סדר וניקיון"ה' הוא המלך"

שלום,

אנחנו נשואים כבר כמעט חמש שנים, יש ביננו אהבה גדולה והכל ב"ה טוב.

יש נקודה אחת שההבדל ביננו הוא עצום ומתסכל.

אני לא חולה סדר וניקיון אבל זה כן מאוד חשוב לי, מוציא אותי משלוותי אם הבית לא מסודר ונקי ברמה טובה.

גדלתי בבית כזה וזה ההרגל שלי.

אשתי באה מבית מעט שונה ולה זה פחות מפריע ולכן באופן אוטומטי לא כל מה שמפריע לי מפריע לה.

זה מתבטא בזה שכאשר הבית לא נקי ומסודר זה לא קריטי לה, שדברים לא במקום היא לא שמה לב בכלל ואותי זה מטריף.

אני יודע שהיא פשוט לא מודעת לא שמה לב פשוט ככה היא גדלה.

אני יודע שהיא מאוד מאוד משתדלת לרצות אותי, אבל עדיין זה רחוק מאוד מהצרכים שלי.

הרבה פעמים אני כועס שהבית לא נקי ומסודר כי זה בלתי נשלט וזה מוציא אותי משלוותי, אני מנסה להתגבר ולהבין שהיא מאוד משתדלת אבל לא תמיד מצליח.

לא יודע מה לעשות א. כואב לי עליה כי היא ממש משתדל לעשות את המקסימום מצידה. ב. זה  מבאס אותי לחזור מיום עבודה ארוך לבית לא נעים, וגם מקשה עלי להגיע ולהתחיל לסדר.

אם יש למישהו רעיונות שיכולות לסייע אשמח לקרוא.

א

כמה דבריםbinbin
- היא עובדת? אם כן, יכול להיות שקשה לה להגיע לזה? לעבוד מחוץ לבית וגם לשמור על בית מסודר 100% זה קשה מאוד.
- אם זה לא הרגל מהבית כנראה שיקח לה זמן ללמוד את זה, אולי תשימו רשימה שתכינו יחד על המקרר של כל המשימות הבסיסיות שצריך לעשות בבית, ואם תקח משימה קבועה אחת על עצמך אני מאמינה שהיא תזכור ותתמיד עם שאר המשימות.
השרשור האחרון בפורום עסק בניהול בית מתוקתק.כשתאמין...
יכול מאוד לעזור לכם יש שם הרבה מאוד טיפים. תשבו ביחד ותנסו לבנות מערכת שבועית שתתאים לכם.
כל הכבוד שאתה מבין אותה.. בהצלחה!
כואב לך עליה? תגיד לה שתפסיק לנקות ותנקה אתהסיה

איך אתה מצליח לחיות בידיעה שמישהיא מנסה לרצות אותך. ועל מה? על דברים שהם דומם, עצמים, שטויות כאלו, הבלי העולם, בגלל צלחת על שולחן? ניירות על הריצפה? בשביל זה לצעוק?להתפרץ? לא להיות סבלן?

אם יש לך בעיה תעבוד על עצמך אך תמצא אשמים

חח לכן כתבתי פעמיים לכם ולא לה.כשתאמין...
לה מתאים לא לנקותסיה

תגובה של גןy101
לא מתאים לך תעשה אתה
מי אמר לך שהוא לא מנקה. אולי כל ערב הוא דואג לסדר ומוצא בית הפוך
הוא דיבר על הזמן שהוא מגיע. כן ויש אנשים שאם כל הבית הפוך זה מוציא אותם משלותם
עצההעני ממעש
אאלט'- מהרב לבנון.
למצוא פינה מסויימת שניתנת להיות תמיד מסודרת.
עצה שלי-שוקולד פרה.

מהצד שלך- להרפות. אתה נמצא במצב ספירלי: אתה בדרך חזור מהעבודה, אתה רואה בדמיונך את הבית מבולגן, אתה חש כוננות ואי נוחות (מתח) לקראת ההגעה, הציפייה השלילית מגשימה את עצמה וה-הופ! התעצבנת.

יכול להיות שהעדפת לסדר במקומה, יכול להיות שהתפרצת עליה ובהפגנתיות השתרכת על הכורסא-

אבל לא הגעת לתוצאה שרצית.

לא גרמת לאשתך לרצות להשתדל יותר בפעם הבאה.

כלל: כל עוד יש לך מתח סביב נושא מסויים- אתה תמיד (אבל תמיד) תמצא איך להיות במתח, גם אם הנתונים במציאות ישתפרו.

שים לב שההשתדלות של אשתך (שאפילו אתה מכיר בה, למרות המבט הביקורתי) לא משמחת אותך. אתה תמיד נשאר במתח.

תרשה לי להמר כשגם שהיא תשתפר עוד תמצא איפה להיכנס למתח סביב הנושא.

כדי להפסיק את המעגל הזה אתה צריך לשחרר את הלחץ שלופת אותך כשהבית לא מסודר.

פשוט תדבר אל ההיגיון של עצמך ותכניס לעצמך משפטים שמבינים אותה:

"זה מאוד נורמלי שבית שיש בו ילדים הוא מבולגן"

"אולי הנינוחות שלה סביב העניין משפיעה לטובה על הילדים"

"אם זה היה הפוך והיא היתה מבקרת אותי ומתעצבנת עליי זה היה גורם לי להרבה יותר מתחים" וכו'.

לאט לאט אתה תראה שההכרח והצורך יורדים ואתה מסוגל לשלוט בתגובות ולא להיכנס ליותר מדיי מתח.

מאוד מפריע לי שברור לך מאליו שהיא זו שאחראית על זהאשריך
בדיוק!!הילושש

למה לא מפריע לך שהוא חוזר כל יום מיום עבודה ארוך?סודית
יכול לחזור גם מיום עבודה קצר יותר, לסדר בעצמו ושהיא תביא משכורת נאה
בדיוק באותו המצב...(מהמתרס השני)אמא אוהבת!
אין לי יותר מידי רקע עליך ועל אשתך.. אם יש ילדים, האם היא גם עובדת וכו' אבל אנסה להסביר את המצב מהעיניים שלי..
בתור אישה של בעל חולה סדר ונקיון,
אני המבולגנת מבינינו..
בעלי, טיפוס ששם לב לכל פרט ופרט בבית וגם מחוצה לו. אחד שיורד לפרטים הקטנים.
אני, יותר שמה לב לדברים הכלליים.. הגדולים והבוערים בבית.
לדוגמא: אני יותר דואגת לדברים השוטפים של הבית.. כביסות, קיפול, גיהוץ, אוכל וכלים. בעלי ישים לב לפרחים שהתייבשו בקנקן, לנריות שעדיין בפמוטים, לחוט המטען שהשתרך על הספה, לכתם כלשהו שנשאר על השולחן או השיש..
גם לנו יש המון ריבים סביב הנושא הזה, ברוך ה שיש כי אז היה משעמם..

אני רוצה להציג לך את הצד של אשתך בעניין..
מאוד מאוד מאוד קשה לאישה לקבל ביקורת על הנושא הזה. במיוחד שאתה כותב שהיא כל כך משתדלת לרצות אותך.. לפני שאתה מעיר כדאי שתשים לב למה שכן נעשה בבית.. בטוחה שהיא לא יושבת כל היום רגל על רגל ומחכה שתגיע הביתה.
יש לך בגדים נקיים ללבוש? הילדים שמחים ושבעים? יש אוכל בבית?

אתה צריך להבין שאשתך שונה ממך, שניכם צריכים לבוא זה לקראת זו. להבין את המצוקה אחד של השנייה.
לשוחח על הנושא הזה ולנסות לראות איך כל אחד משתדל לקראת השני כדי שהנושא הזה לא יפגע לכם בשלום בית.
להבין באמת את הקושי שלה..

שלא תבין לא נכון, יש גם המון צדדים חיוביים לתשומת לב לפרטים הקטנים של בעלי, אני באמת מרגישה שהוא משלים אותי במקומות שאני פחות חזקה בהם.. אם זה שותפות מלאה בעיצוב הבית, בקניית מתנות ברגישות וההבנה שלו במצבים מסויימים..

מה שמאוד עוזר לנו זה להקדיש איזו חצי שעה לבית בערב כדי לאפס אותו, אחרי שהילדים נרדמו שנינו כבר די גמורים אבל כשמנקים ומסדרים ביחד זה הרבה יותר כיף והבית חוזר לעצמו תוך מעט זמן.
בנוסף גם תוך כדי עשייה משותפת היא נחשפת לרמת הדיוק והנקיון הרצויים לך.. וסוג של לומדת את ה'שריטות' שלך..

מקווה שתגיעו למקום שבו לשניכם יהיה טוב ללא מתח מיותר ביחסים.. יש מלא נושאים חשובים אחרים לריב עליהם
בהצלחה!

תתחיל לסדר יותר זה קודםפאז
אפשר לדבר איתה על תחושותיך ולבקש ממנה משהו ספציפי שחשוב לך.
נניח שהכניסה לבית תהיה מסודרת
או השולחן בסלון
או שהמטבח יהיה מטואטא.

משהו שהוא בשבילך, ואולי היא תוכל להתאמץ למענך.

מעבר לזה אני לא יודעת איך עול הבית/ ילדים/ עבודה מחולק ביניכם, אבל אולי שוה לשבת על זה ולהיות אתה זה שמסדר והיא זו שמטפתת בדברים אחרים (שאני מניחה שהיא מן הסתם עושה).

מעבר לזה לא יודעת בדיוק מתי אתה חוזר
אבל מניחה שבשעות מסויימות אחהצ/ערב רוב בתי ישראל, גם המסודרים יותר בד"כ, פחות מסודרים ומזמינים בהנחה שיש ילדים ופעילות...
אין לי עצה פרקטיתבת 30
רק משהו עקרוני
א. אתה בטוח שאתה רוצה שהיא תסדר רק כדי לרצות אותך? אתה מוכן לצאת מגדרך כדי לרצות אותה?
יש הבדל בין לעשות כדי לרצות ובין לעשות כדי לשמח.
ב. בית עם ילדים לעולם לא יהיה מסודר כמו שאתה רוצה. הרי שעה אחרי שהכל נקי ומסודר שוב מוציאים משחקים, מחליפים בגדים, מציירים, יש עוד כביסה לקיפול ועוד כלים לשטיפה. א''א שהיא או שאתה תרדפו אחרי הסדר והנקיון כל הזמן
ג. נקודה נוספת- בטח לא חשבת על זה אבל בעצם אתה צריך להגיד לה' תודה רבה שאשתך לא כמוך בענין הזה. ככה היא לא לחוצה מזה, לא מתוסכלת מזה, ויכולה להיות בשמחה וברוגע עם הילדים ואיתך.
אישית זה נשמע לי מצוין...
ד. זו עבודה גם מצדך, אין מה לעשות. יש מצב בעייתי, יושבים ביחד ומחפשים פתרונות משותפים שטובים לשניכם. את כל מה שכתבת כאן אתה צריך להגיד גם לה בצורה נעימה ולא מזלזלת, וביחד למצוא רעיונות. ככה גם המצב יתאזן ועל הדרך הרווחתם שדרוג בזוגיות בשיא הרצינות.
אתה אומר שהיא עושה את המקסימום מיבחינתךכלה נאה
אז אולי תביא לה עזרה לאחרי צהרים
איזה בחורה שלא לוקחת יקר.
רק לעבודות בית קלות.
אפילו שלוש פעמים בשבוע לאיזה שעה
קצת סדר כלים קיפול כביסה
ואישתך עוד קצת ואז יהיה לה יותר קל

שהילדים יגדלו תחלק להם תפקיד קבוע לכל אחד ולא הכל יפול על אישתך .

אנחנו גם כאלהואילו פינו
אני לא ממש מבולגנת על לא תמיד שמה לב לדברים שממש חשובים לבעלי..
ומה שעוזר לו זה פשוט להתחיל לסדר בעצמו מה שמפריע לו.. ואני נדבקת בשוונג של בסדר ועוזרת לו לסדר...
אז אולי כדאי להתחיל אתה, בדברים הקטנים שמפריעים לך לסדר... ואז גם הבית יהיה מסודר וגם זה אולי ישפיע על אישתך...
בכל זאת זה בית של שניכם.. תהיה שותף אליו ולא מגיע מבחוץ...
בהצלחה!
כמעט תמידבסדר גמור
אדם כועס כשהוא חושב שמגיע לו. נסה לחשוב מה אתה חושב שמגיע לך ולמה?

לדעתי לא 'מגיע' לך שאשתך תצא מגדרה הרבה מעבר למאמץ הגדול שאתה מתאר שהיא עושה עבורך כבר היום.
האפשרויות שאני רואה הן:
א. נצל את התסכול שלך (מהכעס תשתדל להיפתר מהר) והפנה את האנרגיה בלסדר את הבית. אל תהיה מפונק וכולם יהיו מרוצים.
ב. אתה חוזר מותש מהעבודה? אשתך לא מספיקה? קח עזרה. תמורת שכר מינימום(או אפילו פחות) תוכל למצוא נוער שיעזור לאשתך לסדר את הבית ושוב כולם יהיו מרוצים.

בהצלחה רבה
נ.ב
אני דיי כמוך ולכן אני משתף באיך שאני הייתי פועל במקרה זה.

תראה לה שאתה מתייעץ על זה.עברי אנכי

שאכפת לך.

