הי שלום לכולםאשה של בעלי
יש לי שאלה שממש מטרידה אותי ואני לא יודעת איך לשאול אותה אני אכתוב את זה בצורה עדינה ומקווה מאוד שיעזרו לי פה...
יש לי ילדה בת 9 חכמה מאוד זורמת ומתוקה שפתאום לאחרונה אני "תופסת אותה" עם ספר בידים היא שמה אותו בין הרגלים מותחת את האצבעות... ומתאמצת מאוד...
אין לי מושג מה אני אמורה לעשות איך להגיב... היא עושה את זה גם ליד אנשים וזה די מביש אותי בפרט שאין לי מושג איך להגיב על זה אם אפשר להגיב לי אפילו באישי אני ישמח מאוד תודה רבה
לקחת לאבחון אצל מטפל מומחה לילדיםהסטורי
זה בהחלט עלול להיות סימן להחשפות למשהו בעייתי?
יש עוד סימנים מוזרים (ירידה בלימודים, התנהגות חריגה וכד')?
זה לא חריגאורי8
ולא מעיד על החשפות למשהו בעיתי. היא אפילו לא ממש מבינה מה היא עושה.צריך להדריך אותה, לא לעשות זאת במקום ציבורי, שזה ענין פרטי של הגוף שלה. קורה להמון ילדות .
נראה לי שזה טבעי לגילפאז
יחסית.
תכווני אותה שזה עניין פרטי כשהיא במיטה/בחדר שלה.
^^טבעי לגמרי אבל תדריכי אותהיפעה1986
היימלכא
הבן שלי היה בגן ואני היתיי יושבת בגן בתחילת שנה בהתחלה ראיתי המון ואז רואה ילדה ממש מתענגת קצת הובכתי הלכתי לגננת ואמרה שזה בסדר לא עדלה עניין מזה .
אני חושבת שזה טבעימחי
היא מתחילה להכיר את הגוף שלה.
רק כדאי להגיד לה בעדינות שלא כל כך יפה/צנוע לעשות את זה לפני אנשים אחרים, ואם היא רוצה היא יכולה לעשות את זה בחדר שלה.
רק לא לתת לה הרגשה רעה ובעייתית
השאלה שלי אם זה עובר יום אחד??אשה של בעלי
או שזה תופעה קיימת לעולם??
איפה אפשר לקרוא בהרחבה על כל הנושא הזה זה מפחיד אותי מאוד מאוד...
היא כזו ילדה זורמת איך זה בה לה פתאום???
עובר. תרבו בחום ובשמחה ובעיסוקים מעניינים ומשמחים.ד.

מכירה מישהי שדברתי איתה וסיפרה שלא עבר לה..מעין אהבה
המשיך לגיל ההתבגרות והתלבש על ההתמודדות הבוגרת יותר עם היצר.
בחורה תורנית ונורמטיבית. לא הייתי מנחשת עליה. והופתעתי כשסיפרה לי.
לא יודעת איך משפיע עליה כיום.

למה הבטחון שזה עובר?
אולי פשוט לומדים להסתיר?
אז זה לא עבר לה . ביג דיל.ורדורד
אין שום איסור בתורה נגד זה, נטייה להתמכרות יש לכולנו, ויש התמכרויות הרבה יותר בעייתיות.
אם הופתעת כשסיפרו לך סימן שהבחורה בסדר גמור, והיא ממשיכה להיות תורנית ונורמטיבית גם אחרי שאת יודעת עליה כזה "סוד" שממילא הוא לא סוד, כי כולן עושות את זה, ואם תעני לי "אני לא עושה זאת ולא מכירה אף אחת שעושה זאת" אענה לך שזה שאת לא עושה זאת זה מבחירתך, וזו זכותך, וזה שאת לא מכירה אף אחת שעושה זאת לאו דווקא אומר שחברותייך לא עושות זאת.
הסגנוןלב אמיץ

המום

אכן, גם זה יכול להיות.ד.

וכדאי בגיל הצעיר, להרבות בחום ובאהבה ובשמחה. להעסיק בעיסוקים מעניינים וכד'. היסח הדעת לדברים אחרים, כדי לא להשריש את ההרגל.

אבל יש ילדות קטנות, שהן לא במחשבה "להסתיר", ופשוט עובר להן אחרי זמן קצר.

אפשר לשים לב.

לכן השאלה אם זה הדבר היחידהסטורי
יתכן כמו שאמרו כאן רבים. אך אם יש עוד התנהגויות לא נורמטיבית כדאי לבדוק.
מה זה - לא עבר לה?מיואשת******
ואיזה התמודדות זה בכלל?
נכון, לומדים להסתיר, יש כאלו ששוכחים ויש כאלו שלא. אין בזה איסור וגם אין בזה בעיה אם זה לא משהו שחושבים עליו כל היום והרוב לא.
התמודדויות בתחום הזה יש להרבה אנשים וזה לא קשור לגיל שזה מתחיל בו
בעיקרון הביטחון שלי שזה עובר הוא מקריאה על התחום, ומהתייעצות עם רופא.
אבל הכוונה שלי בעובר זה לא ששוכחים מזה כאילו זה לא היה, אלא עובר הכוונה שלא מתעסקים בזה במיוחד, אולי פה ושם.

מי שזה ממש מעסיק אותה ואת מחשבותיה במשך שנים צריכה ללכת להתייעצות בתחום וזה לא קשור לבחורה תורנית או משהו, נראה לי שזה יכול לקרות לכל אחד אבל זה חריג
זו התמודדות מטרידה.לב אמיץ

עצם העובדה שאותה בחורה מצאה לנכון לשתף, סימן שזה מטריד ומעיק עליה.

אולי אין בזה איסור, אבל הצורך בזה בגיל שהוא מעבר לגיל שבו מגלים את הגוף, מטריד והרבה פעמים נובע ממצוקה בתחום אחר בכלל.

והמינון לא משנה - זה לא חייב להיות משהו שממש מעסיק את המחשבות. מספיק שהאפשרות הזו קיימת וניגשים אליה במינון זה או אחר.

הרי אם היה מדובר בבחור היינו נזעקות.

נכון שאין להבהיל את הילדה וכו' ובעצמי הגבתי לך שכתבת יפה כשכתבת איך כאמא יש להתמודד.

מצד שני, לענ"ד יש להרבות חום ואהבה, ולהסיח את דעתה של הילדה מזה, ולשאוף ללמד את הילדה, ובהמשך את הנערה, להתמלא מדברים אחרים.

לענ"ד  ללמוד להסתיר אינו הפתרון.

ותוך כדי כתיבה אני רואה שהגבת וכתבת שזה אכן פתרון לגיל הצעיר.

נכון מיואשת******
בוודאי שזו התמודדות מאד מטרידה עבור הבחורה הזו. אני רק אומרת שלרוב זה לא קורה, וזה גם עלול לקרות למי שלא הגיעה לזה בגיל צעיר.
באמת כשזה דבר מעסיק יותר מדי זה דורש התייעצות ובירור.
באופן אישיורדורד
סבורני שכל אחת מתמודדת עם משהו. וזה שזה דווקא מין או קשור למין לא אומר שזה חריג. ובאופן אישי הייתי מעדיפה בעיה זו על בעיות אחרות שהיו לי וגרמו לי סבל גדול הרבה יותר ממה שהמיניות שלי גרמה לי.
לא יודעת אם לא חריגלב אמיץ

התמודדות כל כך משמעותית בתחום הזה.

א. זה לא חייב להיות קשור לסבל.

ב. מה משנות התמודדויות אחרות לעניין?

