משכנתא 700,000 באמצע החיים. - הייתם לוקחים?סודית
מלחיץ אותי הרעיון. לפי תכנונים (הכל בידי בבורא עולם) היקר חושב שנחזיר בעשר שנים. מלחיץ אותי מאד. אופצינ שניה רק חצי מליון ופשרה משמעותית על הדירה. מלחיץ אותי אבל פחות. כנראה מחסום פסיכולוגי... מישהו כאן עשה את הצעד הזה?
רוצים להרחיב משפחה בעז"ה... לצורך זהסודית
אין ספק דילמה קלאסיתAri1984

שיהיה לכם בהצלחה בכל דרך שתבחרו.

איני יודעת את הפרטים הפיננסים שלכם, אבל נסו לחשוב האם אתם עומדים בכלל אצבע שהוא החזר משכנתא של 25% מההכנסה נטו שלכם?

מאוד קשה להחליט האם ההבדל של 200K שווה את השינוי בדירה, נסו לחשוב האם ההבדל בין הדירות שווה את הפער, לפי מה שכתבת, נראה שאתם חושבים שכן.

בהצלחה.

הבנק אמר אפשר עד שליש וזה מה שמלחיץ אותיסודית
כלל אצבע 25% אומר שנעדיף את הדירה הזולה יותר. וכך נראה לי נכון אבל אישי חושב שההפרש לא גדול ונהדק חגורות. אני לא בעד ללכת על הקצה.
רק הקב"ה יודע מה בעתיד.
כולם קופצים למים ושוחים?

חוץ מזה אני אוהבת לשפץ לפי טעמינו ואם מהדקים אז א"א.
אני כמוךAri1984

אני מחושבת והולכת על המצב היותר סולידי, אבל אני יודעת שלפעמים זה לא הפיתרון הנכון.

באמת דילמה אמיתית, צר לי שאני לא מצליחה לעזור בצורה ברורה.

את כן עזרת לי 💛סודית
מרגיע אותי שיש עוד כמוני. אני לא מחליטה לבדי, הקב"ה יעזור לנו גם לקחת את ההחלטה וגם לעמוד בה. תודה...
תודה יקירה ומאחלת לכם שתעמדו בהAri1984

אתם נשמעים לי רציונלים ומקבלים החלטות שקולות.

גם כשקופצים למים-+mp8
צריכים לשאול את עצמכם אם זה מים שאתם מסוגלים לשחות בהם- או מים שאתם עלולים לטבוע בהם...

תמיד קוסם לחשוב על בית גדול ועל שיפוץ החלומות- אבל לחיות אחר כך עשר שנים בלי אוויר כלכלי ובתחושת מחנק תמידית- לא בטוח שיאפשר לכם ממש להנות מכל זה...
אנחנו בעיר.. מי מעז לחלום פה על ביתסודית
כל בית הופך ל7 קומות במקרה הטוב,
17 במקרה הפחות טוב
מציע לפנות ליועץ משכנתאות חיצוני מהבנקמר שוקו
תפתחו את הראש לרעיונות נוספים, לפעמים יכול להיות כדאי יותר להשכיר את הדירה שתחת המשכנתא או לקנות נכס אחר שיניב לכם הכנסה נוספת בזמן שהוא מממן את עצמו
אבל גם אם נשכיר זה זמני, לא?סודית
סופסוף נצטרך אותה
לא בהכרחמר שוקו
זה תלוי בהרבה גורמים
בעיקר מיקום וביקוש
מכיר אנשים שמשלמים משכנתא באזור ה2500 ומקבל שכ"ד למעלה מ4.5
ואפשר להמשיך להשכיר נכס נוסף ו/או להתקשם לדירה שניה
לא הבנתי. אם מוכרים וקונים אז יש רק מקום אחד לגור בוסודית
יכולה להמליץ על אחד טוב בפרטיפיג'מה
השאלה היא ההחזר החודשי.משוטט
הסכום הכולל הוא אמנם הגורם המשפיע אבל היכולת החזר נמדדת בהחזר החודשי שתצטרכו לשלם.
צריך לבדוק כמה החזר חודשי מדובר על שני הסכומים ואם אתם יכולים לעמוד בו.
בסופו של דבר משכנתא זה מלחיץ כי זה נשמע המון וזה צעד גדול אבל הכל מתחיל ונגמר ביכולת ההחזר החודשי.
וזה כמובן לא משנה מה הבנק מסכים לתת כי הוא לא לוקח בחשבון את כל ההוצאות שלכם אלא מתעסק עם סטטיסטיקות כלליות בלבד.
כלל האצבע הוא על ההחזר החודשי?סודית
כלומר אם נניח ההחזר 5k אז ההכנסות צריכות להיות 20k? הבנתי נכון?

ההחזר החודשי הוא הכסף הפנוי שאפשר להחזירדור רביעי
כל האחוזים מהככנסות וכללי האצבע מבלבלים. תבדקי כמה אתם יכולים להחזיר כל חודש. ומזה תביני מה המשכנתא שאפשר לקחת מהבנק ולעמוד בה. ומזה תביני מה המחיר הקסימלי לדירה.
זה לא הולך לפי מוצא חן או "כדאי להתאמץ" אלא לפי מה שיש. אתם יכולים להחליט שהוצאות חודשיות מסויימות תוותרו, ואז ההחזר החודשי יכול לגדול. אבל זה ויתור לעשר שנים לפי מה שכתבת.
אני אסביר את ההיגיון של "כלל האצבע"Ari1984

הוא מנסה להתחשב עד כמה "שניתן לחזות 10 שנים קדימה" מאחלת לזוג שהמצב שלהם רק יצמח וישתפר, אבל אי אפשר לדעת, אולי מחליפים מקום עבודה? אולי צריכים להחליף רכב? וכו'.

יש הוצאות שמגיעות ולכן כדי שבטווח הארוך הם יוכלו לעמוד בזה, מומלץ לא "למתוח" את הגבול והשאלה תמיד "כמה זה למתוח..." אז לא מעט כלכלנים (אני רחוקה מזה) ממליצים על 25%-30%.

^^^פאז
כדאי להתייעץ עם יועץ משכנתאות.
אם לפי הבנק יש לכם אפשרות להחזיר משכנתא של 700000 ב10 שנים זה אומר שמצבכם יחסית טוב
ואם תרצו תוכלו גם לפרוס אותה ליותר שנים וזה יהיה יותר פשוט.

האם הדירה היקרה יותר שווה עבורכם עוד 200000?
שאלה שתשאלו את הצמכם כשיש לכם יתרונות מול חסרונות
(ואחד מהם זה כמובן גובה ההחזר החודשי... )
תודה על התגובה, פאז. תוכלי לקרוא בבקשה?סודית
הבנק רואה הכנסות. אבל אני לא יודעת, אם יהיה לי כוח לעבוד בקצב הזה, כשהדרישות של הבית גדלות.
700000 זה מתיחה מקסימלית *עכשיו*.
חוץ מזה, הבנק מה אכפת לו. הוא יודע שאם קשה, אפשר לפרוס מחדש למשך יותר זמן אבל אז אנחנו נפסיד.
ככל שאני חושבת יותר כך ברור לי שהכיוון צריך להיות הסתפקות ב500000.
לא יכולה עם המתח הזה. אז איך?
כנראה דירה יותר גדולה בבניין ישן יותר?
ראינו כזאת, אבל קשה להאמין שלא תהיה צניחת ערך. הבניין שמור והדירה יפה.ועיקר האטרקציה זה המיקום המאד שקט מאד במרכז קרוב לגנים בתי ספר וכו'
ומה נעשה אם העירייה תחליט לפנות ולבנות?
ראינו שברחוב ליד, היא כבר עושה את זה לבניין צעיר יותר.. "שלנו" מסתתר בין עצים למזלו.
נראה לי הבניין בן 50?. זה סגנון בנייה כזה. בנו אותו באהבה, רואים שהמדינה הייתה צעירה ורעננה.. יש רק 2 שכנים בכל קומה, לא חשבו אז שיחסר מ"ר.. בנו ברוחב לב..והיה לו מזל מבחינת השכנים. הופתענו מחדר המדרגות הנקי המבהיק. אנחנו ממש לא יודעים מה לעשות. אבל אם נקנה כזה גודל חדש- אנחנו עובדים בשביל הבנק עד הפנסיה. לא בא לי.
המחירים בעיר עולים ועולים, חשבנו שעזבנו את המרכז, ומסתבר שאנחנו המרכז החדש...
תראיפאז
דבר ראשון בעיני צריך להתייחס לזה כמו הוצאה על שכירות.
אם עכשיו אתם שוכרים בלדוגמא 3000 לחודש ועומדים בזה, וגם צפויים לשלם ככה ויותר (כי המחירים לצערנו נוהגים לעלות..) במשך השנים,
סביר להניח שהחישוב שלכם של הכנסות לעומת הוצאות כן צריכות לכלול הוצאה מעין זו על משכנתא (עם יתרון חשוב שהבית נשאר שלכם גם אח"כ.).

בהחלט לא חושבת שכדאי ללכת על משהו שיעמיד אתכם במצב קשה לאורך שנים, של חיים במחנק, וגם- אתם יודעים מה הצפי והכיוון והיכולות שלכם
מכל האספקטים שקשורים;
הרחבת המשפחה, קידום בעבודה, הוספה או הורדה של שעות עבודה.

כן כדאי לדאוג לא להיות על השקל בצורה שכל דבר קטן ח"ו ממוטט אתכם.
ולכן כן הייתי שוקלת לפרוס את המשכנתא נניח ל15 שנה ולחיות יותר בנחת.
15 שנה במ6בנים של משכנתא (ובהנחה שאתם לא מבוגרים מאד) זה עדיין נחמד.
לפרוע מוקדם אפשרי בד"כ.

חשוב לדעתי להתייעץ עם יועץ משכנתאות.
גם כדי לפרוס באזניו את השיקולים שלכם ולהבין מה האפשרויות,
וגם כדי שתמהיל המשכנתא יתחשב במקודות הללו.
לדוגמא- מכירה משפחה שרצו למחזר משכנתא אחרי כ15 מתוך 20 שנה, ולא היה להם משתלם כי המשכנתא שלהם היתה בנויה בצורה שרוב מה ששילמו היה הריביות ולא הקרן...

לגבי לפנות ולבנות- לא עושים דבר כזה בלי לתת דיור חילופי למיטב ידיעתי,
והוא בד"כ יוצא משתלם... אז בקטע הזה פחות הייתי דואגת.

נראה לי שמה שכדרי לעשות זה בירור או אפילו פגישה ח"פ עם יועץ משכנתאות שיעזור לכם להבין מי נגד מה,
ואז לשבת עם יתרונות וחסרונות לכל אחת מהדירות כשיש לכם נתונים מוצקים יותר ומשם להחליט.

שבע"ה יהיו החלטות טובות!!
עדיף לרווח קצת את השניםנפשי תערוג
להחזיר 700000 תוך 10 שנים משמע להחזיר כל חודש סביב 6500
זה הרבה.
אלא אם כן אתם בעבודה קבועה כבר כמה שנים ומכניסים לפחות 15 נטו וגם אז הייתי ממליץ להשאיר 30-40 אלף ליום צרה לפחות!

נסו לרווח את זה ל15 שנים וזה יהיה קל בהרבה
חשבנו גם על זהסודית

אבל אז מגיעות בעז"ה חתונות של הילדים, לא?

מתי כבר מגיע המשיח
במקבילפאז
אפשר לחסוך לחתונות ככל האפשר. נשמע לי יותר הגיוני..
בדיוק!נפשי תערוג
ההבדל שאם חודש אחד לא המלחת לחסוך לחתונות. זה לא ביג דיל
לעומת זאת, מספיק חודש אחד לא להצליח לשלם משכנתא כדי לזעזע את המערכת
תוך חודשים בודדים יכולים להכנס לסחרור
תודה מקרב 💛סודית
אז בשכונה השניה יותר יקר. ככה שכנראה אין ברירה וצריך ללוות יותר ולפרוס יותר.

אלא אם כן מחר תהיה הפתעה. הולכים לראות פרוייקט שקיבל היתר בניה לתמ"א 38 פינוי בינוי. לפי מה שראינו 6 דירות כבר נקנו. מה זה אומר באמת? בניין מימי מתושלח בציפוי בצק סוכר? למה המחיר זול יחסית?
אה.. ראינו את תאריכי העסקה.. הכל בסדר- זה יקרסודית
לפי מ"ר זה יוצא יקר.
תמ"א זה באמת חיזוק? איך הקונים יכולים לדעת?
ממש מפנים ובונים?פאז
זה אומר דבר ראשון למיטב ידיעתי שלא תהיה לכם דירה זמינה מייד כשתקנו אלא תצטרכו לקחת בחשבון עוד תקופה של שכירות (ובמקרים שרק משפצים ומוסיפים חדרים אז זו תקופה לחיות באתר בניה כולל שיפוצים ממש בדירה שלכם).

מה יהיה אחכ? בדכ דירות יותר גדולות, תוספת של מעלית ולפעמים גם מרפסת.

מניחה שכשתגיעו יראו לכם את כל הפרטים והתכניות... חשוב לראות כמה זמן לוקח, מתי מתחילים את העבודות ושהתאריכים מגובים בקנסות או תשלומים כלשהם במידה ויש עיכובים. (זה כבר תפקיד של עו"ד בחוזה- לא יודעת אם עושים בזה מישהו לכל הבניין
או שכל אחד בנפרד. בכל מקרה מכירה אחד תותח אם בא לך).
שאלה מעולהסודית
את זה נדע רק מחר
אנחנו לא נגור בתוך אתר בניה. תודה שאמרת לי. יש לנו עורך דין מצויין רק הדירה טרם נמצאה.
🌷 תודה על כל ההסברים הסבלניים 🌷
פינוי בינוי יקח שניםאניוהוא
וצריך לזכור שכל דבר כזה - משלמים בד'כ משכנתא כבר עכשיו תוך כדי תשלום השכירות
לא תמיד אפשר לעמוד בשני התשלומים.
ירדנו מזה. מדובר בפרויקט ענקסודית
של כמה בניינים שיחוברו לשדרה. אומנם העיצוב המתוכנן מרהיב, אבל הבנק שמלווה עוד לא חתם מולם. לא מבינה איך מכרו כבר כל כך הרבה דירות כאשר חוץ מתוכניות ופרוספקט מרהיב לא חתום כלום. הציעו לנו להפקיד כסף בנאמנות כדי שהדירה תשמר לנו אבל אין לנו עודפים להפקיד על קרן הצבי
זה קורה הרבה פעמים...אניוהוא
כנראהפאז
שאלה בעיקר משקיעים...
חשבון נאמנות זה דבר די בטוח השאלה בעיקר כמה רוצים בשביל זה
ומה המטרה שלכם בקניית דירה.
אםאתם מחפשים משהו לטווח הקרוב כנראה שזה לא רלוונטי...
הם רוצים יותר ממה שאנחנו יכולים לשלםסודית
ולחבר 3 בניינים ישנים ולחפור תחתיהם חניון- -
אומנם ניסיונינו בבניה מתמצא בלגו,
אבל לא, זה לא

את צודקת שזה לטווח רחוק. אין להם שום לו"ז
והבנק שאמור ללות את הפרויקט אז לא, הא לא מלווה.
הקרן הכי נאמנה עלינו, בינתיים, היא החשבון שלנו..

אנשים טובים,
יש דירות שנמכרות ללא מתווכים???
איהן?
אז ותרו באמת...פאז
לגבי דירות ללא תיווך;
יד 2, קבוצות פייסבוק ייעודיות, יש מקומות שגם תולים בהם מודעות ואפשר לחםש
הסתובבו באזור שאתם רוצים לקנות ותחפשו שלטים על בתים.אניוהוא
מנסיון שלי במכירה זה הביא הכי הרבה טלפונים רציניים
תודה לכם. נבדוק כמו שהצעתם.סודית
אז הדירות שראינו נמסרו למתווך שהקפיץ את המחיר. דיברנו איתו הבהרנו תקציב.
המצב כאן שאנשים מסתובבים ותוחבים פתקים בתיבות דואר " אם אתה רוצה למכור תתקשר אלי", גם בתיבה שלנו שמו הרבה פעמים... הזוי, נראה לי שנאמץ את השיטה..
והתחלנו קצת להדק חגורות, גם בלי משכנתא על הראש. לפחות צחקנו קצת.. אם הבנק כל כך אופטימי לגבינו, נשמח לראות את זה קורה. כן? הבנק בטוח שאנחנו חוסכים עכשיו 65k לפחות בשנה? אדרבא ואדרבא
הפתקים האלה לדעתי הם תיווך.אניוהוא
בהצלחה רבה
יתכן, זה לא מונע מלהשתמש בשיטהסודית
תודה לכם
אני לא יודע אם מתקשרים.אניוהוא
ותחשבי איך זה נראה למוכר?

אני הייתי חושב שזה מישהו נואש שאפשר 'לתקוע' לו מחיר....
(אני לא הייתי עושה את זה, אבל לא כולם כאלה....)
בדיוק. תשמרו את הכסף אצלכם עד התוכנית המתאימהחללית

את הרי יודעת מה הבנק עושה עם כל הכסף שלו? משקיע אותו כמובן ונהנה מתשואות מטורפות והגדלת הסכום ההתחלתי פי עשרת מונים. אז למה שאנחנו לא נעשה זאת לכסף שלנו לבד? למה שנשמור אותו מעלה אבק באיזו תוכנית חיסכון ללא תשואה והבנק יהנה ממנו במקומנו? למה שנשלם משכנתא עם ריבית במקום לנסות לקחת את ההון הזה, להשקיע אותו ולייצר משכנתא פחותה בהרבה?
תנסו לבדוק השקעה בדירות בפריפריה, התשואה שם הרבה יותר טובה. תגדילו את ההון, ותרכשו בהמשך בית לבד.
זה מה שאני הייתי עושה..

אבל אם אתם רוצים כרגע לקנות עם משכנתא, תתייעצו, תשלמו לאיש מקצוע- אחד עם המלצות והוכחות בשטח. מאנשים שאתם מכירים שיש להם 'חשבונית' של הצלחה איתו ובעזרתו בע"ה תמצאו את העסקה המשתלמת ביותר..

אנשים מרגישים יותר בטוחים כשהם קונים נכסאניוהוא
אפילו אם משלמים משכנתא וריבית.

שוקלים לקנות דירה קטנהסודית
באיזור שרוצים.
שמעתם פעם על התופעה של דירות יד שניה שיקרות מיד ראשונה?
אז אנחנו נתקלנו בה.
עכשיו אנחנו מבינים שזה אמיתי ומבינים את הסיבה... ובכל זאת- זה נכון לנו כמשפחה.
ביקשנו מהבנק פגישות עם יועצים מטעמם ובמקביל - לפי עצתכם-יעוץ חיצוני.
לומדים את הנתונים טוב יותר.
מחפשים יותר בנחת, חללית יקרה, ובינתיים חשבנו איך נחסוך בתקופה הקרובה. בתפילה שהנכס המתאים ימצא בשעה טובה ומוצלחת.
התופעה קשורה במיקום. והיא לא חדשהכותבת המחקר

עכשיו את מבינה את התמ"א?כותבת המחקר
אין ליווי בנקאי אבל בסוף יהיה, כי סופסוף אנשים לא רוצים לשלם הון עתק על דירות ישנות.
לכן הם מכרו הרבה דירות.
זה לא נשמע מלהיב התיאור ההנדסי, אבל כנראה בכל זאת הוא אפשרי, אם כי לכם הפרויקט לא מתאים.

אבל אם אתם נעולים על המיקום (בדרך כלל יש לזה סיבנ טובה) אז תתייעצו עם מישהו וותיק מאד בעיר שלכם- יהיה לו מידע על הבתים שאתם רואים, וזה יעזור מבחינת התשתית.
וגם - אין ברירה- אל תפסלו את האופציה של המתווכים.
זה המקצוע שלהם. ובאיזורים כאלו הם כנראה מכירים לא מעט בעלי בתים ויניחו את היד על דירות טובות. שווה לחסוך ולשלם למתווך טוב תמורת המידע שיש לו. יש להם דירות שלא מפורסמות, תמצאו אחד הגון... שיהיה לכם שליח טוב.
אנחנו יכולים לסמוך על יועץ פנסיוני של הבנק?סודית
בדקנו באתר "הר הכסף" של האוצר.
מומלץ מאד.

רוצים לאחד
תשמעו מה שיש לו להגידכותבת המחקר
בקשר לעניין של המיקום. את יודעת את גבולות הגזרה?
כדאי לך לבדוק עם מפה.
יכול להיות שבגבולות המחיר יהיה יותר נמוך.
רעיון טוב. תודהסודית
סודיתכותבת המחקר
לגבי מה ששאלת אותי- תתעלמי ממה שעניתי בפרטי.
עכשיו אני חושבת, שתרפי מהנושא לפחות עד שיתברר סופו של שרשור ה"הצקה". כמו שאת מבינה, זה לא היה בדיוק "התקף התעמרות". תני לעצמכם זמן עד שהתמונה תתבהר.
זה רעיון טוב להכנס לתקופת חיסכון, מכל הבחינות.
התקופה תאפשר לכם גם להחליט על גובה המשכנתא.
יקירתי תחזקי את הבית שלכם נפשית.
הגשמיות תגיע בעיתה.
בינתיים תראי איך את מסתדרת עם פחות שעות עוזרת.
תצליחו.
הכל רגועסודית
זה ממש לא נכון מה שכתבת עח הבנקים..עובד
בתור כלכלן אני יכול לספר לך שהבנק לא יכול להשתמש בכספים שיש בחשבונות של אנשים כיון שבכל רגע אפשר למשוך את הכסף ואין להם דרך לבטח את עצמם.
בנק יכול להשקיע רק סכומים שיושבים אצלו בחסכונות וכד' לפי אורך התקופה שהפקידו אותם-
יש על הבנקים גם פיקוח של בנק ישראל, וצריך לשים רזרבה על כל סכום קיים, בקיצור-התיאור הזה רחוק מהמציאות, והמצב מורכב בהרבה-
החשיבה לתת כמה שנים מנוחה, למטרה חדשה, נכונהרפואה שלמה
אז אם יש פיתרון בחצי מליון, ושניכם מסכימים עליו, נראה שעדיף.
בעיני להרחיב, זה אומר לקחת אחריות גם כשהילדים גדלים. אז "להפטר תוך 10 שנים" מחייב ללוות סכום יותר קטן.
ובעניין גיל הבניין, אם הבנייה כזו, ש50 שנה אחר כך חדר מדרגות מבהיק, אז בנו אותו כמו שצריך. בתל אביב 50 זה צעיר
הוחלט לראות עוד דירות שהתוספת הנדרשתסודית
היא הסכום הנמוך יותר
יש שכונה אחרת, שכנראה שם יפגש הרצוי עם המצוי..
תודה לכולם.
יועץ משכנתאאניוהוא
יכול לבנות את זה שבהתחלה התשלום גבוה יותר
ולקראת תקופת החתונות בע'ה התשלום החודשי ירד.

(גילוי נאות הכותב מתעסק בעיות משכנתא.)
בלתק אני גם מהלחוצותrivki
לכן כשעשינו משהו דומה לפני שנתיים- לקחנו משכנתא די גדולה לעשר שנים, שזה אומר החזר חודשי גבוה- לקחתי הכל בריבית קבועה. ככה אני יודעת כמה בדיוק מחזירים כל חודש וישנה בשקט.
לפני שלקחנו, עשיתי חישוב של הוצאות חודשיות כולל משכנתא, לקחתי עוד מרווח נשימה, וראיתי שאנחנו עומדים ב זה. רק אז חתמתי.
חשוב מאוד שזה רק ל10 שנים, ככה ההחזר הרבה יותר קטן, וגם אנחנו לא נהיה צעירים יותר עוד 20 שנה...
תודה רבקי 💚 שפרת את הרגשתיסודית
רבקימר שוקו
שאלה שחשוב לשאול: כמה ריבית את משלמת בחודש? כדאי מאוד שתבררי.(אם יש לך אפשרות להתחבר לחשבון שלך באינטרנט/אפליקציה, אז זה פשוט מאוד. הסבר בפרטי)
תשלום משכנתאות מתרחש בשלושה ערוצים.
ריבית קבועה זה בדרכ הערוץ הכי יקר.
הערוץ הכי זול זה ערוץ הפריים.

את יכולה לשים בערוץ הפריים עד 1/3 מהחוב
מה שאומר שאת יכולה לשלם פחות ריבית על המשכנתא ולקצר את זמן המשכנתא משמעותית.
בדרכ ככל שהמשכנתא יותר קצרה בזמן, כך היא יותר זולה מבחינת הריבית.

גילוי נאות, לא מזמן בדקתי את מצב המשכנתא שלי. שהיא ע"ס 300000 שאחרי יותר מ6 שנים שבהם שילמתי למעלה מ160000 במצטבר רק קצת יותר מחצי הלכה לכסות את הקרן והקצת פחות מחצי הלך על הריבית(הגנים המרוקאים באו לידי ביטוי רב באותו רגע..)
עכשיו אני ממחזר ומקצר ל6 שנים במקום 12.

לסיכום: יש לך אפשרות לחסוך הרבה מאוד כסף כדאי לעשות בירור.
חשוב לזכור ! ! בנק זה חנות שמוכרת כסף! האינטרס שלהם זה להרוויח ! ! הם לא יספרו לך בחיים איך את באמת יכולה לחסוך. כדאי יועץ משכנתאות חיצוני
^^חללית

מסכימה מאד.

בבקשה אל תקחו את כל מה שהבנק אומר כ-אומים ותומים. יש תוכניות חלופיות יותר שוות לאזרח הממוצע. 

זה קורה הרבה- שבשמך שנים, אדם יכול להחזיר רק את הריבית על המשכנתא ועדיין לא את סכום ההלוואה עצמו. ככה יוצא שהיה עדיף כבר לגור בשכירות, להשקיע את ההון שהיה לכם בנדל"ן א כל השקעה אחרת, לצבור כסף ולקנות דירה כמעט ללא משכנתא..

מר שוקו וחללית! הדהמתם אותנו! נבדוק טוב טובסודית
חלליתסודית
אם הבנתי אותך נכון, יש מצב שמשתלם לקנות נכס יותר זול, שההשכרה שלו תכסה בקירוב את המשכנתא (תהיה קטנה יותר)
ועדיין עם דמי השכירות זה יוצא פחות כסף?????
עד כדי כך הריביות גבוהות???
אז אולי אנחנו צריכים לשנות כיוון לגמרי?
מה שאני מייעצתחללית

זה פשוט לבדוק אפשרויות שונות. 
יש מצב שהתוכנית הנוכחית שלכם היא באמת הכי מתאימה לכם. למטרות, הרצונות וההעדפות שלכם. אבל יש מצב שיש תוכנית שהיא שווה יותר, מתגמלת יותר ואולי מתאימה יותר לצרכיכם. לא תדעו אם לא תבררו ותתייעצו.. ועדיף עם מישהו חיצוני לבנק. לבנק יש אינטרס..

אני לא מומחית, אבל די בדקתי ועדיין בודקת ולומדת את הנושא מכל הכיוונים.. והגעתי להרבה מסקנות אבל בעיקר לזה, שמה שפעם עבד להורים שלנו (משכורות יציבות, לקיחת משכנתא וחסכון ללא תנופה..) פחות עובד לנו.. בטח עם המחירים שיש היום בשוק הנדל"ן ועם ההוצאות הרבות שמשפחה ממוצעת מתמודדת איתן..

לעניות דעתי, ממש אל תשנו כיוון. ואל תשללו כלום בינתיים. פשוט תבדקו עם ראש פתוח והרבה אחריות כמובן. כי היום, באמת שהאפשרויות שונות ומגוונות יותר ממה שהבנק מציע..

יש את אתר הסולידית, יש את הסרטונים שאלון גל פרסם לא מזמן בפייסבוק, יש גם כמה בחו"ל שמסבירים איך אפשר לייצר משכורת שלישית עם הון התחלתי וכדומה.. תתחילו לבדוק במקביל לתוכנית הנוכחית שלכם ואולי תופתעו ותשנו אותה ואולי רק תלמדו דברים חדשים..

