משכנתא 700,000 באמצע החיים. - הייתם לוקחים?סודית
רוצים להרחיב משפחה בעז"ה... לצורך זהסודית
אין ספק דילמה קלאסיתAri1984
שיהיה לכם בהצלחה בכל דרך שתבחרו.
איני יודעת את הפרטים הפיננסים שלכם, אבל נסו לחשוב האם אתם עומדים בכלל אצבע שהוא החזר משכנתא של 25% מההכנסה נטו שלכם?
מאוד קשה להחליט האם ההבדל של 200K שווה את השינוי בדירה, נסו לחשוב האם ההבדל בין הדירות שווה את הפער, לפי מה שכתבת, נראה שאתם חושבים שכן.
בהצלחה.
הבנק אמר אפשר עד שליש וזה מה שמלחיץ אותיסודית
רק הקב"ה יודע מה בעתיד.
כולם קופצים למים ושוחים?
חוץ מזה אני אוהבת לשפץ לפי טעמינו ואם מהדקים אז א"א.
אני כמוךAri1984
אני מחושבת והולכת על המצב היותר סולידי, אבל אני יודעת שלפעמים זה לא הפיתרון הנכון.
באמת דילמה אמיתית, צר לי שאני לא מצליחה לעזור בצורה ברורה.
את כן עזרת לי 💛סודית
תודה יקירה ומאחלת לכם שתעמדו בהAri1984
אתם נשמעים לי רציונלים ומקבלים החלטות שקולות.
גם כשקופצים למים-+mp8
תמיד קוסם לחשוב על בית גדול ועל שיפוץ החלומות- אבל לחיות אחר כך עשר שנים בלי אוויר כלכלי ובתחושת מחנק תמידית- לא בטוח שיאפשר לכם ממש להנות מכל זה...
אנחנו בעיר.. מי מעז לחלום פה על ביתסודית
17 במקרה הפחות טוב
מציע לפנות ליועץ משכנתאות חיצוני מהבנקמר שוקו
אבל גם אם נשכיר זה זמני, לא?סודית
לא בהכרחמר שוקו
בעיקר מיקום וביקוש
מכיר אנשים שמשלמים משכנתא באזור ה2500 ומקבל שכ"ד למעלה מ4.5
ואפשר להמשיך להשכיר נכס נוסף ו/או להתקשם לדירה שניה
לא הבנתי. אם מוכרים וקונים אז יש רק מקום אחד לגור בוסודית
יכולה להמליץ על אחד טוב בפרטיפיג'מה
השאלה היא ההחזר החודשי.משוטט
צריך לבדוק כמה החזר חודשי מדובר על שני הסכומים ואם אתם יכולים לעמוד בו.
בסופו של דבר משכנתא זה מלחיץ כי זה נשמע המון וזה צעד גדול אבל הכל מתחיל ונגמר ביכולת ההחזר החודשי.
וזה כמובן לא משנה מה הבנק מסכים לתת כי הוא לא לוקח בחשבון את כל ההוצאות שלכם אלא מתעסק עם סטטיסטיקות כלליות בלבד.
כלל האצבע הוא על ההחזר החודשי?סודית
ההחזר החודשי הוא הכסף הפנוי שאפשר להחזירדור רביעי
זה לא הולך לפי מוצא חן או "כדאי להתאמץ" אלא לפי מה שיש. אתם יכולים להחליט שהוצאות חודשיות מסויימות תוותרו, ואז ההחזר החודשי יכול לגדול. אבל זה ויתור לעשר שנים לפי מה שכתבת.
אני אסביר את ההיגיון של "כלל האצבע"Ari1984
הוא מנסה להתחשב עד כמה "שניתן לחזות 10 שנים קדימה" מאחלת לזוג שהמצב שלהם רק יצמח וישתפר, אבל אי אפשר לדעת, אולי מחליפים מקום עבודה? אולי צריכים להחליף רכב? וכו'.
יש הוצאות שמגיעות ולכן כדי שבטווח הארוך הם יוכלו לעמוד בזה, מומלץ לא "למתוח" את הגבול והשאלה תמיד "כמה זה למתוח..." אז לא מעט כלכלנים (אני רחוקה מזה) ממליצים על 25%-30%.
^^^פאז
אם לפי הבנק יש לכם אפשרות להחזיר משכנתא של 700000 ב10 שנים זה אומר שמצבכם יחסית טוב
ואם תרצו תוכלו גם לפרוס אותה ליותר שנים וזה יהיה יותר פשוט.
האם הדירה היקרה יותר שווה עבורכם עוד 200000?
שאלה שתשאלו את הצמכם כשיש לכם יתרונות מול חסרונות
(ואחד מהם זה כמובן גובה ההחזר החודשי... )
תודה על התגובה, פאז. תוכלי לקרוא בבקשה?סודית
700000 זה מתיחה מקסימלית *עכשיו*.
חוץ מזה, הבנק מה אכפת לו. הוא יודע שאם קשה, אפשר לפרוס מחדש למשך יותר זמן אבל אז אנחנו נפסיד.
ככל שאני חושבת יותר כך ברור לי שהכיוון צריך להיות הסתפקות ב500000.
לא יכולה עם המתח הזה. אז איך?
כנראה דירה יותר גדולה בבניין ישן יותר?
ראינו כזאת, אבל קשה להאמין שלא תהיה צניחת ערך. הבניין שמור והדירה יפה.ועיקר האטרקציה זה המיקום המאד שקט מאד במרכז קרוב לגנים בתי ספר וכו'
ומה נעשה אם העירייה תחליט לפנות ולבנות?
ראינו שברחוב ליד, היא כבר עושה את זה לבניין צעיר יותר.. "שלנו" מסתתר בין עצים למזלו.
נראה לי הבניין בן 50?. זה סגנון בנייה כזה. בנו אותו באהבה, רואים שהמדינה הייתה צעירה ורעננה.. יש רק 2 שכנים בכל קומה, לא חשבו אז שיחסר מ"ר.. בנו ברוחב לב..והיה לו מזל מבחינת השכנים. הופתענו מחדר המדרגות הנקי המבהיק. אנחנו ממש לא יודעים מה לעשות. אבל אם נקנה כזה גודל חדש- אנחנו עובדים בשביל הבנק עד הפנסיה. לא בא לי.
המחירים בעיר עולים ועולים, חשבנו שעזבנו את המרכז, ומסתבר שאנחנו המרכז החדש...
תראיפאז
אם עכשיו אתם שוכרים בלדוגמא 3000 לחודש ועומדים בזה, וגם צפויים לשלם ככה ויותר (כי המחירים לצערנו נוהגים לעלות..) במשך השנים,
סביר להניח שהחישוב שלכם של הכנסות לעומת הוצאות כן צריכות לכלול הוצאה מעין זו על משכנתא (עם יתרון חשוב שהבית נשאר שלכם גם אח"כ.).
בהחלט לא חושבת שכדאי ללכת על משהו שיעמיד אתכם במצב קשה לאורך שנים, של חיים במחנק, וגם- אתם יודעים מה הצפי והכיוון והיכולות שלכם
מכל האספקטים שקשורים;
הרחבת המשפחה, קידום בעבודה, הוספה או הורדה של שעות עבודה.
כן כדאי לדאוג לא להיות על השקל בצורה שכל דבר קטן ח"ו ממוטט אתכם.
ולכן כן הייתי שוקלת לפרוס את המשכנתא נניח ל15 שנה ולחיות יותר בנחת.
15 שנה במ6בנים של משכנתא (ובהנחה שאתם לא מבוגרים מאד) זה עדיין נחמד.
לפרוע מוקדם אפשרי בד"כ.
חשוב לדעתי להתייעץ עם יועץ משכנתאות.
גם כדי לפרוס באזניו את השיקולים שלכם ולהבין מה האפשרויות,
וגם כדי שתמהיל המשכנתא יתחשב במקודות הללו.
לדוגמא- מכירה משפחה שרצו למחזר משכנתא אחרי כ15 מתוך 20 שנה, ולא היה להם משתלם כי המשכנתא שלהם היתה בנויה בצורה שרוב מה ששילמו היה הריביות ולא הקרן...
לגבי לפנות ולבנות- לא עושים דבר כזה בלי לתת דיור חילופי למיטב ידיעתי,
והוא בד"כ יוצא משתלם... אז בקטע הזה פחות הייתי דואגת.
נראה לי שמה שכדרי לעשות זה בירור או אפילו פגישה ח"פ עם יועץ משכנתאות שיעזור לכם להבין מי נגד מה,
ואז לשבת עם יתרונות וחסרונות לכל אחת מהדירות כשיש לכם נתונים מוצקים יותר ומשם להחליט.
שבע"ה יהיו החלטות טובות!!
עדיף לרווח קצת את השניםנפשי תערוג
זה הרבה.
אלא אם כן אתם בעבודה קבועה כבר כמה שנים ומכניסים לפחות 15 נטו וגם אז הייתי ממליץ להשאיר 30-40 אלף ליום צרה לפחות!
נסו לרווח את זה ל15 שנים וזה יהיה קל בהרבה
חשבנו גם על זהסודית
אבל אז מגיעות בעז"ה חתונות של הילדים, לא?
מתי כבר מגיע המשיח
במקבילפאז
בדיוק!נפשי תערוג
לעומת זאת, מספיק חודש אחד לא להצליח לשלם משכנתא כדי לזעזע את המערכת
תוך חודשים בודדים יכולים להכנס לסחרור
תודה מקרב 💛סודית
אלא אם כן מחר תהיה הפתעה. הולכים לראות פרוייקט שקיבל היתר בניה לתמ"א 38 פינוי בינוי. לפי מה שראינו 6 דירות כבר נקנו. מה זה אומר באמת? בניין מימי מתושלח בציפוי בצק סוכר? למה המחיר זול יחסית?
אה.. ראינו את תאריכי העסקה.. הכל בסדר- זה יקרסודית
תמ"א זה באמת חיזוק? איך הקונים יכולים לדעת?
ממש מפנים ובונים?פאז
מה יהיה אחכ? בדכ דירות יותר גדולות, תוספת של מעלית ולפעמים גם מרפסת.
מניחה שכשתגיעו יראו לכם את כל הפרטים והתכניות... חשוב לראות כמה זמן לוקח, מתי מתחילים את העבודות ושהתאריכים מגובים בקנסות או תשלומים כלשהם במידה ויש עיכובים. (זה כבר תפקיד של עו"ד בחוזה- לא יודעת אם עושים בזה מישהו לכל הבניין
או שכל אחד בנפרד. בכל מקרה מכירה אחד תותח אם בא לך).
שאלה מעולהסודית
אנחנו לא נגור בתוך אתר בניה. תודה שאמרת לי. יש לנו עורך דין מצויין רק הדירה טרם נמצאה.
🌷 תודה על כל ההסברים הסבלניים 🌷
פינוי בינוי יקח שניםאניוהוא
לא תמיד אפשר לעמוד בשני התשלומים.
ירדנו מזה. מדובר בפרויקט ענקסודית
זה קורה הרבה פעמים...אניוהוא
כנראהפאז
חשבון נאמנות זה דבר די בטוח השאלה בעיקר כמה רוצים בשביל זה
ומה המטרה שלכם בקניית דירה.
אםאתם מחפשים משהו לטווח הקרוב כנראה שזה לא רלוונטי...
הם רוצים יותר ממה שאנחנו יכולים לשלםסודית
אומנם ניסיונינו בבניה מתמצא בלגו,
אבל לא, זה לא
את צודקת שזה לטווח רחוק. אין להם שום לו"ז
והבנק שאמור ללות את הפרויקט אז לא, הא לא מלווה.