תראה לה את ההודעה ותתעלם מכל התגובות

זה בסדרתודה לאל
אתה עם השריטה שלך. לה יש בטח את השריטות שלה קצת רבים זה לא סוף העולם. אם יש 99 אחוז אהבה ו1 אחוז מריבות זה בסדר
לא הבנתי. מפריע לך הבלגן ואתה יותר שם לב לפרטים? אז תסדרש א
אין לזה קשר לאשתךמעין אמונה
אתה צריך לשקול בעצמך מה יעזור לך להתמודד עם הצורך הזה שלך.
זה יכול להיות בכמה מישורים
א. ללמוד לקבל את המציאות. לרדת מהחלום של בית מרקחת ולקבל את המצב כמו שהוא. להכין את עצמך לפני שאתה מגיע הביתה שכנראה יהיה קצת מבולגן ולהרגיש שזה בסדר גמור, לנשום עמוק, להיזכר בכל הדברים החיוביים והכיפיים שיש לכם בנישואים ובבית, להבין שזה צורך שלך שאשתך לא חייבת כלום ומספיק יש לה מטלות ועיסוקים וצרכים משלה ושל הילדים.. להזכיר לעצמך כל הזמן שבית מבולגן הוא בית שיש בו חיים וברוך ה' שזכיתם. בקיצור להיות מוכן ,להרגיש שלם לתת לעצמך כח ולחשוב חיובי.
ב. לקחת על עצמך את עול סידור הבית. האמת שאני מעולם לא הצלחתי להבין את הגברים שחשוב להם סדר אז הם באים בדרישות לאישה... מה אתה רוצה ממנה? אישה היא לא מכונת מילוי הצרכים. זה חשוב לך? אז תעשה!! גם בעלי מאד מסודר והוא היה רוצה שהבית יהיה מסודר כשמגיע מהעבודה אבל בשלב מסויים קלטנו שיש לזה מחיר של אישה עצבנית ומותשת שבנוסף לכל המטלות עוד צריכה להיות בהיסטריה על הסדר.. זה פשוט לא היה שווה את זה. מה שקורה היום זה שכאשר הוא מגיע מהעבודה הוא בקושי אומר שלום ישר מתחיל להחזיר חפצים למקום לסדר לארגן לשטוף כלים... כי זה באמת מפריע לו בעין. אני ממשיכה כרגיל בעיסוק ים הרגילים השכבת הילדים וכו , ואחרי שעה שהכל מסודר אנחנו יושבים יחד לקפה בכיף.
ג. להביא עזרה מבחוץ. עוזרת כמה פעמים בשבוע וכדו'
תגובה לכל הבלגניסטיות שמצדיקות את האשהסודית
אם אשה לא מסוגלת לנהל משק בית ככה שיהיה נעים לחיות בבית,
אז שתצא לעבוד, ותתן למישהי שכן יודעת לנהל את משק הבית במקומה.

בית מסודר זה לא בית מרקחת, אלא מקום שנעים לחזור אליו אחרי יום עבודה ארוך.
לפותח:
בתור התחלה תתמקד בסלון ובחדר שינה.
הילדים?
שיהפכו את חדר הילדים.
ותביא בחשבון שאשתך לא יודעת לסדר כי לא לימדו אותה, ויד ביד אתה צריך לקחת אותה וללמד אותה איך עושים את זה.

מה קשור שתצא לעבוד?סיה
אישה יכולה להביא עוזרת גם אם היא עובדת וגם אם לא.
היא יודעת טוב מאוד לנהל משק בית, אבל לא תמיד יש לה זמן ויש לה כח!
מה זה תיקח אותה יד ביד? היא הכלב שלו או התינוקת שלו?
סליחה כל הסגנון ממש תמןה בעני בהסתכלות של אישה שחיבת לעשות ואפ לא היא מפגרת ולא יודעת
שתרוויח את הכסף לעוזרתסודית
אם היא לא מסוגלת לנהל משק בית בצורה סבירה. שתתרום למאמץ המשפחתי בפרנסה.
יודעת שחצי פורום זה נשים שמפרנסות אברך.

והחצי השני מתות מפחד מהרעיון לצאת לעבודה,
אבל זו הדעה שלי על המצב שמתאר הפותח.
אישה לא אמורה להצדיק עוזרת על ידי יציאה לעבודסיה
היא מסוגלת אבל זה יביא אותה להתמוטטות
סליחה אבל ההסתכלות שלך על אישה כמשהוא ששווה שטיח לדרוך עליו מזעזעת בעיני
הכסף צריך להגיע מאיפה שהואתודה לאל
אז הם צריכים לשבת בניהם ולראות מה עושים
(לא יודע במה הם עובדים)
הסדר חשוב לנפש, סיה. לא מקבלים התמוטטות עצבים מלשים כמה חפצירפואה שלמה
אבל זה בדיוק זה. זה לא כמה חפציםסיה
זה ממש זילזול לבוא ולהגיד נן באמת הבית נהיה מסודר מלהזיז כצה חפצים. הלואי וזה היה ככה
טוב הוא לא דורש סדר פסח כל ערב, אני חושבתרפואה שלמה
במקומם.רפואה שלמה
לפותח:
1. אפשרות אחת היא שאשתך תלך ללמוד קורסים בניהול בית עם דגש על סדר וניקיון.
2. אפשרות שניה היא שאתה תהיה המסדר בבית, ואשתך תצטרך לקחת על עצמה מטלות כמו קניות, בישול, שטיפת כלים, ניקיון.

לדעתי אפשרות 1 עדיפה. אבל אם אשתך מאד נלחצת מהתפקיד אז2
את רצינית? למה שתלך לקורס לסידור הבית?סיה
מאיפה הבנת שהיא לא יודעת לסדר?יש אנשים שהם אוהבים נקיון וסדר.
אז גם אם האישה תזיז כמה חפצים, עדין הם יראו את הגז המלוכלך ואת השיש עם שאריות פרורים וכ
הפותח לא חוזר יום יום מהעבודה בשעה מאוחרתרפואה שלמה
ומתחיל למרק שיש וכיריים.
הוא מתאר מה הוא עושה: מתחיל לסדר.
שזה בדיוק מה שכתבתי- לשים כמה חפצים במקומם.
אשתו משתדלת- היא מנסה לשים במקום, אבל אין לה "טביעת עין".
היא תסדר ותמיד תשאיר כמה זנבות מעצבנים מאחור.
לא חבל?
אם הוא היה כותב שהיא לא עושה את המקסימום, וחבל לו, לא הייתי מציעה. אבל אם היא מתאמצת לרצות, למה שלא תלמד את הטריקים הכי פשוטים (כמו לשים בשקית כל מה שנותר על המשטחים, ולהניח בארון .לאחר שהוא נכנס, ויש נינוחות, ואוכלים ומתרווחים קצת, אז ביחד מחסלים את הזנבות).
בחיי שאני לא מצליחה להביןסיה
הוא בוחר לראות את מה שלא מסודר! במקום לראות את מה שמסודר. כי היא כן מסדרת אבל זה לא לטעמו.
והעצה שנתת לקחת ולדחוף הכל בשקית. אלוקים יעזור לא יכולה לחשוב על כזה דבר. אדם שהןא פדנט ויפתח ארון ותצוץ שקית עם מלא דברים בלתי קשורים אחד לשני זה נורא ואיום.
כמו שמישהיא כתבה כאן קודם שבעלה רואה את הפרחים הנןבלים שנשארו באגרטל ואת שארית הנריות שנשארו בזכוכית משבת
מפריע לו כל מיני דקויות
כל כך צודקת. גם אתה לא היית אוהב אם אשתךאורין

היתה מתמקדת בחסרונות שלך, מתבייתת עליהם ומתעצבנת עליהם כל יום מחדש. מה עוד שאתה מעיד שבסך הכל היא בסדר ולא איזה בלגניסטית נוראה. אני חושבת שהיא סובלת ממש  והגיע הזמן שאתה תמצא פתרון לבעית הפדנטיות שלך כדי לא להרוס את שלום הבית, וגם כדי לשמור על אשתך שחשובה לך. 

לא, הוא לא בוחר, זה המבנה הנפשי שלורפואה שלמה
ממש כמו שהמבנה הנפשי שלה הוא בלגן.
יכול להיות, שבשבלב זה של חייו הוא לא יכול לצפות לבית מסודר כל ערב.
אבל זה גורם מתח בלתי פוסק, כי היא מפחדת מהתפרצות ,והוא מגיע הביתה בציפיה לסבל ברגע שיפתח את הדלת..
כן מה לעשות מי שאוהב סדר סובל מבלגן.
אם אחרי 5 שנים לא למדה לפחות את המבט הראשוני על הבית לתת לראות שהוא נעים
אז קורס יעזור לה
לראות פרחים נבולים בארגרטלים
שאריות של נרות
עיפרון שמתגלגל על הרצפה

ולא כתבתי שתשים את הכל בשקית ותחביא בארון. כתבתי מאד ברור.
אכן בשלב הזה של החיים הציפיה לא ראליתכותבת המחקר
אם יש ילדים.
ולכן כדאי שהוא יעבוד על עצמו כמו שאשתואורין

מתאמצת לרצות אותו. ודבר נוסף- הבית הוא של שניהם. רצוי לשפר את נקודת המבט ולהבין ששנינו אחראים על הסידור והנקיון, אז גם הוא יכול להוסיף על מה שהיא עשתה, או לחשוב ביחד מה היא יכולה להוסיף ומה הוא יכול לקחת על עצמו. ההסתכלות על המצב כאילו ה"מנקה" לא עשתה תפקידה כראוי שגויה ומביאה למקומות לא נכונים. 

נכון מאודהשמחה בחלקה

כתבתי את זהרפואה שלמה
אבל התמונה שהוא מציג זה הבדלי חינוך.

אם לא יתאפשר לה ללמוד (מהתפרצויות לא לומדים) המתח ילך ויחריף, ולדעתי היא אכן מתאמצת מאד ונופלת על שטות כמו פרחים בארגטל.. שזה פשוט חומק מעיניה.

הסלון אותו סלון יום אחרי יום, יש טכניקה לארגן חדר. מתי שהוא כדאי לה ללמוד .

לגבי יכולתו להכיל אי סדר, בתור מישהי מסודרת אני יכולה להעיד, שזה אפשרי, אבל תמיד באופן זמני.. כלומר אחרי כמה זמן - הרצון לסדר יצוף שוב.

הפותח יהיה מסוגל "לשחרר", ברגע שאשתו תתחיל לקלוט את ה"דקויות"..
אחרי חמש שנים שההרגלים לא נרכשו יחד, כדאי ללמוד את זה.
כמו בישול
כמו סריגה
גם לסדר אפשר ללמוד.
זה לא אומר שהיא תהיה שפחה נחרפת וכל מטלות הבית יפלו עליה.
זה אומר שכשהיא תרצה לסדר, היא תדע איך עושים את זה טוב.
גם אם זה יקרה רק פעם בשבוע.
אתה מדבר כאילו הוא המורה והיא התלמידהבתאל1

ואין כאן פשוט משימה ובית של שניהם ביחד..

למה יד ביד זה כ"כ שלילי בעיניך?סודית
כוונתי ביחד.
מסכים איתך עם כל מילה.רייזי .R
הפותח מבקש רעיונות בגלל ששלום הבית בכי רע. אני במקומו לא הייתי מגיב לכזו שיפוטיות ואני לא אתפלא אם הוא לא יגיב..במקום להטיח ביקורת היה אפשר לשאול או לתת רעיונות כמו שחלק נכבד עשה.
יש אישה שלא אוהבת לטפח את עצמה?!
בגדים איפור בושם וכו..אין שום הבדל בין טיפוח הגוף וטיפוח הבית..
ההבדל הוא שבמקרה הזה חסרים הרגלים בסיסיים של סדר ונקיון. עם רצון לשינוי בהתנהלות הבית .לימוד ופרקטיקה *ובשותפות מלאה* לא צריכה ליהיות בעיה. וכל זה בהנחה שלא קיימות בעיות נוספות.
כל מילה בסלע"ה' הוא המלך"

לאחר כתיבת השרשור נכנסתי פעם אחת ראיתי את התגובות החדשות והבנתי שרעיונות לא אקבל מפה.

וכפי שאמרת שהיית נוהג ולא הגבת כך נהגתי.

מה הקשר?בתאל1

יש לו סטנדרטים אחרים משלה. מבחינתה זה מסודר ומבחינתו זה לא מספיק...זה נראה לי העניין פה...

לא שהיא לא יודעת לסדר...

הפכת אותה לבלאגניסטית...

לפי מה שכתבת אתה חייב קודם לעבוד על עצמךהשמחה בחלקה

לא יודעת מה העומס על אשתך אבל נשמע ממה שאתה כתבת שאם הבית לא מסודר בצורה טובה שאתה רגיל  אליה אתה מוטרף... באמת חבל עליך ועל אי שתך.

גם לי חשוב בית מבריק מסודר ונקי, היו שנים שהוא היה כזה, היום לא עקב עומס החיים.. אם בעלי היה כועס עלי כי שנינו עסוקים הייתי נשברת מזה...

ואל תשווה לבית הוריך.השמחה בחלקה

ו.. אל תשווה לבית הוריך.

