עכשיו זה לא היה בחור שקט הוא בחור שבתיכוניץ היה מאוד פעיל ובאמת היה חבר טוב של כמה חבר'ה וחברמן עכשיו בסדר לא כולם חייבים לבוא אבל מינימום חבר אחד שניים טובים מה נסגר??

עצוב ממשכְּקֶדֶםאחרונה

הפיצ'ר האהוב עליי בתקופה הזועשב לימון

שנכנסים לאתר אינטרנט והוא מציע לי לאשר שימוש בקוקיות 🤭

אם יש שיער מספיק ארוך אני מאשרת

עד עכשיו אני לא מבינה מזה הקוקיס האלהנחלת

וגם, למה מכנים את מה שזה לא יהיה, כך.

אבל אני לא דוגמא...

תודה!נחלתאחרונה

משה

עוגיות זה משמין (את בקשת ה http)

אני מכיר את הבן אדם בתור ילדל המשוגע היחידי

אבל אז הוא דווקא היה מפחיד קצת לילדים

כמה טוהר, אמת וכנות יש בונחלתאחרונה

ממש ממש מהלב. באמת, גרם לי לחלישות הדעת. איזו נפש, נשמה, יפה ונקייה!

סרטונים מה7.10 - מה קורה לנפשחוזר תמיד לאשתי

שמישהו יעזור לנתח, מה קורה לנפש שלנו, מה היא מרגישה כשהיא רואה סרטונים מה7.10?

מה קורה לנו שם עמוק בפנים?

נ.ב.

צפיתי בסרט הזוועות כבר לפני שנה וחצי.. הכל מזכיר לי את מה שהיה שם..

כזה נוראי..

דווקא הייתי בהלם מעצמי שלא קרסתי ודווקא הייתי סבבה אחרי זה.

אבל עמוק בפנים היתה לי הרגשה שזה הרס אותי.

מה אומרים?

לא ראיתי ולא מתכוונת לראותעשב לימון

יש דברים שעדיף להשאיר אותם לא ידועים עד הסוף

אין חובה לפגוע בנפש, וכל אחד מכיר את הנפש שלו ויודע כמה יכול להכיל

מצטרףמשהאחרונה

אני גם לא מאמין בלצפות בזה.

ראיתי פירוש של אחד הראשוניםכְּקֶדֶם

לא זוכר מי כרגע מחילה

שאמר שמראות אסורים כוללים בקטגוריה גם מראות קשים של שפיכות דמים. זה מזיק לנפש. בייחוד כשזה מהעם שלך.. כשאני ראיתי את מה שראיתי הרגשתי כאילו במובן מסוים אנסו אותי וחיללו אצ כבודי. יודע שזה דוגמא רדיקלית אבל זה הדבר ההכי קרוב להרגשה הזאת. זה עשה לי כל כך רע שנכנסתי לדיכאון למשך חודש לא עבדתי לא יצאתי מהבית לא שמעתי מוזיקה לא צחקתי בקושי אכלתי.

אבל אחר כך למרות הכל חייבים לבחור בחיים

אגב איך נחשפת לסרט הזוועות?

חבר שלי הצליח לפרוץ, אבל אחרי זה נחסם לוחוזר תמיד לאשתי

חושבת שזה יצר הרע לחזות בזה.נחלת

מן סוג של מזוכיזם כזה. לא ראיתי ואיני מתכוונת לראות, בעז"ה. יש מספיק מועקות ומתח,

לשם מה להוסיף זוועות?

וואלה מענייןכְּקֶדֶם

עזרא שיינברג - מישהו יודע מה סוף הסיפור?חוזר תמיד לאשתי

הסוף עוד לא הגיע לצערינו...הסטורי

ישב כמה שנים בכלא, שוחרר כמיטב המסורת של מערכת המשפט הישראלית המלאת חמלה והגנה על אלו שהרסו חיים.

מסתבר שתוך כמה שנים יחזר להסתובב עם פמליה וחסידים שוטים, בדיוק כמו מוטי אלון...

זה השאלה... מתפתח שם משהו?חוזר תמיד לאשתי

היו מחאות, דיבורים, ואז השתקה.

אולי צריך להציף את הנושא הזה שוב.

צריך לעקוב, לבדוק מה הסטטוס של הרוע הזה

מעניין... אנשים כאלו תמימים?חוזר תמיד לאשתי

מי מסוגל לחזור לכזה איש? להאמין בו?

