תגידו לי, מה אני אמור לעשות???יהודה838

יוצאים 4.5 חודשים, אני כבר מזמן רוצה להתחתן, כבר הייתי בבית שלה, היא כבר הראתה אותי לחברות שלה, היא אומרת שהיא גם אוהבת אותי, היא חושבת שאני הכי מדוייק ומתאים לה, היא לא רוצה להיפרד ממני ובכל זאת לא בטוחה שהיא רוצה להתחתן איתי....

מישהו יכול להסביר לי את ההגיון פה???

לפני שבוע (אחרי שכבר עשינו הפסקה, וחפרנו ודיברנו והתייעצנו וכו וכו) אמרתי לה שלדעתי אין עוד טעם לצאת וחייבים להחליט אז שתתקשר אלי כשהיא מחליטה לכאן או לכאן....

עברו כבר 8 ימים ולא שמעתי ממנה כלום, לא יודע מה לחשוב....

לא חושב שמישהו פה באמת יכול לנסות להסביר לי מה קורה פה בלי להכיר אותה. אבל הייתי חייב לפרוק...

עשית מה שאתה יכולטרולי עוגמן
עשית גם בשכל שאמרת לה לחזור כשהיא מחליטה, עכשיו תחכה אולי היא תחזור יום אחד אולי לא, אני לא מכיר אותך אבל רוב הסיכויים הבעיה לא בך אלא בה היא צריכה לעשות סדר עם הרגשות שלה ואחרי זה להמשיך איתך או בלעדך, בנתיים קח את הזמן ותנסה להתקדם הלאה כאילו זה נגמר, שיהיה לך בהצלחה, לכאן או לכאן.
ועוד משוטרולי עוגמן
בשום פנים אל תיצור איתה קשר לפני שהיא עושה את זה, לא יצא מזה כלום.
וואו... קודם כל, חיבוק גדול..!כי בשמחה תצאו.

הצפת בי זכרונות מסיטואציות דומות שהייתי בהן.

כ"כ מבין את הקושי והתסכול שלך מהמצב.

כואב איתך, אחי.

אני אנסה לנתח מה קרה אצלי, ואולי זה יעזור גם לך.

יש ביניכם קשר טעון מאוד רגשית, שזה טוב.

ויש לה גם חשש כבד מאוד להינשא לך.

היא לא יכולה בלעדיך, אבל לא מסוגלת להתחתן.

כך אני מנתח את מה שהיה אצלי.

ייתכן שהבעיה היא אצלה, והיא צריכה להתייעץ, ואולי גם טיפול.

ייתכן שהתחושות שלה צודקות, והפרידה הכרחית.

אני לא יכול לדעת, ומי יודע אם מישהו עלי אדמות יכול לדעת.

ההחלטה שלך להגיע להכרעה היא לדעתי נכונה,

גם אם היא תיגמר בכאב גדול.

ברור לי שאחרי 8 ימים אתה חייב ליצור קשר, לפחות הודעה.

אתה הגבר, אחי.

תוביל, תיזום, תנהיג ותקח אחריות על הקשר.

גם אם התשובה שלה תהיה 'כרגע לא',

מבחינתך זה לא, ותבהיר לה את זה.

אח"כ יתחילו הכאב והייסורים,

אבל לפחות התרת את הספקות,

וקרבת את היום בו שניכם תתחתנו בע"ה.

המון הצלחה אחי!

מנסה לתמוך, איכשהוא..

מאוד נכון מה שכתבת^^מישהי 1
תשובה יפה ^^ADI3
"אתה הגבר, תיזום"
נכון
תגידו שזה קיטצ'י, תגידו שזה ילדותי אבל בתת מודע שלנו אנחנו הבנות רוצות לראות שנלחמים עלינו, שבאמת רוצים. אני לא חושבת שהיא עושה את זה בכוונה כדי שתלחם אבל אם אתה באמת רוצה אותה-תלחם עליה ואל תוותר והיא תהיה שלך
ממ דווקא אני הסתייגתי מזה.את פניך אבקש
גם אני הייתי בקשר שנגבר רצה לקחת הפסקה ואחרי כמה ימים אני יצרתי קשר כי לא רציתי להיות עוד בהמתנה הזו.
יכול להיות שזה פשוט פחד מלקבל החלטה...נוניש
לא פשוט...
קורה להרבה בנות שהם מפחדות ותופסות את ההחלטה להתחתן כגדולה ומלאת השלכות ולוקח זמן בין המקום שטוב ביחד ואוהבים ועד שמגיעים ללהתחתן.

לא יודעת מה הסיפור שלה, כדאי לשמוע ממנה אם היא מתלבטת על נקודה ספיציפית או מפחדת ואז להחליט איך להמשיך-לפחד הזה צריך זמן וסבלנות של הצד השני.

לי ברמה האישית לקחו כמה חודשים טובים להצליח להתארס-יצאנו חצי שנה וב"ה נשואים באושר
המון המון הצלחה!!!
אתה צריך להבין משהו חשוב:בסדר גמור
בדרכ אי אפשר להבין מה עובר להן בראש.. אתה צריך לעשות מה שטוב לך. ואם טוב לך לחכות לה תחכה ואם להמשיך הלאה אז תמשיך.
אם היא באמת רוצה היא תמצא את הדרך אליך.

אם היא מתבוססת בהתלבטויות וברגליים קרות בעיה שלה.
עבור הלאה דחוףמשיח בן דוד

שום דבר טוב לא יצא מזה

שטויות במיץ.. יכול להיות שהיא האחת שלו ורק צריכה קצת עידודבסדר גמור
אז תכינו קונפטים ובגדי מעודדותמשיח בן דוד

ממש לא מחייבאביול
מכירה כל כך הרבה מקרים שהיו ככה ונגמרו בטוב. היא צריכה פשוט קצת ייעוץ והכוונה. והפותח צריך סבלנות. עם כמה שזה קשה.
אבל הוא לא יכול להיות זה שיתן לה ייעוץ והכוונה!!!!!תפצי
מה הבעייה? תן לה 3 אפשרויותבינייש פתוח
או חתונה או פרידה או שתסביר ממה היא מפחדת ותבהיר לה שהאופציה השלישית היא רק למקרה שיש משהו מאוד רציני שהיא חוששת ממנו בנוגע אליך או בנוגע אליה ואתה לא מודע אליו.
אם אין לה דרך להסביר לו למה היא לא מוכנה להתחתן עדיף שיפרושמשיח בן דוד

5 חודשים + להיות בבית שלה (מניח שזה להפגש עם ההורים גם?) החברות קיבלו סקירת כבוד (לא ברור מה הן קשורות)

מה עוד נשאר? אם זה בגלל שהיא לא בשלה לחתונה שתגיד את זה.

יש גם בנות שרוצות את הטוב ביותר ותמיד יחפשו את הדמות שהן חלמו עליה

ואולי הוא כמעט שם ועדין זה לא זה? עדיף שיברר מה הסיבה שהיא לא רוצה להתארס

שוב,אני לא בטוח במאה אחוז שזו הסיבה , אבל אם היא לא נותנת סיבה הגיונית , אין טעם להמשיך עם זה

קשה ומתסכל.. בתו של

באמת לא פשוט. במיוחד כשאתה מרגיש מאוד בטוח כבר בקשר והיא לא.. 
דבר אחד שחשוב לי להאיר לאור חלק מהתגובות מעליי - 
אל תהפוך את זה להתנהלות מגעילה - היא לא רוצה, אני לא מחכה ובעיה שלה. או להציב לה 3 החלטות ושתבחר בינהם. לפי המקום שאתה נמצא בו כרגע(לפי איך שמשתמע) אתה אוהב אותה ומבחינתך אתה מוכן ורוצה להתחתן איתה. אז לדעתי מומלץ לפעול ברגישות ובאהבה. בהרבה סבלנות. להכיל את האפשרות שאולי אתה נמצא במקום מסויים והיא עוד לא הגיעה אליו. ואולי היא במרחק של צעד אחד קטן משם.. אם אתה מוכן לתת לזה עוד הזדמנות, הייתי ממליצה לך לשלוח לה הודעה או להתקשר ולהסביר לה שאתה מבין אותה ואתה רוצה שהיא תקבל את ההחלטה ממקום נכון ובריא. בלי לחץ. שאם היא צריכה עוד זמן ביחד לפני שהיא מחליטה אז אתה מוכן לזה.. בקצב שלה. אם היא רוצה לדבר על זה ביניכם שוב, לפתוח דברים - אתה שם בשבילה..
כמובן לפי איך שאתה מרגיש ומה שאתה מרגיש שנכון לך. אבל שתפעל ממקום אוהב ולא ממקום פגוע. 
בסופו של דבר זאת באמת החלטה מאוד מאוד חשובה. וגם החלטה מאוד מפחידה. ולכן אני יכולה להבין אותה..
אולי טעיתי לגמרי בזיהוי הסיטואציה, אבל מרגישה שהייתי חייבת לאזן את התגובות האחרות.

אני חושב שלא קראת את המשפט הזהמשיח בן דוד

"אחרי שכבר עשינו הפסקה, וחפרנו ודיברנו והתייעצנו וכו וכו"

^^ וגם ארבעה חודשים וחצי זה זמן לא מבוטלמישהי 1
לגבי התגובות האחרותטרולי עוגמן
פשוט יש כאן כמה שיש להם כנראה נסיון עם מקרים כאלה ויודעים שבמצב הזה לתת לבחורה להיות לבד ולא להיות סבלן עוזר יותר מההיפך, ואני לא עושה חשבון למה כי זה פשוט דרך העולם ככה זה, אני מבטיח לך שכל גבר בסיטואציה הזו כל מה שהוא רוצה זה להיות נחמד והכי לעזור אבל מה לעשות לא כל רצון טוב מוביל לתוצאה טובה.
התנהגות מגעילה?!כי בשמחה תצאו.

לא ראיתי אף תגובה שייחסה לעלמה התנהגות מגעילה.

ראיתי תגובות שייחסו לה רגלים קרות, פחד, חוסר החלטיות ואולי חוסר בשלות.

זה לא מגעיל, אלא נוגע בחולשות אנושיות שיש לרבים מאיתנו, במידה זו או אחרת.

מה שייעצתי לו (ועשיתי בעצמי) לא נעשה מתוך מקום פגוע בכלל,

אלא מתוך מקום שמבין שהתבוססות במצב הקיים לא תוביל לשום מקום,

ואני, כגבר, צריך להיות זה שמקדם אותנו.

אז לקחתי אחריות (ואני כ"כ שמח שהיא נשואה לבחור יקר היום).

היה חשוב לי להגיב על הדברים שלך,

כי ייחסת כאן להרבה אנשים אמירות שהם לא אמרו.

זה לא רק לימוד בשבילך, או בשבילי,

זה לימוד בשביל כולנו,

לבדוק שוב ושוב אם אין דרך חיובית לקרוא את המפה,

ולראות אם ניתן לדון לכף זכות את האחר.

מתנצל על הנימה האישית, זה נאמר כלפי כולנו.

התנהלות מגעילה של הבחור..חדשכאן
שלא להפוך את זה לכזה..
אה, אופס... ועדייןכי בשמחה תצאו.

לא רואה למה להציב גבול זה בהכרח מגעיל.

זו אולי אמירה של איבוד אמון בקשר,

אולי אמירה של ייאוש או תסכול,

אולי אמירה קצת מניפולטיבית, בקטע חיובי,

ואולי, כפי שהיה אצלי, ניסיון לצאת מההתבוססות בבוץ של הקשר.

זו ממש שלא חייבת להיות אמירה אטומה וכעוסה,

ובמקרה שלי לפחות היא נאמרה בצורה רגישה ונעימה.

אין שום סיבה שאדם נורמלי לא ינהג כך.

אפשר להציב גבול, בצורה רגישה..חדשכאן
תקרא שוב מה שהיא כתבה. חלק מהתגובות כאן נשמעו לה לא רגישות.. תכלס היא אמרה לעשות את זה ברגישות ולתת צ'אנס.
כפי שאתה מתאר, במקרה שלך, היית אחלה..
מזדהה עם תשובתךADI3
תבוא ממקום מכיל, מבין ומקבל ולא ממקום של ביקורת.
ממש מסכימה!roth
והייתי מוסיפה גם עם ההודעה שאתה שולח לה..להוסיף מימד של זמן..שאתה לא רוצה להשאר באוויר עד שהיא תחליט..
4.5 חודשים!!אחד וחצי
ממה שכתבת, אני מבין שאתה אוהב ורוצה להתחתן איתה. וגם היא. עברתם המון ביחד, 4.5 חודשים זה הרבה...
זה אוצר. לא מגיעים לרגשות והתאמה כזאת בקלות.
עכשיו זה נשמע שמשהו חוסם אותה. אבל האם זה אומר שאתה צריך לעזוב הכל?! כדאי לחשוב טוב...
יכול להיות שהיא צריכה עזרה מקצועית כלשהי, ואתה יכול ללוות, בסבלנות.

לאחותי לקח 5 חודשים להחליט להתחתן, וגם זה אחרי הפסקות והתלבטויות ודיונים. ובוקר אחרי היא התקשרה למר בחור ואמרה לו שזה מלחיץ אותה והיא לא מוכנה... אתה יודע מה הוא עשה? אמר לה שזה בסדר גמור, והוא יחכה איתה בסבלנות.הם המשיכו להפגש ושבועיים אחרי זה היא כבר הרגישה מוכנה
היום הם נשואים באושר רב והם הזוג הכי מתאים ומתוק שיש, מבעל כזה סבלני יוצאת משפחה רגועה ושמחה. מתצפית שלי עליהם ;)

בבצלחה רבה!
לא הכל "היגיון"...ד.

בת..

יש לה חששות ופחדים וסרטים..

תמתין עוד קצת בסבלנות.

[יכול לשלוח הודעה, שאם היא עדיין בהתלבטויות, אינה צריכה להילחץ.. שתיקח את הזמן שהיא צריכה..]

רק מוסיףה-מיוחד

זה לא רק בנות

בנושא זה יש הרבה מעורבות רגשית, התאהבות וכו' לא לכולם זה כ"כ פשוט ולא כולם חושבים באופן רציונלי. לפעמים צריך להתנתק רגשית כדי להגיע להחלטה שקולה

תודה לכל המגיבים. אין לי בעיה להמתין בסבלנותיהודה838

אם רק הייתי יכול להיות בטוח שיצא מזה משהו!...

אם הייתה אומרת לי שהיא רוצה להתחתן איתי והיא רק צריכה עוד זמן או משהו כזה הייתי יכול לקבל את זה, זו באמת החלטה לא פשוטה, אבל כרגע זה לא נשמע שזה המצב... או שאני לא מבין את המצב בצורה נכונה....

אני באמת משתדל להפגין סבלנות ובטחון ורגישות, ודאי שאמרתי לה את זה בשיא הרגישות והיא גם הבינה את המקום שלי.

אני פשוט לא יודע אם עוד זמן יעזור ובאמת נמצא את עצמנו יום אחד יחד מתחת לחופה או שבאמת אין לזה סיכוי ועוד זמן שאנחנו ביחד רק יסבך את המצב...

אני גם לא רוצה לאבד אותה, אני שוט רוצה לעשות מה שנכוןיהודה838

קצת אובד עצות...מבולבל

רק רוצה לומר..אמא_מאושרת

שגם אם בסוף "תאבד" אותה.. אז כנראה שזה לא היה זה.

ואולי זה עוד מוקדם מדי, אבל יכולה לספר שאצלי היה מישהו שהייתי בטוחה בטוחה בטוחה שזה זה ובסוף לא הסתדר

והיום אני מודה לקב"ה ולכל הנוגעים בדבר על כך שזה לא הסתדר, כי ב"ה זכיתי בבעלי ואין לי מושג איך חיי היו נראים אחרת ובטח לא יכולה לדמיין את החיים שלי עם ההוא הקודם.

אז תדע שבאמת הכל לטובה

וגם לפעמים אם אנחנו בטוחים שזה זה יש מצב שמחכה לנו משהו טוב יותר מעבר לפינה.

ובתור הבחור נראה לי שהגיע הזמן לשלוח לה איזה סמס, של התגעגעתי, מה שלומך? או משהו בסגנון, ולראות לאן הדברים התפתחו בזמן שלא דיברתם..

בהצלחה, ותזכור שהכל הכל הכל לטובה, עוד תמצא את המאושרת שתזכה בך

לי נשמע שאתה רוצה אותה בכל מצב לא משנה מה יקרהמשיח בן דוד

לא יודע עד כמה זה בריא..

מצד שני מבין את החשש שלך מפזיזות יתר..

העניין הוא שהחסרת הרבה מדברים שדיברתם וקצת קשה להבין איפה אתם עומדים

אם אחרי כל השיחות שלכם אתה עדין לא יודע להצביע על הסיבה שהיא לא נכנסת לזה איתך..

שאלה גדולה לאן זה הולך..

למה שזה לא יהיה בריא?אוורסט
אם הוא חושב שזה זה. אז בצדק. שילחם כמה שאפשר
היא הסבירה לך למה היא לא בטוחה שהיא רוצה?חדשכאן
יכול להיות שזאת הרגשה בלבד - צריכה זמן להרגיש שהיא שלמה עם זה - ואז שווה לחכות בסבלנות. אם זה לא מתקדם לשום מקום, כנראה ההרגשה מגיעה ממקום יותר שורשי - לאו דווקא משהו ספציפי בך או בה. במצב כזה, יכול להיות שכדאי באמת להתקדם הלאה עם כל הכאב שבדבר.
אני ממש מבין אותך שאתה לא רוצה לעשות משהו פזיז ולאבד אותה!! זה באמת קשה!
רק אתה תוכל לדעת/להציב את הגבול בין סבלנות לבין להתקדם הלאה. טוב שאתה מעלה את זה ומחכה בסבלנות. זה באמת משהו שכדאי לשקול היטב ולא להיות פזיז איתו. אבל עם כל זה, בסופו של דבר צריך להחליט מה הכי נכון בשבילך.
אולי כדאי שתדברו שוב ותנסה להבין מה בדיוק העניין. תסביר לה איפה אתה עומד כרגע - תדבר על איך אתה מרגיש בכל הסיפור הזה. ובסופו של דבר תבהיר לה (כמובן ברגישות..) מה זה אומר מבחינתך - להמשיך איתה או בלעדיה.
(לדעתי לא כדאי להסיק את המסקנות כבר בשיחה הזאת. לדברים כאלה לוקח זמן לשקוע, להיכנס ללב. צריך להפנים את הדברים, לנתח אותם במצב רגוע יותר. כדאי לסיים שיחה כזאת בכך שכל אחד יחשוב שוב על הדברים ורק אחר כך מחליטים.)
שיהיה המון בהצלחה!! הלוואי שיהיה בקלות ובלי ספקות!
היה לי בדיוק אותו הדבר (4 חודשים)...הדוכס מירוסלב

בסוף התייאשתי וחתכתי

נשמע שהלחצת אותה מידידורשת קרבתך
מי קבע שחייבים להרגיש מוכנים אחרי 4 חודשים?
אם אתה אוהב אותה תהיה איתה בנחת ובקצב שלה,
אל תעשה לה אולטימטום
עדכנו.אוורסט
מתפללים...
היא לא עמדה בדיבור שלה והוא אשם בזה?הדוכס מירוסלב

facepalm אגדי

לא קראתי שהיא נתנה איזה מילהה-מיוחד

הוא כתב שהוא אמר לה שתחזור אליוהדוכס מירוסלב

ההנחה שהיא שתקה באותו רגע גם לא וודאית, מה גם ששתיקה כהודאה לדינא. ככה שהיא כנראה הסכימה לזה (לא נראה לי שהיא אמרה לו במפורש שהיא לא תחזור אליו). בכ"א לפחות מדרך ארץ מקובל לא להשאיר אדם באוויר.

מי אמר שהיא לא תחזור אליו?ה-מיוחד

ותפסיק לתת מושגים הלכתיים. שלא יתבע אותה לדין תורה אחר כך קורץ

שמונה ימים שמנו נתן...הדוכס מירוסלב

זה מספיק זמן כדי לגרום לאדם צער

ו... איך אפשר בלי הלכה כשזה ד' אמותיו של הקב"ה?! שנדחק את רגלי השכינה מהעולם?

זה רק 4חודשיםנפשי תערוג
לגיטימי שהיא עניין תחשוש
רק?ה-מיוחד

אנחנו אחרי 4 חודשים היינו נשואים חושף שיניים (לא אני ואתה, אני ואישתי)

אבל לא קשור אלינו נראה לי אחרי 4 חודשים יש יכולת להגיד לאיזה כיוון הקשר הולך (

בנינו אגיד לך שיכול להיות שהוא שמע שאומרים שאחרי X זמן צריך להחליט אז זה הלחיץ אותו שאין החלטה (יכול להיות בתת מודע)

אני הרגשתי מוכן רק אחרי 8 חודשיםנפשי תערוג
בכללי... המהירות לסגור יוצרת אצל לא מעט זוגות הרבה פחד וחששות שאולי זה לא זה
ולצערי זה נמשך גם לאחר החתונה

במשהו שהיה יכול להתיישב טוב על הלב בעוד חודשיים שלוש של חשיבה בנחת

שלא נדבר על נישואי בוסר

הפזיזות מהשטן
מי שמרגיש מוכן מהר מצויין

יש לי חבר שהוא הרגיש שהוא רוצה להתחתן איתה כבר בסוף דייט ראשון

אבל מכאן ועד הוראה שתוך 4 חודשים צריכים להחליט את ההחלטה הגדולה בחיים
חבל לגמרי

ולדוג' כאן?
יכול להיות היא 95% מוכנה
והוא בא עם אולטימטום כזה
האמת, אני במקומה הייתי בורח

כי זה מה שלפני החתונה
מי יודע מה יהיה אחרי עם אולטימטומים

כידוע, נישואין זה הכלה לתמיכה
ומה שהוא עושה כאן זה ההפך הגמור
מעשה שטות
שגם אם הם יתחתנו בסוף יכול להעכיר מאוד על הקשר
ויצטרכו לעבוד טוב טוב כדי לתקן את זה
כתבת יפהצבא?
הדוגמא שלך טובה למקרה הספציפי שלךה-מיוחד

ובזמן הספציפי שזה קרה. יכול להיות שאם זה היה קורה שנה לפני או אחרי היא הייתה גומרת איתך אחרי חצי שנה. יכול להיות שגם אחרי שנה לא היית בטוח

אני לא יודע אם זה בא כאולטימטום או מחוסר ברירה שלו אחרי שהרגשות שלו סחוטים

מה שחשוב הוא שירגע ויחשוב מהשכל מה טוב ומה לא טוב.

לגמרי.....44444
4 חודשים זה זמן לעשות שיחות רציניות ובירור אבל זה לא כזה הזוי להיליט גם אחרי 5 חודשים.
4 חודשים עד להחלטה זה די ממוצע. גם אם יקח עוד חודש זה לגמרי בטווח הנורמה. השאלה מה עושים בחודש הזה.
עוד כמה ימים זה כבר 5 חודשים...יהודה838

העניין לא כ"כ הזמן אלא מה עושים בו.44444
וגם 5 ח' זה הגיוני לחלוטין.
כמו שכבתי, הדגש על מה עושים, איך מתקדמים.
לפעמים צריך זמן לקלוט שהולכים לשנות סטטוס (לנשים זה עוד יותר משמעותי). זה זמן שצריך אותו.
ממתי הגעתם למצב שצריך את "התשובה שלה"?

מכירה את זה...אביול
מצב מורכב. מצד אחד, אתה מתאר שהקשר הוא טוב. מצד שני, קשה לה להחליט. זה לא אומר שהיא לא רוצה, זה פשוט אומר לדעתי שהיא מפחדת.
וזה בעיה מוכרת לפני חתונה, אצל שני המינים.
לא יודעת איזה פיתרון קסם לתת לך, נשמע שכבר ניסיתם הכל.
בעיקרון- אני הייתי מנסה לבוא ביחד לזוג שיכול לעזור לכם- אחות/חברה שלה וכו'. שיראו אתכם ביחד ויצמן לה ביטחון שזו החלטה נכונה.
יש לה אנשים שהיא מתייעצת איתם?
קצת נשמע שלחצת אליה להחליט וזה קצת נותן הרגשה לא נעימהאושרקה
...לדעתי אל תשלח לה כלום ותחכה שהוא תרשום משהו במידה והיא לא שולחת כלום עוד כמה ימים אז לדעתי זה נגמר והיא לא מעוניינת ומחכה שאתה שתשלח הודעה כי לא נעים לה ואז היא תגיד לך שכנראה זה לא מתאים אולי אני טועה אבל שהיה בהצלחה ותעדכן
הייתי במצב דומהשירה515
כבר דיברנו על חתונה, אמרתי שנראה לי שכן, ו... נלחצתי. הייתי חייבת זמן לבד. נעלמתי לו.

אצלי זה הסתיים די מהר, עם מכתב ששלחתי (בתקופה שעוד היו מעטפות ובולים . גם אחרי שהיה ברור ששנינו רוצים להתחתן, לקח לי זמן להסכים לספר להורים, ולהפוך את ההחלטה שלנו לעובדה מוגמרת.

כנראה שלוקח לה יותר זמן, וזה בסדר.

כאישה, אני כן הייתי מצפה לחיזור רגוע. מסר שאומר שאתה מחכה, והיא יכולה לקחת את הזמן שהיא צריכה. אולי תכתוב לה שאתה מחכה, ותשאל האם יש לך למה לחכות. 8 ימים זה באמת הרבה זמן, אז כן כדאי לנסות לגשש.

בשורות טובות!
אוליצבעוני
תקשיב רגע, ניראלי זה אולי יכול לשלוח לכיוונים כלשהם. תסתכל על הנפש קצת. זאת החלטה קשה. בטח בשבילה. מה שברור לך ונראה כלכך דיכוטומי וחד יכול להתפרש אצל מישהו אחר בצורה שונה. זה נדרש למומנטום מתאים בנפש. לזמנים טובים. זאת הרבה יותר דינאמי וזז. אולי ארבעה חודשים זה לא מספיק לה. אולי יש המון פחדים מאחורי זה. אולי המון דברים. אפשר לעשות בעדינות ולשאול לראות בכללי מה ואיך
לא לא לאצבא?
לא מציבים כזה אולטימטום. זה פשוט שובר הכל, זה גורם לאנטי

ובמקרה שלך- תשלח איזו הודעת התעניינות כנה. אם יש צורך- תדבר איתה על החשש שלה. אבל תן לה את הזמן
אם זאת היא, היא לא שווה לך עוד כמה ימים?
לא להלחץהסטורי
לא שיש עניין למרוח כשיודעים שזה זה, אבל הרבה פעמים בחורה צריכה הרבה זמן בשביל להשלים רגשית. אם לדעתך היא אשתך - שווה לקחת נשימה ולשדר לה בטחון שאתה רוצה אותה.

(כמובן שיש בזה סכון, אם בסוף היא תגיד לא)
תראה לאנשים לוקח זמן זה לא נכון ללחוץ היא צריכה זמן לעבור אתדוד סוסן

השינוי הזה ויש אנשים שלוקח להם יותר זמן לעבור את השינוי של להיות נשוי לקחת אחריות  וללחוץ לא יתן יותר מדי כי היא פשוט תגיד לא אם היא חושבת שהיא לא מוכנה עדיין להיות מוגדרת נשואה זה לא רק מילה זה בא עם משמעות גדולה עם יש לה בעיה להחליט זה דבר אחד אבל אם אתה חושב שזה זה וגם היא אבל היא צריכה זמן לסיים לעבור את השינוי של המשמעות שזה בא איתה זה דבר אחר לא מכיר אותך אבל בהצלחה

לדעתי תחתוך, כי אם תתחתנו אז אני חושב שגם הנישואין יראו ככה.הלוי
יש מי שקשה להם להחליט...פאז
עשית את שלך, ובחרת לצאת להפסקה עד שתחליט,
כעת זה מה שהיא עושה..

מבינה מצד שני את הקושי (מה חשבת שיהיה כשהצעת זאת?)
אולי כדאי כן לשלוח הודעה או לשלוח שליחים נניח מי ששידך ביניכם לגשש מה קורה
אבל לפי זה עד מתי הוא אמור לחכות?תפצי
האמת היאפאז
שאני לא חושבת שצריך לחכות לנצח..
מצד שני גם צעד חד צדדי של תתקשרי כשתחליטי הוא לא חכם..
כי הנה הוא מחכה ומשתגע לו והזמן עובר...

אני חושבת שנכון להחליט יחד על זמן שנותנים להחלטה להבשיל, יחד עם בירור והבנה מה מונע ממנה, כך שבצורה משותפת יוכלו להתמודד עם זה.
ואז אם עובר הזמן הזה להחליט יחד מה עושים.
אפשר להחליט לתת עוד זמן
ללכת להתייעץ
להפרד ושתודיע לו אם תתחרט...

גם אנחנו לא החלטנו יחד.
בהתחלה הוא היה בשלב יותר מתקדם ממני,
בהמשך אני הייתי במצב יותר מתקדם ממנו
ובסוף הוא פתאום החליט והציע לי נישואין.

זה הגיוני ש2 אנשים לא יגיעו יחד למסקנה הזו..
זה תהליך שיש בו התבשלות.
אז כן זה באמת קשה בעיקר למי שרוצה ונשאר באויר
(למרות שגם להיות בספקות לא כיף בכלל)

יש טווח זמן סביר כלשהו שבו מחכים אחד לשני
ויש שלב (וזה באמת מאד משתנה בין זוגות)
שבו יגיד הצד המחליט יותר-
כבר לא נכון לי לחכות

בעיני נכון להגיד כזה דבר רק אם מזהים בעיה אמיתית ומהותית בקבלת החלטות או חרטה מהותית לגבי הקשר ולא כשיש קשר שהולך ומתפתח ומעמיק ומתקדם גם מהבחינה הזאת..(גם מבחינת עלות תועלת- האם לחכות חודש נניח עד שתחליט שזה אתה בהכרח יקח פחות
מלהתאושש מפרידה עם מישהי שאהבת ורצית להתחתן, ומהתחלה לצאת ולהתגבר עליה ולפתח קשר מאפס... סטטיסטית לא, למרות שיש מקרים בטח.. )

קשה להחליט על סמך מה שכתב הבחור מה הכיוון,
אבל מניחה שהוא יכול לדעת ואם לא אז לחזור למי שהתייעצו איתו ולהתייעץ שוב..

אגב ההפסקה- לא ברור על מה היתה וכמה זמן היתה..
יכול להיות שהיא מורידה את הנטו שהם יחד לחודשיים וחצי נגיד או 3.
אז יש דוסים שמחליטים בפחות אבל זו עדיין לא תקופה הזויה באורכה...
מה היה סגנון ההחלטה?arlan
האם אמרת לה- נמאס לי לחכות לך אני מאבד את הסבלנות?
או שידרת לה- אני מקווה שתתקשרי בקרוב?

ושאלה נוספת- אם אמרת לה לא להתקשר עד שתהיה בטוחה ב-100% לכאן או לכאן, היא כנראה לא תתקשר, רק כי היא לא מסוגלת להחליט לבד, וחבל שאתה לא לידה לעזור לה להחליט.
מנסה לחשוב "בקול"ה-מיוחד

אמרת לה "חייבים להחליט אז שתתקשר אלי כשהיא מחליטה לכאן או לכאן" . יכול להיות שהיא באמת חושבת על הקשר אבל כמה זמן אתה יכול לחכות? חודש? חודשים?  מצד שני גם להחליט על "דד ליין" זה לא ממש עוזר

לפעמים אנחנו אומרים דברים ואנחנו לא חושבים עליהם עד הסוף. לקחת בחשבון שזה יכול לקרות? או שהיא תגיד לך למחרת לא רוצה? שהיא בעצמה לא יודעת?

אני יוצא מנקודת הנחה שהיא בחורה רצינית וישרה ולא סתם עושה דברים רק להתעלל רגשית באנשים. יכול היות שגם היא בוכה ומתוסכלת מחוסר הבהירות

אני גם יוצא מנקודת שאמרת לה את זה בגלל שהתכוונת לזה ולא בגלל איזה עצות גרועות של חברים. כנראה אתה הגעת לקצה היכולת הרגשית שלך ואתה אומר כבר לא אכפת לי שלא יצא מזה כלום רק לדעת מה קורה איתכם.

המלצה שלי אני יודע שאתה שבור מזה ואין לך כח לקום בבוקר ולא בא לך לישון ולא בא לך לאכול. זה נורמלי ובסדר גמור וזה קורה לקשוחים ביותר. תנסה כמה שאפשר לחזור לשגרה (יקח לך כמה זמן) כי אחרי פרידה מרגישים בחור שחור ואולי תנסה גם להבין שיש סיכוי גבוה שזה נגמר בניכם אולי זה יעזור. אולי מפרספקטיבה של זמן תראה גם בכלל שאתה לא מעוניין בקשר הזה ולא הכי מתאים לך. שבנאדם בסערת רגשות ובתוך הקשר קשה לא לקלוט מה ואם זה מתאים

נדמה לי שאולטימטום כזה רק ילחיץ אותה יותר.אביגיל.
נכון, בא לך תשובה. ובא לך תשובה עכשיו.
אבל מה איתה?
אם היא עדיין לא החליטה (שזה די טבעי אגב) לחץ נוסף ייגרום לה לקבל החלטה שקולה יותר?
תנאים ייגרמו לה להרגיש בטוחה בקשר? או יבלבלו וירחיקו אותה יותר?
לדעתי המעשה היותר נכון הוא שאתה תברר עם עצמך אם אתה אוהב אותה מספיק כדי לתת לה להתבשל בנחת ולהיות שלמה עם עצמה ואיתך.
אז מה בסוף?תפצי
היא חזרה אלייהודה838

ואמרה לי שהיא לא יכולה להחליט ככה ושהיא מהאנשים שלוקח להם זמן.

אבל אני מרגיש שאין לי עוד כוחות לזה, מרגיש שמיציתי כבר את השלב הזה...

וואי! אני לא יודעת מה להגידתפצי
אני לא מכירה מספיק... זו סיטואציה לא פשוטה בכלל!
יש לך עם מי להתייעץ? רב עם כתפיים באמת רחבות? איזה מגיד עתידות או רואה בכוכבים?
אם לא הייתי מתבודדת מלא עד שהייתי מוצאת את התשובה.
בהצלחה
אני מנסה להבין....44444
מה היא רוצה לעשות? יש לה דרך להחליט?

אני יכולה להעיד על עצמי שאני גרועה בקבלת החלטות. בעלי בדיוק הפוך. אגב, לנו השילוב מצויין ומוצלח.

הגיוני שקשה להחליט על דבר כזה. השאלה מה היא רוצה לעשות? לדבר עם מישהו שיעזור לה לקבל החלטה וכד'....?

בעלי החליט לפני ושהוא אמר לי את זה אמרתי שאני צריכה זמן. אחרי שבוע וחצי (מאז שאמר לי סופית) של שיחות והתלבטויות הגעתי להחלטה.
כשסיפרתי את זה לאנשים שהוא חיכה שבוע וחצי לתשובה כולם צחקו ששבוע וחצי זה כלום.
אגב גם לפני זה עשיתי שיחות וחשבתי ועד'.... אבל בשבוע וחצי הזה הייתי עם מטרה.
דוגרי ידעתי שאני רוצה אבל ההחלטה הפחידה אותי.
אני משוכנעת, אגב, שבעלי החליט הרבה לפני אבל לא רצה להבהיל אותי.....
לדעתי תדבר איתה בזמן נח, תבקש ממנה להיות הכי פתוחה איתך ותברר איתה מה מפריע לה בך? ממה היא פוחדת? אחרי שמפרקים את הבעיה לפרטים הרבה פעמים יותר קל לנתמודד איתה.

אגב, מה שעזר לי להגיע להחלטה שבעלי אמר שאם44444
אני מרגישה שאני צריכה עוד זמן להחליט אז זה בסדר.
אז זהו שהיא אומרת שאין שום דבר שמפריעיהודה838

ושהיא באמת חושבת שאני הכי מדוייק לה רק היא עדיין לא שלמה עם ההחלטה, ואין לה גם שום צפי מתי זה יקרה...

אולי השאלה שכדאי לנסות להבין היאלא לעישון

האם היא פוחדת מהחלטה להתחתן או מהחלטה האם להתחתן איתך?

לא תמיד ניתן להפריד, זה בהחלט הגיוני שזה יתערבב,  אבל לפעמים כן אפשר להבין - אם היא תוכל לענות על זה אולי זה יעזור להבין משהו נוסף.

(כי אולי - 

היא פוחדת לקפוץ לעבר החתונה אבל אם ידוע שזה העניין אז יש מקום להרגע שמצאתם אחד את השניה ועכשיו לקראת החתונה צריך עוד תקופה כדי להרגיש מוכנים לחתונה.

ואם היא לא בטוחה "שזה זה" - יש אנשים שניתן לשבת איתם להבין אם היא "חיה בחלום" על משהו מושלם ונוצץ - שבחיים לא יהיה - ולהוריד אותה לקרקע. )

לדעתי כרגע, אל תלחץ.44444
נשמע שזה פחד מקבלת החלטה שאגב זו תכונה מאד נשית.
לדעתי שבוע תמשיכו כאילו כרגיל, תמשיכו לדבר וכד'.... מה שכן אתה יכול להכניס אמירות פה ושם למשל אם מדברים על מסיבת חנוכה אפשר להגיד, "אי"ה במסיבת חנוכה הבאה תראי כבר את כל המשפחה המורחבת שלי ואולי אפילו לפני וכד'...."
אחרי שבוע אפילו שבועיים- תמצא זמן טוב ותגיד לה שצריך להחליט כי בסופו של דבר זו המטרה של הפגישות ותשאל אותה מה יעזור לה להחליט?
לי, ספציפית, עזר להחליט שבת משותפת שעשינו ביחד עם חברים ושיחה עם רב מהישיבה שמבין בתחום.
חשוב שתראה לה שאתה לא בוס שלוחץ אלא זו בעיה של שניכם ושניכם פותרים אותה ביחד.

אגב, כך בחשבון שקושי בקבלת החלטות תמיד יהיה קיים, גם אחרי החתונה. מה שכן הקושי הזה הכי משמעותי בהחלטה הזו. כך שיש סיכוי סביר שמשך החיים הקושי הזה יהיה אבל מדמעותי כמו עכשיו.

אני יכולה להעיד על עצמי שההחלטה להתחתן היתה לי קשה פי מיליון מהחלטה על הפסקת הריון.

וכל הנתונים הראו על התאמה בינינו. כולל דעת הרב שאמר לבעלי שאנחנו ממש מתאימים.

פשוט יום אחד אמרתי לעצמי שזהו אני קופצת למים ואומרת לו "כן".
זה כל כך מתסכל..מישהי 1
אולי תעשו דברים שיוכלו להרגיע אותה ולתת לה ביטחון להחליט,נגיד שהיא תבוא איתך לחברים שלך או משפחה
אולי ילחיץ אותה לבוא להורים שלך,אבל לאח נשוי/בן דוד תסכים
אולי תלכו לאיזה רבנית או אישה שהיא סומכת עליה..
אמרת שכבר היית אצלה בבית,ההורים התחברו אליך? אם לא זה יכול ממש להעיב על ההחלטה
האמת..?אמא_מאושרת

במקומך, הייתי אומרת לה שאני מאוד בענין והכל, אבל אם היא לא יודעת להגיד מה היא רוצה וגם לא יודעת להגיד מתי תדע לומר זאת אז אני ממשיכה הלאה.

ואם בע"ה היא תחליט שזה מתאים והיא רוצה, שתחזור אליך, ונראה איפה אתה נמצא בחיים..

זה לא הגיוני לעצור את חייך עבור משהו שאולי יקרה מתישהו. זה גם לא הגיוני לבקש את זה.

תדבר איתה, תסביר לה, ותמשיך לצאת.

יכול להיות שהדבר הטוב האמיתי נמצא מעבר לפינה, וזה פשוט מאוד לא נועד להיות.

וסליחה על הדברים, אני יודעת שזה לא מה שאתה רוצה לשמוע, אבל זה מה שהייתי מייעצת לחבר(ה) הכי טוב(ה) שלי בסיטואציה.

תשובה מעולה.אוורסט
מסכים לגמרי אחרי מחשבה שנייה
אז תן לה זמןאביגיל.
אתה לוחץ. תשחרר אותה.
תכבד אותה ותן לה לקבל החלטה בזמן שלה.
או שתחליט שאתה לא מסוגל ולכן מוותר. אבל אל תסחט ממנה בכוח 'כן'
כמה אתם מתאמצים להצדיק את האנשים האלה שלא מתחשבים בצד השניהדוכס מירוסלב

זה מדהים

לא מגיב דווקא לך, אלא לרוב הבנות שהגיבו פה. אני חושב שזה עניין שדורש מידות טובות

אולי אנחנו פשוט היינו במצב הזה?אביגיל.
קצת עין טובה ורגישות

הוא רוצה להתחתן איתה
לא לקנות ממנה רכב
עין טובה לא קשור לחתונה או קניית רכבהדוכס מירוסלב

אבל מילא עין טובה, אתם הופכים את הקערה על פיה ומאשימים אותו בלחץ. זה עין טובה?

לא מאשימה,אביגיל.
מזהירה. לטובתו בסופו של דבר...
יש בנות שהיו בורחות בגלל אובר לחץ
ומה הבנות האלה יעשו בלחץ של ארגונים לחתונה? בלחץ של אחריהדוכס מירוסלב

חתונה? לא חושב שזה הכי לגיטימי.

אבל יכול להיות שזה סתם נראה לי לא נעים כשהופכים פתאום את הביקורת כלפי מי שהוא ה"בסדר".

תפסיקה-מיוחד

אין כאן שום קטע של בסדר או לא. יש סיטואציה מסויימת של גבר שמרגיש רוצה ומוכן ואישה שלא בטוחה. למה? סיבות רבות ומגוונות. אתה רוצה בכוח שאנשים יחליטו? אין שום סיבה שתהיה ביקורת על אחד מהצדדים, דברים כאלו קורים ויקרו לאנשים.

^ מצטרפת, אין פה בסדר או לא.אביגיל.
בטח שיש. להתחשב בצד השני זה מידות טובותהדוכס מירוסלב

את מי צריך להתחשב במי נשאיר כבר לכל אחד להחליט

אז שתגיד כן?ה-מיוחד

או שתדע בכוח? או שתגיד לא?

מה הקשר?!?! אי אפשר להתייחס לבן אדם בזמן שמתלבטים?הדוכס מירוסלב

לא מבין את ההיגיון שלכם.

אפשר לשלוח "מה נשמע? עדיין בלבטים". אף אחד לא ימות מזה. וזה הכי לגיטימי אחרי כל-כך הרבה זמן בשידוך.

לא עושה רושם שהיא מורחת אותו להנאתהיעל מהדרום
לק"י

אלא שיש לה מחסום נפשי.
(הגיוני סך הכל..להתחתן זו החלטה גדולה וחשובה, לא עניין של מה בכך).

בהצלחה לפותח! לא יודעת מה הייתי עושה במקומך.. אבל נראה לי שלהתייעץ, שניכם יחד, עם מישהו מבין בחיים שלכם זה רעיון טוב.
וכמו שאמרה אביגיל, גם אנחנו היינו בצד הזהיעל מהדרום
לק"י

אני בכל אופן.
אז אומנם לקח לנו פחות מחמישה חודשים להגיע למסקנה שכן.
אבל הייתי גם במצב דומה, עד שדייט אחד ירדה עלי שלווה בנושא.
לא יודע...הדוכס מירוסלב

זה שאדם היה בצד הזה, ומצדיק אותו, לא רק לא אומר שזה נכון גם נראה לי קצת משוחד...

אני מציעה לך ללכת איתה למישהו שמבין בתחוםשירה515
בעלי לקח אותי לחבר בוגר שלו שממש מבין עניין, והשיחה איתו הרגיעה אותי ונתנה לי בטחון בהמשך הקשר.

ממה שכתבת לא ברור אם היא רוצה אותך ומפחדת להתחייב, או שהיא מבינה שאתה מתאים לה, אבל לא בטוחה שהיא ממש רוצה אותך.

אם יש הבנה ויש משיכה, שווה להמשיך. בנחת.
יש לי רב שכמה חברות שלי הלכו אליו והוא בשיחה אחת ממש עזר להםתפצי
להתברר עם בני הזוג.
אם יש לך מישהו כזה זה הכי טוב. אם אתה רוצה שם וטלפון אז באישי.
לחתוך. כדברי אמא מאושרת. בהצלחההעני ממעש

תודה לכל המגיבים.יהודה838

הסברתי לה את המקום שלי, שבאמת אין בי עוד מוטיבציה להמשיך בשלב הזה ולכן זה גם לא יעשה טוב לקשר אם ננסה להמשיך, היא הבינה שזה המקום שלי וזאת המציאות שאיתה היא צריכה להתמודד. היא הלכה להתייעץ וכנראה הבינה שבאמת מה שחוסם אותה זה רק פחד.

אתמול נפגשנו והייתה פגישה חיובית מאד, ב"ה דברים מתחילים לזרום לכיוון טוב, אשתדל לעדכן, אני מקווה שאוכל לבשר בשורות טובות בקרוב...

איזה יופי! ב"ה!!אמא_מאושרת

בע"ה בשורות טובות! ממש שימחת אותי

יששש!!!!!תפצי
נפלא!!תפצי
ב"ה!! איזה יופי!חדשכאן
המון המון הצלחה!! שיהיה בקלות בלי ספקות!
אדיראוורסט
בהצלחה רבה
ב"ה איזה כיףףףף לשמוע!!roth
אמןק"ש
ממש ממש ממש שימחת!!!מישהי 1
כיף לשמוע! תצליחו בעז"ה!לב אוהב

היה לי סיפור דומה, ואני חושבת שאם הבחור לא היה מתייאש כל כך בקלות (לא מאשימה אותו אבל בכלל)

אז יש מצב היינו מתחתנים..

זה שלב שהיא ממש ממש צריכה אותך , את הרוגע והנחת שלך!

בהצלחה!

שיהיה בהצלחהה-מיוחד

וואו! מרגש!אם+7

עוד כמה עשרות שנים, יהיה לך סיפור טוב לנכדים

מזדהה אמתן תורה
איתך לגמרי... ומבאס שיש פער כזה למרות שהחיבור ביניכם עד עכשיו היה מוצלח

בכל מקרה הייתי מצפה מהבחורה לדבר איתך ולראות מה קורה ולא להיעלם, כי מה שאמרת לה מן הסתם לא היה בכוונה שהיא באמת תלך.. זה טריגר לשיח
היא אמרה שבמוצ"ש היא תחזיר לי תשובה סופית. תתפללו!...יהודה838

נשמח לדעת מה קורה...לא לעישון

היא לא הצליחה להחליט, אבל מתקדמים....יהודה838

היא רוצה להגיד כן, אבל יש קצת פחדים.

אני כל היום במתח...אם+7

אולי תציע לה לחזור למי שהתייעצה איתו. 

העיקר שיהיה בהצלחה ובשמחה הדוכס מירוסלב

וואי לך זה בטח לא קלמישהי 1
אני חייבת להגיד שקצת השתנתה לי הדעה..
תכלס אין תאריך שבו היא יכולה לדעת.זה פשוט לא משהו שאפשר לצפות מראש
ועוד יותר-זה יותר מלחיץ ואי אפשר באמת להחליט
נשמע חכם לבקש ממנה להתייעץ
גם לדבר על מה קשה לה.לא בטוח שהיא אומרת לך הכל הכל.
אם זה רק פחד אז באמת לתת את הזמן,לשדר ביטחון
אבל ברור לי מעל הכל שאתה נמצא שם ויודע ומרגיש אם יש לך כוח לחכות עוד
אגב,אתה ניסית להתייעץ עם ההורים או מישהו חכם מה לעשות?
לי נשמע שממש יכול לעזור ולהרגיע אם תחזרו לשגרהאביגיל.
בלי הלחץ, בלי המתח, בלי השיחות על ההחלטות הגדולות.
פשוט דייטים רגילים, קצת נחת.
נסה לתת לה קצת שגרה ותחושת אהבה שלא תלויה בהחלטה שלה. זה חשוב גם לך
מרגישה בדיוק כך!לא לעישוןאחרונה

מניסיון אישי...

לדעתי בנחת !!יאיר29
לדעתי זה פשוט חבלי לידה ! בסוף ב"ה ייצא משהו טוב !
אבל אם תלחץ יותר מידי ותדברו על העניין באינטנסיביות גבוהה מידי זה עלול ח"ו להרוס את הקשר. ואתה לא רוצה שזה יקרה !!
לכן לדעתי תנסה לשבור שיגרה בפגישות (אולי תנסה לעשות משהו רומנטי 😶 ) ואז זה כבר יבוא בטבעיות בעז"ה .(כמובן מצדך לא למרוח את זה יותר מידי ..אבל כאמור בנחת ).
מובן ומוכר מאודאביול
אני מכירה מקרים כאלה מקרוב. וזה באמת מאוד קשה להחליט על חתונה. זה לא מעיד על זלזול או על חוסר התחשבות חלילה. זה פשוט החלטה מאוד גורלית שקשה מאוד לקבל אותה.
אולי תלכו ביחד למישהו שמכיר אתכם? להורים? לאחות שהיא סומכת עליה? מישהי שהיא סומכת עליה מאוד שתראה אתכם ביחד. ואז כמובן להתיעץ עם אותה מישהי. יכול לעזור.
ואפשר גם ללכת ביחד לייעוץ זוגי לפני החתונה. זה לא מילה גסה. (אני יכולה להמליץ בפרטי)
בהצלחה!!
גם לי היה בזמנו מריחות זמן מול בעלילא לעישון

ב"ה עברנו בשלום את התקופה הזו. עד שהייתי בשלה להחלטה (הכי משמעותית בחיים!!!)

מה שעזר לי אישית זה עוד התייעצויות, ועוד זמן של קשר .

אין ספק שבמבט לאחור (יותר מעשר שנות נישואין) חלק מהפחדים נבעו מנקודות באמת בעייתיות.

אבל הכל מקבל פרופורציות אחרות אחרי החתונה.

(לא מתחרטת לרגע. הרגשתי שה' הוביל אותי לזה וא זה החצי השני - אז אפשר להתמודד עם כל דבר.)

בקיצור, בהצלחה רבה בלהיות משענת תומכת בתקופה הלא פשוטה הזו (שרבים עוברים, מי יותר ומי פחות) 

נתפלל עליכם שיצא לטובה במהרה. 

איך אפשר לזהות בדייטיםאנונימי בלנ"ו

מישהו כזה?

פתחתי ניק חדש לשיתופים מהסוג - נשואים טריים

במהלך דייטים נראה לי פחות מתאים, אבל אחרי החתונה נשמע מהמם.

לא רוצה מישהו אובססיבי, ואני לא בטוחה שאני יודעת לזהות פוטנציאל כזה ולא להגדיר אצלי כמישהו אובססיבי. לפרגן, לפנק בדייטים זה מצוין, אבל באיזה שלב ואיך קריטי בעיני. איך יודעים לזהות את האיזון שמתאים לי?

תתחתני עם מישהו עם מידות טובות ותהפכי אותו לכזה.intuscrepidam
מידות טובות זה אכן התנאי הראשון, אבל גם מאוד תלויזמירות

בעיסוק והזמינות של הבעל, בדינמיקה הזוגית, בעומס החיים והמשפחה (גילאי הילדים, כמה ילדים). 

אם הבעל הוא זה שאחראי על ארגון הילדים בבוקר, להעיר, להלביש, אוכל, לפזר למוסדות חינוך - פחות זמינות ופנאי לפנק בבוקר במיטה עם אלפחורס את האישה האהובה…

אני דווקא לא מסכימה עם זהזרלאיבין

זה עניין של סדרי עדיפויות

לשים אלפחורס ליד הכרית עם פתק זו פעולה של פחות מ5 דק

זה דברים קטנים שעושים שינוי גדול בדינמיקה הזוגית

וההפך אם מכינים ארוחת בוקר לילדים אפשר להכין צלחת נוספת לאישה/ להזמין ארוחת בוקר עם שליח

זה עניין של מה חשוב

אם נהיה אובייקטיבים לאדם שאין זמן גם לא יהיה לו זמן להיות בפון או להתכתב עם אנשים או לעשות דברים שהוא אוהב ורובנו עושים את הדברים הנ"ל

אז שזוגיות זה דבר מספיק חשוב אפשר למצוא זמן למחוות יום יומיות של 5 דק

תהיי ראויה לכך,האופטימי

והקב"ה ידאג שתקבלי מישהו כזה.

את לא מתחתנת עם מוצר מוגמרנעמי28
עבר עריכה על ידי נעמי28 בתאריך כ"ו בטבת תשפ"ו 14:20

את מתחתנת עם אדם, פרטנר, שרוצה לעשות לך טוב ואת לו.

להתחתן עם האחד המושלם שבדיוק נותן לך את החיזור המדויק שאת רוצה - אין כזה כנראה.

הסוד הוא תקשורת.

ולא רק בחיזור, בכל ציפיה מסוימת שיש לכם מבן/בת הזוג.

המטרה היא לא חיפוש אחרי שלמות, וגם לא מה שהכי קרוב לשלמות.

המטרה היא אדם שאפשר לתקשר איתו בצורה בריאה, שהוא קולט, שהוא רוצה שיהיה לכם טוב וששניכם מוכנים לעבוד על זה.

רוצה פרחים כל שישי? אפשר להגיד.

גם מתנה, אפילו איזו מתנה ספציפית.

זה לא גורע מאפקט החיזור.

וללמוד עוד לפני החתונה - לא לצפות מאף אחד להבין ללא מילים, בן/בת זוג לא אמור לקרוא מחשבות ולא הבעות פנים עמומות.

וזה לא קשור למידות טובות, מכירה אנשים מהממים שלא קולטים את הצורך המדויק של האישה ולא את שפת האהבה שלה.

תקשורת טובה זה הנתון הכי חשוב להצלחה בזוגיות. 

