פריקה/עצהאהבה=נתינה

אני בחור חברותי, ממש בורג מרכזי בחברה מצחיק שנון תמיד מוקף חברה ב"ה אין תלונות
אבל כל זה תקף רק בחברת אנשים שאני מכיר ומרגיש בנוח איתם...
ברגע שאני מגיע לסביבה לא מוכרת אני נהיה ההפך הגמור בישן, סנוב, שעונה על שאלות בכן ולא
תסכימו איתי שלא כיף להיות בסביבת אדם כזה ובטח שלא להכיר אותו לעומק ולנסות להתחבר אליו
ופשוט קורה שזה הרושם שמקבלים ממני וכמעט שאין הזדמנות שניה אחרי זה (חבל שאני לא יכול להסביר שזה לא אני!!!! )
הנקודה הזו מתחילה לשבור אותי...הפרדוקס כאן ממש גדול
איך אני מצליח להביא את עצמי באמת לדייט להיות אותו אחד שכיף להיות בחברתו שנחמד לדבר איתו?
למה לא לספר שפדיחה לך בהתחלה? וככה הקרח קצת יישברנפש חיה.
הלוואי שזה היה כזה פשוטאהבה=נתינה
יש מין לחץ כזה שפשוט לא נותן לך להיות משוחרר...
אפשר להיכנס לאישי?נפש חיה.
ברחתי לך לא בכוונה..... סליחה . והשארתי הודעה.נפש חיה.
יכול להיות שאתה לא מדבר איתה מספיק בטלפוןתפוח יונתן
ולא מתכתב איתה הרבה לפני הפגישה ואז יוצא שאתם נפגשים כזרים.
באמת מאתגר!שמשועננים

נשמע באמת מתסכל...

העניין הוא שיש לך כמה צדדים.

הצד שאתה מציג בדייטים הוא גם צד שקיים בך- זה הצד של איך אתה מתנהל בסיטואציות עם אנשים לא מוכרים.

לכן אין כאן עניין של "משחק" שבדייט אתה לא אתה. אתה ה"אתה עם אנשים חדשים" שלך.

והשאלה שלך היא איך להביא את ה"אתה" האחר שבתוכך.

אתה צריך לשאול את עצמך ממה נובע הקושי התקשורתי הזה. וסביר להניח שהוא נובע מחרדה גדולה. אני אציג פה מספר דפוסי חשיבה שיכולים לעמוד בבסיס החרדה הזו

"אני כל כך לא מעניין, יש לי רק דברים משעממים להגיד והיא בטוח לא תרצה לשמוע אותם"

"כל דבר שאני אגיד רק יהרוס"

"אני לא מסוגל לדבר איתה שיחה נורמלית. לא מסוגל. לא מסוגל"

"אמאלה, מה אומרים? אין לי מה להגיד, לא עולה לי בראש כלום!"

"אולי אם אני אדבר אני אגיד דברים שאתחרט עליהם? שישפילו אותי? אני לא אגיד מה שאני צריך להגיד? זה לא יהיה מספיק טוב/מעניין/בסדר/ראוי/גברי/וכו'"

וכן היד נטויה...

כאשר תזהה מה המחשבה העומדת בבסיס החרדה תוכל לאתגר ולשאול עליה שאלות כמו: האם זה באמת נכון שאני לא מסוגל לדבר עם אחרים? האם באמת אני טיפוס כל כך משעמם? האם באמת זה כל כך מפחיד לדבר עם בחורה? 

אתה יכול גם להשתמש באסטרטגיות שבהתחלה יהיו מאולצות ואחר כך ייהפכו ליותר טבעיות. כמו לחשוב על שאלות מראש, על סיפורים מעניינים, להתאמן מול המראה, או עם חבר בטלפון, לדמיין שכשאתה מדבר עם בחורה אתה בעצם מדבר עם אחד החברים שלך וכו/

בהצלחה רבה רבה!

תודהאהבה=נתינה
אנסה לאמץ חלק מהדברים
זה לא כזה נורא, אבל אם זה מפריע לך...הדוכס מירוסלב

נסה להתרגל להיות במצבים שלא נוח לך בהם היון, ולאט לאט הם יהפכו לנוחים לך.

אחרי זה אתה תתנהל בהם בצורה שאתה מתנהל במקומות אחרים.

