קשה לי לכתוב אבל אולי פה אמצא נחמה...
לפני מספר שבועות עברתי גרידה. בשבוע 16 להריון (למי שזה לא אומר לו כלום מדובר בחודש רביעי...) התגלה כי אין לעובר דופק ומשם הדרך לחדר ניתוח להוצאתו לקחה כארבעה ימים...
ב"ה יש לי ילדים. מודה לקב"ה שאם זה היה צריך לקרות, טוב שזה קרה אחרי שיש לי כבר ילדים. אמנם אני כבר מבוגרת ואני כבר לא בטוחה אם יהיה הריון נוסף...כי קודם כל הקב"ה מחליט אבל הקושי הגדול שמצאתי את עצמי בו מאז האירוע הוא הבדידות. בעלי שהה איתי כמובן באשפוז ותמך בי.
אחרי שחזרנו הביתה והתחלתי לעכל את כל מה שקרה, דבר שלווה בהתפרצויות בכי עמוקות, הוא פשוט כבר לא היה שם...מה גם שכל העניין הציף בעיות זוגיות ביני לבינו שאני לא רואה כבר איזשהוא מוצא מהם (ובבקשה על תייעצו לי ללכת איתו לטיפול זוגי. היינו. ניסינו. זה פחות או יותר כמו לומר לאסקימוסי ששמש חמה טובה בשבילו...).
בשלב כלשהוא ניסיתי להבין אותו ולומר לו שהוא בחיים לא יבין מה זה לאבד הריון, כי בתוך גבר אף פעם לא יכולים לצמוח חיים כמו בתוך אישה...
הוא לא מבין את החלל הגדול שנפער בתוכי. את הכמיהה לילד נוסף. את עובדה כי עברתי כבר את גיל 40 ולכל הריון לקח לי זמן להיכנס...גם בהריון הזה האחרון...
אני מודה לקב"ה על הילדים שכבר נתן לי. בכל ליבי.
מודה לו גם שנותן לי כוחות לראות את הטוב על אף שאין לי תמיכה מבעלי.
פשוט מרגישה לבד. ושלא רגישים למצב שלי...

תגובה נפלאה