דרושה מישהיקוד אבל פתוח
שלא תחליט אחרי דייט אחד שאני לא מתאים לה

בטח ובטח לא על סמך תכונת אופי שממש לא נכונה לגבי

בא לי לצאת עם מישהי שרוצה להכיר לעומק, ואז להחליט אם זה מתאים או לא, ולא לקבל החלטה על בסיס דייט אחד של שעתיים.
ואי ואי אני עושה את זה מלא..לב אוהב

אבל זה לא קשור לאופי..

זה מילה אחת - מציאת חן.. אל תאמין לשאר התירוצים.. 

מי שפוסל אחרי פגישה אחת זה רק זה..

ומציאת חן זה ממש לא רק מראה חיצוני. זה מכלול של דברים שקשורים להרגשת נעימות וזרימה, קצת משיכה, קצת מראה חיצוני וכו'.. 

אם אין מציאת חן בדייט הראשון נפרדים?קוד אבל פתוח
ברור! אין ניסים בדייטים או שיש קליק או שאין..לב אוהב

אבל זה בהחלט משהו שיכול להשתנותקוד אבל פתוח
לטובה ולרעה
לא מסכימה.. ויש לי נסיון בתחום..לב אוהב

במיוחד אם אתה אדם שמודע לעצמו.. 

לא ממש קשורה לפה אבל חייבת להגיבבארץ אהבתי
אחת החברות הטובות שלי סיפרה לי שאחרי הפגישה הראשונה עם בעלה גם היא וגם הוא ממש לא רצו להמשיך והיה ברור לשניהם שזה לא מתאים, אבל הם לא רצו לפסול על סמך פגישה אחת ונתנו עוד צ'אנס ובסופו של דבר התחתנו ונשואים כבר כמעט 10 שנים ממש באושר ובשמחה...
ודודים שלי נפגשו לפני הרבה שנים, הדוד רצה, האישה לא, אחרי שנתיים היא החליטה לתת עוד צ'אנס והם התחתנו ונשואים באושר כבר מעל 30 שנה...
אז לא יודעת מאיפה הניסיון שלך, אבל המציאות מוכיחה אחרת...
נסיון של הרבה שנים בדייטים..לב אוהב

והרבה סיפורים מחברות.. 

זה מאוד נחמד הסיפורים שעכשיו הבאת.. אבל גם לי יש סיפורים שמוכיחים בדיוק הפוך..

בכל אופן, אני בטוחה שמי שחווה חוסר התאמה משווע לא ימשיך לפגישה נוספת.. ואם המשיך לצורך הביטחון וגילה שזה כן מתאים (למרות שזה נדיר..) מה טוב ומה נעים.. 

ניסיון של הרבה שנים זה טוב ויפה אבל זו לא הוכחהבארץ אהבתי
וסיפור של שני זוגות שקרה להם הפוך זו בהחלט הוכחה נגדית...
אם קיימים מצבים שבהתחלה אין קליק מיידי אבל אחרי זמן נוצר קשר עמוק ואוהב, אז שווה לתת צ'אנס כי אתה לא יכול לדעת שהסיפור הזה לא יקרה גם אצלך...
(וברור שזה לא יקרה תמיד. ואני יודעת שלפעמים גם באמת ברור שזה לא מתאים, אבל הקביעה שאם אין קליק זה לא יכול להיות מתאים היא פשוט לא נכונה)
לגמרי!בכל דרכיך
מכירה סיפורים לכאן ולכאן, אז חבל לקבוע שאין סיכוי כאילו זה 100% ולחסום אפשרויות לבנאדם.
זה לא רק את, לפעמים מכלילים פה מקרים כאילו זו כל המציאות שזה מחרפן.
יכול להיות חיבור טוב גם בלי מציאת חן ואז היא מתפתחת בהמשך מתוך ההיכרות. כן ממקרים אמיתיים. חבל חבל חבל לפסול על חוסר מציאת חן אם היתה פגישה טובה. כמובן אם זה לא עובר אז לא להתחתן אבל לא חייב על הפעם הראשונה
נכון, אומנם שום מקרה בודד לא מוכיחקוד אבל פתוח
ולכן גם המקרים שלך לא מוכיחים.

מה שכן, גם סיכוי סביר שאת וחברות שלך זוכרות רק את המקרים שבהן זה לא השתנה (או מקרים שזה כן השתנה אבל לא התאים מסיבות אחרות ואז זה 'ידעתי שלא הייתי צריכה להמשיך אחרי הדייט הראשון').
איזה נס שבעלי לא חשב כמוךהודיה60

כי אצלו הקליק הגיע בדייט השני

והוא באמת התלבט נורא אם לתת צ'אנס לדייט שני כי היו כמה דברים שהפריעו לו וקליק לא היה לו בכלל

בסוף הוא נתן צ'אנס, למזלי הטוב.....

אגב, גם הוא לא מצטער על זה

אני חושב שהקצנת את המציאות.*צועד*
כאילו מציאת חם היא קליק רגעי שאו מגיע או לא מגיע.

לפי התיאוריה שלך, רוב הזוגות הנשואים היו אמורים להחליט אחרי דייט ראשון(או לדעת בבירור). וזה לא נכון.

מסכים שיש הרבה במציאת חן וצריך לתת לזה מקום(פסילה על מציאת חן הגיונית בהחלט), לא מסכים שמדובר בקליק של דייט אחד. תלוי אדם, אצלך זה מעט זמן, אצל אחרים זה יותר.

זה גם תלוי לא מעט בחינוך, הרגלים, ונתינת משקל לתכונות מסוימות (מי ש'מתלהב' על בחורה 'רגישה' יקבל את הקליק המדובר מיד אחרי שהוא ירגיש שהיא 'רגישה', וזה לאו דווקא לטובתו)

אני נפרדתי מבחורה אחרי דייט ראשון. וזה לא היה בגלל מציאת חן.
לעשות מלא זה מוגזם.בסדר גמור
נשמע תירוץ צולע/:ילדת המדבר

למרות שאני יכולה להבין שפוסלים על אופי. לא יודעת מה תכונת האופי הספציפית שעליה היא פסלה, אבל אולי היא מאוד קריטית לה

אין בעיה להפרד על בסיס של תכונת אופיקוד אבל פתוח
רק אל תשפטו על בסיס פגישה אחת תכונת אופי. זה לא משהו שאפשר באמת לדעת אחרי מפגש אחד. וגם אם כן, זה לא אומר שאין התאמה... יש הפתעות בחיים
רוב הקשרים נגמרים אחרי דייט אחד, אז זה בכלל לא נדיר.תפוח יונתן

ורוב הסיבות לפסילה שנאמרות במפורש אחרי דייט אחד הן רק תירוץ לסיבה אחרת.

מהרושם שהיה לי ממנהקוד אבל פתוח
והרושם שאני יצרתי בדייט זה היה מאוד נכון במקרה הזה, וקצת עצוב לשמוע שרוב הדייטים נגמרים בדייט הראשון...

למה לא לתת צ'אנס, ואיך בכלל אפשר להכיר אדם תוך מפגש קצר אחד או שניים
אם אתה לא נוהג לפסול אחרי דייט אחדתפוח יונתן

זה אומר שיש לך שדכנים מעולים שמציעים לך בנות מאוד מתאימות. גם אני רוצה שדכנים כאלה

רוב ההצעות שמציעים לי נעות בין "הזויות" לבין "לא קשורות".

בול!! לא שמעתי הסבר יותר מדויק מזה!!!עונה חדשה
והכי הזוי שרוצים הסבר למה לא.. .
או שההגדרות שלך להזויות או לא קשורותקוד אבל פתוח
שונות משלי...
מה את אומר על יוזמה ציבורית?ה' תמיד איתנו
לא יוצאים לדייק אחד בלבד, לפחות שניים! (אני בעד 3 )

לא יעבוד אף פעם, אבל כלכך הגיוני וחשוב
נגד, נגד ,נגדלב אוהב

אני בעד!קוד אבל פתוח
ואני אגיד יותר מ3 לדעתי חודש, זה נשמע ארוך, אבל לדעתי רק ככה אפשר להכיר באמת חוץ ממקרים יחסית נדירים...
אני שוב אשאל-לב אוהב

למה נראה לך שאנשים פוסלים בגלל תכונות?

אדם רוצה עניין, חיבור, רגש ואם הוא לא רואה מרגיש את הקליק הזה בהתחלה מה הטעם יש בלהעמיק את הקשר..

יש לי הרגשה שאתה קצת לא מבין את מהות הפגישות...

מעמיקים קשר שיש בסיס של מציאת חן וכימיה ואז בודקים את המידות.. דגש על מידות כי תכונות אופי בד"כ הן נסבלות אם יש כימיה טובה.. גם אם הן מאוד שונות מהתכונות שיש לך.. 

ברור שצריך כימיה, חיבור רגש וכו'קוד אבל פתוח
אבל מי אמר שזה הכרחי בדייט הראשון/ שני/ שלישי?
תראה את התגובה שרשמתי עכשיו..לב אוהב

בדיוק.. חיבור ורגש לא תמיד מגיעים בהתחלהיעל מהדרום
לק"י

אני גם בעד להפגש לפחות פעמיים.
אלא אם מדובר בבן אדם ממש לא קשור/ דוחה אותי וכדומה.
מי אמר שצריך כימיה? מה זה החידושים ה אלההדוכס מירוסלב

לא ראיתי באף אחד מספרי רבותינו שכתוב שצריך כימיה בשידוכים

גם חיבור רגשי זה צמצום של המושג חיבור בכללי

אני לא רוצה להתחתן עם מישהי שאין לי כימיה איתהקוד אבל פתוח
ולא מכיר בחורה שתרצה
קנה פרומונים ותתיז על עצמך ועליה, הכל יהיה בסדרהדוכס מירוסלב

אגב, כימיה חולפת אחרי זמן מסויים. ללא יוצא מן הכלל

אז הוא צחק?קוד אבל פתוח
|ידפרצוף|
נראלי..רחפת..
חחח לא! אתם מבלבלים מושגיםהדוכס מירוסלב

ההתלהבות הראשונית הזאת היא לא חובה, היא רק דבר שה' יצר בעולם כדי שנרצה ליצור את הקשר הראשוני ולא נשאר בקליפה שלנו.

יש מקרים כאלה ואחרים שהכימיה יכולה להטעות (זה בסה"כ תגובה פיזיולגית של הגוף).

