פערים בין משפחותבתשובה מתמדת
נשואים כמה שנים
מגיעים מעולמות שונים מאוד.
ובחגים זה כמובן בא לידי ביטוי , החג כמה שניסיתי שיהיה לאשתי נעים בחיק משפחתי היו לה רגעים שהיא איבדה את זה ודיברה איתי ממש לא יפה על אמא שלי על המשפחה שלי וזה משאיר בי טעם רע כי גם אם אני מבין אותה אני מרגיש שזה חוסר שליטה על מה אומרים ומה לא וחציית גבולות וגם היא מרגישה רע אחרי זה ומתנצלת.
יש לי משקעים מזה כי היא אומרת דברים כואבים

גם לי קשה לעיתים מול משפחתי וסגנונם והיא באה ומוסיפה לי עוד משקל.

ומרגיש שהפער גדול ביננו בעיקר שאנחנו באינטרקציה מול משפחתי. לאשתי תהיה ביקורת כל כל דבר וזה מתסכל נורא ומרחיק אותי ממנה והרגשה שעשינו טעות שנישאנו היא אומרת שהיא לא הבינה שזה הסגנון שלהם. מצד שני היא לא מוכנה לוותר עליהם ורוצה להמשיך להגיע.

גם לי לא קל מול הוריה ומשפחתה אבל אני עושה מאמצים ומסתדר איתם

אחרי חג כזה קשה ( חלק גדול ממנו היה כיף אבל אחרי ההתפרצות שלה זה מאוד קשה לי לשחרר) יש לי מחשבות שליליות ורצון לשנות את החיים שלי ואפילו מחשבות שאולי צריך להפריד כוחות...

מבואס
אתה מזכיר לי אותי ואת בעליכלה נאה
גם אני לא מסתדרת עם הסיגנון הקר של המשפחה של בעלי.
ובשנים הראשונות רוב המריבות שלנו בגלל המשפחה שלו.
ואיפה הבעיה הגדולה?
שהוא לא הראה שמבין אותי
מה שאתה צריך לעשות זה
אל תסביר אותם זה רק מעצבן יותר
פשוט תראה לה שאתה איתה ומבין את כאב
ושהיא צודקת. וכואב לך שהם מתנהגים ככה.
אני בטוחה שהיא תרגע יותר מהר
והמריבה לא תגיע למצב חמור.

לא צריך להיפרד
לא היתי מותרת על בעלי כי אני סובלת בגללם.
וגם אישה מאותו סגנון משפחה יכולה לא להסתדר עם החמות .
ואם זה ממש עושה בעיות בשלום בית אז כדאי להתרחק .
לא הייתי יכל לבטא זאת טוב יותראליפ
אם יש לך השגות תשתף
למה כל הזמן צריך להתחשב ברגשות של האישה?שלוימלה

בס"ד

גם אני סובל מזה שנים רבות...

תלונות על המשפחה שלי כל הזמן....

נשים יקרות:

יש גם בעל בסיפור,,,,, גם לבעל יש רגשות שצריך להתחשב בהם....

גם לבעל יש רצונות.... וכו' וכו'.....

אני לא אומר חלילה שצריך לזלזל בדעה של השני.

רק שצריך להבין שיש כאן עוד בן אדם(:

אל תשנה סטטוס תשנה גישה כל פעם שהיא פוגעתכשתאמין...
בך ומתחילה לבקר את משפחתך. תיהיה נחרץ ותתחיל לשים קווים אדומים ולהציב אולטימטום!!! ותבהיר לה שזה לא מוסיף לה נקודות זכות והערכה. שתדע שכל ביקורת קוברת את הסיכוי לקירוב בינכם.
היא כבר תחשוב פעמיים לפני כל דיבור ותשנה סגנון.

אם היא רואה חסרונות במשפחתך זו רק מהסיבה שיש לה רגשי נחיתות ואין לה 'הערכה' למשפחתה!
ביקורת לפעמים זו דרך כדי להוכיח לעצמי שאני טובה יותר , במקרה הזה משפחתי מוצלחת יותר.

מעבר לפגיעה בך יש גם ילדים.. אסור לך בשום אופן להרשות לה שזו תיהיה תרבות דיבור בביתכם.
בהצלחה!
זה לא ככה מזה אולטימטום ?כלה נאה
גם היא יכולה להציב אולטימטום אם משפחתו פוגעת בה.
ואולי זה החמה שלא יודעת להתנהג
חמתי ממש מקנאה בכלות שלה ואנחנו ארבע כלות. ומיצידה שהבנים שלה ישארו לבד ויהיו לידה.
זה שאני לא עונה לה ומכבדת אותה אז גם לבעלי אני לא ישפוך את הלב ?
נכון שהוא בן הפטיש לסדן אבל שיראה לה הבנה ושהוא איתה ונתגבר ביחד.
זה ממש לא קשור לחוסר ביטחון.
תקראי שוב כמה עלבונות הוא סופג ולאיזה מסקנותכשתאמין...
מרחיקות לכת הוא הגיע בגלל חוסר אינטליגנציה ריגשית מצידה. וכמה היא משאירה לו טעם רע ולאיזה משקעים הוא הגיע. מה עוד צריך?????
ואין מקום להשוואה למקרה שהבאת.

אישתו גם מבינה ואפילו מתנצלת, רק שאין לה שליטה. יש מצבים שאנשים מתעוררים כשהחרב קרובה לצואר. ולכן אמרתי שיש מצב להציב לה אולטימטום ע"מ לעורר אותה להתאמץ ולשנות דפוס התנהגות שבעוכריה.

הבחור חושב 'לפרק' את הבית. הוא מיואש מהתנהגות ומהיחס המזלזל למשפחתו..
עם מעט חשיבה לעומק כל אחד יכול להבין מהיכן נובעת ביקורתיות אובססיבית. אז במקום להעצים את הנקודות חולשה שלו היא דואגת לפזר לו מלח כאילו הוא אשם במשהו.
היא לא חייבת לאהוב את משפחתו אבל היא חייבת לתת לבעלה את הכבוד הראוי לו.
צודקת התפרצות זה לא בסדר !כלה נאה
אני תוהה לעצמי האם זו תשובה של אדם נשוי.אדם נוף מורשתו
לדעתי אף אדם שנשוי באושר ובחכמה לא היה מגיב כך.

ממש תגובה חסרת אחריות.
אני תוהה האם זה אחראי מוסרי וחכם לאחיזת עינייםכשתאמין...
לתת לפותח הרגשה של שקרן?!?!
אני תוהה האם לא ברור שהבעל נמצא בכל אינטראקציה עם משפחתו דרוך !!!

לגיטימי שתביעי את דעתך ולסתור את דעתי ולא לחלק ציונים.

בדרך כלל אני לא נוהגת להשתמש במילים קשות, אבל אין דרך אחרתאדם נוף מורשתו

להתייחס לתגובתך.

אני נשואה שנים רבות, ומלווה זוגות לקראת ובמהלך חיי נישואים.

ל-ע-ו-ל-ם לא אומר לשום בעל ולשום רעיה, לא משנה מה המצב ביניהם, את המילים "תהיה נחרץ", "תתחיל לשים קווים אדומים", "להציב אולטימטום", "תבהיר לה", ובטח שלא אשתמש במילים "אסור לך בשום אופן להרשות לה".

אלה מילים שלא מקדמות הבנה, שיח ודיבור, אלא מילים של רודנות.

ולא ענית לאמירתי באופן ענייני. אמרתי - אדם נשוי באושר בחכמה לא היה מגיב כך!. ואני דבקה בדבריי.

בה' אין לי היכרות אישית ולא דומה או מתקרב.כשתאמין...
צריך רק ליהיות *אינטלקט* כדי להכיר את הנפשות הפועלות.. ולפעמים גם היכרות עם מיקרים דומים או דרך לימוד ועבודה במיקרים קשים כדוגמת המקרה.
אחרי שהבהרתי את דעתי בנושא אני משערת שהפותח הבין בדיוק לאן אני חותרת.
ולא ממש ממש לא למלחמה!!!
אלא לאסרטיביות כי כשיש מטרה מתמקדים בה. ומקדמים ולא דורכים במקום ומצפים שהגלגלים ינועו. .

ומכיון שטרחת לשאול פעמיים אז אענה בקצרה. נשואה מעל 15 שנה עם בעל שלעולם בשיחות הסלון לא היינו צריכים לרדת לפסים אישיים משפחתיים.. ואת הילדים שלנו אנחנו חושפים רק לדברים שיעזרו להם להתקדם בחיים.

'כשתאמין' מתכון נהדר לגירושין:-/מבט קדימה
לא ממליצה לבוא ראש בראש בנישואין זה מוביל למקום אחד. הגישה של כלה נאה היא גישה נפלאה!!
כל כוונתי שהוא יעמוד מולה באופן ברור ובעמדה שווהכשתאמין...
ולא מתוך נחיתות כדי שדבריו *ישמעו* ויפלו על אוזניים קשובות.

יותר משביקש עצות היה נראה שהוא היה צריך גם מעט בטחון. ויבין שזה לא תקין להתהלך עם בטן מלאה וברגשות שליליים. ולכן חשבתי שאני צריכה ליהיות נחרצת כדי שהוא יהיה החלטי.
לא מעוניינת שמזבח יזיל בגללי דמעות ח'ו לא לשם כיוונתי. מקווה שהצלחתי לתקן ולהבהיר!

אני חושבת שזה נכון שצריך בטחון, אבל לא בטוחה שמשם יקח את זהמבט קדימה
אשה מאוד, מאוד רגישה. במיוחד כמו שאשתו נשמעת שזה נראה שעוד יותר.
הוא יכול לומר לה- אני רוצה ללכת להורים שלי והיא שומעת, אני אוהב אותם הרבה יותר ממך. זה הזן
הוא צריך להיות בעל בטחון אבל לא לשחק משחקי כוחות מול אשתו. רק כבוד ואהבה זה המתכון
יש עבודה על הכבוד, אבל לא להלחם עליו...
תשימי לב שהוא העלה בפוסט מספר בעיות חלקןכשתאמין...
נאמרו בחצי פה ובין השורות אפשר להבין שיש פה מורכבות... לדעתי הוא על סף יכולת להכיל את המצב בינהם.
יש פה רגישות משני הצדדים. ובעיקר אצל האישה. ובטחון זה לא בהכרח הפעלת כוח.
הוא נשמע בחור שקול עם אורך רוח שלא יעשה צעד מתוך פזיזות.
אני בטוחה שהוא מבין עכשיו יותר מה יהיה עליו לעשות, ויותר מזה מה עליו לא לעשות
הפוך, אני חושבת שזה שהוא יבוא ויציב אולטימטום רק יגרוםהילושש

לה לאטום אוזניים , והמצב רק יחמיר. 

