דיון: עמידה בשעת הצפירהכ"ך

איך אתם נוהגים? אני בחוץ עומד מפני חילול ה' , בבית אני אומר פרק תהילים בעת הצפירה אך ממשיך בענייני.

באמת יש מן האמת בדברי החרדים שהעמידה אינה  בהכרח מכבדת את זכר הנופלים. לנו הדתיים יש תהילים קדיש וכו'.

צודק, ואא"לט הרב אליהו אמר שיש בזה מחוקות הגוייםאנונימי (פותח)
אולי כדאיii
אולי כדאי שתיהיה לך איזה דקה שנה שתחשוב על מה שקרה....
למה לעשות עניין???דינה ברזילי

נוהגים לעמוד? תעמוד! למה לחפור יותר מידי??

גם כשאני בבית אני עומדת. זו מחווה של כבוד.

ל!!yosef13
חשבתי ועדיין אני חושב לעמוד בחוץ ובבית לא חיבים ואם אני יהיה בשרותים אז אני יעמוד?
לבירור הלכתי את קוראת חפירה?כ"ך

י"א שבצפירה יש מן חוקות הגויים. ואפילו אם לא, אני לא רואה בעמידה וחשיבה על הנופלים חלוקת כבוד לפי היהדות לפחות.

אם באמת העמידה לזכר המת הייתה כ"כ חשובה כבר חז"ל היו מכניסים אותה לדיני אבלות.

ואם המדינה תמציא שצריך לקפוץ על רגל אחת 3 פעמים לזכר הנופלים גם אז תעשי זאת כי כולם עושים?

זה זמן לחשוב!ii
בדר"כ שאני במקום ציבורי אני עומדת..אבל אם אני לא-אוהבת את אבא

בס"ד

אז לא..
אני אשב ואחשוב על מה שהיה..אגיד פרק תהילים..ואתרכז בזה כמה שאני יכולה לאות זכר.

ל- iiאנונימי (פותח)

לחשוב על מה

פרק תהילים יתרום הרבה יותר. המחשבה היא לא דבר ספונטני הזדהות היא משהו עמוק הרבה יותר.

ביהדות כל דבר הוא עניןאנונימי (פותח)

מה זאת אומרת?

אם זה חוקות הגויים אז ננהג כי מה כי החילונים עושים כך

אני מסכים שצריך ראש פתוח והכל אבל צריך ליזכור שיש גבול ומי שקבע אותו הוא אלוקים!!!

ולכן ןדאי צריך לעשות מכל דבר שנוגד לענין ,ענין!!!!!

ולא לדמיין כאילו ראש פתוח!!!!

יש גבול ולא אנחנו קובעים אותו!

לאפרופואנונימי (פותח)

לאפרופו שלום

אני מבינה את הגישה שלך ברחוב - יתכם שיש שם מישהו שעלול להיפגע. אבל ביננו הרי פרק תהילים עושה הרבה יותר עם הנופלים מאשר לעמוד סתם. לא חכמה לעשות דברים כי כך מקובל שאם יש דבר יותר טוב לעשות , עדיף.

עמידה בצפירה היא מנהג גויים וודאיואלאד
השאלה היא אם מדובר במנהג שנתאסר בתורה מפאת חוקות הגוי.

כלל המהר"י קולון (שהב"י מביא להלכה וכן הרמ"א בס' קעח) הוא שרק מנהגים שאין בהם תועלת הנראת לעין והמה תמוהים נאסרים מדין חוקות הגויים. עמידת דום לזכרון המתים אינה בכלל דבר המביא תועלת מוחשית, אך היה מי שרצה להתיר משום שדומה לשריפה על המלכים שהותרה בתוספתא בהדיא. אבל יש להשיב ששריפה על המלכים מעוגנת במציאות מוחשית, שזהו כבודם של המלכים שלא ישתמשו אחרים בכלי תשמישם, אבל עמידת דום אינה מסייעת למת באף עניין גשמי אלא היא נקבעה ע"י הנכרים כתקנה לציבור לשם זכרון, וזכרון הוא עניין ערטילאי שאינו מוחשי וע"כ יש לפקפק, ובפרט שמדובר באיסור דאורייתא שספקו לחומרא.
תשובה מהרב זלמן שליט"אgross

