אנחנו נשואים שנתיים..הכרנו מעט זמן לפני החתונה ואני די מרגישה שחיינו מתחלקים למה שהיה לפני ומה שהיה אחרי החתונה בעיקר בגלל המעורבות של משפחתו בחיינו.
כרגע אנחנו גרים באותה העיר של משפחתו ומאוד רחוקים ממשפחתי (כנראה שנעבור לעיר אחרת אך מקום עבודתו יישאר קרוב להוריו..)
הסיפור אתם התחיל לפני החתונה ורק אומר בכללי שהתחושה היא שאת החתונה הם הרסו לי וכעת גם את החיים שאחרי..
היו איתם לא מעט שיחות על עקיצות מיותרות ותחושה לא נעימה שהם נותנים כשאני באה אליהם בשבתות וכול זה אבל זה תמיד מרגיש שיש משהו בבסיס שהוא כ"כ שונה שפשוט אין תקשורת איתם.
בעלי רואה את הדברים אחרת לגמרי, הוא הבן האהוב במשפחה מחובר אליהם מאוד ותמיד שם בשביל לעזור לכול אחד במה שיצטרך. הוא מצטיין בלהצליח לרצות את כולם וזה מה שהוא מנסה לעשות עד היום.. לצערי יש לזה מחיר. הוא כ"כ מחובר אליהם שהוא כמעט וויתר עליי.. והתחושה היא שהם חשובים לו יותר ממני והם בעדיפות עליונה כי הם ההורים/אחים וזה קשר דם לא כמו הקשר בינינו. (מצטטת את מה שהוא אמר לי..).
המצב הוא שהם לא אוהבים אותי מהסיבות שלהם (גם אם אני נורא מתאמצת להיות נחמדה) והם כול הזמן מושכים אותו לכיוונם. הם נכנסים ביננו ופשוט גורמים לנו לעבור תקופות נוראיות של ריבים שכבר אי אפשר להכיל.. אנחנו בטיפול כבר כמה חודשים בעיקר בעקבות הבעיות עם משפחתו והוא עדיין לא מבין שאם אני נפגעת מהם וקשה לי מהדברים שהם אומרים או עושים אז הוא זה שצריך לתווך ולנסות לסדר את העניינים..הוא טוען שאני סתם נפגעת ושהם לא ישתנו בגללי ושאצטרך לקבל את הדברים ולבלוע את הרוק. באמת שניסיתי אבל זה באמת לא הגיוני המצב הזה.. יוצא מצב שהם אומרים משהו לא לעניין ובמקום שהוא יעמיד אותם במקום (לא מצפה שזה יהיה בפומבי ולא מצפה שיריב איתם אלא רק יבהיר להם שזה לא לעניין בצורה יפה) הוא פשוט מתחמק, אני שותקת כי זה מה שסיכמנו שאני אעשה ובסופו של יום אנחנו חוזרים הביתה ורבים ונהרסים לנו החיים! אני פשוט מרגישה שאי אפשר ככה יותר...אי אפשר לבקש ממני לשתוק למצב הזה ולקבל את זה שהוא לא מתכוון להעיר להם או להעמיד אותם במקום או סתם להציב להם גבולות כי הוא לא מתכוון להיות מתווך. אני פשוט נקרעת מבפנים...ואז כשיש ריב הכי קטן הוא מקבל מימדים ענקיים..
אני באמת מתלבטת מה לעשות...פשוט קורץ לי להתקשר לאמא שלו ולעשות לה שיחה..להגיד לה בצורה הכי יפה- תשחררו אותו ותפסיקו לבקש ממנו דברים שיכולים לגרום לנו לריב...תפסיקו עם ההערות העוקצניות שהורסות את האוירה,תפסיקו להתערב לנו בחלטות ששנינו צריכים לקבל, תפסיקו לפרוץ את הגבולות..אנחנו זוג צעיר ואם אתם לא יכולים לעזור לנו אז פשוט אל תהרסו,תפסיקו להתעלם מנוכחותי ולדבר עליי איתו כשאני יושבת ממש לידו..תפסיקו להרוס את מה שאנחנו מנסים לבנות.
ממש ממש בא לי להוציא את כול מה שאני חושבת...
חייבת עצה ממשהו/י שעבר את זה...האם זה צעד נכון? מה כדאי לעשות במצב המורכב כ"כ הזה?
בכול אופן אני מרגישה שגם אם הם ישתנו וירגיעו, הוא עדיין יעדיף אותם ולא ייתן לי את מה שמגיע לי.. באמת שאני כבר מיואשת מהמצב..

תגובה נפלאה