גם אני ממליצה בחום את הגישה של 'כלה נאה' שהגיבה למעלה. 

ממליצה לנסות תקופה.. 

ואם זה לא עובד, תציע בדרכי נועם, ממש כאפשרות שבאמת יכולה לעזור, לא כהתקפה או מלחמה, לפנות לרב שאתם שומעים לו, ואם אין, ממש כדאי ליצור. 

בהצלחה רבה. 

ובבקשה בבקשה, אל תחשבו לפרק שום דבר. 

ל 98% מהזוגות הנשואים יש בעיות בגלל המשפחות, צריך למצוא דרכים יצירתיות להתמודד והתגבר ואף ההפך, שעוד יגבשו לכם את הזוגיות. 

אתם רק תהיו גאים בעצמכם כשתסתכלו אחורה בשלב מאוחר יותר של החיים. הכל עובר.. וכל זה קורה בגלל אובר משפחתיות בחגים.. 

רק סבלנות והבנה.. 

אהה.. כמעט שכחתי, המון ובעיקר -תפילות!!

לי נראה שהיא עושה השתדלותl666
האם התפרצות הייתה רק מולך או גם מולם? איך הם מתייחסים אליה? אתה כתבת שאשתך לא רוצה לוותר ומוכנה לבוא ושאפילו לך קשה עם סגנון שלהם, אז לה קשה פי כמה וכמה. מצד אחד אתה צודק וזאת אימא שלך מצד שני אם אימא שלך אדם לא כל כך פשוט אז לא פלא שלא מסתדרים איתה. נגיד חמותי לא מסתדרת לא איתי ולא עם כלה שניה ורב הסיכויים שלא הייתה מסתדרת עם שום כלה אחרת, אז בנים שלה צריכים להישאר רווקים או גרושים?
בנוסף , פתחו פה איזה שלושה שרשורים בנושא הזה. אני חושבת שבעל צריך להבין שאם אימא ואישה לא מסתדרות אין שום חובה לעשות סדר ביחד, אולי מפגש נחמד בחול המועד במקום? או כל פיתרון אחר.
הסבריםבתשובה מתמדת
אשתי מגיעה מבית מסודר אקדמאי מאוד נישתי לא עממי, משכיל וחי ברווחה גדולה
( אבל לטעמי גם בית לא מתוקן עם זוגיות לקויה ולא נעים עם חינוך ילדים לקוי )
משפחתי שונה, פשוטה מאוד , תורנית מאוד, מאמינה, עממית , אמא שלי מבוגרת ולא תמיד ברורה ויכולה להביך לעיתים בלי כוונה.

אשתי בעצמה מתמודדת עם החיים ומטפלת בעצמה לבנות אישיות חזקה ולמצוא את עצמה והיא עדיין בתהליך.

ההגעה למשפחתי מצד 1 גורמת לה להרגיש שיש משפחה מצד שני יש דברים שמוציאים אותה מאיזון והיא מאבדת את זה. היא לא מעיזה להגיד כלום לאיש ממשפחתי את הכל היא שופכת עליי ..למה הם ככה ולמה הם קיצונים ולמה הם בורים וזה מגעיל והבית דוחה ומלוכלך לא גדלתי ככה ,אני סובלת כל שניה שאני פה..
וכשהיא רגועה היא בחמלה כלפיהם ונהנית ואומרת לי כמה שהם טובים ונעימים והיא מאוד מעריכה אותם ומלאת אהבה

משפחתי מעולם לא הזיקה לה מעולם לא פגעה בה להיפך הגמור מפרגנים לה תמיד. אימי מעולם לא התערבה לנו בכלום ומאוד מכבדת רק חיה את החיים שלה באופן שלאשתי קשה להכיל לעיתים. כי חלום החמות המושלמת המחבקת האוהבת המסודרת שתעניק לה אהבה ואימהיות באופן שהיא חלמה נגוז..

אבל היא לא מבינה שלהגיד לי דברים קשים זה משאיר בי משקעים קשים לבחור בין משפחתי לבינה.
גם לי יש אישוז..מול משפחתי לא חסר.
אז להוסיף לי עוד צער ?
עברתי הרבה בשביל לשחרר את זה ממני ולהצליח לבוא לשם יחסית נקי ולא מתוסבך והיא פותחת שוב הפצעים שאני כבר עברתי.
רוב החג הייתי בלחץ אדיר שלא יהיה תקלות וזה לא החזיק מעמד.

יצא מצב שהיא שעה אחרי ההתפרצות..התנצלה ובקשה סליחה ושהיא אוהבת אותי ולא רוצה לוותר על משפחתי ושזה קשה לה מחד אבל מאידך זה המשפחה היא אוהבת אותם ורק מבקשת איזון ומינון נכון.
ואני כבר התכוונתי לומר לה שזהו..מעתה והילך אני מנתק אותה ממשפחתי לחלוטין ורק אני אבוא לבקר מעת לעת בלעדיה.

השאלה היא והאם אני אמור לסלוח ולהשאיר מאחוריי ??
אז היה לנו כיף בחול המועד אמש אבל שוב כל הדרך..שוב מעבירה ביקורת על משפחתי..למה הם קיצוניים ולמה הבנות מתלבשות ככה ולמה ולמה ולמה...
ואין לי כוחות לזה.

זה גורם לי להתחבר למשפחה שלי ולרצות להגן עליהם ופשוט לא לאהוב אותה ולהרגיש שהיא כמו איזה אישה זרה שנכנסה לי לחיים ולא קשורה.

והיא לא מבינה מדוע אני מבואס היום..ולא כמוה מרגיש אהבה וזוגיות טובה...

ואני מתלבט כי מצד 1 היא התפרצה ואמרה דברים לא ענייניים אלא פוגעניים על אמא שלי ומשפחתי
.מצד שני הבינה ולדעתה זה התקדמות בזוגיות ההבנה איך לגרום למינון נכון.
מצד שלישי יש לה ביקורת לטענתה לגיטימית על אורח החיים וכו.

לא ממש יודע איך להגיב לה ולהמשיך מכאן.
אז תגיד לאשתך שתפסיק לדבר עליהם ככהl666
וישר תפסיק שיחה אם היא מתחילה. ושהיא תקרא פה עם איזה חמות נשים אחרות מתמודדות.
מצד שני אתה נשמע כאילו אתה מתבייש מהם. ולא ברור למה
היא יודעת עד כמה אתה פגוע ?כלה נאה
קשה לגברים להראות חולשה
כדאי שתסביר לה מה זה עושה לך
אז היא תחשוב טוב ליפני.
נשמע שהיא לא מודעת לאיך שאתה מרגישמחי
דיברתם על זה?
תסביר לה שזה פוגע בך כשהיא מדברת ככה על המשפחה שלך. הם יקרים לך וכואב לך לשמוע כאלה דיבורים עליהם. שאתה מבין שהם שונים ממנה וזה מעצבן אותה, אבל זה קורע אותך כל פעם מחדש. נשמע שהיא ממש לא מודעת לכל הרגשות שעולים בך בגלל הדיבורים שלה.
אולי אתם יכולים לסכם שמבקרים אותם רק אם היא יכולה להתאפק לא לדבר עליהם בצורה מזלזלת, ואם לא אז לא, היא לא חייבת לבוא.
אבל אני חייבת להוסיף שמהדוגמאות שהבאת זה לא נשמע שהיא אומרת דברים נוראים מדי... זה לגיטימי לשאול למה הבנות מתלבשות ככה וכו', זה סגנון שונה שהיא לא רגילה אליו. כמובן תלוי בטון ובנימה, אולי אני טועה.
לא פירטתי מה שהיא אמרה...בתשובה מתמדת
אני חושבת שכדאי שתכניס פה עוד מישהי. תשתדל לקרוא בע"המבט קדימה
תדבר איתה ותסביר לה שאתה חושב שלדבר איתך זו לא כתובת נכונה.
תפייס אותה בדברים האלו כי היא זקוקה לתיווך... תאמר לה, נכון שיש דברים שאת אומרת אותם ואם הייתה לך אפשרות היית אומרת בצורה אחרת? תסביר לה שיהיה לך יותר קל לקבל את הדברים כשהם יאמרו בצורה אחרת (תאמין לי שאחרי הדרך הבאה, יותר משלושת רבעי מהדברים לא יאמרו... בע"ה)
ואז תבקש שמישהי, יועצת, תכנס לתמונה.
שהיא תוכל לשתף אותה בתחושות שלה ולדעת לומר לך בצורה שתצליח לשמוע אותם.

אל תסחבו דברים... זה נשמע שאתם בהתחלה והדברים עדיין לא שוקעים עד הסוף. כדאי לחשוב כיצד לדבר. הנישואין יקרים מכל!
נורא קשה לי לשמוע את התגובות הקשות על אשתך. קשה לה. והיא מבינה שקשה לה. אל תוותר עליה. אם היא מסוגלת להתנצל היא אשת חיל אמיתית ואישה נאמנה מאוד ובטח שאוהבת מאוד! היא לא מנסה לפגוע. היא מנסה להתגונן. היא צריכה אותך. כשתתן לה את עצמך תקבל כפל כפליים ונשמע שיש לה המון מה לתת!
משהו עקרוניבת 30
אתה מתאר התמודדות שלה מול המשפחה שלך
ובנפרד- התמודדות שלך.
לענ''ד, כדאי שההתמודדות תהיה משותפת.
איך? זה כולל המון פרטים כמובן.
אבל העקרון הוא לשתף. גם היא צריכה להבין את זה.
שאם קשה לה- היא לא מתפרצת עליך אלא משתפת אותך ויחד מוצאים פתרון.
עוד עקרון חשוב- הרבה יותר קשה לפתור בעיות בזמן אמת. אם יש דברים שחוזרים על עצמם, אז כדאי מראש לדבר עליהם ולחשוב איך פותרים אותם.
אגב, פתרון הגיוני הוא שאתה תלך לבקר לבד לעיתים קרובות ואת השבתות שאתם מגיעים תמעיטו. זה הגיוני וסביר.
העיקר הוא שתדברו על הכל באופן אמיתי ותנסו ביחד למצוא פתרונות.