באופן אישי - ובכן זה העניין, זה לא אופן אישי. זו התמודדות שבחיי הנישואין הופכת להיות זוגית, וזה הצד השני של מה שנזהרים בגיל צעיר, שבו ילדים מגלים את גופם, להבהיל או להרתיע אותם בנושא.

כשאנחנו הופכים משהוורדורד
שלא בעייתי לכן בעייתי, זה משנה
לא תצליחי לשכנע בחורהלב אמיץ

שבאופן טבעי מבינה שגם אם אין בעיה הלכתית, יש כאן - אם לא בעיה, משהו שמצריך התמודדות,

לא תצליחי לשכנע שאין שום בעיה.

לא מנסה לשכנע אף אחד בשום דברורדורד
בסך הכל לומר את דעתי.
שכל אחת תעשה כטוב בעיניה.

כתבתי לה שבעיני כשעושים זאת בחדר ולבד זה בסדר. והגבתי לאנשים אחרים. כל אחד בסופו של דבר עושה מה שהוא רוצה.
אם מישהי מתמכרת לכךורדורד
זה בעיני לא שונה מהתמכרויות אחרות וניתן לטפל בזה באופן דומה להתמכרויות אחרות ולפחות זה לא מסוכן כמו התמכרויות אחרות, ובעיני ילדה שעושה זאת במידה היא נורמלית. זהו.
צודקת בזהלב אמיץ

שמבחינת התמכרות זה לא שונה.

מבחינת נורמלי - זה נורמלי.

מבחינה ההכנה הרוחנית לנישואין וזוגיות - פה השאלה.

אני לא מבינהורדורד
אם אישה נשואה עושה את זה זו בעיה? ואם כן מה הבעיה בזה?
פורום פתוח. תשאלי את רבנית.לב אמיץ

מעדיפה לקבל תשובה פה או לא לקבל תשובהורדורד
תודה
יש בזה דעות שונותפאז
לגבי נשים.

באופן כללי כל עוד זה לא בגדר התמכרות אני לא חושבת שזה מעיד על בעיה כלשהיא.

זה מעיד על איזשהי מציאות של צורך מיני שזה דבר טבעי ותקין.

מה עושים עם זה הלכתית זה כאמור משתנה.
ואם יש בחורה שזה מפריע לה אישית- אז כמובן צריך לטפל כמו כל בחורה שזה מפריע לה.

מניחה שאם את רוצה תשובה מרב גיגול ברשת יעלה לך כמה תשובות לשאלה...

נראה לי שרבנים פחות גולשים פה בפורום
ואם כן הם אנונימיים מלענות לך על זה פה...
לא מחפשת תשובה מרבורדורד
מחפשת תשובות של חברי הפורום
תופעה נורמליתרפואה שלמה
אבל בגיל 9 תמוה בעיני
וגם ילדות שמגלות את הגוף שלהן בד"כ הן בגיל שמבינות שהתנהגות כזו נעשית בפרטיות.
ולכן השאלה קצת מוזרה בעיני, ויש מקום לדעתי לשאול את הילדה..
אני מסכימה עם מה שכתבה מיואשת (מתי תשני את הניק?)
נורא תלוי מיואשת******
גיל תשע הוא מאוחר זה נכון אבל עדיין יכול לקרות. בואי נגיד שכן הייתי מנסה בהתחלה את הגישה הרגעה ואם זה לא עובר תוך שלושה חודשים מתייעצת הלאה.
בקשר לפרטיות, זה נורא תלוי בחינוך בבית, האם יש אחים, האם הילדה היא נגיד הגדולה בבית, כמה היא תמימה. ועוד. אז כן, יש סיטואציות שילדה בגיל תשע לא תקלוט עדיין שזה פרטי וצריך להסביר.
אם זה לא עובר אז יש מקום לבירור מעמיק יותר
אישה נשואה צריכה לשמור את הרצוןכלה נאה
רק לבעלה.
ושאין לו תחליף.
הגבתי לורדורדכלה נאה
הבנתי. עוד שאלה אם לא אכפת לכןורדורד

במקרה ורוצים להתייעץ עם אישיות יראת שמים בנושא המקורי של ילדה בת 9, או בוא נאמר באופן כללי נושאים נשיים ורגישים של ילדות ונערות, האם יש אפשרות להיוועץ ברבנית ולא ברב?

למה לא?לב אמיץ

אם היא גם בעלת שיעור קומה בהבנה והדרכה בענייני משפחה, ויכולה להתייעץ עם בעלה הרב בשאלות הלכתיות במקרה הצורך.

בוודאי.מיואשת******
אני אישית ממליצה להתייעץ עם סקסולוגית , יש דתיות חזקות ממש , למשל דר חנה קטן, והן מתייעצות עם רבנים על הנושאים האלו וכך את מקבלת חוות דעת מקצועית המגובה על ידי אנשי הלכה.
כן. אם בעלה רב פוסק שיכולה להתיעץ ריתוכלה נאהאחרונה
שבת שלום !
האם היא רווקה?l666

בגיל ההתבגרות מתעוררים צרכים פיזיולוגיים מסוימים. לא כולם יכולים להיות רווקים או רווקות ולא לחשוב על זה בכלל. ואני אישית חושבת שרב בנים וגם בנות כן עושים את זה בגיל ההתבגרות וגם אחרי במיוחד אם מתחתנים מאוחר. אם מתחתנים בגיל 25 זה אומר שיש יותר מ10 שנים כשגבר או אישה רוצים אבל לא יכולים. בסה''כ צורך פיזי לדעתי. דווקא התעסקות מרובה בזה לפני גיל ההתבגרות מוזרה בעיניי, גילוי הגוף כבר הסתיים בגיל ארבע ואין שם עדיין את הנעים שכולם פה כותבים עליו. 

מאד נורמלי בבקשה אל תבהלי או תבהילי אותהמיואשת******
אני אמא לבנות
כולן עברו את השלב הזה
שאלתי רופא ילדים אמר לי שזה נורמלי לגמרי
מביך מאד
אבל התפקיד שלנו כאימהות זה להסביר שזה נחמד ונעים לך אבל זה משהו שעושים לבד. כמו שמתלבשים לבד או הולכים לשירותים לבד, לא עושים את זה ליד אנשים וזה הכל. בפשטות ובנעימות
חשוב לא לשדר בהלה או גועל או חרדה מכיון שזה יגרום להן לקשר את התחושה הזו עם ממשהו אסור ולא נכון ולגרום בעיות בחיי נישואין בעתיד.
זה משהו אישי שלא עושים ליד אנשים אחרים
מה שקורה הוא שברגע שזה משהו שלא עושים בציבור ממילא האפשרות לעשות את זה הולכת ונעלמת ואחרי זמן מה (כמה חודשים) הן שוכחות את זה וזה נעלם.
שאלהסיהרא

אין חשש שהן עלולות להיפצע ?

מאד לא סבירמיואשת******
אלא אם כן משהו חד. אבל לא סביר

תחשבי על זה כמו עקיצה של יתוש. מגרד, אז מגרדים, זה נעים, מגרדים עוד
מבחינת הילדות שלך פשוט הן גילו מקום בגוף שנעים להן. כמו שגירוד בגב הוא נעים. זה מה שהן מבינות וזהו.
בדרך כלל לא מגיע למצב שפוצע או משהו.
ופשוט בגלל שמגבילים את המקום שאפשר לעשות את זה אז בסוף הן שוכחות מזה
נראה לי שהכי קשה לנו, האימהות, כי זה באמת פאדיחה אבל לשוב לזכור שזה נורמלי וטבעי ואם לא עושים עסק אלא מסבירים בענייניות אז זה נמוג
בהצלחה!
כתבת מאוד יפה.לב אמיץ

אוננות ילדיםורדורד
הי,
מקווה שהבנתי נכון שזה הנושא.
כל הילדים מאוננים ואין בזה משהו חריג.
רק צריך להבהיר להם שנגיעות באיבר המין זה משהו שעושים בחדר בבית ולבד.
זה הכל.
שאלה תמימה...הריון שני=)
אני רואה שכולם כתבו שצריך להסביר שלא עושים את זה ליד אנשים, אלא לבד בחדר. כך גם שמעתי בשיחה בנושא.
אבל נכון לומר לילדה לעשות את זה בחדר? למיטב ידיעתי זה דבר שלא טוב לעשות גם לבד בחדר…לא?
האם מדובר בהתנהגות לא צנועה?ורדורד

מה רע בזה?

לדעתימחי
כשמגבילים את זה רק לחדר אז באופן טבעי זה מתמעט ועובר מעצמו כי יש פחות הזדמנויות.
זה עדיף מאשר לומר שזה לא בסדר באופן מוחלט כי זה עלול לגרום לילד בדווקא לרצות לעשות את זה יותר ולא להשתחרר מההרגל.
טוב או לא טוב מבחינה הלכתית, בזה כבר יש כל מיני דעות. אני רואה שיש כאלה שבעיניהם אין בזה שום בעיה, לי זה מוזר מאוד שחושבים כך
בלי להיכנס לפן ההלכתימיואשת******
שהוא מורכב וממש לא ״אסור״ מוחלט. ושכל אחת תשאל את הרב שלה.
אבל מה שחשוב להבין הוא, שאם את אומרת לילדה שלך שזה אסור, היא מקשרת את התחושה הנעימה הזו, ואת כל רעיון המגע עם משהו לא טוב ואסור. וזה משהו שעלול מאד להשפיע לא טוב על חיי נישואים בריאים.
אז בגיל צעיר וודאי לומר בחדר ושזה משהו אישי וזהו. בואי נגיד ש90% מהילדות תוך כמה חודשים ישכחו מזה באופן טבעי.
אם בתור אמא את רואה שזה ממשיך גם לגיל מבוגר יותר , גיל התבגרות שבו כבר אפשר לדבר עם ילדה ולהסביר יותר כל אחת לפי רמת הפתיחות שלה והבשלות של הילדה, ולפי מה שהתייצב עם רב או מישהו מתאים בעיניה, את יכולה כבר לנהל שיחה על הנושא בצורה בריאה שלא תשפיע לרעה. אבל וודאי שלילדה ממש קטנה זה לא רלוונטי ולכן שולחים לחדר מכיוון שהנזק במקרה שאמא נלחצת ומציגה את זה כמשהו אסור ולא טוב יכול להיות גדול.

למה לומר אסור זה להלחיץ?מעין אהבה
אז לא נאמר אסור גם על אוכל לא כשר כי אולי זה יעשה הפרעת אכילה?
ואולי לא נאמר אסור על שום דבר כי אולי...?

להסביר שלא כדאי ..שלא ראוי למרות שזה נעים...
בנחת
לא בלחץ
אולי לא לומר אסור
אלא מילה יותר עדינה כדי שאם לא תצליח לא תרגיש אשמה

כשזה נאמר ממקום בוטח ורגוע ולא לחוץ לא רואה סיבה לנזק
אין מצב בחיים שבו תאכלי אוכל לא כשר נכון?מיואשת******
זה מאד שונה
רב האיסורים שלנו הם איסורים מוחלטים. מה שאסור בגיל קטן אסור בגיל גדול ומה שלא אוכלים היום גם לא נאכל מחר.
פה מדובר על תחושה שהיא טובה ונכונה רק לא בגיל הזה ולא לבד. ולכן לומר שזה אסור עלול (לא אמרתי בטוח אלא עלול) ליצור סגירות ופחד.
אני לא אימרת את הדברים האלו מדעתי, זה נושא שנידון הרבה אצל מומחים תורניים מאד בתחום וזו התשובה של מה לעשות עם ילדות כדי לדאוג לחיים בריאים.
אם מישהי יגיד לך אחרת, בבקשה, אננ אומרת מתוך הידע שלי וזה לא דבר פשוט להחליט עליו לבד זה באמת עלול לגרום לבעיות בחיי נישואים ואני ממליצה למי שרוצה לומר על זה אסור להתייעץ קודם
אבל לבנים לפני גיל ההתבגרות הרי תגידי שאסורמעין אהבה
להם זה לא יכל לעשות נזק?

