אני רוצה לשתף אותכם בדעה שלי
אני לא חוגגת עצמאות ולא עומדת בהתקוה ועוד כמה דברים.
מצפה לתגובות...
המדינה היא כלי מדהים שה' בחסדו נתן לנו... וביום העצמאות אומרים הלל, כי כל פעם שיש הזדמנות להודות לה' על כל הטובות, החסדים והניסים והנפלאות שהוא עושה לנו מאז ולתמיד, חייבים לנצל אותה!
מצד שני, לנו יש תפקיד למלא את הכלי הזה באור...
זה כמו שמישהו הולך במדבר, והוא נורא צמא, והוא מגיע ב"ה לבאר. אך המים נמצאים בעומק של הבאר וין לו חבל ודלי כדי להעלות אותם אליו, והוא נשאר צמא. ופתאום מגיע מישהו ומביא לו חבל ודלי. מה האיש יעשה? יתפוס את הדלי, ירקוד איתו וישמח שיש לו דלי? ברור! אבל האיש הזה לא ישאר לרקוד עם הדלי כל החיים.. הוא ישלשל אותו לבאר וימלא בו מים לרוויה...
אני מרגישה כאילו אנחנו עדיין רוקדים עם הדלי... ואנחנו עוד צמאים. אבל גם הדלי הוא חסד, כי בלי דלי לא הייתה לנו אפילו האפשרות להגיע למים. אבל אסור לשכוח את המטרה!
שנזכה לבניין בית המקדש היום!!! יום שמאוד מסוגל לישועות!!!
חג שמח ומלא חשבון נפש וקבלות לעתיד שיהיה לכולנו..
רבה הראשי של צפת הרב שמואל אליהו, אומר בראיון לערקוץ 7 לרגל יום הזיכרון, כי "אנשים מעריכים משהו לפי מה שעמלו עליו, לפום צערא אגרא, ביום הזכרון אנחנו סופרים 22,550 נופלים, אנחנו המומים מהמספר, שורה ארוכה של מצבות של חללים שנפלו על הקמת המדינה, אני עומד מול כל אותם מצבות ואתה פשוט עומד המום, כל חלל הוא עולם ומלואו ושילמנו כל כך הרבה על המדינה הזאת, 22 אלף עולמות מלאים וצריכים לשמור על מדינת ישראל ולא לאבד אותה".
"לצערי אנחנו לא כך כך מקפידים שלא לזלזל במדינה שכל כך הרבה אנשים נפלו עליה, מזלזלים בחינוך, בבריאות בתחבורה, לא מדברים על חשיבות החיים", הוסיף הרב.
הרב אליהו אומר, כי יש טקסים שלצערו מחלישים ולא מחזקים, "יש טקסים שמתיחסים לאבל של הפרט או לאבל של הכלל וזה בסדר, אבל יש טקסים שבוכים בהם ואני לא יודע אם זה מוסיף כוח. צריך להזהר מטקסים שמחלישים. הייתי נוכח בטקסים של שירים דכאוניים, של אביב גפן למשל, אנשים שמוכנים לאמץ כל שטות והעיקר שיהיה שלום, הם מחזירים אותנו לאותה התנהגות ילדותית. הם מגיבים כמו בימי השואה, לא רוצים להלחם אלא ללכת כצאן לטבח. אסור לשכוח שמאורעות תרפ"ט בצפת ובחברון, וראינו בדיוק שהערבים לא שונים מהנאצים, איך שהם מתעללים בגופות".
לדברי הרב אליהו, יום העצמאות הוא יום מיוחד במינו, "אתה רואה את יד ה' ביום העצמאות, זו לא רק ההצלה מהבריטים, אלא אתה רואה ממש בחוש את כל הנבואה של כל הנביאים מתגשמת, אמנם אנחנו עדיין בהתחלה, ראינו את שחרור ירושלים, התחזקות עולם התורה והתשובה ואנחנו עדיין בדרך. ביום העצמאות אנחנו אומרים את ההלל אמנם לא בברכה אבל בשמחה גדולה מאוד".
הרב אליהו אומר שלא כל דבר שקרה בשנים האחרונות הוא חלק מאותה התגשמות, "הגרוש מגוש קטיף היה מעידה קשה ונוראה ואנחנו לא צריכים להתייחס בקדושה לכל טעות שקרתה, יש הגדרה ברורה של טוב ורע, ובחרת בחיים, וכשיש רע צריך לקרוא לו בשם שלו. הגרוש היה רע ומי שעשה את זה צריך לגעור בו ולא ליפות שום דבר".
פעם היו בנות אולפנה בפורומים (ככל הנראה - אם לא למה הם קיימים)? היום הכל נטוש. נטוש. נ-ט-ו-ש......