לא מסוגלת לראות את חמותיעדידי1990
סדר פסח מתקרב , אנחנו אצל ההורים של האיש שלי
יחד עם ההורים שלי גם (אין להם כל כך משפחה מורחבת). חמותי פגעה בי ברמות קשות על ידי דברים שאמרה לאיש שלי עלי . אני ממש שבורה , עצובה ומדוכאת .
פיטרו אותי מהעבודה בתום תקופת ניסיון של שבוע וחצי עבודה למרות שהייתי בסדר , בגלל טעות של המנהלת שגם אמרה והודתה בגלוי שאני הייתי בסדר וטעות שלה היתה לקבל אותי על אף שידעה שאני לא מכירה את המערכת תוכנה שמשתמשים בה . לקחתי את זה קשה ומה שהוסיף זה שהיא אמרה לאיש שלי מאחורי הגב שלי ש"נטע לא מסוגלת להחזיק עבודה " בתור דבר שלילי . שש שנים אני מחזיקה משרה חלקית שדורשת הרבה התעסקות , השקעה ואינטליגנציה, העבודה ההיא היתה עבודה נוספת שלקחתי על עצמי כדי לעבוד 70% משרה. ובחיים לא שמעתי ממנה מילה טובה. היא בן אדם טוב ועוזרת לי הרבה , גרים לידם והם מאוד מפנקים לחיוב ומשקיעים בנכדים ושומרים בדרכם (בדרכם זה 90% מהזמן ממתקים מול הטלוויזיה בחדר שינה בלי שאף אחד איתם, אבל אני אומרת תודה וסותמת כי זה רק פעם בשבוע כשאני בעבודה או כשיש לי משהו דחוף לסדר הם אצלם , לא יותר). אבל היא אף פעם לא מפרגנת לי , תמיד מבקרת אותי.
לא בא לי לראות אותה ולא רוצה לבוא אליהם לסדר . האיש שלי אומר לי שהיא " לא מבינה מהחיים שלה" ושאני לא אתייחס אליה ולא אקח אותה קשה, אבל אני שבורה ומדוכאת. לא יודעת איך אלך לסדר אצלה. גם אני לא סובלת את הסדר שם . יש לה טקס חלוקת מתנות לכולם אחרי שולחן עורך, משהו אידיוטי שהיא המציאה , היא לא יודעת הלכה ולא מבינה שזה אסור , וזה אורך חצי שעה ואז כבר עייפים ולא מסיימים את ההגדה כמו שצריך .
עצות בכללי ועצות לשיפור מצב הרוח יתקבלו בשמחה
את אוכלת את הלב על משפט קצר שכולם שכחו חוץ ממךסודית
נגיד שהיא לא מעריכה אותך, שהיא חושבת שהבן שלה עובד קשה מדי ואת לא עובדת מספיק והבית שלך לא מסודר.

אז מה זה קשור לליל הסדר?

היא מזמינה את ההורים שלך
היא מחלקת מתנות לכולם - תגידי פשוט תודה
היא גם שומרת פעם בשבוע על הנכדים.

תנקי את החמץ - את הגאווה- אולי מה שכואב לך, זה שאת חושבת שהיא קצת צודקת?
למה את צריכה ממנה אישורים? בעלך אוהב אותך? הילדים אוהבים אותך? זה מה שחשוב.

תגידי לעצמך, הקב"ה אוהב אותי, ב"ה יש לי בית ומשפחה וכולם בריאים.

ואפשר לבוא עם קצת הכרת הטוב ואפילו להביא לה מתנה..
תדאגי שכולכם תגיעו חגיגים ומצוחצחים. בגדים חדשים. זה משמח. ואולי תקני לך הגדה עם פירושים יפים ותקראי בה בזמן שאת משתעממת
אממעדידי1990

איך את יודעת שהיא חושבת שהבן שלה עובד קשה מידי ואני לא עובדת מספיק והבית שלי לא מסודר? כי את מאוד צודקת. יש לי את מכירה אותי במקרה? שואלת ברצינות.

אני ממש לא חושבת שהיא צודקת! בזה טעית לגמרי. 

אני צריכה ממנה אישורים כי אני טיפוס שצריך אישורים, צריכה עבודת מידות בנושא.

