למה הבנות מתכוונותאש לבנה

כשהן אומרות לשדכנים שהן רוצה מישהו תורני\שהתורה חשובה לו\מובילה בבית\קובע עיתים לתורה?

((אני כבר מדגיש- אני מעריך מאוד את הבנות האלו באופן כללי, אני מדבר מזוית החיפוש שלי.)) 

כלומר כשאני שומע את המשפטים האלו אני קצת מתבאס. זה הכל? כי יש לי שאיפות גבוהות בתחום של התורה, וזה נשמע שגדלות בתורה זה לא בראש מעייניהן של הבנות, אלא מספיק חיבור מינימלי לתורה... ככה זה נשמע. האם יש בנות עם מסירות נפש לתורה? משהו שבוער בלב? שבאמת רוצות שהבעל שלהן יהיה ת"ח? שיש רצון שהבעל ילמד שלושה סדרים בהמשך? אולי אני לא מחפש במקומות הנכונים.

אני מקוה שאני מבין לא נכון, תסלחו לי אין לי אחיות...

(בבקשה לא לגלוש לנושאים אחרים)

תודה

מצטרף להנ"לליוא מפראג
רוצה לשאול את אותה שאלה מהצד ההפוךתוהה לעצמי
יצא לי לצאת עם בנים שבבירורים שמעתי עליהם דברים מדהימים על כמה הם מחוברים לתורה ולמצוות. בפועל, זה היה הרבה פחות. לפעמים התפקיד בצבא נראה להם קורץ יותר, לפעמים הם לא רוצים שהאישה תפרנס כי זה מרגיש להם 'לא גברי' מהצד שלהם. ואני תוהה לעצמי אם עדיין נשארו בנים שרוצים לשבת ללמוד לפחות בכמה שנים הראשונות יום שלם בישיבה, שמתפללים שלוש תפילות במניין ביום. שמאמינים באמת שחלק מרכזי בתפקיד של הבעל הוא להכניס רוחניות הביתה. שהחיבור המינימלי לתורה לא מספיק להם.
הלוואי שאני לא צודקת..
את רואה פה שלא..חידוש

מהכיוון הראשון באופן אחר.?.
עבודת השם היום נסובה בעיקר סביב לימוד התורה,
עיקר תורת הסוד וליבת החסידות נסובה על חווית ההיתגלות או הנבואה (הטרמינולוגיה משתנה, דבקות, ביטול, התבודדות וכו).
לי יש משיכה מיסטית חזקה בדרכי היהדות.
מה שאני לא יודע הוא האם יש מישהי שתסכים שבעלה יתבודד ביערות ובמדבריות ימים מחוץ לבית לעסוק במדיטציה התבודדות ותפילה
יש.. אבל יותר נדיר..לב אוהב
מצא מין את מינו?ים...

בא לי לשדך...

מזדהה גםחידוש

אבל תדע שיש כאלה, גם בציבור שלנו לא רק אצל החרדים.. רק צריך לחפש במקומות הנכונים ולהתפלל הרבה..

בתור בת..מיצ'ל
כשאני אומרת כזה דבר הכוונה שלי היא שהלך רוח והחיים סובבים סביב התורה, זה לא מחייב שתהיה רב גדול או תלמיד בכולל או בישיבה, זה אומר מבחינתי שיקבע עיתים לתורה וזה באמת יהיה חשוב לו, שישלב את בכל תחום בחייו את המצוות.
זה מזכיר לי קצת את כל הסובב בנושא של בני עקיבא של תורה ועבודה זה שני ערכים גדולים כל אחד בפני עצמו לכן באה התורה לפני ומציבה לנו קביעה יש תורה ותקיים אותה העבודה. עבודה זה לא מחייב רק עבודה פיזית של מקצוע אלא עבודה מעשית של אורך החיים, של תפילות, של ידע בהלכות, של התקדמות בלימוד, של התעלות.
מבחינתי לחיות את החיים בשליחות, בחיבור והשפעה על עמ"י, בנתינה, זה לא פחות חשוב מלימוד תורה.
זאת לפחות כוונתי.
אם מי שיהיה בעז"ה בעלי יעבוד או ילמד בישיבה אין לי מושג, וזה גם לא משהו שמפריע לי, יותר חשוב לי הדרך שלו בזה.
אבא שלי עובד במשרה מלאה (מעבר לזה שהוא עובד בחינוך וזה כבר סוג של עיתים לתורה) זה לא מונה ממנו להעביר 4 פעמים בשבוע שיעור שבועי בגמרא, בהלכות, הכל תלוי בגישה שלך ובכמה אתה רוצה בזה באמת!
ולגבי בנות שמחפשות תלמידי חכמים יש כאלה!
אם זה חשוב לך אל תתיאש ותוותר תמשיך לחפש..
תגובה טובה. ובכןאש לבנה

אני מעריך את מי שאלו הערכים שלה. אמנם לפ''ז בנות שכותבות כך פחות יתאימו. משום שאני מתאמץ להחזיק בלימוד התורה, וזה דורש הרבה, וגם היו תקופות קשות מאוד, ולאשה לא אכפת אם אני לומד תורה או לא לומד כ"כ, גדול בתורה או לא גדול כ"כ? מתמיד או לא מתמיד? אני לא רוצה אשה פשרנית, סימן שההסתכלות שלנו על המציאות שונה מאוד.

אין דבר גדול מת"ח. אש לבנה גדול בתורה, שווה הרבה יותר מאש לבנה פסיכולוג, או מאש לבנה רמטכ"ל, ואפילו מאש לבנה ראש ממשלה. גמרא בהוריות יג - "תלמיד חכם קודם למלך ישראל", וכן רמב''ם הל' ת''ת רפ''ג, ואינספור מאמרי חז"ל שתלמוד תורה גדול מכל המצוות כולן - "וכל חפצים לא ישוו בה" -וכל חפצי שמים (מצוות) לא ישוו בה.

קריאת לבנות ישראל - עתידו הרוחני של עם ישראל תלוי בכן! אל תחששו לשאוף למקסימום. אם לא תדרשו ת''ח אנחנו לא נוכל להיות כאלה. מרגישים את ציפיותיכן באויר.

מסכימה כל כך!!לב אוהב
מנסה לענות..אזמרה לך

אני לא נציגה של כל בנות ישראל (עוד לא, לפחות..)

אז יכולה רק להגיב מניסיוני הדל ומעניות דעתי.

מתייחסת ממש להגדרות שהבאת-

קודם כל,

בראייה חיצונית וראשונית גם לדעתי יש באמת בחלק מההגדרות שהבאת משהו עם ניחוח קצת 'חלוש'

למי שיש לו דרישה רוחנית גבוהה מאוד.

[כדוגמת- 'מוביל בבית' או 'קובע עיתים']

נשמע באמת שיש כאילו איזה רצון בסיסי לרמה דתית 'רגילה' ולא דרישה להרבה מעבר.. (*ראה סעיף ב')

אבל!

א. משהו בהגדרות של 'תורני' ו'התורה חשובה לו' משקפות משהו אחר בעיני, לעומת ההגדרות האחרות.

להבנתי הדלה לא פעם המשוואה היא-

תורני = התורה חשובה לו = הוא משקיע בזה ומתאמץ בשביל זה (ואולי גם זוכה ללמוד 3 סדרים בהמשך..)

אז רק אולי הבחנה קטנה בין כל ההגדרות (שוב, להבנתי המצומצמת)

ב. ופה אסתייג לגבי הדברים שכתבתי בהתחלה-

מה שנשמע לצד אחד הוא ממש לא בהכרח למה שהתכוון הצד השני. (מאמינה שלא מחדשת..)

לגמרי יש אפשרות שהייתה מישהי בצד השני,

דוסית רצינית (סליחה על המושג החיצוני אבל לשם העניין..)

שרצתה לבטא ב'מילים יפות' את הרצונות שלה אז היא התבטאה בביטויים לעיל..

אני פירשתי ש'מוביל בבית' זה אומר סגנון של מישהי שמחפשת מישהו פחות תורני- זה נטו פרשנות. 

וכידוע, הפרשנות של המציאות לא תמיד תואמת את המציאות עצמה (בלשון עדינה..)

אז, האם זה אומר שהיא לא תורנית כמו שהיית רוצה? לא בהכרח.

לכן, באמת בשלב הבירורים (אם אתה מהסוג שבעד)

הייתי נותנת דגש מיוחד על שאלת הרמה הדתית. באמת לבדוק עד כמה השאיפה הרוחנית שלה גדולה כמו שלך..

אולי שאלות כמו:

עד כמה התורה חשובה לה? זה משהו שהיא משקיעה בו?

האם הייתה שמחה במישהו שיישב וילמד בשנים הקרובות? (ועוד, כיד הדמיון הטובה..)

אפשר להגיד לממליץ שזה באמת עניין שחשוב לך ואם אפשר לפרט יותר בנושא..

ולבקש דוגמאות! תמיד עוזרות, וכמה שיותר הרי זה משובח!

למה שתרצה להשתמש במילים יפות?אש לבנה

למה שתרצה להשתמש במילים יפות? אני מניח שהן אומרות את הרצון הפנימי שלהן.

שמעתי את המושג 'משקיע בתורה', גם הוא מתפרש ככללי וגמיש...

פעמים רבות ביררתי עם חברהעל הבחורה לגבי הנקודה של לימוד התורה, ואף פעם (כמעט) הממליצה לא ידעה להשיב לי תשובה ברורה כשסיפרתי לה על השאיפות שלי, אפילו כשהיא דיברה הרבה פעמים עם המוצעת, היא אמרה ש'היא לא בטוחה' וכו'. ואני לא מבין איך דבר כ"כ מרכזי לא יצא להן לדבר על זה. סימן ש...

וישר כח על התגובה הגדולה

כי קשה להגיד את זה במיליםוירושלים של זהב
מישהו שלומד שלושה סדרים הוא לאו דווקא מישהו שחי תורה וכולו מדבר ומאיר תורה. לא כל מי שלומד כל היום תורה הוא ת"ח ולא כל "ת"ח" הוא ה-ת"ח שאני מחפשת.
וגם, נראה לי קצת קשה למסור את הנפש לתורה שהיא מופרדת מהאישיות, מהבית, שבסופו של דבר בו אני נמצאת ובו אני אפגוש את התורה שעליה אני מוסרת את הנפש.
אני דווקא חושבת שיש בחורןת כאלה, שיגידו שהן רוצות בעל תלמיד חכם. אבל כמו שלך אין אחיות ואתה לא בדיוק מבין את הראש הנשי גם הבחורות האלה לא מבינות ומכירות את העולם הזה. וקשה להגדיר דברים שמעולם לא פגשת. שומעת על "לומד תורה". וואלה אין לי מושג מזה אומר. גמרא? לא למדתי. התורה שאנחנו מכירות מעצם נשיותינו זה תורה חיה. בגלל זה אנחנו לא מחוייבות ללמוד. זה בטבע שלנו, מחובר לנפש. אצלינו לימוד אחד יכול לתת כוח וקדושה לכל היום. איך אדע מה זה להיות ת"ח ? איך אדע מה זה למסור את הנפש אם לא התחלתי וניסיתי וראיתי אם זה משהו שאני בכלל מסוגלת. גם אם רוצה מאוד - אני לא אגיד את זה בביטחון גמור. לא אגיד כי וואלה לא הייתי שם עדיין. אין לי מושג מה זה אומר להיות אברכית, להיות המפרנסת. אפשר להגיד סיסמאות ולהצהיר כל מיני הצהרות. אבל זה לא אמיתי. ובטוח. מה שבטוח זה שאני רוצה בית של תורה, שיהיה גדול בתורה? אני אשמח. אבל מי מתחייב להגיע לשם? העיקר זה התורה לשמה לא?
למה תורה של חיים, עבודת ה', קדושה במעשים, בתפילה, בהכנסת אורחים, בחינוך, בטיפול ועוד... זה חיבור מינימליסטי לתורה?
זה עניין של הגדרות..
השאלה בסוף זה מה המטרה?
מה המטרה שלך בלימוד התורה? מה המטרה שלה בחיים?
מתאים - אש. לא מתאים יאללה ביי.
באופן אישי אני מציעה שאם אתה סגור על ללמוד תורה במשרה מלאה כל החיים תשאל גם על "מסוגלות". אם מישהי יודעת שטוב לה לעבוד כל היום ולהתעסק בפרנסה אז יש יותר סיכוי שזה יישאר כך בהמשך. בסופו של דבר מול הרצונות יש יכולות. לא כדאי להתעלם מזה.
וגם צריך לראות כמה רצון יש להיות עם הילדים בבית, כמה יכולת לחיות בצמצום... כל מה שמסביב.
אלא מחשבותיי.
בהצלחה!
תשובה מצויינת, תודה רבה!אש לבנה

ממש מזדהה עם מה שכתבת.נושאת עיניים

👏👏👏והוא ישמיענו
הוצאת לי את המילים מהפה.