מצב קשה שמוכר לי באופן אישייאיר7
מבין מאוד
מכיר מקרוב וכואב את כאבך. לא סתם נאמר מה מניח דעתו של אדם , אשה יפה , בית יפה וכלים נאים .
חווה את זה 20 שנה. אין פתרון ניסינו הכול . קיים פער עצום בתפיסת העולם. סביר להניח שבאתם מרקע שונה. בעוד אתה כנראה הגעת נהית מסודר מחא בניחוחות אוכל חם אישתך הגיע מעולם אחר ושונה. הנרודה הבעייתית זה היכולת הדלה של אישתך . אין לה פשוט את העוצמות הנדרשות לנהל משק בית לרמה סבירה. כנראה גם לא מבינה עד כמה זה קריטי עבורך . אני מניח שגורם למתיחות ולירידה במוטיבציה לתרום ולעשות . לצערך ןלצערי אין פתרון וכול מה שתנסה סביר להניח יכשל אבל כדאי לנסות . סדר , טבלאות , עזרה חיצונית , פחות ריהוט בגדים וצעצועים , חד פעמי , לעבור דירה כול כמה שנים .
בהצלחה אני נכשלתי לצערי . המתיחות וחוסר האיזון בבית משפיע גם באפיקים נוספים . אם יש אומץ אומר שמגיע לך יותר קבל החלטה אמיצה ופרק את החבילה. לי לא היה אומץ.
חבל לפרק את החבילה כשיש פיתרון אחרסודית
היא תצא לעבוד
חלק מהמשכורת יוקדש לעוזרת קבועה, אפילו פעמיים בשבוע.
היא תלמד לשמור על הסדר והניקיון, כשיכאב לה בכיס הכסף שנולך לעוזרת.
אז היא לא מוכשרת בניהול בית.
אבל היא יכולה להיות עדיין אשה נאה, אמא טובה, רעיה אוהבת, שמחה וחמה
לא חבל לאבד כל זה?
צריך להכיר בחולשה!
להעביר את מפתחות ניהול הבית למוכשרת ממנה.
לבת הזוג יש עוד פונקציות למלא.
פשוט עצוב לקרוא
למה את מחליטה שהיא לא עובדת?סיה
בשירשור אחר הוא כתב שאישתו עובדת משרה מלאה וחוזרת מוטשת הביתה. אז תפסיקי לחזור על זה .
חוץ מיזה אין קשר לא לכןלם כואב הכיס ולכן יותר יזהרו .לי כסף הוא לא אישו אני יכולה לבזבז ולא כןאב לי כלום וזה לא יגרום לי להשתדל יותר בשום תחום.
נראה שכסף מאוד חשוב לך כי את חוזרת על כל הרבה. אבל באמת הרבה אנשים כסף זה לא שיקול.
כל כל מהר מעבירים מפתחות ניהול? זה ממש פוגע כל הרעיון כאילו תרים ידים מיאוש ותמסור מפתחות. זה לא הולך ככה.
אישתך תנהל את הבית והיא תשגיח על מישהיא איך לעשות את זה
היית רוצה שמשהוא שאת עושה לדעת מישהןא אחר שזה לא מושלם אז בעלך יעביר את השרביט לאישה זרה?
נגיד בחינוך ילדים אם בעלך יחשוב שאת נכשלת אז הוא יביא אישה שתבוא ותחנך את הילדים? זה מאוד פוגע בכלל עצם האמירה!
אפשר להביא משיהיא שהיא פחותה מאישתך ואישתך תגיד מה לנקות אבל לא מעבירים לה את הניהול. ממש לא!
נשמע מדברי שאני בעד שיוויוניות.סודית
יופי אם שניהם עובדים.
אז יש כסף לעוזרת.
ממש לא אסון
אפשר להודות בנקודת חולשה, ולשלום על שמור הבית.
בחינוך אי אפשר לתת מפתחות. מה לעשות סו אחריות של ההורים. לא של בית הספר..
אני לא יודעת למה את חושבת שפתרון כזה הופך את האשה ל"מפגרת", "ילדה קטנה" וכמעט שווה ערך לבגידה בעיניך..
חבל שזו הגישה.
עוזרת בית תנקה. היא לא תסדר. ואם הכל בלגןרפואה שלמה
היא תנקה חפיף.
אין מה לעשות, צריך ללמוד איך עושים את זה יחד. מדי פעם מתגייסים ומחזירים את הבית למצב מסודר ונקי.
התפרצויות זעם לא תורמות ללמידה.
הן יוצרות טינה שקטה.
חבל.
כי ככה כתבת את זה...בתאל1

בא לי להפתיע אותך:+mp8
א. יש נשים שעובדות ומשתכרות בערך שכר מינימום, ולשלם לעוזרת פעמיים בשבוע נוטל כמחצית ממשכורתן. (עוזרות לוקחות היום רק על ניקיון, בלי סדר ותחזוקת בית 50 שח לשעה, לא כולל נסיעות וכו'.)
ב. עוזרת פעמים בשבוע אינה פתרון לסדר וניקיון שוטף ויומיומי. בית עם ילדים צריך עבודת פרך יומיומית כדי להישאר במצב שפוי.
לא הפתעת אותי. אולי ידהים אותך אבלסודית
אני חושבת ש
עדיף לקחת עוזרת שתחבל חצי משכורות תשמור על בית שפוי ועל שלום בית.
סודית, את לא יודעת מה ההכנסות ומה ההוצאותכותבת המחקר
לפעמים זה בלתי אפשרי.
אם יש משכנתא, ותשלומים לגן וצהרון, ואחזקת רכב, הוצאות שוטפות אוכל מיסים ביגוד וכו'
אם המשכורות נמוכות לא ישאר לעוזרת.
אז צריך טיפים להרפיה של הלחץ לסדר.
קראתי שרשורים קודמים, ואכן סיה צודקת -היא חוזרת מותשת מהעבודה.
יש ילדה חמודה להשקיע בה את השעות אחה"צ. וכביסות. ובישולים.
אני לא רואה איך אפשר להשחיל בסדר יום עמוס כל כך גם סידור מוקפד של הבית.
מי שיש לו טיפים ל*פותח* ולא לאשתו שיכתוב.....
וואו.בת 30
הרחקת לכת.
אתה משליך מהסיפור שלך לסיפור שלו.
להתגרש??????בגלל שקשה לאישה להקפיד על הסדר????
אם אתה מתחרט שלא עשיתם את זה אז כנראה שיש עוד ענינים ברקע וחוסר התמודדות נכונה עם הבעיה, או מצב קיצוני מאוד וחוסר תקשורת.
רעיון . קבוצת תמיכה לגברים בסיטואציה דומהיאיר7
מי שמתחבר שיגיב
ולא אתה בן חורין להיבטל ממנהנהורה 23

שלום,

כאוהבת סדר וניקיון, מבינה לליבך מאד. גם אצלי זה צורך חזק, ואם הבית לא מסודר או נקי, קשה לי לחשוב. וכמובן מבאס אותי מאד.

עם זאת, מאד צרמו לי דבריך. נשמע (ניסחת זאת כך) שאתה מחכה שאשתך תרצה אותך. מה זאת אומרת? האם זה התפקיד הבלעדי שלה? מדוע זה לא לפחות חמישים אחוז גם שלך? איפה כתוב שהאישה היא המופקדת הבלעדית על ענייני הבית?

אם יש ילדים בתמונה, אז הדרישה שלך כמעט לא הגיונית. ילדים מטבעם פחות מודעים, והם מלכלכלים ומבלגנים וככה זה עם כל הרצון הטוב, גם אם אנו ההורים חולי סדר. אפשר להביא את הבית לנקודת איפוס בסוף היום (לא בטוח שזה יהיה מתי שתחזור מהעבודה, אולי אחרי), וגם זה רק בתנאי ששניכם תשתפו פעולה ותסדרו.

דברו על זה יחד. חלקו את העבודה. והכל מנקודת מוצא ששניכם נושאים בעול שווה בשווה.

גישה שכזו שאינה מתנשאת או דורשת, בטוחני שתניב פירות.

תביא עוזרתרק אמונה

לא פשוט אך מובן מאוד...נעשה ונצליח!
לאחר שאני קוראת את כל התגובות חשוב לי להגיב.
נשמע מדבריך שאתה מעריך את אשתך מאוד וכן מנסה להבין את מקומה בסיטואציה. יש מקום לומר תודה על כך שזה הקושי ולא דברים אחרים חמורים יותר... יש מי שהקושי שלך עשוי להשמע לו מגוחך, או אולי אף חצוף, אבל זו הנקודה הרגישה שלך ואיתה צריך להתמודד.
אני חושבת שהפתרון לכל קונפליקט הוא שיחה. והרבה שיחות... חשוב באופן תמידי לנסות להסביר את הקושי שלך ולא להאשים. ובהקשר לניקיון, הצעתי היא לנסות להנמיך ציפיות, ולהגיד לאשתך שכאשר אתה מגיע הביתה והוא לא מסודר בצורה שמאפשרת לך תחושת רוגע, אתה מבקש שלא תדברו בינכם עד שתסיים לסדר בצורה שתשיב לך את השקט. אני בטוחה שלאחר שתסיים (רבע שעה? חצי שעה?) , תתיישב על הספה עם חיוך עייף, ותוכלו לדבר על ענייני היום בנחת... כאשר אשתך תראה כמה משמעותי הסדר עבורך, ושאתה מוכן להתאמץ בשבילו מאוד מבלי להעיק עליה, אך בד בבד גם מבקש במקביל זמן שקט לעצמך כי זו נקודה שקשה לך, אז היא תשתדל אף יותר. זו דעתי. מניסיון...
בהצלחה גדולה לכם!!
אצלנו זה הפוך, לי מפריע הבלאגןאורי8
לבעלי לא מפריע בכלל, והוא דוקא הגיע מבית נקי ומסודר , עם אמא עקרת בית שמנקה כל היום. מבינה אותך מאוד, בלאגן עושה בלאגן בראש, מעצבן וכו'...
מה שעוזר לנו-קודם כל שיתוף פעולה, סידור הבית הוא לא התפקיד שלי, שנינו חיים בו. ובכל יום כל אחד תורם את חלקו( אם אשתך לא עובדת הגיוני לצפות שזה יהיה יותר תפקיד שלה, אבל אם היא עובדת ושניכם חוזרים עייפים, למה זה התפקיד שלה?)
דבר נוסף- להבין שזאת היא , היא תוכל להבין יותר טוב את רצונותיך ולהתכוונן אליהם, אף פעם זה לא יהיה מושלם, ולכן אפשר לחלק תפקידים היא מטפלת בדברים הכללים, ואתה עושה פינישים( היא פשוט לא רואה את זה). אצלנו - בעלי שוטף את הבית ואני עושה פינישים, הוא פשוט לא שם לב לזנבות שהוא משאיר( גם אחרי 18 שנות נישואין, חבל להתעצבן )
ודבר נוסף- אם יש ילדים, מה שאתה רוצה הוא בלתי אפשרי לאורך כל שעות היממה, לא יודעת מתי אתה חוזר אבל אצלנו אם הבית מאופס ומסודר זה יקרה רק בשעות הערב המאוחרות, אחרי שהילדים הקטנים ישנים. לשעות אחר הצהריים שחררתי.
אין שום אפשרות להחזיק בית מושלם כשמסתובבים בו ילדים קטנים.
וגם לסדר והנקיון לאחר שהם הולכים לישון, אתם חייבים לעבוד יחד, לא הגיוני שאשה תעבד בבוקר, תחזור להיות אמא לילדים, ובערב יהיה לה עוד כח לתפקד כמנקה ומבשלת( ומה עם זמן לזוגיות?)
בקיצור - נראה לי שאת מה שמפריע לך( לפי מה שהבנתי זה הדברים הקטנים) תצטרך לעשות בעיקר בעצמך
מסכימה מאד עם כל מה שכתבת פרט לפינישיםרפואה שלמה

התחושה שעולה מקריאת ההודעה היא של כאוס בבית, ולא זנבות. מישהי שפשוט לא יודעת לסדר ולנקות.
לשחרר אפשר, בתנאי שמתישהו (לכבוד שבת?) הבית יגיע למצב סביר בעיניו.

אני עדיין בדעה שכדאי לה ללמוד איך עושים את זה,
***לרכוש את המיומנות שלא נרכשה בילדות***.

*לא להשאר במקום המתסכל של מתאמצת, אבל לא מצליחה ולא מוערכת.*
בעיני החשיבה שלו שהיא עקרת בית לא מוצלחת , והחשיבה שלה שהוא מתעצבן על משהו לא חשוב - לאורך זמן, זה מחלחל לרבדים נוספים כמו שכתב יאיר7. חבל
ממש לא מה שהבנתי מההודעהאורי8
הוא כתב שהיא משתדלת לרצות אותו, איפה הכאוס?
וחוץ מזה, אם תכנסו לבית שלי בשבע בערב, יש סיכוי שתראי כאוס.
זה המצב בבית עם ילדים קטנים בשבע בערב. אי אפשר לרדף כל היום אחרי הסדר.
ואם הוא מגיע בשעות האלה מהעבודה הגיוני שזה מה שהוא יראה.
וגם לא מצליחה להבין למה ברור שזה התפקיד שלה? הבית של שניהם, כל אחד עושה מה שהוא יכול ויודעת. מפריע לו? שיסדר.
הוא עייף? גם היא עייפה
ברגע שהנשים לקחו על עצמן חלק מעול הפרנסה, לא הגיוני שהתפיסה שהבית והנקיון שלו הם באחריות של האשה תשאר.
למה לאישה שבאה עייפה מהעבודה יש יותר כח לנקות מגבר שבא עייף מהעבודה? ( ואני לא מדברת על תקופות של הריון והנקות בלילה שבכלל בלתי אפשרי להחזיק בהם בית ללא שותפות)
אחזקת בית היא שותפות של כל מי שחי בו, לא רק של האשה.
הידד! תגובה כלבבי!אשריך
תכלס מבחינה פיזית לגבר יש הרבה יותר כח מאישהסיה

אם לשטוף כלים עשרים דקות גורם לי כאבי רגלים וגב , ברור לי שבעלי  זה לא מדגדג מבחינה פיזית

ואפילו להעלות תינוק על הידיים עם שקיות לקומה רביעית בלי מעלית ואני עולה מוטשת וצריכה להתאושש כמה דקות, ברור שגבר לא מבזבז אנרגיה גופנית כמו אישה

אין בינינו בכלל ויכוח על כאוס בבית עם תינוקות. נורמלירפואה שלמה
אבל כשאדם כותב על אשתו שהיא באה מבית שלא למדה בו לסדר ולנקות ברמה שהוא רגיל אליה,
והבית אף פעם לא ברמת הרווחה שהוא צריך,
אז הבעיה היא לא רק בשבע בערב.

הבעיה כרונית, גורמת להתפרצויות כעס מצידו ומן הסתם מאמללת אותה.

*********זה לא תפקידה הבלעדי*************

*********כשמתאמצים לעשות משהו, כדאי ללמוד איך להצליח ***********

ברור שהיא מתה מעייפות. ברור שגם הוא מותש. אבל אם שניהם מתאמצים לסדר וזה נגמר בריב,
אז למה לא לנסות ללמוד איך עושים את זה יותר בקלות

הוא צריך ללמוד להנמיך ציפיות בסתם ימים של חול.
המציאות כופה עליו את הלימוד הזה.
ו*******היא צריכה ללמוד לחזק נקודה חלשה אצלה*****
כשהיא תהיה עם היכולת להגיע לתוצאה טובה גם אם זה יקרה פעם ב, שניהם ירוויחו.
אני לא ממעיטה מערכה!!!

חברים שלנו עם בעיה כזו
והאשה מקסימה, אמא נהדרת, ילדים מוצלחים אחד אחד, וזוגיות פצועה. היא נעלבה מהצעקות וכבר לא מתייחסת, הוא משווה אותה לאמא סופרוומן שלו ומזלזל בה, ולא טוב לשניהם.
במקום הפצוע שלה היא כבר לא רוצה ללמוד.
וזו מתאמצת
זה הזמן לא לאחר את הרכבת
מסכימה..בתאל1

בכל או לפחות ברוב בתי ישראל שמצויים בהם ילדים אין דבר כזה בית מסודר בשבע בערב!!

אין דבר כזה! רדו מהחלום. (במיוחד הגברים שפה)

גם אם זה רק ילד אחד או תינוק

זאת בדיוק שעת המקלחות-ארוחת ערב- השכבה (כל אחד והגילאים שלו)

לא כל הילדים בגיל של לאסוף משחקים (וגם אם כן זה עדיין לא מסודר באמת..)

באמצע שאתה משכיב ילדים לישון אי אפשר גם לצחצח את המקלחת אחרי המקלחות שעשית

ולנקות את השולחן משאריות ולשטוף את הרצפה..

הלוו..קצת הגיוניות.

לפותח אני ממליצה פשוט יום אחד להחליף את אשתך אחה"צ עם הילדים , אבל על כל המשתמע מכך..

לא שהיא תכין לך דברים בשבילם וכו'.. אלא הכל עליך.

(לא ישים בדרך כלל..אז פשוט תשאל אותה מה היה לה היום ואיך היה עם הילדים ותקשיב קצת ללו"ז המטורף של אמהות אחהצ).

בהצלחה!

וגם אם הצורך שלך גדול וכו'- תנסה למצוא בעצמך פתרונות או יחד בשיחות עם אשתך... 

אני לא הייתי מוכנה אחרי שהילדים נרדמיםסיה

ואני גם בקושי מעולפת מעיפות ויושבת לשיחה עם בעלי לשמוע ממנו מה עוד אני מוכנה לקחת על עצמי ולדייק בניקיון

כאילו באמת . זה מה שהם ידברו אחרי שהילדים נרדמים? איך היא יותר תתאמץ לסדר כדי שהוא יהיה מרוצה? ?????

לא משנה גם אם הוא יגיד שהוא לוקח חלק בניקיון הבית

זהו? על זה לשבת ולהעביר שיחה ? לא חרם על הזמן?

כאילו בשביל זה להישאר ערים לדבר עם הבעל? ניקיון הבית לאן?

אבל סיהכותבת המחקר
בעלך מבין אותך ואתם חיים באושר (מקווה גם בעושר) ומטיילים שמחים ולא מבזבזים על הברקת חלונות.
כך כתבת. אז זכית בבן זוג ששמח במעלותיך ולא צועק עליך כשחוזר מהעבודה והבית מבולגן..
זה שונה מהמצב אצל הפותח
אז מה לעשות?
חחח ככה זה נשמע ?סיה
זה לא לדבר על רמת הניקיון בביתבתאל1

זה לדבר על דברים שמפריעים ולמצוא פתרונות...

כמו כל נושא שנוי במחלוקת

לדעתי מה שמעצבן אותו זה שהוא מסדר ולמחרת כלא היהסודית
שניכם מותשים מעבודה?
קחו עוזרת.
אי אפשר גם לעבוד משרה מלאה גם להיות אמא רעיה וגם לתקתק בית.
אם אמא שלך הצליחה - תעריך אותה - היא נדירה.
באמת.
אבל אשתך, יש לה מעלות אחרות.
אז היא לא טובה בזה.
למה לא להביא עזרה? זה ירגיע אותך, שלפחות יום אחד בשבוע, אתה חוזר לבית כמו שחלמת.
לדעתי הנק'בתאל1

זה פחות הפער ויותר התגובה..

זה לא נעים שמתפרצים בכעס..לא משנה על מה.

זה גם לא כזה קו אדום..זה רק לא נעים... אז בכלל ..

דבר שני- תביא מנקה שתנקה את הבית... 

או שתעבדו ביחד על הרגל אחד שיעזור לבית להראות נורמלי. הרגל אחד בלבד ואחרי חודש תוסיפו עוד הרגל...

קודם אתם ההורים ואח"כ תלמדו את הילדים... במשך חודש שלם עובדים על הרגל אחד עד שהוא נטמע...

אפשר גם פחות מחודש אבל הרעיון הובן.

זה יכול להיות משהו קטן כמו לשים את המפתחות במתלה הקבוע כשמגיעים הביתה.. או את התיק במקום קבוע כלשהו...

קודם היא צריכה להסכים להכניס הרגלים חדשיםסיה

זה לא כמו ילדים שאת מודיעה להם מהיום אוכלים רק ליד השולחן ולא קמים תוך כדי אוכל, אז קשה להם בהתחלה אבל זה קבעת וזהו.

האישה בכלל השאלה אם היא מסכימה להתחיל להרגלים האלו, לא משנה אם זה יחד או לחוד.

ברור שהיא חייבת להסכים...בתאל1

זה כל העניין. השיחה והדיבור ביניהם..

ידברו , ישוחחו וכו'

והוא יכול להוביל את השיחה לפיתרון של הרגל אחד שאולי הכי מפריע או אולי הכי קל ליישום... מה שמתאים להם. ואיזה הרגל שיתאים להם.

ויעבדו עליו ביחד. הכל ביחד.. הם זוג..

זה לא מלחמה אחד בשני..

כתב שמתאמצת מאד. ורוצה שיהיה מרוצהסודית
אבל אין טעם להתווכח - מזמן ברח מכאן.
תקרא מה כתבו חז"ל על כל הכועס.. צלם שים בארנק.צדק משמים נשקף
תקרא לפני שאתה מגיע הביתה.
תעבודה על המידה הזו..
ב"הצלחה לכם
לדעתי הכעס יפחת כשהוא יבין שהאחריות היא על שניהםאורין

ואז יפתח פתח לחשוב ביחד איך פותרים את הבעיה. כל עוד הגישה היא שמישהו פה לא מלא את תפקידו לשביעות רצונו של הבוס או השותף שלדעתו הוא לא בעסק, אלא רק צריך לקבל תוצאות משביעות רצון, המצב מצער ולא פתיר.

האומנםצדק משמים נשקף
משתמע מדבריו שמשקיע בסידור הבית לא פחות ממנה

כמה טינה
האמנם?אורין

מדבריו משתמע שמאמציו הם בתחום ההתאפקות לא לכעוס, המאמץ לראות את ההשקעה שלה וזה יפה, אך ממש לא נשמע ששניהם מסדרים את הבית. לכן נראה ששינוי גישה יועיל, כי עבודה משותפת גם מגבירה את ההבנה ההדדית.

כי היא לא יודעת איך. לא חונכה לזהצדק משמים נשקף
חבל אבל ניתן לתיקון.
היו פה שרשורים דומים בעברכותבת המחקר
וכולם הסתיימו בזה שזרקו בוץ על הפותח.
אוסיף מצד הילדיםyyyrrr

אני גדלתי בבית כזה, בו האב דרש סדר והאם לא זרמה עם זה.

זה יצר מתיחות קבועה.

זה יצר נזק לי כילד בהערכת דמות האב.

הרגשתי שהמתח על עניין הסדר משבש את סולם הערכים שאבי ז"ל האמין בו.

אפשר לומר שחשתי שהמחיר המשולם עבור סדר בבית גבוה מדי.

כדרך לחיים התרחקתי מדרכו של אבי ז"ל בעניין ספציפי זה והפכתי לבלגניסט מושבע. אני מעדיף במודע את מחיר הבלגן (שבכל זאת מפריע לי לפעמים) על מחיריו של הסדר.

ולמרות זה חבל לי.

כדאי לקחת גם את זה בחשבון.

אוסיף מצד הילדיםדור רביעי
אנו גדלנו בבית בו האב היה קפדן ודרש סדר ומשמעת, והאמא לא אהבה את זה בלשון המעטה..
כילדים כולנו אהבנו אותה וריחמנו עליה.

כמבוגרים..כולנו מסודרים, התרגלנו לסדר בגלל אבא,
וזה התבטא גם בהצלחה של כולנו בלימודים, בעבודה ובכלל..
אוהבים את שניהם.. רואים את המעלות גם בסדר, וגם ביכולת להחליק דברים.. לא להתעצבן משטויות. קבלנו איזה איזון.
עם השנים אמא גם הבינה, איך מצד אחד לא להשתעבד, ומצד שני לשים לב לפרטים שהוא שם לב אליהם.. זה לקח כמה עשורים..

אין יאוש בעולם כלל
יפה שהתרחקת מהקיצוניות.. ומה אומרת אישתך על הצדכשתאמין...
הקיצוני של הצד מנגד?
חכם לומד מטעויות ולא חוזר עליהם. עם מעט יצירתיות אפשר לפתור את הבעיה כדי ששני הצדדים יהיו מרוצים והילדים יחיו בבית שראוי לישוב ולא בג'ונגל.
צודקתדור רביעי
כדאי לקרוא מה כתבו חכמי המוסר בשבח הסדר

לפותח, למקרה שתשוב לקרואדור רביעי
אשתך מגדלת תינוקת אהובה, מתמודדת עם עבודה מתישה, אוהבת אותך ומרצה אותך.
בבקשה אל תכעס כל כך שהבית לא נקי ולא מסודר.
תאמין בה שלמרות הרקע שלה היא כן תוכל בעתיד, כשקצת ירווח לה, להשתפר.
ועד אז תעזור לה- או בעצמך, אתה הרי יודע לסדר.
או בכל דרך אחרת שיש בה הבנהו חמלה, וכבוד ואנושיות.
ואל תתאכזב ממנה ותאבד ממנה אימון.
פעם, כשנשים היו פטורות מלפרנס, הייתה פניות נפשית, לא היו ידינו כבולות כל כך.
הצורך שלך בסדר וניקיון הוא לגטימי. הוא יתממש. תן לה זמן ועזרה ואימון והיא לא תאכזב אותך.
ואם תוכל להגיד מילים טובות על מה שכן מצליחה, זה כל כך עוזר.
אל תשווה את זכרון בית הוריך לבית הצעיר שלכם; זה לא הוגן. גם אמך טעתה ולמדה כשהיית בן שנתיים, רק אינך זוכר : )
תגובה מדהימההשמחה בחלקה
אם אתה רוצה להיות אדם גדול יותרגפן36
תעבוד על מידת הכעס
ועל הארת הפנים.

ברמה של לעמוד מול הדלת, לדמיין מה אתה עומד לראות, ולהכנס עם חיוך - כי אשתך שם. ואתה שמח לקראתה הרבה יותר משאתה כועס על מצב הבית.

הכרתי אדם שעשה זאת. שמים וארץ.
אנחנו שנינו זוג מסודרים,דוסית גאה!

ואיכשהו מאחרי הלידה כבר חצי שנה שאני פתאום לא מצליחה להשתלט על הבלאגן ולנקות נורמאלי. אז בעלי, שזה נורא מפריע לו, פשוט לקח את המושכות ודואג עכשיו הרבה יותר לסדר ולנקות.

בקיצור, תבין שלטפל בילדים ולהיות אחראי על תחזוקת הבית זה מאוד מאוד קשה, ולא תמיד מספיקים, או יותר נכון בד"כ לא מספיקים. ב"ה שאלו החיים...

[יו מזל טוב!]ענבל

גברת, מזל טוב לך!!דוסית גאה!

לא סותר ענבל
מענה על חלק מהתגובות"ה' הוא המלך"

קראתי תגובות מעטות והסתפקתי בזה כדי להבין שמפה לא אקבל את העצה הנכונה.

רק בגדול אחדד את הדברים:

1. אני פעיל יותר מאשתי היקרה בנושא הניקיון בבית ועושה יותר ממנה, למרות שאני חוזר הרבה אחריה מהעבודה.

2. אני בהחלט חושב שניקיון הבית זו אמורה להיות אחריות של האישה בייחוד כשהיא חוזרת לפני לבית וגם אשתי מסכימה עם הנושא הזה ומודעת אליו, לצורך השוואה בדיוק כמו שהתפקיד של הגבר להוריד קניות מהרכב.

אין זה אומר שרק האישה מנקה ורק הגבר מוריד את הקניות אבל יש ניהול של דברים בבית שכל אחד לוקח על עצמו.

3. אני לא בוחר שזה יפריע לי ויוציא אותי משלוותי למרות העבודה הרבה שאני עושה עם עצמי, הפוסט הזה נכתב על מנת לקבל עצות ודרכים לשפר את הנושא הזה.
השרשור נכתב לא רק בשבילי אלא בשביל אישתי שלא טוב לאשתי לא טוב גם לה.

המילה שלך התפרצות כעס חוסר שליטה הם שעוררו את הסערהכשתאמין...
אף אדם לא משנה איש/ה ילד/ה לא אוהבים שמרימים עליהם קול. משמע מדבריך שיש רודן בבית.

טוב שהבהרת את דבריך וחבל שלא עשית את זה קודם הייתה חוסך מעצמך עוגמת נפש. היית צריך לקחת בחשבון דבר נוסף חשוב, שכל אחד פה בא עם מטען שהוא מביא מבית יוצרו, כנראה לחצת על כמה יבלות...