אהבתי את הערותייךארץ השוקולד
הייזרלאיבין

רוצה לענות לך על כמה דברים

חשוב שתביני לא היינו נשואים דקה וחצי

זו זוגיות שנבנתה במשך שנים..כלומר לא התחתנו וישר הכל היה מושלם התחתנו עם הרבה אהבה ורצון להטיב אחד לשניה אבל כמו כל זוג עבדנו על הזוגיות דיברנו הרבה למדנו אחד את השני הסברתי לו בדיוק מה משמח אותי ומה פחות מדבר אלי ולאט לאט הוא הבין איך אני מרגישה אהובה ומחוזרת ומתוך זה שגבר אוהב אישה והוא רוצה לעשות אותה מאושרת אז הוא יעשה את הדברים שהיא הסבירה לו שמשמחים אותה

.אני חושבת כמו שרשמו לך מידות טובות זה הבסיס להכל..זה דבר שאני יכולה להעיד עליו היה לו מידות של בנאדם 1 לדור היינו נשואים כמעט עשור ואני יכולה לספור על יד אחת את מספר הפעמים שראיתי אותו כועס אז תחפשי גבר עם מידות טובות ורגוע

לגבי דייטים אני באמת מאמינה בתחושה פנימית אני יכולה לומר לך שבשניה שראיתי את בעלי ידעתי שהוא יהיה בעלי לא חושבת שכשתרגישי מחוזרת תרגישי שזה גובל באובסיסיביות ההיפך את תרגישי אהובה ושמישהו דואג ואוהב אותך

וגם בדייטים בעיני אפשר לראות הרבה..הוא דואג לבדוק אם הגעת הביתה. מציע לך לשתות/ מביא איתו משהו לפגישה/ יוזם/ בפגישות מתקדמות מביא פרחים או פינוק קטן

אבל זה דברים שעם אדם טוב ניתן גם לבנות יחד

מאחלת לך מכל הלב שתמצאי את שאהבה נפשך

(לקרוא אותך זה קצת חמוץ על מתוק)משה
את מזהה שאת רואה שאכפת לו ממךadvfbאחרונה
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ז בטבת תשפ"ו 1:09

בדברים הקטנים.

רגיש ביחס לזמן שלך, ביחס לנוחות שלך

תסמכי על עצמך שתדעי לזהות אכפתיות

מפה והלאה - תקשורת תקשורת ועוד תקשורת, ואז - השמיים הם הגבול

יש כמה דבריםהפי
עבר עריכה על ידי הפי בתאריך כ"ד בטבת תשפ"ו 20:13

שממש סוגרים אותי

זלזול ברגש שלי או במה שאני מספרת.או לחלופין לצחוק עלי/לגחך .. פחות.

וגם חוסר עקביות ( פעם חם פעם קר) זו התכונה הכי גברית בעייני יציבות .. ברגע שאין אותה מבחינתי הוא לא גבר.

גם אם זה לפני דייט ראשון.. תוביל תשקף תהיה .

אימפולסיביות - להלחיץ אותי לפזר יותר מידי מחמאות

הגזמה - אין צורך להסביר מיותר להגיד אני אוהב אותך בדייט שני שלישי .. חרדה .

מה כן?

אמיתיות

יציבות הובלה ..

הקשבה .

הערכה 

להתקדם איתי בקצב הגיוני לא מהר מידי ולא קר מידי

אם אתה עושה לי או למישהי שאני מכירה גאוסטינג תהיה בטוח שחצי מהנשים מהציבור הדתי לאומי יודעות לברוח ממך.. אף בחורה אם ישאלו אותה עליך. לא תרגיש בנוח להגיד שאתה אדם טוב

זה א. ב. של בן אדם לחברו 

ואנשים טובים מתווכים 

פשוט

אני אחד האנשים היציבים ביותר בשכבת הגיל שליintuscrepidam
ולא מצאתי תכונה שמקשה עליי ליצור קשר יותר מיציבות. 
נראלי זו גם הבעיה שלי יציבותהפי

לא מרגש אותי כל המחמאות שטויות

תן לי כנות עדינות יציבות זהו

עדיף צעד צעד מאשר שחור לבן מוגזם

איך מחמאות ושטויות קשורות ליציבות?intuscrepidam
אני חושבת שזה קשור להגדרה של מה זה יציבותלגיטימי?אחרונה
גוסטינג זה עניין אחר לגמרימרגול
אישית כשאני מציעה שידוך בין חברים, אני מתנה את זה בלהיות ישרים אחד עם השני. כלומר, אם לא מתאים אז להגיד בצורה מכבדת וביי. לא למרוח, לא להיעלם.

בנוגע ליציבות, זה שונה. גבר יכול להיות אחלה בכללי גם אם הוא לא הכי משרה יציבות, וכמובן זו תכונה, לא מעשה ספציפי. אבל גבר שעושה גוסטינג זה מעשה נלוז. (גם אישה כמובן.)

חד משמעיתהפי
נקודות מעניינות הפי.גבריאל.ק.צ
בנות שמבררותadvfb

בבקשה, אנא מכם, 

אל תחזירו תשובה חיובית עם כוכבית.

דהיינו - כן, אשמח להפגש אבל בא נבדוק את זה ואת זה...

זה מוריד, חד משמעית.

נניח הייתי אומר לך "אני רוצה להפגש איתך אבל אני בספק" או "את נשמעת מעניינת אבל אני לא סגור על זה"

איך זה היה מרגיש לך?

זה כמובן נכון לגבי בנים, אבל הרבה פעמים זה יותר נכון אצל בנות. למה?

כי בדרך כלל בנים מקבלים את ההצעה לפני שהבחורה יודעת בכלל עליה

ולכן הבנות בסוג של "פור". קיבלת את הפור הזה, בצדק, ואני סבבה שקיבלת את הפור הזה, הכי מפרגן

אבל תכירי בזה שקיבלת פור, תעריכי את זה ואל תקחי את זה כמובן מאליו

ולפיכך תדעי שגם מצופה ממך 

לענות תשובה ברורה - כן כן, לא לא.

אני עשיתי המאמץ, קבעתי זמן לדבר עם חברה שלך, חשבתי על זה וגם לקחתי בחשבון שאני אחכה זמן שאותו אוכל להשקיע בהצעה אחרת.

אז כן - אני מצפה ממך לברר כמו שצריך, להחזיר תשובה כמו שצריך.

נ.ב - 

יודעים מה, אם למרות הבירורים, בחורה רוצה לברר עניין מסויים בשיחת טלפון, 

אם אין ברירה אחרת או שקרתה אי הבנה בטעות (כולנו בנ"א)

ברגישות, אפילו בקצת בושה  - יכול להיות לזה מקום.

חלק מהרעיון של בירורים זה למנוע בדיוק את החוסר נעימות הזאת. אם אין ברירה, אז לפחות להודות בחוסר נעימות שיכול להגרם. זה שיא המוערך.

חברה מתארסתתתתאושריתו

שלום כולם

חברה הכי קרובה ,חברת נפש מתארסת

וכל כך קשה לי, ואני יודעת שזה נורמלי שקשה וככה זה 

אבל אני רוצה אחרת!

אני רוצה לעבור את זה בטוב , אני מבקשת מכם כלים בשביל זה..

איך לעבור את זה בהכי טוב

כרגע אני ממש בלחץ וזה קשה לי כי זה חברה סופר קרובה בלב וגם אנחנו טכנית הרבה ביחד 

בבקשה אשמח לטיפים איך להפוך את התקופה הזאת עד שאני בעז"ה אמצא את זיווגי לטובה וכיפית למרות שחברה הכי טובה מתחתנת

וגם חשוב לי לציין שאני וחברה שלי מדברות על זה הכי פתוח , על הקושי והיא הכי איתי ומבינה אותי
תודה רבה מראש

יש לי עצהאביעד מילוא

תדבר איתה על זה על החששות שלך ועל הרצונות שלך ברגע שהכל יהיה על השולחן אז אפשר יהיה ליצצור קשר בינכן שהוא עמוק יותר גם בתקופה הזו

למה בעצם זה דורך עלייך?משה

היא כן ואת לא ?

כן, היא מתארסת ואני טרם מצאתי.. בעז"ה בקרוב ממשאושריתו
אפשר גם אחרתמשה

לשמוח בשבילה ולבקש את אותו אור שימלא את החיים שלך.  התחושה שאת מרגישה עכשיו זה בערך משהו כמו "לה יש ולי אין ואני מקנאת בה" (ואז גם עושה עבודה שכלית של לא רוצה לקנא בה)

ואני מציע משהו אחר

איזה כיף להם, אני רוצה גם. יש כזה בעולם, ואם יש כזה בעולם אז גם אני יכול/ה להשיג אותו.

ואוו אהבתי תודה על הנקודת מבטאושריתו
לשמוח על התקופה שהייתה ולהבין שזה טבעי שהקשר יהיהאני:)))))

פחות קרוב. לשמוח בשביל חברה שלך אפילו שזה לא קל לך.

מובן מאודבחור עצוב

אין על מה להתבייש. הרגשות שלך לא אומרות שאת לא שמחה בשביל החברה שלך.

להיפך, דווקא בגלל שאת כל כך שמחה בשבילה זה לוחץ לך על כפתור ה"מה איתי?". זרה לא היתה גורמת לך להרגיש כך.

לכי תדעי, אולי דרך החתונה שלה תכירי את בעלך..נוגע, לא נוגע
תודה, אהבתי את התגובה!! את צודקת צריך להתמקד בחיובאושריתו
בשמחהנוגע, לא נוגעאחרונה
(ואני לא בת, אני אחלה גבר)
ברור שאת שמחה ממש בשבילהזיויק
אחרי שאמרנו את זה, צריך לפרק ולברר את הקושי שלך.
חוזר מחתונה של אחישפלות רוח

כמה תובנות שכנראה בלי האלכוהול והאווירה שעשו את שלהם, לא היו עולות על הכתב.

עשיתי תנאי עם השם לפני החתונה בעניין כמה אנשים שאין לי רצון לראות אותם בעקבות תחושות קשות שעולות, והוא התקיים בחציו, והחלק שלא התקיים, דווקא ממנו באו דברים של מים צוננים על נפש עייפה ואחרי תקופה קצת לא משהו בלשון המעטה, יש דברים שאנשים רואים עליכם מהצד, ואתם פשוט לא כי אתם חיים אותם והם מאירים אותם בכם וזה נפלא מאוד. ממש הרגיש לי כאילו השם נכנס בדיבורים שלהם והרים אותי תודה אבא.

ואני מחפש פרח חברים, אבל פרח יפה, ממש.

איזה כיף לשמועadvfb
🙏🙏שפלות רוחאחרונה
בניית קשר בדייטיםיובללל

התחלתי לצאת לפני כמה חודשים, ככה שאני יחסית חדש בנושא.

נקודה ששמתי לב שממש מפריעה לי ומרתיעה אותי היא כל עניין מעבר הקשר מהדייטים הראשונים שהם יותר בירור כללי לבין קשר שנהיה עמוק יותר ויותר. אני כאילו לא יודע איך לעשות את זה, מתי זה נכון ואיך לדעת האם הצד השני מעוניין.

אני מבחינתי כשאני מגיע לדייטים, בשאיפה שכבר אחרי 2-3 פגישות כבר יהיה שיחה זורמת משני הצדדים ושגם הצד השני יזום, כי הרי שנינו באנו להכיר, לא?

מרגיש לי שאצל בנות זה פחות ככה. הן לא ישלחו הודעה מעצמם להתחיל שיחה או ירימו טלפון לשאול מה נשמע.

האם לדעתכם זה המצב הנתון או שיש משהו שאני צריך לעשות בנידון?

ובכלל, אשמח לשמוע את חכמתכם בעניין מעבר מדייט לקשר.

תבורכו 

מרגיש לימשה

שאתה מרגיש שאתה יותר מדי משקיע וזה לא הדדי. אני טועה?

דווקא מה שהוא אומר זה ממש נפוץadvfb

לא יצא לצאת עם בחורה שאחרי דייט שני שלישי הבחורה מעצמה שלחה הודעה בלי ששלחתי לה.

אולי אני המוזר?

אולי אני חריג בזה בגלל שהכרתי אותן מראש בהתכתבותמשה

אבל בזמנו, בטח שהיה תקשורת דו כיוונית גם מבחינת יוזמה. וכשאין, זה לגמרי חשוד בתור היא לא מתלהבת אבל "עושה מה שצריך".

אתה גם בדור אחרררadvfbאחרונה

יש הבדל ממש גדול בין התרבות כיום של הודעות וואטסאפ

לבין הודעות בש.א בפורום או סמס

הרבה הצלחה!advfb

אני יוצא כמה שנים ב"ה ולא יודע איך זה אצל בנות..

אחרי 3-4 דייטים, אז אפשר לעשות סוג של שיחת חתך (לא כמו בצבא, אבל יש קווים מקבילים ;) ) שבה בהם עושים תיאום ציפיות.

קודם כל אתה משתף איך אתה מרגיש ביחס לקשר ואז - 

איך את מרגישה ביחס לקשר?

במידה והכל טוב, אז שואל -

איך מפה ממשיכים?

ולאו דווקא שהיא תענה תשובות ברורות, אלא שניכם בונים את זה ביחד.

בגלל שבכל זאת מדובר במישהי מסוג בת, ובקשר קשר שמכוון להקמת בית בישראל, זה קצת שונה מתיאום ציפיות במערכות יחסים אחרות, וגם על זה כדאי לתת את הדעת. 

^^ מסכימה. אל תצפה שדברים יקרו מעצמםלגיטימי?

אני מאמינה שהבסיס לזוגיות תקינה זה תקשורת תקינה.

מפריע לך שהיא לא יוזמת?

תגיד לה את זה.

מצפה שגם היא תתקשר\תשלח הודעה מיוזמתה - תגיד לה את זה.

סביר להניח שיש לכם ציפיות שונות, עמדות שונות על המקום בקשר.

צריך לנהל את השיחה הזאת בחכמה, לא כביקורת על איך שהיא היתה עד כה, אלא -

עד כה היה לי טוב וחיובי, ואני רוצה לקדם את הקשר הזה עוד קצת - ומתוך המקום הזה לדבר. לבדוק אם גם היא נמצאת במקום הזה בכלל, אם גם היא רוצה להצמיח את הקשר, ולבדוק איך כל אחד מכם יכול לעשות את זה.

בהצלחה!

כמה זמן לחכות לרגש?איזו

נפגשנו כבר כמה פעמים. מבחינה שכלית, אני מעריך אותה, נחמד ומעניין לי, לא קורה עם כל אחת. מצד שני, מרגיש לי כמו עם חבר, כיף אבל לא מחכה להיפגש, לא מרגיש איזה רגש כלשהו כלפיה, ניטרליות כזו...

היו אחרות שעל הפעם הראשונה כבר היה רגש ורצון להיפגש עוד.

השאלה כמה זמן לחכות שיתפתח רגש?

כמה זמן אתה מתכנן לצאת עם מישהי עד שתסגרו?מבולבלת מאדדדד

זה לא בהכרח מה שיקרה בפועל כמובן.

אם 5-6 פגישות, אז אם זה לא עולה בראשונה, גג בשניה- לא הייתי ממשיכה.

אם 3-4 חודשים- הייתי מחכה שבועיים- שלושה, עם 2-3 פגישות בשבוע

אם שנה- הייתי מחכה חודש-חודשיים.

תחשוב על עצמך איך אתה מרגיש כשאתה חושב על להיפגש איתה. משהו מעיק לך? טוב לך?

אם היית צריך להיות איתה עכשיו יום שלם. כמה מהר היית ממצה את העניין?

אתה מסוגל להיפתח איתה ולשתף אותה בדברים אישיים? רוצה בזה?

מרגיש נייטרלי איתה, נחמד איתהאיזו

הייתי מעביר איתה יום שלם כי היא מעניינת, יש לה אנרגיות, ונחמד איתה סה"כ. מה שבטוח לא מעיק.

לגבי פתיחות אני פתוח עם הרבה אנשים, אז לא מרגיש שזה משהו מיוחד לספר לה דברים אישיים

מסכים עם השאלה בהתחלהארץ השוקולד
אולי הייתי מכפיל ב2 את הזמן לתת בכל אפשרות
קוראים לזה ידידהמשה

אם תוך כמה מפגשים לא מתפתח משהו אחר, ביי.

שאלת השאלותדרייב

מבחינת מראה, אתה מתחבר אליה? משהו מפריע?

יש משיכה כלשהי גם אם קטנה? 

מראה בסדר בעינייאיזו
אין את מה שעושה לי את זה בד"כ. לא מרגיש משיכה, מחבב אותה, אבל לא מעבר
תחליט לפתח רגש או שתחתוךintuscrepidam
רגש הוא תוצאה של החלטה, חשיבה ועשייה.
>>100

דברתם על איפה עומד הקשר? אתה יודע איך היא מרגישה?

לנסות להגיע לקומה הבאה..

יותר לשתף לעומק וברגש.. לספר גם על חולשות, התלבטויות בעבר ובהווה..

וגם להביא אנרגיה אחרת ביניכם..

לאסוף אותה. /ללוות לתחנה

לשאול  אותה מה יעשה לה טוב ויפתח אותה יותר..

להחמיא (ברמה המתאימה)

לארגן פקל/מבשלים יחד משהו שאוהבת. וכו'

כדאי לשתף בעולם הפנימי אחד של השני/הנגמרו לי השמות

דבר זה יכול לאט לאט לפתח את הרגש.

בנוסף, ליצור מפגשים חוויתיים יחד ולא רק ישיבה וכד', אלא ממש דייטים חווייתיים,

לשוחח על חלומות, שאיפות,

וגם על קשיים או כאבים,

זה יכול יותר לחבר.

ובתוך הפגישה עצמה - להיות רק בה.

לא לנסות לחשוב ולנתח תוך כדי הפגישה,

אלא לשהות

להיות ברגע

בנוכחות

ולאחר ובין לבין הפגישה אפשר לחשוב על כך בצורה תחומה ומסודרת.

וגם לא למהר ולרוץ לשום מקום מחד

ומאידך לא סתם "למרוח" אם מבינים בוודאות שלמה שזה לא זה (באופן כללי, לא כהתבטאות לכאן או לכאן על המקרה הספציפי כמובן).

אבל כן, נתינת הזמן גם היא חשובה

והמקום ללב להיפתח

בטח אם יש לו או היו לו מחסומים או כוויות מהעבר

בטח אם הוא נפגע ורוצה לשמור על עצמו חזק

וגם אם לא - עצם הזמן, ההיכרות, העמקת ההיכרות, היצירה של התנאים להשביל להרגיש יציבות בתוך הקשר, רגש בתוך הקשר, ביטחון בתוך הקשר, שייכות בתוך הקשר - אלו דברים שבונים ונבנים ולא באים ב"פוף".

וכמובן הרבה תפילה לקב"ה שיכוון אותך גם תוך כדי וגם בכלל להחלטות הכי נכונות וטובות.

המון ברכה והצלחה ב"ה

זה לא רק עניין של זמן אלא בחירה ומעשיםadvfb

דיברתי על נושאים יותר אישיים?

התקדמתם קצת בשיח?

גם לי זה קרההאופטימי

אבל אצלי במבחן התוצאה זה לא עבד כך..

היו בנות שפגשתי והתפתח רגש מהר..

אבל כשפגשתי את אשתי, במשך חודש וחצי זה היה כמו שתיארת.

נעים, נחמד, מעניין וכו', אבל ללא התפתחות של רגשות.

בשלב הזה שנינו המשכנו, רק מפני שלא מצאנו סיבה מספיק טובה להפסיק.

אחרי חודש וחצי החלטנו שאנחנו הולכים לסדנא אצל מישהי שתעזור לנו לפתח את הרגשות.

שבועיים לאחר הסדנא כבר התארסנו (עם הרבה רגש אחד אל השניה).

מעניין... מה עשיתם בסדנא?איזו

מה עוזר לייצר רגש מאפס?

לי זה תמיד היה נראה שזה או שיש רגש או שאין. אי אפשר לייצר רגש.

נפגשתי עם אחת 10 פעמים, ועדיין לא היה שום רגש, למרות ששאר הדברים התאימו. שאלתי איזו יועצת בתחום מה לעשות, היא אמרה שאם רגש לא התפתח אחרי זמן כזה, כנראה גם שלא יתפתח ואין טעם להמשיך.

אם אין רגש, כנראה שגם אין משיכה, לא?

נניח שפיתחת רגש כלפיה, מה עם המשיכה? זה גם יכול להתפתח?

ובכלל, כמה זמן מחזיק הרגש שפיתחתם בסדנא? זו מניפולציה שצריך לתחזק כל כמה זמן?

הרגש נבנה מכמה אופניםהאופטימי

כרגע מה שעולה לי לראש:

עשיית מעשים למען האחר,

חשיפה של נושאים רגישים,

צבירת חווייות משותפות

ויש כמובן עוד..

הסדנא מתחילה בהיכרות,

היא מנסה לאתר את חסם הרגש בקשר, ולתת כלים לזוג להתגבר על החסם.

כשהיא מזהה דפוסים לא טובים, היא גם יכולה לעזור לזוג להיפרד.

אני הגעתי אליה עם 2 בנות.

עם הראשונה הרגש היה לא הדדי (היא הייתה עם רגשות ואני לא).

היא הצליחה לשבור לי מחסום, התפתח לי רגש אבל הוא לא היה יציב.

בהמשך,יחד איתה הבנתי שבת-הזוג 'חונקת' אותי, והיא עזרה לי להיפרד ממנה (כי בת הזוג לחצה עליי להמשיך וזה לא היה לי פשוט).

עם אשתי,

היא נתנה לנו כלים שעזרו לנו להיחשף יותר זה בפני זו.

וגם המליצה לנו לצאת לטייל, להצטלם יחד ולצבור חוויות משותפות.

לגבי אי התפתחות רגש לאחר כ-10 פגישות.

אני מסכים שזה כנראה לא יקרה מעצמו, אבל מניסיון אישי זה יכול לקרות עם עזרה (כפי שהיה אצלנו).

לגבי משיכה, אם אין משהו שממש גורם לדחיה, אז זה יכול לקרות.

אצלנו המשיכה התפתחה יחד עם הרגש.

לגבי כמה זמן זה מחזיק מעמד..

עם הראשונה, זה אכן לא היה יציב.

עם אשתי זה מחזיק כבר כמה שנים ללא צורך בעזרה מאז.

רגש לא מחזיק אם יש שגרה יומיומית שוחקת, אז מדי פעם יוצאים לדייטים, טיולים, חופשות וכד'.

