ניסיתי כבר הכל.
תפילות. קבלות. דרכים שונות ומשונות.
כמה שנים(!) בהן השתתפתי בתכניות של "שמור עיניך" ושל s.a
שנים בהן הפסקתי להיפגש עם בחורות, כי הרגשתי שזה לא נכון כל עוד אני נופל.
תקופות ארוכות בהן הלכתי, ועודי הולך, למגוון מטפלים בתחומי הנפש מכל מיני זוויות.
אפשר לומר שהשקעתי בזה כמעט את כל הכסף שהרווחתי. הרבה מאוד מזמני והרבה משאבים נפשיים.
והתקדמתי.
איני אותו אדם שהייתי פעם.
למדתי לקבל. להכיל. לאהוב את עצמי ואת אחרים.
התחברתי לבורא העולם. אני אוהב אותו ורוצה לעשות את רצונו.
אני בחור תורני. לומד ומלמד תורה.
כשרוני. סבלני. נמרץ ובעל חוש הומור.
אבל עדיין צופה בפורנו.
אני מאמין שאצליח בסוף.
שה' ייתן לי את הכוחות ואת הדרך בהחלמה.
אבל אני לא יודע מתי הסוף הזה יגיע. ואני לא הולך ונהיה צעיר יותר.
האם יש מישהי שתסכים להתחתן איתי?
(נפגשתי עם בחורה מדהימה. עשתה תהליך לא פשוט משלה. הרגשנו חיבור.
אחרי כמה פגישות, שיתפתי אותה באופן כללי מאוד בתהליך. דיברתי בלשון עבר.
תגובתה הייתה - היא לא מסוגלת להמשיך. אני אדם טוב. בהצלחה בהמשך)
צופה בפורנו - האם מישהי תתחתן איתי?פלמוני1234
לב אוהב
אוף זה כל כך עצוב..
מה נאמר לך.
אני לא הייתי מסוגלת 
אולי תתייעץ עם רב גדול שיגיד לך מה לעשות..
זה נשמע ממש כאילו אתה אנוס, אם אתה אומר שבאמת ניסית הכל. ומצד שני...
אתה צריך ללכת לאיזה אי למשך תקופה להתנתק מכל הטכנולוגיה והמדיה. משהו שובר שגרה וקיצוני במיוחד...
לא פשוט בכללניצנים
לכל אדם יש את הנפש התאומה שלו מששת ימי בראשית.
וכל העשייה שלך והרצון להשתפר ולהצליח
הפכו אותך לאדם שמתמודד
שיודע להכיל מורכבות.
אני מקווה ממש שבע"ה תצליח להפסיק לגמרי. וזה בטח יישמע דפוק כי בטח זה לא רלוונטי אבל ממליצה על סינון לאינטרנט. אני עשיתי לפני כמה שנים וזו חוויית גלישה אחרת לגמרי. ממש כיף

בוודאי שכן.asaf300
הקב"ה לא מעמיד מישו בניסיון שהוא לא יכול לעמוד, זה הנסיון שלך בסוף תצליח. זה ברור.
וכמובן שתהיה אחת שתבין שזה קשה, ואתה עובד על זה ורוצה ותשמח להיות אשתך. אל תתייאש תרים את הראש ותמשיך הלאה בשמחה ובעבודה קשה!
תודה. תגובה קצת תמימה. הדבר הראשון שעשיתי זה לסנן את האינטרנפלמוני1234
ט..
חשבתי ככהניצנים
אבל לא הזכרת את זה בתגובה הראשונה
בכל מקרה יישר כוח!
אתה מתכוון שהיית מכור? או סתם צופה?הדוכס מירוסלב
כי יש מלא בנות שלא נבהלות מדברים זניחים, אבל אם זאת התמכרות זה קצת יותר מחשיש.
בכל אופן, אתה תמצא, אל תדאג 
קשה עצוב אבל תדע שאני מכיר כאלה שהיו מכורים ברמה יומיומיתבסדר גמור
נשמע שאתה עושה תהליך מדהים! כל הכבוד!
לגבי השידוך הייתי אומר שאין כזה דבר האם מישהי? - יש כזאת אתה רק צריך למצוא אותה ולהיות מסוגל להכיל אותה בחזרה.
בשליפה מהמותן הייתי ממליץ ללכת יותר על הכיוון של חוזרות בתשובה כי ממילא הן יוכלו יותר בקלות להכיל ויהיה להן שמץ לגבי חטאים בעולם הזה וההשפעה שלהם.
ב"הצלחה רבה!!
מוזמן בחום לפרטי לשיחה עידוד יעוץ או כל דבר שתרצה

כנראה לא אענה מייד אבל אענה בטוח ב"נ..
כמה זמן למדת במרכז?דור =(
מכור או גם נופל בזהקוד אבל פתוח
מכורפלמוני1234
מה זה מכור?די"מ
יש שיתחתנו איתך.ענבל
אישית אני תפוסה אבל בוא נגיד שזה לא הרתיע אותי לפני וגם לא מרתיע אותי עכשיו.
יש עוד בנות כאלה שנהיו הגיוניות והבינו שזה לא קשור אליהן.
בכל מקרה, במידה ואתה ממש מכור כן הייתי שוקלת ללכת לטפל בזה.
במידה ואלו נפילות מדי פעם אז חוץ מעבודה עצמית וכמה שפחות לשנוא את עצמך אני חושבת שזה די נפוץ ככה שבטוח יש מישהי שתקבל את זה.
ב"הצלחה!
ענבל אני מופתע ממךבסדר גמור
כנראה פספסתי.ענבל
אם זה בטיפול אז בכלל אני לא דואגת

יש גם בנות שמוכנות לקבל רצון להתקדם. חלקנו יודעות שזה משהו שהוא קשה ושאין לנו יכולת להבין אותו. בקיצור, אם הכל בטיפול ויש השתדלות אז תהיה גם מישהי שתכיל את זה.
(אני בכלל לא מבינה איך בנות חותכות על זה. כאילו, בואו, גם אם מישהו לא אמר לכן שהוא נפל או לפעמים אפילו נופל אז צר לי לנפץ לכן את הפנטזיה- סביר שהוא פשוט הסתיר את זה מכן. לא נכנסת להאם זה נכון או לא, אבל בחייאת. אגב, עוד סוד, נישואין הם לא תרופה גורפת, גם בתוכם זה יכול לקרות- כשאתם רבים, כשאתם אסורים, כש1001 דברים. אז למה חותכים על זה?)
לייק גדולזיויק
וכדי לאזן בין המגדרים מניח את זה פה:
מרצה לחינוך מיני: "נערות דתיות באולפנה מתמכרות לפורנו ומקיימות יחסים"
סינון הרמטי וחפירה בריאה בנפש יכולים להועיל המון
די נו, האחוזים שונים מאד וגם בת שנפלה בדרך כלל לא תתמכר.ענבל
בס"ד
האחוזים שונים בפער גדול מאד מכדי שיהיה אפשר להשוות.
ברור לכולם שאצל גברים זה חמור יותר וגם סתם טכנית כי זה גורם אצליהם ליותר דברים פיזיים.
מחקרים מראים שאצל בנות דתיות האחוזים גבוהים מאוד.די"מ
כידוע לא חלקתי עליךבסדר גמור
יש שיסכימו איתך.מגדלוזית באדום
וגם אני בין היתר (אם כי לא בטוח שזה מעניין אותך.), אך סגנונך ובפרט בנושא טעון זה אינו יאה, וכרגיל, חפיפניק למדי.
לרגע חשבתי שעוד מגדלוזניקית הגיעה לערוץענבל
בס"ד
ואז הבנתי שזה הטרול החביב עלי, אם כי הפעם הסכמת איתי שזה מרשים.
לא אטרח להגיב על החצי השני של השורה.
אם כי
מגדלוזית באדום
סתם להעיר,הרוזן!
אבל תחושת הלב שלי היא, שהצורך המזוייף שמוביל לצפייה הנ"ל, הוא יותר צורך להסתיר ריקנות, ופחות צורך לקבל פורקן מיני או רגשי או לחוות חווייה אינטימית. שוב אני אומר בזהירות כי זו תחושת לב ולא משהו שאני אומר מתוך לימוד או חקירת הנושא. אמנם זו בבירור תחושת הלב שלי.
ואם נכונים דבריי, אזי אין לזה כל קשר שהוא לתקופת איסור, וגם לא קשר ישיר לריב (אא"כ הריב מביא תחושת ריקנות. אבל אז זה לא בגלל הריחוק מהאישה אלא בגלל הריקנות שבאה בעקבות הריחוק; הריקנות הנפשית, לא הריקנות הזוגית/רגשית). ועד כדי כך שיכול להיות זמן איסור שבו אין התמודדות וזמן היתר לאחריו ו/או לפניו, שבו יש התמודדות...
זה, אגב, מתאים למה שכתבתי למטה - את, כאישה, חווה את הצפייה בזה כמשהו שיש בו קשר אישי, רגשי, ולכן ריב או זמן איסור יכולים לדחוף לשם. מה שאין כן אצל גבר.
מהמהמהענבל
בס"ד
אני ניסיתי להבהיר ולחזור ולהבהיר שאני לא רואה בזה משהו רגשי בכלל. כמובן שהתכוונתי שלאחר ריב או בזמן איסור מטבע הדברים יש יותר ריחוק ולפעמים גם בעקבות זה יותר ריקנות. אתה צודק לגמרי שבזמן איסור בהחלט אפשר לעמוד בזה אם היחסים טובים, אבל זה לא אומר בהכרח שלא ייפלו בזה אפילו שהיחסים טובים. מותר לפעמים לקבל את זה שזה פשוט יצר ושיש אנשים שקשה להם, לא חייבים להדביק לזה תילי תילים של ריקנות.
