קופ"ח או דור ישרים?מקופ"ח

צהריים טובים, אני מתלבט אם לעשות בדיקה גנטית דרך מכבי או דרך דור ישרים, מישהו בקיא בתחום ויודע מה עדיף ולמה? אני במכבי שלי...

דור ישרים זה למי שלא רוצה לדעתמשה

אם אתה רוצה לדעת ולא מפחד מזה - עדיף ללכת על ישר.

אבל דור ישרים לא עושים בדיקות מקיפות יותר?סביון
ההפךmatan

בעקרון מספיק קום"חהעוגב
ברגע שאתה עצמך לא נשא אין שום בעיה, ואם אתה נשא, אז גם השני צריך בירור..
קופת חולים.me.
דור ישרים הוא בשביל ציבור שלא מוכן שידעו עליו שיש שם נשא כי זה עלול לפגוע בשידוך.

עדיף אם אפשר בקופה.
דור ישריםחיהל'ה
בעיני אין טעם לעשות בדיקות גנטיות סתם בשביל הסקרנות..
וכאן זה באמת ממוקד יותר - למטרות חתונה..
וכל פעם רק בודקים טלפונית 'שניכם מתאימים (או בעברית - ששניכם אינכם נשאים של אותה הבעיה/מחלה) - בצורה הכי רגישה ונעימה.
וזה יעבוד רק אם גם הצד השני עשה שם.ותן טל
אבל יש קטע כזהמקופח
אם ח״ו צד אחד נשא ובדק בקופ״ח והצד השני בדק בדור ישרים, אין אפשרות לדעת אם יש התאמה לא? הבנתי שדור ישרים לא מגלים גם לנבדק עצמו
נכוןחלל הפנוי
דור ישרים לא מגלה מה יש. זאת אומרת יכול להיות שעשית בדיקה בדור ישירים וגם אם יש איזה משהו שהוא 1 ל10000 אז יגידו שלא מתאים בכללי ולא את האחוזים. כל אחד והבחירות שלהם.
כל החברים שלי שהתחתנו עשו רק בקופח
נכון, אחת הסיבות שקופ"ח עדיפה.ענבל
בס"ד

בדיקות בסיסיות חינם, רק האשה בודקת ורק אם היא נשאית גם הגבר בודק, מקבלים מכתב (אני קיבלתי גם באתר אבל זה במכבי וכי יש לי סיסמה) שמפרט את התשובות של הבדיקות וכפי שאמרו אפשר לקבל מידע על האפשרויות במידה ונמצאים נשאים של מחלה כלשהי.

אישית העדפתי את זה גם כי אני לא מחבבת את הקונספט של לבדוק לפני שמכירים. אנחנו עשינו ממש סמוך לאירוסין בעיקר בגלל לחץ של ההורים שלו שרצו לדעת שהכל בסדר לפני הוורט. חוץ מזה דור ישרים סתם בזבוז כסף וזמן. בקופ"ח התשובות הגיעו די מהר, בדור ישרים אתה צריך לשלם תוספת כסף כדי שהם יגיעו תוך שבועיים. לא מתאים לזוג שכבר בקשר (לדעתי) וסתם ברברת מיותרת לחלוטין.
קופ"ח, אפרט מאוחר יותר אם מישהו יזכיר לי על ידי תגובה ענבל
אנחנו הלכנו על קופ"חאביגיל.
אפשר לדעת בדיוק מה הבעייתיות (אם יש) ולשקול בהתאם.
את מתחתנת?נפש חיה.
לא סתם בודקת בשביל הכיףבסדר גמור
אני שאלתי אותה.... ואשמח בלי ציניות תודה. זה לא נעים.נפש חיה.
קופת חולים עדיף לפי מה שידוע ליבסדר גמור
קופת חולים. הכי פשוט.הייזל
תלוי מאיפה אתה מגיע ומה את רוצה וצריךmatan

אז ככה:

דור ישרים -
בדיקות מאוד ספציפיות, רק על מחלות קשות מאוד, נבדקות לפי מוצא באופן כללי.
אנונימי, כל מה שאתה מקבל זה מספר.

לא עושים לזוגות, רק לבודדים.

אין מידע נוסף על מה ולמה.

לדעתי, לא בדקתי, אבל לא בודקים אצל נשים X שביר(זה בעצם יהפוך אותן לפסולות חיתון)

קופ"ח- 
בדיקות למגוון רחב של נשאויות, ממחלות קשות ועד פגיעות קלות(פגיעות שמיעה לדוג'), מדורגות ונבחרות

על פי עץ מוצא אישי שנבנה עם מישהו שזה התפקיד שלו. 
ככל שהמחלה קשה יותר והשכיחות גבוהה יותר, יש יותר ספסוד, כלומר על הרוב אתה משלם גרושים ואתה יכול לבחור

להוסיף מה שאתה מעוניין.

עושים לזוגות ומעדיפים לעשות לזוגות כדי לדרג טוב יותר את המחלות והספסוד.
אתה מקבל את כל המידע והוא נכנס לתיק הרפואי.

אצל נשים בודקים X שביר תמיד.

לסיכום-

דור ישרים היא מערכת שמתאימה להתנהלות חברתית ספציפית שבה לכולם יש דור ישרים, בודקים אותו עוד לפני שמתחילים

לצאת בשלב הבירורים ואם יש התאמה(נשאות של שניהם) אז לא יוצאים בכלל. המטרה של האנונימיות היא למנוע היזק לבחור\ה ולמשפחתם שאם ידעו עליהם שיש אצלם נשאות יברחו מהם כמו מאש ולא יהיו להם שידוכים כמעט.

קופ"ח מתאימה להתנהלות חברתית אחרת, כזו שבודקת את הדברים כאשר הקשר מתחיל להיות רציני יותר או לפעמים אחרי שכבר הוחלט שיש קשר. יש גמישות גדולה יותר. בד"כ האישה בודקת את הכל ואח"כ אם יש לה נשאות כלשהי הגבר בודק את  הנשאויות באופן ספציפי. אם יש נשאות משותפת, ניתן לשמוע באילו דרכים ניתן להימנע מלידת ילדים פגועים(חלק מהטיפולים יחסית קלים לעומת טיפולים אחרים שהם קשים יותר). 

בכל מקרה עוברים בדיקות גנטית בדרך ללידה, הדור ישרים פשוט "מבזבז" את התקציב הזה.

ממתי x שביר הופך אישה לפסולת חיתון?תנו לגדול בשקט
זה. לא יהפוך. יצטרכו לעשות הפריה חוץ גופיתאניוהוא
פשוט זה מה שmatan כתב...תנו לגדול בשקט
הוא התכוון שזה יהיה טריגר *לא* להתחתן איתה בגלל הנשאותנפש חיה.
בהקבלה מסויימת לזה שיש דברים שגורמים פסלות חיתון.
כאן זה היבט מזווית לא הלכתית, אם הבנתי אותו נכון .
כי ככה דור ישרים עובד...matan
X שביר לא תלוי בנשאות של הגבר, מה שהופך את זה לבעיה גנטית יותר מורכבת מנשאות רגילה.

לפי דור ישרים אם הם יבדקו את זה, כל מי שינסה למצוא התאמה יקבל שיש בעיה לא ידעו באיזה צד אבל זה לא משנה, כי אין אף אחד שזה לא בעיה אצלו. אז הגברת המסכנה לא מתאימה לאף אחד = פסולת חיתון.

אם לא בודקים, איך יודעים? זו תסמונת שמצריכה טיפולים מורכבים ובדיקות מורכבות על מנת שייוולדו ילדים בריאים
בחברה החרדית בהחלט יכול לקרות מצב כזה.44444
וגם בחברה הדתית אף אחד לא התלהב להתחתן עם משהי עם איקס שביר44444
עדיף דור ישריםוהוא ישמיענו
הבדיקות בתמיכת רבנים גדולים כדוגמת הרב יצחק זילברשטיין שליט"א (חתן הרב קנייבסקי), הרב מוצפי, הרב שמואל אליהו, הרב מנחם בורשטיין... ועוד רשימה ארוכה מאוד של גדולי ישראל. גם הרב פיינשטיין זצ"ל תמך.
והבדיקה מבוצעת ע"י יהודים יראי שמים.

מקוה שזה השיקול שמכוון את האנשים שניגשים להיבדק.

לפרטים http://www.doryes.com
אני מציע לך לשאול את הרב אליהו והרב בורשטייןmatan

באופן יותר ספציפי.

מה הצורך ביראת שמיים אצל מבצעי הבדיקה? גם כשאתה עושה משטח גרון אתה מציע לעשות כך?

הרבנים החרדים תומכים בשיטה הזו כי היא עוקפת התמודדות עם חברתיות עקומה שנוצרה. רבים לא חרדים תומכים

בשיטה כי היא מאפשרת פחות ילדים פגועים - לא ראיתי מעולם התנגדות של רבנים לבדיקות של קופ"ח.

לגבי הרב בורשטייןוהוא ישמיענו
לא הספקתי לשמוע בעצמי, מקוה שכאן ניתן למצוא את התשובה
https://www.kimizion.org/bur/bur.html
דברי הרב בורשטיין מוכיחים שלא ללכת לדור ישרים...matan
תשים לב שזה *בכלל* לא מדבר על זה...כימו

הייתי חייבת כדי לא להטעות פה אנשים..

שימו לב שכתוב בפירוש "...ומהם אחוזי הסיכוי של בן או בת הזוג לחלות בה לעומת אנשים אחרים באוכלוסיה",

ז"א: (למיטב הבנתי) שלא מדובר פה על בדיקות גנטיות כדי לברר אם יש סיכוי ללדת ילדים פגועים, אלא זאת הנחיה למשל למישהו ששמע שבמשפחה של הבחורה יש שכיחות רבה של מחלה מסויימת, שיבדוק עד כמה יש סיכון לאנשים ממשפחה כזאת להיות חולים לעומת שאר האנשים, כלומר הברור פה הוא על בריאות הבחורה, ולא על הילדים שיהיו בע"ה!

ככה שלא נראה לי בכלל שאפשר ללמוד פה משו לגבי השאלה של דור ישרים/ בדיקות גנטיות...

בקריאה נוספת אכן נראה כדבריךmatan

אבל אם זה כפי שאת אומרת מה שייך לעשות זאת כזוג, שכל אחד יעשה זאת בלי קשר לזוגיות... 

נכון, זה באמת לא קשור להיותם זוגכימו

זה קשור לזה שכמו שבנאדם מברר על המיועדת שיש לה מידות טובות, שהיא בריאה בנפשה וכו, ככה במסגרת הברורים הוא גם מברר על בריאותה הפיזית, זה משו שיהיה קריטי להמשך החיים בלי קשר לילדים..

מקווה שהובנתי.

בגלל זה זה מוזר המיקום והקישור בין היותם זוג לבדיקה.matan

וההגדרה שאצלם הסיכוי הוא X...

זו הפעם היחידה שהוא מתייחס לנושא של בריאות בכל אותו שיעור...

לא מצליחה להבין זאת בדרך אחרת..כימו

כנראה ה"אצלכם" זה על תקן "אשתו כגופו"קורץ

ושים לב גם לתחילת הקטע המצוטט. די ברור שמדובר על מחלות של בני הזוג עצמם. ואם זה שיעור שמדבר על ברורים אז עוד יותר מסתמן שזו הכוונה ("דור ישרים" זה משו שאולי כדאי לעשות לפני שנפגשים, אבל זה לא "ברור")

הוא מדבר על הכול כולל על הלפני...matan

זה פשוט מנוסח מוזר. בשיעורים האחרים מובא שהעניין של דור ישרים הוא לא בגלל איזה יתרון

אמיתי. אלא רק בגלל הקושי של אנשים לחשוב על נשאות. 
ב"ה לא מכיר מי שזה שייך אליו הנושא הזה של להירתע מעצם הנשאות...

ולדעת הרב בורשטיין בכל מקרה אח"כ צריך ללכת להיבדק אז אח"כ יגלה שהיא נשאית ויתקשה עם זה?

ואם כבר..כימו

מתוך מאמר של הרב בורשטיין שמצאתי באינטרנט:

"...על כן כדאי עדיין בשלב הההיכרות שלפני הנישואין לעשות את הבדיקות המבורכות של "דור ישרים". כידוע, הקב"ה רצה שהאשכנזים ישתפרו, ועל כן הוא שלח להם מחלות תורשתיות רבות. אך במהלך השנים הוא שם לב שיש הרבה משתכנזים, ועל כן הוא שלח לכל עדה ועדה את המחלות המיוחדות לה.

עוד כדאי לפני החתונה לבדוק אם מחוסנים למספר מחלות, כגון אדמת, cmv ואבעבועות רוח, כפי שפרסמה הוועדה הבין-משרדית שארגן משרד הבריאות.

כיוון שגם בציבור שאינו חרדי עניין הנשאות למחלות מתפרש משום מה כבעייתי, כדאי לערוך את הבדיקות דווקא בשיטת דור ישרים (הנותנת תשובות התאמה ולא תשובה על נשאות).

אחרי החתונה יש לגשת ליועצת הגנטית של הקופה ולבקש ממנה לבצע בדיקת סקר למחלות גנטיות שיש סיכוי שהזוג נושא. היועצת הגנטית תברר את מוצא בני הזוג והוריהם, ועל ידי זה תוכל לייעץ להם אלו בדיקות לעשות. אחרי בירור רחב שעשינו עם מומחים ורבנים החלטנו שכדאי להמליץ שכל דבר שיש לו סיכוי של אחד ל-120 כדאי לבדוק. כמו כן יש לעשות בדיקות גם למחלות דומיננטיות כגון X שביר. דור ישרים לא בודק, בצדק, מחלות דומיננטיות כגון X שביר, כיון שהדבר יכול להטיל כתם קשה על האישה, ואיש לא ירצה להתחתן עִמה. כך האישה לצד בדיקת ה-X שביר תבדוק את הנשאות לשאר המחלות הדומיננטיות שהומלצו, ואם תתגלה בעיה, ייבדק גם הגבר (להקדמת האישה יש יתרון נוסף שהדבר יבוצע בזמן סביר!)."

תקראי מה הוא אומרmatan

למה דור ישרים? 

"כיוון שגם בציבור שאינו חרדי עניין הנשאות למחלות מתפרש משום מה כבעייתי"

אז מי שזה בעייתי בעיניו שיעשה דור ישרים.

מי שלא, לא שייך אליו דור ישרים. למה ללכת פעמיים במקום ללכת פעם אחת לקופ"ח וזהו?

