צהריים טובים, אני מתלבט אם לעשות בדיקה גנטית דרך מכבי או דרך דור ישרים, מישהו בקיא בתחום ויודע מה עדיף ולמה? אני במכבי שלי...
קופ"ח או דור ישרים?מקופ"ח
דור ישרים זה למי שלא רוצה לדעתמשה
אם אתה רוצה לדעת ולא מפחד מזה - עדיף ללכת על ישר.
אבל דור ישרים לא עושים בדיקות מקיפות יותר?סביון
ההפךmatan
בעקרון מספיק קום"חהעוגב
קופת חולים.me.
עדיף אם אפשר בקופה.
דור ישריםחיהל'ה
וכאן זה באמת ממוקד יותר - למטרות חתונה..
וכל פעם רק בודקים טלפונית 'שניכם מתאימים (או בעברית - ששניכם אינכם נשאים של אותה הבעיה/מחלה) - בצורה הכי רגישה ונעימה.
וזה יעבוד רק אם גם הצד השני עשה שם.ותן טל
אבל יש קטע כזהמקופח
נכוןחלל הפנוי
כל החברים שלי שהתחתנו עשו רק בקופח
נכון, אחת הסיבות שקופ"ח עדיפה.ענבל
בדיקות בסיסיות חינם, רק האשה בודקת ורק אם היא נשאית גם הגבר בודק, מקבלים מכתב (אני קיבלתי גם באתר אבל זה במכבי וכי יש לי סיסמה) שמפרט את התשובות של הבדיקות וכפי שאמרו אפשר לקבל מידע על האפשרויות במידה ונמצאים נשאים של מחלה כלשהי.
אישית העדפתי את זה גם כי אני לא מחבבת את הקונספט של לבדוק לפני שמכירים. אנחנו עשינו ממש סמוך לאירוסין בעיקר בגלל לחץ של ההורים שלו שרצו לדעת שהכל בסדר לפני הוורט. חוץ מזה דור ישרים סתם בזבוז כסף וזמן. בקופ"ח התשובות הגיעו די מהר, בדור ישרים אתה צריך לשלם תוספת כסף כדי שהם יגיעו תוך שבועיים. לא מתאים לזוג שכבר בקשר (לדעתי) וסתם ברברת מיותרת לחלוטין.
קופ"ח, אפרט מאוחר יותר אם מישהו יזכיר לי על ידי תגובה
ענבל
אנחנו הלכנו על קופ"חאביגיל.
את מתחתנת?נפש חיה.
לא סתם בודקת בשביל הכיףבסדר גמור
אני שאלתי אותה.... ואשמח בלי ציניות תודה. זה לא נעים.נפש חיה.
בטעותבסדר גמור
קופת חולים עדיף לפי מה שידוע ליבסדר גמור
קופת חולים. הכי פשוט.הייזל
תלוי מאיפה אתה מגיע ומה את רוצה וצריךmatan
אז ככה:
דור ישרים -
בדיקות מאוד ספציפיות, רק על מחלות קשות מאוד, נבדקות לפי מוצא באופן כללי.
אנונימי, כל מה שאתה מקבל זה מספר.
לא עושים לזוגות, רק לבודדים.
אין מידע נוסף על מה ולמה.
לדעתי, לא בדקתי, אבל לא בודקים אצל נשים X שביר(זה בעצם יהפוך אותן לפסולות חיתון)
קופ"ח-
בדיקות למגוון רחב של נשאויות, ממחלות קשות ועד פגיעות קלות(פגיעות שמיעה לדוג'), מדורגות ונבחרות
על פי עץ מוצא אישי שנבנה עם מישהו שזה התפקיד שלו.
ככל שהמחלה קשה יותר והשכיחות גבוהה יותר, יש יותר ספסוד, כלומר על הרוב אתה משלם גרושים ואתה יכול לבחור
להוסיף מה שאתה מעוניין.
עושים לזוגות ומעדיפים לעשות לזוגות כדי לדרג טוב יותר את המחלות והספסוד.
אתה מקבל את כל המידע והוא נכנס לתיק הרפואי.
אצל נשים בודקים X שביר תמיד.
לסיכום-
דור ישרים היא מערכת שמתאימה להתנהלות חברתית ספציפית שבה לכולם יש דור ישרים, בודקים אותו עוד לפני שמתחילים
לצאת בשלב הבירורים ואם יש התאמה(נשאות של שניהם) אז לא יוצאים בכלל. המטרה של האנונימיות היא למנוע היזק לבחור\ה ולמשפחתם שאם ידעו עליהם שיש אצלם נשאות יברחו מהם כמו מאש ולא יהיו להם שידוכים כמעט.
קופ"ח מתאימה להתנהלות חברתית אחרת, כזו שבודקת את הדברים כאשר הקשר מתחיל להיות רציני יותר או לפעמים אחרי שכבר הוחלט שיש קשר. יש גמישות גדולה יותר. בד"כ האישה בודקת את הכל ואח"כ אם יש לה נשאות כלשהי הגבר בודק את הנשאויות באופן ספציפי. אם יש נשאות משותפת, ניתן לשמוע באילו דרכים ניתן להימנע מלידת ילדים פגועים(חלק מהטיפולים יחסית קלים לעומת טיפולים אחרים שהם קשים יותר).
בכל מקרה עוברים בדיקות גנטית בדרך ללידה, הדור ישרים פשוט "מבזבז" את התקציב הזה.
ממתי x שביר הופך אישה לפסולת חיתון?תנו לגדול בשקט
זה. לא יהפוך. יצטרכו לעשות הפריה חוץ גופיתאניוהוא
פשוט זה מה שmatan כתב...תנו לגדול בשקט
הוא התכוון שזה יהיה טריגר *לא* להתחתן איתה בגלל הנשאותנפש חיה.
כאן זה היבט מזווית לא הלכתית, אם הבנתי אותו נכון .
כי ככה דור ישרים עובד...matan
לפי דור ישרים אם הם יבדקו את זה, כל מי שינסה למצוא התאמה יקבל שיש בעיה לא ידעו באיזה צד אבל זה לא משנה, כי אין אף אחד שזה לא בעיה אצלו. אז הגברת המסכנה לא מתאימה לאף אחד = פסולת חיתון.
אם לא בודקים, איך יודעים? זו תסמונת שמצריכה טיפולים מורכבים ובדיקות מורכבות על מנת שייוולדו ילדים בריאים
בחברה החרדית בהחלט יכול לקרות מצב כזה.44444
וגם בחברה הדתית אף אחד לא התלהב להתחתן עם משהי עם איקס שביר44444
עדיף דור ישריםוהוא ישמיענו
והבדיקה מבוצעת ע"י יהודים יראי שמים.
מקוה שזה השיקול שמכוון את האנשים שניגשים להיבדק.
לפרטים http://www.doryes.com
אני מציע לך לשאול את הרב אליהו והרב בורשטייןmatan
באופן יותר ספציפי.
מה הצורך ביראת שמיים אצל מבצעי הבדיקה? גם כשאתה עושה משטח גרון אתה מציע לעשות כך?
הרבנים החרדים תומכים בשיטה הזו כי היא עוקפת התמודדות עם חברתיות עקומה שנוצרה. רבים לא חרדים תומכים
בשיטה כי היא מאפשרת פחות ילדים פגועים - לא ראיתי מעולם התנגדות של רבנים לבדיקות של קופ"ח.