אני אישית חושבת שביישנות היא דבר יפה מאוד, במיוחד כשהיא כזאת, לא מוגזמת.

??שמשועננים

מה יפה בעובדה שהוא רק עונה כן ולא בדייטים ולא מדבר? זה לא יפה, זו חוויה מאד לא נעימה לשני הצדדים! ומתסכלת. ברגע שיש קושי שפוגע בתפקוד ובאיכות החיים בעקבות כך אז כדאי לעשות שינוי. יש כאן מודעות מאד יפה לקושי והבעת רצון לבצע שינוי. 

הוא לא עושה את זה באמת מסנוביות, הוא מתביישהדוכס מירוסלב

וביישנות זה יפה. אפשר פשוט להודיע "אני קצת ביישן, אז יקח לי זמן להפתח" ואולי הצד השני יקבל.

לא רואה את זה כמידה רעה. נראה לי שאת קצת מגזימה כשאת אומרת שזה פוגע באיכות החיים...

בכל מקרה, החפירה הזאת מיותרת. הצעתי את דעתי איך לשנות את זה. עצה שתעבוד עם אחריות (money back guarantee)

כדאי לומרעולם פצפון

למי שאצלם מבררים עליך כדאי לומר את זה וכך מי שיוצאת איתך תדע זאת מראש ותתן לך יותר הזדמנות וזמן כי היא יודעת שאתה מתבייש וזה לא באמת ככה... בהצלחה ובעז"ה תמצא את מי שתעריך אותך כמו מי שאתה..

אמןאהבה=נתינה
תודה חיזקת אותי...
דווקא בדייטע מ
שזה עניין אישי - אני חושב שיותר שייך לומר שייקח לך זמן. בכנות.

בסיטואציות אחרות, לפעמים אמירה כזאת יכולה לגרום לצד השני להגיד, גם אם לא במילים, שוואלה נפלת עלינו כבד. שם הייתי ממליץ לבוא יותר משוחרר, להשתמש בדמיון מודרך בשביל זה. לדמיין קצת מה יכול להתרחש, איך אתה מגיב בנינוחות ובהומור, לדמיין כאילו אתה מדבר עם חבר שאתה כבר מכיר, לזכור שאלו רק בני אדם, כמו בני האדם שאתה כבר מכיר, שאתה לא במבחן.

אבל שוב, בדייט דווקא אני רואה ערך יותר גדול בלהשתמש ב"בעיות" כאלה כדי לפתח שיח כנה.
שאלהוהוא ישמיענו
אני לא רוצה להכביד, אבל שאלתי היא: מה הסיבה שאתה לא מתבייש בחברה- זה בגלל שאתה לא מתבייש או שבאמת אתה מתבייש אבל 'למדת להסתדר' כזה?
לא חייב לענות.. ⁦
תשובהאהבה=נתינה
כי לחברה שאני מכיר כבר נפתחתי בעבר ואני מרגיש בנוח בסביבתם ואז אתה לא מתבייש כי תכלס אין ממי כולם מכירים את אותך וההפך
בעיני זה מעולהוהוא ישמיענו
(טוב שככה ולא ההיפך...).
מי שמחפשת דברים אמיתיים ופנימיים תמשיך איתך ותקבל את זה לגמרי בהבנה. וממש לא חסרות בחורות כאלו, ב"ה.
ומי שלא- תפסיד...

בהצלחה רבה! ⁦
סליחה על חוסר הרגישות,עוד סתם אחד
אבל כדאי ללכת לטיפול, ויפה שעה אחת קודם.

נניח שתמצא מישהי שתהיה מוכנה לתת לך את הצ'אנס ותתאהב בך בהמשך - אתה תבוא לפגוש את המשפחה שלך, ותדבר איתם ב'כן-לא' עד שתכיר אותם? תתחתנו ותעברו לגור איפשהו, יזמינו אתכם לארוחת שבת, ואתה תדבר עם המארחים ב'כן-לא'? מהר מאד תהיו די בודדים בשכונה... וכן הלאה וכן הלאה על.זו הדרך (עבודה חדשה, מעבר דירה, הורים של ילדים אחרים בגן וכו'). זו פשוט תופעה שכדאי להיפטר ממנה, ויפה שעה אחת קודם.

בהצלחה.
וואי ניראה לי זאת תשובה קיצונית מידי..שמלה אדומה
עם כל הרגישות שניסת או שלא לכתוב את התגובה.
מי נותן לך סמכות לקבוע או להגיד לאדם שהוא צריך ללכת לטיפול? אני מכירה הרבה מאוד אנשים שכשהם בסביבה לא מוכרת להם הם פחות פתוחים וזה הגיוני לגמרי! כן, אמון צריך לרכוש וזה הכי הגיוני שיש!
יש כאלה ביישנים יותר ויש כאלה שפחות.. אבל להכניס לאדם לראש שהוא לא בסדר וצריך טיפול? לא פייר לפי דעתי
היי שמשועננים

אני בטוחה שלא במשים, הטבעת פה איזושהי אקסיומה כאילו טיפול זה דבר שמיועד לאנשים שהם לא בסדר.

למה? טיפול זה כלי נהדר, ממש פינוק. בדור המטורף רווי הלחצים שאנו חיים בו, כל מי שיכול להרשות לעצמו ללכת לטיפול זה רק יכול לשפר את רווחתו האישית ואיכות חייו.

אני כרגע לא מתייחסת לתשובה של @עוד סתם אחד, אבל חשוב לי לומר שאנשים הולכים לטיפול כל הזמן ומפיקים מכך המון תועלת לבנייה עצמית, לחולל שינויים רצויים.

אז גם אם הביישנות שמציג פותח השרשור היא באמת לא הבעיה הכי גדולה ביקום, ובכלל המילה בעיה לא קשורה כאן,  טיפול תמיד יכול לעזור לכל מיני סוגי מורכבויות שאנו נתקלים בהם בחיים המורכבים שסובבים אותנו

אבל הנחת היסוד כאןוהוא ישמיענו
היא שביישנות זאת בעיה, גם אם זו 'לא הבעיה הכי גדולה ביקום'...
לא משנה איך תגדירי טיפול (כלי נהדר, פינוק וכו')- הרי לא כל אחד עובר טיפול. רק אנשים שאמורים להשתנות...
השאלה היא: מדוע הוא אמור להשתנות? בגלל שמי שכתב לו את זה הוא אדם שונה ש*אולי* חושב שמי שלא כמוהו זו בעיה? רק תוהה לעצמי
כי זה יקל עליו..חדשכאן

נשמע שהוא ג"כ חושב שזה קצת מכביד עליו.

אני לא אומר שכדאי שילך לטיפול, רק אומר שללכת זה לא כזה נורא ואפי' יכול לעזור.

כל דבר שפוגע בתפקוד, משפיע על הרווחה האישיתשמשועננים

פותח השרשור עצמו מציג פה פגיעה בתפקוד שלו בדייטים ועם אנשים חדשים שגורמת לו עגמת נפש גדולה.

לכן אמרתי שהמילה בעיה היא לא נכונה. המילה היא מורכבות. ולמי אין מורכבות? אתה כתבת שרק אנשים שאמורים להשתנות עוברים טיפול. מי לא צריך להשתנות במשהו? אלא שלא כולם רוצים. יש אנשים שמעדיפים לחיות את חייהם כמו שהם בלי לעשות עבודה עצמית קשה מול מטפל. וזה גם בסדר, שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה ומה שמרגיש לו נכון. אבל למה להתעלם מכך שטיפול הוא כלי נהדר שרלוונטי גם במקרה של ביישנות כזו? הוא לא חייב ללכת לטיפול. הוא יכול אם הוא רוצה. 

זה לא בהכרח מצביע על בעיהוהוא ישמיענו
פותח השרשור אולי רואה את הביישנות כדבר רע וחושש שזה יגביל אותו בהמשך, אבל תכל'ס- כעבור מספר פגישות כשהם יכירו לעומק יהיה להם קל לזרום ולשתף (ככה הוא עצמו אומר).
אז אם הביישנות קיימת אבל לא מגבילה אותך לגמרי (והיא קיימת רק בשלבים הראשוניים)- לדעתי זה דבר חיובי מאוד
חח את מטפלת ? טוב שלא עשית פה פרסומת סמויההפי
בהתחשב בסטיגמה ובבורות שרווחת לגבי טיפול,שמשועננים

צריך לאזן את התופעה עם דיבורים כאלו

חח נכנסת לזה לגמריהפי
אין לי סמכות, אבל יש לי דעהעוד סתם אחד
וכתבתי את דעתי.

אגב, אין לך מושג מי אני ומה עברתי בחיים. שקלת את האפשרות שאני מדבר מניסיון אישי?

בכל מקרה,תקראי את התיאור שלו שוב. זה לא 'פחות פתוח', זה 'עונה בכן-לא'.
^^^ יש הרבה אמת בדבריםהודיה60

לפותח - טיפול יחסית קליל יכול לשחרר כל כך שזה פשוט מתנה לעצמך

התחרפנתם? כל אדם שני שולחים פה לטיפולבת מלך!!!!
הוא סה"כ ביישן וזה התכונה הכי יהודית שיש. הגיוני שאדם שמגיע לסביבה לא מוכרת, אם שכלו בראשו, הוא לא יפתח שיחה זורמת סתם וכל שכן, עם בחורות.

נכון שכשהוא בא לפגישה עם המין השני הוא צריך קצת להתעלות מעל עצמו כי אחרי הכל, אמורים לראות אם יכולה להיות התאמה והתקדמות במציאות..

. @@אהבה=נתינה , ממליצה לך לחשוב על כמה שאלות שבד"כ נשאלות בפגישות, ולנסות לענות לעצמך בכמה משפטים ולא רק בכן/לא.

ובחורה שלא מסוגלת לצאת מה4 אמות שלה ולתת צ׳אנס מעבר לפגישה אחת ולהבין שביישנות זה דבר טבעי והגיוני, כנראה שהיא לא מתאימה לך.

ב"הצלחה
איך יודעים מתי צריך ללכת לטיפול ומתי לאהודיה60

יש הרבה תכונות שהן מקובלות ולגיטימיות, כל עוד אדם חי בשלום עם עצמו, לא מרגיש שזה מפריע לו בהתנהלות היומיומית אין לו מה ללכת לטיפול

אבל אם בנאדם מרגיש שמשהו בו מציק לו, מפריע לו. שהוא היה רוצה לנהוג אחרת אבל לא מצליח לשנות את זה בעצמו וזה מתסכל אותו, מנסה לפתוח את זה עם מישהו חכם ובעל נסיון ואם גם זה לא עוזר לו אז טיפול יכול מאד לעזור. 

טיפול זה ממש לא רק לאנשים בעייתיים או עם בעיות קשות. טיפול זה עוד כלי למי שאוהב להתקדם בחיים ולפעמים צריך מישהו מקצועי שיעזור לו לצאת מכמה תקיעויות 

פותח השרשור לא פירט כמה זמן הוא נמצאבת מלך!!!!
בעולם השידוכים ולכן אא לדעת האם זה לחץ של התחלות או שיש לו כבר ניסיון של כמה דייטים שהוא כן נפתח קצת יותר או שגם בפגישות מתקדמות המצב נשאר זהה.

אני חושבת שזה רק עניין של זמן עד שהוא ירגיש בטוח ויפתח וישתף יותר מתשובות קצרות.
הוא כותב על עצמו שהוא חברותי ומצחיק ומקובל, ובטח בבירורים הבחורה שומעת את זה וכשזה לא מסתדר לה היא אמורה להבין שזה טבעי ביותר ולוקח זמן לבחור.
וכאן נכנסת לתמונה גם המדויטת~ הבחור לא אמור לדובב אותך לדבר! את יכולה גם לשאול שאלות/ לנסות לפתח את השיחה לכיוונים שונים וכו ואם את רואה שהוא מתקשה או מתבייש, תעזרי לו! תשאלי שאלות שהתשובה היא לא רק בכן/לא. תשאלי שאלות פתוחות, תבקשי הסבר, תשתפי במשהו מצחיק שקרה לך, במקרה מרגש/ מפחיד ותשאלי אותו על חוות דעתו ואיך הוא היה פועל במקומך..

(ח"ו, אני לא חושבת שטיפול זאת מילה מרתיעה. אני בעד רק כשצריך! וכאן בפורום זה לא המקום להפנות לטיפול על ימין ועל שמאל, מה גם שזה גורם לאנשים הרגילים כביכול "לחפש" את הבעיות שאין להם. הפותח נשמע אדם~ כמו כולם עם קשיים פה ושם. צריך לנתמודד ולמצוא בעצמינו מה שעושה לנו טוב ולחוות את כל הרגשות. זה טבעי ואפילו חמוד שגבר מתבייש. הוא לא צריך לקשקש כל הדייט. זה יפה לראות תהליך של אדם וזה ההכינכון שרק אחרי שמרגישים בטוחים בסביבה מסוימת, אז נפתחים..)
תקראי שוב את מה שהוא כתבעוד סתם אחד
הוא כותב במפורש שזה לא רק בעולם הדייטים. פשוט כאן זה קריטי לו. זה ממש לא 'התחרפנות' להגיד לו שמשהו שורשי יותר - כדאי לטפל בשורש. אבל זכותך באמת לחשוב שחוסר יכולת לתפקד בסביבה לא מוכרת (לפי התיאור שלו עצמו! שוב, תקראי שוב את מה שהוא כתב) זה 'לא בעיה' ו'סתם תכונה יהודית מבורכת'. רק אל 'תתחרפני' על מי שחושב אחרת. יום נעים.
ממש תודה שאתבת מלך!!!!
ו @@והוא ישמיענו הסכמתם עם מה שאמרתי.. כבר חשבתי שאני צריכה ללכת לטיפול
אוף כמה סטיגמותשמשועננים

טיפול יכול לעזור לכל מיני מצבים.

כמו טיפול רפואי שעוזר לדברים קלים כמו צינון וכאב בטן, עד לדברים מורכבים יותר, כך גם טיפול קוגניטיבי/נפשי/רגשי

מה כבר אמרו פה?

זו אופציה.

האם זה הכרח? לא בכל מצב.

האם זה יכול לעזור- כן.

האם זה מעיד על בעייתיות- לא.

האם זה מעיד על מוטיבציה לבצע שינוי- כן.

חבל שהטרמינולוגיה של המתנגדים כוללת מונחים של פאניקה, זעזוע והחרגה של האופציה הכל כך נורמטיבית הזו.

אני לא אומרת שזו האופציה היחידה. אבל היא אופציה בדיוק כמו כל עצה אחרת. 

לא כתבו פה שזאת אופציהברגוע
כתבו: "כדאי ללכת לטיפול, ויפה שעה אחת קודם."
יש קצת הבדל..
אני יותר הסכמתי...והוא ישמיענו
הסימון הזה: ^^^^^ מבטא הסכמה מלאה ⁦
תודה לךאהבה=נתינה
מקווה ליישם
לגבי בושהמחפשת^
בתור סופר ביישנית לשעבר (כזו שלפעמים גם להגיב בכן/לא היה גדול עלי)
כמה דברים שעזרו לי;
א. להכיל, לקבל ולאהוב את עצמי איך שאני. (עם בבושה עיסקנן אז עם הפדיחות שאני עושה לעצמי, המילים שיכולות להתפרש לא טוב וכו)
ב. בושה יכולה לנבוע מפחד לקחת אחריות, אחריות על מה שאומר, על הצורה בה אציג את עצמי. כשמבינים שזה מגיע מזה, קל יותר לומר לעצמי; אני לוקח אחריות, על עצמי, על מי שאני, על המילים שאבחר לומר, ועל השדר שאותו אעביר. (זו יכולה להיות גם הנטיה שיאמרו שאני רק בישן ולא את כל השאר)
ג. היה עוזר לי 'לפלוט' לדבר במהירות, בלי לחשוב הרבה על מה שאגיד, פשוט לשחרר. ואחרי שאמרת לא לחשוב, לא לנתח את תגובת הסובבים, לא להיכנס לזה חזק. (כי אז אתה שוב יוצר את הגלגל)
ד. קח בחשבון שלהמנע מלדבר זה לא פיתרון, עדיף שתגיד שטויות, שתסמיק, שתרעד. אבל תדבר. (בפעמים הראשונות אולי זה מה שיקרה ואחר כך תתרגל)
ה. לנסות לדבר בפני קהלים, שאתה מכיר היכרות מועטה, אבל מכיר. או אנשים חדשים (לא מדויטות)
ו. לפעמים עוזר להיזכר בחוויות חיוביות שבהם התגברת, והיה לך טוב עם זה. (האדם ההוא ששוחחתם על אף שלא הכרתם והיה לך טוב)