שאלה:
כל חיי עמדתי בצפירה. לאחרונה (יום העצמאות האחרון) יצא לי לשמוע מאנשים שאני לומד בסביבתם, שהם לא עומדים בצפירה בגלל כמה סיבות כמו הידמות למנהגי הגוים(שאין זה החמרה לפיהם, אלא מובן מאליו). הרגשתי התרעמות פנימית גדולה. פניתי לראש הכולל. קיבלתי את התשובה הנ"ל ותוספת שקצת הרגיעה אותי, שכן מה יותר טוב מלהמשיך ללמוד תורה בשביל אותן נשמות קדושות, ולא להפסיק בשביל איזה מנהג גוים שלא עוזר כלל וכלל לנשמה. יש לציין שהכולל בנוי רובו אם לא כולו מחוזרי בתשובה, בדיוק כמוני. אודה לרב אם יוכל ליישב את דעתי.

תשובה:
בודאי שתפילה ולימוד תורה מועילים לעילוי נשמת הנופלים. אך מאחר שהעמידה המשותפת של כל הציבור ביחד לזכרם היא כבוד הנופלים מן הנכון לכבד את זכרם של מי מסר נפשו על עם ישראל. זה דומה ללויה שמלווים את הנפטר וזה כבודו. וכיון שחלק מהנופלים לפני נפילתם ראו בזה יחס נכון לנופלים וכך שמעתי מבחור אחד שראה בזה כבוד הנופלים ואתר כך אותו בחור עצמו נהרג. מן הנכון לכבדם. כמובן באותו הזמן יש לומר תהילים או תפילה לזכרם. איני מכיר מה עושים הגויים ולא ידוע לי שזה מנהגם. לפיכך איני מוצא סיבה לפרוש מהציבור המכבד את זכר הנופלים.

החלק המגוחך בתשובהואלאד
"כיון שחלק מהנופלים לפני נפילתם ראו בזה יחס נכון לנופלים וכך שמעתי מבחור אחד שראה בזה כבוד הנופלים ואתר כך אותו בחור עצמו נהרג"

לפי הטיעון המבריק הזה, אם הנופלים היו מחללי שבת או אוכלי חזיר, עלינו לחלל שבת ולזלול חזיר כי זה מה שהם רצו.

וזה החלק של הבורות: "איני מכיר מה עושים הגויים ולא ידוע לי שזה מנהגם". מנהג עמידת דום ידוע כמעט בכל המדינות, החל מסין וכלה באוסטרליה. מילא שהוא לא יודע דבר שהוא ידע בסיסי, אבל מכאן ועד לפסוק פסיקה הלכתית על סמך הודאה בבורות של עצמו? זה כבר גובל בטמטום.
איזו עזות פניםכ"ך
לדבר כך על רב ופוסק חשוב כ"כ שכל הבנתך בתורה לא מגיעה לקרסוליו. פשוט חוצפה.
"פוסק חשוב" לא יכול להיות בורואלאד
לפיכך, יש שתי אפשרויות. האחת היא שהרב דנן אינו בור, והשניה היא שאינו פוסק חשוב. מכיון שמוכח בהדיא מתוך דבריו שהוא בור, שהמסקנה היחידה האפשרית היא שהאופציה השניה היא הנכונה.

והנה ההוכחה לבורותו -

צפירה ודקת דומיה בסין:

ויש עוד עשרות דוגמאות.

אופסי, לא ידעתי שזה מחוקות הגויים...!דינה ברזילי

לא ידעתי! חשבתי שזה משהו שהמדינה קבעה...

איזה מוזר! עכשיו אהרהר בזה שוב...

אין סתירה בין הדבריםכ"ך
אדרבא, אם צפירה היא אחת מחוקות הגויים עפ"י העקרון של מהר"י קולון והמדינה קבעה צפירה לאות זכרון, זה בדיוק האיסור.
אתה יכול לנסח את תגובתך בצורה מכובדת יותרכ"ך
גם אם הבנת הרב הייתה מוטעית בעניין דנן אין לך זכות לפצות את פיך בצורה משולחת רסן.
ואלאד -דייייאוריין

בס"ד

תפסיק לדבר ככה על רבנים!.

איזהו אפיקורס???זהו המבזה תלמידי חכמים(סנהדרין צט)The yehudi
פשוט אומרים פרק תהילים בזמן של הצפירהסתם משהי

וגם עומדים בשבל לכבד

וד"א. יש הרבה מנהגי גויים ש אנחנו עושים. ולא נדמה לי(לעניות דעתי) שיש עם זה כ"כ בעיה, כל עוד זה לא קשור לע"ז.

צודקת אומרים תהילים. אבל לעמוד??שירה כים

אם את ברחוב אז משום חילול ד' חובה!!! לעמוד. אבל שאת בבית או בחברת אנשים שמבינים את הטיפשות אז ברור שלא..

תכל'ס, מה זה יעזור למתים שנעמוד?? זה הליכה בחוקות הגויים!ואנו עמ"י, לנו יש את חז"ל שתיקנו לנו מה אנו צריכים לעשות בנושאים אלו ובכל נושא אחר...למה לנו לחקות את הגויים? לא מפני שניסינו לחקותם ולהתערבב עימם הייתה השואה??

אבל מה?שבונץ'

אז הגויים המציאו את המנהג שמוחאים כפיים כשמישו' מסיים לדבר, אז לא תמחאו כפיים?

לדוג'

עוד תשובה מרב אחראנונימי (פותח)
שאלה:
השנה הצפירות של יום הזכרון נפלו בדיוק באמצע תפילת שמונה עשרה בערבית, ובבוקר - באמצע לימוד סדר גמרא.
מה צריכים לעשות בכגון זה? (יש לציין שאין חשש של מראית עין של אנשים אחרים)

תשובה:
יש ערך גדול לעמידה בצפירה. הערך של העמידה בשעת הצפירה אין בה מחוקי הגויים משום שאנו מוצאים גם בתורה שבדרך זו אנו מכבדים ובדרך זו אנו זוכרים. תקיעת החצוצרות או לחילופין השופר דומים לצפירה. כך גם בערב שבת מצאנו את הצפירות כמעוררות לקראת דבר חשוב. העמידה ככבוד נלמדת ממקומות רבים. הדבר נלמד מהלכות כיבוד אב ומהלכות כיבוד רב.
יש ערך מוסף לצפירה בכך שכל עם ישראל כולו עושה מצווה זו באותה עת. יש בכך את המעלה של מצווה שנעשית ב"כנופיה" -בהקהל.
אולם במקום שאדם עסוק במצווה אחרת יש פטור של עוסק במצווה פטור מהמצווה. ודאי שהדברים נכונים לגבי תפילה שאסור להפסיק בה לשום דבר שהרי עומד בפני מלך וכיצד יכול כשעומד בפני מלך להפנות למצווה אחרת. לכן בודאי שאין להפסיק באמצע שמונה עשרה בשביל שמיעת הצפירה.
בנוגע לצפירה באמצע סדר בוקר. ראיתי על כך הנהגות שונות בין תלמידי חכמים. למרות שלגבי לימוד תורה לא נאמר הכלל העוסק במצווה פטור מהמצווה כשהמצווה לא יכולה להעשות על ידי אחרים, אולם ביטול בית המדרש באופן כללי הוא דבר שלא מבטלים אפילו למצוות גדולות. למעשה הייתי ממליץ לעמוד, אולם להמשיך ללמוד. את הכבוד לנופלים ניתן לעשות בבית המדרש בצורה ציבורית לאחר זמן.
לפי דעתי צריך מראש לזכור את שעת הצפירה ולארגן את היום בצורה שבצפירה תכובד מתוך ישוב הדעת והתאמה לעיסוק שאנו עסוקים בו.
בברכת שלום
המבזה תלמידי חכמים - אין רפואה למכתוender13

ככל הידוע לי, כיום הנוהג הזה קיים רק במלטה.

גם במקומות שהיה נהוג היה קיים בעיקר בצורה שונה מעט.

דרך אגב הכנסיה הנוצרית נגד הצפירה ג"כ.

