התגובות פה דיי פגועות... באסה

אבל שאלת, ואני אנסה לענות כאילו אני הראשונה שעונה.
לכל אחד יש תכונה שחשובה לו ספציפית. יש צורך בסיסי בחיים שחייב לקבל מענה באופן קבוע. וזה הכי בסדר בעולם. לגיטימי.
אני ממש מזדהה עם הרצון שיהיה שיח טוב ועמוק.
אני מבינה שאתה מאוד קיצוני בעניין הזה, ומאוד מאוד ריאלי אז אתה מצפה למישהי מתאימה, וחכמה מאוד.
כל אחד והטעם שלו...
אז תשובה מכל מיני זויות לשאלה ששאלת,
דבר ראשון, לדעתי, שום דבר הוא לא באמת תואר. הכל שטויות שאפשר ללמוד מספרים/באינטרנט. אבל יש מקצועות שצריך תואר/תעודה כדי לעבוד בהם. אנשים לא תמיד בוחרים תואר לפי הרצינות של התואר אלא פשוט, לפי המטרה והייעוד שלהם בחיים.
דבר שני, לפי ההכרות הרחבה שלי עם עולם המחוננים והחכמים והגאונים... יש הבדל גדול בין אנשים שלומדים פילוסופיה לאנשים שלומדים פיזיקה לאנשים שלומדים מדעי המחשב... כל מקצוע שונה מאוד מחבירו. זה סגנונות שונים לגמרי של אנשים... (בצורה המכלילה). יש הבדל גם בין אונברסיטאות/מכללות שונות וברמת הלימודים שם...
דבר נוסף, יש אנשים חכמים מאוד שלומדים תארים נכבדים אבל מעדיפים לא להשקיע את כל החיים שלהם בתואר ומפתחים עוד תחומי עניין/כשרונות/יכולות/חלומות. יש להם עוד חיים חוץ מהלימודים, ולכן הם לא מקבלים ציונים גבוהים. (ויש כאלה שגם יעדיפו ללמוד משהו יותר קל ולהשקיע בצורה אישית בתחומי העניין שלהם ולהרחיב את אופקיהם).
כל זה סתם על הדף, שתכיר עוד מציאויות של סוגי גאונים.
עוד דבר אבל לא עונה ישירות על השאלה, הייתי מציעה לך ללמוד לדבר עם ה"עם". לפתח דיבור גם אם אנשים שלא בדיוק כמוך. לא בשביל להתחתן, אלא כי עם ישראל מטורף ומגוון ביופיו ואתה קצת מפסיד מזה שאתה מצליח למצוא נושאי שיחה רק עם אנשים כמוך. כי להם יש חכמות ויכולות שלך אין וזה יכול להעשיר אותך. איזהו החכם הלומד מכל אדם.
וגם, בדייטים, זאת עבודה מדהימה ללמוד "להתעניין" - למצוא מה מעניין את הבחורה. באיזה נושאים היא שולטת. על מה היא חושבת. ומהר מאוד תגלה שהיא חכמה מאוד. לא רק להעלות את הנושאים שאתה מתעסק בהם, ולראות שאין לה מושג קלוש בנושאים האלה. והיא אבודה. למצוא את מקום הנוחות שלה ששם היא עפה.
להוציא משיחה (כל שיחה) איזשהו פרי.
נקןדת מבט אחרת שתאיר את העניין.
יהיה לך הרבה יותר מעניין, בחיים בכלל.
בהצלחה בהחלטה!