מדובר על אנשים אינטלקטואלים... לא לבושי שחורים שנוהרים אחרי כל כת מזדמנת וכל איש אשר בשם רב יכונה, אשר כל רדיפה שבעולם וכל פיצוץ פרשייה לא תרחיק אתם ממנו אלא תוסיף ותעצים את אהבת והערכתם אליו..

לא יודע, איך חזרו שוב ושוב למוטי אלון?!הסטורי

איך יש עדיין אלפי חסידים לברלנד?!

אין לך לעקוב אחרי כל דבר בעולםנקדימון

אם אתה מכיר שמישהו שמתפתה לשם, תציל אותו. זהו.

נדמה לימשה

שהיכולות שהביאו אותו למקומו הקודם עדיין שם. ספויילר: זה אכן דבר שלא מסובך מדי ללמוד. אבל רוב האנשים המערביים לא מאמינים בזה ואז כשזה עובד להם זה שוק חייהם.

אני חושבת שדווקא במקרה שלו, הוא מנודה עד היום והלואוריןאחרונה

הלואי שכל המתעללים/אנסים/פדופילים היו מקבלים יחס כזה לתמיד. יש יוצאים מהכלא וממשיכים במעלליהם וגורמים כאב וצער לעוד קורבנות.

למיטב ידיעתי גר היום בקצרין ומנודההריון ולידה

עוד יש איזו הפגנה קטנה כל מוצש מתחת לביתו בקצריןיהודי שואף לטוב

תגובתי נוגדת את תקנון האתר 4ne1

עוד פעם גולש יותר זמן ממה שתכננתיחוזר תמיד לאשתי

בפעם האלף החלטתי שהפעם אני לא נסחף.

כאילו, שום דבר לא יעזור זה חזק ממני.

לא בקטע של צדקות או נפילה, פשוט נגרר, זה שורף זמן ואני מרגיש שאין לי שליטה על הזמן שלי.

מה יש באינטרנט שמטשט את גבולות הזמן, ותמיד תמיד תהיה עליו יותר זמן ממה שתכננת?

כמו בקניון, מטשטש תחושת זמןעשב לימון

ונועד להיות כזה.

אני באמת דקה מחזירה תשאלה אליךSeven

מה יש באינטרנט שגורם לך לשרוף זמן ?

(אלא אם כן התכוונת אינסטגרם טיקטוק וכזה ואזיותר מובן)

הממחתול זמני

– המוח האנושי לא אוהב להתמקד כל־כך במשהו אחד לאורך זמן רב. זה מאוד קשה לשבת במשך כמה שעות ולהתעסק במשהו רצוף כמו ציור או כתיבה, למי שלא רגיל לזה. באינטרנט יש הרבה גירויים קצרים והמוח שלנו מת על זה (זפזופ בין אתרים, חדשות).

פעם הייתי אוהב לשחק במשחק מחשב מסוים אבל זה היה קשה לשבת עליו הרבה זמן בלי הפסקות של דברים אחרים (כמו קריאת מאמר).

– אני חושב שהאור במסך מרגיע/ממכר. המחשב/אינטרנט/UI בנוי בצורה מאוד מאוד כיפית ונוחה לעין והמוח די נרגע מזה.

– אתה תמיד יכול לעבור לטלפון בלי דפדפן או למחוק את הדפדפן מהטלפון שלך (אפשר לחפש מדריך), אם הבעיה שם.

אפשרoo

להגביר שליטה ע"י

צמצום טריגרים

(לשים את הטלפון בחדר אחר/ לצאת החוצה בלי טלפון)

מציאת חלופות

(תחביבים/ לדבר עם אנשים/ לצאת לטייל)

אימון

(לשים יעד ריאלי ולהוסיף עליו כשמצליחים להשיג אותו)

אגב זה לא קשור רק לגלישה אלא לכל שליטה עצמית אחרת

(אוכל/ כעסים/ זמנים/ תקשורת תקינה/ גבולות)

כשמשפרים שליטה בנושא אחד

הוא יכול להשפיע על עוד נושאים

כנראה שיש לך יותר מידי זמן פנוי?פ.א.אחרונה

אחרת היו לך עיסוקים אחרים שהיו יותר חשובים לך, מעניינים אותך, התחייבת לעשות אותם כי אחרת תיפגע…

אולי יעניין אותך