בכל אופן לא הייתי שוללת את כל השרשור בגלל מיעוט שלא ענה לציפיות שלך, יש פה לא מעט שהיו איתך והבינו את המצוקה שלך והציעו דברים שראויים להתייחסות.
בהצלחה רבה!
יתכן וטעיתי בניסוח"ה' הוא המלך"

קבלתי ואעבור על השרשורים.

ואני לעולם לא מרים את קולי ובטח לא על אשתי היקרה"ה' הוא המלך"

אני כועס כי אני מאוכזב וזה מפריע לי מאוד ויורד לי המצב רוח.

להרים את הקול לא שייך בכלל

אגב יש שעות ביום שכל בתי ישראל מבולגניםהשמחה בחלקה
שעת ארוחת הערב מקלחות וההשכבות לשינה. אחר כך מסדרים (ויש הלא נוהגים)
שואלת על נקודה שהעלתאורי8
עדיין לא מבינה למה הנקיון הוא אחריות שלה, היא באה לפניך? מעולה. אבל אם יש ילדים היא ממשיכה לעבד ולא פנויה לנקיונות. ולפעמים לטפל בילדים קשה יותר מלעבד במשרד( לא יודעת במה היא עובדת ).
אם זו ההחלטה הסופית שלכם שהנקיון הוא אחריות שלה, מעולה. אולי יש מקום לפתח זאת ולהבין מה זה כולל ומה התפקיד של כל אחד בתוך זה.
אבל אם זו ההנחה הברורה מאליה שזה תפקיד שלה, אולי זו חלק מהבעיה. לדעתי זה תפקיד של שניכם , וכל אחד עושה מה שהוא טוב בו בעניין הסדר והנקיון. שהיא תעשה את החלקים שהיא יודעת לעשות טוב, ואתה את מה שאתה טוב בו.
אני חושבת שהוא הבהיר שזה לא חד משמעי חלוקת התפקידים בינהםכשתאמין...
אתן דוגמא אישית, אחד מהדברים שבעלי אחראי זו הגינה, יש פעמים מעטות שאני תופסת יוזמה ויוצאת עם הילדים לטאטא לגרף וכו'...אבל בגדול זה עדיין אחריות בלעדית שלו.

אבל לא נראה שעל זה הוויכוח בינהם כי גם הוא מסכים שהחלוקה בינהם היא לא שחור לבן.
לדעתי אפשר להסתדר גם כשיש חלוקת תפקידים מוגדרת זה לא אמור להוות בעיה כי הצד השני 'מטה כתף לעזור' כשצריך.
אבל לא נראה שזו הבעיה שלהם ועל זה הם יצטרכו לחשוב כיצד פותרים את הבעיה מבלי להוציא יותר מידי אנרגיות על וויכוחים.

ה' ירחם. בהצלחהסיה

קראתי את כל השרשור, יש לפחות 3 תגובות שיכולות לעזורכותבת המחקר
אני חושבת שאחרי ניקוי הבוץ, תמצא כמה רעיונות טובים.
בהצלחה לכם

חיפשת אתונות ומצאת מלוכה!השמחה בחלקה

לפי מה שאתה כותב נשמע שאתה לא הוגן כלפי אישתך..

מציעה לך לקרוא את התגובות היפות פה ולהבין איך אתה יכול להשתפר

ואחר כך יחד עם אשתך תחליטו מה חשוב ואפשרי בתחזוקת הבית ועל מה מתפשרים

בהצלחה (יש לך אישה ענווה ומדהימה לפי מה שאתה מתאר)

חיפש מלוכה ומצא אתונות..סודית
יקירתי צריך להכיר את המציאות השכיחהדור רביעי
זוג עם תינוקת -ושניהם עובדים משרה מלאה- הבית יהיה נקי ומסודר, רק אם יש אפשרות לעזרה.

אולי אצלך התאפשרה עזרה רבה, אז גם עבדתם, גם גידלתם תינוקות, וגם היה לכם משק בית מסודר.
תנסי לדמיין שאת עובדת משרה מלאה ובכל זאת אי אפשר לקחת "מנהלת משק בית". אז יהיה בלגן, נכון?
אם הרוב כותבות שאי אפשר, אז הן כותבות מהמציאות השכיחה.
התפקיד הכי חשוב של האשה בשעות אחר הצהרים הוא ההורות.
לא סידור הבית... זה כל מה שניסו להגיד.

אני? זה בדיוק מה שאמרתי...השמחה בחלקה
הכוונההשמחה בחלקה
שהוא חיפש איך לחנך את אשתו להיות כרצונו ולצאת מהצער העמוק שהיא לא מצליחה לרצות אותו. וקיבל מלוכה- נקודת מבט ציבורית רחבה שהבעיה לא אצלה כנראה. יש לך הזדמנות פז להכניס סדר לבית שלך- אבל לא בחפצים. לדעתי לא סתם הוא לא פירט אם יש ילדים או איזה עבודה היא עובדת... הוא מחפש הצדקה לכעס שלו. סליחה לא תקבל. ואני אישה שמשקיעה מאוד בסדר וניקיון הבית וב"ה בהצלחה אבל יודעת שלעולם לא יהיה כמו שאני רוצה כי הילדים קודם כל ושעות העבודה לא מאפשרות.
הוא לא חיפש דרך לחנך את אשתו. הוא חיפש פיתרוןרפואה שלמה
למצוקה שלו.
כל התסכול מהמציאות של עומס יתר בית- עבודה -ילדים התפרץ עליו כמו הר געש;
ראית את תגובתו?
הוא לא מצא מלוכה- פשוט הפסיק לקרוא..

מאחלת להם בהצלחה מכל הלב!!השמחה בחלקה
ואכן מנקה/ הורדת משרה/ תאום ציפיות והורדת דרישות יכול לעזור להם . בית מתבלגן בדקות. הבוקר היתה אצלי מנקה 4 שעות. ועכשיו שוב יש כלים ופרורים בםינת אועל.. טאקי בסלון וספרי שייורי בית בספריות. ... בהמשך הבית בע"ה שלהם יתמלא בעוד ילדים ונכדים ןהעבודה רבה. חשוב מאוד לדעת לסדר ולנקות. לקחת עזרה. וכן גם להוריד ציפיות. באמת בהצלחה! שלום ושמחה בכל בתי ישראל זה ברכה לכל עם ישראל.
יש לי איזה מלכה חד משמעית ואני מודע לזה."ה' הוא המלך"

זה לא סותר שיש דברים בזוגיות שצריך לשפר אותם.

אינני יודע מדוע את חושבת שאני לא הגון.

הכי חשוב מבחינתי שאשתי ואני חושבים שאני הגון.

אל תתייחס לכל התגובות המעליבותדור רביעי
טוב שאשתך אוהבת אותך ורוצה שתהיה מרוצה
וטוב שאתה עוזר לסדר כי לה באמת קשה (ריבוי תפקידים)
האהבה מנצחת
בטוחה שתמצאו דרך ביחד, לתת לבית ליטוף מדי פעם. תציץ בשרשור של אופטימיתת- היא אשה אז ענו לה יפה : )
ממליצה מאד על הספר "חוכמת נשים" אבל לשניכם!!!
השתגעתם כאן לגמריתודה לאל
הבנאדם ביקש כמה רעיונות מה לעשות ואתם רבים כאן כמו ילדים קטנים. מאיפה אתם יודעים מתי היא חוזרת מהעבודה ובמה היא עובדת. מאיפה אתם יודעים אם היא חרוצה או בטלנית. מאיפה אתם יודעים מתי הוא יוצא לעבודה ומתי הוא חוזר ובאיזה עבודה הוא עובד.
אתם אפילו לא יודעים כמה ילדים יש להם.
יש סדנאות לסדר וניקיון של נשים מעולות בתחוםהלוי מא
אם בא לך לתת לאשתך מתנה כזו אשמח לתת לך איש קשר
מתנה לאישתו? חחח. זה ענקסיה

אשתו מאוד תשמח אם הוא יעניק לעצמו את המתנה הזאת

אני מקווה שכמו שהוא אמר היא רוצה להעניק לו את זההלוי מא
סיה צודקת. אפשר גם ביחדאורין

מניסיוני להפךסודיתאחרונה
כשהתחתנו לא ידעתי לבשל ובעלי מבשל מעולה. לעומת זאת לסדר הוא לא ידע ולא יודע.
אז בהתחלה הוא היה ממונה על הבישולים ואני על הניקיון והסדר. וזה עבד מצויין.
כשהחלטתי שאני רוצה ללמוד לבשל, מצאתי מישהי מאד נחמדה שלימדה אותי והיה לי מאד כיף ללמוד ממנה בלי להתפדח.
עדיין כשצריך לאלתר או להכין מנת פיצוץ אני מחזירה את השרביט, אבל בשוטף כיף לי לבשל.

אז, הוא לקח עבודה נוספת, ועכשיו, יש מנקה.

צריך גם לנשום

היה לי דוחה אצל חמי וחמותי בחגחיוך2019

מאז ומתמיד היה לי קשה שם.. בשנים האחרונות ההגעות שלנו ללינה הצטמצמו לפסח וסוכות. בדכ היינו ישנים בקומה למעלה ושם יש שני חדרים.

מורכב לי שם מאד, אח אחד עם אספרגר נמצא בדכ אצל ההורים בחגים.

הבית מבולגן, מוזנח ולא הגייני. שירותים מלוכלכים, מטבח מזונח וכו...

בשנה וחצח האחרונות, אחות של בעלי באה לגור שם עם החבר שלה והבת שלהם בת שנתיים והם השתלטו על הקומה למעלה.

נשאר לנו רק חדר אחד בקומה למטה, שהוא גם הממד, חדר קטן ביותר שיש בן מקום למיטת יחיד ושני מזרונים על הרצפה. בזה עם תכננו שנהיה משפחה של שני הורים ו3 ילדים🤬 בעוד בקומה למעלה יש שני חדרי שינה ובאחד מהם  אף אחד לא ישן.

למיותר לציין שהיה זוועה, הילדים קפצו על המזרונים, קפצו מהמיטה למזרונים שברצפה, רבו כי היו צריכים לישון שניים על מזרן אחד. התינוק בכה רוב הלילה ולא מצא את עצמו.

באמצע הלילה אזעקה ונכנסו לממד הזה עוד 6 אנשים פלוס כלב.

סבל

חמותי התפלאה למה לא נשארנו גם שבת אחרי החג פחחחח

אני כועסת. אם כבר הזמנתם אי אפשר לאפשר להיות בחדר הפנוי למעלה? אשכרה הגיסה השתלטה שם אז אי אפשר..

הבית היה סירחון. לא יכלתי לעמוד בזה, רוב החג יצאתי להסתובב בחוץ.

ומרפי כשיצאתי למטלה עם התינוק אחרי דקה שתיים היתה התרעה ואזעקה, ולרוץ לממד 3 קומות למעלה עם תינוק בן שנה וחצי ביידיים.

למחרת החג כשהתעוררתי בבית גילתי דימום והריון שחשבתי שהתחיל נגמר.

רע לי.

איך אפשר להזמין אנשים ולא לאפשר להם תנאים מימנליים של שהות?

איך אפשר להשאיר חדר ריק ולדחוס את כולם לחדר אחד. אני עצבנית. אבל יותר מזה מוצפת ולא מצליחה לחזור לרוגע והשלווה שלי.

למה בכלל הלכתי לשם.. הלכתי כי חשןב לי שלילדים יהיה סבא וסבתא בליל הסדר, אבל החויה היתה זוועה  והגוך שלי עדיין מזועזע מזה.

אפשר לדבר עם חמותך על זה?חושבת בקופסא

לפנות בעדינות ולבקש את החדר הריק?

בכל מקרה נשמע מבאס ממש. מה בעלך עושה בשביל לשפר את התנאים האלו?

אז תצמצמו גם את הפעם בשנההעני ממעש
דפא 2 תפתחו מולם הכול
באמת לא פשוטנהג ותיק

ומורכב

אי אפשר להסביר להם?

למה לא היה אפשר להיות בחדר הפנוי למעלה?

כביכול זה נהיה הבית של האחות שהתנחלה אצל ההוריםחיוך2019
ולחלוטין לא ידעתםנהג ותיק

לפני שהגעתם שזה יהיה המצב?

וגם אם זה הבית של האחות, אי אפשר שאח שלה ואשתו או האחיינית יהיו שם?

באמת מוזר להזמין כשלפחות לזוג אין מיטה לכל אחד משני בני הזוג

מסכימה שזה פחות מתאיםחיוך2019
אני חשבתי שנהיה גם בחדר שלמעלה ובו יש 3 מיטות. העניין שהכל רגיש בין האחות לחבר שלה, כשבאנו בסוכות הוא לא היה ואך אחד לא העז לשאול איפה הוא.   הוא כנראה שכר דירה לבד. אחות של בעלי והחבר לא נשואים כי כביכול היא דתלשית שלא מאמינה ברבנות וההורים שלי בעלי הולכים על קצות האצבעות ולא מעיזים לשאול שום דבר, העיקר שעכשיו הם שוב ביחד, כי יש להם ילדה בת שנתיים, אז לא נעים להם לשאול אם אפשר להשתמש בחדר.. וכביכול יש שם את החפצים שלהם. וגם לבעלי לא נעים לשאול אם אפשר להיות שם בחדר. משהו הזוי בעיני
באמת מצב מורכב מאודנהג ותיק

הקשר עם האחות לא חזק גם בלי קשר לחגים?

אין מצב לנסות להתקרב בשגרה כדי שאם תתארחו שוב (אם בכלל תרצי עם כזאת מציאות) תוכלו להשתמש בחדר הפנוי למעלה?

לך אין בכלל קשר עם גיסתך?

והכי חשוב, בעלך מבין אותך בכל הסיפור הזה?