[כמובן שיכול להיות זמן איסור שלא ייפלו בו וזמן היתר שכן, אבל לדעתי בזמן ריב או בעת ריחוק זה עלול לקרות יותר סתם כי זה כן מהווה פורקן מסוים של יצר, לא של רגש]
מסכיםאורות הנצח
זה מאוד משתנה.די"מ
נכון מאוד!!!מגיבה חדפ
יותר מזה,די"מ
זה שהוא מטפל בעצמו זה לא הוכחה לדעתיקוד אבל פתוח
אם תלך למקורות בפוסקים ואפילו מוקדם יותר לקבלהבסדר גמור
ולכן אנשים שאין לך שמץ בנידון חושבים את מה שהם חושבים.
יש הבנה בסיסית בתחום שהתמכרות היא בריחה בחלק מהמקרים וזה לא שהגבר שטוף זימה שלא מצליח לגדור את עצמו מאיסור כה חמור.
בניגוד להתמכרויות אחרות שבהן העניין הוא חיצוני לאדם, במקרה זה, קשה מאוד להגמל כי אי אפשר להרחיק את האדם מעצמו.
נגיד ויש מישהו שמכור לרחיצת ידיים עד לרמה כזאת שזה פוגע לו מאוד בעור על הידיים, כל פעם שהוא לבד ליד כיור הוא במלחמה. ואם הוא אטם את הברז אז היצר שלו יביא דלי עם מים או רובה מים או אפילו בקבוק מיץ רק בשביל לשטוף ידיים, ובמקרים הממש חמורים הוא גם ילך לאסלה ושם ישטוף את רגליו במים כי הוא פשוט מכור. וכן, הוא יודע שזה פוגע בו, וזה לא משנה שזה בכלל לא משיג את המטרה כי ככה זה התמכרות.
תבוא השואלת ותשאל אז למה שלא יתנזר ממים? או שלא ישטוף ידיו יותר אף פעם? או ילך עם כפפות?
והתשובות ברורות..
הבנתם את הנמשל אני מקווה...
איזה מקורותקוד אבל פתוח
אני לא הכתובתבסדר גמור
הזוהר והמחבר לא מספיקים?ברגוע
בתור פוסקים בודדים?קוד אבל פתוח
מי סובר שזה לא דאו'?ברגוע
מתוך ההרחבות בפניני ההלכהקוד אבל פתוח
אוקי מצאתי את זהברגוע
והרבה (אולי כולם) כותבים שהאיסור מאוד חמור (בעיקר באופן שאנחנו מדברים עליו בשרשור הזה).
כך שהם בכלל לא פוסקים בודדים, ההפך הוא הנכון.
עכשיו בטח תכתוב לי שגם לשון הרע מאוד חמור, זה בהחלט נכון.
אבל כמה אנשים אתה מכיר שעוברים על לשה"ר בקביעות במזיד?
רוב האנשים פשוט לא שמים לב למה שהם מדברים, וברגע שמישהו מעיר להם שזה לשון הרע הם מפסיקים.
ועוד הבדל,
לשון הרע הוא לא התמכרות.
יש לזה הרבה נפק"מ.
(מסכים שמי שנופל פעם ב הוא לא בהכרח מכור, אבל יש חשש גדול שהוא כן יגיע לזה).
וזה בלי לדבר על העובדה שכל הרהור עריות הוא איסור דאו', גם בלי להגיע להוצאת זרע לבטלה.
גם לשון הרע יכול להיות התמכרותהדוכס מירוסלב
מיעוט דמיעוט. והמקור של זה לא רק בזוהר.הדוכס מירוסלב
לא, הזוהר הוא לא פוסק הלכה.ענבל
בס"ד
והקפצתי את השרשור בלי להתכוון, מתנצלת 
מדובר על חומרה של עבירה, לא פסיקת הלכה.ברגוע
בטח שכן. לפי חלק גדול מפוסקי ספרד פוסקים לפי קבלה אם ישהדוכס מירוסלב
מחלוקת עם הפשט (כמובן שיש לזה מקרים יוצאי דופן).
זאת הבעיה.ענבל
וזה לא סותר את זה שהזוהר הוא לא ספר הלכה גם אם יש שפסקו על פיו הלכות מסוימות (זה דיון בפני עצמו).
🤦🏻הדוכס מירוסלב
בטח שזה סותר. אנשים טועים לחשוב שלא מביאים הלכות ממדרשי אגדה, זאת טעות. יש כלל שלא פוסקים במדרשי אגדה ע"פ הכללים של הגמרא (או אם האגדה סותרת את הגמרא, וגם בזה יש לדון), וזה עניין אחר.
אבל כל מדרשי האגדה שמביאים דברים, חובה לקיים בהם את דברי חכמים, גם אם הם לא נאמרו כהלכה.
יש גם הלכות כאלה בגמרא שלא נפסקו בכמעט אף אחד מהפוסקים מעמודי ההוראה, ואין עליהם שום מחלוקת ושום סיבה שלא יפסקו ככה, ולא ברור בכלל למה זה קרה.
ועדיין הפוסקים האחרונים בדורנו עמדו על זה והביאו את ההלכות האלה בפשטות.
גם הגמרא היא לא "ספר הלכה". ספרי הלכות נכתבו רק בתקופת הראשונים והלאה.
נכון, לכן לא מקיימים כל מה שכתוב בגמרא.ענבל
אלא רק מה שנפסק להלכה. כנ"ל מדרשי אגדה. לא ראיתי שום חובה לנהוג כרבי יהושע ששאל "איזו הדרך ללוד?" (משהו בסגנון, לא ציטוט מדוייק), זאת הנהגה שאולי בעיני חלק מהאנשים היא ההנהגה האידיאלית אבל היא עדיין הנהגה ולא הלכה.
זה בכלל לא נכוןהדוכס מירוסלב
קשה לדון עם אדם ששולף אמירות מהמותן לא נכונות סתם ככה 
המעשה הוא ברבי יוסי הגלילי, וברוריה הייתה דור אחריו, ככה שהמעשה הזה לא מעיד על דרך ארץ בהכרח.
כל העניין של ריחוק מהעריות זה פרקים שלמים בהלכה, להגיד מזה שזה לא נפסק?
הרמב"ם מביא את "ידיו דמים מלאו" ואאל'ט המקור של זה בגמראדי"מ
על מליון עברות כתוב דברים דומים.
(לשון הקע, הלבנת פנים, דיבור בתפילה ועוד)
זה בכלל לא רלוונטי.די"מ
אח שלי תתעודדדוד=)
חביבי אם תשמע לעצתי את צריך להגיע למצב בו אתה מגיע לאהבהנבנה המקדש
אמיתית ובריאה עם בחורה, ורק אחרי שזה כבר יציב לספר לה,
כי רק בחורה שתכיר את כמות הטוב שבך תסכים גם לקבל
שתהיה עזר כנגדך בתהליך הזה,
אני מאמין שאם באמת תאהבו אחד את השני ולא תפחדו מלהתמודד
עם החיים זה יפחית ממך בהרבה את הרצון להיות שם, ויתן לך את הכח להתמודד מאהבה
צריך לעשות זאת ממקום אוהב של שניכם,
בהצלחה.
לענ"ד,הרוזן!
אבל לדעתי הגישה הזאת לוקה בחסר, והוא הבנת הצד הנשי. יש נשים, וזה בהחלט מובן והגיוני, שזה יהיה משבר קריטי עבורן אפילו לאחר כמה שנות נישואין מוצלחות וטובות. ואפילו אם מדובר על התמודדות שכבר נגמרה והן שומעות עליה בדיעבד זה יכול להיות משבר קריטי עבורן. הנפש הנשית יותר עדינה לדברים האלה.
ולכן, לדעתי, עם כל הקושי והכאב בדבר, נכון יותר לספר על כך בשלב שהוא אחרי היכרות רצינית כלשהי, אבל לפני שמתחיל להיווצר רגש. כדי שאם היא תרצה לסיים על כך את הקשר, אף אחד מהצדדים לא ייפגע. אמנם כל זה במקרים שיש צורך לספר על כך. במקרים מסויימים יש מקום לדון האם בכלל יש צורך לספר על כך.
הניתוח יצליח אבל החולה ימות ברוב המקריםנבנה המקדש
אתה צודק אבל למרות זאת אני לא מסכים איתך,
אין ברירה אחרת יהיה קשה להרבה אנשים להתחתן
תתלבט החיים
אשרייך אחי!ברגוע
וברור שמגיע לך להקים בית עם אשה צדיקה וטהורה.
אתה צריך אבל להבין שלבנות מאוד קשה להבין את הנסיון הזה, ולכן הן נבהלות אם אתה מספר להן, אפילו אם זה בעיקר על העבר.
לכן רבנים מדריכים בחורים במצב שלך לא לספר בפגישות על הנפילות האלה.
אם אתה באמת עושה הכל בשביל להפסיק ואתה גם בדרך לצאת מזה- אין סיבה לספר את זה בפגישות, היא לא צריכה לדעת.
(ומי שלא מתאמץ להפסיק, אולי באמת לא כדאי יתחתן עכשיו).
^^^^^ מסכים מאוד. כתבת יפה!
והוא ישמיענו
תודה
ברגוע
בשוק שזאת ההדרכה.לבט החיים
אז מתי לספר? אחרי החתונה ?
לי נראה לי כמווהוא ישמיענו
ככה הרבנים אומרים, לפי מה שידוע לי
כן, וגם אז לא בטוחברגוע
שלום לך - לקראת נישואין וזוגיות
שם לא מדובר על מצב של התמכרות.לבט החיים
אני מקווה שההבדל ברור לך..
אם היית מתחתן עם מישהי ואחרי החתונה מגלה שהיא מכורה לסמים?
