אני שדכנית כבר 10 שנים בערך, שידכתי 40 זוגות ב"ה ויש לי קרוב ל800 רווקים ופרק ב, ושואפת להגיע לכמה שיותר.
זה וידוי שלא היה לי אומץ להגיד הרבה שנים, בין השאר בגלל שזה פוגע בי וגם בגלל שזה לא "פוליטיקלי קורקט", אבל באמת אחרי כמה וידויים פה נשברתי. בנות ובנים תסלחו לי, יש לי כמה נקודות שזה פשוט לא ייאמן לאיזה רמה אתם יורדים,
נתחיל מהבנות:
------------------
א. רובכן הגדול לא עשה צבא, מסיבות דתיות כאלו ואחרות, מי אתן שתחליטו איזה שירות צבאי הוא מועיל ואיזה לא? מאיפה בחורה שהדבר היחיד שהיא יודעת על צה"ל זה סיפורים וכומתה חומה זה גולני, מעזה בכלל לתת ציונים שבחור בגבעתי יותר מתאים לה מבחור ששירת ב8200? האם השירות הצבאי שלו מעיד על איזה בעל ואבא יהיה? גם אם הוא היה ה' ישמור מש"ק דת? ואני אשאל, האם אי פעם שמעתם על בחור שפסל בחורה שעשתה שירות לאומי וחזרה כל יום הביתה, אני לא. וכן יקרות, גם מי שמבחירה ולא בגלל בעיה רפואית לא עשה שירות קרבי לא עושה אותו פחות טוב ממי שלא, ואני בניגוד לרובכן הייתי בצבא.
ב. אז מה אם הוא בגובה שלך? או אפילו קצת נמוך ממך? לא כולם עם גנים של 1.90+ ואני באמת לא מבינה למה אתן כ"כ קשות בנושא הזה. בעלי נמוך ממני ב5 סנטימטרים, וזה לא פגע בחיי הנישואים שלנו.
ג. יקרות, אתן יכולות להיפגש באמצע. אני לא מבינה למה בחור מקריית שמונה צריך לנסוע חצי מדינה כדי להיפגש עם מישהי שלא נאה לה לצאת מהעיר שלה. נכון, זה לא כיף אבל את יכולה להתקדם גם ולהקל עליו.
ד. בנות, אנחנו בשנת תשע"ח, את ילדה גדולה, למה מישהו צריך לשלם עליך? לשלם 15 ש"ח (גג) על כוס קפה לא ירושש אותך, ואם הוא הציע לשלם עליך את יכולה להתעקש לשלם על עצמך, זה ממש לא עושה אותו קמצן אם הוא לא משלם עליך.
ה. יש בנים שמה לעשות הם לא חתיכים סטייל בראד פיט או כל חתיך אחר, כל עוד הוא לא דוחה אותך אני באמת לא מבינה על מה הרעש. אפשר לתת צ'אנס. גם לסבא שלכן יש קרחת (אצל חלקכן גם לאבא יש), מה כל כך נורא בזה? הכי מצחיקה אותי הצביעות של למה בנים פוסלים על חיצוניות? תסתכלו על עצמכן, אתן או חברות שלכן לא פסלתן בנים על חיצוניות?
ו. צאו מהסרט, גם בנים שלא היו בישיבת הסדר/גבוהה/ מכינה הם דתיים ואפילו מאוד. זה שהוא לא ישב בישיבה לא עושה אותו דתי פחות. כנ"ל לחוזרים בתשובה ואפילו גרים (!) שמשום מה אתן נגדם. וכן אם הציציות שלו בפנים זה לא מעיד על כלום.
ז. נכון, את רגילה למנהגים שלך מהבית, ואני מכבדת את זה. אבל גם אם הוא לא מהמוצא שלך מה קרה? למה ישר לשלול הצעה כי העדה שלו היא לא שלך או עדה שאת לא אוהבת?
בנים:
--------
א. בנים, לא כל הבנות הן כליל היופי והדוגמנות. כל עוד היא לא דוחה אתכם, אפשר לתת לזה צ'אנס. בנוגע למלאות, גם אשתך בעז"ה תיכנס להיריון ותהיה שמנה, אז תזרוק אותה?
ב. אם היא לא עשתה שירות לאומי או צבא זה לא הופך אותה לפרזיטית, ועל זה גם רבנים יסכימו איתי, יש בנות שהיה להן יותר דחוף ללמוד או לצאת לעבוד, אפשר לחיות עם זה.
ג. גם אם היא נמוכה ממך בפער זה לא נורא! לא קרה כלום, וגם אם היא גבוהה ממך.
ד. זה שהיא לומדת חינוך לא עושה אותה פחות טובה מאחרות, כבר שנים בנים אומרים לי שחינוך זה לבנות שחיפשו תואר קל, שטויות! כנ"ל לגבי סיעוד שזה מקצוע ולימודים מאוד קשים.
ה. די לבלבל את המוח על צניעות שזה מדד על כמה היא דתייה, זה מאוד לא קל ללכת צנוע כל הזמן במיוחד בקיץ המטורף כאן, בעוד שחלקכם הולכים עם מכנסיים וחולצות קצרות. אני לא מדברת על מה אתם לובשים שאתם נכנסים לשחות במים אז אל תדברו על צניעות.
ו. למרות שזה נראה לכם מטומטם, תתקשרו אליה אחרי הפגישה, היא מצפה לזה בקוצר רוח והיא פקעת עצבים בגלל זה, אין לכם מושג כמה.
ז. זה שהיא לא מהמוצא שלך או שיש לך סטיגמות על העדה שלה, זה לא אומר עליה כלום.
אם החזקתם עד כאן באמת שאפו, יש לי כמה הערות ל2 המינים:
1. זה נראה לכם לגיטימי ואפילו יש רבנים שמאשרים את זה, אבל בשבילכם ובעיקר בן/בת הזוג בעיקר אל תיפגשו עם 2 בבת אחת, זה פוגע, זאת בגידה לכל דבר ועניין, אני מכירה אישית זוגות שנפרדו על זה וכואב הלב על זה, שלא לדבר שזה גם יבלבל אתכם.
2. לדבר אחד עם השני, לשתף מה מפריע לכם. אל תסתירו את מה שמפריע לכם כי זה יתפוצץ בהמשך.
3. בבקשה תהיו בני אדם, נפגשתם וממש לא התאים לכם? תתקשרו! לא לשלוח הודעה זה ממש פוגע.
עד כאן להיום, אני מאחלת לכל אחד ואחת מכן למצוא את הזיווג שלו כמה שיותר מהר, ובעיקר שתהיו מאושרים. בהצלחה!

)
אני פניתי פעם לשדכנית שלא הסכימה להיפגש איתי, רק לדבר בטלפון, שיחה קצרה שהיא נשמעה די עצבנית ומתנשאת. והיא נחשבת שדכנית מצליחה... אז ברור שכמו בכל מקצוע יש את הטובים ויש את אלה ששומר נפשו ירחק מהם. עם כל הכאב (שאני מבינה לחלוטין) זה לא פוסל את דבריה וכאמור, לא ראיתי בשום מקום שהיא אומרת להימרח עם זה. הרי היא פוגשת אנשים בשלב ההצעה, לא בדייטים עצמם. ונראה שעל השלב הזה היא מדברת.