זקוק לעזרה.. 😔בחסדך בטחתייי
התחתנו לא מזמן, וקשה לי לעשות את הסוויץ' בראש שיש רק בחורה אחת בעולם וזהו!
אשתי אדם מקסים! חייכנית, אוהבת, שמחה ועם יראת שמיים ..

כמובן שיש חסרונות כמו אצל כל אחד

הבעיה שאני כל הזמן משווה אותה לבחורות אחרות שאני נתקל בהן, וכל אחת נראת פתאום מצחיקה יותר, חכמה יותר , יפה יותר וכ'ו..

לא מצליח להפסיק! אני אוכל את עצמי מבפנים אני לא מצליח לשמוח באשתי באמת וזה פשוט כואב לי! זה מרגיש שאשתי במלחמה יומיומית מול עשרות נשים אחרות בראש שלי!
התרגלתי כל חיי להיות בקשר עם הרבה בחורות, היו לי הרבה בנות זוג והיום אני משלם את המחיר 🙁

זקוק לעזרה, אני מרגיש שנגמר לי הכוח להמשיך להילחם במלחמה הפסיכולוגית הזאת, רוצה לרצות ולאהוב רק אשתי !
טיפול.סמיילי12
מדברת מניסיון.

אימון אישי, יועץ, משהו.

אצלנו זה לאט לאט עולה על דרך המלך אבל אני הייתי שם. מהצד של האישה. זה נורא. ואם אשתך.תדע את זה היא תרגיש סבל עצום.
איך אפשר ללכת לטיפולבחסדך בטחתייי
בלי לומר על מה?
ואימון אישי לא עובד..
אפשר להגיב לך בשיחה אישית?נפש חיה.
לך לבד.סמיילי12
בעלי הלך.לבד ליועץ זוגי והתקדם פלאים.
אוקיי, תודהבחסדך בטחתייי
בהצלחה רבהסמיילי12
ברגע שתתגבר על זה אתה תהיה מאושר מאד.
ואשתך.תרגיש את זה ותשמח גם..
בשורות טובות(:
שמירת הענייםיאיר_
זו התוצאה של נישואיי בוסרשפיפול

ככה זה שממהרים להתחתן.

נכון יש מי שמשקר ואומר שהאהבה באה עם הזמן.

מה שבא עם הזמן זה שנאה ותסכול והשלמה ודיכאון ויאוש.

אתה לא יכול לכפות על עצמך לרצות רק את אשתך, כמו שאתה לא יכול לכפות על עצמך לחשוב רק על דובים לבנים.

אבל יכול להיות שאתה יכול לעבור איזה טיפול נפשי קבוע, שיאפשר לך להיות טיפה פחות משוגע ואולי עם הזמן, תראה את הדברים בפרופורציה ותבין שלא כל בחורה מדליקה ברחוב , היא באמת גן העדן האבוד שלך.

אבל האמת היא, שאין לך הרבה תקווה. נישואי בוסר הן טעות שקשה מאוד לתקן בלי להתגרש או בלי לקחת איזו הפסקה רצינית.

לא. ההיפך.ד.

אתה "ממציא" את הבעיה שלו, לצורך האג'נדה שלך..

הוא לא כתב שנישא נישואי בוסר. מאיפה לקחת ש"מיהר להתחתן", בחור בן 23, שנישא לפני לא הרבה זמן...

הוא כתב בדיוק ממה זה בא. זו תוצאה של תרבות-פרוצה, שמאפשרת "קשרים" עם כל מיני בנות טרם נישואין. 

גיל 23 זה בהחלט נישואיי בוסרשפיפול

אולי זה לא היה ככה לפני מאתיים שנה, כשרוב בני האדם כבר פרנסו את עצמם בגיל 13 - 14.

אבל במאה השנים האחרונות, עם התפתחות המדע והתעשיה, נוצר צורך בחינוך ממושך וכך גם תקופת גדלה והתמשכה עד לשלהי שנות העשרים.

הבגרות הנפשית היא תוצאה של אינטראקציה חברתית ואחריות והיא לא קיימת בכלל בתחילת שנות העשרים , אלא רק מתחילה להתפתח אז.

לענייננו הבגרות היא זווית ראיה רחבה על המציאות שלוקחת בחשבון את התא המשפחתי ואת כל מה שמסביבו כך שאדם בוגר יבין שהוא קושר את חייב לבן או לבת זוג, תוך כדי זה שהוא מודע למרחב ההיצע הריגשי והמיני שנמצא מסביבו.

זו הבעיה של הבחור הזה, לא הסיסמאות החרדיות השקריות על "חברה פרוצה", כי מי שמכיר את החברה החרדית כמוני יודע שהתופעות האלו וגם תופעות חריפות הרבה יותר מצויות בה בשפע רב, אלא העדר בגרות נפשית ורגשית, שאין לו וגם לא יכולות להיות לו, בגלל גילו הצעיר ובגלל שהתחתן כל כך מוקדם. 

זה לא נכון.ד.

"התפתחות המדע והתעשיה" אינה קשורה לענין.

הבגרות הנפשית של האדם, הנצרכת לזה, היא בעיקר תוצאה של חינוך ערכי. שלא לדבר על בשלות רגשית. אם כי אכן גם נסיון החיים תורם לה - ובד"כ אדם בגיל זה הוא כבר אחרי צבא/ישיבה, זה לא ילד קטן.

נישואין זה לא "מפעל טכני" - ואדרבה, יש יתרון לרעננות של גיל צעיר יחסית (והגיל שלו אינו ממש כזה..) לקשר העמוק.

נכון שיש גם מציאות של נישואי בוסר - בד"כ בגיל הרבה יותר צעיר - אבל יש גם ההיפך. אנשים מחכים יותר מידי, וכבר אינם קושרים קשר עמוק ורענן כפי שהיו יכולים קודם. כמובן, לא חייב להיות - תלוי באדם.

ולעיתים, לגמרי לא מזיק ש"גדלים ביחד".

וזה לא מספיק ש"יבין שהוא קושר את חייו"... האדם הזה "מבין" מצוין. אדם זה לא רובוט - וה"הבנה" אינה פותרת הכל.

הבעיה של הבחור הזה, שניכר שהוא לא מ"החברה החרדית" שכנראה יש לך נוגדנים אליה, היא בדיקו כמו שהוא כתב: חי בחברה פרוצה לפני כן, וזה מה שמקשה עליו כעת להיות מחוייב לבחורה אחת. וזו בעיה שרק מתעצמת עם השנים בתרבות כזו, אלא אם כן האדם כבר מאבד את הטעם האמיתי של הנישואין, והופך את זה לאיזו "חברה בע"מ"...

"בגרות נפשת ורגשית" - זה לגמרי קיים בגיל כזה.

[והסיבה העיקרית לגירושין כיום - שקורים ברובם בחברה שאכן מתחתנים בה מאוחר....  היא בדיוק מאובדן תחושת הייחודיות של נישואין, איש ואשתו]

אתה יכול להמשיך להתעלם מהמציאות , כמו העסקנים החרדיםשפיפול

וכמוהם לנפנף באצבע מאשימה נגד המציאות שלא מסתדרת , עם האינטרסים הפוליטיים שלך.

בינתיים מבולבלים ואומללים כמו הבחור למעלה, ימשיכו להתפדק על כל הדלתות בלי מענה ובלא תוחלת , כאשר האשם האמיתי הוא תפיסת העולם האוטיסטית שהיא עד כדי עקורה מכל פרספקטיבה , עד שהיא יכולה לטעון כמוך ש "התפתחות המדע והתעשיה" אינה קשורה לענין, או לנקוט בגישה החרדית המזהירה נגד "סכנות הטכנולוגיה".

אלא שהקדמה היא כאן , תהילה לאל ולנביאיו, והיא לא ממש מבקשת ממכם אישור או תעודות כשרות

בניתיים, מי ש"מסדר את המציאות" לפי מה שנוח לו,ד.

זה אתה בלבד.

אתה לא תיתן למציאות של מה שהוא כותב בעצמו שקרה לו, לבלבל אותך. אתה לא תיתן למציאות של מה שגורמת צורת החיים המופקרת לבלבל אותך, אתה לא תיתן לסטאטיסטיקה לבלבל אותך. אתה תמשיך לומר על אחרים שיש להם "אינטרסים פוליטיים" (מה הקשר...), "סכנות הטכנולוגיה" (מי הזכיר..), ולעצום עיניים מהאינטרס שיש למי שכותב כמוך - שהוא חיי הפקרות עם אידיאליזציה, ונסיון להרוס לאחרים אפשרות להקים משפחה נורמלית, בשביל היצר מחד, והנוגדנים/שנאה מאידך.,

ובחורים כאלה, מוטב שיתדפקו על דלתות ששם הם מבקשים לעזור להם לעשות שינוי ממה שהורגלו לו - מאשר שצעירים ממנו יתדפקו על דלתות שמציעות להם איך להגיע בדיוק לאותן בעיות שהוא מציין שעבר, ויותר מהן. כמובן, הכל "בהכשר ברסלב", כביכול..

האוטיסט היחידי, הוא מי שכבר איבד את היכולת לחוש מה זה בנין בית באמת, באהבה ונקיות וקרבה, מרוב "מיצוי החיים" של הפריצות. מילא על עצמו, אבל לנסות לסחוב אחרים איתו...

ואכן, ב"ה הקידמה היא כאן; את סדום ועמורה כבר עברנו לפני הרבה שנים. וה"כאילו-קידמה" הנוכחית, השואפת אליהן, מראה את "הצלחתה המרובה" בבנין בתים מוצלחים ואוהבים.....

ומכל מקום, אנחנו ענינו לבחור הזה - אף אחד לא ראה שמץ ענין לתת לך "אישור או כשרות". כתיבתך אינה חדשה, וכל זמן שערוץ 7 רואה לנכון לתת גם לדברים כאלה להיכתב, זה לא ענייננו. סביר שעדיף להפסיק להזין אותם.

חחחהרוזן!
רגע רגע.
כשהתחתנתי, אשתי היתה בת 19 ואני בן 22. אתא בע"ה כמה נקודות, שממש ב"ה ובלי עין הרע, ולא כדי להתפאר אלא כדי להמחיש לקוראים את רצינות דבריך: לי היו לפני כן 5-6 קשרים, שה"רציני" שבהם הגיע ל6 פגישות (היו שניים מסובכים יותר שהיו קשרי אינטרנט, שאמנם היו ארוכים יותר ומשמעותיים בנפש, אבל רק אחד מהם הגיע לפגישה בכלל, וגם הוא רק לפגישה אחת). לאשתי היו לפני כן 4-5 קשרים, שאחד מהם נעצר ב"ה לפני אירוסין (מתברר שהוא לא מספיק אהב אותה כל הדרך, ולהורים שלו היתה בעיה איתה בגלל העדה שלה). שאר ה3-4 קשרים, לא עברו פגישה שלישית.
יש לנו מלא אהבה בבית, הבנה הדדית, עבודת המידות זה לקראת זה וזה בשביל זה (וגם בכללי), מחוייבות ובלעדיות בלי הסתכלויות הצידה (כי למרות החסרונות המזעריים שאולי ישנם, פשוט אין על אשתי ואין לי מה לחפש אצל אף-אחת אחרת... וכנ"ל להיפך מצידה), שמחה גדולה ועצומה זה בזו שרק גדלה ומתעצמת מיום ליום, וכמובן כמו כל זוג - לפעמים (לא לעתים קרובות) גם "ירידות מתח" גדולות יותר או גדולות פחות, עליהן מתגברים, בעזרת אדון השלום ובזכות הרצון והאהבה ההדדיים, בתוך שעות או ימים.

בדמיונך העשיר, מר @שפיפול היקר, איך אתה רואה אותנו בעוד 10-20 שנים?
וכמה בוסר יש בנישואין שלנו?
אני לא ממש אטרח לדמיין אתכםשפיפול

אבל כידוע, גם שעון מקולקל צודק במשך שתי דקות ביום

רגע, אז אנחנו השעון המקולקל?הרוזן!
יכול להיותשפיפול

זה לא ממש מעניין אותי.

יש עקרונות פשוטים ונכונים ובאותה מידה יש גם יוצאים מהכלל.

כדי להחוות דעה על הנישואים שלך , אני צריך לדעת הרבה יותר עליך ועל אישתך ועל הסביבה שבה אתם חיים והנסיבות שאתם צריכים להתמודד איתן. 

וכבר אמרתי לך קודם, זה לא מעניין אותי.

אבל באופן כללי, אני לא נוטה לעשות עניין מיוצאים מהכלל, הם קיימים מצד אחד ומצד שני הם לא חלק מהדיון.

אני חייתי בחברה החרדית הרבה שנים, המשפחה שלי ברובה עדיין שם.

בחברה הזאת הבנות מתחתנות עד גיל 22 והבנים עד גיל 24 או 25.

יש קהילות ששם זה קצת יותר מוקדם ויש כאלו שהגיל טיפה יותר מאוחר.

בדרך כלל התוצאות גרועות.

יש גם הצלחות פה ושם. אז מה? 

ולמה אתה תולה את זה בגיל?סתם 1...
הטענה שלך לא הגיונית לא קשה לפרוך אותה.
לפי מה שאמרת הסיבה יכולה להיות גם צבע החליפה...
ובמילים אחרות,הרוזן!
יש עקרונות וכללים מופשטים שיצרת, אבל אין צורך לבדוק את המתאם בינם לבין המציאות. העיקר שהם נכונים כי החלטת שהם נכונים, גם אם המציאות מראה אחרת... העיקר הוא הכלל, והכלל הוא מה שנמצא אצלך בראש ולא מה שקורה בשטח.
אולי עכשיו אני מכיר אותך מספיקשפיפול
כדי להניח שאתה חי בכאלו הזיות , עד שגם התמונה של נישואי הבוסר המאושרים שלך , נראית כפרי של דימיון מפותח.
הרוזן!
הלוואי על כולנו דמיונות שגורמים לנו להרגיש שמחה, בטחון והודיה לה' על מצבנו
או שבעצם, רגע! אני בעצם חי בכזה סבל נוראי, שהדמיונות מונעים ממני לראות עד כמה נורא המצב שלי, והדמיונות רק קוברים אותי עמוק-עמוק בתוך ים בלתי נדלה של סבל, יגון ורוע - אליו אני גורר יחד איתי את אשתי והילד המתוק שלנו?
אבוי לי! אמהר לספר לה ונצעד יחדיו לרבנות בהקדם!!
אתה מצליח לבדר את עצמךשפיפול

יופי לך.

הלאה

את התסכול שלך אל תשליך על כולם!כלה נאה
לא כל מי שמתחתן בגיל 30 מבחירה מאושר.
ולא כל מי שמתחתן בגיל 20 סובל!
אני לא יודעת מאיזה קהילה חרדית היגעת.(אולי חסידית? )
הרוב ברוך השם בסדר.
אתה והמשפחה שלך הם היוצאים מין הכלל!
הוא התכוון לעצמו.אניוהוא
ושוב תסמונת בת היענה....הלוי מא
ומחר יאשימו את המסכן שמישהי מהעבודה קרצה לו והוא בגד באשתו.

הבנאדם לא בשל לזוגיות נכנס לחופה בגלל לחץ חברתי ומת שמה
לגמרי לא מה שהוא מתאר.ד.

אם היה ממשיך כך - היה עוד יותר "לא בשל" מעוד יותר הרגל של נסיבות כאלה.

אין אפילו רמז שהתחתן בגלל "לחץ חברתי". וגם לא ש"מת שמה". יש לו אשה טובה, שמח בה. ויש לו בעיות בגלל מה שמקודם.

אז צריך לפתור בהתאם לבעיה, ולא להלביש "בכח" אג'נדות שלקוחות ממציאויות אחרות, ולא מתאימות למקרה הזה.

הפוך לגמרי. זו התוצאה של בזבוז הכחות המיועדים לנישואיןק"ש
על "קשר עם הרבה בחורות".

מי שמראש יודע שהכחות מיועדים רק לאחת - כשהוא מתחתן איתה, זה רק היא. היה עדיף להתחתן, בגיל צעיר יותר, כשהכחות מתחילים להתעורר. בפעל היום באמת לא שייך להתחתן בשנות העשרה. אבל גם ככה צריך למרוח כמה שפחות. מי שבזבז את הכחות על 'הרבה בחורות', אח"כ קשה לו עם אשתו.

ולפותח, אמנם קשה, אולי גם יכולות להיות עצות כאלו ואחרות, אבל העיקר זה אכן 'לעשות את הסוויץ' בראש'. אם הרב אורי זוהר שליט"א הצליח, ברור שזה אפשרי.
ככה כשמאמינים שהדרך לחיים מאושרים טמונה באפיסת כוחות ודיכוישפיפול

עצמי

ככה כשמאמינים שהדרך לחיים מאושריםד.

באה מניתוב כחות למקום אחד אמיתי, מתוך קשר נפשי עמוק, חייב, משפחתי, קדוש.

ולא עושים תעמולה מצד אחד ל"נישואין" בגיל מאוחר - אבל מאידך, חיי פריצות במצב בוסרי בינתיים, קוראים להם "ניצול כחות"..

מרחם על מי שמקים כך משפחה. ומי שמשלה עצמו, שאחרי חיי פריצות יקים משפחה עם קשר אוהב וחזק בינו לבין אשתו, כפי שהיה יכול לכתחילה, יכול להמשיך להשלות את עצמו. "לא עבדו ישראל ע"ז, אלא כדי להתיר להם עריות בפרהסיא"..

[מוזר, שכבר השני כאן שעושה תעמוה לפריצות עם "ברסלב" בחתימה. אלא אם כן זה אותו אדם]

פאז
ושמעתי לא מעט שמי שעבד על עצמו כרווק יקל עליו להיות נאמן לאשתו כנשוי, ולהיפך.
ואם היה מתחתחן בגיל 30 ?כלה נאה
היה זוכה להכיר עוד בחורות ולראות כמה אישתו לא מספיקה!
מה השטויות האילה ?
יש לו מין אובססיה של מחשבות שהוא נלחץ מהם ןזה כמו מעגל סגור כזה.
מחשבה לחץ מחשבה לחץ...
הוא צריך לא להלחם עם עצמו גם אם ראה חשב או לא יודעת מה. להמשיך הלאה בלי לבדוק את עצמו.
לאט לאט זה ירפה ממנו. וגם שמירת עינים לא תזיק.
אם הוא יבין שגם הוא לא מושלם ואשתו יכלה למצוא מישהו טוב ממנו או יפה ממנו אולי היה נירגע.
הלוואי שהיה מתחתן בגיל 30שפיפול
הוא היה מכיר עוד אנשים והיה יוצא עם עוד בחורות , והיה מכיר יותר את הצרכים של עצמו והיה מבין איזו אישה לחפש והיה לומד ליצור תקשורת בוגרת ומבין מה ההבדל בין התאמה אמיתית ויציבה לחשק פתאומי

ובקיצור הוא לא היה נאלץ להסתובב כאן ולהתחנן לעזרה.
הוא היה מתרגל, במשך עוד 7 שניםק"ש
לא רק שיש 'הרבה בחורות', אלא שיש 'הרבה הרבה הרבה יותר בחורות',אשתו היתה פי כמה וכמה לא היחידה.

הניסיון להפוך את הכשלון לאידיאל, פשוט מזעזע.

נ.ב.
כמובן שמי שכבר מסובך, גם בגיל שלושים, אפשר לעשות תשובה. אבל, ככל שיותר מסובך, זו יותר עבודה,לא משהו שבוחרים בו.
חע חע חעשפיפול

בגיל שלושים זה כבר לא נראה ככה , אלא באמת אם המוח שלך מוטרף בגלל נישואי בוסר.

ומההודעות שלך באתר רואים מה התוצאות של הפך הבוסריות.אניוהוא
משום מה השאלות שלך גורמות לי לבחילה מדרך חיים עקומה ומעוותת
ושאלות של הפותח גורמות לי להעריך בן-אדם שרוצה לעבוד על מידותיו.
אולי רווקים שיקראו מה שכתבת,ד.

יבינו יותר את הנזק בכל מיני "קשרים" טרם נישואין..

דבריי הוצאו מהקשרםבחסדך בטחתייי
חוץ מהברסלב שהגיח מאיזשהו מקום והתחיל לפוצץ פה בתגובות, תודה לכל השאר. אני בוגר יותר ממה שנדמה לך ולא זו הבעיה שלי.
כתבתי פה כי הרגשתי צורך לשתף עם אנשים מהמגזר שלי שמכירים את העולם הזה ואולי יוכלו לתת לי עצה או כיוון מחשבה שלא הצלחתי לחשוב עליו בעצמי..
אתה אכן בוגר. וזה ניכר מעצם העובדה שאתה לא מנסה להאשים אחריםד.

אלא מבין יפה ובכנות את ה"תרבות" הרעה שגרמה לך את הבעיה הקשה הזו (אתה לפחות מבין. לצערנו, עושי האידאולוגיה מההפקרות, ימצאו תמיד מה להאשים - את ה"בגרות", ושלא נתנו להם מספיק ליהנות מההפקרות וכו' - רק לא את עצמם, שלא שמרו את תום רגשותיהם למי שמיועדת להיקשר עימה בקשר נשמה לתמיד).

ובאמת, אחרי חרטה אמיתית על מה שעברת, צריך להשתדל קודם כל בפעל לא "להסתכל לכל כיוון", זה יכול להתחיל להרגיע את ההרגל. אח"כ, להשתדל לשבת בתוך הבית, זמן קצר, כמה פעמים ביום, ולהתבונן בינך לבינך, כמה טובה אשתך, כמה טוב שיש לכם קשר בלעדי, כמה טובה הנאמנות והקביעות ולא ארעיות שנמשכת אחרי משיכת הרגע החיצונית; כמה תלוי במה שבונים ביחד בתהליך, שזה מצריך התמדה, צעד אחרי צעד, לבנות משהו עמוק פנימי ויציב.   

תודֶה לקב"ה על שלמרות מה שעברת, זיכה אותך באשה כזו - ותתפלל אליו על בנין טוב איתה, של קשר אמיתי וטהור ובלעדי. יד ה' לא תקצר.

[וזה לא "ברסלב" כמובן, אלא ההיפך... לא הראשון שנושא את שמם לשווא]

תודה רבה,סוף סוף תשובה לענייןבחסדך בטחתייי
אהבה למחמאות חסרות שחרשפיפול
היא אכן סימן מובהק לבגרות.

בהצלחה
נרקסיזם,ד.

והתמכרות ילדותית להפקרות בשם ה"אני עוד לא בוגר מספיק כדי לעשות את זה בצורה אחראית ומחוייבת" - זה עוד יותר סימן לבגרות...

הוא קיבל את המחמאות על היושר שלו מול עצמו, בצדק. ועל כן גם יש לו סיכוי לצאת ממה שאתה מנסה לגרום לאחרים.

ואתה קיבלת את גל הסלידה מהתייחסות לבנות ככלי לפריקת תאוות עטופה באידיאולוגיה, עד לזמן שכבר יהיה אפשר (בדמיון) להתחייב (כאילו..) באופן פרווה ופושר כלפי הקרבן שתגיע בשלב ההוא - בצדק.

השקרים והחנופה הם כלי העבודה של הנוכל.שפיפול

אתה מייחס לי דברים שמעולם לא אמרתי.

אתה טרול.

סיימתי איתך

נו....ד.

אחרי שאמרו לך את זה הרבה - אז מצאת לומר לאחרים.... "הפוסל, בטרוליותו פוסל".. 

ואני באמת שמח לשמוע שאתה רואה לנכון לומר שלא אמרת. סימן שגם אתה מבין שלפחות כלפי חוץ, ואולי מעבר לכך, זה אכן נשמע גרוע מאד..

אבל זו בדיוק (לפחות, ומעבר לכך) המשמעות של מה שאמרת; ה"קידמה" של לצאת עם מלא בחורות - בכוונה מראש שלא על מנת להתחתן - ו"להבחין" על גבן, מה זה "חשק פתאומי" ומה הם "צרכיו". כמובן, לשבור את ליבותיהן - ולא פעם גם את גופותיהן - על מזבח ההסתכלות "הבוגרת" הילדותית-אנוכית הזו. אח"כ, כביכול, תגיע "ההתאמה האמיתית", זה כבר יהיה פרווֶה ומסכנה.

בדיוק אשר אמרתי. גישה של התבכיינות ילדותית, שמאשימה את ה"חוסר בגרות" של עצמו, במה שגורם לקרבנותיו. "בגרות"...  

ואתה לא "סיימת איתי", כי מעולם לא היתה לי שמץ התחלה של דיון עם הכיוון הזה. וכן לאחרים פה, שהביעו סלידתם בפה מלא.

הנוכל היחידי בענין זה, הוא אתה. שמנסה להכניס בערוץ כזה, גישות-פריצות כאלה, במסוה של כאילו דיון, עם חותמת "ברסלב".. (לא הראשון, כבר אמרנו). החנופה גם היא מום שבך, שמנסה "לשכנע" אנשים שכיוונם ברור, שבעצם רק את "טובתם" הוא דורש. גם המיסיון עובדים כך.

זו כנראה גם הסיבה לרוגז והגידופים כשזה נחשף.

ואני מעריך שכולם כאן ישמחו, אם באמת "תסיים", בכלל עם הערוץ הזה - ותמצא מקומות אחרים, "נאורים", עם גישה כשלך, לשפוך שם את הדברים הללו..

ברור שלא ברסלבסודית
מבינה שאף אחד לא טרח להיכנס לקישור.
הוא מנסה להתיר נישואי תערובת עם גויות...

זו הטעיה לכתוב ברסלב.סודית
שפיפול, את הדעות שלך תמכור בשם עצמך
מה זה הבלוג המחפחיד הזה?הלוי מא
נשמע רע
העיקר קורא לזה "שו"ת", ומדבר על שקרים....ד.

רק הערה,אניוהוא
הוא לא מה שאתה חושב על ברסלב. הוא טרול די מוכר פה....
שמתי לבבחסדך בטחתייי
בכל מקרה, הדבר האחרון שמטריד אותי..
אנסה...בת 30
כמה זמן אתם נשואים?
כי יכול להיות שזה ענין של זמן.
אני זוכרת את עצמי בתחילת הנישואין, כששבע שנים של דייטים מאחורי, שמה לב לבחור שעולה לאוטובוס, למישהו מולי ברחוב.
לא מתוך משהו רע, רק מתוך הרגל של רווקות....הרגל של לקלוט אנשים בסביבה, כי מי יודע מהיכן יגיע החתן...
ברווקות הכל פתוח, כל בחורה היא פוטנציאלית.
אחרי החתונה זה נסגר. יש רק אחת רלוונטית.
אבל ההרגל עוד עושה את שלו.
אז אולי כן צריך קצת חיזוק. כל פעם שזה קורה- להזכיר לעצמך שוב ושוב שיש לך אישה נהדרת משלך.
ולחזק מאוד את הקשר ביניכם כדי שהראש יהיה תפוס במחשבות טובות על אשתך.
בהצלחה!
נק' למחשבה, תודה!בחסדך בטחתייי
אמנם ניסיון לא פשוטאמא של נוני
ממליצה לך כמה שפחות להיות בקשר עם נשים אחרות ומעבר לזה להפנות אנרגיות להעמקת הקשר עם אשתך- שיחות, תחביבים משותפים, ועוד דברים שיעשו לכם טוב. ודבר אחרון- אחרי המעשים נמשכים הלבבות; תגיד לה דברים טובים, מחמאות בלי חשבון, כשאנחנו אומרים משהו הרבה פעמים זה נכנס לנו לראש (ולא בקטע של 'לעבוד על עצמך' כאילו, אלא להרגיל את עצמך לראות את מה שיפה וטובים אצלה).
בהצלחה!
זה דבר טבעי נורמלי והגיוני בתחילת הנישואיםפשוטה
אומנם זה היה לפני הרבה שנים, אבל אני ממש זוכרת שהרבה פעמים בשנה הראשונה במיוחד, קרה לי הרבה שבחורים שהתארחו אצלנו או חברים של בעלי או של חברותיי פתאם נראו לי יותר טובים מבעלי יותר חכמים, יותר מוצלחים ולפעמים יותר יפים.
לכן צריך להשקיע הרבה בקשר במיוחד בשנה הראשונה, למחוק את כל הנשים שהכרת בעבר ולא להסתכל על נשים אחרות, יש לך רק אישה אחת ויחידה, ברגע שתעמיק איתה את הקשר הנפשי, הפיזי והרוחני במשך הזמן זה יעבור..
תגובה-אורח/ת

זאת באמת אחת הבעיות בקשרים קודמים,

בדיוק למדתי על זה קטע יפה-"כי יקח איש אשה חדשה לא יצא בצבא ולא יעבר עליו לכל דבר *נקי יהיה לביתו שנה אחת ושמח את אשתו אשר לקח* "(דברים כד,מ)

ספר החינוך רושם את טעם המצווה:"כדי להרגיל הטבע עמה ולהדביק הרצון אצלה ולהכניס ציורה וכל פעלה בלב, עד שיבוא אצל הטבע כל מעשה אשה אחרת וכל עניינה דרך זרות, כי כל טבע ברב יבקש ויאהב מה שרגיל בו, ומתוך כך ירחק האדם דרכו מאשה זרה, ויפנה אל האשה הראויה לו מחשבתו.."

התורה מודעת שרב האנשים יצאו לפני החתונה, והדייטים והקשרים הקודמים משאירות צלקות בלב ובכללי הרגל לבנות אחרות.

לכן התורה גם נותנת הדרכה למצב הזה- "נקי יהיה לביתו שנה אחת", אני חושבת שזה גם מה שיכול לעזור לך במצב הזה..

שנה ראשונה זה בסיס ויסוד חשוב מאוד לחיי הנישואין(גם אם עבר שנה כדאי להתחיל עכשיו את יסודות "השנה הראשונה").

זאת שנה שהאדם צריך להיות 'נקי לביתו'- כלומר להיות בבית, להרגיש את הבית.. שהבית יהיה סגור, לא להזמין אליו כל היום חברים וללכת לאנשים (אפשר ללכת, אבל לא כדרך הרגל).

כשאתה בשנה הראשונה בונה את הבסיס החזק הזה, שזה רק אתה ואישתך, אח"כ לצאת,להזמין אנשים ולהתקל בעוד נשים יהיה פחות קשה, כי כמו שספר החינוך כותב- אדם אוהב את מה שהוא רגיל, את מה שהוא מכיר. ואם בנית משהו עמוק עם אשתך, לא תחשוב על משהי אחרת שיותר טובה מאישתך, כי לך עם אישתך יש משהו שהוא מעל "היא חכמה, היא יפה" יש לך קשר עמוק, שאם בונים אותו נכון, קשה לערער אותו בעזרת נשים אחרות..

רק הערה...ד.

לומר על ה"נקי יהיה לביתו שנה" ועל הסבר ספר החינוך לכך - שזה בגלל ש"התורה מודעת שרוב האנשים יצאו לפני החתונה".... זה לא נכון.  זה להלביש מציאויות עכשוויות-לפעמים, על דברי התורה. בזמנים ההם, זה לא היה כך. ובכלל, חלילה לחשוב שהתורה בונה על "דייטים וקשרים קודמים".. 

ההדרכה של נקי יהיה לביתו, והסבר החינוך על זה, זה לגבי ההמשך. שאדם יתרגל להתרכז באשתו. לא בגלל דברים שהיו קודם.

ואכן, כשאדם נפגש, זה צריך להיות לשם בירור אופציית נישואין בלבד; ולזכור גם תוך-כדי שזה הענין, ולא איזו "חוויה" בפני עצמה.

לא סותר את התוכן של מה שהצעת, שהוא בוודאי נכון.

אני לא חושבת שהתחתנת בחוכמהcintetit
אולי התחתנת בגיל הנכון , אבל לא עם האישה הנכונה.
אולי אתה בכלל לא הטיפוס להתחתן.
מה שאני לא אוהבת בשרשור הזה הוא השימוש המיותר שנעשה כאן בסלנג המגעיל של המחזירים בתשובה.

"פריצות" "טומאה" כל המילים האלו כאילו יצאו בטעות מהקרקע של אמנון יצחק.
הוא התחתן בחוכמה ובגיל הנכון!!!כלה נאה
זה שהוא אומר בהתחלה שאישתו יפה טובה....
אבל תמיד הוא רואה בחוץ שהן יותר.
מזה אומר?
תמיד יש יותר אף אחד לא חשב שהוא מתחתן עם המושלם באדם !
ולכל אחד יש קושי משלו אז הם לא טיפוס להתחתן ?
אנשים צרכים לעבוד על המידות שלהם כל אחד במה שצריך.
גאוה, תאוה , קינאה , כבוד....
ואם לא אז הם לא טיפוס להתחתן ??

את לא חיבת לאהוב את המילים 'פריצות טומאה..' לא צריך את הרב אמנון יצחק יש לנו את חז"ל שהסבירו לנו איך הכי טוב לנהוג.
הוא נשמע כל כך ילדותי ומבולבלcintetit
אבל זו לא הבעיה שלי אלא של אישתו

ועושה רושם שזו לא הבעיה היחידה שלה

חיחיחי
תגובתך מחליאה אותיבחסדך בטחתייי
לעורר בו ספקות בקשר לאישתו זה הדבר האחרון שהוא צריךים...

זו נטייה די טבעית סה"כ להסתכל על הדשא של השכן

הוא בחר באחת והוא נאמן לה ורוצה להיות נאמן לה גם במחשבה- זה דבר טוב וראוי 

וממש לא בעיה של אישתו, להפך אשריה שיש לה גבר אמיתי וכנה ונאמן

אתה נשמע בעל טובבטוב
קודם כל הרצון שלך לראות רק את אשתך הוא הכי מקסים בעולם!
תמשיך להתפלל יל זה
ותנסה ככל שביכולתך לא להסתכל על אחרות.
וכשאין ברירה, להעלות בעיני רוחך את אשתך.

דבר שני-
לא להיבהל שנשים אחרות נראות לך יותר יפות או חכמות.
לזכור תמיד שאשתך ניא שלך והיא מיוחדת עבורך.
גם אם יש בחורנ יותר יפה ממנה היא כלל לא שלך.
ולכן לא להתעמק בזה.
ה לא אומר שאתה לא אוהב אותה או שהיא לא יפה.

הטבע הגברי יכול להתלהב מכמה בחורות בו זמנית.
אז גם אם התלהבת או נמשכת למשהי תעביר את זה ואל תתעמק בזה.

תנסה לעשות דברים שמשמחים אותך יחד עם אשתך כדי שהיא תושרש בליבך .
צודקת בהחלטבחסדך בטחתייי
תודה על העזרה!
אני מכיר 3 פתרונות למצב הזה. 1. שמירת עינייםעובד
2. שמירת עיניים
3. שמירת עיניים.
תתפלל על זה
לך למקוה,
תלמד תורה
תקבל על עצמך קבלות.
אני רואה במשפט שלך את השורש,
אני כל הזמן משווה לבחורות שאני ***"נתקל בהן"***
אל תתקל ולא תבוא לידי תקלה-
אי אפשר לראות כמה כל אחת כאילו "יותר מוכשרת" מאישתך אם לא מחפשים ובודקים..
לכן כתב לנו ה' בתורה, ולא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם אשר אתם זונים אחריהם!!
ברגע שתשמור עיניים בתכלית, ממילא ירגע הלב שלך,
תגדל הנאמנות שלך לאישתך, היצה"ר ילך לחפש לו קרבן אחר, קדושה ושמחה ושלווה יעטפו אותך בע"ה ויהיו מנת חלקך וחלק אשתך!
תודה רבהבחסדך בטחתייי
אקח לתשומת ליבי!
זה לא שאישתך צריכה להיות טובה יותר מכל האחרותים...

זה בכלל לא משנה

(ברור שכל אישה רוצה לשמוע את זה שהיא הכי טובה הכי יפה וכו)

עצם זה שבחרת בה התחתנת איתה ...

והחתונה היא לא הפיק של הכל, היא אמצעי, בחרת בה כדי לגלות איתה את שניכם ביחד

כך שזה לא משנה אם תפגוש פתאום מאה נשים יפות ומדהימות, כי כבר בחרת, כי עברת את השלב הזה

כי רק עם אישתך אתה מפתח אינטימיות, כי רק בזוגיות אפשר להגיע לאינטימיות אמיתית אחד של השני עם ההשקעה אחד בשני ועם הזמן

כמה מישוריםאמת1

שלום וברכה

לעניות דעתי כמה נקודות.

א. לימוד תורה, כדאי להתחבר ולמעשה חייב לתורה ולבית מדרש אם אתה לא מחובר כמובן שללמוד אצל רב זה בעל משמעות גדולה מעבר לעניין הלימודי, לימוד התורה יש בכוחו לטהר את הלב.

ב. להציב לעצמך גדרים. אני לא יודע באיזה מסגרת אתה כרגע, אבל אם זה עבודה, אקדמיה, או כל מסגרת אחרת.

לזכור שעל פי ההלכה מיעוט שיחה עם האישה מה טוב. אין צורך באינטרקציה אם זה לא למטרות עבודה או לימודים וכמובן שגם זה בהגבלה גדולה.

לצערי אני לומד באקדמיה ורואה נשואים ורווקים ששכחו את דברי רוב ככל ספרי המוסר בעניין זה. 'אדם עובר עבירה ושונה בה נעשית לו כהיתר'

ג. עבודה על עצמך, אני בטוח שעבודה על המחשבה יכולה לקדם אותך, אולי זה לא יקח יום או יומיים אבל תאמין בעצמך ותראה פירות.

ד. אתה מכיר את עצמך ויודע איפה כדאי לגדור את עצמך ואיפה כדאי לחזק את עצמך ובהתאם לכך תתנהל.

תודהבחסדך בטחתייי
מעריך את דברייך!
תודה רבהבחסדך בטחתייי
אלה שענו ועזרו, הבאתם לי הרבה כח ונקודות למחשבה, מעריך מאוד! ברוך ה' מצליח לעשות סוף סוף צעדים משמעותיים בנושא!!!

חשוב לי לציין שלא התחתנתי בעקבות לחץ חברתי. ואני לא "מת" בנישואין ועוד כל מיני שטויות והבלים שאנשים הקיאו על המקלדת שלהם בחוסר רגישות שמעורר חלחלה. כאילו אין בן אדם במשבר בצד השני , פשוט בושה
בהצלחה!!בטוב
יופי. כל הכבוד.ד.אחרונה

ברור לגמרי מהודעותיך שלא התחתנת בגלל "לחץ" ושאר הבלים. מה שאנשים מוציאים תיסכול של עצמם על אחרים, אינו צריך לגעת בך.

ציינת בעיה ספציפית, לא קשה להבין; קיבלת הצעות טובות וגם חיזוק להתחזק מתוכך עצמך - בעז"ה תצליח.

אשמח לעזרתכםאישדרומי

אשמח אם מישהו יוכל לכוון אותי

אשתי נעלבת פעם אחר פעם ומתלוננת כל היום שמרגישה בודדה.(על קצה קצהו של המזלג)בקרוב יש שמחה במשפחה שלי ואמרה לי שקשה לה כי היא מרגישה שלא מוצאת את עצמה שאף אחד במשפחה שלי לא באמת מדבר איתה כי היא מעניינת מישהו ורק עושים איתה חסד אמרתי לה שאני לא חושב שיש לה מה לתרום לשיחה פחות מאחרים אבל אני יכול להבין שמרגישה ככה  ושאם יש משהו שיכול להקל עליה שתגיד לי . בתגובה היא נכנסת למיטה לישון ונכנסת לעצבות.כשאני שואל אותה מה הפריע לה מסבירה לי שהיא בודדה ואני לא מכיל .האם אתם יכולים לכוון אותי במה התגובה שלי לא מכילה ?לא מבינה ? כל הזמן יש סוג של תקלות כאלו ואני מואשם בחוסר רגישות ממש אשמח לשמוע ממכם איך הייתי אמור להגיב אחרת...

אני חושבת שמה שיותר יעזור פהשוקולד פרה.

אלו תגובות שמזמינות אותה להיפתח יותר. היא כאילו נותנת לך פה קצה חוט ומצפה שתתעניין בעולמה.

תגובות שיפתחו אותה הן כאלו:

"אני שומע. מתי הרגשת את זה לאחרונה?"

"זה נשמע ממש כואב להרגיש ככה לבד. רוצה לספר לי עוד?"

"איך אפשר להיות שם בשבילך?"

"את רוצה לספר לי יותר? אני מאוד רוצה לדעת"

"איך אפשר לתמוך בך ולהקל עליך?"

וכו'

לשאול שאלות ולא להציע פתרון, זו התורה כולה

אני לא חושבת שהגבת בחוסר רגישותרקלתשוהנ

להיפך התגובה שלך מחממת את הלב.

קודם כל, לצאת מנקודת הנחה שמישהו שמרגיש שלא רואים אותו והוא לא מעניין זה יכול לכאוב מאד מאד מאד. ובסיטואציות של המשפחה שלך, שהיא לא גדלה בה, באירועים משפחתיים שיש הרבה רעש ובלגן ואפשר למצוא את עצמך בצד בלי מישהו לדבר איתו - זה מאד מקשה.

אחר כך, תשאל אותה. תגיד לה שניסית להיות איתה ולעודד אותה. תן לה לחשוב ולענות - מה את רוצה לשמוע? מה היה מעודד אותך שאני אגיד?

לא בשביל שתדקלם את זה פעם הבאה, אלא כדי שתבין לעומק.

התגובה שלך היתה מעולה, אבל זה לא מה ש*היא* ציפתה, או מה ש*היא* מרגישה כעידוד ותמיכה.

זה ממש הגיוני. מישהו אחד צריך שיגידו לו - קטן עליך אתה מעולה ותעבור את זה, וזהו להתעלם מהקושי, ומישהו אחר צריך שיתנו לו שקט במיטה כשהוא הולך למיטה, ומישהו אחר צריך שדווקא יבואו אחריו וישאלו שוב ויכינו לו שוקו וישתתפו איתו בגל העצב הזה עד שיעבור.

ואם לא ברור לך או לא ברור לה - קח את התשובה של שוקולד פרה

זה באמת סוג התגובות שמאפשרות לפרוק רגש. תגובות של פתרון (אז תהיי איתי/אז אל תבואי) או של עידוד לפני שמקשיבים ממש עד הסוף (את מעולה ברור שכיף לדבר איתך) יכולות לתת הרגשה שהרגש שהיא חווה כרגע בעוצמה לא חשוב/לא משנה/משעמם/מתיש אותך.

תודה רבה על התשובות המפורטותאישדרומי

בגדול אני מרגיש שהיא מצפה שאני אהיה איתה בזה שבאמת לא מעריכים אותה ואעלב יחד איתה אני מנסה לא לבטל את זה למרות שבתוכי אני חושב שהיא נורא נחיתית (כמובן שלא אגיד )אבל אולי איכשהו אני לא מצליח באמת להראות שאני גם חושב שהיא כזאת לא מוערכת (וגם חושב שכשמישהו כל הזמן משדר את זה אז גם לאנשים קצת קשה עם זה)ומרגישה בודדה 'לא מבינים אותה .

בגדול אני חושב שכן הגבתי כמו שכתבתם שאלתי מה היתה הציפייה שלה שאני יגיב וסוג התשובות הם אני בודדה ותן לי להיות עם זה לבד שאין לי זוגיות (כמו שכתבתי זה על קצה המזלג ...פשוט נשברתי עכשיו לבקש עזרה במקרה האחרון)וזה באמת נורא מתסכל לשמוע את זה כל הזמן. אז אם בכל אופן מתוך לב של אשה לאשה אתן יכולות להעמיק את הטעות שלי בתגובה ממש אשמח.

היא נפגשת עם חברות ביום יום?ברגוע
הלוואיאישדרומי
לא ממש ואיכשהו גם בזה אני אשם.😪
לא משנה אם אתה אשםברגועאחרונה

אבל כן כדאי שתחשבו ביחד איך היא יכולה להפגש יותר עם חברות/משפחה, נשים חייבות את זה בשביל לא להרגיש בדידות.

לגבי התחושות שלה שהיא נעלבת ממך קשה לי לעזור, אולי הנשים כאן ידעו יותר.

חסרים נתוני פתיחההעני ממעש
הפרדהמשה

כתבו פה הרבה עצות חכמות לפניי. אבל אני אתעסק עם משהו אחר:

התפקיד שלך הוא להציב לה גבול רגשי. הרגשות שלך נשארים אצלך. אני נמצה פה בתור בעל ומוכן לחבק ולהיות ולהקשיב וכו. אבל אתה צריך להשאיר את האשמה שלה אצלה.

את ה"כיווץ" בגוף שאתה מרגיש ושלח אותך כנראה לכתוב את הפוסט הזה- את זה תשאיר אצלה. זה שלה. זה לא קשור אליך.

אתה יכול לעזור? אולי. אתה בן זוג מכיל וכל העצות הטובות? כן ! אבל זה שלה. לא שלך.

עברתי על החוזה של הבית שלנו (על הנייר) חתמנו עליועכבר בלוטוס

מזמן

טוב אני יודעת שזה ממש לא חכם לעבור עליו רק עכשיו

אבל גיליתי שנתנו לנו חנית נכים ולא חניה רגילה...

הגיוני?

יש מה לעשות עם זה? זה די הזוי. מה אעשה עם חנית נכים בבית להשקעה?! 

מה שכולם עושיםפשוט אני..
תוציא תו נכה 🤣
לשוכרים העתידיים?! עכבר בלוטוס
תחפשו להחליף עם שכן שיש לו תו נכהברגוע
בדרך כלל זה חניה עדיפהנפשי תערוג

קרובה יותר לכניסה/מרווחת יותר

כך שזה בדרך כלל יתרון ולא חיסרון.

כמובן שאם זאת חניה שצמודה אליכם בטאבו. אין משמעות לכך שזאת חנית נכים.

זה רכוש פרטי שלך.

כמובן שחובה להקפיד שהחניה תרשם על שמכם בטאבו. אבל זה מובן מאליו.

לא מסכים שאין משמעותפשוט אני..

אם בפועל זה יסומן כחניית נעים,

פקח או שוטר יכולים לתת דוח (אפילו אם לא מוצדק), ובנוסף לכך אנשים נכים ירגישו חופשי לחנות שם כי הם יחשבו שזה עבורם

שוטר לא נותן דו"ח על חנייה פרטית בטאבומשה

גם אם היא מסומנת חניית נכים.

זה חתיכת לאקונה בחוק שבתי משפט פסקו נגד הנכים בקצת שישבתי לקרוא על זה קודם כי זה עניין אותי. גם אצלנו בבניין יש חניית נכה שצמודה לאחת הדירות ואם אני מבין אין מניעה (לבעל החניה) לחנות שם.

לא אמרתי שהדוח חוקיפשוט אני..
אלא העליתי חשש שבפועל הדוח יינתן
כן אני מביןמשה

עד היום זה לא קרה, ונכים שגררו בעלי חניות פרטיות-נכים לבית המשפט הפסידו שם עד היום. העניין זה התגובה הנוספת שלי ושם זה יכול להסתבך.

זה שטח פרטי שלהם (בהנחה וירשם בטאבו)נפשי תערוג
לכל היותר יצריך מהם פח צבע שמן 
אם אין תמרור ליד החניית נכהשירה_11
אין דוח
כן חשבנו על זה בדיעבדעכבר בלוטוס
טוב מקווה שזה יסתדר מול גם מול המועצה ביישוב והפקחים
טוב, ישבתי לקרוא קצתמשה

מסתבר שזה בעיה יותר קשה  מאז אמצע 2025. עד אז הקבלן צבע את  החניות הנגישות ומכר אותן לאחת הדירות והכל היה סבבה.

והיום, מסתבר, העיריות לא נותנות לזה לקרות ודורשות שחניית נכים תישאר רכוש משותף:

ועדה מקומית רשאית למנוע מהיזם להצמיד חניית נכה לדירה פרטית? - מרכז הנדל"ן

בגלל זה כתבתי שיתעקשו שהחניה תרשם על שמם בטאבונפשי תערוג
החניה ממוספרת ורשומה בחוזה. זה נקרא בטאבו לא?עכבר בלוטוס
לכאורה, כן, תהיה בטאבומשה
אלא אם כן הקבלן יכשל בלרשום אותה (ראי הקישור ששיתפתי פה).
אני צריכה בעצם לוודא את זה מולו?עכבר בלוטוס
יש לך עו"ד?נפשי תערוג

אם כן זה חלק מעבודתו

אם לא, מומלץ להעזר במישהו שיודע לקרוא תשריט בית משותף (לא תורה מסיני. אבל עדין רצוי מישהו שיוכל לוודא שזה נרשם כראוי)

לא. תודהעכבר בלוטוסאחרונה
ההפך מעולהשירה_11

לא חושבת שצריך תו נכה בשביל זה

והיא תהיה מרווחת ונוחה

אצלינו השכן עם החניית נכים נהנה והשאר מחפשים את עצמם ביציאה ובכניסה לחניה

פתחתי ניק חדש לשיתופים מהסוגזרלאיבין

הבנות של הו"ל יזהו

אז לפני תקופה איבדתי את בעלי ורציתי להשאיר קצת מהאור שלו כאן..

אז עלה לי במוצאש כמה דברים שהוא היה עושה ששמר על הזוגיות שלנו טובה לאורך השנים משתפת כאן ואם זה יועיל / יישפר למישהו את הזוגיות שיהיה לע"נ

1. שהיו ימים שהיו מועדים לדאון או מצבי רוח הייתי קמה בבוקר ועל הכרית היה מחכה לי הפתעה קטנה עם פתק (בדכ אלפחורס גדול עם פתק של כמה מילים) זה היה עושה לי את היום טוב יותר ומזכיר לי שיש לי מישהו שאיתי תמיד

2. פעם בשבוע הוא היה שולח לי הודעה שהוא מזמין אותי לדייט ואם אני יכולה לצאת איתו - זה שומר על תחושת דייטים כזו שבדכ נאבדת עם השנים

3. תמיד שהוא היה הולך בשישי לקנות חלות הוא היה חוזר עם מתנה בשבילי (פעם אשת חיל מעוצב/ נרות מעוצבים/ורד קטן העיקר משהו)

4. בימים של מקווה הוא תמיד היה מחביא לי ברכה בתיק

5. באשת חיל הוא תמיד היה מצביע עלי ואומר לילדים להצביע על אמא

6. אם יש לידך בן/בת זוג תאמץ את אחד הטיפים ותהנו במקסימום אחד מהשני כי דברים שמובנים לנו מאליו ככ ככ חשובים ❤️

רעיונות ממש יפיםמאמינה-בטוב

תודה על השיתוף,

משתתפת בצערך, כואב

וואו איזה אדם מאיר הוא היה!זיויק
תודה רבה ששלחת... שה' ישלח לך נחמה ושמחה.. ובעל אוהב שימלא את החלל כמה שאפשר..
המקום ינחם אותך בתוך שאר אבלי ציון וירושליםהסטורי
ותודה על הרעיונות היפים. נשמע שבאמת היה אדם מאיר במיוחד.
מקסים מקסים איזה מתיקותרקלתשוהנ

איזה לב גדול שמתבטא במעשים קטנים שמחממים את הלב ומאירים את היום

איזה אומנות, ללמוד להביע ככה אהבה ותשומת לב בשגרה

ממש תודה שכתבת

אקח את זה גם לזוגיות וגם לילדים, להסתכל עליהם בעין טובה ולשלוח להם מסרים מחממי לב

הרבה כוחות יקרה אחת

שתרגישי את השם איתך 

מרגשתהילה 3>

נשמע איש מדהים ואבידה גדולה כל כך💔

תודה ששיתפת וחיבוק גדול ממש🥲

מרגש ממש❣️❣️❣️רקאני

הלוואי שנצליח לאמץ לפחות חלק

וואו יקרה! זה פשוט לקרוא ולא להאמיןנגמרו לי השמות

איזה אדם מופלא!

איזה איש ובעל מופלא!

וואו וואו

באמת נעתקת הנשימה לקרוא כמה כמה הוא אהב ואוהב אותך! אינסוף, זה באמת באמת אינסוף.

בטוחה שגם עכשיו הוא שומר עלייך מלמעלה ואוהב, כ"כ כ"כ אוהב ורוצה את ההכי הכי טוב עבורך ושתחייכי את החיוך המקסים שלך שכ"כ משמח אותו ❤

ריגשת אותי כ"כ

איזו ברכה ואור עצום הוא והזוגיות שלכם

תודה רבה שנתת לנו הצצה קטנה לאור הגדול הזה שלו, למודל הזוגיות המבורכת הזו, לנתינה, למחשבה על האחר, לאהבה העצומה, לפינוק והשמחה.

זה פשוט מעורר השראה

ב"ה שנזכה כולנו ללמוד ממנו אפילו קצת 🙏

ב"ה שהקב"ה הטוב ישלח לך נחמה עצומה, המון המון כוחות, אור, תקומה וטוב שלם

שלא תוסיפי לדאבה עוד

והלוואי שתיפגשו בקרוב בבריאות בשמחה עצומה בתחיית המתים 🙏

מתפללת עלייך

את בלבי ממש ❤

תודה על השיתוףהעני ממעש
מרגש ונוגע מאודיערת דבש

ומלמד מאוד!

תודה רבה יקרה ששיתפת מהאור הגדול שלו

זה באמת אור אינסוף שבטח ממשיך להאיר

שהשם ישלח לך נחמה כוחות ושמחה!!🙏🩷

תודה לכולםזרלאיבין

מקווה שבאמת ישנה ואפילו רק לאחד מכם משהו

והלוואי שיום אחד הכאב הזה ידהה ויכאב פחות אבל מיום ליום מרגיש שהכאב על מה שנאבד רק מתגבר ולא צריך הרבה מספיק ריח שמזכיר שיר או אפילו תמונה שאין למי לשלוח..שומרת את המילים המחבקות שלכם לזמנים קשים ויש לא מעט כאלה

אהובה ❤️💔❤️‍🩹נגמרו לי השמות

באמת שאין מילים

הלב נשבר 😢

זה כ"כ כ"כ כואב וקשה מנשוא

אוי ה' איזו אבידה עצומה 😢

שולחת לך אהבה ותפילות וחיבוק ענק

אם יש דרך לעזור מעבר תגידי לנו 🙏

כמובן ששום דבר לא יכול למלא את החלל העצום

אבל אם יש דרך טיפה להקל מעלייך או כל דבר אחר שכן אפשרי?

יקרה שאת ❤️ אני חושבת עלייך הרבה, את בלבי ובתפילותיי, בהדלקת נרות ובתהלים ב"ה ובכלל ביומיום 🙏 

שהקב"ה ילווה אותך יד ביד בכל רגע ויתן לך המון נחמה, כוח, אור, ישועה שלמה

אמן כן יהי רצון 🙏❤️❤️

תודה יעל יקרה❤️זרלאיבין
וואוו איזו אבידהשירה_11

ליבי ❤️❤️❤️❤️

שה' יימלא חסרונך כמה שאפשר 🩷

וואו.משהאחרונה

חסר מילים

(יש קצת מילים מיותרות, אבל הן לשרשור אחר)

אז היום היה לי יום הולדת 38אריק מהדרום
יום הולדת 38 זה יום הולדת מאוד מיוחד כי הוא בכפולות של 19 מה שאומר שיום ההולדת הלועזי והעברי מתאחדים, מה קוראים אותו יום הולדת כפול.

יש סך הכל 6 ימי הולדת כאלה בחיים: 19, 38, 57, 76, 95, 114.

ביום הולדת 19 הייתי צעיר וטיפש ועני בישיבה הגבוהה, מאז הזדקנתי ואפשר לומר שעברתי כברת דרך, היום אני חוגג את יום ההולדת שלי בהתפטרות מהעבודה, שבוע הבא ראיון עבודה בחברה ענקית, לא מצליח לנשום, אלו הם חיי.

מזל טוב (:אדם פרו+
יפהoo

מזכיר לי את המתנה שקבלתי ל38 שלי

תשובה חיובית מעבודה חדשה

עד היום אני שם

המשרה הכי טובה שהיתה לי

בהצלחה

מזל טוב ובהצלחההסטורי
מזל טוב!קפיץ
וואו - בשעה טובה ומוצלחת להחלפת העבודה !זמירות
מזל טוב ושפע איחולים ליום הולדתך!
אהבתי! מזל טובהמקורית
מזל טוב !משה

והמעבר לעבודה אחרת... שיהיה בהצלחה.

הווו רב' אריק, ברכות!די שרוט
ג'וינט עליך ועל משפחתך.

שתזכה לשנים רבות ונעימות לצד אישתך וליצ'י (עדיין חי הוילדע חייא?).

עדיין חיאריק מהדרום
הזדקן אבל פחות מציק
מזל טוב, ובהצלחה רבה עם הראיון!ריבוזום
מזל טוב והרבה ברכה והצלחה ב"ה 🙏נגמרו לי השמות
לא תמיד זה מדויקעזריאל ברגר

בכל 19 שנה נפגשים (בערך) הפער בין המולד לבין התאריך הלועזי.

אבל תתכן סטיה של ימים בודדים משיקולי "לא אִדּוֹ ראש" וחבריו (לדוגמא בהיותי בן 19 - היה לי פער של יום אחד, ובהיותי בן 38 - היו יומיים).

וכן להיפך - תתכן פגישה של התאריכים גם בשנים אחרות (לדוגמא לי, הפעם הראשונה שיהיה לי איחוד בין ימי ההולדת - יהיה בהיותי בן 46).

נ.ב. סליחה שקצת הרסתי את ההתלהבות...

וכמובן היום הנוסף בפברואר.משה
לא אד"ו ראש זה לא כלל, זאת מציאות. בכל אופן מענייןפתית שלג

יש כלל אחר?

ההודעה הראשונה שלי!tal-Assemblyאחרונה

לא קשור לנושא אבל זה כן כלל, דוחים את ראש השנה בכוונה אם המולד יוצא באד"ו, וכן יש עוד שלשה כללים. (מולד זקן, גטר"ד בפשוטה ובט"ו תקפ"ט אחר עיבור)

קודם כל מזל טוב שתדעהגיבן מנוטרדהם

רק שמחה ואושר

שנית

זה לא נכון מה שכתבת כי הם מתאחדים יותר

אומנם רק לכמה שעות מצאת הכוכבים  העברי ועד חצות הלילה הלועזי..

לא יודע מה החישוב המדויק לחשב זאת אבל בפועל ראיתי שזה קורה

מחפשים ביתמתעניינים

אנחנו משפחה צעירה שגרה בעיר במרכז, אבל לא מרוצים ממצבנו הנוכחי.

היינו מאוד רוצים לעבור לבית קרקע (במקום דירה בבניין), וכמו כן לגור במקום יותר קהילתי ושקט.

המגבלות:

1. לא רוצים להתרחק מהמשפחה שגרה באזור השרון. באזור ה-30-40 דקות נסיעה מהשרון זה עוד סביר.

2. מפחדים לגור מעבר לקו הירוק ככה שהתנחלויות הן לא באמת אופציה.

3. צריך להיות מקום דתי, שיש בו גם משפחות צעירות (לא כולם חייבים להיות צעירים, אבל גם שלא נהיה היחידים..)

4. יש כמובן גם מגבלה כלכלית, אבל כרגע מתעלם ממנה כדי להבין מה בכלל האופציות שיש, אפילו באופן תיאורטי. 

נשמח להצעות!

מתחיל מקרוב ל-6,000,000 ₪ באזור השרוןזמירות
בית פרטי עם קהילה באזור שכתבתם יעלה הרבה מיליוניםפשוט אני..

אני יודע שביקשת להתעלם מהנושא הכלכלי, אבל לדעתי זה הפיל שבחדר - אי אפשר באמת לשקול מקום מגורים אם אין אפילו טווח ריאלי.

האם למשל בית פרטי ברעננה, תמורת 5-7 מיליון ש''ח, יכול להתאים לכם?

בית ברעננה ב-5, יהיה משהו ישן מאוד מאוד.זמירות
לא חושבים שרעננה מתאים..מתעניינים

לא חושב שרעננה יענה על קהילתי ושקט, מאמין שזה כנראה צריך להיות משהו בסגנון של יישוב/קיבוץ/מושב וכדומה

לגבי העניין הכלכלי - אנחנו רוצים להבין מה האופציות שיש (שמקיימות את התנאים העיקריים שלנו, כרגע לא ברור לנו אם יש כל כך מבחר), אחרי זה נכניס את הפן הכלכלי לתמונה

דווקא רעננה זה קהילתי ושקטמרגול
לפחות איזור הבתים הפרטיים
אבל המחירים…זמירות
אולי טל מנשה?מתואמת

זה בשומרון, אבל לפי מה שהם כותבים בפרסומים שלהם - "לא עוברים מחסום" בשביל להגיע אליהם.

אני לא מכירה מאוד מקרוב, אבל הוא נשמע יישוב נחמד ומתאים לבקשות שלכם, והמחירים שם זולים יותר מעיר... (לא יודעת כמה המרחק בדיוק מהשרון, אבל זה אמור להיות יחסית קרוב)

רחוק מדיי לפי גוגל וגם סמוך מאוד לכפרים ערבים..מתעניינים

ראיתי שהם כותבים שלא עוברים מחסום, אבל נראה מאוד קרוב לכפרים ערביים

תודה על ההצעה 

יש את המושבים באיזור אחיעזרSeven

אני לא זוכרת את כולם

יש לי משפחה בחמד והם מרוצים...

אבל כמו שכבר אמרו המחירים שם מאוד יקרים

כנראה שאין (אולי במליונים רבים...)הסטורי
מציע לבדוק מה באמת חשוב לכם ומה אולי לא כל כך משמעותי.

אולי בעצם לגור יותר רחוק זה אופציה?

אולי לפחדים מה'מעבר לקו הירוק', אין יותר מידי סיבה אמתית ואפשר להתיידד עם הרעיון?

ניסינו וכבר הורדנו כל מיני רצונות אחרים שהיו לנומתעניינים

האמת שכבר ניסינו והורדנו כל מיני רצונות אחרים שהיו לנו..

הפחד הוא קשה להתגברות (בעיקר לאשתי)

לגבי המשפחה - 30-40 דקות זה אחרי עבודה של שנים בעבר, הדרישה הייתה באותה עיר או מקסימום עיר שכנה..

אם יש בכל זאת רעיונות (אפשר להתעלם מהפן הכלכלי!) נשמח לשמוע

אולי להתחיל מכך ש'מעבר לקו הירוק' זה ממש לא מקשההסטורי
אחת.

האיזורים שקרובים לשרון, ברובם הם כאלו שבקושי רואים בהם ערבים.

בשכירות כנראה זה ניתן להשגהמשה

בקניה, ספק. אולי יחידת דיור בתוך וילה קיימת.

איפה?מתעניינים

נשמח לשמוע רעיונות אם אתה מכיר יישובים קהילתיים ושקטים שעומדים בתנאים של המיקום

הייתי בודקתעוד מעט פסח

את כפר הראה או אם יש משהו דומה בסביבה (עמק חפר).

אבל כמו שאמרו מעליי, זה יהיה יקר. מאוד יקר.

מכירה אולי את כפר הרא"ה?מתעניינים

כמה קהילתי שם? משפחות צעירות?

לא מכירהעוד מעט פסח

אבל אולי מישהו אחר מהפורום יכיר.

ויש ישובים נוספים בעמק חפר. אולי יש ישובים נוספים, שפשוט פחות מוכרים, אבל אולי גם הם יענו על הדרישה.

(וגם תלוי איפה בשרון נמצאת המשפחה. אולי גם פרדס חנה נמצאת בטווח שלכם).

גני טלברגוע
אולי כוכב יאיר או צור יגאל?עוד מעט פסח

וגם צופים רשמית זה לא בדיוק התנחלות.

או בכיוון של אלקנה/עץ אפרים/שערי תקווה.

(לא מכירה אישית את המקומות הנ''ל. זורקת כיוונים).

אבל כשאתה מחפש בית קרקע, חשוב לקחת בחשבון משהו-

ברוב המקומות, הבתים הפרטיים הם בשכונות הישנות, כלומר בהם גרים המבוגרים של הישוב.

הצעירים לרוב יגורו בשכונות הצעירות, שבהן בד''כ כבר תהיה בנייה רוויה (לרוב בניינים נמוכים של 3-4 קומות). אז הרבה פעמים, באותו ישוב ממש, תיאלץ לבחור בין לגור בשכונה של הצעירים, לבין לגור בבית צמוד קרקע (גם אם יהיו לך כמה מיליונים פנויים לרכישת הבית הפרטי).

אלפי מנשה? צופים?רק לרגע9
אלפי מנשה לא עוברים מחסום
נחלים, כפר הרואה? פרדס חנה? חריש?כלכלן
בחריש אין בתים פרטייםנפשי תערוג

יש כמה ישנים שעברו הרחבות

השאר קטנים מאוד

אולי אלקנה? לא צריך לעבור מחסום ומאוד קרובפתית שלגאחרונה

אם זה סביר עד 40 דק, אז יש גם את נוף איילון, מבוא חורון, ויישובי נחל שורק- יד בנימין, גני טל, נצר חזני

רעיונות לשבת זוגית בביתאנונימית בהריון

אני מחפשת רעיונות איך לגוון את השבת,

תנו רעיונות למשהו מענין ומגוון

מה אתם אוהבים? משחקי קופסא? הליכות?משה
עכשיו בחורף זה גם מאוד תלוי מזג אויר ומקום מגוריםזמירות

אצלנו באיזור יש מגוון אפשרויות לצאת לטייל. עשינו זאת בשבוע שעבר אחרי ארוחת הצהריים. היה מזג אויר מאוד יפה ונעים.

בערב שבת אפשר משחקים שמעניינים אתכם.  

אנחנו נהנים לשחק משחקי קופסאסטודנטית אלופה
קטאן, ספלנדור, אנדרלמוסיה וכו
פחות בעניין של כאלו משחקיםאנונימית בהריון

משחקים שחמט שיש זמן

או יניב- למי שמי מכיר

במקום חריימה תעשו סושי ותאכלו בצ'ופסטיקס. זה מגווןדי שרוט
תודה לכולםאנונימית בהריוןאחרונה

היה גשום מידי השבת אז לא יצאנו כמעט,

נשפכנו מעייפות אבל היה טוב 👌

שאלה על קניית דירהברגוע

אנחנו קונים בעז"ה דירה יד 2. 

המוכר כבר דיבר עם עו"ד שהוא מכיר, האם חשוב שנקח עו"ד משלנו או שאפשר שהעו"ד יהיה של שנינו?

התשלום לעו"ד יהיה בכל מקרה זהה כך או כךנפשי תערוג

ולכן רצוי לקחת עו"ד שישמור 100% על האינטרסים שלכם ללא שום ניגוד אינטרסים

קחו אחד אחד.

עדיף אחד מומלץ.

המחיר בדרך כלל אחיד.

0.5% ממחיר הדירה

תודהברגוע
אם מכירים עורך דין אישית, אפשר להוריד את המחירפשוט אני..

וגם אם לא, אפשר להגיע גם ל-0.3% + מע"מ.

בכל מקרה, מצטרף להמלצות החכמים - לא לוותר על עורך דין שייצג אותך בלבד.

זה כבר נתון להתמקחותנפשי תערוג

בכל מקרה.

לא שווה לקחת עורך דין משותף כדי לחסוך כמה אלפי שקלים (אם בכלל)

זה פוטנציאל לנפילות גדולות יותר 

לנו הוא עשה הנחה דווקא לשנינואריק מהדרום
ואמר שבמקרה של סכסוך ביננו הוא לא יוכל לייצג אף צד.
אם לא יוכל לייצג אף צד.נפשי תערוג

מי יפתור את הסכסוכים?

עורך דין אחר על חשבונך? (ועל חשבון המוכר?)

ברוב עסקאות הבתים יש סכסוכים ברמה כזאת או אחרת.

ככלל. עו"ד יהיה יותר נאמן לצד הראשון ששכר את שירותיו.

גם אם לא יצהיר זאת.

כןאריק מהדרום
במקרה של סכסוך הוא אמר שנצטרך כל אחד לקחת עו"ד אחר.
אז למה מראש להכנס לזה?נפשי תערוג
מה היתרון שזה עו"ד יחיד?
חוץ מההנחה המשמעותית שקיבלנואריק מהדרום

זה גם חסך לנו את ההתעסקות בלמצוא עורך דין.

בדיעבד היינו כנראה עושים אחרת כי העו"ד הזה ספציפית שהמוכרים הביאו לנו גם לא היה מאוד מוצלח.

המחיר יצא יותר יקרברגוע

אבל החלטנו באמת שלא כדאי לקחת את הסיכון בשביל הפרש כזה.

תודה לכל המגיבים!

חד משמעית עו"ד משלכםנקדימון
כשאצלנו במשפחה היה צריך למכור דירת ירושה של סבא וסבתא אז כל אחד לקח עו"ד, וזה התברר כברכה גדולה כי הקונה ניסתה לעשות קונצים, והעו"ד שלנו אמר להורים שלי שהם לא צריכים לדאוג והוא יסדר את זה מול העו"ד שלה.

ב"ה המכירה הסתיימה בלי הבעיות שהקונה ניסתה לעשות. מסקנה: בגלל שמדובר בכאלה סכומים גדולים אז בהחלט שווה להוציא עוד קצת כסף על עורך דין מטעמכם שיהיה נאמן לחלוטין לאינטרסים שלכם.

עו"ד משלכם.והנה חלום
וגם מומלץ לעשות בדיקת דירה (בדק בית) במיוחד ביד שניה 
מצטרף להנלהעני ממעש

עוד לצד x ולא בשיתוף

בדק בית. לראות שאין בדירה פערים,.לפעמים מאוד סמויים.

לגבי בדק ביתברגוע

מדובר בדירה חדשה יחסית שעדיין יש אחריות של הקבלן, ואנחנו גם מכירים קצת את המוכרים, עדיין חשוב לעשות?

עלול להיותהעני ממעש

פער בעצם המיקום וכו

לפני בעיות ישירות במבנה

כןתהילה 3>אחרונה
תורם זרם …Avi2500

אשמח לעצת ההמונים , נשוי מזה כ 10 שנים , נשוי +2 ועוד אחד בדרך , לכול אורך הנישואין הולך בתחושה שאשתי עד כמה שאפשר לקרוא לזה ככה התחתנה איתי נטו בגלל זה שהיא פחדה להישאר הרווקה המבוגרת במשפחה שלה , במשפחה שלה יש לציין יש איזה לחץ לא נורמלי להביא כמה שיותר ילדים , ואשתי כל הזמן בתוך הלחץ הזה , אם לאומר תאמת הדבר היחיד שמעניין את אשתי זה לקרוא ספרים ולראות סדרות ושכול הבית ישרף , שום דבר פשוט לא מעניין היא יכולה לרבוץ על הספה שעות שהילדים יהרגו אחד תשני אבל היא בשלה , היא אחת הנשים הכי עצלניות שראיתי בעולם מדי פעם עושה איזה משהו מזיזה את עצמה , אני תאמת די נשבר לי מזה , לא מציף תבעיה כי אני יודע מה יהיה התשובה שלה , ממש בא לי כבר להתגרש ממנה אבל חושב רק על הילדים , אף פעם לא הרגשתי איזה קשר מיוחד איתה היא נטו הייתה צריכה אותי בשביל הזרע שלי אם להיות בוטה …

ממש מתלבט אך ממשיכים מכאן כי דיי קשה לי לראות את עצמי עוד כמה שנים איתה …

הדייטים ושנים ראשונות לא הציפו את הנל???העני ממעש
זוג דתי שהכירו בשידוך אף פעם אי אפשר לדעתAvi2500
גם נכוןהעני ממעש

לא יודע אם ניתן בפלטפורמה הזו יותר מדי

תחכה להתייחסות של כמה

** נגמרו לי השמות

ושאר החכמים

הצלחה רבה

@נגמרו לי השמות 

תודה על התיוג 🙏נגמרו לי השמות

נראה כי זה מסוג הפעמים שרק היכרות מעמיקה בעולם האמיתי וראייה של התמונה הרחבה יכולים לתת בהירות במענה, להתאימו ולדייקו.

בצורה כזו בדברים המתוארים לצערי אינני חושבת שאוכל לתרום דרך הודעה בפורום.

כל תגובה תוכל לא לדייק במקרה הטוב, ולא לראות דברים מהותיים ואקוטיים במקרה הפחות טוב, ובכך לפספס את כל ההתאמה במענה.

לכן בהחלט חשוב לפנות בעולם האמיתי לכתובת מותאמת ולברר עד תום את כל מהלך החיים ולהביא לידי בהירות שלמה, החלטות טובות, הגעה לאיכות חיים ושמחה ב"ה.

הרבה ברכה והצלחה ב"ה

בקצרההעני ממעש
ממליץ לדבר עם עצמך , לבד או בסיוע איש מקצוע , להבין מה המצב מקדמת דנא ועד כעת, וצפי להמשך הדרך הטבע עד 120

להבין מניין נובע לאשתך הפער הלא שגרתי הזה, והאם יש איך להתמודד - מבחינה מקצועית ומבחינת רצון שלה לתהליך. שזה קודם כל להבין שיש כאן אירוע חריג .

כל זה בקיצור ניסיתי לעזור

אל תהיה בעמדת התורםנעמי28

אתה היית מעוניין בהריונות האלה?

לא נכון להאשים לנצח את השידוך או בחירה גרועה שנעשתה אי שם.

אחריה נעשו ונעשות עוד כמה וכמה החלטות שאת חלקם אתה עדיין בוחר - כמו להביא עוד ילדים, כמו להישאר.

מה היתה העמדה שלך לכל אורך השנים? היו תקופות טובות? הייתם / היית בטיפול?

אני לא יודעת כלום מכמה שורות על היחסים ביניכם אבל אתה כותב עליה בצורה לא יפה.  

מנסה ללמד זכות שכתבת את הדברים במצב של מצוקה. 

נשמע קשוח ברמותוהנה חלום

קודם כל תברר אם עצמך אם אתה רוצה לשקם.

במקומך הייתי נעזר בטיפול אישי, ואם יש טעם, להמשיך לטיפול זוגי.

אתה כותב תחושות איומותזיויק
ומעט עובדות
נשמעoo

שהיא אוהבת לקרוא ולראות סדרות ופחות אוהבת להתערב במריבות ילדים

מזדהה עם זה לגמרי

גם אני מבלה הרבה שעות עם ספרים וסדרות

לא ממש אוהבת להיות הבוררת במריבות ילדים

גם לא מחבבת גדולה של עשייה

ויכולה לרבוץ על הספה שעות

אבל עדיין יש לנו זוגיות טובה

ולא הייתי מגדירה את עצמי כעצלנית

אז כנראה זו לא חייבת להיות סיבה לזוגיות לא טובה

וגם לא בטוח שהיא עצלנית

תמיד אפשר להתגרש

כנראה כדאי קודם לנסות לשנות משהו

נראה לי בתור התחלה כדאי לשנות גישה

לא מה היא עושה או לא עושה

אלא

מה אתה צריך ורוצה

מה היא צריכה ורוצה

והאם הצרכים והרצונות שלכם יכולים למצוא דרך משותפת 

אני מניחה*אשתו של בעלי*

שהוא הגדיר אותה "עצלנית" לא רק בגלל רביצה על הספה וצפיה בסדרות/קריאת ספרים.

כנראה שזה הרבה מעבר לכך.

מכירה כמה שאוהבות לרבוץ/לקרוא/לצפות

והן ממש ממש לא עצלניות! אפילו ההפך הגמור.

לבדוק רקע נפשינפשי תערוג

תמיד היתה כך?

יכול להיות תסמין של דיכאון או יותר גרוע מכך

מה זה לא עושה כלום?הסטורי
לא מבשלת? לא מנקה? לא מסדרת את הבית? לא עובדת בחוץ?

הילדים באמת מוזנחים?

משהו מאוד חסר בתיאור שלך.

מה אתה רואה שכן טוב באישתך?שוקו.

התחתנה איתי בגלל זה שהיא פחדה להישאר הרווקה המבוגרת  ,

תאמת הדבר היחיד שמעניין את אשתי זה לקרוא ספרים ולראות סדרות

ושכול הבית ישרף

היא יכולה לרבוץ על הספה שעות

שהילדים יהרגו אחד תשני

היא אחת הנשים הכי עצלניות  בעולם

מדי פעם עושה איזה משהו מזיזה את עצמה ,

היא נטו הייתה צריכה אותי בשביל הזרע שלי

להיות בוטה …

סליחה שמתערבתאני:)))))

אבל אם קשה לך הבלאגן תביא עוזרת בית, אם קשה לך הילדים תקח ביביסיטר אם אתה רוצה אוכל תזמין.

לא זה המטרה בנישואים עם אישה.

ותשקיע בנישואים שלכם אם זה חשוב לך, אולי אם היא תרגיש מלאה מהזוגיות והחיים שלכם היא תוכל גם לתרום מעצמה לבית ולא לחפש להתמלא במקומות אחרים.

למה אתה התחתנת איתה בעצם?תהילה 3>אחרונה

אתה אומר שהיא רק רצתה תורם זרע, אף פעם לא הרגשת קשר מיוחד אליה, נראה שאתה מרגיש סלידה ובוז כלפיה...

אז למה רצית להתחתן? ממתי התחושות האלה התחילו? לא היה ביניכם טוב גם בהתחלה?

נשמע שכדאי לך ללכת לטיפול אישי או זוגי כדי להבין לעומק מה קורה איתך ואיתכם ולקבל החלטות ולראות מה לעשות. ככה, בגישה הזאת כלפיה,

ובחוסר הרצון הזה ודאי לא כדאי להמשיך.

במקום סתם להתלונן בפורום, אל תהיה במקום קורבני של עשו לי שתו לי, גם אתה החלטת להתחתן איתה כנראה, מסיבותיך, צא למסע להבין מה באמת קורה פה, איפה האחריות שלך על הדינמיקה שנוצרה ביניכם,

ומה הדבר שנכון לך לעשות מכאן. 

אולי יעניין אותך