כי אף פעם לא תדע עם מי תתחתןכימו

זה שזה לא בעייתי לי, זה לא אומר שלבעלי (המדהים והצדיק וכו') לעתיד לא תהיה שריטה קטנה...

כן, יכולים להיות אנשים מקסימים שגם עם כל ההסברים הרציונלים זה לא עושה להם טוב לשמוע שיש לו/לה נשאות..

קורה. כל אחד ושריטותיו...

לא מכיר הרבה אנשים כאלו שבגללם שווה להשקיע כמויות של כסףmatan

ואז ללכת להיבדק עוד פעם בקופ"ח...

רוב האנשים שאני מכיר זה ממש לא מפריע להם כל עוד זה לא מתבטא בחיים שלהם.

התכוונת גיס הרב קנייבסקיאניוהוא
כן סליחה, חתן של הרב אלישיבוהוא ישמיענו
לגמרי קופ"ח.מרב.

בדיקות נרחבות יותר, ידע ספציפי על מחלה כלשהי ולא "את וזלמן לא יכולים להתחתן כי יצאו לכם ילדים פגועים", ידע על אחוזי סיכון, בלי מחיר כמעט לעומת דור ישרים (אם אני לא טועה, הבסיסיות חינם- לפחות בלאומית- ואם רוצים להוסיף זה עולה עוד קצת... בסה"כ שילמתי אם אני לא טועה כ800 ש"ח על כל הבדיקות שהוצעו לי- מעבר לבסיסי וגם אלו עם הסיכונים הפחות גבוהים... זה בערך המחיר של דור ישרים שמציעים בדיקות בסיסיות בלבד)

בקופ"ח יש לך יועצ\ת גנטי, שאיתה את יכולה גם לבדוק מה הסיכויים לכל מחלה אם את נשאית, אם את והחבריקו נשאים (אה, בקופ"ח צריך שהאישה תעשה את הבדיקה ורק אם היא נמצאה נשאית גם הגבר צריך לבדוק נשאות לגן הספציפי כדי לבדוק מה הסיכויים שיוולד להם ילד פגוע.... נגיד אצלי ב"ה מצאו שאני לא נשאית בכלל, אז בעלי לא היה צריך גם לבדוק... לעומת דור ישרים שגם הגבר צריך לעבור את התהליך)

ובאופן כללי-

אני אישית רוצה לדעת לפני הכניסה להריון אם יש סיכוי לילד פגוע, ואם כן- מה אפשר לעשות כדי למנוע את זה או לצמצם פגיעות. אני גם בהריון עושה את כל הבדיקות האפשריות כדי לדעת, ואם צריך לטפל- איך ומתי לטפל. אני מאמינה שצריך לעשות השתדלות כמה שיותר גדולה כדי שהילדים שלנו יהיו בריאים. נכון שזה לא תמיד עובד (ונכון שהרבה מאוד ילדים פגועים הם מתנות משמיים, אבל עדיין היינו שמחים אם הם היו בריאים) אבל למה לא להשתדל ולנסות?!

^^^^^^^ ועשיתי גם וגם... לגמרי מיותר דור ישרים.שיראל.

חוץ מזה ששם זה לא מותאם למוצא (בעיקר מחלות 'אשכנזיות'), ובקופ"ח הם בודקים יותר ספציפית דברים שקשורים למוצא של שניכם..

אבל מסייגת:

אם לא עושים דור ישרים ורק קופ"ח - זה באמת רק בשלב מתקדם מאוד או כשהקשר סגור,

ואז אם יש בעיה אז אני לא בטוחה שכל הבחורים יסכימו להמשיך, על אף השלב המתקדם..

בדור ישרים אפשר לבדוק בכל שלב כי זה רק להרים טלפון, לעומת קופ"ח שבשלב מתקדם - זה כבר לא כ"כ פשוט לבטל..

דור ישרים מותאם לכל המוצאים.44444
העניין שהוא פשוט לא בודק הכל לא בגלל המוצא אלא בגלל שאלו מחלות לא קשות מאד או בגלל שהתורשה לא תלויה ב-2 ההורים.
כשאני עשיתי הם בעצצם אמרו לנו את זה..שיראל.
הם בודקים מחלות ספרדיות ספורות..
דווקא הסתכלתי באתר שלהם ויש לא מעט.....44444
סליחה על הניצלוש אבל מישהו יודע אם גם ספרדים צריכים?סוקרת חביבה

זה לא לאשכנזים בלבד??

יש בדיקה של דור ישרים לספרדיםגולני שלי
הם פשוט בודקים את המחלות הנפוצות אצל ספרדים
כולם צריכים סקירה גנטיתmatan
יש מחלות של ספרדים וצריך לוודא שבודקים אותן
^^^^^ענבל

בס"ד

בקופ"ח שואלים מאיזה מוצא האשה ואז מתאימים את הבדיקות. אם הגבר צריך גם אז עושים את אותו תהליך.

מעניין שאך אחד לא דיבר או ביקש עד היום...כנראה חוסר מודעותסוקרת חביבה

או אמונה שיהיה בסדר..

קופ"ח עושים רק כשיודעים שרוצים להתחתן בדרך כלל.ענבל

בס"ד

דור ישרים שואלים בהתחלה ממש.

חוץ מזה יש הרבה שזה לא בראש מעייניהם, גם אני כזאת. עשינו את זה כשכבר ידענו שהתוצאות לא ישנו לנו ככה"נ ועשינו את זה בגלל לחץ של ההורים. מבחינתנו גם היה אפשר לעשות את זה לפני היריון.

זה לא מדוייק, יש רופאים שחולקים - וזו סברתםאניוהוא
מה שקורה מהבדיקות האלה - שתוך כמה דורות יש ריבוי של נשאים.
אם תמיד נשאי יתחתן עם מי שאינו נשאי - זה יגרום לריבוי נשאים - ועוד כמה דורות לא יכולות להתחתן אחד עם השני בכלל
אבל כשמתחתנים באופן טבעי - קורה שנשאי מתחתן עם נשאית זה גורם לבעיות. לעיתים גם חמורות - אבל האחוז של הנשאים באוכלוסיה נשאר בערך זהה - ואז עוד כמה דורות ישארו גם כאלה שאינם נשאים....
וואלה נכון..עדיף להשאר עם התמימותסוקרת חביבה

באמת נראה לכם שאנשים מבטלים שידוך בגלל סיכוי כלשהו שיהיה איזה משהו?

אני משערת שאם כן אז רק אחוזים נמוכים מאוד 

הפכנו להיות חרדתיים יתר על המידה!

ההורים שלנו לא עשו וגם לא ההורים של ההורים ואחורה..

כשמדובר על כל 50% מהילדים שיוולדו? 25%?matan

תבדקי רק את אלו שאם שני ההורים נשאים אז מדובר על אחד מארבעה, שנים או שמונה ילדים. בסדר. את הבעיות הקלות והלא נפוצות אל תבדקי.

הסטטיסטיקה שלך מוטעיתמישי' מאפושו'
אם שני ההורים נשאים של אותו גן חולה יש 25% סיכון לילד חולה.
לא רבע מהילדים חולים, *כל ילד* עם סיכון של אחד לארבע להיות חולה.

זאת אומרת שמתוך שמונה ילדים זה יכול להיות כולם וזה יכול להיות אף אחד.
תמימות זו שלמות לא קפיצת מאה מטר לבריכה בלי לבדוק אם יש מיםmatan
זאת הגזמה..סוקרת חביבה

אם יש יסוד סביר להניח שמישהו נשא של איזשהי מחלה גנטית שיבדק 

אבל מי שלא, למה לו?

למה למלא את הראש בפחדים וחרדות סתם?

אצלינו במשפחה כולל המורחבת אין כלום ב"ה .

מישהו כתב שהוא קיבל היתר מרב לא להבדק..זה רציני כאילו? אני בשוק.

כמה ילדים פגועים אתם מכירים במציאות?

יותר מדיmatan
הגזמה זה ביחס למשהו, כשתבדקי ותשאלי רבנים ת תוכלי לטעון להגזמה

ב"ה שבמשפחתך הקרובה אין, צריך להודות הרבה על כל ילד בריא. את אולי לא יודעת אבל ככל הנראה כל מי שבמשפחתך עבר סקירה לקראת הריון אם נולדו לו ילדים ב10 שנים האחרונות

לא תמיד אפשר לדעת מכמה סיבות:44444
1. במחלות רצסיביות צריך ש-2 בני הזוג יהיו נשאים. יכול להיות שבמשפחה יש נשאים אבל הם לא התחתנו עם נשאים או שכן התחתנו אבל ב"ה לא נולד ילד "חולה".

2. במשפחות קטנות אין מספיק "על מי לבדוק".

3. יכול להיות שיש במשפחה זוג ששניהם נשאים והן נכנסים להריון בהפריה חוץ גופית ולא משתפים בזה את המשפחה.

4. נשאות של עובר במחלות תורשתיות מתגלית יחסית בשבועות מוקדמים של ההריון. מאד יכול להיות שלזוג במשפחה היה עובר חולה והם עשו הפסקת הריון ולא פרסמו את העניין.

25% זה בכלל לא נמוך. ובעצם כשיולדים כמה ילדים הסיכוי שאחד44444
מהם יהיה פגוע עולה.
אגב, זה לא אומר שאסור להתחתן יש פתרונות אבל הם לא הכי נחמדים בלשון המעטה....

אפשרות ראשונה: הפריה חוץ גופית. זה לא תהליך נחמד במיוחד.... וגם מבחינה כספית מילד שלישי והחאה המדינה לא מממנת וזה יקר...

אפשרות שניה: הפסקת הריון בשבועות מוקדמים.
היום ניתן לגלות יחסית ממש בתחילת הריון על נשאות של העובר.

לדעתי הלכתית האפשרות הראשונה עדיפה, אבל אני לא פוסקת הלכה.
הלכתית זה מושפע מגורמים שוניםמישי' מאפושו'
כמו הסכנות, השכיחות, תוכלת החיים ועוד.
ובדיוק בשביל זה יש את מכון פועה, בשביל ייעוץ הלכתי מותאם כל מקרה לגופו.

ובכלל לא מפסיקים הריון של עובר נשא! נשואות היא לא מחלה.
מפסיקים הריון או מבצעים פעולות למניעת הריון חולה.
ברור שמפסיקים בגלל מחלה ולא בגלל נשאות.44444
אשמח למקורותmatan

באופן סטטיסטי זה לא אמור להשפיע באופן משמעותי...

ועדיין, אני קיבלתי מרבותיי שזו חובה על האדם לבדוק, וכבר חתמו רבנים רבים על החשיבות לעשות את הבדיקות.

מי שמוכן לקחת על עצמו את האחריות והטיפול והרבה פעמים האבדן של הילדים בטרם עת, אם זה באמת נכון מה שהבאת,

הוא בעל גבורה גדולה... מי שלא מעוניין לא מחויב וכדאי לו לעשות סקירה.

כך אמר לי רופא מומחה המטולוגיהאניוהוא
וכשדיברתי על כך עם הרב בורשטיין הוא הסכים שיש דעה כזו.
אם אני זוכר נכון את תשובתו - נדאג להיום ועד שיהיה בעיה של כולם נשאים - ימצאו פתרון גם לזה...
אבל אי אפשר להתעלם מהדעה הזו.

לי אישית הרב בורשטיין הסכים שאין מה להבדק
אני אשכנזי ואשתי תימניה.
מענייןmatan

לא פגשתי דעה כזו, את האמת שחיפשתי עכשיו במאגרי מידע ומחקרים... לא מצאתי כלום בינתיים על האמירה הזו.

גם לא לטייזקס (אצל תימנים באמת הנשאות נמוכה מאד)44444
לדעתי זה נכון סטטיסטית.44444
לדעתי מה שעובר לרופא בראש זה המצב הקיים בציבור החילוני ובדתי בחלק מהמקרים.
בציבורין הנ"ל הזוג כבר החליט שהוא מתחתן עכשין נשאר לבדוק איך הם יביאו ילדים לעולם.
הוא "בונה" על זה שאם יש נשאות יעשו הפריה חוץ גופית. בהפריה חוץ גופית יחזירו רק עוברים לא חולים ואולי ישתדךו אפילו לא נשאים ובעצם "ישביחו" את הזן. ככה גורמים ל"העלמת" גנים בעייתים.
העניין שבכל מקרה מה שהזוג לא יבחר כשנשא מתחתן עם נשא הוא לא מפיץ גנים של נשאות הגן נשאר בחברת נשאים.
כאשר נשא מתחתן עם לא נשא הגנים מופצים לחברת הלא נשאים.

דוגמא פשוטה:
טיי- זקס.

כשנשאי טייזקס מץחתנים עם נשאי טייזקס הגנים של הנשאות נשארים רק אצלם ולא מופצים.
כשהם מתחתנים עם לא נשאים מעגל הנשאים גדל כי מעבירים גן לילדים גם אם לא חולים.

זה בערך כמו שנשאות למחלות עדתיות היום מופצת בגלל ריבוי החתונות הבין- עדתיות.
מצד אחד הסיכוי לילד חולה יורד אבל הגנים מופצים יותר.

ברור. לכל עדה יש יחלות אחרות. בפועל הרב משותפות.44444
ועדות צפון אפריקה והבלקן נחשבים כמעט כ"מעורבים" כי יש בהן נשאות גם של ספרדים וגם של אשכנזים (באחוזים נמוכים יותר).
אז יש סיבה לעשות בדיקה בכלל?מקופח

לפי מה שעולה מדבריכם דור ישרים נוהגים יותר אצל חרדים ועדיף לעשות קופ"ח, וגם אז בכל מקרה האישה עושה קודם, אז כרגע אין לי סיבה לעשות זאת בכלל?

אם אתה לא בקשר מתקדםmatan
ואתה לא מעוניין בדרך אנונימית לבדור את הנקודה הזו לפני שאתה יוצא עם מישהי. אין סיבה טובה לדעתי לעשות את זה
לא רק שאין סיבה- קופ"ח למיטב ידיעתי לא נותנת.ענבל

בס"ד

אלה בדיקות שהם נותנים לזוגות שכאילו רוצים להיכנס להריון. דתיים עושים אותן בדרך כלל בשלב מאד מתקדם.

בכל מקרה קופ"ח לא מחלקת אותם לכל מאן דבעי.

מענייןברגוע
אז מי שרוצה לבדוק התאמה בתחילת הקשר צריך ללכת לדור ישרים, ועדיף כמה שיותר מוקדם כדי לא לשלם הרבה בשביל שהתוצאה תהייה מהירה.
יש עוד ארגון שעושה את זה חוץ מדור ישרים, שכחתי את שמו.ענבל
בס"ד

בכל אופן כן, זה העניין.
זה היתרון וגם החסרון. אישית נגיד לא הייתי עושה דור ישרים מראש גם אם היו משלמים לי על זה. לא רוצה לפסול מראש על דבר כזה.
"דורות" עובדים עם דור ישריםברגוע
אם התכוונת אליהם..
הם, כן.ענבל
לא בדיוק...matan
גם בקופ"ח אפשר לעשות ואין להן אפשרות אמיתית למנוע מהגבר לעשות זה רק כלכלי להן יותר.

מה שכן כדאי לבצע התאמה גנטית של הזוג. וזה פחות רלוונטי כשאין זוג.
זה גם חיסרון של דור ישרים, מניחים שאם אתה אשכנזי אתנ לא נשא של x ואם ספרדי אז לא של y כשהיום הרבה מאוד מעורבבים.
מממברגוע
מה הכוונה לבצע התאמה גנטית?
עם כל אחת צריך לעשות בדיקה מחדש?

אני לא כ"כ מבין בזה,
אבל אני יודע שדור ישרים שואלים אותך על המוצא של סבא וסבתא משני הצדדים,
כך שאם אתה רבע ספרדי נגיד הם ידעו מיזה.

אני גם שמעתי הרבה רבנים שאומרים לעשות דור ישרים, לא שמעתי אף רב שאומר ללכת לקופ"ח.
אני לא בקשר יומיומי עם דור ישריםmatan
אני יודע שהם לא עושים את כלל הבדיקות מסיבות שונות(חשש נמוך/חשש גבוה מדי וכו')

תסתכל למעלה בציטוט שהבאתי מהשיעור של הרב בורשטיין שמביא בדבריו שמכון פוע"ה שולח דווקא לקופ"ח
לא מדויקברגוע
הוא מדבר שם על זוג שידוע שיש להם בעיות (אם הבנתי נכון).

בכ"מ ראיתי במקום אחר במפורש שהם ממליצים ללכת לדור ישרים, ורק אחרי החתונה ללכת גם לקופ"ח (כנראה הם חוששים יותר משאר הרבנים)

בדיקות סקר גנטיות - מכון פועה
דור ישרים - מכון פועה
תקרא את כל השיעורmatan
הוא לא מביא את זה על זוג שיש להם בעיה, הוא מדבר לכתחילה על דייטים.

ובטח שגם מי שעושה דור ישרים מומלץ ללכת לקופ"ח כי לא סומכים ב100 אחוז עליהם...
התיחסות הרב בורשטין לנושא הנ"ל (נשלח לבקשתו).רבקה.

20180430191326.pdf

הקובץ סרוק מהעמוד האחרון לראשון....

בשמחות

המסקנות מדבריוmatan

למה נבחר דור ישרים - כי אנשים עלולים להתייחס לזה בצורה לא טובה ולפסול סתם על נשאות.

בכל מקרה צריך ללכת אח"כ לבדיקות בקופ"ח אחרי דור ישרים.

ואפילו מי שיש לו ילדים בריאים כדאי לו ללכת להיבדק.

אז גם דור ישרים וגם קופח?מקופח

או רק קופ"חmatan
דור ישרים זה רק למי שחושש שאם הוא יגיד שהוא נשא אז הבחורה תפסול בלי לבדוק אם זה רלוונטי לה בכלל...
אז כרגע אין לי סיבה לבדוק גם ככה?מקופח

תלויmatan

אם אתה רוצה לוודא לפני שאתה יוצא את הנושא הזה יש לך.

אם אתה מעוניין לחכות לקשר מספיק רציני בשביל זה, כרגע אין לך.

לדעתי יש לך סיבהברגוע
כי אני חושב שהרוב נבדקות בדור ישרים ולא בקופ"ח, ובשביל לבדוק התאמה צריך שגם אתה תבדק בדור ישרים.
זה לא סותר את זה שהן יכולות להיבדק בקופ"ח.ענבל
בס"ד

גם בעלי נבדק כבר בדור ישרים בתיכון, זה לא גרם לי ללכת להיבדק שם גם. בשביל מה לשלם להם עוד כסף?
לכן החלוקה היא כפי שמתן אמר, אם זה יגרום לפסילה מראש אז שייבדק. אם זה סתם כדי לדעת אז קופ"ח עדיפה.
זה לא מה שכתוב שם..ברגוע
מה שכתבת זאת הסיבה למה דור ישרים לא אומרים אם אתה נשא.

הוא לא כותב מה הסיבה,
אבל הוא אומר לעשות את הבדיקה של דור ישרים, ורק אחרי החתונה להשלים בקופ"ח.
תקרא שובmatan
הוא כותב למה בחרנו בשיטה הזו.
הוא לא דור ישרים.
הוא מסביר למה הם בחרו לכוון לדור ישרים ונותן טעם.
בטח במקרה הזה--בטל טעם בו טלה תקנה.
איזה עמוד?ברגוע
זה שכתוב למטה 6matan
הוא מסביר את הטעם לאי אמירת הנשאות, שזה הטעם של דור ישרים.
אם אין טעם יותר בדרך הזו למה ללכת בה?
זה בדיוק מה שכתבתי..ברגועאחרונה
למה? לא יודע.
יכולות להיות עוד הרבה סיבות,
אתה יכול לשאול אותו ספציפית על זה.

העובדה היא שגם פה וגם בתשובות שלהם באתר הם שולחים לדור ישרים ורק אחרי החתונה גם לקופ"ח.
מעורבים עושים בדיקות של 2 העדות.44444
אצל החרדים זה יותר נפוץברגוע
אבל יש גם הרבה דת"ל שעושים דרך דור ישרים
..העני ממעש
אמנם בגיל השידוכין אנחנו מאמינים, וכו'. ושומר פתאים ד'.- שכמובן זה נכון.!!

ישנו סרט תיעודי על מש' מנחליאל, עם שני ילדים חולים. נא לצרף לשיעורי חלמיש'.

ספציפית, קופה או דור ישרים, איני מבין גדול. אך מומלץ להגיע לבדיקה אחרי ש'ב, הסטוריה משפ', מוצא, וכו'.
מלא צרוד בגרוןמשיח בן דוד

בירור בצניעותחצלה

היי אשמח ממש לשמוע מנסיונכם מה הייתם עושים.

ביררתי הצעה ממש מעולה, נשמע שבחורה תורנית מבית תורני, החברה בטלפון אמרה לי כן היא דוסה, צנועה וכו וכו.

אני מגיע לדייט וקולט שהיא עם שרוול מעל המרפק, לא קצר קיצוני אבל מעל. לא שופט ולא שום דבר, מדבר רק מהנקודה שלי.

חשוב לי שאישתי תהיה צנועה עפ ההלכה, בזה אני בטוח. ואני לא יודע כל כך מה לעשות עם המצב עכשיו. לדבר איתה על זה ולהגיד שזה מפריע לי ? נראלי יכול לפגוע בה.לפסול על זה בלי להבין מה עומד מאחורי זה? נראלי חבל.

מה אתם הייתם עושים?

בנות - זה בסדר שידברו איתכן על זה? ואם כן, איך?

אישית, אני מעדיף קסם אישי על יופי.בנות רבות עלי

יש בנות שהן לא יפות, הן פשוט לא. אבל מהדרך שהן מתבטאות, וזה כולל את כל הדרכים האפשרויות (כן, התנא שנה דרך, מצחיק) במיוחד אלו שבטוחות בעצמן. או שאני בכלל מנסה להגדיר משהו שאני נמשך אליו ספציפית ולא יודע להגדיר אותו זו גם אפשרות. אולי, נראות צעירות לגילן אבל מתנהגות כבוגרות? אולי. למעשה אני די נוטה לחשוב שזה אכן זה.

נתקלתי במישהי כזו אתמול והיא עדין תקועה לי במחשבה וזה מוזר. אז בקיצור אם היית אתמול בפתח תקווה בהיפר מור תכתבי לי. סתם.

יפה. התבגרת, החכמת,למדת להסתכל לעומק ולא בחיצוניתפ.א.

ואי לגמרי אחי.בנות רבות עליאחרונה

אז מתחילים איתך, תרגישי בנוח?אחיקר

סתם מעניין אותי, בנות דוסות רוצות שיתחילו איתם? ברור שכל סיטואציה והמקרה שלה, אבל אשמח להתייחסות אם ליגיטימי ואיך?

באוטובוס? ברחוב? או באיזה שיעור מעניין? בהלל של הרב שמואל אליהו? או בשמחת בית השואבה במרכז? או סתם כששניכם רכזים באיזה תנועת נוער?

וישיר? או שמעדיפות שחבר יפנה לשאול אם רלוונטי בכלל? וישר זורמים או שעדיין ליגיטמי לבקש לברר? גם מצידו?

ואתן חשבתן על זה? רציתן פעם להתחיל אבל היה פשוט מוזר מידי? זה אמור להיות מרתיע?

תודה מראש

הדוגמאות שנתת הן של ציבור קווניקי- מרכזניקיחושבת בקופסא

בציבור הזה אני חושבת שזה יהיה פחות מקובל ויתקבל פחות טוב אצל בנות שזה הסגנון שלהן.

בציבורים כאלו כנראה יעדיפו לשלוח התעניינות דרך צד שלישי.

אם היית מדבר על שמחת בית השואבה במחניים, זה כנראה היה הרבה יותר מקובל ולגיטימי (שמעתי, שיש בנים ממחניים שקובעים חברותא עם בנות ממגדל עוז, ואז בטח העניינים יכולים להתגלגל, למרות שזו לא המטרה המוצהרת...)

מעניין אם קיימות גם בנות מחוץ למקומות האלוכְּקֶדֶם

רציתיהפי

התביישתי מאוד וגם חשבתי למה שהוא יגיד לי כן?

זה היה שיעור תורה הוא היה נראה בחור טוב

נעלבתי שהוא בעצמו לא פנה אלי חח זהו.. נראלי היה לא שייך לפנות אליו

אפשר להבין את הרצון שהבחור יפנהמתוך סקרנות

רק כדאי לקחת בחשבון שגם הגברים יכולים לפעמים לחשוש מדחייה(שלא לדבר על האווירה הרווחת בה נסיון חיזור תמים יכול בקלות להיחוות כ"הטרדה").

אני בעד שבחורה שבחור מוצא חן בעיניה, לא תחשוש לעשות את הצעד הראשון (אפשר גם דרך מישהו שלישי, אם חשוב לי שאת הדינמיקה בפועל, יוביל בהתחלה הבחור).

איזה חמודה את. בטח גם הוא רצה לפנות והתביישאורין

לענ"ד, יש בנות שכן, ויש שלא. אי אפשר לדעת מראשלגיטימי?

^^ברוקוליאחרונה

שליחת תמונה מלפני 15 שנה +- להצעותראומה1

הציעו לי הצעה והבחור העלה תמונה שלו מלפני עשור++++

איך אני יודעת? כי איכות התמונה ירודה מאוד ומטושטשת. וגם מצאתי בגוגל תמונה עדכנית שלו ממקום עבודתו.

הוא נראה אחרת לגמריי..

זה לא נעים בלשון המעטה וגובל בעבירה על הדיבר "לא תשקר"...

אין דיבר כזהבחור עצוב

אבל באמת מעצבן. תנוח דעתך,גם בנות עושות את זה.

ועל פי רוב גם שוכחות לעדכן את הגיל בכרטיס.

חחח אל תתפוס אותי על קוצו של יוד הרעיון הובןראומה1

"לֹא תַעֲנֶה בְרֵעֲךָ עֵד שָׁקֶר" גם כולל שליחת תמונה עדכנית

מה הרעיון לשלוח תמונה ישנה? שבדייט פתאום אתאהב באופי שלך?, אבל איך? אם ארגיש ששיקרת לי עוד לפני הדייט?

אולילגיטימי?

לא יודעת מה בדיוק קרה, אבל אולי -

מקור התמונה הוא לא הוא, אלא מציע ההצעה?

הרי אם אפשר למצוא בגוגל בקלות תמונה עדכנית, לא סביר שהוא יתעקש לשלוח תמונה ישנה. יכול להיות שזה סתם מה שמסתובב עם הכרטיס שלו - וזה לא הגיע ישירות ממנו.

עוד כיוון של לדון לכף זכות -

יכול להיות שמבחינתו, איך שהוא רואה את הדברים, הוא נראה בול אותו דבר, אז למה לטרוח לשנות??

נחמד נחמד אבל לא ואני הכי לומדת זכותראומה1

גם בפייסבוק יש לו תמונה אחת ישנה מאוד לפני עשור.

וההצעה נעשתה דרך בוט בינה מלאכותית שמצריך הרשמה אישית דדך הסלולארי הפרטי.

התמונה מלפני שני עשורים רואים לפי מבנה הפנים, משקל הגוף, צבע כל השיער שכבר האפיר, ועוד.

אני יודע לזהות תאריך של תמונות רק לפי איכות התמונהמשה

יש הבדלים בין מצלמות דיגיטליות של 200X לבין 201X לבין סמארטפונים של 2020+.

מה לגבי שיאומי מקשיםחתול זמני

ומה אם הטלפון פשוט שרד המון, המון זמן?

הם גרועים, אבל לא כזהמשהאחרונה

יש לכם מצלמה קצת אחרת

פעם ביקשתי מחבר שלי תמונה בשביל להעביר למישהיפשוט אני..

שמתי לב שבתמונה יש לו שיער מלא לעומת התקרחות שיש לו היום, וגם הבטן בתמונה הרבה יותר מחמיאה מהמציאות. אחר כך ראיתי שלצידו יש בקבוק קוקה קולה הנושא את שמו, וחיפוש זריז בגוגל הראה שהקטע עם השמות על הבקבוקים היה לפני למעלה מעשור...

אני בדיוק בשלב שבו הבטן מתחילה לפרוץ גבולותחתול זמני

צריך לדאוג לכמה שיותר תמונות מחמיאות

עד כמה אתם מרגישים שמודל הזוגיות של ההורים שלכםפתית שלג

משפיע על מה שאתם מחפשים בבן\ת הזוג או על מודל הזוגיות שאתם מחפשים?

אני בטוח שזה משפיע הרבה יותר ממה שאפשר לבחון בשכל, אבל עדיין זה יכול ללמד הרבה.

לי לקח המון זמן להבין כמה שזה משפיע עלי בין אם רציתי ובין אם לא. אולי אפרט בהמשך..

תדייק ותסביר את כוונתךפ.א.

אני שואל זאת כי הרבה דברים בזוגיות, באופי ההתנהלות הזוגית, ביחסים בין בני הזוג, נחשפים ומתגלים רק לאחר תקופה ארוכה שגרים ביחד.

לדעתי הרבה מה שאתה רואה כיום בבית, לטוב ולרע, לא בטוח שתוכל לאבחן בצד השני לפני הנישואים.

אני למדתי המון מהזוגיות של ההורים שליפשוט אני..

למדתי מה לא לעשות

גם אנירקאני

אותו דבר

השפיע בוודאיארץ השוקולד

בעיקר לטובהארץ השוקולד

מופתע שזה חריג

שאלה מעניינת.חתול זמני

בעיקר הוציא לי את החשק והמיץ.

הזוגיות שלהם מתאפיינת, לפחות מהמבט שלי, בחיכוכים מינוריים תמידיים, הרבה משחקי תפקידים גבר־אישה, ובפן החיובי דברים שאני מבין שנחמדים שלהם אבל פשוט לא נמצאים בעולם הערכים שלי.

מה שבסופו־של־דבר חיזק אצלי את המחשבה שלפחות עבורי, שאיני מצליח להפיק את החלק החיובי בזוגיות, זה רעיון עם נטו שלילי.

פעם חשבתיoo

שלמדתי מהם איך לא לנהל זוגיות והורות

היום אני יודעת שזה לא רק הזוגיות/ ההורות

אלא האדם באשר הוא

כי בסוף הזוגיות/ ההורות היא מראה של הבנאדם

גם אם לא רציתי להתנהל כמוהם (והצלחתי בהרבה מובנים)

יש חלקים שנשארו

השפעות מילדות

אפילו כאלה בתת מודע

תמיד יש ויהיה על מה לעבוד

לעשות נכון יותר

לי היו 2 מודליםעל הנס

אחד של ההורים

השני של הסבא וסבתא שגרו צמוד ממש

הדתדלתי לקחת את הטוב שראיתי משניהם.

מההורים שלי למדתי בעיקר מה לא

מהסבא וסבתא קיבלתי המון.

אבל קצת עיוות לי את המושג זוגיות כי סבא שלי היה בעל מהסרטים באמת.עשה הכל או כמעט לגמרי הכל ופינק את סבתא שלי ממש בלי סוף וממש נהנה מזה.

היא היתה ממש נסיכה שלו.

ברור. מכל אינטראקציה קרובה מושפעיםברוקולי

משפיע מאודadvfbאחרונה

בעיקר בהתנהלות בתוך קשר,

בסוף, זה מה שראיתי בבית. על בסיס זה, אני יכול לעצב את איך אני רוצה שהזוגיות שלי תראה.

שידוכיםאשר ברא

איך אתם מבררים מה קריטים לכם?

(שלא קשור למידות של האדם)-

לדוגמה נושא הצבא.

איך יודעים אם זה באמת באמת קריטי לי או שיכולה להבליג אם הבחור לא עשה או לא מתכנן אבל כן פעיל במישורים אחרים?

מרגישיםintuscrepidam

השאלה למה חשוב לך שהבחור יעשה צבאאביעד מילוא

האם זה דבר שמעיד על הבחור האם את מחפשת שיהיה בבית הערך של גיוס לצבא או שפשוט חונכת לזה? זה הבירור שאת צריכה לעשות על הערך הזה

האם משהו מרגיש לך חזק שהוא חסר או קייםארץ השוקולד

אם יש לך רגש חזק בנושא וזה מאוד מפריע לך אז זה קריטי לך, אחרת, זה כנראה לא קריטי

נניח שהייתי צריך לחיות עם הבן־אדם הזה 100חתול זמני

שנה,

האם המשהו הזה היה מציק לי?

לשאול שאלה אחתadvfbאחרונה

מה הדבר המהותי שמסתתר מאחורי הפרט הטכני?

ברור שהתשובה יכולה להשנות מאדם לאדם

גיל בייחס לבשלות לזוגיותאחד האם שומע

הציעו לי מישהי בת 19, מסיימת שנה שנייה של שירות לאומי. אני בן 23, בשירות קרבי. יש בינינו פער של 3-4 שנים, 3 שנתונים. ומשהו בזה ממש מפחיד אותי. בסוף אני אדם בוגר מאוד, ומשהו בגילאים האלה נשמע לי ממש ממש ילדותי. עכשיו ברור שאי אפשר להכליל, ויש מקרים הפוכים לגמרי וכו וכו. השאלה שלי היא מה הבירורים שהייתם עושים לגביה וגם לגבי עצמכם כדי להבין האם היא בוגרת ברמה שמתאימה למה שאני מחפש? אני מדבר גם על בירורים לפני שיוצאים (שזה איפה שאני נמצא כעת) וגם על בירורים תוך כדי הפגישות במידה ומחליטים לצאת..

בנוסף גם יש את החשש הפרקטי, שהיא, בניגוד לבנות בגילי, עוד לא התחילה בכלל לימודים, ולא יודע אם היא סגורה על הכיוון שלה בשנים הקרובות (אפילו אם יש לה תכנון מסוים ללמוד משהו)

תודההההה

לדעתי תתקדםחוזר תמיד לאשתי

אם אתה מבין שהיא בוגרת ומבינה תתקדם.

מאוד יכול להיות שיש פה משהו

תתקן אותיהפי

מה שקפץ לי מהפוסט הוא שנראה שאתה קצת בודק אותה דרך רשימת נתונים חיצונית גיל לימודים תכנון קריירה

לפני שבדקת מי היא באמת(:

בסוף, מקצוע או העובדה שהיא כבר התחילה ללמוד לא מעידים בהכרח על בגרות. הייתי מנסה לברר קודם מי היא כאדם מה הערכים שלה מה היא אוהבת , איך היא חושבת ומתנהלת ורק אחר כך מחליטה אם הפער ביניכם באמת משמעותי..

ברוראחד האם שומע

אבל בסוף קשה לברר את כל זה בבירורים שלפני.. לפני אפשר לברר לרוב דברים יותר טכניים, שלפעמים מעידים על בגרות וכו'

או שאני טועה, מוזמנת להאיר את עיניי(:

הממממממממממממממ.חתול זמני

האם עובד גם הפוך?

לדעתי, אין באמת איך לברר מראשלגיטימי?

אפשר לדון על מה זה בגרות.

ואולי כדאי לפרק את המושג הזה - לדוגמה, האם אתה מדבר על מודעות כלכלית? על יכולת להכיל מורכבויות?

אם אתה יכול לפרק את המושג הזה, אפשר לנסות מראש לברר, וגם בפגישות לדבר על הנושאים האלה.

אבל -

קח בחשבון שבירורים לא בהכרח מציגים תמונה מלאה. כל אחד מכיר מישהו בפן מסוים שלו, ואולי לא מודע ולא מכיר צדדים אחרים.

לגבי פער השנים,

אני לא חושבת שהגיל הכרונולוגי בהכרח מעיד על משהו. לכל אחד מאיתנו יש מסע בחיים, ואנחנו עוברים בתחנות שונות, והאישיות שלנו משתנה בהתאם. יכול להיות מישהי בגיל 19 שעברה מבחינה נפשית הרבה יותר ממך - לא שזה תחרות, אלא שגם לה יש חיים מלאים.

תמיד תפסתי את עצמי כאדם בוגר יחסית לחברות שלי; זה לא מנע ממני לצאת עם אנשים שצעירים ממני בכמה וכמה שנים - וגם אם היה בינינו פער כמו שאתה מתאר, אבל הפוך, לגבי הלימודים. גם מזה לא נבהלתי, כי מה זה כמה שנים של לימודי מקצוע יחסית לחיים שלמים ביחד?

ואולי זה קצת אירוני, אני חושבת שמי שיצאתי איתו עם הפער הגי גדול מעליי - היה אחד המדוייטים הכי פחות בוגרים שלי (לפי ההגדרות שלי), ודווקא עם לא מעט שצעירים ממני ראיתי בגרות גדולה יותר. כמובן שלא כולם, היו גם כאלה שהיו צעירים ממני, וממש לא בוגרים בעיניי - כשהפער שכתבת, כשאני בלימודים והם עוד לא יצאו מהישיבה (כולל לא עשהו עדיין צבא), יחד עם איך שהתרשמתי בפגישה - ראיתי שזה מאוד לא רלוונטי מבחינתי.

בקיצור, לדעתי צריך לבדוק לגופו של אדם. אם שאר הפרטים נשמעים לך טוב, לדעתי כדאי לנסות -

אבל --

רק אם אתה מגיע עם ראש (ולב) פתוח.

אם אתה כבר ירית את החץ ורק רוצה לצייר מסביב את המטרה, עזוב. אתה לא צריך להוכיח שום דבר לאף אחד. רק אם אתה מוכן לתת הזדמנות אמיתית לבחורה להביא את עצמה, לך על זה. אם אתה לא שלם עם זה, אם כל הזמן יהיה לך ציפור בראש שתגיד לך - היא ילדותית, אינפניטילית וכו' - חבל על הזמן שלכם.

תודה רבה!אחד האם שומע

.

בתחילת הדרך היה לי קשר עם פער דומהadvfb

ואני זוכר שגם היה לי חשש דומה וראיתי שהיא בוגרת והכל היה סבבה.

תחשוב על זה שהיא אחרי שנתיים שירות,

כמו שהשלב של הצבא מבגר אז ככה גם שירות לאומי, וממש לא פחות בדר"כ.

אתה יכול לשאול בבירורים איפה היא ביחס לרצון להתחתן, אם היא מתכננת ללמוד בקרוב, אם היא בכללי בחורה מקורקעת-מעשית שלוקחת אחריות על עצמה ועל הסביבה.

חוץ מזה, תזכור - יש בזה גם יתרון שהיא צעירה, זה משהו שאפשר מאוד להנות ממנו

מכירה לא מעטשלומית.

זוגות כאלה, אנחנו ביניהם (:

( עם פער של כמעט 5 שנים, אני הייתי בת 19 בחתונה)

בנות בגיל הזה הרבה פעמים כן בוגרות, והרבה מהן גם די סגורות על עצמן.

מה היא עושה שנה הבאה זה משהו שאתה כן יכול לבדוק בבירורים...

קיצור, לא לפסול על הסף

יש לי חברהרקאני

שהתחתנה כשהייתה בת 18

עם בן 24

אפילו תעודת בגרות לא הייתה לה

אבל היא הייתה בוגרת ובשלה

והם התאימו

גבולי, אבל עדיין נראה לי בסדרPaslash

בגיל 21 יצאתי עם מישהי בת 24, היה הרבה פחות ממה שחשבתי והיא הודתה שגם היא הופתעה.

תלוי כמה היא ספציפית בוגרתזיויק

אפחד לא הולך לדבר על המתיקות של התמונת שירשורכְּקֶדֶם

חן חןאריק מהדרום
עבר עריכה על ידי אריק מהדרום בתאריך י"ב באב תשפ"ו 22:59

אני לא בוחר את כל התמונות שמועברים לראשי אבל ספציפית זו בחרתי.

הפרש הגילאים לא באמת משנהאנונימי17

העיקר זה הגיל שלה, אולי לא מתאים לך מישהי בת 19 אבל אני חושב שהפרש הגילאים הוא משהו שלא תייחסו לו חשיבות כשתמשיכו בקשר.

השאלה שלך כאן מעוררת בי שאלההמגיד מרשש

האם אתה מספיק בוגר לקשר זוגי.

אסביר: שאלות כאלו לא מבררים אצל ההמון.

שאלות כאלו שואלים אצל אנשים שאתה יכול לסמוך עליהם.

בפורומים כאלו תקבל מגוון תשובות, ויכול להיות אפילו שמישהו יענה לך שהשאלה שלך מעידה על זה שאתה לא מספיק בוגר.

והוא בכלל לא מכיר אותך...

השאלה היא בסך־הכל אילו דברים אפשר לשאולחתול זמני

כדי לדעת שהיא בוגרת. אני מניח שלרוב הבנים הדתיים אין ניסיון עשיר מדי בדייטים בשלב הזה במיוחד לא בעניינים יותר נישתיםי.

לכן לא כזה נורא לשאול.

אתה רציני??אביבייי

3 שנתונים זה קלאסי

אני חושב שאפשר לחלק לג' חלקיםחתול זמניאחרונה

א' מה זה בדיוק בגרות בשבילך, מהבחינה שאתה מחפש? להיות סגורה על עצמה? מודעות כלכלית? יכולת לקחת אחריות? לא מפחדת מעבודה / מטלות? בגרות רגשית? חוסן נפשי? רצון להתבסס? יציבות? ברגע שזה יותר מוגדר / מפורק לגורמים יותר קל לבדוק.

ב' עד־כמה הגורמים הספציפיים חשובים לך, נניח אם היא בן־אדם מאוד יציב ובוגר רגשית אבל לא כזה סגורה על עצמה מבחינת לימודים כרגע ועדיין צריכה לחשוב, קריטי? או: אם היא פחות מבינה בפיננסים ויותר בקטע שאתה תנהל את החלק הזה, אבל כן יש לה כיוון ברור במה לעסוק? וכן הלאה וכן הלאה.

ג' ברמה הפרקטית מן־סתם יש דברים שאפשר לברר אצל אנשים (אדם צ'יל? או חרדתי ברמות? אחראית מעשית או קצת חולמנית כזאתי? חולמת על משפחה חתונה וילדים או עדיין רוצה להסתובב ולשוטט ברחבי דרום אמריקה? עושה דברים בבית או מחכה שמשהו יקרה?) ויש דברים שאפשר לברר איתה תוך־כדי תנועה (מה רוצה ללמוד/לעבוד? יותר מעניין אותה טיולים או השקעות ב-S&P500 או איך שלא קוראים לזה?)

פער בעומק100

היא במקום פשוט יותר, לא מסתבך, פחות שיחות עומק

יותר מעשית

והוא בשיח יותר עמוק.. וחשוב לו שיח גם כזה בקשר

יש מה לנסות?

אפשר לנסותהפיאחרונה

לראות גם את העומק שלה ולא רק את מה שנראה מבחוץ. הרבה פעמים אישה מבטאת את עצמה דרך רגשות ושם דווקא אפשר להבין מי היא באמת.

אולי יעניין אותך