כמו שכתבתי למעלהפאז
נראה לי שהנקודה פה היא ללמוד לדבר על זה
שניכם יודעים כנראה שיש יתרונות וחסרונות בשני המשפחות (כמו בכל אדם).
ויתכן שהנקודה הביקורתית היא אחד הדברים שאשתך הביאה מהבית הספציפי שלי...

הנקודה העיקרית פה היא ללמוד לדבר על זה.
תגיד לה אשתי היקרה נפגעתי מאד ממה שאמרת על משפחתי
את המשכת הלאה אבל בי זה פגע ברמה שעבר לי הרהור שלא תבואי לשם יותר.
זה גורם לי ללחץ כל החג. זה גורם לי למשקעים קשים.

לגבי ביקורת- ביקורת היא בעיני באופן כללי לא דבר לגיטימי,
בטח בקונסטילציה הזאת.
אין שום דבר בונה בלשאול למה הם מתלבשים ככה וככה...
התשובה היא פשוט כי זו דרכם ואמונתם. וזכותם. המלאה.
אם יש דברים שמאד מטרידים אותה אולי אפשר ללמוד לנתב את זה לשיח
נניח איך היית רוצה שהבנות שלנו יתלבשו
וכאן אפשר להגיד, *עם כבוד*, אני יותר מתחברת לסגנון כזה וכזה.
לא מתאים לי ולא הייתי רוצה שהילדות שלי יתלבשו ככה וככה.

ואפשר בזמנים טובים כן לנסות לדבר ביניכם ולאוור את התחושות של הרגשות שלכם כלפי הבתים שבהם גדלתם
מה הייתם לוקחים או לא לוקלים מכל אחד מהבתים

אבל הכל מתוך כבוד.
היא לא מעיזה להגיד כלום לאיש ממשפחתי והכל שופכת עלירפואה שלמה
אתה מעז להגיד למשפחתך שיתייחסו יותר יפה לאשתך?
הם מתייחסים אליה מקסיםבתשובה מתמדת
ואני תמיד דואג שיהיה עוד יחס טוב
יחס טוב זה לא העניין אלא פערים מנטאליים תפיסתיים
האם גם היא חושבת שהם מתייחסים אליה מקסים? או רק אתה?אדם נוף מורשתו
כן. היא מעריכה את זה מאוד שמתייחסים אליה יפהבתשובה מתמדת
אולי תסביר לה בנחת על כוס קפהבתאל1

את כל מה שכתבת  פה?

יש לך אומץ לזה?

או שכשזה מגיע תאמר בפשטות-אני לא מעוניין לשמוע ביקורת על שום דבר עכשיו.

לא במצב רוח. רוצה? תדברי עם חברה שלך.אני לא הכתובת לביקורת על משפחה כלשהי. לא שלי ולא שלך.

מעבר לזה תבדוק אם זה לשון הרע. אני חושבת שזה די בעייתי לדבר ככה על משפחה.

ואז זה תרוץ מצוין.

מה היא רואה שם שכל כך מפעיל אותהבנימין60

כואב הלב לשמוע על מריבות שנגרמות לאור האינטראקציה עם המשפחות.

יתכן שאישתך "פוגשת" אצל משפחתך משהו שלא נוח לה איתו בתוכה עם עצמה. המשפחה שלך מזכירה לה ומעירה בה נושא כאוב ולא פטור שיש לה עם עצמה. הדבר הזה כואב בה, נוגע בה ומפעיל אותה. לכן היא מתפרצת ולא מצליחה לנהל שיחה. לא יעזור כמה נעים תעשה לה שם, היא רואה שם משהו ומגיבה כאילו היה זה סדין אדום לשור.

נסה לראות בהתפרצות שלה לא משהו נגדך אלא אמירת "אי" של כאב. כי כואב לה. גש אליה, חבק אותה, שאל אותה מה היא רואה שם אצל הוריך. מה היא רואה מעבר לקיצוניות לבורות ללא נקי. שאל אותה מה היא צריכה, תן לה לדבר, בסוף זה יצא. ראה בה כילדה קטנה פצועה ואבודה, תילחם עליה, תן לה שקט ושלום בית לפחות במקום אחד.

יתכן שהיא רואה את שני העולמות שדיברת עליהם. יתכן שבבית ההורים שלה שואלים אותה למה היא התחתנה איתך, יתכן שבבחירה בך היא מאבדת את אהבתם, יתכן שבבחירה בך יש אמירה נגד הוריה ונגד הדרך שבחרו, דבר שיוצר אצלה "רעש" בראש. יתכן שהיא בן הפטיש לסדן.

יתכן שהרגישות שלך נובעת מזה שגם אצלך נושא שני העולמות לא סגור. יתכן שהאינטראקציה עם המשפחה שלך מציף גם אצלך את הפצעים שלך.

זוגיות היא תהליך של זיכוך (איש ואישה זכו...), זה לא תהליך קל. בדרך, הפצעים מדברים. שתף אותה בפצעים שלך, זה יכול לעזור לך, ובוודאי שזה יקרב בניכם.

בהצלחה.

הוריה מאוד מעריכים ואוהבים ומעולם לא אמרו עלי דבר שליליבתשובה מתמדת
לגבי הלשתף אותה לגבי הקושי שלי
לקחתי לגמרי! תודה
כנראה הפצעים לא סגורים..סודית
סליחה אם אני טועה
יש מצב שאתה מתבייש קצת במשפחה שלך
ולכן מה שאשתך אומרת מערער אותך?

והיא לעומת זאת גאה במשפחה שלה?

לא כל כך קשה להבין שמי שגדל בבית עשיר, נקי, עם פרטיות ושקט, מתקשה להסתגל למציאות אחרת.
זה די צפוי שממציאות כזו היא תתקשה להסתגל לבית של הוריך. אם היית במקומה אולי גם אתה היית מתפרץ.
תחזק בעיני עצמך את הביטחון שלך, שבאת ממשפחה טובה.
טובה מאד
טובה עד כדי כך,
שאתה מסוגל לשמוע ביקורת שיש בה אמת ולא להתמוטט ממנה,
כי יש לך ביטחון חזק ביתרונות של הבית שבו גדלת.
אני בהכלה כבר מולם. יש לי את החיים שלי. שיחררתי סוף סוףבתשובה מתמדת
דבר שמאפשר לי לבוא באהבה ולראות את הטוב והיא הפוך מתקשה עם הדברים ולוקחת קשה כל אמירה שהיא שומעת
זה לא שרעייתי אישה פדנטית ממש לא להיפך אבל איכשהו זה מוציא אותה מדעתה.

לגבי מה שרשמת להיות חזק יותר אני מסכים אבל עדין קשה לי עם הרוע הזה להגיד דברים פוגעניים ורעים
לטעמי זה הצטברות של רגשותאליפ
פחדים
תסכול
דילמה
זה לא נגדך היא מחפשת אצלך משען
נכון זה שם אותך בקצה כאילו מכריח לבחור צד
פשוט תחבק אותה ותאמר לה שהבית שלכם ייקח את הטוב מכל צד
זה לא רוע. זה תסכול ויאושסודית
לא טוב לה
והיא באה להתלונן אצלך
היא חושבת שאתה יכול להשפיע על הוריך שלא יאמרו לה כך וכך
והיא לא מבינה שאתה לא יכול. אתה מכיל בעצמך. אולי פעם שיחה כנה ורגועה שבה תסביר שגם לך קשה
ואתה טוב אליה ולא מגיע לך כל הצער הזה שמצערת אותך
תבקש ממנה גם להבליג .
ואולי אמא שלך לא אוהבת אותה, ויש בסיס לכעס שלה, אולי אומרים לה דברים פוגעים. ואז חוץ מלחבק אותה מה אפשר לעשות
כל 'חטאו' שבא ממעמד חברתי נמוך משלה.כשתאמין...
היא עצמה 'מתמודדת' עם איזו בעיה, ז"א שיש לה קשיים ובלי שום קשר למשפחתו , ואת כל הקושי שלה היא מפנה בעיקר אליו כחלק 'מהתמודדות' .
לפי הבנתי האמא מבוגרת ולא פגעה בה להיפך משפחתו מפרגנת לה.

יש פה רוטינה של ביקורת שבו היא משחררת את כל הכעס והמרירות, כנראה בגלל ילדות שבו נחשפה לזוגיות לקויה וחינוך ילדים לקוי.(לפי דבריו)

כיום הוא צריך לדאוג שהגלגל לא יחזור על עצמו, כדי שילדיו לא ילכו עם מטען רגשי לבנות את ביתם.
לא נכוןסודית
משפחתו אינה יכולה להתהדר בתארים יותר תורנית, יותר חמה, אם הכלה כה פגועה שהיא מתפרצת על בעלה.
הוא עצמו כתב שהדברים שאמרה נכונים ופותחים פצעים.
הוא בא פצוע ממשפחה בעלת מעמד נמוך, והחלים בזכותה- יש לו היום מקום בטוח ממנו הוא חוזר אל משפחתו במצב "מכיל"
זה הוא, שבמקום להודות שקשה להתמודד עם המשפחה שלו, מפתח תיאריות על "חינוך לקוי".
ההורים *שלה* לא פגעו בו מעולם.
כך או כך: כשהחמות והאשה לא מסתדרות - אני בצד האשה. לרוב זה הצד שסופג.
הכלה בכלל בכלל לא פגועה...בתשובה מתמדת
בואי נדייק אשתי לא פגועה ואמא שלי מאוד אוהבת אותה ומעולם לא פגעה בה.

הדברים שהיא אמרה קשורים לזה שאמא שלי לא ברורה לפעמים ולזה שהיא מבוגרת ולא מצליחה להשתלט על הבית ושגם הגיסה שלה לא ממש מעניינת...

אני יכול להבין שלא קל להיות שם לאורך זמן אבל בשום אופן אין זכות לדבר מגעיל

אשתי מאוד אוהבת את אמא שלי ומעריכה אותה רק קשה לה החוסר בתקשורת

המשפחה שלי לא באה ממעמד נמוך אלא מגיעה ממקום מאוד נחשב בהקשר תורני רבני אבל לא כלכלי

ודבר אחרון האבסורד שאני חש שאשתי עם כל זה שהיא מגיעה מבית שכזה היא לא ממש מיישמת ובהתנהלות הבית אני זה שדואג שהבית יהיה נקי ואסתטי ונעים והיא נמצאת בקצה השני לכן זה תמיד אבסורד התלונות שלה כשהיא בעצמה לא טובה בזה ואני זה שצריך לתחזק את הבית

אגב..לא מחזיק מהעמד המשפחתי שלהבתשובה מתמדת
כסף זה לא חזות הכל ואני רואה הרבה חסרונות בצורת החיים שלהם
אני איתך, אמרתי את המשפט בציניות גמורה!כשתאמין...
דבריך הובנו מהתחלה, לא היה לי צל של ספק שאתה מתמודד עם דבר לא קל ולכן הייתי נחרצת!
לפי התגובות העדינות והמכילות שלך מרגישים שגדלת בסביבה תורנית.
שתצליחו בעז'ה !
התחלתי להבין שזה נובע מחולשה שלה וזה מקל עליבתשובה מתמדת
היא שיתפה אותי שזה חולשה שלה. שהיא צריכה סביבה נעימה וזה מה שהיא בעיקר צריכה ושאין לה את זה היא לפעמים מאבדת את זה.

טוב, אתה עברת ושיחררת...והיא חווה את זה כאילו 'מהתחלה'..בתאל1

עכשיו העבודה שלה לשחרר...

ללמוד לדבר על זהפאז
להגיד לה אשתי היקרה תקשיבי
קשה לי מאד לשמוע שאת מדברת סרה באמא שלי, שילדה וגידלה אותי.

אני מצטער מאד אם היה לך קשה או לא נעים באירוח, אם היו סיטואציות בהן נפגעת או הרגשת מזולזלת או ווטאבר.

כשאת באה ומטיחה דברים בי ובמשפחתי אני אוטומטית עובר למגננה וגרוע מכך למתקפה.
כי את בעצם תוקפת גם אותי.

אם תדברי על הרגשות או הקושי שלך אוכל ואשתדל להכיל אותך.
אני יודע שעשוי להיות מאתגר במשפחה שלי מנסיון.
אני דואג לך ורוצה שיהיה לך טוב.
כל עוד לא תפני את החיצים שלך כנגדי (וכשאת אומרת אמא שלך &@/^&* זה גם נגדי בהרגשה)
אוכל בע"ה להשתדל להיות קשוב ומבין
ואפילו לחשוב יחד איתך איך להתמודד עם הקשיים שם.

ללמוד לדבר על זהפאז
להגיד לה אשתי היקרה תקשיבי
קשה לי מאד לשמוע שאת מדברת סרה באמא שלי, שילדה וגידלה אותי.

אני מצטער מאד אם היה לך קשה או לא נעים באירוח, אם היו סיטואציות בהן נפגעת או הרגשת מזולזלת או ווטאבר.

כשאת באה ומטיחה דברים בי ובמשפחתי אני אוטומטית עובר למגננה וגרוע מכך למתקפה.
כי את בעצם תוקפת גם אותי.

אם תדברי על הרגשות או הקושי שלך אוכל ואשתדל להכיל אותך.
אני יודע שעשוי להיות מאתגר במשפחה שלי מנסיון.
אני דואג לך ורוצה שיהיה לך טוב.
כל עוד לא תפני את החיצים שלך כנגדי (וכשאת אומרת אמא שלך &@/^&* זה גם נגדי בהרגשה)
אוכל בע"ה להשתדל להיות קשוב ומבין
ואפילו לחשוב יחד איתך איך להתמודד עם הקשיים שם.

מסכימה ורוצה להוסיףEmuna.s
א. תקשורת זו המילה! פשוט להגיד לה את מה שאתה מתאר פה. ולהגיע ביחד לפתרונות המתאימים לשניכם.
ב. שתדע שאחת המריבות הנפוצות בין בני זוג היא על הרקע הזה, של פערים בין משפחות המוצא.
יש שיחשבו שזו בעיה רק של בני זוג שאחד אשכנזי ואחד ספרדי. אך לא!
מכירה המון מקרים, שאפילו מאותה עדה, ומאותה עיר וכו' ויש חיכוחים על הרקע הזה.

זאת בעיה שאפשר להתגבר עליה כאשר יש תקשורת נכונה.

בהצלחה רבה!
המון זוגות מתמודדים עם מצב כזהעין טובה!
ובאמת שלא צריך להתיאש.
כי זה קורה המון!
לדעתי, מתחת למסווה של מילים, בצורה לא מודעת, אתם מתווכחים מי הגיעה ממשפחה יותר שווה....
הפתרון הוא (מנסיון!!!) לגבות אחד את השני. להיות ביחד! לזכור ששניכם עכשיו, קן משפחתי אחד! שני הצדדים הם הורים של שניכם. וכל אחד מגבה את השני
כשאשתך שופכת עלייך את כל הכעס, היא בעצם מהקשת שתהיה איתה. בצד שלה, גם כשאתה אצל ההורים שלך. בצד שלכם. אל תבהל. אין לי ספק שזה יעבור. זה לא אומר שאתה חייב להסכים עם כל מה שהיא אומרת, רק תברר, מה היא רוצה. מה יהיה יכול להקל עליה, כשאתם מגיעים להורים שלך. ותראה שהיא תעשה אותו הדבר כשתהיו אצל ההורים שלה.
ואגב, אני ובעלי באים משתי משפחות מאוד מאוד דומות מבחינת רקע וסגנון, וזה היה בדיוק כמו שאתה מתאר, בשנים הראשונות...
כל שתי משפחות הן שונות זו מזו. ככה זה...
אל תתעצב, תמיד יש הבדלי תרבויותMohammed_Yusuf
ההתמודדות מול ההבדלים זה "לא לשים" על מה שאומרים אחרים גם במשפחה העיקר שתרגיש שלם עם עצמך. גם אצלנו הערבים ישנם הבדלים למרות שאנשים חושבים שכולנו אותו דבר. העיקר שאתה אוהב את אישתך ולהיפך. כל השאר זה שטויות.
מעניין... אצלינו אלו פערים של שמים וארץ אבל בלי המשקעים שתיארננה 1
אני אשכנזיה מבית תורני ואקדמאי. הוא ספרדי מאחד מישובי הדרום ומשפחתו מסורתית-חילונית והוריו עובדים בעבודות פשוטות. יש המון המון פערים אבל בעיקר אנחנו מתייחסים לעצמינו כאל יחידה נפרדת. לוקחים מה שרוצים מכל צד, נהנים מכל העולמות. גם אני מקטרת לפעמים על המשפחה שלו והוא מבין ומסכים איתי לגמרי. אם לא היה מסכים הייתי לדעתי רק מקצינה התנהגות.. כי ההרגשה שהבעל לא איתך בקושי היא מאוד קשה. באמת יש מורכבויות כשאנחנו מגיעים ויש דברים שעוד לפני החתונה התלבטתי לגביהם וכו. העניין זה לראות את עצמך נפרד מהמשפחה שלך. אתה נשוי לאשתך, וכל עוד שהיא מכבדת אותם בפניהם לדעתי מותר לה לשפוך קיטור עליהם שלא בפניהם. היא לא אמרה משהו עליך, אז למה להיעלב בכלל? במיוחד שכתבת שאתה תכלס מסכים איתה...
בהצלחה! אני בטוחה שבאמת היא גם מעריכה אותם, הרי בחרה להתחתן עם הילד שלהם
לא מסכימה...בתאל1

בטח זה מעליב שאומרים משהו לא טוב על המשפחה שלך!

זה שהתחתנת זה לא אומר שנמחקו כל שנות הילדות-בגרות-נערות שלך. מישהו גידל אותך, חיית ונשמת את הבית שלך, 

אתה לא יכול לזרוק עכשיו אבנים...

מסכים. כיבוד הורים כולל החמים והחמות.רייזי .R
כמה רעיונותהיום הוא היום
בס"ד

זו באמת התמודדות מאתגרת, קיימת בהרבה משפחות.

הצעות:
לבקש מאשתך שתדבר על מה כואב לה ולא מה אחרים אשמים. אסור לנו לחנך את ההורים אבל אפשר וטוב לשתף על קשיים. חשוב אפילו להציב פה גבול מול אשתך-לא לדבר לא יפה על אחרים אלא רק מה הם מעצבנים אותך ומה מתיש אותך בהתנהלות שלהם.

לתכנן ביקורים אצל המשפחה שלך מראש-מה מועיל לה ומה מפריע לה ולנסות ליצור תנאים טובים בבית עד כמה שניתן. (לצמצם אורך ביקור למשהו שהיא תעמוד בו. לבוא בזמן רגוע. לצאת להתאוורר באמצע מפגשים משפחתיים ארוכים וכדומה)

(עלה לי משהו שלא הזכרת אהל אולי קשור) לשים לב שכשאתה אצל המשפחה שלך אתה הכי מתלהב ממנה וממעיט ביחס ובהתלהבות מאחרים ואחרות (כולל אמא ואחיות). זה יכול לעורר קנאה קשה כשהיא לא מרגישה אצלך במקום הראשון תמיד וליצור משברי דמה.

בזמני רוגע כשאתם בבית שלכם-להזכיר תכונות טובות של ההורים שלך ולספר עליהם סיפורים מחמיאים להם (ואם חסרים לך-תעבוד על זה ותשלים).

ברכה והצלחה!
תוספתהיום הוא היום
בהמשך לדברים היפים שרננה כתבה:
מצידך תסכים איתה על ההרגשה שלה ושזה בסדר שהיא מרגישה ככה ובטח קשה לה וכולי אבל ממש לא צריך להסכים לשיפוטיות. רגש-כן, האשמות-לא (וזה ברור שיכאב לך אם אשתך תוציא את המשפחה שלך אנשים לא משהו ולכן חשוב לומר לה שזה בסדר לבטא רגשות אבל לא בסדר להאשים ואם היא תאשים תבקש ממנה לדבר על עצמה ולא על אחרים).

יש כאן הזדמנות לחיבור בין עדות שונות ובין בני זוג וזה בפני עצמו חשוב מאד מאד ומביא אהבה וגאולה רבים לעולם כולו וגם לכם
זה קורה להמון... נורמלי לגמרינסיכה יפה
מתסכל נוראיאללה מכבי

עצה פתח את זהיאללה מכבי

תקשיב אחי טוב. אתה צריך לעשות דבר כזה תגיד לה "ואם המקרה היה הפוך מה היית עושה" שתף אותה בהרגשה הרעה הזאת והיא תבין

נרגענו...בתשובה מתמדת
עבר עריכה על ידי בתשובה מתמדת בתאריך י"ט בניסן תשע"ח 23:50
לשמחתי יצא לנו לדבר על הנושא והיא קיבלה על עצמה קבלות בנושא והיו לנו ימים נהדרים , ישנו בטבע כמה ימים וזה עשה את שלו...
וגם התגובות של חלקכם עם העיצות הטובות הכניסו הכל לפופורציות הנכונות
חג שני ושבת נעשה בחיק משפחתה לא צפויות בעיות...
חג שמח
שמח בשבילךיאללה מכבי

יפה. עוד טיפ בפניםהודיה60

לדעתי יש מקום מצדך להיות יותר אסרטיבי מולה.

