דרושה מישהיקוד אבל פתוח
שלא תחליט אחרי דייט אחד שאני לא מתאים לה

בטח ובטח לא על סמך תכונת אופי שממש לא נכונה לגבי

בא לי לצאת עם מישהי שרוצה להכיר לעומק, ואז להחליט אם זה מתאים או לא, ולא לקבל החלטה על בסיס דייט אחד של שעתיים.
ואי ואי אני עושה את זה מלא..לב אוהב

אבל זה לא קשור לאופי..

זה מילה אחת - מציאת חן.. אל תאמין לשאר התירוצים.. 

מי שפוסל אחרי פגישה אחת זה רק זה..

ומציאת חן זה ממש לא רק מראה חיצוני. זה מכלול של דברים שקשורים להרגשת נעימות וזרימה, קצת משיכה, קצת מראה חיצוני וכו'.. 

אם אין מציאת חן בדייט הראשון נפרדים?קוד אבל פתוח
ברור! אין ניסים בדייטים או שיש קליק או שאין..לב אוהב

אבל זה בהחלט משהו שיכול להשתנותקוד אבל פתוח
לטובה ולרעה
לא מסכימה.. ויש לי נסיון בתחום..לב אוהב

במיוחד אם אתה אדם שמודע לעצמו.. 

לא ממש קשורה לפה אבל חייבת להגיבבארץ אהבתי
אחת החברות הטובות שלי סיפרה לי שאחרי הפגישה הראשונה עם בעלה גם היא וגם הוא ממש לא רצו להמשיך והיה ברור לשניהם שזה לא מתאים, אבל הם לא רצו לפסול על סמך פגישה אחת ונתנו עוד צ'אנס ובסופו של דבר התחתנו ונשואים כבר כמעט 10 שנים ממש באושר ובשמחה...
ודודים שלי נפגשו לפני הרבה שנים, הדוד רצה, האישה לא, אחרי שנתיים היא החליטה לתת עוד צ'אנס והם התחתנו ונשואים באושר כבר מעל 30 שנה...
אז לא יודעת מאיפה הניסיון שלך, אבל המציאות מוכיחה אחרת...
נסיון של הרבה שנים בדייטים..לב אוהב

והרבה סיפורים מחברות.. 

זה מאוד נחמד הסיפורים שעכשיו הבאת.. אבל גם לי יש סיפורים שמוכיחים בדיוק הפוך..

בכל אופן, אני בטוחה שמי שחווה חוסר התאמה משווע לא ימשיך לפגישה נוספת.. ואם המשיך לצורך הביטחון וגילה שזה כן מתאים (למרות שזה נדיר..) מה טוב ומה נעים.. 

ניסיון של הרבה שנים זה טוב ויפה אבל זו לא הוכחהבארץ אהבתי
וסיפור של שני זוגות שקרה להם הפוך זו בהחלט הוכחה נגדית...
אם קיימים מצבים שבהתחלה אין קליק מיידי אבל אחרי זמן נוצר קשר עמוק ואוהב, אז שווה לתת צ'אנס כי אתה לא יכול לדעת שהסיפור הזה לא יקרה גם אצלך...
(וברור שזה לא יקרה תמיד. ואני יודעת שלפעמים גם באמת ברור שזה לא מתאים, אבל הקביעה שאם אין קליק זה לא יכול להיות מתאים היא פשוט לא נכונה)
לגמרי!בכל דרכיך
מכירה סיפורים לכאן ולכאן, אז חבל לקבוע שאין סיכוי כאילו זה 100% ולחסום אפשרויות לבנאדם.
זה לא רק את, לפעמים מכלילים פה מקרים כאילו זו כל המציאות שזה מחרפן.
יכול להיות חיבור טוב גם בלי מציאת חן ואז היא מתפתחת בהמשך מתוך ההיכרות. כן ממקרים אמיתיים. חבל חבל חבל לפסול על חוסר מציאת חן אם היתה פגישה טובה. כמובן אם זה לא עובר אז לא להתחתן אבל לא חייב על הפעם הראשונה
נכון, אומנם שום מקרה בודד לא מוכיחקוד אבל פתוח
ולכן גם המקרים שלך לא מוכיחים.

מה שכן, גם סיכוי סביר שאת וחברות שלך זוכרות רק את המקרים שבהן זה לא השתנה (או מקרים שזה כן השתנה אבל לא התאים מסיבות אחרות ואז זה 'ידעתי שלא הייתי צריכה להמשיך אחרי הדייט הראשון').
איזה נס שבעלי לא חשב כמוךהודיה60

כי אצלו הקליק הגיע בדייט השני

והוא באמת התלבט נורא אם לתת צ'אנס לדייט שני כי היו כמה דברים שהפריעו לו וקליק לא היה לו בכלל

בסוף הוא נתן צ'אנס, למזלי הטוב.....

אגב, גם הוא לא מצטער על זה

אני חושב שהקצנת את המציאות.*צועד*
כאילו מציאת חם היא קליק רגעי שאו מגיע או לא מגיע.

לפי התיאוריה שלך, רוב הזוגות הנשואים היו אמורים להחליט אחרי דייט ראשון(או לדעת בבירור). וזה לא נכון.

מסכים שיש הרבה במציאת חן וצריך לתת לזה מקום(פסילה על מציאת חן הגיונית בהחלט), לא מסכים שמדובר בקליק של דייט אחד. תלוי אדם, אצלך זה מעט זמן, אצל אחרים זה יותר.

זה גם תלוי לא מעט בחינוך, הרגלים, ונתינת משקל לתכונות מסוימות (מי ש'מתלהב' על בחורה 'רגישה' יקבל את הקליק המדובר מיד אחרי שהוא ירגיש שהיא 'רגישה', וזה לאו דווקא לטובתו)

אני נפרדתי מבחורה אחרי דייט ראשון. וזה לא היה בגלל מציאת חן.
לעשות מלא זה מוגזם.בסדר גמור
נשמע תירוץ צולע/:ילדת המדבר

למרות שאני יכולה להבין שפוסלים על אופי. לא יודעת מה תכונת האופי הספציפית שעליה היא פסלה, אבל אולי היא מאוד קריטית לה

אין בעיה להפרד על בסיס של תכונת אופיקוד אבל פתוח
רק אל תשפטו על בסיס פגישה אחת תכונת אופי. זה לא משהו שאפשר באמת לדעת אחרי מפגש אחד. וגם אם כן, זה לא אומר שאין התאמה... יש הפתעות בחיים
רוב הקשרים נגמרים אחרי דייט אחד, אז זה בכלל לא נדיר.תפוח יונתן

ורוב הסיבות לפסילה שנאמרות במפורש אחרי דייט אחד הן רק תירוץ לסיבה אחרת.

מהרושם שהיה לי ממנהקוד אבל פתוח
והרושם שאני יצרתי בדייט זה היה מאוד נכון במקרה הזה, וקצת עצוב לשמוע שרוב הדייטים נגמרים בדייט הראשון...

למה לא לתת צ'אנס, ואיך בכלל אפשר להכיר אדם תוך מפגש קצר אחד או שניים
אם אתה לא נוהג לפסול אחרי דייט אחדתפוח יונתן

זה אומר שיש לך שדכנים מעולים שמציעים לך בנות מאוד מתאימות. גם אני רוצה שדכנים כאלה

רוב ההצעות שמציעים לי נעות בין "הזויות" לבין "לא קשורות".

בול!! לא שמעתי הסבר יותר מדויק מזה!!!עונה חדשה
והכי הזוי שרוצים הסבר למה לא.. .
או שההגדרות שלך להזויות או לא קשורותקוד אבל פתוח
שונות משלי...
מה את אומר על יוזמה ציבורית?ה' תמיד איתנו
לא יוצאים לדייק אחד בלבד, לפחות שניים! (אני בעד 3 )

לא יעבוד אף פעם, אבל כלכך הגיוני וחשוב
נגד, נגד ,נגדלב אוהב

אני בעד!קוד אבל פתוח
ואני אגיד יותר מ3 לדעתי חודש, זה נשמע ארוך, אבל לדעתי רק ככה אפשר להכיר באמת חוץ ממקרים יחסית נדירים...
אני שוב אשאל-לב אוהב

למה נראה לך שאנשים פוסלים בגלל תכונות?

אדם רוצה עניין, חיבור, רגש ואם הוא לא רואה מרגיש את הקליק הזה בהתחלה מה הטעם יש בלהעמיק את הקשר..

יש לי הרגשה שאתה קצת לא מבין את מהות הפגישות...

מעמיקים קשר שיש בסיס של מציאת חן וכימיה ואז בודקים את המידות.. דגש על מידות כי תכונות אופי בד"כ הן נסבלות אם יש כימיה טובה.. גם אם הן מאוד שונות מהתכונות שיש לך.. 

ברור שצריך כימיה, חיבור רגש וכו'קוד אבל פתוח
אבל מי אמר שזה הכרחי בדייט הראשון/ שני/ שלישי?
תראה את התגובה שרשמתי עכשיו..לב אוהב

בדיוק.. חיבור ורגש לא תמיד מגיעים בהתחלהיעל מהדרום
לק"י

אני גם בעד להפגש לפחות פעמיים.
אלא אם מדובר בבן אדם ממש לא קשור/ דוחה אותי וכדומה.
מי אמר שצריך כימיה? מה זה החידושים ה אלההדוכס מירוסלב

לא ראיתי באף אחד מספרי רבותינו שכתוב שצריך כימיה בשידוכים

גם חיבור רגשי זה צמצום של המושג חיבור בכללי

אני לא רוצה להתחתן עם מישהי שאין לי כימיה איתהקוד אבל פתוח
ולא מכיר בחורה שתרצה
קנה פרומונים ותתיז על עצמך ועליה, הכל יהיה בסדרהדוכס מירוסלב

אגב, כימיה חולפת אחרי זמן מסויים. ללא יוצא מן הכלל

אז הוא צחק?קוד אבל פתוח
|ידפרצוף|
נראלי..רחפת..
חחח לא! אתם מבלבלים מושגיםהדוכס מירוסלב

ההתלהבות הראשונית הזאת היא לא חובה, היא רק דבר שה' יצר בעולם כדי שנרצה ליצור את הקשר הראשוני ולא נשאר בקליפה שלנו.

יש מקרים כאלה ואחרים שהכימיה יכולה להטעות (זה בסה"כ תגובה פיזיולגית של הגוף).

אם כשאתה אומר כימיה אתה מתכוון ל"לא-כימיה" אלא להתאמה באישיות, אחלה

ממש לא אכפת לי איך תקרא לזהקוד אבל פתוח
בכמ אני לא מדבר על התלהבות ראשונית (לאור העובדה השירשור מדבר על משהו אחרי דייט ראשון).
אלה ההתייחסויות הרגשיות לתגובה פיזיולוגיתהדוכס מירוסלב

שים לב שאין שם שכל בשום מקום מההחלטה וזה חלק מהבעיה.

ואם אתה בעד כל הכימיה הזאת, למה אתה נגד הבנות שמחליטות בדייט ראשון שזה לא זה?

לא הייתה כימיה, הן הגיבו לזה בצורה רגשית וחתכו...

אין בעיה עם החלטה על בסיס רגשיקוד אבל פתוח
יש בעיה עם החלטה על פזיזה.
אוי ואבוי למי שמחליט על פי רגשהדוכס מירוסלב

קוראים לזה "קטנות"

אז אוי ואבוי ליקוד אבל פתוח
אני אקבל עונש מהגננת

@לב טהור @רחפת.. @פסיפלורה1 @גננות
טוב...הדוכס מירוסלב

נהייתם מוזרים קצת

זה השעה מותר לנוקוד אבל פתוח
צריך גם שכל וגם רגש כשמחליטים להתחתןיעל מהדרום
לא שייך למה שאמרתי. מחליטים ע"פ שכל, לא ע"פ רגשהדוכס מירוסלב

זה לא סותר שצריך רגש או משהו כזה (וגם זה לא האידאל אבל 99% מהאוכלוסיה מושפעים מרגש עדיין)

אז אני לא מסכימה עם הגישה הזאתיעל מהדרום
לק"י

אז לא מרגישה צורך לדון בזה דיון סרק.

רק שאלה, ממי לקחת או שמעת את הגישה הזאת?
השאלה שצריכה להשאל היא ממי את לקחת את הגישה הזאתהדוכס מירוסלב

שמכריעים החלטות לפי רגשות... את זה לא שמעתי מעולם.

לא אמרתי רק לפי רגשותיעל מהדרום
לק"י

אחרי בסיס שכלי- תכונות מתאימות, רמה דתית וכו', אמור להיות רגש כלשהו של חיבה.
אחרת טכנית יכולתי להתחתן עם חצי מהבחורים הדתיים.

וממי לקחתי? כבר לא זוכרת בוודאות..
אולי שיעורים בנושא זוגיות?!
מסכן הדור שלנו, לא שמע על שכל כנראה...הדוכס מירוסלב

רגש הוא כלום, שכל הוא הכל.

השכל ממלא את הרגש ויוצר אותו.

הרגש לא אמור להשפיע על כלום, הוא החיבור בין השכל למעשה.

כנראה שהתערבב המושג שכל עם מוח וחשבונות

בסולם יעקב השכל הוא דרגה מעל הרגש והוא חוויה עמוקה ועל-רוחנית

לא בקטע הפוגע חלילה, אבל אשמח לשמוע ממךיעל מהדרום
לק"י

אחרי שתתחתן איך החלטת..
כי אתה קיצוני לענ"ד.

(אם לא צריך שום רגש, למה שלא נתחתן ישר רק לפי נתונים שנקבל?
למה לטרוח להפגש, אם שכלית הנתונים מתאימים?! יאללה חתונה)
או שמא אתה מגדיר רגש אחרת מרוב בני האנושיעל מהדרום
זה האידאל. מה לעשות שאנחנו דור שבור?הדוכס מירוסלב

גם אני אחד מהשבורים.

כולם כאן במהלך של נערות עד גילאים נורא מבוגרים.

צורת החשיבה הזאת הייתה צריכה להסתיים בגיל 20 (כשאם זוכרים מקבלים את הנשמה, שמשכנה במוח והיא השכל).

בכל מקרה ההכרעה חייבת להיות ע"פ השכל, אחרת זה מסתיים בגירושים.

פשוט רובנו מערבים רגשות בהחלטה ולכן לוקח לנו הרבה זמן יחסית להתחתן (לא מדבר על מצבי קיצון של רווקים זקנים כמוני)

אבל על מה אתה מסתמך שזה האידיאל?!יעל מהדרום
לק"י

בשום מקום בתורה לא ראיתי שיש הנחיה כזאת. ובטח לא הלכה כזאת..

ונניח שלפני 2000 שנה כך נהגו. זה לא איסור תורה. צריך להתאים את ההנהגות לדור...
ועוד דבר-יעל מהדרום
לק"י

גבר חייב הלכתית לראות את האשה לפני החתונה "שמא תתגנה בעיני", כנראה שגם ההלכה מתייחסת לזה שצריך משהו מעבר למדד השכלי היבש.
מ דיבר על הלכה?! הדוכס מירוסלב

אבל רואים פה הדרכה של חז"לברגוע

שצריך גם חיבור ריגשי ולא מספיק רק בשכל.

בדור שלנו זה יותר מודגש כי הקשר בין בני זוג יותר עמוק מפעם.

ככה כולם מדריכים היום (כולל רבנים), שצריך לראות לפני החתונה שיש גם חיבור ריגשי.

כמו שמסבירים את "אין אדם לומד תורה אלא במקום שליבו חפץ".

כשמישהו בוחר ישיבה, לא מספיק שיש התאמה בשכל, אלא צריך גם לראות שיש חיבור למקום.

🤦🏽‍♂הדוכס מירוסלב

ברור שצריך להתחשב ברגש, אבל לא מחליטים לפיו.

המאמר שציטטת, "אין אדם למד" הוא הדוגמא הכי ברורה.

אדם לפעמים לומד כי הוא מחליט רגשית להגרר אחרי רושם, דמיונות, והוא לומד במקום שהוא מדמיין שהוא רוצה.

זה רגש מעוות, וזאת החלטה לא שכלית.

לעומת זאת אדם שרוצה ללמוד במקום הנכון בשבילו עושה שיקול *שכלי* של לאן הוא נמשך, איפה הוא מצליח, מה הוא צריך ללמוד וכו' ואז מחליט. זה המקום שליבו חפץ.

זה מובא בהרבה מקומות, שמעתי בשיעור מהרב יעקב יוסף את זה בשם אחד הספרים (ברח לי כרגע השם אבל זה ספר מוכר) שאמר שאדם שלא לומד את מה שהוא באמת *צריך* לא יצליח אף פעם.

זה לא שונה בשידוכים.

הדור שלנו היום לא "מודגש יותר" הדור שלנו מדומיין ומסכן...

אני רואה שגילית אימוג' חדשברגוע

אני חושב שאנחנו לא כ"כ חולקים.

אתה בעצמך כותב שצריך להתחשב ברגש.

ז"א ש*גם* הרגש משפיע על ההחלטה,

זה בדיוק מה שכתבו פה.

חח זה בהעתק הדבק שלי, ניצלתי את ההזדמנות הדוכס מירוסלב

אנחנו לא מסכימים.

שים לב: אתה חושב שהרגש משפיע על ההחלטה.

אני אמרתי שההחלטה מתחשבת ברגש.

כלומר לא צריכים להתעלל ברגש, אבל לא לקחת אותו בחשבון.

אם הרגש מנגד לאמת, מתחשבים בו? ברור שלא.

בא לי מאוד לירות במישהו, האם אערב את הרגש בהחלטה? ודאי שלא.

ההחלטה לא לירות היא כי כך ה' ציווה, החלטה שכלית.

אני מתחשב ברגש בכך שאעשה כל מה שאפשר כדי להרגיע אותו (לדוג' לפתור את הכעס עם כוס מים קרים, מדיטציה, טיול בחיק הטבע וכו').

מי שלא יתחשב ברגש וסתם יקבור אותו בסוף יתפרץ ויאבד שליטה.

לעניין שידוך, אם השכל אומר שזה כן, אעשה כל שאפשר כדי ליישר את הרגש איתו. [בהנחה שבאמת הרגש לא מתיישר, ברור שצריך לחשוד שהשכל שלנו בכלל לא שכל אלא דמיונות]

אבל תהיה בטוח שהדור שלנו, דור ה"חותכים על דייט ראשון בלי לדעת כלום", לא מערבים הרבה את השכל בהחלטות. וזאת הסיבה שאנחנו (כולל אותי, כן) עדיין רווקים.

מי שמשליט את השכל (השכל! לא המוח, לא ההתחכמויות. הנשמה) על הנפש שלו, היא קשובה לו. בדור שלנו זה נקרא לענ"ד אדם גדול. כזה שה' לא יצריך אותו את כל התהליכים הקשים שאנחנו עוברים בשידוכים.

"מוח שליט על הלב"ברגוע

נכון שצריך להזהר שהרגש לא ישלוט עלינו,

ולכן צריך לבדוק מאיפה הוא נובע.

ואם הוא נובע ממקום טוב- צריך להחשב בו.

זאת בדיוק הנקודה שלי,הדוכס מירוסלב

מי יכול להעיד על עצמו שהוא כבר כזה נקי וחף מדמיונות שיש לו דעת תורה והוא יודע בדיוק איפה הרגש והשכל מתחילים והדמיונות נגמרים?

בשביל זה יש תלמידי חכמים שיש להם דעת תורה.

שים לב טוב למשפט האחרון שכתבת "ואם הוא נובע ממקום טוב- צריך להחשב בו". מי יערבנו ליבו לומר דבר כזה? בטח לא בודרנו.

זאת הנקודה שלי.

ישר כח

ומי ערב שהמח שלנו נקי?ברגוע

אנחנו עושים את ההשתדלות שלנו,

ולפעמים הולכים לשאול חכם.

זה מה שאני אומר!! הדוכס מירוסלב

לא לסמוך על עצמך, לברר עם מי שדעתו כן נקיה.

קח בחשבון שלעשות השתדלות בדברים הדקים האלה זאת הסיבה המרכזית שאנחנו נאבקים ברווקות.

ולכן מה? לא נקבל שום החלטה?ברגוע

איך הגעת לזה? אמרתי, מחליטים לפי השכל...הדוכס מירוסלב

ואם השכל לא נקי, שואלים חכם (חכם אמיתי) ומשתדלים להצליח לעשות מה שהוא אמר.

כמובן שזה לא תמיד עובד, בעיקר כי הרגש משתק אותנו... פה נכנסת ההשתדלות

אז אנחנו חולקים רק במינון..ברגוע

אני חושב שאדם ממוצא יכול לקבל החלטות לבד עפ"י השכל והרגש,

ולא צריך לחשוש כל הזמן שהמח והלב שלו לא נקיים מספיק.

כמובן אחרי השתדלות לקבל את ההחלטה ממקום נקי, והרבה תפילות וביטחון שה' מנהיג אותנו.

אנחנו לא חולקים במינון, אתה חוזר אחורה שובהדוכס מירוסלב

אתה אומר שמקבלים החלטות ע"פ השכל והרגש.

אני אומר שרק ע"פ השכל תוך כדי התחשבות ברגש כדי לא ליצור מצוקה או התפוצצות...

לגבי המשפט האחרון, אדם שבאמת מחליט בשכל (ומתחשב ברגש), אני מסכים איתך לחלוטין

[מסכים איתך שלא צריך להפוך את זה לאובססיה, אבל בהחלטות הרות גורל כמו נישואים, כן כדאי לברר כמו שצריך כדי לא להתגרש בשנה ראשונה... ורואים את זה המון היום]

אני אומר שצריך להתחשב ברגש מלכתחילהברגוע

לא רק כדי שלא יגרום למצוקה, אלא כי רגש שמגיע ממקום נקי הוא בהחלט חשוב, במיוחד בהחלטה עם מי להתחתן.

ואני נותן ברוב האנשים יותר אמון שהרגש מגיע ממקום נכון.

לא חושב שצריך לשאול רב לפני שמתחתנים אם אין חששות מיוחדות.

להתחשב זה לא לערב בהחלטההדוכס מירוסלב

הסיבה היחידה להתחשב ברגש מופיעה בחלק מספרי המוסר, שזה "כדי לעשות חסד עם אותה עניה", כדי שהנפש לא תגיע למצב לא בריא (של עודף או חוסר).

הדבר דומה לגידול ילד. אם רוצים לעבור דירה והילד לא מסכים, מבטלים את המעבר? זאת גישה פדוצנטרית שבאה מארה"ב. מסכנה משפחה כזאת...

מה כן עושים? מפייסים את הילד ומשכנעים אותו לקבל את ההחלטה בטוב ובנעימים. ואם לא מצליחים, tough luck לילד. בהנחה שהוא לא יתפרק.

לגבי הרגש הנקי, אני לא מסכים איתך.

לגבי ההתייעצות עם הרב, אני מסכים, ברור... אם הרגש תואם לשכל (ולמציאות), אין שום בעיה מלכתחילה. אבל רובנו, עובדתית, לא הגענו לשם. בע"ה בקרוב

מז"א על מה אתה מסתמך? דברים פשוטים לא צריכים ראיההדוכס מירוסלב

מי אמר שזה איסור? כתבתי איפשהו מקורות לאסור את זה?

זה פשוט מתכון לכישלון וגרירת רגליים

אההה...הבנתייעל מהדרום
לק"י

אז ההגיון שלי אומר אחרת, וגם נסיונם של הרבה אנשים ושלי ביניהם.

אם זו דעתך האישית- תפדאל. חשבתי שאתה מסתמך על מישהו...
הלכה, אדם שמתעסק בנושא זוגיות....

חחח אני מסתמך על איך שהעולם עובדהדוכס מירוסלב

וזה מובא בפשטות בהרבה מאוד ספרים, רובם אליבא דפנימיות.

כנראה שזה פחות שייך לנשים, שעובדות יותר עם רגש ולכן קשה להן לקבל את זה...

הבנתי...שבת שלום!יעל מהדרום
שבת מבורכתהדוכס מירוסלב

אז צדקתיקוד אבל פתוח
אמשול לך משל, מהרב טלה' תמיד איתנו
יש רכבים עם סטרטר, יש כאלה שיכולים גם בלעדיו להניע גם בירידה.
רוב האנשים חושבים היום במציאות רגעית, אם אין קליק= אין כלום וזו שטות גמורה, איך אפשר להיות קשור לאדם ולהכיר אותו אחרי שעתיים?! (בעצם רוב האנשים לא מנסים בכלל להניע בירידה, למרות שכנראה שהם יכולים).

בפגישה הראשונה בודקים בצורה מעמיקה יותר מהבירורים, אם ישנו בסיס לקשר שייתפתח לאחר מכן... (לצורך כך צריך לפחות עוד פגישה-שתיים- כדי לראות אם מתחיל להיווצר קשר)

מה גם שאם כל אחד יצא עם מישהו אפילו עוד פגישה אחת, ישנם יותר סיכויים שהוא יוכל לשדך אותו לאדם אחר אחר כך...

נשמע יפה בתיאוריה.. במציאות זה אחרת..לב אוהב

לא יצא לי "פתאום" להרגיש חיבור ורגש שלא היה את זה בהתחלה..

אם אני לא רואה בסיס ופוטנציאל לזה בתחילת קשר - משמע פגישה ראשונה מקסימום שנייה. אני לא ממשיכה..

ובדקתי את זה עם חברות שלי. התשובות זהות.. 

תוצאה של שטיפת מוח של תרבות מערביתה' תמיד איתנו
והבנה לא נכונה של כיצד נבנים קשרי זוגיות
(רמז: לא כך)

מעתיק מתוך תגובה אחרת שלי בפורום

יסוד הנישואין הוא השאיפות המשותפות, כל מידה, תכונת אופי שמחפשים צריכה להימדד ביחס ליכולת שלה למלא כזוג את השאיפה (למשל, אם הבעל שואף להקים יישובים חדשים, לא צריך שהאישה תהיה שרופה על העניין, אלא מספיק שהיא תתמוך בכך שהיא תהיה עקרת בית, שתכין ותתן מענה גשמי ורוחני לשאיפותו של הבעל. לכאורה תכונת אופי סותרת, הרי צריך שהיא גם תרוץ איתו ותיקח חלק במאבק וכו'(תכונת אופי - לוחמנות, אסרטיביות) משמע שלא תמיד כך הדבר) ולהבדיל אם אני מחפש גומלת חסדים ואיני כזה ואין לי אידאל כזה, לשם מה אני מחפש? כדי להתגאות שכך אשתי?
אם כן, זהו הבסיס- שאיפות משותפות ועל גבי זה תכונות אופי (בין זהות בין סותרות/ משלימות) שיחד עוזרים למימוש השאיפות
השלב השני הוא ההתאמה הרגשית- צריך שבמהלך הפגישות יווצר קשר רגשי כלשהו, תחושת נעימות מהשהות המשותפת. כיצד קשר זה נוצר- למעלה מהבנתנו ותלוי בהמון סייעתא דשמיא (אין הכוונה לאהבה, שיכולה להיות מושגת רק לאחר הנישואין)

לגבי החיצוניות או תכונות אופי שמפריעות (למרות שלכאורה הן מתאימות לשאיפות) למרות שמצד האמת הן לא אמורות להפריע, אין להתעלם מן הדבר אבל לא מעט פעמים יש צורך בעבודה עצמית על מנת שזה לא יפריע. אך אם זה מפריע, למרות שמצד האמת לא זה הדבר שגורם לאושר, אך מצד אנושיותנו הוא עלול להפריע ולכן אין להתעלם מהפרעות הללו.
שוב- תיאוריות.. המציאות מדברת בעד עצמה..לב אוהב

...!הדוכס מירוסלב

תבדקי מתי מי שחושב ככה מתחתן... ואחרי כמה צרות.

אנשים מערבבים תגובות כימיות של הגוף עם רגש ועם התאמה.

אין קשר בין רגש לבין התאמה... וגם אינטואיציה היא בסופו של דבר השגה מעולם הרגשות ויכולה להטעות מאוד.

בעד או נגד?לב אוהב

לא הבנתי את השאלההדוכס מירוסלב

מה פירוש "...!"? בעד או נגד?לב אוהב

תהיתי אם קראת את הטקסט ההוא...הדוכס מירוסלב

אה עכשיו ראיתי..לב אוהב

בכובד ראש? הדוכס מירוסלב

אני כבר מכירה את הדעה הזאת לב אוהב

אנשים כופים את עצמם לתוך המציאות הזאת...ה' תמיד איתנו
זה דורש המון עבודה עצמית לצאת מהתפיסות האלה (ולא תמיד זה כלכך קל) זה קשור להמון השפעות חברתיות ותרבותיות בעייתיות שנשתרשו בציונות הדתית. תפיסות שגויות לגבי אהבה, מהות הנישואין, האופן שבו יוצרים חיבור...
לא עוזרת לכך החשיפה העצומה לערכי תרבות המערב בעצמם.
למשל סרטים, שמעבירים בתת מודע כל מיני מסרים שנקלט אצלנו והופכים למובנים מאליהם למרות שהם שקר גמור
ממליץ מאוד לקרוא את הספר של ר' מרדכי שטרנברג לתוספת ביאור (קוראים לספר בית נאמן בישראל)
המציאות *שלך* כפי ש*את* רואה אותה.ענבל
בס"ד

אני חושבת שהרוב המוחלט של האנשים פה לא יסכימו איתך וגם אני לא מסכימה איתך.
אמנם לא חוויתי המון דייטים כמו שאת חווית כנראה אבל בהחלט בואי נגיד שאם מי שמולי היה חושב כמוך אני לא הייתי מתחתנת שבוע הבא. שברתי את כל מוסכמות הדייט הראשון עוד לפני הדייט הראשון. הודעתי לו חגיגית שאני לא הולכת לעקוב אחרי שום חוק וזה הולך להיות אסון מבחינה פורמלית. בואי נגיד שאם לא הייתי הראשונה שלו סביר מאד שהוא היה פוסל, רוב הבחורים ביו בועטים אותי מכל המדרגות על מה שעשיתי בדייטים הראשונים.
יש אנשים שבדייט ראשון (או בכלל בדייטים) לוקח להם המון זמן להראות את מי שהם באמת כי הם פשוט כאלה, מפגשים ראשוניים הופכים אותם לאחרים (אותי למשל מפגשים חברתיים חדשים הופכים לדברנית בלתי נלאית ואחת שמתזזת בין כולם ומדברת עם כולם וקופצנית ברמה הזויה, אני לא באמת כזאת ואני אפילו לפעמים קצת לא אוהבת את זה, מרגיש לי קצת גס וסוג של בת כפר כזאת), דייט ראשון לא יעיד עליהם כמעט כלום. מציאת חן? על בסיס מה? על בסיס אדם שטכנית הוא לא באמת האדם היומיומי שאני? לא קצת מוזר?
אני מתקשה להאמין שיש הרבה זוגות שאחרי דייט ראשון מחליטים ויודעים (אנחנו דווקא כן הבנו שזה די זה אבל כאמור לעיל- אנחנו סיפור מיוחד בפני עצמו), לא מכירים אדם כל כך מהר בטח לא בדייט סטנדרטי שלוקח שלוש שעות גג (לצורך העניין, שלנו היה שש שעות והשני שבע שעות, אז לפחות היה לנו קצת על מה להסתמך).

בקיצור, צר לי שזאת החוויה שלך אבל כפי שניתן לראות- הרוב המוחלט פה והרוב המוחלט שאני מכירה לא מסכים איתך. זה נכון שיש מקרים קיצוניים שבאמת ההצעה הזויה, אבל ברוב המקרים זה די סטנדרטי ופשוט מנסים לתת צ'אנס כי זה לא כזה נוראי.
היי לב אוהב

קראתי הכל ועוד תגובות שמתנגדות למה שאמרתי..

יכול להיות שזה באמת תלוי אדם. אבל אני אומרת לך שבאמת ניסיתי, וכל פעם האינטואיציה לא טעתה!

בהתחלה באמת הייתי מנסה עוד פגישה ולא פוסלת ישר. וזה פשוט לא עבד. לא התפתח משהו. ואני גם לא מצליחה להוציא מעצמי דיבורים שהבחור לא מוצא חן בעיניי. יכול להיות שזה נשמע מאוד שטחי שאני אומרת מוצא חן בעיניי, אבל אצלי זה כולל הרבה דברים.. 

לכן היום אני באמת באה מנקודת הנחה של להקשיב לאינטואיציות שלי.. אין לי כוח לדייטים שאני פשוט סובלת כי אני לא מתחברת לבן אדם.. הייתה לי פעם אחת שפשוט בכיתי כי הכרחתי את עצמי להפגש עוד פגישה למרות שהבחור לא מצא חן בעיניי.. לא יכולה להיות במקום הזה שוב.. 

כרגע אני די מאמינה בדרך הזאת. נראה מה ימים יגידו..

מזל טוב לכם!!!  אני אשמח לשמוע את הסיפור המעניין שלכם חח..  

זה כל כך קשה להעביר שעתייםקוד אבל פתוח
עם מישהו שאין מציאת חן? עם חברות שלך זה גם ככה?
עם חברות זה אותו דבר האמת .. כן..לב אוהב

כלומר עם אנשים שאני מרגישה שקל לי לדבר והשיחה זורמת לי , וכיף לי.. סביר להניח שניהיה חברות טובות.. וכל השאר נוצר מצב שאין קשר של חברות עמוקה, רק שלום ומה קורה וכאלה.. 

לא קרה לי שהייתה מישהי שלא היה לי כיף לדבר איתה ופתאום נהיה כיף ומעניין.. זה די סטטי..

וכן בשבילי זה ממש סבל, אם אני לא מרגישה זרימה בדיבור ועניין, מאוד מאוד קשה לי לאלץ את עצמי לפתח שיחה. כי אני בן אדם שלא יודע לזייף..  

ותאמין לי שזורם לי אני לא מפסיקה לדבר חח 

הוא לא באמת כזה מעניין 😅ענבל
בס"ד

פשוט בואי נגיד שמי שמכיר אותי יותר יבין למה זה מפתיע (גם למה זה מרגש כל כך, לפחות חלק מהחברים הממש טובים שלי).
אני הכי בעד אינטואיציה, אני פשוט בעד גם לבדוק שהיא לא עובדת עלינו קצת כי לפעמים היא פשוט מחפה על פחד. בסופו של דבר אינטואיציה כן נובעת ממנו.
בקיצור, אם את חושבת שככה נכון לך אז אחלה, רק שימי לב שזה לא מגיע ממקום אחר...
😰איך גס ובת כפר באותו המשפט?!אליפלא
סליחה הייתי חייבת
גס לא בקטע בוטה, בקטע לא מעודן..ענבל
אני אוסיף רק משהו..לב אוהב

אני יכולה להגיד לך עליי שאם הבחור לא מוצא חן בעיניי אני לא מצליחה לפתח שיחה!..

לא לשאול שאלות, לא להתעניין, כי הבן אדם פשוט לא מעניין אותי...!

לכן אני לא יכולה לראות את עצמי קובעת איתו עוד פגישה כדי "לבדוק".. אין מה..

את לא חושבת שיש סיכויקוד אבל פתוח
שאחכ הוא כן יעניין אותך?
ממש לא.. וניסיתי את זה גם..לב אוהב

השאלה מה זה אומר לנסותקוד אבל פתוח
אם באים עם ראש סגור, כנראה גם 10 דייטים לא יעזרו...
גם כשבאים בראש פתוחתנו לגדול בשקט
אם כבר קולטים שזה לא שייך אז חבל למרוח את הזמן של שני הצדדים
עצם זה שאת יוצאת מנקודת הנחה שזה לא שייךקוד אבל פתוח
אומר שזה לא בראש פתוח.

יש אמירה ש90% מהגברים יכולים להיות נשואים ל90% מהנשים
לא הבנתתנו לגדול בשקט
בהתחלה מגיעים בראש פתוח, ולפעמים תוך זמן קצר מבינים שלא שייך אז אין קטע
וזאת הבעיהקוד אבל פתוח
בגלל שבהתחלה אין תחושה שזה זה אז לא באים לדייט הבא עם ראש פתוח, ואז ברור שלא יתפתח כלום.
אז בוא נשאל אותך:לב אוהב

מה אם כן גורם לך להגיד כן ולהמשיך לפגישה נוספת?

לפי השיטה שלך עם כל בחורה אפשר להמשיך לפגישה נוספת.. 

נכון אני יוצא מנקודת הנחה שאני ממשיך אלא אםקוד אבל פתוח
אני יודע שהיא לא תהיה אישתי.

זה יכול להיות בגלל שיש לנו שאיפות שונות לבית שאנחנו רוצים להקים.
זה יכול להיות חוסר יכולת לתקשר, שלא משדרים על אותו גל.
זה יכול להיות עוד המון דברים, וגם כמו שאת אומרת שאין כימיה או חיבור או רגש, וזה הכי הגיוני להחליט שזה לא מתאים, אבל אני כן חושב שצריך לדעת שאין את זה, ואת זה לדעתי אי אפשר לדעת אחרי דייט אחד.

וזו לדעתי נקודת המחלוקת שלנו, האם זה שאין רגש/ כימיה/ חיבור בדייט הראשון, את טוענת שזה לא יגיע בכלל (הבנתי נכון?), אני טוען שסביר להניח שזה כן יגיע.
בדיוק!לב אוהב

אתה אומר בעצמך שאתה שולל אם אתה לא רואה את הבחורה כיכולה להיות אשתך.

זאת בדיוק הנקודה שלי. שמרגישים כל כך חוסר קשר וזרימה שאין מצב שהמציאות הזאת תהפוך לבעל ואישה... ולכן שוללים אפילו בפגישה ראשונה...

למה אם כן אתה כל כך לא מסכים איתי? 

אני לא מסכים שאם הדייט הראשון היה רגועקוד אבל פתוח
זה מעיד על הדייטים הבאים (בהנחה שגם לדייטים הבאים באים בראש פתוח).
הוא אמר משהו אחרבכל דרכיך
שהוא חותך אם הוא 'יודע שהיא לא תהיה אשתו'. לא שהוא מחליט שהיא יכולה להיות, אלא אם הוא רואה שבטוח לא.
הבנת את ההבדל?
את מחפשת למצוא כן גדול חדר בפגישה הראשונה, הוא אומר שאם אין *לא*, הוא ימשיך פגישה הבאה גם אם אין *כן* מטורף.
היינו הך..לב אוהב

מאיפה הוא החליט "שהיא לא תהיה אישתו"? מאותם סיבות שאני החלטתי שהוא "לא יהיה בעלי".. ולא, אני לא מחפשת פרפרים והתלהבות.. 

בד"כ אם אני רואה שנעים וזורם, אני כן מנסה עוד פגישה.. 

ולא יצא לי לפסול על רמה רוחנית כי את זה אני כבר מבררת לפני הפגישה, לכן מה שנשאר זה ממש נטו מציאת חן.. ואם אני רואה שאין שום קשר וחיבור והוא "לא יהיה בעלי" אז לא, אני לא אנסה עוד פגישה.. אני כבר יודעת לזהות מתי מישהו מוצא חן בעיניי ומתי לא ב"ה..

והטענה שלי שאי אפשר לדעת את זהקוד אבל פתוח
על בסיס דייט אחד או שניים.

זה שלא היה בהתחלה שום קשר וחיבור, לא אומר בכלל שאחר כך לא יהיה.
אז בעצם אתה אומר כן לכל פגישהלב אוהב

גם אם לא היה חיבור ומציאת חן בהתחלה? אם בתכלס הכל שכלית מתאים? 

אז על מה אתה פוסל חוץ מדברים טכניים בפגישה ראשונה? (מקודם אמרת אם אני רואה שהיא לא תיהיה אישתי. זה לא ברור. תן דוג' על מה בדיוק תפסול.. ) 

בפגישה ראשונה לא יצא לי אף פעם להגיד לאקוד אבל פתוח
באופן כללי על מה אני אחליט שזה לא מתאים.
1. חוסר מציאת חן, כמובן רק אחרי כמה פגישות.
2. חוסר התאמה בבית שאנחנו רוצים להקים.

באופן כללי אני חושב שאם יש משהו שמפריע לי, אני אחכה שזה יצוץ שוב, ואדבר איתה על זה ורק אז אקבל החלטה ולא לפני כן. ומימלא צריך עוד דייט כדי לדבר, ורק אז לקבל החלטה.
אוקי..לב אוהב

והאם קרה לך שהתפתח מציאת חן תוך כדי מספר פגישות? 

כן ויצא מזה קשר של חודשיים...קוד אבל פתוח
ועל מה נפל בסוף אם כך?לב אוהב

סליחה אם אני נכנסת יותר מדי לפרטים.. 

פשוט באמת מעניין אותי לדעת.. 

דברים אחריםקוד אבל פתוח
יפה.. טוב לשמועלב אוהב

לא רציתי לערוךקוד אבל פתוח
גם היה ההיפך, שמישהי שהדייט הראשון היה מדהים ואחכ עברו כמה דייטים והבנתי שכימייה אין בינינו.
האמת שגם לי זה קרה.. הפתיע אותי ממש!!...לב אוהב

אבל הסיפור אצלי קצת אחרת.. אבל עדיין הייתי בשוק..

איך בהתחלה הייתה כימיה מדהימה ואח"כ (אחרי שנתיים כמעט שניסינו שוב) לא זרימה, לא חיבור ולא כיף.. מוזר... זה האמת קצת ערער אצלי את התיאוריות שלי חח

אז אדייקבכל דרכיך
ההבדל הוא בסיבות.
את מחליטה שהוא לא יכול להיות אם אין מיד מציאת חןחןחיצונית, שפת גוף.. ואם הבנתי אותו, וזה כמו שאני עושה, ההחלטה ש'אין מצב' באה על סיבות אחרות - התנהגות, מידות, ושהשיחה לא זרמה בכלל.. אלה מבחינתי סיבות לפסול אחרי פעם אחת..
אישית אני מנסה לבדוק, מפתחת שיחה, להכיר את האדם שיש פה, גם אם חיצונית לא התרשמתי לטובה
חחח את מזכירה לי את אחותי.*צועד*
נגדתנו לגדול בשקט
ודווקא בתור אחת שלרוב לא פוסלת על סמך פעם אחת. לפעמים ממש אין קשר.

ו@{ר}ציני חודש זה המון זמן!
זה יעכב את הזיווג, וחבל.תפוח יונתן

אם אתה יודע שהסיכוי לפתח את הקשר הנוכחי הוא קטן, אז אתה רק מושך את הזמן עד שתתפנה לפגוש את אישתך לעתיד.

בשביל לקצר את הזמן של הרווקות צריך גם לפסול קשרים מיותרים שגוזלים זמן, זו גם השתדלות חשובה למציאת הזיווג.

מצטער אבל טפשית היוזמהבסדר גמור
הייתי כה מתוסכל יותר אבל אין מה לעשות זו הנהגת הבוראבסדר גמור
בעולם. ככה הוא החליט שאנשים יתגלגלו ויתקנו את אשר להם לתקן בעוהז.
לפחות זה חוסך לך זמן עד לאחת.
ב"הצלחה!
לא כ"כ מסכימה. לפעמים פגישה של שעתיים מלמדת אותךn.l
כ"כ הרבה על הבן אדם...
ברגוע
אני מסכים איתך שאם מבררים טוב לפני אין סיבה לפסול אחרי פגישה אחת.
אבל לא לפסול לפני חודש (מה שכתבת בהמשך) נשמע לי מאוד מוגזם.
(לגבי הכותרת: סוף סוף כזו תגובה, תודה)קוד אבל פתוח
חודש זה קצת הקצנה שלי, אבל העיקרון הוא שרוב הגברים בעולם יכולים להתאים לרוב הנשים בעולם, ואם יש שאיפות משותפות, אז כנראה שזה מתאים. ואם לא, אפשר להיפרד אחרי חודש ומשהו, אבל לדעתי יותר סביר שמה שיקרה זה שמגלים שהפער הוא לא כל כך נורא...
אף פעם לא הבנתיבכל דרכיך
את המחשבה שרוב האנשים יכולים להתאים.
הי חבר, זאת החלטה לכל החיים, זה לא להסתדר עם חבר בחדר למשך שנה שנתיים.
למרות שכשאני חושבת על אני מבינה למה אתה חושב את זה, אבל תכלס, בפועל למשל הגיסים שלי, אף אחד מהם לא היה יכול להתאים לי או לאחות אחרת. אני לא אומרת שזה נשמה אחת בכל העולם שמתאימה. וגם יש אנשים שמתחברים בקלות ולעומק עם מגוון אנשים. ועדיין גם להם, מתוך מלנתלפים חברים טובים, יהיו הבודדים ההכי קרובים.
ובמיוחד שאנחנו כבר בתקופה שברור שקשר צריך להיות עמוק ומקדם ואפילו נשגב ולא 'מי שבא ברוך הבא'
תגיע לדייטים עם ראש חילוני.*צועד*
=להכיר בכיף. לא חתונה ולא כלום.
אפילו אפשר להוסיף 'להנות'

זה עוזר מניסיוני. אם אתה תרצה להינות, יהיה מהנה יותר והבחורה תמשיך כי כיף לה.

בשלב מאוחר יותר, תתפלפלו על התאמה.
מה קשור חילוני רחנא לצלן? ליהודי אסור להנות?בסדר גמור
ציני. שפה ביינישית.*צועד*
בעיקרון שנהנים שלא לשם שמיים- החיצונים מקבלים השפעה מזה..לב אוהב

אבל אני לא אכנס לנושא של הנאה אצל יהודי בעולם הזה.. 

^^ רק בלי הכותרתאוריה,
בול הגישה שלי!לב אוהב

ככל שנכנסת יותר לעולם הזהרחפת..
מבינה שהכל מלמעלה
אין כללים
לעולם לא אבין
לא מה אני באמת חושבת
וודאי שלא מה הצד השני חושב
יש סיכוי, אין סיכון
יש סיכון, אין סיכוי
אין וודאות
לא נכון, מה נכון
אולי מעט מה לא נכון לי
וגם זה לא בהכרח.

לסמוך על ה' יתברך
לסמוך על התחושות שלי
להתחשב בתחושות של אחרים
ושוב, לבחור להקשיב לעצמי.

ובאופן הפרקטי, לעצמי משתדלת להישאר עם ראש פתוח לפגישה שנייה גם כשזה פרווה.
אם זו תחושה של לא מוחלט מבחינתי, לא אמרח אדם אחר ובעיקר לא את עצמי. 'כולה עוד פגישה', אבל זה כן עוד כוחות נפש וצריך לדייק את עצמנו אם אפשר ולחסוך אותם.
בפגישות ראשונות לתחושתי אין מה להיכנס במשותף לסיבות מה מפריע ולמה.. זה שלב כ''כ עמום.
מה שכן, היו פעמים שזה לא היה נראה הכיוון בכלל שיתפתי את הבחור, ובהתחשב בהרגשה שלו שכן כדאי לנסות שוב. חשבתי קצת ונפגשנו שוב. (החשק לענ''ד מאד מושפע מהגישה של הצד השני, אם הוא מתלבט וגם אני בלבט, לא ימשיך העסק.. צריך רצון חזק לפחות מצד אחד. זה כמו כמו נדנדה)

שטף מחשבות.. רק שתחדיר לעצמך חזק! מי שכ''כ לא רוצה, זה לא מתאים לך! חוסך לך זמן, התחבטויות נפש, האחריות להגיד 'לא', קשה בעיניי הרבה יותר מלקבל 'לא'.
בעז''ה שתמצא בקרוב את זו שנפשך מבקשת ושנפשה מבקשת אותך לא פחות.
וואו.מדויקמישהי 1
תודה!רחפת..

הרגיש לי כמו בליל.

כתבת מאוד יפה!לב טהור:)

אני מסכים חלקיתקוד אבל פתוח
אם אנחנו בנקודת מבט של זה שקיבל תשובה שלילית אז את בהחלט צודקת.

אבל כשנמצאים במקום של קבלת החלטות, להגיד זה משמיים זה לא נכון, כי שם בדיוק נמצאת האחריות שלנו.
אני ממש לא במקום של להטיף לה, ולא אמרתי לה כלום.

כתבתי את זה משתי סיבות
א. לקבל אימפטיה (תודה @ברגוע)
ב. לעלות למודעות שמה שרואים בדייט ראשון זה לא בטוח נכון, ומימלא לא כדאי לקבל החלטה על פי זה.
ב. מסכימה איתך שפגישה אחתרחפת..
לא מעידה, ועדיין יש פעמים (מעטות לדעתי) שהיא מספיקה כדי להבין שלא שייך.. במיוחד כשנפגשים יותר זמן.

א. מבינה את התחושה גם אם אין ביכולתי להזדהות.. אכן מבאעס. מאחלת לך שלא תצטרך לחוש זאת יותר. ואשריך שהראייה שלך רחבה ומכילה כלפי סוגים שונים של בנות אדם.

מעניין אם אפשר להתנות מראש שיש שתי פגישות.
ואו! באמת מעניין! זה גאוניאליפלא
לא יודעתy101
להסביר למה זה קורה שמחליטים/מחליטות אחרי דייט אחד שלא מתאים.
אבל מנסיון כשאני מחליטה אחרי דייט אחד שלא מתאים. זה יכול להיות ש: 1. הבחור לא מוצא חן בעייני חיצונית ברמה של דחיה כלומר נתון חיצוני בולט בו לא מוצא חן בעייני (אגב זה לא בהכרח משהו חיצוני שנחשב למכוער באופן כללי אלא טעם אישי) . 2. הבחור התנהג בהתנהגות בוטה לא מקובלת מוזרה או לא מנומסת על פי רוב, אלי או אל משהו בסביבה שהינו כמו שומר מלצר.
אם אתה לא שייך למקרים מהסוג השני כך אני מבינה ממה שאתה כותב כאן.אז ממליצה לך לא לקחת את הדחיות על הדייט הראשון אישית. וגם לא להתייאש מהן כי זה טעם אישית של כל אחת שאתה נפגש. אז בע"ה תמצא את זו שאתה בדיוק מוצא חן בעינייה.
ועוד הערה כללית מוסיפה אם משהי /משהו מתכוון להגיד לא מתאים אחרי דייט אחד כנראה זה בגלל משהו מאד בולט ומשמעותי שלא מתאים. ודברים כאלה אפשר לראות תוך רבע שעה ראשונה. ממש מיותר לסחוב דייט של שעתיים.
אפשר פשוט לקצר ל 45 דקות עד שעה. וכך גם האדם יבין ברוב המקרים שלא מתאים.
לא רואה דרך לעשות זאת, זה פשוט מגעיל!רחפת..
מגעיל זה לאy101
אולי זה תואם את מה שהתרגלת אליו.
אבל אין בזה שום דבר מ.עליב שעה זה פרק זמן מכובד להתרשם מבן אדם.
וזה הכי הגיוני והוגן בעולם לקצר אם הבנת ברבע שעה הראשונה שזה לא מתאים פשוט לא בזבז את הזמן של הצד השני מין הסתם יש לו דברים יותר מועלים לעשות בחיים. חוץ מלעביר את הזמן בעוד דייט יצא מננו כלום
א. בפגישות אני מתמקדת בלהיותרחפת..
וליהנות מהשיחה וההיכרות. אח''כ מחליטה אם מתאים לי או לא. גם אם תוך כדי עולות לי מחשבות שזה בכלל לא קשור.. לא מכבד לדעתי להחליט תוך כדי..

ועוד לא עליתי על הנוסחה הזו איך לקצר פגישה. לא מסוגלת 'לנפנף' בן אדם..
כנראהy101
פגשת רק כאלן ש90% מתאים
זה לא קורה לכל אחד. אין מה להתמקד להיות ולהנות בפגישה שברור לך שזה לא מתאים אם בגלל מראה או חיסרון בולט אחר כמו שציינתי.
ולהפגש עם בן אדם שעה זה ממש לא לנפנף
זה שאת לא יודעת איך לקצר.זה עניין שלך.
אבל זה לא אומר שה פוגע בצד השני
או שהיא לא שוללת מהרקוד אבל פתוח
שניה.... צריכה לבדוק בספר....*שלי*

(אני לא בטוח שהבנתי)קוד אבל פתוח
צוחקת..*שלי*
כמו שיש ספר לשדכניות...
הבנתי שזו בדיחה, אבל לא הבנתי מה הבדיחהקוד אבל פתוח
נוו שויין (מה עובר עלי שהתשמשתי במילה הזו)
אמן. מאמין שהרבה רוצים את זה. מתפלל בשבילך שתמצאותן טלאחרונה
אחת כזאת (רק אחת כי לא יהיה צריך יותר. אבל אם כן יהיה צריך אז שגם הבאות יהיו כאלו).
מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

מה הקשר?!הסטורי
חחחחחחח הסטורי אני מדמיין אותך על פי הודעותיךצדיק יסוד עלום

עם וריד נפוח במצח אדום מזעם 💢

פותח האשכול הוא משהו בין טרול לרחפן (ואני נשמר במילותיי)

לא אדום מזעםהסטורי
יותר סקרן, חוויה אנתרופולוגית לנסות להבין את הראש של חסדי.

(לגופם של דברים, הוא לא טרול, גם לא 'רחפן' במובן הפשוט של המושג. אולי כן 'רחפן', במובן שהוא עוסק בדברים מאוד גדולים ורעיונות נשגבים, בלי מספיק 'בסיס ארצי לנאצלות'. מה שיוצר אצלו פער עצום בין האידאות ליכולת לממש אותן בעולם).

אני הייתי מדבר אפילו יותר בחריפות ממךצדיק יסוד עלום
אבל צריך לכבד ומי אנו בלא נימוסינו?
נכון. אבל האם מפני כך נעזוב את האמתחסדי הים

והאידיאות.

"כָּל זֹאת בָּאַתְנוּ וְלֹא שְׁכַחֲנוּךָ וְלֹא שִׁקַּרְנוּ בִּבְרִיתֶךָ. לֹא נָסוֹג אָחוֹר לִבֵּנוּ וַתֵּט אֲשֻׁרֵינוּ מִנִּי אָרְחֶךָ".

האם עם ישראל בגלות שהיה גוף מת עם תורת אמת הנטועה בתוכו, עזב את האידיאות?

לא. עסקנו באמת והרחבנו אותה בציצים ופרחים עד ש-ה' ברחמיו ריחם עלינו . "יְחַיֵּנוּ מִיֹּמָיִם בַּיּוֹם הַשְּׁלִישִׁי יְקִמֵנוּ וְנִחְיֶה לְפָנָיו".

אולי אני בינתיים סריס עץ יבש אבל אני לא יעזוב לעולם את ה' ולימוד תורתו, עד שה' ירחם עלי.

ממש לא לעזובהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך ב' בטבת תשפ"ו 20:22

עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך ב' בטבת תשפ"ו 20:22

אבל להתאמץ למצוא איך מקיימים אותם בפועל בארץ, בלי דמיונות שווא. איך מקיימים בארץ הזאת, לא באיזה עולם של ענני כבוד דמיוניים.

המצווה שלך היא לשאת אשה ולפרות ולרבות. כשיוולדו לך בעז"ה בנים המצווה עליך ללמד אותם תורה ולחנך אותם לקיום מצוות. האם הם יצאו גדולי הדור או קטני הדור - לא צריך לעכב אותך או לבלבל אותך כשאתה מחפש אשה מציאותית, 

"בהדי כבשי דרחמנא למה לך - מאי דמפקדת עלייך למעבד!!!"

מסכים כל כך עם ההודעה הזוארץ השוקולד

והסיומת כה מתאימה ומתבקשת

כי זה ממש משמעות מדרש חז"ל של מקור הציטוט 

בגמרא שם כתוב מפורש שחזקיהוחסדי היםאחרונה

השתדל לשאת אשה הגונה, בתו של ישעיהו, כדי שיצאו ממנו בנים כשרים.

"כַּלָּה קִשֻּׁרֶיהָ"חסדי הים
עד כמה שאני יודע, תקופת הגאונים הסתיימה ממזמן…נייקיי

איפה שהוא לפני כ 1000 שנים…

הסתיימה עם ירידת קרנה של יהדות בבל והעברת מרכז הכובד למערב

כדאי לפתוח שותי"ם של המאות השניםחסדי הים

האחרונות ולראות מה הם מכנים את חכמי דורם.

על כל פנים, בפסוק בפתיחת השרשור, כמובן רמזתי להחיית ישיבת הגאונים בארץ ישראל.

ישאלו אותך בשמים למה לא הייתקעלעברימבאר
חסדי הים, לא למה לא היית גאון או אבא של גאון (כמו הסיפור על רבי זושא).

כל אדם והתפקיד שלו בעולם. אחד המרבה ואחד הממעיט ובלבד שיכוון לבו לשמים. אני בריה וחברי בריה

אנא לא ר' זושא ידענא אלא מתניתא ידענא:חסדי הים
"לפיכך יהיו אומרים כל אחד ואחד, מתי יגיעו מעשיי למעשה אברהם יצחק ויעקב" (תנא דבי אליהו פרשה כג)
זה שכל אחד צריך לשאול, זה אומר שבהכרחadvfb

כולם צריכים להגיע למעשי האבות?

ואם נדייק הכתוב מתקמד במעשים, זה לא בכדי.

הכתוב לא מדבר על המדרגה הרוחנית של האדם.

אני לא מבין בדרגות רוחניות. אני רקחסדי הים

יודע ש'הברית מנוחה' כותב שאפשר להגיע למדרגות רוחניות יותר גדולים מהדורות הקודמים.

במיוחד בזמן הגאולה, כמו שהרב קוק מאריך בכמה מקומות.

ומי אמר,שאתה לא יכול וראויקעלעברימבאר
להיות בעל דרגה רוחנית גבוהה?
מסכים עם הרישאadvfb
מעשיך כמו אברהם זה לא חייב להיותקעלעברימבאר
כמו גדול הדור. כתוב כמו האבות, לא כמו משה
הכח הזה נטוע בנו מכח האבות להגיעחסדי הים

לדרגתם.

הם הורישו לנו את כח המידות והמעשים שלהם.

(כמעט כולנו לא צאצאים של משה, וגם יש להאריך ברוחב ובעומק שמשה לא הוריש את כוחותיו לדורות הבאים.)

לדעת הרמב"ם זה לא נכוןארץ השוקולד

אחת המחלוקות בין החסידות לרמב"ם.

"הלכה ב

אל יעבור במחשבתך דבר זה שאומרים טפשי אומה"ע ורוב גולמי בני ישראל, שהקב"ה גוזר על האדם מתחלת ברייתו להיות צדיק או רשע. אין הדבר כן  אלא כל אדם ראוי לו להיות צדיק כמשה רבינו, או רשע כירבעם, או חכם או סכל, או רחמן או אכזרי, או כילי או שוע, וכן שאר כל הדעות. ואין לו מי שיכפהו, ולא גוזר עליו, ולא מי שמושכו לאחד משני הדרכים  אלא הוא מעצמו ומדעתו נוטה לאי זו דרך שירצה. הוא שירמיהו אמר: מפי עליון לא תצא הרעות והטוב כלומר: אין הבורא גוזר על האדם להיות טוב ולא להיות רע. וכיון שכן הוא  נמצא זה החוטא הוא הפסיד את עצמו, ולפיכך ראוי לו לבכות ולקונן על חטאיו ועל מה שעשה לנפשו וגמלה רעה. הוא שכתוב אחריו: מה יתאונן אדם חי וגו'? גבר על חטאיו. וחזר ואמר הואיל ורשותנו בידינו, ומדעתנו עשינו כל הרעות  ראוי לנו לחזור בתשובה ולעזוב רשענו  שהרשות עתה בידינו, הוא שכתוב אחריו: נחפשה דרכינו ונחקורה ונשובה עד ה'."

(הלכות תשובה, פרק ה הלכה ב, העתקתי מאתר דעת)

התכוונתי שכל אדם יכול להיות שיא הצדקות, אבלקעלעברימבאר

יש הרבה סוגים של צדקות : ת"ח, חסיד, עניו, ירא חטא, רגשן, שכלתן, הכל לפי תכונותיו של האדם.

המקובלים כמובן סוברים שלכל אדם יש סוג נשמה שונה, הרמבם סובר שלא, אבל נראה שכם יסכים שאדם ילמד במקום שליבו חפץ וינסה למקסמם את הכשרונות שלו ולא לנסות להיות מישהו אחר.

גם החסידות סוברת שעל עמי הארצות להתקדם כמה שיותר ברוחניות.

מה שרבי זושא התכוון זה שישאלו אותו בשמים למה לא מקסם ומימש ומיצה את הכשרונות הרוחניים  והייחודיות של זושא, ולא של משה רבינו. אין הכוונה להטיף לבינוניות.

וכמובן אחד המרבה והממעיט שאמרתי זה אם אדם אין לו זמן ללמוד תורה הרבה, או שתפקידו בעולם הוא לעסוק בעיקר בדברים אחרים (גם אח של הרמבם עסק בעעקר בסחורה ופחות בתורה, בהנחיית הרמבם עצמו).

כמובן אם אדם מתבטל ולא עוסק בתורה הרבה, במילא אין כאן "ובלבד שיכון ליבו לשמים" כי הרי יכל ללמוד הרבה ולא למד. סימן שהוא לא באמת מתכוון. אבל מי שרוצה ללמוד הרבה אבל רואה שתפקידו וכשרונותיו בעולם זה לעשות משהו אחר בעולם וללמוד רק שעה ביום, או שמנסה בכל המאמץ ועדיין רואה שקשה, על זה נאמר "יכוון ליבו חשמים".

בחירה חפשית היא על מעשינו. אבל לא כל אדם יכול לבחור לזכור את השס במבחן סיכה גם אם יתאמץ מאוד. וגם על קצב ההתקדמות אין לנו בחירה, כלומר גם אם מאוד ארצה לא אצליח ללמוד את כל השס תוך יום. על זה נאמר "ובלבד שיכוון ליבו" כלומר מי שרוצה ללמוד את כל השס ומתקדם בקצב שמתאים לו - נחשב כבר כאילו סיים את כל השס (בתנאי שימשיך ללמוד בהתמדה) - כי אדם נמצא איפה שהוא רוצה להיות. עיין על משמעות הרצון (ובלבד שהרצון רציני ולא רמאות) באורות התשובה ובאורות הקודש.

כמובן אם אדם "רוצה" ללמוד את כל השס אבל לא לומד למרות שיכול, אז הוא לא באמת רוצה ברצינות

..שפלות רוח

רק תיזהר לא להפיל את הילד בדרך עם הלחץ של התפקיד.

וגם עד כמה שזכור לי "נחית דרגא ונסיב איתתא" וגם שאישה עולה(או נשארת ברמתה) ואינה יורדת, בעוד הגבר יורד. ולכן ידידי וכו

לא ?

"בְּחַבְלֵי אָדָם אֶמְשְׁכֵם בַּעֲבֹתוֹת אַהֲבָהחסדי הים
וָאֶהְיֶה לָהֶם כִּמְרִימֵי עֹל עַל לְחֵיהֶם וְאַט אֵלָיו אוֹכִיל".
אם אתה אדם שמקשיב לאנשיםadvfb

כדאי לך להקשיב לכל האנשים שאומרים לך לרדת מהעץ.

אולי הם טועים, אבל כדאי להקשיב לקול הזה ולקחת אותו ברצינות. אולי הוא אומר משהו, אולי לא.

..צדיק יסוד עלום
עבר עריכה על ידי צדיק יסוד עלום בתאריך ב' בטבת תשפ"ו 13:48

לא חשוב

לרדת מעץ החיים?חסדי הים
"וְעֵץ הַחַיִּים בְּתוֹךְ הַגָּן". "עֵץ חַיִּים הִיא לַמַּחֲזִיקִים בָּהּ וְתֹמְכֶיהָ מְאֻשָּׁר". "פְּרִי צַדִּיק עֵץ חַיִּים. "וְעֵץ חַיִּים תַּאֲוָה בָאָה". "מַרְפֵּא לָשׁוֹן עֵץ חַיִּים".
לא, מעץ הדעת טוב ורעadvfb
"מסטרא דעץ הדעת טוב ורע דקשיר לון ביצר הטוב למהויחסדי הים
עזר בהדייהו".
מסכים עם הכותרתפשוט אני..
עם ההמשך פחות
הוריו של מר שושני דחפו אותו להיות גדול הדוראריק מהדרום
זה לא הפך את שושני להיות מאושר יותר, בספק אם הפך את הוריו.
לא דברתי על לדחוף. התכוונתי שאני ואשתי לעתידחסדי הים

נבנה בית מלא תורה וקדושה וניתן לו את מרב הכלים להיות גאון הדור, ואם הוא ירצה ויזכה הוא יהיה.

זה לא שנגיד לו תהיה גאון הדור.

"בַּיּוֹם הַהוּא יִהְיֶה צֶמַח ה' לִצְבִי וּלְכָבוֹד וּפְרִי הָאָרֶץ לְגָאוֹן וּלְתִפְאֶרֶת לִפְלֵיטַת יִשְׂרָאֵל".

רב' חסדי, אתה איש חמוד.די שרוט
אולי. אבל חסר לי החמודה...חסדי הים

"אוֹצָר 'נֶחְמָד' וָשֶׁמֶן בִּנְוֵה חָכָם".

בבחינת חמודה גנוזהנוגע, לא נוגע
'בְגִנְזֵי בְּרֹמִים'חסדי הים
אשריך..נוגע, לא נוגע

שתזכה בעז"ה בקרוב ממש שיתרונן ליבך בנוות ביתך ותתרונן תורתך תחת קורתך

יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

חייב להסכיםשפלות רוח
עם לחפש אישה יותר רגישה ממנו
ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי

הבחורה כמעט מתעלפת מקור

והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..

הבנת מה אני אומר?

אחי , היא בעולמות עליונים

ביטקוייןמשה

זה באמת מקום לרחף בו.

כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.

מה שבטוח.

ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.

תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.

בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.

הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.

ברור שהיא צריכה להגידהפי
לא ציפיתי שידע לבד
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
כולן סירבו. אולי הגיע הזמן לכבס אותו. 
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfb
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד

אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.

ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.

חחחח לא נראליהפי

אני צוחקת כי עכשיו שעה אני אומרת לחברה די קר לי בואי לאוטוו כבר

פתאום דוכן של תכשיטים סייל כל הדוכן

מה לא ניקח????

והיא כולה עלק קר לך

הורידה לי את החשק לא לקחתי .

סתם פשוט היה יש ים אנשים

קיצר יש משהו שמעניין לך פחות קר

אבל בדייטים לי ספציפית קפוא

ואני חופרת לבחור שקר לי!

הוא לא יכול לפספס את זה

אז תקבעו מראש במקום סגורבחור עצוב
ואי אני חושבתהפי

שהתסכול הכי גדול שלי בדייט היה שנכנסו למסעדה ואז גילנו שאנחנו בטעות בחלק החיצוני שלה אומנם מקורה אבל חיצוני היה שם קור בלתי נסבל.

שזה קטע זה יחסי  כי עם גברים קפוא לי רצח

ועם חברות שלי חם לי כל הזמן המזגן על חום דולק 

אז אפשר לעבורבחור עצוב

זו לא בושה לומר לבחור שקר לך ותשמחי לעבור.

בסוף המטרה שלו שיהיה לך הכי נוח בעולם כדי שתוכלי להביא את כל כולך לפגישה( וגם להיפך כמובן).

אני אישית הייתי שמח אם מישהו תאמר לי מה יגרום לה להרגיש טוב יותר. 

ברור שאמרתיהפי
סוף טוב הכל טוב?בחור עצוב

יש כאלו שמתפדחות לומר וסתם סובלות. 

אפשר להגיד בטל ומבוטלהפי
לא הבנתיבחור עצוב
קורה לי הרבה בשרשור הזה
מסכיםארץ השוקולדאחרונה
אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה

והיא עדיין התפדחה להגיד

אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה

את ההרצאות בנושא כלכלה שהיית נושא בפני😂יעל מהדרום
אשה היא לא יועץ השקעותבחור עצוב
אשה היא אכן לא יועץ השקעותאריק מהדרום
אבל אתה הולך לאחד את ההון שלך וההון שלה להון אחד.

זה נושא מספיק חשוב כדי שלפחות תהיה לכם ראיה משותפת לגבי איך נכון להשקיע.

המצב שבו צד אחד משקיע כראות עיניו בכל מיני השקעות וצד שני כלל לא מעורב זה המצב הנפוץ אבל הוא מאוד לא בריא בעיקר בעיתות משבר שבו צד אחד יקבל תרעומת על ההשקעות הגרועות שלו.

וגם איך בן אדם משקיע אומר הרבה מאוד על הנפש של בן האדם ועל איך הוא רואה את העתיד שלו ושל משפחתו.

זה לא אומר שצריך לאכול לה את הראש על זה בפגישותבחור עצוב
ולגמרי אין לי בעיה לקחת אחריות על הצד הכספי בקשר. לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכל. 
אכן לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכלאריק מהדרום
אבל בנושא הספציפי הזה זה מאוד חשוב לעבוד יחד כי ישנן החלטות מאוד גורליות.

אם מישהו אחד אחראי על שטיפת כלים, זריקת זבל או ספונג'ה זה לא נורא כל כך אם הפרטנר לא יהיה לו מושג בנושא.

אבל בנושאים כמו ניהול ההון המשפחתי וחינוך הילדים זה מאוד קריטי ששני ההורים יהיו אחראים ביחד.

וזאת כי שני בני הזוג מוציאים ומכניסים (בדרך כלל) ואם לשניהם יש מטרה לחסוך להון עצמי לבית או לחתונות ובר מצוות לצורך העניין לא הגיוני שאחד מבני הזוג על דעת עצמו יחליט להוציא יום אחד הכל על ביטקוין כי הוא ראה טיקטוק ששכנע אותו זה הדבר הנכון.

חחח גדולהפי
הרהורים בעקבות שירשורים: למי לדעתכם יש יותר סיכוי?יוני.ו.

ולמה

1. "לא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "זאת הסיבה שהפכתי להיות פריק/ית ומוזר/ה" >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

2. "אני פריק/ית ומוזר/ה" >> "זאת הסיבה שלא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

נגיד שאלו שני סוגי האנשים. שניהם לא אידיאלים, אבל כנראה יותר נפוצים מהסוג האידיאלי, אז תנסו להתייחס אליהם, ולא לשבור לסוג שלישי. אם תקלטו את הלך הדברים תגלו שיש הרבה פחות מקום לקטנוניות.

(חסכתי את הניסיון לעדן/ פוליטיקלי קורקט למינהם)

מסכים ומחזקאביעד מילוא

אבל זו התבוננות חיצונית  צריך לשבור את הסטיגמות

אתה מה זה צודקadvfb

גם בהתחלה זה עלה לי, אבל אולי זה רק עניין של ניסוח.

אם מדברים על שורש העניין אפשר למצוא בדילמה הזו עקרון שהוא אמיתי ולא חיצוני.

לא הבנתיהרמוניה

למה שיהיה הבדל אם לשניהם המסקנה השווה היא- "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה" ?

לראשון יש יותר סיכויadvfb

הוא מגדיר את עצמו כנורמלי חוץ מהעובדה שהוא לא מצליח במערכות יחסים, לכן הוא יכול לבודד את חוסר ההצלחה בתחום הזוגי ולהבין שזה לא צובע את כל האישיות שלו. ככה הבטחון העצמי עולה וכך גם המסוגלות שלו לפתור את הבעיה עולה.

בסוג השני יש בעיה בהגדרת הזהות האישית והערך העצמי. הטיפול הוא בהכרח שורשי. 

תלוי ביחס בין כמה שהוא חושב שהוא פריק ומוזרנוגע, לא נוגעאחרונה

לבין כמה שהוא באמת

שדכנים לחוצניקים ודומיהםTachyon

האם מישהו מכיר שדכנים לחוצניקים או בכללי אנשים שיכולים מצד אחד להיות מאוד דוסים ומצד שני מאוד פתוחים לעולם? 

אתה יכול לפנות אלי במסר (לא בשיחה אישית) ואתן לךחסדי הים
מספר של שדכנית שעוסקת בזה.
אשמח גםראומה1
התחתנתי לתוך קהילה של חוצניקים רווקיםתמיד בבטחה

אז מוזמנים לפנות ואני אנסה לעזור

פניתי ראומה1
תודה רבה! אם יש עוד איזה שדכנים מאזור בית שמש?Tachyonאחרונה
שוב נר בלי ביתאנונימיכלשהו

כל משב רוח מכבה אותו. נשארה רק פיסת שעווה חסרת צורה.

בעז"ה שנה הבאה 'נר לבי בית'חסדי הים

לפעמים רק צריך להחליף כמה אותיות בראש, כמו הדוגמה המפורסמת 'מחשבה-בשמחה'.

בעז"ה בקרוב ממש!

היום זה עדיין "זאת חנוכה" וההשפעה עדיין קיימתנפש חיה.

אפשר עדיין להתפלל ולבקש ליד החנוכיה אפילו שהיא כבויה

בע"ה

לשנה הבאה נר איש וביתו

מתוך בריאות ושמחה#

רק לומרנגמרו לי השמותאחרונה

שהתפללתי עליך לישועה שלמה ב"ה.

ניכר שאתה עובר קושי מאוד גדול, תקופה ממושכת

מקווה שאתה מוצא גם בחיים האמיתיים כתובת מיטיבה שתעזור לך ותלווה אותך דרך קושי זה

חזק ואמץ

ב"ה שתראה אור גדול במהרה ממש

"קווה אל ה'

חזק ויאמץ ליבך

וקווה אל ה'"

איך עוברים את הפגישה השנייה?אביעד מילוא

יצאתי עם בחורות מקסימות אבל אף פעם לא עברנו את הפגישה השנייה (נחתך תמיד על רקע שהן לא היו בשלות לשידוכים ונכנסו לזה מתוך לחץ חברתי)

💁🏻‍♂️אבטיח ברזילאי

ענית תשובה מאוד מרגיעה בסיפא, פשוט תצא עם בנות שלא נדחקו לפני בשלות לדייטים.

אם זה גורף אז או שמאגר ההצעות שלך מזעזע או שיש סיבה אחקת וזה היה רק התירוץ. זה לא נורמטיבי סטטיסטית שעם כל הבנות לא עוברים מאותה הסיבה את הדייט השני.

נוטה לחשוב שזו לא רק "חוסר בשלות" מצידן, ושאם תהיה איתך אווירה נעימה וכיפית הן ימשיכו

זה לא שאין איתי אווירה נעימהאביעד מילוא

אני לומד מטעויות ומשתפר ומבין איך לעשות דברים פעם אחת התעלמנו מהטריגרים ובפעם אחרת זה צץ משום מקום

מחזק אותךאבטיח ברזילאי

קשה הזיווג כקריעת ים סוף

ההשתדלות היא לא רק לוגיסטית אלא גם להשתפר בתדר, ללמוד מטעויות וצעירויות, לקרוא את הבחורה, לרצות להיות נעים...

בהצלחה

יוצאים עם בחורות בשלות יותר…מבולבלת מאדדדד
אולי כדאי גם לחפש בחורות גדולות יותר
^^^ארץ השוקולד

ואם ההצעות ברובם הגיעו מאותו מקום/שדכן/שדכנית כדאי לשתף אותם ולהבין מהם איך להתמודד עם זה.

בהצלחה

כפי שכבר אמרובחור עצוב

לצאת עם בשלות יותר.

כדאי רק לוודא עם עצמך \שיחה עם חבר שבאמת זו הסיבה וזו לא גרסה מנומסת שלהן ל"זה לא אתה, זו אני". 

משקיעים יותרהפי
ומנגד משדרים נחת נעימות
אולי לבדוק בעדינות את הנקודה הזאת בבירוריםadvfb

אתה מדבר עם החברה שלה ושואל אם יוצא לה לדבר על הרצון לבנות בית וזה משהו שמעסיק אותה.. תוהה לעצמי איך לשאול את זה בדיוק. נשמע לי לגיטימי לשאול.

אם יצאת עם כמה בנות, ואף פעם לא הגעת לפגישה שנייה-לגיטימי?אחרונה

אולי לא נכון להפנות את האצבע כלפי חוסר הבשלות שלהן, אלא כלפי הגורם האחר בעסק?

אולי כדאי לברר עם מי ששידך, שינסה לברר אם יש משהו ספציפי וקיצוני בהתנהגות שלך שמרתיע.

לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
את מתעלמת מהשאלות שלי. ולא בפעם הראשונהלאצעיר

כמה מתוך הזוכות האלו התחתנו בשנות ה30 לחייהם? ובאיזה הפרש?

פי כמה וכמה כמות יש הפוך?

לגבי בעיות - יש ב2 הצדדים. לא על זה מדובר. בגילאי 30+ לא מדובר על בעיות, מדובר על *טבע*. זו עובדת חיים שהפוריות של האישה נחלשת מוקדם יותר. זה מה יש.

אני כבר באמת לא רואה טעם בהמשך הדיון הזה. אני מביא עובדות ומציאות ואת חולמת לשנות את כל העולם לחלומות שלך.

מאחל לך שתמצאי את הנכון לך ובעיקר שלא תתני לשטויות כמו פער גילאים מוגזם *בעיניך* לתקוע אותך. 

אולי יעניין אותך