יישר כוח שהעלת את השאלה ושאתה בכלל חושב על זה!
בתור אחת שמכירה את הקושי בלגדול בבית שאין בו אווירה טובה, אני מאוד מבינה אותך. גם אני בגיל הנעורים ממש קינאתי במשפחות אחרות (ולמרות שגם פגשתי משפחות שהיו בדיוק כמו אצלנו, אז זה ריכך קצת את ההרגשה)
ולשאלתך:
אני מניחה שכשאתה מסרב להיות איתם אז זה פוגע בהם בכל מקרה. כל בן אדם שמישהו יסרב להיות איתו באופן קבוע כנראה יפגע מזה. ואם זה אדם כמו הבן שלך שהשקעת ונתת לו ככ הרבה - אז זה פוגע שבעתיים... אני כאימא בטוח הייתי נעלבת ומתאכזבת.
מצד שני - אני ממש מבינה את הקושי שלך להיות איתם. זה הרבה יותר קשה להיות עם הורים שלא מעריכים מאשר עם כל אדם אחר שלא מעריכים. פשוט בגלל שהם ככ קרובים אלינו, נרצה או לא...
אז מה לעשות? אני כותבת לך מניסיוני. מקווה שזה אכן יעזור גם לך 
ראשית, אתה יכול לבלות איתם כל אחד בנפרד וככה לא להיחשף למריבות ביניהם.
ולא חובה שזה יהיה דווקא ביציאות למסעדות. לפעמים מספיק לשבת לשיחה פתוחה לבד בבית. שיחה שבה אתה מתעניין בהם, שומע מה עובר עליהם, מהנהן גם במקומות שאתה לא מסכים... משתף קצת בהווי החיים שלך (לא חובה לפתוח בעיות, אפשר סתם סיפורים קטנים...)
זה לא קל אבל עם הזמן אתה תראה שזה ממש לא נורא ומתרגלים לזה. במיוחד אם אתה מכוון את מעשיך להחזיר להם טובה על שהביאו אותך לעולם וגידלו אותך (כאמא ל-4 אני יכולה לומר שגידול ילדים זה דבר שדורש השקעה עצומה - ואני מדברת אפילו רק ברמה הטכנית).
שנית, כשאתה נמצא איתם ביחד תנסה למצוא טכניקות איך להסיט דיבורים שמובילים למריבות אל מקומות פחות טעונים (זאת מיומנות חשובה גם כשלך יהיו ילדים בע"ה). זה עניין של ניסוי וטעייה עד שתגלה איך בדיוק לעשות את זה 
(אצלנו למשל, עוזר לשנות את הנושא לכדורגל או לחדשות
. אפשר גם להחמיא לכל אחד מבני המשפחה על משהו, מחמאות תמיד מרככות אווירה. אם יש מישהו שבאופן ספציפי מגיע טעון אז לנסות לשאול אותו על דברים שהוא אוהב לעשות וכד'...)
אני ממש מבינה שקשה לחוש קירבה ואהבה אל מישהו שלא מעריכים. זה טבעי ביותר. וזה בדיוק הקושי של מצוות כיבוד הורים (ברמה המהותית שלה ולא ברמה הטכנית). וזאת חלק מעבודת המידות שאתה נמצא בתוכה.
איך עושים את זה: כל הזמן מנסים לשפוט בעין טובה, להבין את המצוקות שלהם, לחפש מה הם כן עושים טוב.
ובאמת לעבוד על האמונה שזה מה שה' נתן לך ולא סתם. הקב"ה מזמן לנו רק אתגרים שאנחנו יכולים לעמוד בהם, ושאם נעמוד בהם זה יגדל ויעצים אותנו. זה דורש הרבה מחשבה ולימוד כדי להפנים את האמונה הזאת, אבל זה אפשרי ביותר!
אם יעלו לי עוד טיפים אכתוב אותם בהמשך.
ואשמח גם לענות על שאלות אם לא הובנתי פה. ובכלל.
בהצלחה!