אבל באמת.
אתה בן 19 ורוב החיים עוד לפניך בעז"ה.
עכשיו קח את עצמך בידיים.
אני הולכת להגיד כמה דברים שאולי ישמעו קשים, אז תדע מעכשיו שאני ממש לא מתכוונת לפגוע או משהו אלא רק לנסות לגרום לך לכיוון מחשבה שאולי יעזור.
ככה...
נתחיל מזה שאני אעיד על עצמי שהסיכוי שהייתי מתחתנת עם מישהו בלי בגרות קטן יחסית.
ולא, זה ממש לא כי אני חושבת שהוא אדיוט.
כמה סיבות אחרות.
דבר ראשון- בלי בגרות קשה מאד להתקיים.
אני מכירה בחורים בלי תארים שגם אם הם עוד לא יצאו לשוק העבודה יש להם מקצוע בראש וגם יש סיכוי ביד להגיע אליו.
זה לא תמיד מקצוע ממש מכניס (ר"מ, למשל), אבל הבנ"א יודע ממה הוא הולך להתקיים.
יש כאלה שיקומו ויגידו שגם ילדות בנות 12 מתפרנסות מבייביסיטרים אז וודאי שאפשר להתפרנס בלי בגרות-
אז נכון, אפשר להתפרנס בלי בגרות.
אבל תגיד לי דוגרי, אתה עכשיו מסוגל לפרנס את עצמך ועוד מישהי?
ועוד שנה תהיה מסוגל לפרנס גם ילד?
ואם לא, מה עשית בשביל שתהיה מסוגל?
[הערה חשובה- כשמתחתנים, הרבה פעמים מתפרנסים (בהתחלה בד"כ) בדוחק ומעבודות כמו קיפול כביסות, שטיפת מדרגות ובייביסיטרים. ואין בזה שום פסול, כי זה אנשים שמתפרנסים בסוש"ד!]
זו נק' ראשונה.
נק' שניה-
כאן אני לא מדברת על בנ"א שלא גמר בגרות עד סוף התיכון (שזה גילך בערך) אלא על בנ"א שלא התאמץ אח"כ ולא עניין אותו כ"כ להשלים בגרות.
תחשוב מה מעיד על הבנ"א הנתון הקטן הזה.
אז אפשר לומר שזה קטנוני לבחור בעל לפי נתונים, אבל תכל'ס הנתונים כן מעידים על הבנ"א.
אז האמת היא שלא כ"כ משנה לי אם לבעלי יהיו עיניים ירוקות או חומות (אפשר גם שחורות או כחולות, בכיף) (בעצם כחולות לא...) (סתם

). ויודע מה?, גם לא כ"כ משנה לי אם הוא יהיה עו"ד או ר"מ (אם כי ברור שאפשר ללמוד עליו מבחירת המקצוע שלו ולכן פשיטא שהגיוני מאד שתהיה לי נטיה יותר לכיוון מקצועות מסויימים).
אבל כן משנה לי שהוא יתאמץ להתקדם בחיים.
שלא יסיים תיכון בלי בגרות ויתחיל להתבאס מזה שאף אחת לא תרצה להתחתן עם מישהו בלי בגרות,
אלא שיתאמץ וישיג בגרות (אפילו לא בשביל החתונה, רק בשביל עצמו!).
לא יודעת מה איתך, אני הייתי שמחה להתחתן עם מישהו רציני.
ולא, רציני זה לא אחד שלומד בטכניון (זה גם, אבל לוא דווקא

).
רציני זה אחד שמשקיע בעצמו ובעתיד שלו.
שיודע לא רק לחלום, אלא גם לפעול להגשמת החלומות שלו [וב"חלומות" הכוונה גם ללהתחתן וגם למה שהבנאדם רוצה לעשות בחיים].
וזה בכלל לא משנה אם הוא רואה את העתיד שלו כר"מ או כעו"ד או כרופא או כמנקה רחובות (וכאן הערה חשובה- מה באמת אתה רוצה לעשות בחיים? לנקות רחובות? אז אשריך וסבבה לאללה, אבל מה עשית בשביל זה?).
לסיכומו של עניין-
שב, תנשום, תירגע קצת, ותתחיל לברר לעצמך מה באמת המקום שלך בחיים חוץ מלהיות נשוי. בפן הכלכלי.
ומשם תתחיל לפעול לכיוון הזה.
אם צריך להשלים בגרות- אז קדימה, תסתער על זה ותראה שאתה מסוגל להרבה הרבה יותר ממה שאתה חושב (מנסיון ב"ה, דווקא לא של השלמת בגרויות אבל של הישג קטן שהשגתי עם הרבה רצון וסייעתא דשמיא, וקצת הפתעתי את עצמי ;)).
שיהיה המון בהצלחה...
ואל תשכח להתחתן בדרך! ;)