אם כשאתה אומר כימיה אתה מתכוון ל"לא-כימיה" אלא להתאמה באישיות, אחלה

ממש לא אכפת לי איך תקרא לזהקוד אבל פתוח
בכמ אני לא מדבר על התלהבות ראשונית (לאור העובדה השירשור מדבר על משהו אחרי דייט ראשון).
אלה ההתייחסויות הרגשיות לתגובה פיזיולוגיתהדוכס מירוסלב

שים לב שאין שם שכל בשום מקום מההחלטה וזה חלק מהבעיה.

ואם אתה בעד כל הכימיה הזאת, למה אתה נגד הבנות שמחליטות בדייט ראשון שזה לא זה?

לא הייתה כימיה, הן הגיבו לזה בצורה רגשית וחתכו...

אין בעיה עם החלטה על בסיס רגשיקוד אבל פתוח
יש בעיה עם החלטה על פזיזה.
אוי ואבוי למי שמחליט על פי רגשהדוכס מירוסלב

קוראים לזה "קטנות"

אז אוי ואבוי ליקוד אבל פתוח
אני אקבל עונש מהגננת

@לב טהור @רחפת.. @פסיפלורה1 @גננות
טוב...הדוכס מירוסלב

נהייתם מוזרים קצת

זה השעה מותר לנוקוד אבל פתוח
צריך גם שכל וגם רגש כשמחליטים להתחתןיעל מהדרום
לא שייך למה שאמרתי. מחליטים ע"פ שכל, לא ע"פ רגשהדוכס מירוסלב

זה לא סותר שצריך רגש או משהו כזה (וגם זה לא האידאל אבל 99% מהאוכלוסיה מושפעים מרגש עדיין)

אז אני לא מסכימה עם הגישה הזאתיעל מהדרום
לק"י

אז לא מרגישה צורך לדון בזה דיון סרק.

רק שאלה, ממי לקחת או שמעת את הגישה הזאת?
השאלה שצריכה להשאל היא ממי את לקחת את הגישה הזאתהדוכס מירוסלב

שמכריעים החלטות לפי רגשות... את זה לא שמעתי מעולם.

לא אמרתי רק לפי רגשותיעל מהדרום
לק"י

אחרי בסיס שכלי- תכונות מתאימות, רמה דתית וכו', אמור להיות רגש כלשהו של חיבה.
אחרת טכנית יכולתי להתחתן עם חצי מהבחורים הדתיים.

וממי לקחתי? כבר לא זוכרת בוודאות..
אולי שיעורים בנושא זוגיות?!
מסכן הדור שלנו, לא שמע על שכל כנראה...הדוכס מירוסלב

רגש הוא כלום, שכל הוא הכל.

השכל ממלא את הרגש ויוצר אותו.

הרגש לא אמור להשפיע על כלום, הוא החיבור בין השכל למעשה.

כנראה שהתערבב המושג שכל עם מוח וחשבונות

בסולם יעקב השכל הוא דרגה מעל הרגש והוא חוויה עמוקה ועל-רוחנית

לא בקטע הפוגע חלילה, אבל אשמח לשמוע ממךיעל מהדרום
לק"י

אחרי שתתחתן איך החלטת..
כי אתה קיצוני לענ"ד.

(אם לא צריך שום רגש, למה שלא נתחתן ישר רק לפי נתונים שנקבל?
למה לטרוח להפגש, אם שכלית הנתונים מתאימים?! יאללה חתונה)
או שמא אתה מגדיר רגש אחרת מרוב בני האנושיעל מהדרום
זה האידאל. מה לעשות שאנחנו דור שבור?הדוכס מירוסלב

גם אני אחד מהשבורים.

כולם כאן במהלך של נערות עד גילאים נורא מבוגרים.

צורת החשיבה הזאת הייתה צריכה להסתיים בגיל 20 (כשאם זוכרים מקבלים את הנשמה, שמשכנה במוח והיא השכל).

בכל מקרה ההכרעה חייבת להיות ע"פ השכל, אחרת זה מסתיים בגירושים.

פשוט רובנו מערבים רגשות בהחלטה ולכן לוקח לנו הרבה זמן יחסית להתחתן (לא מדבר על מצבי קיצון של רווקים זקנים כמוני)

אבל על מה אתה מסתמך שזה האידיאל?!יעל מהדרום
לק"י

בשום מקום בתורה לא ראיתי שיש הנחיה כזאת. ובטח לא הלכה כזאת..

ונניח שלפני 2000 שנה כך נהגו. זה לא איסור תורה. צריך להתאים את ההנהגות לדור...
ועוד דבר-יעל מהדרום
לק"י

גבר חייב הלכתית לראות את האשה לפני החתונה "שמא תתגנה בעיני", כנראה שגם ההלכה מתייחסת לזה שצריך משהו מעבר למדד השכלי היבש.
מ דיבר על הלכה?! הדוכס מירוסלב

אבל רואים פה הדרכה של חז"לברגוע

שצריך גם חיבור ריגשי ולא מספיק רק בשכל.

בדור שלנו זה יותר מודגש כי הקשר בין בני זוג יותר עמוק מפעם.

ככה כולם מדריכים היום (כולל רבנים), שצריך לראות לפני החתונה שיש גם חיבור ריגשי.

כמו שמסבירים את "אין אדם לומד תורה אלא במקום שליבו חפץ".

כשמישהו בוחר ישיבה, לא מספיק שיש התאמה בשכל, אלא צריך גם לראות שיש חיבור למקום.

🤦🏽‍♂הדוכס מירוסלב

ברור שצריך להתחשב ברגש, אבל לא מחליטים לפיו.

המאמר שציטטת, "אין אדם למד" הוא הדוגמא הכי ברורה.

אדם לפעמים לומד כי הוא מחליט רגשית להגרר אחרי רושם, דמיונות, והוא לומד במקום שהוא מדמיין שהוא רוצה.

זה רגש מעוות, וזאת החלטה לא שכלית.

לעומת זאת אדם שרוצה ללמוד במקום הנכון בשבילו עושה שיקול *שכלי* של לאן הוא נמשך, איפה הוא מצליח, מה הוא צריך ללמוד וכו' ואז מחליט. זה המקום שליבו חפץ.

זה מובא בהרבה מקומות, שמעתי בשיעור מהרב יעקב יוסף את זה בשם אחד הספרים (ברח לי כרגע השם אבל זה ספר מוכר) שאמר שאדם שלא לומד את מה שהוא באמת *צריך* לא יצליח אף פעם.

זה לא שונה בשידוכים.

הדור שלנו היום לא "מודגש יותר" הדור שלנו מדומיין ומסכן...

אני רואה שגילית אימוג' חדשברגוע

אני חושב שאנחנו לא כ"כ חולקים.

אתה בעצמך כותב שצריך להתחשב ברגש.

ז"א ש*גם* הרגש משפיע על ההחלטה,

זה בדיוק מה שכתבו פה.

חח זה בהעתק הדבק שלי, ניצלתי את ההזדמנות הדוכס מירוסלב

אנחנו לא מסכימים.

שים לב: אתה חושב שהרגש משפיע על ההחלטה.

אני אמרתי שההחלטה מתחשבת ברגש.

כלומר לא צריכים להתעלל ברגש, אבל לא לקחת אותו בחשבון.

אם הרגש מנגד לאמת, מתחשבים בו? ברור שלא.

בא לי מאוד לירות במישהו, האם אערב את הרגש בהחלטה? ודאי שלא.

ההחלטה לא לירות היא כי כך ה' ציווה, החלטה שכלית.

אני מתחשב ברגש בכך שאעשה כל מה שאפשר כדי להרגיע אותו (לדוג' לפתור את הכעס עם כוס מים קרים, מדיטציה, טיול בחיק הטבע וכו').

מי שלא יתחשב ברגש וסתם יקבור אותו בסוף יתפרץ ויאבד שליטה.

לעניין שידוך, אם השכל אומר שזה כן, אעשה כל שאפשר כדי ליישר את הרגש איתו. [בהנחה שבאמת הרגש לא מתיישר, ברור שצריך לחשוד שהשכל שלנו בכלל לא שכל אלא דמיונות]

אבל תהיה בטוח שהדור שלנו, דור ה"חותכים על דייט ראשון בלי לדעת כלום", לא מערבים הרבה את השכל בהחלטות. וזאת הסיבה שאנחנו (כולל אותי, כן) עדיין רווקים.

מי שמשליט את השכל (השכל! לא המוח, לא ההתחכמויות. הנשמה) על הנפש שלו, היא קשובה לו. בדור שלנו זה נקרא לענ"ד אדם גדול. כזה שה' לא יצריך אותו את כל התהליכים הקשים שאנחנו עוברים בשידוכים.

"מוח שליט על הלב"ברגוע

נכון שצריך להזהר שהרגש לא ישלוט עלינו,

ולכן צריך לבדוק מאיפה הוא נובע.

ואם הוא נובע ממקום טוב- צריך להחשב בו.

זאת בדיוק הנקודה שלי,הדוכס מירוסלב

מי יכול להעיד על עצמו שהוא כבר כזה נקי וחף מדמיונות שיש לו דעת תורה והוא יודע בדיוק איפה הרגש והשכל מתחילים והדמיונות נגמרים?

בשביל זה יש תלמידי חכמים שיש להם דעת תורה.

שים לב טוב למשפט האחרון שכתבת "ואם הוא נובע ממקום טוב- צריך להחשב בו". מי יערבנו ליבו לומר דבר כזה? בטח לא בודרנו.

זאת הנקודה שלי.

ישר כח

ומי ערב שהמח שלנו נקי?ברגוע

אנחנו עושים את ההשתדלות שלנו,

ולפעמים הולכים לשאול חכם.

זה מה שאני אומר!! הדוכס מירוסלב

לא לסמוך על עצמך, לברר עם מי שדעתו כן נקיה.

קח בחשבון שלעשות השתדלות בדברים הדקים האלה זאת הסיבה המרכזית שאנחנו נאבקים ברווקות.

ולכן מה? לא נקבל שום החלטה?ברגוע

איך הגעת לזה? אמרתי, מחליטים לפי השכל...הדוכס מירוסלב

ואם השכל לא נקי, שואלים חכם (חכם אמיתי) ומשתדלים להצליח לעשות מה שהוא אמר.

כמובן שזה לא תמיד עובד, בעיקר כי הרגש משתק אותנו... פה נכנסת ההשתדלות

אז אנחנו חולקים רק במינון..ברגוע

אני חושב שאדם ממוצא יכול לקבל החלטות לבד עפ"י השכל והרגש,

ולא צריך לחשוש כל הזמן שהמח והלב שלו לא נקיים מספיק.

כמובן אחרי השתדלות לקבל את ההחלטה ממקום נקי, והרבה תפילות וביטחון שה' מנהיג אותנו.

אנחנו לא חולקים במינון, אתה חוזר אחורה שובהדוכס מירוסלב

אתה אומר שמקבלים החלטות ע"פ השכל והרגש.

אני אומר שרק ע"פ השכל תוך כדי התחשבות ברגש כדי לא ליצור מצוקה או התפוצצות...

לגבי המשפט האחרון, אדם שבאמת מחליט בשכל (ומתחשב ברגש), אני מסכים איתך לחלוטין

[מסכים איתך שלא צריך להפוך את זה לאובססיה, אבל בהחלטות הרות גורל כמו נישואים, כן כדאי לברר כמו שצריך כדי לא להתגרש בשנה ראשונה... ורואים את זה המון היום]

אני אומר שצריך להתחשב ברגש מלכתחילהברגוע

לא רק כדי שלא יגרום למצוקה, אלא כי רגש שמגיע ממקום נקי הוא בהחלט חשוב, במיוחד בהחלטה עם מי להתחתן.

ואני נותן ברוב האנשים יותר אמון שהרגש מגיע ממקום נכון.

לא חושב שצריך לשאול רב לפני שמתחתנים אם אין חששות מיוחדות.

להתחשב זה לא לערב בהחלטההדוכס מירוסלב

הסיבה היחידה להתחשב ברגש מופיעה בחלק מספרי המוסר, שזה "כדי לעשות חסד עם אותה עניה", כדי שהנפש לא תגיע למצב לא בריא (של עודף או חוסר).

הדבר דומה לגידול ילד. אם רוצים לעבור דירה והילד לא מסכים, מבטלים את המעבר? זאת גישה פדוצנטרית שבאה מארה"ב. מסכנה משפחה כזאת...

מה כן עושים? מפייסים את הילד ומשכנעים אותו לקבל את ההחלטה בטוב ובנעימים. ואם לא מצליחים, tough luck לילד. בהנחה שהוא לא יתפרק.

לגבי הרגש הנקי, אני לא מסכים איתך.

לגבי ההתייעצות עם הרב, אני מסכים, ברור... אם הרגש תואם לשכל (ולמציאות), אין שום בעיה מלכתחילה. אבל רובנו, עובדתית, לא הגענו לשם. בע"ה בקרוב

מז"א על מה אתה מסתמך? דברים פשוטים לא צריכים ראיההדוכס מירוסלב

מי אמר שזה איסור? כתבתי איפשהו מקורות לאסור את זה?

זה פשוט מתכון לכישלון וגרירת רגליים

אההה...הבנתייעל מהדרום
לק"י

אז ההגיון שלי אומר אחרת, וגם נסיונם של הרבה אנשים ושלי ביניהם.

אם זו דעתך האישית- תפדאל. חשבתי שאתה מסתמך על מישהו...
הלכה, אדם שמתעסק בנושא זוגיות....

חחח אני מסתמך על איך שהעולם עובדהדוכס מירוסלב

וזה מובא בפשטות בהרבה מאוד ספרים, רובם אליבא דפנימיות.

כנראה שזה פחות שייך לנשים, שעובדות יותר עם רגש ולכן קשה להן לקבל את זה...

הבנתי...שבת שלום!יעל מהדרום
שבת מבורכתהדוכס מירוסלב

אז צדקתיקוד אבל פתוח
אמשול לך משל, מהרב טלה' תמיד איתנו
יש רכבים עם סטרטר, יש כאלה שיכולים גם בלעדיו להניע גם בירידה.
רוב האנשים חושבים היום במציאות רגעית, אם אין קליק= אין כלום וזו שטות גמורה, איך אפשר להיות קשור לאדם ולהכיר אותו אחרי שעתיים?! (בעצם רוב האנשים לא מנסים בכלל להניע בירידה, למרות שכנראה שהם יכולים).

בפגישה הראשונה בודקים בצורה מעמיקה יותר מהבירורים, אם ישנו בסיס לקשר שייתפתח לאחר מכן... (לצורך כך צריך לפחות עוד פגישה-שתיים- כדי לראות אם מתחיל להיווצר קשר)

מה גם שאם כל אחד יצא עם מישהו אפילו עוד פגישה אחת, ישנם יותר סיכויים שהוא יוכל לשדך אותו לאדם אחר אחר כך...

נשמע יפה בתיאוריה.. במציאות זה אחרת..לב אוהב

לא יצא לי "פתאום" להרגיש חיבור ורגש שלא היה את זה בהתחלה..

אם אני לא רואה בסיס ופוטנציאל לזה בתחילת קשר - משמע פגישה ראשונה מקסימום שנייה. אני לא ממשיכה..

ובדקתי את זה עם חברות שלי. התשובות זהות.. 

תוצאה של שטיפת מוח של תרבות מערביתה' תמיד איתנו
והבנה לא נכונה של כיצד נבנים קשרי זוגיות
(רמז: לא כך)

מעתיק מתוך תגובה אחרת שלי בפורום

יסוד הנישואין הוא השאיפות המשותפות, כל מידה, תכונת אופי שמחפשים צריכה להימדד ביחס ליכולת שלה למלא כזוג את השאיפה (למשל, אם הבעל שואף להקים יישובים חדשים, לא צריך שהאישה תהיה שרופה על העניין, אלא מספיק שהיא תתמוך בכך שהיא תהיה עקרת בית, שתכין ותתן מענה גשמי ורוחני לשאיפותו של הבעל. לכאורה תכונת אופי סותרת, הרי צריך שהיא גם תרוץ איתו ותיקח חלק במאבק וכו'(תכונת אופי - לוחמנות, אסרטיביות) משמע שלא תמיד כך הדבר) ולהבדיל אם אני מחפש גומלת חסדים ואיני כזה ואין לי אידאל כזה, לשם מה אני מחפש? כדי להתגאות שכך אשתי?
אם כן, זהו הבסיס- שאיפות משותפות ועל גבי זה תכונות אופי (בין זהות בין סותרות/ משלימות) שיחד עוזרים למימוש השאיפות
השלב השני הוא ההתאמה הרגשית- צריך שבמהלך הפגישות יווצר קשר רגשי כלשהו, תחושת נעימות מהשהות המשותפת. כיצד קשר זה נוצר- למעלה מהבנתנו ותלוי בהמון סייעתא דשמיא (אין הכוונה לאהבה, שיכולה להיות מושגת רק לאחר הנישואין)

לגבי החיצוניות או תכונות אופי שמפריעות (למרות שלכאורה הן מתאימות לשאיפות) למרות שמצד האמת הן לא אמורות להפריע, אין להתעלם מן הדבר אבל לא מעט פעמים יש צורך בעבודה עצמית על מנת שזה לא יפריע. אך אם זה מפריע, למרות שמצד האמת לא זה הדבר שגורם לאושר, אך מצד אנושיותנו הוא עלול להפריע ולכן אין להתעלם מהפרעות הללו.
שוב- תיאוריות.. המציאות מדברת בעד עצמה..לב אוהב

...!הדוכס מירוסלב

תבדקי מתי מי שחושב ככה מתחתן... ואחרי כמה צרות.

אנשים מערבבים תגובות כימיות של הגוף עם רגש ועם התאמה.

אין קשר בין רגש לבין התאמה... וגם אינטואיציה היא בסופו של דבר השגה מעולם הרגשות ויכולה להטעות מאוד.

בעד או נגד?לב אוהב

לא הבנתי את השאלההדוכס מירוסלב

מה פירוש "...!"? בעד או נגד?לב אוהב

תהיתי אם קראת את הטקסט ההוא...הדוכס מירוסלב

אה עכשיו ראיתי..לב אוהב

בכובד ראש? הדוכס מירוסלב

אני כבר מכירה את הדעה הזאת לב אוהב

אנשים כופים את עצמם לתוך המציאות הזאת...ה' תמיד איתנו
זה דורש המון עבודה עצמית לצאת מהתפיסות האלה (ולא תמיד זה כלכך קל) זה קשור להמון השפעות חברתיות ותרבותיות בעייתיות שנשתרשו בציונות הדתית. תפיסות שגויות לגבי אהבה, מהות הנישואין, האופן שבו יוצרים חיבור...
לא עוזרת לכך החשיפה העצומה לערכי תרבות המערב בעצמם.
למשל סרטים, שמעבירים בתת מודע כל מיני מסרים שנקלט אצלנו והופכים למובנים מאליהם למרות שהם שקר גמור
ממליץ מאוד לקרוא את הספר של ר' מרדכי שטרנברג לתוספת ביאור (קוראים לספר בית נאמן בישראל)
המציאות *שלך* כפי ש*את* רואה אותה.ענבל
בס"ד

אני חושבת שהרוב המוחלט של האנשים פה לא יסכימו איתך וגם אני לא מסכימה איתך.
אמנם לא חוויתי המון דייטים כמו שאת חווית כנראה אבל בהחלט בואי נגיד שאם מי שמולי היה חושב כמוך אני לא הייתי מתחתנת שבוע הבא. שברתי את כל מוסכמות הדייט הראשון עוד לפני הדייט הראשון. הודעתי לו חגיגית שאני לא הולכת לעקוב אחרי שום חוק וזה הולך להיות אסון מבחינה פורמלית. בואי נגיד שאם לא הייתי הראשונה שלו סביר מאד שהוא היה פוסל, רוב הבחורים ביו בועטים אותי מכל המדרגות על מה שעשיתי בדייטים הראשונים.
יש אנשים שבדייט ראשון (או בכלל בדייטים) לוקח להם המון זמן להראות את מי שהם באמת כי הם פשוט כאלה, מפגשים ראשוניים הופכים אותם לאחרים (אותי למשל מפגשים חברתיים חדשים הופכים לדברנית בלתי נלאית ואחת שמתזזת בין כולם ומדברת עם כולם וקופצנית ברמה הזויה, אני לא באמת כזאת ואני אפילו לפעמים קצת לא אוהבת את זה, מרגיש לי קצת גס וסוג של בת כפר כזאת), דייט ראשון לא יעיד עליהם כמעט כלום. מציאת חן? על בסיס מה? על בסיס אדם שטכנית הוא לא באמת האדם היומיומי שאני? לא קצת מוזר?
אני מתקשה להאמין שיש הרבה זוגות שאחרי דייט ראשון מחליטים ויודעים (אנחנו דווקא כן הבנו שזה די זה אבל כאמור לעיל- אנחנו סיפור מיוחד בפני עצמו), לא מכירים אדם כל כך מהר בטח לא בדייט סטנדרטי שלוקח שלוש שעות גג (לצורך העניין, שלנו היה שש שעות והשני שבע שעות, אז לפחות היה לנו קצת על מה להסתמך).

בקיצור, צר לי שזאת החוויה שלך אבל כפי שניתן לראות- הרוב המוחלט פה והרוב המוחלט שאני מכירה לא מסכים איתך. זה נכון שיש מקרים קיצוניים שבאמת ההצעה הזויה, אבל ברוב המקרים זה די סטנדרטי ופשוט מנסים לתת צ'אנס כי זה לא כזה נוראי.
היי לב אוהב

קראתי הכל ועוד תגובות שמתנגדות למה שאמרתי..

יכול להיות שזה באמת תלוי אדם. אבל אני אומרת לך שבאמת ניסיתי, וכל פעם האינטואיציה לא טעתה!

בהתחלה באמת הייתי מנסה עוד פגישה ולא פוסלת ישר. וזה פשוט לא עבד. לא התפתח משהו. ואני גם לא מצליחה להוציא מעצמי דיבורים שהבחור לא מוצא חן בעיניי. יכול להיות שזה נשמע מאוד שטחי שאני אומרת מוצא חן בעיניי, אבל אצלי זה כולל הרבה דברים.. 

לכן היום אני באמת באה מנקודת הנחה של להקשיב לאינטואיציות שלי.. אין לי כוח לדייטים שאני פשוט סובלת כי אני לא מתחברת לבן אדם.. הייתה לי פעם אחת שפשוט בכיתי כי הכרחתי את עצמי להפגש עוד פגישה למרות שהבחור לא מצא חן בעיניי.. לא יכולה להיות במקום הזה שוב.. 

כרגע אני די מאמינה בדרך הזאת. נראה מה ימים יגידו..

מזל טוב לכם!!!  אני אשמח לשמוע את הסיפור המעניין שלכם חח..  

זה כל כך קשה להעביר שעתייםקוד אבל פתוח
עם מישהו שאין מציאת חן? עם חברות שלך זה גם ככה?
עם חברות זה אותו דבר האמת .. כן..לב אוהב

כלומר עם אנשים שאני מרגישה שקל לי לדבר והשיחה זורמת לי , וכיף לי.. סביר להניח שניהיה חברות טובות.. וכל השאר נוצר מצב שאין קשר של חברות עמוקה, רק שלום ומה קורה וכאלה.. 

לא קרה לי שהייתה מישהי שלא היה לי כיף לדבר איתה ופתאום נהיה כיף ומעניין.. זה די סטטי..

וכן בשבילי זה ממש סבל, אם אני לא מרגישה זרימה בדיבור ועניין, מאוד מאוד קשה לי לאלץ את עצמי לפתח שיחה. כי אני בן אדם שלא יודע לזייף..  

ותאמין לי שזורם לי אני לא מפסיקה לדבר חח 

הוא לא באמת כזה מעניין 😅ענבל
בס"ד

פשוט בואי נגיד שמי שמכיר אותי יותר יבין למה זה מפתיע (גם למה זה מרגש כל כך, לפחות חלק מהחברים הממש טובים שלי).
אני הכי בעד אינטואיציה, אני פשוט בעד גם לבדוק שהיא לא עובדת עלינו קצת כי לפעמים היא פשוט מחפה על פחד. בסופו של דבר אינטואיציה כן נובעת ממנו.
בקיצור, אם את חושבת שככה נכון לך אז אחלה, רק שימי לב שזה לא מגיע ממקום אחר...
😰איך גס ובת כפר באותו המשפט?!אליפלא
סליחה הייתי חייבת
גס לא בקטע בוטה, בקטע לא מעודן..ענבל
אני אוסיף רק משהו..לב אוהב

אני יכולה להגיד לך עליי שאם הבחור לא מוצא חן בעיניי אני לא מצליחה לפתח שיחה!..

לא לשאול שאלות, לא להתעניין, כי הבן אדם פשוט לא מעניין אותי...!

לכן אני לא יכולה לראות את עצמי קובעת איתו עוד פגישה כדי "לבדוק".. אין מה..

את לא חושבת שיש סיכויקוד אבל פתוח
שאחכ הוא כן יעניין אותך?
ממש לא.. וניסיתי את זה גם..לב אוהב

השאלה מה זה אומר לנסותקוד אבל פתוח
אם באים עם ראש סגור, כנראה גם 10 דייטים לא יעזרו...
גם כשבאים בראש פתוחתנו לגדול בשקט
אם כבר קולטים שזה לא שייך אז חבל למרוח את הזמן של שני הצדדים
עצם זה שאת יוצאת מנקודת הנחה שזה לא שייךקוד אבל פתוח
אומר שזה לא בראש פתוח.

יש אמירה ש90% מהגברים יכולים להיות נשואים ל90% מהנשים
לא הבנתתנו לגדול בשקט
בהתחלה מגיעים בראש פתוח, ולפעמים תוך זמן קצר מבינים שלא שייך אז אין קטע
וזאת הבעיהקוד אבל פתוח
בגלל שבהתחלה אין תחושה שזה זה אז לא באים לדייט הבא עם ראש פתוח, ואז ברור שלא יתפתח כלום.
אז בוא נשאל אותך:לב אוהב

מה אם כן גורם לך להגיד כן ולהמשיך לפגישה נוספת?

לפי השיטה שלך עם כל בחורה אפשר להמשיך לפגישה נוספת.. 

נכון אני יוצא מנקודת הנחה שאני ממשיך אלא אםקוד אבל פתוח
אני יודע שהיא לא תהיה אישתי.

זה יכול להיות בגלל שיש לנו שאיפות שונות לבית שאנחנו רוצים להקים.
זה יכול להיות חוסר יכולת לתקשר, שלא משדרים על אותו גל.
זה יכול להיות עוד המון דברים, וגם כמו שאת אומרת שאין כימיה או חיבור או רגש, וזה הכי הגיוני להחליט שזה לא מתאים, אבל אני כן חושב שצריך לדעת שאין את זה, ואת זה לדעתי אי אפשר לדעת אחרי דייט אחד.

וזו לדעתי נקודת המחלוקת שלנו, האם זה שאין רגש/ כימיה/ חיבור בדייט הראשון, את טוענת שזה לא יגיע בכלל (הבנתי נכון?), אני טוען שסביר להניח שזה כן יגיע.
בדיוק!לב אוהב

אתה אומר בעצמך שאתה שולל אם אתה לא רואה את הבחורה כיכולה להיות אשתך.

זאת בדיוק הנקודה שלי. שמרגישים כל כך חוסר קשר וזרימה שאין מצב שהמציאות הזאת תהפוך לבעל ואישה... ולכן שוללים אפילו בפגישה ראשונה...

למה אם כן אתה כל כך לא מסכים איתי? 

אני לא מסכים שאם הדייט הראשון היה רגועקוד אבל פתוח
זה מעיד על הדייטים הבאים (בהנחה שגם לדייטים הבאים באים בראש פתוח).
הוא אמר משהו אחרבכל דרכיך
שהוא חותך אם הוא 'יודע שהיא לא תהיה אשתו'. לא שהוא מחליט שהיא יכולה להיות, אלא אם הוא רואה שבטוח לא.
הבנת את ההבדל?
את מחפשת למצוא כן גדול חדר בפגישה הראשונה, הוא אומר שאם אין *לא*, הוא ימשיך פגישה הבאה גם אם אין *כן* מטורף.
היינו הך..לב אוהב

מאיפה הוא החליט "שהיא לא תהיה אישתו"? מאותם סיבות שאני החלטתי שהוא "לא יהיה בעלי".. ולא, אני לא מחפשת פרפרים והתלהבות.. 

בד"כ אם אני רואה שנעים וזורם, אני כן מנסה עוד פגישה.. 

ולא יצא לי לפסול על רמה רוחנית כי את זה אני כבר מבררת לפני הפגישה, לכן מה שנשאר זה ממש נטו מציאת חן.. ואם אני רואה שאין שום קשר וחיבור והוא "לא יהיה בעלי" אז לא, אני לא אנסה עוד פגישה.. אני כבר יודעת לזהות מתי מישהו מוצא חן בעיניי ומתי לא ב"ה..

והטענה שלי שאי אפשר לדעת את זהקוד אבל פתוח
על בסיס דייט אחד או שניים.

זה שלא היה בהתחלה שום קשר וחיבור, לא אומר בכלל שאחר כך לא יהיה.
אז בעצם אתה אומר כן לכל פגישהלב אוהב

גם אם לא היה חיבור ומציאת חן בהתחלה? אם בתכלס הכל שכלית מתאים? 

אז על מה אתה פוסל חוץ מדברים טכניים בפגישה ראשונה? (מקודם אמרת אם אני רואה שהיא לא תיהיה אישתי. זה לא ברור. תן דוג' על מה בדיוק תפסול.. ) 

בפגישה ראשונה לא יצא לי אף פעם להגיד לאקוד אבל פתוח
באופן כללי על מה אני אחליט שזה לא מתאים.
1. חוסר מציאת חן, כמובן רק אחרי כמה פגישות.
2. חוסר התאמה בבית שאנחנו רוצים להקים.

באופן כללי אני חושב שאם יש משהו שמפריע לי, אני אחכה שזה יצוץ שוב, ואדבר איתה על זה ורק אז אקבל החלטה ולא לפני כן. ומימלא צריך עוד דייט כדי לדבר, ורק אז לקבל החלטה.
אוקי..לב אוהב

והאם קרה לך שהתפתח מציאת חן תוך כדי מספר פגישות? 

כן ויצא מזה קשר של חודשיים...קוד אבל פתוח
ועל מה נפל בסוף אם כך?לב אוהב

סליחה אם אני נכנסת יותר מדי לפרטים.. 

פשוט באמת מעניין אותי לדעת.. 

דברים אחריםקוד אבל פתוח
יפה.. טוב לשמועלב אוהב

לא רציתי לערוךקוד אבל פתוח
גם היה ההיפך, שמישהי שהדייט הראשון היה מדהים ואחכ עברו כמה דייטים והבנתי שכימייה אין בינינו.
האמת שגם לי זה קרה.. הפתיע אותי ממש!!...לב אוהב

אבל הסיפור אצלי קצת אחרת.. אבל עדיין הייתי בשוק..

איך בהתחלה הייתה כימיה מדהימה ואח"כ (אחרי שנתיים כמעט שניסינו שוב) לא זרימה, לא חיבור ולא כיף.. מוזר... זה האמת קצת ערער אצלי את התיאוריות שלי חח

אז אדייקבכל דרכיך
ההבדל הוא בסיבות.
את מחליטה שהוא לא יכול להיות אם אין מיד מציאת חןחןחיצונית, שפת גוף.. ואם הבנתי אותו, וזה כמו שאני עושה, ההחלטה ש'אין מצב' באה על סיבות אחרות - התנהגות, מידות, ושהשיחה לא זרמה בכלל.. אלה מבחינתי סיבות לפסול אחרי פעם אחת..
אישית אני מנסה לבדוק, מפתחת שיחה, להכיר את האדם שיש פה, גם אם חיצונית לא התרשמתי לטובה
חחח את מזכירה לי את אחותי.*צועד*
נגדתנו לגדול בשקט
ודווקא בתור אחת שלרוב לא פוסלת על סמך פעם אחת. לפעמים ממש אין קשר.

ו@{ר}ציני חודש זה המון זמן!
זה יעכב את הזיווג, וחבל.תפוח יונתן

אם אתה יודע שהסיכוי לפתח את הקשר הנוכחי הוא קטן, אז אתה רק מושך את הזמן עד שתתפנה לפגוש את אישתך לעתיד.

בשביל לקצר את הזמן של הרווקות צריך גם לפסול קשרים מיותרים שגוזלים זמן, זו גם השתדלות חשובה למציאת הזיווג.

מצטער אבל טפשית היוזמהבסדר גמור
הייתי כה מתוסכל יותר אבל אין מה לעשות זו הנהגת הבוראבסדר גמור
בעולם. ככה הוא החליט שאנשים יתגלגלו ויתקנו את אשר להם לתקן בעוהז.
לפחות זה חוסך לך זמן עד לאחת.
ב"הצלחה!
לא כ"כ מסכימה. לפעמים פגישה של שעתיים מלמדת אותךn.l
כ"כ הרבה על הבן אדם...
ברגוע
אני מסכים איתך שאם מבררים טוב לפני אין סיבה לפסול אחרי פגישה אחת.
אבל לא לפסול לפני חודש (מה שכתבת בהמשך) נשמע לי מאוד מוגזם.
(לגבי הכותרת: סוף סוף כזו תגובה, תודה)קוד אבל פתוח
חודש זה קצת הקצנה שלי, אבל העיקרון הוא שרוב הגברים בעולם יכולים להתאים לרוב הנשים בעולם, ואם יש שאיפות משותפות, אז כנראה שזה מתאים. ואם לא, אפשר להיפרד אחרי חודש ומשהו, אבל לדעתי יותר סביר שמה שיקרה זה שמגלים שהפער הוא לא כל כך נורא...
אף פעם לא הבנתיבכל דרכיך
את המחשבה שרוב האנשים יכולים להתאים.
הי חבר, זאת החלטה לכל החיים, זה לא להסתדר עם חבר בחדר למשך שנה שנתיים.
למרות שכשאני חושבת על אני מבינה למה אתה חושב את זה, אבל תכלס, בפועל למשל הגיסים שלי, אף אחד מהם לא היה יכול להתאים לי או לאחות אחרת. אני לא אומרת שזה נשמה אחת בכל העולם שמתאימה. וגם יש אנשים שמתחברים בקלות ולעומק עם מגוון אנשים. ועדיין גם להם, מתוך מלנתלפים חברים טובים, יהיו הבודדים ההכי קרובים.
ובמיוחד שאנחנו כבר בתקופה שברור שקשר צריך להיות עמוק ומקדם ואפילו נשגב ולא 'מי שבא ברוך הבא'
תגיע לדייטים עם ראש חילוני.*צועד*
=להכיר בכיף. לא חתונה ולא כלום.
אפילו אפשר להוסיף 'להנות'

זה עוזר מניסיוני. אם אתה תרצה להינות, יהיה מהנה יותר והבחורה תמשיך כי כיף לה.

בשלב מאוחר יותר, תתפלפלו על התאמה.
מה קשור חילוני רחנא לצלן? ליהודי אסור להנות?בסדר גמור
ציני. שפה ביינישית.*צועד*
בעיקרון שנהנים שלא לשם שמיים- החיצונים מקבלים השפעה מזה..לב אוהב

אבל אני לא אכנס לנושא של הנאה אצל יהודי בעולם הזה.. 

^^ רק בלי הכותרתאוריה,
בול הגישה שלי!לב אוהב

ככל שנכנסת יותר לעולם הזהרחפת..
מבינה שהכל מלמעלה
אין כללים
לעולם לא אבין
לא מה אני באמת חושבת
וודאי שלא מה הצד השני חושב
יש סיכוי, אין סיכון
יש סיכון, אין סיכוי
אין וודאות
לא נכון, מה נכון
אולי מעט מה לא נכון לי
וגם זה לא בהכרח.

לסמוך על ה' יתברך
לסמוך על התחושות שלי
להתחשב בתחושות של אחרים
ושוב, לבחור להקשיב לעצמי.

ובאופן הפרקטי, לעצמי משתדלת להישאר עם ראש פתוח לפגישה שנייה גם כשזה פרווה.
אם זו תחושה של לא מוחלט מבחינתי, לא אמרח אדם אחר ובעיקר לא את עצמי. 'כולה עוד פגישה', אבל זה כן עוד כוחות נפש וצריך לדייק את עצמנו אם אפשר ולחסוך אותם.
בפגישות ראשונות לתחושתי אין מה להיכנס במשותף לסיבות מה מפריע ולמה.. זה שלב כ''כ עמום.
מה שכן, היו פעמים שזה לא היה נראה הכיוון בכלל שיתפתי את הבחור, ובהתחשב בהרגשה שלו שכן כדאי לנסות שוב. חשבתי קצת ונפגשנו שוב. (החשק לענ''ד מאד מושפע מהגישה של הצד השני, אם הוא מתלבט וגם אני בלבט, לא ימשיך העסק.. צריך רצון חזק לפחות מצד אחד. זה כמו כמו נדנדה)

שטף מחשבות.. רק שתחדיר לעצמך חזק! מי שכ''כ לא רוצה, זה לא מתאים לך! חוסך לך זמן, התחבטויות נפש, האחריות להגיד 'לא', קשה בעיניי הרבה יותר מלקבל 'לא'.
בעז''ה שתמצא בקרוב את זו שנפשך מבקשת ושנפשה מבקשת אותך לא פחות.
וואו.מדויקמישהי 1
תודה!רחפת..

הרגיש לי כמו בליל.

כתבת מאוד יפה!לב טהור:)

אני מסכים חלקיתקוד אבל פתוח
אם אנחנו בנקודת מבט של זה שקיבל תשובה שלילית אז את בהחלט צודקת.

אבל כשנמצאים במקום של קבלת החלטות, להגיד זה משמיים זה לא נכון, כי שם בדיוק נמצאת האחריות שלנו.
אני ממש לא במקום של להטיף לה, ולא אמרתי לה כלום.

כתבתי את זה משתי סיבות
א. לקבל אימפטיה (תודה @ברגוע)
ב. לעלות למודעות שמה שרואים בדייט ראשון זה לא בטוח נכון, ומימלא לא כדאי לקבל החלטה על פי זה.
ב. מסכימה איתך שפגישה אחתרחפת..
לא מעידה, ועדיין יש פעמים (מעטות לדעתי) שהיא מספיקה כדי להבין שלא שייך.. במיוחד כשנפגשים יותר זמן.

א. מבינה את התחושה גם אם אין ביכולתי להזדהות.. אכן מבאעס. מאחלת לך שלא תצטרך לחוש זאת יותר. ואשריך שהראייה שלך רחבה ומכילה כלפי סוגים שונים של בנות אדם.

מעניין אם אפשר להתנות מראש שיש שתי פגישות.
ואו! באמת מעניין! זה גאוניאליפלא
לא יודעתy101
להסביר למה זה קורה שמחליטים/מחליטות אחרי דייט אחד שלא מתאים.
אבל מנסיון כשאני מחליטה אחרי דייט אחד שלא מתאים. זה יכול להיות ש: 1. הבחור לא מוצא חן בעייני חיצונית ברמה של דחיה כלומר נתון חיצוני בולט בו לא מוצא חן בעייני (אגב זה לא בהכרח משהו חיצוני שנחשב למכוער באופן כללי אלא טעם אישי) . 2. הבחור התנהג בהתנהגות בוטה לא מקובלת מוזרה או לא מנומסת על פי רוב, אלי או אל משהו בסביבה שהינו כמו שומר מלצר.
אם אתה לא שייך למקרים מהסוג השני כך אני מבינה ממה שאתה כותב כאן.אז ממליצה לך לא לקחת את הדחיות על הדייט הראשון אישית. וגם לא להתייאש מהן כי זה טעם אישית של כל אחת שאתה נפגש. אז בע"ה תמצא את זו שאתה בדיוק מוצא חן בעינייה.
ועוד הערה כללית מוסיפה אם משהי /משהו מתכוון להגיד לא מתאים אחרי דייט אחד כנראה זה בגלל משהו מאד בולט ומשמעותי שלא מתאים. ודברים כאלה אפשר לראות תוך רבע שעה ראשונה. ממש מיותר לסחוב דייט של שעתיים.
אפשר פשוט לקצר ל 45 דקות עד שעה. וכך גם האדם יבין ברוב המקרים שלא מתאים.
לא רואה דרך לעשות זאת, זה פשוט מגעיל!רחפת..
מגעיל זה לאy101
אולי זה תואם את מה שהתרגלת אליו.
אבל אין בזה שום דבר מ.עליב שעה זה פרק זמן מכובד להתרשם מבן אדם.
וזה הכי הגיוני והוגן בעולם לקצר אם הבנת ברבע שעה הראשונה שזה לא מתאים פשוט לא בזבז את הזמן של הצד השני מין הסתם יש לו דברים יותר מועלים לעשות בחיים. חוץ מלעביר את הזמן בעוד דייט יצא מננו כלום
א. בפגישות אני מתמקדת בלהיותרחפת..
וליהנות מהשיחה וההיכרות. אח''כ מחליטה אם מתאים לי או לא. גם אם תוך כדי עולות לי מחשבות שזה בכלל לא קשור.. לא מכבד לדעתי להחליט תוך כדי..

ועוד לא עליתי על הנוסחה הזו איך לקצר פגישה. לא מסוגלת 'לנפנף' בן אדם..
כנראהy101
פגשת רק כאלן ש90% מתאים
זה לא קורה לכל אחד. אין מה להתמקד להיות ולהנות בפגישה שברור לך שזה לא מתאים אם בגלל מראה או חיסרון בולט אחר כמו שציינתי.
ולהפגש עם בן אדם שעה זה ממש לא לנפנף
זה שאת לא יודעת איך לקצר.זה עניין שלך.
אבל זה לא אומר שה פוגע בצד השני
או שהיא לא שוללת מהרקוד אבל פתוח
שניה.... צריכה לבדוק בספר....*שלי*

(אני לא בטוח שהבנתי)קוד אבל פתוח
צוחקת..*שלי*
כמו שיש ספר לשדכניות...
הבנתי שזו בדיחה, אבל לא הבנתי מה הבדיחהקוד אבל פתוח
נוו שויין (מה עובר עלי שהתשמשתי במילה הזו)
אמן. מאמין שהרבה רוצים את זה. מתפלל בשבילך שתמצאותן טלאחרונה
אחת כזאת (רק אחת כי לא יהיה צריך יותר. אבל אם כן יהיה צריך אז שגם הבאות יהיו כאלו).
אז מתחילים איתך, תרגישי בנוח?אחיקר

סתם מעניין אותי, בנות דוסות רוצות שיתחילו איתם? ברור שכל סיטואציה והמקרה שלה, אבל אשמח להתייחסות אם ליגיטימי ואיך?

באוטובוס? ברחוב? או באיזה שיעור מעניין? בהלל של הרב שמואל אליהו? או בשמחת בית השואבה במרכז? או סתם כששניכם רכזים באיזה תנועת נוער?

וישיר? או שמעדיפות שחבר יפנה לשאול אם רלוונטי בכלל? וישר זורמים או שעדיין ליגיטמי לבקש לברר? גם מצידו?

ואתן חשבתן על זה? רציתן פעם להתחיל אבל היה פשוט מוזר מידי? זה אמור להיות מרתיע?

תודה מראש

הדוגמאות שנתת הן של ציבור קווניקי- מרכזניקיחושבת בקופסא

בציבור הזה אני חושבת שזה יהיה פחות מקובל ויתקבל פחות טוב אצל בנות שזה הסגנון שלהן.

בציבורים כאלו כנראה יעדיפו לשלוח התעניינות דרך צד שלישי.

אם היית מדבר על שמחת בית השואבה במחניים, זה כנראה היה הרבה יותר מקובל ולגיטימי (שמעתי, שיש בנים ממחניים שקובעים חברותא עם בנות ממגדל עוז, ואז בטח העניינים יכולים להתגלגל, למרות שזו לא המטרה המוצהרת...)

מעניין אם קיימות גם בנות מחוץ למקומות האלוכְּקֶדֶם

רציתיהפי

התביישתי מאוד וגם חשבתי למה שהוא יגיד לי כן?

זה היה שיעור תורה הוא היה נראה בחור טוב

נעלבתי שהוא בעצמו לא פנה אלי חח זהו.. נראלי היה לא שייך לפנות אליו

אפשר להבין את הרצון שהבחור יפנהמתוך סקרנותאחרונה

רק כדאי לקחת בחשבון שגם הגברים יכולים לפעמים לחשוש מדחייה(שלא לדבר על האווירה הרווחת בה נסיון חיזור תמים יכול בקלות להיחוות כ"הטרדה").

אני בעד שבחורה שבחור מוצא חן בעיניה, לא תחשוש לעשות את הצעד הראשון (אפשר גם דרך מישהו שלישי, אם חשוב לי שאת הדינמיקה בפועל, יוביל בהתחלה הבחור).

שליחת תמונה מלפני 15 שנה +- להצעותראומה1

הציעו לי הצעה והבחור העלה תמונה שלו מלפני עשור++++

איך אני יודעת? כי איכות התמונה ירודה מאוד ומטושטשת. וגם מצאתי בגוגל תמונה עדכנית שלו ממקום עבודתו.

הוא נראה אחרת לגמריי..

זה לא נעים בלשון המעטה וגובל בעבירה על הדיבר "לא תשקר"...

אין דיבר כזהבחור עצוב

אבל באמת מעצבן. תנוח דעתך,גם בנות עושות את זה.

ועל פי רוב גם שוכחות לעדכן את הגיל בכרטיס.

חחח אל תתפוס אותי על קוצו של יוד הרעיון הובןראומה1

"לֹא תַעֲנֶה בְרֵעֲךָ עֵד שָׁקֶר" גם כולל שליחת תמונה עדכנית

מה הרעיון לשלוח תמונה ישנה? שבדייט פתאום אתאהב באופי שלך?, אבל איך? אם ארגיש ששיקרת לי עוד לפני הדייט?

אולילגיטימי?אחרונה

לא יודעת מה בדיוק קרה, אבל אולי -

מקור התמונה הוא לא הוא, אלא מציע ההצעה?

הרי אם אפשר למצוא בגוגל בקלות תמונה עדכנית, לא סביר שהוא יתעקש לשלוח תמונה ישנה. יכול להיות שזה סתם מה שמסתובב עם הכרטיס שלו - וזה לא הגיע ישירות ממנו.

עוד כיוון של לדון לכף זכות -

יכול להיות שמבחינתו, איך שהוא רואה את הדברים, הוא נראה בול אותו דבר, אז למה לטרוח לשנות??

עד כמה אתם מרגישים שמודל הזוגיות של ההורים שלכםפתית שלג

משפיע על מה שאתם מחפשים בבן\ת הזוג או על מודל הזוגיות שאתם מחפשים?

אני בטוח שזה משפיע הרבה יותר ממה שאפשר לבחון בשכל, אבל עדיין זה יכול ללמד הרבה.

לי לקח המון זמן להבין כמה שזה משפיע עלי בין אם רציתי ובין אם לא. אולי אפרט בהמשך..

תדייק ותסביר את כוונתךפ.א.

אני שואל זאת כי הרבה דברים בזוגיות, באופי ההתנהלות הזוגית, ביחסים בין בני הזוג, נחשפים ומתגלים רק לאחר תקופה ארוכה שגרים ביחד.

לדעתי הרבה מה שאתה רואה כיום בבית, לטוב ולרע, לא בטוח שתוכל לאבחן בצד השני לפני הנישואים.

אני למדתי המון מהזוגיות של ההורים שליפשוט אני..

למדתי מה לא לעשות

גם אנירקאני

אותו דבר

השפיע בוודאיארץ השוקולד

בעיקר לטובהארץ השוקולד

מופתע שזה חריג

שאלה מעניינת.חתול זמני

בעיקר הוציא לי את החשק והמיץ.

הזוגיות שלהם מתאפיינת, לפחות מהמבט שלי, בחיכוכים מינוריים תמידיים, הרבה משחקי תפקידים גבר־אישה, ובפן החיובי דברים שאני מבין שנחמדים שלהם אבל פשוט לא נמצאים בעולם הערכים שלי.

מה שבסופו־של־דבר חיזק אצלי את המחשבה שלפחות עבורי, שאיני מצליח להפיק את החלק החיובי בזוגיות, זה רעיון עם נטו שלילי.

פעם חשבתיooאחרונה

שלמדתי מהם איך לא לנהל זוגיות והורות

היום אני יודעת שזה לא רק הזוגיות/ ההורות

אלא האדם באשר הוא

כי בסוף הזוגיות/ ההורות היא מראה של הבנאדם

גם אם לא רציתי להתנהל כמוהם (והצלחתי בהרבה מובנים)

יש חלקים שנשארו

השפעות מילדות

אפילו כאלה בתת מודע

תמיד יש ויהיה על מה לעבוד

לעשות נכון יותר

שידוכיםאשר ברא

איך אתם מבררים מה קריטים לכם?

(שלא קשור למידות של האדם)-

לדוגמה נושא הצבא.

איך יודעים אם זה באמת באמת קריטי לי או שיכולה להבליג אם הבחור לא עשה או לא מתכנן אבל כן פעיל במישורים אחרים?

מרגישיםintuscrepidam

השאלה למה חשוב לך שהבחור יעשה צבאאביעד מילוא

האם זה דבר שמעיד על הבחור האם את מחפשת שיהיה בבית הערך של גיוס לצבא או שפשוט חונכת לזה? זה הבירור שאת צריכה לעשות על הערך הזה

האם משהו מרגיש לך חזק שהוא חסר או קייםארץ השוקולד

אם יש לך רגש חזק בנושא וזה מאוד מפריע לך אז זה קריטי לך, אחרת, זה כנראה לא קריטי

נניח שהייתי צריך לחיות עם הבן־אדם הזה 100חתול זמניאחרונה

שנה,

האם המשהו הזה היה מציק לי?

גיל בייחס לבשלות לזוגיותאחד האם שומע

הציעו לי מישהי בת 19, מסיימת שנה שנייה של שירות לאומי. אני בן 23, בשירות קרבי. יש בינינו פער של 3-4 שנים, 3 שנתונים. ומשהו בזה ממש מפחיד אותי. בסוף אני אדם בוגר מאוד, ומשהו בגילאים האלה נשמע לי ממש ממש ילדותי. עכשיו ברור שאי אפשר להכליל, ויש מקרים הפוכים לגמרי וכו וכו. השאלה שלי היא מה הבירורים שהייתם עושים לגביה וגם לגבי עצמכם כדי להבין האם היא בוגרת ברמה שמתאימה למה שאני מחפש? אני מדבר גם על בירורים לפני שיוצאים (שזה איפה שאני נמצא כעת) וגם על בירורים תוך כדי הפגישות במידה ומחליטים לצאת..

בנוסף גם יש את החשש הפרקטי, שהיא, בניגוד לבנות בגילי, עוד לא התחילה בכלל לימודים, ולא יודע אם היא סגורה על הכיוון שלה בשנים הקרובות (אפילו אם יש לה תכנון מסוים ללמוד משהו)

תודההההה

לדעתי תתקדםחוזר תמיד לאשתי

אם אתה מבין שהיא בוגרת ומבינה תתקדם.

מאוד יכול להיות שיש פה משהו

תתקן אותיהפי

מה שקפץ לי מהפוסט הוא שנראה שאתה קצת בודק אותה דרך רשימת נתונים חיצונית גיל לימודים תכנון קריירה

לפני שבדקת מי היא באמת(:

בסוף, מקצוע או העובדה שהיא כבר התחילה ללמוד לא מעידים בהכרח על בגרות. הייתי מנסה לברר קודם מי היא כאדם מה הערכים שלה מה היא אוהבת , איך היא חושבת ומתנהלת ורק אחר כך מחליטה אם הפער ביניכם באמת משמעותי..

ברוראחד האם שומע

אבל בסוף קשה לברר את כל זה בבירורים שלפני.. לפני אפשר לברר לרוב דברים יותר טכניים, שלפעמים מעידים על בגרות וכו'

או שאני טועה, מוזמנת להאיר את עיניי(:

הממממממממממממממ.חתול זמני

האם עובד גם הפוך?

לדעתי, אין באמת איך לברר מראשלגיטימי?

אפשר לדון על מה זה בגרות.

ואולי כדאי לפרק את המושג הזה - לדוגמה, האם אתה מדבר על מודעות כלכלית? על יכולת להכיל מורכבויות?

אם אתה יכול לפרק את המושג הזה, אפשר לנסות מראש לברר, וגם בפגישות לדבר על הנושאים האלה.

אבל -

קח בחשבון שבירורים לא בהכרח מציגים תמונה מלאה. כל אחד מכיר מישהו בפן מסוים שלו, ואולי לא מודע ולא מכיר צדדים אחרים.

לגבי פער השנים,

אני לא חושבת שהגיל הכרונולוגי בהכרח מעיד על משהו. לכל אחד מאיתנו יש מסע בחיים, ואנחנו עוברים בתחנות שונות, והאישיות שלנו משתנה בהתאם. יכול להיות מישהי בגיל 19 שעברה מבחינה נפשית הרבה יותר ממך - לא שזה תחרות, אלא שגם לה יש חיים מלאים.

תמיד תפסתי את עצמי כאדם בוגר יחסית לחברות שלי; זה לא מנע ממני לצאת עם אנשים שצעירים ממני בכמה וכמה שנים - וגם אם היה בינינו פער כמו שאתה מתאר, אבל הפוך, לגבי הלימודים. גם מזה לא נבהלתי, כי מה זה כמה שנים של לימודי מקצוע יחסית לחיים שלמים ביחד?

ואולי זה קצת אירוני, אני חושבת שמי שיצאתי איתו עם הפער הגי גדול מעליי - היה אחד המדוייטים הכי פחות בוגרים שלי (לפי ההגדרות שלי), ודווקא עם לא מעט שצעירים ממני ראיתי בגרות גדולה יותר. כמובן שלא כולם, היו גם כאלה שהיו צעירים ממני, וממש לא בוגרים בעיניי - כשהפער שכתבת, כשאני בלימודים והם עוד לא יצאו מהישיבה (כולל לא עשהו עדיין צבא), יחד עם איך שהתרשמתי בפגישה - ראיתי שזה מאוד לא רלוונטי מבחינתי.

בקיצור, לדעתי צריך לבדוק לגופו של אדם. אם שאר הפרטים נשמעים לך טוב, לדעתי כדאי לנסות -

אבל --

רק אם אתה מגיע עם ראש (ולב) פתוח.

אם אתה כבר ירית את החץ ורק רוצה לצייר מסביב את המטרה, עזוב. אתה לא צריך להוכיח שום דבר לאף אחד. רק אם אתה מוכן לתת הזדמנות אמיתית לבחורה להביא את עצמה, לך על זה. אם אתה לא שלם עם זה, אם כל הזמן יהיה לך ציפור בראש שתגיד לך - היא ילדותית, אינפניטילית וכו' - חבל על הזמן שלכם.

תודה רבה!אחד האם שומע

.

בתחילת הדרך היה לי קשר עם פער דומהadvfb

ואני זוכר שגם היה לי חשש דומה וראיתי שהיא בוגרת והכל היה סבבה.

תחשוב על זה שהיא אחרי שנתיים שירות,

כמו שהשלב של הצבא מבגר אז ככה גם שירות לאומי, וממש לא פחות בדר"כ.

אתה יכול לשאול בבירורים איפה היא ביחס לרצון להתחתן, אם היא מתכננת ללמוד בקרוב, אם היא בכללי בחורה מקורקעת-מעשית שלוקחת אחריות על עצמה ועל הסביבה.

חוץ מזה, תזכור - יש בזה גם יתרון שהיא צעירה, זה משהו שאפשר מאוד להנות ממנו

מכירה לא מעטשלומית.

זוגות כאלה, אנחנו ביניהם (:

( עם פער של כמעט 5 שנים, אני הייתי בת 19 בחתונה)

בנות בגיל הזה הרבה פעמים כן בוגרות, והרבה מהן גם די סגורות על עצמן.

מה היא עושה שנה הבאה זה משהו שאתה כן יכול לבדוק בבירורים...

קיצור, לא לפסול על הסף

יש לי חברהרקאני

שהתחתנה כשהייתה בת 18

עם בן 24

אפילו תעודת בגרות לא הייתה לה

אבל היא הייתה בוגרת ובשלה

והם התאימו

גבולי, אבל עדיין נראה לי בסדרPaslash

בגיל 21 יצאתי עם מישהי בת 24, היה הרבה פחות ממה שחשבתי והיא הודתה שגם היא הופתעה.

תלוי כמה היא ספציפית בוגרתזיויק

אפחד לא הולך לדבר על המתיקות של התמונת שירשורכְּקֶדֶם

חן חןאריק מהדרוםאחרונה
עבר עריכה על ידי אריק מהדרום בתאריך י"ב באב תשפ"ו 22:59

אני לא בוחר את כל התמונות שמועברים לראשי אבל ספציפית זו בחרתי.

הפרש הגילאים לא באמת משנהאנונימי17

העיקר זה הגיל שלה, אולי לא מתאים לך מישהי בת 19 אבל אני חושב שהפרש הגילאים הוא משהו שלא תייחסו לו חשיבות כשתמשיכו בקשר.

פער בעומק100

היא במקום פשוט יותר, לא מסתבך, פחות שיחות עומק

יותר מעשית

והוא בשיח יותר עמוק.. וחשוב לו שיח גם כזה בקשר

יש מה לנסות?

אפשר לנסותהפיאחרונה

לראות גם את העומק שלה ולא רק את מה שנראה מבחוץ. הרבה פעמים אישה מבטאת את עצמה דרך רגשות ושם דווקא אפשר להבין מי היא באמת.

סגנון על פי מקום לימודיםאביעד מילוא

כמה מקום הלימודים במהלך השנים לדעתכם משפיע על האישיות ,רמה התורנית, וההשתייכות החברתית בתוך הציבור כיום?

ואם כן אז האם ראוי לומר לשדכן שאני רוצה להכיר בחורה שלמדה במוסד הספציפי הזה או לפנות לאותו מוסד ולשאול על בוגרות שבאזור הגיל שלי פחות או יותר?

(לא רק מדרשות נכללות כאן אלא גם אולפנות)

ובכלל מה מגדיר סגנון של השקפה בציבור שלנו?

לדעתי כן,חתול זמני

(עד גבול מסוים)

אנשים מסגנון מסוים נמשכים לסגנון מסוים ולאו דווקא השקפתי שזה לדעתי החלק הפחות מעניין אלא מצד האופי

וכמובן המוסד מחזק את העניין

אלא שבחורי ישיבה אינם באמת חשופים לעולם המדרשות והאולפנות ולהיפך מלבד שמועות וקווים כלליים מאוד.

בגיל מסויים זה לא אומר הרבהיעל מהדרום

לק"י

והאמת שגם בסוף י"ב זה לא תמיד אומר משהו.

לצורך העניין אני למדתי באולפנא אזורית, שהיו בה כל מיני סגנונות. אני הייתי מההכי דתיות שם.

אם מישהו היה בוחן אותי לפי האולפנא, הוא כנראה היה חושב שאני משהו אחר.

כן ולאברוקולי

לא חושבת שאולפנא או ישיבה תיכונית אומרים הרבה

לא תמיד זה בבחירת הנער/ה ולפעמים השיקול הוא נוחות / לימודים / הקו של ההורים והבית.

גם אחרי תיכון צריך להיזהר עם ההכללות.

מה שכן-

זכותך להגיד סגנון X מעניין אותי ולפנות למוסד שאתה עלול למצוא בנות כאלה או לציין זאת בפני השדכן

(עדיף כמובן לתאר מה קנה אותך במקום הזה ולא רק להגיד מדרשה X מעניינת אותי או מכללה או אוניברסיטה כזו או אחרת)

מעניין אותי כי אני מחפש א' ב' ג'

ככה אתה נותן למי שמשדך אפשרות למצוא את מה שמעניין ומסקרן אותך גם במקומות אחרים שאולי לא היית חושב לחפש.

אני אדייקאביעד מילוא

אני מסכים עם מה שאמרתם אבל לא לגמרי. אני אחדד. אם ניקח כדוגמא את הציבור החרד"לי האם המוסדות שם מעידים על האופי והרמה התורנית או שהם רק מחזקים את זה?

כמובן שאשמח לתשובות כי זה יעזור לי להבין ולדעתאביעד מילוא

אני חושבת שלפעמים בנות משתנות מכיתה ט'יעל מהדרום

לק"י

עד לגיל 20+

הרבה בנים ובנות הולכים ללמוד בגלל שהחבריםפ.א.

הטובים הולכים ללמוד במקום מסויים, גם בגלל שיקולים שהאלטרנטיבות הרבה פחות טובות.

זה באמת לא מעיד על אורח החיים, הההשקפה, הכיוון הדתי, בגיל 20 ומעלה.