בהצלחה!!! ורק רווח ושפע לכל עמ"י!

אתם חייביםפאז
מישהו מקצועי שמכיר את הנתונים שלכם ואת השוק.
זו החלטה משמעותית, בזה- אל תחסכו.
תפגשו עם יועץ כלכלי ולמשכנתאות ותעשו איתו סדר.
כדאי לבוא עם אופציות מסודרות שיש לכם.
(לדוג- אפשרות לחיות בשכירות ולקנות נכס אחר- בכמה.
בכמה התמא 38
בכמה הדירות האחרות)
תראו מה המחיר ומה תקבלו עבור כל דבר ותראו מה נכון עבורכם.
כך נעשה. תודה על כל המידע שנתתםסודית
סודית. אם תמ"א בעסק את חייבתרפואה שלמה
קודם לבקש מהעורך דין שלך לראות את החוזה והמפרט של הקבלן.
זה הרבה יותר מסובך מבניה רגילה
וכמובן שאין את הביטחון שיש בדירה יד שניה- שהתוצר כבר כאן (אם כן ישן).
יכול להיות שעורך הדין שלך ימליץ לא להתעסק עם התמ"א. ואז האפשרויות מול יועץ ההשקעות מצטמצמות.
הכי חשוב שהכסף שתשקיעו יהיה כמה שיותר בטוח.
אתם מתאמצים כל כך אז שלא ישחקו בחיים שלכם.
גילוי נאות אצלנו דברו חלקלקות והבטיחו הרים וגבעות אולם מהנדס חיצוני הזהיר שהבניין הקיים יקרוס אם הם יבצעו את החלומות שלהם. לפני איש המקצוע שיסביר לך מה כדאי לעשות עם הכסף תמצאי עורך דין מהשורה הראשונה
עו"ד שלנו כבר אמר שתמ"א זה הימורסודית
אני לא מסוגלת ...
מעדיפה ישן שקיים על יצוב חלומות בחלומות..
יקירי רגוע (שרשור אחר שפתחתי,, ב"ה הסתדר טוב),
אז נחשוב.

זה קורה בגלל שרוב המשכנתא שלך היתה צמודה מדד.אניוהוא
לקחת יועץ משכנתא? או שסמכת על הייעוץ של הבנק?
סמך על אדם קרוב אלי שסמך על הרו"ח שלומר שוקו
עד שבדקתי את זה במספרים וגיליתי כמה אחוזי ריבית שילמתי
עכשיו אני באמצע מיחזור למסלול הרבה יותר נוח וחסכוני. והכי חשוב אנייודע בדיוק על מה אני משלם כמה ואיך
אדם שלא מבין במשכנתא ממש - גורם לשלם הרבה.אניוהוא
עדיף לשלם ליועץ כמה אלפים בודדים ולא לשלום לבנק הרבה יותר...
בזמנו לא ידעתי על כךמר שוקו
אולי לא הבהרתי את עצמי....rivki
אני משלמת סכום חודשי קבוע שלא תלוי בכלום- יש תוכנית כזאת. הריבית כמובן גבוהה יותר מתכניות אחרות- כמעט 3%.
אבל אני יודעת בודאות מה הסכום הסופי הסה'כ שאני חייבת לבנק. והתשלום החודשי אף פעם לא יעלה...
הסכום הסופי לא כזה גבוה, כי המשכנתא רק ל10 שנים.
לא יודעת אם זה נכון כלכלית, אבל נפשית זה מתאים לנו
זה ריבית נחמדה מאוד למשכנתא קבועהnick

ורעיון לא רע בכלל להרבה אנשים שזה מתאים להם

נפשית זה בהחלט יותר רגוע.אניוהוא
אבל לא כל אחד מוכן/יכול לשלם את זה.
לגבי מוכן - אני מביןnick

לגבי יכול - אוי ואבוי אם אתה לא יכול לשלם ריבית כזאת, ובונה על כך שהריבית המשתנה שלך לעולם לא תשתנה.

כעת לא יכול, בעתיד בע'ה יוכל.אניוהוא
אם אתה מתרגז על זה ששלמת יותר ריבית ופחות קרןnick

זה בסך הכל אומר שאתה לא מבין את התחום כלל, וטוב עשית שלקחת יועץ.

אם היית חושב על זה קצת, היית מבין שזה הכרחי לחלוטין, ואין שום דרך אחרת לחשב את הריבית, בהנחה שמדובר בהלוואה בריבית, ולא בגמ"ח או הלוואה ללא ריבית אחרת.

אתם משתדרגים כדי להרחיב את המשפחהnick

רק שלא יצא שהשגתם את המטרה ההפוכה...

משכנתא של 700K ב 10 שנים זה החזר חודשי לא קטן, כ 6500 בחודש.

במצב כזה אתם עלולים להפוך לתלותיים מאוד במצב הקיים - במקומות העבודה, מספר השעות וכו

כל דבר לא מתוכנן עלול להפיל אתכם לקרשים, או לגרום לכם לעבוד קשה מדי על חשבון הילדים, שכמו שאמרת, הבית הזה בשבילם.

בכלל, כל הרעיון של לרכוש קודם על הנכסים(שעולים לנו כסף כל חודש) ואחר כך להתרחב הוא מוטעה.

מה שנכון הוא לקחת מה שצריך היום(או בשנים המאוד קרובות) וכשיהיה צורך להתרחב. בינתיים לחסוך את כל העודפים.

למה לך לשלם משכנתא, ארנונה, הסקה\מיזוג, בלאי ועוד על בית גדול מכפי מידותייך?

ניק- המחירים כל הזמן עוליםסודית
התפרשנו כבר על דירה קטנה יותר, אבל שתהיה שלנו.
החלטנו בשלושת השבועות לא להמשיך לחפש. הודענו למתווך.
מחכים גם לראות מה קורה עם השמועות על הבוס (שרשור אחר).
אם המחירים לא היו עולים היינו חוסכים בנחת עוד שנה ובודקים שוב - החשד הוא שגם אם נחסוך בקצב שכתבת, המחירים יעלו יותר. עד 5% עליה מדאיר אותנו הערך כמו עכשיו. מה דעתך צפי בשנה קרובה. באמת המחירים התייצבו או שהשר כחלון מייצר תדמית?
לא מבין.. כתבת שאת לא רוצה את הדירה הזולה כי המחיר שלה ירדnick

אז לי אין כדור בדולח, אז אני לא יודע אם המחירים יעלו או ירדו.

לו היה לי כדור בדולח, והיה מובטח לי שהמחירים יעלו, הייתי רץ לבנק היום, לוקח הלוואה של כמה שיותר שייתנו לי, ורוכש נדל"ן.

שימי לב לכמות ההימורים שאת לוקחת על סמך הניחוש הזה.

את לוקחת כסף שאינו שלך, ואת לא באמת יודעת אם תוכלי להחזירו. את הולכת על, מה שנקרא "משכנתא קומנדו" ומקבעת החזר גדול.

תרחיש של עליית ריבית - יכאיב לכם מאוד, ההחזר יגדל.

תרחיש של פיטורין ל"ע, או שאר מקרים לא צפויים, יכניס אתכם לבור כלכלי ענק תוך חודשים בודדים.

מה כן בטוח? שתשלמו יותר על החזקת הבית. ואל תאמיני לשום דבר שכחלון אומר. גם הוא לא באמת יודע מה יקרה, בדיוק כמוני וכמוך.

צחקתי על כדור הבדולחסודית
כן, לא עדכנתי שמצאנו ב"שולי הגזרה" דירה צעירה יותר קטנה יותר ודי נאה. קומה שלישית בלי מעלית. אני לא פוחדת ממדרגות.

ריבקי לקחה משכנתא בריבית קבועה.

ב"ה נראה שרווח והצלה בדרך ולא פיטורין. אבל נחכה ל"התבהרות התמונה".
העיקר שיקירי במצב רוח טוב
לדעתי, צריך להתנהל בצורה ממוצעתאניוהוא
זה נכון לדעתי לקנות דירה, יש בזה שקט נפשי לרוב האנשים יותר מסכומים גדולים שמושקעים.

מה יהיה? אף אחד לא יודע.
אבל זה לא השיקול לדעתי.
יש יכולת? יש מקום? יש דירה? קונים.
למה? בשביל השקט הנפשי.
מה לא עושים?
לא לוקחים החזר חודשי שהוא בגבול קצה היכולת.
לדוג' משפחה שמרוויחה 20 אש'ח בחודש והבנק יאשר להם החזר של 6500
אבל הם מוציאים כל חודש בדיוק 13500
זה נראה אוטופי,
אבל זה סיכון.
לוקחים במצב כזה החזר של 5000,
אם אפשר חוסכים את ה1500 ומדי פעם ממחזרים חלקים מהמשכנתא,
אבל לא מותחים את החבל עד הקצה. זה מסוכן.
הבנתי. תודה רבה על ההסברסודית
זה עונה לי בפשטות על השאלה המקורית. מה שמפחיד אותי לקחת- מפחיד בצדק. ומה שבעז"ה סביר הוא סביר.
תודה רבה על ההסברים המפורטים.

לקחת 700,000 זה לא הרבה. זה רק קצת מעל הממוצע במשקאניוהוא
וצריך לזכור שהממוצע הזה הוא גם כולל את כל מי שממחזר, ולכן הממוצע יורד.

לכן, לא הייתי חושש שמסום כזה - בתנאי שאפשר להחזיר סכום הגיוני שמתאים למשפחה שלכם, ולא דווקא להתחייב לזמן קצר מאד
לא הבנתי משהוג'ינג'ר
החזר של 6500 שח לחודש ל 10 שנים נותן 780000 שח. זה נראה לי מעט מאוד לשלם בחזרה על 700000 שנלקחו מהבנק.
בדכ התחשיב הוא שעל כל שקל מחזירים כמעט שניים, לא?
פחות שנים- פחות ריבית+mp8
אבל עד כדי כך? עדיין נראה נמוך מדי..ג'ינג'ר
אכן...+mp8
6759 בחודש למדקדקיםnick
איך?ג'ינג'ר
6759*12*10 שווה בערך 800k.
זו גם ריבית מאוד נמוכה עד בלתי מסתברת...
אם על כל שקל מחזירים כשקל וחצי
ההחזר החודשי אמור להיות קרוב ל 9000 שח ל 10 שנים
אתה לא יכול להקשות מכלל אצבע לחישוב מדויקnick
שב ותחשב אם אתה רוצה
קודם כל זו את ולא אתהג'ינג'ר
כלל האצבע הוא לא מדויק אבל הוא ברוב המוחלט של המקרים נותן הערכה קרובה ופה זה נראה די רחוק.

וסתם ככה לא היה ככ נעים לקרוא את ההודעה שלך. אני לא בעלת מקצוע בתחום או משהו ואם עשית תחשיב ככ מדוקדק אולי תוכל פשוט להסביר איך זה..
טוב יצא לי 7596ג'ינג'ר
שזה באמת מתחיל להישמע קצת יותר הגיוני (למרות שלא ידעתי מה להזין בריבית אז השארתי את ברירת המחדל)

ותודה!
הריביות ל10 שניםנפשי תערוג
זה סביב 2.5-3
משוקלל פריים משתנה וקבועה

שזה הרבה פחות מ7500
נכון. בערך 7k לחודשסודית
אחרי שמתאימים את המסלול זה יכול קצת לרדת. אני בראש של רבקי. ריבית קבועה וזהו. בטוחה שהבנק יודע לדאוג לעצמו... וכן 3% קבוע זה נחמד מאד
סליחה ומחילהnick
חישבתי לפי 3% ריבית קבועה שדובר פה, ללא הצמדה.

במחשבון משכנתא זה פשוט מאוד.
בגדול החישוב הוא שבכל שנה משלמים את הריבית על הכסף שעדיין של הבנק, והיתרה מקזזת את הקרן.
ליתר דיוק, החישוב מתבצע ברמה החודשית. כלומר, כל חודש 3%/12 זה הסכום שישולם לבנק כריבית, והשאר יקזז את הקרן.

מקווה שזה עוזר
כתבנו בערךאניוהוא
והכלל הזה שכתבת 'כל שקל מחזירים שניים' זה כלל שנכון רק למי שהולך לבנק בלי ליווי של יועץ משכנתאות חיצוני.
לא ממשnick
זה קשור יותר לאורך הזמן של המשכנתא

זה ממש. אני לא ראיתי משכנתא שבהגדרה היא כל שקל שווה שנייםאניוהוא
אני לא נבחר ולא יודע מה יקרה בהמשך עם עליית הריבית, אבל בהגדרה בהכנת המשכנתא, כל שקל שווה שקל וחצי זה סביר, ואפשר אפילו קצת פחות.
אם זה שקל וחציג'ינג'ר
אז ההחזר החודשי ב 10 שנים במקרה הזה יותר קרוב ל 9000 שח...
במשכנתא של 25-30 שנה זה שקל וחציאניוהוא
פחות זמן =פחות עלות
דווקא ב 25-30 זה יתור קרוב ל 2..ג'ינג'ר
לפותחת- תבדקי טוב טוב כמה אתם צריכים סה"כ להחזיר כולל קרן וריבית, כי לפחות לי זה נשמע סכום קצת לא הגיוני.

@סודית
אני לא יודע מאיפה המידע שלכם.אניוהוא
אני יועץ משכנתאות
לאחרונה עשיתי משכנתא ל30 שנה שההחזר היה 1.44 לכל שקל.
תוכללפרט את הריביות?נפשי תערוג
והאם צמוד או לא.
נשמע טוב
מצטער. לא.אניוהוא
א. זה העבודה שלי ומשלמים לי עליה.

ב. לא כל מה שמתאים לפלוני מתאים לאלמוני
המשכנתא צמודה?נפשי תערוג
חלק קטן אכן צמודאניוהוא
צחוקיםנפשי תערוג
אני רואה שגם אצלנו זה סביב 1.43
ולא לקחנו צמוד
ולקחנו רק 25% בפריים כדי למזער סיכונים
אניוהוא
הריביות היום מאד נמוכות.
היה שם משפחה שהבנק לא נתנו להם ריביות כ'כ טובות. וב'ה הצלחנו להגיע לזה.
הסוד כמו כל דברנפשי תערוג
זה להתווכח
גם שהוא אומר שהוא לא יכול
הוא משקר
עצוב מאוד

אין הבדל משמעותי מאשר בבאסטה בשוק
נכון.אניוהוא
אבל ברגע שהבנק מעריך את הלווה כהלוואה מסוכנת - הריביות יהיו גבוהות. משמעותית מלווים שאינם מסוכנים
משפיע על זה קביעות בעבודה, עו'ש תקין, חזרה של צ'קים או תשלום משכנתא קודמת,
וגם הנכס יכול להשפיע. קומה 4 בלי מעלית זה נכס שיותר קשה למכור אם הבנק יצטרך ועוד גורמים
אז לזה הבנק התכוון כשהוא אמר שהוא יכול "לעשות משהו"סודית
תודה על השרשור המועיל הזה!
לגבי משכנתא קומדורפואה שלמה
יש מצבים שכן נכון לקחת אותה
בחלק מהמקצועות בעיות צפויות לצוץ סביב גיל 45. ואז המחשבה לסיים עם זה קודם נכונה. כן לקחת מרווח נשימה וכן להקטין את היקף ההלוואה אבל תלוי בסוג העבודה אם כדי לפרוס יותר.
תיקון: קומנדורפואה שלמה
ויש עוד משהו דאני רוצה להגיד אבל לא להלחיץ.
חברה טובה ואהובה שלי החליטה להרחיב את המשפחה עם אימוץ (יש לה בן ובת ומסוכן לה ללדת). ולמטרה הזו היא ובעלה לקחו משכנתא על המשכנתא שכבר היו חייבים ועברו לדירה באמת יפה, בניה מודרנית, שיפצו מהמם.
ואז נחתה עליה הבשורה שמאחדים שתי מחלקות בעבודה שלה והיא- שמקבלת תוספת ניהול- בסיכון לאבד את התוספת המאד משמעותית הזו.

ואז התחיל דופק מהיר מרוב לחץ, וחודש אחרי כבר הפרעות קצב לא פשוטות, ומסתבר שיש לה תורשה כזו, ואני רואה ושומעת ומצטערת ולא יודעת מה לאמר לה..
קשה לה לתפקד בעבודה ועבר רואים את זה, והמשכנתא היא ענקית ולשנים קדימה. עניין האימוץ ירד מהפרק. בקיצור- אם לווים- אז ממש את המינימום. ואם אתם עושים ניסיון חיסכון חצי שנה , ומחכים לראות מה קורה עם העבודה של בעלך זה זהיר ונכון.
יהיו דירות נחמדות גם בעוד חצי שנה, על כל שקל שלווית תחזירי כמעט שניים, אז חיסכון של חצי שנה הוא בעצם כפול.
תודהסודית
אבל כל הסיפור עם העבודה לגביו השאלה רק אם תשאר בעיר או בעיר סמוכה.
הוא לא במשרה ניהולית.
בכל אופן מצטערת על החברה שלך שתצליח לצאת מזה
את צריכה להבין שצרות לא משוכפלות בצורה מדויקת מאדם לאדםnick

ונכון להשאיר לפחות מעט מרווח נשימה.

לגבי מה ש @רפואה שלמה כתב על המשכנתא קומנדו - כל הלך המחשבה הוא שגוי. זה שאני מרוויח  היום הרבה ומחר פחות, לא אומר שאני צריך להוציא את כל ההוצאות היום, אלא שכדאי לי לשמור למחר.

*אין חובה* להוציא את כל מה שמכניסים.

פורסים את המשכנתא רחוק יחסית ליכולת, ובע"ה  מחסלים חלקים ממנה מוקדם מהדרוש. פשוט, ועם פחות סיכונים.

כמו שאני כתבתי למעלהאניוהוא
אני התכוונתי לעובדי הייטקרפואה שלמה
זה די צפוי שבגיל 30 ו40 יהיה להם הרבה יותר קל לעמוד בתשלומים.
וכן- יש להם חלון להכנסות גבוהות שצריך לנצל אותו. לא עניתי לסודית דווקא.

מה הטעם למרוח משכנתא שנים קדימה להגדיל את ההחזר אם הטופ של ההכנסות במקצוע כזה הוא בשנים האלה.
למחזר זה יופי- אבל האם הבנק "יוותר" על כסף שהתחייבת? או שהוא רק יקבל אותו ברצון מוקדם יותר.
זה תלוי כמובן במסלול המשכנתא אבל בוא נודה: מי שיכול כלכלית לסיים תוך 10 שנים ויש לו עודפי ביטחון **משמעותיים** - מה הוא מרוויח מהפריסה?
הבנתי את כוונתךnick

ואין לי בעיה עם אסטרטגיה כזו, רק צריך לקחת בחשבון גם תרחיש שהוא פחות מאידיאלי. לראות שהוא לא יביא לקריסה.

כוונתך ל"ע לפיטוריןרפואה שלמה
אבל בגיל המתאים א. מקבלים פיצויים גבוהים, ב. יש להם סיכוי מאד טוב למצוא עבודה אחרת. לעומת זאת בגיל 45 הם בבעיה רצינית...
בד'כ לא כדאי לקחת את כספי הפיצוייםאניוהוא
זה פוגע מאד בפנסיה.
אנחנו לא עובדי הייטקסודית
בודקים יכולת החזר "על יבש" לפני שנתחיל לשחות.
זה לא כל כך פשוט, השעות הנוספות שלי די משתנות מחודש לחודש. עכשיו עוקבים במדויק- עזרתם מאד. תודה!!!
בכל מקרה כדאי להשאיר קצת כסף בצדנפשי תערוג
מקרים לא חסר
בחלק מהבנקים, יש אפשרות לבקש חודש או כמה חאניוהוא
שבהם לא לשלם משכנתא 'עד יעבור זעם'
ואז הוא שהם יאריכו את משך ההלוואה או יחולקו לכל התקופה וההחזר החודשי יגדל קצת
^^^פאז
משכנתא יש בה בה גמישות בסופו של דבר אם צריך.
כמובן כדאי לראות שנכנסים למסלול שגם חריגה ממנו לא תעלה במחירים כבדים מדי.
אבל לא אלמן ישראל... יש ביטוחים, יש הקפאה, אפשר לפרוס שוב את המשכנתא ואפילו למכור את הדירה במקרה הצורך...
לגבי היחס לתשלום - הוא נכון אך ורק למי שלא לוקח יועץ משכנתא.אניוהוא
ואוו ואוו, עצרו!בלדרית
נראה לי שאתם לוקחים שיקולים ענקיים רק מתוך לחץ. אל תקחו עכשיו את המשכנתא מתוך דאגה ל5% עליית ערך! איך תתאפשר בכלל עליית ערך בלי אינפלציה רצינית בשוק? המשכורת לא עלתה משמעותית בשנים האחרונות וכל מי שיכל לקנות כבר עשה זאת, אפילו לנכדים שלו! וכשאין ביקוש לרמת המחיר, המחירים ירדו. בנוסף, הריבית בארה''ב עלתה משמעותית בזמן האחרון וזה נתון שצרים להדאיג אתכם מאוד, מדברים על עליית ריביות בסוף2019... תבררו את כל הדברים האלה טוב טוב לפני שאתם קופצים לשחות עם כרישי הנדל''ן. זו כבר לא ההשקעה הבטוחה להשכרה כי יש היצף דירות בשוק וגם על עליית ערך לא הייתי בונה.

זו אמנם ההחלטה שלכם אך אני ממליצה לדחות אותה לזמן שהשוק יתייצב ויראה מה קורה. ולא בלחץ כי אין למחירים לאן לעלות! כך שכרגע אנחנו או נשארים על אותו הסכום או יורדים למטה. בררתם על מחיר למשתכן? הוא גם לא מציאה אבל זה אופציה עדיפה ללחוצי דיור שעלולים לעשות טעויות משנות חיים. בהצלחה.
כתבתי שנצטרך כמה חודשים כדי להחליטסודית
רוצים מיקום ספציפי. לא בונים שם דירות למשתכן ולא יבנו.
לקחנו בחשבון את כל מה שכתבת. לא חתומים על אף עסקה. ואם הריבית תעלה זה הזמן לקחת בריבית קבועה כמו רבקי
בלדרית מנסה להגיד לךכותבת המחקר
שבעקבות עליית הריבית תהיה ירידה משמעותית במחירי הדירות. והעליה נובעת מהכלכלה העולמית, יש די הרבה מאמרים כלכלים בנושא עכשיו. תגגלי.

חבל לקחת משכנתא ענקית ואחרי חצי שנה מחיר הדירה יפול במאה אלף שקל. בעצמך כתבת שהדירות ישנות מאד אז הן אמורות לרדת. אלא אם המיקום הוא כזה שהבועה תשאר בו.

אבל אתם לא קונים מול הכותל ... אז כנראה ישפיע גם על הבועה שלכם.
הרעיון לחסוך על יבש ולחשב במדויק הוא רעיון טוב מאד.

עצם הנכונות של הבנק לתת יותר ממה שאת חושבת שאפשר להחזיר הוא תמוה, לא?
תמוה? מבחינת הבנק זו עסקה נהדרת...בלדרית
את זה כבר הבנתיסודית
ואף על פי כן, בטווח שבין נניח סוכות לפורים ה'תשע"ט, הבא עלינו לטובה, יהיו בעז"ה התשובות לשאלות הפרטיות שאנחנו שואלים את עצמנו.

ואז נוצר חלון זמן מהסוג ש"רפואה שלמה" כתבה עליו. לא רק להייטקיסטים יש חלונות.
אם מוצאים דירה שמוצאת חן, במחיר שיכולים לעמוד בו, בלי ללכת על הקצה, צריך לסמוך על הקב"ה שיודע את הכוונות ויעזור לעמוד בזה.
לא מכוונים דווקא לירידת מחירים אם כי נקבל, כמובן, בברכה את פניה
אם היה *ברור* שהמחיר יעלה, הוא היה כבר עולהnick
מה שנכון הוא לפעול מתוך הידיעה הברורה שאין לנו שום מושג אם המחיר יעלה או ירד
יש לך מידע שעוד חצי שנה דירות ירדו ב100 אלף ש"ח?!עובד
כבר כמה שנים מדברים על זה והמחירים לא יורדים ואף ממשיכים לעלות..
עד שלא יבנו פה עוד הרבה מאוד דירות(בין עשרות אלפים בשנה ל100,000 דירות לפי האוצר ומשרד השיכון) אנחנו עדיין בפיגור בהיצע.. אין לאנשים איפה לגור ובירושלים יש זוגות שגרים במחסנים מרתפים וחניונים של רכבים..
במרכזי הערים כמו ירושלים ות"א ועוד ערים ותיקות הביקוש כמעט קשיח לגמרי-
אני לא מאמין שירדו המחירים שם אלא אם באמת יחליטו כל העסקים והסטודנטים לעזוב את המרכז ולעבור לפריפריה... זה כמעט לא מציאותי כי הפריפריה לא מפותחת ולא מסוגלת לתת מענה לאנשים ועסקים ממרכזי הערים לא מבחינת תחבורה, השכלה, תעסוקה שירותים ועוד-
מחיר למשתכן משפיע אולי על פרברי עפולה ושכונות בקצה ראש העין ומודיעין אבל לא על ירושלים(כמעט אין שום דירה שם בתוכנית)
וערים ותיקות ומבוקשות-
רק על הפריפריה של המרכז והארץ, וגם שם לא זול..
בקיצור, מי שיכול לקנות דירה במחיר דומה לשכירות שלו ויש לו הון עצמי ואופי יחסית יציב,
שיקנה עכשיו בסביבת ריבית נמוכה ולא יחכה לניסים!
קלעת בדיוק לנקודה. עכשיו הריבית אפססודית
אוף הרגע אמרתי למתווכת שנחכה קצת ועכשיו מתחרטת.
פשוט לא נכוןAri1984

אי אפשר להגיד שמחירי הדיור לא יירדו כי תסתכלו ימינה ושמאלה ולא תפסיקו לראות מנופים כי הקבלים בונים, ומצד שני להגיד שלא בונים מספיק ולכן המחירים לא ירדו.

ההיצע מספיק (לפחות בשנתיים האחרונות) והביקוש היה אדיר כי לא היה מקום אחר להשקיע את הכסף.

הריבית אפסית, אבל כולם יודעים (וגם הבנקים) שהיא תעלה בכמה פעימות בזמן הקרוב ולכן התמהיל משכנתא שייתנו יהיה בהתאם. האחרונים שיפסידו בסיפור הזה הם הבנקים.

חשוב לי לצייןAri1984

אני לא יודעת אם המחירים יירדו או יעלו. 

אני רק יודעת שאין שום נכס/מוצר שהמחיר שלו תמיד רק עלה - אם זה יהיה המצב כולם יהיו קבלנים או ירכשו דירות להשקעה ואז בעצם אף אחד לא מוכר. מצב בלתי אפשרי.

דירה זה לאפאז
משהו שרוב האנשים יכולים להרשות לעצמם לקנות בקלות.
אלה שיש להם להשקיע בהחלט משקיעים גם בנדלן.
יש לא מעט כאלה עם הרבה דירות.
יש הרבה סיבות למכור דירות-
אנשים נפטרים/עוברים לבית אבות/ משפחות מצטמצמות או מתרחבות
אנשים רוצים לעבור דירה או סתם לשפר דיור...

כל הזמן בונים עוד בתים וקמות עוד משפחות שקונות..
אין הרבה בתים שעומדים ריקים ללא גואל וקונה והמחיר שלהם ריאלי.

אולי אם היה לי מספיק כסף וזה היה מתאים לי הייתי קבלנית
לא מדוייקסודית
כשהבנר ממש רץ אחריכם ומנסה למכור את המשכנתא שזה מה שקורה כעת (בלי לפרט) - זה הזמן להמתקח. מבחינות דירות. נראה לי אנשים קונים כשהם צריכים. לא כולם משקיעים
אל תתחרטי. יש תשובות ל3 השאלות? עדין לאכותבת המחקר
לא קופצים למים בלי חגורת הצלה
יש תשובות לשתים מהשלוש. אוספים נתוניםסודית
ב"הצלחה לכם. בשורות טובות בדרךצדק משמים נשקף
בעלי סיפר לי אתמול. תודה על הפרגוןסודית
יקרים אהובים, תצליחו מכל ה❤רפואה שלמה
סודית, את הגיבורה האמתית. כל הכבוד לך.
בזכות המגיבים הנחמדים שענו לי כל כך יפה ומפורטסודיתאחרונה
ולכן יכולתי לדבר פחות בבית...
ראיתי שיקירי רגוע והוא אמר שאין חדשות וב"ה שיש כבר שמועות טובות.
בכל אופן זה היה שיעור טוב הסכמנו שכדאי לצמצם סיכון.
תודה מיוחדת לפאז ולנפשי תערוג ולכולם כולם.

תודה על העיניים הטובות, רפו"ש. מרגישה כזו הקלה.
אחריות הורית לוקה בחסרלביטה

מה אפשר לעשות כשהאחריות ההורית של ההורה השני לוקה בחסר?

אסביר,

הוא איש טוב ואבא טוב.

לא משנה המצב בינינו, הוא לא רלוונטי.

מתייחסת רק להתנהגות שלו כהורה.

כשהילדים בבית איתו, יש כאוס.

הוא לא מחזיק. לא מקפיד על דברים שצריכים להיות בשגרה.

הכל מרגיש כמו אווירת עלא באב עלא.

חוזרת למגבות על הספה, בגדים מלוכלכים על הרצפה שני ס"מ מהסל, וילדים חצופים ומשתוללים שצריך פלוגה כדי להרגיע אותם.  

כשהילדים איתי, יש רוגע והרמוניה.

מקפידה איתם על חוקים, סדר, זמנים.

הכל ברוגע ושלווה. אין חיכוכים. כל אחד תופס את הפינה שלו ויש אווירה של קסם בבית.

עד שהוא נכנס הביתה.

הילדים פשוט מריחים את הפשרנות שלו לדעתי.

על הכל הוא מוותר.

מעניש, ומוותר. מאיים. לא מקיים שיח.

עכשיו, כמובן שאני לא מושלמת. אבל מפה ועד הורה שהילדים איתו בכאוס מוחלט יש פער רציני.

פרקטית, להיות הורה 24/7 מבחינתי לא אופציונלי.

אני גם ככה איתם המון שעות לבד. באהבה ושמחה.

ויש לי כמובן דברים שאני מחויבת אליהם מול עצמי.

מעבר לעובדה שאם אתמסר ככה, בוודאות אשחק עד היסוד.

ניסיתי לומר לו, לרמוז, לבקש על דברים ספציפיים.

עדיין הכל נותר על כנו.

מה כן אפשר לעשות? 

לא קשור לעניין בכלללאחדשה

את מדברת פה על אמונה כללית באדם שהוא עושה את תקפידו בצורה טובה.
הפותחת מתארת מצב שהוא לא מצליח בכלל בשום צורה לנהל תקשורת בסיסית חינוכית ועמידה מול הילדים. מה קשור אם היא מאמינה בו או לא?
יש פה כשל,
יש פה בעיה.
להתעלם ולסמוך עליו זה פיתרון?

וזה בכלל לא קשור לזה שהוא האבא שהשם החליט לתת לילדים האלה. גם אני בתפקיד שלי שהשם בחר לי יש לי עבודה לעשות ומה לתקן ולאן להשתפר אז לשבת בחיבוק ידיים ולומר, טוב השם שם אותי פה מה שיקרה יקרה?

נר איש וביתו ✨🏡נגמרו לי השמות

נר איש וביתו

דווקא בחג הזה, חג החנוכה, כשאנחנו מוצאים עצמינו מארחים או מתארחים,

מוקפים בסביבת המון אנשים, משפחה, חברים

דווקא אז חשוב שנזכור את הבסיס שלנו.

שנר איש וביתו.

"ואישתו היא ביתו"

איש ואישתו.

בבית.

פנימה.

כשטוב לנו יחד - מי יכול עלינו

רק מהתנועה *הזו*, מבפנים - החוצה - רק כך נוכל להתעלות.

נתרכז בביתנו פנימה.

נמצא את הכמה רגעים בין לבין, ניצור אותם, ניזום אותם, 

נעלה אותם לראש סדרי העדיפויות, מעל הכל.

גם במחיר "ביטול" מפגש משפחתי כזה או אחר,

גם במחיר אחר.

כמה שנצטרך.

עד שנרגיש שאנו מלאים.

וממילא בהתמלאות ובטוב שלנו - נוכל להיות עוד יותר בטוב ועוד יותר להשפיע גם החוצה.

נר ה' נשמת אדם

ה', הקב"ה -

אתה שאמרת שתמחה את שמך מעל המים כדי להשכין שלום בין איש לאשתו

שימכר ספר תורה ובלבד שיהיה שלום בית בין איש לאישתו

ששמך שלום וכמה חשוב השלום. ובראש ובראשונה בין איש לאשתו.

נשמת אדם -

נשמה שנתת בי טהורה היא.

ונשמה שנתת באשתי טהורה היא.

ונשמה שנתת בבעלי טהורה היא.

טהורים הם.

כוונותיה של אישתי טהורות הן, נשמתה טהורה היא, גם אם בטעות פגעה בי.

כוונותיו של בעלי טהורות הן, נשמתו טהורה היא, גם אם בטעות פגע בי.

וכל עוד הנר דולק אפשר עוד לתקן

כוונותיהם טהורות.

וגם אם מעשיהם לעיתים לא מיטיבים - נלמדם איך.

נלמד גם אנחנו יחד.

נלבן. נברר. נתקרב.

נגדל מזה. נתעצם.

נזכור שמי שאמר "ו*כל* זה אינו שווה לי" - היה המן הרשע,

בעוד מרדכי היהודי מלמדנו כי הוא "רצוי *לרוב* אחיו".

והרוב טוב.

ולא צריך לחפש את ה"כל".

נדבק ברוב. ברוב הטוב.

נגדיל אותו.

נמשיך ללמוד אחד את השנייה.

נמשיך ללמוד את עצמינו.

"מוסיף והולך"

נמשיך להוסיף לטוב הזה, כל פעם עוד ועוד

עוד תובנה,

עוד קירבה,

עוד אהבה,

עוד כלים,

עוד תקשורת,

עוד גדילה זוגית ואישית.

8 נרות 

8 - מעל הטבע.

נס.

ימים של ניסים, הלל והודיה.

*מעל* הטבע.

וה' מוחה שמו *מעל* המים כדי להשכין שלום בין איש לאישתו

וגם אנחנו, נתבונן *מעל*.

נתבונן ב*מבט על* על הסיטואציה הזוגית שלנו

מה היה שם?

היינו בריב? ריב נוראי? ריחוק איום? מצאתי את עצמי חווה קושי עצום? תסכול עמוק וחוסר אונים?

ואם אני מסתכל/ת במבט על, מה אני רואה?

מה *בעלי* הרגיש וחשב שם?

מה *אשתי* הרגישה וחוותה שם?

"לא טוב היות האדם לבדו" -

לא טוב לו לאדם כאשר הוא לבוד, דבוק, גב אל גב

"אעשה לו עזר כנגדו" -

כנגד, מול, מציאות של פנים מול פנים.

מציאות שרואים גם את ה"פנים" - אראה את הפנים של בעלי, אראה גם את הבפנים של בעלי, את הנשמה שלו - וזו תהיה מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

מציאות בה אראה את הפנים של אשתי, את הבפנים שלה, את הנשמה שלה - היא מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

המבט על הזה,

מעל,

יכול ליצור גם אצלנו מעל הטבע.

מעל הטבע האנושי שלנו.

להתגבר.

להתגדל.

להרחיב את כוחות הנפש שלנו.

לעלות מעלה מעלה.

להביט גם מעלה. לקב"ה. שהכל מאיתו. והוא משרה שכינתו ביננו.

ללמוד ממנו ולהביט גם אנחנו מעל הסיטואציה, מעל הפגיעות שלנו, 

לנסות לראות *גם* את הצד השני (גם ולא רק, לא לבטל את עצמינו חלילה, לא להתכחש לרגשות שלנו חלילה, אלא להיפך - להכיר בהם. לתת להם מקום. להבין אותם. לעומק.

ובהמשך נוכל גם לתווך ולתקשר זאת *נכון* לבן/בת זוגנו)

לנסות לראות מה עובר ועבר שם במחשבתו, ברגשותיו, בנשמתו?

ולעיתם דווקא *מתוך הקושי*, מתוך הקושי הכי הכי עצום אפילו -

מ-קץ

עת צרה היא ליעקב ו*ממנה* יוושע -

וגם אם הכי חשוך וקשה - עלות השחר עוד תגיע. וקרובה מאין כמותה.

ודווקא מתוך החושך הכי גדול - נדליק את האור. 

בלב שלנו.

בלב של החצי השני שלנו.

נראה גם את האור שבו/בה.

את כל הטוב שבו/בה.

נבין מתוך עוצמות הכאב במבט על מה היה כאן בעצם,

מה הוביל לכך,

מה אני הכי הייתי צריך שם?

מה אשתי הכי הייתה צריכה שם?

לכן נזכור -

כשאנחנו במשבר - זו הזדמנות נדירה ועמוקה בשבילנו לתקן.
לתקן את עצמנו.
לתקן את החיים שלנו.
לתקן מה ששבור לנו בחיים האלה.

כשאנחנו נמצאים במשבר -
יש לנו גם הזדמנות נדירה להיות "משבירים לעצמנו"
כמו יוסף הצדיק, שהיה המשביר במצרים,
בזכותו לכל העם היה מזון ויכולת קיום ל7 שנים שלמות.

גם אנחנו -
אם נשכיל להבין מה המשבר הזה שאנו חווים אומר לנו?
מה הוא אומר עלינו?
מה הוא אומר על המקום שאנו נמצאים בחיים?
מה בו כואב לנו הכי הרבה?
מה הוא גורם לנו לחשוב, להרגיש ולרצות הכי הרבה?
אם נענה לעצמנו על כל אלה -
נוכל לזכות ולהיות המשבירים של עצמנו.
לגרום לנו להיות ניזונים יותר,
להיות חיים יותר,
להיות שלמים יותר
להיות מרוצים יותר.

כשאנחנו נמצאים במשבר - 
ניתן לנו "שובר" במתנה.
כן,
לפעמים
המשבר הוא מתנה.
כי בלעדיו לא היינו עוצרים רגע להסתכל בחיים שלנו.
לראות איפה כואב, איפה קשה,
איפה רע,
מה צריך לתקן,
מה לא הולך אפילו שניסינו בכוח זמן רב,
מה דרוש תיקון לשבר הזה.

קיבלנו שובר חינם להזדמנות חד פעמית להפוך את החיים שלנו למשהו טוב יותר.

כשיש משבר,
אפשר לקחת את המשבר הזה,
להתעלם, לכאוב ולבכות ולא באמת לשנות משהו בחיים שלנו.

אבל אפשר גם אחרת.

אפשר גם לתקן את השבור.
אפשר גם לזכות בשובר מתנה להתבוננות מעמיקה על החיים שלנו.
אפשר גם ללמוד ממנו ובזכותו להיות המשבירים הראשיים של עצמנו.
"המשביר לצרכן"
וה"צרכן" הזה הוא אני. לי אני צריך להיות המשביר.

נר החיים

הנר שמסמל את החיים, "נר ה' נשמת אדם",

והטומאה - מסמלת היא את היעדר החיים.

"טמא" משורש א.ט.ם - אטום - היעדר חיים.

ביצית שיכלה להיות מופרית אך לא הופרתה - תגיע הוסת ותהיה כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

תינוק שיצא לאוויר העולם וכבר איננו בתוך גופה של אימו - יש כאן מציאות של היעדר חיים בתוך הגוף = טומאה.

אדם שהתקרב למת, נגע במת - יש כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

הטומאה היא היעדר החיים.

וכאשר אני עם אשתי/בעלי אני רואה חיים.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת"

איתה, ורק איתה אני אראה חיים.

איתו, ורק איתו אני אראה חיים.

ואם חלילה אפזול הצידה ולא אהיה בבלעדיות ונאמנות לאשתי/לבעלי - כאן יש טומאה. כאן יש היעדר חיים. כאן אראה מר. 

כאן היוונים רוצים להשכיחם מחוקי תורתך, לטמא את הקדוש לנו, להכניס עבודה זרה בליבנו.

נתחזק בחיים.

בשלמות.

בשלום.

בבלעדיות.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת" - נשואים טריים

רק איתה, עם אשתך, אתה יכול לראות *חיים*

רק לה, לאשתך, תשמור את האהבה שלך.

רק עבורה, עבור אשתך תהיה הגיבור שלה.

תהיה גבר. וגיבור. שלה. ועבורה.

לא לחפש להיות גיבור של אישה רנדומלית, אלא של אשתך.

לא לחפש לעזור ולסייע על חשבון הבית פנימה.

להשקיע את כל הטוב הענק הזה שבך – באשתך.

להסתכל *לה* בעיניים

לשמח *אותה*

להצחיק אותה

לפלרטט איתה

לכתוב לה מכתבים או הודעות משמחות במהלך היום

לשלוח לה אימוג'ים אוהבים

לראות מה קשה *לה*, מה אתה יכול לעשות עבורה? במה אתה יכול לעזור לה?

לראות עוד את כל הטוב הגדול הזה *בה*, במי שכרתת איתה ברית עולם.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אשתך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לאשתך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

-----------

"שמעי בת וראי והטי אוזנך" ושכחי כל עבודה זרה שבלב וכל גבר זר שאינו בעלך

והטי אוזנך וליבך לאישך שלך.

תהיי האישה שלו, ורק שלו.

שמרי את יופייך, את צחוקך, את ליבך רק לו.

ראי חיים ואהבה יחד איתו

כל כבודך בת מלך – רכזי פנימה, פנימה אל תוך ביתך, פנימה אל אישך.

השקיעי את כל הטוב הזה שנקרא את – בו.

להביט בו בעיניים

לשמח אותו

לצחוק איתו

להעריך ולתמוך בו

לאהוב אותו.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אישך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לבעלך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

אם מישהו רוצה גרסה מקוצרת פשוט אני..

הטקסט מדגיש את רעיון “נר איש וביתו”: חנוכה הוא זמן לחזור לבסיס הזוגי – איש ואשתו, פנימה אל הבית והקשר. מתוך חיזוק השלום, הקרבה והתקשורת בבית, ניתן להשפיע גם החוצה. הוא קורא לראות את בן/בת הזוג במבט על, מתוך הכרה בטוהר הנשמה והכוונות, גם כשיש פגיעה או משבר, ולזכור שדווקא הקושי הוא הזדמנות לצמיחה, תיקון והעמקת האהבה.

עוד מודגשת החשיבות של בלעדיות, נאמנות והשקעה רגשית בקשר הזוגי: לראות חיים רק עם בן/בת הזוג, להשקיע בהם את כל הטוב, החיבה, העזרה והשמחה, ולא לפזר את הכוחות החוצה. אהבה זוגית מתוקנת מביאה טוב לשני בני הזוג, לילדים, ולעולם כולו – והיא האור האמיתי שנדליק, במיוחד בימי חנוכה.

(GPT)

יש את הגרסה של די שרוטדי שרוטאחרונה
נר איש וביתו - תדליקו אחד את השני.
תודה על הגירסה המקוצרתהעני ממעש
(התודה לפשוט אני ולצ'אט גיפיטו😅)נגמרו לי השמות
יש משהו שמפריע לי ואשמח לשתףאנונימית:)

בעלי ואני ב"ה בזוגיות מהממת ואוהבת באמת.

היום קרה משהו שמפריע לי ואני מתלבטת אם אני מגזימה או שזה באמת מציק. בעלי סטודנט והלך ללמוד למבחן שלו עם מישהי מהלימודים, כדי שתשלים לו חומר שהפסיד במהלך החודשים האחרונים במילואים. זה עורר בי פתאום רגשות של קנאות מה הוא יישב עם בחורה לבד והיא תסביר לו? מה ואם הם יצחקו פתאום וכו... אני קנאית בהגזמה או שמה?

חחחח תודה

אם הם יהיו כמה שעות ביחדפשוט אני..

אז מן הסתם הם יצחקו, ידברו, יקשקשו... 

אם הוא לא לומד הוראה והוא לא מתכוון לעבוד בישיבה,

אז זה לא כל-כך שונה מאינספור פגישות שיהיו לו גם בעבודה.

(אני יודע שלא עניתי לשאלה שלך, רק הרחבתי אותה...)

טעיתי. הבנתי לא נכוןיעל מהדרום
אם זה מפריע לך-אז זה מפריע לך!*אשתו של בעלי*

אין נכון או לא נכון.

לאחת זה יפריע-וזה בסדר.

ולאחרת זה לא יפריע-וגם זה בסדר.

אבל אם זה מפריע לך,פשוט תגידי לו.

תשתפי אותו בתחושות שלך.

מסכימה...לומדת כעת
רק לא כדאי לעשות מזה עניין גדול מדישלג דאשתקד
כי זה בעצמו יכניס רעיונות, בפרט אם אתם באמת נשואים טריים.. 
אפשר להבין אותך. תחושות של זוג טרי טריאלישבע999

אצלה בבית או במקום ציבורי, כמו בספריה?

זה  טבעי שדברים כאלה מעוררים מחשבות ורגשות, במיוחד כשאתם זוג טרי והקשר עוד בבנייה והתגבשות. זה ממש לא משהו לחוש עליו אשמה או לחשוב שאת "מגזימה".

אבל כיוון שההקשר הוא נטו לימודים ולא בילוי חברתי נניח של קולגות מהעבודה ,  לצורך השלמת חומר חיוני שהוא הפסיד עקב המילואים – זוהי מטרה פרקטית, ברורה ומקצועית. זה לא "בילוי" או "יציאה".

אם הם אכן ישבו בספריה - זו התנהלות שגרתית ונורמלית של חבורות סטודנטים.  

אם בפעם הזו נפגשו בבית שלה, לגיטימי לבקש שלהבא ישבו במקום ציבורי  

גרוע והתחושה שלך נכונהזיויק
לדעתי זה שונה מעבודה מקצועית
אתה משתמש במילים קשותשלג דאשתקד

יש הרבה חברויות בלימודים ובעבודה שלא מתפתחות למקומות שהפנטזיות של כבודו הולכיהם אליהם.

זה לא הופך את זה לטוב או לרע, אלא בעיקר שצריך לדעת לשים דברים בפרופורציות ולהבא להציב גבולות (נניח, שבפעם הבאה ייפגשו אצלכם בבית, או שייפגש עם אחר/ת).

מחשבה פסימית מיידית או תגובה קיצונית יכולים להזיק מאוד, בין אם החשש מוצדק ובין אם לא.

זה באמת מורכבהסטורי

השאלה אם יש לו ברירה.

לי לא היה מפריע, אם מפריע לך תגידי לו בצורהאור123456
מכובדת ואני מקווה שהוא יכבד 
קשה לתת גבולות ברוריםהעני ממעש

אבל כמה נקודות ציון

א האם יש איסור ייחוד. אם כן אז זה פשוט אסור .

ב האם חד פעמי/ פעמים בודדות/ סדרה של שיעורים

ג האם יש רעשי רקע שיגבירו צניעות או שיגבירו קלות דעת

ד מה הסגנון של הסטודנטית המדוברת

הצלחה רבה 

אני ממש מבינה למה זה מפריעיעל מהדרום

לק"י

לא קשור לאם סומכים על בן הזוג או לא.

ובעיני, אם לך זה מפריע, הכי לגיטימי שתבקשי ממנו ללמוד עם גבר.

אולי לא הייתי באה בדרישה, אלא מבקשת ומקווה שייענה לי.

בעיניי אם הכרחימאמינה-בטוב

עדיף ללמוד בזום ביחד ולא פיזית ועוד יותר עדיף ללמוד עם גבר..

זה די פשוט ובסיסי

אפשרתהילה 3>

שיפריע לך

כדאי לשתף בזה❤️

אפשר להזמין ללמוד אצלכם אם אין אופציה טובה יותר עם מי להשלים..  או שילמדו בזום.

החשש מובןנפשי תערוג

יחד עם זאת, ראוי לסמוך עליו

ואם ממש קשה (לאו דווקא קשה לסמוך אלא קשה הסיטואציה)

אפשר להזמין אותה ללמוד אצלכם

אני לא אוהב להגיב לדברים כאלו מהסיבההמצפה לישועהאחרונה

שצריל זהירות גדולה ב"לתת עצות" שחלילה לא יפגע בצורה כלשהי בשלום והאהבה בין איש לאישתו.

אז כל המטרה היא רק לתיקון ולכוונה טובה.

גמו שכתבו זה חייב להיות ברור שהגבולות ההלכתיים חייבים להישאר אחרת אין לזה שום היצר בלי קשר לנישואין בכלל.

והדבר השני והקריטי זו לא הנהגה טובה אני מאמין שהוא עושה את זה בתום לב וגם אותה סטודנטית שעוזרת לו.

אבל זה לא מומלץ כלל וכלל גם כשאין  שום ייחוד ומבחינת הלכתית יבשה הכל נעשה לפי ההלכה.

מהסיבה שזה יוצר קירבה בטח אם משובר במשהו של כמה פעמים.אי אפשר להיות לא אנושיים אי אפשר לשבת עם אדם ולא קצת לצחוק איתו להביע נחמדות וזה לא דבר רע אבל בהקשר הזה זה עלול חלילה להגיע למקומות שליילים ואיני מדבר מדמיונות אלא מסיםורים ששמעתי ומתלמידי חכמים מאוד מתונים ומחוברים לחיים שגם הם אומרים את הדברים הללו.

זה מעבר להרגשה האישית זו הנהגה לא נכונה...

העולם היום הפך להיות מכיל וכל דבר כמו מה שכתבתי נשמע שמפגש בים איש לאישה הוא מלא ביצרים ותאוות.

אבל זו בכלל לא הכוונה שלי.

אנחנו בני אדם בריאים עם רגשות וכל פגישה מסוג כזו היא סוג של חוויה וחוויה היא דבר מקרב.

וזה לא משנה עבודה לימודעם וכד' צריל שיהיו גבולות ברורים

בסגנון הדיבור והתוכן.גם במקום של עבודה זה לא דבר נכון שאיש או אישה ידברו על אה ועל דא או יצחקו אחד עם השני...

זו האמת וזו דרכה של תורה

ברור לי שהרבה מאיתנו לא עושים את זה ממקום רע פשוט העולם הפך להיות מכיל כביכול ונותן לגיטמציה לערבוב הזה.

*אני ממש לא חושב שצריך שלא יהיה שום מפגש בין נשים לגברים.

אבל אני כן מתנגד שבתוך המפגשים האלו יכנסו ערכים,אמונות,תחביבים, חווית וכד' בין גברים לנשים(אא"כ המטרה שלהם להכיר ולהתחתן).

ודרך אגב אני בטוח שהוא ממש צדיק וטוב וממש אוהב את אשתו ובכלל לא חושב על הנ"ל.

אבל כמו שכתבתי זה לא דבר טוב ונכון.

איני יודעת מה לעשות?אורית יעל

ממד אחד חושבת על גירושין מצד שני על הילד שיוולד.

בעלי עוזר לחבר שלו " בן 60" עבר ניכור הורי חי במקלט אדם רווק.

הולך איתו לקניות,מתקשר אליו , מבשל לו (מה שבבית הוא לא עושה) ואומר לי שהוא לוקח ממנו כסף על הבישול כי זה חשמל ומים.

הבנאדם נדבק לבעלי כל הזמן מתקשר , תבוא איתי לאירוע.

הגעתי מהעבודה אחרי שעתיים וחצי של פקקים וקניות בעלי ביקש שאבשל

בישלתי , גם בשביל אותו אדם.

בעלי חוזר ב3-4 לפנות בוקר כל הזמן מסתובב איתו.

עובד רק בעבודה אחת שהכסף לא מספיק , מתבטל.

התייעצתי עם רב מקובל שאמר לי שאותו אדם לא יעזוב את בעלך הוא נדבק אליו ורק יהיה יותר גרוע.

אפילו יש לי אוכל של אותו אחד כדי שנבשל לו.

חוץ מזה שבעלי רב איתי שהלכתי לבת מצוה של אחיינית שלי

ואחותי והוא לא מדברים יש קצר במשפחה.לחמותי היא לא אמרה שלום וחברותי אומרות שהיא דיברה עלי בחתונה שלי ואמרה " אחותי סתומה שהתחתנה".

היה לי ויכוח עם חמותי ובעלי ופתחתי בפניה את עניי הגירושים

אמרתי לה קחי את הבן שלך תחנכי אותו וקחי אותו.

היא ענתה לי שאין לה שליטה עליו ושאני צודקת שאנשים מתגרשים בגלל זה.

ואמרה לו תעזוב את אותו חבר.

אחיות שלו רבו איתו שגר יעזוב וזה לא עוזר.

אין לי את מי לספר ולשתף רק חברה אחת שיודעת

אבל אני מרגישה שנמאס לי מהניצול הזה

אפילו ההורים של בעלי אין להם מה להגיד ומה לעשות- רבו איתו ומה לא...

כן אומרת שבעלי לא מדבר גם עם אחיות האחרות שלי.

מרגישה שנמאס לי מהנישואים האלה

ולגבי שם של  גרושה עדיף

אבל לחיות בנחת ובשלווה .

נ.ב - יש סיפור במשפחתי שאני גילתי בשבעה של אימי ע"ה - שהיא היתה מבשלת פעם בשבוע אוכל ושולחת בקופסאות לאדם ערירי ניצול שואה וכך כל שבוע.

אבא שלי ידע מזה והאחים שלי היו מביאים לו 

הם סיפרו שהם היו ילדים קטנים והיו שותפים לזה

יש פה כמה דבריםכל היופי

א. העזרה של בעלך לאדם בודד

ב. חוסר בגבולות בעזרה

ג. חוסר בתקשורת בינך ובין בעלך ותחושה שהוא לא רואה אותך ואת הצרכים שלך, או אולי לא נפל לו האסימון שהוא בזוגיות וצריך לשנות פאזה

ד. מעורבות גבוהה של המשפחה שלך ושלו

אתחיל מההתחלה.

בעלך עוזר לאדם בודד, זה מאוד יפה. הוא עושה איתו חסד.

גם אמא שלך עשתה חסד דומה וזה מקסים. חיובי, ומעיד על נפש טובה.

הבעיה מתחילה במינונים... כאשר זה נמשך המון שעות, חוזר הביתה בשעות לא שעות, מצפה גם ממך להיות שותפה למרות שזה לא מתאים לך, זה כבר הופך להיות עוול ולא חסד.

כי זה חסד על חשבונך וגם חוסר הגבולות הזה מטריד, גם אצל בעלך כלפי עצמו זה ברמה חריגה ומשהו בקשר הזה מאוד מוזר.

ברור לי שאת מנסה להסביר לו את זה והוא לא מבין.

השאלה היא מה יש לכם בזוגיות מעבר לדינמיקה הזו, האם יש לכם מכנה משותף? שיחות? מחוות הדדיות?

למשל, האם את חושבת מה יפנק אותו ומה חשוב לו?

האם את מרגישה שאכפת לו ממך?

האם אתם יוצאים מדי פעם, מפטפטים, מתחבקים וכל מה שמעבר?

ומה היה לפני החתונה, היה לו את הקשר עם האיש הזה?

האם דיברת איתו על זה פעם בנחת או רק בעצבים או רק דרך קרובי משפחה?

תקשורת זוגית אמיתית לא אמורה לעבור דרך חמותך או האחיות שלך או שלו, אם הוא מדבר עם אמא שלו על להתגרש ממך וגם את פונה אליה ככתובת "קחי אותו תחנכי אותו" שניכם צריכים לעשות איזה סוויצ' בראש.

להפנים שהקשר הזה הוא אך ורק שלכם ולא קשור לסביבה, אתם שני אנשים בוגרים שנחליטו להתחתן וזה שלכם.

שימי גבול מאוד ברור מה את מוכנה ולא מוכנה לעשות בשותפות שלך במצווה הגדולה שבעלך עושה.

למשל - שיעזור לו רק בשעות שהוא לא בעבודה ואת כן בעבודה (אם יש כאלה). או רק יום בשבוע. או רק לבשל לו אבל לא להסתובב איתו. וכו'.

מה שמתאים לך, מתוך ראיית הטוב.

יכול להיות שכמה מפגשים בודדים עם יועצ/ת זוגי/ת יעשו לכם טוב ויאפשרו לכם לדבר על זה בנחת כי נשמע שמשהו בתקשורת ביניכם לא 100%, לפחות ממה שאת כותבת.

מהניסיון שלי זה ממש יכול לעזור להציל את הנישואים.

בהצלחה יקרה!

וואו, כואבהסטורי
יותר מהכל, כואב שאינכם מצליחים לתקשר. בבסיס נשמע שבעלך אדם טוב עם רצון טוב, אבל בלי פרופורציות נכונות.

מציע לנסות ללכת ביחד לטיפול זוגי ופשוט להעזר במטפל/ת לתקשר. תשמעי איך בעלך רואה את הדברים ואת חלוקת המשימות, הוא ישמע אותך ותראו ביחד איך מסדרים את החיים עם פרופורציות.

ממש בשולי הדבריםפשוט אני..

לוקח כסף על הבישול כי... חשמל ומים?

אלה שני הרכיבים הכי זולים בבישול.

החלקים העיקריים זה זמן עבודה וחומרי גלם. 

ממש לא הדבר היחיד שמוזר בשרשור...לאחדשה
לא נשמע שזה רק חסדנעמי28

או שהוא מצא חבר שהוא נהנה איתו והוא יכול להתנהג כמו רווק

או ללכת למחוזות רחוקים יותר כמו קשר של ניצול.

הקשר עם המשפחה שלך לא רלוונטי למקרה הספציפי אבל רלוונטי לתקשורת ביניכם, גם איתך אין תקשורת?

לחזור כל הזמן ב3-4 זה לא תקין.

נשמע מוזר קיצונילביטה
נשמעתהילה 3>

שיש כל מיני מורכבויות,

מה שלי בלט זה שאת מדברת עם הרבה אנשים אבל ביניכם שיח כן וקרוב שראוי לבני זוג.

ממליצה לך מאד לא להסתפק בעצה של המקובל, כבודו במקומו מונח. (גם כי יש כל מיני שרלטנים,

וגם כי לא מבינה איך המידע הזה מקדם את המצב)

אלא ללכת לקבל עזרה אמיתית: ללכת יחד שניכם לטיפול זוגי, או לחילופין אם זה לא מצליח ללכת בעצמך לטיפול ולקבל מענה מה לעשות ואיך.

קורה שיש מצבים מורכבים או קשרים בתקשורת.

יש דברים בסיפור שתיארת שיכולים להתפרש בכל מיני אופנים.

בשורה התחתונה לא ניתן להבין דרך הודעה את המצב לאשורו, וודאי שכדאי לנסות לתקן מה שאפשר

(בזוגיות או אצל כל אחד מכם בפני עצמו, זה אף פעם לא רק "הצד השני").

מאחלת לכם שתמצאו שליחים טובים.

לבעלך יש לב רגיש זה טוב בשבילךאדם פרו+אחרונה

ברור שהוא אמור להפנות אותו אלייך

ובפרט כשאת בהריון

תעצרי אותו לשיחה

ותגיד לו שאת רוצה שהוא יהיה איתך.

בצורה ברורה.

אולי אפילו כדאי לדבר עם רב סביר

לא מקובל וכאלה

רב הלכתי, רב שכונה או מי שיכול להשפיע

ולא לדפדף את המקרה

כי ברור שהסדר עדיפויות הנכון

הוא להיות עם האשה שלו, ובפרט כשהיא בהריון.

זו טעות שיכולה לקרות להרבה, ובפרט כשמגיע אדם

מבוגר, אולי אפילו חולה, ומצווה ענקית לעזור לו.

הכל טוב ואושר לעזור לבן אדם,

ולהאכיל אותו זה מצוה רצינית וטוב שעשית

לפעמים האנשים האלה סבירים

יודעים לא להפריע.

ולפעמים הם חסרי גבולות וטקט או לא מודעים לנזק שהם גורמים, כי נותנים להם את התחושה שבכיף והכל סבבה.

ואולי זה מה שהולך מרגיש שזה דיי בכיף מבחינתי

תפקידך להבהיר לבעלך, שאת מעוניינת ביחס שלו עכשיו, ושיתעדף אותך ביחס ובזמן.

אפשר לעזור לו, אבל מהצד כזה בלי לתת לו

נתח מהזמן, שישים לב.

נשואים טרייםנשואה127

היי

מתייעצת פה עם אנשים שמן הסתם היו במקום הזה...

תחילת הנישואין, ב"ה מאושרים עד הגג יחד. הבעיה היא שאנחנו ממש ממש מתקשים עם ימי הנידה והריחוק. חשוב לנו מאוד להקפיד ועדיין נופלים במגע ומרגישים אחרי זה רגשות אשם. מה עושים עם זה? 

בעיה ידועה וגם הפתרון...זיויק

ככל שהעיקרון הדתי חזק בבית אז זה פחות אופציה, ונשארים עם ה"פיתו בסלו", כלומר יודעים שיגיע ליל הטבילה וזה נשמר עד אז.

לכן השאלה היא כמה ההלכה נוכחת אצלכם בשאיפה הזוגית.

ברור שכל זה לא מזילזול בדחפים וברצונות הטבעיים שזה דבר משמח בפני עצמו וטוב מאד שקיים אצלכם.

קודם כל מזל טוב גדול לחתונההסטורי
שנית - להחליט באמת שכל ההרחקות המופיעות בהלכה, הן קו אדום חד משמעי. לא מעבירים חפצים, שמים בינכם סימן כשאתם יושבים לאכול לבד וכו'. כשמקפידים על זה, המגע כבר אינו אופציה.

שלישית - ללמוד ביחד, לחזור ביחד על ההלכות הללו, שהן חדשות לכם ואולי לא מספיק במודעות ובכלל - ללמוד משהו ביחד מחזק את היחס המשותף שלכם לתורה.

בהצלחה רבה וברכה גדולה בביתכם

בעיה מוכרת ומבורכתשלג דאשתקד

אתם רוצים קשר טוב ומגע וחיבה, וזה מדהים.

מה שצריך לשים לב, זה לשני דברים שפחות קל לראות מהמקום שלכם:

1. ככל שיש יותר מגע אסור ונקיפות מצפון, אתם תחוו את המגע כמשהו שמוביל לתחושות אשם, או שצד א מעיר לצד ב ומנסה למנוע אותו מהחטא. התוצאה היא כמובן בעייתית (ואפילו הרסנית, בטווח הארוך).

2. ככל שיש יותר שמירה, ככה ימי הטהרה הרבה יותר מרגשים ועוצמתיים. שוב, זה מתחיל בקטן אבל ככל שחולף הזמן זה מקבע את ליל הטבילה ובכלל את תקופת הטהרה כזמן של קשר מאוד מרגש ועוצמתי.

עצה פשוטה שלי: זמן הנדה הוא הזמן העי חשוב באמת לבניית הזוגיות, ואם מנהלים אותו נכון, מרוויחים בגדול. תקופת הטהרה, בעיקר כזוג צעיר, גולשת כמעט במישרין למגע וחיבור פיזי וזה מדהים. אבל אם מנהלים נכון את זמן הנדה, בונים את הרובד של קשר בשיחה משותפת, דיבור וסיפור על עצמי. זה מאוד מאוד חשוב, כי תוך כמה שנים שני התחומים האלה יהיו פחות לחוצים לכם, וככל ששניהם ייבנו טוב (מגע נעים מתוך קרבה ולא מתוך תחושות אשם, לצד שיחה נעימה ומקרבת) - צלחתם את החלק הכי בסיסי בזוגיות, ואתם במועדון הטוב של אלו שבונים את עצמם.

כדי ליישם את זה, תפנימו ביחד כמה חשוב גם זמן בלי מגע פיזי ואיך כדאי לנהל אותו בחכמה. תחשבו להעמיס על ימי הנדה שלכם מפגשים של שיח וקרבה שמצד שני לא מאפשרים ככ מגע. יותר יציאות בערב להליכה משותפת, לרכז אז נסיעות להורים ולאירועים וכדו'.

אני חושב שאתם נמצאים בשלב מרגש ויש לכם את הכלים לפתח זוגיות מהממת. מכיר הרבה אנשים שהיו שמחים לחזור לתקופה הזו ולעשות את זה שוב, בצורה נבונה ובונה.

מלא הצלחה יקרים!

ומזל טוב 🍷

תגידו כל בוקר תודה על המקום שלכםמשה

פתרונות טכניים כבר כתבו לפניי טוב ממני.

המון מזל טוב וברכה בע"ה!לאחדשה

קודם כל הכל תקין אצלכם ואתם לגמרי נורמליים ומצויינים ברוך השם.
זו מתנה וברכה גדולה, המשיכה הבלתי ניתנת למעצור הזו...
מבחינת עזרה טכנית- צעדי תינוק.
כל פעם להחליט על משהו קטן, לא ישר הכל או כלום כי זה קשה.
כל פעם שאתם מצליחים לשמור על הריחוק- לשמוח בזה.

אולי לעזור לעצמכם, לא להיות יחד המון זמן במצב של קרבה,
לצאת יחד למקומות ציבוריים אולי אפילו ליד אנשים אם ממש ממש קשה,
וכמובן להתפלל על זה להשם...
לשים לעצכם גבולוצ קטנים יותר- מה אתם בטוח לא עושים. צעדים קטנים. זה לא המקום לפרט אם באלך בפרטי בשמחה רבה...

מרגש לשמוע את זה,באמת.. מתיקות

רק אומרת שמפעם לפעם זה נהיה יותר קלאמונה :)

הפעמים הראשונות היו לנו סיוט ממש

אבל באמת מפעם לפעם זה נהיה יותר טוב ב"ה

ושנה-שנה וחצי אחרי החתונה זה היה לנו הבדל של שמיים וארץ מהחודשים הראשונים...

שולחת חיבוק, בע"ה שה' ישלח לכם כוחות לניסיון הזה, ואם זה מעודד- בע"ה זה ילך וישתפר...;)

זה עניין של החלטהרקלתשוהנ

ברור שקשה מאד מאד. ברוווור.

אבל זה עניין של החלטה, שרק אתם יכולים לקבל לעצמכם. יחד.

מה שהקל עלינו זה לצאת מהבית יחד כמה שיותר. 

לדעתי צריך לסייגשלג דאשתקד
עבר עריכה על ידי שלג דאשתקד בתאריך כ"ו בכסלו תשפ"ו 17:49

שאין הכוונה שכל היום תשהו בחברת אנשים, כמו להתארח הרבה אצל ההורים וכדו. זה יהרוס לכם את הכיף של הביחד.

אני הייתי ממליץ לטייל ברחוב או בקניון וכדו, שיש אנשים אז המגע תמיד עדין (או לא קיים - עניין של הנורמות שלכם), או לנסוע למקומות ואירועים אבל יש לכם את הביחד של הדרך לשם ברכב וכדו.

מאוד חשוב להתרגל להנות מלשבת לפטפט ולספר על עצמינו ולשתף ביחד, בלי אנשים נוספים ובלי יותר מדי מגע. זה הרגל מאוד כדאי להמשך הזוגיות (יש גם רובד של להעמיק את השיח המשותף, אבל זה לא נשאל כאן ולא כאן המקום לדבר על זה).

מציע לדייקהסטוריאחרונה

באמת יכול להועיל חלק מהזמן לצאת מהבית, מסכים שזו עצה טובה לחלק מהזמן או אפילו להרבה זמן, למי שבאמת לא מסוגל.

אבל, חשוב מאוד באופן כללי לשלוט בעצמנו וחשוב באופן ספציפי שתהיה זוגיות עמוקה ואוהבת גם בלי המגע. לא אומר בהכרח שהייתי מנדב לזה בלי שהתרה חייבה, אבל אחרי שיש את המצווה והאיסור - כדאי לקחת זאת כהזדמנות להעמקה.

הזדמנות לברר שהקשר שלנו הוא קודם כל קשר של נשמות, מתוך כך קשר של אנשים שיש להם ערכים משותפים ועולם ידע משמעותי ועשיר. מתוך כל הקומות הללו ועל גביהן מגיעה, בזמנים המתאימים, גם הקומה החשובה של המגע- שהיא מאוד מיוחד ונעימה ומביאה את היחד שלנו לקומות מדהימות. אבל היחד קיים הרבה לפני המגע.

כמדומני שאצלינו כזוג צעיר (אי אז...), הרבה מהשיחות הארוכות שביססו את היחד התודעתי שלנו - היו דווקא בשבתות שהיינו לבד בבית ואסורים.

מחזקים ומתחזקים יחד במהות מצוות טהרת המשפחהנגמרו לי השמות

ובמהות שמירת התורה והמצוות כולה.

ובפן הפרקטי, אכן מנסים קודם כל להיות בזה *יחד* מתוך הבנה שזה מה שאנו בוחרים וכי זה מה שחשוב לנו,

ומתוך החיזוק הזה כל אחד לעצמו וגם לשני/ה לעשות בפועל דברים שיעזרו - כגון דיני ההרחקות שבאים בדיוק כדי לשים את הגדרות הללו.

כתבו עוד על הפן הפרקטי ומצטרפת לכל דברי החוכמה שנאמרו כאן,

ורוצה גם להוסיף על הפן הרעיוני וההבנתי של הדברים בהרחבה:

בהחלט הזמנים השונים במעגלי החיים (כדוגמת הזמן שאסורים) מזמנים לנו הזדמנות מופלאה ללמוד ולהעמיק בכך יחד, ולגדול בתור הזוג שאנחנו לעוד ועוד רבדים עמוקים.

זו ממש עבודת חיים. 

בהחלט אפשרות של עבודה על רמת קירבה נפשית-רגשית בעוצמה גבוהה בזמנים אלו יכולה לתרום,

גם התכנסות והתמקדות אישית חשובים בפני עצמם

ולשניהם יש מקום, הכל תלוי באיזון העדין והנכון לכם כיחידים וכזוג.

ויש גם נקודה שחוזרת על עצמה הרבה פעמים בתקופה הזו, שהיא נקודת הרגשת הבדידות בזמנים אלו שאסורים. כתבתי עליה בהרחבה בעבר ומצרפת את הדברים גם כאן:

לפעמים עולה אצל האישה, ואולי גם אצל האיש, מן תחושה של "בדידות" כאשר אסורים.

וזו אכן נקודה מאוד עמוקה שלדעתי יושבת איפשהו שם-בנבכי הנפש של הרבה מאוד נשים (וגם גברים) בזמן שאסורים.

וזה ממש לא סתם.

הרי יש שפה שלמה של אהבה (בין היתר, יש 8 שפות של אהבה) שהיא שפת המגע -

שבעצם מי ש"מדבר" בה - אומר ע"י כל סוג של מגע - חיבוק, נשיקה, ליטוף, יחסי אישות וכו' - אומר ע"י כך "אני אוהב/ת אותך"

וגם מרגיש אהוב/ה ע"י מגע שנותנים לו/לה.

עכשיו,

בתקופה שאסורים,

ועוד אחרי החיבור הגדול שהיה שמותרים,

ועוד אחרי הרבה זמן שהייתם מותרים -

פתאום נלקחה מכם השפה הזו!

משניכם!

אז גם בעלך - זה קשה לו

כי הוא אוהב אותך

ורוצה להגיד את זה

להגיד את זה גם במגע

והוא לא יכול!!!

ואת, אוהבת אותו כל כך

ורוצה להיות קרובה אליו

אבל לא יכולה לומר לו זאת בשפת המגע!

ואז מה קורה?

למי שממש קשה, כי הוא ממש "ספץ'"- ממש מדבר חזק ורהוט בשפה הזו של האהבה - הוא לגמרי מרגיש כמו נכה חלילה שלקחו לו את הקביים והוא לא יכול ללכת... כאילו איבר ממשי מתוכו חסר...

ואז מתוך קושי הוא ממש מרגיש חסר אונים!

ומהחוסר אונים הזה באמת לפעמים נוצר ריחוק גם ברגש/בנפש -

*כי* כל כך אוהבים

*כי* כל כך קשה בלי המגע

ולעיתים אפילו מעדיפים "להתרחק" לגמרי כדי שלא יהיה קשה מדי עד בלתי אפשרי

וגם כדי לא ליפול.

השורש החיובי של זה כמובן מראה עד כמה אהבה ענקית וקירבה ענקית *כן* יש ביניכם!

שעד כדי כך אתם מפחדים לא ליפול מרוב שהתשוקה והאהבה ביניכם חזקה!

שעד כדי כך אתם מרגישים חסרי אונים בלי יכולת המגע הזו

שעד כדי כך לפעמים הנפש ומנגנוני ההגנה מעדיפים להתרחק כי פשוט לא יכולים ככה בלי המגע!

אם מבינים את השורש של זה,

את המקום ממנו הכל קורה -

זה מאוד יכול להרגיע את הנפש.

כי דווקא כאשר אסורים יכול לעלות רצון יותר חזק לקירבה נפשית ומילולית

אך לעיתים מרגישים, כמו שפירטתי קודם, בדיוק להיפך

ואז התסכול גדול שבעתיים

גם אין שפת המגע

וגם אין את שפת המילים

אז כאילו מה? אז מה כן יש?

מה? כל מה שאנחנו זה רק מגע?

מה, למה אנחנו כ"כ רחוקים?

מה, הוא כבר לא אוהב אותי?

מה, הוא רק רוצה אותי כשמותר לגעת? ואני אותו?

מה יש לנו?!

אז על כל השאלות האלה לענות - ממש ממש לא!

יש ביניכם קשר שלם!

אהבה שלמה ואמיתית

אתם פשוט אנושיים!

פשוט לקחו לכם שפה! קביים, איבר, פה, יכולת התבטאות!

והריחוק הוא לא אמיתי אלא רק כמו מסכה לתסכול וחוסר האונים שהנפש מרגישה *כי* היא רוצה להיות כל כך קרובה!

עכשיו זה חשוב חשוב חשוב

אני כותבת את זה לך, לעצמי, לכולן

וכ"כ למה?

כי דווקא בימים האלו,

הימים שאיש ואישתו אסורים,

הם ימים שחלילה "מועדים לפורענות".

הכוונה שחלילה חלילה בגלל אותה הרגשה בנפש

אותו איש

או אותה אישה

יכולים "להאמין" ו"ללכת שבי" אחרי הרגש המתעתע והשקרי הזה של ה"ריחוק" לכאורה

ולחשוב שהאישה שלהם/האיש שלהן רחוק מהם

ואז זה כר פורה לחלילה ריחוק אמיתי

ע"י קשרים אסורים ל"ע

או מריבות

ויכוחים

צעקות

חוסר הבנה

רצון למלא את ה"חלל" הזה בהתכתבויות או דיבור עם גבר אחר חלילה,

או לצחוק ממישהו אחר חלילה,

או כל דבר שמכניס גורם זר בקשר המקודש בינינו

וכל דבר שהוא לא מקרב בינינו אלא מרחיק

כיוון שאין ואקום בעולם.

איפה שלא נכניס את הטוב - ישר יש בור פעור לרע.

וישר צריך למלא אותו!

כמו שכתוב בתורה "הבור ריק"

ומפרש רש"י מים אין בו

אבל נחשים ועקרבים יש בו!

ז"א, אם אין את הקירבה

אז חלילה הפוטנציאל לרע ולריחוק עוד יותר גדול!

וצריך להיזהר שבעתיים!

צריך ל"סור מרע" שבעתיים!

ואז "לעשות טוב" שבעתיים

לא לדבר עם מישהו שאסור (תמיד כמובן!)

לא לריב מריבות מכוערות

להמשיך להבין אחד את השני

כן להסתכל בעיניים (אם מתאים לכם, אני חושבת שזה חשוב)

כן לצאת יחד דווקא כשאסורים לבילוי רק בלי מגע

כן ליצור זמן ומרחב לזוגיות - זמן, פניות ומקום לזוגיות,

כן לדבר על הדברים

כן לומר במילים "אני אוהבת אותך"

או בפתקים

או מחוות

או חיוך

כן להתמלא במה שכן יש

במה שכן היה

להיזכר בזה

לזכור את זה

להפנים את זה

להסניף את זה עמוק לתוכנו

ובשאר הזמן?

בשאר הזמן להבין את המקום בנפש של זה.

ולשחרר.

להרפות.

ככה זה.

אי אפשר תמיד מושלם.

אז להכניס גם דברים טובים *אחרים* אבל שיהיו *טובים*

זמן למרחב *האישי* של כל אחת ואחד מאיתנו

זמן יותר לפיתוח תחביבים

זמן יותר ליציאות עם אחות/חברה/אמא/אחר

זמן יותר לפתח דברים בעצמך ובעולם האישי שלי ולהשקיע בזה יותר

זמן יותר לבקר הורים ומשפחה

זמן יותר לישון

זמן יותר לראות סדרות אולי, או כל דברים שאוהבים וזה דורש רק אחד ולא זוג

וכמובן גם אישך אותו דבר - יקדיש את הזמן להתמלא ב*אני* שלו

זמן יותר לעצמו

לעבודה/לימוד תורה

לחברים

ליציאות עם משפחה וחברים

לפיתוח עצמו ותחביבים שלו ויצירתיות שלו

ואז

כאשר המקום של זה בנפש קצת נרגע

אפשר לאט לאט לראות גם את הברכה בזה -

שזה באמת באמת מאםפשר גם זמן לגדול בתור יחידם ולא רק בתור זוג,

ואז אותם שני היחידים האלה יגיעו לטבילה ולמפגש המחודש עוד יותר מלאים

עוד יותר שמחים

עוד יותר *הם*

ומתוך המקום האישי השלם הזה - גם הזוגיות תהיה שלמה יותר

כי כאשר כל אחד מרגיש *עם עצמו* ועם *עצמה* טוב ושלם - הזוגיות היא הראשונה להרוויח מכך! (וגם להיפך כמובן!)

ואז יש גם את הגעגוע

והציפייה

והכמיהה

והתשוקה

ואת החיבור המחודש שהוא ממש יכול להיות עם פרפרים בבטן ממש כמו ואפילו עוד יותר מיום החופה!

ולהכניס עוד עומק וגיוון וטוב שלם בתוך המרחב הזוגי שלכם בתחום האישות ובכל התחומים.

אני קוראת לזה (לתקופה שאסורים) "שעת האפס"

שכאילו אנחנו, הנפש שלנו, כמו שעון,

שצריך מדי פעם להתאפס

לאפס אותו.

כי אם לא הוא משתגע ולא מראה את השעה הנכונה

אבל כאשר מאפסים אותו

ונותנים לו את היחס הראוי לו - הוא ימשיך להתאפס על עצמו ולהרואת את השעה הנכונה

ממש "אם תעירו ואם תעוררו את האהבה עד שתחפץ" -

שיש כמו שטח אפור כזה שהוא הזמן שאסורים בו, תקופת הריחוק בנידה,

שמה שיכול לתרום ולעזור לאפס אותו זה מה שכתבתי קודם - להכניס טוב ולא רע,

למשל סרט, שיר שכותבים או שרים עליכם עם תמונות שלכם מכל הזמנים, ממש להקדיש באופן *אקטיבי* זמן ב"להעיר ולעורר" את האהבה עד שתחפץ בזמן הזה שזה דורש יותר אנרגיה,

אז כן, לעשות קליפ מכל הסרטונים והתמונות שלכם,

לדבר על הילדים החמודים

להקדיש יותר זמן לילדים החמודים

לשמוע שירים שמקרבים ומחזקים

לרקוד

לראות סרט שיכול לקרב (לאו דווקא ביחד, הכוונה לקרבב את הלב שלכן בנפרד לשני ולתחושת הקירבה)

בילוי יזום יחד

שיחה טובה

מבט בעיניים א ר ו ך

ממש להעיר את הקירבה הזו

כמו שעון מעורר

ואז,

במקום ללכת ולהיות בשטח האפור - שיכול לזמן את כל הרע והריחוק והדברים הרעים חלילה שפירטתי למעלה -

ללכת לשטח הלבן, או הורוד - ששם הכל טוב, ומקרב, ונכון, ואמיתי ולא מזויף, גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך.

למשל להוסיף עוד פגישה עם אחות

עם חברה

לצאת לאוויר עם מוזיקה

לישון

להסניף את הילדים

להתפלל על זה ולהתפלל בכלל

להתחזק

לראות סרט טוב

לראות תמונה שלכם יחד

ליצור משהו

לעזור למישהו - בטוב

ממש להתכוונן לזה!

לדבר את זה.

לשהות לבקש מהשם את זה.

במילים פשוטות.

כל יום.

ואם קשה אז יותר חזק לבקש.

ותמיד תמיד לחשוב

מהי מטרת העל שלי? למשל זוגיות טובה לנצח ובית שלם ושמח לנצח -

אז מה מקרב אותי למטרת העל הזו שלי?

ומה מרחיק אותי ממטרת העל הזו שלי?

וכ-ל מה שמקרב אותי למטרה - לעשות!

וכ-ל מה שמרחיק אותי מהמטרה - להתרחק!

ב"הצלחה רבה, מאחלת לכם שתזכו לצמוח ולמצוא המון מתנות דווקא בתוך התקופות שאסורים, ומתוכן להעמיק ולשמוח עוד יותר גם בתקופות שמותרים 🙏🌹

יש מטפלים בקהל?חוזר

אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה

אני מטפלת, פסיכולוגיתמתיכון ועד מעון
מטפלים באיזה תחום אתה מחפש?לאחדשה
כל תחום, אני רוצה להבין משהו על המקצוע הזהחוזר
אז תשאל את שאלתך ומי שיהיה לו מה לענות יענההסטורי
אנשים לא אוהבים, בצדק, שניק חדש מתחיל לאסוף פרטים על ניקים.

מחילה, עניתי לך אתמול (לא גילית סוד, זה ידוע בפורום) כי הייתי בטוח שמי שבפורום נשואים מחפש מטפל - מחפש לעצמו מטפל זוגי. אבל אם אתה בסה"כ רוצה לברר משהו כללי - אין צורך לאסוף כאן מידע.

טוב, אבל בפומבי בטח לא יענו... אנסהחוזר

מה ההכשרה שלכם?
כמה שנים אתם במקצוע?

מה היקף העבודה?

על זה בוודאי לא יענו ואני גם לא באמת מבין מה אתההסטורי

מנסה להשיג.

המושג 'מטפלים' הוא עולם מאוד רחב והתשובה לשאלותיך תהיה שונה מאוד מאחד לשני. אם אתה רוצה ללכת למישהו לטיפול, הגיוני לשאול אותו את השאלות הללו באופן אישי, אבל לא חושב שדרך הפורום.

מזל שלא שאלתעוד מעט פסחאחרונה

גם מה גובה המשכורת וכמה יש להם ביו''ש.

המטרה שלך לא ברורה, (ואם כבר נראית כחשודה) ולכן אין רצון לעזור לך.

אתה שוקל ללכת לטיפול? אתה שוקל ללמוד טיפול? או שאתה סתם רוצה להסביר שהכל חארטה?

תסביר מה אתה צריך, תקבל תשובות למה שאתה צריך.

למה השרשור הכלכלי שלי נמחק?חוזר
דיברת בצורה לא מכובדת, פנית לנשים בפרטיפשוט אני..

למרות שהן לא היו מעוניינות בכך.

זה סיבה למחוק שרשור?שלג דאשתקד
מה?!?!חוזראחרונה
ערב נשים - המלצותתתטליולה

מחפשת המלצה לסדנה לערב נשים בקהילה❤️

לא סדנה יקרה! לא קשירת מטפחות.

תודה!!

אני אוהבת סדנאות יצירה קלותיעל מהדרום
לק"י

מניחה שיש במגוון מחירים, ואולי אפשר להכין ערכות ולהכין בלי הדרכה.

הכיף מבחינתי בזה שאפשר לפטפט תוך כדי.

מה זה יקרה?לאחדשה

כמה אתן מוכנות להשקיע פר משתתפת?
ואם לא דחוף לכן מפעילה מבחוץ אפשר סדנת DIY פשוטה יש מלא אופציות

איזה איזור בארץ?סוף טובאחרונה

עיצוב שוקולד לפרלינים

ציור בקפה

יש לי המלצות..

אולי יעניין אותך