אני מאוד מכירה את הטוב וגם אומרת לה קבוע שאני מעריכה את העזרה שלה, ואני מביאה לה כל חג שהיא מארחת, כל יום נישואין וכל יום הולדת מתנה . סה"כ אני גם מוכנה להודות שאני מאוד אוהבת אותה ומעריכה אותה על הטוב שבה עם זה שהיא מלכת הביקורת עלי ואי אפשר אפילו לנסות להחליף איתה מילה על דברים שהם לא בישולים, ניקיון, אירגון הבית,מה היה בשוק של יום חמישי, מה חדש אצל מוישה במכולת מול הבית, איך היו הירקות בויקטורי ורכילויות על השכנים מהסוג הכי נמוך. אם אני מנסה לפתח איתה שיחה ולספר משהו היא ישר סותמת לי את הפה ואומרת באופן מפורש שזה לא מעניין אותה ושלא אכפת לה, נוהל קבוע, אבל היא יכולה לנאום לי חצי שעה על איזה כלי בית הביא אברם שיש לו דוכן בשוק העירוני ואני תמיד אכבד אותה ולא אשתיק אותה.

אין לי מה לקנות לה הגדה עם פירושים יפים כי היא גם ככה לא תבין...  

כבר קניתי לה מתנה יפה לבית שארוזה ומחכה בארון.

וכן, בעלי מאוד אוהב אותי ותומך בי.. בן אדם מתוק מדבש וגם הילדים מתוקים ונהדרים, משמחים אותי כל רגע בחיים.. 

ודווקא לא כולם בריאים.. אבל בסדר.. תודה לקב"ה שלא יותר גרוע מבחינה בריאותית...

מקווה לטוב.. 

את ההגדה כתבתי תקני לעצמךסודית
כי את משתעממת בטקס חלוקת המתנות.
חג שמח
תודה!!עדידי1990

פחות עניין של משתעממת..

פשוט קשה לי נורא שעוברים על ההלכה בערב פסח בליל הסדר עצמו

ושזה נגרר לשעות מאוחרות ככה..

אני עוסקת בשיווק של ספרים והשנה עם כל הבאסה לא מצאתי זמן להזמין לעצמי הגדה נורמלית ולהתעסק עם הספרים

לגמרי הסנדלר הולך יחף.. עכשיו מאוחר כבר.. 

אוף, נשמע ממש מעצבן!בארץ אהבתי
זה מספיק מעצבן שמפטרים אותך שניה אחרי שהתחלת עבודה, לגמרי לא באשמתך. ברור שזה מעליב לשמוע שהיא אמרה עלייך משפט כזה, שלגמרי לא קשור למציאות... וכשברקע את בכלל מרגישה שהיא לא יודעת להעריך אותך על כל מה שאת עושה אז זה עוד יותר פוגע ומעליב!
ונשמע שבלי קשר לזה שנפגעת ממנה עכשיו את פחות אוהבת לחגוג את ליל הסדר אצלה, אז זה מוסיף לחוסר החשק ללכת לשם...
אין לי הרבה עצות, רק חיבוק גדול... מניחה שאין אפשרות אמיתית לא לחגוג איתם את הסדר השנה, אז תפרקי את כל הבאסה לפני (פה זה מקום מצויין לפרוק..) ותשתדלי לבוא לליל הסדר כבר יותר רגועה ובמטרה לשמוח עד כמה שאפשר.
ואני מאמינה שחמותך מעריכה אותך יותר ממה שהיא יודעת לבטא, יש אנשים שפשוט לא תמיד יודעים להראות את הפרגון שלהם, אבל בטוח שיש לה על מה להעריך...
מבאס...אבל יש צרות גרועות יותרבת 30
מה עם כיוון המחשבה הזה-
את רוצה להיות שמחה. באופן כללי וגם בליל הסדר.
למה השמחה שלך צריכה להיות מושבתת ע''י חמותך שאפילו בעלך אמר לך שהיא לא לגמרי מבינה את הסיטואציה?
יש בכולנו רצון עמוק ובסיסי לקבל הערכה מהסביבה.
אבל, וזה אבל גדול...הבטחון העצמי ובשמחה שלנו אסור שתהיה תלויה בהערכה הזו.
נשמע שאת עושה מעל ומעבר, בעלך איתך בסיפור הזה.
מה עוד את צריכה?
תנסי להעיף הצידה את ההערות שלה, לשמוח עם עצמך ועם המשפחה, ולא להיות כ''כ מושפעת ממנה.
ולגבי ליל הסדר תכינו אתם כמה דברים שיעשו שמחה אווירה שאתם רוצים. זה לא בשמיים.
רעיונות לדברים משמחים?עדידי1990

תודה על העידוד. מעריכה מאוד,

אני כבר יותר מאוששת...