(כל זוג עם מה שטוב לו והתדירות שהוא צריך) 

תודה רבה על הפירוט!!איזו

מה שעולה מכאן שעבדתם על חסימה רגשית. זאת אומרת, הרגש הפוטנציאלי קיים רק שהוא חסום ולכן לא מופיע בפועל.

אבל ייתכן שבאמת אין שום רגש וזה לא עניין של חסימה. צריך פשוט לעבוד בהנחה שיש חסימה רגשית, ואם זה לא עזר אז כנראה שאין שום רגש פוטנציאלי.

הבנתי נכון?

נכוןהאופטימי

רק אחדד שאם יש התאמה שכלית, *הערכה הדדית, דיבור נעים ואין דחיה מבחינת הנראות.

אז הסבירות לחסם רגשי היא מאד מאד גבוהה.

*לגבי הראשונה שהזכרתי לעיל, לקראת סוף הקשר היא אמרה לי שהיא מרגישה שאני לא מספיק מעריך אותה, עד אז לא שמתי-לב לזה, אבל כשהיא אמרה את זה פתאום הבנתי שזה נכון..

בעיניי,לגיטימי?

שווה להתייעץ עם איש מקצוע.

מה את מתכוונת שאת אומרת איש מקצוע?advfb

זה נשמע לי שאלה שיא הטריוויאלית.

ואולי איש מקצוע זה יהיה מאמן לחתונה.. איזה אנשי מקצוע עוסקים בזה?

אני לא מכירה את השואללגיטימי?

@איזו

ויש מגוון עצום של אנשי מקצוע.

וצריך למצוא את הסוג והאדם המתאים לאירוע.

באופן אישי, נעזרתי באנשי מקצוע שונים לדברים שונים. לי חשוב ניסיון החיים של האדם, וגם סוג ההכשרה.

לא דומה בעיניי אדם שעשה קורס של חודשיים אצל מאמן אחר ומגדיר את עצמו כמאמן לחתונה ועוסק בזה שנה, לבין אחרים שלמדו טיפול בצורה רצינית יותר במסגרות אחרות, ועוסקים בזה מספר דו ספרתי של שנים.

יש היום המון גישות טיפוליות. יצא לי ללכת לאנשי מקצוע, להשקיע זמן וכסף, ולא התאים לי. יצא לי ללכת לאנשי מקצוע אחרים, שמאוד עזרו לי. מצאתי שהגישה של האחרים דיברה אליי הרבה יותר מהראשונים, שלא היתה לי מועילה. 

בעיני שווה להשקיע זמן ומאמץ למצוא אדם שיוכל לעזור לך, במיוחד אם מדובר במשהו שיש בו דפוס חוזר. אפשר לפתח מיומנויות וכלים, שלענ"ד יסייעו גם בחלק הבא של המסע הזה.

מניסיון אישיהאופטימי

אורך ההכשרה ושנות הניסיון לאו דווקא מעידים על התאמה ואיכות,

וזה נכון לכל דבר ועניין..

לגבי טיפול, הפרמטרים החשובים הם התאמה בהשקפת עולם וחיבור בין-אישי.

מסכים מאוד אבל בגלל שהשוק פרוץadvfb

צריך להכיר המלצות אישיות על מאמנים

ודווקא בגלל שאת לא מכירהadvfbאחרונה

והשאלה שלו נראת לי שיא הטריוויאלית.

לא בטוח הייתי קופץ דווקא לרעיון הזה.

יכול להיות שכן יש צורך אבל יכולות להיות גם עוד אופציות..

אנחנו לא יודעים אם זה קורה לו באופן חד פעמי או שזה קורה לו לאורך זמן 

ובאופן טבעי אנחנו לא יודעים עוד משנים ביחס לסיטואציה

בעיני, האמירה ללכת לאיש מקצוע היא לא אמירה נטרלית.

היא אמירה שיש לה משמעות מסויימת ולכן הייתי אומר אותה במידה ויש תשתית מסויימת.

יש הרבה עניינים שקשורים לרגש שאפשר במקרים מסויימים לדבר בין חברים או עם דמות חינוכית אפילו...

כמובן, בלי לגרוע כלל וכלל מהצורך והחשיבות והתועלת המרובה שיש באנשי טיפול ומקצועות טיפוליים.

תודה רבה. שבעתי מאנשי מקצוע הללו.איזו
אפילו אחד לא עזר לי, והלכתי לכמה..
גם אם היית אצל כמהadvfb

לא הייתי ממליץ להכליל

לדעתי זה תלוי בפרמטר אחד מרכזי.מוקי_2020

האם אתה יכול להכיר בחורות נוספות בקלות ? כאלה שסיכוי סביר שתהיה התלהבות כמו שהיתה לך כבר.

אם כן, אז כנראה עדיף לך להמשיך הלאה.

אם לא, אז שווה לבדוק לעומק אם יש משהו לעשות כדי להתניע את הקליק. ברוב המקרים יש מה להתניע.

הרי אם זו היתה הבחורה היחידה בעולם, היית מתנהג אחרת. זה על אותו סרגל.

החלק הקריטי הוא שאין לך משהו שאתה לא אוהב אצלה וזה רק נייטרלי כזה. כל עוד נייטרלי אז הכל פתוח ולפעמים גם משתלם יותר,

כמו תבשיל טוב על אש נמוכה.

בהצלחה.

איך מרימים ידיים?אנונימיכלשהו

נמאס לי ואין כבר שום סיכוי. ואני כל כך עייף 🙁

מישהו חכם אמר לי פעםש.א.צ

כשמגיעים הכי למטה -משם אפשר רק לעלות...  

אחי היקר!

לכל אחד יש סיכוי! 

חזק ואחוז עצמך!

כוון עצמך אל מי שאמר - והיה העולם!
בסך הכל הוא יכול והוא בטוח דאג לך כבר...

רק עוד קצת סבלנות...

הישועה כבר מעבר לפינה...

האופטימי

אתה יודע כמה פעמים גיליתי שיש תחתית יותר עמוקה ממה שהייתי?

וברצינות:

התחתית היא לא מציאות אובייקטיבית, של נקודה ספציפית שממנה אפשר רק לעלות.

לרוב בן-אדם יתחיל לעלות, בנקודה שהוא יבין ויפנים שהוא האחראי הבלעדי על האושר שלו ולא לתלות את האושר שלו בגורמים אחרים (כמו מציאת בת-זוג).

בונוס, כשזה יקרה הוא גם ימצא מישהי שמתאימה לאדם מאושר ולא מישהי שמתאימה לאדם מיואש.

אם תסתכל סביבדרייב

תראה, כל כך הרבה שמרימים את ידיהם, עד שזה נראה כמו מוראלים בסניף😉

תהיה חזק בויה. שוק השידוכים קשוח מאוד אבל היעד הנכסף שווה את כל הסבל בדרך.

עוד כמה הרמות והורדות ידיים ותזכה להרים למישהי יד ולהשחיל בה טבעת

הבהרהאנונימיכלשהו

אני לא מחפש עזרה, תמיכה או עצה כאן. אני פשוט רוצה להבין איך אפשר להשתיק את הקול הקטן והמכאיב שעדיין מנסה וללמוד להמשיך בחיים בלי תקווה בכלל.

לכודים אסירי התקווהצדיק יסוד עלום

לא יודע למה אלוהים ברא ככה את העולם ולמה כל כך כואב, אבל עד שלא תפצח את זה אתה תגלה שאי אפשר להשתיק את הקול הזה, חרף הבזיונות והכאב. עד שלא תעז ללמוד את חוקי המשחק - החוקיות האכזרית של העולם תמשיך לטגן אותך.

"ודווקא כשרואים את האופק הלב נשבר מן המרחק

כאן לומדים איך לאהוב את זה

ואני עובד בזה

עד שהפחד בי יצחק"

כתב את זה רותם בר אור, אדם שהחיים כנראה פירקו לו את הצורה והוא לומד מחדש את חוקי המשחק

Short קצר ויפה שלו בנושא:

בהצלחה!

למה חייב תקווה? עדיף לקבל מה שבאהרמוניה

אם הציפיות מעמיסות מדי עדיף לוותר עליהן. 

וזה סוג של אתחול. אח"כ מפתחים תקווה טובה עם איזון נכון.

אפשר גם וגםהודיה לה':)

גם לקוות וגם לאזן את זה עם עומסים

ציפיות למשו גבוה יכולים להפריע, אבל זה לא חייב להעסיק אותנו 

צא לחופשהאופטימי
לא מרימיםאני:)))))
נוו איך אף אחד לא כתבאדם פרו+

אין מצב שאתה מרים ידיים אחי!!

אם אין לך דאודורנט טוב..

אתה לא מרים ידיים, אחי!!

בגללכם הייתי צריך לכתוב את הבדיחה המטופשת הזו.

בדרך הבאה :מוקי_2020אחרונה

הכרת הטוב.
להעריך את הקיים.
לא לקחת אותו כמובן מאליו.

עכשיו, יש לך 2 דרכים.
הדרך הארוכה 
תצטרך להגיע לכזו תחתית,
שגם אם תראה פרח ברחוב או תעשה הליכה קצרה בפארק ביום עם שמש טובה,
 הדופמין שלך, התחושה הנעימה, הריגוש,  יעלה כמו שחקן כדורגל שמבקיע גול בדקה 90 מול 50,000 צופים.

או הדרך הקצרה
זה שתתחיל ממחר בבוקר, שינוי בסיסי, סיבוב פרסה, בעזרת צעדים קטנים מאוד,
על מנת שתהיה מאושר ושמח בחלקך, גם במצב הקיים. וברור שזה אפשרי כי מיליונים בעולם עוברים ועושים את זה.

עכשיו למשהו יותר מעשי.
תעשה ניסוי.
נניח אתה בתקופה שאתה לא שולט במחשבות ומרגיש ריקנות. אין לך חשק לכלום. 
תתקין אפלקציה עם מד צעדים.

תתחיל לשים לב כמה אתה זז כל יום.
אם למשל אתה  זז 5000 צעדים ביום ועדיין רצות מחשבות לא נעימות,
אז תנסה לזוז 10,000.
ואם זה לא מספיק אז 25,000 צעדים ביום. פשוט תתחיל ללכת עם מוסיקה נעימה או פודקאסט שמדבר על נושא קליל מאוד.

דבר אחד בטוח :
כשעייפים  ממאמץ בריא במהלך היום, אז  בסוף היום, אין זמן לחשוב על הרמת ידיים נפשית,
פשוט רוצים לנוח בכיף והכל רגוע מאוד.  זה מדע בסיסי ופשוט. 
לאנשים עסוקים אין זמן למחשבות האלה.
אין לך במה להתעסק ? תמצא משימות קטנות ופשוטות שלא דורשות מאמץ מחשבתי ותסיים אותם.

למה חשוב שתעשה השתדלות ללמוד את הדרך הקצרה ?
כי גם אחרי  שתמצא זוגיות יש אתגרים חדשים שגורמים לבן אדם להתעייף וצריך ללמוד איך להתמודד טוב יותר בתקופות האלה.
עדיף כמה שיותר מוקדם.

בהצלחה.

אולי יעניין אותך