רקע קצר- החברה הכי טובה שלי שגרה בעיר אחרת התחתנה שנה שעברה ובתקופת הפגישות והאירוסין שלה היא "שדכה" ביני לבין שתי חברות טובות שלה כדי שנוכל לעבד יחד את התקופה הזו שהיתה לנו ממש קשה.
וכך נוצרה חברות אינטנסיבית ביני לבין שתי הבנות האלו שהן באמת חמודות אבל לא היכרתי אותן בכלל, והן גרות רחוק ממני. ואחרי כמה חודשים של חברות מעניינת כזו ומאד אינטנסיבית אני מבחינתי עברתי הלאה וחזרתי לחיי הרגועים והמוכרים, וכך גם אחת מהן. אבל החברה השנייה מסתבר היא די תלותית ומבחינתה קשרים הם משהו אינטנסיבי והיא היתה מתקשרת אלי כמה פעמים בשבוע שיחות ארוכות וקונה לי מתנות ורוצה לצאת איתי. בצורה שראיתי שהחברות הזו ממש לא מתאימה לצרכים שלי. ולא ידעתי איך להעביר לה את המסר, אז ניסיתי להשתמש בתקשורת לא מילולית. להפסיק לענות לכל שיחה שלה, לא לצאת איתה למקומות. לא לשדר לה מסרים שאני מאד רוצה את הקשר.
וזה עזר אבל לא מספיק. היא פשוט לא מבינה תקשורת לא מילולית ברמה מספקת. היא מאד רוצה את הקשר. וממשיכה לכתוב לי ולהתקשר אלי ואז אני מרגישה שאני כל הזמן לא אותנטית מולה, מתסכלת אותה ומאכזבת אותה פעם אחר פעם.
אני רוצה לסיים עם זה. זה כל כך מציק לי. אז כתבתי לה הודעה ואשמח מאד אם יש מי שיכול לקרוא ולהגיד לי איך זה נשמע. כי אני מאד לא רוצה לפגוע בה. ומבט אובייקטיבי שלכם מבחוץ יכול מאד לעזור לי.
כל מילה בהודעה הזו היא אמת חוץ מזה שכדי לא לפגוע בה כתבתי שם שאני ממש רוצה להיות חברה שלה והאמת היא שזה לא מדי נכון. היא מקסימה והכל אבל מבחינתי הסיפור הזה היה באופן טבעי אמור להיגמר מזמן. במיוחד בגלל התלותיות שלה.
והנה ההודעה ככתבה וכלשונה:
----- המתוקה
אני יודעת שעבורך אני חברה מתסכלת למדי, כי אני לא יוזמת ולא מספיק תקשורתית ושיתופית, ובכלל לא מספיק נמצאת בקשר.
ואני ממש מצטערת על זה, באמת. הלוואי שהייתי יכולה יותר מזה
אבל אני רוצה להסביר לך את המצב מהמקום שלי-
התחברתי איתך ועם ---- בתקופה מאד סוערת בחיי, הייתי מאד חסרה ומפוחדת מכל השינויים שידעתי שהולכים להתרחש. וזו הייתה תקופה אינטנסיבית מאד ומדהימה ומלאה התרחשויות.
ואז אחרי שהתקופה הדרמטית הזו עברה חזרתי לאט לאט למציאות, פקחתי את העיניים וראיתי את החיים שלי עדיין לצידי.
תזכרי איך הקשר שלנו נוצר- הוא היה מדהים ומתאים מאד לתקופה ההיא מבחינת האינטנסיביות שלו, בשביל שתינו. עכשיו, כשחזר האיזון לחיים הצורך שלי השתנה. חזרתי להיות מי שתמיד הייתי- בלי קשרים מחייבים. שתביני שהתקופה הזו שדיברתי איתך ועם ---באופן רציף ואינטנסיבי בטלפון זה מאד נדיר למי שאני. עם שום חברה שלי אני לא מתקשרת ככה. גם עם חברה שלי מאד קרובה, המקסימום זה שיחה פעם בשבוע או שבועיים. עם ---(החברה המשותפת שלנו שהתחתנה) באמת נוצר לי קשר מאד קרוב שכשראיתי שהוא הולך לדעוך העברתי את האינטנסיביות הזו לקשר איתך ועם ---. וגם הקשר שלי עם ---(החברה שהתחתנה) לקח לו המון זמן עד שהוא התהווה, ולמדנו יחד כמה וכמה שנים עד שהוא נהיה מה שנהיה, עם כל ההיסטוריה המשותפת שלנו. וכן, גם איתה קשה לי עכשיו כי אנחנו גרות רחוק וברור שקשה יותר לתחזק קשרים רחוקים.
לכן מבחינתך אני עכשיו אולי מאד מתסכלת ולא מתקשרת- כי זה כל כך שונה מהקשר שלנו בראשית דרכו. אבל מבחינתי אני פשוט אני. זה סוג הקשרים שיש לי עם אנשים.
חשוב לי להסביר לך את זה כי אני לא רוצה לצער או לאכזב אותך. מבחינתי קשר לא מחייב זה כל הקשרים שלי עכשיו עם כל החברות שלי, חוץ מעם ---(זו שהתחתנה) שאיתה אני באמת בקשר קרוב יותר. וכן, יש לי מלא חברות שאני מאד אוהבת ומדברת איתן פעם בחודש או חודשיים או חצי שנה. כי ככה אני- עד שיש לי זמן פנוי אני לרוב לא מתקשרת בו לחברות, למה? לא יודעת. אני רק יודעת שיש עוד הרבה אנשים כאלו כמוני...
אז מקווה שזה יעזור לך להבין אותי יותר טוב, וגם להבין שאם אני לא מתקשרת הרבה זה לא כי אני לא אוהבת אותך. אני אוהבת אותך, ואת בן אדם מדהים ומיוחד ומעניין. ואני רוצה להישאר חברה שלך. וזה שאני מתקשרת איתך ככה רק פעם ב זה כי ככה אני מתקשרת עם חברות שלי. ככה הייתי מתקשרת איתך עם הייתי מתחברת איתך בצורה רגילה ולא כמו שהתחברנו בתקופה המטורפת ההיא.
אני בכוונה כתבתי לך את זה בהודעה ולא בטלפון כי זה יותר קל לי להבהיר את עצמי ולהיות מדויקת עם מה שאני רוצה להעביר. וזה לא אומר שאני לא הולכת לדבר איתך יותר כמובן 

הגיוון והמגוון של דעות, אמונות, השקפה