ובכן... נפל דבר בישראל.סניף חדש בעיר
עד היום היה בעיר הולדתי (עיר קטנה יחסית) סניף בודד אחד של בנ"ע. ובזה הסתכמו תנועות הנוער הדתיות בעיר.
וזה היה מקסים.
יש בעיות. תמיד יהיו. המצב לא מושלם. אבל - הסניף דוס מאוד ב"ה, ובאמת, מתוך היכרות של יחסית הרבה שנים - מצמיח הרבה טוב אצל אנשים בעיר.

ועכשיו, התרבה ציבור תורני בעיר, שמרגישים שזה לא מספיק טוב עבורם. והם החליטו להקים סניף של אריאל!
מעולה. ב"ה, אשריהם. מבין שלא כולם מסוגלים להיות במקום שיש בו אולי יותר סכנות רוחניות, בשביל לתת הצלה רוחנית לנפשות שיותר זקוקות. (מקווה שהמשפט הובן. המשפט יוצא מנק' הנחה שלבנ"ע מגיעים אנשים שיותר זקוקים להצלה רוחנית מאלה שמגיעים לאריאל. ולכן חשוב יותר להיות שם ולחזק שם. אמנם ממילא גם יש יותר סכנות רוחניות, ולא לכל אחד זה מתאים. שזה בסדר גמור, כי כל אחד הוא שונה ובעל יכולות שונות, והציפיות מכל אחד הן לפי יכולותיו).

החשש שלי הוא, שבמקביל לתועלת שאני מקווה שבע"ה תיווצר מהקמת אריאל למי שיילך לשם - אני חושש מאוד שייגרם נזק לבנ"ע: אנשים רבים שלולי אריאל היו שולחים לבנ"ע ישלחו בכ"ז לאריאל, חושש שהרמה הרוחנית בבנ"ע תרד. ואלה שדווקא יותר צריכים הצלה, פחות יקבלו אותה. שייווצר כעס בבנ"ע, שתיווצר מתיחות בין הסניפים.

איך ממנפים את העניין?
שהקמת אריאל תביא רק לטוב בעיר ויימנעו כל הנ"ל?
באופן כללי לא מאוהדיי בנ"עאורח/ת

אבל מה אפשר לעשות?

הורים שרוצים חינוך יותר גור לילדים שלהם- ישלחו לאריאל.

לא חושבת שיש מה לעשות נגד זה, עם כל הצער של הנוער בבנ"ע שכנראה יהיה פחות תורני שם.

בתור הורה זה לא היה שיקול מבחינתי, אני לא אשלח נער בן 13 להיות "גרעין תורני" בתנועת נוער ואסכן את הרמה הרוחנית שלו כדי שיעלה שם את הרמה הרוחנית, נער כזה בד"כ לא מילא מספיק את עצמו ברוחניות כדי להיות משפיע ולא מושפע.

מסכים מאד. ילד הוא לא גרעין תורני, ובנוסף בסניף מעורב ישה' הטווב
איסורים של קלות ראש בין המינים, הסתכלויות אסורות , חברויות, ולפעמים גם יותר גרוע. זה טוב שבני עקיבא יהיה מיועד לציבור המסורתי, ואריאל לציבור הדתי שמבין שצריך לשמור מצוות בלי לחפף.
זאת בעיה כלל עולמית.בסדר גמור
ריכוז הדוסים במקום אחד (כדי להתחזק ולהישמר יחד)
מפקיר את השאר להסתדר עם עצמם. והם לא מסתדרים.
אני חושב שהראשונים שנפגעים מזהקוד אבל פתוח
זה הדוסים עצמם...
זה נכון, ורואים תופעות דומות גם בעולם החרדימשה

זה לא שה"לייט" (שם קוד גנאי) הם טעוני טיפוח שאין להם מה לתת לעם ישראל בחזרה.

אתה בטוח?ברגוע
איפה יש יותר דתלשי"ם (באחוזים) -
בחרשה ונווה (הישובים הכי דוסים שאני מכיר)
או בגבעת שמואל/חיפה/פ"ת?
נווה זה יישוב צעיר מכדי לבדוקקוד אבל פתוח
חרשה לא מכיר.

אבל מההיכרות שיש לי עם יישובים דוסים ועם *דוסים* שגרים בערים, אני רואה בבירור ייתרון לדוסים שגדלו בערים.

אני לא חושב גבעת שמואל ופתח תקווה הם דוגמאות טובות, פ"ת מתנהלת בדיוק כמו יישוב במובן מסויים (בדיוק כמו קרית משה בירושלים), וגבעת שמואל, אני אומנם לא מכיר, אבל לפי הסטיגמות זה מקום מאוד לייטי.

דבר שני, המון סטטיסטיקות נופלות בקטע של מה זה דתי, כי יש המון שמגדירים את עצמם דתיים אבל הם ממש לא דוסים כמו האלו ביישובים, אז כמובן אי אפשר להשוות אותם לאותם דוסים ביישובים. ההשוואה צריכה להיות בין דוסים לדוסים ולא בין דתיים לדוסים.

(שונא את ההגדרה דוסים בהקשר הזה, אבל זה הכי נוח תסלחו לי).
אוקיברגוע
מסכים שזה תלוי מאיזה משפחות הם מגיעים וא"א באמת להשוות.

אבל ממה שאני רואה בסביבה שלי אני לא מסכים עם תחילת תגובתך.
באיזה גיל אתה בודק?קוד אבל פתוח
ממה שאני רואה, בערים התהליך קורה בערך בגילאי תיכון, ואחכ יש חזרה, וביישובים זה בערך אחרי הצבא בלי תהליכי חזרה.

אבל אלו טענות באויר, צריך לבדוק את הדברים האלו לעומק.

מה גם, שדתלשים זה לא המדד היחיד (ואפילו לא בטוח שהעיקרי) פה.
20+ברגוע
מסכים שצריך לבדוק את הדברים לעומק, ואולי בכלל א"א לבדוק עד הסוף.

אגב,
דיברנו פה רק על הילדים, אבל גם על ההורים יש הרבה פעמים השפעה מהסביבה. בעיקר זוגות צעירים.
הלכת רחוק. יש השוואה יותר קלה ופשוטהאניוהוא
בית אל א לעומת בית אל ב.
לא אוהב את ההשוואה הזומשה

יש סניף אריאל בבית אל ב' ובני עקיבא בא'. אם תלך בשעה הנכונה בלילה תראה שיש הרבה כאלה שהולכים מפה לשם - כלומר שההעדפה הגלויה שלהם שונה משל ההורים שלהם.

שמעזית שמן ודבש

לי אישית מתאים יותר לגדול במקום מוגן.

יש כאלה שטוב להם מקום פתוח.

השאלה מה מתאים לילדים שלך. לא בהכרח לך...משה

ילדים מתחנכים ומתעצבים ממה שהם רואיםנפש חיה.
לכן כדאי לדאוג שהמקום יהיה חיובי.
מכל הבחינות.

וגם את השיקולים למגורים במקום מעורב לדוגמה, לעשות בחכמה.

שבת שלום.
אני לא מספיק מכיר..ברגוע
חריף - תשאל במניפההסטורי
לא רוצה להוציא שם רע למקומות, לכן לא אכתוב את מה שהם טענו.

אבל בגדול - הרוב ממשיכים בדרך של הוריהם, אבל אלו שקשה להם, בועטים הרבה יותר רחוק, במקומות הסגורים.
זו לא תהיה השואה נכונההסטורי
כי מראש הרף הדתי יותר נמוך, כך שדתל"ש מבית אל א' הלך דרך יותר קצרה, מדתל"ש מב'.

צריך לבדוק באותן משפחות - בנים של אותה חברותא מהישיבה שאחד הלך לבית אל/חרשה/נווה/נשארו כל החיים בקריית משה והחברותא שלו שבשנות האברכות הבתים שלהם נראו פחות או יותר אותו דבר הלך להיות בתפקיד בעיר/ בישוב יותר מגוון.

אין לי סקר מדעי בעניין, אבל די ברור לי, שיש יותר הצלחה בבתים שבהם להורים היה ברור שצריך אצבע על הדופק, מאצל אלו שהיו בטוחים שהם חיים בישוב האידיאלי שכולם ל"ו צדיקים.
בוא פעם לטייל ביישוב בלילות שבת ונראה אם עדיין תחשוב ככהמשה

טיילתי כמה פעמים בלילות שבת ועדיין חושב ככה.אניוהוא
אז כנראה יצאת מאוחר מדימשה

לא ראית את המונית שבאה לאסוף בכיכר של ב'  בנות שנראות כמו דוסיות עם חצאיות ארוכות לבילויים שלהן בירושלים, ולא שמעת את מתנדבי האמבולנס של היישוב רואים צעירים שמנופפים להם לטרמפ בחיזמה בליל שבת.

זה לא נכון. מהסיבה שהמציאות שונה מהסטיגמה.נפש חיה.
אני מוחה בתוקף!בר מוח

בס"ד

אני גר בבית אל

ויכול לומר בפירוש

שההבדל הספציפי הזה,

כבר ממש לא נכון. (וגם בעבר)

נכון, בעבר בית אל א' היו בעיקר מיזרוחניקים מהדור המייסד,

ובבית אל ב' ישיבה ואברכיה. אולם, כבר אז היו הרבה כאלה פה,

והרבה כאלה פה.

דרך אגב, ה"מיזרוחניקים" מא' לא היו נוסח גבעת שמואל,

הם היו (ועדיין) דתיים מאד מאד, והרב שהם הביאו לעצמם הוא-

הרב שלמה אבינר.

סניף אריאל בבית אל הוא הסניף הגדול באופן מכריע, ורוב מי שהולך לתנועה 

בוחר באריאל (יש הרבה "איו"ב"). האמת, שהדוסים (רוב היישוב) הולכים לאריאל,

ובלשון עדינה ביותר נאמר שה"לא דוסים" בוחרים בבני עקיבא.

אבל חשוב לי להגיד שיש לי חבר מבית אל ב' ב"בני עקיבא",

וחברים רבים מבית אל א' ב"אריאל".

ובכלל, בניהם של תושבי א' הראשונים כבר מזמן לא בגיל המתאים וכולם מעורבבים בכולם.

ובנושא הראשון:

אסור ע"פ ההלכה הכי פשוטה וברורה 

לחטוא בחטא הכי קטנטן כדי לקרב אחרים

וודאי שאריאל עדיף(ואני שמעתי על מקום שבו 

החילוניים והמסורתיים נוהרים לאריאל),  

ותנועה מעורבת היא אסורה!

ואשים את כל כספי בהתערבות האם יש מישהו 

שהיה בבני עקיבא ולא חטא באיסור שחוק לדוגמה.

מ.ש.

לא נכון, אסור!בר מוח

הרב נריה זצ"ל הלך לרב'ה מלובביץ' שהיה אז ואמר לו:

"אני הולך לעשות משהו נגד השולחן ערוך אבל זה יציל הרבה יהודים"

בנים ובנות יחד=אסור נקודה.

בימינו המצב שונה לחלוטין.

בנוסף לכך, בערוב ימיו הפסיקו להקשיב לדעתו בהנהלה הארצית.

לדוגמה הרב נריה פסק שלא ישחררו תלמידים מישיבות בני עקיבא

בשביל להיות מדריכים מכיוון שהם לומדים תורה, ושמו עליו פס

האם המדד שהיחיד הוא אחוז הדתלשים?השקט הזה
אני מאמינה שכשאתה גדל במקום מגוון- אתה לומד להכיל ולקבל.

במתמטיקה, גם אם הגעת לתשובה סופית שגויה נותנים ציון על הדרך..

חשוב איך הילדים גדלו הילדים גדלו וצמחו ולא רק אם בשורה תחתונה יש יותר דתלשים בעיר או ביישוב..

נראה לי די ברורברגוע
שעדיף שיצאו דתיים ואולי פחות מכילים
מאשר חילונים מכילים.
נכוןהשקט הזה
אבל מעדיפה לגדל אותם הדתיים מכילים, וחושבים ולא כדתיים לא מכילים..

ואני גם באמת לא חושבת שכמות דתלשיים היא מדד למשהו.

יצאו דתלשיים מהמשפחות הכי טובות הן ביישובים והן בערים.
אז לא חושבת שזה יכול להעיד על משהו
לדעתי גם בתוך ישוב דתי אפשר לחנך להכלה.ברגוע
האמת שאני לא לגמרי נחרץ איפה עדיף לגור,
אבל לא מהסיבה של הכלה וכו',
אלא מההשפעה על אחרים שקיימת בערים.

אבל אני בהחלט לא מסכים עם הקביעה הזאת שדתיים נפגעים מזה שהם מסתגרים.
השאלה היא אם אנחנו מחנכים להכלההשקט הזה
או חיים הכלה.
מחנכים לאהבת ישראל או חיים אהבת ישראל
אחותי באריאל, אני בבני עקיבא.
ויכוחים שאנחנו מנהלות כמעט כל יום.
אני מאמינה שצריך לחיות עם עמ"י ולא רק לדבר עם אהבת עמ"י.

יש רבים שסבורים אחרת, וזה בסדר ולגיטימי לחשוב אחרת. כל אחד ודרך החיים המתאימה לו.

לגבי ההשפעה שלי על אחרים-
היא תהיה, ותבוא ממקום לא מתנשא כשאני גם אבוא ממקום של ידיעה שיש לי מה לקבל מאחרים.. (הכלה וכו'..) ושאני מושפעת (מדברים חיוביים כמובן!) לא פחות ממה שאני משפיעה.
כשאני באה רק מהמקום של להשפיע הסכנה להתנשאות היא גדולה
אוקי אנחנו לא נסכים כנראהברגוע
רק לא הבנתי מה הקשר בין אהבת ישראל לבני עקיבא ואריאל?

אני גם לא מסכים שיש לנו מה לקבל מהחילונים באותה רמה שיש לנו להשפיע, יש מה לקבל אבל הרבה פחות.
ברגע שמגיעים ממקום של להיות מושפע לא פחות מלהשפיע, הדרך לדתלשים מאוד קצר.
אני מאמינההשקט הזה
שבבני עקיבא פוגשים המון גוונים של עמ"י ולכן חיים את המושג "אהבת ישראל"
ובאריאל סוג האנשים שאתה פוגש הוא די אחיד ולכן פחות חיים את אהבת ישראל.. אלא יותר מדברים עליה..

כנ"ל בין עיר ליישוב..

ולגבי ההשפעה לא הבנת כל כך על איזה השפעה אני מדברת..
בכל אופן צריך לזכור טוב טוב לא להתנשא..
אבל בכל גיל ראוי להיות המשפיע?אורח/ת
אני מאמינה שיש גיל(תקופת נערות) שצריך להיות יותר מושפע ולכן כדאי להיות בחברה פחות מעורבבת כמו אריאל..
אחכ תצאי לעולם ותשפיעי..
זה כנראה לא גיל כמו שזה אופימשה

אהמממזית שמן ודבש

לא נכון.

לא בדור שלנו.

כן. בכל גיל ראוי להיות המשפיעהשקט הזה
כל אחד ברמתו.

אם בכיתה ו יצאתי לטיול של שלושה ימים עם ילדים לא דתיים, והיה לי ברור שאני לא יוצאת מפתח האוהל בלי חצאית, וקמה בבוקר ומתפללת אז כנראה שלהורים שלי הייתה מספיק השפעה עליי גם כשלא הייתי בבית.
ואגב, כשהתפללתי ניגשה אליי אחת מהבנות הלא דתיות וביקשה להתפלל יחד איתי.

ואני לא חושבת שאני מיוחדת. אני חושבת שבגילאים כאלה החינוך מהבית הרבה יותר משמעותי ופועל עליך ויש להורים השפעה
לא חושבת שזה בר השוואהאורח/ת

א. זה טיול של 3 ימים, בד"כ אדם לא משתנה ב3 ימים אלא בטפטוף של ערכים לאט לאט לנפש

ב. את מדברת על דברים דיי חיצוניים.. לשנות ביגוד זה כבר נראה לי במצב יותר קיצוני ולאחר שכבר היה תהליך בנפש.

יכול להיות שילד לא ישנה את לבושו כי כך התחנך ואם ישנה את הלבוש זה יהיה גלוי לכולם וגם להורים שלו, אבל איפה המחשבות שלו? איפה הרצונות שלו?

המקום שאתה נמצא בו משפיע על הפנימיות מאוד, גם אם לא מתבטא כלפיי חוץ

...ברגוע
להרבות באהבת ישראל זה חשוב, אבל לא על חשבון ההלכה (חברה מעורבת).

כמו הדיון על קולולם..
לא בגלל הרצון להרבות באהבת ישראלהשקט הזה
החברה מעורבת.

יש סיבות אחרות. שרבנים גדולים ממנו סמכו את ידיהם על ההחלטה הזאת.

נכוןברגוע
אבל זאת הסיבה שאני לא אשלח את הילדים שלי לשם, למרות שאולי יש שם יותר אהבת ישראל.
אני חושב הפוךבר מוחאחרונה

בס"ד

תסתכלו על החרדים ותגידו מה שתגידו

אבל אצלם האחוזים של נופלים הכי נמוכים מכווולם 

וזה לא שהם מתחנכים לפלורליזם

יש הבדל בין חניכים למדריכיםברגוע

ילדים קטנים שתשלח אותם לבנ"ע, גם אם הם הגיעו מבית תורני סיכוי גדול שהם יותר יושפעו מישפיעו.

מדריכים שהדרך שלהם בעבודת ה' כבר יותר ברורה, והם באים במטרה להשפיע- יכול להיות שעדיף באמת שילכו לבנ"ע, תלוי באופי שלהם.

מדריכים הדרך לעבודת ה" שלהם יותר ברורה?אורח/ת
לא חושבת..
בנות בגיל 15 הדרך לעבודת ה שלהם בעיצומה של הבניה, ממש לא בשלב של הלצאת למקום שיסכן ככ את עבודת ה שלהן..
כמה בנות, הכי איכותיות שיש, 'מדריכות הרא"ה, אני רואה שאחרי כמה שנים יוצאות לייט?
למה זה קורה? כי הן לא ביססו עוד את עבודת ה שלהן עד הסוף..
לא נגד הדרכה, אבל לקחת ילדה בגיל 15 ולשים אותה בסניף לייט, מעורב ולהגיד לה- אל תושפעי, עבודת ה שלך יותר חזקה, לא חושבת שזה נכון להעמיד אותה במצב הזה..
חלקם לפחותברגוע
אני מכיר כמה שהלכו דוסים רציניים שהלכו להדריך בסניפים קצת פחות.. והם יצאו בסדר.

מסכים שזה לא מתאים לכל אחד, וצריך בזה הרבה זהירות.

לשלוח אותה לשם זה לא נכון,
אבל אם היא מיוזמתה חושבת ללכת לשם כדי להשפיע זה שונה.
מממ..אורח/ת
בת בגיל 15 לא נראלי מודעת הרבה פעמים לקשיים שהיא תצטרך להתמודד איתם.. ולכן גם אם זה יבוא ממנה(כי היא באמת בחורה איכותית עם אידיאלים), היא לא מספיק יודעת עם מה תצטרך להתמודד שם(או לא מספיק מבינה את הערך של הדברים שתצטרך להתמודד איתם) כדי לקבל בחירה אובייקטיבים..

לא חושבת שהיא מודעת עד הסוף לקושי ולבעיתיות בקשר עם בנים.
להעמיד בת,הכי אידיאליסטית שיש, בת 15- גיל שבאופן הכי טבעי אתה מחפש קשר, בתוך סניף מעורב ואווירה פחות תורנית, ולצפות ממנה לא להיות בקשר עם בנים, גם אם זה בא ממנה, זה נראלי מעל מה שאני יכולה לצפות מילדה בת 15..
גם אם זה בא ממנה, בתור הורה אני צריכה להשגיח עליה מדברים שהיא עוד לא מבינה ורואה..
מסכיםברגוע
גם אם הרצון מגיע מעצמו ברור שהוא צריך להתייעץ עם הרב או ההורים שלו שמכירים אותו ואת הקשיים שיהיו שם.

אבל לדעתי יש כאלה שכן מתאימים לזה.
קשר הוא לא תמיד דבר שלילימשה

יש הגדרה דוסית קטגורית שהופכת קשרים כאלה לשליליים. אני לא הסכמתי איתה בגיל 14 ולא מסכים איתה גם היום. זה הרבה תלוי באישיות ובשאיפות.

יש גם סיכון, כמובן. אבל יש גם סיכון שבגיל 26 עם שלושה ילדים הוא יגלה פתאום שהוא לא טעם עולם והוא רוצה לטעום אותו, ואז החיים מסובכים הרבה יותר.

הסיכון הרבה פחות סבירקוד אבל פתוח
אם כי אני מסכים שהחשש מ'חבר' מאוד מוגזם...
נראה לי שדוקא הפוך..coffee
לילדים קטנים זה פחות נורא, גם ככה בכיתה ג הבנים עדיין מרביצים לבנות..
לעומת זאת בגיל 15 להושיב קבוצה מעורבת לכמה שעות ישב''צ ביחד זה הרבה יותר בעייתי.
אמממברגוע
מי שמתחיל בכיתה ג' לחיות בחברה מעורבת כנראה שימשיך גם בגילאי ההתבגרות.

ומדברים פה על סניף יותר דוס באופן כללי,
יש עוד הבדלים חוץ מחברה מעורבת.
צודק.coffee
דיברתי על חברה מעורבת בגלל התגובה של אורח/ת...
וגם כי זאת הבעיה הכי גדולה- היצה'''ר הכי גדול בגיל ההתבגרות וגם זה שיכול בקלות לקחת לדברים הכי קשים.
אבל גם דברים אחרים- השאלה עם התורה היא הכל וכל דבר (גם עבודה) שאני עושה בא מתוכה, או שאני "גם וגם"- זו שאלה מורכבת שעיקר ההתמודדות איתה היא בגיל ההתבגרות ולא בכיתה ג...
עיקר ההתמודדות בגיל ההתבגרותברגוע
אבל חינוך טוב לפני יתן להם כוחות להתמודד עם האתגרים.

ומי שהתחיל בבנ"ע בכיתה ג' יהיה לו קשה לעזוב אח"כ, בעיקר בגלל החברים.
ראיתי הרבה ישב"צים שהתנהלו סבבה לגמרימשה

והרבה אנשים רציניים שפעלו "לפי הכללים" ועשו הרבה טוב לעם ישראל.

וראיתי הרבה סביבות נפרדות עם הבעיות שלהן. לא תמיד השניה עדיפה על הראשונה.

מבינה מאד את החששהשקט הזה
וחושבת שגם יודעת באיזה מקום מדובר.
מה יש לעשות?
כנראה שלא הרבה.
אבל לשכנע חבר'ה להשאר בסניף, להגדיל תורה בבני עקיבא כדי שגם דוסים עדיין יבואו ולקוות לטוב..
אגב, איפה שאני גרה הקימו אריאל וזה ממש לא פגע בבני עקיבא.. אז יש תקווה
הבנות באריאל, הכי צנועות.דור =(
ברור.. אין שאלההשקט הזה
(אני צריכה פה דחוף את האימוג'י מהוואצפ של היד על הפרצוף)
בעיני תחרות בין תנועות היא חיוביתתהילה 4

תקשיב - אתה רוצה לדאוג לכל עם ישראל ובעיניך עם ישראל זה החלשים יותר. אני חושבת שגם ה"דוסים" שייכים לעם ישראל וגם להם מגיע להתקדם ולקבל דרבון בעבודת ה'.  

השיח היום בנ"ע מתמקד רק בזה שהוא כולל את כל עם ישראל ( -ולא נתייחס לזה שזה לא ממש נכון כי בכ"ז זו תנועה דתית. כן? ) לא שמעתי שיח על עבודת ה'. על מסירות נפש על שמירת מצוות. מעניין לשאול רכזים בבנ"ע איך הם מגדירים את התנועה. ממה שאני שומעת (ויוצא לי לשמוע)  המקום הזה - של תורה ומצוות פשוט חסר בבני עקיבא וההתמקדות בלהציל את עם ישראל קיימת. האם באמת בני עקיבא 'מצילה ' כל כך הרבה או שאולי היא גם תנועת החזרה בשאלה הכי גדולה שיש? איך בדיוק סופרים את זה?  סלח לי אבל אני לא חושבת שירידה לרובד נמוך וויתור על נשיאת דגל התורה ועבודת ה' מקדמת את עם ישראל. 

אולי בגלל זה  ההורים בעיר שלך  מרגישים את החוסר הקיים בבני עקיבא ומחפשים אופציה אחרת. משהו שייתן את הרובד ששמח בלהיות דוס. שלא מתבייש בלומר את האמת שלו רק כדי לקרב רחוקים. אנחנו כ"כ רוצים שהילדים שלנו ישמחו בדרך שלנו אבל שולחים אותם להתנחמד לכל הסביבה וזה לגמרי על חשבונם. 

ועוד עניין שאני חייבת להוסיף - ונדמה לי שזה הנכון ביותר למקרה שהצגת:  

אני מאמינה  שכשיוצרים אופציות חדשות ויוצרים מדרגות חדשות בסופו של דבר כולם מתרוממים מזה, נוצר עוד עניין להתייחס אליו ולהתמודד איתו. בגדול זה הפשט של "קנאת סופרים תרבה חכמה" בעומק יש עוד הרבה מה להסביר איך זה שכשנוצרת אופציה ברמה גבוהה יותר נהיית תרבות חדשה וזה מגביהה את כל הסביבה. זה לא רק ברוחניות זה כמעט בכל תחום שתבדוק. 

וואו כמה שאני לא מסכימה.מקום בעולם
להגיד שבבנע אין שיח על עבודת ה',מסירות ומידות זאת פשוט שטות. מחילה.
אולי יש שם גם הרבה דגש על קירוב עמי.. אבל זה לא אומר שגם אין הרבה מזה.
חבל שלא היית בוועידה של בני עקיבאהשקט הזה
כמה שיח על תורה היה שם
כמה החלטות על קדושת השבת
להגיד שאין תורה ומצוות בבנ"ע זה להסתכל על התנועה המדהימה הזאת בצורה מאד מאד מאד מצומצמת.
להתמקד רק במה שצריך לשפר ולתקן בה (ויש ב"ה לאן לשאוף ולהתקדם) ולא במה שיש בה..
התנצלות כנהתהילה 4

ממש לא התכוונתי להגיד שבקרב חניכי ומדריכי בני עקיבא אין דיבור ועיסוק בשמירת תורה ומצוות. אבל השאלה אם התנועה מאפיינת את עצמה ככזו או שמא היא עסוקה בלהיות "תנועה של עם". ומהרכזים של בני עקיבא זה מה שאני שומעת. ואולי אם אני שומעת ככה גם הורים שומעים את זה ולכן הם בוחרים להקים אריאל. 

לעצם העניין כמו שכתבתי כבר בהודעה הראשונה קנאת סופרים תרבה חכמה אני חושבת שזה שיש בחירה רק יוצר תחרות חיובית וגם נותן יותר אופציות בחירה וכיוון לילדים בבחירת תנועת הנוער שלהם - עניין שמאד מוסיף לבניין הזהות שלהם. 

בקיצור - תברך על החידוש ופתיחת האופציות.  

ואם אין לך עניין מיוחד באחת התנועות תשתדל לעזור לכולם כי בסופו של דבר דווקא הגיוון הוא מה שיוסיף ויתרום לחינוך של הילדים בעיני.

לדעתי זו גם קצת הבעיה של היישובים הקטנים שאין לילדים באמת בחירה במישור הזה של תנועות הנוער. 

רבותי, רבותי! סניף חדש בעיר
כל זה טוב ויפה. דיונים על החשיבות, המשמעות, התועלת והפעילות של בנ"ע ושל אריאל - נפלא. וזה גם דיונים חשובים וטובים.
אבל,
לא רלוונטי לשאלתי!

אני שואל שאלה ממוקדת ומעשית ביותר: כתושב העיר וכבוגר בנ"ע, שמרגיש שותף לעניינים - איך ומה לפעול ברמה הכי מעשית, כדי שאף אחד לא ייפגע וכדי שכל העניינים יהיו לברכה.

,אגב, יודגש שהציבור הדתי בעיר לא גדול. גם בנ"ע שקיים הוא סניף קטן. ואמנם ברור לי שלאריאל יש כאלה שיילכו למרות שהם לא הולכים לבנ"ע, אבל זה מספר קטן מאוד וזה לא ישנה את המאזן.
כך שאריאל מאוד יוצא על חשבון.
אני לא חושבת שיש לך מה לעשות יותר מדי.. זה קשור בצוותיםבאורות גבוהים

של שני הסניפים, איך הם יקבלו אחד את השני, אם הם ישתפו פעולה ויפרגנו אחד לשני.

אולי בתור תושב ובוגר בנ"ע אתה יכול לנסות לגשש מדי פעם מה קורה בסניפים ואיך הם מסתדרים עם המצב, ואם אתה רואה שהם צריכים עזרה אז אתה יכול לדבר עם הקומונריות להציע להן לעשות פעילויות משותפות/ לשבת ביחד לחשוב איך אפשר לקדם אחד את השני.
מקווה שעניתי על השאלה.

ויש לי הרגשה חזקה שאני יודעת על איזה עיר מדוברחושף שיניים

היי. אצלנו בשכונה היה גם וגם וזה מדהים!!א"י לעמ'י
אני אישית הדרכתי באריאל אחרי שהייתי חניכה בבנע , אני עברתי לאריאל כי לא מצאתי תמקום שלי בבנע .
תתפלא אבל המון הורים לא שולחים את ילדהים רק בגלל רמה רוחנית לאריאל הילדים בוחרים בעצמם-כמוני!
ובאמת שזה הדבר הכי טוב שעשיתי בחיי.
קודם כל מבין את החששקן ציפור
בס"ד
אציין שאמרו לי כשהייתי בישיבה התיכונית שמסיבות דומות הרב אריאל לא רצה שיקימו בעיר רמת גן תנועות נוער שונות ויש בערך חמישה סניפי בני עקביא ברחבי העיר אחד מהם נפרד ממש (סניף לבנים וסניף לבנות).

שאלה ראשונה בתור מי אתה בא למנף את זה?(אם יש כוח יתכן ובדומה למה שהרב אריאל עשה שהקימו את התנועה של הגרעין והוא גרם שזה לא יהיה תנועה אחרת אלא בני עקיבא נפרד)

קשה לי לחשוב על דברים אחרים שאפשר לעשות, כי זה חשש של טווח ארוך וגם אם כרגע אפשר לדבר עם ההורים או הקומנרים זה לא מבטיח כלום בקשר לשנים הבאות..
בכל זאת אני חושב שזה קשור לעוד פעיליות בהם יהיה קשרים בין בני הנוער השונים.
בין עם פעיליות כלליות של הנוער.
הצורה שבה המורים יצרו קשר כיתתי בבית הספר לדעתי זה הדבר המרכזים שישפעו כמה יהיה קשר בקהילה מעבר לתנועות נוער, בין המשפחות והנערים..
זה דעתי..
בעיניפאז
(מכירה מבפנים את 2 התנועות)
יש לבני עקיבא הרבה הרבה מה להציע.
היא תנועה עוצמתית הרבה יותר מאריאל באיזשהו מקום.

הסניף שלך ישקיע בלהיות טוב וכך גם הסניף השני ובע"ה קנאת סופרים תרבה חכמה וכל אחד ימצא את המקום שהכי מתאים וטוב לו.
להקים צוות שמייצג את תנועות הנוער הדתיותאמאשוני
שישבו ויגבשו תוכניות כלל עירוניות מתוקצבות יפה מהעירייה.
שיארגנו אירועים כמו הקפות שניות, ריקודגלים וכו'.
וגם פעילויות כמו חלוקת מזון לנזקקים וכו'
לא חסר מה לעשות, המפתח לשיתוף פעולה זה תקצוב נוסף מהעירייה מתקציב תרבות תורנית.

ובכלל, אני חושבת שצריך למקד את שיתוף הפעולה לחבריא ב' שהם מתעסקים יותר עם עשייה וגם יותר בוגרים להבין שהתגמשות לטובת האחר והעשייה המשמעותית עדיפה על פני גאוות היחידה.
איך זה יהיה בפועל?חיה הנוהמת ביער

הרי בנ"ע עושים את הפעילויות מעורבות ואריאל נגד?

מעבר לזה, אני לא חושב שיש עניין באיחוד בין התנועות, או שת"פ ביניהן. לכל תנועה יש את התפקיד שלה והאמירה שלה, והיא צריכה להיות מרוכזת כולה בזה. מה שכן, חשוב להדגיש שיש מקום לכולם כלפי חוץ, וכלפי פנים להסביר היטב מה ההבדלים בין התנועות, ולמה כל אחד נמצא איפה שהוא נמצא.

אבל על זה הוא שאלאמאשוני
הוא שאל איך למנף מבחינת העיר וכו', אז עניתי לפי טובת העיר.
יש מקומות שעושים את זה וזה עובד נהדר.
הילדים שלי לא בגיל של תנועת נוער עדיין,
לכן אני עונה כ"אזרחית", אני רואה אצלנו שהפעילויות שהן "על תנועתיות" יוצא יותר גדול, מסודר ומוצלח. כשההבדל העיקרי לדעתי נובע פשוט מהעובדה שהאירוע מתוקצב בתקציב נוסף על מה שפעילות רגילה מתוקצבת (בתקציב אפסי)
וכדי לקבל את התקציב צריך לפנות לפוליטיקה המקומית שהיא על תנועתית.

בקשר לנפרד/ מעורב, אכן בנ"ע יצטרכו להתגמש ולאפשר לקיים את הפעילות בהפרדה מגדרית,
בהנחה שמדובר בחברה שהם כבר חבריא ב', וממילא רובם לומדים במוסדות נפרדים (אולפנות וישיבות) אז מעבר לעיקרון של גאוות יחידה לא צריכה להיות להם התנגדות מאוד עקרונית לקיום האירוע נפרד.
לא רואה את זה קורההחוש השישי

אני פשוט לא רואה את החבר'ה של בני עקיבא במיוחד אלה ששם בשביל האידיאלים סובלים את העבודה והשהות במחיצת סניף שקם כאלטרנטיבה להם ובעצם צועק "תכלס אנחנו היותר טובים, היותר דוסים והיותר אמיתיים עם האידיאלים שלנו מכם". איך הם יוכלו להצדיק את אריאל כשזה בעצם אומר לשים אותם בעמדה הנחותה הוותרנית ו'הפחות דוסית'.

סניף אריאל שקם במקביל לבנ"ע במהותו בעצם מאיים על ההגדרה הדתית של החבר'ה של בנ"ע ולא ישאר להם אלא להשלים עם ההגדרה המחלישה הזאת ולהתמקם עוד יותר בעמדת 'המזרוחניקים' - המחפפים כי הרי זה לא שהם ינסו פשוט להוכיח שהם אלה שיותר דוסים והם לא פחות מאריאל, זה הרי אף פעם לא קורה.

זה לדעתי מה שבאמת כואב לאנשים ששולחים לבנ"ע כשהם שומעים על פתיחת סניף אריאל- עצם ההגדרה שלהם כדוסים רמה ב'...

עם זאת, אני חושב שבכל זאת יש איזה מימד של "קנאת סופרים תרבה חכמה' שיכול לפעול לטובה בכל זאת גם אם יהיה תמיד מטח בין הסניפים ובנ"ע יהיו בעמדה שצוחקת על הדוסיות של אריאל.

אגב, יכול להיות שגם אני יודע באיזו עיר מדובר...

כל אחד ומה שמתאים לוtom

אם הילד חושב שבסניף דוסי יהיה לו יותר טוב או להפך אז שילך לאיפה שנראה לו שיתאים לו יותר בין אם מבחינה חברתית בין אם מבחינה רוחנית ודתית

ילדים לא מחנכים ילדים.לעניין0
מגיע לילדים להיות ילדים,
בלי עול האחריות לעולמם הרוחני של חבריהם לשבט.
ילדים - חממת תום וטוב, עם חשיפה הדרגתית ומותאמת למורכבויות העולם ולקיחת אחריות עוד יותר הדרגתית.
יש נערים בני 14 שהייתי נותנת להם בשמחה להיות מאותגרים רוחנית וחברתית. אבל לא בכיתה ד'.
תנו לילדים לחיות.
זה בהחלט בעיה!!שוס להיות דוס

זה בהחלט בעיה אבל אני לא חושב שזה מה שאמור למנוע הקמת סניף אריאל. בסניף בני עקיבה יש הרבה בעיות (גם הרבה  דברים טובים) אבל הפגישה המעורבת יכולה לפגוע ממש בילדים ולא חסר לי דוגמאות, חברים שהלכו להדריך "להשפיע" הושפעו לרעה חברות וכו' וגם בני עקיבה לא משנה את דרך פעולתה עם השתנות הדור לעומת אריאל שפועלת עם הדור פרוייקט יסוד הפגנות וכו יש המון סניפים שאפשר להפריד אבל לא עושים את. הם לא מוכנים להשתנות. ולכן אני חושב שבשביל שלא יבצר מצב שהפחות דתיים נשארו בבני עקיבה לאחד את הסניפים  מתחת בני עקיבה או אריאל פחות קריטי עדיף אריאל יוטתר נוח לעבוד איתם מקשיבים תומחים וכו. בהצלחה.

לא חושב שכך המצבמשה. משה
כולם רוצים לעשות רצון ה'. כולם מסתכלים בענווה על עם ישראל. כולם רוצים להוסיף טוב. פה נכנסת התורה וההלכה עד כמה אומרים לאדם חטא כדי שיזכה חברך. (יעויין למשל בסימן ש"ו או ש"ז בשו"ע או"ח). לפי דעת הרבה מגדולי ישראל לתנועת בנ"ע אסור ללכת מצד העירבוב בין המינים שיש שם. (גם למתירים זה רק בשעת הדחק ).
אם ישנם תושבים שלא שולחים את ילדיהם לבנ"ע ,כי הם סבורים שהדבר אסור הלכתית. אי אפשר להכריח אותם להשאיר את ילדיהם בבית..
גם הממ"דים קמו כי ידעו שאסור ללמוד בבתי ספר חילוניים, ובזה אף אחד לא אמר שזה עלול לגרום לזליגת תלמידים וכו ולכן בואו נתפש ונלמד בממלכתי..
גם ישל"ץ קמה בתור ישיבה חזקה יותר מבחינה דתית וכך קמים עוד ישיבות וכו גם שם אף אחד לא אמר בואו נתפשר..
אקיצור כל הדיון פה הוא הילכתי ואין מקום סתם להאריך

האם מעניין אתכם להירשם בספרי ההיסטוריה של העולם?Lavender

שבדורות הבאים ילמדו עליכם?...

לא להירשם אבלאני:)))))
כן להשפיע על ההיסטוריה, ועדיף לטובה
אהבתיזיויק
וחוץ מזהאני:)))))
אם כבר מדובר על כבוד, מה יעזור לי הכבוד אחרי המוות?
זו ההנאה בחייםזיויק
מעצם הידיעה שאתה כה חשוב שידברו עליך גם כשתלך
למה שידברו עלי?אני:)))))
אדרבה שלא ידברו עלי, שלא יעוררו עלי דינים בשמיים
הסברתי לך את ההיגיון של אדם מטריאליסטזיויק
הרבה פעמים זה מגיע אחרי המוות...שלג דאשתקד

וואן גוך היה סמרטוט בחיים שלו. איכשהו אחרי שמת נהיה צייר ענק.

לוינס לא היה כל כך מוכר, ודאי לא רוב חייו (חלק גדול מחייו הוא היה בכלל מנהל בית ספר). היום הוא נחשב אחד ההוגים המודרניים החשובים ויש פקולטות שלמות שלומדות אותו.

ויגוצקי הוחרם בחלק גדול מחייו, והכתבים שלו התפרסמו הרבה אחרי שמת, רק אחרי נפילת מסך הברזל.

דה ווינצ'י היה חשוב מאוד בחייו, אבל נוסחאות שהוא הגה, תרמו לעולם המון שנים אחרי מותו.

יש"ו ויוחנן המטביל, בחייהם היו מהפכנים הזויים, והיום הרבה אנשים מעריצים אותם.

ועוד הרשימה ארוכה...

בקצב הזה,חתול זמני

החתול הזמני עלול להפוך לקבוע.

תלוי כמה נשמות יש לושלג דאשתקד
לא בקטע של כבודLavender

בקטע של להשאיר משמעות לנצח בעולם

אהבתי ממשLavender
לאל המשוגע היחידי

אם כבר להיות מפורסם עכשיו יותר קורץ לי

אבל גם זה לא באמת

מה זה לאנעמי28
וחוץ מזה שאין דבר נצחי יותר ומשמעותי יותר מפשוט להוליד ילדים.
מדהיםזיויק
ממש לא.חתול זמני

הייתי מעדיף שיזכרו אותי כמה שפחות.

כן, הלוואי שאצליח להיות משמעותי מספיקארץ השוקולד
לא אישיתהסטורי
אבל כן כחלק מהדור שהביא את גאולת ישראל לקומה הבאה.
לא יודעת אם בניסוח הזה,נערת טבעאחרונה
אבל כן להשאיר איזה חותם משמעותי
מתחיל עבודה חדשהאריק מהדרום

יום ראשון שלי בעבודה.

השעון צילצל והתהפכתי, קמתי 45 דקות מאוחר יותר ממה שתכננתי.

הלכתי לאוטובוס, הוא לא הגיע, הלכתי לכספומט פרטי והוצאתי 100 שקל בעמלה של 7.9 כדי לעלות על מונית, אני בדרך לעבודה אמור להיות שם בשבע, מקווה שיסתדר היום

בהצלחה רבהזיויק
בהצלחה! מאחל שכישוריך המקצועיים והחברתיים יצעידופ.א.
אותך מעלה ותצליח ותתקדם!
בהצלחה!משה
ושיהיה מוצלח גם לך וגם למנהלים שלך.
אבל קודם כל..לך!נחלת
זה בא ביחדמשה

מנהל שתלוי בעובד שלו יקדם אותו.

בהצלחה!פשוט אני..
ו... למה צריך מזומן בשביל לעלות על מונית?

איך משלמים במוניות בימינו?יעל מהדרום
כמו בכל מקום אחר, אשראיפשוט אני..
לא הכרתי. ואני נוסעת די הרבה במוניותיעל מהדרום
לק"י

אני אשאל בפעם הבאה. תודה!

אני לא מכיר מקום שלא ניתן לשלם בו באשראינפשי תערוג

אולי דוכן מיצים בפארק

או שערות סבתא ביום העצמאות

שאר המקומות מקבלים בעיקר אשראי

לאט לאט גם לא מקבלים מזומן.

לדוגמה היום הלכתי לקנות משהו בקניון

היו 2 ילדות-נערות לפניי שרצו לשלם במזומן

אבל הדוכן הזה מקבל רק אשראי

(רציתי לעזור. אבל לא היה לי כסף להחזיר להם עודף.)

לא ידעתי 🤷‍♀️ זה ממש יקל עלי...יעל מהדרום

לק"י

אף נהג מונית לא הציע לי.

זה מוזר שהכל עובר לאשראי. מה יעשו ילדים שהולכים לקנות....

הם לא מציעיםנפשי תערוג
כי חלקם מעדיפים מזומן ממספר סיבות
אני אשאל. תודה!יעל מהדרום
למה שלא כל נהגי המוניות אמינים. כך הבנתי.נחלת
סיבה מעולה לא לעבוד במזומןפשוט אני..
בהצלחה רבה!שלג דאשתקד
קורה שאנחנו מפספסים ויוצאחם קצת צולעים. ההצלחה טמונה ביכולת להתעשת ולחזור מהר לעמוד על הרגליים.
המון בהצלחה!!!ארץ השוקולד
באסה על ההתחלה הזו, מקווה שיצאת בכך ידי חובת ייסורים אם הייתה חובה כזו.

מאחל שהמקום יהיה טוב לך ברמה האישית והמקצועית, שההמשך יהיה טוב מהפתיחה כעת, שתיהנה מהעבודה ושיהיה רגוע.

בו"ה!אשר ברא
מחכים לשמוע איך היה...
אם אפשר ללמוד חוסן ממישהו כאן זה אתהנקדימון

זה לפחות הרושם שלי מהפעילות שלך בפורום.

לכן אני לא דואג לך שיהיה לך בהצלחה רבה!

חוסן? מאן דכר שמיה?אריק מהדרום
יפה!נחלת
בהצלחה ! אנוני.מית
איך היה?נפשי תערוג
משמח לקרואארץ השוקולדאחרונה
שתמיד יהיה כיף, רגוע ומוצלח
קייטרינג מזון מוכן לשבתנקדימון
אולי קצת מוקדם, אבל בכל זאת...

יש לכם המלצות לקייטרינג שאפשר לקנות אוכל מוכן לשבת? באזור המרכז והשרון...

אתם יודעים, לא כזה שמזמינים ממנו ל50 איש אלא כזה שקונים בו קצת הביתה. עדיף קייטרינג יחסית "בריא", כלומר מנות עם שמן ולא שמן עם מנות...

בחלק מסניפי יוחננוף זה קייםנפשי תערוג

תבדוק בסניפים שקרובים אליך

מכיר מניסיון שתי מקומות מעולים, בת"א ובמשמר-השרוןפ.א.אחרונה

בת"א, ברח' בן יהודה:

משלוחי אוכל ביתי בתל אביב - הו מאמא

יש לי אח שגר בקרבת מקום והוא קונה שם

בקיבוץ משמר השרון - 'בורדו'

אנחנו קונים שם שנים, לשבתות וחגים, כשאחים שלי גרו במעונות באוניברסיטה הצטיידו מידי שבוע משם.

https://share.google/2j99P4M4RBvveqDCr

זה מוזראנוני.מית

להגיד שאני נהנית מזה שהבעל עבד קודם מהבית והיה פה כל היום והחליף תפקיד לכזה שהוא צריך ליסוע לעבודה?

דיברו פה על זה בעברריבוזום
היו הרבה נשים שכתבו שקשה להן הערבוב שהוא בבית. שזה מוביל לציפיות לשותפות כלשהיא בענייני הבית (הפסקות קצרות במקרים דחופים וכו'), ולמתח סביב זה.

בעלי עובד מהבית חלק מהשבוע וחלק נוסע ואני מעדיפה את הימים שהוא בבית, אבל לדעתי הוא ממש ממש חריג ביכולת שלו לעבוד תוך כדי ההמולה של הבית ולשלב הפסקונות כשהוא רוצה, יכול ומרגיש שזה חיוני. (אני לא חושבת שהייתי יכולה, אני חושבת שהייתי מסתגרת בחדר ועדיין עצבנית שמרעישים לי...)

הייתי בטוחה שאני בהו"ל :-Oריבוזום
(אז לא דיברו על זה פה, דיברו על זה שם...)
הגיוני לגמרי ולא מוזר בכללזמירות
יש דברים בגו… 
יש פורומים אחרים לנושאי זוגיותפשוט אני..אחרונה
בעיקר נשואים טריים והריון ולידה
הגשמת חלומותאשר ברא

האם אתם חושבים שיש לזה גיל? סטטוס?

לדוג'-

ללמוד משהו מסויים רק כאשר מגיעים לגיל ספציפי.

לשדך רק אם כבר נשואים..

וכו'.

לא, ומבחינתי זאת נקודה חשובה.אני:)))))
כן, בוודאי - כפי שהגדיר היטב שלמה המלך:פ.א.

א לַכֹּל זְמָן וְעֵת לְכָל חֵפֶץ תַּחַת הַשָּׁמָיִם:

ב עֵת לָלֶדֶת וְעֵת לָמוּת עֵת לָטַעַת וְעֵת לַעֲקוֹר נָטוּעַ:

ג עֵת לַהֲרוֹג וְעֵת לִרְפּוֹא עֵת לִפְרוֹץ וְעֵת לִבְנוֹת:

ד עֵת לִבְכּוֹת וְעֵת לִשְׂחוֹק עֵת סְפוֹד וְעֵת רְקוֹד:

ה עֵת לְהַשְׁלִיךְ אֲבָנִים וְעֵת כְּנוֹס אֲבָנִים עֵת לַחֲבוֹק וְעֵת לִרְחֹק מֵחַבֵּק:

ו עֵת לְבַקֵּשׁ וְעֵת לְאַבֵּד עֵת לִשְׁמוֹר וְעֵת לְהַשְׁלִיךְ:

ז עֵת לִקְרוֹעַ וְעֵת לִתְפּוֹר עֵת לַחֲשׁוֹת וְעֵת לְדַבֵּר:

ח עֵת לֶאֱהֹב וְעֵת לִשְׂנֹא עֵת מִלְחָמָה וְעֵת שָׁלוֹם:

ט מַה יִּתְרוֹן הָעוֹשֶׂה בַּאֲשֶׁר הוּא עָמֵל:

י רָאִיתִי אֶת הָעִנְיָן אֲשֶׁר נָתַן אֱלֹהִים לִבְנֵי הָאָדָם לַעֲנוֹת בּוֹ:

יא אֶת הַכֹּל עָשָׂה יָפֶה בְעִתּוֹ גַּם אֶת הָעֹלָם נָתַן בְּלִבָּם מִבְּלִי אֲשֶׁר לֹא יִמְצָא הָאָדָם אֶת הַמַּעֲשֶׂה אֲשֶׁר עָשָׂה הָאֱלֹהִים מֵרֹאשׁ וְעַד סוֹף:

>> הכל עשה יפה, בעתו!!!!

השאלה אם מה שנראה בעינייאשר ברא
כמו זמן מתאים ובעיניי אחרים לא, אמור להשפיע?
הזמן המתאים הוא בהחלט אינדיבידואליפ.א.
גיל הנישואים הוא דוגמא מובהקת לשוני לזמן המתאים בין מגזרים שונות, בין אורחות חיים שונים.  
שלמה המלך לא מדבר על חלומותLavender

לכל דבר יש את הזמן שלו

אבל הגשמת חלומות לא תלויה בשום דבר לעניות דעתי.

ג

אם לכל דבר יש את הזמן שלו, ויש דברים שיותר תואמיפ.א.
גיל - אז ברור שהגשמת חלומות כן עשויה להיות תלויה בזמן או בגיל…

(למשל - מי שמגיל צעיר חלם להיות רופא, להיות טייס, להיות דיין, לזכות בפרס נובל…   לוקח זמן להגיע להגשמה של חלום שכזה, לא?)

אני חושבת שהגשמת חלום תלויה אך ורק בכוח הרצוןLavender

אני חושבת שאין דבר שעומד בפני הרצון, ואלו שהצליחו הם אלו שלא עמדו נואש וכנגד כל הסיכויים עשו את שעשו

יכולה לצטט לך אלפי משפטי מוטיבציה שמצדדים בדעה שלי.

יש דברים שיותר תואמי גיל, אבל לעולם לא לומר אי אפשר...

ואם נצמד לדוגמאות שלך אז לא חושבת שייעוץ למשל תואם גיל של בחורונת מתוקה בת 18, אבל מכירה כמה בחורות כאלו... בסוף יש ויש.

ואני רווקה ושידכתי את אחת החברות שלי

ובהחלט מאמינה שהכל אפשרי ותלוי רק בנו!

ממה שאני רואהאני בעצמי זה

ככל שהגיל גבוה יותר -

קל יותר להגשים חלומות.

כי נפתחים עוד אפשרויות ואופציות

והרבה פעמים גם כלכלית יותר קל

אבל בטח זה שונה מאחד לשני ולמסלול חיים

וודאיאשר ברא
השאלה האם מלכתחילה אדם ימנע מעצמו?
למה שימנע?אני בעצמי זה
להפך
אני נתקלתיאשר ברא

באיזה שהיא סיטואציה, שמבחינתי אני על הגל של הגשמת חלום ספציפי.. שנראה "פחות רלוונטי" לסיטואציה שלי מבחינת אחרים.

אבל אני מרגישה שזה לא מפריע לי..

הרבה פעמים אנשים אומרים שצריך לעשות כל דבר לפני הגיל והסטטוס המתאימים, אבל לא מרגיש לי ככה..

ובסיטואציה כזאת דיי מנסים למנוע מהאדם לפעול ככה 

אוי..אני בעצמי זה

מסכים איתך לגמרי,

וחבל שככה הורידו לך.

(מכיר אישית על שידוכים שעשו אנשים צעירים ממש שהצליחו)

ובכלל, היום העולם כבר יודע שגיל זה רק מספר 

אפשר לעשות שידוכים בכל גיל. מה הקשר?נחלת

אפילו בחורון צעיר בישיבה קטנה יכול לעשות שידוך. כן!

כלומר, להציע וזה בהחלט עשוי להיות מוצלח. בכלל לא תלוי גיל.

אז נכון שאם היתה לי שאיפה דוחקת להטיס מסוק

ועד עכשיו לא הגשמתי אותה, אז כבר אין סיכוי...

אבל ללמוד? לפתח כשרון שעד עתה היה עטוף

בקורי עכביש, לטוס למזרח הרחוק או להיכן

שלא יהיה (טוב, אז לירח לא...) -

אני, כבר סבתא, ועדיין יש לי חלום

לראות לוויתנים במקומם הטבעי,

ולצייר, ואולי ללמוד לפרוט על פסנתר

או משהו...

איך כתבה כאן lavender - זה עניין של רצון.

ודאי, בגיל מבוגר יותר, יש אולי פחות כוחות,

אבל לצייר, לצלם, לטוס לאנטרטיקה למשל -

מה הבעיה?.....

חברים, אפילו האסקימוסים כבר לא מוותרים על

הקשישים שלהם (אני מניחה) ושולחים אותם לשבת

בהשלמה על ערימת שלג קרובה ולצפות לדב

הרעב הבא (זה שפספס את הקשיש הקודם)

אל תגזימו.

לראות לוויתנים במקומם הטבעי >> יש מגוון של פתרונותפ.א.אחרונה

בטיול לארצות הברית, לדרום אפריקה, לאיסלנד - יש הפלגות יומיות הזמינות לכל אדם, לצפייה בלווייתנים.  

לא צריך להוציא הון על טיול ליעדים אקזוטיים.  

...ל המשוגע היחידי

אני גולל בשרשורים מלפני 10 שנים ומעלה

זה נותן מחשבות על החיים

כאילו אנשים היו אז בני 25 ואיפה הם היום

כל אחד עבר וצמח

איפה אני יהיה עוד 10 שנים?

מכניס אותי קצת לעצבות על החיים

(יש לי נטיה כזאת מדי פעם כשיש זמנים מיוחדים להיכנס להרהורים עצובים על החיים)

נכון מאודאני:)))))
ובמיוחדל המשוגע היחידי

שעכשיו אני בשלב קצת מבולבל בחיים שלי

אז עוד יותר מרגיש ככה

פעםנחלת

אמרתי משהו בסגנון לאדם גדול שהכרתי והוא ענה לי:

אני חי מהבוקר עד הערב כל יום (משהו כזה) - ברוך השם.

חושבת שטבעי שכבני אדם איננו יכולים לחיות כמו...פרה

למשל, ויש מחשבות וחששות ותקוות, אבל איך אומר

ד"ר הררי (אתר התבוננות פנימית) - אם המחשבות

אינן מהסוג שנושא פרי, לסלק אותן.

לא קל, אבל באמת, אם חושבים, החיים עוברים

כל כך מהר (מגילוכד' 40 בערך)....

כן. קל לדבר. בראש ובראשונה, אני מדברת

זאת לעצמי.

אאל"ט (אם אני לא טועה, אין לי כח לכתוב

זאת כל פעם מחדש), ד"ר אדהאן אומרת

לעטוף את המחשבה/חרדה הזו

עם נייר עטיפה נחמד, לקשור בסרט

נחמד ולהעיף אותה (אפשר עם בלון...)

למעלה.

ה ו א  יקבל זאת באהבה, בהבנה,

בחיוך, בליטוף רך על הראש:

הכל בסדר, בני היקר, ויהיה

עוד יותר ועוד יותר ועוד....

ולדבר עם מישהו וכו' וכו'....

אתה שיא הצעיר. שיא!

עוד כל כך הרבה דברים

טובים עוד נכונו לך, בעזה"ש!

יודעת שאינך זקוק לנחמה,

סתם...

נחמה זה מנחם מסתבר ל המשוגע היחידיאחרונה

וגם להזכיר לי שאני עוד צעיר,

כי בקטעים האלה אני תמיד מרגיש כאילו יש הרבה

דברים שיכולתי לעשות בשנים שעברו ולא עשיתי

ואז זה גם מעציב

..אנימה

נראה לי זה עצוב לקרוא את זה מבחוץ, אבל יש מצב שהאנשים המדוברים שמחים עם התהליך שהם עוברים בחייהם.

מכירה את הרהורים העצובים.

דבר ראשון הם עוברים, נמצאים בהם קצת ואז עוברים הלאה להרהורים מסוגים אחרים.

דבר שני זה משהו שעוזר למצוא את הכיוון בחיים בעיקר בשלב שיש עוד הרבה החלטות לפניך. זה טוב לחוות את החיים גם מהזוויות האלה וזה עוזר להבין עם הזמן מה עושה לך טוב ומה נכון לך.

נכון. הרבה יותר עמוק וחושב ממה שכתבתי.יש"כנחלת
תודה, זה באמת עוזרל המשוגע היחידי

רק צריך לזכור לא לשקוע בזה...

אתם ומסלול החיים - הולך לכם בגדול עד עכשיו?זיויק

איך בכלל אתם מודדים את זה?

מה נחשב הצלחה?

טובל המשוגע היחידי

נשמע שחייך כרגע על מי מנוחות סך הכל

היי, מחפשת אפליקציה של ספרים מוקלטיםלומדת כעת

אפשר בתשלום.

אשמח להמלצות מנסיון. 

סטוריטל ועבריתתמיד בבטחהאחרונה