אני מבינה שבגיל קטן לא כדאי להציג את זה כ'אסור' אלא לא כדאי..
ולפני גיל ההתבגרות להסביר את המקום של התמודדות עם היצר הזה
להסביר שהרצון הוא טבעי וחיובי ובריא ויביה לו מקום אחרי החתונה..

ככה בערך גם מסבירים לבנים
אז למה לבנות זה שונה?

בגיל קטן כתבתי-הדיבור הוא בנחת,בעדינות בלי לחץ או מילים חותכות.. ואם לא יעזור-לא אפעיל לחץ או כעס חלילה.

אבל לא מתחברת למתן חלופה מצידי- לכי לחדר שם זה בסדר?
לא אגיד לה ביוזמתי

אין לי בנים אז לא בדקתימיואשת******
ולא אענה על משני באמת אינני יודעת עליו כלום.

גם לבנות שלי זה עבר הרבה לפני גיל ההתבגרות אז שוב, אננ לא יודעת מה מסבירים כי לא בדקתי כל כך את הנושא

כן בדקתי בגיל הילדות, וזה מה שמומחים בתחום, תורניים מאד, ממליצים לעשות. הסברתי גם למה.
אם את לא מתחברת זה זכותך המלאה, אננ כן ממליצה לפנות למישהי בתחום המיניות שאת סומכת עליו מבחינה תורנית ולהתייעץ איך עושים את זה מכיון שזה משהו שמשפיע על הבת שלך על חיי הנישואים המלאים שלה ומזה אי אפשר להתעלם.
יתכן שיש דעות אחרות באמת אני לא יודעת ולא אפסול. כמו שאמרתי, אני התייעצתי ולא סמכתי על עצמי מה שאני מתחברת או לא מתחברת
שיהיה בהצלחה רבה
ואני כן רוצה לומר בעדינות רבהמיואשת******
שלבנות הרבה יותר קשה מבנים להיפתח לתחושות טובות בחיי נישואים. באופן גורף בעולם.
ולכן ההתייחסות נכונה לנושא חשובה מאד כבר מגיל צעיר.
עד כאן מתאים מעל הפורום
אשמח להמשיך איתך באישי אם תרצי
ושוב, דברי מכוונים באמת לילדות שלא מבינותמיואשת******
התמודדות בגיל התבגרות ומעלה עם מיניות של ילדים היא כבר הרבה יותר קשה ומורכבת אבל זה בכלל לא הנושא. מדובר פה על ילדות קטנות שלא מבינות כלום מעבר לזה שזה נעים כמו גירוד בגב ואיך להתמודד עם זה בצורה שמצד אחד לא תסגור אותן ומצד שני לא תעודד את ההתנהגות הזו.
זה מה שמומחי ילדים בתחום אומרים לעשות
האם אפשרי להתייעץ עם רבנית?ורדורד
רק מוסיפה עוד אפשרותl666

יכול להיות שהיא לא שטפה טוב ומגרד לה. ובכללי כדאי לשאול אותה בעדינות מה קורה. אולי זה בכלל דלקת בדרכי השתן או הכניסה לשם משהו, אולי סתם מגלה   את הגוף. 

אולי קרה משהו בבית ספר או בחצר כי בגיל 9 ילדים כן מודעים מה עושים ליד אנשים ומה לא. 

יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך