טוב לקחתי אומץ להכנס לפהלב שבור

אנ יגיד תאמת אני מת להתחתן ואין לי אומץ אני עוד מעט בן 19

עברתי הרבה ישיבות אין לי בגרויות ואני יושב בבית עכשיו ומחפש עבודה ותכלס אני מת להתחתן אבל אני מרגיש שאף אחת לא תרצה להסתכל עלי אין לי כלום ואני ממש לא צדיק ולא חכם אני בן אדם רגיל שעבר עליו הרבה אני משתדל להקפיד על עשיית מצוות למרות שעכשיו אני בתקופה קשה בעבודת ה' אני מרגיש שאני בשל לבנות בית ואני מסוגל להיות אבא טוב ובעל נהדר! אבל אני מפחד פחד מוות משידוך  כי אני מפחד שיבררו עלי ואין מה לברר עברתי הרבה ישיבות אין לי בגרוית ואין לי כלום בעצם איזה בחורה תרצה להכנס לכזה שידוך......זה ממשך מבאס אותי ואני לא מליח לעשות כלום אין לי אומץ להתקרב לשדכנית ואני מרגיש שאני ממש חייב להתחתן אני מודע לזה שזה לא פשוט וזה ממש קשה אבל אני ממש מתפוצץ מרוב רצון להתחתן מחפש דרך מתאימה אשמח לקבל חיזוקים והצעות..........

קודם כל תנשום עמוק ותירגע.עב"מ
אבל באמת.
אתה בן 19 ורוב החיים עוד לפניך בעז"ה.
עכשיו קח את עצמך בידיים.
אני הולכת להגיד כמה דברים שאולי ישמעו קשים, אז תדע מעכשיו שאני ממש לא מתכוונת לפגוע או משהו אלא רק לנסות לגרום לך לכיוון מחשבה שאולי יעזור.
ככה...
נתחיל מזה שאני אעיד על עצמי שהסיכוי שהייתי מתחתנת עם מישהו בלי בגרות קטן יחסית.
ולא, זה ממש לא כי אני חושבת שהוא אדיוט.
כמה סיבות אחרות.
דבר ראשון- בלי בגרות קשה מאד להתקיים.
אני מכירה בחורים בלי תארים שגם אם הם עוד לא יצאו לשוק העבודה יש להם מקצוע בראש וגם יש סיכוי ביד להגיע אליו.
זה לא תמיד מקצוע ממש מכניס (ר"מ, למשל), אבל הבנ"א יודע ממה הוא הולך להתקיים.
יש כאלה שיקומו ויגידו שגם ילדות בנות 12 מתפרנסות מבייביסיטרים אז וודאי שאפשר להתפרנס בלי בגרות-
אז נכון, אפשר להתפרנס בלי בגרות.
אבל תגיד לי דוגרי, אתה עכשיו מסוגל לפרנס את עצמך ועוד מישהי?
ועוד שנה תהיה מסוגל לפרנס גם ילד?
ואם לא, מה עשית בשביל שתהיה מסוגל?
[הערה חשובה- כשמתחתנים, הרבה פעמים מתפרנסים (בהתחלה בד"כ) בדוחק ומעבודות כמו קיפול כביסות, שטיפת מדרגות ובייביסיטרים. ואין בזה שום פסול, כי זה אנשים שמתפרנסים בסוש"ד!]
זו נק' ראשונה.
נק' שניה-
כאן אני לא מדברת על בנ"א שלא גמר בגרות עד סוף התיכון (שזה גילך בערך) אלא על בנ"א שלא התאמץ אח"כ ולא עניין אותו כ"כ להשלים בגרות.
תחשוב מה מעיד על הבנ"א הנתון הקטן הזה.
אז אפשר לומר שזה קטנוני לבחור בעל לפי נתונים, אבל תכל'ס הנתונים כן מעידים על הבנ"א.
אז האמת היא שלא כ"כ משנה לי אם לבעלי יהיו עיניים ירוקות או חומות (אפשר גם שחורות או כחולות, בכיף) (בעצם כחולות לא...) (סתם ). ויודע מה?, גם לא כ"כ משנה לי אם הוא יהיה עו"ד או ר"מ (אם כי ברור שאפשר ללמוד עליו מבחירת המקצוע שלו ולכן פשיטא שהגיוני מאד שתהיה לי נטיה יותר לכיוון מקצועות מסויימים).
אבל כן משנה לי שהוא יתאמץ להתקדם בחיים.
שלא יסיים תיכון בלי בגרות ויתחיל להתבאס מזה שאף אחת לא תרצה להתחתן עם מישהו בלי בגרות,
אלא שיתאמץ וישיג בגרות (אפילו לא בשביל החתונה, רק בשביל עצמו!).
לא יודעת מה איתך, אני הייתי שמחה להתחתן עם מישהו רציני.
ולא, רציני זה לא אחד שלומד בטכניון (זה גם, אבל לוא דווקא ).
רציני זה אחד שמשקיע בעצמו ובעתיד שלו.
שיודע לא רק לחלום, אלא גם לפעול להגשמת החלומות שלו [וב"חלומות" הכוונה גם ללהתחתן וגם למה שהבנאדם רוצה לעשות בחיים].
וזה בכלל לא משנה אם הוא רואה את העתיד שלו כר"מ או כעו"ד או כרופא או כמנקה רחובות (וכאן הערה חשובה- מה באמת אתה רוצה לעשות בחיים? לנקות רחובות? אז אשריך וסבבה לאללה, אבל מה עשית בשביל זה?).

לסיכומו של עניין-
שב, תנשום, תירגע קצת, ותתחיל לברר לעצמך מה באמת המקום שלך בחיים חוץ מלהיות נשוי. בפן הכלכלי.
ומשם תתחיל לפעול לכיוון הזה.
אם צריך להשלים בגרות- אז קדימה, תסתער על זה ותראה שאתה מסוגל להרבה הרבה יותר ממה שאתה חושב (מנסיון ב"ה, דווקא לא של השלמת בגרויות אבל של הישג קטן שהשגתי עם הרבה רצון וסייעתא דשמיא, וקצת הפתעתי את עצמי ;)).
שיהיה המון בהצלחה...
ואל תשכח להתחתן בדרך! ;)
סליחה על השאלה..אני12345

מי שאומר שהוא מת להתחתן, זה בגלל מה? (אני פשוט רוצה להבהיר לעצמי  אם מה שאני מרגישה זה מה שנכון..)

כי גם לי בא להתחתן. כלומר..בא לי משהו לחיות איתו שיאהב אותי ושבזכותו ארגיש שיש לי כח לחיות פה..

או שמי שישמע את מה שאני אומרת -יגידו לו שלא כדאי להתחתן עם בחורה שזה מה שהיא רוצה...?

ממ... למי זה היה מופנה? עב"מ
תשובהלב שבור

זה בגלל שיש  רצון וצורך והרבה אנרגיה שלא  מושקעת בשום דבר.... אני מת להתחתן כי אני מרגיש שאני מוכן זה כמו פרי בשל על העץ שאם לא קוטפים אותו אז הוא נופל ונרקב...

ומאיפה אתה יודע -בתאל1

שזה באמת הרגש הזה? אולי אתה קורא אותו לא נכון?

אני גם חשבתי לעצמי שוואלה- ממש ממש בא לי להתחתן...

אבל אחרי כמה זמן חשבתי לעצמי, שבמחשבה שניה- אולי מזל שאני לא נשואה עכשיו.. מי יודע אם הייתי מסתדרת ככה עכשיו...

קיצור- כל דבר בזמנו ובעיתו! יש לך עוד חיים לפנייך... גיל 19 זה שלב שהחיים רק מתחילים!!! כאילו, אולי זה נראה לך שכבר עברת הרבה... אבל עוד מעט תגלה שלא עברת כלום... (לא כי אני מזלזלת או משהו אבל שנתיים אחרי גיל 19 גיליתי דברים אחרים בחיים!)

בקיצור- בהצלחה !

לא יודע.. אבל זלב שבור
קפץ..לא יודע אבל אני מרגיש...לב שבור

מאז שאני זוכר את עצמי אני רוצה להתחתן...מגיל 17 בערך נכון שבהתחלה לא הייתי מודע להרבה דברים אבל זאת ההרגשה שלי.......וזה לא סתם רגש שהתעוררתי איתו בבוקר אחרי זה אחרי מחשבה עמוקה ושיקול דעת והבנה של הדבר כמה הוא לא פשוט....ודורש הרבה הרבה מעבר למה שאנחנו רגילים אי אפשר לחוב בצורה שא הייתי היום נשוי כי אדם לא מתמודד באותה הצורה עם דברים ויש התמודדוית אחרות...

תיקון.לחשוב בצורה שאםלב שבור
יישר כוחך!אבא שמואל
ל'עב"מ' רציתי להביע את התפעלותי מתגובתך המושקעת!

ועם זאת אני רוצה להאיר:

חבל שהמדד שלך לרצינות של אדם מתנקז בעיקר בתעודת בגרות. יש אנשים שהעובדה שיש להם תעודת בגרות או שאין להם, לא מלמדת על רצינותם. חבל שתפסידי מראש, בחור בעל מידות טובות, רק בגלל שאין לו תעודת בגרות.

אני מסכים איתך כי רצינות של אדם נמדדת בהתמדתו והשקעתו, אך לא בהשגיו.

ולך "אין שלם כמו 'לב שבור'"!
א. איני יודע מה הסיבה שאין לך תעודת בגרות, ואכן הסיבה לא כ"כ חשובה.
ב. תמיד ניתן להשלים.
ג. עבדך הנאמן, קרוב לוודאי שיהיה לו תואר ראשון לפני שישלים תעודת בגרות. והעובדה שאין לי תעודה לא שללה את האפשרות להתפרנס בכבוד (כולל מקצוע מכובד).

אני ממליץ בכיוון של 'אלעדי' לגבי אפשרויות הפרנסה, תחשוב על תחום שבו אתה רוצה להתעסק, תשקיע בו, ותהיה מקצועי בתחום.

לגבי חתונה, אל תמתין אפילו רגע! אם היא לא מעוניינת בך בגלל שאין לך "תעודה", היא לא ראויה לך!! יש לך מידות טובות (תמיד אפשר להשתכלל), וזה מה שחשוב!!!

בהצלחה,
מהרה ישמע בערי יהודה ובחוצות ירושלים...
אין דבר כזהעב"מ
התמדה והשקעה שלא מביאים להישגים.

נכון שרצינות מתחילה בהתמדה והשקעה,
אבל בלי הישגים- זו רצינות בערך כמו שאני צנצנת
ואגבעב"מ
אם לא הובנתי נכון-
רצינות לא נמדדת בהתמדה ובהשקעה (ובהישג ) בתחום של תעודת בגרות,
אבל כן בתחום של בסיס כלכלי כלשהו!
וזה מניין לך?אבא שמואל
מלבד (חילול השם), המבחן הנכון הוא המעשה!! ולא התוצאה.

כך גם בבסיס כלכלי, אדם שעושה את ההשתדלות שלו, גם אם לא השיג פירות, הוא במסלול הנכון. ומן השמים ישלימו.
אז כנראה שאת צנצנת!אבא שמואל
או שאת ממש צעירה..(לפחות נסיון החיים שלך צעיר מאד)

"לא עליך המלאכה לגמור, ואין אתה בן חורין ליבטל הימנה"
צעירה אולי. בטוח אפילו.עב"מ
אבל עובדה שככל שאני משקיעה ומתמידה יותר- יש הישג יותר.
טוב לך!אבא שמואל
אבל, לא כולם כמוך, יש רבים שלמרות המאמצים שלהם, אין הם משיגים תוצאות.
שלושה דברים (והערת אגב...).אליק9194

קודם כל מלוא החופן חיזוקים:

א. קודם כל לפי התיאור שלך באמת אתה מתאים להתחתן לדעתי (אם הבנתי מה שאמרת, אז אני מכיר את ההרגשה, והיא נותנת גם כוחות להשקיע, כי מה שעומד לך בראש כל הזמן זה "איך אני יכול לממש  את כל הכוחות שבי על ידי נתינה" שזה דבר חשוב מאוד).

ב.יש גם בנות במצב שלך!!! יכול להיות שבחורה כזו דוקא תעדיף אדם כמוה שיכול להבין אותה. אפשר להתמקד אצל שדכניות דוקא בבנות כאלה (כלומר להודיע לשדכניות מי אתה בפירוש מראש, ושתנסה למצוא אחת שמחפשת בדיוק אותו דבר). [ההצעה הזו בהנחה שאין לך בעיה להתחתן עם  בחורה באותו סטטוס שלך].

ג. מנסיון, אפשר להשלים בגרויות, וזה אפילו לא כל כך קשה. צריך להבין שאחרי מאמץ של כמה חודשים,  עם השקעה אישית ואולי מורים פרטיים (קצת), אתה יכול לצאת עם תעודה ביד (לא 5 יחידות בכל דבר, אבל תעודה).

חוץ מזה- כל הכבוד על האומץ, ועל הפירוט והדיוק. לא יודע איך אתה מציג את זה, אבל לי אתה נשמע דוקא בחור רציני.

הערת אגב- איך משיגים את כל המדבקות???

לא צריך 5 יחידות בכל מקצוע בתעודת בגרותsopa20

אפשר גם פחות אני למדתי באולפנא שהיתמקדה באישיות של האדם והבגרויות מי שרצתה עשתה, אני יצאתי עם בגרות מלאה עם ציונים טובים  ואפילו בשביל להיתקבל למכללה לא הייתי צריכה לעשות פסיכומטריאני לא באה להיתפאר פה או משהוא כזה אני רק באה להדגיש ולומר לך שכדי לך להשקיע ולסיים תעודת בגרות לחפש איזה ישיבה שמתמקדת באשיות של האדם זה מאוד יעזור לך להבין איזה כוחות יש לך ונכון זה קשה לעשות בגרויות זה המון השקעה אבל היא שווה כי אחרי זה כשתיבחר איזה מקצוע או עבודה יקבלו אותך יותר ,מעריכים יותר ואם קשה לך לחזור אחורה אז תלך ותעשה במקום אקסטרני שרק לומדים לבגרות ומסיימים עם זה , תתחיל לאט לאט  בהתחלה קשה אבל אז מיתרגלים ונכנסים לראש שלהם ....

אז שיהייה לך המון בהצלחה ואל תוותר !!

אשריך!אור77

אתה צריך להתפלל מעומק הלב..... זהו.

כמו כולנ"ו כאן.

וזה שיש לאדם 'תואר' זה לא אומר שיותר 'ילך לו'.... יש עובדות בשטח...

ובעזה"י שתקבל את זיווגך בקלות, בשמחה ובסיעתא דישמיא מרובה!

ה' יודע בדיוק מה לתת לכל אחד. תראה אותי... ;)

לב שלםאלעד

כדאי לך ללמוד מקצוע. תעשה קורס. יש הרבה ללא דרישות של בגרות פסיכו וכד'. קודם בשביל חיזוק האישיות והבטחון העצמי שלך, וגם בשביל פרנסה..ככה לפחות תוכל לומר מה אתה עושה בחיים, ולא לגמגם

אשמח לשוחח בשיחה אישית

אני בדרך כלל לא מגיבה אבל לא הצלחתי להתאפק...א"י בנשמה

דבר ראשון " לב שבור" אל תדאג הבנות בימינו יכולות להיות עמוד התווך הכלכלי בבית.

וגם אם תמצא לעצמך עבודה שהיא לא בהכרח עו"ד- זה לא נורא.

הכי חשוב זה המידות!!!

אני מכירה מלא בנות שמתכוונות לעבוד בעבודות "מפחידות" (לא העבודה עצמה אלא השם של המקצוע...)

ובשמחה יהיו המפרנסות העיקריות.

אור אני איתך (הפעם?)  אליהועיני

מה אתה חושב שאתה קובע מתי ועם מי וכמה ולמה תתחתן

מה' אישה לאיש לגמרי ורק הוא יקבע מתי ועם מי ולמה ואיך וכמה וכל מה שאתה רוצה

אם אתה מת להתחתן תתחיל להתפלל

'על זאת יתפלל כל חסיד אליך לעת מצא רק לשטף מים רבים אליו לא יגיעו'

'לעת מצא זו אישה'.

ובבקשה תפסיק לחשוב שאנחנו חושבים שאתה מישהו אחר.

רק שמציאות כזו לא מסתדרת עם ההלכה~א.ל
אחי אין יאוש בעולם כלללללללל! דבר אם ה' וה' יעזור!מכאל 2 3
אפשר להשלים בגרויות-(מקווה שעזרתי)אפוש

בס"ד

תקח ת'צמך ביידים תשלים בגרויות ...זה אולי לא מדד לחיים אבל עדיין תעודת בגרות חשובה כדי לקיים עצמך בחייים..תשלב עם הלמידה תורה..ואני מאמינה שיהיה בסדר..

אני לא חושבת שאם תתחתן בגיל 21-2 ה"בשלות" שלך "תרקב" ההפך,היא תבוא ממקום הרבה יותר שלם..אני חושבת שעצם עשיית הבגרויות והצלחה בהם תגרום לך סיפוק-דבר שיבנה אותך ויתן לך בשלות גדולה יותר..לא סתם מבחני הבגרות נקראים "בגרויות"-זה מלשון בגרות! אדם (לפחות אני) מרגישה כל פעם אחרי עוד בגרות ועוד מבחן "וואלה עברתי עוד שלב בחיים שלי ,עוד משהו שלמדתי" ואם באים בגישה הזו (שלקח לי הרבה זמן לגבש אותה -אגב) אתה תראה איך תצא באמת מסופק מהעניין! איך תראה שזה מוביל אותך לחיי טובים בהרבה יותר .. תקח לך למטרה את העניין "אני רוצה להתחתן ולגרום לאתי ולמשפחה שלי אושר לכן אני לומד כדי שהם יוכלו לחיות בצורה מסודרת.." וכו...קח לך מטרה ותראה אותה לאורך כל הדרך..

באמת מקווה שעזרתי...

ואתה לא חייב לקבל יודע-כל אחד וצורת התגברותו..

ב"הצלחה

אפוש

כהמשך למה שכתבתי אתמול...sopa20

אפשר להשלים לאט לאט בגרויות כלמור להחליט שהשנה במועד קיץ אתה ניגש לבגרות אחת ואז אתה יודע שזה מאחורה וכך הלאה עד שאתה ניפטר מזה ולבנתיים בזמן הזה יכול לעסוק במציאת הבת זוג למרות שעדיף לעשות משהוא וה' יזמן לך אותה כבר תוך כדי...

בהצלחה לך'.........

לאבא שמואל. תגובות ממש אמיתיות  ולב שבור אנא לפתוחאנונימי (פותח)

לב שבור גם בלי בגרויות אפשר לפרנס.

*אפשר ללמוד קורסים מכניסים ביותר, חשמלאי, קורסי מחשבים וכו'

*תואר זה לאו דוקא אידיאל השפעת תרבות יון עלינו זה כל הזמן השגים שמתבטאים בתעודה חיצונית. העיקר זה שיש לך נכונות לפרנס ושתממש אותה.

*וכמו שכולם אמרו מידות טובות!!! בהכי חשוב ומתוך זה יש את מידת האחריות לעשות מה שביכולתינו להביא פרנסה הביתה

**ודבר חשוב..

יש המון בנות פנימיות היום שיודעות להסתכל פנימה לאדם ולאו דוקא לאיך הוא הצליח בטבלת ציונים שעולם ההשגים מכתיב לנו, אך אם תציג את עצמך בצורה כזו :אני לא מאמין שאני טוב אני כלום וכו' גם הבת תרגיש כך

תמצא את הדברים הטובים בך:מידות כשרונות תתעמק בהם כי הם אתה . תתמלא בביטחון ואמון בעצמך וב"הצלחה

תודה רבה לכולם...חיזקתם ....לב שבור
בכיףאפושאחרונה
מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד אישאחרונה
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלתאחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
...רחל יהודייה בדםאחרונה
מזל טוב 
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי

אולי יעניין אותך