אני הייתי קמה והולכת מניחה שגם אתה היית שוקל ..
לא יודעברגוע
לא יודע אם יש הבדל (לעניננו) בנייהם, וגם הרב לא חילק.
אני לא יודעת איך להעביר לךלבט החיים
את הזעזוע העמוק שאני חשה מזה שיש אנשים בעולם שחושבים שמותר להם להסתיר דבר כזה..
זאת גישה שלא רואה בכלל את הצד השני
ויותר מזה את האדם עצמו.
מכור זה אדם (אני לא מגדירה )שהדבר הזה הופך להיות מקום המפלט שלו וחסר כלים להתמודד עם אתגרי החיים...
איך אפשר לכלוא אדם אחר בחור שחור כזה בלי לידע אותו?
למה בכלל יש מחשבה שהחתונה תפתור בעיות של אדם כזה?
הדבר האחרון שאדם כזה צריך זה שיזדעזעו ממנו ויאשימו אותו במרמה והונאה כי הוא צריך טיפול, עזרה ותמיכה
וכאן הוא מעמיד את עצמו במצב שרק יפיל אותו (ועוד קורבן נוסף) לתהומות יותר עמוקים..אלא אם הוא זכה בפיס של החיים (בן/בת זוג סלחני, תומך. מקבל)
למה אחרי החתונה יש הרבה אנשים מאוכזבים, ממורמרים? כי חתונה זה לא שם קוד לאושר ושמחה.
אושר ושמחה יכולים להגיע כתוצאה מתמיכה וקבלה הדדית וזה לא משיגים דרך הונאה ומרמה..
מי שחושב לעשות את זה שיתעורר על החיים שלו לטובת כל הצדדים..
נגיד אני, מכור ממש לא היה רוצה להתחתן איתי.אני פשוט גרועה,
למה לעשות לעצמו דבר כזה??
אני מסכים איתך לגמרי שאסור להסתיר, אבל...הדוכס מירוסלב
צרם לי מאוד הביטוי "בחור שחור כזה".
רח"ל! כל בחור או בחורה שמתמודדים עם יצר הרע, בכל תחום שהוא, הם לא שחורים ולא רעים.
צורת המחשבה הזאת היא זאת שדוחפת אותם לעבר ההתמכרות 
כל יהודי הוא יהלום, כל עוד הוא לא מאותם שלא מעלין... וכו'.
לא כתבתי שהאנשים רעים או שחורים..ח"ולבט החיים
המציאות של ההתמכרות כן.
אה, קראתי לא נכון. נפלאות החוסר בניקוד
הדוכס מירוסלב
קראתי בחוּר במקום בחוֹר, והיה נראה לי שחסרה שם מילה.
מתנצל
הבנתי מה היה מקור הטעות כך שזה בסדר גמור.לבט החיים
מבין אותך אבל הבה נאתגר אותךזיויק
מה כן היית מסכימה שיסתירו ממך?
משהו שלא נחשב כזה חור שחור ונוראי בעינייך?
מהו?
הופה
זיויק
מה?לבט החיים
אני לא אוהבת את הנושא הזה ומעדיפה כמה שפחות לדון בו, רק רציתי להאיר נק' חשובה שהייתה לי...
לשאלתך,בודאי שיש דברים שהייתי כנראה מעדיפה לא לדעת אם כי המגמה בקשר נפשי עמוק צריכה להיות כמה שיותר גילוי,אמת ושיתוף..
דוג'?
נניח עוברת מישהי שמוצאת חו בעיני מי שאתחתן איתו(בטעות כמובן, הוא יהיה שומר עיניים..)- לא הייתי רוצה לדעת כמה הוא מתפעל ממנה...
ראה טינופת או עשה מעשה לא צנוע בעבר וחזר בתשובה -עדיף שילחם ביצר הרע לבדו.(במצב לא התמכרותי).
דבר שמפריע לו בי שאין ביכולתי לשנות שיקשה עלי ממש ממש לקום ממנו וכו' וכו'
מדוע כבודו שואל?
ענית יפה 😏זיויק
אני מבין אותךברגוע
א. לא כתבתי שחתונה היא הפתרון להתמכרות, ברור שלא.
ב. לגבי מי שמכור באופן רציני אני מסכים איתך אולי (לכן כתבתי "לא יודע"), שיעשה שאלת רב.
(אגב, ההגדרה של מכור לנפילות האלה הגיע כנראה משיטת 12 הצעדים, וחלק מהרבנים יצאו בחריפות נגדה.)
..פה לקצת
זכרתי רק את הרב טלברגוע
תודה!פה לקצת
[ראוי לציין שאני כן רואה עניין לספר בשלב מתקדם לפחותענבל
בס"ד
במיוחד אם זאת ממש התמודדות שלו. באופן כללי מומלץ שבני זוג יידעו על התמודדויות אחד\ת של השני\ה לדעתי]
כן, בע"ה
הרוזן!
אישה תופסת וחווה את הצפייה הזאת כחוויית שותפות מלאה, הזדהות עמוקה ופנימית ח"ו עם מה שקורה על המסך. בין אם היא עצמה צפתה או ששמעה על מישהו אחר שצפה - האופן שבו הצפייה הזאת נתפסת, זה ממש לחוות יחד עם הדמויות את כל מה שקורה. זה חודר הרבה יותר פנימה. אם היא תצפה, זה יפגע בה יותר עמוק, ואם היא תשמע על גבר שקשור אליה איכשהו שצפה, זה יפגע בה יותר עמוק.
ולכן, כן, לאישה בד"כ יש קושי להתמודד עם העניין. זה נתפס כמישהו שאיתו הצופה חווה אינטימיות גדולה ועמוקה, בעוד שהאישה רוצה (ובצדק) להיות היחידה שמגיעה עם בעלה לכל חוויה אינטימית שהיא.
צורת החווייה שתיארתי עד עכשיו ודאי קיימת באופן כלשהו גם אצל גברים. אבל אצל גברים זה נחווה ונתפס כמשהו הרבה יותר חיצוני. פחות חודר פנימה, פחות קשר אישי-נפשי-רגשי עמוק למתרחש על המסך. כאמור, גם אצלו כל הדברים האלה קיימים - אבל אחרת, באופן קצת יותר חיצוני.
תראה, עד שלא תצא מזה, לדעתי מן הראוי לשתף בזה בשלב כלשהו. לא מיד בהתחלה, אבל מן הראוי בשלב כלשהו לפני שמתחיל להיווצר רגש של ממש. כך לענ"ד. אמנם אחרי שתצא מזה, ובע"ה שזה יקרה ממש בקרוב, יהיה מקום לשקול שלא להעלות כלל את הנושא, או להעלות אותו באופן זניח.
איך שלא יהי, אם אתה מעלה את זה, בין אם זה בשיתוף משמעותי ובין זה כאזכור צדדי, זאת צריכה להיות מישהי שאכן תוכל להכיל את זה. יש את אלה שיכולות - אבל כמוסבר, זה בהחלט לא כל אחת.
מה שכן, וזאת לדעתי נקודה משמעותית. גם עבור אותה אחת שאחרי כל זה בכל זאת כן תכיל את זה בסוף - ולצערי אני לא בטוח שיהיה קל למצוא אותה - אני מאחל לך שהיא לא תכיל את זה מתוך אדישות לנושא, אלא מתוך מכלול הטוב שיש בך, שיגבר בעיניה ואפילו יאיר באור קצת פחות שחור גם על הנושא הזה.
וכאן נכנס בעיני התפקיד שלך בעניין. אתה צריך לגשת לנושא מתוך גדולה ועוצמה ולא מתוך חולשה. הרי אפילו מתוך ההודעה הזאת ניכר, שיש בך הרבה גדולה ועוצמה בנושא הזה. אותם תדגיש. קודם כל כלפי עצמך - כן, נכון, זאת חולשה שלך. אבל אל תיתפס על החולשה, אל תראה את עצמך כחלש. תיתפס על הגדולה שבך, על העוצמה. על דרך ההתמודדות שאתה בוחר, על המאבק הבלתי פוסק, על ההשקעה הגדולה במלחמה בזה. על האמונה בעצמך אחרי שנים, על זה שאתה לא מתייאש. ככה תראה את עצמך וככה תשדר כלפי מי שתיפגש איתה.
לא "האם מישהי תסכים להתחתן איתי". היא לא רק *תסכים*. בע"ה היא *תרצה*, והיא *תשמח* בך, בגלל כל הטוב שבך. יהיה לה שווה להכיל את זה בשביל להתחתן איתך. לענ"ד, לזה עליך לצפות, את זה עליך לחפש. ככה עליך לתפוס זאת וככה עליך לשדר.
זה לא שזה בהכרח אוטומטית יפתור את כל הקושי של בחורה שתיפגש איתה. בהחלט לא. כל מה שכתבתי לעיל כנראה עדיין תקף. אבל לגבי אותה אחת שכן תוכל להכיל את זה - זה יקל עליה עם ההכלה של זה. ואולי אפילו לגבי מישהי שהיה לה מאוד קשה עם זה, אבל איכשהו אפשר לבלוע את זה, אלא שהיא מעדיפה לוותר - אולי זה יעזור לקבל.
ב"הצלחה עצומה במאבק על טהרתך וקדושתך, אשריך. וב"הצלחה עצומה במציאת אשתך, בקרוב ממש בע"ה.
תודהפלמוני1234
זה לא "המוח הנשי".די"מ
גם גבר חווה את הזעזוע באותה המידההדוכס מירוסלב
ויש לזה סמוכות מדעיות, שצפיה בדברים כאלה לא מושכת את האדם מצד חוסר הצניעות שבהם אלא מהצד ה"אלים" והטראומתי שבהם.
גברים יותר רגישים לזה. למה? אולי כי בעצם הם חווים את זה יותר.
לדעתי זה פשוט בגלל גיל החשיפה. על גברים יש הרבה פחותה השגחה לגבי צניעות, והם נחשפים לדברים לא טובים בגילאים מוקדמים יותר.
למה זה מזעזע פחות גברים בגיל מבוגר? מאותה סיבה בדיוק.
ההלך רוח המחשבתי פה, לדעתי, לא נכון.
אח יקר ואהוב מאוד. קח לך יסוד לכל חייך*צועד*
אבל אנחנו אנשים מורכבים
ולרוב מצטרפים עוד דברים לחיים. טובים ולא טובים.
ואז יש 2 אופציות:
אתה+פורנו(בדוגמא שלנו)
או
אתה=פורנו
וזה
בכלל לא מחוייב
באם אתה מכור
או שאתה אוהב לעשות משהו
או שאתה נגרר
זו שאלה עליך. על ה*דעת* שלך.
לצערנו, ללא מעט יש מורכבויות בחיים
והשאלה העיקרית היא ממש לא אם קשה לך
אלא אם אתה נשאר אתה.
אם נשארת אתה
אז הכל טוב.
ושוב, זה עניין של דעת. בראש שלך.
קח את זה כיסוד לכל חייך, זה הדבר הכי חשוב בחיים.
תודה. לקח לי המון זמן ללמוד את זהפלמוני1234
בקבוצות (12 צעדים) אומרים "שלום. קוראים לי פלמוני ואני מכור" הם מתכוונים שזה מה שמגדיר אותם. יש אנשים שזה מועיל להם.
היום, אסירות תודה גדולה לא-לוהים, אני יודע שאני פלמוני ואני בן אהוב של אבא המתוק שבשמיים, ואני גם מכור.
אז תחייך קצת...והוא ישמיענו
רוצים לראות שטוב לך!
צופה? לא נכוןוהוא ישמיענו
אולי צפית. אבל עכשיו אתה צדיק גמור!!!
אה סליחה. אין לך אפשרות כבר להיות צדיק גמור. יש לך אפשרות יחידה- להיות הרבה הרבה יותר מזה, לאין ערוך. להיות בעל תשובה.
מה זה בעל תשובה? אחד שמסתכל על העכשיו. עכשיו אתה צדיק. מה יהיה מחר? למה זה משנה? יפה שעה אחת של קדושה בעולם הזה מכל חיי העולם הבא!
כבר אמרת שניסית הכל. אבל אני אגיד לך משהו אחד: אני עקשן. מפריע לי איך שהגדרת את עצמך כ'צופה'. זה לא נכון. תתעקש, ואני אמשיך להתעקש, וכולנו נמשיך להתעקש- כי אנחנו אוהבים אותך, ורוצים אותך כמו שאתה באמת (ואתה כזה- זה לא רק האידיאל).
אתה בן של מלך מלכי המלכים הקב"ה שלא יעזוב אותך לרגע.
מצטער שאני משגע אותך. בכלל חשבתי לא לכתוב לך כי אתה כל כך ניסית וכו' וכנראה שאתה עקשן גדול. אבל בכל זאת, תמשיך לא להרים ידיים. תזכור שאתה קדוש. ועוד איך.
אבל הדרך היא לא לחשוב כל הזמן על העבר. תחשוב על ההווה. וגם על העתיד- מה השאיפות האמיתיות שלך.
ותלמד על הקדושה של עם ישראל, ועל הקדושה של כל יחיד מישראל. אני חושב שזה יכול מאוד לעזור.
ושוב אני לגמרי מבקש סליחה על התגובה ה'לא נוחה' הזאת (אולי אפילו 'בלשון המעטה'). פשוט זה כואב לי איך שכתבת על עצמך.
אני פשוט מאמין בך

ועם ישראל אוהב אותך.
נ.ב. אתה יודע שאם במעמד הר סיני היה ח"ו חסר יהודי אחד (!) ואפילו עובר אחד במעי אמו (!!!) לא היינו מקבלים תורה??
אנחנו צריכים אותך. חייבים אותך. תמשיך להתעקש, אנחנו אתך לאורך כל הדרך....
ותזכור שאין כמוך 🤗
שתזכה עכשיו בחג השבועות לקבל את התורה מחדש. וכולנו מתפללים שאור חדש תביא, והקב"ה אור חדש על ציון יביא, ונזכה כולנו במהרה לאורו.
הגיע הזמן למשהו חדש באמת
תודה על הדיוק ועל העידוד. אתה צודק כמובןפלמוני1234
נערךמחפשת^
חשבתי על זה, עכשיו אני אולי חושבת קצת אחרת.
בהצלחה!
כן.די"מ
זו התמודדות לא פשוטה שלא מעט מבני דורנו חווים. ברוך השם יוצר ויותר בנות מבינות את זה ואני בטוח שתמצא מישהי.
מוזמן לפרטי
אל תעשה את זה "בשביל הבחורה" אלא בשביל עצמךמעדיף לא לספר.
ותופתע, יש גם בנות שצופות בפורנו. גם דתיות וגם חרדיות. גם הן בנות אדם וגם להן יש יצרים.
איכשהו, יצא רושם שהבחורה צריכה לחפש אצל הגבר האם הוא שומר על העיניים שלו ועל הברית, כשהיא בעצמה עושה דברים כאלה ומצדיקות עצמן במילים "זרע לבטלה זה רק אצל גברים" ודברים בסגנון (אגב,
למה לספר לבנות שאתה יוצא איתן שאתה צופה בפורנו? מה הן קשורות לזה? זה עניין שלך עם ה' יתברך.) למרות שנפסק שלבנות אסור ל... אתה יודע...
אני לא מכליל ואני גם אומר שאתה צריך להמשיך לנסות להפסיק לצפות בפורנו, אבל אל תעשה את זה "בשביל הבחורה".
מאחל לך הצלחה רבה וכל טוב!
אני לא עושה את זה בשביל הבחורהפלמוני1234
אני מנסה להפסיק בראש ובראשונה כי זה רע לי.
כי כל פעם שאני עושה את זה גורמת לי להרגשה רעה.
כי אני אוהב את ה' יתברך ורוצה להתקרב אליו ולא לעשות דברים שמרחיקים אותי ממנו.
וכן, גם בגלל שאני יודע שזה גורם מפריע בקשר זוגי.
וגם בגלל שאני רוצה לשפר את הסיכוי שלי להתקבל על ידי בחורה תורנית. (אני מניח שיש יותר שיקבלו "צפיתי בפורנו" מאשר "אני צופה בפורנו")
נכון, יכול להיות שאם סתם הייתי צופה לא היה מה לספר.
אבל התמכרות היא הרבה יותר מאשר הביטוי המעשי שלה.
זה חור שחור שבולע אותי. הרגשה שאין לי קיום בעולם. כל מפגש עם אחרים מלווה בחרדה. כל פעולה שלי נבחנת בשבע עיניים. כל מצב לחץ מוציא אותי מאיזון. החיים כבדים עלי והסיבה היחידה שאני לא מסיים אותם היא האמונה העמוקה בחיים שאחרי המוות - ואז המוות הוא לא פתרון.
ואז, כשהלחץ והחרדה עולים ומתגברים, ואין מוצא. אז אני בורח. בורח מעצמי. גם פגיעה עצמית עזרה לי בעבר. כשאני דופק את הראש בקיר, הכאב הפיזי משקיט את הכאב הנפשי. או כשאני נושך או שורט את עצמי.
וגם הפורנוגרפיה היא בריחה לעולם אחר. שמביא סיפוק בדרכו המעוותת. גם משחרר חומרים במוח שנותנים הרגשה טובה וממסכים את הקושי והכאב.
ואווו.. איזה דרך ארוכה עברתי מאז.
תודה רבה וגדולה לה' יתברך.
היום יש לי משענת. יש לי קיום בעולם. ה' אוהב אותי. אני רוקד משמחה. אני מעז להיפתח אל אחרים. כבר לא פוגע בעצמי. אני עובד במשרה מלאה (היו תקופות ששכבתי במיטה רוב היום). יש לי תקווה והעולם נראה ורוד. אני כבר לא רוצה למות!! (יורדות לי דמעות מהתרגשות כשאני כותב את זה). אני יודע לבטא את הקשיים שלי במילים במקום להעמיס אותם עוד ועוד על הנפש. מרגיש במידה מסוימת שהגעתי הביתה.
והפורנוגרפיה נשארה. המטפל שלי אומר שלא הבשלתי מספיק כדי לוותר על הביטחון שבשימוש. אני מתפלל על זה. אני עובד ומנסה ומתקדם.
לכן, אני מרגיש שאני חייב לספר את זה לפני החתונה, כי זה לא רק "סתם צפייה בפורנו". זו דרך ארוכה שהלכתי ואני עדיין הולך יד ביד עם א-לוהים, גם אם לא תמיד ידעתי זאת, והיא עיצבה חלק ניכר מהאישיות שלי.
הדרך שלי לא נגמרה, ואני ממשיך ללכת בה ומקווה ומייחל שגם כשאפסיק לצפות בפורנו אמשיך להתקדם. (כמו דרך שיוצאת מהתהום וממשיכה אל פסגת ההר)
אז כן, אני מאמין בה' מאז ומתמיד, והיום אני מאמין גם בעצמי. מחפש מישהי שתכיל את המורכבות שלי ואת העובדה שאני עדיין באמצע הדרך.
שוב,מעדיף לא לספר.
זה לא קשור אליה.
זה עניין שלך עם ה' יתברך בלבד!
זה לא רק עניין שלי עם ה'פלמוני1234
כפי שכבר הסברתי ותיארתי, זה תהליך עמוק שהשפיע ומשפיע על כל האישיות שלי.
מי שלא תדע על זה, לא תכיר אותי באמת.
זה בסדר, אתה לא חייב להסכים.
כנראה שלא אתחתן אתך..
מאחל לך הצלחה רבה וכל טוב!מעדיף לא לספר.
..פה לקצת
אתה אלוף! כל הכבוד לך על כח הרצון ועל המאמץ
הלוואי שתמשיך לראות את ההתקדמות שלך ושתרגיש טוב יותר ותוותר על הביטחון שבשימוש לטובת דברים אחרים חיוביים וטובים יותר לנפש
מעריכה אנשים כמוך שעשו דרך ולא הרימו ידיים
והלוואי שתמצא בקרוב את האחת שלך שתדע להעריך את זה ולחזק אותך בדרך שלך.
לכולם יש יצרים לאחד יותר לאחד פחות אולי צריךמנחם11
כמו שרשום בגמרא על אדם שהושיב את בנו על פתח של זונותמנחם11אחרונה
עם כל הכבודמשיח בן דוד
ויש כבוד
השרשור הזה לא צריך להיות כאן אלא בפורום גברים בלבד
לפותח השרשור-
אני אומר,אם אתה רוצה אתה תצליח
וסליחה שאני אומר אבל כנראה אתה לא רוצה מספיק.
אגבמשיח בן דוד
לדעתי השיח כאן בשרשור הזה מוריד מחומרת הדברים של עצם החטא המדובר.
אתם נכנסים כאן לשאלות של מה היא תגיד אחרי החתונה אם יסתירו ממנה ואם אישה תסכים להתחתן במקרה כזה.
ככה רבותי מתקררים,תחשבו על זה.
שיח פוריטני איננו מועיל יותרעוד סתם אחד
אתה צודק . ואני מסכיםמשיח בן דוד
יש את נקודת האמצע,לא להטיף ולהפחיד זה נכון
אבל גם לא לקרר.
דיבורים כמו כאן (נכון שזו לא הכוונה לכתחילה) גורמים לקירור וככה מגיעים לחולשה
ובמקום לסייע לו להתגבר על החטא מתחילים לעשות פעולה הפוכה, כי ברגע שאתה תופס שיש דברים "חשובים יותר" כמו מה האישה תגיד ומי תקבל אותי ככה , אז אתה ממעיט אוטומטית בחומרה של הדבר במוח של הבחור וככה גורם לאותו אחד שיש לו גם ככה קשיים בזה ליפול יותר חזק. כי עכשיו הוא לא חושב איך להתגבר על זה הוא חושב איך לחיות עם זה.
צריך למצוא את נקודת האמצע,מה שכתבתי לו שכח הרצון זו לא קלישאה,
ואני אומר לכל מי שיש לו ניסיון ולא רק כזה שהכל זה רצון . רצון רצון רצון . אף אחד ושום דבר,לא יכול להפיל אותך
אם לא תרצה . לא תאווה ולא כלום. זה כל מה שאמרתי ,לא הפחדות ולא נעליים.
מאיפה הבטחון הזה?!פה לקצת
בעיניי התגובה שלך משדרת זלזול
ועם כל הכבוד
ויש כבוד
צריך לשים לב מה ואיך אומרים
לא הייתי מתחתנת איתך. כמו שלא הייתי מתחתנת עם גברעדן ירושלים
תטפל בזה קודם לפני שאתה יוצא.
כמעט כל הגברים ראו פורנו בשלב מסויים בחיים שלהם.
לאישה לא מגיע לדעת שכשאתה יוצא איתה
אתה נהנה מנשים אחרות.
כנ"ל אחרי נישואין.
המציאות בפורנו לפי מה שהבנתי, היא הרבה יותר "שווה"
אם ניתן להגדיר את זה ככה מהמציאות הרגילה.
במציאות הרגילה לא בטוח שאשתך תהיה כמו אותן בחורות בפורנו.
ממש לא.
ולא שווה לאישה שאוהבת אותך ונהנית רק איתך
לחזור מיום עבודה ולראות אותך נהנה מנשים אחרות.
חייבת לשאול שאלהמאור.
חייבת להבין. לא מתוך שפיטה אלא מהלב. מה יש לקחת פה לא קשה? אם את זה לא ניקח קשה ונתייחס הכי ברצינות שאפשר אז מה כן?
את לא מבינה למה גבר עושה את זהקוד אבל פתוח
מה ההתמודדות שהוא עובר
מה היחס הרגשי שלו לזה
נו אז אני באמת מנסה להבין!מאור.
שלפי ההודעה שלך זה אפילו עוד יותר מפחיד ונשמע קשה..
אני באמת שואלת. לא מציניות או זילזול. איך אתם מצפים שנתייחס לזה אם לא ככה?
אני באמת רוצה להבין. אתה אומר את לא מבינה מה זה עושה לגברים וכו.. אבל אותי בתור בחורה ברור שזה נשמע מפחיד ורע ולהתרחק. ונראה שאצלכם זה לא ככה בהכרח. אז אני לא רוצה להיות ככה ישר שזה מה שעולה לי! אז לא יודעת אשמח לשמוע הסבר או פרופורציות או לוידעת מה מעבר לאת לא תביני ויגמר הסיפור. כי אז באמת איןמצב שזה ישתנה..
יש גבר שיכול להגיד שלא צפה בפורנומנחם11
לבנות אין את הבעיה הזאת?או שהן קצת יותר חכמות ולא מספרותמנחם11
זה כואבהפי
להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..
למרות שממש התכוונתי אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.
ואז
לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר
ואולי זה הולך לשם ?
גאולה כללית ופרטית
חג שמח
לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..
אמן ואמןadvfb
בעז"ה ישועה קרובה ממשית!חסדי הים
מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.
אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".
הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.
הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.
כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.
כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.
ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!
נכון ממשהפי
3>ברוקולי
😶זיויק
ליבי איתך, כואבארץ השוקולד
נכון , יש גם טובהפי
גם הטוב הוא פה אצלנו , אצל כל אחד
רק נותר לנו למשוך אותו
מבין?
כואב ואמן!! מחזקת ממש.פצלשי"תאחרונה
המהירות של שוק השידוכיםadvfb
ברגע שהוואטסאפ נכנסל חיינו דברים עוברים מהירות האור כמעט.
לחכות כמה ימים להצעה זה נראה משהו שכמעט לא אפשרי,
מה דעתכם על זה?
למה אתה מתכוון ב"לחכות להצעה"?לגיטימי?
מישהי כתבה ליadvfb
אשלח לך הצעה ביום ראשון, ביום רביעי שלחה לי את הפרטים, וזה כבר לא היה רלוונטי..
כאילו זה נשמע לי הכי הגיוני לחכות קצת, אבל בגלל שהפלטפורמה של הוואטסאפ היא כל כך מהירה הקצב מתאים בהתאם.
קלטתי שמבחינתה זה כנראה לגיטימי לכתוב "אשלח לך הצעה" ואז לשלוח עוד 3 ימים.. ומבחינתי זה לא. לא בגלל איזו תפיסת עולם, אלא פשוט כי השוק מאוד מהיר.
אין לי שום סיבה לחכות להצעה 3 ימים ואני יודע שגם היא יכולה להגיד לי "אה היא בדיוק נתפסה" או סתם אגלה שאני לא חושב שאנחנו מתאימים.
העניין הוא שאנשים נתפסים ונפרדים בצורה מהירה מאוד ולכן גם ככה המהירות שאנשים מפגינים.
ברור לי שלפני הפלטפורמה של הוואטסאפ הדברים זזו הרבה יותר לאט ולאנשים היה גם יותר סבלנות
אני לא בטוחה שזו הפלטפורמהלגיטימי?
אולי זה יותר הצורה.
מי שהציעה לך - ידעה שהבחורה בכלל פנויה ביום ראשון? יכול להיות שמלכתחילה היא לא ביררה את זה איתה?
ממה שאני יודעת אין נוהל מסודר. נכון שמקובל יותר שקודם הוא אומר "כן" לפני שהיא מודעת לעניין בכלל, אבל זה ממש לא תמיד ככה. יש בנות שמעדיפות להישאל קודם. הרבה פעמים אם משדכים מכרים, את הצד שמכירים שואלים קודם.
באופן אישי אומר שאני לא מרגישה יותר מידי ככה. לא זכור לי שקרה לי מה שאתה מתאר.
לפעמים קורה שפתאום יש מבול של הצעות, ואז אני אומרת - שאני בדיוק מבררת, או בדיוק בתחילת קשר, ואולי בעתיד הקרוב זה יהיה רלוונטי.
ואני קצת נרתעת מה"שוק". המילה הזאת לא באה לי בטוב בהקשר הזה..
אין נוהל רישמי, יש נורמותadvfb
אני אומר שזאת הפלטפורמה, בגלל שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית.
ובלי קשר לאם היא ידעה או לא ידעה (במקרה הזאת אני מניח שהבחורה לא קיבלה פרטים שלי אבל נעשה בירור אם היא פנויה) - הקצב שפרטים עוברים דרך מיזמים, קבוצות וואטסאפ, שדכנים הוא קצב מסחרר. יש לי חבר שהתחתן לפי כמה שנים משידוך שנעשה ע"י 4 שדכניות וואטסאפ שונות שכל אחת שלחה לחברה שלה. וואטסאפ זאת תקשורת מאוד מהירה, תקשורת איטית כמעט ולא היתה מאפשרת לדבר כזה לקרות.
ובאמת, בדרך כלל אני מעדיף שלא יבררו אם הבחורה פנויה, כי אם היא לא פנויה יהיה לי דרך לדעת אם אני רוצה לחזור לי שהציע שינסה לאחר זמן שוב לבדוק לי אם התפנתה. וגם, זה לוקח זמן ואין לי סבלנות לזה. מעדיף לגלות שהיא תפוסה, מאשר לחכות עוד את הזמן הזה שיכול לקחת יומיים גם.
אולי את חווה את זה אחרת כי יש לך יותר סבלנות ממני, גם יכול להיות. אולי כי לפעמים מציעים לך אחרי שהבחור אישר, מה שכמעט בחיים לא קרה לי. לכן הניסיון במקרה כזה הוא לא הסבלנות, כי הבחור כבר אישר.
אסביר את ההקשר בו אני אומר את המילה "שוק".
אני לא מתייחס לשידוכי וואטסאפ בתור דבר עמוק ולכן אני מרשה לעצמי להביא ביטוי מאוד שיטחי שלדעתי די תואם את השיטה הזאת.
כן, אני חושב שזה כלי, שברגע שיודעים את היתרונות והחסרונות שלו, אין סיבה שבעולם לא להשתמש בו בעת הצורך.
לרגע לא התכוונתי חלילה לדמות את כל מחפשי הזוגיות למיניהם כמוצרים בשוק. מה לעשות שבשיטה של כרטיסים זה חלק מהעניין וכמובן, חלילה אסור להשליך את זה על האנשים עצמם.
השימוש בכלי הזה לא גורם לזלזל באנשים, הוא כן בעיני מבטא מגבלה אינטגרלית בשימוש בו.
לגבי וואצאפ וטלפון צודק.מוקי_2020
"שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית."
יש לי קצביה, שכל פעם שהיה צריך לעשות הזמנה, זה נעשה דרך הטלפון.
אני רק מהמחשבה שאני מפריע למישהו באמצע עבודה מסויימת או שהוא עם לקוח בחנות.
זה כבר גורם לי לחשוב 3 פעמים לפני שאני מזמין.
מרגע שאפשר להזמין דרך אפלקציה,
אני מזמין הרבה יותר, הזמנות קטנות במקום אחת מרוכזת (חנות קרובה מאוד).
אבל לא הבנתי משהו.
מה הבעיה שלך להמתין 3 ימים ?
אני מנסה להבין אם אתה מכוון למשהו כללי או שזה רק משהו נקודתי שמפריע -לך-.
יכול להסביר ?
אם יגידו לי "תקשיב, נכיר לך מישהי שאנחנו חושבים שהיא מתאימה לך, אבל תמתין שבועיים"
אז אני לא מבין באיזה מקרה אני אגיד "לא, לא, שבועיים אני לא ממתין". מה אכפת לי "להמתין" ?
יכול להסביר. לצרכי מחקר כמובן.
אין עליךadvfb
אני יכול להשיג הצעות בצורה יחסית מהירה ולכן אם אדם חושב שאחכה להצעה שלו אז כנראה שהוא טועה.
זה שה"שוק" עובד בצורה מאוד מהירה גורם לי לחוסר סבלנות, לפעמים מוצדק ולפעמים שלא, ביחס לעיכוב בהצעות.
אין בעיה שישלח לי הצעה עוד שבועיים, שלא יחשוב שאני אחכה. יום יומיים כנראה שאחכה אם זה מישהו שאני סומך עליו.
נדמה לי שהבנתי.מוקי_2020
אבל שואל כדי להיות בטוח.
כי באמת נושא השידוכים זה דבר מרתק וגם חשוב.
כרגע לא בשימוש אישי שלי, אבל זה יכול להשתנות ביום אחד.
כשאתה אומר "שלא יחשוב שאני אחכה",
זה אומר שאם אתה כן מסכים "לחכות" שבועיים,
אז אתה למעשה מתחייב לא לצאת לדייטים אחרים, להמתין להצעה ואז להחליט אם אתה נפגש או לא עם אותה הצעה ?
הבנתי נכון ?
כןadvfb
אני לא חושב שאף אחד לא יסכים סתם לעצור שבועיים אז זה זמן יחסית מוגזם אבל כן הבנת.
ישר כוח!
תודהלגיטימי?
באמת נראה שגברים ונשים חווים את זה אחרת.
אני באמת כמעט תמיד מקבלת (ומבקשת..) רק אחרי שהצד השני אישר. [בהנחה שזה פנייה דרך צד ג]
וזה בעצם אומר שהצד השני פנוי ומעוניין. אבל זה גם אומר שיש מצב שאני לא פנויה, או לא מעוניינת. וגם שמבחינתי יכולות לעבור תקופות שבהם אין לי שום הצעה, כאשר בפועל יכול להיות שהיו כאלה שביררו והחליטו שלא...
תודה על ההסבר על השוק.
נתקלתי בשדכני וואטסאפ שפשוט מעבירים כרטיסים, בלי לקרוא יותר מידי. אבל מסתבר שגם להם יש הצלחות - אבל אף אחד מאלו שאני קיבלתי בדרך הזאת לא היו רלוונטיים.
זה עדיין צורם לי המילה הזאת, וזה לא שיש לי פתרון קסם לאיך אפשר לעשות את זה יותר טוב..
מסתבר שאני מאוד רגיל לאיך זה הולךadvfb
שיש כרטיסים, שהם מנסים לשווק משהו, וברור שיש מאוחריהם אדם עם סיפור שלם, אבל הכרטיס עצמו הוא לא הבנאדם. לכן אני אולי מרגיש בנוח עם המונח שוק. למרות שגם יכול להיות שאצלי השימוש הזה יכול ליצור חוסר נוחות בהקשרים כאלה ואחרים.
נראה לי גם חשוב לומר שעצם הפלטפורמה של הכרטיסים (גם בוואטסאפ, אבל גם במיזמים שונים) היא פלטפורמה מאוד מוגבלת ולכן גם אם השדכן הוא מעולה ומקסים עדיין יהיה בזה מימד פחות "אנושי" וממילא מאוד מוגבל. ובודאי, התחושה האישית היא גם חשובה שמתעסקים עם שדכנים וחשוב מצד אחד לדעת לצאת מאיזור הנוחות או להרחיב אותו כדי שיהיה עוד אופציות להצעות, מצד שני חשוב גם להיות במודעות ריגשית ולשים גבולות גזרה ביחס ליציאה מאיזור הנוחות
אתה מתכווןהפי
שבזמן הזה קיבלת כבר הצעה אחרת? כי אם כן לגיטימי לקבל אותה .
אבל אם לא קיבלת הצעה ואתה סתם מעניש את מי שהציע כי שלח שבוע אחרי זה מיותר
האופציה הראשונה חחחadvfb
אני שואל את עצמי מה הוא התכוון שהוא שלח לי את זה תוך שלושה ימים
מן הסתם אנשים עסוקים ולא תמיד פנויים אבל בדרך כלל נראה לי הכיוון זה להציע ישר
וואו. מעניין.פצלשי"ת
אצלי אני לא מרגישה ככה
הכל איטי מאוד, ותמיד לוקח כמה ימים..
וגם אחרי קשר לוקח לי מלא זמן עד שמתחילה משהו חדש
אתה חושב שכמה ימים זה בגלל הווטסאפ?ארץ השוקולד
אני לא חושב,
אנשים לא רוצים לחכות ימים כי ההנחה שזה עוד כמה ימים עד שייפגשו, ומן הסתם יהיו הרבה נסיונות כך שזמן רב לברר יקח עוד זמן.
התכוונתי לטענה ההפוכה ממה שהבנת מדבריadvfb
בגלל שהפלטפורמה הזאת מאוד מהירה אז הציפייה שזה לא יקח כמה ימים אלא יהיה באותו יום.
כמה אתה מכיר שהלינו על תשובה אחרי יום?ארץ השוקולד
לא תשובה כפרהadvfb
על עצם ההצעה.
אני אשלח לך הצעה ואז לוקח כמה ימים עד ששולח את ההצעה.
תאמת היה ממש לאחרונה שרשור על זה.
אני גם לא מלין על כך... אני תוהה על כך.
אתה חושב שלפני הפלאפונים זה לא הפריע?ארץ השוקולד
הוואטסאפ יצר אפשרות להעברת מסרים בצורה מאוד מהירהadvfbאחרונה
ולכן הכל נהיה מהר מאוד מאוד.. ולכן גם קיימת ציפייה שדברים יעברו מהר.
מאמין שלפני הוואטסאפ היתה ציפייה לזמן יותר ממושך, דהיינו היתה יותר סבלנות כי זה לקח יותר זמן.
לפני הפלאפונים בכלל מן הסתם היתה ציפייה לזמן עוד יותר ממושך.
ככה מסתבר לי
מקווה שהפעם זה מובן חח
הדברים הקטנים שהיה נחמד מאוד אם הצד השני היה מעדיףמוקי_2020
אני מדבר על דברים שאם לא קיימים אצל אצל הצד שני, זה לא מפריע,
אבל אם כן קיימים, אז זה בונוס נחמד מאוד.
אני לא מכיר בן אדם נורמלי, שלא יכול להמציא רשימה של עשרות ואולי מאות דברים כאלה.
זה יכול להיות צבע מכונית, סוג מכונית, תוספות לפיצה, סוג מוסיקה, זמר, אלבום, שיר, עיר בירה בעולם לטייל בה...וכל דבר שהוא בעיקרון לא משמעותי
להצלחה ותחזוקת קשר אבל הוא בונוס שתמיד נחמד לדעת שהוא קיים ושבני הזוג באותו ראש שלכם גם בחלק מהדברים הקטנים שבחיים.
אז לכבוד החנוכה, יש 2 דברים שהם בונוס די נחמד עבורי. זה משהו סמלי כזה.
אגב, רק השנה למדתי שאין כזה דבר "חג החנוכה" יש "ימי החנוכה". חנוכה זה לא חג ביהדות כמו ראש השנה, פסח.
