שלום לכולן.
מישהי מוכנה אולי לנדב פרטים איך קרה שהאולפנא מצמיחה חתונות בגיל צעיר?
מתי זה התחיל?
ובכלל- מי הראשונה שקפצה למים?
אשמח אם תוכלו לתת פרטים
חג שמח
אחת מבנות זימרה
שפוט מכוונת לדבר האמיתי
ולתפקיד הראשי של אישה
שהוא ב"ה להקים בית ומשפחה
(ואני לא חושבת שאישה צריכה להיות עקרת בית)
לכן מי שמבינה את זה בגיל 17 הפנימה את רוב(...) העיניון של נישואין
ולכן היא מתחתנת
זו דעתי בנידון
לדעתי את פשוט ממש מתבגר באולפנא...כל האוירה ..שם...והכל..וזה לא כלום!!מממש אני שונאת שאומרים..את זה לא כלום ממש ללא..אני למשל מזה לא בקטעים של זה!!
בס"ד
פרטים?
בשביל מה זה משנה?
בס"ד
התכוונתי- מה זה משנה מי התחילה עם זה?
שיהיה לה במזל, והרבה נחת מהילדים...
בשביל מה לחפור? די, כבר מצאנו זהב...
אם האולפנה לא מעודדת נישואים, אני ילד סיאמי עם קוקיות.
נורית יכולה להמשיך להגיד בשיחה לאולפנה ש'הרי אנחנו לא מעודדים אתכן להתחתן, נכון?!' זה לא ישנה כלום.
האולפנה וחצי מעודדת את הבנות האלה, ולא מוקיעה כשאיזה ילדונת שלא מבינה מה היא עושה, מחליטה להתחתן.
פסול פסול פסול.
יקירה, כן. בנות מגיעות עם זה מהבית, אמת. מה שהאולפנה עושה זה לא לבגר אותן, זה ללחוץ עליהן.
אני לא מבינה איך משרד החינוך משאיר את האולפנה פתוחה, באמת.
אבל הוא לא כל כך חזק
לפחות במחזור שלנו
נוכון במחזור ז וט' שיש לחץ
(בחמזור ז יש איזה 12 בנות נשואות לכבר איזה 4 עם ילדים)
אבל זה תופעה שנפוצנ האפן כללי בציבור
(שמינית רעיה עם נשואה ומאורסת)
נכון שאצלנו זה קצת יותר בולט
והאולפנה כן מבגרת
ברגע שמישהי מתארסת, מתחיל המתח.
זה מזעזע.
ואצלנו ב"ה אין לחץ
אבל אפשר לומר שבואפן כללי יש מודעות לעניין
ויש לגיטמציה אפילו מצד הבנות עצמם לרעיון
אני שואלת באופן עקרוני- הר מהרגע שאחת מתחתנת כבר יכול להיווצר סחף לנישואין ולצערינו לא כל הבנות בגיל הזה אכן בשלות (אעפ"י שבאולפנא יש הכנה).
האם ב"ה כל הבתים של הנשואות קיימים או שח"ו ח"ו היו גם גרושלים בגלל נישואי בוסר?
האם הראשונה שהתחתנה מודעת לסחף שהיא יצרה? האם היא בעצמה עדיין נשואה?
אני מקווה שלא נפגעתן מהשאלות- חשוב לי לדעת מה המצב כדי שבעצמי אוכל לבחון את הדברים באופן היותר טוב.
בס"ד
רואות דור ישרים מבורך.
לפחות ממה שאני יודעת.
אף אחד לא יכול לקבוע את הבגרות והבשלות של הבת. ולמה בנות שמתחתנות מוקדם יחסית מעוררות כזה רעש וצלצולים,ואילו חבר'ה בני 30+ מאד בוגרים,לא נשואים וזה הרבה פחות מזיז למישהו?! ותאמין(/י) שבנות שמתחתנות יחסית מוקדם לא עושות את זה בגלל לחץ חברתי.נישואים זה משהו שהלחץ החברתי לא רלוונטי לגביו. ועוד משהו: אני לא יודעת עם כל הבנות באולפנה יודעות אבל האולפנה כ"כ כ"כ מבגרת.. שנה שעברה למדתי במקום אחר וההבדלים הם באמת שמיים וארץ. אני רואה שמיניסטיות משם ושמיניסטיות מהאולפנה ואני לא מאמינה איך הן אכן באותו הגיל.. לילה טוב.
הנישואים שלהן היו כזה מפץ תקשורתי, מבייש להתגרש ככה.
במחזור לי באולפנה, יש סוג של לחץ תת-קרקעי. <מדידת מטפחות, הבלטת בטן. שאר מיני דברים ילדותיים ומביכים.>
הייתי בשבת זכור באולפנה. כל הרמיזות הנסתרות על חתונה. באמת, אין איפה להתבלבל - האולפנה מעודדת את זה. 'קוליסטיות' לשמה.
זאת לא התלהבות חמשושית. זה נמשך עד ימים אלה ממש. במיוחד עכשיו עם אירוסים של אחת הבנות בכיתה.
את יכולה להגיד על כל אולפנה+פנימייה שהיא מבגרת. למה בנות אחרות לא מתחתנות?
אמת, הרבה בנות מגיעות עם זה מהבית. אבל ללא ספק, האולפנה מפעילה לחץ תת-מודעי בנושא.
לא הבנתי כלום ממה שכתבת. לא מביע הגיון תחבירי.
פעם היו בנות אולפנה בפורומים (ככל הנראה - אם לא למה הם קיימים)? היום הכל נטוש. נטוש. נ-ט-ו-ש......