עבר עריכה על ידי רוקדת בגשם בתאריך ח' בתמוז תשע"ח 23:36
לכתוב.למחוק. לחשוב. להתחרט...
אבא, למה כל זאת?
אני חשה עצמי מיואשת רק מעצם העובדה שאני רכונה מעל הגמרא ובוהה התוספות הזה בלי לנסות להבין אותו. כלומר, ניסיתי פעם ופעמיים. אבל הוא ארוך וקשה לי להחזיק ראש.
אני עייפה. אני אפילו לא יודעת למה אני עייפה. למדתי אתמול!
.. אוף.
אבא.
למ ה אני שוב נופלת ושוב. ושוב. ושוב. ושוב. נמאס לי. אני אישית - מיציתי את האפקט הזה.
שבע יפול צדיק יקם. כשזה צדיק, הוא קם.כשזו אני, אז שבע. ושבע ושבע ושבע.
איי אייי איי. אבא.
זה מוזר לי ממש. פתאום אין לי את הלהט הזה, וזה צורב. כמו דקירה קלה של קרח. שמתרחש בכל שניה מחדש. כלומר, אני לומדת ונהנחת מזה, אבל אין בי את הלהט האדיר הווא, שרק עכשיו שהוא נגוז אני מבחינה בעוצמתו.
כל כך הרבה דברים היו לי, ולא ה ערכתי אותם. ביכולת לדבר, להתפלל, ללמוד.
מתגעגעת.
חפצה.
אין כלי מחזיק ברכה אלא השלום. ישבתי על זה, ו ניסיתי להבין האם אני מסוכסכת ען מישהי או משהו בסגנון, ולא עלה לי. בכל זאת אני אשתדל חהקפיד יותר, אבל..
אולי כי אני כאן. אני באמת מתלבטת האם לעזוב, אבל לא רוצה שיצחקו עלי או משהו. כלומר, כל כך הרבה אנשים טובים יש כאן. כל כך הרבה. אבל..
בכל זאת , יש כאן דיבור עם בנים, יסוד של היחשפות, ואני באמת ובתמים לא יודעת עד כמה טוב לי עם זה. אולי אני אזיב ורק אחזור ל חזק מדי פעם כמה מהשרשורים שלי. אני לא יודעת. המון הזה פשוט כל כך חל' ממני, כבר כמה שנים טובות וזה לא משהו שקל ליתר עליו, ככה. רני הכרתי פה אנשים מדהימים ומהממים ממש.
המפף.
לא יודעת.
כל כך הרבה פעמים פתחתי את בתגובה הזאת, וכל פעם משפט שונה.
אולי הגיע הזמן להסביר למה קראתי לשרשור ראשית. ואולי לא. אן יש ביקוש אז אולי. אבל כל עוד זה רק אני והקדוש ברוך הוא - אז אין בעיה, כי שני ו יודעים.
אני כישלון.
כן כן, אפשר לומר נחיתות כמה שרוצים, אבל זה לא סותר.
אני לא מצליחה להבין. תוספות אחד. אחד! ועכשיו השאלה שהוא מעלה שם ממש מעניינת אותי ומטרידה אותי. ואני מבזבזת כרגע זמן.
אוף.
אוף.
תגלה לי, אבא.
רק אתמול, עבר לי בראש משהו בסגנון של : 'הלוואי , שהשיעור הזה יגמר סוף כל סוף ונוכל לצאת להפסקה' לחשה לעצמה התלמידה שהביטה מתוסכלת בשעון.
'הלוואי, שהיום הארוך הזה יגמר ואני אוכל לחזור הביתה' לחשה לעצמו פקידה עמלתנית ועצמה את עיני בשאיפה.
'הלוואי, שהשנה המתישה הזאת תיגמר ואני אוכל לצאת לחופש גדול ' חשב המחנך בעודו מדפדף בתעודות המחצית.
' הלוואי שהשנים הקרבות יחלפו מהר ואני אשתחרר מהצבא' כך חיל שנמנם בשמירה.
ורק אני, ישבתי לי בשקט בפינה, הדקתי את הספר אל ליבי ונשאתי תפילה, שהרגע הזה לא יגמר לעולם.
ואיתו היום., להפך :ופתאום
בין גלי הים הסוערים
המחפשים לחנוק את נפשי
למוחקה ולהורסה
צץ דגל
אך הוא
שחור משחור.
לא יודעת.
וישבתי איתה אתמול חדיברנח באמת. באמת. היא מהממת. יש לה כוחות אדירים ממש ממש. היא מופלאה. ולמידנו גמרא ביחד. זבחים. מנחות. היא שרדה חפה מאוד אתטבילת האש הראשונה שלה כשהיא ביקשה לראות איל אני לומדת לבד, וזה מרשים.
אבא.
ואנוכי תולעת ולא איש.