הקרן הכי נאמנה עלינו, בינתיים, היא החשבון שלנו..
אנשים טובים,
יש דירות שנמכרות ללא מתווכים???
איהן?
אז ותרו באמת...פאז
יד 2, קבוצות פייסבוק ייעודיות, יש מקומות שגם תולים בהם מודעות ואפשר לחםש
הסתובבו באזור שאתם רוצים לקנות ותחפשו שלטים על בתים.אניוהוא
תודה לכם. נבדוק כמו שהצעתם.סודית
המצב כאן שאנשים מסתובבים ותוחבים פתקים בתיבות דואר " אם אתה רוצה למכור תתקשר אלי", גם בתיבה שלנו שמו הרבה פעמים... הזוי, נראה לי שנאמץ את השיטה..
והתחלנו קצת להדק חגורות, גם בלי משכנתא על הראש. לפחות צחקנו קצת.. אם הבנק כל כך אופטימי לגבינו, נשמח לראות את זה קורה. כן? הבנק בטוח שאנחנו חוסכים עכשיו 65k לפחות בשנה? אדרבא ואדרבא
הפתקים האלה לדעתי הם תיווך.אניוהוא
יתכן, זה לא מונע מלהשתמש בשיטהסודית
אני לא יודע אם מתקשרים.אניוהוא
אני הייתי חושב שזה מישהו נואש שאפשר 'לתקוע' לו מחיר....
(אני לא הייתי עושה את זה, אבל לא כולם כאלה....)
בדיוק. תשמרו את הכסף אצלכם עד התוכנית המתאימהחללית
את הרי יודעת מה הבנק עושה עם כל הכסף שלו? משקיע אותו כמובן ונהנה מתשואות מטורפות והגדלת הסכום ההתחלתי פי עשרת מונים. אז למה שאנחנו לא נעשה זאת לכסף שלנו לבד? למה שנשמור אותו מעלה אבק באיזו תוכנית חיסכון ללא תשואה והבנק יהנה ממנו במקומנו? למה שנשלם משכנתא עם ריבית במקום לנסות לקחת את ההון הזה, להשקיע אותו ולייצר משכנתא פחותה בהרבה?
תנסו לבדוק השקעה בדירות בפריפריה, התשואה שם הרבה יותר טובה. תגדילו את ההון, ותרכשו בהמשך בית לבד.
זה מה שאני הייתי עושה..
אבל אם אתם רוצים כרגע לקנות עם משכנתא, תתייעצו, תשלמו לאיש מקצוע- אחד עם המלצות והוכחות בשטח. מאנשים שאתם מכירים שיש להם 'חשבונית' של הצלחה איתו ובעזרתו בע"ה תמצאו את העסקה המשתלמת ביותר..
אנשים מרגישים יותר בטוחים כשהם קונים נכסאניוהוא
שוקלים לקנות דירה קטנהסודית
שמעתם פעם על התופעה של דירות יד שניה שיקרות מיד ראשונה?
אז אנחנו נתקלנו בה.
עכשיו אנחנו מבינים שזה אמיתי ומבינים את הסיבה... ובכל זאת- זה נכון לנו כמשפחה.
ביקשנו מהבנק פגישות עם יועצים מטעמם ובמקביל - לפי עצתכם-יעוץ חיצוני.
לומדים את הנתונים טוב יותר.
מחפשים יותר בנחת, חללית יקרה, ובינתיים חשבנו איך נחסוך בתקופה הקרובה. בתפילה שהנכס המתאים ימצא בשעה טובה ומוצלחת.
התופעה קשורה במיקום. והיא לא חדשהכותבת המחקר
עכשיו את מבינה את התמ"א?כותבת המחקר
לכן הם מכרו הרבה דירות.
זה לא נשמע מלהיב התיאור ההנדסי, אבל כנראה בכל זאת הוא אפשרי, אם כי לכם הפרויקט לא מתאים.
אבל אם אתם נעולים על המיקום (בדרך כלל יש לזה סיבנ טובה) אז תתייעצו עם מישהו וותיק מאד בעיר שלכם- יהיה לו מידע על הבתים שאתם רואים, וזה יעזור מבחינת התשתית.
וגם - אין ברירה- אל תפסלו את האופציה של המתווכים.
זה המקצוע שלהם. ובאיזורים כאלו הם כנראה מכירים לא מעט בעלי בתים ויניחו את היד על דירות טובות. שווה לחסוך ולשלם למתווך טוב תמורת המידע שיש לו. יש להם דירות שלא מפורסמות, תמצאו אחד הגון... שיהיה לכם שליח טוב.
אנחנו יכולים לסמוך על יועץ פנסיוני של הבנק?סודית
מומלץ מאד.
רוצים לאחד
תשמעו מה שיש לו להגידכותבת המחקר
כדאי לך לבדוק עם מפה.
יכול להיות שבגבולות המחיר יהיה יותר נמוך.
רעיון טוב. תודהסודית
סודיתכותבת המחקר
עכשיו אני חושבת, שתרפי מהנושא לפחות עד שיתברר סופו של שרשור ה"הצקה". כמו שאת מבינה, זה לא היה בדיוק "התקף התעמרות". תני לעצמכם זמן עד שהתמונה תתבהר.
זה רעיון טוב להכנס לתקופת חיסכון, מכל הבחינות.
התקופה תאפשר לכם גם להחליט על גובה המשכנתא.
יקירתי תחזקי את הבית שלכם נפשית.
הגשמיות תגיע בעיתה.
בינתיים תראי איך את מסתדרת עם פחות שעות עוזרת.
תצליחו.
הכל רגועסודית
זה ממש לא נכון מה שכתבת עח הבנקים..עובד
בנק יכול להשקיע רק סכומים שיושבים אצלו בחסכונות וכד' לפי אורך התקופה שהפקידו אותם-
יש על הבנקים גם פיקוח של בנק ישראל, וצריך לשים רזרבה על כל סכום קיים, בקיצור-התיאור הזה רחוק מהמציאות, והמצב מורכב בהרבה-
החשיבה לתת כמה שנים מנוחה, למטרה חדשה, נכונהרפואה שלמה
בעיני להרחיב, זה אומר לקחת אחריות גם כשהילדים גדלים. אז "להפטר תוך 10 שנים" מחייב ללוות סכום יותר קטן.
ובעניין גיל הבניין, אם הבנייה כזו, ש50 שנה אחר כך חדר מדרגות מבהיק, אז בנו אותו כמו שצריך. בתל אביב 50 זה צעיר

הוחלט לראות עוד דירות שהתוספת הנדרשתסודית
יש שכונה אחרת, שכנראה שם יפגש הרצוי עם המצוי..
תודה לכולם.
יועץ משכנתאאניוהוא
ולקראת תקופת החתונות בע'ה התשלום החודשי ירד.
(גילוי נאות הכותב מתעסק בעיות משכנתא.)
בלתק אני גם מהלחוצותrivki
לפני שלקחנו, עשיתי חישוב של הוצאות חודשיות כולל משכנתא, לקחתי עוד מרווח נשימה, וראיתי שאנחנו עומדים ב זה. רק אז חתמתי.
חשוב מאוד שזה רק ל10 שנים, ככה ההחזר הרבה יותר קטן, וגם אנחנו לא נהיה צעירים יותר עוד 20 שנה...
תודה רבקי 💚 שפרת את הרגשתיסודית
רבקימר שוקו
תשלום משכנתאות מתרחש בשלושה ערוצים.
ריבית קבועה זה בדרכ הערוץ הכי יקר.
הערוץ הכי זול זה ערוץ הפריים.
את יכולה לשים בערוץ הפריים עד 1/3 מהחוב
מה שאומר שאת יכולה לשלם פחות ריבית על המשכנתא ולקצר את זמן המשכנתא משמעותית.
בדרכ ככל שהמשכנתא יותר קצרה בזמן, כך היא יותר זולה מבחינת הריבית.
גילוי נאות, לא מזמן בדקתי את מצב המשכנתא שלי. שהיא ע"ס 300000 שאחרי יותר מ6 שנים שבהם שילמתי למעלה מ160000 במצטבר רק קצת יותר מחצי הלכה לכסות את הקרן והקצת פחות מחצי הלך על הריבית(הגנים המרוקאים באו לידי ביטוי רב באותו רגע..)
עכשיו אני ממחזר ומקצר ל6 שנים במקום 12.
לסיכום: יש לך אפשרות לחסוך הרבה מאוד כסף כדאי לעשות בירור.
חשוב לזכור ! ! בנק זה חנות שמוכרת כסף! האינטרס שלהם זה להרוויח ! ! הם לא יספרו לך בחיים איך את באמת יכולה לחסוך. כדאי יועץ משכנתאות חיצוני
^^חללית
מסכימה מאד.
בבקשה אל תקחו את כל מה שהבנק אומר כ-אומים ותומים. יש תוכניות חלופיות יותר שוות לאזרח הממוצע.
זה קורה הרבה- שבשמך שנים, אדם יכול להחזיר רק את הריבית על המשכנתא ועדיין לא את סכום ההלוואה עצמו. ככה יוצא שהיה עדיף כבר לגור בשכירות, להשקיע את ההון שהיה לכם בנדל"ן א כל השקעה אחרת, לצבור כסף ולקנות דירה כמעט ללא משכנתא..
מר שוקו וחללית! הדהמתם אותנו! נבדוק טוב טובסודית
חלליתסודית
ועדיין עם דמי השכירות זה יוצא פחות כסף?????
עד כדי כך הריביות גבוהות???
אז אולי אנחנו צריכים לשנות כיוון לגמרי?
מה שאני מייעצתחללית
זה פשוט לבדוק אפשרויות שונות.
יש מצב שהתוכנית הנוכחית שלכם היא באמת הכי מתאימה לכם. למטרות, הרצונות וההעדפות שלכם. אבל יש מצב שיש תוכנית שהיא שווה יותר, מתגמלת יותר ואולי מתאימה יותר לצרכיכם. לא תדעו אם לא תבררו ותתייעצו.. ועדיף עם מישהו חיצוני לבנק. לבנק יש אינטרס..
אני לא מומחית, אבל די בדקתי ועדיין בודקת ולומדת את הנושא מכל הכיוונים.. והגעתי להרבה מסקנות אבל בעיקר לזה, שמה שפעם עבד להורים שלנו (משכורות יציבות, לקיחת משכנתא וחסכון ללא תנופה..) פחות עובד לנו.. בטח עם המחירים שיש היום בשוק הנדל"ן ועם ההוצאות הרבות שמשפחה ממוצעת מתמודדת איתן..
לעניות דעתי, ממש אל תשנו כיוון. ואל תשללו כלום בינתיים. פשוט תבדקו עם ראש פתוח והרבה אחריות כמובן. כי היום, באמת שהאפשרויות שונות ומגוונות יותר ממה שהבנק מציע..
יש את אתר הסולידית, יש את הסרטונים שאלון גל פרסם לא מזמן בפייסבוק, יש גם כמה בחו"ל שמסבירים איך אפשר לייצר משכורת שלישית עם הון התחלתי וכדומה.. תתחילו לבדוק במקביל לתוכנית הנוכחית שלכם ואולי תופתעו ותשנו אותה ואולי רק תלמדו דברים חדשים..
בהצלחה!!! ורק רווח ושפע לכל עמ"י!
אתם חייביםפאז
זו החלטה משמעותית, בזה- אל תחסכו.
תפגשו עם יועץ כלכלי ולמשכנתאות ותעשו איתו סדר.
כדאי לבוא עם אופציות מסודרות שיש לכם.
(לדוג- אפשרות לחיות בשכירות ולקנות נכס אחר- בכמה.
בכמה התמא 38
בכמה הדירות האחרות)
תראו מה המחיר ומה תקבלו עבור כל דבר ותראו מה נכון עבורכם.
כך נעשה. תודה על כל המידע שנתתםסודית
סודית. אם תמ"א בעסק את חייבתרפואה שלמה
זה הרבה יותר מסובך מבניה רגילה
וכמובן שאין את הביטחון שיש בדירה יד שניה- שהתוצר כבר כאן (אם כן ישן).
יכול להיות שעורך הדין שלך ימליץ לא להתעסק עם התמ"א. ואז האפשרויות מול יועץ ההשקעות מצטמצמות.
הכי חשוב שהכסף שתשקיעו יהיה כמה שיותר בטוח.
אתם מתאמצים כל כך אז שלא ישחקו בחיים שלכם.
גילוי נאות אצלנו דברו חלקלקות והבטיחו הרים וגבעות אולם מהנדס חיצוני הזהיר שהבניין הקיים יקרוס אם הם יבצעו את החלומות שלהם. לפני איש המקצוע שיסביר לך מה כדאי לעשות עם הכסף תמצאי עורך דין מהשורה הראשונה
עו"ד שלנו כבר אמר שתמ"א זה הימורסודית
מעדיפה ישן שקיים על יצוב חלומות בחלומות..
יקירי רגוע (שרשור אחר שפתחתי,, ב"ה הסתדר טוב),
אז נחשוב.
זה קורה בגלל שרוב המשכנתא שלך היתה צמודה מדד.אניוהוא
סמך על אדם קרוב אלי שסמך על הרו"ח שלומר שוקו
עכשיו אני באמצע מיחזור למסלול הרבה יותר נוח וחסכוני. והכי חשוב אנייודע בדיוק על מה אני משלם כמה ואיך
אדם שלא מבין במשכנתא ממש - גורם לשלם הרבה.אניוהוא
בזמנו לא ידעתי על כךמר שוקו
אולי לא הבהרתי את עצמי....rivki
אבל אני יודעת בודאות מה הסכום הסופי הסה'כ שאני חייבת לבנק. והתשלום החודשי אף פעם לא יעלה...
הסכום הסופי לא כזה גבוה, כי המשכנתא רק ל10 שנים.
לא יודעת אם זה נכון כלכלית, אבל נפשית זה מתאים לנו
זה ריבית נחמדה מאוד למשכנתא קבועהnick
ורעיון לא רע בכלל להרבה אנשים שזה מתאים להם
נפשית זה בהחלט יותר רגוע.אניוהוא
לגבי מוכן - אני מביןnick
לגבי יכול - אוי ואבוי אם אתה לא יכול לשלם ריבית כזאת, ובונה על כך שהריבית המשתנה שלך לעולם לא תשתנה.
כעת לא יכול, בעתיד בע'ה יוכל.אניוהוא
אם אתה מתרגז על זה ששלמת יותר ריבית ופחות קרןnick
זה בסך הכל אומר שאתה לא מבין את התחום כלל, וטוב עשית שלקחת יועץ.
אם היית חושב על זה קצת, היית מבין שזה הכרחי לחלוטין, ואין שום דרך אחרת לחשב את הריבית, בהנחה שמדובר בהלוואה בריבית, ולא בגמ"ח או הלוואה ללא ריבית אחרת.
אתם משתדרגים כדי להרחיב את המשפחהnick
רק שלא יצא שהשגתם את המטרה ההפוכה...
משכנתא של 700K ב 10 שנים זה החזר חודשי לא קטן, כ 6500 בחודש.
במצב כזה אתם עלולים להפוך לתלותיים מאוד במצב הקיים - במקומות העבודה, מספר השעות וכו
כל דבר לא מתוכנן עלול להפיל אתכם לקרשים, או לגרום לכם לעבוד קשה מדי על חשבון הילדים, שכמו שאמרת, הבית הזה בשבילם.
בכלל, כל הרעיון של לרכוש קודם על הנכסים(שעולים לנו כסף כל חודש) ואחר כך להתרחב הוא מוטעה.
מה שנכון הוא לקחת מה שצריך היום(או בשנים המאוד קרובות) וכשיהיה צורך להתרחב. בינתיים לחסוך את כל העודפים.
למה לך לשלם משכנתא, ארנונה, הסקה\מיזוג, בלאי ועוד על בית גדול מכפי מידותייך?
ניק- המחירים כל הזמן עוליםסודית
החלטנו בשלושת השבועות לא להמשיך לחפש. הודענו למתווך.
מחכים גם לראות מה קורה עם השמועות על הבוס (שרשור אחר).
אם המחירים לא היו עולים היינו חוסכים בנחת עוד שנה ובודקים שוב - החשד הוא שגם אם נחסוך בקצב שכתבת, המחירים יעלו יותר. עד 5% עליה מדאיר אותנו הערך כמו עכשיו. מה דעתך צפי בשנה קרובה. באמת המחירים התייצבו או שהשר כחלון מייצר תדמית?
לא מבין.. כתבת שאת לא רוצה את הדירה הזולה כי המחיר שלה ירדnick
אז לי אין כדור בדולח, אז אני לא יודע אם המחירים יעלו או ירדו.
לו היה לי כדור בדולח, והיה מובטח לי שהמחירים יעלו, הייתי רץ לבנק היום, לוקח הלוואה של כמה שיותר שייתנו לי, ורוכש נדל"ן.
שימי לב לכמות ההימורים שאת לוקחת על סמך הניחוש הזה.
את לוקחת כסף שאינו שלך, ואת לא באמת יודעת אם תוכלי להחזירו. את הולכת על, מה שנקרא "משכנתא קומנדו" ומקבעת החזר גדול.
תרחיש של עליית ריבית - יכאיב לכם מאוד, ההחזר יגדל.
תרחיש של פיטורין ל"ע, או שאר מקרים לא צפויים, יכניס אתכם לבור כלכלי ענק תוך חודשים בודדים.
מה כן בטוח? שתשלמו יותר על החזקת הבית. ואל תאמיני לשום דבר שכחלון אומר. גם הוא לא באמת יודע מה יקרה, בדיוק כמוני וכמוך.
צחקתי על כדור הבדולחסודית
ריבקי לקחה משכנתא בריבית קבועה.
ב"ה נראה שרווח והצלה בדרך ולא פיטורין. אבל נחכה ל"התבהרות התמונה".
העיקר שיקירי במצב רוח טוב
לדעתי, צריך להתנהל בצורה ממוצעתאניוהוא
מה יהיה? אף אחד לא יודע.
אבל זה לא השיקול לדעתי.
יש יכולת? יש מקום? יש דירה? קונים.
למה? בשביל השקט הנפשי.
מה לא עושים?
לא לוקחים החזר חודשי שהוא בגבול קצה היכולת.
לדוג' משפחה שמרוויחה 20 אש'ח בחודש והבנק יאשר להם החזר של 6500
אבל הם מוציאים כל חודש בדיוק 13500
זה נראה אוטופי,
אבל זה סיכון.
לוקחים במצב כזה החזר של 5000,
אם אפשר חוסכים את ה1500 ומדי פעם ממחזרים חלקים מהמשכנתא,
אבל לא מותחים את החבל עד הקצה. זה מסוכן.
הבנתי. תודה רבה על ההסברסודית
תודה רבה על ההסברים המפורטים.
לקחת 700,000 זה לא הרבה. זה רק קצת מעל הממוצע במשקאניוהוא
לכן, לא הייתי חושש שמסום כזה - בתנאי שאפשר להחזיר סכום הגיוני שמתאים למשפחה שלכם, ולא דווקא להתחייב לזמן קצר מאד
לא הבנתי משהוג'ינג'ר
בדכ התחשיב הוא שעל כל שקל מחזירים כמעט שניים, לא?
פחות שנים- פחות ריבית+mp8
אבל עד כדי כך? עדיין נראה נמוך מדי..ג'ינג'ר
אכן...+mp8
6759 בחודש למדקדקיםnick
איך?ג'ינג'ר
זו גם ריבית מאוד נמוכה עד בלתי מסתברת...
אם על כל שקל מחזירים כשקל וחצי
ההחזר החודשי אמור להיות קרוב ל 9000 שח ל 10 שנים
אתה לא יכול להקשות מכלל אצבע לחישוב מדויקnick
קודם כל זו את ולא אתהג'ינג'ר
וסתם ככה לא היה ככ נעים לקרוא את ההודעה שלך. אני לא בעלת מקצוע בתחום או משהו ואם עשית תחשיב ככ מדוקדק אולי תוכל פשוט להסביר איך זה..
תכניסי את הנתוניםנפשי תערוג
טוב יצא לי 7596ג'ינג'ר
ותודה!
הריביות ל10 שניםנפשי תערוג
משוקלל פריים משתנה וקבועה
שזה הרבה פחות מ7500
נכון. בערך 7k לחודשסודית
סליחה ומחילהnick
במחשבון משכנתא זה פשוט מאוד.
בגדול החישוב הוא שבכל שנה משלמים את הריבית על הכסף שעדיין של הבנק, והיתרה מקזזת את הקרן.
ליתר דיוק, החישוב מתבצע ברמה החודשית. כלומר, כל חודש 3%/12 זה הסכום שישולם לבנק כריבית, והשאר יקזז את הקרן.
מקווה שזה עוזר
כתבנו בערךאניוהוא
לא ממשnick
זה ממש. אני לא ראיתי משכנתא שבהגדרה היא כל שקל שווה שנייםאניוהוא
אם זה שקל וחציג'ינג'ר
במשכנתא של 25-30 שנה זה שקל וחציאניוהוא
אני לא יודע מאיפה המידע שלכם.אניוהוא
לאחרונה עשיתי משכנתא ל30 שנה שההחזר היה 1.44 לכל שקל.
תוכללפרט את הריביות?נפשי תערוג
נשמע טוב
מצטער. לא.אניוהוא
ב. לא כל מה שמתאים לפלוני מתאים לאלמוני
המשכנתא צמודה?נפשי תערוג
חלק קטן אכן צמודאניוהוא
צחוקיםנפשי תערוג
ולא לקחנו צמוד
ולקחנו רק 25% בפריים כדי למזער סיכונים
אניוהוא
היה שם משפחה שהבנק לא נתנו להם ריביות כ'כ טובות. וב'ה הצלחנו להגיע לזה.
הסוד כמו כל דברנפשי תערוג
גם שהוא אומר שהוא לא יכול
הוא משקר
עצוב מאוד
אין הבדל משמעותי מאשר בבאסטה בשוק
נכון.אניוהוא
משפיע על זה קביעות בעבודה, עו'ש תקין, חזרה של צ'קים או תשלום משכנתא קודמת,
וגם הנכס יכול להשפיע. קומה 4 בלי מעלית זה נכס שיותר קשה למכור אם הבנק יצטרך ועוד גורמים
אז לזה הבנק התכוון כשהוא אמר שהוא יכול "לעשות משהו"סודית
לגבי משכנתא קומדורפואה שלמה
בחלק מהמקצועות בעיות צפויות לצוץ סביב גיל 45. ואז המחשבה לסיים עם זה קודם נכונה. כן לקחת מרווח נשימה וכן להקטין את היקף ההלוואה אבל תלוי בסוג העבודה אם כדי לפרוס יותר.
תיקון: קומנדורפואה שלמה
חברה טובה ואהובה שלי החליטה להרחיב את המשפחה עם אימוץ (יש לה בן ובת ומסוכן לה ללדת). ולמטרה הזו היא ובעלה לקחו משכנתא על המשכנתא שכבר היו חייבים ועברו לדירה באמת יפה, בניה מודרנית, שיפצו מהמם.
ואז נחתה עליה הבשורה שמאחדים שתי מחלקות בעבודה שלה והיא- שמקבלת תוספת ניהול- בסיכון לאבד את התוספת המאד משמעותית הזו.
ואז התחיל דופק מהיר מרוב לחץ, וחודש אחרי כבר הפרעות קצב לא פשוטות, ומסתבר שיש לה תורשה כזו, ואני רואה ושומעת ומצטערת ולא יודעת מה לאמר לה..
קשה לה לתפקד בעבודה ועבר רואים את זה, והמשכנתא היא ענקית ולשנים קדימה. עניין האימוץ ירד מהפרק. בקיצור- אם לווים- אז ממש את המינימום. ואם אתם עושים ניסיון חיסכון חצי שנה , ומחכים לראות מה קורה עם העבודה של בעלך זה זהיר ונכון.
יהיו דירות נחמדות גם בעוד חצי שנה, על כל שקל שלווית תחזירי כמעט שניים, אז חיסכון של חצי שנה הוא בעצם כפול.
תודהסודית
הוא לא במשרה ניהולית.
בכל אופן מצטערת על החברה שלך שתצליח לצאת מזה
את צריכה להבין שצרות לא משוכפלות בצורה מדויקת מאדם לאדםnick
ונכון להשאיר לפחות מעט מרווח נשימה.
לגבי מה ש @רפואה שלמה כתב על המשכנתא קומנדו - כל הלך המחשבה הוא שגוי. זה שאני מרוויח היום הרבה ומחר פחות, לא אומר שאני צריך להוציא את כל ההוצאות היום, אלא שכדאי לי לשמור למחר.
*אין חובה* להוציא את כל מה שמכניסים.
פורסים את המשכנתא רחוק יחסית ליכולת, ובע"ה מחסלים חלקים ממנה מוקדם מהדרוש. פשוט, ועם פחות סיכונים.
כמו שאני כתבתי למעלהאניוהוא
אני התכוונתי לעובדי הייטקרפואה שלמה
וכן- יש להם חלון להכנסות גבוהות שצריך לנצל אותו. לא עניתי לסודית דווקא.
מה הטעם למרוח משכנתא שנים קדימה להגדיל את ההחזר אם הטופ של ההכנסות במקצוע כזה הוא בשנים האלה.
למחזר זה יופי- אבל האם הבנק "יוותר" על כסף שהתחייבת? או שהוא רק יקבל אותו ברצון מוקדם יותר.
זה תלוי כמובן במסלול המשכנתא אבל בוא נודה: מי שיכול כלכלית לסיים תוך 10 שנים ויש לו עודפי ביטחון **משמעותיים** - מה הוא מרוויח מהפריסה?
הבנתי את כוונתךnick
ואין לי בעיה עם אסטרטגיה כזו, רק צריך לקחת בחשבון גם תרחיש שהוא פחות מאידיאלי. לראות שהוא לא יביא לקריסה.
כוונתך ל"ע לפיטוריןרפואה שלמה
בד'כ לא כדאי לקחת את כספי הפיצוייםאניוהוא
אנחנו לא עובדי הייטקסודית
זה לא כל כך פשוט, השעות הנוספות שלי די משתנות מחודש לחודש. עכשיו עוקבים במדויק- עזרתם מאד. תודה!!!
בכל מקרה כדאי להשאיר קצת כסף בצדנפשי תערוג
בחלק מהבנקים, יש אפשרות לבקש חודש או כמה חאניוהוא
ואז הוא שהם יאריכו את משך ההלוואה או יחולקו לכל התקופה וההחזר החודשי יגדל קצת
^^^פאז
כמובן כדאי לראות שנכנסים למסלול שגם חריגה ממנו לא תעלה במחירים כבדים מדי.
אבל לא אלמן ישראל... יש ביטוחים, יש הקפאה, אפשר לפרוס שוב את המשכנתא ואפילו למכור את הדירה במקרה הצורך...
לגבי היחס לתשלום - הוא נכון אך ורק למי שלא לוקח יועץ משכנתא.אניוהוא
ואוו ואוו, עצרו!בלדרית
זו אמנם ההחלטה שלכם אך אני ממליצה לדחות אותה לזמן שהשוק יתייצב ויראה מה קורה. ולא בלחץ כי אין למחירים לאן לעלות! כך שכרגע אנחנו או נשארים על אותו הסכום או יורדים למטה. בררתם על מחיר למשתכן? הוא גם לא מציאה אבל זה אופציה עדיפה ללחוצי דיור שעלולים לעשות טעויות משנות חיים. בהצלחה.
כתבתי שנצטרך כמה חודשים כדי להחליטסודית
לקחנו בחשבון את כל מה שכתבת. לא חתומים על אף עסקה. ואם הריבית תעלה זה הזמן לקחת בריבית קבועה כמו רבקי
בלדרית מנסה להגיד לךכותבת המחקר
חבל לקחת משכנתא ענקית ואחרי חצי שנה מחיר הדירה יפול במאה אלף שקל. בעצמך כתבת שהדירות ישנות מאד אז הן אמורות לרדת. אלא אם המיקום הוא כזה שהבועה תשאר בו.
אבל אתם לא קונים מול הכותל
... אז כנראה ישפיע גם על הבועה שלכם. הרעיון לחסוך על יבש ולחשב במדויק הוא רעיון טוב מאד.
עצם הנכונות של הבנק לתת יותר ממה שאת חושבת שאפשר להחזיר הוא תמוה, לא?
תמוה? מבחינת הבנק זו עסקה נהדרת...בלדרית
את זה כבר הבנתיסודית
ואז נוצר חלון זמן מהסוג ש"רפואה שלמה" כתבה עליו. לא רק להייטקיסטים יש חלונות.
אם מוצאים דירה שמוצאת חן, במחיר שיכולים לעמוד בו, בלי ללכת על הקצה, צריך לסמוך על הקב"ה שיודע את הכוונות ויעזור לעמוד בזה.
לא מכוונים דווקא לירידת מחירים אם כי נקבל, כמובן, בברכה את פניה
אם היה *ברור* שהמחיר יעלה, הוא היה כבר עולהnick
יש לך מידע שעוד חצי שנה דירות ירדו ב100 אלף ש"ח?!עובד
עד שלא יבנו פה עוד הרבה מאוד דירות(בין עשרות אלפים בשנה ל100,000 דירות לפי האוצר ומשרד השיכון) אנחנו עדיין בפיגור בהיצע.. אין לאנשים איפה לגור ובירושלים יש זוגות שגרים במחסנים מרתפים וחניונים של רכבים..
במרכזי הערים כמו ירושלים ות"א ועוד ערים ותיקות הביקוש כמעט קשיח לגמרי-
אני לא מאמין שירדו המחירים שם אלא אם באמת יחליטו כל העסקים והסטודנטים לעזוב את המרכז ולעבור לפריפריה... זה כמעט לא מציאותי כי הפריפריה לא מפותחת ולא מסוגלת לתת מענה לאנשים ועסקים ממרכזי הערים לא מבחינת תחבורה, השכלה, תעסוקה שירותים ועוד-
מחיר למשתכן משפיע אולי על פרברי עפולה ושכונות בקצה ראש העין ומודיעין אבל לא על ירושלים(כמעט אין שום דירה שם בתוכנית)
וערים ותיקות ומבוקשות-
רק על הפריפריה של המרכז והארץ, וגם שם לא זול..
בקיצור, מי שיכול לקנות דירה במחיר דומה לשכירות שלו ויש לו הון עצמי ואופי יחסית יציב,
שיקנה עכשיו בסביבת ריבית נמוכה ולא יחכה לניסים!
קלעת בדיוק לנקודה. עכשיו הריבית אפססודית
פשוט לא נכוןAri1984
אי אפשר להגיד שמחירי הדיור לא יירדו כי תסתכלו ימינה ושמאלה ולא תפסיקו לראות מנופים כי הקבלים בונים, ומצד שני להגיד שלא בונים מספיק ולכן המחירים לא ירדו.
ההיצע מספיק (לפחות בשנתיים האחרונות) והביקוש היה אדיר כי לא היה מקום אחר להשקיע את הכסף.
הריבית אפסית, אבל כולם יודעים (וגם הבנקים) שהיא תעלה בכמה פעימות בזמן הקרוב ולכן התמהיל משכנתא שייתנו יהיה בהתאם. האחרונים שיפסידו בסיפור הזה הם הבנקים.
חשוב לי לצייןAri1984
אני לא יודעת אם המחירים יירדו או יעלו.
אני רק יודעת שאין שום נכס/מוצר שהמחיר שלו תמיד רק עלה - אם זה יהיה המצב כולם יהיו קבלנים או ירכשו דירות להשקעה ואז בעצם אף אחד לא מוכר. מצב בלתי אפשרי.
דירה זה לאפאז
אלה שיש להם להשקיע בהחלט משקיעים גם בנדלן.
יש לא מעט כאלה עם הרבה דירות.
יש הרבה סיבות למכור דירות-
אנשים נפטרים/עוברים לבית אבות/ משפחות מצטמצמות או מתרחבות
אנשים רוצים לעבור דירה או סתם לשפר דיור...
כל הזמן בונים עוד בתים וקמות עוד משפחות שקונות..
אין הרבה בתים שעומדים ריקים ללא גואל וקונה והמחיר שלהם ריאלי.
אולי אם היה לי מספיק כסף וזה היה מתאים לי הייתי קבלנית

לא מדוייקסודית
אל תתחרטי. יש תשובות ל3 השאלות? עדין לאכותבת המחקר
יש תשובות לשתים מהשלוש. אוספים נתוניםסודית
ב"הצלחה לכם. בשורות טובות בדרךצדק משמים נשקף
בעלי סיפר לי אתמול. תודה על הפרגוןסודית
יקרים אהובים, תצליחו מכל ה❤רפואה שלמה
בזכות המגיבים הנחמדים שענו לי כל כך יפה ומפורטסודיתאחרונה
ראיתי שיקירי רגוע והוא אמר שאין חדשות וב"ה שיש כבר שמועות טובות.
בכל אופן זה היה שיעור טוב הסכמנו שכדאי לצמצם סיכון.
תודה מיוחדת לפאז ולנפשי תערוג ולכולם כולם.
תודה על העיניים הטובות, רפו"ש. מרגישה כזו הקלה.
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)
מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי
הי את! איזו משתמשת וותיקהמשה
לבדוק עם בודק שבביםנפשי תערוג
אין לנויהודיה מא"י
יש קבוצה של מתנדבים שיכולים לסרוקנפשי תערוג
הסורקים - מחזירים את הכלבים הביתה | Facebook
עד יום חמישי זה הרבה זמן
גם הבעלים יחפש את הכלב
וגם הכלב "יתגעגע"
לא יודעת, אבל החסד שלך נוגע לליבידיאט ספרייט
אז הגיע היום פקחיהודיה מא"י
הכלבים שניהם בלי שבב, בסבירות גבוהה, ברחו מאיזה כפר ערבי.
עברו להסגר, לוודא שלא חולים בכלבת.
בתקווה שיהיה אפשר לאמץ אותם לאחר מכן
לשאול בחוות באיזור אולי5+
גזעיים?זיויק
נראים לגמרי האסקי.יהודיה מא"יאחרונה
אבל בלי תעודות, הם לא שווים יותר מסתם כלב.
ולכלב משוטט אין תעודות בדר"כ.
מלחמה!! איך אתם שורדים נכון את התקופה הזו?חיוך2019
אצלנו זה 3 ילדים: 7,5 ושנה וחצי.
קומה שלישית, מקלט בכניסה. אין ממד.
האמת שבהתחלה המקלט היה דוחה, אבל ב"ה טיפלנו בזה. הבאנו מנקה רצינית, קניתי דשה סינטטי לרצפה (כי הרצפה מבטון חשוף) ועם הזמן שדרגנו שם ועכשיו זה מקום סך הכל נחמד.
אני מרגישה כבר מותשת, מוצפת
אשמח לשמוע מה נותן לכם כח בתקופה הזו?
איך ליצור נפרדות וזמן גם לעבודה ופנאי אישי בצוך כל התובענות של המצב...
ואיך לעלות תמורל...
האמת שמאתגרנקדימון
האם שקלת ליטול קלמנרבין או מרגיעים טבעיים אחרים? לפעמים צריך גם את זה עד שיסתדר
לא ניסתי..חיוך2019
מאמינה בחוסן מנטלי
אז מנסה לשאןב רעיונות🙂
אני לא חושב שזה סותרנקדימון
אפשר לשתות קמומיל להרגעה, ולשתות מיץ תפוזים טרי כדי לקבל ויטמין c נקי, אז למה אי אפשר לקחת רגיעון טבעי בכדור?
זה לא במקום עצות מנטליות, זה עצה נוספת. אל תבואי שלילית לזה, לא מדובר במשהו כימי או ממכר.
אני יותר חושבת שזה עוד סבב ומי יודע עוד כמה יהיוחיוך2019
לזה אין פיתרון מוצלח כל כךנקדימון
חוץ מההבנה שהעולם מורכב. לפחות אנחנו נמצאים בארץ ישראל, ריבונים על עצמנו, ויכולים להגן מבלי להיות תלויים בחסד המזויף של העמים.
ובעז"ה גם זה נראה שבכל מקרה נצא מהמלחמה (אולי סבב) הזה מחוזקים ייתר עם מעמד אחר, בריתות אחרות, ותודעה אחרת.
רק ראיה לטווח הארוך יכולה להועיל כאן.
יפה, מחזקחיוך2019
בעינייoo
זה יותר כמו מלחמה אחת מתמשכת עם הפסקות
זה כנראה ימשיך
אולי עוד הרבה זמן
זה לא מחליש אותי
מה שהיה לפני רצף המלחמות הללו
היתה אשליה
שמחיר הניפוץ שלה יכל להיות גבוה בהרבה
כל מה שיקרה
הרבה יותר טוב ממה שהיה פה קודם
הטיפים שלי
להתעלם מהחדשות
לצמצם התייחסות למלחמה למינימום
להתעסק בדברים שיש עליהם שליטה
כאלה שנותנים תחושות טובות
לחיים יש להציע הרבה יותר מאזעקות טילים וחדשות
זה כנראה ימשיך, איך אתה רואה את זה?חיוך2019
זה מעבר ללהתעלם מחדשות, זה זה שאי אפשר לתכנן שום דבר, לבסס קרירה, הילדים קופצים וצריך להעסיק אותם והכל מיטלטל
אי אפשר לדעת כמה זמןoo
לילדים אולי למצוא פתרון ביניים שיכול להחזיק תקופה
קריירה כדאי שלא תהיה תלויה רק בזמני שגרה
ולעשות איזושהי חלוקה זוגית בקשר לילדים
אפשר לתכנן דברים
במגבלות מסוימות
רוב הדברים אפשריים
אם באמת רוצים אותם
האמת?עוד מעט פסח
לומדת תנ''ך.
התחלתי בלימוד הנ''ל היומי, וזה פשוט מרחיב את הדרך להסתכל על המציאות. זה נותן ראייה רחבה של מה שקורה כאן והמון המון תקווה. כשקשה לי אני עושה בינג' ומרגישה אח''כ שאני חוזרת לנשום.
זה נותן לי אמונה וחוסן מנטלי בכמויות.
ממליצה מאוד.
רעיון יפהחיוך2019
הנ''ך היומיעוד מעט פסח
אלה פרקי תנ''ך מבוארים על ידי הרב פרנקו מישיבת הגולן.
אפשר למצוא בכל אפליקציה שאת שומעת בה פודקאסטים או מוזיקה.
דוגמא לפרק ששמעתי במוצ''ש האחרון (רק כדי להתבשם. ממליצה בעקרון לשמוע על הסדר)-
ואם שמעת, חשוב לזכור שאלו שיעורים בני חמש-שש שנים, שהוקלטו לפני ה-7.10.
הרלוונטיות שלהם רק מראה כמה אנחנו תחת השגחה אלוקית.
יש משהו כתוב או רק מוקלט?חיוך2019
אני חושבת שזה מוקלטמתיכון ועד מעון
גם אני שומעת, מאוד אוהבת.
אני נמצאת בקבוצה ששולחים בה מידי יום 2 פרקי נ"ך ע"מ לסיים לשבועות
לא מכירה כתובעוד מעט פסח
יעזור לך לדעת שהילדים חוזרים למסגרות ביום ראשון?רוני 1234
זה לא וודאי. ותלוי בכל מיני דבריםיעל מהדרום
לק"י
אם זה מעודד אותה, היא יכולה לחשוב על זה...
אבל לדעת שזה לא סופי.
לא כולם חוזרים כנראה5+אחרונה
הילדים אצל חמי וחמותיאדם פרו+
כל החג מה עושים??
זה הזמן לתחביבים, לתחזוקת הבית, לקניות, לביקוריםזמירות
זה בעיה בחול המועדרקאני
מטייליםרקאני
אוכלים אוכל טעים
פוגשים חברים
לומדים
מדברים איתם בטלפון
בהצלחה! נשמע לא פשוט בכלל...
משחקים עם aiמשה
אחייניות שליתמיד בבטחה
מבקשות מג'מני דברים מופרכים לדפי צביעה, ואז מדפיסות וצובעות
כן!משה
חתול עם תחפושת של נסיכה שרודף אחרי פיהתמיד בבטחה
חדי קרן אוכלים מצות בסוכה לצביעהאדם פרו+
משהאחרונה
היה לי דוחה אצל חמי וחמותי בחגחיוך2019
מאז ומתמיד היה לי קשה שם.. בשנים האחרונות ההגעות שלנו ללינה הצטמצמו לפסח וסוכות. בדכ היינו ישנים בקומה למעלה ושם יש שני חדרים.
מורכב לי שם מאד, אח אחד עם אספרגר נמצא בדכ אצל ההורים בחגים.
הבית מבולגן, מוזנח ולא הגייני. שירותים מלוכלכים, מטבח מזונח וכו...
בשנה וחצח האחרונות, אחות של בעלי באה לגור שם עם החבר שלה והבת שלהם בת שנתיים והם השתלטו על הקומה למעלה.
נשאר לנו רק חדר אחד בקומה למטה, שהוא גם הממד, חדר קטן ביותר שיש בן מקום למיטת יחיד ושני מזרונים על הרצפה. בזה עם תכננו שנהיה משפחה של שני הורים ו3 ילדים🤬 בעוד בקומה למעלה יש שני חדרי שינה ובאחד מהם אף אחד לא ישן.
למיותר לציין שהיה זוועה, הילדים קפצו על המזרונים, קפצו מהמיטה למזרונים שברצפה, רבו כי היו צריכים לישון שניים על מזרן אחד. התינוק בכה רוב הלילה ולא מצא את עצמו.
באמצע הלילה אזעקה ונכנסו לממד הזה עוד 6 אנשים פלוס כלב.
סבל
חמותי התפלאה למה לא נשארנו גם שבת אחרי החג פחחחח
אני כועסת. אם כבר הזמנתם אי אפשר לאפשר להיות בחדר הפנוי למעלה? אשכרה הגיסה השתלטה שם אז אי אפשר..
הבית היה סירחון. לא יכלתי לעמוד בזה, רוב החג יצאתי להסתובב בחוץ.
ומרפי כשיצאתי למטלה עם התינוק אחרי דקה שתיים היתה התרעה ואזעקה, ולרוץ לממד 3 קומות למעלה עם תינוק בן שנה וחצי ביידיים.
למחרת החג כשהתעוררתי בבית גילתי דימום והריון שחשבתי שהתחיל נגמר.
רע לי.
איך אפשר להזמין אנשים ולא לאפשר להם תנאים מימנליים של שהות?
איך אפשר להשאיר חדר ריק ולדחוס את כולם לחדר אחד. אני עצבנית. אבל יותר מזה מוצפת ולא מצליחה לחזור לרוגע והשלווה שלי.
למה בכלל הלכתי לשם.. הלכתי כי חשןב לי שלילדים יהיה סבא וסבתא בליל הסדר, אבל החויה היתה זוועה והגוך שלי עדיין מזועזע מזה.
אפשר לדבר עם חמותך על זה?חושבת בקופסא
לפנות בעדינות ולבקש את החדר הריק?
בכל מקרה נשמע מבאס ממש. מה בעלך עושה בשביל לשפר את התנאים האלו?
אז תצמצמו גם את הפעם בשנההעני ממעש
באמת לא פשוטנהג ותיק
ומורכב
אי אפשר להסביר להם?
למה לא היה אפשר להיות בחדר הפנוי למעלה?
כביכול זה נהיה הבית של האחות שהתנחלה אצל ההוריםחיוך2019
ולחלוטין לא ידעתםנהג ותיק
לפני שהגעתם שזה יהיה המצב?
וגם אם זה הבית של האחות, אי אפשר שאח שלה ואשתו או האחיינית יהיו שם?
באמת מוזר להזמין כשלפחות לזוג אין מיטה לכל אחד משני בני הזוג
מסכימה שזה פחות מתאיםחיוך2019
באמת מצב מורכב מאודנהג ותיק
הקשר עם האחות לא חזק גם בלי קשר לחגים?
אין מצב לנסות להתקרב בשגרה כדי שאם תתארחו שוב (אם בכלל תרצי עם כזאת מציאות) תוכלו להשתמש בחדר הפנוי למעלה?
לך אין בכלל קשר עם גיסתך?
והכי חשוב, בעלך מבין אותך בכל הסיפור הזה?
בעלי מבין אותי מאדחיוך2019
ברוך הנהג ותיק
מאוד חשוב שהוא איתך
אם הקשר עם גיסתך טוב, אין אפשרות לפני אירוח שם לבקש ממנה שאתם או הילדים יהיו בחדר השני?
על הדברים האישיים שלה כמו שאמרת לא צריך להיכנס
חבל שתגיעו לשם ותצאו בכזאת הרגשה לא טובה
זה כאילו גולש למקום האישיחיוך2019
מורכבנהג ותיק
מאוד מורכב
וכנראה מצב רגיש ביותר
אגב, להזמין את ההורים אליכם רלוונטי?
חמי אוהב את הבית כנסת שלו בחגיםחיוך2019
ולהזמיןנהג ותיק
לא..חיוך2019
אני מביןנהג ותיק
אז מציע להיות רגישים ממשהסטורי
אז אישית, בלי קשר לכלל ההתנהלות, הייתי חושב שמי שמסוגלת להיות אמא, אמורה להחזיק באופן קבוע דירה לעצמה ולא להיות תקועה אצל ההורים, אבל כנראה שגם זה חלק מהמורכבות.
למעשה מציע להתמקד במה נכון לכם, גם אם זה להשאר בבית (אולי להזמין אותם אליכם?), אבל בשום אופן לא להכנס למורכבות בין גיסתך להורים.
כבר כתבתי פעם בשרשור אחרפשוט אני..
מבחינתי, אירוח צריך לכלול תנאים מינימליים כגון מיטה.
אם אין מיטה, אין אירוח שכולל לינה. נקודה.
''אמא, אנחנו נשמח מאוד להתארח אצלכם, אבל בגלל שאין לכם מיטות עבורנו, נגיע ביום שבו אפשר גם לחזור הביתה לישון אחרי האירוח''. ככה פשוט.
בלי דרמות, בלי להפוך את זה ליותר ממה שזה.
אין מיטות, לא מגיעים.
צודק, באופן אישי קשה לי עם ליל הסדר בלי סבאחיוך2019
נשמעעוד מעט פסח
שחלק מהקושי הוא גם שציפו מכם 'להתכלב' בלי שאמרו לכם.
ויש אנשים שבאמת זורם להם לישון מיליון אנשים בחדר קטן (שכנים שלי ישנים קבוע 7 נפשות בממ''ד עם תנאים כמו שתיארת). אבל יש אנשים שאצלם ילד בלי מיטה משלו- לא ישן דקה.
והילדים שלי הם מהסוג האחרון- אז אני מבינה אותך מאוד.
ואשתף שפעם חמי וחמותי הוציאו אותנו לנופש, אבל כדי לחסוך הם החליטו בשבילנו שהילדים ישנו שניים במיטה. שזה סבבה בעיני אנשים מסוימים, אבל אצלנו לא. ממש ממש לא. וגילינו את זה רק כשהגענו לנקודת האירוח.
אני הייתי חצופה מספיק כדי לשלוח שני ילדים לישון בחדר של סבא וסבתא.
ומאז זה לא חזר על עצמו.
קלעת בולחיוך2019
מציע להתיידד עם הרעיון של ליל סדר בביתהסטורי
ספציפית לגבי 'ליל סדר עם סבא', יש לזה משמעות וחשיבות של המשך העברת מסורת הדורות, אבל יש גם אפשרות אחרת.
רבים שנאלצו בקורונה או במלחמה או בנסיבות אחרות לעשות בעצמם - גילו גילוי חדש. ליל סדר שלכם, בקצב שמתאים לכם כשבעלך ואת ממוקדים בילדים שלכם - זה משהו מיוחד ומרומם מאוד. אפשר גם להזמין חברים לעשות יחד. אם יש לכם כח הכי חשוב (וגם הכי מחנך את ילדכם) להזמין את הזקוקים לכך בשכנותכם - אדם גלמוד, משפחה של עולים שאין להם קרובים בארץ וכד'. אבל קודם כל המיקוד בכם.
זה לא אומר שמעכשיו כך זה יהיה לנצח, יתכן שבעוד כמה שנים יסתדרו דברים ותוכלו לעשות בפורמט זה או אחר סדר עם סבא וסבתא, אבל כרגע זה כנראה יוצא מאוד עמוס - אז כדאי לחשוב על האפשרות.
בעניין ליל הסדר בביתחיוך2019
עשינו את זה לא מעט שנים,
כי גם בשנים שהיינו צריכים להיות בצד שלי לפעמים לא יכלנו בגלל מורכבויות משפחתיות.
אבא שלי עזב לחו"ל לפני 5 שנים וכן יש כאב כזה ותחושת חוסר, זה בעיקר פוגש אותי סביב ליל הסדר
כואבהסטורי
ועדיין מציע למצוא איך להפוך את הלימון ללימונדה.
אנחנו עשינו לבד סדר, זוג עם תינוק, בגלל אילוץ מאוד מורכב וזאת היתה חוויה מכוננת.
אח"כ חלק מהשנים כן נסענו, אבל כשהתאים שמחנו לעשות לבד.
וואי, כואב לקרוא את התיאורשלג דאשתקד
ומצד שני, ממש מרגיש לי שאני מכיר את הסיפור הזה... די דומה לבית שאני מכיר. או בקיצור, יש מצב שאנחנו קרובי משפחה 
בכל מקרה, התיאורים נשמעים לא טוב, אבל גם צריך להבין שאלו ההורים של בעלך, ואיזשהו מחיר תצטרכי לשלם על הכבוד שלך לבעלך ולרצון שלו לשמר קשר עם הוריו.
לשמחתי, אני שומע כאן הרבה תחושת הזנחה, אבל לא משהו בלתי הגיוני או לא אפשרי לחלוטין.
מציע שתקיימי שיחה עם בעלך ותחשבו על מה כן ומה לא, ואיך בכל זאת הולכים זה לקראת זה. כי בסופו של דבר דם זה לא מיץ עגבניות ואנחנו צריכים לתת מקום להיבטים סוציולוגים של בני זוגינו.
מציע לך להגיע עם אמפתיה וכבוד לצרכים שלו. קחי בחשבון שהמחיר יכול להיות הוצאה של בטן מלאה שלו על הורייך (אחרי הכל, הגמל לא רואה את דבשתו). וגם להכיר ולקבל את המושג "כניעה".
זה מה יש...
מעניין אם יש קרבת משפחה...חיוך2019
למרות שלא נראה לי.
ביננו אנחנו פתוחים ומדברים על הכל.
על האתגרים בשמפחתי ובמשפחתו.
וגם הוא מבואס מהמצב.
קשה לו שאמא שלו לא יוצאת...
לא מבין מה האחות נתקעה שם שנה פלוס...
וגם מתגעגע, בקיצור, מורכב
תראישלג דאשתקד
הסיפור-מסגרת שתיארת, מתאים אחד לאחד לבית שאני מכיר (ולמגינת הלב, הבית שגדלתי בו. רק שמסיבות שונות אני כמעט לא מתארח בו..). וכן, הכתיבה שלך מתאימה לגיסה שהתארחה בחג. כולנו יודעים שמאוד קשה לה.
מה שכן, זה כנראה לא אתם, גם כי אין הרבה סיכוי שהיא תכתוב כאן, וגם כי כשכנסת לפרטים זה שונה מאוד מהבית שאני מכיר (האספרגר הוא לא אח אלא קרוב ברמה אחרת, והאחות התקועה היא לא דתלשית וזה סיפור של הרבה יותר משנה שנתיים. ועוד כמה פרטים).
מצד שני, דווקא אני מדמיין את אותה גיסה מתייעצת אתי. ובכנות אני בעיקר שואל את עצמי למה מתוך כמה וכמה ילדים שקשה להם, רק היא "עושה כל כך הרבה בעיות"? למה דווקא היא לא מתפשרת? ובפרט באמת שהם באים מעט מאוד (לא רק לאירוח, גם לארוחה קצרה וכדו' הם בקושי באים, וגם כשבאים - זה בלעדיה).
וזה מדגיש לי אולי את מה שצריך לשים לב ולהיות מודעים לו. בשביל לשמר קשר עם משפחה, זה עניין רציני ודורש איזה מחיר משמעותי. אם זה חשוב לכם (כמובן בהנחה שזה באמת חשוב), אז נאלצים לשלם את המחיר. אפשר להפחית את הכמות, אפשר למצוא מקסימום פתרונות לבעיות ספציפיות (נניח אם יש בעיה עם הממד, אז אולי יש לבעלך חבר ילדות או שכן שהוא בקשר טוב איתו, ושינסה לסדר לינה אצלו). אבל אם הקשר הזה חשוב, צריך להבין שיש לו מחיר.
זה לא קל, אבל יכול להיות שגם בילך מתקשה אצל הורייך ושותק, ולא כדאי לעורר דובים. ובכלל יש סיכוי שזה גם קשור לרגישויות ייחודיות שלך.
בהצלחה יקרה ♡
לצערינו הרב, יש הרבה משפחות כאלוהסטורי
אני חושבנקדימון
שהכיוון של השיח ביניכם פה הולך למקום רע.
אתה די בטוח שאתם משפחה ויש לך בטן מלאה עליה (או על הגיסה האמיתית), מה שמבטיח מתכון נוראי לפורום.
הכי טוב שתדלג על הסיפור הזה, או שתנסה להתאמץ להבין את הצד שלה. זו הזדמנות פז שלך לשמוע ולהיכנס לנעליים של מישהי שאתה חושב ש"רק היא עושה בעיות". אולי תגלה כמה דברים גם על עצמך במהלך הקריאה.
ואכמ"ל.
מה?!?שלג דאשתקד
ואני אומר את זה דווקא בגלל שאני מבין את הסיטואציה, וגם אני כנשוי טרי, הייתי ממש שמח להיות קצת פחות דבוק למשפחה של אשתי, אבל בס"ד הבנתי מהר שאין טעם להיפרד ועדיף למסגר ולהתמודד.
היישבורת,לב
ממש מבינה את התסכול על הסיטואציה. זה באמת יכול להרגיש שלא מתחשבים בכם.
זה שלא היה מקום נורמלי לישון, וחוסר הגיינה זה נורא מגעיל ומבאס אין ספק וברור שצריך להסיק מסקנות כלשהן להבא.
יחד עם זה, מציעה גם לחשוב על מה שההורים עוברים עם האחות וכמה זה התגברות והתמודדות יום יומית ואולי עוגמת נפש עבורם, ויש בן עם אספרגר שאולי צריך יחס מיוחד, והם בטוח רצו שתבואו ואתם גם חשובים להם מאוד.
יש מצב שהם נמצאים בסיטואציה מאוד קשה של לנסות לרצות את כולם ובעצם לא יכולים לתת פתרון טוב לכולם בו זמנית. וכמו כל הורים מבוגרים הם פשוט רצו את הילדים שלהם איתם בחג. רצו נחת וזה רצון כל כך מובן.
אני לא אומרת שאת לא צודקת, ההרגשה שלך מובנית ומצודקת.
את לא צריכה לסבול ואולי לא תוכלו להתארח שם בתקופה הקרובה,
אבל אולי כדאי לנסות לראות גם את הצד של ההורים ולהבין את הקשיים שלהם בהתמודדות עם כולם.
אולי זה יתן פרופורציות וחמלה למצב שלהם, גם אם זה לא עושה את המצב שלך יותר קל.
אולי תמצאו דרך לשפר בעתיד את השינה שם ואולי לא. אולי תמצאו דרך אחרת לקשר.
זה לא חייב להיות פתרון מידי אבל כל צעד קטן לחמלה יכול לעזור.
שולחת חיבוק
תגובה יפהביישן נ
את ממש צודקתחיוך2019
זה בדיוק הסיפור.
וזה נורמלי.
זהההרבה צרכים שונים בו זמנית וזוג הורים שרוצה לתת לכולם.
אבל בגלל שזיהתי שזה יותר מידי צרכים, גילאים, סטטוסים וכו שמתנגשים, העדפתי ללכת אחרי החג ולא להשאר גם לשבת כי הרגשתי שזה כבר יהיה יותר מידי.
קצת מבאס שלאחות אין עצמאות ולא נראה שיש אופק להתנחלות שלהם שם.
להורים זה ממש קשה אבל לא ברור לי למה הם נתקעים שם.
בעבר גיסתי היתה עובדת ומאז הלידה שזה שנתיים היא רוצה לגדל את הילדה בבית אז עובדת רק שעה ביום וההכנסה בהתאם והבן זוג לא יודעת היה שם קצת און אנד אוף אז לא ברור..
הפתרון הקל שלהם זה להיוצ אצל ההורים, הסבתא עוזרת המון עם הילדה, חוסכים הוצאות, אבל בעיניי זה קטסטרופה.
גם כמובן דוחק אותנו הצידה לסבא ולסבתא לא נשאר גרם של כח וסבלנות לילדים שלנו. אבל מעבר לזה הסבתא אישה חולה וכולם בבית עליה זה עומס.
כואב הלב לשמועשבורת,לב
את כנראה לא תוכלי לפתור את המצב עם הגיסה,
זה שלהם.
אל תקחי עליך דברים שמיותרים לך.
אבל את מקסימה שלמרות הכל היית שם בחג ומקסימה החשיבות של חג עם ההורים בעיניך.
זה לא מובן מאליו.
צריך לקוות שעם הזמן אולי יהיו שינויים.
יש עוד שנה עד ליל הסדר הבא ובינתיים יכול להיות שדברים יזוזו וישתנו לטובה.
צריך זמן וסבלנות.
❤️
תודהחיוך2019
את מקסימה ואני מאוד מזדהה עם המאמץ שלך לעשותאורין
ליל סדר עם הסבא והסבתא. מעריכה אותך ממש. זו כן חוויה שזוכרים הילדים. מבינה שהיה לך קשה ומעריכה גם את הסבתא שמתמודדת בכל כך הרבה חזיתות : הבת הלא נשואה עם הרגישות הדתלשית - קורה במשפחות דתיות ובאמת הולכים על ביצים כדי לא לנתק ולהתנתק, הבן עם האספרגר וגם הרצון לארח אתכם - משפחה שלמה כשאין להם תנאים מתאימים. חושבת שאולי כדאי מראש לחשוב איך לעזור לסבתא, אולי להביא מיטה מתקפלת, אולי משהו בניקיונות לפני, להביא מצעים שלכם (אני מביאה קבוע כדי לא להוסיף כביסות למארחים) וכד'. חושבת שכיוון חשיבה כזה, שהסבתא מתאמצת ולא ככ מצליח לה כי קשה לעמוד בצרכים של כולם ורצון לעזור לה וליצור חוויה משופרת לכולכם כחזית מאוחדת, יכול לעזור גם לתחושות שלך.
יפה!חיוך2019
אפשר להשקיע ולמצוא דירה קרובה. אפשר בתשלום ויש הרבאיציק אברג'ל
רעיוןחיוך2019אחרונה
מעשים קטנים של אהבהצופה אנונימי
שלום לכם
קצת חדש פה (בעיקר קורא מהצד)
רציתי לשאול ולשאוב השראה
אילו מעשים קטנים (או גדולים) אתם עושים לאשתכם (או לאשכן) להראות אהבה?
פרחים, פתק קטן, איזה שוקולד…
בתודה מראש לכל העונים
מקווה שיעזור וייתן השראהזמירות
פרחים מידי יום שישי,
לקום בלילה לילדים הקטנים
לקום איתה בלילה גם כשהיא מניקה כדי לעזור
אחריות לניקיון הבית
אחריות לקניות השבועיות
מתנה שווה ליום הולדת
ליזום מידי פעם יציאה לבית קפה/מסעדה
ליזום לצאת איתה לקניות לעצמה בקניון
לאפשר לישון עד מאוחר בשבת בבוקר
חופשות שוות בארץ או בחו"ל
דעה לא פופולרית אולי(מנק' מבט נשית)*אשתו של בעלי*
בעיניי זה מיותר לחלוטין שהבעל גם יקום בלילה,לפחות שהבעל ישן כמו שצריך
מי שבא לה להעיף עגבניות...רחמים...הכל נקי פה לפסח...
זה תלוירקאני
לי היו תקופות בתחילת ההנקה
שהציל אותי כשהוא היה קם לעזור לי
לא קם יחד איתהנפשי תערוג
אבל כן היינו עושים סוג של תורנות או לפחות קימה אחת שלי כדי שיהיה לה 4-5 שעות רצופות של שינה.
אחרת זה מורכב להמשיך לתפקד שכל שעתיים צריך לקום להאכיל + יש בית ועוד ילדים שצריכים את צרכי הבית
לא רלוונטי בהנקה מלאהרקאני
מש"א☝️☝️☝️*אשתו של בעלי*
גם בהנקה מלאה זה מאוווווד יכול לעזוררחללי
יש תינוקות שלא נרדמים מיד אחרי הנקה.
ואפילו רק להביא את התינוק לאישה להנקה בשכיבה יכול להקל מאוד מאוד.
אבלרקאני
הוא כתב שהוא קם במקומה...
זה לא רלוונטי
לקום יחד איתה כן
בעיניי מיותר*אשתו של בעלי*
רק בשביל להביא/להחזיר תינוק,
זה תינוקי ומיותר בעיניי,במיוחד אם הבעל עובד למחרת.
תדעי שיש נשים שזה עוזר להן מאודרחללי
ככה לא באמת צריך להתעורר אלא ממשיכים להניק חצי מתוך שינה.
ויש גם אמהות מניקות שעובדות.
אני חושבת שיש תפיסה כללית, ופרטים טכניים.לאחדשה
ויש הבדל מהותי בעיניי, בין מה גבר יכול לעשות לאשתו, לבין אשה שיכולה לעשות לבעלה.
מבחינת התפיסה- זה חופף בעיניי והכלל הוא- לאן מכוון החץ? מה בראש סדר העדיפויות?
כל הפעולות הקטנות- והנחוצות מאוד, צריכות לנבוע היכן ומתי שבן הזוג יצליח לחוש תחושת אכפתיות, וזה שאני בראש סדר העדיפויות.
ברור שאנחנו חיים עם רגליים על הקרקע, ויש בלתמי"ם ויש עניינים אבל מה מניע אותי?
מקווה שזה ברור..
לעניין הטכני-
לפי דעתי אשה צריכה להרגיש יציבות, לקיחת אחריות ויוזמה.
מה הבעל יכול לעשות?
ליזום דייט- ביתי או בחוץ, אחת לשבוע או לשבועיים, לדאוג שיש מי שישמור על הילדים (לא לבקש מאשתו אבל שהוא יהיה זה שמוביל את העניין)
משקה שהיא אוהבת בלי שהיא תצטרך לבקש
משהו טעים שהיא אוהבת
מסאז'- בזמנים שמותר, או אפילו לרכוש לה מסאז' מקצועי
הודעות במהלך היום, גם הבעת חיבה רגשות ומחשבות וגם שיתוף -נתקלתי בסרטון\ פוסט הזה וחשבתי עלייך (משהו שמביע אהבה, הערכה או תשוקה)
כמובן שפינוק של מתנה שווה מדיי פעם, מבלי שהיא תצטרך להתחנן ולהזכיר מליון פעם, לשים לב היא היא רומזת או אומרת שרוצה משהו, ולהפתיע איתו
לסדר לה את המיטה
אם מתאפשר לשניכם בלו"ז- לשחרר אותה לעשות כרצונה לזמן פינוק של מה שהיא רוצה, כמה שעות מבלי שהיא תצטרך לדאוג איך הבית מתפקד ומסתדר...
כשיש אפשרות לתת לה לישון עד מאוחר בשקט\ שנ"צ
ושוב חוזרת לעיקרון- שהיא תרגיש במעשים ולא רק בדיבורים שאתה חושב עליה ושהיא נמצאת בראש סדר העדיפויות.
נשמע שפותח הפוסט הוא גבר לכן עניתי על הצד הנותן הגברי..
תגובה נפלאהנגמרו לי השמות
❤️לאחדשה
זה לפירקאני
מה שהשני אוהב
אני אוהבת קפה
כיף לי שהוא מפנק אותי בכוס קפה עם שוקולד
הוא אוהב אוכל טוב
כיף לו שאני מפנקת בארוחה שווה
פתקים זה תמיד טוב
פרחים אני פחות בקטע
דווקא בעלי שמח לקבל עציצים יש לו גינה מכובדת
לצאת ביחד לטייל
הוא מאוד אוהב לצאת לאיזה מעיין
אני אוהבת לבתי קפה
חושבניחתול זמני
שמשתנה מאדם לאדם.
כן יש בזה משהו טיפונת לא־רומנטי לשאול "מה עושה לךָ/ךְ את זה"
אבל באמת אנשים כל־כך שונים וכל־אחד אוהב ומתלהב ממשהו אחר.
סבורני שהחכמה הגדולה היא לאו דווקא לעשות את המעשה הרומנטי הגנרי אלא דווקא לדעת מה הצד שני האוהב? מה האופי שלו? מה הנקודה שנוגעת בו/בה בדווקא?
בעיניי הקשבה מעל הכל5+אחרונה
כל אחד שמח במשהו אחר, אבל כדי לדעת מה משמח את השני דרושה הקשבה הדדית ופתיחות להגיד מה באמת משמח.
יש כאלה שישמח אותם מתנה ויש כאלה שזה יעצבן אותם (כי בזבוז כסף/ כי אני לא צריך את זה/ כי מיותר בעיני...) יש כאלה שימחו לקבל כוס קפה (למיטה?) ויש כאלה ששונאים קפה או אוהבים רק את זה שהם מכינים וכו'...
לכן א'. לא להקיש שאם חבר קנה לאישתו תכשיט חדש והיא היתה בעננים זה אומר שגם אישתך תשמח בכזה דבר.
ב'. מה שמשמח אותך לקבל או לתת, לא בהכרח משמח גם את השני/ה.
אנשים שונים אוהבים וצריכים דברים שונים. ע"ע 5 שפות האהבה.
ג. הייתי מחלקת בין מטלות בבית וטיפול בילדים שבהן מתחלקים כל אחד לפי מה שמתאים לבין חיזור ונתינה מעבר לרגיל כדי להוסיף אהבה. לדעתי הבלבול בין הדברים גורם להרבה מתחים של: אבל עשיתי כל כך הרבה (שטפתי/ קמתי/ סידרתי/כיבסתי...) איך זה שהיא עדיין לא שמחה איתי/ כועסת עלי/ מרוחקת ממני?... אולי כי אין בעיניה (או בעיניו) קשר בין דברים שצריך לעשות לבין אהבה. (שזה גם קצת נכנס לעניין שפות האהבה, אבל לא בהכרח.)
בהצלחה רבה. כיף שמחפשים מה משמח את השני. אבל לא צריך לחפש רחוק. לדעתי, אפשר פשוט לשאול ולדבר על זה כמה וכמה פעמים בחיים. זה דברים שמשתנים כל הזמן.
קהילה דתית מגןבשת בצפוןיונית321
האם חייבים להגיד את כל ההגדה? (מוזכרים ילדים)חרות
מה החובה להגיד?
תמיד אני מוצאת את עצמי מתזזת בין הילדים לאורחים ובין לבין מנסה להשלים את כל הטקסט של ההגדה.
אני תוהה מה חובה להגיד ומה רשות... אשמח למקור אם יש לכן..
בעיקרון נשים חיבות בכל מצוות הלילה כמו גבריםהסטורי
כולל מצוות סיפור יציאת מצרים.
אמנם כמינימום שבמינימום, למי שלא מצליח הכל (או חייל וכד' שיש לו דקות ספורות), יוצאים ידי חובת סיפור יציאת מצרים בהזכרת יציאת מצרים שבקידוש (וכמובן - לשתות כוס ראשונה) ולהגיד מ"רבן גמליאל היה אומר וכו' לפיכך וכו'" עם הברכה שחותמת את המגיד וכוס שניה.
(מקור: משנ"ב סימן תע"ג ס"ק ס"ד).
נוהגים להשתדל מאוד לשמוע גם את עשרת המכות (משנ"ב שם) ולכאורה כדאי מאוד גם את הפסקה של "עבדים היינו" שבהתחלה, שבה מופיע סיפור השיעבוד והיציאה בקיצור. (ע"פ דבריו בסימן תע"ב ס"ק נ')
מעבר לזה - כמובן כל המרבה, הרי זה משובח, אבל אם את מפסידה קטעים מכל הדרשה הארוכה של "ארמי עובד אבי וכו'" - לא צריך להילחץ להשלים.
חייבים להגיד "פסח מצה ומרור"אריק מהדרום
גם כשהשאר אומרים ואת שומעת זה תופסחוזרת
רבן גמליאל אומר פסח מצה ומרור חובהחתול זמני
עשרת המכות מאוד חשוב
כל השאר פחות מהותי
מניח שאת מדברת על מגיד והללנפשי תערוג
מגיד לוקח כ10 דקות בקריאה מהירה ורצופה
הלל כ3-4 דקות
לא רואה לחץ להשלים כלום.
תכווני בקידוש. תגידי "פסח מצה ומרור" את עשרת המכות.
ותכוונתי "ולהגדת לבנך". תספרי להם שאת מתזזת אחרים כי זה פסח.
או שלשם שינוי אל תתזזי.
ואז הם ישאלו מה קרה שאת ככה נינוחה?
אז תספרי להם שעבדים היינו ועכשיו את בת חורין 🤣
פסח שמח
פירוט של מה שחייבים:גבר יהודי
מתוך שולחן ערוך "הרב", תעג סעיף מג:
ועיקר נוסח ההגדה שתקנו חכמים חובה על הכל הוא מתחילת עבדים היינו עד הרי זה משובח ואחר כך מתחלה עובדי עבודה זרה היו אבותינו כו' עד סוף דרוש פרשת ארמי אובד אבי ואח"כ פסח שהיו אוכלין כו' מצה זו כו' מרור זה כו' בכל דור ודור כו' ואותנו הוציא משם כו' לפיכך כו' עד ברוך אתה ה' גאל ישראל ושאר כל נוסח ההגדה הוא מנהג שנהגו כל ישראל מדורות הראשונים:
נ.ב. מה שהוא כותב "סוף דרוש פרשת ארמי אובד אבי" - הכוונה היא עד עשרת המכות (ולא חייבים להוסיף את דברי רבי יוסי הגלילי וחבריו)
ומי שמוכרח לקצר יותרגבר יהודי
ממה שזכור לי מהמשנה ברורהשלג דאשתקד
צריך לומר, או לפחות להקשיב, מ"רבן גמליאל אומר, כל שלא אמר..." עד הברכה שלאחר ההגדה.
אם תרצי אבדוק במדויק
זה מה שכתבתי:הסטורי
בעיקרון נשים חיבות בכל מצוות הלילה כמו גברים - נשואים טריים
וציינתי את המקורות.
העובדה שכמה ניקים שונים, ענו על דעת עצמם בלי מקורות ו(כנראה) בלי לדעת בכלל, כיצד הראשונים והפוסקים השונים הבינו את המשפט היחיד שהם ציטטו, מדגישה שוב עד כמה הפורום אינו במה מתאימה לפסיקת הלכה.
מסכים איתך בכל דבריךשלג דאשתקדאחרונה
ולתועלת הציבור, להלן דברי המשנה ברורה, סימן תעג סעיף קטן סד:
גם נשים חייבות במצות הלילה ובאמירת הגדה ... ולכן החיוב גם על המשרתת שתשב אצל השולחן ותשמע כל ההגדה ואם צריכות לצאת לחוץ לבשל עכ"פ מחויבת לשמוע הקידוש וכשיגיע לר"ג אומר כל שלא אמר וכו' תכנוס ותשמע עד לאחר שתיית כוס ב' שהרי מי שלא אמר ג' דברים הללו לא יצא ונוהגין שגם קוראין אותן שתשמע סדר עשרה מכות שהביא הקב"ה על מצרים כדי להגיד להם כמה נסים עשה הקב"ה בשביל ישראל
פסח+עומס+אופיhodayab
אז ככה:
פסח: צריך להסביר למישהו למה פסח מלחיץ?? למה חשוב לשמור על סדר ונקיון לקראת פסח?? למה יש מליון דברים על הראש?? נראה לי שמובן.
עומס: אנחנו לא נשואים טריים, יש עוד כמה קטנים ב"ה וכולם בבית. אז עומס יש בלי עין הרע.
אופי: בעלי אדם מבולגן, ואני מתערבבת לחלוטין מבלאגן בעיניים. זה ממש מכבה אותי. והוא מנסה לסדר, רק שמבחינתי זה עוד יותר גרוע כי אני רק חושבת שמסודר ומסתבר שהוא משאיר לי כלים מלוכלכים בייבוש, או שם את הדברים במקום הלא נכון (ולא קשור!!!), או שהוא פשוט לא מסדר כי "גם ככה את לא מרוצה" ואז הכל נופל עליי.
אז בימים כתיקונם אני מחליקה. אבל עכשיו גם קשה לי, וגם הגדולה שלנו (שדומה לו מאד) מסתבר גם ירשה ממנו את האופי ומתחילה לסדר בכאילו בדיוק אותו דבר! ופה אני בפאניקה מוחלטת. אני כועסת עליה שהיא לא מסדרת ושמה דברים לא במקום ומוציאה דרך זה עצבים בעצם על אבא שלה. וזה ממש מתסכל.
בנוסף, אני מרגישה שאני היחידה שרודפת אחרי סדר בבית ואני לא מהמבריקות, אני מדברת על מינימום. לראות מרצפת ריקה. כולם מבלגנים ואני מנסה לאסוף את עצמי ואת כל הבלאגן בבית ולסדר...
עצות מישהו?
חיבוק יקרהנגמרו לי השמות
בזמן וביום הכי לחוץ בשנה אולי זה לא הזמן לתהליכי עומק,
לכן ממליצה רגע לעבור את היום ומחר כמה שאפשר, ובהמשך לראות במבט-על איך לגשת לנושא.
גם לבחון יותר לעומק את הצורך שלך שם,
גם את ההתנהלות עצמה של כל אחד מבני הבית בנושא הסדר והניקיון,
גם להקשיב פנימה ולפתוח לעומק את הצד של בעלך שכתבת שהוא כן מנסה לסדר
וכי הזמנים בהם הוא לא מסדר עבורו הם כי "גם ככה את לא מרוצה" כדבריו.
כלומר להקשיב רגע לחוויה הפנימית גם שלו.
שהוא כן מנסה וניסה לסדר.
שאולי לא יודע או לא מסוגל או קשה לו לסדר כמוך, אולי זו לא החוזקה הכי חזקה שלו, אולי הוא "סתם" שונה ממך והראש שלו פועל אחרת
וכן הלאה...
וגם שהוא לא מסדר לא כי לא אכפת לו, לא כי הוא נגדך, אלא כי באמת באמת הוא מרגיש שמה זה שווה אם גם ככה תהיי לא מרוצה, אז הוא במעין "אין כניסה" כמו תמרור כזה.
אם אסדר - אשתי לא תהיה מרוצה.
אם לא אסדר - אשתי לא תהיה מרוצה.
אז מה אוכל לעשות?
אולי אני מרגיש שכל מה שלא אעשה זה אף פעם לא יהיה בסדר או מספיק?
שאין לי שם כניסה, אין לי שם מוצא?
אולי אני צריך להרגיש שם בעומק שכן יש הכרה למאמץ שאני כן עושה,
שכן יש קבלה לשוני ולאדם שאני,
שכן אשתי שמחה ומאושרת,
שכן אני יכול לתת יד ולתחזק את הבית כמו שצריך ויש לכך ניראות והערכה?
וכמובן לשמוע גם לעומק אותך.
ואז להגיע למציאת דרכי כיוון שיכולים להתאים לשניכם.
אחרי ראיית עומק שלך
ראיית עומק שלו
ראיית עומק של ההתנהלות כולה בנושא
השלב של ההתקדמות והפתרונות יכול להגיע יותר בבהירות, אבל רק על גבי ההבנה לעומק והניראות של כל הנ"ל.
שולחת עוד חיבוק וחיזוק
ב"הצלחה גדולה בכל יקרה!
ומצרפת לך כאן שתי הודעות שכתבתי בדיוק מקודם בפורום הו"ל שיכולות להתאים גם לכאן ❤️
וקצת על הזוגיות שלנו בתקופה הזו
(משום מה קצת מתקשה ולא עובד לי להעתיק את הכתובת של הקישור עצמו, אז ניסיתי מה שיכולתי בינתיים ואם לא עובדים לך הקישורים אפשר פשוט להיכנס לכרטיס שלי ולראות את שתי ההודעות האלה שם בצורה מסודרת...)
יש לך בית גדול והרבה מקום?שוקולד לבן
אם כן אני מציעה לרכז כל תחום באותו אזור, לתת מקום לכל דבר ואם צריך לכתוב על כל מגירה וקופסא מה יש בה. כשיש מקום לכל דבר, וכל תחום באותו האיזור הרבה יותר קל לשמור על סדר גם למאותגרי סדר קשים. ואם הםממש מאותגרים שלטים ממש יכולים לעזור כי הם רואים בדיוק איפה כל דבר
צריך כמובן תקופת הטמעה,אבל זה עדין מקל מאד
אם לא קשה לך אפשר גם לזרוק ולפנות מהבית דברים לא נצרכים,ואז זה מוריד מהבלגן כי יש פחות מה לבלגן
לפני פסח תמיד הכי מבולגןרוני 1234
וזו תקופה שצריך לנשוך שפתיים ולהחזיק מעמד.
לאחרי פסח אני מציעה חלוקת תפקידים שבה את האחראית הבלעדית על הסדר ו"בתמורה" הוא אחראי על משהו אחר (רצוי משהו שאת שונאת לעשות).
בתור המבולגנת מביננו אני יכולה להעיד שאני בכלל לא *רואה* שום בלגאן בזמן שהוא משתגע ולכן זה פתרון ממש טוב שבו הצד המסודר משלים עם הבלגאן של השני אבל "מרוויח" ממקום אחר.
נשמע גםמשה
אם יורשה לי, שאת בעצם כועסת על אנשים שמנסים לעזור (וטועים) ומוציאה את החשק שלהם מזה. גם על הבעל ועכשיו גם על הילדה שלך.
גם התגובה שלו "גם ככה את לא מרוצה" נשמע כמו "אני עושה את המקסימום שלי ואת לא מרוצה". זה לבד מוציא את החשק.
המחשבה שלי: רשימה סגורה, לתת לו משימות שלא מטרגרות אותו איתך, ובטח שלא להעיר לו. זה לא מועיל לכם.
קראתישבורת,לבאחרונה
נשמע שאת מאוד מוצפת, יש עלייך הרבה עומס ופסח עושה להכל בוסט.
את רוצה שותפות ואת צודקת, כשאין זה מאוד מתסכל.
אני חושבת שזה יותר עמוק מהבלגן הטכני וכדאי לברר מה קורה לך בפנים ובזוגיות.
בקשר לילדה-
ברגע שאת שמה עליה תווית שהיא כמו אבא שלה המוח שלך כבר מתחיל לחפש הוכחות לזה ואז כל דבר קטן שהיא עושה נצבע דרך זה.
היא קצת אבא שלה וקצת כמוך ובעיקר היא אדם בפני עצמה.
היא תלמד ממך מיומנויות בצורה יותר טובה כשזה יבוא בלי לחץ.
אז אולי הכי שווה כרגע להתרכז בלהחליף את המחשבה שהיא דומה לאבא שלה במחשבה אחרת כמו שהיא עדיין לומדת.
זה יעשה המון הבדל.
שולחת חיבוק❤️🧘🏽♀️🙏