איך אתם נוהגים? אני בחוץ עומד מפני חילול ה' , בבית אני אומר פרק תהילים בעת הצפירה אך ממשיך בענייני.
באמת יש מן האמת בדברי החרדים שהעמידה אינה בהכרח מכבדת את זכר הנופלים. לנו הדתיים יש תהילים קדיש וכו'.
איך אתם נוהגים? אני בחוץ עומד מפני חילול ה' , בבית אני אומר פרק תהילים בעת הצפירה אך ממשיך בענייני.
באמת יש מן האמת בדברי החרדים שהעמידה אינה בהכרח מכבדת את זכר הנופלים. לנו הדתיים יש תהילים קדיש וכו'.
נוהגים לעמוד? תעמוד! למה לחפור יותר מידי??
גם כשאני בבית אני עומדת. זו מחווה של כבוד.
י"א שבצפירה יש מן חוקות הגויים. ואפילו אם לא, אני לא רואה בעמידה וחשיבה על הנופלים חלוקת כבוד לפי היהדות לפחות.
אם באמת העמידה לזכר המת הייתה כ"כ חשובה כבר חז"ל היו מכניסים אותה לדיני אבלות.
ואם המדינה תמציא שצריך לקפוץ על רגל אחת 3 פעמים לזכר הנופלים גם אז תעשי זאת כי כולם עושים?
בס"ד
אז לא..
אני אשב ואחשוב על מה שהיה..אגיד פרק תהילים..ואתרכז בזה כמה שאני יכולה לאות זכר.
שאלה:
כל חיי עמדתי בצפירה. לאחרונה (יום העצמאות האחרון) יצא לי לשמוע מאנשים שאני לומד בסביבתם, שהם לא עומדים בצפירה בגלל כמה סיבות כמו הידמות למנהגי הגוים(שאין זה החמרה לפיהם, אלא מובן מאליו). הרגשתי התרעמות פנימית גדולה. פניתי לראש הכולל. קיבלתי את התשובה הנ"ל ותוספת שקצת הרגיעה אותי, שכן מה יותר טוב מלהמשיך ללמוד תורה בשביל אותן נשמות קדושות, ולא להפסיק בשביל איזה מנהג גוים שלא עוזר כלל וכלל לנשמה. יש לציין שהכולל בנוי רובו אם לא כולו מחוזרי בתשובה, בדיוק כמוני. אודה לרב אם יוכל ליישב את דעתי.
תשובה:
בודאי שתפילה ולימוד תורה מועילים לעילוי נשמת הנופלים. אך מאחר שהעמידה המשותפת של כל הציבור ביחד לזכרם היא כבוד הנופלים מן הנכון לכבד את זכרם של מי מסר נפשו על עם ישראל. זה דומה ללויה שמלווים את הנפטר וזה כבודו. וכיון שחלק מהנופלים לפני נפילתם ראו בזה יחס נכון לנופלים וכך שמעתי מבחור אחד שראה בזה כבוד הנופלים ואתר כך אותו בחור עצמו נהרג. מן הנכון לכבדם. כמובן באותו הזמן יש לומר תהילים או תפילה לזכרם. איני מכיר מה עושים הגויים ולא ידוע לי שזה מנהגם. לפיכך איני מוצא סיבה לפרוש מהציבור המכבד את זכר הנופלים.
לא ידעתי! חשבתי שזה משהו שהמדינה קבעה...
איזה מוזר! עכשיו אהרהר בזה שוב...
בס"ד
תפסיק לדבר ככה על רבנים!.
וגם עומדים בשבל לכבד
וד"א. יש הרבה מנהגי גויים ש אנחנו עושים. ולא נדמה לי(לעניות דעתי) שיש עם זה כ"כ בעיה, כל עוד זה לא קשור לע"ז.
אם את ברחוב אז משום חילול ד' חובה!!! לעמוד. אבל שאת בבית או בחברת אנשים שמבינים את הטיפשות אז ברור שלא..
תכל'ס, מה זה יעזור למתים שנעמוד?? זה הליכה בחוקות הגויים!ואנו עמ"י, לנו יש את חז"ל שתיקנו לנו מה אנו צריכים לעשות בנושאים אלו ובכל נושא אחר...למה לנו לחקות את הגויים? לא מפני שניסינו לחקותם ולהתערבב עימם הייתה השואה??
אז הגויים המציאו את המנהג שמוחאים כפיים כשמישו' מסיים לדבר, אז לא תמחאו כפיים?
לדוג'
ככל הידוע לי, כיום הנוהג הזה קיים רק במלטה.
גם במקומות שהיה נהוג היה קיים בעיקר בצורה שונה מעט.
דרך אגב הכנסיה הנוצרית נגד הצפירה ג"כ.
גם אם הוא לא מכיר את המציאות בעניין, מה גם שהוא מתנסח בזהירות:" איני מכיר מה עושים הגויים ולא ידוע לי שזה מנהגם" לא ברור מה מצאת לכתוב בזלזול מופגן שכזה.
מסתבר שיש כאן מניע אחר, והלואי ואני טועה.
"..אין רפואה למכתו" יש כאן צורך בזהירות גדולה, תעשה חשבון נפש בעניין.
זה רב, לא אשתך!
דבר בכבוד, גם אם אתה לא מסכים!
יש כלם מדינה..לעמוד בצפירה זה לא סותר את התורה,ולכן תקבלו את מה שהעם שלכם קבע!!או המדינה..
זה שלנו כל הדברים האלה!!ואין בכלל שאלה אם לעמוד ברחוב..!!
הייתי בתצפית לכותל ולא עמדתי הצפירה אישה אחת כמעט רצחה אותי!!כי זה לא כבוד!!זה אגואיסטי לא לעמוד..מזה משנה מה התועלת?נזק זה לא!!
שלום, אני לא כ"כ רגילה לכתוב בפורומים, אז תסלחו לי על ההתפרצות. אבל קודם כל אני מוחה על ביזוי כבוד ת"ח! גם אם אני לא מבינה כלום בעניין- אסור לכתוב כך על רב בישראל. אני מרחמת על "ואלאד" שכנראה לא יודע מהי חומרת מעשיו, ומקווה שיחזור בתשובה שלמה במהרה.
לענייננו: מאז הגרוש אני לא עומדת בצפירה באופן עקרוני, כי אינני מכבדת שום החלטה ממלכתית של המדינה, וודאי לא עמידה חסרת מעש שאינה מועילה במאום לקורבנות. בקיצור, ביום השואה קמתי "קצת מאוחר", והתחלתי להתפלל ממש שניה לפני הצפירה. בדיוק בתחילת הצפירה, התחלתי להגיד את פרשת העקדה, (מתוך חוסר ידיעה האם היא נאמרת בין יושבין ובין מסובין, אני מחמירה ובד"כ עומדת) אז כמובן שנעמדתי. ובדיוק כשסיימתי- הסתיימה הצפירה.... וזאת היתה פעם ראשונה בחיי שבכיתי בזמן הצפירה. הרגשתי שאם צריך לומר משהו בצפירה- אז הקב"ה שלח לי את הקטע הכי שייך בעולם...
בכלל מאז הגרוש- אני מרגישה שבעצם הגרוש הוא קצת מקביל לעקידה: בעצם נלחמנו על משהו שעשינו אותו מתוך (ורק מתוך) צוו אלוקי: יישוב הארץ, בדם (ויזע). ודווקא הדבר הזה- שעליו צווינו- בסוף "נעקד" ונלקח מאיתנו. סתם הגיגים שלי, לאחר 3 שנים וחצי בלי בית אמיתי...
אין שום עניין של חוקות הגויים, כי חוקות הגויים זה רק משהו ללא שום הסבר כמו לירוק 3 פעמים כשרואים חתולה שחורה וכאלה מעשי שטות, או שזה דבר שאין בו צניעות- כמו לעשות בלורית. [אני לא זוכר את המקור]
יש משהו טוב בזה, שזה אולי הדבר היחיד שכל העם עושה אותו כמעט, עם ישראל כולו מתחבר לעבר למרות כל המחלוקות הזרמים והעדות.
פעם שאל מישהו את ה'חזון איש' "אולי נשים תכלת מהסיבה ש'אם לא יועיל לא יזיק'? ענה לו החזון איש אולי גם תשים משקפים ללא זכוכית מאתו טעם ש 'אם לא יועילו לא יזיקו'!"
נ.ב. לא באתי לפתוח שרשור על עניין התכלת, אלא להביא מוסר הסכל שלא עושים דברים שלא מועילים גם אם לא יזיקו, וודאי אם יש ספק הכי קטן לבעיה הילכתית בעניין!!!
כל עם ישראל עומד וזוכר את השואה (שיש בה מוסר השכל חשוב מאוד)/החיילים שנפלו על משמרתם (למענך ולמען עמ"י וא"י, ומאידך - גם למען התורה). אז בגלל תירוצים דחוקים ונסיון לפרץ גדר, ולהראות שאנחנו כועסים על המדינה בגלל הגירוש - נצא מהכלל?
שמעתם פעם את הפסוק: "וידום אהרון"(- למיטב זיכרוני נקרא אותו בשבת הקרובה)? הוא בא לומר שלאחר מות בניו, אהרון עמד ונדם לזכר בניו.
אז סליחה על השאלה וההתערבות, אבל אולי הגויים לקחו את המנהג הזה מהתורה שלנו???? ואולי הם באמת עומדים סתם אבל לנו יש יכולת לקדש את דקות אלו ובהם גם לרומם את הנרצחים ולזוכרם?!
חוץ מזה שאין שום איסור בתורה ללמוד דברים טובים, נכונים ומשמעותיים מהגויים -"חוכמה בגויים- תאמין", וכן, אם זה גורם לכך שבמשך דקה- שתיים כל עם ישראל יחשוב על משמעות ומהות נפילתם של חללי השואה וצבא ההגנה לישראל, אז לדעתי- דיינו.
כאחת תושבת הדרום
ני יכולה לספר על מעללי הצפירה
התלמידות בבית הספר בכו ונכנסו לפאניקה
וכן הקטנה שלי בת שנתיים
זה מזכיר לנו הרבה דברים טובים....
הצפירה לא עוזרת לנו להתפלל או להזכר באנשים דקושים
רק במדינה לא נורמאלית שלא יכולה להגן על אזרחיה!
http://www.shofar.net/site/ARDetile.asp?id=10624
"בעיניין למה החרדים לא עומדים בצפירה?!"
עם אמנון לוי- עיתונאי (חילוני).

קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?
בואו נארגן קבוצה ונתקדם.
ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.
אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..
תודה
אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.
אשמח למידע
בס"ד
שלום לכולם!
כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.
תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?
עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!
אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".
של יהודים בואו ורשו ארץ
ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..
אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר
והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.
אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף. (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)
הוא רוצה שננציח אותו
וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס
חווה על שם צרלי
קדימה. מי לוקח את הכפפה.
לטרמפ יש ישוב,
למה שלצרלי לא יהיה?

קפיץאחרונה