צ'מעו - יש לי בעיה גדולה מאוד. מאוד מאוד אפילו. ענקית!!
יש אצלנו ביישוב משחק "גמד וענק" לנוער. מי שלא מכיר את המשחק - הנה הכללים לשירות הציבור:
זה משחק שחייבים בו המון משתתפים, אחרת הוא יוצא מעפן. במשחק הזה כאילו יש גמד, שהענק רוצה לאכול אותו, וכדי שהוא לא יאכל אותו הגמד מביא לו המון המון דברים (צ'ופרים, ממתקים). כל אחד הוא גם גמד וגם ענק, כי כל אחד נותן צ'ופרים למישהו, וכל אחד גם מקבל דברים ממישהו שהוא לא יודע מי הוא.
הבעיה היא כזאת: המשחק מעורב.
כשאני דיברתי עם הרכזי נוער שלנו, הם אמרו: "ברור שהמשחק יהיה נפרד!", אבל מה? הם הביאו את הנושא לדיון במועצת נוער (כמה חבר'ה שהנוער בחר) והם החליטו שהמשחק יהיה מעורב, אבל לכל בן תהיה אפשרות לעשות לבן ושבן יעשה לו, וככה גם לכל בת.
מבחינה הלכתית הדבר הזה אסור בגלל חוסר צניעות. הרכזי נוער שלנו היו אמורים לשאול את הרב אם זה מותר, אבל הם לא שאלו, והם גם אמרו לי שהם יודעים שהרב לא היה מתיר את זה.
כשחברה שלי התקשרה אלי לשאול אותי אם לא אכפת לי שבן יעשה לי ואני לו, הייתי בשוק. אנחנו יישוב דתי! אולי הנוער מעורב, אבל לא ככה! זת'ומרת - השיחות ביחד והפעולות שבת בערב ביחד (מה זה ביחד? יושבים באותו חדר צד בנים צד בנות), אבל אסור להגיע לפסים אישיים! (כשאני אומרת "אישיים" אני מתכוונת למשל לזה שאחת החברות שלי מקבלת שיחות במספר חסוי לפלאפון מבן אחד, והוא כל היום מטרטר לה במוח והיא מתלהבת מזה מפה ועד להודעה חדשה. לא שאני אומרת שאסור בשום אופן להתקשר לבנות לפלאפון, אבל זה לא צריך להיות מנהג כזה רק בגלל הגמד וענק) כמעט באתי לשאול אותה: "תגידי לי... בתור ילדה דתיה נורמלית, מה את חושבת שאני אענה לך?". במקום זה אמרתי לה שאני לא רוצה לעשות לבן ואני רוצה לעשות רק לבת ושבת תעשה לי. אחר כך ישבתי עם עצמי שעה ומשהו, והגעתי למסקנה שתכלס, אין לי שום בעיה שאחת החברות שלי, ואפילו כולן, תקבל מבן משהו. ממש לא! מה שאכפת לי שכל העסק עצמו מסריח והוא אסור מבחינה הלכתית. אז התקשרתי אליה ואמרתי לה שאני יוצאת מהמשחק (אגב - אני הייתי הראשונה להרשם אליו). היא התחילה להתעצבן עלי קצת ואמרה שעכשיו תהיה מישהי בלי מישהי שתעשה לה, והביאה מלאן בנות לטלפון כדי לשכנע אותי להישאר, אבל לא הייתי מסוגלת. אז יצאתי.
עכשיו בכנות - אני מקנאה. אני שיא המקנאה ומתה להשתתף במשחק הזה. אבל אני יודעת שזה אסור מההלכה ולכן לא חוזרת להיות בו, ועם זה אני שלמה.
אבא שלי אמר לי: "אני תומך בך מ- 100%. אם היית אומרת שאת רוצה לעשות לבן הייתי הולך לרב ומבקש ממנו להפסיק את זה. אבל מה? אבל אם זאת האמת שלך תילחמי איתה ותגידי לרכז נוער בעצמך!", אבל לא נעים לי! אני לא יכולה לבוא לבנאדם מבוגר שאני ממש מעריכה ומכבדת, ולהרוס לו בשניות את הדבר שהוא שיא ההשקיע עליו (חוץ מהעובדה שרוב רובו של הנוער יעשה עלי קנוניה ויגיד שאני פסיכית שהרסתי). מצד שני: אם אני לא אגיד לו - אני אגרום לזה שכולם יעשו משהו אסור.
אמרו לי: "אבל זה נורא מגבש". נכון. זה מגבש. אבל יש דרכים שלא נוגדות את ההלכה כדי לגבש אנשים. ונכון, זה גורם לזה ששני הצדדים ישקעו יותר אחד לשני, אבל אסור שבן יתן לבת מתנות ושבת תתן מתנות לבן, כי לא משנה עד כמה זה יהיה מושקע - זה יתפרש בצורה כלשהי. אמרתי למישהו משבט לביא שהמשחק הזה גם יגרום לבעיות חברתיות, אז הוא שאל אותי: "מזת'ומרת?". עניתי לו שיש לי חברות ואני מכירה גם עוד המון בנות (ואני בטוחה שגם הבנים כאלה) שהן מתוקות נורא, אבל כשהעניינים מגיעים לקטע של בנים - הן מאבדות את השפיות שלהן. אז הוא אמר לי: "ובגלל זה אני חושב שהמשחק הזה טוב, כי צריך ללמוד להכיר את הצד השני", אבל כמה כבר אפשר להכיר מישהו כשרק נותנים לו מתנה?
אין לי מושג מה לעשות. אני לא היחידה שחושבת ככה (יש עוד 4 בנות מהשבט שלי שהן בדעה שלי ולא משתתפות כי זה מעורב), אבל אני היחידה שיצאתי מהמשחק בגלל זה. חברה שלי אמרה לי: "ת'אמת - את יצאת הכי גדולה מכל הסיפור". אבל מה עוזר לי שיצאתי גדולה אם אני מקנאה מוות?!
עכשיו תצטרכו לעזור לי. להגיד לרכז נוער שלנו שיבטל את המשחק, או להשאיר את הדברים כמו שהם ולתת ככה סתם להמון אנשים לעשות משהו שההלכה אוסרת אותו?!
את מוצאת חן בעיני