אתה יכול לבקש ממנה לא להעביר עליהם ביקורת בשיחה איתך, לגיטימי שקשה לך להכיל את זה

אתה יכול לבקש ממנה לפתוח את זה עם מישהו/י אחר, אפילו חברה אבל אחת כזאת חיובית שתעזור לה לחזור לפרופורציות ולא תרעיל אותה נגדם עוד יותר

שווה לך לפתוח איתה שיחה על הנושא הזה דוקא לא בשעת מעשה, עבר החג חזרתם לשגרה, תפתח את זה איזה ערב על כוס קפה, תנתחו את העניין, תסביר לה את הקושי שלך עם הדיבורים האלה, תסביר לה מה זה עושה לך. תתכננו איך לנהוג בעתיד כי בעז"ה עוד תהיו שם שוב ועוד תגיעו לסיטואציות כאלה שוב.

גם אצלינו יש קטעים ואפילו אחרי הרבה שנות נישואין שבעלי למשל מפריע לו כל מני דברים אצל ההורים שלי ואני אומרת לו - אני מבינה אותך, לא מצדיקה אותם אבל קשה לי לשמוע את זה, בכל זאת זה ההורים שלי, אני רוצה לכבד אותם אפילו שגם אני לא תמיד אוהבת את כל מה שהם אומרים או עושים, בבקשה תדבר על זה עם חבר או רב, תוציא את זה, תעבד את זה, אבל לא מולי.

והוא ישר אומר - צודקת, זה לא יפה מצידי להוציא את זה עליך.

והכל בא על מקומו בשלום.

לא נשמע שזו בעיית המוצא.אלזה
יותר שזו בעיה של האשה שלא יודעת איך להתמודד עם קשיים ואיך לדבר איתך נכון בלי ליצור פיצוצים.
בתשובה מתמדת, רוצה להגיד בעדינות בעדינותדור רביעיאחרונה
ההסתכלות שלך על המשפחה שלה לא כ"כ יפה.
נכון שאתה מתאפק ולא אומר, אבל אם באמת חשוב לך שהיא תעריך את המשפחה שלך,
אנא היפרד נא מהביקורת שיש לך על הזוגיות של הוריה.. על החינוך שנתנו..
אל תזלזל כל כך במעמד הכלכלי, אולי יש במשפחה שלה זכויות עצומות בגלל מתן בסתר?
רבי היה מכבד את העשירים..

נשמע שאתם קצת במידה כנגד מידה - -
בתור הצד היותר תורני, יש לך יותר כלים ממנה להפוך את ההסתכלות. כמים הפנים לפנים.
היה לי דוחה אצל חמי וחמותי בחגחיוך2019

מאז ומתמיד היה לי קשה שם.. בשנים האחרונות ההגעות שלנו ללינה הצטמצמו לפסח וסוכות. בדכ היינו ישנים בקומה למעלה ושם יש שני חדרים.

מורכב לי שם מאד, אח אחד עם אספרגר נמצא בדכ אצל ההורים בחגים.

הבית מבולגן, מוזנח ולא הגייני. שירותים מלוכלכים, מטבח מזונח וכו...

בשנה וחצח האחרונות, אחות של בעלי באה לגור שם עם החבר שלה והבת שלהם בת שנתיים והם השתלטו על הקומה למעלה.

נשאר לנו רק חדר אחד בקומה למטה, שהוא גם הממד, חדר קטן ביותר שיש בן מקום למיטת יחיד ושני מזרונים על הרצפה. בזה עם תכננו שנהיה משפחה של שני הורים ו3 ילדים🤬 בעוד בקומה למעלה יש שני חדרי שינה ובאחד מהם  אף אחד לא ישן.

למיותר לציין שהיה זוועה, הילדים קפצו על המזרונים, קפצו מהמיטה למזרונים שברצפה, רבו כי היו צריכים לישון שניים על מזרן אחד. התינוק בכה רוב הלילה ולא מצא את עצמו.

באמצע הלילה אזעקה ונכנסו לממד הזה עוד 6 אנשים פלוס כלב.

סבל

חמותי התפלאה למה לא נשארנו גם שבת אחרי החג פחחחח

אני כועסת. אם כבר הזמנתם אי אפשר לאפשר להיות בחדר הפנוי למעלה? אשכרה הגיסה השתלטה שם אז אי אפשר..

הבית היה סירחון. לא יכלתי לעמוד בזה, רוב החג יצאתי להסתובב בחוץ.

ומרפי כשיצאתי למטלה עם התינוק אחרי דקה שתיים היתה התרעה ואזעקה, ולרוץ לממד 3 קומות למעלה עם תינוק בן שנה וחצי ביידיים.

למחרת החג כשהתעוררתי בבית גילתי דימום והריון שחשבתי שהתחיל נגמר.

רע לי.

איך אפשר להזמין אנשים ולא לאפשר להם תנאים מימנליים של שהות?

איך אפשר להשאיר חדר ריק ולדחוס את כולם לחדר אחד. אני עצבנית. אבל יותר מזה מוצפת ולא מצליחה לחזור לרוגע והשלווה שלי.

למה בכלל הלכתי לשם.. הלכתי כי חשןב לי שלילדים יהיה סבא וסבתא בליל הסדר, אבל החויה היתה זוועה  והגוך שלי עדיין מזועזע מזה.

אפשר לדבר עם חמותך על זה?חושבת בקופסא

לפנות בעדינות ולבקש את החדר הריק?

בכל מקרה נשמע מבאס ממש. מה בעלך עושה בשביל לשפר את התנאים האלו?

אז תצמצמו גם את הפעם בשנההעני ממעש
דפא 2 תפתחו מולם הכול
באמת לא פשוטנהג ותיק

ומורכב

אי אפשר להסביר להם?

למה לא היה אפשר להיות בחדר הפנוי למעלה?

כביכול זה נהיה הבית של האחות שהתנחלה אצל ההוריםחיוך2019
ולחלוטין לא ידעתםנהג ותיק

לפני שהגעתם שזה יהיה המצב?

וגם אם זה הבית של האחות, אי אפשר שאח שלה ואשתו או האחיינית יהיו שם?

באמת מוזר להזמין כשלפחות לזוג אין מיטה לכל אחד משני בני הזוג

מסכימה שזה פחות מתאיםחיוך2019
אני חשבתי שנהיה גם בחדר שלמעלה ובו יש 3 מיטות. העניין שהכל רגיש בין האחות לחבר שלה, כשבאנו בסוכות הוא לא היה ואך אחד לא העז לשאול איפה הוא.   הוא כנראה שכר דירה לבד. אחות של בעלי והחבר לא נשואים כי כביכול היא דתלשית שלא מאמינה ברבנות וההורים שלי בעלי הולכים על קצות האצבעות ולא מעיזים לשאול שום דבר, העיקר שעכשיו הם שוב ביחד, כי יש להם ילדה בת שנתיים, אז לא נעים להם לשאול אם אפשר להשתמש בחדר.. וכביכול יש שם את החפצים שלהם. וגם לבעלי לא נעים לשאול אם אפשר להיות שם בחדר. משהו הזוי בעיני
באמת מצב מורכב מאודנהג ותיק

הקשר עם האחות לא חזק גם בלי קשר לחגים?

אין מצב לנסות להתקרב בשגרה כדי שאם תתארחו שוב (אם בכלל תרצי עם כזאת מציאות) תוכלו להשתמש בחדר הפנוי למעלה?

לך אין בכלל קשר עם גיסתך?

והכי חשוב, בעלך מבין אותך בכל הסיפור הזה?

בעלי מבין אותי מאדחיוך2019
יש לי קשר עם הגיסה ודווקא קשר טוב, אבל יש סוג של הסכמה בשתיקה במשפחה הזו ויש דברים שלא מדברים אליהם. נגיד להורים שלו זה סופר מפריע שהיא והחבר לא נשואים אבל הם לא יגידו על זה מילה. אז כל הקטע עם החדר היה מסוג הדברים שלא מדברים עליהם..
ברוך הנהג ותיק

מאוד חשוב שהוא איתך

אם הקשר עם גיסתך טוב, אין אפשרות לפני אירוח שם לבקש ממנה שאתם או הילדים יהיו בחדר השני?

על הדברים האישיים שלה כמו שאמרת לא צריך להיכנס

חבל שתגיעו לשם ותצאו בכזאת הרגשה לא טובה 

זה כאילו גולש למקום האישיחיוך2019
כי הקומה הפכה להיות הבית שלהם וההורים הדוסים כביכול לא משלמים עם זה שהם ביחד בלי נישואים אז כביכול אם יש שני חדרים למעלה הם לא יודעים.. אבל אם נתפוס תחדר זה כביכול בעייתי. למרות שברור שהם ישנים באותו חדר
מורכבנהג ותיק

מאוד מורכב

וכנראה מצב רגיש ביותר

אגב, להזמין את ההורים אליכם רלוונטי? 

חמי אוהב את הבית כנסת שלו בחגיםחיוך2019
הם לא יעזבו את שאר הילדים שבבית, אז כרגע נראה לי פחות
ולהזמיןנהג ותיק
יחד עם שאר הילדים לא רלוונטי? 
אז מציע להיות רגישים ממשהסטורי
מכיר כמה משפחות כאלו. ההורים ממש הולכים על ביצים, כדי מצד אחד לא לתת לגיטימציה רשמית לאיסורים שנעשים אצלהם ומצד שני לא לקרוע את החבל עם הבן/הבת שהתרחקו מהדרך.

אז אישית, בלי קשר לכלל ההתנהלות, הייתי חושב שמי שמסוגלת להיות אמא, אמורה להחזיק באופן קבוע דירה לעצמה ולא להיות תקועה אצל ההורים, אבל כנראה שגם זה חלק מהמורכבות.

למעשה מציע להתמקד במה נכון לכם, גם אם זה להשאר בבית (אולי להזמין אותם אליכם?), אבל בשום אופן לא להכנס למורכבות בין גיסתך להורים.

כבר כתבתי פעם בשרשור אחרפשוט אני..

מבחינתי, אירוח צריך לכלול תנאים מינימליים כגון מיטה.

אם אין מיטה, אין אירוח שכולל לינה. נקודה.

''אמא, אנחנו נשמח מאוד להתארח אצלכם, אבל בגלל שאין לכם מיטות עבורנו, נגיע ביום שבו אפשר גם לחזור הביתה לישון אחרי האירוח''. ככה פשוט.

בלי דרמות, בלי להפוך את זה ליותר ממה שזה.

אין מיטות, לא מגיעים.

צודק, באופן אישי קשה לי עם ליל הסדר בלי סבאחיוך2019
אבא שלי בחו"ל כבר שנים ולא ידעתי איך בדיוק יהיה אצלם. חשבתי שיהיה מקום. אבל לפעם  הבאה לגמרי צודק
נשמעעוד מעט פסח

שחלק מהקושי הוא גם שציפו מכם 'להתכלב' בלי שאמרו לכם.

ויש אנשים שבאמת זורם להם לישון מיליון אנשים בחדר קטן (שכנים שלי ישנים קבוע 7 נפשות בממ''ד עם תנאים כמו שתיארת). אבל יש אנשים שאצלם ילד בלי מיטה משלו- לא ישן דקה.

והילדים שלי הם מהסוג האחרון- אז אני מבינה אותך מאוד.

ואשתף שפעם חמי וחמותי הוציאו אותנו לנופש, אבל כדי לחסוך הם החליטו בשבילנו שהילדים ישנו שניים במיטה. שזה סבבה בעיני אנשים מסוימים, אבל אצלנו לא. ממש ממש לא. וגילינו את זה רק כשהגענו לנקודת האירוח.

אני הייתי חצופה מספיק כדי לשלוח שני ילדים לישון בחדר של סבא וסבתא.

ומאז זה לא חזר על עצמו.

קלעת בולחיוך2019
אני לא הבנתי שאני נכנסת לסיטואציה הזו, אפילו ניסנו לברר מראש וכאן היתה האכזבה וגם ההתשה מהסיטואציה
וואי, כואב לקרוא את התיאורשלג דאשתקד

ומצד שני, ממש מרגיש לי שאני מכיר את הסיפור הזה... די דומה לבית שאני מכיר. או בקיצור, יש מצב שאנחנו קרובי משפחה

בכל מקרה, התיאורים נשמעים לא טוב, אבל גם צריך להבין שאלו ההורים של בעלך, ואיזשהו מחיר תצטרכי לשלם על הכבוד שלך לבעלך ולרצון שלו לשמר קשר עם הוריו.

לשמחתי, אני שומע כאן הרבה תחושת הזנחה, אבל לא משהו בלתי הגיוני או לא אפשרי לחלוטין.

מציע שתקיימי שיחה עם בעלך ותחשבו על מה כן ומה לא, ואיך בכל זאת הולכים זה לקראת זה. כי בסופו של דבר דם זה לא מיץ עגבניות ואנחנו צריכים לתת מקום להיבטים סוציולוגים של בני זוגינו.

מציע לך להגיע עם אמפתיה וכבוד לצרכים שלו. קחי בחשבון שהמחיר יכול להיות הוצאה של בטן מלאה שלו על הורייך (אחרי הכל, הגמל לא רואה את דבשתו). וגם להכיר ולקבל את המושג "כניעה".

זה מה יש...

מעניין אם יש קרבת משפחה...חיוך2019

למרות שלא נראה לי.

ביננו אנחנו פתוחים ומדברים על הכל.

על האתגרים בשמפחתי ובמשפחתו.

וגם הוא מבואס מהמצב.

קשה לו שאמא שלו לא יוצאת...

לא מבין מה האחות נתקעה שם שנה פלוס...

וגם מתגעגע, בקיצור, מורכב

תראישלג דאשתקדאחרונה

הסיפור-מסגרת שתיארת, מתאים אחד לאחד לבית שאני מכיר (ולמגינת הלב, הבית שגדלתי בו. רק שמסיבות שונות אני כמעט לא מתארח בו..). וכן, הכתיבה שלך מתאימה לגיסה שהתארחה בחג. כולנו יודעים שמאוד קשה לה.

מה שכן, זה כנראה לא אתם, גם כי אין הרבה סיכוי שהיא תכתוב כאן, וגם כי כשכנסת לפרטים זה שונה מאוד מהבית שאני מכיר (האספרגר הוא לא אח אלא קרוב ברמה אחרת, והאחות התקועה היא לא דתלשית וזה סיפור של הרבה יותר משנה שנתיים. ועוד כמה פרטים).

מצד שני, דווקא אני מדמיין את אותה גיסה מתייעצת אתי. ובכנות אני בעיקר שואל את עצמי למה מתוך כמה וכמה ילדים שקשה להם, רק היא "עושה כל כך הרבה בעיות"? למה דווקא היא לא מתפשרת? ובפרט באמת שהם באים מעט מאוד (לא רק לאירוח, גם לארוחה קצרה וכדו' הם בקושי באים, וגם כשבאים - זה בלעדיה).

וזה מדגיש לי אולי את מה שצריך לשים לב ולהיות מודעים לו. בשביל לשמר קשר עם משפחה, זה עניין רציני ודורש איזה מחיר משמעותי. אם זה חשוב לכם (כמובן בהנחה שזה באמת חשוב), אז נאלצים לשלם את המחיר. אפשר להפחית את הכמות, אפשר למצוא מקסימום פתרונות לבעיות ספציפיות (נניח אם יש בעיה עם הממד, אז אולי יש לבעלך חבר ילדות או שכן שהוא בקשר טוב איתו, ושינסה לסדר לינה אצלו). אבל אם הקשר הזה חשוב, צריך להבין שיש לו מחיר.

זה לא קל, אבל יכול להיות שגם בילך מתקשה אצל הורייך ושותק, ולא כדאי לעורר דובים. ובכלל יש סיכוי שזה גם קשור לרגישויות ייחודיות שלך.

בהצלחה יקרה ♡

הילדים אצל חמי וחמותיאדם פרו+

כל החג מה עושים??

זה הזמן לתחביבים, לתחזוקת הבית, לקניות, לביקוריםזמירות
אם יש לך בית עם גינה - האביב הוא זמן מצויין לחידוש הפרחים העונתיים בגינה
זה בעיה בחול המועדרקאני
מטייליםרקאניאחרונה

אוכלים אוכל טעים

פוגשים חברים

לומדים

מדברים איתם בטלפון 

בהצלחה! נשמע לא פשוט בכלל...

קהילה דתית מגןבשת בצפוןיונית321
מישהן מכיר קהילה דתית מגובשת מאד ברדיןס חצי שעה-ארבעים דקות חיפה? שכל הדתיים באותו איזןר כזה ויש אווירה צעירה כזאת אנחנן זןג צעיר עם תינוק.. עדיף בעיר ולא בחיפה עצמה
האם חייבים להגיד את כל ההגדה? (מוזכרים ילדים)חרות

מה החובה להגיד?

תמיד אני מוצאת את עצמי מתזזת בין הילדים לאורחים ובין לבין מנסה להשלים את כל הטקסט של ההגדה.

אני תוהה מה חובה להגיד ומה רשות... אשמח למקור אם יש לכן.. 

בעיקרון נשים חיבות בכל מצוות הלילה כמו גבריםהסטורי

כולל מצוות סיפור יציאת מצרים.

אמנם כמינימום שבמינימום, למי שלא מצליח הכל (או חייל וכד' שיש לו דקות ספורות), יוצאים ידי חובת סיפור יציאת מצרים בהזכרת יציאת מצרים שבקידוש (וכמובן - לשתות כוס ראשונה) ולהגיד מ"רבן גמליאל היה אומר וכו' לפיכך וכו'" עם הברכה שחותמת את המגיד וכוס שניה.

(מקור: משנ"ב סימן תע"ג ס"ק ס"ד).

נוהגים להשתדל מאוד לשמוע גם את עשרת המכות (משנ"ב שם) ולכאורה כדאי מאוד גם את הפסקה של "עבדים היינו" שבהתחלה, שבה מופיע סיפור השיעבוד והיציאה בקיצור. (ע"פ דבריו בסימן תע"ב ס"ק נ')

מעבר לזה - כמובן כל המרבה, הרי זה משובח, אבל אם את מפסידה קטעים מכל הדרשה הארוכה של "ארמי עובד אבי וכו'" - לא צריך להילחץ להשלים.

חייבים להגיד "פסח מצה ומרור"אריק מהדרום
בתאבון
גם כשהשאר אומרים ואת שומעת זה תופסחוזרת
אומרים פסח ומצה ומרור
רבן גמליאל אומר פסח מצה ומרור חובהחתול זמני

עשרת המכות מאוד חשוב

כל השאר פחות מהותי

מניח שאת מדברת על מגיד והללנפשי תערוג

מגיד לוקח כ10 דקות בקריאה מהירה ורצופה

הלל כ3-4 דקות

לא רואה לחץ להשלים כלום.

תכווני בקידוש. תגידי "פסח מצה ומרור" את עשרת המכות.

ותכוונתי "ולהגדת לבנך". תספרי להם שאת מתזזת אחרים כי זה פסח.

או שלשם שינוי אל תתזזי.

ואז הם ישאלו מה קרה שאת ככה נינוחה?

אז תספרי להם שעבדים היינו ועכשיו את בת חורין 🤣

פסח שמח 

פירוט של מה שחייבים:גבר יהודי

מתוך שולחן ערוך "הרב", תעג סעיף מג:

ועיקר נוסח ההגדה שתקנו חכמים חובה על הכל הוא מתחילת עבדים היינו עד הרי זה משובח ואחר כך מתחלה עובדי עבודה זרה היו אבותינו כו' עד סוף דרוש פרשת ארמי אובד אבי ואח"כ פסח שהיו אוכלין כו' מצה זו כו' מרור זה כו' בכל דור ודור כו' ואותנו הוציא משם כו' לפיכך כו' עד ברוך אתה ה' גאל ישראל ושאר כל נוסח ההגדה הוא מנהג שנהגו כל ישראל מדורות הראשונים:

נ.ב. מה שהוא כותב "סוף דרוש פרשת ארמי אובד אבי" - הכוונה היא עד עשרת המכות (ולא חייבים להוסיף את דברי רבי יוסי הגלילי וחבריו)

ומי שמוכרח לקצר יותרגבר יהודי
יכול למצוא הנחיות בפסקי ההלכה של הרבנות הצבאית
ממה שזכור לי מהמשנה ברורהשלג דאשתקד

צריך לומר, או לפחות להקשיב, מ"רבן גמליאל אומר, כל שלא אמר..." עד הברכה שלאחר ההגדה.

אם תרצי אבדוק במדויק

זה מה שכתבתי:הסטורי

בעיקרון נשים חיבות בכל מצוות הלילה כמו גברים - נשואים טריים

וציינתי את המקורות.

העובדה שכמה ניקים שונים, ענו על דעת עצמם בלי מקורות ו(כנראה) בלי לדעת בכלל, כיצד הראשונים והפוסקים השונים הבינו את המשפט היחיד שהם ציטטו, מדגישה שוב עד כמה הפורום אינו במה מתאימה לפסיקת הלכה.

מסכים איתך בכל דבריךשלג דאשתקדאחרונה

ולתועלת הציבור, להלן דברי המשנה ברורה, סימן תעג סעיף קטן סד:

גם נשים חייבות במצות הלילה ובאמירת הגדה ... ולכן החיוב גם על המשרתת שתשב אצל השולחן ותשמע כל ההגדה ואם צריכות לצאת לחוץ לבשל עכ"פ מחויבת לשמוע הקידוש וכשיגיע לר"ג אומר כל שלא אמר וכו' תכנוס ותשמע עד לאחר שתיית כוס ב' שהרי מי שלא אמר ג' דברים הללו לא יצא ונוהגין שגם קוראין אותן שתשמע סדר עשרה מכות שהביא הקב"ה על מצרים כדי להגיד להם כמה נסים עשה הקב"ה בשביל ישראל

פסח+עומס+אופיhodayab

אז ככה:

פסח: צריך להסביר למישהו למה פסח מלחיץ?? למה חשוב לשמור על סדר ונקיון לקראת פסח?? למה יש מליון דברים על הראש?? נראה לי שמובן.

עומס: אנחנו לא נשואים טריים, יש עוד כמה קטנים ב"ה וכולם בבית. אז עומס יש בלי עין הרע.

אופי: בעלי אדם מבולגן, ואני מתערבבת לחלוטין מבלאגן בעיניים. זה ממש מכבה אותי. והוא מנסה לסדר, רק שמבחינתי זה עוד יותר גרוע כי אני רק חושבת שמסודר ומסתבר שהוא משאיר לי כלים מלוכלכים בייבוש, או שם את הדברים במקום הלא נכון (ולא קשור!!!), או שהוא פשוט לא מסדר כי "גם ככה את לא מרוצה" ואז הכל נופל עליי. 

אז בימים כתיקונם אני מחליקה. אבל עכשיו גם קשה לי, וגם הגדולה שלנו (שדומה לו מאד) מסתבר גם ירשה ממנו את האופי ומתחילה לסדר בכאילו בדיוק אותו דבר! ופה אני בפאניקה מוחלטת. אני כועסת עליה שהיא לא מסדרת ושמה דברים לא במקום ומוציאה דרך זה עצבים בעצם על אבא שלה. וזה ממש מתסכל.

בנוסף, אני מרגישה שאני היחידה שרודפת אחרי סדר בבית ואני לא מהמבריקות, אני מדברת על מינימום. לראות מרצפת ריקה. כולם מבלגנים ואני מנסה לאסוף את עצמי ואת כל הבלאגן בבית ולסדר...

עצות מישהו? 

חיבוק יקרהנגמרו לי השמות

בזמן וביום הכי לחוץ בשנה אולי זה לא הזמן לתהליכי עומק,

לכן ממליצה רגע לעבור את היום ומחר כמה שאפשר, ובהמשך לראות במבט-על איך לגשת לנושא.

גם לבחון יותר לעומק את הצורך שלך שם,

גם את ההתנהלות עצמה של כל אחד מבני הבית בנושא הסדר והניקיון,

גם להקשיב פנימה ולפתוח לעומק את הצד של בעלך שכתבת שהוא כן מנסה לסדר

וכי הזמנים בהם הוא לא מסדר עבורו הם כי "גם ככה את לא מרוצה" כדבריו.

כלומר להקשיב רגע לחוויה הפנימית גם שלו.

שהוא כן מנסה וניסה לסדר.

שאולי לא יודע או לא מסוגל או קשה לו לסדר כמוך, אולי זו לא החוזקה הכי חזקה שלו, אולי הוא "סתם" שונה ממך והראש שלו פועל אחרת וכן הלאה...

וגם שהוא לא מסדר לא כי לא אכפת לו, לא כי הוא נגדך, אלא כי באמת באמת הוא מרגיש שמה זה שווה אם גם ככה תהיי לא מרוצה, אז הוא במעין "אין כניסה" כמו תמרור כזה.

אם אסדר - אשתי לא תהיה מרוצה.

אם לא אסדר - אשתי לא תהיה מרוצה.

אז מה אוכל לעשות?

אולי אני מרגיש שכל מה שלא אעשה זה אף פעם לא יהיה בסדר או מספיק?

שאין לי שם כניסה, אין לי שם מוצא?

אולי אני צריך להרגיש שם בעומק שכן יש הכרה למאמץ שאני כן עושה,

שכן יש קבלה לשוני ולאדם שאני,

שכן אשתי שמחה ומאושרת,

שכן אני יכול לתת יד ולתחזק את הבית כמו שצריך ויש לכך ניראות והערכה?

וכמובן לשמוע גם לעומק אותך.

ואז להגיע למציאת דרכי כיוון שיכולים להתאים לשניכם.

אחרי ראיית עומק שלך

ראיית עומק שלו

ראיית עומק של ההתנהלות כולה בנושא

השלב של ההתקדמות והפתרונות יכול להגיע יותר בבהירות, אבל רק על גבי ההבנה לעומק והניראות של כל הנ"ל.

שולחת עוד חיבוק וחיזוק

ב"הצלחה גדולה בכל יקרה!

ומצרפת לך כאן שתי הודעות שכתבתי בדיוק מקודם בפורום הו"ל שיכולות להתאים גם לכאן ❤️

קוצר רוח ועבודה קשה

וקצת על הזוגיות שלנו בתקופה הזו 

(משום מה קצת מתקשה ולא עובד לי להעתיק את הכתובת של הקישור עצמו, אז ניסיתי מה שיכולתי בינתיים ואם לא עובדים לך הקישורים אפשר פשוט להיכנס לכרטיס שלי ולראות את שתי ההודעות האלה שם בצורה מסודרת...)

יש לך בית גדול והרבה מקום?שוקולד לבן

אם כן אני מציעה לרכז כל תחום באותו אזור, לתת מקום לכל דבר ואם צריך לכתוב על כל מגירה וקופסא מה יש בה. כשיש מקום לכל דבר, וכל תחום באותו האיזור הרבה יותר קל לשמור על סדר גם למאותגרי סדר קשים. ואם הםממש מאותגרים שלטים ממש יכולים לעזור כי הם רואים בדיוק איפה כל דבר

צריך כמובן תקופת הטמעה,אבל זה עדין מקל מאד

אם לא קשה לך אפשר גם לזרוק ולפנות מהבית דברים לא נצרכים,ואז זה מוריד מהבלגן כי יש פחות מה לבלגן

לפני פסח תמיד הכי מבולגןרוני 1234

וזו תקופה שצריך לנשוך שפתיים ולהחזיק מעמד.

לאחרי פסח אני מציעה חלוקת תפקידים שבה את האחראית הבלעדית על הסדר ו"בתמורה" הוא אחראי על משהו אחר (רצוי משהו שאת שונאת לעשות).

בתור המבולגנת מביננו אני יכולה להעיד שאני בכלל לא *רואה* שום בלגאן בזמן שהוא משתגע ולכן זה פתרון ממש טוב שבו הצד המסודר משלים עם הבלגאן של השני אבל "מרוויח" ממקום אחר.

נשמע גםמשה

אם יורשה לי, שאת בעצם כועסת על אנשים שמנסים לעזור (וטועים) ומוציאה את החשק שלהם מזה. גם על הבעל ועכשיו גם על הילדה שלך.

גם התגובה שלו "גם ככה את לא מרוצה" נשמע כמו "אני עושה את המקסימום שלי ואת לא מרוצה". זה לבד מוציא את החשק.

המחשבה שלי: רשימה סגורה, לתת לו משימות שלא מטרגרות אותו איתך, ובטח שלא להעיר לו. זה לא מועיל לכם.

קראתישבורת,לבאחרונה

נשמע שאת מאוד מוצפת, יש עלייך הרבה עומס ופסח עושה להכל בוסט.

את רוצה שותפות ואת צודקת, כשאין זה מאוד מתסכל.

אני חושבת שזה יותר עמוק מהבלגן הטכני וכדאי לברר מה קורה לך בפנים ובזוגיות.

בקשר לילדה-

ברגע שאת שמה עליה תווית שהיא כמו אבא שלה המוח שלך כבר מתחיל לחפש הוכחות לזה ואז כל דבר קטן שהיא עושה נצבע דרך זה.

היא קצת אבא שלה וקצת כמוך ובעיקר היא אדם בפני עצמה.

היא תלמד ממך מיומנויות בצורה יותר טובה כשזה יבוא בלי לחץ.

אז אולי הכי שווה כרגע להתרכז בלהחליף את המחשבה שהיא דומה לאבא שלה במחשבה אחרת כמו שהיא עדיין לומדת.

זה יעשה המון הבדל.

שולחת חיבוק❤️🧘🏽‍♀️🙏

מעשים קטנים של אהבהצופה אנונימי

שלום לכם

קצת חדש פה (בעיקר קורא מהצד)

רציתי לשאול ולשאוב השראה

אילו מעשים קטנים (או גדולים) אתם עושים לאשתכם (או לאשכן) להראות אהבה?

פרחים, פתק קטן, איזה שוקולד…

בתודה מראש לכל העונים

מקווה שיעזור וייתן השראהזמירות

פרחים מידי יום שישי,

לקום בלילה לילדים הקטנים

לקום איתה בלילה גם כשהיא מניקה כדי לעזור

אחריות לניקיון הבית

אחריות לקניות השבועיות

מתנה שווה ליום הולדת

ליזום מידי פעם יציאה לבית קפה/מסעדה

ליזום לצאת איתה לקניות לעצמה בקניון

לאפשר לישון עד מאוחר בשבת בבוקר

חופשות שוות בארץ או בחו"ל 

דעה לא פופולרית אולי(מנק' מבט נשית)*אשתו של בעלי*
מיותר שהבעל יקום בלילה יחד עם אשתו,אם הוא עובד למחרת והאישה בחופשת לידה (ובעיניי גם אם היא עובדת...)