לגבי הרב בורשטייןוהוא ישמיענו
https://www.kimizion.org/bur/bur.html
דברי הרב בורשטיין מוכיחים שלא ללכת לדור ישרים...matan

תשים לב שזה *בכלל* לא מדבר על זה...כימו
הייתי חייבת כדי לא להטעות פה אנשים..
שימו לב שכתוב בפירוש "...ומהם אחוזי הסיכוי של בן או בת הזוג לחלות בה לעומת אנשים אחרים באוכלוסיה",
ז"א: (למיטב הבנתי) שלא מדובר פה על בדיקות גנטיות כדי לברר אם יש סיכוי ללדת ילדים פגועים, אלא זאת הנחיה למשל למישהו ששמע שבמשפחה של הבחורה יש שכיחות רבה של מחלה מסויימת, שיבדוק עד כמה יש סיכון לאנשים ממשפחה כזאת להיות חולים לעומת שאר האנשים, כלומר הברור פה הוא על בריאות הבחורה, ולא על הילדים שיהיו בע"ה!
ככה שלא נראה לי בכלל שאפשר ללמוד פה משו לגבי השאלה של דור ישרים/ בדיקות גנטיות...
בקריאה נוספת אכן נראה כדבריךmatan
אבל אם זה כפי שאת אומרת מה שייך לעשות זאת כזוג, שכל אחד יעשה זאת בלי קשר לזוגיות...
נכון, זה באמת לא קשור להיותם זוגכימו
זה קשור לזה שכמו שבנאדם מברר על המיועדת שיש לה מידות טובות, שהיא בריאה בנפשה וכו, ככה במסגרת הברורים הוא גם מברר על בריאותה הפיזית, זה משו שיהיה קריטי להמשך החיים בלי קשר לילדים..
מקווה שהובנתי.
בגלל זה זה מוזר המיקום והקישור בין היותם זוג לבדיקה.matan
וההגדרה שאצלם הסיכוי הוא X...
זו הפעם היחידה שהוא מתייחס לנושא של בריאות בכל אותו שיעור...
לא מצליחה להבין זאת בדרך אחרת..כימו
כנראה ה"אצלכם" זה על תקן "אשתו כגופו"![]()
ושים לב גם לתחילת הקטע המצוטט. די ברור שמדובר על מחלות של בני הזוג עצמם. ואם זה שיעור שמדבר על ברורים אז עוד יותר מסתמן שזו הכוונה ("דור ישרים" זה משו שאולי כדאי לעשות לפני שנפגשים, אבל זה לא "ברור")
הוא מדבר על הכול כולל על הלפני...matan
זה פשוט מנוסח מוזר. בשיעורים האחרים מובא שהעניין של דור ישרים הוא לא בגלל איזה יתרון
אמיתי. אלא רק בגלל הקושי של אנשים לחשוב על נשאות.
ב"ה לא מכיר מי שזה שייך אליו הנושא הזה של להירתע מעצם הנשאות...
ולדעת הרב בורשטיין בכל מקרה אח"כ צריך ללכת להיבדק אז אח"כ יגלה שהיא נשאית ויתקשה עם זה?
ואם כבר..כימו
מתוך מאמר של הרב בורשטיין שמצאתי באינטרנט:
"...על כן כדאי עדיין בשלב הההיכרות שלפני הנישואין לעשות את הבדיקות המבורכות של "דור ישרים". כידוע, הקב"ה רצה שהאשכנזים ישתפרו, ועל כן הוא שלח להם מחלות תורשתיות רבות. אך במהלך השנים הוא שם לב שיש הרבה משתכנזים, ועל כן הוא שלח לכל עדה ועדה את המחלות המיוחדות לה.
עוד כדאי לפני החתונה לבדוק אם מחוסנים למספר מחלות, כגון אדמת, cmv ואבעבועות רוח, כפי שפרסמה הוועדה הבין-משרדית שארגן משרד הבריאות.
כיוון שגם בציבור שאינו חרדי עניין הנשאות למחלות מתפרש משום מה כבעייתי, כדאי לערוך את הבדיקות דווקא בשיטת דור ישרים (הנותנת תשובות התאמה ולא תשובה על נשאות).
אחרי החתונה יש לגשת ליועצת הגנטית של הקופה ולבקש ממנה לבצע בדיקת סקר למחלות גנטיות שיש סיכוי שהזוג נושא. היועצת הגנטית תברר את מוצא בני הזוג והוריהם, ועל ידי זה תוכל לייעץ להם אלו בדיקות לעשות. אחרי בירור רחב שעשינו עם מומחים ורבנים החלטנו שכדאי להמליץ שכל דבר שיש לו סיכוי של אחד ל-120 כדאי לבדוק. כמו כן יש לעשות בדיקות גם למחלות דומיננטיות כגון X שביר. דור ישרים לא בודק, בצדק, מחלות דומיננטיות כגון X שביר, כיון שהדבר יכול להטיל כתם קשה על האישה, ואיש לא ירצה להתחתן עִמה. כך האישה לצד בדיקת ה-X שביר תבדוק את הנשאות לשאר המחלות הדומיננטיות שהומלצו, ואם תתגלה בעיה, ייבדק גם הגבר (להקדמת האישה יש יתרון נוסף שהדבר יבוצע בזמן סביר!)."
תקראי מה הוא אומרmatan
למה דור ישרים?
"כיוון שגם בציבור שאינו חרדי עניין הנשאות למחלות מתפרש משום מה כבעייתי"
אז מי שזה בעייתי בעיניו שיעשה דור ישרים.
מי שלא, לא שייך אליו דור ישרים. למה ללכת פעמיים במקום ללכת פעם אחת לקופ"ח וזהו?
כי אף פעם לא תדע עם מי תתחתן
כימו
זה שזה לא בעייתי לי, זה לא אומר שלבעלי (המדהים והצדיק וכו') לעתיד לא תהיה שריטה קטנה...
כן, יכולים להיות אנשים מקסימים שגם עם כל ההסברים הרציונלים זה לא עושה להם טוב לשמוע שיש לו/לה נשאות..
קורה. כל אחד ושריטותיו...
לא מכיר הרבה אנשים כאלו שבגללם שווה להשקיע כמויות של כסףmatan
ואז ללכת להיבדק עוד פעם בקופ"ח...
רוב האנשים שאני מכיר זה ממש לא מפריע להם כל עוד זה לא מתבטא בחיים שלהם.
התכוונת גיס הרב קנייבסקיאניוהוא
כן סליחה, חתן של הרב אלישיבוהוא ישמיענו
לגמרי קופ"ח.מרב.