שלחתי מלא קורות חיים, בטח אחרי פסח אמצע עבודה מהר..

יש למישהי אולי רעיונות לדברים נחמדים לשולחן הסדר?

נניח קובץ מוכן עם טריוויה שרק להדפיס?

אין לי מוכן.בת 30
אבל יש דברים שאפשר להכין מהר.
נניח- חידון א-ב על פסח
הצגה נחמדה
לקנות שקית עם קשקושי הכל בשקל או לחילופין חמוציות וכד' ולתת לכל ילד ששואל שאלה
לעשות תחרות שירי פסח...
מה שאני רוצה להגיד-נביעה
מבינה אותך מאוד.
ושולחת חיבוק והרבה כח!
גם אצלינו סיוט עם חמותי. וצריכה מדי פעם לבלוע את הצפרדע ולשתוק. ב"ה זה רק פעם ב---
בחגים. וב"ה- בעלך מבין שהיא זאת שלא בסדר- סתומרת הוא איתך לגמריי- וזה נקודת זכות ושמחה להאחז בה.
צרת רבים חצי נחמה..אנחנו לא היחידות עם חמות נוראית, אני אומרת- להתרחק ולא לבקש טובות.
לבקר מדי פעם.
ולחיות בלעדיה בימיום....
פסח זה חג לא פשוט. המצאות עם המשפחה והתמודדויות לאורך כל החג..
טוב, האמת התמקדתי הפעם בשמחה בשמלה ובנעליים שקניתי
שאחכ נחזור הביתה לשפיות שלנו.
בהצלחה רבה,
וחג שמח!
ממני...
תודהעדידי1990

תודה על העידוד..

אני יותר רגועה כבר..

היא לא נוראית בכלל.. היא אישה מאוד טובה והיא נורא עוזרת  .. אני צריכה יותר לעבוד עם עצמי על עין טובה כלפיה

היא מאוד שונה ממני ואני מאוד שונה ממנה אבל יש לה לב מאוד טוב ורצון טוב. 

תודה שאתן מכניסות אותי לפרופורציות..

חג שמחסודית
חחח. נשמע מוכרבת 30
לב טוב רצון טוב, אישה טובה ועוזרת.....
ומאוד שונה.
לפעמים פשוט השפה היא אחרת. אפשר לדבר שיחה שלמה בלי שיבינו אותך....נכון?
אבל נראה לי שככל שהשנים עוברות אז התחושות החדות האלה מתקהות, ולומדים להתנהל נכון, ולקחת דברים בפרופורציה, בלי להעלב ובלי להתעצבן
וואו את כל כך צודקתמחי
השפה פשוט אחרת. נפל לי האסימון... לגבי החמות היקרה והמקסימה שלי שאני פשוט מתעצבנת עליה בלי סוף בלי סיבה.
היא נהדרת, אבל ההרגשה הזאת שהיא פשוט לא מבינה מה אני אומרת... שאנחנו מדברות בשפה שונה, והיא לא אשמה, היא פשוט לא יכולה להבין אותי כמו שהייתי רוצה.
אשתדל לזכור את זה...
אצלינו זה מעבר.נביעה
חמות אשכרה עם בעיות נפשיות הפרעתיות....
ביקורתית, מעירה על כל דבר, יכולה להתפוצץ מכלום...
עברה הרבה בחיים.
לפיכך ממעיטים בביקורים.
אני רק אוסיף על אחרות שכתבו לך דברי עידוד משמחיםלב אמיץ

שתנסי למצוא משהו שאת יכולה לעשות או להגיד, בצורה נעימה ומכבדת, שקצת ישים סייג לביקורת שלה.

שלא תרגישי כאסקופא הנדרסת.

לפעול או לומר במתינות ובחוכמה, מתוך שיקול דעת.

כי בסוף אחרי כל העבודה שאנחנו עושות עם עצמנו, יש גם עניין לעמוד על כך שיכבדו אותך כבוד בסיסי שגם חמות מחוייבת בו.

זה יכול לתת הרבה כוחות.