בעיניי זה מיותר לחלוטין שהבעל גם יקום בלילה,לפחות שהבעל ישן כמו שצריך

מי שבא לה להעיף עגבניות...רחמים...הכל נקי פה לפסח...

זה תלוירקאני

לי היו תקופות בתחילת ההנקה

שהציל אותי כשהוא היה קם לעזור לי

לא קם יחד איתהנפשי תערוג

אבל כן היינו עושים סוג של תורנות או לפחות קימה אחת שלי כדי שיהיה לה 4-5 שעות רצופות של שינה.

אחרת זה מורכב להמשיך לתפקד שכל שעתיים צריך לקום להאכיל + יש בית ועוד ילדים שצריכים את צרכי הבית 

לא רלוונטי בהנקה מלאהרקאני
מש"א☝️☝️☝️*אשתו של בעלי*
גם בהנקה מלאה זה מאוווווד יכול לעזוררחללי

יש תינוקות שלא נרדמים מיד אחרי הנקה.

ואפילו רק להביא את התינוק לאישה להנקה בשכיבה יכול להקל מאוד מאוד.

אבלרקאני

הוא כתב שהוא קם במקומה...

זה לא רלוונטי

לקום יחד איתה כן

בעיניי מיותר*אשתו של בעלי*

רק בשביל להביא/להחזיר תינוק,

זה תינוקי ומיותר בעיניי,במיוחד אם הבעל עובד למחרת.

תדעי שיש נשים שזה עוזר להן מאודרחללי

ככה לא באמת צריך להתעורר אלא ממשיכים להניק חצי מתוך שינה.

ויש גם אמהות מניקות שעובדות.

אני חושבת שיש תפיסה כללית, ופרטים טכניים.לאחדשה

ויש הבדל מהותי בעיניי, בין מה גבר יכול לעשות לאשתו, לבין אשה שיכולה לעשות לבעלה.
מבחינת התפיסה- זה חופף בעיניי והכלל הוא- לאן מכוון החץ? מה בראש סדר העדיפויות?
כל הפעולות הקטנות- והנחוצות מאוד, צריכות לנבוע היכן ומתי שבן הזוג יצליח לחוש תחושת אכפתיות, וזה שאני בראש סדר העדיפויות.
ברור שאנחנו חיים עם רגליים על הקרקע, ויש בלתמי"ם ויש  עניינים אבל מה מניע אותי?
מקווה שזה ברור..
לעניין הטכני-
לפי דעתי אשה צריכה להרגיש יציבות, לקיחת אחריות ויוזמה.
מה הבעל יכול לעשות?
ליזום דייט- ביתי או בחוץ, אחת לשבוע או לשבועיים, לדאוג שיש מי שישמור על הילדים (לא לבקש מאשתו אבל שהוא יהיה זה שמוביל את העניין)
משקה שהיא אוהבת בלי שהיא תצטרך לבקש
משהו טעים שהיא אוהבת
מסאז'- בזמנים שמותר, או אפילו לרכוש לה מסאז' מקצועי
הודעות במהלך היום, גם הבעת חיבה רגשות ומחשבות וגם שיתוף -נתקלתי בסרטון\ פוסט הזה וחשבתי עלייך (משהו שמביע אהבה, הערכה או תשוקה)
כמובן שפינוק של מתנה שווה מדיי פעם, מבלי שהיא תצטרך להתחנן ולהזכיר מליון פעם, לשים לב היא היא רומזת או אומרת שרוצה משהו, ולהפתיע איתו
לסדר לה את המיטה
אם מתאפשר לשניכם בלו"ז- לשחרר אותה לעשות כרצונה לזמן פינוק של מה שהיא רוצה, כמה שעות מבלי שהיא תצטרך לדאוג איך הבית מתפקד ומסתדר...
כשיש אפשרות לתת לה לישון עד מאוחר בשקט\ שנ"צ
ושוב חוזרת לעיקרון- שהיא תרגיש במעשים ולא רק בדיבורים שאתה חושב עליה ושהיא נמצאת בראש סדר העדיפויות.

נשמע שפותח הפוסט הוא גבר לכן עניתי על הצד הנותן הגברי..

תגובה נפלאהנגמרו לי השמות
זה לפירקאני

מה שהשני אוהב

אני אוהבת קפה

כיף לי שהוא מפנק אותי בכוס קפה עם שוקולד

הוא אוהב אוכל טוב

כיף לו שאני מפנקת בארוחה שווה

פתקים זה תמיד טוב

פרחים אני פחות בקטע

דווקא בעלי שמח לקבל עציצים יש לו גינה מכובדת

לצאת ביחד לטייל

הוא מאוד אוהב לצאת לאיזה מעיין

אני אוהבת לבתי קפה

חושבניחתול זמניאחרונה

שמשתנה מאדם לאדם.

כן יש בזה משהו טיפונת לא־רומנטי לשאול "מה עושה לךָ/ךְ את זה"

אבל באמת אנשים כל־כך שונים וכל־אחד אוהב ומתלהב ממשהו אחר.

סבורני שהחכמה הגדולה היא לאו דווקא לעשות את המעשה הרומנטי הגנרי אלא דווקא לדעת מה הצד שני האוהב? מה האופי שלו? מה הנקודה שנוגעת בו/בה בדווקא?

אשמח לשמוע ממכםאישדרומי
הילדה בת 11 היתה צריכה להחזיר ילד מהגן ושכחה אשתי שאלה אותי איך אגיב שתחזור אמרתי שלא אתנפל עליה ואראה איך להגיב בהמשך.התחממה עלי.אשמח לשמוע איך אתם הייתם מגיבים ואם זה לדעתכם היה צריך להעניש אותה בחומרה שלא לוקחת אחריות?ומצד שני האם התגובה שלי בעייתית בעיניכם?
רק הערה טכנית-ממתקית

כלב מתנפל על חתול

אריה מתנפל על הטרף שלו
וכו
הורים לא מתנפלים על ילדים...
הורים מחנכים
הורים מקשיבים
הורים יכולים להחליט שתהייה תוצאה מסוימת
אבל לא התנפלות.
וסתם בנימה אישית
ילדה בת 11 לא צריכה להחזיר אח מהגן
אלא אם-
היא מסכימה לאחר שנשאלה (ולא הכריחו אותה )
היא בוחרת בכך או מציעה
מצב קשה של אחרי לידה וכו...שאז מסבירים לילדה שאין ברירה וממש נצרכים לעזרתה.
אי אפשר לצפות מילדה בת 11 שתבצע זאת באופן קבוע, אלא אם זה מרצונה, כדי שיהיחה רצון כזה- אפשר לדבר, להסביר, לחנך. היא לא חייבת. 

איחור לבריתעליית תהום

שלום חברים,

בימים אלו האירועים נעשים בצמצום. חבר שלי ערך ברית, קבע תפילה ב13:15 (שעה מאוד מוקדמת לטעמי) ואז טקס.

אני הגעתי בתחבורה ציבורית, וחשבתי שמן הסתם דברים קצת מתעכבים. הגעתי ב2. בדיוק סיימו וניגשו לאכול. הוא עשה לי פרצוף.

עד כמה גרועה ההערכה שלי שאיחור חצי שעה זה סביר?

מאוד תלוי סגנון והרגליםהסטורי
יש כאלו שתמיד דברים אצלהם בשעה שמוגדרת, יש כאלו שתמיד מאחרים כרוניים, יש כאלו שתמיד מתעכבים קצת.

בימים כאלו, בהחלט משתדלים לא להתעכב. לא עמדתי בצורך, אבל מניח שאם הייתי בסיטואציה - ברגע שהמוהל נמצא והתינוק נמצא, הייתי משתדל לבצע את הברית, לפני שתהיה אזעקה...

אגב, לא הבנתי למה 13:15 זה מוקדם, זה כשבע וחצי שעות אחרי הנץ...

אמצע היוםעליית תהום
קוטע את היום עבודה, לא מוקדם ולא מאוחר.
לא חייבים להגיע...הסטורי
בבריתות די מדייקים - בהרבה מקרים למוהל כמה בריתותפ.א.
בלו"ז צפוף, בפרט למוהל מבוקש 
עזוב. תתקדם.נפשי תערוג
היה ונגמר
הגעת מתי שהגעת, חשבת מה שחשבתשם פשוט

ברור שהתכוונת לטוב והתאמצת.

אבל בכל מקרה איחרת, הבן אדם נפגע, אפשר לקחת אחריות קלה ולהתנצל מכל הלב. 

ענו תשובות יפותהעני ממעש

ומוסיף

תלמד מזה

האם אני מתאמץ לראות את המציאות לפי המשקפיים של האחר?

או שאני מקטין ראש ומחשיב רק את המשקפיים שלי 

מה עניין הניסוח הפילוסופי כאן?פ.א.

חתונות מקובל להתחיל כשעה לאחר הזמן בהזמנה (ואצל חרדים אף יותר משעה).

בריתות - בזמן 

תלוי . אצלינו זמנים זה קודש גם בחופה.העני ממעש
תמיד יש יוצאים מן הכלל 😀פ.א.
ברית זה לא חתונהפשוט אני..
באים, חותכים, הולכים
כמאמר מנחם בגיןאריק מהדרום
"ואם יש כמה יפי נפש שהחלו לעקם את האף שלהם – אז שיהיה להם אף עקום." 
אתם לא אנשים בוגרים?סתממישהי

אתה לא האבא של התינוק,
נראה שגם לא הסנדק.
הגעת מתי שראית לנכון, שלום.
לא הבנתי את האירוע בכלל..

חצי שעה סביר לגמריממתקית

מוזר שהתחילו בול בדקה ברית...
כנראה אופי.
אנחנו באופי גם דייקנים, אבל מלכתחילה לא מתחילים בזמן אירועים למען המתעכבים, חצי שעה זה בסדר גמור.
ושהחבר יעריך את נכונותך ונסיעתך לשמוח עמו, חבל שעושה פרצופים.

העיקר זו הסעודת מצווהאלעדאחרונה

תהנה מכל רגע

אולי יעניין אותך