בעלי מבין אותי מאדחיוך2019
יש לי קשר עם הגיסה ודווקא קשר טוב, אבל יש סוג של הסכמה בשתיקה במשפחה הזו ויש דברים שלא מדברים אליהם. נגיד להורים שלו זה סופר מפריע שהיא והחבר לא נשואים אבל הם לא יגידו על זה מילה. אז כל הקטע עם החדר היה מסוג הדברים שלא מדברים עליהם..
ברוך הנהג ותיק

מאוד חשוב שהוא איתך

אם הקשר עם גיסתך טוב, אין אפשרות לפני אירוח שם לבקש ממנה שאתם או הילדים יהיו בחדר השני?

על הדברים האישיים שלה כמו שאמרת לא צריך להיכנס

חבל שתגיעו לשם ותצאו בכזאת הרגשה לא טובה 

זה כאילו גולש למקום האישיחיוך2019
כי הקומה הפכה להיות הבית שלהם וההורים הדוסים כביכול לא משלמים עם זה שהם ביחד בלי נישואים אז כביכול אם יש שני חדרים למעלה הם לא יודעים.. אבל אם נתפוס תחדר זה כביכול בעייתי. למרות שברור שהם ישנים באותו חדר
מורכבנהג ותיק

מאוד מורכב

וכנראה מצב רגיש ביותר

אגב, להזמין את ההורים אליכם רלוונטי? 

חמי אוהב את הבית כנסת שלו בחגיםחיוך2019
הם לא יעזבו את שאר הילדים שבבית, אז כרגע נראה לי פחות
ולהזמיןנהג ותיק
יחד עם שאר הילדים לא רלוונטי? 
לא..חיוך2019
האח עם האספרגר לא מתחבר לבית שלנו. ואין מקום לכולם יש לנו רק חדר אחד לארח
אני מביןנהג ותיק
באמת בכלל לא פשוט
אז מציע להיות רגישים ממשהסטורי
מכיר כמה משפחות כאלו. ההורים ממש הולכים על ביצים, כדי מצד אחד לא לתת לגיטימציה רשמית לאיסורים שנעשים אצלהם ומצד שני לא לקרוע את החבל עם הבן/הבת שהתרחקו מהדרך.

אז אישית, בלי קשר לכלל ההתנהלות, הייתי חושב שמי שמסוגלת להיות אמא, אמורה להחזיק באופן קבוע דירה לעצמה ולא להיות תקועה אצל ההורים, אבל כנראה שגם זה חלק מהמורכבות.

למעשה מציע להתמקד במה נכון לכם, גם אם זה להשאר בבית (אולי להזמין אותם אליכם?), אבל בשום אופן לא להכנס למורכבות בין גיסתך להורים.

כבר כתבתי פעם בשרשור אחרפשוט אני..

מבחינתי, אירוח צריך לכלול תנאים מינימליים כגון מיטה.

אם אין מיטה, אין אירוח שכולל לינה. נקודה.

''אמא, אנחנו נשמח מאוד להתארח אצלכם, אבל בגלל שאין לכם מיטות עבורנו, נגיע ביום שבו אפשר גם לחזור הביתה לישון אחרי האירוח''. ככה פשוט.

בלי דרמות, בלי להפוך את זה ליותר ממה שזה.

אין מיטות, לא מגיעים.

צודק, באופן אישי קשה לי עם ליל הסדר בלי סבאחיוך2019
אבא שלי בחו"ל כבר שנים ולא ידעתי איך בדיוק יהיה אצלם. חשבתי שיהיה מקום. אבל לפעם  הבאה לגמרי צודק
נשמעעוד מעט פסח

שחלק מהקושי הוא גם שציפו מכם 'להתכלב' בלי שאמרו לכם.

ויש אנשים שבאמת זורם להם לישון מיליון אנשים בחדר קטן (שכנים שלי ישנים קבוע 7 נפשות בממ''ד עם תנאים כמו שתיארת). אבל יש אנשים שאצלם ילד בלי מיטה משלו- לא ישן דקה.

והילדים שלי הם מהסוג האחרון- אז אני מבינה אותך מאוד.

ואשתף שפעם חמי וחמותי הוציאו אותנו לנופש, אבל כדי לחסוך הם החליטו בשבילנו שהילדים ישנו שניים במיטה. שזה סבבה בעיני אנשים מסוימים, אבל אצלנו לא. ממש ממש לא. וגילינו את זה רק כשהגענו לנקודת האירוח.

אני הייתי חצופה מספיק כדי לשלוח שני ילדים לישון בחדר של סבא וסבתא.

ומאז זה לא חזר על עצמו.

קלעת בולחיוך2019
אני לא הבנתי שאני נכנסת לסיטואציה הזו, אפילו ניסנו לברר מראש וכאן היתה האכזבה וגם ההתשה מהסיטואציה
מציע להתיידד עם הרעיון של ליל סדר בביתהסטורי
(בתגובה אחרת כתבתי לגבי הזהירות מול המשפחה)

ספציפית לגבי 'ליל סדר עם סבא', יש לזה משמעות וחשיבות של המשך העברת מסורת הדורות, אבל יש גם אפשרות אחרת.

רבים שנאלצו בקורונה או במלחמה או בנסיבות אחרות לעשות בעצמם - גילו גילוי חדש. ליל סדר שלכם, בקצב שמתאים לכם כשבעלך ואת ממוקדים בילדים שלכם - זה משהו מיוחד ומרומם מאוד. אפשר גם להזמין חברים לעשות יחד. אם יש לכם כח הכי חשוב (וגם הכי מחנך את ילדכם) להזמין את הזקוקים לכך בשכנותכם - אדם גלמוד, משפחה של עולים שאין להם קרובים בארץ וכד'. אבל קודם כל המיקוד בכם.

זה לא אומר שמעכשיו כך זה יהיה לנצח, יתכן שבעוד כמה שנים יסתדרו דברים ותוכלו לעשות בפורמט זה או אחר סדר עם סבא וסבתא, אבל כרגע זה כנראה יוצא מאוד עמוס - אז כדאי לחשוב על האפשרות.

בעניין ליל הסדר בביתחיוך2019

עשינו את זה לא מעט שנים,

כי גם בשנים שהיינו צריכים להיות בצד שלי לפעמים לא יכלנו בגלל מורכבויות משפחתיות.

אבא שלי עזב לחו"ל לפני 5 שנים וכן יש כאב כזה ותחושת חוסר, זה בעיקר פוגש אותי סביב ליל הסדר

כואבהסטורי

ועדיין מציע למצוא איך להפוך את הלימון ללימונדה.

אנחנו עשינו לבד סדר, זוג עם תינוק, בגלל אילוץ מאוד מורכב וזאת היתה חוויה מכוננת.

אח"כ חלק מהשנים כן נסענו, אבל כשהתאים שמחנו לעשות לבד.

וואי, כואב לקרוא את התיאורשלג דאשתקד

ומצד שני, ממש מרגיש לי שאני מכיר את הסיפור הזה... די דומה לבית שאני מכיר. או בקיצור, יש מצב שאנחנו קרובי משפחה

בכל מקרה, התיאורים נשמעים לא טוב, אבל גם צריך להבין שאלו ההורים של בעלך, ואיזשהו מחיר תצטרכי לשלם על הכבוד שלך לבעלך ולרצון שלו לשמר קשר עם הוריו.

לשמחתי, אני שומע כאן הרבה תחושת הזנחה, אבל לא משהו בלתי הגיוני או לא אפשרי לחלוטין.

מציע שתקיימי שיחה עם בעלך ותחשבו על מה כן ומה לא, ואיך בכל זאת הולכים זה לקראת זה. כי בסופו של דבר דם זה לא מיץ עגבניות ואנחנו צריכים לתת מקום להיבטים סוציולוגים של בני זוגינו.

מציע לך להגיע עם אמפתיה וכבוד לצרכים שלו. קחי בחשבון שהמחיר יכול להיות הוצאה של בטן מלאה שלו על הורייך (אחרי הכל, הגמל לא רואה את דבשתו). וגם להכיר ולקבל את המושג "כניעה".

זה מה יש...

מעניין אם יש קרבת משפחה...חיוך2019

למרות שלא נראה לי.

ביננו אנחנו פתוחים ומדברים על הכל.

על האתגרים בשמפחתי ובמשפחתו.

וגם הוא מבואס מהמצב.

קשה לו שאמא שלו לא יוצאת...

לא מבין מה האחות נתקעה שם שנה פלוס...

וגם מתגעגע, בקיצור, מורכב

תראישלג דאשתקד

הסיפור-מסגרת שתיארת, מתאים אחד לאחד לבית שאני מכיר (ולמגינת הלב, הבית שגדלתי בו. רק שמסיבות שונות אני כמעט לא מתארח בו..). וכן, הכתיבה שלך מתאימה לגיסה שהתארחה בחג. כולנו יודעים שמאוד קשה לה.

מה שכן, זה כנראה לא אתם, גם כי אין הרבה סיכוי שהיא תכתוב כאן, וגם כי כשכנסת לפרטים זה שונה מאוד מהבית שאני מכיר (האספרגר הוא לא אח אלא קרוב ברמה אחרת, והאחות התקועה היא לא דתלשית וזה סיפור של הרבה יותר משנה שנתיים. ועוד כמה פרטים).

מצד שני, דווקא אני מדמיין את אותה גיסה מתייעצת אתי. ובכנות אני בעיקר שואל את עצמי למה מתוך כמה וכמה ילדים שקשה להם, רק היא "עושה כל כך הרבה בעיות"? למה דווקא היא לא מתפשרת? ובפרט באמת שהם באים מעט מאוד (לא רק לאירוח, גם לארוחה קצרה וכדו' הם בקושי באים, וגם כשבאים - זה בלעדיה).

וזה מדגיש לי אולי את מה שצריך לשים לב ולהיות מודעים לו. בשביל לשמר קשר עם משפחה, זה עניין רציני ודורש איזה מחיר משמעותי. אם זה חשוב לכם (כמובן בהנחה שזה באמת חשוב), אז נאלצים לשלם את המחיר. אפשר להפחית את הכמות, אפשר למצוא מקסימום פתרונות לבעיות ספציפיות (נניח אם יש בעיה עם הממד, אז אולי יש לבעלך חבר ילדות או שכן שהוא בקשר טוב איתו, ושינסה לסדר לינה אצלו). אבל אם הקשר הזה חשוב, צריך להבין שיש לו מחיר.

זה לא קל, אבל יכול להיות שגם בילך מתקשה אצל הורייך ושותק, ולא כדאי לעורר דובים. ובכלל יש סיכוי שזה גם קשור לרגישויות ייחודיות שלך.

בהצלחה יקרה ♡

לצערינו הרב, יש הרבה משפחות כאלוהסטורי
כלומר - אני לא מכיר את כל הפרטים אחד לאחד, אבל מאז שאני מודע, כי במשפחה המורחבת שלי יש דתל"ש, שכל אירוע/אירוח וכו', הפך למלחיץ מה אומרים/מה לא אומרים/מתי מצפים לכבד ומתי שותקים וכו' - אני שם לב להרבה סיפורים כאלו.
אני חושבנקדימון

שהכיוון של השיח ביניכם פה הולך למקום רע.

אתה די בטוח שאתם משפחה ויש לך בטן מלאה עליה (או על הגיסה האמיתית), מה שמבטיח מתכון נוראי לפורום.

הכי טוב שתדלג על הסיפור הזה, או שתנסה להתאמץ להבין את הצד שלה. זו הזדמנות פז שלך לשמוע ולהיכנס לנעליים של מישהי שאתה חושב ש"רק היא עושה בעיות". אולי תגלה כמה דברים גם על עצמך במהלך הקריאה.

ואכמ"ל.

מה?!?שלג דאשתקד
לרגע לא כתבתי שהיא לא צודקת, כתבתי שלצערינו אין המון מה לעשות עם העובדה שהיא צודקת וכדאי לחשוב איך מתמודדים ולא איך נמנעים.

ואני אומר את זה דווקא בגלל שאני מבין את הסיטואציה, וגם אני כנשוי טרי, הייתי ממש שמח להיות קצת פחות דבוק למשפחה של אשתי, אבל בס"ד הבנתי מהר שאין טעם להיפרד ועדיף למסגר ולהתמודד.

היישבורת,לב

ממש מבינה את התסכול על הסיטואציה. זה באמת יכול להרגיש שלא מתחשבים בכם.

זה שלא היה מקום נורמלי לישון, וחוסר הגיינה זה נורא מגעיל ומבאס אין ספק וברור שצריך להסיק מסקנות כלשהן להבא.

יחד עם זה, מציעה גם לחשוב על מה שההורים עוברים עם האחות וכמה זה התגברות והתמודדות יום יומית ואולי עוגמת נפש עבורם, ויש בן עם אספרגר שאולי צריך יחס מיוחד, והם בטוח רצו שתבואו ואתם גם חשובים להם מאוד.

יש מצב שהם נמצאים בסיטואציה מאוד קשה של לנסות לרצות את כולם ובעצם לא יכולים לתת פתרון טוב לכולם בו זמנית. וכמו כל הורים מבוגרים הם פשוט רצו את הילדים שלהם איתם בחג. רצו נחת וזה רצון כל כך מובן.

אני לא אומרת שאת לא צודקת, ההרגשה שלך מובנית ומצודקת.

את לא צריכה לסבול ואולי לא תוכלו להתארח שם בתקופה הקרובה,

אבל אולי כדאי לנסות לראות גם את הצד של ההורים ולהבין את הקשיים שלהם בהתמודדות עם כולם.

אולי זה יתן פרופורציות וחמלה למצב שלהם, גם אם זה לא עושה את המצב שלך יותר קל.

אולי תמצאו דרך לשפר בעתיד את השינה שם ואולי לא. אולי תמצאו דרך אחרת לקשר.

זה לא חייב להיות פתרון מידי אבל כל צעד קטן לחמלה יכול לעזור.

שולחת חיבוק

תגובה יפהביישן נ
את ממש צודקתחיוך2019

זה בדיוק הסיפור.

וזה נורמלי.

זהההרבה צרכים שונים בו זמנית וזוג הורים שרוצה לתת לכולם.

אבל בגלל שזיהתי שזה יותר מידי צרכים, גילאים, סטטוסים וכו שמתנגשים, העדפתי ללכת אחרי החג ולא להשאר גם לשבת כי הרגשתי שזה כבר יהיה יותר מידי.

קצת מבאס שלאחות אין עצמאות ולא נראה שיש אופק להתנחלות שלהם שם.

להורים זה ממש קשה אבל לא ברור לי למה הם נתקעים שם.

בעבר גיסתי היתה עובדת ומאז הלידה שזה שנתיים היא רוצה לגדל את הילדה בבית אז עובדת רק שעה ביום וההכנסה בהתאם והבן זוג לא יודעת היה שם קצת און אנד אוף אז לא ברור..

הפתרון הקל שלהם זה להיוצ אצל ההורים, הסבתא עוזרת המון עם הילדה, חוסכים הוצאות, אבל בעיניי זה קטסטרופה.

גם כמובן דוחק אותנו הצידה לסבא ולסבתא לא נשאר גרם של כח וסבלנות לילדים שלנו. אבל מעבר לזה הסבתא אישה חולה וכולם בבית עליה זה עומס. 

וואוונהג ותיק

כמה מורכבות

כמה זה דורש לנווט בין חלקי המשפחה בעיקר שזה חשוב לכם וזה מביא גם מחירים לא פשוטים כמו שכתבת.

@שבורת,לב כתבה מאוד יפה כאן

כואב הלב לשמועשבורת,לב

את כנראה לא תוכלי לפתור את המצב עם הגיסה,

זה שלהם.

אל תקחי עליך דברים שמיותרים לך.

אבל את מקסימה שלמרות הכל היית שם בחג ומקסימה החשיבות של חג עם ההורים בעיניך.

זה לא מובן מאליו.

צריך לקוות שעם הזמן אולי יהיו שינויים.

יש עוד שנה עד ליל הסדר הבא ובינתיים יכול להיות שדברים יזוזו וישתנו לטובה.

צריך זמן וסבלנות.

❤️

תודהחיוך2019
את מקסימה ואני מאוד מזדהה עם המאמץ שלך לעשותאורין

ליל סדר עם הסבא והסבתא. מעריכה אותך ממש.   זו כן חוויה שזוכרים הילדים.    מבינה שהיה לך קשה ומעריכה גם את הסבתא שמתמודדת בכל כך הרבה חזיתות : הבת הלא נשואה עם הרגישות הדתלשית - קורה במשפחות דתיות ובאמת הולכים על ביצים כדי לא לנתק ולהתנתק, הבן עם האספרגר וגם הרצון לארח אתכם - משפחה שלמה כשאין להם תנאים מתאימים. חושבת שאולי כדאי מראש לחשוב איך לעזור לסבתא, אולי להביא מיטה מתקפלת, אולי משהו בניקיונות לפני, להביא מצעים שלכם (אני מביאה קבוע כדי לא להוסיף כביסות למארחים) וכד'. חושבת שכיוון חשיבה כזה, שהסבתא מתאמצת ולא ככ מצליח לה כי קשה לעמוד בצרכים של כולם ורצון לעזור לה וליצור חוויה משופרת לכולכם כחזית מאוחדת, יכול לעזור גם לתחושות שלך.

יפה!חיוך2019אחרונה
מלחמה!! איך אתם שורדים נכון את התקופה הזו?חיוך2019

אצלנו זה 3 ילדים: 7,5 ושנה וחצי.

קומה שלישית, מקלט בכניסה. אין ממד.

האמת שבהתחלה המקלט היה דוחה, אבל ב"ה טיפלנו בזה. הבאנו מנקה רצינית, קניתי דשה סינטטי לרצפה (כי הרצפה מבטון חשוף) ועם הזמן שדרגנו שם ועכשיו זה מקום סך הכל נחמד.

אני מרגישה כבר מותשת, מוצפת

אשמח לשמוע מה נותן לכם כח בתקופה הזו?

איך ליצור נפרדות וזמן גם לעבודה ופנאי אישי בצוך כל התובענות של המצב...

ואיך לעלות תמורל...

האמת שמאתגרנקדימון
והידיעה שזו מלחמה קיומית של אין ברירה עוזרת אבל גם לנימוק הזה יש מיצוי.

האם שקלת ליטול קלמנרבין או מרגיעים טבעיים אחרים? לפעמים צריך גם את זה עד שיסתדר

לא ניסתי..חיוך2019

מאמינה בחוסן מנטלי

אז מנסה לשאןב רעיונות🙂

אני לא חושב שזה סותרנקדימון

אפשר לשתות קמומיל להרגעה, ולשתות מיץ תפוזים טרי כדי לקבל ויטמין c נקי, אז למה אי אפשר לקחת רגיעון טבעי בכדור?

זה לא במקום עצות מנטליות, זה עצה נוספת. אל תבואי שלילית לזה, לא מדובר במשהו כימי או ממכר.

אני יותר חושבת שזה עוד סבב ומי יודע עוד כמה יהיוחיוך2019
וזו מחשבה מחלישה
לזה אין פיתרון מוצלח כל כךנקדימוןאחרונה

חוץ מההבנה שהעולם מורכב. לפחות אנחנו נמצאים בארץ ישראל, ריבונים על עצמנו, ויכולים להגן מבלי להיות תלויים בחסד המזויף של העמים.

ובעז"ה גם זה נראה שבכל מקרה נצא מהמלחמה (אולי סבב) הזה מחוזקים ייתר עם מעמד אחר, בריתות אחרות, ותודעה אחרת.

רק ראיה לטווח הארוך יכולה להועיל כאן.

הילדים אצל חמי וחמותיאדם פרו+

כל החג מה עושים??

זה הזמן לתחביבים, לתחזוקת הבית, לקניות, לביקוריםזמירות
אם יש לך בית עם גינה - האביב הוא זמן מצויין לחידוש הפרחים העונתיים בגינה
זה בעיה בחול המועדרקאני
מטייליםרקאני

אוכלים אוכל טעים

פוגשים חברים

לומדים

מדברים איתם בטלפון 

בהצלחה! נשמע לא פשוט בכלל...

משחקים עם aiמשה
אחייניות שליתמיד בבטחה

מבקשות מג'מני דברים מופרכים לדפי צביעה, ואז מדפיסות וצובעות

כן!משהאחרונה
חדי קרן אוכלים מצות בסוכה.
קהילה דתית מגןבשת בצפוןיונית321
מישהן מכיר קהילה דתית מגובשת מאד ברדיןס חצי שעה-ארבעים דקות חיפה? שכל הדתיים באותו איזןר כזה ויש אווירה צעירה כזאת אנחנן זןג צעיר עם תינוק.. עדיף בעיר ולא בחיפה עצמה
האם חייבים להגיד את כל ההגדה? (מוזכרים ילדים)חרות

מה החובה להגיד?

תמיד אני מוצאת את עצמי מתזזת בין הילדים לאורחים ובין לבין מנסה להשלים את כל הטקסט של ההגדה.

אני תוהה מה חובה להגיד ומה רשות... אשמח למקור אם יש לכן.. 

בעיקרון נשים חיבות בכל מצוות הלילה כמו גבריםהסטורי

כולל מצוות סיפור יציאת מצרים.

אמנם כמינימום שבמינימום, למי שלא מצליח הכל (או חייל וכד' שיש לו דקות ספורות), יוצאים ידי חובת סיפור יציאת מצרים בהזכרת יציאת מצרים שבקידוש (וכמובן - לשתות כוס ראשונה) ולהגיד מ"רבן גמליאל היה אומר וכו' לפיכך וכו'" עם הברכה שחותמת את המגיד וכוס שניה.

(מקור: משנ"ב סימן תע"ג ס"ק ס"ד).

נוהגים להשתדל מאוד לשמוע גם את עשרת המכות (משנ"ב שם) ולכאורה כדאי מאוד גם את הפסקה של "עבדים היינו" שבהתחלה, שבה מופיע סיפור השיעבוד והיציאה בקיצור. (ע"פ דבריו בסימן תע"ב ס"ק נ')

מעבר לזה - כמובן כל המרבה, הרי זה משובח, אבל אם את מפסידה קטעים מכל הדרשה הארוכה של "ארמי עובד אבי וכו'" - לא צריך להילחץ להשלים.

חייבים להגיד "פסח מצה ומרור"אריק מהדרום
בתאבון
גם כשהשאר אומרים ואת שומעת זה תופסחוזרת
אומרים פסח ומצה ומרור
רבן גמליאל אומר פסח מצה ומרור חובהחתול זמני

עשרת המכות מאוד חשוב

כל השאר פחות מהותי

מניח שאת מדברת על מגיד והללנפשי תערוג

מגיד לוקח כ10 דקות בקריאה מהירה ורצופה

הלל כ3-4 דקות

לא רואה לחץ להשלים כלום.

תכווני בקידוש. תגידי "פסח מצה ומרור" את עשרת המכות.

ותכוונתי "ולהגדת לבנך". תספרי להם שאת מתזזת אחרים כי זה פסח.

או שלשם שינוי אל תתזזי.

ואז הם ישאלו מה קרה שאת ככה נינוחה?

אז תספרי להם שעבדים היינו ועכשיו את בת חורין 🤣

פסח שמח 

פירוט של מה שחייבים:גבר יהודי

מתוך שולחן ערוך "הרב", תעג סעיף מג:

ועיקר נוסח ההגדה שתקנו חכמים חובה על הכל הוא מתחילת עבדים היינו עד הרי זה משובח ואחר כך מתחלה עובדי עבודה זרה היו אבותינו כו' עד סוף דרוש פרשת ארמי אובד אבי ואח"כ פסח שהיו אוכלין כו' מצה זו כו' מרור זה כו' בכל דור ודור כו' ואותנו הוציא משם כו' לפיכך כו' עד ברוך אתה ה' גאל ישראל ושאר כל נוסח ההגדה הוא מנהג שנהגו כל ישראל מדורות הראשונים:

נ.ב. מה שהוא כותב "סוף דרוש פרשת ארמי אובד אבי" - הכוונה היא עד עשרת המכות (ולא חייבים להוסיף את דברי רבי יוסי הגלילי וחבריו)

ומי שמוכרח לקצר יותרגבר יהודי
יכול למצוא הנחיות בפסקי ההלכה של הרבנות הצבאית
ממה שזכור לי מהמשנה ברורהשלג דאשתקד

צריך לומר, או לפחות להקשיב, מ"רבן גמליאל אומר, כל שלא אמר..." עד הברכה שלאחר ההגדה.

אם תרצי אבדוק במדויק

זה מה שכתבתי:הסטורי

בעיקרון נשים חיבות בכל מצוות הלילה כמו גברים - נשואים טריים

וציינתי את המקורות.

העובדה שכמה ניקים שונים, ענו על דעת עצמם בלי מקורות ו(כנראה) בלי לדעת בכלל, כיצד הראשונים והפוסקים השונים הבינו את המשפט היחיד שהם ציטטו, מדגישה שוב עד כמה הפורום אינו במה מתאימה לפסיקת הלכה.

מסכים איתך בכל דבריךשלג דאשתקדאחרונה

ולתועלת הציבור, להלן דברי המשנה ברורה, סימן תעג סעיף קטן סד:

גם נשים חייבות במצות הלילה ובאמירת הגדה ... ולכן החיוב גם על המשרתת שתשב אצל השולחן ותשמע כל ההגדה ואם צריכות לצאת לחוץ לבשל עכ"פ מחויבת לשמוע הקידוש וכשיגיע לר"ג אומר כל שלא אמר וכו' תכנוס ותשמע עד לאחר שתיית כוס ב' שהרי מי שלא אמר ג' דברים הללו לא יצא ונוהגין שגם קוראין אותן שתשמע סדר עשרה מכות שהביא הקב"ה על מצרים כדי להגיד להם כמה נסים עשה הקב"ה בשביל ישראל

פסח+עומס+אופיhodayab

אז ככה:

פסח: צריך להסביר למישהו למה פסח מלחיץ?? למה חשוב לשמור על סדר ונקיון לקראת פסח?? למה יש מליון דברים על הראש?? נראה לי שמובן.

עומס: אנחנו לא נשואים טריים, יש עוד כמה קטנים ב"ה וכולם בבית. אז עומס יש בלי עין הרע.

אופי: בעלי אדם מבולגן, ואני מתערבבת לחלוטין מבלאגן בעיניים. זה ממש מכבה אותי. והוא מנסה לסדר, רק שמבחינתי זה עוד יותר גרוע כי אני רק חושבת שמסודר ומסתבר שהוא משאיר לי כלים מלוכלכים בייבוש, או שם את הדברים במקום הלא נכון (ולא קשור!!!), או שהוא פשוט לא מסדר כי "גם ככה את לא מרוצה" ואז הכל נופל עליי. 

אז בימים כתיקונם אני מחליקה. אבל עכשיו גם קשה לי, וגם הגדולה שלנו (שדומה לו מאד) מסתבר גם ירשה ממנו את האופי ומתחילה לסדר בכאילו בדיוק אותו דבר! ופה אני בפאניקה מוחלטת. אני כועסת עליה שהיא לא מסדרת ושמה דברים לא במקום ומוציאה דרך זה עצבים בעצם על אבא שלה. וזה ממש מתסכל.

בנוסף, אני מרגישה שאני היחידה שרודפת אחרי סדר בבית ואני לא מהמבריקות, אני מדברת על מינימום. לראות מרצפת ריקה. כולם מבלגנים ואני מנסה לאסוף את עצמי ואת כל הבלאגן בבית ולסדר...

עצות מישהו? 

חיבוק יקרהנגמרו לי השמות

בזמן וביום הכי לחוץ בשנה אולי זה לא הזמן לתהליכי עומק,

לכן ממליצה רגע לעבור את היום ומחר כמה שאפשר, ובהמשך לראות במבט-על איך לגשת לנושא.

גם לבחון יותר לעומק את הצורך שלך שם,

גם את ההתנהלות עצמה של כל אחד מבני הבית בנושא הסדר והניקיון,

גם להקשיב פנימה ולפתוח לעומק את הצד של בעלך שכתבת שהוא כן מנסה לסדר

וכי הזמנים בהם הוא לא מסדר עבורו הם כי "גם ככה את לא מרוצה" כדבריו.

כלומר להקשיב רגע לחוויה הפנימית גם שלו.

שהוא כן מנסה וניסה לסדר.

שאולי לא יודע או לא מסוגל או קשה לו לסדר כמוך, אולי זו לא החוזקה הכי חזקה שלו, אולי הוא "סתם" שונה ממך והראש שלו פועל אחרת וכן הלאה...

וגם שהוא לא מסדר לא כי לא אכפת לו, לא כי הוא נגדך, אלא כי באמת באמת הוא מרגיש שמה זה שווה אם גם ככה תהיי לא מרוצה, אז הוא במעין "אין כניסה" כמו תמרור כזה.

אם אסדר - אשתי לא תהיה מרוצה.

אם לא אסדר - אשתי לא תהיה מרוצה.

אז מה אוכל לעשות?

אולי אני מרגיש שכל מה שלא אעשה זה אף פעם לא יהיה בסדר או מספיק?

שאין לי שם כניסה, אין לי שם מוצא?

אולי אני צריך להרגיש שם בעומק שכן יש הכרה למאמץ שאני כן עושה,

שכן יש קבלה לשוני ולאדם שאני,

שכן אשתי שמחה ומאושרת,

שכן אני יכול לתת יד ולתחזק את הבית כמו שצריך ויש לכך ניראות והערכה?

וכמובן לשמוע גם לעומק אותך.

ואז להגיע למציאת דרכי כיוון שיכולים להתאים לשניכם.

אחרי ראיית עומק שלך

ראיית עומק שלו

ראיית עומק של ההתנהלות כולה בנושא

השלב של ההתקדמות והפתרונות יכול להגיע יותר בבהירות, אבל רק על גבי ההבנה לעומק והניראות של כל הנ"ל.

שולחת עוד חיבוק וחיזוק

ב"הצלחה גדולה בכל יקרה!

ומצרפת לך כאן שתי הודעות שכתבתי בדיוק מקודם בפורום הו"ל שיכולות להתאים גם לכאן ❤️

קוצר רוח ועבודה קשה

וקצת על הזוגיות שלנו בתקופה הזו 

(משום מה קצת מתקשה ולא עובד לי להעתיק את הכתובת של הקישור עצמו, אז ניסיתי מה שיכולתי בינתיים ואם לא עובדים לך הקישורים אפשר פשוט להיכנס לכרטיס שלי ולראות את שתי ההודעות האלה שם בצורה מסודרת...)

יש לך בית גדול והרבה מקום?שוקולד לבן

אם כן אני מציעה לרכז כל תחום באותו אזור, לתת מקום לכל דבר ואם צריך לכתוב על כל מגירה וקופסא מה יש בה. כשיש מקום לכל דבר, וכל תחום באותו האיזור הרבה יותר קל לשמור על סדר גם למאותגרי סדר קשים. ואם הםממש מאותגרים שלטים ממש יכולים לעזור כי הם רואים בדיוק איפה כל דבר

צריך כמובן תקופת הטמעה,אבל זה עדין מקל מאד

אם לא קשה לך אפשר גם לזרוק ולפנות מהבית דברים לא נצרכים,ואז זה מוריד מהבלגן כי יש פחות מה לבלגן

לפני פסח תמיד הכי מבולגןרוני 1234

וזו תקופה שצריך לנשוך שפתיים ולהחזיק מעמד.

לאחרי פסח אני מציעה חלוקת תפקידים שבה את האחראית הבלעדית על הסדר ו"בתמורה" הוא אחראי על משהו אחר (רצוי משהו שאת שונאת לעשות).

בתור המבולגנת מביננו אני יכולה להעיד שאני בכלל לא *רואה* שום בלגאן בזמן שהוא משתגע ולכן זה פתרון ממש טוב שבו הצד המסודר משלים עם הבלגאן של השני אבל "מרוויח" ממקום אחר.

נשמע גםמשה

אם יורשה לי, שאת בעצם כועסת על אנשים שמנסים לעזור (וטועים) ומוציאה את החשק שלהם מזה. גם על הבעל ועכשיו גם על הילדה שלך.

גם התגובה שלו "גם ככה את לא מרוצה" נשמע כמו "אני עושה את המקסימום שלי ואת לא מרוצה". זה לבד מוציא את החשק.

המחשבה שלי: רשימה סגורה, לתת לו משימות שלא מטרגרות אותו איתך, ובטח שלא להעיר לו. זה לא מועיל לכם.

קראתישבורת,לבאחרונה

נשמע שאת מאוד מוצפת, יש עלייך הרבה עומס ופסח עושה להכל בוסט.

את רוצה שותפות ואת צודקת, כשאין זה מאוד מתסכל.

אני חושבת שזה יותר עמוק מהבלגן הטכני וכדאי לברר מה קורה לך בפנים ובזוגיות.

בקשר לילדה-

ברגע שאת שמה עליה תווית שהיא כמו אבא שלה המוח שלך כבר מתחיל לחפש הוכחות לזה ואז כל דבר קטן שהיא עושה נצבע דרך זה.

היא קצת אבא שלה וקצת כמוך ובעיקר היא אדם בפני עצמה.

היא תלמד ממך מיומנויות בצורה יותר טובה כשזה יבוא בלי לחץ.

אז אולי הכי שווה כרגע להתרכז בלהחליף את המחשבה שהיא דומה לאבא שלה במחשבה אחרת כמו שהיא עדיין לומדת.

זה יעשה המון הבדל.

שולחת חיבוק❤️🧘🏽‍♀️🙏

מעשים קטנים של אהבהצופה אנונימי

שלום לכם

קצת חדש פה (בעיקר קורא מהצד)

רציתי לשאול ולשאוב השראה

אילו מעשים קטנים (או גדולים) אתם עושים לאשתכם (או לאשכן) להראות אהבה?

פרחים, פתק קטן, איזה שוקולד…

בתודה מראש לכל העונים

מקווה שיעזור וייתן השראהזמירות

פרחים מידי יום שישי,

לקום בלילה לילדים הקטנים

לקום איתה בלילה גם כשהיא מניקה כדי לעזור

אחריות לניקיון הבית

אחריות לקניות השבועיות

מתנה שווה ליום הולדת

ליזום מידי פעם יציאה לבית קפה/מסעדה

ליזום לצאת איתה לקניות לעצמה בקניון

לאפשר לישון עד מאוחר בשבת בבוקר

חופשות שוות בארץ או בחו"ל 

דעה לא פופולרית אולי(מנק' מבט נשית)*אשתו של בעלי*
מיותר שהבעל יקום בלילה יחד עם אשתו,אם הוא עובד למחרת והאישה בחופשת לידה (ובעיניי גם אם היא עובדת...)

בעיניי זה מיותר לחלוטין שהבעל גם יקום בלילה,לפחות שהבעל ישן כמו שצריך

מי שבא לה להעיף עגבניות...רחמים...הכל נקי פה לפסח...

זה תלוירקאני

לי היו תקופות בתחילת ההנקה

שהציל אותי כשהוא היה קם לעזור לי

לא קם יחד איתהנפשי תערוג

אבל כן היינו עושים סוג של תורנות או לפחות קימה אחת שלי כדי שיהיה לה 4-5 שעות רצופות של שינה.

אחרת זה מורכב להמשיך לתפקד שכל שעתיים צריך לקום להאכיל + יש בית ועוד ילדים שצריכים את צרכי הבית 

לא רלוונטי בהנקה מלאהרקאני
מש"א☝️☝️☝️*אשתו של בעלי*
גם בהנקה מלאה זה מאוווווד יכול לעזוררחללי

יש תינוקות שלא נרדמים מיד אחרי הנקה.

ואפילו רק להביא את התינוק לאישה להנקה בשכיבה יכול להקל מאוד מאוד.

אבלרקאני

הוא כתב שהוא קם במקומה...

זה לא רלוונטי

לקום יחד איתה כן

בעיניי מיותר*אשתו של בעלי*

רק בשביל להביא/להחזיר תינוק,

זה תינוקי ומיותר בעיניי,במיוחד אם הבעל עובד למחרת.

תדעי שיש נשים שזה עוזר להן מאודרחללי

ככה לא באמת צריך להתעורר אלא ממשיכים להניק חצי מתוך שינה.

ויש גם אמהות מניקות שעובדות.

אני חושבת שיש תפיסה כללית, ופרטים טכניים.לאחדשה

ויש הבדל מהותי בעיניי, בין מה גבר יכול לעשות לאשתו, לבין אשה שיכולה לעשות לבעלה.
מבחינת התפיסה- זה חופף בעיניי והכלל הוא- לאן מכוון החץ? מה בראש סדר העדיפויות?
כל הפעולות הקטנות- והנחוצות מאוד, צריכות לנבוע היכן ומתי שבן הזוג יצליח לחוש תחושת אכפתיות, וזה שאני בראש סדר העדיפויות.
ברור שאנחנו חיים עם רגליים על הקרקע, ויש בלתמי"ם ויש  עניינים אבל מה מניע אותי?
מקווה שזה ברור..
לעניין הטכני-
לפי דעתי אשה צריכה להרגיש יציבות, לקיחת אחריות ויוזמה.
מה הבעל יכול לעשות?
ליזום דייט- ביתי או בחוץ, אחת לשבוע או לשבועיים, לדאוג שיש מי שישמור על הילדים (לא לבקש מאשתו אבל שהוא יהיה זה שמוביל את העניין)
משקה שהיא אוהבת בלי שהיא תצטרך לבקש
משהו טעים שהיא אוהבת
מסאז'- בזמנים שמותר, או אפילו לרכוש לה מסאז' מקצועי
הודעות במהלך היום, גם הבעת חיבה רגשות ומחשבות וגם שיתוף -נתקלתי בסרטון\ פוסט הזה וחשבתי עלייך (משהו שמביע אהבה, הערכה או תשוקה)
כמובן שפינוק של מתנה שווה מדיי פעם, מבלי שהיא תצטרך להתחנן ולהזכיר מליון פעם, לשים לב היא היא רומזת או אומרת שרוצה משהו, ולהפתיע איתו
לסדר לה את המיטה
אם מתאפשר לשניכם בלו"ז- לשחרר אותה לעשות כרצונה לזמן פינוק של מה שהיא רוצה, כמה שעות מבלי שהיא תצטרך לדאוג איך הבית מתפקד ומסתדר...
כשיש אפשרות לתת לה לישון עד מאוחר בשקט\ שנ"צ
ושוב חוזרת לעיקרון- שהיא תרגיש במעשים ולא רק בדיבורים שאתה חושב עליה ושהיא נמצאת בראש סדר העדיפויות.

נשמע שפותח הפוסט הוא גבר לכן עניתי על הצד הנותן הגברי..

תגובה נפלאהנגמרו לי השמות
זה לפירקאני

מה שהשני אוהב

אני אוהבת קפה

כיף לי שהוא מפנק אותי בכוס קפה עם שוקולד

הוא אוהב אוכל טוב

כיף לו שאני מפנקת בארוחה שווה

פתקים זה תמיד טוב

פרחים אני פחות בקטע

דווקא בעלי שמח לקבל עציצים יש לו גינה מכובדת

לצאת ביחד לטייל

הוא מאוד אוהב לצאת לאיזה מעיין

אני אוהבת לבתי קפה

חושבניחתול זמניאחרונה

שמשתנה מאדם לאדם.

כן יש בזה משהו טיפונת לא־רומנטי לשאול "מה עושה לךָ/ךְ את זה"

אבל באמת אנשים כל־כך שונים וכל־אחד אוהב ומתלהב ממשהו אחר.

סבורני שהחכמה הגדולה היא לאו דווקא לעשות את המעשה הרומנטי הגנרי אלא דווקא לדעת מה הצד שני האוהב? מה האופי שלו? מה הנקודה שנוגעת בו/בה בדווקא?

אשמח לשמוע ממכםאישדרומי
הילדה בת 11 היתה צריכה להחזיר ילד מהגן ושכחה אשתי שאלה אותי איך אגיב שתחזור אמרתי שלא אתנפל עליה ואראה איך להגיב בהמשך.התחממה עלי.אשמח לשמוע איך אתם הייתם מגיבים ואם זה לדעתכם היה צריך להעניש אותה בחומרה שלא לוקחת אחריות?ומצד שני האם התגובה שלי בעייתית בעיניכם?
רק הערה טכנית-ממתקית

כלב מתנפל על חתול

אריה מתנפל על הטרף שלו
וכו
הורים לא מתנפלים על ילדים...
הורים מחנכים
הורים מקשיבים
הורים יכולים להחליט שתהייה תוצאה מסוימת
אבל לא התנפלות.
וסתם בנימה אישית
ילדה בת 11 לא צריכה להחזיר אח מהגן
אלא אם-
היא מסכימה לאחר שנשאלה (ולא הכריחו אותה )
היא בוחרת בכך או מציעה
מצב קשה של אחרי לידה וכו...שאז מסבירים לילדה שאין ברירה וממש נצרכים לעזרתה.
אי אפשר לצפות מילדה בת 11 שתבצע זאת באופן קבוע, אלא אם זה מרצונה, כדי שיהיחה רצון כזה- אפשר לדבר, להסביר, לחנך. היא לא חייבת. 

אולי יעניין אותך