למה אישה צריכה ללבוש חצאית?נראה שמכנסים יותר צנוע לא?
מה זה איסור נגיעה מה הטעם בזה?מה יכול לקרות מלחיצת יד?למה אסור לאישה לשיר?
יש לי עוד שאלות אולי יבואו בהמשך..
למה אישה צריכה ללבוש חצאית?נראה שמכנסים יותר צנוע לא?
מה זה איסור נגיעה מה הטעם בזה?מה יכול לקרות מלחיצת יד?למה אסור לאישה לשיר?
יש לי עוד שאלות אולי יבואו בהמשך..
בס"ד
ויודע מה-באמת-אלוהים יכל לברוא את הכל אחרת. זאת'י כבר סיבה לשנוא אותו.
למה אישה צריכה ללבוש חצאית? - בעקרון לאישה אסור ללבוש מכנסיים בגלל שזה בגד של בנים, וכתוב בתורה שאסור לגבר ללבוש בגד אישה ולהפך. היום יש מכנסיים שהם רק לבנות, אבל גם בזה יש בעיה. המכנסיים האלה צמודות מאוד על הרגל, ולאישה אסור ללבוש בגדים שיבליטו לה את הגוף בצורה כזאת. אפשר להגיד: "נו, טוב. אז יש מכנסיים רחבות". נכון, מכנסיים רחבות מותר, אבל הרבנות הראשית לא יכולה לפקח על כל בנאדם במדינה של 5,000,000 איש שכולם ילכו עם הרוחב המותר ולא צמוד יותר, ולכן אסרו בכללי, גם אם האישה התחייבה ללכת לפי ההלכה.
מה הטעם באיסור נגיעה? - בעיקרון כל חוקי הצניעות של האישה (כמעט) הם בגלל הבנים. לבנים יש משיכה גדולה יותר מלבנות ואפילו המגע הכי קטן יכול להביא לרגש אסור ולמעשים אסורים. כאן גם נכנסת השאלהשלך - מה יכול לקרות מלחיצת יד?. אז התשובה היא, שכשבת לוחצת יד של בן (אפילו שהיא לא מכירה אותו), היא לא שמה לב כל כך למגע של היד שלה ביד של הבן, וזה לא גורם לה להתרגשות, אפילו הכי קטנה. הבן, לעומת זאת, מרגיש את המגע של הבת הרבה יותר (גם אם הוא לא מכיר אותה), וזה יכול להביא (שוב) למעשים אסורים.
למה לאישה אסור לשיר? - אמרתי כבר שלבנים יש הרבה יותר משיכה מאשר לבנות. כשבן רואה בת שרה והקול שלה מוצא חן בעיניו, הוא מתפתה אליה, וככה נוצר איסור צניעות. מותר לבנים לשמוע בנות ברדיו כי הם לא רואים אותן (יש רבנים שאוסרים) ויש כאלה שבהצגות למשל, כשמישהי שרה על הבמה, הם מורידים את הראש ולא מסתכלים או יוצאים.
בס"ד
ישנן גם חצאיות מאוד צמודות. ואם לגבר אסור-אז לא האישה היא זאת'י שצריכה להידפק מיזה.
הן אסורות.
חוצמיזה, מה הקשר שנשים צריכות להידפק מזה שלגבר אסור? לגבי מה השאלה? איסור נגיעה?
בס"ד
ולא. לא לגבי הנגיעה. אלא צורת הלבישה שלהן, למשל.
מותר לבנים לראות בנות מציגות. אבא שלי הוא רב והוא הולך להצגות ורואה בנות מציגות. כשהן שרות ורוקדות הוא מוריד את הראש. אין שום איסור לראות בנות מציגות.
אבל בשבת אני מתפללת שלוש.
זה לא נכון שבשבת יש רק את ההנאה של החופש! יש גם את בני עקיבא, התפילות, פעולת חבריא ב', טיולי שבת ועוד פווול
את פשוט צריכה להגיע למצב שאת רוצה להתפלל
בס"ד<?>
ולא עוזר לי בכלום.
התפילה של שבת הכי יפה בעולם.
אין לי מושג למה את משתעממת הודיה, אבל אני לא חושבת שתפילה זה דבר שאמור לעניין אותך (במובן כזה של שעמום או לא). תפילה זה משהו שאמור לבוא לך כי את רוצה אותו, ולא כי מחייבים אותך אליו.
חוצמיזה, כל התפילות מגיעות אל ה' ועוזרות. אולי את לא מצליחה לראות את זה, אבל אין שום מצב שבעולם שהן לא עוזרות.
א'- אנחנו חייבים להתפלל, אבל לא תמיד ולא לכל אחד יש חשק וכח לשפוך שיחו לפני ה'. בגלל זה, קבעו נוסח מסודר. אתן מוזמנות לעיין כאן (ברוריק- אני אכניס את זה בהודעה נפרדת בשבילך...).
ב'- לא כל היהודים דוברי עברית, וראוי שיתפללו לפני ה' בשפת הקודש.
ואגב, בטח שמותר להכניס דברים אישיים בתפילה. אפילו רצוי.
למה להתפלל בנוסח קבוע מראש? |
תוכן השאלה שלום, רציתי לשאול למה כ"כ חשוב שנתפלל דווקא בנוסח מסוים ומוגדר שחז"ל כתבו? לפעמים אני מרגישה שאם הייתי מתפללת תפילה שהייתי מנסחת בעצמי הייתי מצליחה יותר להתכוון... אני לא מזלזלת במה שחז"ל וחכמים קבעו להפך אני רק מנסה להבין את החשיבות כדי שאני בע"ה יצליח להגיע לכוונה מלאה בתפילה. רציתי לשאול עוד משהו בנושא כ"כ קשה לי להתרכז בתפילה דווקא כשמגיע זמן התפילה אוטומטי הראש שלי מתחיל לחשוב על מיליון דברים אחרים אני מנסה להתרכז ולהשאיר ת'מחשבות בחוץ אבל זה אני מרגישה שאני לא מצליחה לשלוט על זה מה אפשר לעשות כדי להתרכז יותר ולא להתעסק בשאר.? תודה רבה! ושבת שלום! |
תוכן התשובה שלום רב! אני כ"כ שמחה ומברכת על שאלתך, שאלה יפה וחשובה והתשובה לה מעט מורכבת. בראש ובראשונה נבחן את ההיבט ההלכתי: מסביר הרמב"ם בהלכות תפילה פרק א' שאכן לא מן התורה נקבעו הנוסח של התפילה ולא זמן התפילה וממשה רבינו ע"ה ועד עזרא היו מתפללים כל אחד "כפי כוחו" – מספר פעמים ביום שיכל ולפי כח תחינתו אז כל זאת היה בעוד הם מתפללים בלשון הקודש שהיא לשון התורה הקדושה, לשון בה ברא הקב"ה את העולם. כיוון שגלו ישראל בימי נבוכדנאצר הרשע, כך מסביר הרמב"ם, נתערבבו עמ"י בפרס ויוון ובשאר אומות ונתבלבלה שפתם, נולדו להם בנים שכבר לא ידעו את שפת הקודש, נוצר דור חדש שיודע את שפת המקום ומעט משפת האם של הוריו כך נוצר מצב שכל אחד שהתפלל קצרה תפילתו משום שקצרה לשונו. כיוון שראו זאת עזרא ובית דינו עמדו ותיקנו לעמ"י 18 ברכות על הסדר (תפילת 18), שהן כמו שאומר הרמב"ם "לכל חפצי איש ואיש ולצרכי הציבור", הביטי וראי כמה גדולים הם היו שאת הנוסח שקבעו, לא היינו חושבים עליו כלל: 3 תפילות ראשונות הן שבח לה' יתברך על כל השפע והטוב שהוא נותן, שהרי לא ראוי לבוא אל מלך ישר בבקשות. 3 האמצעיות הן שאלת כל הדברים, ממש כל שאנחנו צריכים נמצא בהן, ברכה, עושר, גשמים, תשובה שלמה, רפואה, בינה ודעת, גאולה וכו'. כך יוכלו אותם אנשים שכבר לא יודעים את שפת הקודש, ותפילתם אינה שלמה כתפילת הדור שלפני הגלות, להתפלל תפילה ראויה, מתוקנת ושלמה כבעלי לשון צחה בלשון הקודש! לכן, הלכתית, דבר שתיקן בית דין, כדי לבטלו צריך בית דין גדול ממנו והיום אין לנו בית דין כמו שהיה לעזרא, שהיה נביא גדול בעמ"י, וודאי שלא בית דין גדול ממנו! את כל מה שתיקנו חז"ל אנחנו שומרים ונוצרים ומשתדלים לנהוג לפיהם שהם ידועים לנו בגדולתם ובחכמתם בתורת הקב"ה ומצוותיו. מבחינת הלב: מסביר הרמב"ן את משמעות לשון הקודש שהיא אינה לשון שבני אדם המציאו, בניגוד לשאר הלשונות לשון הקודש קדמה לכל ושאר הלשונות, קדם להן בן האדם. עוד אומר ר' יהודה הלוי בספרו הכוזרי (מאמר ג' סעיף ה') על הנוסח הקבוע של התפילה בעיתים קבועות דווקא: "בדרך זו תהיה שעת התפילה לחסיד כגרעין הזמן ופריו. ושאר השעות תהיינה לו כדרכים המובילות לשעה זו" – שנזכה שכך תהיה התפילה עבורנו, כשעה של תענוג, של פרי מתוק ומשובח ושאר שעות היום נהיה אנו בציפיה וכמיהה לשעה בה נעמוד מולו יתברך ונזכה לעוד תפילה מולו. דבר נוסף, לימדונו חז"ל עד כמה חשוב להסתכל בסידור בשעת התפילה, שהאותיות הן מאירות, אותיות קדושות, וע"י התבוננות בהן נזכה לכוון בכוונות הראויות שבתפילה. ברור לכל כי גם אם ננסח תפילה מפינו, לא נעשה זאת בשפת הקודש, אין אנו יכולים וגם לו יכולנו ספק אם היינו יודעים להתפלל כפי נוסח חז"ל, להכניס את כל הפרטים הכ"כ חשובים שהם הכניסו בתפילה. זכרי, כשאת מתפללת, את עומדת מול יוצרך, מול בורא עולם בכבודו ובעצמו, יש לך רשות מיוחדת וזוהי שעת רצון גדולה!!! חבל לתת ליצר להסיט מחשבותינו מן המעמד הנשגב והמכובד הזה, זה לא קל, אבל הלחמי בו, זו המלחמה של כולנו. מכל מקום בתפילת שמונה עשרה ב"שומע תפילה" לפני שאת חותמת בברכה את יכולה להוסיף בקשות ותחינות אישיות בשפתך, כאוות נפשך! עלי והצליחי, ישר כח על שאלתך! אבישג, חברים מקשיבים. |
בס"ד<?>
תצאו מהסרט הזה כבר. הן לא עוזרות. לא. לא. לא.
וזה שאת - הודיה מהדרום לא רואה שהן עוזרות, לא אומר שהן באמת לא עוזרות!!!
היום התפללנו לרפואתו של בנדוד של החברה הכי טובה שלי שעבר ניתוח מסוכן מאוד להשתלת מוח עצם, והניתוח עבר בשלום!!!!!
גם התפללנו מזמן ביישוב שלנו לרפואת מישהו חולה סרטן המוח שגם עבר ניתוח כזה, והיום הוא בריך לגמרי ברוך ה'!! רואה? הן עוזרות וחצי!!!
התפילות תמיד עוזרות. אולי לא למי שהתכוונו אליו, אבל למישהו הן בטוח עוזרוות.
בס"ד<???>
מה אתה מרגיש?!
בס"ד<???>
ואז הם עלולים להגיע לידי מחשבות אסורות.
בוטות וכו' אז נראה לי שאפשר..
(מצדי, מה אכפת לי.. )
תשמע\י ..אני לא איזה רב או משהו...אפילו לא קרוב...
אבל שאלת-"מה זה איסור נגיעה מה הטעם בזה?" אז אני חייבת לענות לך.. נגיעה זה דבר מאוד חזק בין אם זה רק לחיצת יד או בין אם זה חיבוק. לא משנה איך תיגע במין השני תמיד אבל תמיד תרגיש משיכה כל שהיא אולי בתת מודע שלך. אני ממליצה לך לקרא את-"מגע הקסם" זה ספר שאפר ללמוד ממנו הרבה...
אהה ואגב... למה אסור לאישה לשיר?
תתפלא אבל שירה של אישה יכולה לגרום משיכה.
יש לי מלא מה לומר..אבל אני חייבת לעוף... בטח יש אנשים שמבנים יותר ממני..
יומטוב
תשמע\י ..אני לא איזה רב או משהו...אפילו לא קרוב...
אבל שאלת-"מה זה איסור נגיעה מה הטעם בזה?" אז אני חייבת לענות לך.. נגיעה זה דבר מאוד חזק בין אם זה רק לחיצת יד או בין אם זה חיבוק. לא משנה איך תיגע במין השני תמיד אבל תמיד תרגיש משיכה כל שהיא אולי בתת מודע שלך. אני ממליצה לך לקרא את-"מגע הקסם" זה ספר שאפר ללמוד ממנו הרבה...
אהה ואגב... למה אסור לאישה לשיר?
תתפלא אבל גם שירה של אישה יכולה לגרום משיכה.
יש לי מלא מה לומר..אבל אני חייבת לעוף... בטח יש אנשים שמבנים יותר ממני..
יומטוב
בס"ד<????>
אלא שלא להיתעמק בה.. ניראה לי.. המנהל שלי-כשהוא מדבר איתי-אז הוא מיסתכל עלי ועוד איך..
ולבנות-ניראה לי שמותר.
בס"ד<???>
ואין לי מושג אם הוא רב. אצלינו קוראים לא הרב כי הוא המנהל.
. (ל"תהודיה מהדרוםבס"ד<??????????>
טויות..
אגב - גם לי אין טלוויזיה, ובכל זאת אני מכירה את ארץ נהדרת. העונה שעברה הייתה טובה, עכשיו הם ממש ירדו ברמה.
אמממ... אין לנו טלוויזיה (וגם לעוד המון המון המון אנשים דתיים) כי טלוויזיה זה זבל מרוכז. כל הפרסומות הלא צנועות שבשביל לפרסם קומקום הם שמים אישה בבגד ים (במקרה הטוב), זה הדברים שהכי הורסים נשמה של בנאדם. אולי לא באופן חיצוני בולט, אבל זה נכנס לתת מודע, וככל שאתה רואה את זה יותר, אתה נהיה יותר ויותר אדיש לזה. מנסיון! חוצמיזה - שזה גם שורף זמן בצורה לא נורמלית והעיניים שלך מתחילות להיות מרובעות. מי צריך את זה?!
כמו שבטח שמתם לב, אני די חדש פה. (וגם בכל העסק הזה של פורומים בכלל, אבל את זה אין לכם איך לשים לב...)
אי לכך התחלתי לעבור על ההודעות והתגובות, כדי להיות בעניינים,(מצטער אם שעממתי אותך מוות, זה כשרון יחודי...)
ועכשיו השאלה: למה כל הנושאים שאליהם נכנסתי, נחתמים בחתימה הבאה:
"12345678:
הודיה מהדרום:
דאאאאאאאאי...
12345678:
נכון שאת חמודה?"
ע"כ.?
זה סתם אני?
נעלבצי.. סתאאאם..הודיה מהדרוםבנטיעות וכזה נראה לי שכן
במחנה יש משהו נפרד
יש למישו אולי?
לאיזה גיל, איזה חלק שקשור לתפילה?
חלק ממערך בת מצוה
באמת להעביר להם את ההרגשה שתפילה זה לא עול, זה לא עוד משימה מעיקה שצריך לסמן עליה וי..
להלן מערך שיעור של חצי שעה בנושא תפילה, המיועד לנוער דתי בכיתה ו' ומחולק לשלושה חלקים של 10 דקות כל אחד. המערך מותאם לגיל ולרקע הדתי של התלמידים, תוך שימוש בשפה פשוטה ופעילויות קצרות וממוקדות:
חלק ראשון: פתיחה והיכרות עם הנושא (10 דקות)
מטרה: לעורר עניין ולחבר את התלמידים לנושא התפילה.
דקה 1-2: שאלה פותחת
שאל את התלמידים: "מה אתם מרגישים כשאתם מתפללים? משהו מיוחד או אולי משהו שקשה לכם בזה?"
תן ל-2-3 תלמידים לשתף בקצרה (30 שניות לכל אחד).
דקה 3-5: סיפור קצר
ספר סיפור קצר על חנה מהתנ"ך (שמואל א', פרק א'): "חנה התפללה בלב שלם לבקש בן, והתפילה שלה הייתה כל כך חזקה שהיא ממש דיברה עם ה' כמו עם חבר."
שאל: "מה אתם חושבים שהפך את התפילה שלה למיוחדת?"
דקה 6-10: דיון קצר
שאל: "למה לדעתכם חשוב להתפלל? מה זה נותן לנו?"
עודד תשובות כמו: קשר עם ה', שקט בלב, תחושת תמיכה.
חלק שני: הבנת התפילה דרך פעילות (10 דקות)
מטרה: להמחיש את המשמעות של התפילה בצורה חווייתית.
דקה 1-2: הסבר קצר
אמור בצורה פשוטה: "תפילה היא כמו שיחה עם ה'. לפעמים אנחנו מבקשים, לפעמים מודים, ולפעמים סתם רוצים להרגיש קרובים."
דקה 3-8: פעילות קבוצתית
חלק את הכיתה ל-3 קבוצות קטנות.
תן לכל קבוצה משימה:
קבוצה 1: כתבו 3 דברים שהייתם מבקשים בתפילה.
קבוצה 2: כתבו 3 דברים שהייתם מודים עליהם.
קבוצה 3: כתבו 3 דברים שמרגישים לכם קרובים ללב בתפילה (למשל: שיר, מילה או רגע).
כל קבוצה מקבלת דף ועט, ויש להם 5 דקות לעבוד יחד.
דקה 9-10: שיתוף מהיר
נציג מכל קבוצה משתף בקצרה (30 שניות לקבוצה).
חלק שלישי: סיכום וחיבור אישי (10 דקות)
מטרה: לעזור לתלמידים לקחת את הנושא איתם ליום-יום.
דקה 1-3: דבר תורה קצר
אמור: "בתפילה אנחנו לא רק מדברים, אלא גם מקשיבים. כמו שכתוב בתהילים 'קרבת אלוקים לי טוב' – כשאנחנו מתפללים, אנחנו מתקרבים לה'."
דקה 4-7: פעילות אישית
תן לכל תלמיד דף קטן וכתוב עליו: "כתבו משפט אחד שהייתם רוצים להגיד לה' בתפילה שלכם היום."
תן להם 2-3 דקות לכתוב בשקט.
דקה 8-10: סיום מעודד
אמור: "כל תפילה חשובה, גם אם היא קצרה או פשוטה. נסו השבוע להתפלל משהו קטן מהלב שלכם."
סיים בשאלה: "מי רוצה לשתף את המשפט שלו?" (רשות, לא חובה).
הערות למנחה:
שמור על אווירה קלילה ומכבדת.
התאם את הקצב לפי התגובות של התלמידים – אם חלק אחד מתארך, קצר את הבא.
הבא דף ועטים לפעילויות.
אם זה בשבת קודש תעביר בעל פה.
בהצלחה!
אני ממש מסכימה איתך..
אחי אהוביה
אחי אהוביהאחרונהחברה שלי מחפשת וכדאי גם סניף שהוא נורמלי ולא עכשיו ממש חילוני (סניף מעורב זה ממש אחלה)
טוב נושא קשוח אז ככה..
בתחילת ההדרכה היה לי ולמדשית שלי(נקרא לה א )בעיה עם עוד מדשית שלנו(נקרא לה ב) (אנחנו רביעיה). היה קשוח ממש. מלא אנשים התערבו בזה (הקומונרית, מהנוער ובכללי כל הצוות וכו)אומרת דוגרי הרבה מזה זה אני ומדשית א הגזמנו וחיפשנו אותה מלא ממש וכל דבר שעשתה הערנו לה ודווקא מדשית ב היתה בהקשבה וכיבדה ממש וממש השתדלה לשנות(מה שאני משה לב בדיעבד עכישו אז סתם הייתי חמה עליה ברמות לאיודעת להסביר למה).
אחרי התערבות ודיבור הבעיה נפתרה(לפחות ככה אני ראיתי אתזה.) ביקשתי סליחה ושמנו את הדברים מאחורה.
עכשיו שמתי לב שמדשית א כל הזמן מעירה/ מחפשת את מדשית ב כאילו על סתם דברים היא איחרה טיפה כי אבא שלה במילואים ועזרה קצת בבית והיא עשתה פרצוף ואמרה לי אחכ שזה לא ניראה לה ובכללי על כל דבר היא מעירה מעקמת אף וכו.
עכשיו יש לי התלבטות אם להעיר לה ולהגיד לה כאילו היה מריבה את צודקת אבל שמנו תדברים מאחורינו תני לה קצת להוכיח את עצמה לא כל הזמן להסתכל בזכוכית מגדלת על מה שהיא עושה. או להתעלם ולראות מה יקרה ואולי להגיד לקומונרית
קיצור מקווה שיצא מובן מה אומרים?
מצרף סרט קצר שעשינו, מסוקרן לשמוע תגובות ומחשבות שלכם עליו
במשפט - יוני המדריך, חותך את הקשר עם סיגל מבני עקיבא, בשם התחזקותו הרוחנית, אך מגלה שההתמודדות רק מתחילה.
מה עושים בחודש ארגון? לגבי צביעת קירות
רעיונות לקטעים/משפטים לקלסר הדרכה?
וכמובן רעיונות למה להכניס לבפנים (חוץ מהכנת פעולה, רעיונות לערבים וכו)
ואשמח גם לקטעים ולמה להכניס לקלסר של נחשון (קטעים על עשיה וכו)
תודה רבה!