בדיקות נרחבות יותר, ידע ספציפי על מחלה כלשהי ולא "את וזלמן לא יכולים להתחתן כי יצאו לכם ילדים פגועים", ידע על אחוזי סיכון, בלי מחיר כמעט לעומת דור ישרים (אם אני לא טועה, הבסיסיות חינם- לפחות בלאומית- ואם רוצים להוסיף זה עולה עוד קצת... בסה"כ שילמתי אם אני לא טועה כ800 ש"ח על כל הבדיקות שהוצעו לי- מעבר לבסיסי וגם אלו עם הסיכונים הפחות גבוהים... זה בערך המחיר של דור ישרים שמציעים בדיקות בסיסיות בלבד)
בקופ"ח יש לך יועצ\ת גנטי, שאיתה את יכולה גם לבדוק מה הסיכויים לכל מחלה אם את נשאית, אם את והחבריקו נשאים (אה, בקופ"ח צריך שהאישה תעשה את הבדיקה ורק אם היא נמצאה נשאית גם הגבר צריך לבדוק נשאות לגן הספציפי כדי לבדוק מה הסיכויים שיוולד להם ילד פגוע.... נגיד אצלי ב"ה מצאו שאני לא נשאית בכלל, אז בעלי לא היה צריך גם לבדוק... לעומת דור ישרים שגם הגבר צריך לעבור את התהליך)
ובאופן כללי-
אני אישית רוצה לדעת לפני הכניסה להריון אם יש סיכוי לילד פגוע, ואם כן- מה אפשר לעשות כדי למנוע את זה או לצמצם פגיעות. אני גם בהריון עושה את כל הבדיקות האפשריות כדי לדעת, ואם צריך לטפל- איך ומתי לטפל. אני מאמינה שצריך לעשות השתדלות כמה שיותר גדולה כדי שהילדים שלנו יהיו בריאים. נכון שזה לא תמיד עובד (ונכון שהרבה מאוד ילדים פגועים הם מתנות משמיים, אבל עדיין היינו שמחים אם הם היו בריאים) אבל למה לא להשתדל ולנסות?!
^^^^^^^ ועשיתי גם וגם... לגמרי מיותר דור ישרים.שיראל.
חוץ מזה ששם זה לא מותאם למוצא (בעיקר מחלות 'אשכנזיות'), ובקופ"ח הם בודקים יותר ספציפית דברים שקשורים למוצא של שניכם..
אבל מסייגת:
אם לא עושים דור ישרים ורק קופ"ח - זה באמת רק בשלב מתקדם מאוד או כשהקשר סגור,
ואז אם יש בעיה אז אני לא בטוחה שכל הבחורים יסכימו להמשיך, על אף השלב המתקדם..
בדור ישרים אפשר לבדוק בכל שלב כי זה רק להרים טלפון, לעומת קופ"ח שבשלב מתקדם - זה כבר לא כ"כ פשוט לבטל..
דור ישרים מותאם לכל המוצאים.44444
כשאני עשיתי הם בעצצם אמרו לנו את זה..שיראל.
דווקא הסתכלתי באתר שלהם ויש לא מעט.....44444
סליחה על הניצלוש אבל מישהו יודע אם גם ספרדים צריכים?סוקרת חביבה
זה לא לאשכנזים בלבד??
יש בדיקה של דור ישרים לספרדיםגולני שלי
כולם צריכים סקירה גנטיתmatan
^^^^^ענבל
בס"ד
בקופ"ח שואלים מאיזה מוצא האשה ואז מתאימים את הבדיקות. אם הגבר צריך גם אז עושים את אותו תהליך.
מעניין שאך אחד לא דיבר או ביקש עד היום...כנראה חוסר מודעותסוקרת חביבה
או אמונה שיהיה בסדר..
קופ"ח עושים רק כשיודעים שרוצים להתחתן בדרך כלל.ענבל
בס"ד
דור ישרים שואלים בהתחלה ממש.
חוץ מזה יש הרבה שזה לא בראש מעייניהם, גם אני כזאת. עשינו את זה כשכבר ידענו שהתוצאות לא ישנו לנו ככה"נ ועשינו את זה בגלל לחץ של ההורים. מבחינתנו גם היה אפשר לעשות את זה לפני היריון.
זה לא מדוייק, יש רופאים שחולקים - וזו סברתםאניוהוא
אם תמיד נשאי יתחתן עם מי שאינו נשאי - זה יגרום לריבוי נשאים - ועוד כמה דורות לא יכולות להתחתן אחד עם השני בכלל
אבל כשמתחתנים באופן טבעי - קורה שנשאי מתחתן עם נשאית זה גורם לבעיות. לעיתים גם חמורות - אבל האחוז של הנשאים באוכלוסיה נשאר בערך זהה - ואז עוד כמה דורות ישארו גם כאלה שאינם נשאים....
וואלה נכון..עדיף להשאר עם התמימותסוקרת חביבה
באמת נראה לכם שאנשים מבטלים שידוך בגלל סיכוי כלשהו שיהיה איזה משהו?
אני משערת שאם כן אז רק אחוזים נמוכים מאוד
הפכנו להיות חרדתיים יתר על המידה!
ההורים שלנו לא עשו וגם לא ההורים של ההורים ואחורה..
כשמדובר על כל 50% מהילדים שיוולדו? 25%?matan
תבדקי רק את אלו שאם שני ההורים נשאים אז מדובר על אחד מארבעה, שנים או שמונה ילדים. בסדר. את הבעיות הקלות והלא נפוצות אל תבדקי.
הסטטיסטיקה שלך מוטעיתמישי' מאפושו'
לא רבע מהילדים חולים, *כל ילד* עם סיכון של אחד לארבע להיות חולה.
זאת אומרת שמתוך שמונה ילדים זה יכול להיות כולם וזה יכול להיות אף אחד.
תמימות זו שלמות לא קפיצת מאה מטר לבריכה בלי לבדוק אם יש מיםmatan
זאת הגזמה..סוקרת חביבה
אם יש יסוד סביר להניח שמישהו נשא של איזשהי מחלה גנטית שיבדק
אבל מי שלא, למה לו?
למה למלא את הראש בפחדים וחרדות סתם?
אצלינו במשפחה כולל המורחבת אין כלום ב"ה .
מישהו כתב שהוא קיבל היתר מרב לא להבדק..זה רציני כאילו? אני בשוק.
כמה ילדים פגועים אתם מכירים במציאות?
יותר מדיmatan
ב"ה שבמשפחתך הקרובה אין, צריך להודות הרבה על כל ילד בריא. את אולי לא יודעת אבל ככל הנראה כל מי שבמשפחתך עבר סקירה לקראת הריון אם נולדו לו ילדים ב10 שנים האחרונות
לא תמיד אפשר לדעת מכמה סיבות:44444
2. במשפחות קטנות אין מספיק "על מי לבדוק".
3. יכול להיות שיש במשפחה זוג ששניהם נשאים והן נכנסים להריון בהפריה חוץ גופית ולא משתפים בזה את המשפחה.
4. נשאות של עובר במחלות תורשתיות מתגלית יחסית בשבועות מוקדמים של ההריון. מאד יכול להיות שלזוג במשפחה היה עובר חולה והם עשו הפסקת הריון ולא פרסמו את העניין.
25% זה בכלל לא נמוך. ובעצם כשיולדים כמה ילדים הסיכוי שאחד44444
אגב, זה לא אומר שאסור להתחתן יש פתרונות אבל הם לא הכי נחמדים בלשון המעטה....
אפשרות ראשונה: הפריה חוץ גופית. זה לא תהליך נחמד במיוחד.... וגם מבחינה כספית מילד שלישי והחאה המדינה לא מממנת וזה יקר...
אפשרות שניה: הפסקת הריון בשבועות מוקדמים.
היום ניתן לגלות יחסית ממש בתחילת הריון על נשאות של העובר.
לדעתי הלכתית האפשרות הראשונה עדיפה, אבל אני לא פוסקת הלכה.
הלכתית זה מושפע מגורמים שוניםמישי' מאפושו'
ובדיוק בשביל זה יש את מכון פועה, בשביל ייעוץ הלכתי מותאם כל מקרה לגופו.
ובכלל לא מפסיקים הריון של עובר נשא! נשואות היא לא מחלה.
מפסיקים הריון או מבצעים פעולות למניעת הריון חולה.
ברור שמפסיקים בגלל מחלה ולא בגלל נשאות.44444
אשמח למקורותmatan
באופן סטטיסטי זה לא אמור להשפיע באופן משמעותי...
ועדיין, אני קיבלתי מרבותיי שזו חובה על האדם לבדוק, וכבר חתמו רבנים רבים על החשיבות לעשות את הבדיקות.
מי שמוכן לקחת על עצמו את האחריות והטיפול והרבה פעמים האבדן של הילדים בטרם עת, אם זה באמת נכון מה שהבאת,
הוא בעל גבורה גדולה... מי שלא מעוניין לא מחויב וכדאי לו לעשות סקירה.
כך אמר לי רופא מומחה המטולוגיהאניוהוא
אם אני זוכר נכון את תשובתו - נדאג להיום ועד שיהיה בעיה של כולם נשאים - ימצאו פתרון גם לזה...
אבל אי אפשר להתעלם מהדעה הזו.
לי אישית הרב בורשטיין הסכים שאין מה להבדק
אני אשכנזי ואשתי תימניה.
מענייןmatan
לא פגשתי דעה כזו, את האמת שחיפשתי עכשיו במאגרי מידע ומחקרים... לא מצאתי כלום בינתיים על האמירה הזו.
גם לא לטייזקס (אצל תימנים באמת הנשאות נמוכה מאד)44444
לדעתי זה נכון סטטיסטית.44444
בציבורין הנ"ל הזוג כבר החליט שהוא מתחתן עכשין נשאר לבדוק איך הם יביאו ילדים לעולם.
הוא "בונה" על זה שאם יש נשאות יעשו הפריה חוץ גופית. בהפריה חוץ גופית יחזירו רק עוברים לא חולים ואולי ישתדךו אפילו לא נשאים ובעצם "ישביחו" את הזן. ככה גורמים ל"העלמת" גנים בעייתים.
העניין שבכל מקרה מה שהזוג לא יבחר כשנשא מתחתן עם נשא הוא לא מפיץ גנים של נשאות הגן נשאר בחברת נשאים.
כאשר נשא מתחתן עם לא נשא הגנים מופצים לחברת הלא נשאים.
דוגמא פשוטה:
טיי- זקס.
כשנשאי טייזקס מץחתנים עם נשאי טייזקס הגנים של הנשאות נשארים רק אצלם ולא מופצים.
כשהם מתחתנים עם לא נשאים מעגל הנשאים גדל כי מעבירים גן לילדים גם אם לא חולים.
זה בערך כמו שנשאות למחלות עדתיות היום מופצת בגלל ריבוי החתונות הבין- עדתיות.
מצד אחד הסיכוי לילד חולה יורד אבל הגנים מופצים יותר.
ברור. לכל עדה יש יחלות אחרות. בפועל הרב משותפות.44444
אז יש סיבה לעשות בדיקה בכלל?מקופח
לפי מה שעולה מדבריכם דור ישרים נוהגים יותר אצל חרדים ועדיף לעשות קופ"ח, וגם אז בכל מקרה האישה עושה קודם, אז כרגע אין לי סיבה לעשות זאת בכלל?
אם אתה לא בקשר מתקדםmatan
לא רק שאין סיבה- קופ"ח למיטב ידיעתי לא נותנת.ענבל
בס"ד
אלה בדיקות שהם נותנים לזוגות שכאילו רוצים להיכנס להריון. דתיים עושים אותן בדרך כלל בשלב מאד מתקדם.
בכל מקרה קופ"ח לא מחלקת אותם לכל מאן דבעי.
מענייןברגוע
יש עוד ארגון שעושה את זה חוץ מדור ישרים, שכחתי את שמו.ענבל
בכל אופן כן, זה העניין.
זה היתרון וגם החסרון. אישית נגיד לא הייתי עושה דור ישרים מראש גם אם היו משלמים לי על זה. לא רוצה לפסול מראש על דבר כזה.
"דורות" עובדים עם דור ישריםברגוע
הם, כן.ענבל
לא בדיוק...matan
מה שכן כדאי לבצע התאמה גנטית של הזוג. וזה פחות רלוונטי כשאין זוג.
זה גם חיסרון של דור ישרים, מניחים שאם אתה אשכנזי אתנ לא נשא של x ואם ספרדי אז לא של y כשהיום הרבה מאוד מעורבבים.
מממברגוע
עם כל אחת צריך לעשות בדיקה מחדש?
אני לא כ"כ מבין בזה,
אבל אני יודע שדור ישרים שואלים אותך על המוצא של סבא וסבתא משני הצדדים,
כך שאם אתה רבע ספרדי נגיד הם ידעו מיזה.
אני גם שמעתי הרבה רבנים שאומרים לעשות דור ישרים, לא שמעתי אף רב שאומר ללכת לקופ"ח.
אני לא בקשר יומיומי עם דור ישריםmatan
תסתכל למעלה בציטוט שהבאתי מהשיעור של הרב בורשטיין שמביא בדבריו שמכון פוע"ה שולח דווקא לקופ"ח
לא מדויקברגוע
בכ"מ ראיתי במקום אחר במפורש שהם ממליצים ללכת לדור ישרים, ורק אחרי החתונה ללכת גם לקופ"ח (כנראה הם חוששים יותר משאר הרבנים)
בדיקות סקר גנטיות - מכון פועה
דור ישרים - מכון פועה
תקרא את כל השיעורmatan
ובטח שגם מי שעושה דור ישרים מומלץ ללכת לקופ"ח כי לא סומכים ב100 אחוז עליהם...
התיחסות הרב בורשטין לנושא הנ"ל (נשלח לבקשתו).רבקה.
המסקנות מדבריוmatan
למה נבחר דור ישרים - כי אנשים עלולים להתייחס לזה בצורה לא טובה ולפסול סתם על נשאות.
בכל מקרה צריך ללכת אח"כ לבדיקות בקופ"ח אחרי דור ישרים.
ואפילו מי שיש לו ילדים בריאים כדאי לו ללכת להיבדק.
אז גם דור ישרים וגם קופח?מקופח
או רק קופ"חmatan
אז כרגע אין לי סיבה לבדוק גם ככה?מקופח
תלויmatan
אם אתה רוצה לוודא לפני שאתה יוצא את הנושא הזה יש לך.
אם אתה מעוניין לחכות לקשר מספיק רציני בשביל זה, כרגע אין לך.
לדעתי יש לך סיבהברגוע
זה לא סותר את זה שהן יכולות להיבדק בקופ"ח.ענבל
גם בעלי נבדק כבר בדור ישרים בתיכון, זה לא גרם לי ללכת להיבדק שם גם. בשביל מה לשלם להם עוד כסף?
לכן החלוקה היא כפי שמתן אמר, אם זה יגרום לפסילה מראש אז שייבדק. אם זה סתם כדי לדעת אז קופ"ח עדיפה.
זה לא מה שכתוב שם..ברגוע
הוא לא כותב מה הסיבה,
אבל הוא אומר לעשות את הבדיקה של דור ישרים, ורק אחרי החתונה להשלים בקופ"ח.
תקרא שובmatan
הוא לא דור ישרים.
הוא מסביר למה הם בחרו לכוון לדור ישרים ונותן טעם.
בטח במקרה הזה--בטל טעם בו טלה תקנה.
איזה עמוד?ברגוע
זה שכתוב למטה 6matan
אם אין טעם יותר בדרך הזו למה ללכת בה?
זה בדיוק מה שכתבתי..ברגועאחרונה
יכולות להיות עוד הרבה סיבות,
אתה יכול לשאול אותו ספציפית על זה.
העובדה היא שגם פה וגם בתשובות שלהם באתר הם שולחים לדור ישרים ורק אחרי החתונה גם לקופ"ח.
מעורבים עושים בדיקות של 2 העדות.44444
אצל החרדים זה יותר נפוץברגוע
..העני ממעש
ישנו סרט תיעודי על מש' מנחליאל, עם שני ילדים חולים. נא לצרף לשיעורי חלמיש'.
ספציפית, קופה או דור ישרים, איני מבין גדול. אך מומלץ להגיע לבדיקה אחרי ש'ב, הסטוריה משפ', מוצא, וכו'.
מלא צרוד בגרוןמשיח בן דוד
רגש - מתי הוא אמור לבוא?יובללל
מעביר שאלה מחבר שאין לו חשבון בפורום (:
אני יוצא עם מישהי כבר 8,9 פגישות (לא סגור על זמן כי זה תוך כדי צבא), וממש נחמד לי איתה. יש ביננו התאמה לדעתי כמעט בהכל ממה שדיברנו עליו עד עכשיו. השקפה, תורניות, תרבות וכו. יש לנו צחוקים ביחד, וכשנפגשים יכולים לשבת 4-5 שעות בכיף לגמרי ואפילו יותר. הקטע הוא שאני לא מרגיש. (או שאני לא יודע אם אני מרגיש?). היא הראשונה שאני יוצא איתה (מאז התיכון כן?(;), ולכן אני לא יודע מה אמורים להרגיש. אבל המצב הוא שאין לי "פרפרים בבטן" או משהו כזה. פשוט ממש נחמד לי להיות ולבלות איתה. טוב לי איתה סה"כ בשגרה. אבל אין משהו מעבר, אין רגש כזה חזק כמו שדמיינתי שיהיה לי כשאהיה בקשר. וזה מתחיל להפחיד אותי. האם אני פוגע בנו בזה שאני ממשיך למרות זה? זה משהו שמשתנה? מה אמורים בכלל להרגיש אחרי זמן כזה?
בסוגריים אני אגיד שיש פער קטן שהפריע לי מההתחלה וזה שהיא טיפה יותר גבוהה ממני, וזה הרתיע אותי בהתחלה. אבל אני מתחיל לחשוב שאולי יש לזה קשר על משיכה ורגש?
ממש אודה לעזרתכם!!!
נשמע שיש לך הרבה דמיונותintuscrepidam
ואתם לא מעמיקים את הקשר בכך שכל פגישה שלכם זה צחוקים וכיף ונמנעים מלהעמיק את הקשר. לא ברור אם החלטת שאתה רוצה להתחתן, בטח שלא ברור אם החלטת להתחתן איתה, ומתוך כך אתה חוזר לתירוץ הגובה ששמרת לך מראש, שלא השתנה מאז שהתחלתם להיפגש.
הייתי שמח לנסות לסייע לך אם תענה איפה אתה עומד ביחס לכל מה שאמרתי, אולי הכל הבל, רק אתה יודע.
מענייןיובללל
תענה על מה שכתבתיintuscrepidam
בהמשך לדבריךנקדימון
אוקיייובללל
החלטתי שאני רוצה להתחתן- כן. אני רוצה את זה מאוד, צמא לזוגיות ואהבה. אבל, לא יודע מה זה כי בחיים לא הייתי בדבר כזה.
לגבי להתחתן איתה, כמו שאמרתי המון דברים מתאימים לי, כיף ונחמד לי איתה אבל אין רגש.
ועניין הגובה, מההתחלה זה היה קשה לי זה נכון. לפעמים מפריע יותר ולפעמים פחות. עכשיו נראלי שזה פחות, אבל מפחד שבשכל שלי זה עדיין נתפס כמשהו פחות מושך אולי.
(היא דרך אגב סבבה עם הפרשי הגבהים ממה שאני שומע ממנה)
תרחיב בבקשהintuscrepidam
למה אתה רוצה להתחתן?
למה אתה צמא לזוגיות ואהבה?
אם אתה לא יודע מה זה אז למה אתה רוצה את זה? ולמה אתה רוצה משהו שאתה לא יודע?
מה זה אומר שאין רגש?
למה זה מפריע לך שהיא גבוהה ממך?
למה אתה מפחד ממה שאולי יש לך בשכל? ולמה שלא תבדוק בשכל שלך ותעדכן אותי?
אם נפגשים אחת לתקופהארץ השוקולד
קשה שרגש יווצר, שינסה למצוא דרך להיפגש בתדירות גבוהה יותר.
אם נפגשים רק אחת לתקופה ויש כיף, כדאי לנסות להעביר שלב ולהיפגש יותר, אחרת, חבל לדעתי על הקשר כי יהיה קשה לבנות אותו.
(אני הפסקתי קשר על דבר כזה אחרי שהבנתי לאחר מספר חודשים שאם עדיין נפגשים רק אחת לשבוע ולא יותר רגש כבר לא יבוא ולא נוכל לבנות משהו יחד כי כל פעם זה להיזכר מה קורה אצל האחר.)
ממה שאני מבין ממנויובללל
צריך יותר מפעם בשבוע כדי ליצור רגש לדעתיארץ השוקולד
יש מצב שהיא פשוט "ידידה"משה
ויש מצב שהקשר שלהם פשוט משעמם..
הראשון, להיפרד. לא מתאים.
השני - לעשות דברים ביחד. ללכת לקניות. לעשות הליכה. ללכת לבנות משהו ביחד (להתנדב ווטאבר). לא עוד "דייט".
מסכיםארץ השוקולדאחרונה
אתה נמשך אליה?הפי
זה מאוד פשוט כן או לא
( אצל גברים זה שונה מנשים גברים עד דייט 3 יכולים להגיד אם יש משיכה או לא אבל נשים זה שונה מאוד)
בנותכְּקֶדֶם
והאם הינכן זוכרות לצחצח גם בלילה?
כמו כן אנאכְּקֶדֶם
ובייחוד לא קולה!!!
כמה דרישות כפרה. מסכנות הבנות.אונמר
אני קראתיחתול זמני
שעדיף להימנע ממשחות שיניים מלבינות. ייתכן שהן מלבינות אבל הן משפשפות את האימייל (במיוחד פחם וכיו"ב).
פרדונטקס טוב לחניכיים אם יש בעיות חניכיים / חניכיים רגישות וכיו"ב.
סנסודיין repair (אם מכיל NOVAMIN) טוב לשיניים רגישות ה־NOVAMIN ממלא סדקים מיקרוסקופיים באופן דומה לאימייל או משהו כזה. מומלץ בחום זה גם נותן תחושה חלקה לשיניים.
חוץ מזה כמעט כולם אותו דבר. זה שיש מיליון סוגים בסוף כמעט כולם אותו דבר וכמעט אותם מרכיבים, זה confusion marketing. גם למשל בסנסודיין: יש כמה משחות עם כל־מיני כיתובים שונים אבל אם להסתכל על הרכיבים, זה בדיוק אותו דבר (ומחירים שונים...)
מומלץ להשתמש במברשות רכות. היעילות היא אותה יעילות אלא שהרכות פחות פוגעות בחניכיים / משפשפות את האימייל. אני אישית ממליץ על curaprox, ה־ultrasoft מדהים וגם די עמיד בהשוואה להרבה מתחרים.
צודק אחי, יש הרבה בנות שנראה שאכלו פופקורןintuscrepidamאחרונה
ובאו לפגישה.
אבל אפשר לשנות את זה אחרי האירוסין. תזמין אותה לשיננית או הלבנה.
מתגעגע למקום הזהחצילים
המקום הזה מתגעגע אליך לא פחותנוגע, לא נוגע
מה שהוא אמרברוקולי
תראו מה זהחצילים
בדוק אה?חצילים
שיהיה ברור
לא עברתי לנשואים טריים
אני לא בוגד
וגם אם כן, ובכל זאת שמך לא שכחנונוגע, לא נוגע
איזה משמח לשמוע את זהחצילים
באמת
שמע המקום הזה בלב שלי אין מה לעשות
מה מונע ממך להיות פה? ;)advfb
קל לי שבעז"ה שאתחתן אמשיך להיות פה.
אבל זאת רק תחושה, ימים יגידו
זה לא קשור לחתונהחצילים
חחחחחadvfb
מה יש לגבר נשוי לחפש פה?ראומה1
תובנות, מסקנות,חצילים
געגועים לאנשים שעברתי איתם פה לא מעט
ותמיד לדעת שמי אני בכלל
זה חשוב
אשה נוספתאריק מהדרום
חחח הצתת הריגוש התכוונת
ראומה1
עוד לאחצילים
אצלינו נוהגים אחרי 4 שנים
עם המקלחת של סוף תשעת הימים
הנושא מעניין כשלעצמוadvfb
גם אנחנו... ד"שהרמוניה
דש חמה אפילוחצילים
אהלן, מה שלומך?ארץ השוקולד
ישתבח שמו לעדחצילים
אברך כמו שחלמתי שנים
שמח בחלקי הטוב
מה איתך אח?
מדהיםזיויק
ממש! ברוך ה'חצילים
זה זכות מעל הטבע
אני אין לי מעצמי כלום על זה
ארץ השוקולדאחרונה
אח שלי הולך להציע נישואיןLavender
ואני בוכה מהתרגשותתת
כמה שזה היה צפוי אני פשוט מאושרת
אבא תודה
וואי מלא מזל"ט!! 🎉🎉🎉ל המשוגע היחידי
אמן תודה🙏Lavender
מאוד מאוד מרגש. מזל טוב!נחלת
תודה תודה❤️Lavender
מזל טובשפלות רוח
אמן ואמן תודה!Lavender
וואוזיויק
מרגש, מזל טובארץ השוקולד
טנקס🙏Lavender
ברוך ה'❤הרמוניה
💖💖💖Lavender
קרה כבר?זיויק
חחח עדיין לאLavender
אבל זה סופי ב"ה
תודה!
האם היא יפה???חתול זמני
(סתם)
האמת שלאLavender
וזה בכלל לא מעניין אותו
הוא אמר מזמן שזה יהיה הדבר האחרון שיעניין אותו באשתו...
חחחחחחחחחחחחחחחח וואי אל תגידי לה אבל.חתול זמני
חחח סומכת עליו שיגיד לה שהיא האישה הכי יפה בעולםLavender
היא יודעת שהוא שרוף עליה...
וואי, לא ציפיתי שזה יהיה התגובה שלך
ל המשוגע היחידי
חח למה לא?Lavender
אחים לא בהכרח דומים
כע ברור, אבל כאילו את אחותול המשוגע היחידי
את אמורה לפרגן ולהרים, : כן בטח!!! מהממממת!!!!! 🥰😍
משו כזה
חחח אבל אם גם הוא בראש כזה אז הכל טוב
אה חחח אין כמו כנותLavender
היא מהממת באופי שלה והכל טפו חמסה וב"ה
ולפני שהכיר אותה הוא בכלל לא היה בעניין של בנות או חתונה
והוא רוצה ואוהב אותה מלכתחילה אז אני לא רואה בזה בעיה לומר שהיא לא הכי יפה בעולם...(גם לא יפה באופן כללי, חביבה עם חן יהודי)
וואלה איזה יופיל המשוגע היחידי
תאמת שיש לי הערכה לזה,
ברור שצריך משיכה חיצונית גם,
אבל הפנימית זה הדבר שבסוף הכי מחבר. (לענ"ד)
חן חןLavender
בסוף זה גם עניין של אופי ומאד אינדיבידואלי לכל אחד
דייי לא, זה לא יפהאני:)))))
כאילו, את יכולה להגיד לנו ולאנשים אחרים אבל לא לאחיך
חחח כי לו זה לא מפריעLavender
אבל אני גאה לספר לכם שאני נותנת צ'אנס ויוצאת גם עם הבחורים שהם לגמרי קלאסיים מבחינה חיצונית
אין דבר כזה מישהו שלא אכפת לו מהמראה של אשתואני:)))))
תעשי רק דברים שאת שלמה איתם(:
כנראה שסף ה"אכפת" שלו במקום שונה לחלוטיןLavender
וחשוב לו מישהי שנראית נורמלי ולא מכוערת.
ואין לו עניין דווקא בבחורה "חתיכה".
אני עושה דברים שיש להם פוטנציאל שאהיה שלימה איתם😉
נכוןאני:)))))
בעיניו היא יפה, אל תגידי לו שהיא לא.
כאילו, זה לא נחמד, והוא עלול בסוף להאמין לך.
בעיניו היא חמודה ככל הנראהLavender
לא יודעת אם "יפה" בהגדרת הוליווד
ברור שלא אגיד לו, אני אחות טובה אחרי הכל
..אני:)))))
נכון, יפה
(❁´◡`❁)Lavenderאחרונה
שאלה
1212121212
היי 
אם מישהו/י כאן מכיר/ה באופן אישי-
אשמח לחוות דעת לגבי מאמנת לחתונה בשם יעל אמיתי.
אפשר לענות גם בפרטי
תודה רבה 
רק מזהירה מפניות של אנשים לא חיוביים.אונמראחרונה
תסנני מה שמתאים לך..
בהצלחה!
נראה לי כלו כל הקיצים, הראשונה שפונה אליחסדי הים
כן כן כןןמחפש שם
מנה אותי שליח ואצא אקדש לך אישה בשוקחתול זמני
עדיף שתקדש לו אישה מעזרת נשים בבית כנסתLavender
נשמע לי יותר מתאים בשבילו
לא בטוח שזה חכם דודשפלות רוח
זה לא בדיוק מספק אלא קנסחתול זמני
אייייישפלות רוח
חבל שרק עכשיו מגיע למסקנה כזאתעַלְמָה
לא בטוחה שזו האסטרטגיה הכי חכמה. אני נגידלגיטימי?
הייתי בורחת...
בהצלחה!
לא בטוחהנחלת
שזה רעיון כל כך טוב; ואם אחר כך, למרות שהיא צדיקה וצנועה (ואתה בטוח שהיא צדיקה וצנועה כמו שאתה
אוהב ומעריך), יהיו דברים נוספים חשובים שלא תסתדר איתם?
חושבת שכדאי וצריך לברר מה היה עד עכשיו עם פגישות; היו פגישות? מדוע הסתיימו?
מצידן? מצידך? מה הפריע לך? מה הפריע לה? אולי אתה "תקוע" עם איזו דרישה,
כיוון הסתכלות, ציפיות, ואינך מוכן להתגמש או משהו כזה?
כמובן שלא מכירה אותך בכלל, סתם הצעה.
ועל זה הדרך.
הוא כתב בצחוק...הרמוניה
אבל תגובה יפה
תודה ילדה.נחלת
כבר ראיתי את ההחלטה הזו שלו פעם באחד הפורומים הקדומים יותר.
הוא מדגיש צנועה וצדיקה. זה נפלא, אם זה יושב על מקום אמיתי,
בוגר, שלא מתעלם גם מדברים נוספים חשובים, לו והוא עדיין
פחות מודע להם.
כל יאוש הוא פתח לתקווהזיויק
מישהו פה בפורום פעם עשה את זהמשה
זה לא היה בדיוק ככה אבל זה בערך מה שהם מספרים.
נשמע חזקל המשוגע היחידי
מצאת את זה!משה
חחח דפדפתי להם בכ"א אחורהל המשוגע היחידיאחרונה
עד כמה להקפיד על הכלל של להציע לבן קודם.אנונימי 14
משהי מעבודה נראית לי מתאימה לחבר שלי.
הבעיה:
אני לא מספיק יודע לספר לו עליה..
אני צריך מס' של חברה שלה שהיא תוכל לספר לו עליה..
אבל אם אבקש ממנה מספא שך חברה היא כמובן תבין שיש לי הצעה, ואם לא אחזור אליה עם ההצעה היא תבין שנפל..
מלעשות??
מה הבעיה שתבין שהוריד?אני:)))))
אל תיקח את זה יותר קשה ממנה..
ואולי כדאי שתציע לשניהם בו זמנית? ותעביר מספרים של בירורים ושיחליטו לבד.
זה כזה נורא אם היא תבין שנפל?advfb
זה בכלל לא אישיו.לגיטימי?
א. אין שום בעיה להציע לאישה לפני הגבר.
ב. בעיני, אנשים שבוגרים מספיק בשביל להתחתן - מקבלים את זה בהבנה.
ג. עד כמה תסריט כזה נשמע לך מוזר?
שלום חברה מהעבודה, האם את במקרה פנויה?
מעוניינת לשמוע הצעה?
יש לי חבר מאוד X, וחשבתי שאולי הוא מתאים לך, אבל לא דיברתי איתו עדיין. אם זה מעניין אותך, אני יכול לשאול אותו קודם (ואשמח לקבל פרטים מסודרים שלך\מס' של חברה), או אולי הפוך, אני אספר לך עליו ותראי אם זה בכלל הכיוון?
אצלךבחור עצוב
עדיין, יש הרבה שבמצבים מסויימים יקבלו בהבנהadvfb
שיציעו להן קודם
לא אמרתי את ההעדפה שלי...לגיטימי?
אבל גם אפשר לשאול את אותה הבחורה מה ההעדפה שלה. אי אפשר לדעת מראש.
זה גם מאוד הגיוני האמתשפלות רוחאחרונה
מסכיםארץ השוקולד
אבל אני לא אישה.
עקרונית, באלגוריתם גייל ושפלי של שידוכים יש יתרון להיות זה שמציעים לו ראשון.
אפשר פשוטאשר ברא
לבקש בכללי את הפרטים.. ולהגיד שיש לך אולי רעיון וכו'..
לא לפתח כ"כ ציפיות, אבל כן להשיג את מה שצריך.
להציע לה קודםברוקולי
שאלת המשך במקום לפתוח שרשור חדשאנונימי 14
החבר הזה אני מאוד מעריך אותו, וחוושב שהוא מיוחד בשמחה, בקלילות, במידות שלו... והוא גם לומד חינוך ובעה משם בעתיד הוא יתפרנס.. ולפני התואר הוא התפרנס יפה מעבודה בחינוך בלתי פורמלי..
אממה - הוא כרגע עובד כמה חודשים בתור קופאי.. וישלו עוד שנה לפחות עד סיום התואר..
מניח שאני עושה מזה אישו יותר ממנו, אבל אני חוושש שאולי זה ירתיע את הבחורה/בכללי ירתיע בנות אחרות .. זה מתכון מראש לוותר כי אני לא משווק אותו טוב?
בהנחה שהגיל משנה.
אנחנו יותר קרובים ל30 מאשר ל25..
..אני:)))))
תציע וזהו, אתה לא צריך להתחתן איתו
באמת יכול להרתיע..אשר ברא
אבל לדעתי צריך להציג קודם אצל כל הצדדים הטובים והחיוביים כפי שכתבת עליו..
ולציין שכרגע בשל הלימודים עובד כקופאי.
בסוף נשמע שכן יש לו כיוון בחיים, לומד וגם בעבר היה ברצף תעסוקתי.
לענ"ד כל הקטע של שידוכים, זה להאמין במי שאנחנו משתדכים.. אם אתה תעוף עליו, זה יועבר בהתאם למי שמקבלת את ההצעה
אדם שמחזיק מקום עבודה לא אידיאלי כדי לפרנס את עצמומשה
זה בעיקר מחמאה. לא חיסרון.
בהחלט. אפילו אם בניקוי חדרי מדרגות וכאלה.נחלת
מוטב לו לאדם שיפשוט נבלה בשוק ולא יצטרך לבריות - לא?
תקפוץ למים!לגיטימי?
יכול להיות שזה ירתיע אותה.
גם יכול להיות שירתיע אותה שהשם שלו מתחיל בא' ולא בי' (אותיות אקראיות).
יש דברים שבידיים שלך, ויש דברים שלא.
תנסה,
ומקסימום יגידו לא.
חבל על האנרגיות ועל המגדלים שאתה בונה כאן באוויר.
אין סיבה לוותר בעיני -
לנסות, ותשאיר להם את הבחירה אם להירתע או לא.
בהצלחה!
תודה לכולם..אנונימי 14
מתנות בשלב הדייטיםיובללל
אני יוצא עם מישהי משהו כמו חודש וחצי, והולך ממש טוב ב"ה. נחמד לשנינו בקשר וסהכ ממשיכים להתקדם בנחת.
העניין הוא שבא לי לעשות לה איזה משהו נחמד שיחבר ביננו עוד. לדוג חשבתי להביא לה משהו קטן סימלי, כמו פרח או איזה ספר עם הקדשה (או רעיונות אחרים שאני ממש ממש אשמח לקבל) ואני קצת מתלבט האם זה ילחיץ אותה. ובנוסף זה אולי קצת מוזר חחחח, אבל פרקטית, איך זה יהיה לה נוח לקבל זר פרחים ולהיתקע איתו כל הדייט?😂
קיצר, מתי לדעתכם מקובל/מצופה לתת מתנות בדייטים? האם לדעתכם הבנות מצפות לזה? זה מלחיץ?
ואם כן - מה הדברים שהייתם מביאים כדי לעשות שמח על הלב לצד השני?(:
דעתי האובייקטיבית:חתול זמני
– חודש וחצי מוקדם מאוד בשביל מתנות (יש לי משלוחים שלקח להם יותר משלושה חודשים להגיע...)
– אל תביא פרחים אין איך להסתובב עם זה בדייט והיא לא חברה שלך (היא תהיה אחרי החתונה)
– בשלב זה אל תהיה רומנטי מדי ואל תגזים זה יכול להיות נורא מלחיץ וקרינג'
– מה שכן אתה יכול לעשות זה להביא דברים ידידותיים זולים ומתכלים, או נייטרליים לחתולין
– כי אם עוד שבוע זה לא יסתדר לכם מה תעשו עם כל הדברים האלה? מביך
הסבר: אני למשל בתור חתול זמני אוהב דובוני גומי. אם הייתי מזכיר זאת בפגישה, ומישהי הייתה מביאה לי דובוני גומי, זה היה נפלא ולא קרינג' בכלל. מישהי עשתה לי את זה עם מרשמלו וזה היה נורא חמוד.
אפשרות ב': נניח היא אוהבת ציור. אפשר לתת לה אריזה קטנה של עפרונות פחם / צבע או וואטאבר ממה שהיא אוהבת להשתמש בו.
תחשוב בכיוון של: "אם הייתי בחורה–" או נכון יותר: "אם הייתי הבחורה הספציפית הזאת, מה הייתי רוצַה לקבל ושלא יהיה קרינג'?"
..יובללל
חחחחח אם הייתי יכול לחשוב באמת מה בחורה הייתה רוצה העולם היה הרבה יותר פשוט(:
ותודה על הרעיונות! הבעיה שאין לה איזה חטיף או משהו שהיא אוהבת יותר מדי..
זה אחלה שלב לדברים מתכליםחושבת בקופסא
בהחלט מתנות זו דרך להביע עליית מדרגה בקשר, וקשר של חודש וחצי זה לא משהו שיכול להיגמר בלי התרעה תוך שבוע.
זה יופי של שלב לעוגה, פרחים וכדומה. (אתה יכול להחזיק לה את הזר באבירות במשך הדיט, ולתת לה אותו בסוף. רק תחשוב לאן היא חוזרת אחר כך, ולמי היא צריכה להסביר מאיפה היא קבלה את הזר)
ספר עם הקדשה לדעתי זה יותר מתקדם.
מה לגבי להצטלם ביחד? זה יכול להיות מאוד נחמד כשבעז"ה בהמשך יהיו לכם תמונות ביחד משלב הדייטים, ואם לא יסתדר מאוד קל למחוק אותן.
תודה!יובללל
אני לא חושבת שיש מקובל\מצופה כללילגיטימי?
יש מי שמצפה לזה,
יש מי שלא.
יש מי שזה ילחיץ אותה,
יש מי שלא.
מכיר "5 שפות של אהבה"?
מתנות זה שפה, ולא כל אחת דוברת אותה.
לדעתי,
יש משהו נחמד ויפה לתת משהו למי שיוצאים איתו.
בשלב מוקדם, כשיש עוד סימן שאלה - דברים מתכלים\בעלות נמוכה (נניח מחזיק מפתחות, ספל).
ככל שהזמן עובר, ובטוחים יותר בקשר, יפה להראות את הבטחון הזה גם במתנות -
אבל כן עם כוכבית: אם הקשר הזה ייגמר, שלא תתחרט על מה שהשקעת בו מבחינה כספית, ותקבל בהבנה אם היא לא תשמור את הדברים אצלה - יכול להיות שזה ישאיר אצלה משקעים.
לשים לב לאורך הקשר אבל גם לאיכות הקשרברוקולי
אפשר להביא דברים מתכלים
ואם בוחים להביא משהו אחר אז לכתוב הקדשה בנפרד
נחמד. מאוד.נחלת
זר פרחים - לא יודעת. תלוי. אותי זה היה מביך. (חושב להביא גם אגרטל?....)
אבל פרח אחד, לענ"ד זה מקסים. גם תשומת לב, וגם לא יותר מדי מלחיץ, מעיק, מביך (ואין צורך להביא אגרטל...כוס ח"פ
אפילו של המלון, אם אתם נפגשים שם, יהיה מספיק. וגם אם הפגישה בחוץ, היא יכולה להכניס אותו לתיק ואפילו להחזיק
אותו ביד עד תום הפגישה. אתם יכולים לעשות רוטציה בעניין....לא חושבת שיבול עד הסוף וגם זה לא מאוד חשוב.
(מלבד לפרח...).
חרצית, מה שקרוי כריזנטמה, הוא פרח עמיד. במיוחד בחורף. אלא שהוא מגיע בענף עם כמה
חברים כמוהו וזה כבר לא נראה כל כך טוב. כמעט כמו זר. מה עם גארבארה? יש בכל מיני צבעים יפים. אולי תבחר
לבן או צהוב. בקש מהמוכר לכרוך סביב הגבעול חוט ברזל, אחרת ראשו שח על גבעולו.
גם ורד ארוך גבעול בא בחשבון.
מה עם חטיף נחמד? טורטית לך ולה? (זה לא אישי מדי וחושבת שזה נחמד).
כל כך מרגשת אותי השאלה שלך. כל כך יפה. אתה, אין ספק, שתהיה בעל טוב!
לאחר החתונה, תוכל להביא כל שבת, זר פרחים נחמד. רק אל תשכח!
בהצלחה!
תודהיובללל
רבה על מה שכתבת בעיקר בסוף! חימם לי את הלב!
בע"ה
יצאתי פעם עם מישהישפלות רוח
והיא שאלה אותי באגב איזה חטיפים אני אוהב, והאמת לא ייחסתי חשיבות לשאלה כי זה היה תוך כדי משהו, פגישה הבאה היא באה לי עם שקית מלאה כל טוב והתעקשה שאני אקח אותה הביתה, אכן הובכתי לא אשקר אבל זה היה ממש יפה מצידה
נראה לי שדברים כמו ספר עם הקדשה / תמונה / או איזה מתנה(אפילו זולה) שהיא מתקיימת זה פחות מתאים כי אם זה לא יצליח? ובלי קשר דברים כאלו מביאים איתם איזושהי אמירה שבעיניי אחרי חודש וחצי פחות מתאימה, אולי לכם זה מתאים איני יודע, ואולי גם לי זה היה מתאים בקשר הנכון עם המישהי הנכונה, אין לזה כללים זה יותר מה אתם מרגישים-אם מרגיש לך מוגזם, יש סיבה. אם לא-מדהים.
אם אתה רוצה להעמיק בחיבורנקדימוןאחרונה
אז יש כאן את כל ההצעות של המצנות הקטנות והמתכלות, שזה בהחלט הכי מומלץ כי זה לא ישאיר משקעים פיזיים אלא רק זיכרון. אם בסוף זה יצליח אז הזיכרון יצטרף למכלול, ואם בסוף כל אחד ימשיך לדרכו אז זה זיכרון שיהיה קל לדפדף אותו הלאה. הרעיון של פרח אחד, כיו שהציעה נחלת, דווקא נשמע לי ממש מתאים. נשמע בדיוק על הגבול שאתה רוצה.
לחילופין, לא חייבים מתנות בכלל כרגע, ואם נוח גם לה אז שווה אולי לשקול "משחקים זוגיות" (חפש את הביטוי בגוגל. זה פרויקט של השאלת כרטיסי שיח מותאם לציבור שלנו).
יש לי חבר שזה השפיע ממש לטובה על הקשר שלהם שהיה טוב ממילא, ובמבט לאחור הוא אמר שזה ממש סייע להם להחליט להתחתן.