ואני מדגישה:שלי! אולי אחרים לא יסכימו איתי אבל כך אני רואה את העניין:
גם אני גדלתי בבית של אבא בן ניצולת שואה, וגדלתי על הסיפורים של סבתא שכל משפחתה נספתה בשואה ואיך שהיא שרדה. וגם אצלינו כשהייתי קטנה לא קנינו דברים מתוצרת גרמניה. וראיתי את זה כעיקרון שלא נוותר עליו בשביל שום דבר.
אבל, השנים חלפו, גדלנו, גיליתי שהיום גרמניה היא חברה טובה שלנו, וקלטתי שלכל אורך ההיסטוריה של עמ'"י היו עמים שונים שפגעו בנו, ואני שואלת אותך: למה את לא עומדת על אותו עיקרון של "לא לקנות מתוצרת של" ספרד? מצרים? איטליה? יוון? ועוד ועוד...
זה פשוט עניין של שנים, תקופות ודורות... ככל שהזמן עובר הדברים נהיים פחות כואבים, אנחנו פחות מצולקים... אני לא רוצה לומר סולחים, וששכחנו מזה חלילה, אני לא יודעת בדיוק באילו מילים להשתמש, אבל אני בהחלט חושבת שאפשר להשוות את היחס שלנו לגרמניה, ליחס שלנו לשאר המדינות שהזכרתי קודם . האם עבודת הפרך במצרים היתה פחות גרועה מהשואה?
בשורה התחתונה, היום אני קונה מוצרים גרמניים, לא מחפשת בכוונה, אבל לא נמנעת. (אני זוכרת כשהתחתנתי חמותי אמרה לאימי לא לקנות מוצרים גרמניים, ואמא ידעה שמכונת הכביסה הכי טובה היא גרמנית, אז אמרו לה שזה לא מיוצר שם וכו'וכו', ובסוף קנינו ועד היום חמותי לא יודעת...) ואני לא חושבת שהוריי כשלו בחינוך, אלא שהיחס השתנה בגלל הזמן שעבר.