בן 4 - משקר??אמושית

אנחנו בתהליך של גמילה ממוצץ עם בן ה4, הוא יכול להיות עם מוצץ רק בלילה במיטה.

ב"ה הוא משתף פעולה מצוין ומרגיש גדול, אבל מנסה לפעמים "לגנוב" רגעים עם המוצץ ואנחנו די מעלימים עין אם זה לא להרבה זמן (פתאום הולך לחדר בשקט לדקה-שתיים...)

היום חזרנו הביתה והוא נעלם, הבנתי הוא עם המוצץ בחדר.

קראתי לו ושאלתי איפה הוא, והוא אמר שהוא בשירותים. אחרי כ3 דקות שאלתי שוב, איפה אתה?

והוא ענה: עוד לא גמרתי בשירותים.

ידעתי שהוא עם המוצץ והייתי די בשוק, לא כל כך ידעתי איך להגיב.

אז הלכתי לחדר וראיתי אותו יושב, הוא מיד ניסה להסתיר את המוצץ, אמרתי איזה משהו: "אה, סיימת בשירותים ובאת לפה? ולא כדאי להיות עם המוצץ, כי אתה גדול ואנחנו עושים מבצע, נכון?" (הוא מקבל פרסים ומדבקות)

אח"כ בעלי אמר שהוא חושב שהתגובה צריכה להיות שידע בבירור שאני יודעת שלא היה בשירותים, אבל לרגע אחד ולהסיט לנושא אחר (בסגנון: אוי,היית פה עם המוצץ ולא בשירותים? בוא נלך עכשיו לסלון לשחק)

אני לא יודעת מה נכון.. אשמח לעצות.

מנסה לתייג:

@ד.

@בת 30

כי אני אוהבת לקרוא את התגובות שלכם

ואשמח לעוד תגובות כמובן.

תודה

הוא מסתיר,ד.

כי הוא מרגיש צורך במוצץ, אבל גם מבין שזה לא ימצא חן בעיניכם... ושזה גם לא מתאים לסטיגמה החדשה שהוא כביכול אמור להיות בה..

המוצץ ממלא לו איזה צורך רגשי, אז הוא "גונב" דקות עבורו.

לענ"ד, הבעיה אינה זה שהוא "משקר". אין כאן בעיה מוסרית. זה לא שייך לגיל הזה.

הבעיה היא שהוא בנסיון שקשה לו לעמוד בו.

לכן, אולי עדיף לומר לו בערך משהו כזה: נכון לפעמים עדיין קשה לך כל היום בלי מוצץ?

הוא יענה שנכון.

ואז לומר לו: בא נחליט ככה: אתה באמת תשתדל למצוץ רק בלילה, אבל כשתרגיש שאתה ממש צריך ביום, תמצוץ כמה דקות, כמה שצריך, ותחזור.. (מה שהוא בעצם עושה היום. רק כך הוא לא יצטרך להרגיש שמסתיר. ואולי זה עצמו יקל על המתח של הגמילה מזה).

כעת, תסבירי לו את התהליך (יתכן שההסבר "יגשים את עצמו"..): בהתחלה אתה תרגיש שאתה לפעמים עדיין צריך. אבל עוד כמה זמן, בגלל שרוב היום אתה כבר בלי מוצץ, תרגיש שאתה כבר לא צריך, יש לך הרבה דברים מעניינים אחרים לעשות ביום..

אנחנו נמשיך לתת מדבקות ופרסים, כדי לעזור לא להיות עם המוצץ כשאתה לא צריך - וכשתרגיש שאתה כבר בכלל גמרת עם המוצץ ביום, נוסיף עוד פרס. עוד כמה זמן...

כך תהיה לו שלוה למצוץ כשצריך. יהיה לו "ציור" בראש, של תהליך שבסופו כבר אינו מרגיש צורך (יש הרבה מה לעשות בלי זה), וגם פרס שמחכה בסוף, בלי ללחוץ.

ענ"ד היא, לא לזרז יותר מידי דברים כאלה. כל הכוונה של מבצע כזה, צריכה להיות כדי לעצור אינרציה של הרגל שהילד כבר אינו צריך אותו באמת.  אבל את מה שהילד באמת צריך מזה, אין ענין לעצור מהר מידי. בסופו של דבר מפסיקים עם המוצץ באופן טבעי. הצורך לזה מתחלף ביחס ובחום הטבעי שיש מהסביבה הקרובה, ובהרגשת הביטחון, השמחה, והמרץ של החיים.  לא צריך ללחוץ מדי על התהליך...

זו ענ"ד.

תודה רבה! בע"ה ניישםאמושית

בעצם הוא כתב לך מה שאני רציתי לכתובבת 30
ומוסיפה- אם רוצים לדרבן אפשר להכין טבלה על המקרר, וכל פעם ש''מתגבר'' ומחזיר את המוצר מקבל מדבקה .
רציתי להגיד לך ברמה עקרונית שאולי עדיף לא לגמול ממוצץ. אצלי, שלוש בנות שגמלנו ממוצץ עברו לאצבע תוך חודש בערך, ועכשיו הרבה הרבה הרבה יותר קשה לי להתמודד עם זה.
עם הבת הרביעית אני משאירה מוצץ, מבחינתי שתהיה איתו עד הבת מצווה...הרי באיזשהוא שלב היא מעצמה תזרוק אותו. לא ראיתי אישה נשואה עם מוצץ, בעוד שאישה נשואה שמוצצת אצבע ראיתי גם ראיתי...
באמת אני לא רוצה לגמול בכוחאמושית

מנסים הכי בנחת שאפשר.

מתחילת השנה הוא בלי מוצץ בגן כל היום, ובבית היה דבוק אליו ממש.

אני יודעת שהוא מסוגל בלי (אולי באמת למעט הפוגות של כמה דקות, אבל ממש אין צורך לשחק או ללכת לגינה עם מוצץ)

ובלילה הוא חופשי עם מוצץ, בכלל לא חושבים לגמול בלילה.

במשך היום הוא מצליח להיות בלי. יש לו כוח רצון חזק ב"ה (זה גם לא המדבקות והפרסים שמדרבנים אותו, לדעתי. זה סתם תוספת נחמדה והזדמנות לשבח ולהעצים אותו, מן טקס כזה. ולכן אני לא מקפידה כל יום על מדבקה, כל עוד הוא לא באמת מבקש וחושב על זה, כדי לא ליצור תלות)

ננסה לאפשר לו את ההפוגות ונקווה שזה לא יתגבר (כמו שאמרת, מבחינתי עד הבר מצווה שיחטוף מוצץ כמה דקות, כל עוד הוא לא דבוק אליו)

תודה רבה על התגובות, אני מאוד מעריכה

לגבי השקראמא של דיתה

מסכימה עם מי שכתב שזה לא נחשב ל'שקר' וכמובן לא להתייחס לכך כאל שקר,  נורמלי שילד לא רוצה שיתפסו אותו אז הוא משנה מהאמת, ולדעתי מאד גרוע לתפוס ילד על חם, זו הרגשה איומה איומה לילד. אני באותו רגע הייתי מעלימה עין ולא מראה שראיתי, ובהמשך אפשר לדבר איתו על הקושי וכו' (כל מה שאמרו אלו שמעלי)

מסכימה עם מה שכתבו מעלי ומחזקתהודיה60
עבר עריכה על ידי הודיה60 בתאריך כ"ה באייר תשע"ח 11:02

אני אף פעם לא גמלתי ממוצץ, באופן טבעי כשהילד לא היה כל כך זקוק לזה הוא הוריד את המינון בעצמו

באיזשהוא שלב הייתי אומרת למשל - לגינה לא ניקח מוצץ, אנחנו לא רוצים שהוא יאבד לנו שם. המוצץ נשאר כאן. והיינו שמים את המוצץ במקום הקבוע שלו כך שיש ליד את התחושה שהמוצץ מחכה לו שם.. 

אם ילד היה ממש מתנגד הבנתי שהוא עדיין לא בשל לזה והרפיתי, אם היה משתף פעולה הבנתי שהוא בשל לזה.

בהמשך הזמן כשהייתי מבחינה שהילד בלי המוצץ הייתי לוקחת ושמה בעצמי במקום שלא כל כך נגיש, אם היה מחפש את זה הייתי כמובן מביאה לו אבל הרבה פעמים הוא פשוט שכח מזה ונזכר רק כשהלך לישון וכך אט אט נגמלו ממוצץ, בלי שום לחץ.

כנ"ל לגבי בקבוק וחפץ מעבר. 

וגם לגבי זה שהוא לא אמר לך את האמת - הוא לא שיקר, את דחפת אותו לפינה שהוא לא יכול להתמודד איתה. וטוב עשית שלא *תפסת אותו על חם* זה להכניס לו לראש בכח שהוא לא בסדר כשהוא כן. 

בגדול אני גם לא כל כך מתחברת לגישה של להגיד לילד "אתה גדול ולכן..." אם למשל כמו פה כל כך קשה לו שאין לו את המוצץ אנחנו בעצם יוצרים לו חיבור בין להיות גדול לבין תחושות שליליות. בעצם יוצא שלהיות גדול זה לא שווה ולא כיף.

אני שומרת את המילים "אתה גדול" לסיטואציות שבהן אני מחמיאה לילד על התנהגות הולמת/בוגרת/אחראית/וואטאבר ואז המושג של להיות גדול מתחבר עם רגשות חיוביים וגורם לאדם לרצות להיות גדול, להרגיש שלהיות גדול זה טוב.

מעניין מה שאמרת בפסקה האחרונהאמושית

לגבי ההתחלה: אני ממש לא בגישה של להכריח, אבל הילד הזה ספציפית היה צריך פוש לכיוון הגמילה. זו לא גמילה מוחלטת, והוא בהחלט מסוגל. (למשל על הבאה בתור אני יכולה כבר לומר שזה ילך יותר בדרך שהיא תשכח מהמוצץ לבד. אצלו הוא פשוט כל הזמן היה בפה)

אבל אני בהחלט צריכה לחשוב עוד על הפסקה האחרונה, ולשים לב על מה אני משליכה את ה"להיות גדול".

בוודאי המון פעמים זה על דרך חיובית, אבל יש פעמים גם שלא. תודה שהסבת את תשומת ליבי.

המחשבה הראשונית שלי היא שכן אפשר לשלב בין השניים, עם דגש על החיוב (הוא יודע הרי שלגדולים אין מוצץ, וזה עוזר לו להרגיש חשוב כשמדגישים את זה. כשזה לא קשה לו מדי להיפרד מהמוצץ). אבל אני בהחלט צריכה לחשוב על זה יותר.

חייבת לציין שאת נשמעת אמא מקסימה הודיה60

תודה בע"ה שנזכהאמושית

המלצהמעין אמונה
תראי
בשלב הראשון של הגמילה עדיין מרגישים צורך במוצץ גם במהלך היום. ולכן במקום ללכת לחדר להתחבא ולהסתיר פשוט עדיף לעשות את זה באופן מוגדר וברור מראש. כשגמלתי ועדיין נתתי בלילה, אמרתי לילד שהמוצץ עכשיו יהיה רק במיטה, זה עכשיו הבית שלו. ולכן בלילה כשישנים במיטה אפשר להשתמש בו. במשך היום אנחנו לא במיטה.. אנחנו מסתובבים בבית, משחקים, יורדים לגינה, המוצץ מחכה לנו במיטה. אם אנחנו ממש מרגישים צורך באמצע היום אז אפשר להיכנס למיטה ולמצוץ. וזה בסדר כי זה עדיין בתוך המיטה. אבל אי אפשר לצאת עם המוצץ מהמיטה. כשרוצים לצאת מהמיטה כדי לאכול, להמשיך לשחק וכו' משאירים קודם את המוצץ במיטה.
כלומר השתמשתי במיטה כדי להגביל ולהגדיר מיקום מסויים ומצד שני לאפשר עוד את הצורך הזה.
אחרת אם הוא סתם הולך לחדר למצוץ זה עלול להתמשך ולגרור ויכוחים סביב זה. כי "כמה דקות" זה לא מוגדר לילד. וגם בחדר הוא יכול לשבת לשחק משחק ותוך כדי למצוץ ואח''כ גם קצת לצאת מהחדר... וחבל שנריב איתו על זה ונהרוס את התהליך.
הוא הרי לא ירצה להישאר כל היום במיטה.. מתי שהוא הוא משאיר את המוצץ ויוצא.
אני חושבת שבעלך לא צודקאמאשוני
בגיל הזה כשהילד מרגיש צורך "לרמות" את ההורים,
ההורים צריכים לעשות חושבים למה הוא הגיע למצב הזה ואיך אפשר לתקן.
ילד שמוכיחים לו ש"עלו עליו" בלי לתת לו עזרה,
יגדל להיות מתוחכם יותר,
כך שלא פתרתם את הבעיה.
אני חושבת שהתגובה שלך הייתה מצויינת- לא שברת לו את המילה.

לגבי הגמילה- התייחסו קודם.

אגב, טיפ ששמעתי בשיעור של הרב יהושע ויצמן,
אחד התלמידים שאל אותו מה לעשות כשאתה יודע שהבן שלך משקר למשל אתה שואל אותו: ציחצחת שיניים? הילד עונה שכן, אבל אתה יודע שלא ציחצח.

הרב ענה לו, אם אתה יודע, אז אל תשאל. תאמר לו, עוד לא ציחצחת שיניים בוא נצחצח יחד...
לא לשאול ולהעמיד את הילד במבחן.
(לא אומרת שזה ספציפי מה שקרה, אלא טיפ בכללי)
מציעה לך את השיטה המעולה שעבדה אצלינו מדהיםמעין אהבהאחרונה
לומר לילד שיש מוצץ של לילה שמותר לקחת(לאט לאט..)
ומוצץ של יום- קמים בבוקר ומביאים את המוצץ של הלילה לאימא.
וביום יש מוצץ שקשור בחוט לספה-שולחן או מה שתרצו(עדיף פינה שאת רואה)
ואם מרגישים ממש צורך במוצץ מותר ללכת לפינה ולמצוץ קצת.

באופן טבעי הוא לא יישב שם כל היום...ישעמם לו..

וזה יפחית את השימוש ולאט לאט את הצורך...
וירגיע את הבטחון שיש לו עדיין מענה לצורך.

אצלינו היה קשה קצת ביום-יומיים הראשונים אבל עבד מדהים מדהים מדהים
תוך כמה זמן כבר העלמנו את המוצץ של היום כי היא פשוט שכחה ממנו.

ואח''כ בא התןר של הלילה אבל זה בשלב הבא.לא למהר לדעתי.

והוא לא משקר
גם הבת שלי בת 4 ובדיוק התחילה לעשות דברים 'מאחורי הגב' שלנו במחשבה שלא נראה
זה טבעי לגיל.
עם סיפורים ומילים טובות ומסבירות זה יעבור
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך