ילדה ששינתה התנהגות בעקבות לידה...מקופלת
אז אחרי שעברנו את הלידה והתאוששנו קצת, נכנסים לשיגרה ברוך ה'
אבל יש בעיה, ילדה בת 3 שכנראה בעקבות הלידה חווה קושי רגשי וזה נורא מקשה. זה בא לידי ביטוי בעיקר בבקרים ובלילה לפני שהולכים לישון, בבוקר היא תמיד מתעכבת בארגון, לא כל כך בא לה להתלבש, היא דורשת נשנוש בבוקר שלא בא בחשבון מבחינתי (אני מסכימה קורנפלקס וכד', אבל לא במבה וצ'יפס), בלילה לפני השינה היא נמצאת במיטה ופשוט לא מפסיקה כל פעם לבקש משהו אחר, זה מטריף לי את הדעת במיוחד שאני עסוקה בהנקה שמתארכת רק בגלל זה. ואני לא יכולה להפסיק באמצע. היא מבקשת דברים שאי אפשר לסרב להם, כמו פיפי לשירותים. בנוסף לזה היא גם לא מקבלת את זה כשאומרים לה לעשות משהו מסויים (היא לא עושה אותו, רק אחרי איומים או הרמת קול קצת וספירה עד 3 למשל), היא מבקשת משהו ועונים לה בתשובה מסויימת, והיא שוב מבקשת את זה פעם אחר פעם. ומסבירים לה שהתשובה לא תשתנה, זה לא עוזר.
ועוד דבר ,היא נפגעת מדברים קטנים. אומרים לה משהו אז היא אומרת "לא" ומתחילה לבכות ובמקרים מסויימים נשפכת על הרצפה.
.אנחנו משתדלים מ א ו ד לתת לה את מלוא תשומת הלב. בעיקר בעיקר להיות איתה אחר הצהריים בחזרה מהגן. חיבוקים, נשיקות, מילות אהבה.
אבל משום מה, נראה שזה לא לגמרי עוזר...

אשמח לעצות מכם. עכשיו זה קורה ואני בחופשת לידה אז עוד איכשהו יש לי קצת סבלנות אבל היא נגמרת באיזשהו שלב.אני מפחדת מאוד מהרגע שאחזור לעבודה.
קשה לי עם זה ממש, כי לפעמים מרוב תסכול אני אומרת לעצמי עליה שהיא מעצבנת וקרציה. ואני לא מאמינה שאני אומרת דבר כזה על הבת שלי.
אבל זה לא עליה, זה על ההתנהגות הזאת, לרוב היא כזו ילדה מקסימה ומתוקה.

בקיצור ,אני ממש אשמח להארות על איך להתמודד עם זה.
תודה לכולם!
נו, היא קצת "במצוקה".ד.

היא מרגישה שאיבדה את מקומה המיוחד. הגיע תינוק חדש, פתאום תשומת הלב לא רק אליה. והתינוק החדש גם חמוד, וכולם מסתכלים עליו, ואמא נמצאת איתו לבד כמה פעמים ביום, והוא זה שקמים אליו בלילה...  נו, קצת "מפחיד", לא?....

צריך לתת לה זמנים משלה, לבד איתה.

גם "לקבל איתה" ביחד את התינוק. לא במקומה, אבל לתת לה קצת להיות "שותפה". שהוא לא יהיה גורם מפריד ביניכם אלא מחבר.

אפשר גם לשחזר איתה מה קרה. מה היה לפני כן, איך אמא הלכה ללדת, חזרה עם תינוק. איך היא נשארה הילדה שאוהבים, וכעת יש עוד אח/ות, שהיא יכולה לשחק איתו. שהיא גם הילדה הקטנה שלכם, וגם האחות הגדולה שלו (לא הפסידה שום מקום..).

וגם.. הזמן יעשה את שלו.

תודה על התגובהמקופלת
יש עוד ילד קטן ממנה בתמונה. זה היא ועוד 2 מתחתיה..בהחלט מובן לי שזה כי אולי תפסו את מקומה. למרות שהילד היותר קטן (בן שנה וחצי) דווקא פחות מגלה קושי במהלך הזה...
אולי הגיל הבוגר שיותר מבין את המשמעות גורם לה לקחת את זה אחרת? (היא ממש חכמה ופיקחית)
אני די משתפת אותה, וכשהיא אומרת שהיא אוהבת את התינוקת אני אומרת לה שהיא גם מאוד אוהבת אותה.
זה באמת רעיון לתת לה זמן איכות לבד ולעבור איתה על התהליך שהיה לפני הלידה. אנסה את זה, תודה רבה!
גם מידי פעם תטפלי איתה ביחד בתינוקת..ד.

שוב - לא במקום המקום העצמי שלה, גם בתור ילדה קטנה, אבל בתור "שותפה" שלך..

נכון, זה באמת חשוב כנראה...מקופלת
אשתדל בזה ביותר סבלנות. כי לפעמים אני נותנת לה אבל מקצרת תהליכים, לעשות את זה כמה שיותר מהר..
קודם כל מזל טובאופטימיתת
משהו שעוזר מאוד אחרי לידה עם אחים בבית זה לשתף אותה, במה שרק אפשר. "את רוצה לעזור לי להחליף לה טיטול?"
מאמינה שקשה לה למצוא המקום שלה וזה יעזור לה להרגיש שהיא לא "מפריעה" אלא עוזרת וחלק חשוב בבית. חיבוקים ואהבה אמרת וזה חשוב לשים לזה לב.
ואחרון, לתת לה גם מקום לקשר שלה עם התינוק החדש "וואו איך הוא מחייך אלייך רואים שהוא מאוד אוהב אותך כי את האחות הגדולה שלו נכון?"

לגבי לומר לה "לא" אני חושבת שזה חשוב לא לאבד גבול אבל גם לא להקשיח אותם ושלא תהיה לה גם את ההרגשה שכל הזמן האווירה לא טובה וכועסים עליה, אפשר לומר בחיוך שלא מתאים לה לבקש כזה דבר והיא בטח כבר יודעת שאצלנו בבית לא עושים ככה וככה..

את נשמעת אמא מקסימה ואוהבת תנסי כמה שאפשר להכיל אותה יותר ובטוחה שיהיה בסדר וגם זה יעבור
תודה רבהמקופלת
לרוב באמת אולי היא מקבלת תחושה שהיא מפריעה?
כי לפעמים כשהיא בוכה גם אני אומרת לה להפסיק כי זה מפריע לאחים הקטנים שלה לישון (ואז חשבתי על זה שזה לא טוב כי אני לא מכילה את הקושי שלה)
אז החלטתי שזהו, אני מזדהה איתה ועם הקושי שלה בלי להגיד שהבכי שלה לא נעים ומפריע.
(למרות שזה ככה כי לפעמים זה באמת בכי סתם של פינוק)
וכמו שכתבתי לדן אני אומרת לה שהתינוקת מאוד אוהבת אותה (היא עדיין לא מחייכת, אבל אאמץ את עצתך ברגע שהיא תתחיל לחייך)

ולגבי הלומר "לא" אנחנו ממש משתדלים לא להקשיח, ולשמור על גבול הטעם הטוב. ולפעמים באמת נוהגים להגיד לה את התשובה השלילית בחיוך ובמשפט כזה או אחר, אולי נשים לב לזה יותר.
כי חשבתי שזה לא טוב כל הזמן לנהוג ככה, חושבת שהיא צריכה לדעת לקבל מרות גם אם היא לא נחמדה...

ותודה על התמיכה והפרגון! ❤
זה מאד טבעי...הירהורי הלב

קפץ לי..הירהורי הלב

תנסי גם לפעמים " להעדיף"  אותה כביכול.

לא יכולה.. להגיד בקול לתינוק" "עכשיו אמא עם _______ (הילדה בת 3) ולא יכולה ל לבוא.. עוד רגע"

ובאמת לתת לה מקום כשהתינוק ישן וכד.

להשתדך לא להילחץ...

^^רעיון מעולה, תודה רבה!!!מקופלת
אני הכי מבינה אותך בעולםאמא לגוזלים
אני עוברת את זה עם הבן שלי בן 4
היום התינוקת בת 3 חודשים אז כרגע הרבה יותר טוב מבהתחלה
אני אעודד שאם הזמן דברים משתפרים , עברתי תקופה לא פשוטה איתו בכלל , אני עדיין מתמודדת אבל כולם התרגלו בבית למצב החדש שיש עוד קטנטונת שהיא חלק מהמשפחה . זה עובר מבטיחה לך.
בינתים הרבה להכיל אותה לחבק לנשק לשתף נשמע שאת עושה את זה וזה מעולה
תבחרי את המלחמות איתה כמו שאומרים, לתת לה לבחור בלי לנסות להגיד לא אלא אם כן זה ממש קריטי עבורך.
ולתמלל אותה ריגשית זה מאוד עוזר, " אני מבינה שקשה לך"
"אני רואה שלא נעים לך שאת לא יכולה לקבל חטיף בבוקר אני אשמח לתת לך במקום משהו אחר" וכו'
בהצלחה בה את אמא מדהימה ובלי ייסורי מצפון!!
אני אכלתי את עצמי עם ייסורי מצפון וזה הדבר האחרון שצריך לעשות . הבאת להם מתנה הבייתה תיזכרי את זה
תודה על התגובהמקופלת
אני אכן מנסה הרבה פעמים לתמלל אותה רגשית כמו שאת אומרת והיא באמת גם עונה לי סתם דוגמא- "קשה לי לחכות הרבה זמן".
זה עושה לי ייסורי מצפון אחר כך, כשאני חושבת איך עניתי לה או התייחסתי אליה..והם גומרים אותי אז אני משתדלת לא להגיע לזה אבל לפעמים זה כאילו בלתי נשלט מרוב שזה בלתי נסבל
לא קראתי את כל התגובות, מקווה שאני לא חוזרת על משהוmm12

שמעתי פעם דימוי:

משפחה היא כמו אונייה ששטה בנחת בים. כשיש שינוי באונייה - האונייה מטלטלת קצת עד שנכנסת ליציבות שוב.

אם ילד לא מגיב ללידת אח חדש - אז צריך לדאוג.

אם ילד מגיב - הוא בסדר גמור וכך צריך להיות.

תנהגי איתה כאילו היא בוגרת והתנהגותה רגילה, (כדאי להזהר מלהרגיל אותה לעודף תשומת לב). שתפי אותה בגידול התינוק, עוד מעט וזה עובר.

תודה רבה!! מעודד מקופלת
ממליצה על ההרצאה האינטרנטית של הורות מקרבת- זה בחינםאמאשוני
גם אני עברתי בדיוק מה שאת מתארת, התמודדות עם התנהגות "קרצי"
מה שהם אומרים בראשי פרקים זה לבחון למה הילד זקוק, ולא להתנהגות,
כלומר היא מבקשת פיפי, זה לא בגלל שהיא צריכה לשירותים- היא צריכה להרגיש שייכת. תשומת לב.
להחדיר את זה לשכל כל הזמן.
היא לא רוצה צ'יפס, היא רוצה את ה"שיחה" איתי.

ככה גם מיד יעלו פתרונות נכונים. הם מדברים הרבה על המנגנון האוטומטי (בכנות) ואיך לא להיגרר אחריו.
(טוב ניתן לה רק שתרד מאיתנו, לא ניתן לה כי היא משגעת, איזה התנהגות מעצבנת וכו')
אלא נגיב בהתאם לצורך האמיתי.

גם אפשר לשקף לה את ההתנהגות שלה.
את מבקשת לשירותים כי את רוצה לרדת מהמיטה למרות שאת לא צריכה לשירותים? בסדר. (הרי ממילא החלטת להרשות לה, אז כבר תשקפי לה שאת נענית לצורך האמיתי שלה)
ככה את גם יכולה להגביל את מספר הפעמים שהיא יורדת: אני מרשה לרדת שלוש פעמים. מה את בוחרת? שירותים, יופי! את יכולה ללכת.
תעלי חזרה למיטה.
מה את עכשיו רוצה לבחור?
לשתות? לסדר משהו במגירה? לתת נשיקה לדובי? להגיד משהו לאבא?
היום נעשה א, ב, ג. מחר יהיה אפשר להחליף.

אפשר גם להקציב לפי זמן. אם תעלי למיטה לפני שהשיר ייגמר תוכלי לרדת, אם לא אז יהיה אסור הערב לרדת.

גם בזמן בכי והתפרצות לחבק ולהזדהות עם הכאב שלה.

המון המון אמפטיה, דיבור, שיקוף ושיתוף.

ממליצה לשמוע את ההרצאה בצורה מסודרת ולרשום על דף את הסיטואציות שלכם.

עוד רעיון- להיעזר בקופסת הנקה, לעודד לצייר את מה שהיא מרגישה.

אולי לרגל המצב לשנות משהו בהתנהלות בבית.
למשל להרשות לבוא להירדם בחדר שלכם על מזרון בתנאי שהיא לא קמה (אחרי שהיא נרדמת להחזיר אותה למיטה שלה)
או לסדר את סדר היום ככה שהיא תקבל את תשומת הלב שלה ברוגע ובאהבה.
(להעיר את התינוק להניק באופן יזום כחצי שעה לפני שהיא קמה, או לפני התארגנות ערב, אולי שבעלך יקריא לה סיפור, לבנתיים את מניקה ומטפלת בתינוק,
אח"כ מתחלפים, הוא עם התינוק ואת איתה.
זה יקצר לכם משמעותית את זמני ההתארגנות וכולכם תהיו מרוצים.
(אנחנו למשל נותנים לה לבחור האם לבחור מי יקלח אותה או לבחור מי ילביש אותה) ככה אנחנו גם נותנים מקום לבחירות שלה אבל היא לא מנהלת לנו את כל סדר היום. (ובעיקר אני נותנת לה לבחור בזמנים שבשבילי הם כמעט לא מורגשים. למשל אני מתייעצת אילה איזה בגד להלביש לתינוקת מתוך 2/3 אפשרויות)

