אוליy101
הגיע הזמן שתצאו קצת מהמשבצת הצרה שלכם
נכון אתם נשואים כמה חודשים שנה שנתיים שלוש ויש לכם אישה/בעל ואולי ילד,שניים או שלושה. קמים בבוקר הולכים לעבודה/ למודים חוזרים לבעל/אישה ילדים. ולא רואים אף אחד חוץ מהמשפחה המצוצמת שלכם. נכון אתם מאד עסוקים אבל אתם עסוקים בטוב ובשפע שנתן לכם אלוקים. גם אם לפעמים זה אומר עומס לחץ עיפות...
ויש גם אנשים בדיוק כמוכם באתו גיל לפעמים אפילו עובדים באותה עבודה כמוכם מתפלים באותו בית כנסת איתכם שחוזרים לבית ריק או לדירה עם שותפים.

נכון כבר התרגלתם הם רוקים מה זה קשור אליכם. זה הם וזה החיים שלהם.
אבל אם הייתם מגדילים קצת ראש מגלים קצת אחריות חברתית רחבה טיפה יותר מהמשבצת הצרה שלכם וחושבים 5 דקות בשבוע מי אני יכול להכיר/לשדך לאנשים שאני רואה יום יום או שבוע שבוע סביבי.
אז הרבה אנשים סביבכם היו כבר נשואים או לפחות פחות מיואשים ובודדים. גם אם לא הצלחתם לשדך גם עצם המחשבה ונסיון לעזור-עוזרים
נכון אתם נשואים ומאד עסוקים ועמוסים עם המשפחה שלכם
אץם גם לא שדכנים . לא עוסקים בזה. ועוד כאלו תרוצים מטופשים שמשכנעים אתכם לשמור את האף שלכם רק במשבצת הצרה של היומיום והמשפחה שלכם.
אבל בדיוק בגלל שאתם נשואים מעגל ההכרות שלכם יותר רחב ואתם מכירים הרבה יותר אנשים (גם אם הכרות לא הכי חזקה ועמוקה) כמו חברים רווקים/רווקות מהישיבה/לימודים/עבודה/משפחה מורחבת כמו גיסים גיסות שלכם ומהצד השני, בני דודים בני דודות משני הצדדים ושכנים שלכם או של ההורים.
אם רק הייתם מקדישים 5 דקות בשבוע לחשוב על האחרים הסובבים אתכם להעלות רעיון להכיר את הבן דוד למכרה מהעבודה או מהלימודים. וכדומה.
אז עוד הרבה חברים/ות גיסים/ות שכנים/ות בני דודים כבר לא היו רווקים.
אם אני כרווקה מנסה לחשוב ולהכיר אתם וודאי יכולים.
הגיע הזמן שתגייסו קצת רצון טוב לעזור מהטוב שיש לכם
שתצאו מהמשבצת הצרה והאנוכית שלכם. תתנערו מהתירוצים המטופשים של אני לא שדכן/ית. אני לא עוסק/ת בזה. אני לא כזה מכיר רווקים. ותעזרו לאנשים סביבכם. בדבר משמעותי כל כך שלא דורש מכם הרבה מאמץ אלא כמה דקות של מחשבה והיזכרות את מי אני מכיר ויכול להכיר ל..
ולגלות לכם כמה סודות ממש כמוסים:
אף שדכן/ית לא למדו באוניברסיטה או עברו איזה הכשרה מסודרת לעסוק בתחום. הם בדיוק אנשים כמוכם שברוב המקרים שדכנות זה לא המקצוע שלהם אלא רק משהו שהם עושים תוך כדי עבודתם.
הרבה מאד אנשים זוגות נשואים כמוכם הכירו את בן/בת זוגם על ידי מכרים חברים קרובי משפחה. ואילו שידוכים מאד מוצלחים וקלים יותר כשיש איזה היכרות עם האנשים. וזה בדרך כלל יותר מתאים מאשר שידוך של שדכנים ואתרי היכרויות השדכן לרוב לא מכיר את האדם לו הוא משדך.
אם תנסו להכיר בין שני מכרים שלכם לא תהפכו בין לילה לשדכנים, ולא תפוטרו מהעבודה שאתם עוסקים בה. מקסימום זכיתם לעשות מצווה גדולה עם שני אנשים שאתם מכירים.

וכן זה פניה לכל אחד נשוי/ נשואה כמוכם. אני פשוט בטוחה שכל אחד מכם אם יחשוב 2 דקות יכול להזכר בכמה רווקים/רווקות שהוא מכיר. ולנסות לעזור
ונכון הפניה לא נחמדה כל כך וקצת צינית.
אבל אולי זה יגרום לכם/ן לחשוב קצת מעבר לחיים שלכם בלבד. להרחיב את מסגרת התייחסות והאחריות שלכם ולהבין שאם כבר פונים אליכם תגובות כמו " אני לא שדכן, אני לא עוסק בזה, אני לא מכיר/ה". לא באות בחשבון. הן מקטינות ראש אטומות קפואות חסרות רגישות מינמלית ומעידות עליכם...
לא חושבת שאני אנוכית.ורדורד
כשאני יכולה אני עוזרת ובשמחה ואהבה וכשלא אז לא. לא ניגשו אלי וביקשו ממני לשדך. ואם יגשו אני אחשוב אם מתאים לי או לא מתאים לי לעזור בעניין הזה.
הסגנון שלך לא מכבד בעליל.עדן ירושלים
כשאני קוראת הודעה כזו אני תוהה לעצמי
האם את מאשימה אחרים בזה שלא מצאת לעצמך בן זוג.
והתהייה לי מוצאת מענה בתשובה כן.
לא הנשואים אשמים. במחילה.
אני מבינה מאיפה את חושבת את זה אבל אני קצת מרחמת עלייך.. באמת
שהראייה שלך כלפי עצמך היא צרה, שאת מזלזלת בכוחות של עצמך
ושאת מאשימה אחרים.. עצוב לי.

תאמיני לי שכל זוג מנסה לשדך.
זה די קשה.
וכן. זוג צריך להתרכז קודם בעצמו ואחר כך הסובבים אותו
גם אם זה רווק מסכן ומיואש שמנסה להאשים אחרים הבעיה שלו עצמו.
לא יודעתy101
איך הבנת שאני מאשימה בזה שאני רווקה את נשואים.
אני לא מאשימה אחד בזה שאני רווקה. ואני יודעת שזה רצון ה' ועושה את השתדלות שלי
אני פשוט לא מצליחה להבין למה מי שזכה בכל טוב
לא יכול לצאת קצת מהחשיבה שלו על עצמו
ולעזור רק בעזרה כזו קלה של בעלות רעיון בלמסור מספר טלפון.
לא בקשו מכם לראיין כל רווק שעה וללא להתנדב ללכת אליו הביתה ולנסות לעזור לו.
בקשתי בפניה שלי אם לא הבנת מאמץ קטן של כל אחד מכם לחשוב על אנשים שמימלא הוא מכיר ונמצאים סביבו.
אין לך מה לרחם עלי כי אני לא זקוקה לרחמים של אף אחד. אם כבר אני ורווקים כמוני צרכים מעשים ולא רגשות חמלה מזוייפים
ותאמיני לי מי שכבר פונה לאנשים סביבו שהם לא שדכנים ושואל אותם אם הם יכולים לעזור. עשה כבר הרבה מאד מאד בכוחות עצמו.
את פשוט בחשיבה הצרה שלך לא מצליחה להבין אפילו בקצת מצב של משהו אחר
וגם התגובותy101
שאני מקבלת מנשואים כמוכם מזלזלות בעליל
"אני לא שדכן/ית אני לא מכיר" או משהו בסגנון זאת לא נראת לך תגובה אטומה ומזלזלת
אזתבדקי אם עצמך למה אחרי הסבר כל כך מפורט וברור נשארת עדיין כל כך אטומה ומרוכז/ת בעצמך
ממש ממש לא. את החברות שלי אני מנסה לשדךעדן ירושלים
תאמינח או לא. אני עם החשיבה הצרה שלי
כל הזמן חושבת על חברות שלי.

נשמה.. הטון שלך לא לעניין. כדאי שתירגעי.
את מחליטה פה ההכללה גסה דברים לא יודעת מאיפה.
רוצה לעורר שינוי? לא זו הדרך.

לא מגיבה לך יותר. לא מתאים לי הזלזול שלך
כל הפוסל במומו פוסלהודיה60

את מאשימה את הנשואים שהם שקועים בעצמם ובעולם שלהם ולא יוצאים קצת מהמשבצת הצרה שלהם

אבל זה בדיוק מה שאת עושה בעצמך.

שקועה בעצמך ובעולם שלך ואפילו לא מנסה בכלל להבין את העולם של מישהו אחר

אני נשואה ואכפת לי מרווקים, אבל לשדך זה כל כך לא רק לחשוב דקה על רעיון ולמסור מספר טלפון. ממש לא. ואם את חושבת ככה כנראה שלא ניסית לשדך.

צריך המון מחשבה מה בכלל מתאים להציע ואיך להציע ומה לאמר ואח"כ אנשים נעלבים למה הצעת לי ככה ומה בכלל חשבת. לפעמים היו לי רעיונות שהיו נראים לי ממש מעולים והאנשים שהצעתי להם כל כך נעלבו

אני באופן אישי למרבה הצער די הרמתי ידים מהעניין הזה, רווק/ה שכואב לי עליהם - מתפללת עליהם שימצאו במהרה ובקלות את זיווגם. ותפילה זה לא דבר של מה בכך.. 

להציע בפועל הצעות - כבר כמעט ולא עושה את זה.

בן אדם בצער צועק לעזרה!כלה נאה
מסכימה. עדן ירושלים דייק בעיניאביגיל.
ממש עצוב לראות שאתם שופטים אותה ככהמגיבה חדפ
בטוחה גם שהיא לא התכוונה לכל זוג וזוג בישראל.
לא ראיתי ש"האשימה"ד.

אחרים.

היא קראה קריאה פשוטה, שיקדישו זמן לחשוב על הנושא.

מאד לא מתאים לכתוב "קצת מרחמת עלייך".. לא זלזלה בכחותיה ולא כדומה. קראה קריאה נכונה. ברור שלנשואים יש יותר אפשרות להציע. לפחות לפעמים. ביקשה לחשוב על זה.

וזה לא נכון ש"כל זוג מנסה לשדך"..  יש שכן יש שלא, יש שלא יכולים.

וברור שאנשים שמתחתנים צריכים קודם כל להתרכז בעצמם. הבחורה הציעה שיחשבו כמה דק' ביום, גם אם לא מיד כשהתחתנו, על חבריהם הרווקים.

מי שחושב שהוא עושה את זה ממילא - לא אליו פנתה.

מי שלא - ש"ידלג" על המרירות שבסגנון, ויעשה שיפור..

[ולצערי, חייבים לומר שלכתוב "גם אם זה רווק מסכן ומיואש שמנסה להאשים אחרים" וכו' - רק מחזק את טענתה על היחס. הרי היא לא כתבה "אישית" כלפי מישהו כאן. למה לענות כך..]

אתה נשוי?נפש חיה.
איך את יכולה לפנות לכל הנשואים בצורה כזאת??~nhykb~
את מכירה אותי? את יודעת כמה אני עושה בשביל לשדך חברים על אף הבעל, ילדה, עבודה ושגרה שלי? אין לך מושג. לדבר בכזה טון מאשים זה לא במקום.. רוצה להעלות בעיה? אחלה. יש דרך. לא מכלילים. לא מאשימים.. איך את מצפה שמישהו יגלה אמפתיה אחרי שמדברים אליך בצורה כל כך לא נעימה?
אני חושבת שכדאי אולי לקחת את הכתיבה כמשהו שנכתב בסערת רגשותנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך ט"ז בתמוז תשע"ח 01:44
היא בוודאי לא התכוונה להאשים את הנשואים
בכל מיני דברים לא טובים.
היא בטח לא התכוונה לפנות בצורה וגישה מתנשאת חס ושלום, אין לכן מה להיפגע...

אני דווקא מבינה מאד את הצד שלה כרווקה. ולא רק כי אנחנו באותה סירה,
אבל גם מבינה את הצד השני, שכן משתדלים ומנסים.

הרבה קוצים וכאב, יש בדרך הזאת של הרווקות. יכול להיות שנוצרת הרגשה, שמי שזוכה ושובע מהר, לא מבין את מצוקת הרעב שעדיין לא מוצא את לחמו.
שלא תמיד הנשוי כשמגיע למנוחה ולנחלה, זוכר את חברו ומנסה לסייע גם.

כל דעה שנסוגה מהמצב הנסיונות לשדך, או לפנות שוב לחבר הרווק, שכוללת מילים אמיתיות של- התרכזות בבנייה אישית , זוגית/ חוסר ביטחון/ כישרון/ משאבים, יכול להיות מובנת,
לולא הייתה מגיעה ממקום שלעיתים משדר ההפך.

אני חושבת שגם אם הפריקות נעשו, הן ממש לא נכתבות כך בכוונה להטיל רפש בכל מי שנשוי
אלא נכתבות על רקע לא נעים כל שהוא , שהיה טריגר לכך.

אם אתם הנשואים/ ות תקראו שוב את מה שהיא כותבת, תבינו את המצוקה ותנסו להבין, תחוו את הקריאה של הפוסט הזה קצת אחרת, המייצג דבר שראוי להישמע. ולא מייד תקפצו למגננה או להתקפה שלא מקדמת כלום.

@עדן ירושלים
ברור שהיא כתבה בסערת רגשותהודיה60

אבל כדאי שהיא תהיה מודעת לסגנון ההתבטאות המקובל לפחות בפורומים - אם רוצים לפתוח שרשור פריקה עדיף לכתוב בכותרת *פריקה* ואז יתקבלו תגובות מכילות ומנחמות. 

מי שהדרך שלו לפרוק היא לשפוך את המרירות שלו על כל מי שזז סביבו, לא יזיק לו לחשוב על זה שוב וללמוד דרכים יותר יעילות לפרוק רגשות, דרכים שקל יותר לסביבה לקבל אותן

ברור עוד יותר שהיא נגעה בנקודה רגישה..כותבת המחקר
לא חושבת שאף אחד מחויב לסייע לאף אחד אחר בכל מצב ובכל תחוםורדורד

אני מסייעת בשמחה ואהבה איפה שנוח לי. וכך גם אנשים מסייעים לי בחזרה בתחומים שנוח להם. ושנהיה כולנו בריאים. 

ואהבת לרעך כמוך זה כלל גדול בתורהסודית
אני באמת מאוד אוהבת את האנשים סביבי,ורדורד

וכשאני יכולה אני עוזרת מכל הלב, וכשהם יכולים הם עוזרים לי, ויש פעמים שאין ביכולתי לעזור, ויש פעמים שאין ביכלתם לעזור לי, וכשזה קורה אני לא מתפרצת, ובוודאי שלא מתפרצים עלי. 

אכן. רק בריאות לכולם וכולן.ורדורד

את צודקת. אני חושבת על זה הרבה..כלה נאה
וזה נכון ! כואב לי על הרבה בנות שאני מכירה. זה חסד עצום !
ואפילו ניסיתי את מה שאמרת לשאול אנשים ולהתענין, רק מה אני אגיד לך...זה בכלל לא פשוט לעשות שידוך.
היו פוסלים על שטויות עוד ליפני פגישה. ולא שאני אומרת להתחתן עם כל אחד.
או כל מיני דרישות ולא מוכנים לרדת מהם.
התעיפתי.
וגם מרוץ החיים לא תמיד משאיר כוח.
כמו שאני יגיד לרוקות שימו לב סביבכם, יש נשים עם ילדים קטנים שמתמוטטות אחרי צהרים תחשבו עליהם פעם בשבוע ותציעו עזרה.
היום כולם עסוקים ועיפים.
אבל זה באמת חסד עצום !
צריך לעורר את זה
זה כל כך נכון. רווקות לא עוזרות לנשואות!!סיה
גם אם היתי על סף קריסה אחרי לידה בחיים שום רווקה לא היתה מעלה על דעתה לשמור על הילדים שאני אשן. בחיים גם לא הייתי מעיזה לבקש.
יותר מכך גם במקרים ממש ממש שאחי יתחתן ולא מצאתי ביבי סיטר לשבע ברכות שום רווקה לא היתה מוכנה לבוא לשמור ונאצלתי ללכת בלי בעלי.
יותר מיזה אפילו לוויה של סבתא שלי סחבתי ילדים כי חברה רווקה לא היתה מגיעה. הם בין בילןי לבילוי לבילוי בין קניון לקניון ושתינוקים לא ילכלו אותם או יגעו בהם.
כשאני פוגשת חברה רווקה שהכל מטופט ויקר אני תופסת תילדים שחס ושלום לא יגעו בה יקמטו לה תבגד או יכלכלו
וכל הצעה יש לה מה לאמר. זה שמן זה נמוך זה מבוגר זה המשפחה שלו. שלא יעשו טובות שישארו רווקות וגם יש להם תמיד למה לאמר בקשר לאיך אני מכבדת ומתיחסת לבעלי או לחמותי. נחכה ונראה מה יהיה אחרי שיתחתנו. זה בדרכ לא רווקת בנות 22 אלא שלושים פלוס פלוס הם נהיות קשות ומרירות וחיבים להם את כל העולם
די כבר עם שנאת החינם הזאתרפואה שלמה
אין פה שום שנאה. פספסת כאן משהואסיה

רציתי לתת מראה לרווקה איך נראה שהיא מתלוננת.

ברור שבתכלס אין לי שום טענה או תלונה או טרוניה נגד חברתי הרווקה .

אני שמחה על עצם החברות שלנו. וזה מה  שהיא צריכה להרגיש כלפי חברותיה הנשואות. שמחה. ולא כל הזמן לחשוב איפה זונחים אותה.

חבר הכי טוב של בעלי רווק והוא כבר למעלה משנה לא מרים טלפונים כשבעלי מתקשר. אז בעלי פגש איזה חבר אחר שאל מה קרה. אמר לו שהרווק כועס שלא דואגים לו. באמממתתתתת בגלל זה אתה מפסיד חבר טוב??

ודרך אגב, ניסינו להציע לו מלא והכל לא נראה לו

תכלס ביקשו שתחשבו מדי פעם אם יש מישהו להכיררפואה שלמה
מוכרחה לציין בצער, אני מכירה את הנושא גם אצל חילונים. וההתייחסות לרווקות הרבה יותר עניינית ומכבדת. חשבתי הצעתי מתאים איזה יופי לא מתאים אז כשיהיה נודיע.
התגובות כאן ממש עוינות אפשר לחשוב מה כבר בקשה.
ביקשה שאנשים יקדישו כמה דקות לזולת בלי לשפוט ובלי לשים סטיגמות.
רוצים שבית המקדש יבנה? אז זה המקום לאהבת חינם. גם אם הרווק/ה ממורמר/ת בררנ/נית וכו וכו לחשוב מי אפשר לשדך לו זאת לא כזו מעמסה
אני דווקא משדכת לא מעט,פומה
ובכל זאת חושבת שהדברים שכתבת, הסגנון והאוירה בו, ממש לא שייכים.
מלאי האשמה וזלזול.
בהחלט עולים בי רגשי רחמים על מישהי שמסתכלת כך על אחרים. אני הרבה משתדלת ומשדכת, ובדר"כ זה לוקח המון כוחות נפש, ואני מאוד מאמינה בחשיבות הגדולה שבדבר, ומבינה את החסרון הגדול שלך. אבל היחס שלך כלכך לא נעים, שלסוג כזה של אנשים מן הסתם פחות יש חשק להשקיע בהם ולשדך אותם..
מעתיקה לך את תגובתי- בחלקה, אשמח לשמוע את דעתךנפש חיה.

אני חושבת שכדאי אולי לקחת את הכתיבה הזו כמשהו שנכתב בסערת רגשות

תראי את מה שכתבתי

*
הרבה קוצים וכאב, יש בדרך הזאת של הרווקות. יכול להיות שנוצרת הרגשה, שמי שזוכה ושובע מהר, לא מבין את מצוקת הרעב שעדיין לא מוצא את לחמו.
שלא תמיד הנשוי כשמגיע למנוחה ולנחלה, זוכר את חברו ומנסה לסייע גם.

כל דעה שנסוגה מהמצב הנסיונות לשדך, או לפנות שוב לחבר הרווק, שכוללת מילים אמיתיות של- התרכזות בבנייה אישית , זוגית/ חוסר ביטחון/ כישרון/ משאבים, יכול להיות מובנת,
לולא הייתה מגיעה ממקום שלעיתים משדר ההפך.

אני חושבת שגם אם הפריקות נעשו, הן ממש לא נכתבות כך בכוונה להטיל רפש בכל מי שנשוי
אלא נכתבות על רקע לא נעים כל שהוא , שהיווה טריגר לכך. *
את צודקתפומה
ובכל זאת כשמישהי עולה בכזאת קריאה פומבית, גם אם היא בסערת רגשות, האמת צריכה להאמר.
מסכימה איתך, אבל אני יכולה מהצד שלי לומר שהתסכול שהובע פהנפש חיה.
גם אם לא בצורה דיפלומטית אלא מטיחה את הדברים, לא כוונה נגד תופעת ההשתמטות של הנשואים מהחברים הרווקים, כי ברור שאנשים משקיעים מזמנם וממרצם, בדיוק כמו שיש כאלה שבוחרים לא לעשות כך, וזה בסדר. כולנו חיים בעולם שדופק ודוחף לעשיות שונות.

אלא א. זו תופעה שהרבה קולמוסים נשתברו עליה וכולנו מכירים את התופעה העצובה של חבר'ה בודדים ערב אחרי ערב.

ב. "האמת אינה שקרנית ואינה פחדנית." צריך לתת את הדעת על העניין הזה- של הרושם שנתקבל אצל הכותבת לגבי חבריה הנשואים שחיים כמשפחה ומרוכזים בעצמם , בדיוק כשם שעבודת מידות היא עניין שצריך לתת עליו את הדעת

גם הכלה, ענווה וסובלנות לנימה קצת אחרת, פותרת אפיק חשיבה, מעוררת להבנה חדשה. הסבר בנחת לכותב, מה מפריע לקבל את תגובתו. אם אין מצד הנשואים הסבר לעניין אלא רק תקיפה עוקצת, למה את מצפה ?

צריך לזכור שהמרמור נובע מכאב עצום שאמור,
חלילה לא מזלזול!!!! הכאב האיום הזה לפעמים גורם להתנסחויות שיכולות להתפרש כמזלזלות ואולי מעליבות, אך זו לא הכוונה כלל וכלל.

בנינו?-
מי שקופץ, סימן שהפנייה של אותה כותבת נגעה ללבו. נגעה בלבו.
וזה דווקא טוב, בעיניי.

@y101
אני לא חושבת שהעניין פה הוא "דיפלומטיה" או נימוסאביגיל.
אלה יותר הדרך שבה אדם בוחר לראות את ההתמודדות שלו.
אדם שיש בו מרמור, שמאשים את הסביבה ומצפה שהישועה שלו תגיע מאחרים- הוא אדם שיהיה לו קשה מאוד להגיע למקום טוב יותר בחיים.
וזו הבעיה האמיתית שמשתקפת בעיני מההודעה הפותחת.
אבל אנשים לא נהנים להיום מרירים. תאמיני לי.נפש חיה.
ויחד עם זאת אביגיל.
את צודקת. אני מסכימה איתך.נפש חיה.
אגב נפש חיה.. אני יכולה לנסות להבין אותך.עדן ירושלים
רק דבר אחד יש לי לומר לך.
לא שכחתי שביטלתי אירוסין
ולא שכחתי דייטים הזויים עם אנשים הזויים
ממש ממש לא.
אז אולי התחתנתי יחסית מהר. אבל הדרך לשם
לא הייתה קלה בכלל.
אוי. הנה מקרה של מישהי שהדרך שלה לנישואין
לא הלכה חלק.
הנה מישהי שהתאמצה בשביל חברות שלה שלא יעברו את אותו הדבר.
התקשרו אליי לבירורים עצות ניסינו לשדך ועדיין מנסים ..
אז כל מקרה לגופו.
לפני שצועקים ולא משנה אם אתה בזירת רגשות צריך לחשוב.
שוב כשלבן אדם כואב- הוא צועק. ולא תמיד מתנהגנפש חיה.
בדימפומטיות ובאובר קוגניציה.
מה לעשות שהרגש מגיע לפעמים לפני המחשבה ומביע בצורה אותנטית את מה שמנסים לפעמים לטייח?!

אז סליחה
את לא אמורה להתנצל על כל ההזויים שפגשת או לא כי לכולנו יש פגישות משוגעות והזויות כאלו

אבל כן.
כן להבין את הנימה שמאחורי הטון.
כן להבין ולהגדיל ראש
ולא לקחת אישית גם אם נורא נורא מתחשק לנשואות פה.

הכותבת כתבה בצורה כללית ולא ספציפית.
למה אתן לא מבינות את זה?
אני לא בעד לתת לגיטימציה לדיבור מזלזל.עדן ירושלים
גם אם יוצא בטעות שכשכואב לי אני צועקת-
אני לא נותנת לעצמי לגיטימציה לזה ואני משתדלת לעשות הכל כדי להיות רגועה.
אם כבר מדברים על נישואים .. כשכואב לך לא מומלץ לצעוק על הבן זוג שלך.
הבאתי את הדוגמאות עליי שתביני ושתבין אולי הפותחת שלא לכל הנשואים היה ורוד לפני.
אזשתפסיק להכליל ותשתלט על עצמה
בואי נחכה לה. למה לשפוך כאן את דמה.נפש חיה.

אף אחד עוד לא מת מללמד זכות על בנאדם .

המרמור שלך מובן לא פחות מהמרמור של הרווקה שמייחלת למצוא כבר . ולכי תדעי באילו דברים היא מתנסה. אז בבקשה, אל תכעסי.

נראלי
שהנימה שבה האנשים מרשים לעצמם לכתוב
מאד משפיעה על המשך השיח.

ולא חסרו פה קוצים כלפיה.
אז אם היא לא תחזור/ תיקח פסק זמן מלשוב להגיב.... כנראה יש דברים בגו.
מי שדוקר אותי בקוץ אני מניחה שאדקור אותו חזרהעדן ירושלים
לא נעלבתי ממנה.
ממש לא..
סתם לא כיף להגיב לה.
אז דיבור חריף גם לא מתאים, אה"נ. וגם לא נעים.נפש חיה.
הפסקתי פה. שיהיה לך בהצלחה תחיי את איך שאת רואה לנכוןעדן ירושלים
ואני אחיה איך שאני רואה לנכון.
שבת שלום
ומבורך. הרבה נחת .נפש חיה.
גם אם היא לא בסדר לא כך עונים את המצוקות!כלה נאה
אין עינין לחנך אותה. צריך להשתתף בצער ולנסות לעזור היא מתכונת כמו שהשבע לא מבין את הרעב ויש בזה משהו.
כמו שעני יצעק על העשיר, אין לי מה לאכול תעזור.. והוא יגיד לו תדבר יפה ותיצא לעבוד... או גם לי לא היה..
אני אפילו לא מצליחה להתעצבן עליה
צודקת כלה נאהמקורית 1
אני גם היתיי נחשבת רווקות מאוחרת..אני יכולה להגיד לך שאני בכלל לא ניתקתי קשרים עם חברות או התרחקתי בגלל הנישואים ואני מנסה לחשוב על חברותיי כל הזמן לשדך ולפעמים באמת פשוט אין כי בעלי גם לא פרגית צעירה ואין לו ממש חברים רווקים יותר מדי וכל פעם אני מנג'סת לו אם יש לו מישהו להכיר להן.. הרבה פעמים דברים לא יצאו לפועל.מכל מיני סיבות. אני ממש מתפללת עבורן שיזכו בקרוב להקים בית וכואבת איתן את סיפורי הפרידה מנסה לעזור מתוך מקום מבין אבל באמת כל אחד ומה שהוא צריך לעבור בדרך.. וזה שהתחתנתי לא הופך אותי עכשיו לאיזה אחת שמסתכלת עליהם מיקומי האולימפוס יש קשיים ודברים לא פשוטים בזוגיות צריך לדעת את זה ונכון יש דברים שצריך לעבוד עליהם לפני שאתה נכנס למחויבות לנישואין אחרי זה הרבה יותר קשה לעבוד בתוך הזוגיות מדברת מתוך ניסיון אז אני בטוחה שגם מי שהתחתן מוקדם יש
לו עבודה רבה . העניין הוא לדעתי יותר חברתי גם להרגיש מחוץ לחברה במיוחד הדתית זה מה שהיה לי נראה לי הכי קשה חוץ מהקושי של באמת להיות לבד. ( בנימה הומוריסטית יש ימים היום שממש כבר בא לי להיות קצת לבד) נראה לי שזה חשוב לשדר מקום של ענווה לחברים הרווקים ובאמת להראות אכפתיות ושלא שכחנו אותם..
הרוקים מהחוץ לא רואים את הנסיונות שיש לנשואיפכלה נאה
הם יגידו שהם היו מעדיפים כאלה ניסיונותכלה נאה
כי הלבד ניראה להם יותר חמור.
ובעיות בשלום בית יכול להראות להם שהאדם עצמו לא מותר או בעל מידות רעות או שיסתדר מה השטויות ?
אז כל אחד והנסיונות שלו...
הדברים היו יכולים להיות חשובים מאוד. חבל שנאמרו בכזאת דרך.משיח נאו בפומ!
צאי מהמשבצתבשורות משמחות
שיצרת לעצמך ואל תאשימי את הנשואים שאת כל כך מתיימרת להגיד שהם לא רואים את הרווקים ממטר! כי הקב'ה נתן להם שפע יותר משאת קיבלת ושהעולם אצלם ורוד!! כל יום לבבות לבן/בת הזוג לילדים ממש עפים על עצמנו!!
אנחנו מתעסקים בלשדך ולנסות כח כך הרבה פעמים ומה לעשות שאחד מהצדדים לא מתלהב וככה נופלות הצעות רבות.. אז תאשימי אותי ברשימת מכולת האינסופית שלכם..
לא תמיד יש הצעות מה לעשות.. אז המעט זה להתפלל עליכם ואת זה אתם לא יודעים כמה היינו שמחים להגיע ליום המאושר שלכם!
אז לידיעתך אנחנו עושים עבורכם והרבה מזה אתם אפילו לא יודעים!!

מברכת אותך שתזכי לגאולה הפרטית מתוך שמחה ותקווה ולא מתוך ייאוש
אםזו התגובה שלךy101
את רקמוכיחה שכל מה שכתבתי מדויק לגבייך. וא לא יכולה לצאת מהאנוכיות של עצמך ולראות קושי של משהו אחר.
לא תמיד יש מה לעשות יכול להגיד רק מי שבאמת ניסה לעשות משהו. ומי שפונים ואומר מיד אני לא מכיר/אני לא מתעסק בזה. לא ניסה לעשות כלום.
לא האשמתי בשום דבר. רק תארתי לכם איך נראות ההתנהגות שלכם ותגובות שלכם לפעמים מהצד השני.
את טועהבשורות משמחות
מה את מנסה להוכיח?!
את מכירה אותי במציאות...
מאיפה את מכלילה אותי באנשים שאומרים את זה..
התגובות שלך פשוט מתוך כעס וגאווה על סתם
אני נוהגת להתרחק מאמירות כאלה אבל לך כנראה זה יהיה נחוץ! וכנראה כואב.. אבל כשתהיי נשואה את עוד תצטערי על כל מה שכתבת פה!
את לא יודעת כמה כמה מנסים.זוהרת בטורקיז
זה קשה היום, והרבה פשוט פוסלים, ולכן אולי זה מתפרש ככיאלו לא חושבים עליך.
אני לא אלך לחברה שלי ואגיד לה שנסיתי לשדך לה שלושה בחורים שאמרו לא.
נכון?
אני מתפללת עליהן מעומק הלב.
זה קשה,קשה, קשה, ולא האמנתי כמה שזה קשה.
הרבה פעמים באמת לא מכיריםl666
צריך לפנות לשדכנים בישיבות, קהילות, מכללות, להירשם לאתרי היכרויות.
לא ציינת מה הגיל. מגיל מסוים אין כל כך רווקים, כבר יש גרושים.
ובכלל לפעמים יש לרווק איזה קושי שתוקע אותו עד שהוא לא יפתור אותו הוא לא יתחתן.
... יש לי מה להגיב. כרגע לא יודעת לנסח אותו....נפש חיה.
עם כל הכאב אף אחד לא חייב לך כלוםים...

מבינה את הרצון להכיר, אבל האחריות היא שלך

אם יש לי מישהו/י להציע אני אעשה את זה, אם לא אז לא

(ואני עדין לא נשואה ומאוד מבינה את הצער שלך)

מצטערת להגיד לךy101
יש לך בעיה בהבנת הנקרא ובהבנת האחר.
אף אחד לא דיבר פה החובה. לא בקשתי ממך אישית לעזור דווקא לי אישית אלא לכל רווק שאת כבר מימלא מכירה
אבל אדם עם ראש גדול ואחריות רחבה מעבר למשפחה המצומצמת שלו וקצת אכפתיות מאנשים שהוא מכיר. יכול לחשוב לבד איך לעזור לבן אדם שהוא מיכר ורואה כמעט כל יום אפילו בלי שיבקשו ממנו.
ולכל אלו שכותבים שאין להם מי להכיר. זה באמת קשה. הם עסוקים ועמוסים.

מה שבקשו מכם זה מאמץ קטן לחשוב 5 דקות מי הרווקים שאתם מכירים מהמשפחה המורחבת, חברים שכנים ואנשים בעבודה ולנסות להעלות רעיון ולהגיד להם אותו בשני משפטים לראות אם שייך. זה לחייב להצליח אבל לפחות תגלו קצת יוזמה ורצון לעזור
מה כזה מסובך קשה מורכב ??? לחשוב קצת לדבר כמה משפטים. מה הזעקה הגדולה אי אפשר לא מכירים קשה, אנחנו עסוקים. כנראה בחיים לא התמודדתם אם קושי אמיתי בחיים. ודאי לא עם קושי של משהו אחר שדורש הרבה יותר מאמץ כמו התנדבות עם קשיים נכים ילדים חולים וכדומה.
אם זה קשה לכן כנראה אתם מרוכזים רק בעצמכם לא מנסים לראות אדם אחד מעבר. ואם תנסו להיזכר מתי ישבתם פעם עם עצמכם להזכר בכל הרווקים שאתם מכירים מכל המעגלים החברתיים שאתם שותפים בהם. ולא רק בחברים הקרובים.
תראו שזה היה ממש מזמן אם בכלל.
הרבה רווקים דווקא לא אוהבים את זהl666
הם נעלבים כי נכנסו להם לחיים פרטיים ללא רשות או הציעו הצעה לא קשורה. זה מאוד אישי.
וכן יש הבדל בין בן אדם שנמצא במצוקה לזה שעדיין לא התחתן.
וגם תלוי גיל. בגיל 24 יש עדיין הרבה חברים רווקים אבל בגיל 35 באמת הרבה פעמים אין. במשפחה המורחבת שלנו יש רווק אחד. בסביבה יש גרוש פלוס 4, בעבודה של בעלי יש אלמן פלוס שלוש.
וגם, יש לי חברה שמפחדת מהריון ולידה, זה גורם לה לדחות את כל ההצעות, לחפש למה לא. עד שהיא לא תטפל בזה היא לא תתחתן.
פעם ניסינו להכיר לאיזה רווק, התברר שהוא מפחד מאחריות ומפחד להתגרש, עד שהוא לא מטפל בזה, פשוט אין טעם. יש רווקים שחושבים שהם בחנות שצריך לבדוק את כל האופציות וכל הזמן חושבים שאולי יש משהו משתלם יותר, אי-אפשר להתחתן בגישה כזאת. וגם פוסלים על איפה למד, מה יחסים בין הוריו ועוד דברים שוליים.
אני חושבת ש גם אם את מכירה מקרים ספציפיים.נפש חיה.
זה נועד לדוגמאות. ממה שהבאת כי את מכירה,
אבל צריך לזכור הן דוגמאות ולא בדיקת מדגם לכל הרווקים. אי אפשר להוציא כלל אצבע שנכון לכולם.
הפכת אותן להכללות לא נכונות לכולם
וזה קצת לא הוגן בעיניי.
מאירה בלי קשר לנושא הנדוןאילת השחר
אנשים שונים זה מזה, ולכל אחד התמודדויות שונות, ברמות קושי שונה. זה שאדם אחד מתמודד עם קושי מסוים, והאחר מתמודד עם קושי הרבה יותר גדול בעיני העולם, כי נתפס יותר חמור ומסוכן וכו', לא אומר בהכרח שחווית הקושי הפרטית של כל אחד מהם שונה. כלומר, יכול להיות מצב שאחד יתמודד עם מחלה קשה, והשני רק עם קושי בהתמודדות עם מבחנים, אבל בחוויה האישית של השני הוא מרגיש קושי עצום כמו זה הראשון. לכל אחד יש כוחות נפש שונים, שהקב"ה מתאים לניסיונות שלנו.
זה שלאדם במקום שהוא נמצא בו היום, אין כרגע את היכולת לצאת מעצמו ולהסתכל החוצה אל אנשים שמעבר למשפחה הגרעינית שלו, לא מעיד בהכרח שהוא לא התמודד מעולם עם קושי בחייו והוא מרוכז רק בעצמו. וזה לא אומר שהוא לא בעל ראיה רחבה מעבר למשפחה שלו או מתנהל עם ראש קטן וצמצום.

ויודעת מה?יש מצבים בחיים שכדי שאדם יוכל באמת להיות לעזר וסיוע למי שנמצאים סביבו ולעשות את זה בצורה מייטבית, ולא לעשות רק כדי לומר שעשית ולהיות בסדר מול אחרים שיטענו נגדך, יש צורך בתקופה של התכנסות פנימה. של ריכוז בעצמי כדי לצאת לטובת האחר עם יותר עוצמות וכלים. הדוגמא הכי מוכרת - אדם שהולך להתמקצע בתחום מסוים כדי לעזור לאחרים.
קחי רופא, אם הוא לא יתרכז בעצמו במשך שבע שנים(!! אם לא יותר) איך ידע לטפל כמו שצריך ולהמנע מתקלות? את היית מפקידה את הטיפול בגוף שלך בידיים של מי שאומר לך כרגע אני בתחילת תקופת ההכשרה שלי, עוד בלמידה אבל אני מאוד רוצה לעזור לך? סביר להניח שלא. אותו דבר גם בטיפול בנפש.
אז תראי באנשים שכרגע לא מציעים אנשים בתקופת הכשרה, יש מתקדמים יותר ויש פחות. מי שיותר עושה ומקדם תהליכים מהר יותר, ומי שפחות - יגיע לשם כשיהיה מוכן ותהיה לו אפשרות.
מה גם שיש אנשים עם כישורים שונים, ויש מי שכן יש לו את היכולת לשדך ולזהות פוטנציאל, ויש מי שאין לו. וזה בסדר.אפילו שהוא מכיר המון אנשים.
לא לכל אחד יש את הכשרון והתכונות לכל מקצוע שהוא בעולם. לכן יש מקצועות שונים ומגוונים וכל אחד מתעסק במה שטוב ומוכשר בו. וגם אם לאדם יש יכולת לעמוד במצבי לחץ לדוגמא, לא דומה הלחץ של מורה בכתה, ללחץ של עו"ד בבית משפט ללחץ של רופא בחדר ניתוח. לא הייתי רוצה שמישהו מהם יתחלף עם האחר ויגרום לנזק.

שידוכים בין אנשים זה לא פשוט כמו שזה נראה.
ואומרת כמי שניסתה ומנסה לשדך המון(ורק זוג אחד נפגש ונפרד אחרי פעם אחת) וכמי שמנסים לשדך לה המון. וצריך סיעתא דשמיא מאוד גדולה בעניין.
הייתה תקופה שניסיתי להתנדב קצת בשידוכיםים...

רק הלהציע לאנשים, כמה משפטים לבדוק אם שייך- כשאת רואה מה כל אחד אומר על עצמו ואומר שמחפש.

זה כל כך קשה והרבה פעמים הם לא מעוניינים שיציעו להם

את כותבת מכאב ומבינה אותך. תכלס יש סיכוי לא קטן שאני מבוגרת ממך ותאמיני לי שאני מבינה את המקום שאת באה ממנו (יותר מדי טוב). ומניחה שכולם רוצים לעזור והיו שמחים אם היה להם איך אבל באמת שאין מה להאשים אותם.

הייתה תקופה שפניתי לאנשים וביקשתי שינסו לחשוב אם יש להם מישהו בשבילי ולא יצא מזה כלום...

אבל ניסיתי

בסופו של דבר ההכירויות באו בדרכים אחרות. בין היתר, כי לא ישבתי והתבאסתי שלא מציעים לי. אז היו רלוונטים יותר ורלוונטים פחות ובסופו של דבר הגיע הנכון לי ב"ה

חשוב מאד לחשוב על שידוכים בשביל אחרים.. [גם אם נתעלם מהקצת-ד.

מרירות שבסגנון ההודעה. אפשר להבין..]

נקודה למחשבהאני והגיטרה
הנושא של שידוכים הוא נושא רגיש. הרבה רווקים לא פותחים את הנושא הזה לשיחה, ואתה לא יכול לדעת אם הן מעוניינים בכלל בהצעות.
לי מרגיש מאד לא נעים להציע מישהו למישהי שלא אמרה לי במפורש שהיא מחפשת.
וזאת נקודה שלא התייחסת אליה.
חברות שלי שאמרו לי שהם רוצות, נמצאות במחשבותי כל הזמן, ואני מחפשת להן.
זה לא נובע מאנוכיות בכלל.
לא לי שאתה מרגיש ככה
יקרה!אם6
כתבת בכאב רב. ואפשר להבין.
אבל אם ניסית לעורר אז אולי פספסת קצת- כי כתבת מילים פוגעניות וחריפות. לא מילים שיגרמו לאנשים לעזור לך...
עצוב ומצער לשמוע על הבדידות שלך.
אבל מהכרות אישית שלי- בתור מישהי שעושה מאמצים- לא תמיד קל לשדך רווקים.
החל מהתשת העוסקים במלאכה-( ״למה את חושבת שזה שייך?״ ״אחזור אלייך מחר/ עוד שבוע/ חודש״ ״אני רוצה לדבר רק עם החבר הכי טוב שלו!, לא עם גיס!״ ) דרך חוסר תגובה (לא עונים, לא חוזרים, לא מעדכנים) וכלה בתגובות לא נעימות.
הייתי מציעה לך כרווקה לפנות לחברה טובה/אחות/ מורה מהעבר- ולבקש ממנה לעזור לך בהצעות רלוונטיות. קשה לי להאמין שאנשים יסרבו.
ועוד משהו- אכן לא תמיד אתה מכיר רווקים... מה לעשות וכל האפשרויות מסביבך כבר מוצו. אני כאחות לרווקה נכנסתי לקבוצות ווטסאפ ייעודיות כדי למצוא בחורים. אבל זה כבר מאמץ.
מוסיפה שלהאשים קבוצה שלימה של אנשים שהם חושבים רק על עצמם אם הם לא מציעים לך.. לא יודעת, חריף לי מידי.
מאחלת לך שתמצאי זיווגך במהרה ותבשרי בשורות טובות!
התגובות חריפות כי האטימות שלכם גם חריפהy101
עידו רוב התגובות פה
ולפנות לחברים קרובים רוקים עשיתי מזמן
תודה אבל אין צואך בעצה הטרוילית הזו
התגובות באמת פוגעניות.כותבת המחקר
הרבה שלוחים לו למקום.
אל תצטערי. מי שיש לו לב, יתעורר ממה שכתבת.
מי שמסתפק בלהעליב אותך - י'מי ת'שובה מ'משמשים ו'באים..
ובקשר לסגנון הכתיבה ולתגובות:
עשית השתדלות לעורר. כשכואב צועקים . כך לא עונין את המעוקות. בי ההודעה שלך נגעה. בלי נדר, אני שולחת וואטסאפ בעקבות ההודעה שלך...
שלחתי.כותבת המחקר
אולי אני זוכה בשליש גן עדן
את נהדרת. תודה רבה! ולכולם- ממנה תראו וכן תעשו.נפש חיה.
תודה על ההבנה והאמפתיהy101

אם מה שכתבתי יצליח לעורר אנשים לעזור בעניין לרווקים/רווקות שסביבם. אשמח
תודה ושבת שלום !
ז'מני ת'שובה מ'משמשים ו'באים*. ר"ת תמוזכותבת המחקר
קבלתי תשובה שכרגע לא רלוונטי.
יש לי שאלה:
בחורה שעשתה שימור פוריות. היא שומרת את זה בסוד, אז גם אני. אבל חושבת שזה מקלקל לה.. קבלתי תשובה שלילית מהבחור.
שאלה:
מה אומרים לה? היא עשתה טיפולים לנטרל את הגיל אבל הבחורים לא יודעים, נופלת כבר בשלב ההצעה.
בחורה איכותית מאד, רווקה נאה, חבל שאפילו פגישה לא מצליחה לארגן. בת 34...
נעימת הליכות, חיננית, חכמה ומצליחה מאד בעבודה. מה הייתן מציעות
לא חושב שבחור פסל הצעה כזו כי חשב על הילודה..ד.

זה גיל צעיר למדי.

אם מישהו יגיד שספציפית זה החשש שלו - אז יש מקום שתדברי איתה על עדכונו.

תודה שעניתכותבת המחקר
אני לא יודעת, מה משמע "לא רלוונטי כעת" זה משפט שכולל את כל האפשרויות..
הבחורה שלחה תמונה שלה, היא יפה וחמודה, וגם אחרי "כעת" לא חוזרים...
כבר ראיינו אותה במסגרת עבודתה, הראיון פורסם, מועבר בוואטסאפ, אפשר לראות את הנעימות שלה.
נכון היא חכמה באופן מיוחד, אבל הבחורים גם הם משכמם ומעלה..
לפחות אחד מהם רגיש מאד לנושא הגיל - זה ידוע מהצעות קודמות...

לעניין השרשור- אנא אם הגיעה הצעה ופסלתם, תנו רמז לסיבה.

ואם מישהו מכיר בחור חכם ונבון שאשה משכילה *מאד* (למען האמת איי קיו של גאון), לא מדאיגה אותו, שלחו הודעה בפרטי.
שבת שלום!
בוודאי שהם פוסלים בגלל הילודה!אני והגיטרה
נתקלתי בהרבה מאד בחורים שסירבו לצאת עם הצעות, בגלל שהיא יותר מ30, והם חוששים שלא 'תביא להם' מספיק ילדים
תשאלי את הבחורה...אני והגיטרה
זאת החלטה שלה לדעתי, לא שלך
תכבדי אחרים ויכבדו אותך.אם6
אין לי מושג למה זכיתי ביחס המזלזל שלך. הרווקות שאני עוזרת להן לא חושבות שאני אטומה. (אני והכינים? ״שלכם״?) אבל לא נראה לי שאשמח כרגע לעזור גם לך.
מניחה שאני יכולה להיות אמא שלך אז כדאי שתשמרי טיפה על הפה.
שבת שלום וכל טוב.
אין צורך בתגובה יותר.
עוד מעט י"ז בתמוז. תתביישידור רביעי
מחילה, דומני שקצת נסחפו כאן....ד.

[אולי עדיף היה שלא אתערב... כי זה שיח "נשי" בעליל....  לוקחים קצת אישי מה שנכתב בַּכללי, ונפגעים ועונים וכו'..]

הבחורה כתבה הודעה.

התמצית של ההודעה היתה פשוטה: אנא מכם - מי שלא עושה זאת ממילא - תקדישו 5 דק' ביום לחשוב על רעיונות לשידוכים לאלה שעוד רווקים. יתכן שיהיו לכם רעיונות - ויתכן שלא. יתכן שתראו שאתם מכירים מישהו - ויתכן שבאמת לא. אבל תנסו לחשוב על זה.

זה בעצם מה שהיא אמרה.

אלא מה? כנראה נתקלה - כמו עוד בנות - בכאלה שאחרי נישואין, כבר לא עוסקים בכך. ואני מניח שהיא לא התכוונה דווקא לאלו שכבר "התפנו לכך" אחרי שנים רבות, אלא יותר לאלה שהתחתנו לפני לא המון זמן, ובחברתם הטבעית יש רווקים, כמו שהם היו עד לפני זמן לא רב, והם "שוכחים"..  אפשר להבין - הם עסוקים בעולם-ומלואו חדש. ואח"כ גם ילדים קטנים, עולם ומלואו.

באה הבחורה היקרה ואומרת: 5 רק' ביום....  האמת, היא צודקת.  לא כי אין כאלו שעושים כך. לא כי לפעמים היכולת המעשית תהיה מוגבלת, כי אחרי ה5 דק' אולי יהיה צורך בעוד זמן שאין כ"כ.

היא צודקת - כי באמת הרבה פעמים פשוט לא לוקחים את הדקות הללו, אפילו שאפשר.  או שקצת "שוכחים" מזה, או שבאמת במבט ראשון נראה שאין בכלל כיוון; אבל כשחושבים - באמת לפעמים עולים רעיונות.

אלא מה? שהכותבת היקרה, במר ליבה, גם הכלילה, "אתם", וגם דברה חריף קצת, "תצאו מהאטימות שלכם", או משהו בסגנון.

אבל הרי זה לא נכתב אישית למישהו כאן. ובטוח שאם מישהו היה מגיב לה, אנחנו עושים בדיוק כמו שהצעת - ומעבר לכך - אז זה לא שכולם "אטומים" - ברור שהיתה עונה, כל הכבוד לכם, רציתי לעורר מי שלא...

אז דומני שנכון יותר, לקרוא את העיקר של הההודעה - להפיק לקחים מי שצריך.  ואת ההמשך, אפשר לקרוא בקצת-חיוך כואב.  ברור שלא כל הנשואים זה "אתם" (כמו שברור - לגבי חלק מהתגובות - שהרווקים זה לא "אתם"... מה לעשות שבאמת בשביל כל אחד מהם זה המאה-אחוז.. ויש לחלקם כבר נסיון עשיר; ואינם רוצים לצאת סתם ולהתאכזב שוב, כמה הלב יכול לשאת... וחלק לא רוצים לשמוע מקרובים, כי תמיד הקרובים אמרו להם שמדובר בכליל-השלימות ולא כך היה.. וכן על זו הדרך. אכן, צריך סבלנות.  לא כ"צדקה", אלא כי זה ה"מקצוע"...), ברור גם שלא כולם "אטומים".

אז אם בחורה כותבת כך - כנראה שזה מחוויות מצטברות. אז לענ"ד, עדיף במקרה כזה, לא להיתפס להכללה או למילים החריפות, אלא לבדוק עניינית: אני לא כך - אין שום צורך ש"אוכיח" לה כמה יהא טועה ואתן לה על הראש שדיברה כך... הרי לא דיברה "נגדי".  אני כן כך - אז מוטב אחשוב באת איך להקדיש כמה דקות ביום לענין, ולא אדקדק איתה שקראה לכך אטימות.  הרי זה לא הנושא - מישהי קוראת לעזרה. והקריאה עצמה - צודקת לגמרי.

צודק. אני מצטערת. אני לא אאית את השם שלהעדן ירושלים
אבל אם חברה שלי הייתה אומרת לי ככה לא הייתי משדכת לה יותר.
הרבה שלוחים לו למקוםכותבת המחקר
הזעזעתי מהתגובות המגעילות שקיבלת, y101סודית
תודה שכתבת.
יש בחור רווק בן 55 שממש מתחנן
האמת אין לנו את מי להציע, אבל אם יש בפורום נשים בנות 40 שמוכנות לשקול כזה פער, נשמח לדעת.
הוא רוצה ילדים...
יש לו כזה לב זהב- כואב לנו.
פעם "רציני" פתח שרשור, ושאל על פער גילאים כזה, והתגובות היו כה שוללות, שלא פתחתי שרשור.

זה אפשרי?
כל המידות הטובות שיש, באדם אחד כל כך בודד וצדיק
הוא גבוה ונאה
נכה צה"ל, אבל הצליח להחלים ב"ה אחרי שנים... ולא רואים כלום עכשיו.
איך את מציעה לקדם את זה?
אולי מישהי אלמנה?פאז

כזאת שגם תהיה לו בית ומשפחה, ואולי גם יהיו לה ילדים.

הבנתי ששוק האלמנות ממש לא פשוט

רוצה נורא ילד משלו..סודית
עד שהחלים וחזר לעצמו, רוצה המשכיות...הוא חכם מאד ויש לו לב זהב 💛 מידות טובות באמת, מי שתזכה בו תהיה מאושרת מהיחס ומהתקשורת הנעימה שלו אבל איך פער של 15 שנה.. למרות שאולי יש.?
השורה האחרונה של מה שכתבתכותבת המחקר
היא הסיכום, לצערי.. תנסי לפרסם בפורומים דתיים אחרים.
לא חושבת שהניסוח כזה גרוע. חושבת שהתוכחה במקומה..
מי שנטפל לנוסח במקום לתוכן- שישאל את עצמו למה
רק אומרתהעוגב
-קודם כל, ב"הצלחה. לא פשוט, ולא אבין את זה.

-זה לא 5 דקות, כי לא כל הצעה מייד רלוונטית, צריך להשקיע מחשבה, אנחנו לא רוצים שידוכים בסגנון מטרוניתא😏
-האנשים לא מסתפקים בשם וטלפון, הם רוצים להבין למה בכלל להפגש איתו, רוצים שנה. זה דורש מאיתנו בירור מוקדם, מה בתכל'ס אנשים רוצים, מה המצב של המושגים מכל מיני בחינות.
-כמו שכתבו לך קודם בעקיפין, את לא באמת יכולה לדעת אם חושבים עלייך בזמן אמת, כי בעצם תיראי רק את התוצאות החיוביות של החשיבה וההשתדלות, הרי לא הודיע לך על כל לא שהתקבל, מכל סיבה שהיא...
דוכן, לפעמים יש כמה רווקים בסביבה, ולא תמיד זוכרים את כולם, אז לבקש בעצמך, יכניס אותך לתודעה חזק יותר, יכניס אותך יותר האסוציאציות כשמנסים.

כל מה שנאמר לעיל זה לא תירוץ למה לא לגשת, זה רק להבהיר למה לפעמים מרגיש שלא משתדלים, גם השכן.
וב"הצלחה, שיהיה בקלות ובנות.
שבת שלום!
טעויות הקלדה:העוגב
-אנשים רוצים שנמליץ עליו...
מה המצב של המדוברים מכל מיני בחינות...
-הרי לא יודיעו לך על כל לא שהתקבל...
-וכן, יש כמה רווקים...יכניס אותך יותר באסוציאציות.
-בסוף- גם כשכן.
את יודעת מה הכי מבאס בהודעה שלך?נועה נועה
שיש מצב טוב שחלק מאלה שמבחינתך בכלל לא חושבים עליך, ניסו פעם אחת או יותר וזה בכלל לא הגיע אליך ואני לא באה לסנגר פה אלא פשוט מוציאה קצת תסכול...
קודם כל - אני מודה - אני מאלה שמגיע להם הניעור הזה, אני אמנם מנסה וחושבת אבל לטעמי לא מספיק. נכון שתמיד יש תירוצים אבל בתכלס, לא מספיק. מה שקורה אצלנו זה שלבעלי קשה לעשות את זה מסיבות שונות אז אני זו שמבררת עם חברים שלו על חברים אחרים שהוא לא מספיק מכיר, ואני זו שפונה לבחור הפוטנציאלי. ואז מתחילה הסאגה:
-'זה נשמע לא רע אבל בדיוק סיימתי קשר ארוך עם מישהי מאותה מכללה וקשה לי להיפגש עם עוד מישהי משם'
-'את בכלל לא מכירה אותי, ובתכל'ס גם בעלך כבר לא, למה בעצם שזה יתאים?
-ניסוח של עשרה משפטים כדי לומר 'אני בהפסקה מדייטים עכשיו'
ואלה שבהפסקה עכשיו אבל לא מודיעים כשהם חוזרים לצאת ואז אני מתלבטת שבועות עם עצמי אם הם פשוט שכחו שהצעתי או שהם לא מעוניינים בהצעות ממני ולא מצאו דרך יפה להגיד את זה... ואני גם ככה ביישנית וקשה לי לעשות את הדברים האלה מלכתחילה אז המחשבה של לכפות את עצמי כשדכנית ממש מרתיעה.
זהו, שתדעי, בטוחה שיש גם בנות כאלה אבל ספציפית אצלי בכל ההצעות שהצעתי, אלה שעברו את שלב הבחור - הבחורה הסכימה. אבל יותר מידי לא עברו את שלב הבחור מסיבות שאסור לי לשפוט אותן אבל החוויה המצטברת מתסכלת. וכמובן שבחור שמקבל תשובה שלילית יודע שחשבו עליו, אבל אני לעולם לא אגיד לחברה 'דווקא היה לי רעיון בשבילך אבל לבחור לא התאים' :/
את יודעת מה הכי מבאס בתגובה שלך?סודית
שאם בעצם רומזת שכולנו עוסקים בזה יום יום חמש דקות ואף בחור לא נותן תשובה חיובית 😨
למה, דווקא הצגתי את שני הצדדיםנועה נועה
בעעעענועה נועה
כתבתי שאני לא מציעה מספיק, אבל עד שאני מצליחה לחשוב על רעיון, להתגבר על ההיסוסים והביישנות והקושי הפנימי ולהציע - עדיין יש סיכוי לא קטן שהחברה שחשבתי עליה לא תדע שחשבתי עליה. נראה לי שניסיתי להציף פה קצת לימוד זכות על ה'לא-משדכים', וקצת ניעור לבחורים...
אבל? זה באמת באמת באמת מתסכל ומבאס. ולזה התייחסתי בכותרת שלי. בחיי שאם אלו היו בחורים שאני מכירה אישית הייתי קצת שוטפת אותם ולא מנסה לשכנע בנימוס ובניסיון לאסרטיביות כמו שקורה כרגע.
וכמובן שבאופן טבעי זה מרפה ידייםנועה נועה
אני עובדת על להתגבר על זה כי זה ממש לא אשמת חברות שלי ואין סיבה שהן יסבלו מזה... אבל אין דבר יותר מתסכל מלנסות לפנות למשהו, לטובתו בשורה התחתונה, ולקבל יחס כזה. כאילו אני מטריחה ומטרידה אותם ולא מנסה לעשות משהו בשבילם.
טוב בהצלחה לכולםסודית
יש צורה לדברגפן36
וגם נשואים שחושבים המון על חבריהם הרווקים
לא תמיד מצליחים למצוא את הדלת עבור אלו שנעלו אותה לעצמם.

אין חבוש מתיר עצמו מבית האסורים, אבל גם הוא צריך לעשות את ההשתדלות המינימלית ולא לירוק בפני אלו שמנסים להושיט לו יד.

עם זאת הביקורת בכללותה נכונה, וחשוב להשמיעה.
אין ספק שיש זוגות שאינם חושבים מספיק על חבריהם מבחינה זו, וגם לי צר על כך מאוד.

ויש גם אנשים שאצלם עומס הטרדות לא מאפשר להם להתרכז לא בעצמם, לא בבני זוגם, לא בילדיהם וגם לא בחבריהם (הרווקים והלא רווקים, אגב.)

אז נדון לכף זכות?
ואם יש ביקורת כדאי להשמיע, אבל בדרך שתקדם ולא תזיק.
בהצלחה!
ומוסיפהגפן36
שהרבה פעמים חברות גם לא יודעות מהמאמצים שנעשים עבורן (מעבר לתפילות, כמובן)

מהסיבה הפשוטה שמציעים קודם לבחור בדרך כלל, ועד שהצעה לא רלוונטית אני מעדיפה שלא ישמעו על קיומה, כי כבר נתקלתי באכזבות קשות על הצעות שלא יצאו לפועל.

חברה ששואלת מה איתה, לרוב אענה שאין לי הצעה כרגע ואשתדל לחשוב, גם אם יש על הפרק בדיוק 2 הצעות שאנחנו מבררים עבורה
כדי שלא תתאכזב! פשוט!
אם משהו יהיה רלוונטי היא כמובן מייד תדע
ועד אז עדיפה השתיקה
הכותרת נכונה לשני הכיווניםסודית
התוכן - ובכן אינני מסכימה איתך.
אני חושבת שהקריאה לגמרי לגמרי במקומה עם הצליל המר שבה
לגבי הכותרת אני מסכימה איתך לגמריגפן36
א. צאי מהמשבצת שלך.הלוי
למה נראה לך שאנחנו לא חושבים על הרווקים ורק עם הראש בחיי הנישואין שלנו? מתמסכן ואנוכי מצידך לחשוב כך.

ב. די להתבכיין ולזרוק אחריות על אחרים. הגיע הזמן לקחת אחריות ולקחת את עצמך בידיים ולחשוב איך אפשר להרחיב את מעגל ההכריות שלך.
רציתי להגיד לך שבזכותךנועה נועה
אני עובדת על לנסות להוציא לפועל הצעה שחשבתי עליה לפני כמה זמן אבל דרשה ממני בירורים נוספים קצת מביכים, ועכשיו עשיתי אותם. וגם מנסה להזיז עוד הצעה שחשבתי בזמנו והבחור היה בהפסקה מדייטים. בקיצור, מסכימה שהיה אפשר לנסות למתן את נימת הדברים גם אם קשה, אבל עדיין חושבת שחשוב לומר ולהזכיר.
כל הכבוד לךy101
שאת מתאמצת לעזור. ה' רואהה כל מאמץ וודאי ישלם שכרך.
בדיוק לאחרונה הייתי בארוסין של בחורה שהתאמצה שלפני חצי שנה לשדך למשהי שהיא לא הכי מכירה בחור שהכירו לה.
בהצלחה כל טוב !
ממש בקרוב אצלך, יקרהנועה נועהאחרונה
המלצות לצימרחושבת בקופסא

מקווה שזה מתאים לשאול פה ויהיו מספיק תשובות.

יכול להיות שעדיף לשאול בהו"ל.

אנחנו רוצים לצאת לצימר זוגי מהתקציב שנשאר לנו מהמילואים וכנראה נוסיף קצת.

מחפשים צימר חדר אחד לזוג, עם ברכה פרטית (באמת פרטית, שלא רואים אותנו ואנחנו לא רואים אחרים)

עם ארוחת בוקר יהיה נחמד אבל לא חובה.

תקציב של סביבות 1,000 שקל לילה, (נחמד אם יהיה בפחות) שני לילות בסוף אוגוסט כנראה (אני מקווה שלא יהיה עמוס או יקר מידי בזמן הזה, אין לנו כל כך אפשרות אחרת)

אזור בארץ: לא ירושלים או המרכז ממש, ולא צפון רחוק ודרום רחוק. אולי בשולי המרכז?

אנחנו מתניידים באוטובוסים.

עדיפות אם יש אטרקציות, מסלולים ודברים מעניינים לעשות באזור שאפשר להגיע אליהם באוטובוס.

אשמח לעזרה כי ממש לא מבינה בזה.

מומלץ ממש ממשכנפי נשרים

צימר במחסיה, עלה לנו 1000 לסופש

כל המתחם מגודר ורק שלכם יש בריכה וגקוזי פרטיים ומטבחון נוח.

אפשר להוסיף 200 ולהישאר גם מוצש עד ראשון בבוקר

תודה רבהחושבת בקופסאאחרונה

אפשר להגיע בתחב"צ?

מחיפוש מהיר ראיתי שיש לפחות 4-5 צימרים ביישוב הזה. התכוונת למשהו ספציפי?

אשמח לעוד תגובות

מישהו מבין טוב בליסינג?חזקה בעורף

אנחנו מתניידים בשני רכבים. בעלי מקבל מהעבודה רכב+דלקן של 7 מקומות, שלרוב נמצא אצלו. ויש לנו רכב פרטי שלנו (5 מקומות שלרוב נמצא אצלי) עד עכשיו הרכב הפרטי שלנו היו רכבים זולים ודי מתפרקים, לא כ"כ השקענו ברכב כי הוא שימוש בעיקר אותי לעבודה (ממש קרוב לבית) ובהקפצות של הילדים (שוב, לרוב נסיעות ממש קצרות)

עכשיו ב"ה כבר תקופה שהרכב 7 מקומות לא מספיק לנו❤️ אז הרכב הפרטי הופך להיות גם להרבה נסיעות (לשבתות ולטיולים) הרכב הנוכחי כבר מתפרק וכבר תקופה שאנחנו מחפשים רכב ממש טוב שיחזיק מעמד לאורך זמן. הקצבנו עד 50,000 אבל לא מוצאים משהו שמספק אותנו מבחינת הנתונים של הרכב😬

התחלנו קצת להתלבט אולי כדאי לנו להשקיע בליסינג. מצד אחד מרגיש לי קצת כמו לזרוק כל חודש כסף לפח. מצד שני, נותן לנו שקט נפשי עם הרכב (קצת זקוקים לזה)

אבל בסופו של דבר, לא באמת מבינים בליסינג עד הסוף…

נשמח לשמוע איך זה עובד. יתרונות וחסרונות.

למה צריך להתייחס כשרוצים להתחיל? על מה לשים דגש? מאמינה שאנשי מכירות של הליסינג יידעו ל"סובב" אותנו טוב, כדי להרוויח, אז רוצים לבוא כמה שיותר מוכנים מראש.

תודה לעוזרים🙏🏻

לא בדיוק מה ששאלתפשוט אני..

אבל אני מכיר אדם שהקים עסק למציאת רכבים יד 2, לפי תקציב וצרכים. הוא בעצמו מחפש את הרכב, בודק אותו, עושה משא ומתן עבורך על המחיר וכו'.

נעזרתי בו כבר פעמיים, וזה אחרי שהגעתי אליו דרך אח שלי שרכש דרכו. השירות עולה 3,300 ש''ח.

לדעתי, רק על מציאת תקלות שבאף מכון מורשה לא בודקים, הוא לגמרי שווה את המחיר. במיוחד אם אתם כמוני לא מבינים ברכבים .. והוא גם מילואימניק אז בכלל כיף. 

אני לא מכיר אותו אישית ואין לי שום אינטרס...

גם אנחנו נעזרנו במישהו כזהבארץ אהבתי

לנו זה עלה 2000 אם אני זוכרת נכון (אבל היה לפני כמה שנים, אולי העלה את המחיר מאז).

ממליץ גם על ארי ויילר1223334444
זה בדיוק הבנאדם 🤩פשוט אני..
גם אני ממליץ עליו, בחום רבדוד100
+972 54-532-0036
תודה! נחשוב גם על זה.חזקה בעורף
נשמע שזה לא נכון לכם ליסינגזיויק
תודה על התגובה. יכול לפרט למה?חזקה בעורף
כי הרצון שלכם זה ברכב טובזיויק
זו לא סיבה מספיקה לליסינג עם כל הכבוד..
ליסינג אף פעם לא יהיה משתלם לאדם הפרטינפשי תערוג

עלות של ליסנג פרטי הבסיסי יהיה כ2000 שח לחודש בהתחייבות ל3 שנים.

עם סכום כסף כניסה ויציאה

כך שתשלמו כמעט 60-70% מערך של רכב חדש

אבל בסוף התקופה לא תשארו עם רכב

בליסנג תפעולי זה יעלה כמעט פי 2 כל חודש

כן, חברות הליסינג תמיד מצחיקות אותיפשוט אני..אחרונה
''ירידת הערך - עלינו''.

נו בטח עליכם, רק שאני צריך לשלם פי 2 מירידת הערך בשביל שזה יהיה עליכם... 

מישהי חייבת לי כסף ולא נעים לי להזכיר להפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך כ"ב בסיוון תשפ"ו 19:59

אבל עם חוסר נעימות לא הולכים למכולת, לכן הזכרתי למדינת ישראל בכל זאת...

כן חברים,

לפעמים מומלץ למלא דוחות להחזר מס 😀

לא המצב ... אבל תודה!לאחדשה
חיבוקחדווית

יש לי חברה סופר סופר קרובה,

חברת נפש כמו שאומרים..עברנו הכללל ביחד..

ברגיל היינו מתחבקות חיבוק ארוך (יכול להיות כמה דקות) מלא משמעות ,צורה לבטא את האהבה ואת הקשר העמוק ומשמעותי, מתוך אהבה נקיה.

עכשיו אני מתחתנת עם הבחור שלי.

ואני לא יודעת מה לעשות.

האם זה סבבה שאני ככה מתחבקת איתה באמת מתוך אהבה כנה ואמיתי? האם זה משהו שאוכל לעשות גם אחרי החתונה. הרי למרות שיש לי את האיש שלי אני עדיין רוצה את החיבוק דווקה שלה, כמו שאני עדיין רוצה תחיבוק של אמא
מה אתם אומרים על זה

פשוט לעדכן את האיש שלי ואז זה סבבה??

מה אתם ממליצים, הכל זה יכול פשוט להמשך כרגיל?
וגם בכללי איך מנהלים חברות כלכך קרובה אחרי החתונה 

משהו לא מסתדרפשוט אני..

לפני שבוע העלית פוסט על כך שחברה טובה שלך מתחתנת, ולך זה קשה כי את עדיין רווקה.

ועכשיו תוך מספר ימים את כבר מתחתנת בעצמך...? 

היא לא כתבה שהיא מתחתנתזיויק
אלא שאלה מה יהיה אחרי שתתחתן מתישהו
''עכשיו אני מתחתנת''פשוט אני..
שאלה טובהמחפש אהבה
ואלה יפה שאתם עוקבים ושמים לבחדווית

תכלס השאלה הקודמת היתה לחברה שלי שרצתה לשאול... (חסום לה משום מה)

אם לא היית מתייחסת לזה כעניין זה לא היה חייב להיותפתית שלג

אבל אם באמת את מתייחסת לזה כמשהו גדול שיכול להשפיע על הזוגיות שלך- אז כנראה זה באמת עניין שצריך לפתור. קודם מול עצמך, ואח"כ מולו.

בגדול בעיה בהגדרה זה לאSevenאחרונה

הרי זה לא אסור..

אבל כן נשמע לי מוזר שאת זקוקה לחיבוק ארוך מחברה כדי להרגיש את האהבה המיוחדת והנקייה בינכן...

בד"כ נשים מבטאות רגש באמפתיה בלהכיל אחת את השניה פחות יצא לי לחבק חברה שעות ברגיל (לא מדברת על מקרה קיצון נניח שמישהי מאבדת אדם יקר ואז נותנים לה חיבוק ארוך אלא כהרגל בינכן של חיבוקים ארוכים)

כן נשמע לי יותר נכון לשמור כאלה דברים לבעלך ובהמשך לילדים...בהצלחה

מכירים את די סיטי במישור אדומים?ברגוע

האם יש שם חנויות במחירים טובים?

מחפשים בעיקר ספה ומיטת ילדים, אולי גם שולחן אוכל ותנורים

הייתי שם לפני שנה, זה היה בעיקר בית קברות לעסקיםפשוט אני..

אבל במג'יק קאס העברנו הרבה שעות מאוד מהנות

תודהברגוע
ואולם שמחות של ארועים חרדייםמשה

זה חור עולם. חוץ מברכב אין דרך להגיע לשם וגם אין סיבה.

אם אתם מהאיזורנפשי תערוג

שווה אולי לקפוץ

לנסוע ספיישל אני חושב שבירושלים יהיה יותר מבחר ובמנעד מחירים גדול יותר

תודה, יש לך המלצה על חנות מסויימת בירושלים?ברגוע
לא.נפשי תערוגאחרונה

אבל לפני שרצים לחנויות

90% מהחנויות ממציגות את הדברים שלהם באינטרנט

מציע לעשות את השוואת המחירים באינטרנט ורק אחרי שנסגרים על משהו ספציפי לנסוע לראות אותו פיזית

מודעות לאתגרים בקדושת הזוגיות במרחב הזוגימחפש אהבה

נראה לי שהשאלה מורכבת משתי חלקים, אחד מופנה לגברים שבינינו ואחד לנשים:

לגברים: האם אתם משתפים את האישה שלכם באתגרים שאתם חווים מול נשים אחרות?...

לנשים: האם אתם מעוניינות שהבעל שלכם ישתף אתכם בנושא הזה? שיהיה פתוח עד הסוף?

האם קרה לכם שהוא שיתף אותכם, ומה היתה תגובתכם [המודעת והלא מודעת..]?

לא בדיוק אבל בערךפשוט אני..

אני משתף בצורה קיצונית.

זה העלה את הזוגיות שלנו עשרות מונים למעלה,

פתר הרבה מאוד בעיות שהיו לנו (בעיקר לי),

ושחרר הרבה מתח וחרדה.

גם אצלנו יש שיח פתוח בתחום הזהנעמי28

אבל זה הגיע עם השנים, לא חושבת שהיינו בנויים לזה בשנים הראשונות.

צריך ביטחון עמוק אחד בשני ובמקום שלנו, חוסר שיפוטיות וקבלה, לא רק בתחום הזה.

צריך המון נפרדות והבנה שלא כל מעשה שהשני עושה קשור אלי. 

למה הניסוח פה שזה תמיד מהצד הגברי?ירושלמית במקור
מה הכוונהזיויק
למה הוא שואל אם הגבר משתף ולא אם האשה משתפתפשוט אני..
אין סימטריה אבל שאלה טובהזיויק
נו, אשמח לשמועמחפש אהבה
(הוא לא אמר על השאלה שלך שהיא טובה אלא על שלי)ירושלמית במקור
זה מה שהתכוונתי. מוזמנת לשתף מהצד השנימחפש אהבהאחרונה
מה זה אומר אם קשה לי ממש?נגמרו לי השמות

ומה זה אומר עלינו כזוג?

ומה אם פשוט נמאס לי מכל הריבים האלה?

או מכל הריחוק הזה?

או מכל הקושי הזה?

יצא לי להתבונן בחג השבועות האחרון במגילת רות,

ובקריאה הזו קפצו לי לעין המילים "ודבקה בה".

לפני הרי מתואר שגם עורפה וגם רות הלכו עם נעמי

אבל נתקלו שוב ושוב באתגר או סירוב או שימת המציאות כפי שהיא על כל קשייה ומורכבויותיה שהציבה בפניהן נעמי - ובעוד עורפה בחרה לחזור אחורה, על רות כתוב: "ודבקה בה".

ובעצם התבוננות על זה הביאה אותי לחשוב שדבקות מובילה לחיים, דבקות יוצרת חיים.

הרי בזכות אותה הדבקות נוצר אפילו המשיח שלנו! חיים. גאולה. בזכות הדבקות הזו. בזכות הלא לוותר הזה.

וגם במקום אחר בספר בראשית ששם נאמר "ודבק באשתו והיו לבשר אחד" - ורש"י מפרש בילדים, ופירושים אחרים מפרשים גם באחד ממש באיחוד הנשמתי והגופני והכולל כולו. כלומר יש כאן עוד דבקות שמובילה לחיים. גם להמשך החיים (ילדים) וגם לאיכות החיים עצמם ושמחת החיים שזה הביחד והאחדות של הזוג.

וגם בתפילה ששם נאמר: "ודבקנו במצוותיך" ואנו לומדים על התורה הקדושה ש"עץ *חיים* היא למחזיקים בה ותומכיה מאושר". וגם אם העץ מתנדנד ברוח - אנחנו מחזיקים. דבקים. בתורה. במצוות. באתגרים שהחיים מזמנים לנו.

ועוד מקור שעלה לי בהקשר הזה הוא "ואתם הדבקים בה' אלוקיכם *חיים* כולכם היום" - שוב דבקות שמובילה לחיים!

זה פשוט מדהים.

כמה הדבקות מובילה לחיים

כמה להמשיך, לדבוק, להתמיד, לא לוותר יכול להוביל אותנו לחיים.

לדבוק בטוב כמובן.

* ודבקה בה - לדבוק בטוב. רות ראתה בנעמי את הטוב ודבקה בטוב הזה. "באשר תלכי אלך ובאשר תליני אלין עמך עמי ואלוקייך אלוקיי" - זה הטוב. ה' אלוקי ישראל ולהיות חלק מעם ישראל ולהיות עם חמותי הטובה - זה הטוב עבורי ובו אני דבקה.

* ודבק באשתו - לדבוק בטוב שבאשתי. לדבוק בטוב שבבעלי. לדבוק באשתי עצמה. לא לוותר עליה. לדבוק באישי עצמו. לא לוותר עליו. 

לדבוק ולהתכוונן אליה ולהשקיע בה כמה שאני רק יכול. לדבוק ולהתכוונן אליו ולהשקיע בו כל מה שאני יכולה.

* ואתם הדבקים בה' אלוקיכם - לדבוק כמובן בקב"ה שבידו הכל וממנו הכל ומקור כל החיים וכל הטובה וכל הברכה.

* ודבקנו במצוותיך - לדבוק בטוב שבמצוות ובתורה. יש טוב ויש רע ובחרת בחיים - לבחור בטוב.

ואפשר ללמוד מזה גם על הזוגיות שלנו ועל ההורות שלנו - ולזכור שמעבר לזה שכל דבר בעולם הזה צריך אנרגיה כדי להתקיים, צריך עבודה כדי להתקיים ולקרות,

יש עוד משהו מאוד מאוד חשוב:

הטוב הגדול יותר, השלם יותר, האמיתי יותר והשורשי והעמוק יותר – כל אלה באים *רק* אחרי ההשקעה. רק אחרי הדבקות. רק אחרי שעובר זמן של השקעה מתמשכת ומרוכזת.

למשל,

לא דומה אהבה לתינוק בן יום

לאהבה לילד בן שנתיים

לאהבה לאותו הילד בן 10

ככל שהילד גדל,

ככל שנשקיע בו יותר - יותר נאהב אותו.

כמובן שמהתחלה אנו אוהבים אותו.

אבל אי אפשר להשוות את האהבה שהייתה לנו בלב כשרק ראינו אותו לראשונה, לאהבה שיש לנו בלב כשהוא פתאום קורא "אמא", "אבא", לאהבה שיש לנו בלב שהוא כבר משחק עם האח הקטן, מחבק אותנו וכותב לנו ברכה ואנחנו משחנשי"ם איתו ומגלים בו עולם שלם ואישיות שלמה שלא הכרנו! ואז האהבה מתעצמת אפילו עוד יותר!

אותו רעיון גם עם בני זוג,

בהתחלה יכולה להיות אהבה, חיבה, התרגשות וכו'

ופוטנציאל הצמיחה של האהבה עצמה הוא עצום

אחרי שנה עוד יותר

אחרי 10 שנים עוד יותר

ואחרי 20 ו30 שנים עוד יותר.

וגם אם קשה לנו עכשיו -

הרי אם נלך אחורה למקומות שחווינו קשיים בחיים הרבה פעמים נוכל לראות שאם לא היינו חווים את כל הקשיים האלה, את כל המשברים והרע שעברנו - לא היינו באותו מקום שאנחנו עכשיו. וכל אחד ואחת ומה שזה אומר עבורם.

כך גם אם אנו עוברים עכשיו קשיים בזוגיות שלנו - נוכל להגיע דווקא מהם ומתוכם גם לכמויות של *טוב* גדול אפילו עוד יותר בינינו. 

כמה שזה נשמע מופרך, לפעמים רק מהמשברים אפשר לצמוח ולהעמיק בעוצמה הכי חזקה שיש,

לפעמים דווקא מהרע אפשר לחוות את הטוב יותר בשלמות ויותר בחוזקה ועוצמה.

וזה נכון לכל תחום בחיים - אדם שעובר ומתגבר על מכשולים וקשיים - לרוב יכול לצאת הרבה יותר מחוזק, עם הרבה יותר כוחות ותעצומות נפש שגילה על עצמו, הרבה יותר לעזור גם לאחרים, הרבה יותר לפתח את השריר של הנתינה וגם של הקבלה, לפתח ולהרחיב עוד את כוחות הנפש שלו, וגם לחוות את הטוב הרבה יותר בעוצמה כאשר הוא מגיע.

אז דווקא אחרי ריב או אתגר או קושי זוגי - אם נצליח לעבור דרכו, בתוכו וממנו נכון -

או אז נוכל גם לגלות את הטוב העמוק יותר, הגדול יותר,

מה שלא היינו זוכים לו אם היינו נשברים באמצע!

מה שלא היינו זוכים לו אם היינו מרימים ידיים בקושי הראשון או השני או השלישי.

אז אם יש קשיים ואנחנו חושבים אולי להרים ידיים?

רגע!

לומר לעצמנו - רגע, בעצם עדיין אין לנו מושג עוד כמה טוב נוכל לקבל מהקשר הזה ואחד מהשנייה עוד יום, עוד חודש, עוד שנה ועוד 20 שנים.  

אז ננסה לאפשר לעצמנו את אותה השקעה והתמדה, את אותה דבקות, את אותו לימוד, וב"ה לזכות לטוב עמוק וחזק עוד יותר.

ובעצם אם חושבים על זה אז גם בהורות, גם בזוגיות, גם במיניות, גם בכל מערכת יחסים עם המשפחה, גם בעבודה, וגם בהכל - המתמיד זוכה! לגמרי זוכה ❤️

וזה הזכיר לי גםנגמרו לי השמות

קטע שכתבתי בעבר שמדבר בדיוק על המקום הזה, של כל הטוב שמגיע דווקא אחרי שדבקים, דווקא אחרי שעוברים אתגרים בחיים, אז רוצה לצרף גם אותו לכאן:

אשתי, תודה שחיכית.

היום חגגתי איתך ועם המשפחה המדהימה שבנינו יום הולדת 80.

זה משהו לחגוג יום הולדת 80.

לא בא ברגל...

וחשבתי קצת. או בעצם הרבה.

ומתוך כל המחשבות שלי על חיי, את יודעת איזו מחשבה קפצה כל הזמן בראש ועלתה על כולנה?

המחשבה עלייך.

המחשבה על כך שחיכית לי.

את חיכית.

חשבתי על כל אותם הצמתים בחיים שלנו, מגיל 20+ ועד היום.

וואו, 60 שנים, זה פשוט לא להאמין!

חשבתי על איך בכל צומת יכולת לבחור - להאמין בי, להאמין בנו

או לא להאמין.

לבחור

אם להישאר

או להיפרד

אם לקחת את עסקת החבילה, הלא פשוטה בכלל לפעמים, שקוראים לה "אני",

או פשוט לוותר על הכל, לקום וללכת.

ואת, אשתי היקרה, תמיד בחרת, וחזרת ובחרת בי.

את בחרת בנו.

כל פעם מחדש.

את בחרת לחכות.

את ידעת והיית כל כך חכמה כבר אז,

את ידעת מבפנים, שזה יגיע,

שאנחנו נעבור את זה.

וגם את זה, וגם את המכשול ההוא שחשבנו שזהו הגענו לסוף ולעולם לא נצליח להתגבר? גם אז היה בתוכך את הקול הפנימי שאמר לך לא לוותר,

שאמר לך להילחם

שאמר לך לחכות.

זמן.

כמה כמה שהוא משאב חשוב.

ומי כמוני בגיל 80 יודע זאת

כמה הזמן הוא המרפא הכי גדול

כמה הזמן הוא הקוסם הכי גדול 

כמה הזמן הוא המאפשר הכי גדול

כמובן שהקב"ה! אבל בורא העולם שברא את הזמן וגילם בתוכו כ"כ הרבה אוצרות,

שמי היה חולם לאן הם יובילו אותי, אותנו?

ומה היה קורה אם לא היית מחכה לי?

ומה היה קורה אם לא היית, היינו, נותנים לזמן לעזור לנו ולרפא בנו דברים?

ומה היה קורה אם לא היינו בוחרים לעבוד?

ומה היה קורה אם היינו נפרדים?

בצומת ההיא? וההיא? ובמשבר הגדול ההוא?

אני אפילו לא רוצה לחשוב על זה.

על מה הייתי יכול לפספס

על חיים שלמים ומתוקים וטובים איתך יקרה שלי

על המשפחה המדהימה שבנינו

על כל האוצרות הללו שעכשיו מביטים בנו בעיניים נוצצות

ושרים לנו שירים

ומחברים לנו ברכות

וכולם חוזרים על דבר אחד - אתם הדוגמא שלנו לזוגיות טובה סבא וסבתא!

אתם!

אנחנו יקרה שלי! אנחנו! שמעת?

אנחנו, הזוג שעבר והתמודד ונילחם וקם ונפל

ושוב נפל

ושוב קם

ושוב 

ושוב

אנחנו מודל להערצה!

ממנו שואבים!

והאמת? אני מבין אותם.

תראי יקרה שלי מה יצא מאיתנו!

תראי כמה אהבה יש בינינו

כמה עוצמות

כמה חוויות

כמה טוב. טוב צרוף. טוב שלם. חיים שלמים.

כמה נהיינו אחד, במלוא מובן המילה.

ואיזה מזל שחיכית לי

ואיזה מזל שהאמנת בי

ואיזה מזל שלא וויתרת

ואיזה מזל שגרמת גם לי לא לוותר

ואיזה מזל שלקחת את כל הפניות הנכונות בדרך

ואיזה מזל שהשכלת להבין שזו *דרך*,

ושגם כשאנחנו למטה, הכי הכי למטה -

אנחנו עדיין בדרך!

וכמה בהמשכה השמים צלולים

והשמש מאירה

והחיים מחייכים

וכמה טוב ואור ושפע וברכה יש מעבר לפינה, 

במורד הגבעה,

בהמשך הדרך הזו.

ואת, שחיכית,

וידעת

והאמנת

ובחרת

ואהבת

ללא תנאים 

לך אני עומד היום ומוקיר תודה ונושק לראשך על שהבאת לי את החיים המתוקים והנפלאים הללו לצידך ויחד איתך.

תודה.

את לא יודעת עד כמה תודה.

תודה שחיכית.

(רציתי לכתוב ישר ולא הספקתינגמרו לי השמות

בעקבות בלת"ם שמיד צץ,

אז חוזרת עכשיו רק לציין הבהרה:

@oo היקרה רק למען הסר ספק היה חשוב לי לכתוב שאת הקטע הנ"ל רציתי לכתוב כבר מחג השבועות שאז חשבתי על הדברים ופשוט חיכיתי לזמן פנוי לנסח ולכתוב אותו.

וכמובן שאין באמור שום התייחסות ספציפית למקרה ספציפי כזה או אחר או שום ביטול חלילה לדברים שנאמרו בשרשור אחר.

אלא רק התבוננות אישית שעלתה לי מקריאה במגילה וכל מה שפירטתי כאן. 

ואם יש מקרים שיתחברו וזה יהיה מתאים להם - מצוין, ואם יש מקרים אחרים שלא יתחברו או שלא יהיה שייך אליהם - זה גם כמובן בסדר גמור ואין הדברים מתיימרים להתאים לכל המצבים ולכל האנשים ולכל המקרים באשר הם כמובן, אלא רק לאלה שכן ).

ובכלל רוצה להודות לך גם כאן על הדיון המכבד, המפרה, המדייק והמחכים שם 🙏❤

כבר זמן רב כאן בפורומים אפשר ללמוד ממך המון מתוך המודעות הגדולה שלך, העבודה העצמית מעוררת ההערכה שלך, הגמישות המחשבתית שלך, החתירה למען מיקסום האושר בכל התחומים בחיים ועוד

🔴 מצב מלחמה 🔴 - תוספת קטנה לעכשיונגמרו לי השמותאחרונה

יש משפט חשוב של דוקטור ויקטור פרנקל (ועוד רבים וטובים) שחשוב רגע להנכיח לעצמנו עכשיו:

כל התנהגות/תגובה בלתי נורמלית במצב/במציאות בלתי נורמלית - היא נורמלית.

אז מצאת את עצמך / את אשתך / את אישך / את הילד ברגרסיה בתחום מסוים?

אתם נורמליים.

זו המציאות שלא נורמלית.

אז לוקח לך שוב שנה לעשות פעולה פשוטה?

הכל עמום, מבולבל, לא מרוכז?

את נורמלית. אתה נורמלי.

פתאום בוכה כאילו בלי סיבה הנראית לעין?

כל פעולה הכי קטנה נראית כמו הר?

התחלת דיאטה בדיוק לאחרונה ומאתמול מחפשת רק מתוק ומנחם?

הסבלנות מתקצרת לפתיל קצרצר או אפילו בלתי נראה?

לא מבינה את עצמך?

שואל מה נסגר איתי?!

תוהה לעצמך או אפילו מבקרת את עצמך: מה זה מה קורה איתי?!

את נורמלית. אתה נורמלי.

ומה יעזור גם לנו וגם לזוגיות שלנו עכשיו?

בעיקר חמלה.

הבנה.

לגיטימציה לאנושיות שלנו.

המון חמלה ואהבה.

לעצמי. לאשתי. לאישי.

לקחת נשימה עמוקה

ועוד אחת

להוריד סטנדרטים כרגע במה שאפשר

ובעיקר לזכור שגם אני וגם בעלי/אשתי - אנושיים.

ועוברים, שוב, בתוך מציאות מוטרפת.

ולנסות למצוא עוגנים גם כעת

ולנסות לחזק את עצמינו ולהתמלא ממה שעוזר

לנו, ולזוגיות שלנו.

בשורות טובות ב"ה 🩵🙏

שאלה יותר לגבריםבוריס

אשמח להמלצות על תחתונים.

אני לא מוצא משהו שהוא באמת נח ואני סובל מזה מאוד

תודה

מאצ'טונים דלתא - יש גזרות שונותפ.א.
אני אוהב בוקסר קצר 
גזרה?חתול זמני

אני אישית אוהב את הבוקסרים הארוכים של פוקס (יש לי מבנה גוף רזה־בינוני בערך L)

לגזרה רחבה הרבה אוהבים רפויים

א. גזרה רחבההסטורי
ב. שתי מידות יותר משאר הבגדים...
כעיקרוןשפויאחרונה

אין נוסחא מנצחת, לכל אחד נח משהו אחר,

זה פשוט לקנות אחד ולבדוק.

אולי יעניין אותך