משתף משהו שהעבירו באחת הקבוצות..קראנץ שוקולד
פורסם בווצאפ ..

אני שדכנית כבר 10 שנים בערך, שידכתי 40 זוגות ב"ה ויש לי קרוב ל800 רווקים ופרק ב, ושואפת להגיע לכמה שיותר.

זה וידוי שלא היה לי אומץ להגיד הרבה שנים, בין השאר בגלל שזה פוגע בי וגם בגלל שזה לא "פוליטיקלי קורקט", אבל באמת אחרי כמה וידויים פה נשברתי. בנות ובנים תסלחו לי, יש לי כמה נקודות שזה פשוט לא ייאמן לאיזה רמה אתם יורדים,

נתחיל מהבנות:
------------------
א. רובכן הגדול לא עשה צבא, מסיבות דתיות כאלו ואחרות, מי אתן שתחליטו איזה שירות צבאי הוא מועיל ואיזה לא? מאיפה בחורה שהדבר היחיד שהיא יודעת על צה"ל זה סיפורים וכומתה חומה זה גולני, מעזה בכלל לתת ציונים שבחור בגבעתי יותר מתאים לה מבחור ששירת ב8200? האם השירות הצבאי שלו מעיד על איזה בעל ואבא יהיה? גם אם הוא היה ה' ישמור מש"ק דת? ואני אשאל, האם אי פעם שמעתם על בחור שפסל בחורה שעשתה שירות לאומי וחזרה כל יום הביתה, אני לא. וכן יקרות, גם מי שמבחירה ולא בגלל בעיה רפואית לא עשה שירות קרבי לא עושה אותו פחות טוב ממי שלא, ואני בניגוד לרובכן הייתי בצבא.

ב. אז מה אם הוא בגובה שלך? או אפילו קצת נמוך ממך? לא כולם עם גנים של 1.90+ ואני באמת לא מבינה למה אתן כ"כ קשות בנושא הזה. בעלי נמוך ממני ב5 סנטימטרים, וזה לא פגע בחיי הנישואים שלנו.

ג. יקרות, אתן יכולות להיפגש באמצע. אני לא מבינה למה בחור מקריית שמונה צריך לנסוע חצי מדינה כדי להיפגש עם מישהי שלא נאה לה לצאת מהעיר שלה. נכון, זה לא כיף אבל את יכולה להתקדם גם ולהקל עליו.

ד. בנות, אנחנו בשנת תשע"ח, את ילדה גדולה, למה מישהו צריך לשלם עליך? לשלם 15 ש"ח (גג) על כוס קפה לא ירושש אותך, ואם הוא הציע לשלם עליך את יכולה להתעקש לשלם על עצמך, זה ממש לא עושה אותו קמצן אם הוא לא משלם עליך.

ה. יש בנים שמה לעשות הם לא חתיכים סטייל בראד פיט או כל חתיך אחר, כל עוד הוא לא דוחה אותך אני באמת לא מבינה על מה הרעש. אפשר לתת צ'אנס. גם לסבא שלכן יש קרחת (אצל חלקכן גם לאבא יש), מה כל כך נורא בזה? הכי מצחיקה אותי הצביעות של למה בנים פוסלים על חיצוניות? תסתכלו על עצמכן, אתן או חברות שלכן לא פסלתן בנים על חיצוניות?

ו. צאו מהסרט, גם בנים שלא היו בישיבת הסדר/גבוהה/ מכינה הם דתיים ואפילו מאוד. זה שהוא לא ישב בישיבה לא עושה אותו דתי פחות. כנ"ל לחוזרים בתשובה ואפילו גרים (!) שמשום מה אתן נגדם. וכן אם הציציות שלו בפנים זה לא מעיד על כלום.

ז. נכון, את רגילה למנהגים שלך מהבית, ואני מכבדת את זה. אבל גם אם הוא לא מהמוצא שלך מה קרה? למה ישר לשלול הצעה כי העדה שלו היא לא שלך או עדה שאת לא אוהבת?

בנים:
--------
א. בנים, לא כל הבנות הן כליל היופי והדוגמנות. כל עוד היא לא דוחה אתכם, אפשר לתת לזה צ'אנס. בנוגע למלאות, גם אשתך בעז"ה תיכנס להיריון ותהיה שמנה, אז תזרוק אותה?

ב. אם היא לא עשתה שירות לאומי או צבא זה לא הופך אותה לפרזיטית, ועל זה גם רבנים יסכימו איתי, יש בנות שהיה להן יותר דחוף ללמוד או לצאת לעבוד, אפשר לחיות עם זה.

ג. גם אם היא נמוכה ממך בפער זה לא נורא! לא קרה כלום, וגם אם היא גבוהה ממך.

ד. זה שהיא לומדת חינוך לא עושה אותה פחות טובה מאחרות, כבר שנים בנים אומרים לי שחינוך זה לבנות שחיפשו תואר קל, שטויות! כנ"ל לגבי סיעוד שזה מקצוע ולימודים מאוד קשים.

ה. די לבלבל את המוח על צניעות שזה מדד על כמה היא דתייה, זה מאוד לא קל ללכת צנוע כל הזמן במיוחד בקיץ המטורף כאן, בעוד שחלקכם הולכים עם מכנסיים וחולצות קצרות. אני לא מדברת על מה אתם לובשים שאתם נכנסים לשחות במים אז אל תדברו על צניעות.

ו. למרות שזה נראה לכם מטומטם, תתקשרו אליה אחרי הפגישה, היא מצפה לזה בקוצר רוח והיא פקעת עצבים בגלל זה, אין לכם מושג כמה.

ז. זה שהיא לא מהמוצא שלך או שיש לך סטיגמות על העדה שלה, זה לא אומר עליה כלום.

אם החזקתם עד כאן באמת שאפו, יש לי כמה הערות ל2 המינים:

1. זה נראה לכם לגיטימי ואפילו יש רבנים שמאשרים את זה, אבל בשבילכם ובעיקר בן/בת הזוג בעיקר אל תיפגשו עם 2 בבת אחת, זה פוגע, זאת בגידה לכל דבר ועניין, אני מכירה אישית זוגות שנפרדו על זה וכואב הלב על זה, שלא לדבר שזה גם יבלבל אתכם.

2. לדבר אחד עם השני, לשתף מה מפריע לכם. אל תסתירו את מה שמפריע לכם כי זה יתפוצץ בהמשך.

3. בבקשה תהיו בני אדם, נפגשתם וממש לא התאים לכם? תתקשרו! לא לשלוח הודעה זה ממש פוגע.

עד כאן להיום, אני מאחלת לכל אחד ואחת מכן למצוא את הזיווג שלו כמה שיותר מהר, ובעיקר שתהיו מאושרים. בהצלחה!
יישר כח!נפש חיה.
ואי היא נשמעת להוטה כלכךהפי
ידעתי שהמצב של הרווקות המאוחרת רעה אבל נראלי שאפעם לא הבנתי עד כמה ..
נשמע בסך הכל שאכפת לה אז כל הכבוד לה..
אני לא חושב שזה קשור רק לרווקות מאוחרתתפוח יונתן
זה נשמע רלונטי גם לרווקות מוקדמת
ברורהפי
אבל כתוצאה מזה יש רווקות מאוחרת
אמן! לצערנו זה נשמע אמיתי ביותר. תודה לך על השיתוף ולה עלרחפת..

הכתיבה הנחוצה..

זה לא רק נשמע. זה אכן אמיתי .נפש חיה.
וואי וואי..ברגוע
חוץ מהקטע על הישיבות והצניעות אני די מסכים.

(היא מודעת לזה שכמעט כל הבנים הולכים עם מכנס ארוך וזה לא מחמם פחות מחצאית מתחת לברך? )
(היא לא הייתה גבר, אז לא בטוח....)נפש חיה.
(ספרי לה גם שהרבה הולכים עם ציצית צמר..)ברגוע
(וואי וואי.... אבל אין רק צמר, לא?)נפש חיה.
(צמר יותר מהודר, בעיקר לספרדים)ברגוע
ניצלשנו
בעיקר כשכל תגובה שלך מוכפלת..
חדל נצלשתנפש חיה.
אם נחזור רגע לנושאברגוע
אני מסכים שיש קושי לבנות בצניעות,
אבל כל ההשוואה הזאת לבנים מוזרה.

כמו שאין לי בעייה שהיא תצפה ממני להתפלל 3 תפילות במניין וללמוד הרבה תורה למרות שהיא לא עושה את זה, ככה אני מצפה ממנה להתלבש צנוע.
מסכימה איתך.נפש חיה.
לגמרי.... ציצית מתחת לחולצה זה חם יותר44444
מכמה סנטימטרים לשרוול, מחשוף והחצאית....
ולעומת 15 שנה היום יש הרבה בגדים צנועים שלא מצריכים בסיס.
(אני אישה)
צודק לגמריבינייש פתוח
כל הכבוד לה על השדכנות*צועד*
רק הערה
אני נגד החד משמעיות שהיא כותבת דברים. לדוגמא '' די לבלבל את המוח על צניעות שזה מדד על כמה היא דתייה'' - זה משפט לא נכון ומזלזל במי שלא מסכים איתה.

ועוד דבר שהוא מאוד אמיתי - לגבי הטלפון לבחורה. כל, כך הבנים, לא מבינים מספיק כמה חשוב לא למתוח את הבחורה לקראת הטלפון. גם אחרי דייט.
החד משמעיות נחוצה. לפעמים דיבורים יפים פחות מובניםנפש חיה.
הדברים נכתבו בלהט (מכוון? או פשוט "דברים היוצאים מן הלב" שייכנס ללבבות השומעים) שמורגש לאורך הקריאה, עובדה שזה "הקפיץ" אותך. מסכימה איתך שהיה מקום לעדן קצת את הניסוח.

ואין צורך לומר שהנקודה השנייה על הטלפון
מובנת מאליה.

אני תמהה אם עדיין יש חבר'ה שאצלם זה לא ברור.
ונקודה נוספת - מותר גם לבחורה להתקשר....
תביני שהבנים לא חיים את ההרגשה הזו.*צועד*
ברור שזה לא בראש מעיניינו
מבינה לחלוטין. אבל לא מבינה למה זה לא מובן בנ"א לחברו בסיסינפש חיה.
הכל טוב ויפה.. אבל היא איבדה אותי ברמה הדתית ...חיהל'ה
אם בחורה רוצה בייניש - זה עניין אחד. אל תבלבלו עם רמה דתית.
ואל תגיד לבנים שלא יתערבו בצניעות של הבחורה. נכון, יש מצב שבחוקה תהיה חזקה מאד בשאר התחומים ופחות צנועה - אבל אם אצלו צניעות זה חשוב - מי את שתתערבי?

בכל שאר התחומים - כתבה יפה
היא שדכניתהפי
והיא יודעת יפה מאוד שאורך חצאית לא אומרת על רבניות...
וכן הרבה בנים נתפסים לזה אז היא פוקחת להם את העיינים..
כמו שבנות חיות בסרט שאם הם יקחו מישהו שלמד בישיבה מסוימת הוא דוס..
וזה לא עובד ככה
נכון יש דברים שצריך לשנות פחות או יותר במה שביא כתבה
אבל הזעקה שלה פה היא על הטימטום וואלה לא חסר
בהתחלה הסכמתי איתהפה לקצת
אבל לאט לאט היא איבדה אותי
בעיניי, יש שם הרבה זלזול במה שחשוב לאחרים.
בנושא שידוכים, בטח שגם לחיצוניות יש משקל, ואם היא שדכנית אז מישהו חייב לעדכן אותה.
וגם היא ביטלה בנחרצות עניינים מאוד חשובים, כמו לימוד תורה וצניעות. (מה הקשר בין החצאית שלי למכנס הקצר שלו? ההלכה היא אחרת וזה שהבנים לא מבינים כמה קשה לבנות הצניעות, לא נותן לנו הקלות)
יש שם גם דברים נכונים.
אבל בגדול,
לא אהבתי.
קחי בחשבון שהוא מעלה נקודות מניסיוןרחפת..
של הרבה אנשים, זה לא אומר שהכל רלוונטי לכולנו, אלא שלכל אחד בוודאות יש משהו שצריך לעבוד על עצמו בחיפוש.. זו קריאה עבורנו להסתכל פנימה

לגבי הנקודה של הצניעות, זה מורכב. אני מכירה אישית בנות מדהימות איכותיות ותורניות שבצניעות הן לא מצטיינות.. אז מבינה על מה היא מדברת.. ושוב, זה מורכב. וחשוב לדעתי שתגיד וכל אחד/ת יודע מה רלוונטי לו, מאשר לא להגיד.
לא עם הכל אני מסכים אבל סה"כ נכון ביותרבסדר גמור
קודם כלחלל הפנוי
מה רע במשק דת???!!!
אני הייתי משק דת וגם גאה בזה. העבודה שעשיתי היא כמעט כמו של רב ביישוב חוץ מענייני משפחה וכו'.
לא ידעתי שבנות פוסלוץ על זה.

אני יכול להבין אם פוסלות על מישהו שהחליט לא להתגייס ולהתחיל למודים ואו עבודה במקום וכן גם מסכים איתן וכן גם הפוך מי שהחליטה לא לעשות שירות מסויים והחליטה שרוצה ללמוד ואו לעבוד במקום אז אני חושב שבסדר לפסול על זה.

כמו שאמרו לפני לגבי הצניעות וכו' לא מסכים אישית. אני הולך עם צמר, מכנס ארוך וחם לי ממש. אם אני לא בטיול לא מסתובב עם קצר. ומותר לכל אחד לבחור מה חשוב לו בעניין הזה.

זהו זה מה שרציתי לכתוב בעניין הזה
^^^חיהל'ה
לא מצליחה להבין עד היום מי החליט שרק קרבי זה הכי הכי..
היא יוצאת מנקודת הנחה שכולם כמוהקוד אבל פתוח
זה שהדברים היו נכונים (או לא) לה ולבעלה לא אומר שזה נכון לכולם...
או שפשוט היא כותבת מנסיון עשיר בתחוםקראנץ שוקולד

והיא רואה כמה שטחיות יש בנושא הזה.. אני לא אומר שצריך לזלזל בבחירות של אנשים אבל מספיק להציץ באתרי הכרויות או סתם לראות דרישות של אנשים ועל מה פוסלים כדי להבין כמה יש מקום גדול לשיפור ולעשות חשבון נפש אצל הבנים ואצל הבנות..

היא שדכניתקוד אבל פתוח
היא יודעת את הסיבות שאנשים פוסלים בגללם הצעות... היא לא יודעת את הכאב לב שגרמה ההצעה הזו, את התסכולים שנגרמו מתשובות חיוביות שהסתיימו בכך שזה לא מתאים...
ממש לא מסכימה עם סעיף ה בבנותבוריסה
בה אני נשואה.. אבל לא הייתי מתחתנת עם מישהו שרק לא דוחה אותי. צריכה להיות איזשהי משיכה בין בני זוג... וישיבות הסדר פשוט מראה על סגנון מסויים שמשהי בוחרת..
כמו שחרדי יבחר רק משהי מסמינר..
למה את דורשת מרווקות להתפשר על דברים יחסית מהותיים?! אני לא אומרת שהכל שחור ולבן יש גם אפור.. אבל אם בחורה בת 22 רוצה הסדרניק- אז שתצא עם הסדרניקים! כי זה מראה על סגנון חיים מאוד מסויים שהיא מעדיפה
היא לא אמרה להתחתן עם מישהו שלא דוחה אותךנועה נועה
אלא להסכים להיפגש איתו. כל כך הרבה פעמים כשהתייעצו כאן על חוסר משיכה בתחילת קשר הציעו לתת זמן. כי זה באמת ככה - אם אין דחיה - משיכה פיזית היא דבר שיכול להתפתח מקשר נפשי. ולכן היא אומרת רק לא לפסול *הצעות* כי הבחור *לא חתיך*. היא לא ייעצה כאן להתחתן בלי משיכה.
ממש לא.בוריסה
היא אמרה למה לפסול על חיצוניות ? סמשפטים האחרונים. וגם "לאבא שלכן יש קרחת" מה הקשר??! אז צריכים להתחתן עם קירח? כל אחת ומה שהיא אוהבת.. ברור שצריך לתת צאנס. אבל זה לא חטא לפסול על חיצוניות וזה גם לא פוגע בשום מידה של הגבר ושל הבחורה.. כשהיה לי לא מתאים חיצןנית פסלתי. וגם אחרים פסלו כשלא התאים להם. איזה אישה רוצה שבעלה יחשוב:היא לא דוחה אותי..

שוב, את רצה קדימה לחתונהנועה נועה
זה שהניסוח קצת חריף (מניחה שמתוך כאב ורצון 'לנער') עדיין לא אומר שצריך לעוות אותו. היא אומרת - אז מה אם הוא לא אידיאל היופי בעינייך? כל עוד אין דחיה - תנסי.
אני אישית מכירה יותר ממישהי אחת שהתחתנה עם מישהו עם מאפיינים חיצוניים שברעיון, או ב'רשימה', ממש הפריעו לה (וכן, אצל אחת זה קרחת. וזה היה ברמה שהיא לא הבינה איך הנסיגה הלא מטורפת של בעלי במפרצים לא משגעת אותי. בסוף היא התחתנה עם מישהו מקריח הרבה יותר. ואנחנו אפילו לא בנות 30). אז איך זה קרה? הן אוהבות את האיש ולכן זה התגבר על המחשבה הטבעית של כיעור והן למדו לאהוב ולהימשך לא לכותרת ('קרחת') אלא לאיש שלהן. ולכן חבל לפסול מראש אם אין דחיה מפורשת. כמובן שלא מתחתנים ללא משיכה, אבל זה השלב הבא. היא יכולה להגיע במפתיע ואז גם מתחתנים
אז שאלה..בוריסה
לתת הזדמנות אני גם מסכימה.. אבל לא עד שניה לפני החתונה כי אולי זה יבוא במפתיע. מסכימה שברוב המקרים ככל שאןהבים יותר את הבחור משתפר המראה ומתחילה משיכה . אבל לפעמים זה לא קןרה.. ואני לא בעד לגרור את זה עד אינסוף ..
ומיותר לציין שגם שדכניות טועות. ויש לי בטן מלאה על מקרה כזה. לפעמים שדכניות בעצמם עושות את השיוך נמוכה לנמוך בלבד. כי לה שגבוה יסכים? ותתפלאי שעשתה לי את זה שדכנית אחת והציעה לי בחור שפשוט בכיתי אחרי הדייט שלא הייתה אפילו טיפת מחשבה על הקשר של השידוך הזה . ותאמיני לי שזה היה מבחינתי לבזבז ערב חשוב מאוד . כי יש לי עומס מטורף. אז בכללי- לא מתחברת לכל מסחרת הנפשות הזו.. צריך למצןא משהי שממש נכנסת לעובי הקורה ןבאמת רוצה לשדך מתוך כןונות טובות וחא כדי לקבל 2000 שח מכל צד. וכן-זה קרה בציבןר הדתל.
ואי מסכימה כל כך !!!!!!!לב אוהב

אני מבינה שיש לך בטן מלאה על שדכניותנועה נועה
וזה אכן מצער וקשה אני פניתי פעם לשדכנית שלא הסכימה להיפגש איתי, רק לדבר בטלפון, שיחה קצרה שהיא נשמעה די עצבנית ומתנשאת. והיא נחשבת שדכנית מצליחה... אז ברור שכמו בכל מקצוע יש את הטובים ויש את אלה ששומר נפשו ירחק מהם. עם כל הכאב (שאני מבינה לחלוטין) זה לא פוסל את דבריה וכאמור, לא ראיתי בשום מקום שהיא אומרת להימרח עם זה. הרי היא פוגשת אנשים בשלב ההצעה, לא בדייטים עצמם. ונראה שעל השלב הזה היא מדברת.
היא לא אמרה להימרחבוריסה
את פשוט הגבת שלפעמים שניה לפני החתונה מגיעה המשיכה..
גם אותי לא הבנת נכון...נועה נועה
לא אמרתי שניה לפני החתונה ואני האחרונה שאתן עצות כמו 'אם הכל טוב אפשר להתחתן בלי משיכה והמשיכה תגיע בסוף'. ממש ממש לא. אמרתי שאפשר לתת צ'אנס למשיכה להגיע, ולפעמים היא אכן מגיעה ואז אפשר להחליט שמתחתנים.
כבר אמרתי באחת התגןבןת בהתחלהבוריסה
לצאת לדייט שתיים זה ברור ! כי יכול להיות שאפשר לפספס זיווג אם לא. ואם יש כימיה אפשר להמשיך לבדוק אפשרות למשיכה אבל אם זה לא מתקדם אז כן-לפעמים בהתחלה אפשר לפסול גם על זה.
אז נראה ששתינו וגם השדכנית מסכימותנועה נועה
ברור שהיא מדברת רק על שלב ההצעה.
אם זה באמת על ההצעה אז כןבוריסה
אבל אני חייבת לומר שיש בדברים שלה אווירת התפשרות מאוד גדולה שלא לרוחי.
מסכים ממש וזה ההבדל ביןקראנץ שוקולד

כאלה שעושים לשם שמים לבין כאלה שרק הכסף מעניין אותם ולא אכפת להם לזרוק כל מיני שידוכים הזויים העיקר לסמן וי בפנקס..

גם אם היא צודקת לבוא בגישה כזו מתנשאת ומזלזלת זה פוגע מת ולא44444
עוזר. אפשר לכתוב את זה אחרת ולהגיד אותו דבר (אני נשואה, אגב).

עם רב הנקודות אני מסכימה.

יש כמה נקודות שלא הסכמתי:

1. לגבי חוזרים בתשובה/ גרים- אני ממש לא בעד להפיל אוטומטית את ההצעה על זה אבל הזלזול שזה לא משמעותי (כמו שאר הנקודות) הוא לא במקומו בכלל.
קודם כל ההתמודגות עם המשפחה לא תמיד קלה- תלוי משפחה. יש בזה הרבה מורכבות.
הרבה פעמים קיימים פערים חברתיים- תרבותיים כמו שדתל"שים אגב נוטים להתחתן עם דתל"שים. זה לא סתם.
אני מצנגדת לפסילה אוטומטית על הסעיף הנ"ל אבל זה מצריך בירור. אי אפשר להשוות את זה לפסילות על גובה ומקום שירות צבאי שהן מטופשות בעיני.

לדעתי יש גם הבדל גדול בגיל, שנגזר ממנו מקום בחיים. אי אפשר להשוות בני 20 סטודנטים שלא פעם נסמכים על הוריהם לבני 30 עובדים עם חסכונות בצד.

2. לגבי צניעות. צניעות היא מצווה לכל דבר זה לא רק אופנה ומאפיין חברתי. כמו שהגיוני לחלוטין לפסול מישהי כי היא שומרת שבת אבל "רק" נוסעת ברכב הגיוני לפסול מישהי ששומרת על צניעות אבל "רק" מקצצת בשרוול, בחצאית והולכת עם מחשוף קצת פתוח.
בעיני זה לגיטימי וממש לא פסילה על שטויות כמו גובה ומקום שירות צבאי.

יש 2 תחומים שהם "ביניים" בעיני וזה עניין העדתי והעניין של לימוד תורה לאחר גיל 18 (ישיבה/ מכינה):
1. העניין העדתי- בזה אפשר להבין יותר את הרתיעה. זה ממש תלוי במקרה הספציפי. אי אפשר להשוות מישהי שדור 3 בארץ למישהי שהיא בעצמה עלתה מחו"ל (אתיופיה/ בוכרה/ ארה"ב וכד'....). זה תלוי עד כמה המשפחה בעלת אופי עדתי כבד שזה ממש מושפע בדר"כ ממספר שנות/ דורות מגורים בארץ.
ממש לא ממליצה על פסילה אוטומטית אבל זה כן נקודה משמעותית.
בכל מקרה משפחה נוחה עם ראש פתוח ממש מכפה על זה.
2. לימודים לאחר גיל 18- אני רואה בהם חשיבות מהותית. לא שהייתי פוסלת אוטומטית אבל זה בהחלט משמעותי מהותית. אפשר ל"כפות" על זה בלימוד לאחר צבא וכד'.... אבל זו נקודה משמעותית שכן הייתי שמה לב אליה.

עם השאר אני מנש מסכימה, בטח עם ההערות לגבי נשים שרוצות שישלמו עליהן, יבואו אליהן וכד'... לרב נשים מתחילות לעבוד צעירות יותר (וזה בדיוק הגיל המדובר) טזה פתיח לא מדהים לזוגיות מוצלחת.

לגבי מראה חיצוני- לא הייתי מזלזלת עד כדי כך. זה כן משמעותי אבל בהחלט צריך להתנתק מהחשיבה הסובבת אותנו (בלי קשר לדייטים) וגם להבין שהגוף של אישה נשואה הוא מאד מאד גמיש ומשתנה.....
לא רואה את זה כהתנשאות אלא כסוג של יאושקראנץ שוקולד

תנסי להסתכל על זה מנקודת מבט של שדכן שבאים אליו בדרישות הזויות ולא תמיד מציאותיות וזה מתסכל.. רוצים לשדך לאנשים אבל פוסלים הרבה פעמים על שטויות וכל אחד בא בדרישות כאילו הוא מינימום נסיך/כת אנגליה.

יש באמת הזויים ויש שלא.. ואסור לערבב בינהם..לב אוהב

כלומר , לפעמים ההרגשה בתור שדכנית היא שבאמת *כל* הבחורים והבחורות פוסלים על שטויות,

ולמה הוא מרגיש ככה? כי הוא חווה באמת הרבה דרישות מוזרות..

אבל הרבה פעמים, מדובר בכמה אנשים בודדים, וכל השאר באמת פוסלים על דברים מהותיים.

לא חסרים שדכנים שמרשים לעצמם לאבחן אותך כאילו הם מכירים אותך בכלל..

^^^^44444
תשובה מפורטת ויפה .חיהל'ה
דברים חשובים מאוד מאוד. ישר כח!והוא ישמיענו
אני מסכים עם כל מילה שהיא כתבה גם לגבי הבנות וגם לגבי הבנים.

דבר אחד אני לא מסכים- בסעיף ה' (בנים) היא כתבה על הצניעות. ודאי שזה קשה לשמור על צניעות, וזה בדיוק הענין. כמה היא מתאמצת לקיים מצוות? נכון- יש קשיים, ולפעמים לא מצליחים לעמוד בהם. ממש לא הייתי פוסל על זה אם היא היתה מתאמצת לעמוד בסטנדרטים של ההלכה.
גם לבנים זה קשה- המדד הוא כמה הוא מוכן להתאמץ כדי לא להיכשל, ומה הוא עושה כדי שלא להיכשל.

לכן זה בהחלט מדד. לא החיצוניות של הלבוש- הפנימיות של המאמץ, היראת שמים
נשמעת ממורמרת לגמרייעל מהדרום
לק"י

למרות שיש שם גם דברים חשובים.
לפחות בקטע של להעלות למודעות..גם אם היא לא לגמרי צודקת.
מסכימהחיהל'ה
נו... חלק נכון, חלק לאד.

[למשל, מה זה "די עם לבלבל את המח על צניעות"... מה זה "לבלבל את המח"? זה דבר שולי? יותר טוב שיהיו על זה מריבות אחרי שיתחתנו? ואם "בקיץ קשה" לה, זה לא אומר משהו?... ואם מישהי ממש מרגישה באופן מוחש שהיא צריכה מישהו יותר גבוה ממנה? נכון שזה מצד האמת שטויות, אבל בחורה זה לא מחשב. וממתי זה "סרט" לחשוב שמי שלא למד בכלל תורה בשום מסגרת, זה יכול לומר משהו, על הרמה הדתית או מעבר לזה. למרות שיש גם מקרים אחרים. 

וכמובן, יש גם דברים נכונים. למשל, להיות מודעים לכך שבחורה אחרי דייט, פעמים רבות מאד במתח לשמוע פידבק]

לא הבנתי, בחור שרוצה אשה שומרת הלכה, מבלבל את המח?ק"ש
אני לא יודע למה היא מתייחסת ספציפית, אבל, לצערינו הרב, האופנה אצל חלק גדול מהבנות, גם שבשאר הדברים הם 'דוסיות', היא אסורה לגמרי.
רק לדוגמא:
ברך מכוסה בכל מצב (עמידה ישיבה, ריצה, התכופפות) זה המינימום ההלכתי לפי הדעות הכי מקלות...
תודה על השיתוף אולי כדאי לנעוץמנחם11

כמו שנאמר לגבי הצניעות לא כל כך מסכים הצניעות מעידה גם על האמנחם11

האישיות מבחינה דתית לרוב רמה דתית יותר טובה זה לא אומר שכל בחורה צנועה באמת דתייה כמו שהיא נראית לרוב כן לגבי שאר הדברים מסכים פחות או יותר חזק ואמץ תודה

מסכים על הכל חוץ מבינייש פתוח
לגבי ההערות לבנות ו' נדיר מאוד שזה נכון (ומה שחשוב שהבחור קובע עתים לתורה)
לגבי הבנים ה' זה בלוף אחד גדול.
מזל שאני לא מכירה אותה..😏!!מירב!!אחרונה
מכתב לבעלי.אמה לעם קדוש

סוג של חדשה פה פצלש לניק ישן

אולי יעלו עליי פה כמה בנות, נראה לי שהכתיבה שלי אולי תסגיר.

אם יש מישהי כזו, אשמח שתכתוב לי באישי.

פהאמה לעם קדוש

איש שלי

אהוב אחד

זה יום העצמאות

מצאתי לי פינת טבע פה

לכאורה, זה מה שחיפשתי בדיוק.

חורשה, שקט, אוויר נעים.

ועדיין, משהו בי לא מוצא מנוחה.

אני רוצה אותך, ובו זמנית אני מלאת פחדים מההליכה לקראתך.

אני יודעת שיש בי הרבה. יש בי מה לתת, יש בי אור. אני בטוחה בזה.

רק שבכלי העולם הזה, עוד לא למדתי ככ איך להנביע אותו, את האור הזה.

והבוץ דבק במעיינותיי, והסחף גובר עליי.

אני במערבולת פנימית, מרגישה שאין לי קרקע בטוחה להישען עליה.

לא מרגישה שאני יודעת,  לא מרגישה אולי כמעט בכלל..

אני לא יודעת מה יש שם, ברגש, שאני רוקדת איתו במין ריקוד של רצוא ושוב..

אני רוצה להרגיש, אני רצה אחרי ההרגש, מחפשת את הקו הדק הזה של רגש אמיתי שינבוט בי, ובו זמנית אני ככ בורחת ממנו. ככ מפחדת להתמסר אליו באמת.

אני רוצה אותי.

אני רוצה אותי בגדלות.

אני לא רוצה להיות נחסרת ככ בחסרונך..

אני לא רוצה להגיע אליך מתוך הריק,  מתוך הכלום, מתוך האין..

אני רוצה להלך בעולם בקומה זקופה, להיות עושה לי בית בתוכי. פינה של מלכות.

אני רוצה לזכור שיש בי.

אני לא חסרה. אני לא שבורה, אני לא אבודה.

אני רוצה ללמוד לאהוב את עצמי גם ככה. על כל חלקיי.

אני רוצה להצליח להתקלף... להגיע על הגרעין ההוא, שהוא אני, לחבק אותו שם ולשאוב ממנו כח.

ושם, בקודש הקודשים, חתום בחותמו של כהן גדול

מונח, הרצון שלי.

❤️קפיץ

קראתי. אין לי מילים מעבר

מדהיםזיויק
בעזרת ה' בקרוב
תזכי להקים בית נאמן בישראל!intuscrepidam
ריגשת אותיאביעד מילואאחרונה

ולא קל לגרום לי להתרגש

רגש - מתי הוא אמור לבוא?יובללל

מעביר שאלה מחבר שאין לו חשבון בפורום (:

אני יוצא עם מישהי כבר 8,9 פגישות (לא סגור על זמן כי זה תוך כדי צבא), וממש נחמד לי איתה. יש ביננו התאמה לדעתי כמעט בהכל ממה שדיברנו עליו עד עכשיו. השקפה, תורניות, תרבות וכו. יש לנו צחוקים ביחד, וכשנפגשים יכולים לשבת 4-5 שעות בכיף לגמרי ואפילו יותר. הקטע הוא שאני לא מרגיש. (או שאני לא יודע אם אני מרגיש?). היא הראשונה שאני יוצא איתה (מאז התיכון כן?(;), ולכן אני לא יודע מה אמורים להרגיש. אבל המצב הוא שאין לי "פרפרים בבטן" או משהו כזה. פשוט ממש נחמד לי להיות ולבלות איתה. טוב לי איתה סה"כ בשגרה. אבל אין משהו מעבר, אין רגש כזה חזק כמו שדמיינתי שיהיה לי כשאהיה בקשר. וזה מתחיל להפחיד אותי. האם אני פוגע בנו בזה שאני ממשיך למרות זה? זה משהו שמשתנה? מה אמורים בכלל להרגיש אחרי זמן כזה?

בסוגריים אני אגיד שיש פער קטן שהפריע לי מההתחלה וזה שהיא טיפה יותר גבוהה ממני, וזה הרתיע אותי בהתחלה. אבל אני מתחיל לחשוב שאולי יש לזה קשר על משיכה ורגש?

ממש אודה לעזרתכם!!!

נשמע שיש לך הרבה דמיונותintuscrepidam

ואתם לא מעמיקים את הקשר בכך שכל פגישה שלכם זה צחוקים וכיף ונמנעים מלהעמיק את הקשר. לא ברור אם החלטת שאתה רוצה להתחתן, בטח שלא ברור אם החלטת להתחתן איתה, ומתוך כך אתה חוזר לתירוץ הגובה ששמרת לך מראש, שלא השתנה מאז שהתחלתם להיפגש.

הייתי שמח לנסות לסייע לך אם תענה איפה אתה עומד ביחס לכל מה שאמרתי, אולי הכל הבל, רק אתה יודע.

מענייןיובללל
מה שאתה אומר.  אשמח לשמוע יותר, יש משהו בזה
תענה על מה שכתבתיintuscrepidam
בהמשך לדבריךנקדימון
אני הייתי ממליץ על כרטיסי שיח. זה עושה פלאים.
אוקיייובללל

החלטתי שאני רוצה להתחתן- כן. אני רוצה את זה מאוד, צמא לזוגיות ואהבה. אבל, לא יודע מה זה כי בחיים לא הייתי בדבר כזה.

לגבי להתחתן איתה, כמו שאמרתי המון דברים מתאימים לי, כיף ונחמד לי איתה אבל אין רגש.

ועניין הגובה, מההתחלה זה היה קשה לי זה נכון. לפעמים מפריע יותר ולפעמים פחות. עכשיו נראלי שזה פחות, אבל מפחד שבשכל שלי זה עדיין נתפס כמשהו פחות מושך אולי.

(היא דרך אגב סבבה עם הפרשי הגבהים ממה שאני שומע ממנה)

תרחיב בבקשהintuscrepidam

למה אתה רוצה להתחתן?

למה אתה צמא לזוגיות ואהבה?

אם אתה לא יודע מה זה אז למה אתה רוצה את זה? ולמה אתה רוצה משהו שאתה לא יודע?

מה זה אומר שאין רגש?

למה זה מפריע לך שהיא גבוהה ממך?

למה אתה מפחד ממה שאולי יש לך בשכל? ולמה שלא תבדוק בשכל שלך ותעדכן אותי?

אם נפגשים אחת לתקופהארץ השוקולד

קשה שרגש יווצר, שינסה למצוא דרך להיפגש בתדירות גבוהה יותר.

אם נפגשים רק אחת לתקופה ויש כיף, כדאי לנסות להעביר שלב ולהיפגש יותר, אחרת, חבל לדעתי על הקשר כי יהיה קשה לבנות אותו.

(אני הפסקתי קשר על דבר כזה אחרי שהבנתי לאחר מספר חודשים שאם עדיין נפגשים רק אחת לשבוע ולא יותר רגש כבר לא יבוא ולא נוכל לבנות משהו יחד כי כל פעם זה להיזכר מה קורה אצל האחר.)

ממה שאני מבין ממנויובללל
זה לפחות פעם בשבוע, אבל קשר רציף בטלפון ובsms
צריך יותר מפעם בשבוע כדי ליצור רגש לדעתיארץ השוקולד
יש מצב שהיא פשוט "ידידה"משה

ויש מצב שהקשר שלהם פשוט משעמם.. 

הראשון, להיפרד. לא מתאים.

השני - לעשות דברים ביחד.  ללכת לקניות. לעשות הליכה. ללכת לבנות משהו ביחד (להתנדב ווטאבר). לא עוד "דייט".

מסכיםארץ השוקולדאחרונה
אתה נמשך אליה?הפי

זה מאוד פשוט כן או לא

( אצל גברים זה שונה מנשים גברים עד דייט 3 יכולים להגיד אם יש משיכה או לא אבל נשים זה שונה מאוד)

בנותכְּקֶדֶם
באיזה משחת שיניים אתן משתמשות?

והאם הינכן זוכרות לצחצח גם בלילה?

כמו כן אנאכְּקֶדֶם
לא לשתות יותר מדיי קפה או תה

ובייחוד לא קולה!!!

כמה דרישות כפרה. מסכנות הבנות.אונמר
אני קראתיחתול זמני

שעדיף להימנע ממשחות שיניים מלבינות. ייתכן שהן מלבינות אבל הן משפשפות את האימייל (במיוחד פחם וכיו"ב).

פרדונטקס טוב לחניכיים אם יש בעיות חניכיים / חניכיים רגישות וכיו"ב.

סנסודיין repair (אם מכיל NOVAMIN) טוב לשיניים רגישות ה־NOVAMIN ממלא סדקים מיקרוסקופיים באופן דומה לאימייל או משהו כזה. מומלץ בחום זה גם נותן תחושה חלקה לשיניים.

חוץ מזה כמעט כולם אותו דבר. זה שיש מיליון סוגים בסוף כמעט כולם אותו דבר וכמעט אותם מרכיבים, זה confusion marketing. גם למשל בסנסודיין: יש כמה משחות עם כל־מיני כיתובים שונים אבל אם להסתכל על הרכיבים, זה בדיוק אותו דבר (ומחירים שונים...)

מומלץ להשתמש במברשות רכות. היעילות היא אותה יעילות אלא שהרכות פחות פוגעות בחניכיים / משפשפות את האימייל. אני אישית ממליץ על curaprox, ה־ultrasoft מדהים וגם די עמיד בהשוואה להרבה מתחרים.

צודק אחי, יש הרבה בנות שנראה שאכלו פופקורןintuscrepidam

ובאו לפגישה.

אבל אפשר לשנות את זה אחרי האירוסין. תזמין אותה לשיננית או הלבנה.

בניםאנימהאחרונה
מה שהוא אמר
מתגעגע למקום הזהחצילים
מעניין כמה פה אני עוד מכיר
המקום הזה מתגעגע אליך לא פחותנוגע, לא נוגע
מה שהוא אמרברוקולי
תראו מה זהחצילים
באמת מוזר לחשוב כמה שנים הייתי פעיל פה
בדוק אה?חצילים

שיהיה ברור

לא עברתי לנשואים טריים

אני לא בוגד

וגם אם כן, ובכל זאת שמך לא שכחנונוגע, לא נוגע
איזה משמח לשמוע את זהחצילים

באמת

שמע המקום הזה בלב שלי אין מה לעשות

מה מונע ממך להיות פה? ;)advfb

קל לי שבעז"ה שאתחתן אמשיך להיות פה.

אבל זאת רק תחושה, ימים יגידו

זה לא קשור לחתונהחצילים
אני פשוט לא הרבה בפלאפון מאז שלקחתי את החיים שלי ברצינות ובתחלתי לשחק פוקר בכל מיני מקומות מפוקפקים עם תריס
חחחחחadvfb
מה יש לגבר נשוי לחפש פה?ראומה1
תובנות, מסקנות,חצילים

געגועים לאנשים שעברתי איתם פה לא מעט

ותמיד לדעת שמי אני בכלל

זה חשוב

אשה נוספתאריק מהדרום
חחח הצתת הריגוש התכוונתראומה1
עוד לאחצילים

אצלינו נוהגים אחרי 4 שנים

עם המקלחת של סוף תשעת הימים

הנושא מעניין כשלעצמוadvfb
גם אנחנו... ד"שהרמוניה
דש חמה אפילוחצילים
אהלן, מה שלומך?ארץ השוקולד
ישתבח שמו לעדחצילים

אברך כמו שחלמתי שנים

שמח בחלקי הטוב

מה איתך אח?

מדהיםזיויק
זכות
ממש! ברוך ה'חצילים

זה זכות מעל הטבע

אני אין לי מעצמי כלום על זה

ארץ השוקולד
בסדר ב"ה
וואו קפצתי לפה וזוכרת אותךנערת טבע
חיים שכאלה נהיה פהזיויק
😁
נערת טבעאחרונה
אח שלי הולך להציע נישואיןLavender

ואני בוכה מהתרגשותתת

כמה שזה היה צפוי אני פשוט מאושרת

אבא תודה

וואי מלא מזל"ט!! 🎉🎉🎉ל המשוגע היחידי
אמן תודה🙏Lavender
מאוד מאוד מרגש. מזל טוב!נחלת
תודה תודה❤️Lavender
מזל טובשפלות רוח
בקרוב אצל כל הרווקים והרווקות בעם ישראל אמן🎉🎊
אמן ואמן תודה!Lavender
וואוזיויק
ב"ה
מרגש, מזל טובארץ השוקולד
טנקס🙏Lavender
ברוך ה'❤הרמוניה
💖💖💖Lavender
קרה כבר?זיויק
מרגש 
חחח עדיין לאLavender

אבל זה סופי ב"ה

תודה!

האם היא יפה???חתול זמני

(סתם)

האמת שלאLavender

וזה בכלל לא מעניין אותו

הוא אמר מזמן שזה יהיה הדבר האחרון שיעניין אותו באשתו...

חחחחחחחחחחחחחחחח וואי אל תגידי לה אבל.חתול זמני
חחח סומכת עליו שיגיד לה שהיא האישה הכי יפה בעולםLavender

היא יודעת שהוא שרוף עליה...

וואי, לא ציפיתי שזה יהיה התגובה שלך ל המשוגע היחידי
חח למה לא?Lavender

אחים לא בהכרח דומים

כע ברור, אבל כאילו את אחותול המשוגע היחידי

את אמורה לפרגן ולהרים, : כן בטח!!! מהממממת!!!!! 🥰😍

משו כזה

חחח אבל אם גם הוא בראש כזה אז הכל טוב

אה חחח אין כמו כנותLavender

היא מהממת באופי שלה והכל טפו חמסה וב"ה

ולפני שהכיר אותה הוא בכלל לא היה בעניין של בנות או חתונה

והוא רוצה ואוהב אותה מלכתחילה אז אני לא רואה בזה בעיה לומר שהיא לא הכי יפה בעולם...(גם לא יפה באופן כללי, חביבה עם חן יהודי)

וואלה איזה יופיל המשוגע היחידי

תאמת שיש לי הערכה לזה,

ברור שצריך משיכה חיצונית גם,

אבל הפנימית זה הדבר שבסוף הכי מחבר. (לענ"ד)

חן חןLavender

בסוף זה גם עניין של אופי ומאד אינדיבידואלי לכל אחד

דייי לא, זה לא יפהאני:)))))

כאילו, את יכולה להגיד לנו ולאנשים אחרים אבל לא לאחיך

חחח כי לו זה לא מפריעLavender

אבל אני גאה לספר לכם שאני נותנת צ'אנס ויוצאת גם עם הבחורים שהם לגמרי קלאסיים מבחינה חיצונית

אין דבר כזה מישהו שלא אכפת לו מהמראה של אשתואני:)))))

תעשי רק דברים שאת שלמה איתם(:

כנראה שסף ה"אכפת" שלו במקום שונה לחלוטיןLavender

וחשוב לו מישהי שנראית נורמלי ולא מכוערת.

ואין לו עניין דווקא בבחורה "חתיכה".

אני עושה דברים שיש להם פוטנציאל שאהיה שלימה איתם😉

נכוןאני:)))))

בעיניו היא יפה, אל תגידי לו שהיא לא.

כאילו, זה לא נחמד, והוא עלול בסוף להאמין לך.

בעיניו היא חמודה ככל הנראהLavender

לא יודעת אם "יפה" בהגדרת הוליווד

ברור שלא אגיד לו, אני אחות טובה אחרי הכל

..אני:)))))

נכון, יפה

(❁´◡`❁)Lavenderאחרונה
שאלה 1212121212

היי

אם מישהו/י כאן מכיר/ה באופן אישי-

אשמח לחוות דעת לגבי מאמנת לחתונה בשם יעל אמיתי.

אפשר לענות גם בפרטי

תודה רבה

רק מזהירה מפניות של אנשים לא חיוביים.אונמראחרונה

תסנני מה שמתאים לך..

בהצלחה!

נראה לי כלו כל הקיצים, הראשונה שפונה אליחסדי הים
שהיא צנועה וצדיקה, אני אמור לה שהיא אשתי.😂😂
כן כן כןןמחפש שם
שתף אותנו איך היה😋
מנה אותי שליח ואצא אקדש לך אישה בשוקחתול זמני
עדיף שתקדש לו אישה מעזרת נשים בבית כנסתLavender

נשמע לי יותר מתאים בשבילו

לא בטוח שזה חכם דודשפלות רוח
כי במידה והשליח חס ושלום נלקח לבית עולמו, הבחור היקר ששלח אותו אסור על כל הנשים שבעולם מספק
זה לא בדיוק מספק אלא קנסחתול זמני
אייייישפלות רוח
אשריך דוד שלי!
חבל שרק עכשיו מגיע למסקנה כזאתעַלְמָה
לא בטוחה שזו האסטרטגיה הכי חכמה. אני נגידלגיטימי?

הייתי בורחת...

בהצלחה!

לא בטוחהנחלת

שזה רעיון כל כך טוב; ואם אחר כך, למרות שהיא צדיקה וצנועה (ואתה בטוח שהיא צדיקה וצנועה כמו שאתה

אוהב ומעריך), יהיו דברים נוספים חשובים שלא תסתדר איתם?

חושבת שכדאי וצריך לברר מה היה עד עכשיו עם פגישות; היו פגישות?  מדוע הסתיימו?

מצידן? מצידך? מה הפריע לך? מה הפריע לה? אולי אתה "תקוע" עם איזו דרישה,

כיוון הסתכלות, ציפיות, ואינך מוכן להתגמש או משהו כזה?

כמובן שלא מכירה אותך בכלל, סתם הצעה.

ועל זה הדרך. 

הוא כתב בצחוק...הרמוניה

אבל תגובה יפה

תודה ילדה.נחלת

כבר ראיתי את ההחלטה הזו שלו פעם באחד הפורומים הקדומים יותר.

הוא מדגיש צנועה וצדיקה. זה נפלא,  אם זה יושב על מקום אמיתי,

בוגר, שלא מתעלם גם מדברים נוספים חשובים, לו והוא עדיין

פחות מודע להם.

כל יאוש הוא פתח לתקווהזיויק
מישהו פה בפורום פעם עשה את זהמשה

@שמוליק פיין  @אלירז 

זה לא היה בדיוק ככה אבל זה בערך מה שהם מספרים.

נשמע חזקל המשוגע היחידי

עלעלתי קצת, לא בדיוק...

שאלה בתור אחד שחדש פה יחסית.. | ערוץ 7  

כתוב שם בערך

מצאת את זה!משה
חחח דפדפתי להם בכ"א אחורהל המשוגע היחידיאחרונה
עד כמה להקפיד על הכלל של להציע לבן קודם.אנונימי 14

משהי מעבודה נראית לי מתאימה לחבר שלי.

הבעיה:

אני לא מספיק יודע לספר לו עליה..

אני צריך מס' של חברה שלה שהיא תוכל לספר לו עליה..

אבל אם אבקש ממנה מספא שך חברה היא כמובן תבין שיש לי הצעה, ואם לא אחזור אליה עם ההצעה היא תבין שנפל..

מלעשות??

מה הבעיה שתבין שהוריד?אני:)))))

אל תיקח את זה יותר קשה ממנה..

ואולי כדאי שתציע לשניהם בו זמנית? ותעביר מספרים של בירורים ושיחליטו לבד.

זה כזה נורא אם היא תבין שנפל?advfb
זה בכלל לא אישיו.לגיטימי?

א. אין שום בעיה להציע לאישה לפני הגבר.

ב. בעיני, אנשים שבוגרים מספיק בשביל להתחתן - מקבלים את זה בהבנה. 

ג. עד כמה תסריט כזה נשמע לך מוזר?

שלום חברה מהעבודה, האם את במקרה פנויה?

מעוניינת לשמוע הצעה?

יש לי חבר מאוד X, וחשבתי שאולי הוא מתאים לך, אבל לא דיברתי איתו עדיין. אם זה מעניין אותך, אני יכול לשאול אותו קודם (ואשמח לקבל פרטים מסודרים שלך\מס' של חברה), או אולי הפוך, אני אספר לך עליו ותראי אם זה בכלל הכיוון? 

אצלךבחור עצוב
מכיר לא מעט שרוצות שיציעו לגבר לפניהן. 
עדיין, יש הרבה שבמצבים מסויימים יקבלו בהבנהadvfb

שיציעו להן קודם

לא אמרתי את ההעדפה שלי...לגיטימי?

אבל גם אפשר לשאול את אותה הבחורה מה ההעדפה שלה. אי אפשר לדעת מראש.

זה גם מאוד הגיוני האמתשפלות רוחאחרונה
מסכיםארץ השוקולד

אבל אני לא אישה.

עקרונית, באלגוריתם גייל ושפלי של שידוכים יש יתרון להיות זה שמציעים לו ראשון.

שידוך יציב – ויקיפדיה

אפשר פשוטאשר ברא

לבקש בכללי את הפרטים.. ולהגיד שיש לך אולי רעיון וכו'..

לא לפתח כ"כ ציפיות, אבל כן להשיג את מה שצריך.

להציע לה קודםברוקולי
שאלת המשך במקום לפתוח שרשור חדשאנונימי 14

החבר הזה אני מאוד מעריך אותו, וחוושב שהוא מיוחד בשמחה, בקלילות, במידות שלו... והוא גם לומד חינוך ובעה משם בעתיד הוא יתפרנס.. ולפני התואר הוא התפרנס יפה מעבודה בחינוך בלתי פורמלי..

אממה - הוא כרגע עובד כמה חודשים בתור קופאי.. וישלו עוד שנה לפחות עד סיום התואר..

מניח שאני עושה מזה אישו יותר ממנו, אבל אני חוושש שאולי זה ירתיע את הבחורה/בכללי ירתיע בנות אחרות .. זה מתכון מראש לוותר כי אני לא משווק אותו טוב? 

בהנחה שהגיל משנה.

אנחנו יותר קרובים ל30 מאשר ל25.. 

..אני:)))))

תציע וזהו, אתה לא צריך להתחתן איתו

באמת יכול להרתיע..אשר ברא

אבל לדעתי צריך להציג קודם אצל כל הצדדים הטובים והחיוביים כפי שכתבת עליו..

ולציין שכרגע בשל הלימודים עובד כקופאי.

בסוף נשמע שכן יש לו כיוון בחיים, לומד וגם בעבר היה ברצף תעסוקתי.

לענ"ד כל הקטע של שידוכים, זה להאמין במי שאנחנו משתדכים.. אם אתה תעוף עליו, זה יועבר בהתאם למי שמקבלת את ההצעה

אדם שמחזיק מקום עבודה לא אידיאלי כדי לפרנס את עצמומשה

זה בעיקר מחמאה. לא חיסרון.

בהחלט. אפילו אם בניקוי חדרי מדרגות וכאלה.נחלת

מוטב לו לאדם שיפשוט נבלה בשוק ולא יצטרך לבריות - לא?

תקפוץ למים!לגיטימי?

יכול להיות שזה ירתיע אותה.

גם יכול להיות שירתיע אותה שהשם שלו מתחיל בא' ולא בי' (אותיות אקראיות).

יש דברים שבידיים שלך, ויש דברים שלא.

תנסה,

ומקסימום יגידו לא.

חבל על האנרגיות ועל המגדלים שאתה בונה כאן באוויר.

אין סיבה לוותר בעיני -

לנסות, ותשאיר להם את הבחירה אם להירתע או לא.

בהצלחה!

תודה לכולם..אנונימי 14

אולי יעניין אותך