אתמול: יום ד', כ''ח ניסן , מלאו 27 שנים להרס ימיתליאור 1

אתמול מלאו 27 שנים למעשה התקדימי והנורא שעשתה ממשלת שרון-בגין: החרבת העיר ימית והמושבים בסביבתה.

לא נשכח - לא נסלח !!

נשכח לא נסלח ! ! ! ויש אנשים שעדיין אומרים הללמעוז אסתר

נשכח לא נסלח ! ! ! ויש אנשים שעדיין אומרים הלל  ב - ה' באייר ! ! ! 

מפסיקים להגיד הלל ביום הזה  ! ! !

כתבה בנושא לא שוכחים ולא סולחים!!! משנת תשס"זמעוז אסתר
25 שנה לפינוי ימית: "כולם שכחו, אנחנו זוכרים"

מפוני ימית ערכו טקס לציון 25 שנים לפינוי העיר, וסיפרו כי הם חשים בודדים במערכה על הזיכרון - ממש כפי שהרגישו במערכה נגד הפינוי ב-1982. אבי פרחן, תושב ימית שפונה גם מגוש קטיף: "בכל יום, בכל בוקר, אנו נזכרים בימית - מדמיינים את הרוגע, האוויר, הים הכחול ועצי הדקל"

ענת ברשקובסקי

פורסם:  26.04.07, 21:06

"אנחנו עדיין זוכרים, למרות שכולם שכחו והעבירו דף ביומן ההיסטוריה". כך אמר הערב (יום ה') אבי פרחן - שפונה מחבל ימית בשנת 1982 ולפני שנתיים מגוש קטיף. פרחן, המתגורר כיום בשדרות, הוא אחד ממובילי עצרת הזיכרון שקיימו הערב מפוני ימית, לציון 25 שנים לפינוי. 

המפונים התכנסו בשעה 17:00 באנדרטה לזכר חללי אוגדת הפלדה סמוך ליישוב כרם שלום שבנגב, כדי לקיים במקום טקס זיכרון לנופלים בקרב על סיני במלחמת ששת הימים, לערוך תצפית לימית ולבקר סמוך להריסות בתיהם, שלאחר הפינוי הושלכו באזור.

המפונים מספרים כי האנדרטה מסמלת את הבית שהיתה עבורם ימית, ואת החלום שנלחמו למענו - ועדיין טרי בזיכרונם. "אני מרגיש לצערי כגולה בארצי. גירשו אותי מימית ועליתי לירושלים במסע שנמשך שבועיים כשעליי דגל הלאום. שרון, שהיה שר הביטחון, הציע לי להקים את אלי סיני בשליחותו, ולפני שנתיים הוא עקר אותי גם משם", אמר פרחן ל-ynet.

אבי פרחן בטקס לציון 25 שנים לפינוי (צילום: אמיר כהן)

"בכל יום, בכל בוקר, אנו נזכרים בימית - באלה שאיתנו ובאלה שכבר לא. אנחנו מדמיינים את הרוגע, האוויר, הים הכחול ועצי הדקל", הוסיף פרחן, שסבור כי "העקירה נוסח קמפ דיוויד" היא שורש הרע: "התקדים שהוביל לעקירת גוש קטיף מסכן היום את אזור יהודה, השומרון, ירושלים ורמת הגולן".

אל טקס הזיכרון הערב לא הוזמן אף חבר כנסת. לטענת פרחן איש מהפוליטיקאים לא העלה יוזמה לציין את הפינוי, לא בכנסת ולא מחוצה לה. "לא הזמנו פוליטיקאים, כי כשהם באים הם מנכסים את הארוע לעצמם ועוברים לאירוע הבא. למה הם לא מצאו לנכון לשוחח על כך היום בכנסת?", שאל.

פרחן מאס בפוליטיקאים, אך לא בפוליטיקה. בנימה ביקורתית הוא אומר: "תמכתי בבגין והוא פינה אותי מימית. תמכתי בשרון והוא פינה אותי מאלי סיני. הייתי רוצה להיות חבר כנסת, אבל בפוליטיקה במתכונת של היום, מי שיכול להיבחר הוא או עשיר או מושחת. ואני לא זה ולא זה". 

