הצילו. מריבה עצובה. לא טובלת ככה:[לא יודעת2

אוווווווף.

בעלי מצא איזה "סוד" שלי, ומאז הוא פגוע וכעוס ברמות מטורפות.

אחרי יממה וחצי של שתיקה רועמת- רבנו, צעקנו, הטחנו דיבורים אחד בשני, בכינו המוווון, הבכורה התעוררה ושאלה מה קרה... (הסברתי לה שיש לנו בעיה ואנחנו נפתור אותה, ועד הבוקר הכל יהיה בסדר)

בסוף, מרוב בכי הוא אמר לי "טוב, די." יצאתי מהחדר, אמבטיה ארוכה. 

מאז כאילו "עסקים כרגיל" אבל אני מרגישה כלפיו רגשות לא טובים. קשה לי אבל זה זה כמו שנאה. את האדם שהייתי הכי אוהב עד לא מזמן, מי שהייתי נותנת לו את כל הנשמה, שאיבדתי את כל העצמיות שלי בשביל ההגשמה העצמית שלו, שביטלתי דברים באישיות שלי למענו, שהערכתי כל כך, היחיד שסמכתי עליו בעולם, אני לא מסוגלת להתקרב אליו.

ואל תחשבו, זה לא סוד נורא כמו שזה אולי נשמע. משהו שהחבאתי ממנו והוא גילה לפני הזמן. הרבה לפני הזמן. 

הוא כבר צעק על "בגידה" שהסתרתי ממנו בכלל משהו בחיים המשותפים, ואני החזרתי שאין אמון, וכו' וכו'. 

מפה לשם הוא אמר לי "אהבלה" עם המבטא הכי מזלזל שיש. ואני לא מסוגלת להירגע.

עד היום הנישואים שלנו היו משהו לשם ותפארת ומושא לקנאה. כמעט 10 שנים שאנחנו רק מכבדים ואין הרמת קול ביננו וכל דבר נפתר בשיחה מכובדת. עכשיו קרה פיצוץ. ואני לא יכולה לשאת את זה.

אני צריכה עוד יומיים לטבול אחרי תקופה מאד ממושכת של איסור, ופתאום אין לי שום חשק. לא מעניין אותי. אין לי כח לשמוע אותו "אני אוהב אותך" ובתוך הלב לענות לו ש"אני יודעת שאתה לא. וגם אני לא. ואני ממש שונאת אותך!"

אוף. די. אין לי כח. 

יש מה לעשות כדי להחזיר אמון? להחזיר רגש של אהבה? אני מרגישה פגועה ממנו מאד מאד. לא מאמינה שככה הוא דיבר אליי. והוא עוד טוען איך אני מתבצרת בעמדה שלי כשהוא בעצם הנבגד וצריך לקבל ממני התנצלות...

פעם לא הייתי מבינה מי ש"מאיימת" שלא תטבול בגלל מריבה. היום זה קורה לי!!!

כנראה הסוד כן לא טוב. את זו שצריכה להתנצל, אני חושבת...סודית
לא. הסוד לא לא טוב. זה בסך הכללא יודעת2

את יודעת מה, קבלי: חסכון של כמה אלפי שקלים. הבנאדם מתנהל בלי אחריות מול הבנקים, לוקח הלוואות מכל איפה שאפשר, פורס לתשלומים הכי קטנים שיש, לא מוכן לעשות אפילו חיסכון אחד (ויש לנו כמה ילדים!)

לא מצופה שאחסןך משהו? גרוע כל כך? אני צריכה להתנצל?

למה אתה מחטט? אני לא נוגעת בשום דבר שלו אישי. לא פותחת מכתבים, לא מפנה את הכיסים. כלום. למה אתה כן???

זה סוד משמח! הלוואי שבעלי יפתיע אותי עם איזה מטמוןסודית
יקירתי, תטבלי בלב שקט, ואחר כך תנסי להבין מה קרה לו- מאיפה באה הג'ננה
בגידה??? נראה לי כדאי שהוא יסביר את התנהלותו חסרת האחריות. זה סתם מרוב זמן שהייתם אסורים הוא עצבני.
הלואי על כולם סודות כאלה
הוא לא יסביר את ההתנהלות חסרת האחריות.לא יודעת2

יש לו תיאוריה שלמה ומאה טענות למה לא צריך לחסוך. (מה נצליח? והכמה שקלים האלה יצילו אותנו?!)

איך לטבול בלב שקט? אני לא מסוגלת לשום קרבה איתו. לא רוצה ממנו כלום. 

אז זה ברור...מתואמת

באמת פגעת באמון - באמון שלך בו. שידרת לו בזה שאת לא סומכת עליו... ובד"כ גברים מרגישים צורך להיות המנהלים של ענייני הכספים שבבית...

את התכוונת לטובה, בהחלט, אבל הגיוני מאוד שהוא נעלב ונפגע מזה.

עקרונית נראה לי שהיה עדיף לפמפם לו על עניין החסכונות במשך תקופה ארוכה, אולי לבקש ממנו ללכת לייעוץ פיננסי או משהו כזה - ולחכות שזה יבוא ממנו, הרצון לחיסכון.

אך במצב הנתון - צריך לחשוב איך להתפייס...

אולי אפילו לבקש את סליחתו על שעשית את החיסכון בלי ידיעתו. להסביר לו כמה קשה *לך* שאת לא בטוחה בעתיד הכלכלי שלכם ושל ילדיכם, ולכן עשית צעד נואש שכזה... להבהיר לו שוב ושוב כמה את סומכת עליו, וכמה היית רוצה שהוא זה שינהל את הכספים והחסכונות בבית...

זו נשמעת התרפסות ויריד בערך העצמי - אבל כיוון שמאחוריכם עשר שנות נישואין מצוינות, נשמע שמאוד כדאי להשקיע בהחזרת הקשר (כמעט) לקדמותו... חבל שמריבה כזו תהרוס הכול

מאחלת לכם שרק תיבנו מהמשבר הזה, לזוגיות אף יותר טובה משהייתה קודם!

(רק מעירה: כתבתי את כל דברים אלה מתוך עניות דעתי ולפי מה שאומר לי שכלי. יכול להיות שאני טועה לגמרי, ופתרון לכאוס זה טמון בדרך אחרת לגמרי... מה שברור הוא - שצריך לפתור את זה! לא לתת לזה להתגלגל למקומות גרועים יותר חלילה! בהצלחה...)

את נשמעת כמו יועצת!לא יודעת2

כל מה שאת אומרת נכון, הבעיה שעברנו שלב. 

פימפמתי כמה שיכולתי, תמיד הוא צודק, ולי יש סתם "שריטה" לשמור כסף בצד, ואפילו כשהצעתי ש*אני* אלך ליעוץ בנושא כלכלת הבית, הוא ממש זלזל ואמר שאני יכולה ללמד אותם. דרך מצוין להתחמק מהצורך ליישם שינויים...

ב"מריבה" הסברתי לו. במקום לקבל את ההתנצלות והסבר הוא כעס עוד יותר למה אני לא מבינה ועוד מצטדקת ולא קולטת עד כמה חמור המעשה. 

כתבת אולי "מעניות דעתך", אבל יש לך דעת עשירה מאד. מודה לך על התגובה, אשמח לשמוע מה יש לך להגיד לי הלאה.

אני קצת בלחץ. אמורה לטבול וממש לא מסוגלת. אין לי חשק. אין לי כוחות. 

אני ממש לא יועצת...מתואמת

כתבתי ממה שראיתי בחיים, וגם ממה שקראתי על כך בכל מיני מקומות (גם כאן בפורומים).

מאותם מקומות גם שמעתי שלא טוב לדחות טבילה בגלל דבר כזה בשום אופן. גם הלכתית וגם נפשית. את טובלת קודם כול בשביל עצמך, בשביל הטהרה שלך. חוץ מזה - כשמותרים יש יותר אפשרות להתפייס...

אני חושבת (שוב, לעניות דעתי, ולא ממש מניסיון) שכדאי לך לטבול, ולהודיע לו בצורה נעימה לפני כן שלפני הכול את רוצה לשוחח על המריבה שלכם ולהתפייס, כי ממש קשה לך ולא נעים לך כך...

בהצלחה ממש! את נשמעת אישה חכמה, וידוע ש"חכמת נשים בנתה ביתה". יש לך את הכוח לשקם את היחסים! ותאמיני גם בו שיש לו הכוח להתפייס...

בעניין הטבילהרפואה שלמה

מה שהפותחת מדמיינת הוא תסריט לא סביר.

גם אם בעלה חסר חוש כלכלי לחלוטין (לא חושבת שזה המצב), הוא לא ח"ו לא אנס, ולכן הדימיון שלה "יגיד לי אני אוהב אותך ואני אצטרך להגיד לו גם אני" הוא תסריט לא ראלי.

יש תסריט אחד ריאלי והוא, שהם יצליחו להגיע להבנה לפני או אחרי הטבילה.

הוא יודע היטב שהיא כועסת עליו וזה מפריע גם לו להתקרב, למרות כל הדברים השלילים שנכתבו על ההתנהגות שלו, בעניין הזה הפותחת לא הזכירה שום "עוול".

ולכן גם אם לא מצליחה להגיע לשיחה נורמלית איתו, יכולה לטבול - בלי לדמיין עליו ככה.

רצוי להתפייס לפני פשוט כי חבל על כל המתח, אבל אם כל כך פגועה שלא מסוגלת- עדיף לתת לעצמה זמן להרגע ולא להתפייס מהשפה ולחוץ. 

{התפייסות לא תבוא משטיפת מוח של "מעילה באמון",   אלא ממקום שזוכר, כי בסך הכל היה טוב לפני המריבה הזו.}

מקסים שישמח! איפה הבעיה? למה הפריע לו כל כך ?כלה נאה
מה הוא חשב שאת רוצה לעשות עם הכסף? אולי זה מאים עליו.
עצם ההסתרה.
לכי ליטבול עכשיו את בכעס אתם תרגעו.
אבל אחרי הטבילה תלכו למסעדה ביחד ושכל אחד יסביר את עצמו.
לאט לאט יפשיר, הוא צריך לדעת שקשה לך
איך אני אטבול?????לא יודעת2

בטח שעכשיו כעס. מה כבר עשיתי לך? ולאן הדרדרנו בשיחה ההיא. כמה האשמות, כמה פגיעות, "אהבלה", איזו "אבללה" (איך כותבים את זה, לעזאזל??) תמשיך לחיות עם בעלה? 

שום מסעדה. אין לנו שקל מיותר. וגם אין לי חשק להסתכל לו בפרצוף. ולא להתאפר לכבודו. אני לא מסוגלת!!!

את צודקת שקשה לטבול אחרי המילים הפוגעותכלה נאה
אני מאמינה שהוא לא חושב שבאמת את כזאת, מהכעס והעצבים זה יצא.
תכתבי לו מכתב שחשבת על זה ואת מבינה את הפגיעה שלו ושממש לא התכונת לפגוע בו, ותכננת להפתיע אותו ולתת לו את הכסף. ושאת פגועה מאוד מהמילים שאמרת וקשה לך ללכת לטבול.
אני מאמינה שהוא גם יתרכך ויפיס אותך.בכל זאת לכי לטבול את לא חיבת להתקרב שקשה לך. מבחינתו הוא חיב לפיס אותך ליפני הקירבה.
ו אדום שהוא עבר. נכון, גם אני.לא יודעת2

אני אתכונן לטבילה, ואני יודעת שזה יהיה עם המון בכי ועצב, ואמנם אני אטבול (אף פעם לא דחיתי. אפילו שנפטר לי אח משמים יצא שהטבילה היתה בדיוק בסיום ה"שבעה"), אבל אני חושבת שאני פשוט לא אחזור הביתה. אני אתעכב באוטו כמה שיותר. כי לא בא לי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

כתבתי לך באישיבת 30
יש לך אי הבנה..ד.

כמה שתביני אותה יותר מהר - כך יהיה לך קל יותר להחזיר דברים לתיקנם.

וזה שכמה נשים כאן, גם כן לא מבינות מה הבעיה - ואדרבה... זה דווקא אומר לעזור לך - כי אכן זה הבדל קלאסי בין גברים לנשים.

מבחינתו, הסתרת כמה אלפי שקלים. זה משדר פגיעה חמורה באמון בו. את לא סומכת עליו. את עושה דבר מאחרי גבו.

פגיעה באמון, זה אחד הדברים הכי קשים.

מבחינתך, סה"כ כוונתך לטובה.. את לא מבינה על מה המהומה...  וגם טוענת שזה בגלל שהוא מתנהל ללא אחריות מול הבנקים, אז רצית לעשות "חיסכון ביתי"..

אבל הרי את עצמך אומרת, שעד היום אתם רק מכבדים, כל דבר נפתר בשיחה מכובדת.  כלומר, עד היום (ומן הסתם כך היה גם הלאה, אם לא שהוא לקח את זה קשה), גם הנושא הזה, לא היה דבר שהוריד את ערכו בעינייך או קלקל את היחס הטוב ביניכם. וגם מבחינתו דברים היו נפתרים בשיחה..

אז אם קרה דבר כזה - מבעל כזה - את צריכה לומר לעצמך: רגע.. אז כנראה שבאמת פגעתי במשהו מאד מהותי אצלו, שאני לא מבינה אותו.

ואכן, זה מה שקרה.

ולכן, את גם לא צריכה יותר מידי להיבהל:  פשוט עד היום לא קרה שהיה משהו שפגע בנקודת האמון. אשריכם. וכעת פגשת לראשונה (נקוה שגם לאחרונה), מה יכול לעשות דבר שפוגע באמון.

אז כמובן, שניכם מצטערים, מעבר לנושא עצמו, על עצם זה שהגעתם לכך.

דווקא בגלל שאתם אוהבים אחד את השני - הוא לא מסוגל להבין איך את עשית משהו מאחרי גבו... במשך תקופה.

הוא יכול לכתוב בדיוק כמו שאת כתבת: אשתי, שאני כ"כ אוהב אותה, נותן בה אמון, אף פעם לא הערימה עלי - פתאום אני מגלה שכמה זמן פשוט מסתירה ממני במכוון.. (זה לא משנה ה"כסף", משנה  הענין..), לא נותנת בי אמון.

ואת, אותו דבר, כמו שכתבת: הייתי נותנת לו את כל הנשמה, היחיד שסמכתי עליו....  הוא לא נותן בי אמון?...

אז אחרי שהעיקרון מובן - באמת קל יותר לפתור.

שניכם אכן אוהבים אחד את השני. ויש לכם אמון אחד בשני. דווקא בגלל זה, הזעזוע.

אבל בגלל שכל הזעזוע הוא בגלל הסתכלויות שונות בין איש לאשה - קחו את זה כקומה נוספת להיכרות ביניכם, ואז בעז"ה תחזור האהבה ויחזור גם האמון.

תגידי לו: תשמע, חשבתי על מה שהיה - אני מבינה שזה משָפה שונה (תבקשי בנחת שיתן לך רגע לומר עד הסוף..). היתה ממש אי הבנה. אני חשבתי כאילו אני מכינה הפתעה נעימה; אין לנו חסכונות, פתאום תראה אחרי כך וכך זמן, שיש לנו עוד כמה אלפים טובים. לא התכוונתי לעשות עם זה שום דבר שלא על דעתך.

אבל מבחינתךָ, זו פגיעה באמון. איך אני שמה בצד כסף של שנינו בלי ליידע אותך. גם כאילו אני רוצה להסתיר ממך משהו - האדם שהכי נותן בי אמון וגם אני בו - וגם כאילו אני לא סומכת עליך....  ממש סליחה. לא העליתי בדעתי שכך תרגיש מזה. כנראה ממש שפה שונה בין איש לאשה. ומהצד השני - אני, שלא תפסתי שזה פוגע בך ככה, אז היה  נראה לי סתם חוסר אמון בי.. מה הוא חשב, שאני אעשה עם זה משהו שלא על דעתו?... לא עלה על דעתי שעצם חיסכון כזה ירגיז כי ייראה כהסתרה. "ראש" אחר. סליחה, סליחה - מבחינתי הבנתי את הענין. אם תוכל הבין מה אני הרגשתי מתוך איך שאני תפסתי בטעות, כלומר - שבגלל זה הרגשתי כאילו אתה לא סומך עלי, אז יהיה מצוין.

בוא נלמד מזה יותר אחד את השני - ואז זה יקרב אותנו: אני אזהר בעז"ה מדברים שנראים כאילו פוגעים באמון, כאילו "הסתרה" במה שנוגע לשנינו - ואתה מבחינתך תיתן בי אמון שאני באמת לא מעלה בדעתי לעשות "נגדך", ואם קורה משהו - אז כנראה לא תפסתי מה יכול להפריע בו...

תסכמו בחיוך, ותאהבו עוד יותר....

הצלחה רבה.

אני מסכימה עם כל מילה.בת 30
הענין עכשיו זה לא להתגונן ולהסביר את העמדה שלך שוב ושוב. הענין עכשיו זה להבין אותו.
באמת. באהבה.
לשים את עצמך בצד לרגע. אבל באמת. להיכנס לנעליים שלו ולראש שלו ולהבין למה הוא הגיב בצורה כזו חריפה.
את יודעת עד כמה?
עד שאת תרגישי כאב. כאב כזה שפגעת בו כאב על מה שהוא מרגיש. אפילו שאת רק התכוונת לטוב. אבל שתרגישי את הכאב שלו.
ומשם אפשר להמשיך.
ואם תדברו, ותרגישו אחד את השני לעומק, ויצא משהו חדש מהמריבה הזאת, הבנה חדשה אחד של השניה ולהפך-
אז תוכלי להגיד שהזוגיות שלכם היא לשם ולתפארת.
הבנתי. בגידה. פגיעה. חוסר אמון. אבל הגזמנו!!!!!!!לא יודעת2

מה כבר עשיתי?

אני לא שואלת כי אני לא מבינה, אני צועקת את זה כי ראיתי את הפרצוף העצבני שלו בלי להחליף מילה במשך יממה וחצי עד לאותה "שיחה". (משישי עד מוצש)

תביני- שבת שלמה שאין ביננו שום מבט אחד נורמלי.

הוא לא הכין מים חמים (לא הבנתי אם בהפגנה או בדיכאון), אני השארתי כלים בכיור, הרב ששאלנו אותו על אחת ה"בדיקות" ענה לו שזה לא טוב, והוא לא עדכן אותי (הייתי "ישנה" אבל הבנתי מהשיחה), כמה זלזול?????

אז כבר חוץ מהכאב שלו על עצם הדבר נהיו פה הרבה דברים כואבים נוספים. מה שנקרא כדור שלג. 

אני מאד מקווה שנצליח מה שאת אומרת, השאלה איך משנים כיוון למסלול הזה.

הוא במצב "עסקים כרגיל", אבל אני עוד גמורה מבפנים. אני עונה לו ב "כן" ו"לא". לא יכולה לאהוב אותו. כל הזמן אני בוכה. אין לי כבר כוחות

אוקי, מקבלת חלקית (ולא, לא כי אני חצופה:לא יודעת2

קודם כל, תודה על התגובה הארוכה ועל הזמן הזה. באמת תודה.

או קי, הבנתי, נכון, הסתרתי ממנו, הוא במצב קשה, "בגידה" מסויימת, פגיעה באמון. 

אבל למה אתה רואה את זה כפגיעה באמון? תכננתי לצאת עם זה לחו"ל לבד? קניתי בזה משהו שאתה לא רוצה? זה לנו! לי ולך במשותף! הסברתי לו שבמקרה ובעל ההפקדה מת (סליחה על הביטוי), הכסף עובר למי שהוא החליט בזמן ההפקדה. במקרה שלי זה הוא. בעלי. לא הילדים. לא האחים שלי. לא כל מי שהלווה לנו כספים. הוא! 

אז הבנתי, פגיעה באמון, אבל כמה????????????

וגם את הכוונה הטובה הסברתי לו. הוא שאל ועניתי שבסך הכל חשבתי שיום אחד שבאמת נצטרך אני אוכל להגיד לך שיש לי הפתעה בשבילך ולספר לך על החיסכון הזה. 

אבל נשארנו כועסים מאד, פוגעים ופגועים.

אני מבינה עכשיו יותר את הצורך ב"התרפסות"הזו, אבל קשה לי. אני מרגישה שהוא ממש הגזים בתגובה שלו. כל הטענות שיש לי כלפיו ואני משתדלת להתעלם מהן ו"לקבל" אותן, פתאום צפו ועלו. אני ממש מרגישה שאני שונאת אותו. איך זה יכול להיות? 

עדיין אני אמורה ליזום את השיחה הבאה??

כן וכן וכןבת 30
אין משחקי כבוד בין איש לאשתו.
יכול להיות שיקח לך עוד קצת זמן עד שתהיי מסוגלת.
אבל אני ממש לא חושבת שזו התרפסות.
ועוד דבר- אם צפים בך עכשיו רגשות וטענות שאת משתדלת להתעלם מהם אז בעיני זה סימן טוב.
הזוגיות שלכם במצב מספיק בטוח כדי לעמוד בדברים הקצת יותר פנימיים וקצת יותר רגישים וקצת יותר קשים.
אז אולי זה הזמן להעלות דברים ולהציף רגשות.
ואם זה אכן כך אז המריבה הזאת היא מתנה גדולה....
ולגבי הפגיעה באמון. חוסר ההבנה שלך מובן.
אבל כנראה שזה אכן פגע בו מאוד.
גם לי פעם קרה שמעשה קטן פגע מאוד מאוד מאוד בתחושת האמון של בעלי. ולא הבנתי למה. אבל הבנתי שזה פגע.
ולגבי תחושת השנאה- אל תבהלי ממנה.
זה בסדר.
זו לא שנאה אמיתית, אני מניחה. (ואני מבינה מאוד מה את מרגישה)
זה ערבוב של כמה רגשות קשים שדורשים ממך לעשות בהם סדר, להתייחס אליהם ולפתור אותם

בסך הכל נראה לי שקרה כאן משבר, אבל אתם יכולים, לא בקושי גדול מדי, לצמוח ממנו ולהגיע להבנה טובה יותר, לקשר עמוק יותר וגם לתיקון מציאויות שצריכות תיקון.
רק צריך הבנה, ענווה כנות ונכונות להשתנות.
בהצלחה.
אני מאוד מבינה אותך..
מה כן? שאני חצופה? שאני צריכה ליזום שיחה?לא יודעת2

זה לא ענין של משחקי כבוד זה ענין של חוסר יכולת להתקרב נפשית. 

זה סימן טוב שאני שונאת? אבל איך אפשר לשנות את זה? 

כמה השקעתי בנישואים. וזה משבר פנימי יותר ממה שצף בדמות סוד/פגיעה/אמון וכו'

הטחנו אחד בשני דברים קשים. העמקנו את הפגיעה. איך יוצאים מזה? 

נכון, זה באמת מה שהסברתי.ד.

זה לא ענין "אובייקטיבי"..

"פגיעה באמון", יכולה להיות גם במשהו שנראה קטן. ואדרבה, על הרקע הלגמרי-מאמין ביניכם, זה יותר בולט. זה לטובתכם.

אם היית מסבירה את הכוונה, אחרי האמירה שאת מיבנה איך זה נתפס אצלו - והתנצלות והבעת צער על מה שבכלל לא רצית והתכוונת, אז גם דברייך היו נשמעים אחרת.

אני לא "מאשים" אותך.. אני מסביר שלא הבנת כון את השפה. כמו שגם הוא לא הבין איך זה ראה מבחינתך.

את "הסתרת". זו הפגיעה.

אל תשתטי.... אל תתני לכל הטענות הקטנות שהיו מאי פעם לצוף כדי להצדיק לעצמך את עצמך. עזבי, באמת, לטובתך... לטובת שניכם..

אולי תנסי. תגשי, תגידי כמו שאמרתי. תבני שקרה דבר שמבחינתו היה קשה, וכעת צריך רברס קטן כדי לעלות בחזרה.

את לא צריכה לחשוב שאת פושעת. היתה טעות, חבל שימשיך להתגלגל.

נסי, גם הוא יבן בחזרה את הכוונה הטובה. סיימו באהבה.

הלו הלו תרגעו תשתו מים קרים לכו לטיפולון קטןהלוי מא
והכל יסתדר..

נשמע שיצאתם מפרופורציה על שטויות
אל תהרסו עשר שנים בשביל שטויות
רוצה להוסיףאופטימיתת
קודם כל מאוד מצטערת לשמוע שאתם עוברים את זה ובעזרת השם שהעניין יהיה חד פעמי ולא תצטרכו לעבור כאלו התנגשויות שוב אף פעם.

סליחה מראש אם אני אומר דברים שלא כל כך יתיישבו עם הדעה שלך אבל אני מתארת לעצמי שאת רוצה תשובה כמה ואמיתית מעבר לאמפטיה.

אני באמת מבינה את הפגיעה שלו, לחלוטין לכ מבינה את ההתנהגות אבל מאוד מבינה את הפגיעה והכעס. חושבת שטעית בהסתרה של הנושא ואם אתם באחדות אמיתית ועם יכולת שיחה והכלה של הדעות וברצינות אחד של השניה צריך להתמודד עם הבעיה ולא להסתיר.
בכל זאת הגענו עד הלום אז אני חושבת שהכי נכון דבר ראשון לשבור את החיסכון, ממש להוציא אותו, ללכת לבנקט למשוך מזומן לקבוע איתו בערב שיחה ודבר ראשון לפני שאת מוציאה כל מילה לשים את הכסף על השולחן, לתת לו אותו "אני טעיתי, סליחה אני מבינה שפגעתי באמון שלך, הכוונה שלי היתה טובה, מבטיחה שיותר אני לא אסתיר ואם יש בעיה אני אבוא אליך ונפתור אותה יחד" לא משנה התגובה שלו כרגע את חייבת לתקן איפה שקלקלת.
אחרי שהתנצלת והבהרת שהבנת את הטעות והיא לא תחזור על עצמה ורק אחרי שהוא מבין שההתנצלות שלך אמיתית רק אחר כך את יכולה לעבור לעניין הבא ואם אני לא טועה מדובר בשתי בעיות שונות:
1. אני מבקשת שלא תקרא לי יותר בשמות, גם אם אנחנו כועסים ויש לנו ויכוח צריך לנהל אותו בצורה מכובדת אני אוהבת אותך ומבקשת שלא תקרא לי יותר בשמות כי זה פגע בי מאוד ואני ממש מגייסת כוחות להתגבר על המילים האלה.

2. יש לנו בעיה אמיתית בעניין הכסף, אני לא רוצה להיות מסכנה שתלווה בהלוואות מאחרים ואני מרגישה שההתנהלות הכספים בבית לא אחראית ושאנחנו מקוששים כסף מאחרים, פורסים לאינסוף תשלומים והלוואה אחת גוררת אחרת ואני לא רואה את הסוף של המחנק הכלכלי הזה. אני רוצה קצת להרגיש רווחה כלכלית וקשה לי מאוד לחיות ככה זה פשוט מחנק שרק הולך ומתגבר.

זה נושא נפרד ואני חושבת שאפשר לפתור אותו בשיחה והסברה של העמדה שלך, אגב, גם מבחינה רוחנית לא כדאי לקחת הלוואות כי זה כביכול שאדם אומר שלא מספיק לו מה שהקב"ה סיפק ולא והוא רוצה יותר אז הוא מלווה והוא סומך על הקב"ה שיספק לו די פרנסה על מנת שיפרע את החוב.

בכל מקרה, גם אם תחליטי אחרת אל תפספסי טבילה זו המצווה שלך וחס וחלילה להפר אותה בגלל חילוקי דעות ופגיעה. אחרי הטבילה אם תשבו לדבר תהיי כנה בקשר לרגשות שלך אבל גם תביני שהפגיעה שלו היא אמיתית ומובנת.

בהצלחה יקרה
קודם כל, באמת תודה על התגובה, אשמח לענות לך, ולקבל משוב:לא יודעת2

אני מקבלת לגמרי מה שאת אומרת אבל זה קצת בעייתי לי- אני פשוט לא מתכוונת להתנצל על עצם החיסכון, בטח שלא לתת לו אותו בידיים. ולמה: 

כבר 10 שנים בערך שאני והוא די מתנגשים בהשקפת עולם בענין הזה. 

אני חושבת שאדם צריך לעבוד קשה כדי לפרנס את עצמו בכבוד, ואם אין לך- פשוט, אל תאכל! לא קונים כלום אם אין כסף! 

הוא לא. חיסכון זה דבר מטופש כשאפשר היום לקבל הלוואות. "אתה נהנה מהכסף כבר לפני שחסכת, וההחזרים זה כמו להפריש לחיסכון..." 

אחרי אינספור שיחות ובקשות וכו' וכ', סוכם שאני לא מתערבת לו בהתנהלות הכלכלית, והוא לוקח אחריות. אממה, זו רמת האחריות- "להתגלגל"... 

תביני שקנינו רכב כמעט חדש (יד שניה!), ב 32,000 ש"ח כשכל הסכום הוא נטו הלוואה! בלי שקל משלנו! הגיוני? אבל לא התווכחתי יותר מידי, לקחתי הלוואה לבקשתו, והמקסימום שיכולתי לעשות זה לפרוס למעט מאד תשלומים, בהבנה שאם אתה לא יכול להחזיר כזו הלוואה אין לך זכות לחיות על כזה רכב!

אז להתנצל על עצם החיסכון- לא רואה את זה נכון. לתת לו את הכסף- גם לא. במקרה שלי זה נשמע פשוט לא הגיוני. אני עדיין טועה? 

וכן, אני אטבול, אני יודעת, אבל אני לא יודעת כמה יהיה לי חשק לחזור הביתה. 

נראהלי שאני פשוט אחכה ברכב עד שהוא יתקשר, ואז אדבר איתו. לא חוזרת אליו בלי. 

מסכימה איתך בכל מילה ולא הייתי מוותרת על החיסכוןסודית
תטבלי, תעלי הביתה. הוא לא יתקרב אליך- גם הוא בתוך המריבה הזו.
אם את עובדת- זכותך לחסוך. אם חסכת כסף שלו- תחזירי לו.
למה להחזיר?סתם 1...
הם זוג נשוי, יש להם אחריות משותפת, שיתפוס את עצמו ויגיד תודה לאשתו.

לא בריא, לדעתי, לעשות את ההבחנה הזו כסף שלך כסף שלו.
אבל אין לו שום התנהלות כלכלית. לא חבל?סתם 1...
כי אם היא לא עובדת היא משאירה לו את ההנהלותסודית
הכלכלית
גם אני נגד האבחנה של מי הכסף אבל--לא יודעת2

אני גם חושבת שאשה שלא מכניסה כסף אין לה כל כך את ה"זכות" להתערב בעניינים האלה. (פשוט לא מצאתי דרך להתנסח עדין, לא להתלהם!)

לא מתעלמת מהבסיס הראשוני שהבעל אמור לפרנס והאשה אמורה לתפקד בבית. אממה- בדור שלנו זה לא אפשרי. נשים לא יכולות לשבת בבית מכמה וכמה סיבות (מוצדקות!), וזה גורר שבעלים צריכים להשתתף גם בתוך הבית. זו דעתי.

לגבי עצמי- אני אכן עובדת. לא הרבה. היו תקופות שעבדתי לבד. היום "המושכות בידיים שלו" וזה בעצם חלק מתהליך שאני מנסה לקדם בבית שלנו- שהוא ייקח אחריות. זה מתקדם. לאט אבל עובד.

אני מאד משתדלת לא לעשות את ההפרדה בין כסף שלי/שלו, ולצורך זה הוא משתמש בחשבון הבנק שלי, בכרטיס אשראי, בהלוואות... ואני לא פוצה פה. כמעט. 

אז עשיתי משהו שהוא  לא ידע עליו. די! עשיתי משהו נגדו?? קניתי בזה סמים?? מה??

באמת לא בריא - אבל היא זו שלא בסדרהסטורי
בהנחה שהכסף של שנייהם יש דרכים לדבר על התנהלות כלכלית. לחסוך מאחורי הגב שלו - זה חוסר אימון מוחלט.
זה נישמע כאילו היא בגדה עם גבר זר. בעיני התגובה שלו מוגמתכלה נאה
מותר שיהיה חוסר הסכמה בין בני זוג והוא צריך לכבד את זה כמו שהיא משתדלת לכבד את הבזבזנות וההלואות שלו. במיוחד אם היא גם עובדת ומביאה לו כסף לבית.
לחסוך מאחורי הגב שלו זה נישמע לי מוגזם כאילו מה....
מדבריך אפשר לחשוב שהיא חסכה מאחורי הגבסתם 1...
בשביל לברוח או משהו כזה.
למי היא חסכה אם לא בשבילו גם כן?

הוא מתנהג כמו ילד לא אחראי והיא כמו אמא שדואגת כשברור לה מה יקרה לבסוף מתוך ההתנהלות שלו.
אין לי בעיה להיות לא בסדר, אני באמת מודה על כל תגובה, אבל דולא יודעת2

אבל דווקא בגלל שאתה מאד מבין אותו, אני רוצה באמת להבין אותך:

חסכתי. מאחורי הגב שלו. לא סיפרתי לו על כסף שקיים בעוד הוא מחפש להשיג הלוואה נוספת. הכל נכון. 

אבל כמה זה בגידה? ואפשר לענות לי גם בוטה. אין לי בעיה להחשיב את זה בגידה. כל מעשה של אשה ללא ידיעת בעלה מותר שייחשב בגידה.

אבל מה אחרת יכולתי לעשות???

הוא לא מוכן לשנות את דעתו ואת ההתנהלות הכלכלית. אז ליפול לידי חוסר אונים והוצל"פ בעוד כמה שנים? מי יודע לאן היינו מגיעים? 

והשאלה היותר גדולה שלי עכשיו: כבר רבנו. הטחנו. פגענו. העלנו טענות מהאוב. אני מרגישה שנאה וכעס, מאמינה שגם הוא. מה עושים עם זה? באמת חבל לי!

תבדילי, תבדילי....ד.

את הרי רוצה להחזיר קודם את המצב ביניכם לתיקנו.

אז קודם כל, פרופורציות. השלום והאהבה והאחוה ביניכם, יותר חשובים.

אח"כ, תבדילי בין הבעיה של ההסתרה, לעצם נושא ההתנהלות הכלכלית.

אני מאד מציע לך לא לשמוע לא לעצות ש"מבינות" אותך ו"מסבירות" שההתנהלות הכלכלית שלו "פושעת". אף אחת לא תישא במקומך בנזק של הריסת השלום והאחוה. הגישה היסודית שלך בריאה יותר. את מבינה שגם הההתנהלות הכלכלית לא הכי נכונה, יש הבדלים באופי של אנשים - ומה שביניכם חשוב יותר. 

דבר ראשון שצריך לתקן, זה את מה שגרם כאן למשבר אמון.

אחרי שתתקנו את זה, אחרי שתחזור האהבה לשרור ביניכם גם בנגלה, אז תשבו פעם בנחת, תגידי שאת הבנת את הטעות בלנסות לפתור דברים ע"י חיסכון מוסתר, אבל שאת רוצה שתשוחחו על איך כדאי להתנהל כספית. תדברי בצורה לא "מבהילה" או מאשימה, תסבירי מה אתחוששת, תשמעי אותו, ותנסו להגיע להסכמות. 

עשית את זה, לא נורא - תעשו שוב, עם שימוש ב"תובנה" איך לא פותרים ושלכן את מבקשת שתדונו על זה עניינית.

אבל כעת קודם כל, להחזיר את האמון. זו לא "בגידה" ח"ו - הגזים - אבל זה פגע באמון. תסבירי כמו שכבר דובר, תתנצלי, תגידי מה גרם לך לכך ואיך לא תפסת איך יסתכל על כך - ותגידי לו, העיקר זה מבחינת היחס. להחזיר את האמון, להבין שלא היתה כוונה לגרום הרגשות כאלו, טעות בהבנת המשמעות. אז בוא נחזיר את היחס לתיקנו אחרי שהבננו את זה, אחרי שהתנצלתי, זה יותר חשוב מכל הכסף. על איך הכי כדאי להתנהל עם הכסף כבר נדבר פעם אחרת, זה במקום שני... (כך גם  תשאירי רמז שפעם צריך לדבר על זה..). 

רגע, יש כאן בעיה הרבה יותר חמורהאופטימיתת
את מתארת מצב של חוסר אחרי ברמה ממש פושעת אני חושבת שתעצרי עם להחזיר את הכסף, איך אפשר לחיות ככה?
הטיעון שלו שאפשר להנות מהכסף לפני שחוסכים אותו זה פשוט לא נכון, על הלוואה משלמים ריבית לא קטנה והחוסר דחיית סיפוקים הזה יכול להוביל אתכם לבור לא קטן.
אני מעריכה מאוד את היכולת שלך לנסות ולגשר עד לרמה שאת לא מתערבת בעניינים הכספיים אבל נשמע שזו טעות ואי אפשר לבטוח בקבלת ההחלטות שלו אם היא נעשית בצורה כל כך חפוזה ולא שקולה.
את יכולה לפרט על ההסברים שהוא נותן להתנהלות הזאת?

בקשר לרכב, בכל חודש שהרכב ברשותכם הוא מאבד מערכו, ככה שבמצב כזה כל חודש הערך שלו יורד ואתם מפסידים כסף שאין לכם. אני מאוד מתחברת למה שאמרת ואם אין כסף לא קונים.
לכי תסבירי לו.לא יודעת2

אחרי כמה מאות פעמים להסביר בכל הדרכיםלא יודעת2

את פשוט מגיעה למסקנה שעדיף "לבזבז" כסף, ולא את הזוגיות.

אז ניסיתי למזער נזקים שוודאי יהיו בהמשך הדרך הזאת.

תראיאופטימיתת
אני באופן אישי מאמינה בזוגיות פתוחה לחלוטין ז"א אין הסתרת מידע בשום נושא ואין דבר כזה חוסר הסכמה שלא מגיע לידי פיתרון. אנחנו כבר 15 שנה יחד והיו לנו חילוקי דעות אבל לא התקדמנו עד שפתרנו אותם ואחד הצדדים התרצה והשתכנע או וויתר כשהבין כמה זה חשוב לצד השני.

כתבת שטיפול זוגי לא בא בחשבון, אני חושבת שטיפול זוגי זו דרך טובה למצוא מדריך שיעשה את העבודה המקצועית וינחה אתכם אבל אם אין לך את האפשרות הזו פשוט תעבדי את יותר קשה.
אם צריך להסביר כדי שיבין שישיבה לא לא נכונה תנסי להסביר בדרך שנכונה לו, יכולות להיות סיבות רבות להתנהלות כזאת, את צריכה למצוא את המנוע מאחורי העניין ולטפל בו. יכול להיות שזה חוסר ידע, חיפוש כבר, קלות דעת, חסכים מהילדות. הרבה סיבות. את מכירה אותו הכי טוב למה הוא מתנהג ככה?
כשתדעי תוכלי לדבר אליו ככה שהוא יבין את הטיעון שלך.
"חוסר אחריות ברמה פושעת" - הגזמה אדירהnick

דיסקליימר: הגישה הכלכלית שלי היא סופר חסכנית.

אבל

חצי מהמדינה פה חיה על אשראי.

אנשים קונים בלי סוף רכב *חדש* ב - 100% מימון (הלוואה בתנאים לא טובים)

רובם מסתדרים עם זה.

אני לא סבור שזו התנהלות כלכלית נבונה, וכנראה שהיא לא נכונה על פי התורה, אבל להכניס כטריז בין איש ואשתו, זה ממש לא.

האיש הזה מוביל את המשפחה 10 שנים, בדרכו, השגויה לדעתי, אך מקובלת על רוב עם ישראל. הוא המפרנס, וסך הכל מבצע את מלאכתו.

רוב הגירושין היום על רקע כלכלי. יש כאן זוג יפה, וזה ממש חבל.

@לא יודעת2 - את ממש דוגמטית כאן בקטע הכלכלי, כאילו כל האמת והצדק נמצאים אצלך, ולכן את מבטלת את דבריו. כנראה שזה יושב על נקודה רגישה, כי כמו שאת מבטלת את דבריו כאן, עשית מאחורי גבו בבית, כי הוא כזה אדיוט לדעתך.

אז לא, הוא לא אדיוט, הוא חי על אשראי, זה הכל. 

לא מתים מזה, מקסימום קצת מתרוששים. וגם מזה לא מתים.

נשמע שהזוגיות שלכם שווה הרבה יותר מזה.

לגבי ה "אהבלה" זה ממש לא טוב, אבל אם זה יוצא לו פעם בעשר שנים, הייתי ממליץ לך להוציא ממנו את הסליחה על זה, ולעבור הלאה.

לגבי שינוי כלכלי, אם זה מאוד חשוב לך, הייתי מחכה חודשיים ויוזם שיחה שבה את מבקשת להיות יותר מעורבת בהחלטות הכלכליות, ואולי גם בהכנסות, אם זה מתאים לך. סמכות ואחריות באים ביחד, אין מה לעשות...

השורה האחרונה נכונה.רפואה שלמה
מה פתאום, הכל נכוןnick

^^ כתבת מדויק ונכוןסתם 1...
החצי מדינה שאתה מדבר עליהרפואה שלמה
מקבלת כזו התקפת זעם בגלל חיסכון?
קונה לעצמה חליפה לכבוד החג, אבל לא בגד לאשה?
ברור שלא.
הרבה אנשים חיים על אשראי כשאין ברירה, אבל לא מתנהגים כמו שפותחת תיארה.
זו התנהגות שמקורה בטראומה ולא התנהלות כלכלית מפוכחת
ואני חושבת שבכל זאת חצי המדינה הזןלא יודעת2

יש לה גם איזה חסכון. אני טועה?

דבר ראשון כן, את טועהnick

דבר שני (גם עונה ל @רפואה שלמה ) ברור שהתקפת הזעם לא הייתה בגלל החסכון, אלא בגלל שיש פה בעל שאשתו בטוחה שהוא אפס, שלמען האמת, הוא ממש לא אפס, הוא פשוט מתנהג כאחד האדם.

אני חוזר ואומר, הדרך הנכונה כאן תהיה הפסקת ההתנצחות בענין הצדק, והגעה לפשרה ולדרך מקובלת על שני הצדדים, ללא שכנוע של אף צד.

זה לא נורא, מבטיח לכם, אף זוג לא מסכימים על כל דבר, זה לא אומר שצריכים לעשות מבן הזוג אפס.

כש @לא יודעת2 לא רק תתנהג, אלא גם תאמין שבעלה לא אדיוט, אני בטוח שהרגישות והזעם סביב הנושא ייעלמו, וכך גם לא תהיה בעיה בשבילו להתחשב בדעתה, מתוך אהבה שלו אע"פ שאינו מזדהה, לא מתוך זה שהיא צודקת ומכופפת לו את היד.

לא, הוא לא אפס, אבל יש תחום בו הוא לא אחראי,לא יודעת2

ובמקום לריב ולדבר ולהתווכח ולהגיע למבוי סתום בפעם המליון החלטתי לקחת אחריות, מינימאלית, ולשים משהו בצד.

אין לי שום ברירה. לא יכולה לחיות אחרת. וזה לא לעצמי, ואני לא אברח עם זה לחו"ל...

אדיוט זה היה מילה שמישהו העלה, אז המשכתי להשתמש. ביומיום אני מאד מכבדת אותו.

אני לא מכופפת לו ת'יד. אני מתמודדת בדרכי שלי.

אתה אין לך בעיה לקנות ממינוס, ולקחת עוד ועוד הלוואות ולא לדעת מאיפה תחזיר וממה תתפרנס בעוד שנה, לי זה קשה. אתה חי את החיים, מנהיג את הבית, אני רק משריינת משהו קטן בצד. 

ולא מסכומים שהוא מכניס. מסכומים שאני חוסכת מעצמי. 

תפסיקי לקנות את ההבלים הללו!סודית

אף אחד כאן לא חי בסרט שהוא מסריט לך.

לא נכון שהוא לא אחראי - זו דרך חיים מקובלתnick

הלוואה של 30 אלף לרכב זה כסף קטן, מאות אלפי אנשים קונים רכב ב 100% מימון( ~130 אלף)

כל מה שכתבת כאן:  
"אתה אין לך בעיה לקנות ממינוס, ולקחת עוד ועוד הלוואות ולא לדעת מאיפה תחזיר וממה תתפרנס בעוד שנה, לי זה קשה"

זה מה שאת צריכה לומר לו.

סוף סוף לצאת מנקודת ההתנצחות והצדק השגוי, ולבקש ממנו למצוא את דרך האמצע בין כלכלת החוב(הנפוצה יותר) שלו, לבין כלכלת החסכון(הנדירה) שלך.

תפסיקי לומר לו שאת צודקת.

הברור שמהמשפט הזה הוא ישתכנעסודית
איך הפותחת לא חשבה על זה קודם.. ?
זה לא נכוןl666
מי שמתנהל ככה מגיע להוצאה לפועל, עיקול חשבון, נחמדים עם אלות משוק אפור וכן הלאה...
משפחה ממוצעת בארץ מכניסה יותר ממה שהיא מוציאה. לאורך זמן אי-אפשר לחיות באשראי. אלא אם כן יש ציפייה לירושה או קרן השתלמות.
ובעלה בן אדם שמוציא על עצמו כמה שבא לו ועל אשתו כלום ולא אכפת לו מילדים שלו . למה אתה כותב 30000 כסף קטן? אתה יודע כמה הוא מרוויח, כמה הוא מוציא, כמה ילדים יש לו, כמה חובות יש לו?
אין שום הצדקה להתנהגות שלו, שיגיד תודה שאישתו מכינה איזה כרית בטחון לפני ההתרסקות.
אולי חשב שאשתו הכינה כרית בטחון לעצמה ולילדיםרפואה שלמה

תודה על הציונים שאת מחלקת לכולם כל הזמן בלי להתייאש.סתם 1...
אהבתי. כמה ש"הכנסת בי", זה קצת נכון. אבל איך משנים???לא יודעת2

טוב, נכון. 

אז זה לא כ"כ נורא להתרושש (אבל לי זה נורא. כי אני גם עובדת, וגם לא קונה בגדים, וגם לא מקבלת ממנו שום תכשיט לחג- כי כל חג והבעיות הכלכליות החדשות שלפניו, ואני כמובן מתחשבת ואומרת "לא נורא" והלאה... וזה נמאס. וזה קשה!)

וזה נכון שאני ביטלתי דברו ומאחורי גבו... ובענין הזה הוא אדיוט! מה, לא??

זה לא אשראי שיש לו כיסוי. זה רק להעמיק את הבור כמה שאפשר. הוא לא מכניס כמה שהוא מוציא!

ואני לא יכולה לדבר איתו על זה כבר כי תמיד זה מסתכם בצדקתו עמו, ו"בכלל, אם היינו מסתכלים אחורה עם חשבונות הכנסות-הוצאות אז היית רואה שבכלל לא היה לנו סיכוי, והנה, את רואה, הכל בסדר..."

אני באמת אחכה קצת ואזום שיחה על זה.

מתלבטת אם לנצל את המומנטום של המקווה. לא לחזור הביתה לפני שמדברים. בטלפון. 

מתוך מה שכתבת, הנה דברים שנראים לי לא נכוניםבת 30
א. שאת לא קונה בגדים ולפני חגים לא מתחדשת באיזה תכשיט.
זה לא בריא נפשית. בטח שאת מתוסכלת מזה. את יכולה להסביר לו כמה זה חשוב לך? את יכולה לשחרר מול עצמך ולתת לעצמך איזה בגד לפעמים?
ב. שאת משוכנעת שהוא אדיוט בתחום הזה.
זה פשוט גורם לך לא לכבד אותו, מתחת לפני השטח זה על הזמן נמצא. חוסר כבוד, חוסר אמון. לא, זה לא נכון לחיות ככה. .את יכולה להתחיל להבין אותו? לא אומרת לחשוב שהוא צודק. להבין אותו. לדבר איתו על זה. לנסות לברר באהבה ועדינות מה הסיפור שלו עם זה. למה יש התנגדות?
עכשיו בטח שאת לא יכולה כי את עדיין בסערה.אבל כשהסערה תירגע, אולי תנסי.
ג. אל תנצל את הטבילה . לדעתי זה לא הוגן ובטוח שזה לא יעזור לך להשיג שיחה רגועה עם רצון לפתרון אמיתי. בכלל, לא כדאי להפעיל לחצים ואיומים בקשר נורמלי ותקין.
א. דיברתי איתו על זה. שאני ממש מקנאה בכל הגיסותלא יודעת2

שלו שבכל חג יש להם תכשיט זהב חדש, ולי אין מה להראות. והאחים שלו יותר תפרנים ממנו!

ב. אין לי איך לחשוב שהוא לא אדיוט. בתחום הזה. בגללך אני אתחיל לחפש מה ההתנגדות שלו אבל בינתיים זה מרגיש לי מאד חסר אחריות. לא מדובר בדמי כיס של ילד בן 15. זה משפחה עם ילדים. ושכירות. וחשמל. וחובות!

ג. אני מתכוונת בשיחה רגועה, אבל בטלפון, בלי שחזרתי. עדין לא כדאי??

אז תקני טבעת מזהב עם זרקוניםסודית
ותראי לגיסות.. בשביל 500צשקל חבל על הצער הזה
אבל מאיפה הוא יוציא 500 ש"ח?לא יודעת2

ואת יודעת מה, בשביל טלית או חליפה שעולים 400 ש"ח הוא לא עושה חשבון.

למה אני כן עושה חשבון???

ולא. זה לא מצליח לי לשנות את זה. אין סיכוי שאני איהנה מטבעת שנקנתה בזכות המינוס שיודע לגדול ולגדול!!!

את יודעת, ככל שאני קוראת יותר ככה זה פחות מוצא חן בעיניסודית
אולי תעזבו את נושא החיסכון. הוא מבזבז מאחורי גבך, את חוסכת מאחורי גבו. ניגודים משלימים.. אבל עכשיו, מה שכתבת על מינוס שהולך וגדל ועל חובות והוצל"פ,
זה כבר טו מאצ'.
הבעיה שלך לא שאין לך תכשיט לפני החג, ולא המריבה בת היומיים, הבעיה שלך זה שעשר שנים אין כבוד והסכמה בנושא הכלכלי שהוא גם חשוב וגם- למרבה הצער- עם השלכות על הזוגיות.
ואת זה תעלי- ולא בכעס.
כמדומני ההלכה היא שהבעל צריך לפייס את אשתו, אז תטבלי אבל אל תסתירי את הרגשות האמיתיים שלך. 10 שנים הסתרה זה די והותר
לא הבנתיבת 30
למה את לא קונה תכשיט ובגדים.
כי את מחליטה שאי אפשר או כי הוא לא מסכים?
אולי תלכו לייעוץ כלכלי.
לא מתוך מקום שאת רוצה להוכיח לו שאת צודקת
ממקום שרוצה לתקן את המצב הלא תקין שבו ההתנהלות הכלכלית שלכם לא משותפת ויוצרת מתח.
כי אין לי לב להעמיק את החובות.לא יודעת2

איזו הנאה יש ממשהו שהוא לא שלך?

גם טבעת ב500 ש"ח שתהיה על האצבע שלי היא לא שלי עד שאני משלמת עליה. ולגהץ אשראי זה לא תמיד לשלם...

אני חושבת באמת שיצטרך להיות פה איזה שינוי. ממש אי אפשר להמשיך ככה. 

הוא ללא הסכמתי, אני ללא ידיעתו, חגיגה...

ונכון. זה היה בהגזמה, ובע"ה לא נגיע להוצ"לפ, אבל אני בהחלט נדברת על סגנון החיים והכיוון וכו וכו.

אפשר להבין אותך.בת 30
אבל אם כבר יש חובות...אז תכשיט ב200 ש''ח שישמח אותך מאוד זה לא מה שישבור אותך.
ובאמת תשקלו ייעוץ כלכלי.
זה מציל משפחות
באמת אני אחשוב.לא יודעת2

הגיע למצב שנמאס ועבר את הטעם הטובלא יודעת2

מילא שנים ראשונות, אפשר לדחות.

10 שנות נישואים זה יותר מידיי. 

מקווה שיהיה איזה שינוי לטובה.

ממש מקווה שזו מקפצה. 

אם תעברו את זה נכוןבת 30
אני מבטיחה לך שזו תהיה מקפצה.
אין מצב שלא..
כאן בדיוק טמונה הבעיה.שוקולד פרה.
שגם הוא חושב ככה!
עוד עשר שקל, עוד עשרים, עוד מאה, עוד מאתיים.. כל אלו לא מספרים כביכול כשיש לך מעל 30 אלף שקל חובות. אבל זה מצטבר!
נראה לי שאנשים פשוט לא מבינים מה זה לחיות עם בן אדם שסומך על הנס בקטע הכלכלי או שההתנהלות שלו לא בוגרת ולא לוקחת שיקולים נוספים שיכולים לצוץ.
מלחיץ לחיות על השקל. מלחיץ ולא מומלץ בכלל.
אדם זקוק לרווחה כלכלית, לדעת שיש לו, לדעת שאם יזדקקו נותרו במחסנים כמה אלפים לשעת צרה. זה צורך בסיסי הישרדותי שיש לרבים אם לא לכולם.
ברור שזה הצורך של פותחת השרשור.
ואיך היא יכולה להתנחם בזה ששמונים אחוז אבסטרקטיים ממשקי הבית בישראל מתנהלים בצורה לא בוגרת כמוהו?
האם חשמונאים אחוז הללו היא תבכה כשתראה את המינון האדום צובר תאוצה מסחררת?
אם שמונים אחוז היו קופצים מהגג לא נראה לי שהיו מצדדים שבעלה יילך אחריהם.

יש פה התנהלות שהיא לא טובה. שהיא מסוכנת. שהיא לא מתחשבים לא בצורכי האישה בוודאות כלכלית, ולא בתרחישים עתידים שבוודאי יכולים לקרות.
עזבו תרחישים עתידיים, מה עם תכשיט נחמד או שמלה? היא אומרת בפירוש שהיא לא יכולה להינות ממשהו שרק מעמיק את הבור. ז. הכי נכון והכי אמתי בעולם.

הוא זה שצריך ללכת לייעוץ הפעמונים או במקימי. דווקא עליה אני כן סומכת בניהול הכספי של הבית.
הוא צריך להבין שההתנהלות שלו-שמלכתחילה היתה שגויה-- גרמה לה, (אילצה אותה כמעט) להכין תוכנית חירום לכל מקרה שלא יבוא.
כל המגיבים שמאשימים אותה בחוסר כבוד לבעל פשוט מתעלמים מהמצוקה הכל כך ברורה וטבעית שהיא משדרת.
כל איש. שבעלה היה נכנס לחובות היתה מגיבה בלחץ ובחרדה. אף אחת לא היתה נשארת שאננה מהמינוס וקונה לעצמה עוד ועוד בסוג של אשליה שאחרי כך תטפח בפניה בעוצמה כפולה ומכופלת.
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍כותבת המחקר
אבל תראי לאיזה רמות תסכול וקנאה זה מגיע!!בת 30
יש הרבה אנשים עם חובות.
זה לא טוב אבל זה קיים.
אפשר לצאת מזה
והשאלה איך יוצאים מזה.
התשובה העיקרית היא ביחד.
והביחד הכלכלי הזה זה מה שחסר כאן.
לא כולם מוכנים להדרדר לתהוםכותבת המחקר
כי בפורום הזה כל דאלים- גבר
תכשיט ב200 ש''ח זה לא תהום.בת 30
לא אם סביב החיסרון שלו נוצר כזה תסכול.
החובות נוצרים לרוב מהתנהלות שוטפת לא מקניות חד פעמיות.
אבל זה לא הדיון פה.
הדיון פה הוא על השותפות.
וידוע שהשלום הוא כלי מחזיק ברכה, גם בענין הזה.
יש כאן אלימות כלכליתכותבת המחקר
ואנשים שמייעצים עצות שבחיים לא היו מוכנים ליישם.
נראה אותך מתמודדת עם חובות של 80,000 שקל
ומילה לפותחת: שמרי על החיסכון הזה.כותבת המחקר
הלוואי חובות 80,000.לא יודעת2

מדובר בהרבה יותר:/

ואני שונאת. שונאת חובות. שונאת הלוואות. 

מה יש? קבל שריטה אחת שלי!

ייעוץ כלכלי יכול לעזורבת 30
לא רק העיצות וכללים אלא גם בהתנהלות מול נושים.
כנגד מה החובות האלה? מה הבטחונות שלקח הבנק?סודית

לגבי הטבילה - המצב מתוח גם ככה, לא חושבת שכדאי להחריף אותו.

הוא לא השתולל על "פגיעה באימון", אלא אם הוא פסיכוטי. הוא יודע טוב מאד שלא פגעת באימון.

המשמעות של החיסכון היא שאת לא תלויה בו כמו שהוא חשב ב100% אלא ב99.99999%

כל ההבלים שרשמו לך כאן על כבוד, אימון, קבלת החלטות יחד, הדדיות - הכותבים עשו צחוק מעצמם.

מצד שני, אם המצב כמו שכתבת- יכול להיות שפשוט אין לך אלטרנטיבה. אז ההצגה נמשכת

אין לי צורך לשתף אותך בחובות שליבת 30
אבל לפני שיש פה אלימות כלכלית יש כאן בעיה בתקשורת בין בני זוג.
ואם זו תיפתר אז גם השאר יפתר.
אבל זה עוד אחד ועוד אחד.לא יודעת2

אין סיכוי שאהיה רגועה להוציא כסף שעוד לא נכנס. ותכשיט זה מותרות. זה לא לחם ומים. 

אז אני לא ממש מתלוננת על זה בדיוק, הבעיה היא שזה מצטבר ויוצר תסכול. 

אוההה. תודה!לא יודעת2

סופסוף מישהו בצד שלי ובהבנה מלאה. כן. בדיוק ככה. וניסיתי להסביר לו, אבל זה היה נשמע שאני לא מבינה אותו. אם הוא היה מבין מה שאני אומרת, הוא היה נפגע פחות!

השאלה עכשיו איך לחזור לאהוב. 

טעינו. רבנו. צעקנו. פגענו. האשמנו. בכינו. וקצת עברנו את הגבול.

חוץ מהבעיה המקורית ייצרנו עוד. איך אני חוזרת לאהוב אותו? אני לא מסוגלת לטבול ולהיות מלאת טינה כלפיו. זה אבסורדי. 

הוא לא אדיוט בתחום, ואוי ואבוי למומנטוםnick

אני מציע לכם פשוט להשלים, ולדחות לפחות בכמה שבועות את הטיפול בענין הכלכלי.

תכניסי את זה לראש - הוא מתנהל כלכלית כמו 80% מעם ישראל. אי אפשר להעמיד בן אדם על המוקד על דבר כזה.

תני לי להציע כאן משהו.

צאי לגמרי ובמאה אחוז, גם בראש שלך, מעמדת הצדק כאן. 

זה מה שמבזה את בעלך בעינייך, והנזק מזה הוא בראש ובראשונה לעצמך.

ניצול ענין המקווה פה יעמיד אתכם בנקודה קשה מאוד, מכיוון שהוא יעמיק את הקרע.

הסיבה שהוא יעמיק היא עקרונית לענ"ד. אכתוב בעדינות, שידוע שהבסיס למשיכה מהצד הנשי הוא כבוד,הערכה ובטחון.

אם את הולכת בדרך הזו, את ממשיכה להטיח בפניו את אותו ענין, שהוא לא שווה בעינייך, ואת מבזה אותו.

את חושבת שיכאב לו שלא תטבלי מפן מסוים. את עלולה לגלות שמה שיפריע לו זה משהו אחר לגמרי, עמוק בהרבה.

בענין הכלכלי

מציע לך לשחק(לאחר זמן) על נקודה אחרת. תפסיקו להתווכח כאן מי צודק, תשלימו עם זה שיש לכם דרך שונה, שבו וקבעו לכם איזושהי דרך באמצע. תשאירו את השאלה מי צודק לאליהו הנביא, שיתרץ קושיות ובעיות.

למה טריז?אופטימיתת
ההתנהגות המתוארת וודאי שמציגה רמה של התנהגות פושעת (=גורמת עוול).
אין כל נחמה ב"חוק העדר" אני גם לא מסכימה עם האמירה ש80 נוהגים כך, זה לא נכון בוודאות.
בכל מקרה, הפותחת ביקשה התייחסות לעניין המריבה והטבילה ואני אמרתי שעליה לטבול ודאי ולהסדיר את העניין הרגשי שהתפרץ כאן. את הנושא הפיננסי יש חור לעומק אחרי שהיא מבינה בדיוק מה הגורם שלו. אסור לה להקטין ראש כי היא עלולה למצוא את עצמה ואת ילדיה במצב הרבה יותר גרוע מהיום ואם הוא באמת פועל מתוך תיקון חוויה שלילית מהעבר כפי שהיא הציגה אז גם לא יהיה מנגנון עצירה לפני שיגיע לבור הכלכלי. אם אתה באמת חי בצורה מחושבת אני חושבת שלא היית מייעץ ככה אם היה מדובר באחותך או בבת שלך ועל כן האמת חייבת להאמר כאן גם אם היא לא נעימה.
חס וחלילה להתגרש על כזה דבר, גירושין הם פיתרון קצה במצבים מאוד מאוד מורכבים. על פניו, זה רחוק מהמצב הזה. למרות זאת חשוב שהיא תדע שבנושא הזה אין משחקים וחשוב לשבת ולפתור את זה באמת ולא להגרר או לעצום עיניים ולהעמיד פנים שהכל בסדר.
הפותחת צריכה גם לדעת שבנישואים כל חוב הוא חוב זוגי. לא משנהרפואה שלמה

מי יצר אותו ותחת איזה חשבון הוא מתנהל.

גם אם החשבון המשותף יהיה מאוזן והוא יצור "בור" בחשבון פרטי שלו - החוב של שניהם. 

כדאי לה לברר בבנק, איך זה שהאשראי הולך וגדל... רק להבין את הסיבה. 

הערה במקוםאופטימיתת
אפשר לחתום על ביטול הרשאה הדדית בבנק. זה קצת מעיק אבל יכול להיות הכרחי אם דברים נעשים ללא הסכמה של בן זוג.

בכל מקרה אני חושבת שפתרונות יהיו אם יהיה רצון, אני מקווה שתצליחו לגשר על הפער שנוצר מהמריבה ולהתקדם להתנהלות שמקובלת על שניכם.
סליחה על הכיוון האחר, אבל את זו שפגעה באמון ובכבוד ההדדי!הסטורי
ברור שבלהט הדברים, שנייכם נכנסתם לאוירת קרב וגם בעלך אמר ביטויים שלא צריכים להאמר.

אבל, כשקראתי בהתחלה, לא ידעתי על איזה סוד מדובר ולכן לא הבעתי דיעה. לפעמים זה יכול להיות משהו שנוגע לאחרים או מסיבת הפתעה ואז לגיטימי לא לספר לו.
אחרי שהסברת על איזה סוד מדובר, פשוט וברור שמי שהפר את האמון שאת מתארת שהיה עשר שנים - זו את!
ההסברים שלך מאוד מובנים, ברור שעשית את זה למטרה טובה, אבל יש דרכים לגשר על פערים, גם כשיש צורות התנהלות שונות. לעשות דברים מאחורי גבו. את כ"כ מתאר עשר שנים של כבוד, שנשברו לטענתך בשיחה אחת ומסרבת לקבל, שהוא כיבד אותך מאוד, עד אותה שיחה, שבה הוא גילה שההתנהלות שלך היא הכי רחוקה מלכבד אותו או מלתת בו אמון.
איזו ראיה עקומהרפואה שלמה
מסכים ^^סתם 1...
אפשר גם יותר בעדינות.
או קי, מוכנה להבין.לא יודעת2

אבלאולי זה חוסר אמון במקום שמצדיק את עצמו??

למה שיהיה לי אמון במה שלא קיים?

אין לי אמון ביכולת שלו להתנהל בעולם הכלכלי.

שנים נתתי לו את הכבוד כאילו כן. המציאות מוכיחה שהוא לא.

למה אני צריכה לתת אמון??

אני חושבת שפה טמונה בעיה.בת 30
נתת לו כבוד בכאילו.
יש פה איזו נקודה שבה את עשית הצגה של שנים ע''מ לשמור על השלום והזוגיות.
אבל עכשיו זה מתפוצץ.
אי אפשר בכאילו. אי אפשר.
עדיף לריב שמונה פעמים על אותו דבר עד שמגיעים להבנה והסכמה ולא לחיות בכאילו.
ולגבי האמון. מנסיוני- זה הפוך. את אומרת שיש מציאות ולכן את לא יכולה לתת אמון.
יש פה טעות. אמון נותנים לא כשבנאדם מוכיח את עצמו אלא לפני....
בוודאי שהמציאות לא השתנתה 10 שנים אם לא באמת נתת אמון וכיבדת בכאילו.
אם לפני תשע שנים היית פותחת את זה עד הסוף, עם על הרגשות והמחשבות, ומוכנה גם לשמוע ולנסות להבין את הצד שלו- אז סביר שהייתם מוצאים איזו דרך אמצע שמקובלת על שניכם ולא צורכת הסתרות של רגשות וחסכונות.
ומכיוון שזה לא נעשה אז- לדעתי אתם פשוט חייבים לעשות את זה עכשיו.
את יכולה להבין אותו ועם זאת לעמוד על שלך בדברים שמאוד חשובים לך.
כנ''ל הוא.
או קי. נכון.לא יודעת2

אבל כבר כמעט רבנו לא שמונה פעמים אלא מאה פעמים.

אולי הוא פיתח תחושת אנטי. יכול להיות. 

תכל'ס- זה המצב. הוא לא הולך להשתנות בענין הזה. שלא יישמע לא נרון, הוא לא "ראש בקיר". פשוט, יש לו הסברים לתרץ את ההתנהלות הנוחה הזו.

ואם בסוף אין הסכמה??

אז צריך לשבת עד שיצא עשן ותהיה הסכמהבת 30
פשוט צאי מהדוגמטיות הזאת שאת צודקת באופן מוחלט בנושא הזהnick

זה יכול לשגע פילים. ואפילו גבר שלא התרגז 10 שנים

עונה לך ולכולם (שהגיבו לשתי הודעותי)הסטורי
לא אמרתי בגידה. אמרתי בפירוש שברור שבלהט הוויכוח נאמרו ביטויים שלא היו צריכים להאמר.

אבל, אם את לא נותנת בו אמון, לא מהיום אלא מאז שהחלטת לחסוך (מהסיבות אולי הכי נכונות בעולם) מאחורי גבו - אל תספרי (קודם כל לעצמך ואח"כ לנו כשבאת להתייעץ) שעד השיחה הזו היה ביניכם אמון.

אם את לא מכבדת אותו, שוב, לא מהיום, אלא מאז שבנושא מהותי של התנהלות הבית (שבאופן טבעי הוא יותר באחריות הבעל), ניהלת מדיניות עצמאית - אל תספרי (כנ"ל) שעד היום כל נושא נפתר בשיחה מכובדת. האמת היא שבעלך כנראה פתר דברים שלא נראו לו בשיחה מכובדת, את (מסיבות שיתכן שמובנות) פשוט בזת לו והתנהלת מאחורי גבו!

מה היית צריכה לעשות? בגדול מה שעושים עם כל קונפליקט זוגי משפחתי. קודם כל לדבר איתו. לא הולך לבקש שתלכו בייחד ליעוץ וכו'.

גם כעת לא מאוחר ללכת בייחד ליעוץ זוגי. אבל, את חייבת לקבל שהיעוץ לא יהיה על שניים וחצי ביטויים שנאמרו בשעת כעס, אלא על כלל ההתנהלות הזוגית במצבי קונפליקט.
בהצלחה רבה!
קצה הקרחון..לעניין0
מדברים פה על אמון וסודות והתמודדות כלכלית.
אני קוראת משהו קצת מעבר.
עשור של זוגיות "לתפארת" "מושא לקנאה"
בלי מריבות ובלי קונפליקטים רציניים,
השקעתם מאמץ גדול שהכל יהיה רגוע ובסדר ויראה טוב.
אולי לא רציתם להפגש עם המורכבות ביניכם,
שאת מתארת אותה יפה מאוד -
"ויתרתי על האישיות שלי בשבילו" "איבדתי את העצמיות שלי בשביל ההגשמה העצמית שלו"
פתאום, בום, קורה משהו שלכאורה הוא לא אסון גדול
וגורם לפיצוץ ענקי
גורם לתחושת בגידה, למחשבות שניות על הנישואין, לרצון לא לטבול אחרי כל כך הרבה שנים...
כי ברגע הזה, דברים צפים.
כל התסכול שלך, כל ההקרבה שלך, כל המקומות הלא פתורים שהעדפתם להדחיק ולהזיז כדי להמשיך לחיות "בנחת".
(ובמה דברים אמורים? כשיש קונפליקט מורכב כמו התנהלות כלכלית, במקום "להכנס" בו ולפתור אותו ביניכם, על כל הרבדים שהוא מציף אצלך ואצלו, אתם עוקפים את הבעיה - הוא מבזבז בלי להתייעץ ובלי הסכמה, את חוסכת בסתר. והכל על מי מנוחות עד שזה מתגלה... כך גם הרגשות הפנימיים שלכם.)

תנו לעצמכם מתנה לרגל העשור, מתנה קריטית,
ולכו לטיפול זוגי.
לא כי אתם לא טובים, אלא כי אתם יכולים לעלות דרגה בזוגיות והדרך הכי מהירה ויעילה לעשות את זה כמו שצריך, היא בטיפול.
הו, כמה פגעת בנקודה רגישה.לא יודעת2

נכון, יש דברים מתחת לפני השטח, אבל הקרבתי אותם למען הזוגיות. לא מצופה ממנו עכשיו להתעלות מעל עצמו ולהקריב מעט?

אין סיכוי ללכת לטיפול, מכמה סיבות. אני יודעת שלא יקרה. אני צריכה דרך להתמודד נכון בעצמי ולהוביל שינויים ככל שידרשו.

למה להקריב?לעניין0
להקריב, בא מהמילה "קורבן"
לנו, נשים, יש נטיה להתקרבן.
להפוך את עצמנו לקורבנות של החיים והזוגיות
לכאורה, נשמע שמגיע לנו כל הכבוד על ההקרבה והקורבנות שאנחנו מקריבות "לטובת" לטובת כולם ועל חשבון עצמנו.
אבל יש לנו רווחים אדירים מההתקרבנות הזאת.
חלק מהרווח,
שבנקודות משבר בזוגיות, אנחנו מוציאות "קלף מנצח": תמיד אני מקריבה, עכשיו תורך!
הי, אבל מי ביקש ממך להקריב? ולמה לך יש זכות לבחור מתי להקריב ואת מה, ואז בשם זה את קובעת מתי אני צריך להקריב??
ולמה בכלל לחיות חיים של קורבנות? אי אפשר לחיות חיים שלמים של בחירה, רצון, ויתור שמח ושלם בלי תחושת הקורבן המייסרת והמצערת?
אפשר! וצריך לחיות בלי להתקרבן!
להתקרבנות יש עוד כמה רווחים משניים שאני לא אמנה כרגע, אבל בטיפול תוכלי לזהות אותם היטב ולהבין את עצמך-עצמכם.
בכל מקרה, תראי מה ההתקרבנות כבר עושה לכם. לא פותחים את ההרגשות והרצונות, ממשיכים להדחיק. כביכול לטובת הזוגיות.
זה עבד לכם יפה במשך עשור, עשור שבו בניתם את חייכם והייתם צריכים אנרגיה לכל המשימות המשפחתיות (הורות, כלכלה, וכו')
ועכשיו כבר לא עובד. הרגשות עוצמתיים מדי, רוחשים מדי, משפיעים באופן לא מודע על ההתנהלות שלכם ועל עוצמת הפיצוץ ביניכם.
אני לא רואה פתרון אמיתי, שיוביל אתכם לזוגיות עמוקה ופנימית (ולא לעוד "שקט תעשייתי" שיצור ריחוק רגשי ופתאום "תגמר האהבה" בעוד עשור ולא תבינו למה... ) מלבד לפתוח את הלב הסגור, ולדבר לדבר לדבר.
זה קשה, אוהו קשה. לדבר על הרגשות הפנימיים.
זה לוותר על הרבה מאוד רווחים משניים כמו שתיארתי לך. לוותר על שליטה וכוח שכל אחד יצר לעצמו במערכת הזוגית. והרגלים.
ולהתמודד עם קשיי אמון ולהסכים להפגע קצת ממה שיעלה וידובר, ומתגובות שבהתחלה יהיו לא נעימות עד שתלמדו לדבר נכון.
ולכן, בגלל שזה מורכב, ממליצה לתחום את העבודה הזוגית לטיפול זוגי. לעשות את זה בליווי נכון, במקום מסויים, שלא ישתלט לכם על כל הבית והחיים. וזה מחייב. כי יש מפגש קבוע שצריך להגיע ולעבוד.
עכשיו זה בידיים שלך.
ותמיד יהיה "בלתי אפשרי ".
ואני אגלה לך שתמיד יש פתרונות, גם אם כרוכים בויתורים.
תגובה מעולה^^אופטימיתת
צודקת. אבל--לא יודעת2

איזו ברירה היתה לי?

כשהבנאדם לא מוכן ללכת לטיפול, ומזלזל בכל קורס להתנהלות נבונה ולא מוכן לשמוע על שינוי בנושא הזה.

צודקת בכל הנושא הזה של קורבנות. לוקחת לתשומת לב. באמת נכון מידיי.

הייתי מאד שמחה לדבר ולדבר ולדבר איתו על הכל, אבל אני פפש פוחדת שאפגע בו עוד.

הוא באמת לא יודע עד כמה אני מאוכזבת. כל הזמן רק הראיתי לו שהוא מקסים ומוצלח ואין עליו בעולם, וגם בתוך עצמי השתדלתי לגמד את המגרעות שלו, אבל עכשיו, הכל צף.

הבעיה שהוא בסוף אמר "טוב. די". ולמחרת התנהג כאילו כרגיל. אבל אני סוערת מבפנים. לא יכולה להמשיך.

ואז מה יוצא- שגם אני עשיתי את הבעיה, וגם אני זאת שמתעקשת ולא מוכנה "לעבור הלאה"

האמת שהוא תמיד יותר קליל ומעביר וסולח בחיים אני יותר "כבדה" ופגיעה.

אוף החיים כ"כ מסובכים פתאום.

יש סיבה פנימית ליחס שלו לכסף?בת 30
סתם, נשמע לי שיש שם אי אילו משקעים.
בנאדם לא סתם מזלזל בחסכון ובכסף.
זה נוגע לו באיזו נקודה כואבת שאולי אפילו הוא לא מודע אליה.
וואו. נשמע מסובך מידיי.לא יודעת2

לא בשביל להתריס, אני באמת מנסה לחשוב:

מה בנאדם יכול להיות כ"כ נגד ללמוד להתנהל נכון? משקעים בענין של כסף? 

אני רואה את זה כחוסר נכונות לפגוע בנוחות העכשווית, סומך על הנס, לא מפריע לו חובות.

זה מההיכרות שלי איתו. 

יכול להיות משהו אחר?

לכי תדעיבת 30
מה היה היחס של ההורים שלו לכסף כשהיה ילד?
היה חסר?
אין לי מושג.
פשוט זה נשמע כמו התנהגות שנובעת לא מחוסר אחריות אלא מסיפור אחר, פנימי יותר.
כן. האבא חסך הרבה זמן, אח"כ הקים עסקלא יודעת2

והלך שם כל החסכונות של כל הילדים ויצא מרושש.

והוא מחתן את כל הילדים עם עוד ועוד חובות.

בגלל זה אנחנו צריכים לחיות באותה מתכונת??

ולאבא שלו היתה ירושה של מליון שקל שבסוף כיסתה את כל החובות.

לנו לא תהיה כזו ירושה!!

נו, הנה.בת 30
דיברתם פעם על מה עבר עליו בתור ילד עם כל זה?
דיברתם על מה שקורה עכשיו עם אבא שלו שנכנס לחובות?
או שזה מעין טאבו על הנושא?
לדעתי שווה לפתוח. בעדינות.
להציע דרך שונה. לא כי את נגדו אלא כי אתם ביחד. ואת רוצה רק בטובתו ובטובת המשפחה.
כן. דיברנו. היה גרוע, היו נושים...לא יודעת2

אבל למה זה מצדיק התנהלות כזו? לא אמור להיות שהוא יתפוס את עצמו בידיים וינסה לברוח מזה כי רחוק שאפשר???

גם אני לא באה מבית אמיד בכלל. גם אצל הורי יש קשיים וצמצומים.

אבל למה לחזור על ההיסטוריה הזו?

אנחנו צעירים. יש לנו כח לעבוד. מותר לנו להצטמצם היום כדי לא להיחנק מחר. לא?

אבא שלו הצטמצם ומה יצא? נושיםלעניין0
זה מה שיש לבעלך בראש, אמרת את זה גם קודם, שהוא אומר שאין תועלת בחסכון בסוף בכל מקרה לא יהיה מספיק.
היתה לו חוויה קשה מאוד שגרמה לו לתפיסה הזאת
לתחושת חרדה קיומית
שיתכן שצפה אצלו בכל פעם שהוא מתבקש לחסוך.
זה לא מצדיקבת 30
אבל הדברים האלה הם טראומתיים.
ובנאדם לא תמיד עובד מהשכל. לפעמים הנפש הפגועה מכתיבה התנהגות, גם בניגוד להגיון.
וכל מה שאת כותבת זה נכון אבל נשמע לי שאצלו כל הסיפור הזה פשוט לא פתור, ועדיין כואב, והדרך שלו להתמודד זה פשוט לא להתמודד. לא לחשוב על זה בכלל. לא לגעת בנושא של הכסף. א אולי כל נושא הכסף פשוט מפחיד מדי.
אולי זה פסיכולוגיה בגרוש, אבל יש לי תחושה שיש דברים בגו.
שווה בדיקה.
כי בתפיסה שלורפואה שלמה
מכיוון שהיו חסכונות הנושים באו
ואם היו רק חובות הם היו מוכרזים כפושטי רגל
ולכן בחוויה שלו צריך לבזבז ותמיד להיות במינוס- ואז אי אפשר לקחת ממנו מה שאין לו. כביכול.
הוא מסתכל על המציאות מאותו מקום כואב של פעם. ואת באת מחיים צנועים ובלי חובות וככה את רוצה לחיות.. מציעה שכן תטבלי ואחרי שתשלימו תפתחי את הנושא דרך העיניים שלו ואז תתארי מה זה גורם לך ואיך את רוצה לחיות. אם לא תוכלי לשכנע אותו והוא שזה שמביא את המשכורת הוא ימשיך כנראה בהתנהלות שלו. יש רב שאפשר להכניס בעניין?
סליחה, קפץ לי.לא יודעת2

לא בגלל החסכונות היו נושים.

בגלל שכל החסכונות נפתחו בשביל עסק כושל היו נושים. אם היו חסכונות היה אפשר לשלם להם.

נו, אז הוא ימשיך בהתנהלות שלו. לא הרווחנו כלום.

ואין שום רב:/

תראי, זה ברור שבאופן אובייקטיבי הגישה שלך היא נכונהבת 30
אבל הוא לא רואה את הדברים באופן אובייקטיבי.
לדעתי, ההבנה שלך את המקום הזה, הרצון שלך לעזור לו.
משם ימצא הפתרון.
לא מהתעקשות שאת צודקת.
כי הויכוח הוא לא במישור הזה בכלל.
הכוונה, שהחסכונות אפשרו לזה לקרותרפואה שלמה
אם אבא שלו היה מתגלגל כמוהו, אז הבן שלו לא היה מסתכל בעיניים כלות בחיסכון שנלקח ממנו...
את "לקחת חיסכון" מאחורי הגב שלו.
אבמוח שלו הדברים מתחברים.
אע"פ שבמציאות את צודקת לחלוטין- ההתנהלות הכלכלית שלו כוללת גם אותך ולכן יש לך זכות לעמוד על כך שתמצאו שביל זהב. אבל כיוון שדברתם על זה מאות פעמים, אני לא בטוחה שזה יועיל..
תלכי את לבדךלעניין0
תעשי את את הצעדים שלך
תלמדי איך נכון וכדאי לך לדבר איתו
תביני את עצמך, את הרצונות שלך מעצמך מהזוגיות, הפגיעות שאת נפגעת, ההתנהלות שלך בקשר
איך את יכולה להפוך את החיים שלך לטובים יותר
והוא יכול ובעז"ה יצטרף בהמשך.
כרגע אני יכולה להבין אותו, את מלאה בטענות, הכל צף, ואת רוצה לדבר - לשתף בטענות.
אף אחד לא אוהב ביקורת... והוא גם חושש שכל הזוגיות תקרוס. הוא מעדיף לקום בבוקר כאילו לא היה כלום, להמנע מלשמוע את הביקורת, להמנע מטלטול המערכת.
את יכולה ללמוד איך לשתף בלי לבקר,
איך להקשיב לו גם.
כשהוא ירגיש שהתהליך שלך אצל מטפל זוגי תורם לכם, ולא רק מאיים ורווי בביקורת, הוא יותר יסכים לקחת חלק...
וואו. מסכימה מאוד.אביול

אם באלך תטבלי ואם לא אז הוא לא חייב לדעת שלא תבטלאושרקה
השם ישמור רק אל תקשיבי לעצה הזאתאופטימיתת
אושרקה אם יש פצע באצבע לא צריך לכרות את היד
מה פתאום. עם כל הזה-- אני לא פושעת.לא יודעת2

זה לא רק לטבול או לא, זה כל המסביב. לא בטוח שהיא הבינה את הבעיה.

בכל מקרה ברור שלא אשקר בכזה דבר. עד כאן. 

אחרי קריאת כל השרשור אני פשוט מבינה אוצךעדן ירושלים
ונראלי הוא כועס כי הוא יודע שעשית את הדבר הנכון
תודה על האמפתיהלא יודעת2

לא מנחפ אותי לדעת שאני צודקת.

השאלה שלי אולי קשה:

איך מחזירים אהבה???

איך מתגברים על המשבר הזה?

זה כבר לא שאלה מי אשם, מה קרה.

זה מצב שאני לא עומדת בו.

הבנאדם מרגיש נבגד, הוא פגע בחזרה והמון, אני המשכתי ופגעתי עוד, נראה לי שאם הייתי טהרוה הוא היה מסוגל להרים ידיים.

איך חוזרים לאהוב? יש סיכוי בכלל? 

אם היית טהורה הוא היה מכה אותך?סודית
זה קו אדום נוסף. לכי ליעוץ. לבדך בשלב הזה
היא אמרה "נראה לי". ייעוץ יכול לעזורסתם 1...
אבל צריך לקחת בפרופורציה מה שקוראים כאן שנכתב באירוע עם סערת רגשות.

חס ושלום - למה את מניחה דבר כזה?nick

גבר לא בא אחרי עשר שנים ומרים יד. זה פשוט לא עובד ככה.

כן. להיות זו שמתנצלת ראשונה.עדן ירושלים
גם אם את בטוחה שאת צודקת. ואת צודקת.
לפעמים גברים לא יודעים לעשות את הצעד הזה
ויש מצב שהוא מחכה כבר להשלים איתך כי הוא אוהב אותך והוא לא יודע איך לעשות את זה.
אלוקים. על מה להתנצל? שחסכתי? זה לא היה נדרש?לא יודעת2

בעקרון אין לי בעיה "להוריד את הראש ולהתנצל" אבל להתנצל במקום הזה זה להרוס את הכל בידיים. זה לתת לו את הכסף ביד, ולהפסיד.

אני לא מוכנה להתנצל על משהו שהוא נכון לדעתי. מה הקטע? רק בשביל שישמע "אני מתנצלת"?

את צריכה להיות מדויקת במילים שלךבת 30
את לא מצטערת שחסכת.
את גם יכולה להסביר לו (בפעם החמישית) למה עשית זאת.
את כן מצטערת (נראה לי...) על זה שזה כ''כ פגע בו. על זה שהסתרת ממנו.
לא נכון. את לא חייבת להתנצל ולהביא לו את הכסף.עדן ירושלים
ממש לא.
את יכולה להתנצל על זה שפגעת בו.
לא על המעשה..
ולא להחזיר לו את הכסף.
להסביר לו שאת מתנצלת שהוא נפגע ושזו לא הייתה המטרה, אבל, על המעשה את לא מתנצלת.
תגידי לו אני חושבת שההתנהלות שלך בנושא כספים מדאיגה ושמרתי בצד בסופו של דבר בשבילך.
לא התכוונתי שתיפגע מזה.
סליחה.

למה התנצלות על פגיעה חייבת להיות יחד עם החזרת הכסף?
ודאי שלא להתנצל על שחסכתאפונה
להתנצל על הפגיעה באמון שלו, ולהתנצל על כך שהסתרת ממנו לאורך השנים את המצוקה שלך לאור ההתנהלות הכלכלית שלכם.
כי הצורך בחיסכון והפיצוץ הם תוצאה ישירה של בהסתרה וההשתקה הזאת שלך. נכון, התכוונת לטוב, חשבת שאת מתכופפת בשביל הזוגיות שלכם, אבל עינייך הרואות שלא זו הדרך. הסכמה משיגים בשביעות רצון של שני הצדדים.
אי לכך, אחרי שתביני אותו באמת, ותביעי אמפתיה אותנטית לרגשות הפגיעה שלו, דברי על הצורך שלך בבטחון כלכלי. צאי מהראש של "אשם וצודקת". דברי רק על עצמך: על המצוקה שלך, על הצורך שלך שנרמס כבר שנים, על הזלזול שאת חשה בתפיסה הכלכלית שמנחה אותך, תסבירי לו שהשפיות והאושר שלך תלויים בזה.
עצוב שלכולם ברור שהוא לא יתנצל בפניה כמו שהיה צריך להיותצדק משמים נשקף
על מה? היא הסתירה ממנו עוד אפשרותl666
לבזבז כסף. עבירה בלתי נסלחת. ועוד העיזה לא לבטוח בדרך בזבוז החכמה שלו. חייבת להתנצל ולהבטיח לזרום עם בזבזנות עד הסוף ואולי גם למצוא עוד עבודה כדי שהוא יכול לבזבז יותר.
1666, שוקולד פרה סודית כתבו במפורשצדק משמים נשקף
אופטיתת
סודית
כותבת המחקר
עדן ירושלים
שההתנהלות הכלכלית שלה נכונה ואין לה על מה להתנצל. אני רציתי להוסיף שהוא זה שצריך להתנצל.
צריך להיות מציאותיים. הפותחת מבינה יותר מכולםכותבת המחקר
והיא רוצה טקסט, נתנו לה אותו.
יש רק 3 כותבים וכותבת אחת שהם כנראה מאותו הטיפוס, וההזדהות שלהם יצרה את הרושם .

שלחתי המשך בפרטי
יותר ברורה ממה שהייתי אני לא יכולה להיותאופטימיתת
ודאי שיש לה על מה להתנצל, אך גם לו.
יש להשלים ולפתור את העניין מתוך רגיעה וכבוד
כתבתי בציניותl666
מה את חושבת שזאת הודאה רצינית? ברור שפותחת צודקת. ובעלה צריך גם פסיכולוג וגם ייעוץ כלכלי.
טעות של פותחת שזרמה במשך שנים ולא אמרה לו בפירוש שהיא לא מסכימה.
לא בטוח שפקדון יעזור לה כי חלק ההלוואות נרשמות עליה וגם אם לא בני זוג נחשבים יחידה כלכלית אחת גם מבחינת חובות וגם מבחינת רכוש גם אם משהו רשום רק על אחד מהם אלא אם כן יש הסכם או חוזה שאומר אחרת.
ובעל שלה בכלל לא מבין עד כמה הוא בעייתי
את היחידה שהיה לה אומץ לכתוב את האמת כמו שהיאצדק משמים נשקף
אף אחד לא כתב כזה דברבת 30
ברור שגם הוא צריך להתנצל על חלקו בסיפור.
אבל מתייחסים פה אליה.
התנצלות,ד.

זה לא על המחשבה שלך שיש התנהלות כספית לא נכונה.

זה גם לא מחייב שכעת "מבזבזים את הכסף הזה".. אפשר להחליט ביחד מה עושים איתו (למרות שהכסף באמת פחות חשוב).

התנצלות זה על התנהלות שאינה נכונה - וזו ההסתרה. הסתרה בין אנשים שהיה ביניהם קבוע אמון ואהבה, זו פגיעה באמון.

לדעתי, ממש לא כדאי לך לשמוע לכל מיני עצות שמלבות את האש. שדווקא כעת רואות לנכון "למצות את הדין" על התנהלויות כספיות (כשאת בעצמך עד היום איכשהו הסתדרת עם זה, וזה לא קלקל את העיקר, של היחס הטוב בבית; וכשגם את בעצמך מסבירה כאן שוב ושוב שמה שהכי מטריד ומבהיל אותך כעת, זה איך להחזיר קודם כל את המצב של היחס הנפשי ביניכם לתיקנו. זה באמת הכי חשוב.

אפילו "כלכלית" - ייעוץ כדי להגיע למצב כמו שהיה ביניכם, אצל אנשים שלא זכו לכך, יכול להיות יקר יותר מה"בזבוזים" למיניהם..)

אני גם לא מבינה למה אנשים נטפלים אלייךשוקולד פרה.
הגורמים לך להרגיש אשמה.
הוא לא פרופורציונלי! הוא גורם לך רגשות אשמה במקום לעשות בדק בית ולחשוב : "היי, רגע, למה האישה שלי צריכה תוכנית חיסכון? מדוע היא לא מרגישה בטוחה? האם יש משהו שא-נ-י יכול לשנות כדי שהיא תרגיש בטוחה כלכלית?"
הוא טופל עלייך האשמות במקום להבין מה האחריות שלו במצב.
את נשמעת לי כמו בחורה הגיונית שרק רוצה להרגיש שיש לה רזרבות. כמו כל האנשים בימינו בערך!
הרי המצב הכלכלי היום זה לא גן של שושנים בלשון המעטה, ומי יודע מה ילד יום. מי יודע אם הכסף הזה לא יושיע אותם ברגע האמת כשהם יזדקקו לו.

והתיקון שהוא יקבל עליו אחריות,
הוא מתנער ממנה-
גם לאורך השנים, כשהוא לא רצה לחסוך כלום וגיבה את התנהלותו המשונה משהו בתרוצים דחוקים ויסקי פשר,
וגם עכשיו- כשהוא לא עוצר לחשוב ולהבין אותה. להבין איפה החלק שלו בחוסר הבטחון הכלכלי שהיא חשה.

האשמות והצטדקות, ניפוח המעשה לכלל "בגידה"- כל זה מראה על אדם שממהר להאשים את הזולת במקום לבחון את הדברים לעומקם ולהבין, בצורה זוגית, מה המשמעות של מה שנעשה.

לא נשמע שהוא זוגי במהלך המחשבה שלו. הוא מקבל החלטות ומצדיק את עצמו תמיד. לא מוכן לשמוע על ייעוצים כלכליים כדי שלא יוכיחו לו מבחוץ שהלך המחשבה שלו מוטעה.

מצד שני גם את ממהרת להקריב ולמחוק את הרצונות שלך כדי שהוא יגשים את עצמו. זה אולי מנצנץ כלפי חוץ, אבל מה הרגשת בפנים כל השנים האלה? נשמע שלא ממש קיבלת את זה בשמחה, אם זה יוצא כאן בהקשר שלילי כלפי בעלך.

בקיצור העניין הכלכלי, שהוא נושא קיומי וטעון ברגשות עמוקים יותר מהשאלה כמה כסף יש בבנק, הוא היה הטריגר לפיצוץ.
אבל די ברור שגם מלכתחילה היו בעיות שפשוט למדת להחניק עם השנים ולהסתגל.

כדאי ללכת לטיפול עכשיו, כשהפצע פתוח ומדמם, מאשר לחכות עם זה, להעביר הלאה, ולחיות זה לצד זו הזוגיות שהיא לא באמת זוגית.
הוי. אבל ללכת לטיפול זו העצה הכי נכונה והכי לא מעשית:/לא יודעת2

ואני באמת חוזרת לשאלה שלי- 

המצב עכשיו שאני מרגישה כלפיו משהו מאד דומה לשנאה. ואפשר להבין- מישהו שהשקעת בו את הנשמה לא הבין אותך נכון, כעס, צעק, זלזל, וגם אני...

איך משנים את האווירה? את ההרגשה כלפיו? 

חבל לי להרוס את הנישואים. בבסיס אנחנו באמת בסדר. 

קשה לך להתמודד עם התסכולשוקולד פרה.
כי בעצם מזה נמנעת כל השנים.
כנראה את לא יודעת איך להתנהל מול כאב ותחושות קשות מהסיבה הברורה שהאסטרטגיה שלך היא לעשות הכל כדי למנוע אותם.
אבל זה חלק מהחיים.
את מאוכזבת ממנו. את פגועה. את כועסת.
את לא שונאת. אולי אולי את גם קצת מפחדת..

זה טבעי מאוד. זה טבעי כי את מרגישה שהוא לא רואה אותך במקום הזה של הכלכלה, מקום שבפירוש כולל גם אותך, והוא מגיב בצורה לא סבירה על משהו שהוא טריוויאלי שלא לומר מתבקש במצב הכלכלי שלכם.

דברי עם חברה או מישהי שאת מרגישה שיש לה יכולת הקשבה והיא לא תשפוט אותך. סערת הרגשות תחלוף מתישהו בימים הקרובים ותוכלו אולי לשבת ולדבר.

כרגע את נסערת ומנהלת אתו מלחמה. אם לא פנים אל פנים אז בראש שלך. את לא פנויה לחשוב על שיקום הקשר ועל החזרת המצב לקדמותו. זה פשוט לא השלב.

תכירי את הרגשות השליליים שעולים בך ותתמודדי איתם. כולם חווים את זה בחיים מפעם לפעם.
כדאי לשתף גם חברה כדי שלא תרגישי לבד בתוך המערבולת הזאת.
פוחת השרשור היקרה, תשימי לב..ד.

את שוב ושוב חוזרת לשאלה שלך - ובצדק גמור.

ואת שוב ושוב רואה שיש כאלה שמתעקשים - בין אם מכוונות טובות נטו, בין אם בגלל שהם מקישים למציאויות שהם מכירים וכד' - "להעביר" אותך לשאלה אחרת... לפוצץ על עניינים כלכליים שממש לא כעת זמנם. יש אפילו שהספיקו לכתוב מילות גנאי על בעלך, שאת כתבת בשבחו - ואגב המצב גם ציינת צד חלש יותר בו - ובלי שמכירים אותו כלל.

זה בדיוק כמו שכתבת. הוא לא הבין מה רצית. את לא הבנת שלא כך הדרך למה שרצית ומה המשמעות מבחינתו.

עושים רברס, אל מה שלפני זה. זה הכל.

יהיה לכם מספיק זמן לדון ביחד מחדש על עניינים כלכליים. זה לא דבר שפותרים חד צדדית, וגם לא מה שחשוב כעת. לגמרי לא פרופורציונאלי אל מול העיקר של חידוש היחס האוהב והאמון.

מצטער, אתה לא נוגע בלב העניןnick
מצטט את פות"ש:
" ובענין הזה הוא אדיוט! מה, לא??"

יש פה בעיה יותר עמוקה, שההסתרה היא רק ביטוי שלה.
אכן אני מסכים איתך שהענין הכלכלי משני פה.
אני אפילו בכלל לא חושב שהוא טועה בהכרח
בדיוק ההיפך....ד.

מה שכתבתי - וגם היא - זה לדעתי לב הענין. תרתי משמע.... הלב.

וכאשר אשה מתוסכלת ממצב שהגיע פתאום, וגם אומרים לה שהיא צריכה להתנצל על משהו מסוים, אז זו לא כ"כ ראיה שבתוך כל שטף דבריה, כתבה באיזו הודעה כמו שאתה ציטטת..  כמו שגם לא ראיה שהוא אמר לה בתוך תסכולו מההסתרה, "אהבלה"...  נו, אדרבה, אולי זה שכתבה עליו כך - יסביר לה איך יכל להתבטא כך.

החוכמה בדברים כאלה, זה לא להסתבך יותר. קודם כל, רברס ע"י הבנת מה שקרה.

עניינים אחרים - אח"כ.. ובאוירה אחרת.

[ואגב, לא בהכרח "בעיה עמוקה יותר".. הדבר הזה, שאשה נכנסת ללחץ שמא לא יישאר כסף לאח"כ, הוא דבר שקורה לא פעם. הפרופורציות של איש ואשה בדברים הללו שונות לפעמים.  אז מבחינת הבעל ומבחינת מה שקרה, הבעיה העיקרית היא אכן ההסתרה.  הסיבה שהיא הסתירה, זה אכן שייך לחששות אחרים שלה. אפשר להבין. את החששות הללו צריך להעלות לא בהקשר המיידי]

הפותחת קבלה מידע ומאז היא לא מגיבהצדק משמים נשקף
היא הגיבה כאן המוןבת 30
והלכה לטפל בענייניה האישיים שנדונו כאן.
היא לא מחויבת להגיב לכל אחד פה.
מה היא יכולה לעשות עם המידע? כלוםסודית
היא עובדת מעט. יש ילדים קטנים. החברה שבה היא חיה - אטומה וצדקנית.

הבעיה שלה לא איך לטבול. הבעיה שלה לא איך להעמיד פנים. הקושי הוא להחליט, בלי גב. הייתי מציעה לה לדחות את ההחלטה ובדחיפות לבקש עזרה ממשפחתה הקרובה. לא מניקים.
שמתי לב שאתה לא מבין מה בעיהl666
גם בכמה שרשורים דומים שהיו פעם כאילו לא הבנת. שאלה היא למה? אתה בעצמך מתנהל ככה בצורה כספית ? שאלתי את בעלי. הוא אמר שבעל בשרשור דפוק. וכשאני מסתכלת מסביב לא מכירה אנשים נורמליים שמתנהלים ככה. כך שאין פה ראיה נשית וראיה גברית. גם אישה שתתנהל ככה היא דפוקה. ואהבה לא הייתה שם. בעל חושב על עצמו, קונה רק לעצמו. אימון לא היה שם. כי במקום לדבר אישה ניסתה כל מיני טכניקות מספרי שלום בית שמציעות לזוז הצידה כדי שבעל ייקח אחריות או אפילו לעשות מאחורי גבו ולראיה מביאים בספרים האלו את אמהות הקדושות כמו רבקה אמנו שלא דיברה עם יצחק אבינו ישירות וגם רחל אימנו שלקחה מלבן דברים בלי להגיד ליעקוב אבינו.
אם היה שם אימון ודיבור ובכלל יחס נורמלי מזמן הם היו מדברים ומוצאים פתרון . עובדה שהם לא.
היה שם שקט תעשייתי שעכשיו התפוצץ.
כמובן אפשר להמשיך לשחק כאילו הכל בסדר עד שיתפוצץ לגמרי שלא יצליחו לאסוף את הרסיסים. שאלה -בשביל מה?
את "שמת לב" ככה...ד.

ואני "שמתי לב" ההיפך...

את חושבת "כאילו לא הבנתָ" - מישהו אחר חושב בדיוק הפוך, שאת לא הבנת...  אז מוטב שלא תנכסי לעצמך איזו "תבונה אובייקטיבית", אלא תביני שיכולים (לפחות..) לחשוב אחרת ממך.

כמו כן - טיפה דרך ארץ: דברי על הנושא. לא עניינך (גם אם נתעלם מהטעות בסגנון, מניח שזה בא מהתרגלות בשפה זרה) "שאלה היא למה"... את מנסה להעביר דיון ענייני לרמה אישית. אז זו לא רמה, אלא "תת רמה"... אני חושב כפי שכתבתי; אז מלבד מה שנראה מדברייך שלא בדיוק הבנת מה כתבתי, את יכולה לחלוק, להסביר למה נראה לך אחרת - בדיוק כמו שאני עשיתי. אל תציגי את עצמך כ"מבינה כל", שכל השאלה היא רק "להבין למה מישהו אחר בכלל חושב אחרת"...  בעיני, הקושיא על ה"הבנה" שלך גדולה בהרבה - ובכל זאת נמנעתי מלשאול מה בתפיסה/בהיסטוריה שלך גורם לך "להבין" ככה ולהסית אשה בבעלה... תתמקדי בנושא, אל תנסי להעביר את הדיון לאנשים שדנים.

זה נכון גם לגבי מה שבעלך אמר על בעלה של הכותבת "בעל בשרשור דפוק" - וראית לנכון לצטט את זה פה, לקריאת הכותבת.. מענין אם מישהו היה מגיב על כך, שבעלך דפוק.. מה היית אומרת. תלמדו קצת לדבר.  ושיהיה ברור זה שבעלך אמר כך עליו, זו לא הוכחה לכלום.. בדיוק כמו שזה שאת חושבת כך אינו הוכחה לכלום. אף אחד מכם אינו ה"בעלים" על האמת המוחלטת. לכל היותר -זו דעתכם.

כעת, לגופם של דברים:

א. הגבת על מה שלא כתבתי. לפני שעונים למישהו, רצוי להבין מה אמר.  אני לא טענתי שהתנהלותו הכלכלית נכונה. אמרתי שזה כרגע לא הנושא. מדוע: קודם כל כי הפגיעה לא היתה בגלל ויכוח על  התנהלות כלכלית, אלא בגלל הסתרה. דבר שני, כי מה שמענין כעת את האשה, בצדק, הוא שִיקום היחס.

מה שאמרתי על הבדל בין גברים לנשים בנושא זה, באחת ההודעות, היה שלפעמים נשים יותר לחוצות מהחשש של "מה יהיה", וזה יכול היה להביא לאיזה שיבוש בשיקול, לפעול בצורה שהיא קיצונית יחסית ו"להסתיר". כתבתי מפורש, שאת הדאגה שלה בנקודה המסויימת  אפשר להבין - אלא שכעת לא זה הנושא.

ב. הכותבת האריכה לתאר שהיתה בניהם אהבה, אמון, הסבירה במה זה התבטא כל השנים. ואת באה בקלות ראש, ופוסקת: "אהבה לא היתה שם", "חושב על עצמו, קונה רק לעצמו" (מי אומר לך? הרי זה בעל שרוב פרנָסת המשפחה לגמרי בא ממנו. הוא "קונה רק לעצמו"?.. בגלל דוגמה מסויימת שהביאה?).

"אמון לא היה שם", למה? כי עשתה מאחרי גבו. הרי בדיוק מה שאני טענתי, שהסתרה זה דבר שפוגע באמון. אבל מכאן להסיק ש"אמון לא היה שם"?.. עשר שנים?... קרה דבר חד פעמי, בגלל מחלוקת רגילה ביניהם בנושא מסויים, כלכלי, ולכן התגלגלה פגיעה באמון. אבל זה זוג שהאשה מעידה שתמיד יש ביניהם אמון גדול - ולכן כנראה זה כ"כ פגע. אז את פוסקת "אמון לא היה שם"?... יש לך אינטרס לסכסך בין איש לאשתו? להשחיר?

ג. את "יודעת" שהאשה התנהל כמו שהתנהלה, בגלל "טכניקות מספרי שלום בית שמציעים לזוז הצידה.. או אפילו לעשות מאחורי גבו ולראיה מביאים.. את האימהות הקדושות"... מאיפה את יודעת? אם את מכירה ספרים כאלה (הווי "חרדי"?), מי אומר שגם היא. אולי פועלת סתם לפי מה שנראה לה נכון. לפי מה שהיא מתארת שהיה ביניהם עד כה, ובעז"ה יימשך, יש לה חושים מאד בריאים ביחס להתנהלות והיחס והשלום בין איש לאשתו.

ד. "אם היה שם אמון ודיבור ובכלל  יחס נורמלי מזמן הם היו מדברים ומוצאים פיתרון. עובדה שהם לא. היה שם שקט תעשיית שעכשיו התפוצץ"..  כך את כותבת, על אנשים שאת לא מכירה, שיכול להיות שהמצב בבית שלהם טוב אפילו מאצלך, גם אם הבעל לא הכי זהיר-כלכלית..  ואין לך כל בעיה. לדעתי, זו בעיה גדולה מאד.

לגמרי "יתכן" - והרבה יותר מזה - שהיה שם אמון ודיבור ובוודאי יחס נורמלי. יש נושא אחד שהם חלוקים בו, אולי במנטליות, אולי במחשבה. אז זה אומר ש"לא היה יחס נורמלי"?.. בדיוק ההיפך: אשה עם יחס טוב, והתנהלות נורמלית, יודעת להבחין בין נקודה מסויימת, לבין מכלול.  אם היתה שומעת הסתה מהסוג הזה מההתחלה, שצריך להתפוצץ בגלל נקודה אחת, לא היתה זוכה למה שזכתה עד כה..

ה. וממילא אין כאן "לשחק כאילו הכל בסדר".. יש כאן לדעת מה עיקר ומה טפל. והעיקר זה היחס ההדדי. את זה אפשר לשקם במהירות. על הכלכלה, שעיקרה מגיעה מהבעל, אפשר לדון בהמשך. בדרכים סבירות.

ומי שכבר כאילו "יודעת" שאצלם בסה"כ "כאילו הכל בסדר".. ולכן לא מבינה למה לחכות עד שיתפוצץ ומעדיפה לפוצץ להם את היחס בקלילות מעל דפי האתר.. זו בעיה.

צריך להאמין למי שפתחה את השרשור, ולא לדעת במקומה: יש אמון, יש אהבה, אנשים טובים. יש נקודה של מחלוקת, יחזרו בהם מהצורה שבה ניסו "לפתור" אותה (הסתרה, דיבורים לא נעימים), ואח"כ כבר ימצאו דרך להגיע לעמק השווה גם בכך.

תנוח דעתך. לא רק 1666 שמה לב. ולאו דווקא בשרשור הזהצדק משמים נשקף
אין בכך ולא כלום...ד.

[וזו צורה די בזויה להביע דעה. כמו שכבר הסברתי לעיל]

ברור שיש לאנשים גישות. כמעט כל אדם שכותב כאן בקביעות, הגישה שלו פחות או יותר מוכרת. הבעיה אינה בכך שמכירים מה הגישה, אלא שמנסים להעביר את זה ל"הבנה" למה השני - שלא מכירים כלל - כותב כך; וקל וחומר כשמצטטים דברים לא נכונים. מבלבלים בין נסיון להבין דרך פעולה של אדם, לבין הצדקה לכתחילה שלה.

ואם גם אתה "קראת" מה שלא כתבתי כאן, אז זה לא מרשים ביותר.

רמות רגישות שונות בין גברים לנשים לא פעם, זה יסוד מוסד בעניינים כאלה. ומי שאינו רוצה להיות מודע לכך, עלול להזיק בעצותיו.  זה לא מכשיר שום "פזיזות כלכלית" כמו שכבר הסברתי לעיל.

מה שכן, גם אפשר לשים לב "לא רק בשרשור הזה", מי כותב על הענין, ומי מנסה בשיטה שאתה נוקט בה כרגע...

ואכן, טוב שגישות של אנשים מוכרות. רק לפני זמן קצר מאד, התבקשתי לעזור באיזה ענין, בגלל שמישהי כתבה שקוראת בקביעות וחשבה שהגישה הזו תוכל לעזור לה..

אז כנראה, שלא כל מי ש"שם לב" (באמת - ולא כמו כרגע, שמגיבים על מה שלא כתבתי..), מגיע לאותה מסקנה בעקבות זה.

כתוב לענין - בלי לנסות לכתוב "על האדם" במקום זה... גם אם יש רבים שזו "גישתם" התמוהה בְּדיון, זה עוד לא הופך את זה לגישה נכונה או טובה..

ובוודאי שמי שכבר הספיק בשרשור הזה לכתוב על בעלה של פותחת השרשור ש"הוא צריך גם פסיכולוג", בלי להכיר אותו - "יסכים" עם מה שכתבה זו שעליה הגבתי... אז חבל לנסות להעמיד פני "אובייקטיבי".. נוגע בדבר - לא דנו ולא מעידו.  ואני מציע לשניכם, להפסיק לכנות ביכנויים מישהו שאינכם מכירים, בפרט כשאשתו חוזרת שוב ושוב שמה שמענין אותה זה להחזיר את היחס הטוב שהיו רגילים בו. לא "דפוק", לא "צריך פסיכולוג" ולא כדומה. עדיף לדבר על הענין - בין ביחס אליה ובעלה, בין ביחס למי שמגיב - ולא לרדת לפסים אישיים של מה שאיכם יודעים. זה עלול לחזור כבומרנג.

כתבתי ברור- מדובר בקבוצת שרשורים בעלת מכנה משותףצדק משמים נשקף
עניתי על זה ברור. קרא שוב..ד.

שים לב שבדבריך כמה שורות למעלהnick
גם לא היה חסר אד הומינם בכלל...

ככלל, אני בהחלט מסכים איתך על כך שהענין הכלכלי משני כאן, אבל לדעתי בשאר הדברים יש כאן החטאת המטרה
לא.. רק בתגובה עלד.

"מתקפה אישית" לדברַי, במקום להגיב על הענין.

כל מה שכתבתי קודם, היה על הענין עצמו. כולל כשהצעתי לא לאמץ הצעות (כתבתי, גם אם מכוונות טובות..) שלדעתי עלולות להחריב.

[ולא הבנתי מה הכוונה "בשאר הדברים". הנקודה שאמרתי, היתה שהענין הכלכלי אכן משני - והעיקר כעת שיקום ביחס שכנראה היה יחס יפה.

ואם אתה מתכוון ש"החטאתי את המטרה" בדעה שהיתה בעיה בהסתרה, ושכדאי היה להתנצל ולהחזיר "רברס" למה שמקודם - אז זו באמת דעתי. ואני כמובן חושב שהיא ממש לטובת "המטרה"... ]

הטבילה הכרחית כך שהמטרה העיקרית הושגהרפואה שלמה
מה שיקרה אחרי הטבילה יצביע על 50% מהתשובה. היו אסורים הרבה זמן ( מקווה שהפותחת לא קמה ממשכב לידה)
והיא מוכרחה לדעת מה הכוונות האמיתיות
השאר- מההתנהלות הכלכלית מכאן ואילך 50% מהתשובה
תוך ימים בודדים היא תדע .

לכן הלאו הזה מסתיים ב"ויראת מאלוקיך". רש"י שם.רפואה שלמה

אם אתה חושב שהעצה עלולה להטעות אותה- אז, תנוח דעתך...

יש לה מערכת לימבית משלה.  

ר' א' י' א' ב' ה'צדק משמים נשקף
אנשים לא נטפלים, אנשים מנסים לעזורהסטורי
היא העלתה בעיה, אנשים הגיבו לה. אין חולק שלבעלה יש קושי בהתנהלות כלכלית, לא על זה הדיון ולא בגלל זה היא פתחה שרשור. היא פתחה שרשור בגלל שהיא הרגישה (כדבריה בהודעה הראשונה) שנוצרה *כעת* במריבה הזאת, בעיה באמון הזוגי.

כדאי שלפני שהיא מעמידה את בעלה על דוכן הנאשמים, תבדוק היכן היא בסיפור. ככל שהולך ונפרס הסיפור, הולך ומתברר שהאשמות שהיא הטיחה בבעלה בהודעה הראשונה, משקפות בדיוק את ההתנהלות שלה עצמה - חוסר כבוד ומעילה באמון. אגב, גם הביטוי 'אהבלה', שהיא כ"כ נעלבה ממנו (ובאמת לא היה צריך להאמר), לא חריף בהרבנ מכמה ביטויים שהיא הטיחה בבעלה במהלך השרשור.
אתה לא צריך כל כך להילחץ, מרוב רצון לעזורסודית
אשה יכולה לפתוח חשבון בנק- באמת שאין מה לעשות נגד זה.
וגם אי אפשר לדעת כמה חשבונות כאלו יש לה.
נטפלים אליה כי היא החלשה בסיפור שלהםסודית

זה בערך המוטו: כדי שהזוג לא יתגרש, החזק צודק.

יוצא דופן: בגידה

לדבר, תקשורת, בלה בלה בלה 

כאלו הוא לא הבין, המסכן, וממש נפגע 

מי עסק כאן בחזק וחלש? מי דיבר על שזוג לא יתגרש?הסטורי
היא זו שמעלה באמון והובילה דברים מאחורי גבו.הוא רק הגיב על זה בצורה באמת לא רגועה.
מעניין שאשתו של ד.ש. לא נחשבת כאן כמועלת מעלסודית
כי עשתה בידיעת הבעל. . .

עיוותתם את התורה לגמרי... חבל
מי זה ד.ש?יורדתבגדול

נשמע שהתפוצץ מה שהיה שם שניםl666
אתם מעולם לא דיברתם בכנות ולא פתרתם בעיות. אם היית נגד הלוואות היית צריכה להגיד לו שאת נגד ולא להרשות ולא משנה לצורך העניין מי גבר ומי אישה ומי מרוויח ומי יושב בבית. דברים כאלו מחליטים ביחד בכנות. נשמע שקראת איזו ספר טפשי בסגנון "לדעת להיכנע" או משהו כזה על העצמת בעלים. אבל באמת אם בעל לא יודע להתנהל כלכלית ולא רוצה ללמוד זה לא יקרה מעצמו ועדיף שאת תהיי אחראית על העניין.
הגיוני מאוד שהו נפגע כי גילה שאת לא בוטחת בו ולא בומכת. אבל זה מעיד שהתייאשת כבר לנהל שיח כן ואת לא מאמינה שאפשר להגיע לעמק השווה.
אני חושבת שתנסו באמת עניינית בלי האשמות לפתור עניין של התנהלות כלכלית, אפילו לא חסכונות אבל סתם לא להיות במינוס. אם לא יילך אתם חייבים ייעוץ ואם הוא לא יסכים יש מצב שזה יתפוצץ עוד פעם בעוד כמה שנים בצורה חמורה יותר.
יקרההה, כואב לי בשבילך! רק אתן פה איזה נקודה קטנהפרוזן יוגורט
אם יועיל סבבה. שמעתי לאחרונה שיעור, ע"י רבנית מוכרת ואהובה, שאמרה לגבי טהרת האישה" וספרה לה שבעת ימים ואחר תטהר", למה כתוב" לה "? לכאורה מילה מיותרת. ללמדנו שהטבילה היא נטו עניין של האישה מול הקב"ה. לא טובה לבעל. אז אם טת יכולה להתגבר, לטבול וזהו. אשרייך. לגבי קרבה נפשית וגופנית, זה לא מחייב. אבל את החלק שלך תעשי. שהק יברך אותך.
אני אטבול. או קי. אבל יהיה מאד קשהלא יודעת2

להתקרב פיזית כשאין טיפת קירבה נפשית. אצלי בכל אופן. אני לא יודעת מה איתו ואיפה הוא עומד בכל הסאגה הזו.

אפשר לטבולבת 30
ואז לראות. לא חייבים קרבה פיזית תוך שלוש דקות.
מותר להגיד רגע, יש משהו שנורא כואב לי ומעיב על הקרבה הפיזית.
כן. זה מה שיהיה. וזה יהיה עצוב מאד.לא יודעת2

האם לא עדיף לפתור את הבעיה בטלפון? ולחזור לחיבוק?

את יכולה לתת לו את הכסף ולחזור לחיבוקכותבת המחקר
ולקוות לטוב
כמובן שתעשי כראות עינייךבת 30
אבל לדעתי בעיה כזו א''א לפתור בטלפון.
בטלפון אפשר לכל היותר להרגע ולהסכים לשיחה רצינית.
אתם לא תפתרו שום דבר בטלפוןl666
ולא קשור לטבילה ומריבה שהייתה היא רק עשן.
אם הוא לא ישתנה מצב רק יחמיר . את לא תוכלי לבטח אותו לנצח, לחסוך על עצמך, לעשות פיקדון בצד, לנסות להעצים. ..
נשמע שהוא חי בסרט ולא רוצה לצאת ממנו.
ומי יעזור לו לצאת מהסרט? ואיך?בת 30
נראה לך שטוב לו בסרט הזה?
יש רק אחת שיכולה לעזור לו. ולעצמה.
והיא יכולה לעזור לו לא ע''י עוד כעס. אלא בדרך אחרת.
האחת הזו היא אשתו.
והיא צריכה עזרה זוגית הרבה לפני עזרה כלכלית.
זה צועק פה.
הלוואי שאת צודקתסודית

אולי הוא פגוע מעצן המעשה שהראת שאת לאניקי
סומכת עליו.
צריך בירור בעניין הזה..
ללא קריאת הכלהעני ממעש

כל זוג בדרכי בניין הבית-

צריך לעבור בכל מיני תחנות

עכשיו סימנתם "וי" על המריבה הספציפית הזו. שהתאימה לכם איכשהו לצאת מן המיצר אל מרחב יותר יציב

רק נשאר שטפה תעבדו כדי "להסתדר" כעת- מי "שיתקפל"- לא יתחרט. וגם יקבל נקודה טובה אצל השני..

אם מרגישים ממש ריחוק ולא נעים- ניתן לפתוח ע"י פתק או פרח

קורה בכל בית. נראה מפחיד- אבל ממשיכים..

בהצלחה

היי. שלום לכולם, רוצה שתקראו: 0שווה!)לא יודעת2

אתמול טבלתי.

ערב לפני כן התיישבנו לשיחה. היה מאד מאד קשה. הוא כעס עלי מאד, ואני עליו. על ההסתרה, על החיטוט ועוד ועוד...

השיחה התחילה עם המון הטחות, אבל הייתי נכונה להמשיך "עד שיוצא עשן" (...) שנגיע להבנה משותפת, שהמקרה הזה לא יהרוס לנו מה שבנינו במשך עשור. ובאמת בנינו. והשקענו יותר מהרגיל.

שורה תחתונה, שנינו אשמים. כל אחד בדרכו שלו...

היה המון בכי בשיחה הזו. בעיקר שלי, גם שלו. השתגעתי איך הוא נותן לי ככה לסבול מולו. רציתי שהכל ייגמר. עברה לי מחשבה שבא'לי למות, ושיהנה לו מהכסף... אבל ידעתי והזכרתי לעצמי שאני פה יושבת מולו בשביל לנסות לפתור את הבעיה המסובכת הזו.

מפה לשם, הוא דרש התנצלות. ביקש. התחנן. פתאום הצלחתי להסביר לו שבעצם מה שאני עושה עכשיו זה התנצלות. שאני מבינה מה עבר עליו, וסליחה שהכאיב לו, ואלה בסה"כ הסיבות שלי. אמרתי לו: "בסה"כ תכננתי יום אחד לבוא אליך ולהגיד לך שיש לך ככה וככה אלפים בצד. אם ליום פקודה, ואם בע"ה לא יהיה, אז נחגוג. מה רע?" הסברתי לו שזה בעצם כמו להסתיר ממנו מסיבת יום הולדת מיוחדת, והוא גילה אותה לפני הזמן...

לאר לאט נפתחנו. הצטערנו על כל הסיפור ועל איך שזה התגלגל... הוא בסוף גם קלט אותי, והתנצל מעצמו על שגרם לי כזה עצב. הוא יודע אין לי בעולם כלום חוץ ממנו ועד כמה רוממתי אותו בחיים. (בלי להתגאות. מציאות אמיתית.) הוא אמר: "אני לא אגע לך בזה. ואני מבטיח לעזור לך ולהוסיף מידי פעם" (!!!) 

למחרת התארגנתי כרגיל. כמעט.

עכשיו אני אחרי הכל. שוב, כמעט. כי אני מתכננת לתפוס אותו לשיחה נינוחה ולשנות קצת דברים בחיים שלנו. דברים שהם כאילו הקרבה מצידי, אבל לא שווים את תחושת ה"התקרבנות".

מה שאני רוצה להגיד לכם- זה קודם כל תודה!

תודה לכל מי שהשקיע מזמנו והגיב והתייחס בצורה זו או אחרת. לכל מי שהביע אמפטיה, שיצא עלי, שכעס על בעלי, שהטיח בי מוסר וביקורת. באמת. תודה על כל תגובה פה. כל אחת בפני עצמה, וכל השרשור הזה ביחד עזר לי מאד לעשות סדר בראש. גם לפרוק, כמובן, אבל המון המון עוצמה קיבלתי ממנו. בזכותכם, כל אחד ואחת, ללא יוצא מן הכלל, השיחה הובילה למקום טוב. כעת אנחנו אוהבים קצת יותר ממה שהיה קודם. אמנם כואב, אבל זה אולי כמו ניתוח פלסטי...

כהכרת הטוב אני רוצה לצעוק לכם: אל תזלזלו בזוגיות! אף פעם! גם אם נראה אבוד, וזה היה נראה לי ככה, יש סיכוי להפוך את זה למקפצה. רק צריך לחשוב המון, ולהתאמץ, ולהתייעץ, וגם לירוק דם. ממש לירוק דם. אני לא מגזימה. אם הייתם יודעים מה עבר לי בנפש...

אבל ניצחתי. והניצחון הזה היה שווה את כל הקושי במסע.

מאחלת לי ולכם שלא תצטרכו להילחם, שהחיים יזרמו על מי מנוחות, אבל שאם יהיה קושי- תנצחו באמת. לא כאילו... ואתם יודעים למה הכוונה.

זהו. 

שוב, תודה לכולם. ממש לכל אחד פה. אני מעריכה מאד את העם שלנו שכולו חסד ועשיה למען האחר. 

מגיע לנו לנצח גם מול אויבים גדולים יותר!

ברוך ה' שיהיה בהצלחהnick
משמח לשמועניקי
את גיבורה.כל הכבוד!בת 30
וואו, איזה מדהים!מתואמת

באמת הראית לנו מה זו "חכמת נשים בנתה ביתה".

והראית לנו גם איך אפשר לצאת ממקרים שנראים לכאורה אבודים.

אשרייך ואשריכם! שתהיה לכם רק צמיחה מכאן!

יופי. בהצלחה. תנצלי את המומנטום לצאת גם מהבוץרפואה שלמה
הכלכלי.
מדרגה חדשה- החלטות חדשות.
..ד.

נראה שהיא מבינה הכי טוב,ד.

למה כדאי לנצל את המומנטום. חושבני שעדיף להשאיר את זה לסדרי העדיפויות שלהם..

אפשר לאחל לזוג גם אושר וגם עושררפואה שלמה
לאחל - בהחלט.ד.

להציע איך לעשות את זה - להתרשמותי היא  מבינה הכי טוב, מכירה מקרוב, ום סדרי עדיפויות נכונים.

👀צדק משמים נשקף
תבדקי הודעות בפרטי.
בלי עין הרערפואה שלמה
איזו שמחה גדולה לקרואאופטימיתת
תזכי למצוות, פרנסה בשפע ובנחת. תודה שחזרת לעדכן כייף לשמוע
וואו, כל הכבודהסטורי
עשית מהלך לא פשוט בכלל, הן בברור מול עצמך והן מול בעלך. ממש כל הכבוד.

יה"ר שאתם וכולנו רק נמשיך לעלות מההבנות השונות שעלו בזכות שאלתך. התלבנו כאן הרבה נקודות חשובות. בהצלחה רבה.
וואו מקסים! איזה יופי שמחה מאוד בשבילך כלה נאה
מרגש ! מקסימים. באמתעדן ירושלים
מתוקים, מתוקים....ד.

מוכרחים לומר - לא לגמרי מפתיע....

אנשים שהיה ניכר מראש שהם טובים - כל אחד בפני עצמו.

שהיה ניכר מראש שיש ביניהם עולם-קשר מיוחד - ולכן גם ה"זעזוע" ההדדי ממה שהם לא רגילים בו כלל, ב"ה.

אנשים שהם איש ואשה - והיה ברור לחלוטין שהגיעו ב"מילון" שלהם לדברים שהם שפה שונה אצל איש ואשה (וזה ניכר מאד גם ממה שכתבת כעת - כמו, "השתגעתי איך הוא נותן לי ככה לסבול מולו"... פשוט מעלה חיוך רחב, לפחות אחרי שנגמר בטוב..).

ואנשים כאלה - כשזוכרים שהדבר הכי פשוט והכי גדול הוא לדבר, לתפוס מה היסוד הרגיש אצל כל אחד, לדעת גם להתנצל וגם להסביר מה הם עצמם חשבו בעצם - אז מהבנת השונות ואיך נזהרים בה לעתיד ומגשרים עליה, נבנית ביניהם קומה חדשה של יותר היכרות ויותר קרבה.

[והוא היה חייב את ה"התנצלות" לגמרי לא בשביל הכבוד.. שיהיה ברור. הוא רצה לאהוב אותך לגמרי כמו לפני כן. לתת בך אמון לגמרי. היה חייב לדעת שאת חוזרת מההסתרה. בשביל להרגיש נקי מבפנים אלייך. זה רק מראה כמה עמוק המקום שלך אצלו גם מקודם, שלא יכל לסבול משהו פחות מזה..]

מאד משמח לשמוע.

שיהיה לכם שפע טוב, ביניכם ובכל.

אמאלה, ריגשת אותי. את מדהימה!!!!אביול

כמה כוחות יש לך!! ואיזה מדהימים אתם!!!

כל הכבוד!!!!

רוצה רק להוסיףורדון
שמחה שב״ה הסתיים כך ומאחלת המשך עוד יותר טוב..
סתם לידע כללי. יש עניין בהלכה (!) שלא לקיים יחסים אם מרגישים שנאה לבן הזוג.
קיום יחסים צריך להיות באהבה. וצריך להתפייס קודם.
אז נכון שלא דוחים טבילה. אבל גם לא מקיימים יחסים כשמרגישים שנאה.
תצליחו בשורות טובותסודית
יקרה ואהובה,אביול

לא תכננתי לקרוא את כל השרשור, אבל את פשוט הדהמת אותי לכל אורך השרשור ולא יכולתי להפסיק לקרוא.

את חזקה וגיבורה. אני מעריצה אותך כ"כ.

במשך כל השנים האלה ויתרת, השקעת, תרמת מעצמך הקרבת את עצמך... הכל כדי שיהיה לכם טוב.

וברוך ה' הצלחת. בגדול.

כל הכבוד!!!

זה קודם כל.

עשית עכשיו מעשה, שהוא נכון. נכון מבחינתך ומבחינת מה שאת חושבת שצריך לעשות. אין על זה עוררין.

אבל הדבר הזה פגע בו, לא הבנתי בדיוק למה וזה לא משנה.

מה שמשנה זה שלמרות שעשית את הדבר הנכון, כדאי לחכות לזמן טוב ששניכם רגועים, ולדבר על זה. כן, גם להתנצל אם צריך.

לא להתנצל בגלל שעשית משהו לא טוב. להתנצל בגלל שהדבר הטוב שעשית קצת פגע בו, באמון שלו, באגו הגברי...

עכשיו כשניכם סוערים אף אחד לא יבין את השני. אבל אם תחכו לזמן רגוע ותדברו על זה, זה יכול אולי קצת לעזור.

ומעבר לזה-

אי אפשר להמשיך להתנהל ככה. אתם חייבים אדם חיצוני שיעזור לכם להתנהל כלכלית וזוגית. אולי לחשוב על מישהו שלא תחת התווית של "ייעוץ". מישהו פרטי שאתם מכירים.

בהצלחה גדולה! 

בעלי מתעלם ממניא1111

היי, אשמח לעצת הפורום

בעלי אחת לכמה ימים כועס, נפגע ממשהו או סתם לא במצב רוח ולאחר מכן מתעלם ממני למשך כמה שעות/ימים.

זה כולל יציאה מהאוטו הביתה בלי לחכות לי, מבט אטום, הסתגרות במחשב או ללכת לישון מבלי לתקשר.

זה בדרך כלל מסתיים אחרי שאני כבר ממש פגועה, ואפילו בוכה. גם מזה הוא בהתחלה מתעלם ואחר כך חוזר כאילו לא קרה כלום.

אני מבינה שיש לאנשים לפעמים צורך במרחב אבל זה חוזר על עצמו כל יומיים. אני מרגישה שאי אפשר לצפות אותו ושכל דבר קטן יכול לגרום לניתוק רגשי. אני ממש סובלת מהאירוע הזה. אשמח לעצות

תמיד זה היה ככה? או שזו תופעה חדשה יחסית?*אשתו של בעלי*

אולי עובר עליו משו...מצוברח ממשו...

ניסית לדבר איתו על זה?

כמה זמן נשואים?זמירות
לא תקין.לביטה

התעלמות זו אלימות לכל דבר.

טיפול זוגי אולי יעזור. 

מצטרף להתנגדותצדיק יסוד עלום

זו התנהגות חריגה ואכזרית כלפייך. לפעמים אין כוחות ואז קצת יורד החשק לדבר, אבל אם זה דפוס אי אפשר לתרץ כנפילה. את אשתו, הוא חייב להתאמץ עלייך. הוא מרגיל אותך בהענשה על התנהגויות שלא כפי רוחו, והעונש הוא נטישה.

אם זה באמת כמו שתיארת זה מאוד מאוד לא תקין. טיפול זוגי דחוף, אין משפיל מההתנהגות הזו.

ממליץ לא לתקוף חזרה אלא לפעול חכם. מן הסתם הוא גם בחור טוב ולכן אתם ביחד. אבל זו התנהגות אולטרה בעייתית, תיזהרי מאוד לא להיות מכילה כלפי דבר כזה

אם הוא היה פהמשה

הייתי שולח אותו לתחקור של כמה דברים לנסות להבין איך הנפש שלו פועלת ולמה הוא מתגונן ככה. אבל הוא לא.

איך את מרגישה? מה עובר לך בגוף כשהוא עושה לך את זה ?

אולי הוא לא יודע להגיד את הרגשות שלוbinbin
צריך ללמוד איך מדברים ומשתפים תנסי ליזום שיחה על זה שאת מוכנה לעזור לו לדבר לשתף ולפתוח את הלב... זה שלב חשוב בזוגיות שצריך לעבור אותו ושניכם צריכים להיות מוכנים להתקדם לשם
נשמע כמו התעללות רגשיתזיויק
השיח והקשר חשובים גם במצב של מריבה. דברתם על זה בזמן רגוע?
תעשי גוגל על טיפולי שתיקהruthi
זה לא תקין, זאת לא נורה אדומה אלא פרוז'קטור. 
גם אני מתעלם מאישתי.די שרוט
חוקרים גילו שהאוזן הגברית בנויה בצורה אבולוציונית מיוחדת. היא מסוגלת לשמוע רחש של פתיחת בקבוק בירה ממרחק של 3 חדרים, אבל מסננת אוטומטית תדרים שמכילים את המילים "זרוק את הזבל" או "אנחנו צריכים לדבר". זה לא רוע, זה פשוט הישרדות. אל תיקחי אישית.
לא יפה ללעוג לכאב אמיתי שמעלים כאןזיויק
מסכימה גםדיאט ספרייט
חוסר טאקט עד כדי חוצפה של ממש 
בסדר בסדר סליחה. ניסיתי להקליל את האוירהדי שרוט
כמה זמן נשואיםהעני ממעש
נשמע לא טוב, אבל...שלג דאשתקד

חלק מהחברה' כאן לקחו את זה קיצוני קצת, לטעמי. זו לא בהכרח אלימות, זה לא דורש טיפול דחוף, זה גם ממש אבל ממש לא מה שנקרא "טיפול שתיקה".

בסך הכל, מדובר לכאורה באדם טוב שעובר עליו משהו והוא מגיב לזה בצורה מסוימת. חבל באמת שהוא ככה מתנהג, וגם חבל שעובר עליו משהו, אבל זה קורה במשפחות הכי טובות. בשביל להבין כמה זה לא מבהיל, תדמיינו שהשטלה הזו הייתה נשאלת על ידי גבר, ביחס לאשתו. ברור שהתשובות היו שונות לגמרי, וזה משום שלנשים יש יותר לגיטימציה להביע רגשות, להעיר, לעמוד על דעתן וגם להתנהג בצורה כזו. אצלן זה נורמלי שיש תנודות במצב הרוח. מותר להבין שיש גם גברים כאלה. אף אחד לא מת מזה, וכנראה גם אף אחת לא תמות מזה.

לדעתי, תחכי קצת שזה יפשיר ותדברו, ותנסי בכנות להבין מה שורש העניין. דווקא ככל שתאפשרי לו לדבר בפתיחות, יש יותר סיכוי שהוא ילמד לדבר ולהעיר אם גרמת לו עוגמת נפש (אכתוב כאן משהו שיפחיד חלק מהחברות/ים, אבל יש מציאות כזו! יש שיח אלים מאוד כיום כלפי גברים, שגורם להרבה גברים עדינים לחוש שאסור להם להעיר ולדבר על מה שמפריע להם, ואז זה יוצא בצורות כאלה. אז אם באמת רוצים לפתור את הבעיה, צריך לגרום לו כן להעיר ולדבר ואולי זה יעזור).

כמובן שיש עוד הרבה אפשרויות. יכול להיות שזה מזג האוויר (פתאום נזכרתי בשיר היפה "מת אב ומת אלול" של ר' שמואל הנגיד, שמתאר את החוויה הזו בצורה מליצית ויפה), יכול להיות שזו איזו חוויה נפשית או אישית וגם יכול להיות שמישהי מדליקה אותו בחוץ ואז כשהוא חוזר אלייך הוא נכבה (לא תמיד זה סוף העולם, אבל אדרבה, ככל שתנהגו בחכמה ותפתרו את העניין בקלות, הוא יישאר אצלך ויבין כמה זה טוב).

סליחה, טעיתי!!שלג דאשתקד

בזכות אחד מחברי הפורום שהאיר את תשומת ליבי, אני רואה שלא מדובר באירוע חד פעמי שקרה לאחרונה, אלא באירוע שקורה מפעם לפעם.

אם זה אכן כך, זה שונה מהיחס המאוד סלחני שהצגתי. אם זה קורה רק בתקופה האחרונה, תנסי באמת להבין, אולי עכשיו ממש יש לו תקופה קשה (נניח, ואתן דוגמה מאירוע שהיה אצל קרובי משפחה שלי: זוג שגם ככה קצת דבוקים להורי האישה וכולם שם "לא מתים" על בעלה, מחליטים לעבור לגור אצלהם לתקופה ממשוכת, והגבר גם ככה מרגיש לא בנוח ועוד זוכה מדי פעם להערות קטנטנות מכיוונים שונים - את יכולה חהבין שזה מצב לא טוב מבחינתו, ובנוסף הוא מקבל עוד משקולת של 2 ק"ג כל יום-יומיים).

אבל כן, חד משמעית שזה לא מצב בריא וזה לא אמור לחזור על עצמו כל פעם שכועסים.

אין לי עצות, אבל כן חשוב לי להגיד שזה ממשדיאט ספרייט

ממש ממש לא תקין

להישאר ככה זה לא יכול להיות

זה קורה סביב נושא/תחום קבוע?רקלתשוהנ
האם בעעלך עם אישיות רגישת יצרשוקו.
מה שנקרא SHP
באמת לא נעיםתהילה 3>אחרונה

נשמע שכדאי לשוחח על המצב הזה בזמן נינוח ביניכם.

לשתף כמה זה פוגע בך, וכמה זה מכאיב לך, ולבקש שגם אם הוא פגוע ונסער יתנהל אחרת.

מוסיפה שיש אנשים ש"מענישים" בהתנהגות כזאת, ויש אנשים שהתגובה שלהם כשהם נסערים או כאובים היא התנתקות והסתגרות עד שהם נרגעים וחוזרים.

אם זה נעשה באופן מעניש, כדאי לפנות לעזרה חיצונית. אם זה חלק מדפוס התנהלות מסתגר בזמן קושי, אפשר להתחיל גם בשיח ביניכם.

כך או אחרת חשוב לשוחח על התחושות שלך מול זה. אפשר ורצוי, בכללית לדבר על התגובות והאוטומטים שלכם בזמני פגיעות. הרבה פעמים אצל זוגות אלה תגובות שמפעילות זו את זו.

לדוגמא צד שפגוע וצועק, ומלחיץ את הצד השני שרגיש להרמת קול, שמסתגר ומתרחק בגלל זה ואז הצד הראשון מרגיש נטוש, ויותר נפגע וכועס, וחוזר חלילה.

הרבה פעמים אופן התגובות הללו לפגיעות מוסיפות פגיעה נוספת, גם אם הצד השני צועק כי הוא פגוע, והצד המתרחק מתרחק כי הוא נסער, ושניהם לא מתכוונים לפגוע אחד בשני, אבל תכלס זה מה שקורה.

מודעות לאוטומטים האלה יכולה לסייע לשניכם (ולכל זוג) להתנהל יותר נכון בעיתות משבר.

איש שילמד שהוא כרגע פגוע וזקוק להסתגר שיגיד לפני כן, קשה לי לדבר עכשיו ואני צריך זמן לעצמי לעבד מה שהיה. הצד שהדחף שלו הוא להוציא את מה שמכעיס אותו, שילמד להגיד אני ממש ממש נפגעתי ממך ואני רוצה שנדבר על זה, מתי תהיי פנויה לשמוע אותי? וכן הלאה.

מטבע הפורמט, בני זוג עשויים לדרוך זה על הפצעים אחד של השני. זה לא באג אלא פיצ'ר, שבעבודה נכונה מאפשר לכל אחד להכיר לעומק את הפצעים והדפוסים שלו ושל בן הזוג, ולהתרפא בהתנהלות נכונה.

מחפשת רעיון למשהו כיף בחצי האחרון של חנוכהמתייעצת גירושין

בא לי לטוס או לעשות משהו ממש כיף אבל אין לי כרגע ויזה

יש מקום שאפשר לטוס אליו, בלי?

מה עוד אפשר לעשות גם לבד וגם זוגי בחנוכה?

יש לי רצף כייפי של ימים שאני יכולה לעשות בהם מה בא לי 👸

כל רעיון יתקבל בברכה, אני כבר אשקול.

למדינות באירופה, אין צורך בויזה. וממש קל עם כשרותאלישבע999אחרונה

במדינות הגדולות

וגם קרוב מבחינת משך הטיסה.

יש גם את דובאי - לא הייתי שם עדיין ולא יודעת להמליץ 🙃

גם שם יש שפע של מסעדות כשרות

(חפשי בגוגל "מטיילים בכיפה"  אתר מעולה לתכנון נופש לדתיים) 

ויכוח סוער - אוכל קנוי - בבקשה בבקשה תעזרו לי!זקן ושבע ימים

אשתי לא אוהבת לבשל אבל טובה בזה, אמא שלה לעומת זאת שורפת סלט. בקיצור זה לא הצד החזק שלהן. אשתי כל הזמן אומרת שיש ביצה במקרר ואפשר להכין חביתה, ויש ירקות אפשר לחתוך סלט, ולכן לא מבשלת. ואני אומר לה שאני רעב והלוואי והייתי יודע לבשל אוכל, אוכל אמיתי. בישולים. סירים. הבנתם..

בקיצור, חזרנו שבת מההורים שלה, עם מה שמתיימר להיקרא "אוכל", וכל השבוע אני רעב! אומר לה אולי תוכלי להכין משהו, את טובה בזה. היא אומרת לי שיש אוכל מההורים שלה, או שאני אכין חביתה, מצידה לא חסר אוכל.

אז עשיתי מעשה - הלכתי לקנות אוכל מוכן, פיצה שווה, המבורגר טוב, סושי מפנק..

חזרתי ואמרתי לה  - זה שלי! אני רעב!

ואז היא נפגעה ממני ממש. אמרה לי שהיא גם עובדת קשה, וגם רעבה, וזה לא בסדר שאני לא חולק איתה. אז אמרתי לה שהיא טוענת שיש מלא אוכל בבית, אז מה פתאום היא מתנפלת על מה שקניתי? לא בקטע של קמצנות , אלא בקטע של אם את בסתר ליבך גם רעבה וגם יודעת שאין באמת מה לאכול ושסלט לא באמת משביע, אז מה את מחכה שאני אקנה אוכל מבחוץ ואז אוכלת לי אותו??

בקיצור - מה דעתכם? האם אני באמת לא בסדר במצב הזה? 

חחח שטיפת כלים באמת לא כלולה בזמןפשוט אני..

אבל אם תוציא את הקישוא (שהוא באמת לא חובה),

אין כאן שום דבר שדורש הכנה.

בסיר מערבבים את החומרים של הרוטב,

בקערה את החומרים של הקציצות, 

זהו.

אין שום רכיב שדורש הכנה מוקדמת. כמו שזה יוצא מהמקרר - ככה אתה מכניס לסיר/קערה.

מעשה שהיהיהלום אובלי

ישבנו בנחת שבת בצהריים על הנדנדה, דיברנו על הא ועל דה.

הגענו לנקודה שאמרתי לו בהקשר למשהו כללי שדיברנו על כך שלגברים יש נטיה לפזול לדשא של השכן. והעלתי סיטואציה שהיתה במסעדה, ישב מולי ממרחק גבר חרדי שישב מול אישתו ולא הפסיק להסתכל עלי, בזמן שבעלי עם כיפה גדולה, פיאות וזקן התרגש מהמלצרית.

אמרתי בנחת שזו מציאות קצת עצובה, שבמקום לחיות עם מה שיש להם ולהעריך את זה ולהשקיע בזה, כל אחד מסתכל על האחרת.

בהתחלה הוא הכחיש ואמר שהוא לא התרגש ממנה למרות שלי זה היה ברור וגם לא תקפתי אותו על זה וגם לא פגע בי כי היא היתה עם טיץ צמוד.

והוא אמר "זה בכלל לא בגלל הטיץ, אמרתי לעצמי 'וואו איזה שפתיים יפות יש לה'"

בהתחלה השתתקתי מרוב הלם...

אולי בהתחלה ניסיתי להבליג. אני לא יודעת איך זה קרה, והוא חזר שוב ושוב על המשפט הזה. חמש פעמים שמעתי אותו אומר על בחורה אחרת "וואו איזה שפתיים יפות יש לה". 5 פעמים!

לפרוטוקול, לא שזה משנה אבל שפתיים זה צד חזק שלי, מחמיאים לי עליהן המון, והוא מעולם לא החמיא לי עליהן ככה...

ופתאום אני שומעת אותו מחמיא באוזניי ככה למישהי אחרת ועוד על שפתיים.

בתור מתבוננים מהצד, איך אתם רואים את זה?

ואיך אתן הייתן מגיבות?

שיחה מיותרת, לדעתי שניכם טעיתם שדשתם בזהרקלתשוהנ

אני חושבת שלמרות שאמרת את זה בנחת, התפיסה שלך את הגברים עצובה.

אני לא חושבת שהם פוזלים לדשא של השכן. אני חושבת שהם יותר מתרשמים בקלות ממראה עיניים, אבל לפזול לדשא של השכן זה עניין של הלב ולא של מבט.

לא רואה לאן שיחה כזאת מקדמת. מילא אם היה תיאורטי, אבל הבאת דוגמא שבפועל משפילה את בעלך, וזה גם קצת מכה מתחת לחגורה, בשיחה אגבית להגיד לו שהוא התרגש מהמלצרית...זה משפיל.

את מתארת הרבה נחת וזרימה בתחילת השיחה, אבל לפי התגובה שלך בסוף את יכולה להבין שזה לא באמת קליל בעינייך - ובצדק.

את אומרת שלא נפגעת אבל זה רק כי בראש שלך נתת הסבר, אבל הנה ההסבר לא היה נכון וכן נפגעת.

וברור לגמרי למה. זה מעליב.

מיותר לגמרי מצד בעלך להגיד את זה

מיותר לגמרי מצידך לדחוק אותו לשם

וזה בדיוק הסיבה שהשיחה הזאת פשוט היה מיותרת מראש...

איך הייתי מגיבה?

כנראה בצורה תינוקית נעלבת מאד מאד וכועסת ועוזבת את השיחה - או רק שותקת או הולכת ממש.

גם אני חושבת שחבל לדבר על זה. בטח ככה.מרגול

כלומר, כן, ברור שגם אנשים נשואים יכולים להתרשם מאנשים אחרים בני המין השני.

וגם אני לא חושבת שזו בעיה להעלות את זה כטענה כללית מול האיש.

אני חושבת שזו בעיה להביא את זה לחיים המציאותיים האישיים שלכם.

מילא היית אומרת על אנג'לינה ג'ולי שברור שהיא יפה, או שאפילו היית אומרת על בראד פיט.

אבל זה לא במציאות.

להביא למציאות, בטח כשאת נותנת את הדוגמה השלילית *עליו* (ולא עלייך), זה לבשל לעצמך את הדייסה.

קודם כל העיקרון של להגיד על הצד השני. דמייני שהשיחה הייתה בנושא אחר - קנאה, כעס משהו כזה. את מבינה שזה מאוד שונה אם תתני דוגמה על *עצמך* שהרגשת בה קנאה/כעס, מאשר שתתני עליו?

ולנושא שלכם ספציפית… איך זה יכול לעשות טוב לזוגיות שלכם? או של כל אחד? אם מדברים על זה פרקטית. על ההיא מהמסעדה. ההוא שהסתכל והמלצרית שכך וכך.

זה קצת כמו שתדברו לפרטי פרטים איך הרגשתם כלפי איזה אקס/ית מהעבר. נכון, כנראה היו שם תחושות של אהבה ומשיכה כלשהן, אבל למה לפרט??? איך זה מועיל?

היה, נגמר, מתרכזים בזוגיות שלכם, במחויבות ובייחוד שלכם אחד לשניה. זהו. 

אני תמיד נהנית לקרוא אותךנגמרו לי השמות

כמה חוכמה תבונה ורגישות יש בך! ❤

ורק לגבי הסיפא -

זו ממש לא צורה תינוקית אלא הכי אנושית שיש,

ואישה ששומעת כך מבעלה ומרגישה פגיעה הכי מוצדקת בבלעדיות, במחמאות, במבט, בכיוונון הלב, שרוצה וצריכה להרגיש היחידה עבורו מגיבה מתוך מנגנון הגנה הכי אנושי שיש בדיוק כמו שהיטבת לתאר - או כעס (FIGHT) או עזיבת השיחה (FLIGHT) או שותקת (FREEZ).

שאלו מנגנוני ההגנה שלנו עד ה120 ולא רק בינקות, וטוב מאוד שהם שם כדי להגן עלינו ולאותת לנו שמשהו כאן באמת פגע בנו והיווה איום עלינו, ע"י איום על מימוש הצרכים שלנו במקרה הזה.

ותיווך נכון ונתינת מקום נכונה לעצמינו לכל המתחולל בנו גם ודווקא אז, ואח"כ תיקשור נכון של זה לבן/בת הזוג יכולים גם להביא לצמיחה גדולה, לריפוי, לבניית קומה נוספת.

כשחשבתי שהוא התרגש בגלל הטיץיהלום אובלי

לא נפגעתי כי חשבתי שזה מראה עיניים, אבל שהוא דיבר על השפתיים הרגשתי שזה כבר עניין של הלב, ולא האמנתי שהוא ממשיך לחזור על זה...

גם כשהוא התרגש מהמלצרית במסעדה זה פגע בכבודי כי היא הרגישה את זה, אבל הבלגתי עד אותו רגע שהעלתי את זה בשיחה בשבת

טעות קשה שלוזיויק
יש את ההתמודדות וזה לגיטימי, לגברים ונשים, אבל הוא עשה מעשה פוגע וחסר רגישות לדעתי, כולל באמירה
אתה יכול לפרט?יהלום אובלי
למה זה מרגיש כאילו למישהו יש הרבה זמן פנוינעמי28

ופותח שרשורים הזויים.

ולא תקין בעליל כמובן.

אין סיכוי שהוא דיבר ככה על שפתיים מבלי שהוא חשב לנשק אותן.

ולהגיד שוב ושוב זאת אפילו לא מחשבה חולפת, ממש לקח את זה איתו.

חוסר טאקט מתמשך, אולי הוא חטף שבץ או משהו.

כתבת בכותרת משהו שחשוב לשים לב אליו בכללינגמרו לי השמות

לא מדברת ספציפית על השרשור הזה,

אבל בהחלט באופן כללי:

את צודקת לגמרי שעלולים להיות פעמים (ואף פעמים רבות לצערינו) שיפתחו שירשורים לא אמיתיים.

כלומר שכל הנכתב בהם לא אמיתי, או חלק אמיתי וחלק לא.

או שהפותחת מזדהה כאישה, אך "היא" בעצם גבר.

או שהפותח מזדהה כגבר, אך "הוא" בעצם אישה.

או שמשנים את הפרטים בצורה שקשה לקלוע לסיטואציה האמיתית ולהתאים את המענה,

או שיש באמת מקרים אפילו של מטרידים או אנשים/נשים עם כוונות לא טובות כלל שמנצלים את הבמה ואז פונים באישי להמשך ולעשות עוד רע חלילה,

או "סתם" משועממים,

או נערים/ות,

או טרולים,

או מעוניינים להביא נושאים פרובוקטיבים או עם פן "גופני" / "מיני" / "מוצנע" וכן הלאה

וחשוב ממש להיזהר.

גם לבחור למי להגיב אפילו בבמה פתוחה

ובטח שבאישי

ותמיד אם לא מתאים או מרגיש מוזר אפשר לדווח, ובעיקר לשמור על עצמינו, כל אחד על עצמו או עצמה.

אז כאן ספציפית יכול להיות שהכל אמת לאמיתה? ודאי.

יכול להיות שלא? יכול.

איך נדע? לא יודעת אם אפשר לדעת בוודאות כמעט אף פעם, אבל כל אחד ומה שהוא/היא מרגישים.

וחשוב גם לעקוב ו"להיות עם היד על הדופק" אם משהו נראה חשוד.

וגם כשכתבתי את זה אישית אני באמביוולנטיות,

כי מאוד יכול להיות שהכל אותנטי ואז זה עלול לפגוע בפותחת, ומתנצלת מראש אם כך, לא זו הכוונה.

אך העיקרון באופן כללי חשוב מאוד בפני עצמו ולכן היה חשוב לי בכל זאת לכתוב ולחזק את הנקודה הזו עבור כולנו.

אני שמחה שאת לא מאמינה לייהלום אובלי
זה רק מחזק לי כמה זה לא תקין...
אני לא יודע מה מריח יותר מרחוק, הגרביים שלידי שרוט
אחרי שבוע שדאות או השרשור הזה.
הערותהעני ממעש

אינך אחראית על ולא תתורו שלו, לא באופן רוחני שתילחצי שיגיע לגיהנום , ולא ב'לחץ' להיות 'מלכת היופי' עבורו

הוא פתוח איתך וזה יפה .

הקטע שהוא המחיש לך ככה - אולי יש לו פער כלשהו נוירולוגי וכו

אינך חייבת לקחת ללב

תחשבי שבעלך יתלונן, שבגלל שקנה לך שמלה חדשה, ולמרות זאת התעכבת על כל חלון ראווה אחרי זה, סימן שאינך אוהבת אותו

ייתכן שהרעיון הכללי נכון אבל הדוגמא שהבאת לאקופצת רגע

ממש קשורה לנושא.

אני לא שמלהיהלום אובלי
ואני לא אחת מאלף
תגובההעני ממעש

נראה שלא הבנת את כוונתי

שוב - התפעל ממשהו מסויים בחוסר טאקט

אבל משמע ששם נעצר

לגבי שיתוף עם חברותייך זה לכאורה בעייתי

כלומר, פגעו בי - למרות זאת אני יכול לפגוע בחזרה רק לפי התו'ל- הדין . ולא להשתולל יותר מדי. עם כל הכאב והכבוד .

ושוב ממליץ לבדוק אם קיים אצלו פער כלשהו נוירולוגי תקשורתי וכו

לא אמרתי ששיתפתי את חברותיייהלום אובלי

וגם אם כן, לא באתי לתת כאן דין וחשבון, נכנסתי כדי לקבל תמונה ותגובות שיפוטיות לא מעליבות אותי אבל פחות משרתות את המטרה שלשמה שיתפתי באנונימיות סיטואציה רגישה.

וזו לא סתם התפעלות בחוסר טאקט, יש פה חוסר כבוד ורגישות ופגיעה באינטימיות. זה לא נעצר שם, זה מלווה אותנו הרבה זמן...

אוהעני ממעש

אז כאן יש נקודה שניתן לפתוח

חוסר כבוד וכו שציינת

מתי התחיל , מדוע, האם ואיך ניתן לטפל

עוד משהו -

אנשים כאן כותבים על מנת לנסות לסייע

אז גם אם תגובה אינה מה שהפותח ציפה לקבל - לא צריך לקחת קשה

ולפעמים משהו לא בעניין עלול במבט שני לשפוך אור

נראה לי ש נגמרו לי השמות לא הגיבה כאן

מסתמא יהיה לה מה לאמר

הוא שיתף אותך.אדם פרו+
עבר עריכה על ידי אדם פרו+ בתאריך כ"א בכסלו תשפ"ו 12:15

ברור שזה אסור לו הלכתית להסתכל עליה ובטח שלא להתמוגג מיופיה.

והוא נכשל

אבל אפשר בקטע הזוגי להסביר, שהוא מעביר את ההתפעלות אלייך.

וגם לשיתוף איתך.

זה לא כל כך נורא מבחינה זוגית. לדעתי.

אולי סוג של רמז שהוא היה רוצה שתעשי עיצוב שפתיים כלשהו.

באמת אמירה מיותרת יחסית.

מבחינה הלכתית ומוסרית, ברור שההסתכלות והמשך ההתפעלות אסורה.

הוא לא רמז לי שום דבריהלום אובלי

ולא רוצה עיצוב שפתיים, יש לי שפתיים עבות ויפות וכל מי ששמע שזה מה שאמר, אמר שמוזר שהוא אמר את זה דווקא לי...

נשמע שהיתה שיחה בעייתיתגפן36

אבל הגלגל ממשיך להתגלגל...

למה עוד אנשים בסביתך יודעים עליו שאמר כך? 

איזה גלגל ממשיך להתגלגל?יהלום אובלי
מסכימה. משהו לא נראה לי תקין בשרשור הזהלומדת כעת
העודף שיח ושיתוף על המראה של הפותחת, וקושי זוגי שמיוצג בשמחה ולבביות...
סליחה שאני עונה על תגובות שמכריחות אותי להגיביהלום אובלי

שהבעיה היא לא השפתיים שלי אלא האמירה שלו

וכאילו לרמוז לאישה לעשות עיצוב שפתיים זה חכם והגיוני, יש פה תגובות מפתיעות...

הן שאלו את מי עוד שיתפתSeven

כי באמת לא סביר לשתף באמירה כזו של בעלך את הסובבים אותך

לגופו של עניין האמירה לא רלוונטית

לחשוב שגברים פוזלים לדשא של השכן זה לא חשיבה בריאה ונכונה לקשר זוגי ואם בעלך פועל ככה שיעשה עבודה עם עצמו..

גם גבר שהוא לא דוס ולא עם זקן וכיפה גדולה יכול להיות נאמן..המראה זה חארטה אז שיפסיק להתמקד במראה ויתחיל לעשות עבודה פנימית

אני לא הבטחתי לענות לכל שאלה שנשאלת פהיהלום אובלי

וזה מקובל עלי שחושבים שאני טרול משועמם, זה לא לוחץ עלי לחשוף פרטים שאני מעוניינת לשמור לעצמי...

אבל אם יש פה נשים וגברים שאמירה כזאת עוברת על ידם בשתיקה, וחושבים שאישה ממשיכה להרגיש נאהבת ונחשקת אחרי דיבור כזה אז כדאי שיזכרו שהחיים והמוות ביד הלשון.

ואם למישהו נראה מוזר ששיתפתי והתייעצתי עם סובבים שלי לגבי אמירה כזאת, כנראה לא מבין כמה זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיות.

בידיוק זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיותSeven

אבל זו הנקןדה זה שיח אינטימי של בני זוג

לא מתאים לשתף אותו עם אף אחד

פרט לבעלי מקצוע במידת הצורך...

מצטערת אם אני רק מחממת אותךסיהאחרונה

אבל אם מציע לך לצאת איתו בהמשך תתחמקי. אל תגידי למה.

אם כבר דיברתם על הנושא שהוא פלרטטן ומסתכל על נשים אחרות והוא יודע שזה כואב לך.

כואב לך זה אומר שזה אמור גם לכאוב לו

אם אשתו עצובה בגלל שהוא מסתכל על נשים אחרות אז הוא פוגע בעצמו

מה הענין שלך לצאת למסעדה איתו ולחזור כאובה

עד שהוא לא יבין שאין פלרטוטים ואין מבטים בצורה כזאת שמכאיבים לך אין סיבה לצאת איתו

לא קראתי תגובות אחרותbinbin
אני חושבת שיש נושאים שלא אדבר עם בעלי עליהם זה אחד מהם. למה לי לתת לבעלי לחשוב ולדבר איתי על יופי של מישהי לידנו? (זה לא שאני חושבת שהוא לא יחשוב לבד אבל יש הבדל בין לחשוב לבין לשים את זה בנינו ולדון על כאלה)

אגב אני מסכימה עם הפסקה הראשונה שכתבת, גברים צריכים להעריך ולזכור מה יש להם בבית!

חיוב מוזר באשראיאפרסקה

הסתכלתי קצת בדוחות של האשראי, וראיתי שירד לי החודש וגם חודש קודם חיוב מאיזה מקום שלא מוכר לי, משהו בירושלים ואני לא הייתי בירושלים ממזמן. לא משהו פסיכי רק 17 שקל, אבל עדיין מאוד מוזר לי. חיפשתי את שם החברה בגוגל (וונד פיי) ועוד יותר לא הבנתי. מישהו יודע איך אני מבררת מה זה החיוב הזה? יכול להיות שזה פשוט דמי כרטיס או משהו?

האם עסקה טלפוניתהעני ממעש

או שעבר פס מגנטי בפועל

האם יש בפירוט מס' טלפון של החברה

האם חיוב מוכר שעבר בעלות

האם מישהו שנתת לו לשלם משהו דרכך

רשוםאפרסקה

האם הוצג? כן

זה אומר הכרטיס כאילו עבר בפועל? איך זה הגיוני?

בעלי אמר שאולי זה בית עסק ששינה שם וכתובת אבל איך אני יודעת מה הוא?

זה חיוב הוראת קבע?משה

תכחישי עסקה דרך חברת האשראי. הם מאוד מקפידים על הדברים האלה.

רגע רגעפשוט אני..
כדאי לברר היטב לפני שעושים הכחשת עסקה, גם כדי לא לגרום עוגמת נפש לבעל העסק וגם כדי לא לקבל קנס מחברת האשראי.

קודם לבדוק טוב מי זה העסק הזה, רק אחר כך להכחיש אם הבירור לא עזר.

מנסיוןמשה

לא מקבלים קנס מחברת אשראי כל כך מהר. בתור מי שמתפעל כמה עסקים שסולקים ומקבלים הכחשות.

זה מה שאני מנסה להביןאפרסקה

איך אני מבררת מי זה?

כי השם ממש לא מוכר לי, ולא הכתובת

לפעמים השם שמופיע זה לא איך שקוראים לזה בעולםרק נשמה

קרה לי פעם גם שהיה לי חיוב מוזר וכשהשוותי תאריכים וסכומים הבנתי שזה סתם שייק שקניתי בריבר ומשום מה בחיוב הופיע "דעבול גלצבי" או איזה משהו הזוי דומה

תנסי להיזכר מה עשית באותו יום או אולי נתת את הכרטיס למישהו אחר?

אפשר גם לבדוק באתר של החברת אשראי עצמה פעמים יש שם יותר פירוט

יכול להיות שזה חיובעדיין טרייה
של המקווה? סתם קפץ לי הסכום שזה העלות לטבילה בלי הכנה...
וואלה!!!אפרסקה

את גדולה! צודקת חחחח

תודה גם ל @רק נשמה זה באמת שם מוזר מאוד למשהו אחר חחח

חח ענק רקלתשוהנ
נתנו כאןהעני ממעש

כיוונים מעניינים

ממליץ למצוא חצי שעה פנויה ולטפל

באופן כללי, אפשר להכניס פירוט על כל קניהמרגול

לפחות באפליקציה של מקס.

נניח אם אני מעבירה בביט משהו תפעולי, וזה יורד מהאשראי, כתוב באשראי ביט. אז אני מוסיפה הערה קטנה מה זה כדי שיהיה לי אח"כ.

או לפעמים גם על רכישות משמעותיות שלא ברור מה הן (נניח איזה מוצר חשמל. לכי תזכרי מה קנית במחסני חשמל ביוני).

ברוב הדברים כמובן לא צריך. רמי לוי זה רמי לוי, אין יותר מדי מה להתבלבל… 

תתקשרי לחברת אשראיזיויקאחרונה
מה שלא מספרים לנו 🤫נגמרו לי השמות

ומה שלא יראו לנו בכל הסרטים והמדיה,

גם כי אין לזה רייטינג,

זה שאפשר לחיות *בטוב* ובטוב גדול בתוך חיי הנישואים.

ומה שצריכים ללמד וללמוד 

זה איך להיות בתוך קשר

איך לבנות קשר

איך להישאר בקשר בטוב

איך להחזיק, לתחזק, לחזק, ולהתחזק בתוך קשר.

לא חתונה ממבט ראשון וזה השיא 

לא תוכנית היכרות / שידוכים בלבד

לא סדרה עד כמה נישואים הם בערך ופשרה והתבוססות באומללות ולית ברירה

אלא בתוך

ותוך כדי

ומתמשך

ומלא חיים

וחזק, ואוהב, ועוצמתי יותר מהכל

בתוך חיי הנישואים 

שנה ראשונה 

עשר שנים ראשונות 

עשרים שנים

מה עושים אז?

מה עושים ששלב הפרפרים הראשוני נגמר?

איך עוברים לשלב הבא, שטומן בחובו עוד הרבה יותר טוב אהבה אפילו?

מהי בכלל מהות הנישואין?

איך אפשר להעצים אותם עוד ועוד ועוד?

איך פותרים קונפליקטים?

מה עושים כאשר פערים צצים?

איך לריב נכון?

וכן הלאה עוד המון לימודים שהם בעצם לימוד החיים עצמם.

את זה צריך להראות.

את זה עלינו ללמוד וללמד

וגם לשמור ולעשות ולקיים

ולזכור שכל דבר בטבע זקוק לאנרגיה כדי להתקיים.

גם קשר. גם זוגיות. גם נישואים.

תהיה לו אנרגיה - יתקיים

לא תהיה לו - יתקשה להתקיים.

אלו לא חיים של בערך

ולא כמעט

לא ליד

ולא בצל או בצד

אלא אלו החיים עצמם

בדיוק

בהכי הכי הכי עוצמה הנאה צמיחה אהבה קירבה ועומק שלהם.

והמתמידים מרוויחים

כמו לפני לידת תינוק - פלא הבריאה שדורש הריון, לידה, גידול אינטנסיבי

כמו בשיא גופני שדורש התמדה

כמו בהשגת חוכמה / הישג / כל דבר שעמלנו עליו רבות

וכמו בכל דבר טוב שצריך להשקיע בו כדי שיהיה הגירסא הכי טובה ומטיבה של עצמו

נישואין הם לכתחילה המקום הכי בטוח לאהבה אמיתית לנצח

לא תחליפים, לא בערך, אלא הכי נכון, הכי מדויק והכי פשוט שיש.

החיים עצמם - בשיא אושרם ומהותם.

אני מתחבר לגמרימתוך סקרנות

סליחה על השליליות, אבל האם יש לדעתך הרבה זוגות שמצליחים לחיות בצורה האידיאלית עליה את מדברת?

נראה שכל כך הרבה זוגות מסתבכים, וגם אצל אלו שלא, נראה שיש יותר מדי מקרים שכלפי חוץ נראים מקסימום כבינוניות, ולא כמשהו מספק מספיק.

כן, יש המוןנגמרו לי השמות

הם בד"כ לא יפרסמו זאת בראש חוצות או אפילו בפלטפורמה מצומצמת.

ויש עוד הרבה המון אחרים שיכולים בהחלט להגיע לשם. ואם לא מצליחים לבד אז עם העזרה הנכונה והמותאמת אליהם ביותר.

ויותר מהמילה "אידיאלית" שכתבת הייתי מגדירה זאת כ"השקעה", "לימוד", "כיוונון המשאבים למקום הנכון", "עבודה הכי מתגמלת" וכן הלאה...

כי זה לא "פוף" קורה או שלא

זה לא ש"אנחנו זוג "דפוק" והם לא"

זה לא ש"אין לנו את זה" ו"להם יש"

זה לא "לחיות בחלום ורוד על ענן כל החיים בלי להשקיע"

אלא זה באמת באמת לימוד

ואף אחד מאיתנו לא נולד יודע זוגיות

כולנו

ותורה היא ולימוד היא צריכה

וכלל שיותר נלמד ויותר ניישם נגדל לתוך זה ונצמח עוד ועוד, גם בתור האדם האינדיבידואל שאנחנו וגם בתור הזוג שאנחנו ב"ה.

מעניין, תודה.מתוך סקרנות
איזה אטרקציות זוגיות אתם אוהבים לעשות בנופש בחורף?עינב66

יוצאים קצת לנופש, בקטע של ממש להתפנק, להנות, להתקרב אחרי תקופה אינטנסיבית.

חשבנו על ירושלים, אבל קפואא.

על מה ממליצות?

נצא מן הסתם לסיור דרך עיר דוד/הקרן למורשת הכותל אבל מחפשת עוד רעיונות במיוחד בכפור שבירושלים.

תודה רבה מראש!

משהו על ''קפוא''פשוט אני..

הכל בראש, באמת.

מיליארדי אנשים חיים באסיה, אירופה ובאמריקה עם טמפרטורות נמוכות בעשרות מעלות צלזיוס לעומת ירושלים, והחיים שם נמשכים כרגיל, ילדים הולכים לגני השעשועים אחר הצהריים, אנשים עושים הליכות וריצות בשביל הכושר, ילדים במעונות יוצאים לחצר אם לא גשום או מושלג...

אין להם dna שונה שמגן עליהם מהקור, הם פשוט רגילים אליו ויודעים שהוא חלק מהחיים. הכל בראש. אם מחליטים שטמפרטורה נמוכה היא חלק מהחיים ופשוט ממשיכים כרגיל, אז זה קורה. 

בקיצור, אל תוותרו בגלל הקור על אף אטרקציה או משהו שאתם רוצים לעשות. תתלבשו חם וצאו ליהנות!

זה גם נכוןעינב66
רוצה לדייק אותך: לא הכל בראש, אלא בארון הבגדיםזמירות

ואסביר:

ארון הבגדים של כל אחד מאיתנו מותאם לצרכים האישיים, מושפע ממזג האויר שרגילים אליו.  

בארץ - ארון הבגדים ומגוון הפריטים של תושבי הערבה ואילת בהכרח שונה מהמקביל לו של תושבי ירושלים, גוש עציון, הגליל העליון והגולן.  

בחו"ל, אופנת החורף מותאמת למזג האויר המקומי.  בגדים הרבה יותר חמים מהמקובל בישראל.  

שכנים שלנו (אנשים מבוגרים) שעלו לישראל לפני לא מעט שנים, היו עכשיו בטיול של שבועיים בארה"ב.  בביקור משפחתי לרגל יום הולדת לסבא שם.  בניו ג'רזי.  סיפרו שקפאו מקור !! נאלצו לקנות שם מעילים כי המעיל שהביאו מהארץ לא הספיק 🥶 - וזה מזג אויר שהם היו רגילים אליו בילדות ובשנות הנעורים עד שעלו לארץ. פשוט הביגוד  שיש להם היום כבר לא מותאם לסביבה הקודמת.

גם שאנחנו מטיילים בחו"ל ונכנסים לעשות שופינג - הרבה מאוד מהאופנה לא מתאימה למזג האויר בארץ. 

מסכים שהקור האירופאי דורש בגדים שאין לרוב הישראליםפשוט אני..

אבל הקור הירושלמי הוא לא הקור האירופאי, ולא דורש ביגוד מיוחד... 

פליז ג'וזף קאופמן שיש לכל תלמיד ישיבה תיכונית ומלווה אותו עד שאשתו זורקת לו בגיל 50, בהחלט עושה את העבודה.

יש באיזור ירושליםסטודנטיתאמא

אם אתם בקטע של יינות גם את יקב גוש עציון וגם את יקב פסגות שיש סיורי טעימות.

מוזיאון אסירי המחתרות מהמם אם אתם אוהבים היסטוריה.

אני אנסה לחשוב על עוד רעיונות...

לא יודע, אנחנו בנופש זוגי כמעט שלא יוצאים מהצימרהסטורי

כלומר, אני צריך לצאת לשלוש תפילות ביום.

חוץ מזה בפעם האחרונה בשלושה ימים עשינו טיול קצר בחוץ ושאר הזמן נתנו לעצמינו, לדבר, להקשיב ולהתפנק ביחד בלי 'כוננות ילדים' נון סטופ. בהנחה שיש חימום במקום שמתארחים בו - זה לא בעיה.

למען האמת, אולי ישתנה השבוע, נכון לכרגע עוד לא באמת התחיל החורף. שבוע שעבר בירושלים בשעות היום היה אפשר להיות קייצי לגמרי, בערב היה צריך סוודר.

נופש בירושליםיהושבעט7

לבדוק באתר של עיריית ירושלים.

או להתקשר ל106 לברר.

יש בירושלים מבחר מקומות בילוי .מוזאונים,אתרי מורשת.

שוק מחנה יהודה .שכונות כמו ימין משה או נחלת שבעה.

יש ניווטים זוגייםשלומית.
של מיטל אדמוני. תגגלי. לא ניסיתי אישית, אבל מהפרסומים שראיתי נראה ממש יפה ומגניב
יש מלא!שדמות בחולות

מוזיאון המדע בלי ילדים זו חוויה אחרת וממש מומלצת!

הגן הבוטני.

יש סדנת יצירה בקרמיקה השכונת מקור ברוך- 5 דקות הליכה מהשוק. אני רואה שם מלא זוגות.

מוזיאון המוזיקה- ממש קרוב למדרחוב.

מכון המקדש.

יש הרבה הופעות, חפשו לכם משהו שאתם אוהבים ושיתאים לכם (נדמה לי שאבו טבלה בירושלים בזמן הקרוב)

בחורף הכל יותר רומנטישם פשוטאחרונה
משבר שמתבטא בטבילה...שםאנונימי

בוקר טוב לכולם, קצת רקע:

נשואים כ7 שנים + 3 ילדים בגילאים קטנים.

לצערנו עשינו טעויות בתחילת הנישואין, מה שגרם (בין היתר) לזה שאנחנו לא מקיימים יחסים בכלל.

ניסינו במשך שנים ללכת לסקסולוגים, ייעוצים זוגיים ואחרי שזה לא עזר, סוג של התייאשנו ולמדנו "לחיות עם זה".

אנחנו חיים סבבה, מסתדרים טוב, יוצאים לדייטים יחסית באופן קבוע ונותנים תמיכה אחד לשניה, פשוט בלי יחסי אישות.

אחד הדברים שאנחנו מרגישים זה שאנחנו לא באמת יודעים להעריך "מה הנזק" כי מעולם לא היו לנו חיי נישואים עם יחסים כדי להשוות אליהם וזה די מסתמך על מה שאחרים מספרים שזה כדאי ונחמד.

אשתי טבלה אתמול אחרי המון זמן שהיינו מותרים ובלילה הייתה שיחה קצת עצובה שהיא לא מבינה למה היא טובלת: זה מציק, מטריח ושבתכלס גם ככה אין איזה מגע מטורף שזה שווה לעשות את זה בשבילו ושמבחינתה הקושי העיקרי זה שהמיטות מופרדות כשילדים רוצים להיכנס בינינו בלילה.

המשכנו לדון בנושא, אבל אשמח לשמוע ולהבין:

מכיוון שאיני אישה ואני באמת לא זוכר את החוויה של לחיות ככה כל חודש - האם חיי האישות זה באמת מה שנותן מוטיבציה לטבול? גם אחרי מלא זמן?

היא תיארה את כל המהלך ההלכתי כעניין שממש מוריד לה ושאם הייתה נחסכת הטבילה והריחוק, אז לא היה לה כזה נורא.

מכיוון שכנראה יעלה בהמשך העניין של טיפול זוגי - הייאוש אתמול נבע מזה שניסינו כמה שנים ללכת לאנשי מקצוע (כולל מיכל פרינס שאשתי מאד התרשמה מהספר שלה) אבל בגלל שזה לא עזר והעלות הייתה ממש גבוהה (וההצלחה לא מובטחת), אז אשתי לא בקטע.

חשבתי אולי אם ננסה ללכת לאיזו רבנית שאידיאולוגית עובדת בזה ולא לוקחת מחירים גבוהים (או בכלל), אז זה יוכל לתת לאשתי מוטיבציה.

אין לי בעיה להוציא את הכסף על זה, אני מבין שיש כאן חשיבות שאני לא מבין.

אם יש המלצות לאיזור חיפה והקריות - נשמח

תודה ושבת שלום.

אמן ואמןתהילה 3>

אל תוותרו על לחפש את הטוב

אולי יעניין אותך