אגב סתם הערה קטנה @אש לבנה- לגבי מה שכתבת "אש לבנה גדול בתורה" חשבתי שזה שני צדדים שמשלימים זה את זה - אש לבנה זה הצד של הדביקות בה', של השאיפה, לגדול בתורה זה הצד הלימודי.
נראה לי שאתה מתכוון לשני הצדדים- גם לת"ח שלומד ויודע הרבה תורה, וגם אחד כזה שהתורה שלו היא תורת חיים- כלומר כזו שגם משפיעה עליו
בטח שיש.רחפת..
וודאי..הילושש

וודאי שיש..

אני יודעת על עצמי, שאני ממש הייתי רוצה מישהו שלא רק לומד תורה וכו', אלא שנותן לתורה להשפיע עליו על מהלך חייו, לעדן אותו, עם שאיפה ורצון חזקים להתעצם ולהתחזק עוד ועוד, עם רצון ושאיפה להקים בית של תורה וחסד, מישהו שאני לא אתערב לו כמובן בעבודת ה' שלו ובלימוד התורה,אבל אני יודעת שבע"ה אני אתאמץ ואעשה כל שביכולתי לתת לו את הזמן ללימוד ולתמוך.

הלוואי הלוואי..שיהיה מישהו שהרצון שלו להיות ת"ח לפחות כמו שלי (שהוא יהיה..)

תראה, האמת מכירה עוד כמה בנות בסביבתי שיש להם כזה רצון חזק, ואני מאמינה ובטוחה שלה' יש בנות צדיקות בעלות עוצמה, שמוכנות לעשות הרבה למען חיי תורה. 

תתפלל תאמין, 

בדרך שבה רוצה לילך האדם, מוליכין אותו.. 

כל הכבוד לך, הרבה הצלחה

אז אולי נעשה פה שידוך? 😁לב אוהב
ואו כמה עוצמה יש במה שכתבת, אני שמח לשמוע.אש לבנה

אולי יש עוד בנות כמוניפרח-אש
אני רוצה שהבית יהיה בנוי על תורה.שהתורה תוביל את הרוח בבית.
אני רוצה שבעלי ילמד ואשמח שהוא יהיה תלמיד חכם.
אשמח אם בעלי בשנים הראשונות לנישואים ילמד כל היום תורה .
אבל אני יודעת שאני לא מסוגלת לעבוד מחוץ לבית ולחזור עם הילדים ולטפל בהם ובבית בלי שעה שתיים שלוש כל יום בשבילי אני אקרוס אחרי חודש בערך. כי עבודה מחוץ לבית סוחטת אותי (אצלי זה בגלל שהעולם מלא בגירויים.. )
מאמינה שעם ילד אחד או שניים קטנים זה יהיה בסדר אבל אחכ אצתרך שבעלי יעבוד גם.

לפעמים אני כותבת את כל ההסבר אבל הוא מתאים רק לחברות שמכירות אותי , לאנשים אחרים אני אכתוב שאני רוצה שהבית יהיה בנוי על התורה שאשמח שבעלי ילמד בהתחלה אבל אחכ ארצה שיעבוד וילמד שיעורים...
בתור נשואה שרואה מה שקורה..שידוכים

בע"ה.

א. כדאי לדעת שיש בחורות כאלה, שרוצות בעל שישב וילמד כמה שיותר. שיהיה תלמיד חכם. שישקיע בלימוד תורה.

רק שצריך לדעת לחפש אותן, לפעמים גם חברות לא יודעות בנקודה הזו להגיד מה החברה...

(אתה יכול להסתכל סביבך ולראות את האברכים שלומדים איתך בישיבה.. מאיפה כל הנשים הללו?? אז יש..)

ב. יכול להיות שאתה לא מגדיר לשדכן מספיק טוב ונכון את מה שאתה מחפש.. אז כדאי לשבת ועשות חושבים אם פנית למקומות
    הנכונים ואם הגדרת כמו שצריך.

ג. יכול להיות שמי שמשדך לך תופס אותך אחרת ממה שאתה תופס את עצמך.. יכול להיות שהוא לא חושב שאתה כזה 'מתמיד',
   ואולי באמת מישהי שמחפשת בעל שיהיה מחובר לקודש בכל חייו יהיה מספיק טוב בשבילך- כלומר, מבחינתך אתה חושב שאתה
   צריך מישהי שתרצה בחור שילמד וכו' וכו' אבל בתכלס' השאיפה שלך זה לחיות חיים ליד הישיבה ולא להיות איזה גדויל או איזה רב
   במקום כלשהו.. אז הוא מציע לך בהתאם..

ד. לפעמים בחורים מגדירים שהם רוצים בחורה שרוצה בעל שישב וילמד ותשקיע בזה וכו וכ'. ובסוף רוצים לדעת איך הבחורה נראת
    קודם, פוסלים על עדה או שפוסלים כי היא ילדה טובה מידי..ואז מרגיש שנאבד להם הדברים שחשובים באמת.. ואולי קצת הולכים
   אחרי הזרם, או מה שמקובל כהצעה טובה ולא מה שבאמת הצעה טובה.. אז נקודה למחשבה.

לא קראתי את כל התגובות.. כותבת מהניסיון שליואילו פינו
אני גם אמרתי את הדברים האלה. שרוצה בית של תורה, שלתורה יהיה מקום בבית... אבל לא ידעתי מה זה אומר בפועל. רציתי שבעלי ילמד בשנים הראשונות.. אבל מעבר לזה לא הייתי מפרטת כי לא ממש הכרתי.
עכשיו בתור נשואה אני יכולה להגיד שתןך כדי הקשר עם בעלי ממש התעצם לי מה זה לימוד תורה, ועד כמה אני רוצה למסור על זה את הנפש.
עם הדיבור שלו על הלימוד ואיך זה משפיע עליו והסביבה שלו ממש התעצם לי הרצון והתחדד לי שזה מה שאני רוצה...
אני חושבת שזה נובע מכך שנשים וגברים מתייחסים אחרת ללימוד תורה.
נשים רוצות שהלימוד ישפיע עליהן ועל הבית, על הילדים שלהם.. וגברים רוצים שהלימוד ישפיע על עמ"י.. ולפעמים זה נראה לגברים לא נכון שהלימוד ישפיע רק על הבית... ואז השאיפות של הנשים נראים להם מצומצמות וקטנות...
בהצלחה!
מדהים. ונשמע מדוייק, תודהאש לבנה

אין קשר בכלל בין רצון לבעל תורניהפי
לבין חיבור מינמלי לתורה.. שהם אומרות את זה הם מתכוונות מישהו שלא רק לומד תורה אלא גם בנאדם של תורה התורה חיה אותו זה לא אומר שהבחור צריך ללמוד תורה כל היום אלא לחיות תורה באמת מסובך להסביר חח
ממש אבל ממש מצטרף לאש לבנהיעקב=)
הלוואי ואמצא כבר מישהי כזו.. כנראה ה' שולח לנו עבודה של חיזוק הביטחון בו יתברך
אני חושבת שאמונהל'ה

-קודם הבחור צריך להיות שלם עם עצמו במאה אחוז שזה מתאים לו לשבת וללמוד וזה באמת מה שהוא רוצה לעשות. ברגע שהבחור יהיה בבחינת ממית עצמו באהלה של תורה ויקרין את התחושה לסובבים אותו שהוא מתלהב מהתורה, שרק היא בראש מעייניו , תדע הסביבה/השדכן/... להתאים לו מישהי שבאמת מחפשת בחור כזה ולא רק בחור שלומד.. 

אישית, לא אתפשר על פחות מעילוי! אם הוא לא שפיץ, אעדיף בחור עם מידות טובות שלמד מקצוע. 

- לרוב אומרים בכלליות מה מחפשים בצד השני ולכן לא כל החברות באמת יודעות מה אותה בחורה מחפשות בבחור.

- חלק מתכוונות בתורני לבחור שלומד ושמשלב עבודה בתחום תורני או שיש לו מקצוע ביד למצב שבו יווצר מצב שצריך לצאת ולעבוד ואפשר להבין זאת, אישה רוצה שקט נפשי ולא לחיות בידיעה שמוטל עליה עול הפרנסה כולו. 

- כן, אנחנו קיימות, ב"ה, אותן בנות שרוצות בחור ירא שמיים, אוהב את התורה, חי אותה בעומק ובגודל, אנחנו בתוכנו נשואות לתורה, כמהות ומצפות בדיוק כמוכם לגאולתנו הפרטית. אל תתייאשו, המשיכו לעלות מעלה בתורה בשבילנו, בשביל כלל עם ישראל ובמיוחד בשביל עצמכם.

(חלום חיי הוא לצעוד עם כמה ילדודס לבעל , שיושב ולומד ולתת לו קופסת אוכל חמה בצהריים אוהבאו ללכת ללדת ורק אח"כ להודיע לו, ולו רק כדי להרוויח עוד כמה דקות של לימוד תורה)

ב"הצלחה 

כתבת מקסיםכי בשמחה תצאו.

מאחל לך, ולכל שאר הצדיקות שכתבו למעלה,

שתתחתנו מהר עם אברך ירא שמיים, אוהב תורה ובעל מידות.

שיהיו לכם את הבתים הכי מאירים, קדושים ושמחים בעולם.

כמי שלומד כמה וכמה שנים בישיבה גבוהה,

אני מעריץ אתכן. נמס. לגמרי.

בהצלחה..

אמן. בקרוב אצל כול"נואמונהל'ה
בחורה ראויה להערצה! אשה כזו אפילו עקיבא היא תהפוך לרבי עקיבאפוטפוט

באמת ראויה להערצה אבליעקב=)
אני מקווה שלא תשכח שזוגיות זה ממש ממש חשוב לא פחות מלימוד
ריגשת, הלוואי שתזכי בקרוב, ונזכה כולנו.. הילושש

הרבה פעמים זה בדיוק מה שזה אומר. רק שבבירורים, אתה תצטרךכמעין הנובע
לשאול-
מה היא מצפה מבעלה מבחינה תורנית? האם רוצה מישהו שלומד בישיבה? אם כן, היא מעוניינת לכמה שנים/כל החיים?

תברר על זה.
יש רבות נשות חיל כאלו!מקווה לטוב=)

צריך לדעתי לפנות לשדכנים הנכונים ולהבהיר היטב את הכוונה, כדי למצוא את הבנות שזו באמת שאיפתן העמוקה,  ומנסיון של בנותי זה אמיתי ומעורר השתאות! בפועל ממש.

בחור ץורני ודוסה' רצה
זה אכפת לו מה הקדוש ברוך הוא רוצה ממנו כאן בעולם ולפי זה הוא חי
הוא בוחר לפי רצון ה וחי את התורה
התורה אצלו זה ממש כל החיים ולא צסתכמת בקידוש בברכות ובתפילות..
תלוי מי אומר את המשפט...me.

כבר שמעתי מישהיא שאומרת משהו בסגנון הזה כמו שכתבת,

ומיד אח"כ הגיע משפט וגם שיבוא איתי לקולנוע. 

בעיני ממש לא סותרה' רצה
כמובן שהליכה לקולנוע אצל אדם תורני היא הרבה יותר מחושבת וזהירה אך אם הדבר חשוב לשלום בית חשוב לשמחתה של האישה וחשוב לאישה אדם תורני יוכל ללכת לקולנוע (וברור ברור שהסרט צריך ממש להבחן שהוא לעיניין ושלא יוצא מכך חילול ה)
רצון ה ממש לא מרובע יכול להיות שעל פניו הליכה לקולנוע היא ממש ההפך הגמור ממה שה רוצה אבל הגיוני מאוד שדווקא הפוך -ה רוצה שתיהיה שמחה בן הבעל לאישה ,ה רוצה שיהיה שלום בית ושהאישה ץיהיה שמחה וכמובן שה רוצה שאדם יעשה את הכי טוב שהוא יוכל לעשוץ למען אישתו כל עוד זה לא סותר את ההלכה..
זו דעתי..
את מביאה שיקול מעניין. שלא עולה בקנה אחד עם המציאות.me.

אם האשה שמחה בזה שבעלה נמצא במקומות של זימה ורימה ותרבות פנאי זולה, אז אני לא מבין את הדרישה לתורניות.

אני לא אומר לא לראות סרטים כי אני לא מספיק קיצוני בעניין,

אבל אני לא מכיר סרט שאפשר ללכת אליו ושזה יעלה בקנה אחד עם רצון ה'.

לא כל רצון של האשה הבעל צריך לעשות בשביל שלום בית,

גם היא מחוייבת באותה מידה לשמח את בעלה ולא להכניס אותו למצב הזה - משום שלום בית.

יפה. מסכימה אתך..הילוששאחרונה

אני יודעת על עצמי, שפעם הייתי ממש רוצה ללכת עם בעלי להופעות.. 

וכשהתבגרתי הבנתי שזה בכלל לא מתאים לשאיפות שלי, לבנות בית של תורה וכו'.. והבנתי שבלי שום קשר לבעלי, לי זה לא אמור להתאים, וברוך ה' החלטתי שאני מוותרת על זה, והיום כבר אין לי את היצה"ר הזה..

תורני=עושה הרבה תורנויותעובד
תורני רספיהולם במיוחד
מכתב לבעלי.אמה לעם קדוש

סוג של חדשה פה פצלש לניק ישן

אולי יעלו עליי פה כמה בנות, נראה לי שהכתיבה שלי אולי תסגיר.

אם יש מישהי כזו, אשמח שתכתוב לי באישי.

פהאמה לעם קדוש

איש שלי

אהוב אחד

זה יום העצמאות

מצאתי לי פינת טבע פה

לכאורה, זה מה שחיפשתי בדיוק.

חורשה, שקט, אוויר נעים.

ועדיין, משהו בי לא מוצא מנוחה.

אני רוצה אותך, ובו זמנית אני מלאת פחדים מההליכה לקראתך.

אני יודעת שיש בי הרבה. יש בי מה לתת, יש בי אור. אני בטוחה בזה.

רק שבכלי העולם הזה, עוד לא למדתי ככ איך להנביע אותו, את האור הזה.

והבוץ דבק במעיינותיי, והסחף גובר עליי.

אני במערבולת פנימית, מרגישה שאין לי קרקע בטוחה להישען עליה.

לא מרגישה שאני יודעת,  לא מרגישה אולי כמעט בכלל..

אני לא יודעת מה יש שם, ברגש, שאני רוקדת איתו במין ריקוד של רצוא ושוב..

אני רוצה להרגיש, אני רצה אחרי ההרגש, מחפשת את הקו הדק הזה של רגש אמיתי שינבוט בי, ובו זמנית אני ככ בורחת ממנו. ככ מפחדת להתמסר אליו באמת.

אני רוצה אותי.

אני רוצה אותי בגדלות.

אני לא רוצה להיות נחסרת ככ בחסרונך..

אני לא רוצה להגיע אליך מתוך הריק,  מתוך הכלום, מתוך האין..

אני רוצה להלך בעולם בקומה זקופה, להיות עושה לי בית בתוכי. פינה של מלכות.

אני רוצה לזכור שיש בי.

אני לא חסרה. אני לא שבורה, אני לא אבודה.

אני רוצה ללמוד לאהוב את עצמי גם ככה. על כל חלקיי.

אני רוצה להצליח להתקלף... להגיע על הגרעין ההוא, שהוא אני, לחבק אותו שם ולשאוב ממנו כח.

ושם, בקודש הקודשים, חתום בחותמו של כהן גדול

מונח, הרצון שלי.

❤️קפיץ

קראתי. אין לי מילים מעבר

מדהיםזיויק
בעזרת ה' בקרוב
תזכי להקים בית נאמן בישראל!intuscrepidamאחרונה
רגש - מתי הוא אמור לבוא?יובללל

מעביר שאלה מחבר שאין לו חשבון בפורום (:

אני יוצא עם מישהי כבר 8,9 פגישות (לא סגור על זמן כי זה תוך כדי צבא), וממש נחמד לי איתה. יש ביננו התאמה לדעתי כמעט בהכל ממה שדיברנו עליו עד עכשיו. השקפה, תורניות, תרבות וכו. יש לנו צחוקים ביחד, וכשנפגשים יכולים לשבת 4-5 שעות בכיף לגמרי ואפילו יותר. הקטע הוא שאני לא מרגיש. (או שאני לא יודע אם אני מרגיש?). היא הראשונה שאני יוצא איתה (מאז התיכון כן?(;), ולכן אני לא יודע מה אמורים להרגיש. אבל המצב הוא שאין לי "פרפרים בבטן" או משהו כזה. פשוט ממש נחמד לי להיות ולבלות איתה. טוב לי איתה סה"כ בשגרה. אבל אין משהו מעבר, אין רגש כזה חזק כמו שדמיינתי שיהיה לי כשאהיה בקשר. וזה מתחיל להפחיד אותי. האם אני פוגע בנו בזה שאני ממשיך למרות זה? זה משהו שמשתנה? מה אמורים בכלל להרגיש אחרי זמן כזה?

בסוגריים אני אגיד שיש פער קטן שהפריע לי מההתחלה וזה שהיא טיפה יותר גבוהה ממני, וזה הרתיע אותי בהתחלה. אבל אני מתחיל לחשוב שאולי יש לזה קשר על משיכה ורגש?

ממש אודה לעזרתכם!!!

נשמע שיש לך הרבה דמיונותintuscrepidam

ואתם לא מעמיקים את הקשר בכך שכל פגישה שלכם זה צחוקים וכיף ונמנעים מלהעמיק את הקשר. לא ברור אם החלטת שאתה רוצה להתחתן, בטח שלא ברור אם החלטת להתחתן איתה, ומתוך כך אתה חוזר לתירוץ הגובה ששמרת לך מראש, שלא השתנה מאז שהתחלתם להיפגש.

הייתי שמח לנסות לסייע לך אם תענה איפה אתה עומד ביחס לכל מה שאמרתי, אולי הכל הבל, רק אתה יודע.

מענייןיובללל
מה שאתה אומר.  אשמח לשמוע יותר, יש משהו בזה
תענה על מה שכתבתיintuscrepidam
בהמשך לדבריךנקדימון
אני הייתי ממליץ על כרטיסי שיח. זה עושה פלאים.
אוקיייובללל

החלטתי שאני רוצה להתחתן- כן. אני רוצה את זה מאוד, צמא לזוגיות ואהבה. אבל, לא יודע מה זה כי בחיים לא הייתי בדבר כזה.

לגבי להתחתן איתה, כמו שאמרתי המון דברים מתאימים לי, כיף ונחמד לי איתה אבל אין רגש.

ועניין הגובה, מההתחלה זה היה קשה לי זה נכון. לפעמים מפריע יותר ולפעמים פחות. עכשיו נראלי שזה פחות, אבל מפחד שבשכל שלי זה עדיין נתפס כמשהו פחות מושך אולי.

(היא דרך אגב סבבה עם הפרשי הגבהים ממה שאני שומע ממנה)

תרחיב בבקשהintuscrepidam

למה אתה רוצה להתחתן?

למה אתה צמא לזוגיות ואהבה?

אם אתה לא יודע מה זה אז למה אתה רוצה את זה? ולמה אתה רוצה משהו שאתה לא יודע?

מה זה אומר שאין רגש?

למה זה מפריע לך שהיא גבוהה ממך?

למה אתה מפחד ממה שאולי יש לך בשכל? ולמה שלא תבדוק בשכל שלך ותעדכן אותי?

אם נפגשים אחת לתקופהארץ השוקולד

קשה שרגש יווצר, שינסה למצוא דרך להיפגש בתדירות גבוהה יותר.

אם נפגשים רק אחת לתקופה ויש כיף, כדאי לנסות להעביר שלב ולהיפגש יותר, אחרת, חבל לדעתי על הקשר כי יהיה קשה לבנות אותו.

(אני הפסקתי קשר על דבר כזה אחרי שהבנתי לאחר מספר חודשים שאם עדיין נפגשים רק אחת לשבוע ולא יותר רגש כבר לא יבוא ולא נוכל לבנות משהו יחד כי כל פעם זה להיזכר מה קורה אצל האחר.)

ממה שאני מבין ממנויובללל
זה לפחות פעם בשבוע, אבל קשר רציף בטלפון ובsms
צריך יותר מפעם בשבוע כדי ליצור רגש לדעתיארץ השוקולד
יש מצב שהיא פשוט "ידידה"משה

ויש מצב שהקשר שלהם פשוט משעמם.. 

הראשון, להיפרד. לא מתאים.

השני - לעשות דברים ביחד.  ללכת לקניות. לעשות הליכה. ללכת לבנות משהו ביחד (להתנדב ווטאבר). לא עוד "דייט".

מסכיםארץ השוקולדאחרונה
אתה נמשך אליה?הפי

זה מאוד פשוט כן או לא

( אצל גברים זה שונה מנשים גברים עד דייט 3 יכולים להגיד אם יש משיכה או לא אבל נשים זה שונה מאוד)

בנותכְּקֶדֶם
באיזה משחת שיניים אתן משתמשות?

והאם הינכן זוכרות לצחצח גם בלילה?

כמו כן אנאכְּקֶדֶם
לא לשתות יותר מדיי קפה או תה

ובייחוד לא קולה!!!

כמה דרישות כפרה. מסכנות הבנות.אונמר
אני קראתיחתול זמני

שעדיף להימנע ממשחות שיניים מלבינות. ייתכן שהן מלבינות אבל הן משפשפות את האימייל (במיוחד פחם וכיו"ב).

פרדונטקס טוב לחניכיים אם יש בעיות חניכיים / חניכיים רגישות וכיו"ב.

סנסודיין repair (אם מכיל NOVAMIN) טוב לשיניים רגישות ה־NOVAMIN ממלא סדקים מיקרוסקופיים באופן דומה לאימייל או משהו כזה. מומלץ בחום זה גם נותן תחושה חלקה לשיניים.

חוץ מזה כמעט כולם אותו דבר. זה שיש מיליון סוגים בסוף כמעט כולם אותו דבר וכמעט אותם מרכיבים, זה confusion marketing. גם למשל בסנסודיין: יש כמה משחות עם כל־מיני כיתובים שונים אבל אם להסתכל על הרכיבים, זה בדיוק אותו דבר (ומחירים שונים...)

מומלץ להשתמש במברשות רכות. היעילות היא אותה יעילות אלא שהרכות פחות פוגעות בחניכיים / משפשפות את האימייל. אני אישית ממליץ על curaprox, ה־ultrasoft מדהים וגם די עמיד בהשוואה להרבה מתחרים.

צודק אחי, יש הרבה בנות שנראה שאכלו פופקורןintuscrepidam

ובאו לפגישה.

אבל אפשר לשנות את זה אחרי האירוסין. תזמין אותה לשיננית או הלבנה.

בניםאנימהאחרונה
מה שהוא אמר
מתגעגע למקום הזהחצילים
מעניין כמה פה אני עוד מכיר
המקום הזה מתגעגע אליך לא פחותנוגע, לא נוגע
מה שהוא אמרברוקולי
תראו מה זהחצילים
באמת מוזר לחשוב כמה שנים הייתי פעיל פה
בדוק אה?חצילים

שיהיה ברור

לא עברתי לנשואים טריים

אני לא בוגד

וגם אם כן, ובכל זאת שמך לא שכחנונוגע, לא נוגע
איזה משמח לשמוע את זהחצילים

באמת

שמע המקום הזה בלב שלי אין מה לעשות

מה מונע ממך להיות פה? ;)advfb

קל לי שבעז"ה שאתחתן אמשיך להיות פה.

אבל זאת רק תחושה, ימים יגידו

זה לא קשור לחתונהחצילים
אני פשוט לא הרבה בפלאפון מאז שלקחתי את החיים שלי ברצינות ובתחלתי לשחק פוקר בכל מיני מקומות מפוקפקים עם תריס
חחחחחadvfb
מה יש לגבר נשוי לחפש פה?ראומה1
תובנות, מסקנות,חצילים

געגועים לאנשים שעברתי איתם פה לא מעט

ותמיד לדעת שמי אני בכלל

זה חשוב

אשה נוספתאריק מהדרום
חחח הצתת הריגוש התכוונתראומה1
עוד לאחצילים

אצלינו נוהגים אחרי 4 שנים

עם המקלחת של סוף תשעת הימים

הנושא מעניין כשלעצמוadvfb
גם אנחנו... ד"שהרמוניה
דש חמה אפילוחצילים
אהלן, מה שלומך?ארץ השוקולד
ישתבח שמו לעדחצילים

אברך כמו שחלמתי שנים

שמח בחלקי הטוב

מה איתך אח?

מדהיםזיויק
זכות
ממש! ברוך ה'חצילים

זה זכות מעל הטבע

אני אין לי מעצמי כלום על זה

ארץ השוקולד
בסדר ב"ה
וואו קפצתי לפה וזוכרת אותךנערת טבע
חיים שכאלה נהיה פהזיויק
😁
נערת טבעאחרונה
אח שלי הולך להציע נישואיןLavender

ואני בוכה מהתרגשותתת

כמה שזה היה צפוי אני פשוט מאושרת

אבא תודה

וואי מלא מזל"ט!! 🎉🎉🎉ל המשוגע היחידי
אמן תודה🙏Lavender
מאוד מאוד מרגש. מזל טוב!נחלת
תודה תודה❤️Lavender
מזל טובשפלות רוח
בקרוב אצל כל הרווקים והרווקות בעם ישראל אמן🎉🎊
אמן ואמן תודה!Lavender
וואוזיויק
ב"ה
מרגש, מזל טובארץ השוקולד
טנקס🙏Lavender
ברוך ה'❤הרמוניה
💖💖💖Lavender
קרה כבר?זיויק
מרגש 
חחח עדיין לאLavender

אבל זה סופי ב"ה

תודה!

האם היא יפה???חתול זמני

(סתם)

האמת שלאLavender

וזה בכלל לא מעניין אותו

הוא אמר מזמן שזה יהיה הדבר האחרון שיעניין אותו באשתו...

חחחחחחחחחחחחחחחח וואי אל תגידי לה אבל.חתול זמני
חחח סומכת עליו שיגיד לה שהיא האישה הכי יפה בעולםLavender

היא יודעת שהוא שרוף עליה...

וואי, לא ציפיתי שזה יהיה התגובה שלך ל המשוגע היחידי
חח למה לא?Lavender

אחים לא בהכרח דומים

כע ברור, אבל כאילו את אחותול המשוגע היחידי

את אמורה לפרגן ולהרים, : כן בטח!!! מהממממת!!!!! 🥰😍

משו כזה

חחח אבל אם גם הוא בראש כזה אז הכל טוב

אה חחח אין כמו כנותLavender

היא מהממת באופי שלה והכל טפו חמסה וב"ה

ולפני שהכיר אותה הוא בכלל לא היה בעניין של בנות או חתונה

והוא רוצה ואוהב אותה מלכתחילה אז אני לא רואה בזה בעיה לומר שהיא לא הכי יפה בעולם...(גם לא יפה באופן כללי, חביבה עם חן יהודי)

וואלה איזה יופיל המשוגע היחידי

תאמת שיש לי הערכה לזה,

ברור שצריך משיכה חיצונית גם,

אבל הפנימית זה הדבר שבסוף הכי מחבר. (לענ"ד)

חן חןLavender

בסוף זה גם עניין של אופי ומאד אינדיבידואלי לכל אחד

דייי לא, זה לא יפהאני:)))))

כאילו, את יכולה להגיד לנו ולאנשים אחרים אבל לא לאחיך

חחח כי לו זה לא מפריעLavender

אבל אני גאה לספר לכם שאני נותנת צ'אנס ויוצאת גם עם הבחורים שהם לגמרי קלאסיים מבחינה חיצונית

אין דבר כזה מישהו שלא אכפת לו מהמראה של אשתואני:)))))

תעשי רק דברים שאת שלמה איתם(:

כנראה שסף ה"אכפת" שלו במקום שונה לחלוטיןLavender

וחשוב לו מישהי שנראית נורמלי ולא מכוערת.

ואין לו עניין דווקא בבחורה "חתיכה".

אני עושה דברים שיש להם פוטנציאל שאהיה שלימה איתם😉

נכוןאני:)))))

בעיניו היא יפה, אל תגידי לו שהיא לא.

כאילו, זה לא נחמד, והוא עלול בסוף להאמין לך.

בעיניו היא חמודה ככל הנראהLavender

לא יודעת אם "יפה" בהגדרת הוליווד

ברור שלא אגיד לו, אני אחות טובה אחרי הכל

..אני:)))))

נכון, יפה

(❁´◡`❁)Lavenderאחרונה
שאלה 1212121212

היי

אם מישהו/י כאן מכיר/ה באופן אישי-

אשמח לחוות דעת לגבי מאמנת לחתונה בשם יעל אמיתי.

אפשר לענות גם בפרטי

תודה רבה

רק מזהירה מפניות של אנשים לא חיוביים.אונמראחרונה

תסנני מה שמתאים לך..

בהצלחה!

נראה לי כלו כל הקיצים, הראשונה שפונה אליחסדי הים
שהיא צנועה וצדיקה, אני אמור לה שהיא אשתי.😂😂
כן כן כןןמחפש שם
שתף אותנו איך היה😋
מנה אותי שליח ואצא אקדש לך אישה בשוקחתול זמני
עדיף שתקדש לו אישה מעזרת נשים בבית כנסתLavender

נשמע לי יותר מתאים בשבילו

לא בטוח שזה חכם דודשפלות רוח
כי במידה והשליח חס ושלום נלקח לבית עולמו, הבחור היקר ששלח אותו אסור על כל הנשים שבעולם מספק
זה לא בדיוק מספק אלא קנסחתול זמני
אייייישפלות רוח
אשריך דוד שלי!
חבל שרק עכשיו מגיע למסקנה כזאתעַלְמָה
לא בטוחה שזו האסטרטגיה הכי חכמה. אני נגידלגיטימי?

הייתי בורחת...

בהצלחה!

לא בטוחהנחלת

שזה רעיון כל כך טוב; ואם אחר כך, למרות שהיא צדיקה וצנועה (ואתה בטוח שהיא צדיקה וצנועה כמו שאתה

אוהב ומעריך), יהיו דברים נוספים חשובים שלא תסתדר איתם?

חושבת שכדאי וצריך לברר מה היה עד עכשיו עם פגישות; היו פגישות?  מדוע הסתיימו?

מצידן? מצידך? מה הפריע לך? מה הפריע לה? אולי אתה "תקוע" עם איזו דרישה,

כיוון הסתכלות, ציפיות, ואינך מוכן להתגמש או משהו כזה?

כמובן שלא מכירה אותך בכלל, סתם הצעה.

ועל זה הדרך. 

הוא כתב בצחוק...הרמוניה

אבל תגובה יפה

תודה ילדה.נחלת

כבר ראיתי את ההחלטה הזו שלו פעם באחד הפורומים הקדומים יותר.

הוא מדגיש צנועה וצדיקה. זה נפלא,  אם זה יושב על מקום אמיתי,

בוגר, שלא מתעלם גם מדברים נוספים חשובים, לו והוא עדיין

פחות מודע להם.

כל יאוש הוא פתח לתקווהזיויק
מישהו פה בפורום פעם עשה את זהמשה

@שמוליק פיין  @אלירז 

זה לא היה בדיוק ככה אבל זה בערך מה שהם מספרים.

נשמע חזקל המשוגע היחידי

עלעלתי קצת, לא בדיוק...

שאלה בתור אחד שחדש פה יחסית.. | ערוץ 7  

כתוב שם בערך

מצאת את זה!משה
חחח דפדפתי להם בכ"א אחורהל המשוגע היחידיאחרונה
עד כמה להקפיד על הכלל של להציע לבן קודם.אנונימי 14

משהי מעבודה נראית לי מתאימה לחבר שלי.

הבעיה:

אני לא מספיק יודע לספר לו עליה..

אני צריך מס' של חברה שלה שהיא תוכל לספר לו עליה..

אבל אם אבקש ממנה מספא שך חברה היא כמובן תבין שיש לי הצעה, ואם לא אחזור אליה עם ההצעה היא תבין שנפל..

מלעשות??

מה הבעיה שתבין שהוריד?אני:)))))

אל תיקח את זה יותר קשה ממנה..

ואולי כדאי שתציע לשניהם בו זמנית? ותעביר מספרים של בירורים ושיחליטו לבד.

זה כזה נורא אם היא תבין שנפל?advfb
זה בכלל לא אישיו.לגיטימי?

א. אין שום בעיה להציע לאישה לפני הגבר.

ב. בעיני, אנשים שבוגרים מספיק בשביל להתחתן - מקבלים את זה בהבנה. 

ג. עד כמה תסריט כזה נשמע לך מוזר?

שלום חברה מהעבודה, האם את במקרה פנויה?

מעוניינת לשמוע הצעה?

יש לי חבר מאוד X, וחשבתי שאולי הוא מתאים לך, אבל לא דיברתי איתו עדיין. אם זה מעניין אותך, אני יכול לשאול אותו קודם (ואשמח לקבל פרטים מסודרים שלך\מס' של חברה), או אולי הפוך, אני אספר לך עליו ותראי אם זה בכלל הכיוון? 

אצלךבחור עצוב
מכיר לא מעט שרוצות שיציעו לגבר לפניהן. 
עדיין, יש הרבה שבמצבים מסויימים יקבלו בהבנהadvfb

שיציעו להן קודם

לא אמרתי את ההעדפה שלי...לגיטימי?

אבל גם אפשר לשאול את אותה הבחורה מה ההעדפה שלה. אי אפשר לדעת מראש.

זה גם מאוד הגיוני האמתשפלות רוחאחרונה
מסכיםארץ השוקולד

אבל אני לא אישה.

עקרונית, באלגוריתם גייל ושפלי של שידוכים יש יתרון להיות זה שמציעים לו ראשון.

שידוך יציב – ויקיפדיה

אפשר פשוטאשר ברא

לבקש בכללי את הפרטים.. ולהגיד שיש לך אולי רעיון וכו'..

לא לפתח כ"כ ציפיות, אבל כן להשיג את מה שצריך.

להציע לה קודםברוקולי
שאלת המשך במקום לפתוח שרשור חדשאנונימי 14

החבר הזה אני מאוד מעריך אותו, וחוושב שהוא מיוחד בשמחה, בקלילות, במידות שלו... והוא גם לומד חינוך ובעה משם בעתיד הוא יתפרנס.. ולפני התואר הוא התפרנס יפה מעבודה בחינוך בלתי פורמלי..

אממה - הוא כרגע עובד כמה חודשים בתור קופאי.. וישלו עוד שנה לפחות עד סיום התואר..

מניח שאני עושה מזה אישו יותר ממנו, אבל אני חוושש שאולי זה ירתיע את הבחורה/בכללי ירתיע בנות אחרות .. זה מתכון מראש לוותר כי אני לא משווק אותו טוב? 

בהנחה שהגיל משנה.

אנחנו יותר קרובים ל30 מאשר ל25.. 

..אני:)))))

תציע וזהו, אתה לא צריך להתחתן איתו

באמת יכול להרתיע..אשר ברא

אבל לדעתי צריך להציג קודם אצל כל הצדדים הטובים והחיוביים כפי שכתבת עליו..

ולציין שכרגע בשל הלימודים עובד כקופאי.

בסוף נשמע שכן יש לו כיוון בחיים, לומד וגם בעבר היה ברצף תעסוקתי.

לענ"ד כל הקטע של שידוכים, זה להאמין במי שאנחנו משתדכים.. אם אתה תעוף עליו, זה יועבר בהתאם למי שמקבלת את ההצעה

אדם שמחזיק מקום עבודה לא אידיאלי כדי לפרנס את עצמומשה

זה בעיקר מחמאה. לא חיסרון.

בהחלט. אפילו אם בניקוי חדרי מדרגות וכאלה.נחלת

מוטב לו לאדם שיפשוט נבלה בשוק ולא יצטרך לבריות - לא?

תקפוץ למים!לגיטימי?

יכול להיות שזה ירתיע אותה.

גם יכול להיות שירתיע אותה שהשם שלו מתחיל בא' ולא בי' (אותיות אקראיות).

יש דברים שבידיים שלך, ויש דברים שלא.

תנסה,

ומקסימום יגידו לא.

חבל על האנרגיות ועל המגדלים שאתה בונה כאן באוויר.

אין סיבה לוותר בעיני -

לנסות, ותשאיר להם את הבחירה אם להירתע או לא.

בהצלחה!

תודה לכולם..אנונימי 14

אולי יעניין אותך