כמפונה גוש קטיף נאבק פרחן מזה כשנתיים, יחד עם 30 משפחות נוספות, להקים יישוב חדש סמוך לגבעת אולגה. "מושכים אותנו שנתיים", הוא מאשים ומוסיף: "זה לא היה כך כשהקמנו את אלי סיני, שם זה הלך הרבה יותר מהר. אז, נעקנו בסוף אפריל ובתחילת אוקטובר כבר הנחנו אבן פינה".

בינתיים מתגורר פרחן בשדרות ומתמודד עם הקושי והבושה לדבריו, שבעת חגיגות יום העצמאות נופלים קסאמים בשטח מדינת ישראל. "אנחנו חייבים לחזור לעצמנו ולנופף בדגל ההתיישבות ודגל הביטחון", אמר.

תזכורת: פינוי במסגרת תהליך השלום

פינוי העיר ימית החל במרס 1982. תהליך התכנון וההכנות לפינוי לווה במחאה ציבורית סוערת, הן מצד המתיישבים והן מצד תנועות ימין. הפינוי הוטל ברובו על צה"ל והגיע לשיאו באפריל 1982. כוח המונה אלפי חיילים, בסיוע כוחות משטרה, נשלח לאזור לצד עשרות דחפורים ומנופים שנועדו להרוס את בתי העיר.

חבל ימית הוכרז כשטח צבאי סגור ב-1 באפריל 1982. באותו יום התבצרו כמה עשרות סטודנטים פעילי ימין על גבי אנדרטת אוגדת הפלדה בעיר. ב-21 באפריל, לאחר יישוב אי הבנות עם שלטונות מצרים, אישרה הממשלה סופית את הנסיגה מסיני וצה"ל נערך להרס ימית. באותו יום הוחל בהריסת בתי העיר ופינויים של מאות התושבים והמפגינים שסירבו לשתף פעולה.

מבצע הפינוי נמשך כשלושה ימים ובמהלכו התנהל מאבק בין הכוחות המפנים לסרבני הפינוי שהתבצרו על גגות הבתים. התושבים עשו שימוש, בין השאר, באלימות פיזית, בהבערת צמיגים ובזריקת שקי חול. מן הצד השני, השתמשו הכוחות המפנים בכלובי מתכת, באזיקים ובהתזת קצף. עם זאת הסתיים המבצע ללא אבידות ופציעות קשות.

לאחר פינוי העיר נהרסו בתיה של ימית עד היסוד בנימוק של מניעת פלישה חוזרת של תושבי העיר למקום. ב- 25 באפריל באותה שנה הועברה הריבונות על חצי האי סיני לידי מצרים.

אתרים על ימית חשוב להכנס ! ! !כוכשניק

http://www.yamit.lanegev.co.il/index.htm

http://aux.shenkar.ac.il/2004/group10/

לא נשכח לא נסלח ימית התשמ"ב תובב"א

נשוב לכל ישוב!גל עיני
תכף ומיד ממש...

השבוע ביום רביעי כ"ח ניסן מלאו 27 שנים לגירוש ימיתמעוז אסתר

השבוע ביום רביעי כ"ח ניסן מלאו 27 שנים לגירוש מחבל ימית

פינוי והריסת העיר ימית

בשנת 1982 פונתה העיר ונהרסה במסגרת הסכם השלום בין ישראל ומצרים. רוב תושבי המקום התפנו מרצון לפני הפינוי, אך בעקבות התבצרות פעילי ימין ובעיקר אנשי תנועת גוש אמונים בבתים, גלש הפינוי למאבק אלים בין המפנים למתבצרים. על מערך הפינוי פיקד אריאל שרון.

הריסות העיר נשארו כמות שהן באזור עליו עמדה פעם העיר עד היום. ההגעה לאזור הריסות ימית מלווה בקשיים רבים שמערימים השלטונות במצרים. למרות זאת, בשנת 2005 ביקר באזור ההריסות צחי הנגבי. בתקופת הפינוי התבצר הנגבי, שהיה אז סטודנט ואחד ממובילי המאבק בנסיגה מסיני, באנדרטה סמוך לעיר יחד עם חבריו.

ישראל לא ציינה בשום מקום באופן רשמי את העיר ימית. הציון היחידי לעיר הוקם בישיבת ההסדר ימית שפונתה מהעיר והוקמה מחדש בישוב נוה דקלים בגוש קטיף תחת שם חדש: ישיבת ההסדר נוה דקלים. עם ביצוע תוכנית ההתנתקות בשנת 2005 פונתה הישיבה פעם שנייה והיא מוקמת בימים אלו באשדוד. בישיבה שנבנית אמורים להיות מונצחים באנדרטאות מיוחדות, הן העיר ימית והן היישוב נוה דקלים.

יומיים לפני יום "העצמאות" היה גירוש חבל ימית!מעוז אסתר
יומיים לפני יום "העצמאות" היה גירוש חבל ימית!מעוז אסתר

ועדיין אנשים חושבים שצריך לחגוג ביום הזה!!!

האם זו עצמאות ???

:

1. גירוש יהודים !!!
  2. רצח יהודים (אלטלנה,פיגועי אוסלו,ועוד !!! יהודים הי"ד ) !
  3. משפט ע"פ חוקי הגויים !
  4. חינוך לא לפי היהדות !
  5. מכירת חמץ בחג פסח בשם החוק !!!
  6. מסירת חבלי ארץ לאוייבים !
  7. חטיפת יהודים (ילדי תימן !!! ) !
  8. גזיזת פאות (ילדי תימן ועדות המזרח !!! ) !
  9. מסירת יהודים (לוחמי אצ"ל ולח"י) לידי האוייב הבריטי (ע"י מקימי מדינת "ישראל") !
  10. יונתן פולארד נשלח ע"י מדינת ישראל להציל את חיי כולנו !!! והופקר !!! זה עצמאות 24 שנים בשבי בסכנת חיים זה עצמאות !!!
  11. מכירת נבלות וטרפות בשם החוק!!!
  12. מסירת הר הבית ומקום המקדש לאוייב ! ! !
  13. הכנסת יהודים צדיקים ויראי שמים לכלא בעוון הצלת חיים ! ! !

(רשימה חלקית)

האם זו עצמאות ???

א. קוראים לזה עמצאות חלקית.רחלקה

בעזהי"ת.

ב. הפינוי הושלם יום לפני יום העצמאות - ד' באייר ה'תשמ"ב.

ג. אין כל קשר בין העובדה למסקנה.

השאלה אם כל מה שכתבתי זה נקרא עצמאות אם לא אז איךמעוז אסתר
השאלה אם כל מה שכתבתי זה נקרא עצמאות אם לא אז איך אפשר לחגוג עצמאות כשאין עצמאות ! ! !
כי זה עצמאות חלקית.רחלקה

בעזהי"ת.

אתה מביא רק את חצי הכוס הריקה.
ויש חצי מלא! אז למה לא להודות עליו לקב"ה?

רק שילטון יהודי (נבזה ופושע ככל שיהיה) בארץ כבר זה מצוה.
וזה לא אני אמרתי, עיין פניני הלכה/הרב אליעזר מלמד "העם והארץ".

עדיף שלטון גוי מאשר שלטון של אפיקורסים שבכלל גםמעוז אסתר

אבל עדיף שלטון גוי מאשר שלטון של אפיקורסים שבכלל גם בשלטון של גויים (ארה"ב גויים) !!!

לא נכון.רחלקהאחרונה

בעזהי"ת.

שלטון יהודים בארץ ישראל מהווה חלק ממצות יישוב הארץ.

2. החלק הכללי - מצוה שיהיה שלטון יהודי בא"י.

לא נכון. בכ"ח בניסן  לא בוצע גרושצחקן

בעז"ה.

בהוראת שר הבטחון דאז, אריאל שרון. יהודים נשארו בסיני עד ג' באיר.

תיקון - בכ"ז לא בוצע גרוש. בכ"ח כן.צחקן
הדמיה של אוטובוסים ממותגים - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 2 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 3 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 4 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 5 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 6 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 7 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 8 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 9 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 10 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 11 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 12 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 13 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 14 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 15 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 16 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 17 - חל"פ הגבעות AIנ אאחרונה
כל דכפין ייתי ויחזהימח שם עראפת

קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?

בואו נארגן קבוצה ונתקדם.

ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א

ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.

אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..

תודה

קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשה

אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.

שמעתם על חוות חסד לאברהם ועל חוות האורנים ליד עפרהנ א

אשמח למידע

איזה מידע?רקאני
כל מידענ אאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה