בס''ד
ככה... השנה בבית עם התינוק החדש, בן ה-7 חודשים (יש עוד שני ילדים יותר גדולים). ב''ה הילדים מדהימים ומיוחדים אחז אחד, גם אם קורה שהם מוציאים אותנו מדעתנו. התינוק מתוק ונוח ב''ה, חלום של ילד. ובאופן בלתי צפוי-צפוי אני סובלת כרגע מדכאון אחרי לידה בדרגה קלה. סה''כ מתפקדת, סה''כ יש מלא ימים טובים ב''ה, אבל יש גם את הימים הקשים האלה. אני איכשהו מסתדרת בזכות הרבה מאד תמיכה (טכנית ונפשית) מבעלי וגם עזרה בתשלום כדי להקל עלי כמה פעמים בשבוע עם הילדים הגדולים. אני מתגעגעת מאד (!) לעבודה שלי, למרות שלצד כל הסיפוק שהיא נותנת לי היא גם מביאה איתה הרבה עומס ולחצים שאני קצת מתקשה להתמודד איתם. אני מאד לא רוצה לשים את התינוק במסגרת כרגע. אני כל-כך נהנית מהמתיקות שלו, מההנקות, מהבטים שלו, מלראות אותו גדל... וזה גם מרגיש לי הכי נכון. הוא אמנם קצת גדול כבר אבל הוא עדיין כ''כ קטן... אבל אני מרגישה שאני לא יכולה לטפל בעצמי כראוי כל עוד הוא איתי בבית. אני אמורה לצאת להליכות לעיתים קרובות, אולי להרשם לאיזשהו חוג (לימודי ימימה?), להשקיע באוכל נכון יותר, להרגיש שאני לא כל הזמן כבולה איתו בבית (עד שאני משכיבה אותו, מאכילה אותו, מחליפה לו, כבר צריך להשכיב אותו שוב וכו' וכבר הגיע הזמן לאסוף את הגדולים) אבל בפועל לא מצליחה כ''כ להגיע לכל זה. (אני בקשר עם פסיכולוגית). ועוד משהו - לפני כמה שנים סבלתי מדכאון רציני מאד, עכשיו ב''ה המצב יותר טוב פי 100 ויותר, אבל עדיין - אני צריכה לצאת מזה.
יש לי מליון חלומות של דברים שאני רוצה להגשים בחיים שלי (כולל שתהיה לנו משפחה גדולה, אם ה' יסכים) ואני מרגישה שאני בקושי מתמודדת עם מה שיש לי כרגע. ומרגישה כמו ציפור שכמהה לעוף גבוה אל-על ושרשרת של עופרת קושרת אותה לרצפה.
אין לי שאלה ברורה לנסח. יש את הדילמה עם מה לעשות עם התינוק המתוק. יש את הפער בין השאיפות והחלומות והמציאות. יש את ההרגשה שאני בן אדם חצי מוצלח, שזקוק לתמיכה ולא מצליח להסתדר לבד. יש את הפער הזה בין המחשבה שהיא גם תחושה עמוקה בלב שהכי נכון לי לטפל בילד שהבאתי לעולם לבין המחשבה הקרה הזאת שאומרת ''כן, אולי, אבל זה כנראה לא מתאפשר''.
והרבה מועקה.
לחיבוקכם ולמילים הטובות שלכם אודה. ![]()

ו... כן, המצב לא כזה נורא אחרי הכל. למדתי להרפות קצת, או לפחות לנסות. לסדר את הבית כל יומיים זה גם בסדר, ולהכין ארוחות הכי הכי פשוטות גם מתקבל, וכן, גם להשקיע פחות בשיעורים אם אין ברירה... אני בן אדם, אני אמא, רעיה ומורה, וצריכה איך שהוא לחלק את עצמי בין כל הדברים, וזה לא יהיה מושלם, כי אני בן אדם. אז כל פעם אשקיע יותר במה שיוצא, לפי הכוחות ולפי הפניות, והעיקר לא להאשים את עצמי, ולזכור שאני הכי מוצלחת שאני יכולה להיות כרגע