מבלי להכנס בכלל לנושא הדיון עצמו, אתייחס כאן רק לדברים שכתבת אגב כך.
כתבת בין השאר משהו על : "ההחמרות שלעיתים הופכות לע"ז...".
לא הבנתי מה הקשר לעבודה זרה, אבל מעבר לזה קצת מוזר להשתמש דוקא בהשוואה לדבר כזה, בהתחשב בכך שמשפטים בודדים אח"כ כתבת ש: "אין תחליף לצניעות האמיתית שנרכשת אך ורק ע"י חיבור לפשוט ולצנוע מכל- לאדמה. לארץ ישראל".
לפעמים נראה שבמקומות מסויימים הפכו את יישוב הארץ לכמעט ע"ז.
נכון שע"פ הרב חרל"פ, ואולי ע"פ כולם - זו הנקודה העיקרית של דורנו, אבל כשמוותרים על דברים אחרים בגלל זה, וכשמקשרים דברים שבאמת לא קשורים לא"י - אז מגוחך קצת לראות דוקא בהוספת צניעות וקדושה - ע"ז.
א"י על כל מעלותיה - באה רק מתוך התורה, ולכן אין שום אפשרות ושום מצב שתסתור חלק אחר בתורה.
ראיתי בספרו של הרב נבנצל דבר מעניין בנושא (מקווה שאני מדייק בדבריו, ובכל אופן הדברים נראים לי נכונים גם אם אינם בדיוק כפי שנכתב שם): הוא כותב על חטא המרגלים שמאסו בארץ ונענשו, ואח"כ על אלו שעלו שלא ע"פ רצון ה' - והוכו ונהרגו בסופו של דבר.
הוא אומר שהחטא של המעפילים לעלות היה, שהפכו את מצוות ירושת הארץ לערך בפני עצמו - שאינו תלוי ברצון ה', ולכן גם כשהקב"ה אמר להם לא לעלות - הם עלו בכל זאת.
צריך לשים לב שלא ניפול גם אנו בנקודה הזאת.
ובקשר למה שכתבת אח"כ: "אבל אני לא מרגישה שהכבוד שלי הוא דבר שתלוי בצילום כזה או אחר".
אני אישית חושב שכבודה של אישה בהחלט תלוי בצילומים כאלו ואחרים שלה המתפרסמים בראש חוצות, אבל לא זה העניין.
הנקודה היא שיש הלכה, ולא משנה כמה נתפלסף על דברים מסויימים - אי אפשר להפוך את ההרגשה הסובייקטיבית שלנו, או אפילו כל מיני כרעיונות נשגבים ונעלים - לתחליף לשו"ע.
ושוב, זה די דומה למה שכתבתי בהתחלה - לא ייתכן שערכים מסויימים יסתרו אפילו פסיק מההלכה, אא"כ מדובר במצב של 'עת לעשות לה' - אבל דבר כזה הוא רק בסמכותם של גדולי הדור ממש, ולא כל אחד יכול להכריע בנושאים הסבוכים הללו.
עד כאן.