הרבה כוחות ואורך רוח, זה עובר בסוף...
תודה רבה!! באמת אתמול דיברתי על זה עם בעלימקופלת
ובאמת זה היה הכיוון להנחות אותה לפני השינה שהיא יכולה עכשיו לבקש א.ב.ג כי אחר כך אמא הולכת לטפל ב*** והיא לא תוכל לבוא כל פעם...
נראה לי שננסה זאת הערב, מקווה שזה יעזור בעזרת ה'

ומבחינת חופש בחירה היא מקבלת המון, הרבה פעמים שואלים אותה בשאלת האלטרנטיבה. אבל או שהיא התרגלה לזה או שאני לא יודעת מה כי פשוט אומרת "לא" על הכל ומחליטה שבא לה משהו אחר...
היום למשל היא לא רצתה ליטול ידיים בבוקר, אחרי כמה הסברים ודיבורים (לא ארוכים) היא לא התרצתה אז לקחנו אותה בעצמנו והיא בכתה, אחר כך שוחחנו איתה על זה. אבל זה משגע על הבוקר😤

באמת צריך הרבה כוחות ...תודה על ההמלצות והעידוד
היא נשמעת ילדה נורמלית עונה חמה
כל מה שאת מתארת קורה לדעתי אצל הרבה ילדים בגיל הזה, בין אם יש להם אחים ובין אם לא(בכי של פינוק, נדנוד, להתארגן לאט וכו..). במצב שלך זה באמת יותר קשה להתמודד וצריך למצוא כוחות להגיב נכון. אז קודם תקבלי את זה ואל תהיי קשה עם עצמך, ונתנו לך כאן הרבה עצות, מה תכלס לעשות..לי אין יותר מידי ניסיון.
בהצלחה והרבה נחת..
תודה רבה👍מקופלת
תודה לכולם על התגובות, גם אצלינו המצב מאוד דומה...-אנונימי

הייתי נותנת לה במבה בבוקר אם זה מה שעושה לה בוקר טובסודית
לא רואה יתרון בריאותי לקורנפלקס. גם הוא מלא סוכר.
בזה הייתי מתגמשת לשמח אותה.

חוץ מזה אצלינו נהוגות שקיות שוקו בבוקר-
זה נותן מצב רוח טוב כשיוצאים מהבית. ככה החלב נכנס ואני לא בלחץ עם ארוחת הבוקר.

שוקו ומאפינס בריא. לפעמים פרי.
כמובן לפי שיקוליך...
בחטיפים יש גם בעיה של שומן ונתרן..מקופלת
בוודאי שקורנפלקס עדיף..
אבל באמת זה כל אחד והנראות שלו, גם שקית שוקו אני מעדיפה שלא (החלב ניגר לא הכי בריא וזה מפוצץ בסוכר)
במבה יחסית חטיף בריאסודית
ולדעתי המצב הרגשי יותר קריטי מבמבה בבוקר, אבל אם את נגד שוקו בבוקר נותר לי רק לאחל לך בהצלחה והסתגלות מהירה של הילדה
זה לא הענייןאמאשוני
אם היא הייתה מרשה שוקו הילדה הייתה רוצה קולה
ואם הייתה מרשה במבה הילדה הייתה מבקשת סוכריה על מקל...
הילדה יודעת מה הסדר בבוקר ומה מותר ואסור ובכוונה רוצה את מה שאמא לא רוצה להרשות.

(אני מסכימה שיש מצבים בהם הגבולות שלנו עשויים להשתנות בין המותר והאסור הרגילים שלנו)
בכוונה? ילדה בת 3? זה איתות מצוקהסודית
יותר חשובה ההרגשה הנפשית מהדל נתרן בחטיפים.
כן צודקתאמאשוני
ברור שזה איתות, יש ברקע לידה, שזה בהחלט טלטלה רגשית.
בוודאי שהילדה צריכה מענה נפשי,
אבל המענה הוא לא לתת לה מה שהיא רוצה (ממתק/חטיף) אלא מה שהיא צריכה (תשומת לב, הרגשת שייכות וכו')
עם שלושה קטנטנים קשה לתת מענה רגשיסודית
בקצב שהילדים צריכים. הם מתחרים זה בזה על תשומת הלב.
לא סוף העולם לתת במבה בבוקר.
זה לא לכל החיים. זה לתקופה. מותר להמתיק את החיים. מותר להתגמש. בעיני הנוקשות המחשבתית הזו לא נכונה, אבל זה כנראה גם עניין של הרגל מבית. בבית שלי פינקו ילדים גם בסתם יום של חול ולא חששו. לא קרה כלום.
יש בזה משהו, למרות שמאוד מסכימה עם אמאשונימקופלתאחרונה
אולי לפעמים גם בזה צריך להתגמש קצת..
יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך