יש לי שאלה שאני שואלת את עצמי הרבה זמן..תימניה בנשמה!

ואני יודעת שרק כאן אני אמצא את התשובה (מקווה)!!        

למה בנות משתתפות בגירושים/צעדות/עצרות שהן יודעות ששמה ינהגו בהן באלימות..? הרי זה ממש חוסר צניעות..למשל אחרי פינוי בית השלום שבנות השתתפו בגירוש מישהו העלה באיזהו פורום (אני לא יודעת בדיוק איזה)תמונות של בנות ממש ממש לא צנועות !!                                                                                          

וצניעות חיצונית היא עליונה וקדושה מעל לכל?רכס רמת מגרון
הצניעות היא הדבר הכי חשוב בשביל האישה!!תימניה בנשמה!

אני אישהרכס רמת מגרון
בע"ה

וברור כי צניעות חיצונית היא פחותה, ריקנית ורדודה ביחס לצניעות פנימית- שבהכרח לא תלויה בתגובות חיצוניות ומציאותיות.

ויותר מכך, אני לא בטוחה שמה שהכי חשוב לי בעולם זה ללכת עם 9 חצאיות, 14 גרביים, ו16 שמלות. אם יאיימו עלי בטנק, סביר להניח שאני אסכים ללכת עם בגדים שתואמים את ההלכה, ולא מערימים עליה עוד ועוד החמרות שלעיתים הופכות לע"ז.

תתפלאי, אבל הבנות הצנועות ביותר שאני מכירה, מכל היבט ובכל מישור הן דווקא בנות שכן משתתפות בדברים כמו שציינת כאן. אולי פשוט בגלל שאין, בשום מקום, בשום חסידות, בשום ספר או בשום החמרה תחליף לצניעות האמיתית שנרכשת אך ורק ע"י חיבור לפשוט ולצנוע מכל- לאדמה. לארץ ישראל.

בציפיית הישועה.

אני ממש לא מסכימה איתך, רכס!דינה ברזילי

כן- הדבר הכי חשוב אצל האישה, הערך הכי עליון ושעליה לשמור עליו מכל משמר- זו הצניעות,  הצניעות החיצונית לא פחות מהפנימית.

כשבת הולכת לגירוש וכדומה, והיא יודעת מראש שיש סיכוי גבוה שכבוד גופה (=צניעותה) יפגע- היא לא רק מחללת את כבודה אלא את כבוד הקב"ה! היא צריכה לשמור על כבודה וצניעותה כי גופה שייך להשי"ת! ורבנים גדולים וחשובים אמרו את זה.

תסלחי לי רכס, אבל זה נשמע לי שטות שצניעות אמיתית נרכשת ע"י חיבור לאדמה! חשוב לך לשמור עליה? להגן עליה מפני פולשים ומגרשים? כל הכבוד, שבי במקום בטוח, הרחק מיד מחללת, ותתפללי לה' שישמור על האדמה הקדושה! וע"י התפילה הזו תתחברי לא רק לקב"ה, אלא גם לאמת שבך- הצניעות שבך.

לסיכום: כשבת הולכת לגירוש, לא רק שהיא לא מועילה בגרוש (בכוח פיזי מול חיילים) אלא היא גורעת מכוחו של העולם להתקיים- היא גורעת מהקדושה, מקירוב הגאולה ומחיבורה להשי"ת, בכך שהיא מחללת את כבוד גופה- את כבוד ה'!

.אנדרלמוסיה

תורת ישראל עם ישראל וארץ ישראל

האדמה לא יותר חשובה מהצניעות. וכן, פינויים זה לא צנוע.

אכן, זה הסדר לומר את השלושה הנ"ל.דינה ברזילי
הצניעות יותר חשובה מהפינויים.
ארץ ישראל קודמת להכל.שירה חדשה

בס"ד.

למרות שזה משולש שווה צלעות...
[אם הייתן באות לשבת א"י הייתן יודעות...]

תחשבי עוד קצת.דינה ברזילי

גם לצניעות??

ולגבי הנושא שלנו כאן- את באמת חושבת שלהיות נוכחת בפינוי יותר חשוב מלשמור על צניעותך (=כבוד ה')??

תעשי לי טובה...שירה חדשה

בס"ד.

לא הרגשתי שחיללתי את הצניעות שלי.
ואתן סתם נכנסות להיסטריה. במחילה.
[איך אני רואה את כולם קופצים עלי עוד שניה...]

היום, כש'רבתי' עם שוטרת אז היא אמרה לי משהו בסגנון הזה:
את רוצה שאני אקרא לגבר. שהוא יגע בך? אני יודעת שאסור לך...
אמרתי לה שהיא לא מאיימת עלי ושהיא יכולה לקרוא לו. זה לא מפריע לי.
והיא לא קראה לו.
אתן נכנסות להיסטריה סתם. הם אוהבים את זה.
אם הייתי צורחת כמו לא יודעת מה "שמירת נגיעה! שמירת נגיעה!"
היא הייתה מביאה עוד עשר בנים.

תלמדו להתנהל. בחיי.
יש מולכם שוטרים.
אל תשחקו את המשחק שהם רוצים שנשחק.

- -דינה ברזילי

זה במקרה  הספציפי שלך.

ומה קורה אם הן לא מאיימות, ופשוט בא גבר ודוחף אותך? או שאפפילו החיילות מושכות אותך, וחלקים מגופך נחשפים? (והעיתונאים ששים על השלל וכל המדינה רואה את התוצאות על גבי דפי מעריב וידיעות) לא מרתיע אותך? לא חסה על כבוד ה'? למה לא להועיל יותר ופשוט להתפלל להצלחת המאבק?

הסטריה או לא. לדתעי מקומות מפונים זה לא מקום לבת ישראל. נקודה.

אפרופו אני איתך!חיימשוגעים!!
זה לא במקרה הספיציפי שלי. ככה צריך להתנהג איתם.שירה חדשה

בס"ד.

שידחף אותי!
רציני, אני לא מחללת את הצניעות שלי. זה אונס מה שקורה שם.
וחוץ מזה -ומחילה מהבנים שפה- תלמדו איך להתלבש לדברים האלה.
ככה לא יראו לך כלום.

ובואי נגלה לך סוד, תפילות לא עוזרות בלי השתדלות. ככה שעדיף שנעשה גם מעשים.

ויכול להיות שלא תסכימי איתי. לא מפריע לי.
כל אחד והדעות שלו

וואי, שירה אני איתך=]אוריה שמחה

חח.. נכון. מה שהיה עם השוטרת החשה הזאת מוכיח עד כמה זה נכון. זה לא נגיעות חיבה ולא בטיח. [כמו רופא, שבטוח הייתם אצלו פעם אחת בטוח להבדיל..] קיצר, מסכימה עם כל מילה, ואין טעם לחזור, פשוט לקרוא שוב הכי הסכמתי- עם השורה הזאת:

ויכול להיות שלא תסכימי איתי. לא מפריע לי.
כל אחד והדעות שלו

זה לא סוטר-עם ישראל חי

זה שבת באה לדברים הנ"ל בידיעה שיכולות להיות מקרים לא צנועים, קודם כל שתערך לזה כמה שאפשר (המוני שכבות). דבר שני, זה לא אומר שלא אכפת לה מצניעותה! יש לי רעיון טוב לכל הדוסיות שאכפת להם מהצניעות החיצונית יותר מכל- תשבו נעולות בשירותים כל חייכם. כך אף אחד לא יראה כלום  אפילו אבא שלך לא יראה את העיניים שלך. פתרון מצויין.....

הצניעות החיצונית לא אמורה להביא אותך לחוסר מעש. זה פשוט לא תירוץ טוב מספיק. ותאמינו לי שגם בזירת פינוי וכד' אפשר לשמור על צניעות יפה מאד. צריך לדעת איפה כדאי להתרחק מהכוחות ולרוץ לגדר דרך עקיפה בשדות. (שזה לאו דווקא קשור לצניעות אלא לחכמה ויעילות שחסרה לנוער במקומות כאלה)

חוץ מזה שרבש"ע לא התכוון בזה שצוה על הצניעות שבת לא תפעל. אם זה המניע לכך ש150 בנות (הערכה) מתוך כלל בנות ישראל הגיעו אתמול לצעדה- המצב דרוש שיפור.

נכון. זה באמת לא סוטר.רחלקה

בעזהי"ת.

אם כבר - סותר.

אופס... אני את הבגרות בלשון כבר עברתי...עם ישראל חי
גם אני ב"ה.. לא נורא.רחלקה
שירה- מסכימה עם כל מילה שלך! צדיקה!בת-אליי
דבר ראשון זה לא צנוע שבן נוגע בך בשום מצב!חילא דמשכנא
דברר שני ידוע ומפורסם ששוטרים נהנים לבוא לפינויים כשהם יודעים שיהיו שם בנות.
אני לא יודעת מה אתן חושבות אבל אני לא ממש רוצה לגרום הנאה לשוטר המנוול שיגע בי אני לא חושבת שזה ראוי לבת ישראל. ובקשר לטענה של א"י אפשר לעשות למען א"י דברים גם מבלי להיות בפינויים אלא שהרבה פעמים מחפשים אקשן וכדו'
ד.א. תמהה אני מה עם "כל כבודה בת מלך פנימה"
תורת ישראל בראש >>>אח..

זה בטוח. [לעניות דעתי]
לא"י הקדושה לא באדמה. אלא בעם שמקדש אותה.
[עיינו ערך כמדומני מדוע נכנס אדם לקודש הקודשים ולא נהרג. והרי כתוב "והזר הקרב יומת"...]

עמ"י בלי א"י אבל עם התורה > [גדול מ] עמ"י בלי התורה עם א"י.
זה חד משמעית.

נכון. "תורת ישראל , עם ישראל , ארץ ישראל".

במקום שיש חוסר צניעות , אפילו שזה בעד עמ"י [כמעט] תמיד צריך לעזוב את המקום.
אפילו שכל כולנו בוערים. צריך לזכור טוב את הענין.
לא דברתי ספציפית - אלא בכלליות.

לגבי הבנות , סתם כך - אני אישית מאוד מעריך את הרצון החזק שבוער בהם -
גם במקרה שאני לא מסכים איתן שהן צריכות להשאר. עצם הדבקות בארץ [וממילא בה'] -
רק על זה הן ראויות להערכה. אבל...הערכה חשובה מסוג שונה.

לפעמים צריך לוותר על אידיאולוגיות [גם שנראות לה'] לטובת ה'.
זה קשה - אבל צריך להשליט את השכל על הרגש.

בשורות טובות!

ביסוס תורני בבקשה.רכס רמת מגרון
בע"ה

למדנו אחרת ממה שציינת. נשמח שתביא לנו מקורות שיאמתו את הנוחותיך.

- תורת ישראל בראש?
- קדושת ארץ ישראל הוא רק מכוח העם היושב עליה?
- עמ"י בלי א"י אבל עם התורה > [גדול מ] עמ"י בלי התורה עם א"י?

תן לבנות לעסוק בצניעות של עצמן, תודה. אבל לגבי המקורות הללו, נשמח לשמוע על מה אתה מתבסס, משום שעד עתה למדתי בדיוק הפוך מכך, ואשמח ג"כ לבסס זאת- אם תרצה.

בציפיית הישועה.
אם א"י לא תהיה שלמה, עמ"י גם לעולם לא יהיה שלם..בת-אליי
עמ"י לא יכול להתקיים לגמרי שאין לו איפה...צריך שקודם א"י תהיה שלמה בעז"ה ובהשתדלותינו הגדולה ורק אח"כ, שיהיה לעמ"י איפה להיות, עמ"י יוכל להיות מחובר!
אני אשמח אם תבסס זאתאנונימי (פותח)
דיברת אליי או ל 'אח..'?בת-אליי
ביסוסים??אח..

זה לא ברור מההגיון?
טוב , נכון - לפעמים ההגיון "משוחד".

- תורת ישראל בראש?
כל ההאבקות שלנו על א"י היא מכח התורה. זה מוסכם על כולם.
לא יכול להיות שהדבר הפנימי שבדבר עצמו יהיה גדול יותר מכל הדבר עצמו.
מה יותר חשוב? חוק אחד או כל ספר החוקים?
אם ספר החוקים אומר חוק ש"נוגד" חוק פנימי - מה יותר סמכותי?!

- קדושת ארץ ישראל הוא רק מכוח העם היושב עליה?
אמרתי. תעייני מדוע - "הזר הקרב יומת" לא התקיים שם. [כך שמעתי.]
גם אם לא נשב פה תהיה לארץ קדושה , אבל שונה מאשר אם עם ישראל פה.
עובדה , א"י פורחת רק בזמן שעמ"י כאן. היא מחוברת ב"דבק" לעמ"י.

- עמ"י בלי א"י אבל עם התורה > [גדול מ] עמ"י בלי התורה עם א"י?
ה' אומר בפירוש - שאם עמ"י לא ילכו בדרכו - הארץ תקיא אותם!
"ושמרתם את כל חוקותי ואת כל משפטי ועשיתם אותם ולא תקיא אתכם הארץ"
עוד משו - עם כל ההשתוקקות של גדולי הדור [הקדומים] לעלות לא"י -
אם הם היו עוזבים את הדת , אולי כן היו יכולים לעלות - ובכל זאת , נשארו בדת.
ו...הטענה הכי חזקה - למעלה - בטענה הראשונה.

לא יודע למה , זה נשמע לי ממש פשוט.
"ועתה ישראל....כי אם ליראה..."
לעבוד את ה'. חלק מהעבודה היא "א"י" - אבל לא יכול להיות שתדחה את
כל העבודה.

חוץ מזה , לא התערבתי בהלכות הצניעות של הבנות.
זוהי עניות דעתי. [כאילו שיש בעיה שהבנים יתעסקו בהלכות הצניעות בזמן הראוי למה -
הרי כל ההלכות בסופו של דבר ניתנות מבנים. אפילו שזה ענין של בנות.]

בשורות טובות!

מותק, נסחפת.רכס רמת מגרון
בע"ה

60 שניות רגע על צניעות, אפשר?

צניעות של אישה [בעיקר, אבל גם של איש]- הוא קודם כל בנפשה פנימה. בנין יסודי של מידות מתוקנות- של ענווה, שפלות, הכלה, פרישות, טהרה וקדושה אמורים רק לקבל ביטוי חיצוני. כך שהמציאות הצניעותית החיצונית היא רק ביטוי לעולם הצנוע עליו הוא מחפה.

תם טקס ה60 שניות.

כשאת מגיעה למצב של תיקון נפשי, וממילא- גם למצב של תיקון הצניעות, סביר גם שתהיי מחוברת לארץ ישראל בכל נימי קיומך. [ואין לי כח להכנס לזה כרגע. תודה.] איך נגיעה של גבר, שאין שום ספק שאינה נובעת מתוך חיבה  יכולה להביא את הצניעות שלך לידי השחתה והיטמאות? אנחנו עשויות מעשן שכל נשיפה תפזר ותמוטט אותנו?

ודאי שזה לא מצב נכון או מצב מתוקן או מצב חיובי בכלל בכלל בכלל, ואם אפשר- נכון להימנע מזה מבלי לחלל את שם ה'. אבל, צריך לדעת מה קודם למה. ואם זה השיקול האם לעשות משהו או לא- בעיני, לא נכון שהוא יהיה המכריע.

יצא לי להיות במספר פינויים בעבר, ובאמת שבחיים לא ראיתי חילול צניעותי משווע. [בכלא כן ראיתי חילולי צניעות משוועים, לדוגמא. אולי כדאי להפנות את הכוחות ולהזדעק על זה?]

"היא גורעת מכוחו של העולם להתקיים- היא גורעת מהקדושה, מקירוב הגאולה ומחיבורה להשי"ת"
כן? ככה את חושבת? אם זה נכון, אז אני גורעת מהעולם, גורעת מהקדושה, מרחיקה את הגאולה ומתנתקת מהקב"ה בשמחה- למען ארץ ישראל. [שידוע שממנה נובע הכל, אבל לא חשוב. לא ניתפס לקטנות.]

האמת? העיסוק בזה נראה לי הרבה פחות צנוע מכל מקרה שאת יכולה לתאר שיקרה בפינוי. אבל בכל מקרה מומלץ תמיד לְפִּיק יוֹר בַּאטֶלס.

חיים טובים.

בציפיית הישועה.

סורי לחצתי בטעות..מים חיים

לעיניננו- בנות לא אמורות להגיע למצב שבנים נוגעים בהם נקודה! תשאלו את כל הרבנים זה אסור! - אפשר לארגן את העצרת/ צעדה/ התכוננות לפינויוכו' , אפשר להגיע לשם, אפשר ללריב עם חילות- ןזהו! ברגע שמתחילים מכות- צריך לעוף מהמקום ופשוט להתרחק. זאת נראת לי מספיק השתדלות גם על א"י וגם על הצניעות שלך כלפי רבש"ע. ב"ה יש מספיק בנים בעולם שיעשו את המלאכה הזאת

ושירה - אני לא בטוחה אבל נראה לי שהרב קוק אומר שעמ"י הוא הראשון במשולש הזה (לדוג'- "חזק ונתחזק למען עמנו וערי אלוקינו"- משהו כזה- קודם העם ואחר כך הארץ)

רכס::דינה ברזילי

אם הפנימיות שלך היא כולה צנועה- ענוה, שפילות  וכו', מוזר שאת מסוגלת ללכת למקום שכ"כ לא ראוי לבת (לדעתי) אם הנפש שלך כ"כ מושלמת, היא אמורה לסלוד מכל זה. היא תבין שיכולת ההשפעה שלך גדולה בהרבה ממה שאת עושה בפינויים ומהוהמות עם חיילות.

ועובדה שכבודן של הבנות מחולל במקומות האלה- ע"י הצלמים והפרסומים, והחיילים והיסמניקים שפשוט, כמו שחילא דמשכנא אמרה, ישנם חיילים שפשוט נהנהים לבוא לבוא לפינויים, בגלל הבנות. כבר סיבה לא לבוא.

תסבירו לי בנות- למה כ"כ חשוב לכן  ללכת דווקא לפינויים ולמהומות??

יש פוסקים שאומרים שמותריהודי יקר

הרב אליקים לבנון שליט"א (ואני אומר מידע אישי) אומר שמותר לבנות להיות שם, הוא אומר שהבנות מאוד בענין של הארועים האלה ואשריהם, הוא לא קורא לבנות ללכת לארועים כאלה אבל זה לא אסור, והבעיה של נגיעה בשוטרים וכו' זה לא בעיה שלהם, ואם הם עושות את המקסימום מבחינתם אז זה לא אסור.

אפרופורכס רמת מגרון
בע"ה

את זה לא אמרתי. ודאי שלא הגעתי למצב מתוקן של צניעות, אבל לא ברור לי שבמצב מתוקן הנשים כבולות בתוך ביתן.

ונגיד שאני אתחיל ללכת בתוך אהילים, עם רעלות אטומות, ולא אצא את פתח מטבח ביתי- לא נראה לי שיכולת ההשפעה שלי בתהליך הגאולה תעלה.

אולי זו אנוכיות וגאווה, אבל אני לא מרגישה שהכבוד שלי הוא דבר שתלוי בצילום כזה או אחר. הכבוד שלי תלוי בי, ולא באחרים.

רק להבהרה כללית:
באופן כללי, אני נגד להגיע למקום של פינוי. אמנם כל מקרה לגופו, אבל כהדרכה כללית, פעילות של תג-מחיר היא בעיני משמעותית ואמונית יותר. [בתגי-מחיר בנות צריכות להיזהר פי אינסוף, הרי ידוע לכולנו במה עסוק הראש הערבי יותר משנאה ליהודים.] בגדול, זה לדיון אחר.
אני לא מדברת על בנות שהולכות מראש למקום שמיועד לפינוי, אלא על מציאות שמתהווה, על מציאות של בנות במעמד של חיכוך עם כוחות רשע שמופיעים בכלים גבריים.

גם לי קצת לא מובן למה בנות הולכות דווקא למקום של פינוי, אבל נראה לי מסיבה אחרת מזו שלך.

בציפיית הישועה.

את צודקת !!saritush
את צודקת מאוד שצנניעות היא חשובה, ולא צריך לפרסם תמונות כאלה כי זה גם השפלה....
---תשובה---אנונימי (פותח)

השאלה שלך נשאלה על ידי לפני כמה חודשים, אני מקווה שאף אחד לא יכעס על מה שאני עומד לכתוב, כי הכל מבוסס (אני מתנחל..)

אז ככה, אני אכתוב עובדות, ואני אני אכתוב מה אני חושב שצריך לעשות.

1) יש בנות שלא מודעות לכך שזה יכול להגיע לחוסר צניעות.. (בעיקר חמשושיות ומטה).

2) יש בנות שכמה שהם "דוסות" ארץ ישראל מבחינתם דוחה פיקוח נפש, ואז קל וחומר שהיא דוחה גם הלכות צניעות

3) יש בנות, שרוצות לקיים את יישוב א''י ואת הלכות צניעות - שניהם כהלכתם. ואז ממילא הם באות לפינויים וכו'.. אך נאבקות תמיד בינן לבין עצמן, איך בדיוק לשלב את שני הדברים.. מה שקורה בסוף זה או שהן מצליחות, או שלא, ואז נכשלות בצניעות שלא באשמתן.

4) ***** אני מעדיף לצנזר בגלל שיתנפלו עליי כאן, אבל אם אני יראה התעקשות, אז אני אכתוב את הסיבה.....

עכשיו לדעה שלי:

אני חושב שיש כמה פתרונות, אפשר למשל לעשות שבנים יהיו בפינוי ובנות יקראו תהילים בכותל או משהו.. שזה דבר לא פחות חשוב מלהתבצר על בית.

דבר שלי, אני לא ממלכתי, אבל צריך אולי אם כבר הגענו למצב של פינוי, לעשות מו''מ עם הצבא, שיוחלט בסופו של דבר להביא גם חיילות לפינוי, כמו מה שנעשה בגוש קטיף.

זהו

לרכס רמת מיגרון:השם הוא המלך!

מבלי להכנס בכלל לנושא הדיון עצמו, אתייחס כאן רק לדברים שכתבת אגב כך.

כתבת בין השאר משהו על : "ההחמרות שלעיתים הופכות לע"ז...".

לא הבנתי מה הקשר לעבודה זרה, אבל מעבר לזה קצת מוזר להשתמש דוקא בהשוואה לדבר כזה,  בהתחשב בכך שמשפטים בודדים אח"כ כתבת ש: "אין תחליף לצניעות האמיתית שנרכשת אך ורק ע"י חיבור לפשוט ולצנוע מכל- לאדמה. לארץ ישראל".

לפעמים נראה שבמקומות מסויימים הפכו את יישוב הארץ לכמעט ע"ז.

נכון שע"פ הרב חרל"פ, ואולי ע"פ כולם - זו הנקודה העיקרית של דורנו, אבל כשמוותרים על דברים אחרים בגלל זה, וכשמקשרים דברים שבאמת לא קשורים לא"י - אז מגוחך קצת לראות דוקא בהוספת צניעות וקדושה - ע"ז.

א"י על כל מעלותיה - באה רק מתוך התורה, ולכן אין שום אפשרות ושום מצב שתסתור חלק אחר בתורה.

ראיתי בספרו של הרב נבנצל דבר מעניין בנושא (מקווה שאני מדייק בדבריו, ובכל אופן הדברים נראים לי נכונים גם אם אינם בדיוק כפי שנכתב שם): הוא כותב על חטא המרגלים שמאסו בארץ ונענשו, ואח"כ על אלו שעלו שלא ע"פ רצון ה' - והוכו ונהרגו בסופו של דבר.

הוא אומר שהחטא של המעפילים לעלות היה, שהפכו את מצוות ירושת הארץ לערך בפני עצמו - שאינו תלוי ברצון ה', ולכן גם כשהקב"ה אמר להם לא לעלות - הם עלו בכל זאת.

צריך לשים לב שלא ניפול גם אנו בנקודה הזאת.

ובקשר למה שכתבת אח"כ: "אבל אני לא מרגישה שהכבוד שלי הוא דבר שתלוי בצילום כזה או אחר".

אני אישית חושב שכבודה של אישה בהחלט תלוי בצילומים כאלו ואחרים שלה המתפרסמים בראש חוצות, אבל לא זה העניין.

הנקודה היא שיש הלכה, ולא משנה כמה נתפלסף על דברים מסויימים - אי אפשר להפוך את ההרגשה הסובייקטיבית שלנו, או אפילו כל מיני כרעיונות נשגבים ונעלים - לתחליף לשו"ע.

ושוב, זה די דומה למה שכתבתי בהתחלה - לא ייתכן שערכים מסויימים יסתרו אפילו פסיק מההלכה, אא"כ מדובר במצב של 'עת לעשות לה' - אבל דבר כזה הוא רק בסמכותם של גדולי הדור ממש, ולא כל אחד יכול להכריע בנושאים הסבוכים הללו.

עד כאן.

אני אסביר-בפשטות גמורהקטיף שנית
כמו שהביניש"ים הפכו את הלימוד תורה לכמעט ע"ז-שבשבילם דוחה את ארץ ישראל שגבוה ודחוף לנו פי כמה-הוא מצב אפסורדי!
כמו שהלא יודע מי, הפכו את ההפצות לכמעט ע"ז- שבשבילם דוחה את ארץ ישראל=מצב אפסורדי!
כך גם הנ"ל הפכו את הצניעות לע"ז, שמשהו אם בכלל ספק שהוא פוגע בצניעות שלך ולא להיפך-דוחה בשבילם את ארץ ישראל=מצב אפסורדי!!

חברה! אתם לא מתביישים?????
תשמעו איך דיברו לפני 100 שנה על א"י! תפתחו קצת ספרים! איך הגר"א מסר את נפשו ותלמידיו בשביל לעלות לארץ! איך הרבי משיקלוב עזב הכל-משכורות,תלמידים,קהילה,משפחה-רק (בשגינהור-שלא תחשדו בי ח"ו) בשביל א"י!
איך הרב טייכטל יצא נגד כל גדולי הדור "רק" בשביל ארץ ישראל!

לא מצאתם לכם תירוצים יותר טובים מתירוצים הלכתיים??? ידוע ומובן לכל כסיל שצו השעה=א"י וממבנה נובע הכל-הצניעות, הטהרה, החזרה בתשובה,לימוד התורה!!
בקיצור-תחזרו מאוחר יותר עם תירוץ אחר, כי כמו שכתב לנו בעל האם הבנים שמחה:"ברם אני צריך להודיע שדברי ערוכים אל האדם הישראלי שרוצה לדעת האמת לאמיתו, בדרך ויכוח ומשא ומתן של הלכה........ועל כן מי שהוא משוחד מעיקרא בדבר לא יראה האמת ולא יראה לדברינו, ולזה לא יועילו כל ראיות שבעולם, כי הנם מוכים בסנוורים והנגיעה שבקרבם תעוור עיניהם, ויכחישו אפילו דברים ברורים כשמש"(עינו עוד בהקדמה השנייה לאם הבנים שמחה-http://www.israel613.com/books/ERETZ_EM_HABANIM.CV.pdf)
ולכן-לדעתי המתבטלת למה שנכתב פה^קטיף שנית
רכס,Y.S וכל האינם "רובוטים" בפורום-אל תבזבזו את זמנכם לריק-כי "לזה לא יועילו כל ראיות שבעולם,כי הנם מוכים בסנוורים".
יואב בן צרויה,אחת מכם

אני מצטטת אותך: "ובנות יקראו תהילים בכותל או משהו"

תפתח חומש שמות [אאל"ט ברש"י]... ותראה שבזמן שמשה ועמ"י עמדו לפני ים סוף והמצרים רדפו אחריהם, משה התחיל להתפלל לה' ואז ה' אמר לו עכשיו זה לא זמן תפילה! עכשיו זה זמן מעשה!!

וגם כאן אצלנו אנחנו צריכים ללמוד שיש זמן תפילה ויש זמן מעשה!!

למקרה שלא שמת לב רק הבנות באמת עושות דבריםאחת מכם
הבנים ,לרוב, עומדים ומסתכלים. אם תשימי לב, אז תכלס הבנות הם אלה שעושות את רוב הדברים!!! [וזה גם מתבטא בכמות העצורים או יותר נכון העצורות!!]
ברור שצריך גם להתפלל אבל זה לא סותר..בת-אלייאחרונה
בזמן אמת כשצריך להאבק אז נאבקים!!
הדמיה של אוטובוסים ממותגים - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 2 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 3 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 4 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 5 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 6 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 7 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 8 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 9 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 10 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 11 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 12 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 13 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 14 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 15 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 16 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 17 - חל"פ הגבעות AIנ אאחרונה
כל דכפין ייתי ויחזהימח שם עראפת

קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?

בואו נארגן קבוצה ונתקדם.

ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א

ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.

אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..

תודה

קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשה

אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.

שמעתם על חוות חסד לאברהם ועל חוות האורנים ליד עפרהנ א

אשמח למידע

איזה מידע?רקאני
כל מידענ אאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה