נשים נמאסתן...בינייש פתוח
פעמיים אני נוסע עד חיפה מבני ברק, משלם עליה אפילו שבדייט השני היא לוקחת אותי לבית קפה יקר ועלה לי יותר מ100 שקל, אני שולח לה הודעה ואומר לה שאני בעניין להמשיך והיא מחזירה לי הודעה שגם היא בעניין.
אני מתקשר בשישי לשאול מה שלומה ומספר קצת איך היה השבוע, אומר לה שבשני יש לי לימודים ואני פנוי בשלישי ורביעי, היא אומרת לי שיש לה שבוע עמוס. אני מבקש ממנה לשלוח הודעה כשתדע מתי היא פנויה, שנקבע שעה ומקום היא אומרת בסדר שבת שלום ונגמרת השיחה (וכבר אז אני חושד שהיא לא היתה לגמרי בפוקוס בזמן שדיברנו...)
היא לא חוזרת אלי לא ביום ראשון, לא בשני, לא בשלישי ולא ברביעי. בשלב הזה חבר שלי עם ניסיון בעניין אומר לי "אתה לא יודע? בנות אתה משקיע בהן הן נעלמות! אתה הולך אחורה פתאום הן חוזרות..."
אני שולח לה הודעה "הי. מה קורה? בסוף את לא ממש בעניין להמשיך?"
למחרת בבוקר חברה שלה שולחת לי הודעה "בוקר טוב יוסף!(שם בדוי שלי) מה שלומך? איך הולך עם תמר?( שם בדוי שלה) (אגב זה אותה חברה מתווכת מהווצאפ מהשרשור הקודם שאני שולח לה לה שעוד לא קיבלתי תשובה כלומר קיבלתי תשובה-לא ) פתאום זה מעניין אותה! פתאום היא שואלת אותי האם אני מעוניין להמשיך (אחרי שהיא נעלמה כאילו בלעה אותה האדמה...) כמובן שעניתי בשלילה ועכשיו אני שואל איך אפשר לבנות איתכן קשר בצורה כזאת?!?!?!?
באמת היא לא בסדר!!מישהי 1
ושתדע שממש לא כולן ככה!
יש לא בסדר משני הצדדים.גם אני יצאתי פעם עם בחור שנעלמו עקבותיו;)
אני חושבת שזה המקום שלנו להעמיד גבולות
בחורה שלא חוזרת עם תשובה ולא עונה.לבדוק איתה למה היא לא עונה.אם אין תשובה מספקת-שלום ולהתראות!!!
כשזה קרה לי אני בהחלט הבהרתי לבחור (שרצה להמשיך) שלא מקובל עלי ההעלמויות
חבר שלך קלע בול!מבקש אמונה

אבל למי יש כוח למשחקים האלה 

לא הבנתי את המהלך..לב אוהב

בהתחלה אתה מדבר עם הבחורה בצורה ישירה,

ואח"כ יש מתווכת ששואלת אם אתה רוצה להמשיך?

ולמה אתה מחכה עד ליום רביעי? אין לך כבוד עצמי? במחילה אבל אל תיתן לבחורה או כל אדם אחר לגרום לך לחכות, במיוחד אחרי שכבר דברתם וסיכמתם משהו.. אם הרגשת שהיא לא בפוקוס, אז מוצא"ש שלח הודעת תזכורת או משהו.. 

דבר נוסף, למה לבזבז בדייט ראשון סכום כזה גבוה על אוכל, זה גם נראלי תמוה.. ממתי אוכלים בצורה רצינית בדייט ראשון.. מקסימום איזה שתיה או משהו קטן לאכול עם השתיה.. 

הכל נשמע לי הפוך, אבל מבחינתי הכי גרוע זה שאתה רואה שהבחורה לא מחזירה תגובה למרות שסיכמתם, ואתה מחכה עד ליום רביעי.. ולא הבנתי מה התפקיד של החברה הזאת בכל הסיפור.. 

מסכימה עם עניין האוכלמישהי 1
באמת חסר כל פרופורציה לדייטים ראשונים
הנורמה זה שתיה וזהו
לא חושב שזה קשור לנשים..חדשכאן
בטוח שיש כאלה משני המינים. באסה שנפלת על אחת כזאת..
בהצלחה בהמשך!
נ.ב. למפרע יכולת לראות עוד בבירורים שהיא כזאת. מקווה שתוכל ללמוד מכאן להמשך..
לא תמיד אפשר לדעת בבירוריםברגוע

התכוונתי אצלו..חדשכאן
הוא כתב על זה לפני כמה זמן..
חבר שלך נשוי במקרה?ש.א הלוי
אייך אפשר לבנות איתך קשר? מחליט שלא רוצים אותך כי לא ענו לך? על זה? תתקשר. לא סמס. תתקשר לשאול, לברר.
ובכלל- בסוף הסתבר שטעית.
כי עובדה שיצאת עם "תמר" שהחלטת לפני כן שהיא לא רוצה. על דעת עצמך.
אז מי כאן לא סגור על עצמו? מי מחליט לאחרים בלי לשאול בכלל בלי לדבר?
אתה מחפש קשר שהאישה תוביל או שאתה תוביל?
מצד אחד- קובע שהיא לא רוצה אותך
מצד שני- נותן לה לתת לך לשלם במקום להתחלק חצי חצי.

תעורר, תחליט להוביל את הקשר
תיזום שיחה
תשאל- נוח לך לדבר עכשיו? את פנויה?
כן - יופי, קובעים דייט
לא- סבבה, נדבר מאוחר יותר
מפריע לך שהיא לא חוזרת, שהיא לא עונה- תגיד לה את זה! בפנים או בשיחה
לא בסמס ארוך ולא מובן.
אתה רוצה פגישה - תיזום.

ומה איכפת לך מהחברה? אתה יוצא איתה? לא. אתה יוצא עם "תמר" אז שחרר אותה
סה"כ אירגנה לכם שידוך, מתעיינית מידי פעם
אין עליה חובה להתעניין אחרי כל דייט שלכם.
אני לא חושב שהוא נותן לאשה להוביל (ואני אסביר...)והוא ישמיענו
אלא זה קשר שהוא נותן לתרבות להוביל- לנורמות החברתיות.
מה לעשות התפתחה כאן מעין 'תרבות' כזאת שמי שצריך לשלם על האשה, מי שצריך להשקיע, מי שצריך לעשות כמעט הכל זה הבעל.

כמובן יש ענין שדרכו של בעל אבידה לחזר אחר אבידתו- אני לא מוריד את האחראיות מהבעל.
אבל אני בהחלט חושב שיש כאן תופעה בעייתית שכאילו הכל מוטל רק על כתפי הבחור.

ובהחלט האדם לא אמור להתנהל ע"פ נורמות חברתיות בלבד, אלא להתאים אותן עם הרצונות שלו (צריך להתחשב בחברה אבל באיזון הנכון)
אז שיתמודד עם ההשלכות של הבחירה שלוש.א הלוי
הוא יכול לבחור אחרת
הוא אדם בוגר, שמוכן לחיי זוגיות ונישואין (אחרת לא היה יוצא לדייטים) ויכול לבחור אם משהו מתאים לו או לא.
לא צריך ללכת לקיצוניות של אנטי חברתי (כפי שכתבת)
אבל כן מותר להתנגד אליהם או לזרום איתם ולהתמודד עם ההשלכות לכאן או לכאן.

הוא יכול להוביל את הקשר הזה למצוא את האיזון שבין לחזר אחרי האישה
לבין לתת לה לנהל אותך

לגרום לה לתת ולהעניק לך כמו שאתה נותן לה.
זו מומחיות שכדאי ללמוד לפני החתונה
ממממ...והוא ישמיענו
ממש לא כתבתי 'אנטי חברתי'. הדגשתי את הענין- אלא שבאתי לאזן: צריך לעשות את התפקיד שלך מתוך עצמך ולא מתוך 'מה הנורמות החברתיות אומרות על זה'. זה בהחלט צריך להישקל אבל זו לא צריכה להיות הסיבה לדבר.
זה ממש לא נקרא 'אנטי חברתי' לא להיות תלוי ומושפע מהסביבה.

עם שאר הדברים שכתבת אני לגמרי מסכים
^^^פאז
התחברתי לכיוון.

אם אתה רוצה להתחתן אתה חיב ללמוד איך מנהלים תקשורת בסיסית.
(בכלל לשאול אחרי דייט ראשון בהודעה אם מתאים לה להמשיך ולא לנהל שיחה זה קצת מוזר בעיני..
אבל אולי אני מדור אחר).

היא אמרה לך מראש שיש לה שבוע עמוס.
זה לא כיף בכלל בתחילת קשר, אבל קורה.
לשלוח לה כמסקנה שאלה אם היא לא בעניין ועוד בהודעה זה גם ליקוי בתקשורת.

מה שאתה מתאר פה זה קשר עם 2 דייטים, שיחת טלפון אחת והודעות במקומות שבהן ראויה בעיני שיחה.

על זה אתה חותך? רילי?
נראה לי שלקחת את זה קצת רחוק...
אמנם הייתי מצפה גם ממנה לתקשר יותר, אבל נשמע שהתקשורת מצידך גם היא לא היתה מזהירה.
וגם אם יש כאן איזשהו סימן שאלה לגבי ההתנהלות שלה, מדובר בסימן שאלה.
משהו לברר; מה היה שם? למה לא חזרה? האם זו התנהלות קבועה שלה?
אולי באמת היה משהו לא צפוי שמנע ממנה להתקשר?
שמחה משפחתית פתאומית? או להיפך??

לגבי הדייט השני זה בהחלט יקר להוציא מאה שח.
האם היא ציפתה שאתה תשלם על הכל בדייט שני או שזה אתה שהחלטת להשקיע?
באמת ממה שאני מכירה זה פחות מקובל בשלב הזה.

בכל מקרה ממליצה לך כעצה לחיים איתה או עם הבאות בתור, להיות הרבה יותר מתקשר והרבה פחות נחרץ בפרשנות למציאות.
תמיד יש דברים שאתה לא יודע.

בהצלחה רבה!!
^^^^^^ מה שהיא...הקולה טובה

^^^אתה מחפש כלה או משחק שחמט?rivki
זה לא כל הבנות, אולי היום הרוב ככה מבולבלותהדוכס מירוסלב

אבל עדיין יש מלא בנות טובות וצדיקות עם מידות, לעומת הנ"ל... שתזכה למצוא בחורה טובה וצדיקה!

גם אני לא הבנתי את המהלךנעימת הליכות

ובעיקר לא הבנתי למה לא היית גלוי וענייני ?

כלומר למה לא אמרת..---אני מחכה לתשובה ומאוכזב שלא קיבלתי מענה..כי דוקא כן רציתי להמשיך

במקום זה אתה אומר--- לא ..

מה, כנקמה כאילו ?

לא ככ הבנתי..

מה שעצוב זה שאפילו כשמדברים בצורה גלויה ועניניתתפוח יונתן
זוכים להתעלמות.
אני דוקא מבין את בייניש פתוח.
קרה לי כבר עם כמה בנות שכתבתי להן בדיוק בסגנון שאת מציעה, ראיתי שהן קראו את ההודעה בוטסאפ ופשוט התעלמו, לא קיבלתי מהן מענה עד עצם היום הזה. ומדובר בבנות בסביבות גיל 30, לא ילדות.
האמת, שלי נמאס מה"עצות" של החברים (?) שלך,מור ולבונה
וחושבת שעם עצות כאלה לא מגיעים רחוק.

ממליצה לך לעשות חשבון נפש אמיתי עם עצמך כדי לשקול כיצד ראוי ונכון לפעול,
והמלצתי הנוספת היא להוריד את מפלס הלחץ והרצון לממש את הכמיהה לזוגיות כי לפעמים אלו מחרבים הכל.
נמאס לך מעצות שעובדות?בינייש פתוח
חבר שלי עשה את מול חברה שלה וזה הצליח, הוא יוצא איתה כבר חודש וחצי, זה לא אותו חבר מטומטם מהשרשור הקודם אם לא הבנת.
והעצה של החבר *היא* זו שמקרינה את חוסר הלחץ לקשר זוגי.
בקיצור, פאקה פאקה פאקה.
אפשר להגיד את זה בצורה יותר מכבדתקוד אבל פתוח
יש גם יהודיות שיוצאות עם ערבים,מור ולבונה
וזה לא אומר שהשיטה שלהם מוצלחת.

יש הבדל בין לשחק את המשחק ולהתנהל מהבטן,
לבין לשנות את התודעה שלך ובכך להשפיע על האנרגיות שאתה משרה.
בסוף, זה נטו שלך ואתה מוזמן להתנהל איך שבא לך רק מקווה בשבילכם שהזוגיות הזאת תהיה מטיבה ובריאה.
זה עצות טיפשיות מלפני 20 שנהה-מיוחד

אני גם חושב שזה מגיע ממצב שאתה כ"כ רוצה להתחתן אז נראה לך שאם תעשה כל מיני "טריקים" זה יוביל אותך לחתונה. אולי כן אבל אחרי החתונה מגיע מצב של זוגיות וכאן כל "הטריקים" האלו לא יעזרו

אולי אתה צודק ואולי לאה-מיוחד

מה שבטוח המרמור שלך לא יוביל אותך למקום שאתה רוצה.

מה קשורות הנשים וגם אם היא לא מעוניינת(גם לי נראה ככה ) מה התסכול הזה? ואיך אתה יודע מה החברה שלה יודעת ומה לא ומה העצה של החבר שלך קשורה לכאן?

תעשה מה שטוב לך ולעזאזל מה שאנשים עושים.

אז בא אני אציג לך את הצד השני-הקולה טובה

יש קטע מפגר שחופרים לבנות שהן צריכות שהבנים יתקשרו. 
שהבנים יובילו.
אז כנראה היא ישבה וחיכתה שתתקשר שוב ותקבעו.

חיכתה וחיכתה.
ולא העזה להתקשר\לשלוח הודעה.

אני יודעת שזה נשמע מוזר אבל לספר לך כמה פעמים שמעתי את זה? 

-הוא לא יוצר קשר

- אז תשלחי לו הודעה!
-לא מעיזה\לא רוצה להשמע נידי\מפחדת שהוא ירגיש אני מלחיצה\מה? אין מצב...

-נו, תשלחי לו הודעה, מה יקרה?

-לא, הוא ממש ירגיש שאני מלחיצה\לחוצה\אסור\ זה לא לפי הכללים...

הבעיה היום שמרוב כללים אנשים כבר פוסלים בנ"א רק כי הוא "לא בכללים"

אבל זה המקום והזמן לפתח כלים שיעזרו לך עכשיו להתחתן, ויותר מזה- יעזרו לך להשאר נשוי באושר.

עין טובה.
לימוד זכות.

הבלגה על האגו.

חוסר ביקורתיות.

כי אתה יכול להקשיב לעצה מטופשת של חבר (וכן. זו עצה מטופשת גם אם היא עובדת לפעמים כי היא מכניסה למשחקי אגו.)
ואתה יכול לשחק פה משחק של "כמה אני נותן וכמה היא וןאם זה לא מאוזן אז המשחק נגמר"

ואתה יכול לצאת מהמשחק הזה, ולחפש בת זוג לחיים. מישהי שיהיה לך כיף לקום איתה בבוקר ולצאת איתה לקניות ולריב איתה מי צריך לשטוף כלים.
כי בחיים עצמם בין בני זוג-

משחקי אגו זה מתכון מוצלח להרגיש לבד או להשאר לבד

חשבונאות מי עשה מה וכמה זה מתכון מצויין למרירות ומריבות.

ביקורתיות זה הדרך הכי טובה לריב ולחיות ביחד אבל עם הרבה משקעים.

אולי היא רוצה מאד להמשיך אבל לא הבינה נכון שחיכית לה שתשלח הודעה?
אולי היא טעתה?

אולי קצת סלחנות וקצת עין טובה יעזרו לך?

אולי בעצם שניכם נמצאים באותו צד? שניכם רוצים מאד שזה יצליח? ושניכם צרכים להלחם ביחד מול אותו אויב- השטן שרוצה שלא תתחתנו. שרוצה להרוס בתים. 
אז תסתכל לאגו בעינים ותגיד לו ללכת לעזה. 

תתקשר אליה, תשאל אם היא יכולה לדבר ותנסה להבין מה קרה. 

בהכי פתיחות וכנות. 

תתפלא כמה זה כיף כשהכל פתוח ואפשר לדבר בכנות. וכמה מגלים שהרבה זה רק פרשנות שלנו.

בהצלחה! 

תגובה יפה מאוד.סביון
אבל הם סיכמו שהיא תחזיר תשובה.. !!לב אוהב

עם כל הכבוד יש גבול לפסיביות שבחורה יכולה לדרוש מעצמה,

אנחנו לא נכות ב"ה!

במקרה הזה, לדעתי זה מקרה קיצון. כי בד"כ לא קורה מצב שבחור או בחורה מחכים 4 ימים לשיחת טלפון או הודעה,

זה לא אמור לקרות. מבחינתי אם יום אחד יש עיכוב ישר צריך לברר מה קורה.. (עם הבחורה או הבחור.. זה לא משנה)

אני ממש לא הולכת לשבת בחיבוק ידיים ולחכות להודעה מירום הודו.. 

במקרה הזה, היא לא הייתה בסדר, נקודה. לא קשור למה היא ציפתה או חיכתה או רצתה או קיוותה.. 

יכול להיות ש @בינייש פתוח לא היה צריך לפסול ככה ישר, אולי כן לברר , לבדוק למה היא לא מגיבה, לברר איתה למה עשתה את זה.. וכו'.. 

אבל מפה ועד להגיד שהיא בסדר, כי היא חיכתה שהוא ייזום. לא מקבלת את התירוץ הזה.. 

ובכללי, אהבתי את התגובה שלך. ואני מסכימה לגמרי לגבי על הקטע של המשחקי אגו, שזה לא אמור לעבוד ככה. זוגיות זה לא "אני עשיתי בשבילך, אז יאלה תורך לעשות בשבילי" אין תורות בנתינה. שאתה יכול אתה נותן.. אתה רק מצפה שהצד השני ייתן משהו גם, לא באותה מידה אולי..אבל שייתן או יראה נכונות לתת. 

במקרה הנ"ל הם כן סיכמו משהו, הכדור היה בידיים שלה. במצב כזה, אין פה את מה שרשמת שהבחורה מחכה שהבחור יתקשר. כי היא זאת שהייתה צריכה לעדכן מתי היא רוצה להפגש.. בקיצור, מסכימה שבשלב הראשוני בנות מצפות שהגבר ייצור קשר, אבל מפה והלאה זה צריך להיות הדדי.. 

אבל זה מה שהקולה כתבה.........יעל מהדרום
היא כתבה למה הבחורה לא ענתה.. כי היא צפתה שהגבר ייזום..לב אוהב

ואז רשמתי שבד"כ זה נכון בשיחה הראשונה אבל במקרה הזה זה לא קשור, כי היא בעצמה אמרה שהיא תחזיר תשובה.

במקרה שלנו הבחור ישב וחיכה לתשובה.. 

אבל הקולה ניסתה לשקף מה יכול להיות.יעל מהדרום
לק"י

היא לא "הסכימה" עם זה.
ואני גם חושבת שקצת חשיבה חיובית לא תזיק. אולי באמת היא לא הבינה/ טעתה/ נדבקה למוסכמויות שכולם אמרו לה שצריך.
יש גבול ל"לימוד זכות"...לב אוהב

וגם אם היא באמת חיכתה לתשובה, למה את מחכה 3 ימים, מה את טיפשה.. מחילה.. תתקשרי, תבררי, שלחי הודעה.

בקיצור, לא מקבלת.

צריך להבין שבאמת יש מציאות כזאת, גם של בחורים וגם של בחורות שלא מתנהגים בדרך ארץ בפגישות וזהו.

יכול להיות שהם באמת בלי דרך ארץ ויכול להיות שמחוסר נעימות משהו שם השתבש.. אותי זה לא מעניין..

צריך לדעת איך להתנהג.. 

אישית לא הייתי שופטת אחרי מקרה בודדיעל מהדרום
בזוגיות אין גבול ללימוד זכות.הקולה טובה

(האמת שגם בחיים)

כמו שכולנו בני אדם והיינו רוצים יחס קצת יותר מבין מקבל וסלחני- גם הצד השני ראוי לפחות לבירור.

יש עובדות ויש פרשנויות.

העובדה היא שהיא לא שלחה הודעה ולא התקשרה.

הוא פרשן את זה כ"אני משקיע יותר מדי אז היא זורקת"

לימוד זכות זה לנסות למצוא פרשנות אחרת.

צדק זה לנסות לשאול- מה קרה שם באמת?

אנשים תבינו, כשיוצאים עם מישהי זה אומר שאתם בזוגיות וכל כללי הזוגיות חלים על הקשר הזה. כאילו אתם כבר נשואים. אחרת זה לא יעבוד.
זה אומר פתיחות, כנות, כבוד, אכפתיות, הכלה, הבנה, נתינה בלי חשבונות.

נסו ותהנו.

הם רק יוצאים וכבר 'הכלה'? אניוהוא
מסכים עם כל מילה!
תראילב אוהב

לא אמרתי שהוא צריך עכשיו לנתק את הקשר,

אבל בהחלט זאת לא התנהגות תקינה, וזה מוריד את כל החשק לנסות את הקשר בכלל..

בתחילת קשר אתה בונה אמון, והתנהגויות מוזרות כאלו (כן , זה מוזר לא להגיב אחרי שתי פגישות , ואחרי שאת בעצמך אומרת שתחזרי תשובה) שוברות אמון ורצון לקשר. 

הוא יכל כמובן להתקשר אליה, לשלוח לה הודעה ולברר איתה מה קורה. גם לדעתי ככה הכי טוב, בלי משחקי אגו.

אבל אני מבינה אותו לגמרי שההתנהגות הזאת מעצבנת.. 

יש גבול ללימוד זכותברגוע
גם בחיים בכלל וגם בזוגיות, ובעיקר כשבודקים התאמה.
אם יש נורות אדומות צריך לבדוק אותם, לא להתעלם ולדון לכף זכות שהצד השני צדיק.

מסכים שלא היה צריף לחתוך מייד,
אבל כן לברר איתה למה היא לא שלחה.
בלוףבינייש פתוח
אם כזאת גישה רדיקלית את נראית לי טרול
טרולית מוכרת ביותר..מנהלת פורומים בעברהיעל מהדרום
<צ>
תראי, אחרי המנהל החדש בצמ'ע....אניוהוא
כלום כבר לא יפתיע אותי על מנהלים....

|מוציא לשון|
|בורח|
חחחחח..יעל מהדרום
לק"י

זה סתם מצחיק שמגיע מישהו חדש יחסית, ומצביע על ותיקים (לא טרוליים במיוחד) כטרולים.

ואני לא נגד דיירים חדשים, רק קצת לחשוב לפני שזורקים טרוליות על מישהו (מופנה לכולנו- ותיקים וחדשים כאחד).
כל אמירת שטות שגורמת להמון תגובות שיוצאות כנגד השטותבינייש פתוח
זו טרוליות. גם אם לא מדובר במתחזה נטו. לומר שאין שום גבול ללימוד זכות וצריך להתנהג כמו זוג עם בחורה שאני לא מכיר ומה שהספקתי לראות זה שאני משקיע והיא מתעלמת- גם אם היא התכוונה לומר יותר מידי בשביל שאני אעשה רק חלק מזה ואגיע ל"שביל הזהב" לא זו הדרך ורואים לפי התגובות שמה שהיא כתבה זו טרוליות לפי ההגדרה הנ"ל
טוב, בחירתך להתחבר רק לתגובות שמסכימות איתךיעל מהדרום
לק"י

אבל טיבם של פורומים שמניבים דעות שונות.
(אם אתה רוצה רק הזדהות- תכתוב את זה בפתיח).

וזו ההגדרה ל"טרול" מויקיפדיה:
המונח טרול נפוץ בסלנג האינטרנט ומתאר גולש המפיק הנאה מפעולות שלהוב ברשת כגון פרסום תגובות סרק, שימוש עקבי בסרקזם, פיצוץ דיונים ענייניים, והשחתת תוכן.

הגדרה רחבה יותר של המונח כוללת גם התחזות לגולשים אחרים ברשת והספמה (שליחת הודעות רבות בזמן קצר, בפרט לפרסום שירותים ומוצרים שונים, לעיתים תוך כדי ההתחזות).
ממש לאבינייש פתוח
הבעיה היא לא שהיא לא מסכימה איתי אלא הבעיה שהיא אומרת שטויות בצורה גורפת כמו: צריך להתנהג כמו בני זוג גם בתחילת קשר או שאין שום גבול ללמידת זכות.
ולצורך העניין, אני שיניתי את דעתי כמה פעמים בעקבות הפורום כשההסבר היה משכנע ולא הזוי לדוגמא ואילו פעם אחת פירגנתי לאנשים על זה ששכנעו אותי לרדת מעצה מטומטמת שנתן לי אדם מטומטם.
זכותך ובחירתך...יעל מהדרוםאחרונה
*כשתדע מתי יש לה זמן בשבוע שהוא מראש עמוס...פאז
מה שאמרת הנורמלית האחרונה
ובנימה אישית:
אני ישבתי וחיכיתי שבעלי, אי אז לפני החתונה, יתקשר אלי - וזה לא קרה. אני התקשרתי ראשונה. והיו עוד המון פעמים שממש חיכיתי שהוא יתקשר ראשון, ולא..

מסתבר שהוא פשוט התבייש. רצה מאוד מאוד לדבר איתי, אבל התבייש להתקשר ראשון וחיכה שאני אעשה את הצעד.

אז לא כל הגברים ולא כל הנשים אותו שטאנץ.
תגובה ממש יפה, הוספת לי, תודה!אורות הכתובה
תגידו מה יש לכם???בינייש פתוח
אני מספר לכם דרך עצות של חבר מנוסה מה עובד ומה לא עובד, אומר שהלוואי ולא היה צריך את המשחקים האלה (אבל מה לעשות שרק בדרך הזאת הבחורה חוזרת אלי...) ואתם מתלוננים עלי????
חבל שכאלו עצות בשקל גורמות לך להרגיש טוב עם עצמךה-מיוחד

אף אחד לא מתלונןסביון
רק אמרו לך מה טוב
ולא כל מה שעובד הוא טוב, עיין בתגובתה של @הקולה טובה
לגבי התגובה של הקולה הטובהבינייש פתוח
זה לא עובד רק אצלי גם לחבר שלי ולעוד אנשים. זה ידוע. אל תשכחו שזה עבד עם אותה בחורה פעמיים (זוכרים את השרשור שלפני שהראתי תצלום מסך של שיחת ווצאפ עם האשת קשר שלה?) וגם אם אני משקיע ונוסע עד אליה פעמיים משלם עליה פעמיים (פעם אחת יקר כי היא רצתה מקום יקר)אז גם היא יכולה בסך הכל למצוא זמן ולשלוח הודעה אחרי שאני מבקש ממנה במפורש. זה לא אגו זה דרישות הכי בסיסיות בעולם. ואני לא רוצה לשלוח את האגו שלי לעזה. אני אמור להיות בעזה. אני במילואים עכשיו...
כאן כבר נכנס העניין של התקשורתסביון
היא עשתה משהו שאתה רואה כלא בסדר. ואתה צודק, אבל לא בטוח שאתה רואה את המציאות נכון. בשביל זה נועד הדיבור.
ואתה ממש לא צריך לנסוע אליה פעמיים ולשלם עליה פעמיים ולא הבנתי למה שלא תגיד לה בדיוק מה שאתה אומר לנו, שקשה לך לנסוע עד אליה אז אולי אפשר שתיפגשו באמצע ושקשה לך לשלם עליה כי זה הרבה כסף.
קשר של חודש וחצי נחשב אצלך למנוסה?ש.א הלוי
לעומת הקולה טובה שנשואה כמה שנים טובות ועוסקת בתחום?!?

שיהיה לך בהצלחה! ושבעז"ה שתמצא את האישה שלך
מה יש לנו?הקולה טובה

יש לי ניסיון, גם אישי (הקשר שלי קצת יותר מחודש וחצי... יותר לכיוון ה7+ שנים עם 3 ילדים..) וגם כמישהי שמלוה הן זוגות נשואים והן בנות בדייטים.
יש לי ידע שהשגתי מא.נשי מקצוע, מחקרים והתבוננות בהרבה מקרים.
ויש לי המון כאב לב מתרבות המערב שהורסת פה בתים עוד לפני שהם נבנו...

זה מה שיש לי.
רוצה? בכיף. 
לא רוצה? גם בכיף. 

אלו החיים שלך. בחירות שלך. 

אני לא אומרת לך מה לעשות.

אני חולקת מניסיוני, לא רוצה? תדפדף הלאה.

אם כך- אשאל אותך כמה שאלות.בינייש פתוח
למה את מאשימה בהכל את האגו שלי? לא אמור להיות לי גבול? את יכולה לראות שהמון פה מסכימים איתי שזה ממש מוגזם איך שהיא התנהגה.
אם היא הייתה מאחרת ב50 דקות ולא מתנצלת היית כותבת אותו דבר?
וגם את משווה את זה לחיים בין בני זוג. מה הקשר? בני זוג אמורים להכיר זה את זה ואמור להיות אמון ביניהם. בחור ובחורה בתחילת קשר אמורים לנסות להכיר ולראות אם יש התאמה ושהבן אדם הוא טוב או אולי להפך לדוגמא חסר דרך ארץ שנעלם כמו ההיא.
אגב החבר עם הניסיון זה לא בגלל הקשר של חודש וחצי אלא כי הוא יצא עם המון בנות לפני, השקיע בהן והן נעלמו לו, עד שהוא שם לב שכמה שפחות הוא משקיע בהן (במיוחד בהתחלה) ככה הקשר מחזיק מעמד יותר זמן...
אדם שרוצה להתחתןפאז
עבר עריכה על ידי פאז בתאריך י"ב בתמוז תשע"ח 23:55

הוא אדם שאמור להיות מסוגל לראות דברים לא רק מהפריזמה הצרה שלו.
לדעת שהוא לא יודע הכל, ולא רואה הכל, גם אם ממש ממש ברור לו שהוא (והאגו שלו ) צודקים ואין בלתם.
תמיד, אבל תמיד, יש צד שני.
בכל דבר בחיים, וגם בזוגיות.

האם צריך להיות לך גבול? בהחלט. כל אדם צריך שיהיה לו גבול, להיות בלי גבולות זה גם לא מתכון לזוגיות טובה.

בעיני הגבול שלך צריך להיות;
דבר ראשון הבנה שמשהו פה לא בסדר מבחינתך. דיברת איתה, מבחינתך מה שהבנת זה *שהיא* תתקשר להגיד לך מתי היא פנויה השבוע (יש מצב שהיא פשוט לא פנויה ויש לה שבוע עמוס??)
ציפית שזה יקרה עד שלישי ורביעי כי אז *אתה* יכול וקיוית שלפחות עד אז תדע מה קורה ושהיא יכולה.
שלחת הודעת ס.מ.ס ישר עם פרשנות לכיוון ספציפי, או אפילו טיפה מאשימה- אני מבין שאת לא בעניין להמשיך.

בעיני התחושות שלך שזה לא נעים לחכות ולהיות תלוי, ושהשקעת בקשר הן לגיטימיות לגמרי.
אתה לא אמור להדחיק אותן או להתעלם מהן.

ועם זאת התגובה שלך יכולה להיות שונה.

להבין שלא כל מה שנראה לך (נניח שהיא לא בעניין, נניח שככל שמשקיעים בה ובכל הנשים ה&@/@^!& היא נעלמת) הוא בהכרח המציאות.
זו לכל היותר אופציה- שאו נכונה או לא נכונה.

כשמנסים לגשר בין 2 בני אדם, קל וחומר כאלה שרק בתחילת היכרותם, ובטח אם הם מנסים לבדוק אופציה ליחסים קרובים,
המצופה בעיני הוא להרים צלצול.

אם ממש רצית לבחור בס.מ.ס (שאין לך דרך לוודא שהיא רואה אותו או מקבלת אותו. אולי נגנב לה המכשיר/אבד לה המטען/ נשבר לה המסך)
אז אפשר לשלוח הודעה שלא מוותרת על עצמך אבל לא מדברת בשמה;

למשל- מה נשמע? את עדיין בעומס גדול? חיכיתי ואני מחכה כבר די הרבה זמן לדעת מה קורה... אשמח לעדכון ממך.

אל תגיד שום דבר בשם אף אחד אחר. הדבר היחיד שוודאי כאן זה העובדות- *ראית* שהתקשרה או לא *ראית*. לא מה היא חושבת או למה היא עשתה או לא עשתה.
קצת צניעות וקצת ענווה.

ברגע שתשמע ממנה מה קרה, ואולי אפילו תגלה שבאמת לא התחשק לה סתם לענות והיא ייבשה אותך בכוונת זדון,
תוכל גם להגיד לה שזה מאכזב ואפילו לא בסדר.

ולגבי החבר עם הנסיון-
מילא היה מתחתן או בונה קשר בריא אז היה מה ללמוד ממנו.
אבל בגלל שהוא יצא עם המון בנות (וזה לא התקדם לקשר רציני מספיק מסתבר)
הוא הופך למישהו שכדאי ללמוד ממנו??

לא אומרת שבהכרח לא, אבל יתכן שכדאי לחפש מישהו עם קבלות יותר רציניות.

תפסיק לשכנע שהכל אך ורק בראש שליבינייש פתוח
זה לא נכון וגם אם זה היה נכון בן אדם בוגר אמור לדעת מה הוא משדר, ומה שהיא שידרה (והרוב פה בפורום מסכימים איתי) זה שאני ממש משקיע והיא מתעלמת.
יש פה אפילו ניקים שאומרים שמספיק שהיא גורמת לי ללכת לעזה בית קפה יקר זה כבר חוצפה.
ראשית אני אישה,פאז

שנית- אני לא אומרת שהכל היה רק בראש שלך, אלא שמה שודאי כרגע זה מה שאתה מרגיש,

ולא פרשנויות שאתה מייחס לבחורה זרה.

שלישית- בכנות רבה אגיד שהשקעת בהחלט בפגישות אבל תקשורת בין פגישות, בטח ראשונות,

בהודעות טקסט אינה מעידה על רצינות רבה ולהיפך.

ולסיום זה בהחלט תמוה כל הסיפור של דייט במאה ש"ח, אבל כיוון שלא פירטת בדיוק באיזה אמצעים *היא* (כמובן)

גרמה לך ללכת לבית קפה יקר ולהוציא כזה סכום, קשה לי לשפוט את בסיטואציה

למעט לכתוב שזה באמת לא נשמע לי ראוי ומקובל.

מכיר את המשחקים האלה... מחזק אותך אחיהלב בוער למלך!
תגיד אתה חבר שלאניוהוא
סליחחחה??והוא ישמיענו
אבל מה זה ההכללה הגסה הזו?עלומה!

כותרת לא נעימה. ממש לא.נעימת הליכות

אתה לגמרי צודקבוריסה
אין שום הצדקה להיעלמות. וגם אני הייתי חותכת! ממש חוצפה וחוסר התחשבות!!
בעיקרון יום אחרי כבר קובעים לגבי ההמשך ותמיד נמצאים בקשר!!
אני חושבת, שאם היא לקחה אותך לבית קפה יקר, בדייט שני, זה לארפואה שלמה

הפסד גדול שנפרדתם.

אמורה להיות לה רגישות לעניין הזה. זה לא פרט שולי, זה חצוף.

מילא אם הייתה מציעה לשלם חצי, ניחא. אבל אתם בקושי מכירים. זו רק הפגישה השניה.

מציעה שלא תחשוש לאמר: המחירים כאן די יקרים. אני מעדיף מקום פחות יקר.

תבחן את התגובה שלה. אם היא מציעה להסתפק בשתיה, זה נורמלי.

ואם היא "נעלבת עד עמקי נשמתה", שתמצא פראייר אחר.

יש לי בן דוד שבכסף שהוציא על דייטים יכול היה לקנות רכב חדש.. והוא לא נשוי.

וכן, זה סיפור מכוער, למרות כל לימוד הזכות, כי גם בתקופות הכי עמוסות של חיי אם הייתי רוצה למצוא זמן להודעה חביבה בוואטסאפ - הייתי מוצאת. 

תרים עוגן, פגשת סלע, אבל גם תגיע לחוף מבטחים.

להאשים אחרים זה לא הפיתרון.עדן ירושלים
אתר הבארבחור עצוב

מתברר שיש לו מתכנת זריז

טופלמשה

נפלאות תחילת השנה הלועזית ומשהו קשור.

ואו!בחור עצוב
תודה על המענה המהיר. ועוד ביום שישי. 
דווקא מיום שישי אני לא מתלהבתמבולבלת מאדדדד
צריך למצוא דרך להתחמק מהכנות לשבת😉
חחחחבחור עצוב
אני גבר. סה"כ מכין את השעון שבת ואת המיחם.. 
עדיין רואה שנה פחותבחור עצובאחרונה
מקום של תורהשירגול
שלום אני מתעניינת לשמוע על מקומות עם קהילה תורנית שמתאימה לזוג צעיר. מקום שיש בו נגיד כולל( במקום ישיבה).

לא מקומות גדולים כמו עיר.

אולי גבעת שמואל?תפוחית 1
לא יודעת אם את סרקסטיתפשוט אני..

אבל אם את רצינית,

אז רק תדעי לך ש**** ו****

וגם *******

סיננתי את עצמי כדי לא לעבור על לשון הרע.

וכן אני יודע שגם כך זה לשון הרע, אבל פחות חמור...

יש בית מדרש קהילתי בגבעת שמואל. ומסביבוקעלעברימבאראחרונה

קהילה דוסית (בסגנון די הר המורניקי נראה לי).

זה סוג של ישיבה גבוהה כזו

אולי תשאלי פהadvfb
יש בעינבאביעד מילוא

ביישוב עינב יש כולל מאוד חמוד וגם קהילה גדולה ובנו עכשיו שכונה חדשה 

איזה סגנון? ב"ה בהרבה יישובים יש כוללפתית שלג
הר ברכה?ארץ השוקולד

עלי?

אלון שבות?

מה מחבר אתכם?intuscrepidam

אשמח לשמוע מה גורם לכם להתחבר לצד השני?

וכנ"ל לגבי חברים / חברות.

פעילות משותפת, תחומים משותפיםארץ השוקולד
שיח טוב שזה הרבה פעמים תלוי
הקשבהadvfb

כשאני מקשיב למישהו ביחס לעולמו הפנימי, מה שמעניין ומעסיק אותו אני מרגיש שאני פותח צוהר לעולם שלו.

וכן, להיפך, שמישהו מקשיב לי וממוקד בי ובעולם שלי, אני מרגיש שהוא מתחבר אלי.

במקרים שתחומי העניין הם שונים אז העניין יותר בולט. כשאיש מקשיב לרעהו בצורה אקטיבית בנושא שאין לו בו יד ורגל, זה יכול לעורר חיבור גדול.

עין טובה ואהבת החייםהרמוניה
מצאתי מקור חדש לגביי דיון עתיק שלי פהאני הנני כאינני

והאחד שהשקעתי עליו הכי הרבה מאמץ...

מלאכיות או רגלים על הקרקע? - לקראת נישואין וזוגיות

מאיפה המקור?פצל"פ
הספר 'אהבה' של הרב גינזבורגאני הנני כאינני
יפה, במיוחד לאנשי פרק ב' כמונו שכבר "ריאליים"מתוך סקרנות

ו"לא מתלהבים משטויות"...

הכי טוב זו מלאכית עם רגליים על הקרקענוגע, לא נוגע
אני מעדיף איזה אוגית ירוקה כזאתelico
עם חמור או בלי חמור?נוגע, לא נוגע
נראה לי הוא יכול להביא את החמורארץ השוקולד
ולא צריך שהיא תביא אותו
תלוי כמה גמלים צריך להוסיף כדי שהעסקה תצא לפועל elico
זה שהגבר מביא חמור כזה או אחרנוגע, לא נוגעאחרונה

זה כבר בסטנדרט

"וצביאת מרת אוגיתא דא, והוית ליה לאינתו.

ודן נדוניא דהנעלת ליה: חד חמרא לובא מעליא, בריא, גמיר וסביר, דידע לבדוחי ליבייהו דאינשי"

אני לא אוהב את זה בכללמשה

כלומר, ברור שיש בזה אמת ולא קטנה בכלל, מצד אחד. אבל המשמעות של זה היא שאני עכשיו צריך להגיע לקשר כשאני "מושלם" (או לפחות עוטה מסכה של כזה). וזה לא נכון, כי החסרונות שלי והדפיקויות שלי יצופו בקשר כל עוד הוא קרוב מדי. למעשה, זה במידה רבה מבוא למערכות יחסים קצרות ומתחלפות כאשר עולה פגיעות או חיסרון.

זה בסדר לרצות להשתפר כדי להיות בן זוג ראוי יותר. אבל זה לא בסדר לצפות "למושלמות". אנחנו לא. לעולם לא נהיה. מלאכים יש בשמים ואמא שלי טוענת שאם בן הזוג טוב מדי אז אלוקים לוקח אותו.

מקומות "חוויתיים" בבית שאןאני הנני כאינני
מחפשים מה לעשות ברביעי בבית שאן, אטרקציה זוגית שווה/מעניינת וכדומה. עדיפות למקום סגור.

רעיונות?

חחחחחחחחחחחחחחחחח אין כאלה 😂צדיק יסוד עלום
בפרטי
חחחחח זה היה באינסטינקט שלי להגיב והתאפקתי פתית שלג
היה איתי בצבא מישהו מצחיק שגר שם אם זה עוזרנוגע, לא נוגע
יש לא רחוק משם את בית אלפאארץ השוקולדאחרונה
באיחור, סליחה
זה נהיה טרנד?הפי

לדבר עם בחורה ולברוח?

2 נשים שלוותי השבוע היו מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי.

אם אתם לא מתכוונים לצאת לדייט תגידו את זה מראש

ולא ברור לי איך גבר שמגדיר את עצמו דוס עושה שטויות כאלה.

ובעצם דוס או לא לא מתנהגים ככה

לא סתם שולחים הודעות בוואצפ לבחורה שהעבירו לך את המספר בשביל שידוך ..ואז בורחים .

איך זה גורם לשדכן גם להרגיש?

ולא סתם קובעים עם בחורה דייט ומבטלים באותו יום

שלא נתחיל לדבר על שגרירים/ שליש/ וחבריו

ששם בכלל פותחים הודעות מדברים ואז יום אחרי נעלמים .

מדוע?

אני תמיד אומרת אף בחורה לא כועסת שלא רוצים אותה בחורה כועסת כי הראו לה שרצו אותה (בואי נקבע דייט )

ובסוף הלכו בלי הסבר בבום

אני כבר התרגלתי לזה שיש כאלה שדיבורים לחוד ומעשים לחוד ..

ואני אומרת את זה בכאב אם אדם בוחר להתנהג ככה או ניצלתי.. עוברת הלאה ..

אבל לא כולן לוקחות את זה ככה

יש בנות שלא רוצות לשמוע על דייטים בזמן הקרוב בגללכם..

באמת קחו אחריות.

גוסטינג זה גועל נפש

אתם גועל נפש

השרשור מופנה לאדם שבורח/ מבטל דקה 90 בלי לזכור שיש צד שני לסיפור.

אדם אשר לא יודע לבטא את רגשותיו ..

נכון לא תמיד אפשר להביע מה אתה מרגיש אבל אפשר שיהיה לך עמוד שדרה . אל תגיד סתם דברים .. מזה??

(אפילו הודעת נימוס יהיה מתאים .. מצטער על הזמן שלך.. בכל זאת אני חושב שלא מתאים .קשה?

אפשרי גם אם לא מסתדר הכל בסדר .מידות יש פה צד שני לעזאזל 

דרך ארץ

כנל הפוך!! כלפי גברים

מעצבן ממשארץ השוקולד
פעם אחת קרה ליאביעד מילוא

התחיל איזה קשר והבחורה נעלמה כאילו בלעה אותה האדמה

קרה גם הפוךבחור עצוב
דיברתי עם מישהי איזה שבוע ופתאום פשוט נעלמה מעל פני האדמה. לא הגיבה להודעות. כלום.

אחרי חודש פתאום שלחה הודעה משום מקום. הגבתי לה ביובש שתבין שלא מעוניין. 

תגיד לה ברחל ביתך הקטנההפי
ההתנהגות הזו של היבוש לפני חודש לא היתה לעניין
לא בא לחנך אותהבחור עצוב
רק חתכתי וזהו. 
הלוואי עליadvfb
אם אחרי כל הבירורים זה מה שהתגלהintuscrepidam

אזי צריך להודות לה' יתברך ששמר את נפשך.

היה כנראה צריך את הבירור בשביל שני הצדדים, אך ברוב חסדיו ה' חסך לך את כל הפגישות והסבל מהבחור.

ואני לא אומר את זה רק מהצד של הכל לטובה וכו', אלא פה באמת רואים את ההצלה עצמה ישר.

לדעתי החלק שקשה זה שבסיטואציה כזו אפשר לומר לעצמך למה אני שוב פעם בסרט של להתבאס מקשר שהיה רלוונטי והתברר שלא…

התופעה שנקראת "גוסטינג"משה

נפוצה הרבה יותר משנדמה לך. ולתחושתי נשים מעיזות להתנהג ככה יותר מאשר גברים. אבל זה בסדר לטעון גם הפוך.

נשים תמיד צודקות, גברים תמיד טיפשיםצדיק יסוד עלום
בעולם המודרני? כןמשה

בעולם הקלאסי זה היה הפוך.

יחי הפמיניזםצדיק יסוד עלום
אף אחד לא דיבר דווקא על שגברים עושים את זהמבולבלת מאדדדד

הפי כתבה בלשון שנוח לה לכתוב, כי בזה היא נתקלה.

וכנראה בגלל ההערות המעצבנות של כולם פה בפורום (לא דווקא אתה) היא גם כתבה בסוף במפורש שזה מיועד לשני המינים.

תפסיקו להיות מעצבנים ולצאת מנקודת הנחה שהבנות תמיד נגד הבנים. זה ילדותי ברמות. 

נשים עושות את זה גם וזה ילדותי ברמותהפי
זה אכן מזעזע, אבל תשמחו שלא התחתנתם/ן אתו/המתוך סקרנות

מי שלא מסוגל להיות רציני ולעמוד מאחורי מה שבוחר לעשות, לכאורה גם בנישואין יתנהג כך (גם בנישואין יש הרבה דרכים לעשות גוסטינג וד"ל).

" מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי."מוקי_2020

איך שלא מסובבים את זה,

זה אומר שהן עושות משהו לא נכון ( שזה -שונה- ממשהו שבאשמתן).

עכשיו אם אחרי שירגעו ויתאפסו, יעשו בדק בית ויגידו "אוקי, איך נמנעים מהקרקס הזה שאני מתפרקת בגלל בחור שאני בכלל לא מכירה" ויבצעו צעדים 1,2,3 שקרקס כזה לא יקרה יותר - מעולה. זה נקרא החיים.  יש תקלות. משתפרים ומשתכללים לפעם הבאה.

אבל...אם הן יהיו עכשיו בחרדה או בהפסקה ויתנו כ"כ הרבה כח לצד השני...

אז ...אולי באמת עדיף שקודם יטפלו בעצמן יסודית כי בזוגיות אמיתית המצבים יהיו פי 8000 יותר מורכבים מזה.

אה עכשיו זה המשחקהפי
שנתפסים על מילים מוצאים אותם מההקשר? 
הוא לא התכוון בכוונהקעלעברימבאראחרונה
תזכורתadvfb

גם לגברים יש רגשות

סופריקה

נכון ומדוייקאדם פרו+
קשקוש נאו-שוביניסטיצדיק יסוד עלום

תורידו את הראש בבקשה, בנות חוזרות מפורקות מעלבון אחרי דייטים

קצת יותר רגישות

נכון בנות יותר רגישותאביעד מילוא

אבל גם בנים רגישים אני אחרי הדייטים חזרתי  מפורק  מזה שלא התקדם

אני כמובן צוחק מגזים ומתמרמרצדיק יסוד עלום
בנות תבעו בעלות מלאה על הקושי שבדייטים. רק הן מסכנות ורק הגברים מזעזעים ולא רגישים
חד משמעיתהפיאחרונה
איך עוברים את הפגישה השנייה?אביעד מילוא

יצאתי עם בחורות מקסימות אבל אף פעם לא עברנו את הפגישה השנייה (נחתך תמיד על רקע שהן לא היו בשלות לשידוכים ונכנסו לזה מתוך לחץ חברתי)

💁🏻‍♂️אבטיח ברזילאי

ענית תשובה מאוד מרגיעה בסיפא, פשוט תצא עם בנות שלא נדחקו לפני בשלות לדייטים.

אם זה גורף אז או שמאגר ההצעות שלך מזעזע או שיש סיבה אחקת וזה היה רק התירוץ. זה לא נורמטיבי סטטיסטית שעם כל הבנות לא עוברים מאותה הסיבה את הדייט השני.

נוטה לחשוב שזו לא רק "חוסר בשלות" מצידן, ושאם תהיה איתך אווירה נעימה וכיפית הן ימשיכו

זה לא שאין איתי אווירה נעימהאביעד מילוא

אני לומד מטעויות ומשתפר ומבין איך לעשות דברים פעם אחת התעלמנו מהטריגרים ובפעם אחרת זה צץ משום מקום

מחזק אותךאבטיח ברזילאי

קשה הזיווג כקריעת ים סוף

ההשתדלות היא לא רק לוגיסטית אלא גם להשתפר בתדר, ללמוד מטעויות וצעירויות, לקרוא את הבחורה, לרצות להיות נעים...

בהצלחה

יוצאים עם בחורות בשלות יותר…מבולבלת מאדדדד
אולי כדאי גם לחפש בחורות גדולות יותר
^^^ארץ השוקולד

ואם ההצעות ברובם הגיעו מאותו מקום/שדכן/שדכנית כדאי לשתף אותם ולהבין מהם איך להתמודד עם זה.

בהצלחה

גדולות? זה פרופורציונאלי...elico

לגודל שלו.

וסליחה, אבל, אולי בוגרות יותר?

הוא דיבר על בשלותמבולבלת מאדדדד

ולכן דיברתי על זה ולא על בוגרות. 

הוא כתב שהתחיל לצאת לדייטים לפני חצי שנה. מי ישמע כמה גדול הוא יכול להיות... לא בקטע רע, אבל לכן אמרתי גם על בחורות יותר גדולות. בדרך כלל זה גורם להיות יותר בשלים.

אני לא בטוח שמבוגרות יותר זה הפתרוןelico

בוגרות ובשלות בהחלט

תראהאביעד מילוא

בשלות לרוב באה עם הגיל. ולא כל בחורה בת 18-19 בשלה 

נכון שזו הכללה אבל בעיקרון הפנימי פה  צריך לכור שיש גילאים שבהם לא בטוחים במה שועשים

מתנצל, אבל,elico

אני בן 40+ גרוש+
וסליחה מכל מיני נשים שפגשתי בשלוש השנים האחרונות, ועם כל הכבוד, הן מעידות על עצמן (30+) שהן לא בשלות.

אז אני מאמין שזה לא שאלה של גיל, ולדעתי גם הגיל לא פועל בהכרח לטובה.

בשלות של רווקה שונה משל גרושהמבולבלת מאדדדד

והרבה פעמים גיל משמעותי. נכון שגם אני מכירה בחורים בני 21 שבוגרים ממש, ובחורים בני 28 שמתנהגים כמו ילדים בני 5, אבל באופן כללי זה משהו שקשור.

וגם בדרך כלל אם מישהו יוצא עם כמה בחורות, שכולן טוענות שהן לא בשלות, ונניח שזו באמת הסיבה- סיכוי סביר שמדובר על גיל גבולי מבחינת בשלות. 

נכוןאביעד מילוא

לפעמים גילאי 18-19 כמו שאמרתי הם גילאים מורכבים בקטע הזה

כפי שכבר אמרובחור עצוב

לצאת עם בשלות יותר.

כדאי רק לוודא עם עצמך \שיחה עם חבר שבאמת זו הסיבה וזו לא גרסה מנומסת שלהן ל"זה לא אתה, זו אני". 

משקיעים יותרהפי
ומנגד משדרים נחת נעימות
אולי לבדוק בעדינות את הנקודה הזאת בבירוריםadvfb

אתה מדבר עם החברה שלה ושואל אם יוצא לה לדבר על הרצון לבנות בית וזה משהו שמעסיק אותה.. תוהה לעצמי איך לשאול את זה בדיוק. נשמע לי לגיטימי לשאול.

אם יצאת עם כמה בנות, ואף פעם לא הגעת לפגישה שנייה-לגיטימי?

אולי לא נכון להפנות את האצבע כלפי חוסר הבשלות שלהן, אלא כלפי הגורם האחר בעסק?

אולי כדאי לברר עם מי ששידך, שינסה לברר אם יש משהו ספציפי וקיצוני בהתנהגות שלך שמרתיע.

בקשה קטנהintuscrepidam
האם אפשר בבקשה דוגמאות שלדעתך בנות חותכות בגללן למרות שהיה נחמד כפי שתיאר הבחור?
קרה לילגיטימי?

בגלל הגיינה לקויה.

משאר הבחינות היה די סבבה, אבל ממש התביישתי להיות לידו. דיברתי עם מי ששידך, לא אמרתי בפירוש מה הפריע לי, והוא שכנע אותי לצאת פעם שנייה. קיוויתי שהיה משהו חריג באותו היום, אבל מסתבר שלא היה.

לגיטימיintuscrepidam
אשמח לדוגמאות נוספות. הרושם שלי ושל רבים מחבריי שהרבה התאמות מעולות נפסלו לשווא.
תראה,לגיטימי?

אני לא רוצה לפרט פה יותר מידי דוגמאות מהחיים האישיים שלי,

אבל בהחלט הייתי בלא מעט דייטים שלי היה מזעזע מבחינות מסוימות, ולצד השני היה נהדר ונפלא ולא הבינו מאיפה זה בא להם.

אם אתה (ופחות מעניין אותי חברך) מרגיש שהקשרים שלך נגמרים מהר מידי וסתם -

המלצתי פה פעם בעבר לעשות מעשה:

לפנות למישהו שאתה סומך עליו, בקטע של רב\מטפל וכו', ולבקש ממנו לדבר עם כמה בנות שיצאת איתן ושלדעתך הקשר נגמר בדרך הנ"ל. הוא ינסה לקבל מהן תשובה כנה, משהו שהן אולי לא מרגישות לומר לך בנוח, ויכול להיות שהוא יעלה על דפוס של משהו בעיתי שאולי יש לך השפעה עליו. (נניח כולן מתלוננות שאתה לא מתעניין ומקשיב להן מספיק, שמבחינתך רק העמדה שלך לגיטימית ואין מקום לדעה אחרת, שזה לא נראה שאתה בוגר\בשל מספיק).

ההמלצה הזאת הגיע מניסיון - התקשרה אליי מישהי שהיא מאמנת לשאול על קשר שהיה לי עם מישהו מסוים כמה שנים קודם לכן, והוא חשב שזה עדיין פוטנציאלי ומבחינתי ממש לא, והיא רצתה להבין למה. (אח"כ ראיתי בפרסום של אחד מהעסקים בתחום שהוא התארס, אולי זה גם עזר לו להגיע לשם?).

עשיתי משהו דומהאביעד מילואאחרונה

אני כבר מהפגישה הראשונה תיווכתי וביקשתי שהתקשורת תהיה ישירה בל רמזים והסתרות והן היו אם מספיק אומץ לתת לומר לי ישירות למה זה נגמר

אולי יעניין אותך