אם יש תלמיד חכם בקהל, הוא מוזמן לאשר שלא חירטטו אותי.
לעניין עצמו :
א. בונוס 1 - שהיא אוכלת סופגניות רק בחנוכה, לא חודש וחצי לפני כמו שרשתות השיווק היו שמחות כי זה טוב לביזנס.
היום למעשה היא היתה אמורה לטעום את הסופגניה -הראשונה- שלה השנה ובאמת להנות ממנה בימי החנוכה ( לא לכעוס ! זה רק בונוס אם היא כן אוכלת בחנוכה בלבד ! )
ב. כאן אני מודה שזה קשוח יותר. אבל שוב, זה בעיקר בונוס. אז.. אה-אהמ ..
בונוס 2 - בחנוכה היא אוכלת סופגניות...רגילות. בצק, ריבה, אבקת סוכר.
ולא את כל ה"סופגניות" שהקשר בינהם לסופגניה זה כמו הקשר בין מכונית לרכבת.
עכשיו לפני שמישהו קופץ עם :
"מה נסגר בן אדם ? זה ..ח.. סליחה זה..ימי החנוכה, תן לאנשים להנות מ "סופגניה" עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק חלבי-כנאפה- מלוח- מתוק"
אני בעד לאכול קינוחים שווים ומפנקים אבל שזה הופך מסופגניה ל..אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה..זה מבחינתי...לא בונוס.
יש לך את כל השנה לאכול את זה. תשאירי את חנוכה, חנוכה.
הסבר על הבונוס במימד החילוני-מסורתי-רוחני.
אני רואה את זה (במיוחד בשנים האחרונות) כסוג של...אני לא רוצה להגיד סדום ועמורה כי אז לא יבינו אותי בכלל,
אבל סוג של השתוקקות שהיא שורש יצר הרע ומקור הסבל.
כלומר, זה בכלל לא משנה מה היו מוכרים ברשתות השיווק, אנשים פשוט רוצים את מה
שכולם רוצים בלי לחשוב לרגע אחד אם הם -באמת- צריכים את זה ואם זה באמת קשור לאירוע שבשבילו התכנסנו.
יש לכם דברים קטנים שחשובים לכם, לא קריטיים, אבל יהוו בונוס נחמד אם הצד השני מעדיף אותם גם ?
ספרו בכיף.
לא בא לכם לשתף ורוצים לשמור את זה רק לעצמכם ? גם בכיף. רק קחו בחשבון שבסוף הכל יתגלה אז לפחות כאן תקבלו פידבק.
נ.ב - אם במקרה התחלתם לאכול סופגניות עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק-חלבי-כנאפה-מלוח-מתוק, כבר לפני חודש וחצי...אז..לבריאות.
ימי חנוכה שמחים לכולם.
מה עם מי שלא אוהבת סופגניות?מבולבלת מאדדדד
זה גם בונוסShandy
כי היא לא תראה כמו אחת כזאת בסוף החג
אופס ימי החנוכה😂
לגבי ימי החנוכה זה נכון. זוכרת שלמדתי את זה לפנייעל מהדרום
חחחחח חזק. מזדהה מאוד עם הסופגניותפצלשי"תאחרונה
ותודה על התזכורת שיש לי כל מיני העדפות קטנטנות כאלו שאסור לשכוח בתוך כל ההתרכזות בערכים החושבים והגדולים,
כי הדברים המשותפים הקטנים הם הרבה פעמים הבסיס לקשר טוב
מצאתי בכתב ישן נושן את השיר הזה לחיזוק בחנוכה:חסדי הים
"הוי בחורים גיבורים וחזקים כארזים, הוי בנות בנויות חטובות כמגדלים.
חשבתם מחשבת חוץ לזמנו, כאילו ה' איננו משגיח בעתו.
האם ה' עזב אתכם גלמוד וערירי? האם הוא לא מכריז עלכים 'שלי'?
הקורא מראש דורות לא ראה? האם השגחתו הפרטית נסתרה?
יש לכם עוד תקווה ואחרית, בסוף הקשיים תגיעו לתכלית.
אהבתי אתכם אומר ה' אל נורא וחומל, מעיניי לא חבוי הקושי והסבל.
הנני בא לגואלכם כאם על בנים, בנפלאות אדירות ורחמים עצומים.
בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה.
יצאתי לישע חשמונאים צדיקים, אצא כיום לישע הבדידות והמכאובים.
הכנתי לך גבר בחורה כלילת המעלות, ולך יפהפיה הכנתי איש חמודות.
נס פך השמן יאיר ויצהיר לעולם, ללבבות הנשברים לחזקם בריא אולם.
לרוממם לחשבם ממש כבני עליון, להסיר מהם כל פחד וחדלון.
לנטוע בהם כוחות וצפיות חדשים, להצמיח בהם חלומות כיוסף נרהבים.
עוד יהיה לכם ממלכת משפחה חמה, שבו מאיר באור יקרות השכינה הקדושה.
השכינה שורה על הנרות הקטנים היפים, זה ישרה על ביתכם באהבת עולמים."
התבוננתי על המראה וזה פלא עצום שגיליתי מסר כזה חזק לרווקים לפני חנוכה.
😂😂😂
מדהים!חרמון
מחזק מאוד! במיוחד המשפט "בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה" נגע בי.
תודה!
תודה! חג שמח לך ולכולם!חסדי היםאחרונה
מה בעצם נשאר מהאמירה "העיקר זה לב טוב/מידות"?צע
מניח שיצא לכם להתקל ולשמוע את המשפט הזה לא פעם..
והרהרתי בשאלה האם נכון שרוב העולם , כולל אני, לא חי ככה?!
כאילו, מניח של90 אחוז מהרווקים יש לב טוב, ואיזה קטע הם עדיין רווקים, וכנראה למרות טוב ליבם נפרדו מהם.
לכל תגובה בנושא אשמח, חנוכה שמח חברים!!!
שזה הבסיס.מוקי_2020
-דעתי-.
המילה "עיקר" מבלבלת כאן..
אבל הכוונה הבסיס. קודם שיהיה את זה. בלי זה, אין על מה לדבר. אין בכלל מה לנסות.
ניקח את שוק הרכב.
אם אין בלמים שעובדים חלק,
ואין מנוע שפועל חלק,
אין בכלל מה להסתכל על הצבע והצורה וכמה אנשים הוא מסוגל להכיל בתוכו.
עכשיו נניח שיש בסיס.
זה אומר שכל רכב מתאים לך ? לא.
יש כאלה מעדיפים רכב קטן, גדול, בטוח, מהיר, נמוך, גבוה. טוב לשטח, טוב לעיר.
אבל קודם הבסיס.
ככה אני מבין את זה.
כלומר, זה שיש למישהו "לב טוב, והוא מקסים" זה רק -תחילת- הסיפור. לא סוף הסיפור.
במה הוא עובד ?
מה הוא למד ?
איך הוא מתנהג כשדברים לא מסתדרים כמו שהוא רוצה ? איך הוא עומד בלחץ ?
האם הוא דברן ? שקט ?
כל אחד והפרמטרים שחשובים לו, ממש כמו בבחירת רכב. כמובן, כל אחד והתקציב שלו (מה שיש לו להציע)
בהצלחה.
..שפלות רוח
אני לא מסתכל מהצד של האדם שיש לו מידות טובות או לב טוב..המשפט הזה בדרך כלל נאמר לאנשים כאיזה משהו להתמקד בו ופחות בחיצוניות(אגב הוא נאמר בעיקר לגברים ממה שאני מכיר) אף פעם לר באמת האמנתי בו כל כך, נכון, יש בו מן האמת אבל בדור הזה להגיד לבחור "העיקר לב טוב ומידות טובות" אם הוא לא צדיק נסתר בנם של קדושים בעיניי זה פחות רלוונטי לנסות למכור לו את זה, והאמת עכשיו כשאני חושב על זה, אני חושב שהרבה שדכנים נופלים שם(גילוי נאות אף פעם לא הלכתי לשדכן/ית) ומרגיש לי שהם לא באמת מתעניינים במה אתה מחפש/ת אלא פשוט לחתן בלי הרבה מאמץ ואז מגיע המשפט " העיקר לב טוב"
חנוכה מלבלב מלא בלבלובי שמחה וכו🦝🔥
זה העיקר, אבל לא הדבר היחידי שצריךadvfbאחרונה
להתחיל קשר חדשראובן255
שלום לכולם לאחרונה יצאתי מקשר די ארוך שלא צלח לצערי
אני מעוניין לחזור לדייטים
מישהו מכיר שדכן או מקום שאפשר להתחיל בו את עולם הדייטים?
אני יודע שיש את הטבלה של השדכנים אבל מישהו מכיר חלק מהם שאפשר לסמוך עליו שיעזור לי?
תודה לכולם תזכו למצוות
מה הסגנון שלך?ברוקולי
דתי לאומי כיפה סרוגה בראש פתוח אבל מתייעץ רבניםראובן255
בהצלחה רבהארץ השוקולדאחרונה
נראה לי כדאי למקד קצת יותר לפחות לעצמך.
מה זה אומר ראש פתוח?
האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע גם רבנים מהר המור וגם ממרכז?
האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע רבנים חרדים ו/או דמויות מהשמאל?
האם זה אומר שאתה לומד ספרים של הרב בני לאו?
האם זה אומר שאתה רואה סרטים? איזה סגנון?
מה זה אומר מתייעץ עם רבנים?
האם ההתייעצות אומרת שאתה מחפש הסכמה שלהם לאופי הכלה שתבחר או שתצטרך אישור שלהם בטרם תצא?
או שזה רק בשאלות ערכיות כגון ענייני פוליטיקה/השקעות? או שאולי גם ביחס לעבודה וחיי חברה?
