זהו, סליחה שפרקתי את זה כאן פשוט אין פורום אחר

לדעתי, נסי לראות את הטוב שבמצב הקיים
וכל עוד הנר דולק אפשר לתקן..
תאמיני לי שאם תרצי להשתנות, הסובבים אותך ישמחו ויקבלו את זה, אולי בהתחלה זה יראה מוזר אבל אם תהיי דבקה במטרה הם בסוף יקבלו אותך![]()
בהצלחה בחיים אהובה!![]()
![]()
לצערי רוב המקומות שההורים שלי יסיכמו שאני אלמד שם הם מקומות מאוד סגורים מהבחינה הזאת והאמת רוב האנשים שאני מכירה תופסים את זה כמשהו מוזר גם על בנים (רק שבנים זה הרבה יותר נפוץ...)
) 
אנחנו לא סגורים אנחנו פשוט לא מכירים את זה מספיק מה שאתה לא מכיר אתה תסתייג ממנו קצת
לפעמים קורה שאני לומדת או חוזרת ממפגש ואז מסתכלת המקום שלי או על דתיים אחרים שמגדלים חיות 90% אחוז מהם כלל יודעים איך ולגדל ולא רוצים ללמוד, ביאים חיה כי הילדים מנדנדים וזורקים אותה אחרי שבועיים (טיפלתי בלא מעט מקרים כאלה וכל פעם מתבעסת מחדש ובאלי פשוט לנער אותם ולצרוח עליהם ת'חיים כי בגלל הכשלים החינוכיים שלהם מול ילדים יש נשמות טובות שסובלות על כלום)
יש מלא אנשים נחמדים אישית למדתי לא להסתכל מה יש לו על הראש או אין לו ולא איזה אות הוא שם בקלפי למגזר שלי יש תרונות רבים אני לא מזלזלת לרגע אבל בואי ניהיה כנות יש לו גם כמה חסרונות אין דבר מושלם בעולם אחד החסרונות שלו זה החוסר הבנה מצחיק אותי שחושבים שאישה לא צריכה לעסוק במקצועות ''גבריים'' (לא חושבת שצריך להזכיר פה אמירות של רבנים,ודווקא רבנים שאני ממש מעריכה וכל כך כאב לי לשמוע את האמירות האלה דווקא מהם, כנראה רחל אימנו הייתה בחורילה נו מה לעשות שלא מתאים לאישה להיות רועת צאן?!)
בכל מקרה אני איהיה מה שאני חולמת להיות יש לי מטרה ואני אגיע אליה בכל מחיר אני לא אפסיק לשמור מצוות בגל זה הכאב שלי הוא לא שאין במגזר שלנו כאלה כי אני איהיה גם אם אני אצטרך לספוג בדרך, אני כואבת על זה שמסתכלים עקום על חבר'ה שבוחרים אחרת, לא מוכנים ללטש אותם ורק רוצים לגלגל את ה''בעיה'' למוסד אחר בן דוד שלי הוא קצת כמוני את כמות הדחיות שהוא קיבל מעליבות יותר או פחות הרבה אנשים היו נשברים עוד לפניו, חבר'ה טובים עם מבט קצת אחר על החיים (באי ניהיה כנות גם במגזר שלנו,הדתי-לאומי או החרד''לי-ברגע שמעיפים אותך ממוסד ''נחשב'' לא יעופו עליך ממקומות אחרים) מה שמראה שהבעיה היא לא רק בגזת הבנות אלה כלל מגדרית-מגזרית
ואו הגענו לחפירה עמוקה ואני בכלל רק רציתי לשתף בהרגשות שלי ;) היה משכיל!!!

אני גם הייתי ככה בחמישית ועברתי בשישית..
אולפנות כן מקבלות. איפה ניסית?
יש מקומות כאלו...
לא צריך להתייחס יותר מידי.
שימי דגש בתקופה הזו על דברים שטובים בך וחזקים בך.
אנונימי (פותח)לה' יש דרכים משלו ללמד אותנו דברים מה שמיועד לי עוד יהיה שלי אני מעדיפה קשיים כאלה מאשר דברים יותר חמורים בהמשך
אין לי בעיה להילחם על זה מול כל העולם ואישתו אין לי בעיה גם לוותר אבל לפעמים זה מייאש רצח!!
כתבתי את השרשור הזה אחרי דיבור עם בנדוד של ועוד כמה חבר'ה טובים/טובות שחוו וחווים דבר דומה כשאת יודעת שיש עוד כמה סובלים מזה (עזבי שזה מנחם לדעת שאת לא לבד בסיפור הזה...)את מבינה שזה לא משהו נקודתי ורקלחבר'ה מסויימים מגיבים ככה ודווקא מוסדות בציבור שלנו (דת''ל) שמפרסמים את עצמם כמקבלים ומכילים פתאום מראים שהם רוצים רק חבר'ה שהולכים ''לפי הספר'' וזה כואב ומאכזב ומכעיס ועוד הרבה מילים
איפה שאני לומדת עכשיו הם קצת 'ראש מקובע' מה שפותח בשיעורי חינוך מלא ויכוחים ודיונים
כמה דברים:
א. אשרייך שאת לא מוותרת על הרצונות שלך. זה מדהים בעיני!
ב. אפשרי לגמרי להיות דתיה ולעבוד עם בעלי חיים, ואני מכירה בנות שעושות את זה. יש לרטורנו לדוגמא קורס של רכיבה טיפולית לבנות דתיות. אני מניחה שיש עוד דברים כאלה.
ג. נסי את האולפנות האלו: מעלה לבונה, תפארת, מירון. אני חושבת שזה אמור להתאים.
אה, ואולי גם חמרה ורגבים, אני לא ממש מכירה.
בהצלחה בכל!
אנונימי (פותח)אכן,שמעתי על הקורס שלהם מה לעשות שזה לא בדיוק מה שאני רוצה ;) אני עובדת עם חיות משק כמו כבשים עיזים תרנגולות אה ובעיקר כלבים
מה שיש לציבור שלנו להציע בנושא זה הוא בעצם כלום מבחינת הידע והמקצועיות
בשביל זה יש מקומות אחרים בארץ שמה לעשות הם יודעים יותר ועל הדרך מכירים מלא חברים חדשים שהם זוכים לחזות בפלא הזה של נערה דוסית חמודה שעושה להם בית ספר ![]()
אחרי החג יש לי ראיון בכמה אולפנות נראה מי יסכים להתמודד עם ''יהלום'' שכזה ;ׂ)
למה אני מרגישה ככה? לאיודעת אולי בגלל שבחצי שנה האחרונה ביליתי במקום שחשב שאני הזויה וניסה לעקור את זה ממני (כמה חבל, אבל השיגעון והג'וק לא רק שלא יצאו,הם גם גדלו! ויחד איתם גדל הרצון שלי לברוח משם) אני מודה בכל רגע להורים שלי שזורמים עם זה ועוזרים לי לטפח את זה זה לא מובן מאליו בכלל! הג'וק הזה עולה המון בכסף ובזמן
היי, צריכה בדחיפות מידע על אולפנת רננה
מה הסגנון באופן כללי, למי מיועד, איך האווירה
ומבחינה תורנית-דתית- מה הסגנון? האם מותר שם פלאפונים?
האם יש אולפנה אחרת מקבילה בסגנון כדי שאוכל להשוות?
כל מידע יעזור לי
תודה רבה!
נחשבת אולפנה תורנית בעיקרון, לא בקצה הכי תורני של הסקאלה. למיטב ידיעתי מותר שם סמרטפונים, אולי צריך סינון.
אולפנות נוספות שאולי אפשר לבדוק: שיראל, עטרת רחל, ראשית.
(אני מכירה את הנושא ממקום של אמא לבת באולפנה, אז לא יודעת מקרוב מאוד...)
כולן עם נוקיות, גם הצוות וגם התלמידות.
אולפנה דתית תורנית באוירה חלוצית.
הבנות שלי לומדות שם.
שווה לבדוק
אני רוצה ללכת לאולפנת קומי אורי ואני צריכה לשכנע את ההורים שלי ואני לא יודעת איך מישהי יכולה לעזור לי בבקשה?
ההורים שלי מאוד דוסים אבא שלי רב וכו..
הם מסכימים לי ללכת לתפארת, ראשית, רעיה ובהרן אפילו לכפר פינס הם לא מסכימים.
מישהי יכולה לעזור?
למה את רוצה ללמוד שם?
מה הדברים שחשובים לך?
אני ממש אשמח לתשובהעלה קטןלא בשבילי -
אולפנה בסגנון של אולפנת בית-אל
מישהי מכירה אולי?
תודה מראש!
היייייי לכולןןן
מחפשת אולפנה לשנת לימודים תשפ"ו עולה (עולה לי"ב)
אני יודעת שזה ממש מאוחר אבל תמיד עדיף לנסות
בקיצור סגנון ברסלב כזה מתנחל
חצאיות ארוכות, טלפונים כשרים, עם בגרויות
לא כ"כ משנה איפה עדיפות לירושלים אפשר עם פנימייה
בנות טובות וכפיות זורמות סגנון דוד המלך כזה..
מקום שיהיה חיבור לה מתוך אהבה
וצוות טוב
חחח זהו בעיקרון
אשמח להמלצות וגם לטלפונים או מייל של המקום 
מפוצלשת(:אחרונהיש את אולפנת ראשית ואולפנת נביעה שהם בירושלים
ויש את אולפנת טהר ביד בנימין ואולפנת תפארת במגדל העמק
יש פרטים בגוגל תחפשי..
בהצלחה 😇
לצערי עם כל הפוליטקלי קורקט אין אימוג'י נסקל או סוקל
אז תסתפק באימוג'י של בית הסקילה
חסום לשעבראחרונה