אמנם אנחנו זוג חילונים, אבל עד כה מצאתי שהפורום פה הוא המוצלח ביותר לעזרה בענייני משפחה. אז אודה לעזרתכם גם הפעם

הרקע -
אני ואשתי נשואים כבר 5 שנים, ויש לנו 2 ילדים קטנים. הנישואין הם מאושרים (יש פה ושם ריבים, אבל לא גדולים ואח"כ משלימים). במקביל לגידול הילדים, שני מנסים גם לתחזק 2 קריירות תובעניות - אצלי הרבה פעמים זה הישארות במשרד עד שעות מאוחרות, אצלה זו עבודה במשמרות. למה 2 קריירות - גם משיקולי הגשמה עצמית אך גם כדי לפרנס בכבוד את המשפחה.
אשתי היא אדם מאוד טוטאלי בכל מה שהיא עושה, אך גם נוטה לפסימיות ולהאשמה עצמית. אני לא תמיד נהנה מהתכונות האלה, אך במכלול האישיות הכולל טוב לי איתה.
הרבה בגלל הקריירה, אנחנו נעזרים בהורים (הוריה ואמא שלי) בהשגחה על הילדים. מצד שני, אשתי ואמא שלה מגיעות לעיתים למריבות אימים עד כדי משבר ממש אצל אשתי וחרטות על העזרה שאנו מבקשים ועל הקריירה שלה..
אני קשוב ומכיל את המשברים אצל אשתי, אבל כואב לי עליה ואני תוהה האם יש דרך לעזור ביחסים עם אימה? זה בלי להתנהג בצורה לא מכבדת לאף אחד מהמעורבים.
דוגמא לריב - ביקשנו מאמא שלי ואבא שלה להשגיח על התינוק בזמן שאשתי ישנה אחרי משמרת לילה ואני לקחתי את הגדולה ליום כיף רק איתי (משהו שקורה פעם בשנה+-). אמרנו שאעדר עד סביבות 5 וחצי-6 בערב (מ-9 בבוקר) ואז אאסוף את התינוק וגם אקפיץ את חמי הבייתה. בפועל הוא החליט שהוא רוצה הבייתה ב6 והלך את הדרך הלא קצרה ברגל. בערב הגיע שיחת נזיפה לאשתי שכללה האשמות בחוסר התחשבות, בכך שאביה לא שתה מספיק ולא אכל מספיק והלך הביתה ברגל. נדגיש שבשום שלב לא דרשנו ששני ההורים יהיו כל היום עם התינוק והוא היה חופשי ללכת בכל רגע. שווה לציין גן שבעבר היה ריב אחר דווקא על כך שאנחנו לא נעזרים בהם מספיק..
יש לי בכלל מה לעשות בעניין הזה? שווה לערב את אחיה של אשתי (שגם לו כבר יצא לריב עם האמא, אך הוא לוקח את הדברים יותר בקלות).
תודה מראש על הסבלנות לקרוא ועל התשובות

תגובה נפלאה