וגם לספר לך שאפילו במקרים הקשים ביותר של יחסי כלה וחמות, תמיד אפשר לשנות, לשפר עמדות, ולפעול לתיקון.

חיבוק חג שמח.

תודהעדידי1990

אני גם צריכה לעבוד על עצמי לכבד יותר אותה..

פעם אמא שלי העירה לי שאני ממש יורדת עליה כשיושבים מסביב לשולחן בלי לתת את הדעת ושזה מגעיל. 

מה שעצוב זה שהיא צודקת. 

היא כתבה פעם ברכה לאחיה ליום הולדת  70 וקראה את זה בשולחן וזה היה נשמע כמו הספד בבית עלמין עם ציטוטים משירים של יום הזיכרון 

ואני כמעט נפלתי מצחוק בשולחן כי לא שלטתי על עצמי כבר.. יחד עם גיסים שלי .. אבל להם מותר כי זו אמא שלהם . ולי אסור כי היא לא אמא שלי, גם הבני דודים כמעט נפלו אבל יותר שלטו על עצמם.

גם ההורים שלי היו (ההורים שלי וההורים של האיש שלי חברים טובים מאוד) ואמא שלי אמרה שנכון שזה היה כמו מערכון של ארץ נהדרת אבל שבאמת שזה לא יפה מצדי לצחוק עליה כשכולם יושבים מסביב לשולחן .

לא קראתי תגובות קודמות אבל משפט אחד ממש צעק ליהודיה60

גם לגיסים שלך אסור לצחוק על אמא שלהם. כי זו אמא שלהם.

סתם בשביל הפרופורציהמילים טובות

אין לי בעיה כזאת עם החמות, אבל אנחנו היינו שמחים שיהיה לנו בכלל אצל מי להתארח....

החמות לא רלוונטית ואמא שלי שנפטרה לפני שנה, לא היתה רלוונטית מבחינה זו גם כן...

אז, איך אומרים - כל אחד ו"שק הצרות" שלו........

חג שמח!!!!!!קורץ

מבינה לגמריסטלה100

אישית למדתי שסך הכל אי אפשר לשנות אנשים ובטח לא בגיל הזה. יש אנשים טובים שלא יודעים לפרגן ולא יודעים לשתוק כשצריך. 

דבר שני, אני באמת חושבת שאשפר להגיע לסדר שנה כן שנה לא. 

מבחינתי הכי טוב להתרחק קצת מאנשים שגורמים לך ירידה בביטחון העצמי. 

אי אפשר להיחלם כל הזמן. וכשהיא פוגעת בך, תתפללי על עצמך חזק, ככה "מרוויחים" מעלבונות.

גם אצלי יש בעיות מסויימות עם המשפחה של הבעלי. הייתי מתה לעשות סדר בבית, בעלי הבטיח שנה הבאה. כי כבר עשינו ראש השנה בבית.

ליבי איתך! גם זה ניסיון ששלח לנו ה' כדי ללמד אותנו על המידות 

הי, איך היה לך בסוף בליל הסדר?בת 30
היה אחלהעדידי1990

היה אחלה.. היה ממש נחמד וכיף...

כבר השלמתי עם זה שאין את האווירה שהייתי חולמת עליה

(הרוב לא יושבים אחרי השולחן עורך, חלק כבר מדברים ביניהם כשקוראים את ההגדה בחלק הראשון.. )

עשיתי טריוויה וחמותי לא רצתה שאקרא את השאלות כי היא לא מסוגלת שמשנים משהו ממה שהיא רגילה

והיא רוצה לתקתק עניינים, מבחינתה זה ביזבוז זמן , תקראו זריז .. תאכלו ולכו הביתה..

אבל עשיתי הצגה עם הילדות וזה יצק קצת תוכן .. והתעקשתי לשיר כמו שצריך את השירים והצליח..

סך הכל היה מאוד נחמד ונהנתי 

כל הכבוד על הראייה החיובית. באמת.בת 30אחרונה
אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות
מגוריםמחפש_מקום

מישהו מכיר שכונות בירושלים ?

למשל קריית יובל,  איך זה לזוג צעיר עם ילד, יש שם קהילה דתית לאומית וצעירים? יש שם גרעין תורני?

הבנתי שיש איזה קשר להר המור, אז זה יפריע למישהו שבא מישיבות אחרות..?

אולי יעניין אותך