אין לי מושג אם לך זה מתאים.
בכל אופן, אני חושבת שיש הרבה בחורות מקסימות שבישנות אצלן זה לא חיסרון
בהצלחה!
תקרא זה חשוביונתן 747

הסיטואציה הזאת היא נפוצה מאוד ולגיטימית בדרך כלל שאנחנו בחברה שונה ולא מוכרת רובנו מגיבים לכך בצורה שונה ממה שהם באמת במיוחד אם זה דייט...  זה באמת מצב מורכב ומאוד מלחיץ ומבייש.. נסה להתחיל עם זה לאט לאט, לי לפחות זה עבד.. תנסה לדבר איתה קודם בהודעות שאחורי המסך זה הרבה יותר קל.. ואז זה יהיה יותר קל גם במציאות, לבעיה שלך אין פתרון מוחלט, זה יהיה קשה ... תתפלל הרבה ותתאמץ.. וזה יהיה קשה אבל אל תשכח שבסך הכל השם מזווג זיווגים ויהיה בסדר.. כך את זה ברגוע אחי יהיה בסדר...

אולי זה הפוך?כל זמןאחרונה

ממה שאתה מספר - כשאתה נפגש עם בחורה חדשה אתה נהיה ביישן וכו'. אבל מזווית הראייה שלי זה  ג ם  מי שאתה! כדי להתחבר לאוטנתיות שלך תזכור במהלך פגישה עם בחורה שזה מי שאתה  - ביישן! תקבל את זה שאתה כזה! זה חלק מהאופי שלך!

לדעתי זו התחלה מצוינת. יש מצב שבאופן יותר טבעי הקרח שלך יתפשר במהלך ההמשך.

יכול להיות שאני מסכימה עם נקודה שעלתה פה - להיות כנה לגבי הנקודה הזו. להסביר לך שלוקח לך זמן להיפתח, אבל כשזה קורה אתה בד"כ בחור זורם וכו'.

עוד נקודה - גם מאוד יכול להיות שכשתכיר את הזיווג שלך - זה יסתדר מאליו. דהיינו זה לא יפריע לה.

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאראחרונה

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמותאחרונה

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי
תמונות/מראה חיצוניאנונימי 14

רוצה להציע משהי מהעבודה לחבר.

חושש שאחד הצדדים לא יתלהב מהמראה החיצוני של השני. (שזה כמובן לגיטמי, פשוט החשש האמיתי שאחד הצדדים יבין שזה בגלל זה..)

מניח שהפתרון פשוט אבל לא חד לי מה לעשות.

אשמח להסבר קצר.

תודה.

נראה ליהרמוניה

-לשאול מראש את שני הצדדים אם יש דברים במראה חיצוני שקשה להם איתם והם עילה לפסול מבחינתם, ולפעול לפי זה.

-אם יש אפשרות להציע קודם לצד שפחות יתלהב בלי שהצד השני יודע שהציעו אותו. אולי לבקש פרטים משני הצדדים, ורשות להציע וכולי... ואח"כ אם התשובה שלילית להגיד שבסוף הצד השני תפוס.

פשוט תציעadvfb

נטית ליבי אומרת שזה לא אחריות שלך, מי שלא ירצה אז לא ירצה, אתה עשית את שלך.

האמת עברתי משהו דומהשבור לרסיסיםאחרונה

איזה הצעה שהצעתי לחבר.

תתיעץ עם אנשים שמבינים

שאלהאני:)))))

מישהו פה שאל על איך מתנהלים נכון בשידוכים ובפגישות ועניתם יפה, אני לא חדשה בשידוכים אבל אשמח לשמוע מהצד הגברי איך הייתם רוצים שהמדוייטת תתנהל, מה עושים ומה לא.

סתם רוצה לשפר את איכות הפגישות.

תודה רבה! אשריכם!

אם אינני טועה עיקר האיפור בעבר היה דווקא בהירחתול זמני

כמו הגיישות ביפן וכיו"ב

כי האיכרות היו שזופות ובנות המעמד העליון יכלו לשבת בבית ולכן היו בהירות יותר

אולי יעניין אותך