כל תשובה פה לגיטימית, אבל לפחות לעצמך ורצוי גם לטובת מי שתחפש שתצא איתך כדאי לדעת מה הכותרות שאמרת אומרות
המון בהצלחה
לא.לגיטימי?
יש כאלו שיותר מכוונים לסגנון מסוים.
אבל מעבר לזה,
הייתי ממליצה לפנות לכמה שדכנים,
אבל לא רק.
להירשם לכמה מיזמים\אתרים\אפליקציות\קבוצות וואטסאפ,
ככל שיש לך כח להתמודד..
אתה צריך לדעתי להודיע לעולם (כולל חברים ומשפחה), שאתה פנוי ומחפש - ומה אתה מחפש.
סוף סוף הרגשתי שהפורום נתן לי משהו.מוקי_2020
נסעתי באוטובוס ציבורי,
ואוטובוס טיולים חסם את כל התנועה כי הבנות, המון בנות, המון המון בנות פרקו מלא דברים, חוץ ממקרר, הוציא מתוכו הכל.
זה היה נראה כמו מופע קסמים.
ואז נהג האוטובוס אמר משהו, "עוד פעם החרדים האלה...אבל למה ככה לחסום את התנועה ? אני לא מבין את זה..."
עכשיו בעיקרון, אני בדברים כאלה לא מתערב, אבל כאן לא יכלתי לשתוק.
אמרתי לו ברוגע, בנחת , "אלה לא בנות חרדיות, החמודות האלה שייכות למגזר הדתי-לאומי (גוש עציון)".
שבת שלום
מי יתן, שאחרי השבת הזו יחל השינוי הגדול שכל אחד מצפה לו.
עכשיו ברור לכם, שכאשר קורה שינוי גדול בחיים, לפניו יש שבת אולי מיוחדת אולי שגרתית, שפשוט מבחינת זמנים מגיע לפני אותו שינוי.
אני מאחל לכולם, לכל אחת ואחד בפורום הטהור הזהו, שהשבת הזו היא השבת לפני השינוי הגדול.
..שפלות רוח
"אלה לא בנות חרדיות, החמודות האלה שייכות למגזר הדתי-לאומי (גוש עציון)"....ואם הן היו חרדיות אז? היה אסור להן לעצור שניה ולהוריד את הדברים?
ואני לא מתפלא שזה מה שלקחת מהפורום הנ"ל..זה אומר המון על משתתפיו.
הוא צוחקאני:)))))
אני לא יודעת מה מוזרהפיאחרונה
שקראתי את זה
בפורום הטרור הזה
אולי עכשיו היא כבר החזירה תשובה?חרמון
עדיין לא.
טוב מן הסתם היא עסוקה,
בטח בערב היא תברר ותחזיר תשובה.
מבאס, אבל עדיין היא לא החזירה.
בטח מחר.
משום מה גם מחר היא לא החזירה.
'תגיד, יצרו איתך קשר לברר עלי',
אני שואל את החבר שלי אחרי שלושה ימים.
'האמת שלא..'.
התסריט הזה חזר אצלי לא פעם ולא פעמיים, לצערי זה חזר שוב ושוב. כל פעם מחדש אני אומר לעצמי 'אולי הפעם היא תחזיר תשובה מהר. אולי יקרה נס, והיא תחזיר תשובה אפילו היום..'. אני לא יודע מאיפה זה מגיע, אולי אין מספיק מודעות שיש מישהו שמחכה בצד השני.
אז בנות, כשאתן מקבלות הצעה שימו לב שיש מישהו שיושב ומחכה בצפייה ממש לתשובה שלכן. יתכן מאוד שזה מעסיק לו את המחשבה כל היום, וכל כמה דקות הוא מציץ בטלפון בתקוה שהיא כבר החזירה תשובה. זה אלף בית של בין אדם לחברו.
אני מרגיש ככה עם השכינה הקדושה.חסדי הים
אני רוצה "בחלום אדבר בו". תשובות לכל השאלות העמוקות שלי.
אני מתפלל על זה וכלום בחלום. אני שואל את ה' שהדוד רבא שלי הרב פנחס מפרנקפורט בעל ההפלאה יתגלה אלי וכלום. אין תשובות.
אבל אז כשאני קם, אגב העיון הרגיל שלי בתורה בסדרים הרגילים, אני מגיע ל'הפלאה' ו'לפנים יפות' ומבול של תשובות והדרכות לחיים העכשוויים שלי.
כן. זאת התגלות השכינה דרך ספרי הצדיקים.
תשובות. תשובות. תשובות.
"קול דודי דופק פתחי לי אחותי רעיתי". כמו ששמעתי בילדותי מר' אברום שפירא זצ"ל, הספר דופק לפתוח אותו ועם זה השכינה הקדושה.
אל תחכה למשהו מבחוץ, בחורה שלא רודפת אחריך תעזוב אותה. זה לא שווה את הזמן שלך. תתרכז בלהתענג על ה' וימלא משאלות לבך. תנדב את לבך ל-ה' ולעם ישראל. תתן תתן תתן, אל תצפה לקבל כלום. בסוף, הכל יסתדר. "יִרְוְיֻן מִדֶּשֶׁן בֵּיתֶךָ וְנַחַל עֲדָנֶיךָ תַשְׁקֵם. כִּי עִמְּךָ מְקוֹר חַיִּים בְּאוֹרְךָ נִרְאֶה אוֹר. מְשֹׁךְ חַסְדְּךָ לְיֹדְעֶיךָ וְצִדְקָתְךָ לְיִשְׁרֵי לֵב."
כואב אחארץ השוקולד
...advfb
מאוד מזדהה עם מה שאתה כותב.
הצפייה תלויה לפי תקופות בחיים. תקופות שונות בכל התקופה המתמשכת של הדייט וגם איך קמתי היום..
לגמרי רגישות צריכה להיות בנושא הזה. מסכים מאוד מאוד וליבי איתך.
עם זאת, בלי קשר לצד השני שצריך להיות רגיש - חשוב לשמור על איזון.
אם כל דבר קטן מטלטל אותי, כדאי להתבונן למה זה קורה.
מה דפוסי המחשבה שמניעים אותי?
מה החששות, פחדים, דחפים, רצונות שקיימים בתוכי והאם אני מנהל אותם או שהם מנהלים אותי. ואם אני מנהל אותם - איך אני בוחר לעשות את זה.
וזה מפחיד גם לשאול את השאלות האלה, כי זה לא כיף לגלות שאני במקום שלא רציתי להיות בו, אך בד בבד, זה אנושי וזה קורה. אפילו אפשר לומר שאין אפשרות שזה לא יקרה.
ומאזן את מה שאני כתבתי הרגע - זה בסדר להיות לחוץ. בסדר גמור. רק כדאי לשים לב לזה.
האמת לדעתי מי שמציע צריך להיות על זהתפוחית 1
ולא לתת להצעה להתמרח ככה
גם, לא רקadvfb
....אילת השחר
חושבת שזה נכון בכללי לכל מי שאומר כן להצעה, וכשאני אומרת 'אומר כן להצעה' הכוונה ששמעו שיש הצעה, קיבלו מספר לבירורים ויודעים שיש מישהו בצד השני שמחכה.
ולא משנה אם מי שמחכה זה מי ששידך או המשודך.
ברשותך, פונה לצד השני:
דרך ארץ בסיסית...
גם אם עסוקים כל כך ברמה שאין זמן לברר תהיו הגונים ותגידו.
''אין לי פניות לברר'', ותשלחו מישהו שסומכים עליו שיעשה את זה.
''אין פניות ברמה שאין זמן לנשום, אז לברר?", סליחה ששואלת... אבל איפה תכניסו גם פגישות? אם יש זמן לפגישות יש זמן לברר, במיוחד אם זה ימשיך או יקרה בהמשך, זה הרושם שאתם משאירים.
לא עונים לכם בצד שמבררים איתו? תעדכנו בהקדם את מי ששידך שיוכל לעדכן את הצד הממתין. וגם לברר מה קורה שם... יכול להיות שהתקשרו ולא ענה החבר, או שמשהו בקליטה לא עבד או כל סיבה שהיא.
התחרטתם מכל סיבה שהיא? זכותכם... רק תודיעו.
ולך שמחכה -
תברר עם המשדכים, בפרק זמן שמרגיש שזה מספיק זמן לבירור, מה קורה עם הצד השני.
הלוואי ודברים יתוקנו בשורשם ונהיה טובים.
^^צעאחרונה
בין אדם לחברו זה בהחלט חשובלגיטימי?
ובאמת מבאס כשקורה רצף כזה.
אבל לא יפה להוציא שם רע על כל הבנות..
[וקרה לי גם הפוך - מישהו פנה אלי באתר, ביקש לברר, ולקח לו כמה ימים. שאלתי את החברה שלי אם הוא דיבר איתה, ואמרה שלא. שאלתי מה קורה, ועדיין לקח לו כמה ימים..]
אני רוצה להגיד שבאופן אישי -
לפעמים הבירורים לוקחים זמן. שולחים הודעה לחבר, הוא לא זמין, מחפשים אולי מישהו אחר שמכיר, והוא בדיוק במילואים וכו וכו'.
מעדיפה לקחת עוד יום בבירורים מאשר לצאת עם מישהו ולהתבאס שזה יכל להיות ברור מהטלפון שלא שייך.
אבל אם זה מתעכב - נראה לי נימוסי להגיד משהו כמו - אני בתקופה עמוסה, צריכה עוד זמן, סליחה.
ועוד משהו קטן - כמעט תמיד, אם קיבלתי הצעה ביום מסוים, וכבר באותו יום ביררתי - לא נתתי תשובה באותו היום. רציתי לישון על זה לילה.