גם אם הוא לא מכיר את המציאות בעניין, מה גם שהוא מתנסח בזהירות:" איני מכיר מה עושים הגויים ולא ידוע לי שזה מנהגם" לא ברור מה מצאת לכתוב בזלזול מופגן שכזה.

מסתבר שיש כאן מניע אחר, והלואי ואני טועה.

"..אין רפואה למכתו" יש כאן צורך בזהירות גדולה, תעשה חשבון נפש בעניין.

ביזוי ת"ח!!!!! הבעיה שאפילו לא הבנת מה הוא אמר!אנונימי (פותח)
הוא  לא אמר שהוא לא יודע מה הגוים עושים - אם הם עומדים או לא, אלא הוא דיבר על מה שהם עושים כשהם עומדים, והוא אמר שבאותו הזמן יש לומר תהילים או תפילה לזכרם.  
חוצפן!!!דאץ

זה רב, לא אשתך!

דבר בכבוד, גם אם אתה לא מסכים!

כך מסתברגל עיני
מפני חלול ה צריך לעמוד

מה עובר פה על אנשים?ברור שעומדים!!אנונימי (פותח)

יש כלם מדינה..לעמוד בצפירה זה לא סותר את התורה,ולכן תקבלו את מה שהעם שלכם קבע!!או המדינה..

זה שלנו כל הדברים האלה!!ואין בכלל שאלה אם לעמוד ברחוב..!!

הייתי בתצפית לכותל ולא עמדתי הצפירה אישה אחת כמעט רצחה אותי!!כי זה לא כבוד!!זה אגואיסטי לא לעמוד..מזה משנה מה התועלת?נזק זה לא!!

אתה רואה שזה לא ברור ויש חולקים..הרב כהנא צדק
לעמוד בצפירה? מעשה שהיהכסלו

שלום, אני לא כ"כ רגילה לכתוב בפורומים, אז תסלחו לי על ההתפרצות. אבל קודם כל אני מוחה על ביזוי כבוד ת"ח! גם אם אני לא מבינה כלום בעניין- אסור לכתוב כך על רב בישראל. אני מרחמת על "ואלאד" שכנראה לא יודע מהי חומרת מעשיו, ומקווה שיחזור בתשובה שלמה במהרה.

לענייננו: מאז הגרוש אני לא עומדת בצפירה באופן עקרוני, כי אינני מכבדת שום החלטה ממלכתית של המדינה, וודאי לא עמידה חסרת מעש שאינה מועילה במאום לקורבנות. בקיצור, ביום השואה קמתי "קצת מאוחר", והתחלתי להתפלל ממש שניה לפני הצפירה. בדיוק בתחילת הצפירה, התחלתי להגיד את פרשת העקדה, (מתוך חוסר ידיעה האם היא נאמרת בין יושבין ובין מסובין, אני מחמירה ובד"כ עומדת) אז כמובן שנעמדתי. ובדיוק כשסיימתי- הסתיימה הצפירה.... וזאת היתה פעם ראשונה בחיי שבכיתי בזמן הצפירה. הרגשתי שאם צריך לומר משהו בצפירה- אז הקב"ה שלח לי את הקטע הכי שייך בעולם...

בכלל מאז הגרוש- אני מרגישה שבעצם הגרוש הוא קצת מקביל לעקידה: בעצם נלחמנו על משהו שעשינו אותו מתוך (ורק מתוך) צוו אלוקי: יישוב הארץ, בדם (ויזע). ודווקא הדבר הזה- שעליו צווינו- בסוף "נעקד" ונלקח מאיתנו. סתם הגיגים שלי, לאחר 3 שנים וחצי בלי בית אמיתי...

לפי דעתי:אנונימי (פותח)

צפירת יום השואה לעמוד והשניה לא

אין שום מניעה לעמוד.420mal

אין שום עניין של חוקות הגויים, כי חוקות הגויים זה רק משהו ללא שום הסבר כמו לירוק 3 פעמים כשרואים חתולה שחורה וכאלה מעשי שטות, או שזה דבר שאין בו צניעות- כמו לעשות בלורית. [אני לא זוכר את המקור]

יש משהו טוב בזה, שזה אולי הדבר היחיד שכל העם עושה אותו כמעט, עם ישראל כולו מתחבר לעבר למרות כל המחלוקות הזרמים והעדות.

ואין גם שום עניין לעמודהכהניסט הנודד
עמ"י לא עושים משהו שאין בו עניין גם אם לא יזיק!קשקשן

פעם שאל מישהו את ה'חזון איש' "אולי נשים תכלת מהסיבה ש'אם לא יועיל לא יזיק'? ענה לו החזון איש אולי גם תשים משקפים ללא זכוכית מאתו טעם ש 'אם לא יועילו לא יזיקו'!"

נ.ב. לא באתי לפתוח שרשור על עניין התכלת, אלא להביא מוסר הסכל שלא עושים דברים שלא מועילים גם אם לא יזיקו, וודאי אם יש ספק הכי קטן לבעיה הילכתית בעניין!!! 

ההבדל הוא, שבעמידה בצפירה יש תועלת.אוסנת

כל עם ישראל עומד וזוכר את השואה (שיש בה מוסר השכל חשוב מאוד)/החיילים שנפלו על משמרתם (למענך ולמען עמ"י וא"י, ומאידך - גם למען התורה). אז בגלל תירוצים דחוקים ונסיון לפרץ גדר, ולהראות שאנחנו כועסים על המדינה בגלל הגירוש - נצא מהכלל?

סליחה, אבל גם אני מתערבת...הודיהלביא

שמעתם פעם את הפסוק: "וידום אהרון"(- למיטב זיכרוני נקרא אותו בשבת הקרובה)? הוא בא לומר שלאחר מות בניו, אהרון עמד ונדם לזכר בניו.

אז סליחה על השאלה וההתערבות, אבל אולי הגויים לקחו את המנהג הזה מהתורה שלנו???? ואולי הם באמת עומדים סתם אבל לנו יש יכולת לקדש את דקות אלו ובהם גם לרומם את הנרצחים ולזוכרם?!

חוץ מזה שאין שום איסור בתורה ללמוד דברים טובים, נכונים ומשמעותיים מהגויים -"חוכמה בגויים- תאמין", וכן, אם זה גורם לכך שבמשך דקה- שתיים כל עם ישראל יחשוב על משמעות ומהות נפילתם של חללי השואה וצבא ההגנה לישראל, אז לדעתי- דיינו.

וידום אהרון-קשקשן
ודאי שאין הכוונה שהוא ימד דקת דומיה אלא שהוא קיבל את הדין באהבה ושתק ולא התרעם על הקב"ה!!!
הודיה ואוסנת- יפה אמרתן.דינה ברזילי

ברור שהעמידה לא מכבדת את הנופליםאנונימי (פותח)

אבל גם ברור שמי שנמצא ברחוב חייב לעמוד כדי לא לגרום לחילול השם,

הטוב ביותר זה לעמוד ולומר תהילים או משניות

הצפירהmp4

כאחת תושבת הדרום

ני יכולה לספר על מעללי הצפירה

התלמידות בבית הספר בכו ונכנסו לפאניקה

וכן הקטנה שלי בת שנתיים

זה מזכיר לנו הרבה דברים טובים....

הצפירה לא עוזרת לנו להתפלל או להזכר באנשים דקושים

רק במדינה לא נורמאלית שלא יכולה להגן על אזרחיה!

לא קראתי את כל הדיון,אבל אני מביאה פה קישור מענייןאור77אחרונה

http://www.shofar.net/site/ARDetile.asp?id=10624

"בעיניין למה החרדים לא עומדים בצפירה?!"

עם אמנון לוי- עיתונאי (חילוני).

הדמיה של אוטובוסים ממותגים - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 2 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 3 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 4 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 5 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 6 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 7 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 8 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 9 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 10 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 11 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 12 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 13 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 14 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 15 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 16 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 17 - חל"פ הגבעות AIנ אאחרונה
כל דכפין ייתי ויחזהימח שם עראפת

קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?

בואו נארגן קבוצה ונתקדם.

ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א

ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.

אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..

תודה

קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשה

אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.

שמעתם על חוות חסד לאברהם ועל חוות האורנים ליד עפרהנ א

אשמח למידע

איזה מידע?רקאני
כל מידענ אאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה