פערים באישותעצובלי800
אני די מיואשת אבל אולי יש פה מישהו שיוכל לייעץ מנסיונו
נשואה 7 שנים לבעלי המקסים ויש לנו 3 ילדים ואחד בדרך. אני מאוד מעריכה אותו אבל יש בנינו פערים בתחום של אישות
מספיק לו פעם בחודש ואני רוצה לפחות פעם בשבוע. בתקופה שאנחנו מותרים וב"ה זה קורה הרבה בהנקה והריונות קשה לי
הייתי בייעוץ מיני והמטפל אמר שהוא חייב להגיע איתי ובעלי לא מוכן לשמוע על זה
יש מישהי שהייתה במצבי ומצאה פתרון? אני מתוסכלת מאוד וזה מעיב על הנישואים שלנו מאוד
דברי עם הרב שלו. הוא אממ.. די צריך לדאוג לך בקטע הזה.עדן ירושלים
בקטע הלכתי.

ברור שזה יעיב על הקשר..
רק מציין את ההלכה.איש ההלכה
החובה ההלכתית בעיקרון היא של פעמיים בשבוע אצל רוב האנשים היום לפי רוב הפוסקים (מסכת כתובות סא: ,שו"ע אה"ע עו.)
כדאי להתייעץ עם רב בנושא, ושגם בעלך יהיה נוכך כמובן.
במידה והאישה רוצה יותר אז זה יותר מפעמיים בשבוענשוי שמח

עכשיו זה עדן לא רבקה- ההלכה בנושאעדן ירושלים
שגבר חייב לאישתי בכל פעם שהיא רוצה ורק אם הוא חולה או היא חולה והיא מוחלת לו אז אפשר שלא (גם אם הוא מחוק מעייפות וכדומה -והיא מוחלת לו)
מעבר לכך אדם שעובד וכל ערב חוזר הביתה חייב פעמיים בשבוע לאישתו (ת''ח הערבי שבתות ושלישי, אבל כמובן שזורמים עם זה ) (דרכי טהרה )
לאישה אסור לתבוע בקול את המעשה אך מותר לה לרמוז, להתקשט לפניו וכו' ועל הבעל להיות עם אישתו. (רמבם נשים אישות פ'כד)(בכלל לא נכנסנו לסוגיה של ילדים אלה רק על המעשה עצמו )

ממליץ ללמוד יחד (שוב ושוב) דרכי טהרה של הרב מרדכי אליהו
עונתה לא יגרעורדון
סקסולוג דחוף לבעלהלוי מא
אחת משלוש אפשרויות

1. א מיניות
2. דוסיות יתר עוד לא השתחרר מהרווקות
3. נטיה מינית מנוגדת לטבע האדם.

מקווה שזה לא אף אחת מהאפשרויות 1,3 ואולי יש עוד סיבות שרק איש מקצוע יכול להעלות על דעתו.

בהצלחה רבה
או שרמת ההורמון הגברי נמוך וצריך תוספתכלה נאה
הוא לא מוכןעצובלי800
הלכתי לבד בתקווה שיסכים להצטרף והוא מסרב להגיע
הסברתי כמה זה חשוב לי ואמרתי כמה זאת בעיה מרכזית וכלום.
תשאלי אותו,ד.

אם הוא מבין את הקושי שלך.

אח"כ תשאלי אותו מה הוא מציע לעשות בענין (כמובן, ההלכה לא כמותו. אבל זו לא הנקודה כרגע).

מה שצריך לחתור להגיע אליו, הוא התייעצות שלו, אפילו אנונימית, עם רב או יועץ כלשהו. אולי קודם עם רב על המצב הרצוי, ואח"כ עם יועץ כלשהו לגביו. לפעמים רב שמבין ענין ומנוסה, יכול בעצמו לייעץ.

וואי בהלםשושנה29
אצלי זה בדיוק הפוך.
הוא רוצה בתדירות גבוהה.
ואני בכלל לא רוצה
גבר שלא רוצה נישמע לי יותר מוזרכלה נאה
אישה טרודה היונות לידות עיפות ומצבי רוח.
וגם את שלא רוצה בכלל זה גם לא טוב.
זה וזה לא נורמליק"ש
כדאי מאוד ללכת לטיפול. יכול להיות שטיפול נקודתי בזה ולפעמים מתברר שיושב על משהו יותר מהותי (טראומה כלשהי וכד').

חבל על שנייכם. לשנייכם זה יוכל להיות הרבה יותר טוב ומשמעותי כשיהיה נעים.
זאת קודם כל.משוטט
בעיה זוגית ורק אחכ מינית..

