טוב.. לא כ"כ רגילה לכתוב כאן. כבר מזמן רציתי, אך לאחר השבת הזו, מרגישה שחייבת...
ב"ה נשואה לאדם מדהים. יש לנו ילדים מקסימים ואנו משתדלים מאוד לחנכם בדרך הערכים הטובים, התורה והמצוות. בביתנו יש מחשב עם סינון, אין טלביזיה ויש.. המון דברים אחרים. בעיקר, אהבה ונתינה (עם כל האתגר בגידול ילדים כשיש עומס יומיומי רב, אך זה כבר לשרשור אחר.. ). לא אוהבת הגדרות, אך אנו דתיים- תורניים (הסדר, קרבי, כיפה סרוגה, כיסוי ראש מלא, קביעת עיתים, שנינו עובדים ב"ה במקומות טובים..).
אני מגיעה ממשפחה מסורתית- דתית. משפחה יקרה, שמעניקה לנו המון. הקשר די טוב סה"כ. הם אוהבים ומעריכים מאוד את החתן שלהם, אך נראה שאינם מוכנים לקבל את הדרך בה בחרנו. מבחינתם, אנו קיצוניים בהשקפתנו. הדבר מתבטא בכך שכבר מלפני החתונה ניסו לשכנע אותנו בלי סוף להכניס טלביזיה לביתנו, הצעות לקיצור אורך החצאית (לא מספיק להם 3/4), הוצאת שיער מהמטפחת ועוד.. עם כל זה עוד ניתן להתמודד.
הבעיה היא, שבשנים האחרונות זה כבר מגיע לילדים שכבר מבינים. הם לא חוסכים מהם את ההערות הללו. למשל, הערות לבתנו שכ"כ יפה לה חצאיות קצרות יותר וכמה לא יפה לה ארוכות (גם כך קשה לנו עם זה שהיא מנסה להוריד מהאורך לפעמים), הערות מדוע איננו מרשים להם לקחת את בננו למשחקי כדורגל (האווירה שם אינה לרוחנו...), איזה שטויות זה שאנו לא רוצים להגיע בטיולים למעיינות וכד' (הלכנו אתם פעם אחת, אך לאחר שהופתענו שהיו שם גם נשים בבגדי- ים, כבר לא מוכנים לכך), מעין וויכוחים על מדוע אנו לא מרשים שהילדים ישתכשכו בבריכה ביתית בשבת (לאחיי אין בעיה עם זה שילדיהם ייהנו מזה), בריכות מעורבות, איזה כיף זה כשיש טלביזיה בבית וכמה הילדים שלנו מפסידים מהתוכניות היפות שיש (ב"ה בבית לא חסרות לנו אלטרנטיבות וגם, יש מנוי לערוץ תורני, דרך המחשב..). בנוסף, ירידות רבות על חרדים (חלק משכנינו חרדים, משפחות מקסימות!).
בכך פעם, אנו (בעיקר אני) מגיבים ומביעים את מורת רוחנו מכך. מבחינתנו, זה ממש לא לעניין שכל זה נעשה בנוכחות הילדים. בכל פעם, זה נגמר במעין "פיצוץ" ושיחות, אך שוב.. חוזר חלילה.
השבת, בסיטואציה השנייה, כשבעלי בדיוק יצא, כבר התפרצתי לגמרי. ביקשתי שכבר יפסיקו עם זה, שזה נמאס, ולצערי- בלהט הדברים גם צעקתי ואמרתי שאם זה ככה אנחנו מפסיקים להגיע (בד"כ מגיעים לשבת אחת לשלושה שבועות. במהלך השבוע, מאז שהילדים גדלו, משתדלים מאד להימנע מלשלוח אותם לשם ל"בייביסיטר", בעיקר בגלל הטלביזיה והמחשב בלי הסינון) . הדברים כוונו בעיקר לאמי היקרה והאהובה, שגם עוזרת לנו כ"כ הרבה, אך בעיקר היא זו שמעלה את הנושאים הללו כל פעם מחדש, כאילו "בצחוק".
שפכתי כבר יותר מדיי דמעות היום.
כמובן שהייתי צריכה להעביר שם שבת שלמה בכזו מתיחות.
כואב לי בעיקר, שעם כל ההשתדלות שלנו בחינוך הילדים, הם יהיו גם מושפעים מהם. הרי הם תמיד מציגים את "הכיף וה- למה לא?!"
, אז הכח שלך הוא להעביר אליהם את האחריות, החוסן וגם השמחה הרבה שיש בחיים של קדושה וצניעות.
