שלב ב - שביתה
מהרגע שבחרת להתחיל בו, את עוקבת.
אולי תגלי שהכול הסתדר מעצמו, ופתאום הגיעה תקופה טובה, והילד מתנהג לתפארת העם והמדינה (לא צוחקת! זה קורה לפעמים. לפעמים ההחלטה לבד משפיעה בדרכים נסתרות).
אבל אם חלילה לא. אם הוא עובר אל אחד הלאווים שבחרת ושניסחת לעצמך - מרגע זה מתחילה השביתה. כאמור, את לא מכריזה כלום. את גם לא צריכה לגרום להזדמנויות להפגין את השביתה. הן יגיעו מעצמן. ואת לא צריכה להבליט אותן. אם הוא לא יבחין על ההתחלה - הוא יבחין אחרי עוד פעמיים, שלוש.
"היי, למה אין לי חביתה?" - "אני לא מכינה לך חביתה, אני בשביתה".
"אמא אני צריך כסף למתנה" - "מצטערת, אני בשביתה".
"נגמרו לי כל החולצות בארון!" - "אני לא יכולה לעזור, אני בשביתה".
אם הוא שואל שאלות מעבר, או מתריס, או מתלונן, או צועק - את מצטערת, את לא יכולה לדבר על זה עכשיו, את עסוקה.
רק אם הוא ממש מתעקש שתסבירי לו "מה זה ועל מה זה", או עד מתי השביתה וכיו"ב - תגידי שאת מוכנה לקבוע איתו פגישה ולדון בדברים.
חשוב בעיניי שזה לא יהיה כאן ועכשיו. להראות שזה עניין רציני ואת מתייחסת בכובד ראש. לתאם איתו שעה ומקום שנוחים לשניכם לפגישה רצינית.
(או שלושתכם, עוד יותר טוב. מתוך הרגל אני כל הזמן כותבת 'את', אבל כמובן שאם גם אבא של הצדיק רוצה להצטרף לשביתה ולכל המהלך זה אפילו יותר מבורך.)
שלב ג - פגישה
1) ממליצה לפני הפגישה לקחת כמה דקות לעצמך לבד, דמיון מודרך, להרגיש כמה את אוהבת את הילד הזה, כמה את רוצה בטובתו, כמה את מאמינה בו.
למלא את הראש במחשבות חיוביות. באופטימיות ואפילו בהומור.
2) אני בעד התעקשות על כך שהפגישה עצמה תתנהל כבר במסגרת הכללים שקבעת לעצמך מראש, אפילו שעוד לא שיתפת אותו בהם.
למשל, אם אחד הכללים הוא שלא יפנה אלייך במילות גנאי - אז זה גם תנאי למימוש הפגישה. לא להגיד את זה מראש, אבל בשלב הזה שהוא כבר ראה כמה את רצינית, הייתי מרשה לעצמי אזהרה אחת בזמן אמת. נגיד, שתי דקות אחרי שהתיישבתם הוא מביע את כעסו (הלגיטימי והמובן!) בדיבור לא הולם - את מפסיקה מיד, באמצע המשפט, באמצע המילה (ואם זה הוא שנושא מונולוג כרגע, אפשר אולי להפסיק אותו בתנועת יד 'עצור' שתפתיע אותו ותגרום לו להשתתק לרגע) - ואומרת: אני לא מוכנה לקיים פגישה עם מילות גנאי. מכאן והלאה אני ממשיכה רק אם אתה מדבר אליי בכבוד.
ולעמוד על כך. במילת הגנאי הבאה לקום ולצאת מהחדר. הפגישה נגמרה, השביתה ממשיכה.
אם למחרת הוא רוצה שוב פגישה, אפשר. אם בפגישה נאמרה מילת גנאי - לקום ולצאת.
בע"ה בפגישה העשירית הוא יצליח להתאפק...
3) כשבע"ה תצליחו להיפגש ולדבר כמו בני אדם (במהרה בימינו אמן!) תגידי שמבחינתך מה שהיה עד היום לא יכול להימשך. החלטת שאת לא מקבלת את זה יותר.
להגיד שאת מוכנה לחתום איתו על חוזה. את מתחייבת לעזור לו במה שהוא צריך, להסיע, לשלם, לבשל, לכבס - כל זמן שהוא מתחייב להקפיד על כללים א', ב' וג'. תאריך וחתימות הנוכחים - העסק הזה רציני לגמרי!
שלב ד - אחרי הפגישה
רבים יגידו: תהיי נחושה. בהפרה הבאה של הכללים תחזרי לסורך.
אבל אני חושבת קצת אחרת. לדעתי - תהיי קשובה. בהפרה הבאה של הכללים, תשקלי את הדרך מחדש. תשאלי את עצמך אם נראה לך שהכיוון היה נכון, אם את רוצה עוד להיצמד אליו. אולי דרושות כמה התאמות. אולי בכלל שינית דעתך. תישארי מחוברת לעצמך, תסמכי על עצמך, ותפעלי איך שנכון ומתאים בעינייך בכל שלב בפני עצמו (בעצם, כל זה היה נכון גם בשלבים קודמים של התהליך).
אז מה אומרת? איך כל זה נשמע לך---?
(גמרתי לכתוב, הולכת לקרוא כל מה שהתחדש בשרשור. אולי כבר אמרו הכל לפני..)