תלויאחד האם שומע

אני יכול להעיד על עצמי שלמדתי בישיבה שנחשבת ממש אשכנזית ואני בכלל בכלל לא כזה. לדעות קדומות בדרך כלל יש שורש באמת, אבל צריך לקחת אותן בערבון מוגבל ולבדוק כל מקרה לגופו.

שאלה יפההפי

אני אישית מרגישה שמקום לימודים יכול לתת כיוון מסוים אבל הוא לא באמת מגדיר את האדם.

פגשתי בוגרות של אותה אולפנה או מדרשה שהיו שונות מאוד אחת מהשנייה. בסוף האישיות הערכים וההשקפה נבנים מהרבה דברים לאורך החיים ולא רק מהמקום שבו למדו.

לכן הייתי פחות מתמקדת בשם המוסד ויותר במי שהבחורה היא היום.

למה זה לא נראה לי רלוונטילגיטימי?

לבדוק מוסד תיכוני:

א. מי בוחר את המוסד?

עד כמה זה החלטה שלי, ועד כמה זה החלטה של ההורים שלי?

ב. עד כמה בוגרים של מוסד דומים זה לזה? עד כמה אתה דומה לחבריך, ועד כמה אתם מקשה אחת?

ג. עד כמה הבחירה במוסד משקפת עמדה אידואלוגית, ולא נוחות\סיבה כלכלית\חברתית וכו'?

ד. עד כמה מה שהיה לפני "היציאה לעולם האמיתי" משקף את מי שאני היום? פתאופ כשאנשים יוצאים מהמסגרת, הם יכולים לבחור דרך קצת שונה ממה שהיה.

מדרשות זה אולי יותר פשוט, כי זה יותר מבטא בחירה אישית. אבל גם שם יש מגוון (בדיוק כמו שבישיבה יש מגוון...).

אבל בהחלט -

סטיגמות עוזרות לנו להתמודד עם העולם. לחלק אנשים לקופסאות. האם זה בהכרח נכון ויעיל? אפשר לדון על זה. אבל כדאי לדעתי להסתובב עם התודעה שזה לא בהכרח שמי שאתה מחפשה תהיה בוגרת אולפנה X ומדרשה Y, אלא שזה יכול לבוא מכל כיוון, גם אם אתה מחפש דווקא בוגרות של מוסדות מסוימים.

אני מסכים עם הנאמראביעד מילוא

יש הרבה קווים דקים פה שצריך לברר. ולכן אין כאן דבר מוחלט. צריך לדעת לברר טוב ונכון וגם לדעת איך להתייחס לסטיגמות

ואני אסייג בדברי משהואביעד מילוא

ברור לי שבחורה שלמדדה באולפנת ראשית תצא משם עם סל ערכים מסוים וזה לא בגלל הסטיגמות זה באמת בגלל שהיא בחרה לבדוק שם ולקבל מהאולפנה

בקיצור...אביעד מילוא

איפה מכירים בוגרת של אולפנת ראשית זה יותר הסגנון שאני מחפש

מסכימה איתךלגיטימי?

ששם כנראה יהיה יותר קל למצוא בנות עם טלפון טיפש.

ניסית לפנות לאולפנה? הפרטים קיימים ברשת, לשאול מי שם מתעסק בשידוכים.

רעיון נחמדאביעד מילוא

אני אנסה לראות

בכלל לגיטימי לעשות את זה?אביעד מילואאחרונה

לפנות לראשת אולפנה ולומר לה זה הסגנון שאני מחפש ואיך אני מכיר בוגרות שלכן? (או כל ניסוח כזה או אחר?)

עוד פעםטבע, אמת

האמת,שקצת נמאס לי

אני יוצאת כבר תקופה, בת 22

ודי נמאס לי.

אין לי כח עוד פעם,שניים -שלוש דייטים

ואז זה לא מתאים,

כי החלומות שונים

כי סגנונות התקשורת לא מתאימים

סתם כי זה פשוט היה מוזר.

בסדר, כל קשר מדייק אותי. וזה אמיתי,

אבל נמאס לי לקבל דיוקים, אני פשוט רוצה למצוא את האיש שלי, את הדרך שאני עושה לבד, לעשות עם עוד משהו

נמאס לי לצעוד לבד בדרך, לפעמים אני מרגישה שגם הקב"ה איתי. אבל לא מעבר לזה,

ונמאס לי לשמוע עצות, ביקורת, תנסי לראות את..., מה הבעיה שלך עם..., אני רוצה משהו שיחלום חלום דומה לשלי, שהבית שלנו ילך לאותו מקום, בסדר. יש לי קצת חלומות לא קונבנציונלים, אבל יש לי חלום, ונמאס לי לחלום אותו לבד.

קיצר, אחרי הפריקה והתסכול - איך ממשיכים לשמוע עוד הצעות? לא רוצה לצאת לעוד הפסקה בין דייטים, אבל אין לי כח לעוד קשר שיגמר.

קודם כל - חיבוק ענק!רק נשמה

אני גם נמצאת במקום הזה. קצת יותר "מבוגרת ממך", וגם, כמעט ולא היו לי קשרים רציניים, הרוב נגמר אחרי משהו כמו פעמיים. הציפייה הזאת לפעמים הורגת, אני לפעמים מרגישה ממש מחנק אמיתי של תסכול ואכזבה, אבל אני משתדלת להיאחז באמונה תמימה שזה פשוט יבוא ושזה קיים, רק אם לא ארים ידיים. ואסור, פשוט אסור, לפזול הצידה ולראות מה קורה אצל חברות (אני בדיוק רוצה לפתוח שרשור בנושא הזה), זה שעוד אחת מתארסת אין לזה שום השפעה עלייך, על המסלול שלך, על הדרך המיוחדת שלך בדרך לבעלך. אנחנו אנשים מאמינים ואנחנו יודעים שהעולם לא הפקר, הכל מתוכנן ויש אלוקים שמוביל כל אחד בדרך שלו, גם אם היא קשה, מלאת ייסורים ומרגישה כאילו את קורעת בעצמך את ים סוף. קחי לך פסק זמן, קצר, אם את לא רוצה הפסקה ארוכה, לפעמים זה פשוט הכרחי בשביל לתת לנפש שלנו קצת לחזור לעצמה ולהתאפס. להיכנס ללופ זה מתיש ולא טוב, ואם את מרגישה שאת שם קחי לך צעד אחורה בשביל אחר כך לעוף קדימה. ותשבי עם עצמך ותנסי לראות אם יש דברים שאת יכולה לשנות באופי הפעולה שלך, לפנות לשדכנים אחרים, חברות שעד היום התפדחת לפנות אליהם, לשנות את הכרטיס שלך ככה שיגרור הצעות יותר מדוייקות, לשבת עם עצמך ולעשות זיקוק ערכים של מה באמת חשוב לך ומה סתם נחמד, והכי חשוב, נראה לי, לא להילחם בעצמך. מרגישה שמשהו לא שייך? תורידי. בלב שלם. ואל תתאכזבי ותכעסי על עצמך. את צריכה להיות עם מישהו כי את בוחרת בו לא כי הוא בחר בך.

סליחה אם סתם הארכתי, מקווה שעזרתי במשהו, ותמיד תזכרי ש"טוב ה' לכל", תנסי להתמקד קצת יותר במה שעושה לך טוב, ולא להתייאש. בהצלחה

מאוד יפה וחכם.נחלת

מה עדיף? להתחתן סתם כי כבר אין כח לחפש?חוזר תמיד לאשתי

ברור שאין אלטרנטיבה אחרת.

את יכולה לנסות לבדוק עם עצמך האם את מפוקסת מספיק על מי שאת וממילא על מי שאת מחפשת.

אם תהיי שלמה עם עצמך, המרחב של הניסוי והתהייה יקטן.

ברור שלאטבע, אמת

הדרך הזו, היא ארוכה, מתישה, ודורשת ים של כוחות, ולפעמים המאגרים של הכוחות פשוט נגמרים

אני יודעת שצריך לקום, לחפש, לדייק עוד ועוד.

אבל פשוט אני רוצה להגיע למצב שמצאתי את בעלי. ואין לי כח לעוד פעם, קצת התעייפתי מהדרך.

בדיוק באותה מידה, שאני יודעת שאני אקום ואמשיך עוד פעם, עד שאצליח.

מבינה אותך ככמחפשת111

פשוט תני לעצמך זמן, כמה שאת צריכה

ואחכ תבואי עם כוחות מחודשים

אל תפחדי מההפסקה.. היא תיתן לך כוחות להמשך הדרך

ספרי לי על זההפי

תהי גאה בדרך שאת עוברת נשמה

שאת נאמנה לדרך שלך .

...אילת השחר

יש לי מחשבות בלב שאשאיר אותן לעצמי... למה הן מקבלות שורה בכל זאת? כי צריך לתת להן ביטוי איכשהו, גם אם לא גלוי, אחרת לא אצליח להמשיך לכתוב מה שרוצה שיגיע אלייך.

ועכשיו,

שולחת חיבוק לתסכול, ולכאב ולאכזבה ולכל הרגשות האלו שמסתובבים שם בנפש.

אמרת שנמאס לך מעצות, ודיוקים ואמירות ... אז לא באתי לתת כאלו.

רק לשים זרקור על משפט אחד שאמרת -

'הפסקה' לא חייבת להיות כשהמיקוד בה הוא על ה'בין דייטים'.

הפסקה יכולה להיות פשוט עבורך, עבור הנפש שלך שזקוקה עכשיו לנשום רגע עמוק, להרגיש מה עובר בפנים בלי להילחם בזה... לתת לזה לעבור כמו משב רוח (גם אם חם וכבד באמצע הקיץ), ולהמתין למשב רוח קליל שיבוא אחריו...

וכשהוא יבוא, להרים עיניים, להסתכל על השבילים שפתוחים לפניך, ולבחור אחד ללכת בו וללמוד את הדרך שלך בעולם דרכו.

לא ממקום מיואש, לא ממקום שחושב על הסוף שלו...

אלא פשוט כדי ליהנות מהמסע שיוביל לאן שיוביל...

ואולי גם תופתעי לגלות, שהבית לא חייב להיות רק בקצה של שביל, אלא הוא בכל מקום שבו נמצאת...

אֲת.

לא קל אבלזיויקאחרונה

נשמע די התשה רגילה...

צריך לחרוק שיניים ולהמשיך

אולי יעניין אותך