כשיש זוגיות טובה אפשר להתגבר על חוסר חשק בשביל בין הזוג במיוחד כשמדובר בגבר.

אז גם אם יש בעיות שגורמות לזה הפתרון נמצא קודם כל בזוגיות שלכם ורק אחכ במיניות שלכם..

אחרי שתטפלו בזוגיות יהיה אפשר לחשוב איך לשפר את המיניות.
לא להיות כ"כ נחרץק"ש
הייתי מקבל כסבירים את דבריך, אם אחד מבני הזוג היה רוצה פעם בשבוע והשני כמה פעמים. אדם שרוצה רק פעם בחודש, משהו שם צריך אצלו עבודה.

יכול להיות שזה יושב על משהו אחר.
לחייב לומר..עצובלי800
לא מצליחה להכנס לשיחה שלך.
בא לי לתפוש אותך ולנער אותך חזק .. אל תוותרי ..!!גלית

מגיע לך יותר!!

מאוד צרם לי אני נשואה לבעלי המקסים סליחה בדבר שרק בעלך יכול להביא לך איפה הוא מקסים? 

במה הוא מקסים שהא לא צועק.? שהוא לא מתעצבן? שהוא נותן לך כסף? שהוא עוזר עם הילדים שלכם?

שום דבר לא יצדיק את זה שהוא יבוא ויגיד לך שהוא מוכן פעם בחודש ושהוא לא מוכן ללכת לטיפול.

הרי זה ברור שזה לא טבעי מה שקורה

והוא יודע את זה טוב מאוד אלא אם כן הוא טיפש ואני מניחה שלא..

והכי כואב לקרוא שהוא לא מוכן לטפל ואת מתיאשת ?

תרשי לי להגיד לך  בעלך אינו מקסים בעלך מנסה להראות לך שהוא מקסים ולשבות אותך  להיות טוב במקומות אחרים כדי לחפות על זה.

ושתהי בטוחה שלדרוש פעם בשבוע זה דרישה מינימלית,

את יכולה להגיד לו בפרוש לך מספיק פעם בחודש לי לא .

ואל תרגישי כמו עיניה בפתח זה מחויבות שלו לתת לך את זה .

ההיתי ממליצה ללכת ליעוץ לא מיני אלא זוגי תלכי לבד איך ללחוץ עליו בצורה שיבין   שזה   קו   אדום   מבחינתך...

סביר להניח שאם תבהירי לו שאת לא מוותרת על זה וזה הקו האדון להמשיך לחיות ביחד סיכוי גבוהה שהוא כן ילך לטיפול.

אל תוותרי!

אם תרצי באישי אתן לך שם של יועצת של משהי מהמרכז שהיא תדריך אותך ותחזק אותך איך  לכפות עליו ללכת לטיפול...

למה לסכסך?ק"ש
יש נקודה מהותית, שבאמת בעייתית וצריכה טיפול, אבל חוץ מזה, מבחינתה בעלה מקסים. טוב לה איתו באופן כללי.

נכון שאם היא תרצה, הבעיה הזו מצדיקה צעדים דרסטיים, אבל נשמע שהיא לא רוצה. וסביר שהיא צודקת שהיא לא רוצה. הרבה פעמים כשמנסים לפוצץ, רק משיגים פיצוץ. כשמתנהלים ברוגע אפשר לפתור את הקשיים.
אני גבר, לא אמור לקרוא שםק"ש
וצריך להזהר להשליך ממקרה אחד לאחר.
זה לא סכסוך תקראי את כל השרשור מה שהיא רשמה בהריון ולידהגלית

ומעבר לזה שהבעל שיש לו בעיה והוא לא מוכן לטפל ולא להבין הוא לא מקסים הוא לא פיליפני שלה שעוזר לה בבית...

לצערי מכירה 2 מקרים כאלה של חברות לפרטי פרטים שאני יודעת בדיוק על איזה אופי מדובר ואם היא לא תנער אותו חבל לה להמשיך לסבול...

דווקא כשאניעצובלי800

קוראת את זה, אני קצת מבינה שיש בזה משהו

מקסים והכל אבל.. יש בעיה ואני אומרת לו והוא לא מוכן לבוא לייעוץ אז משהו פה דפוק.

ודווקא בתחום הזה שרק הוא יכול למלא את החלל. אם לא הייתי דתייה הייתי מציעה לו על דרכים אחרות כדי ששנינו נחיה בשלום וסיפוק אבל זה לא אפשרי וכנראה גם לא נכון.

זה מאוד לא נכוןק"ש
עד לפני לא הרבה שנים, גם אצל חילונים ה'פתרונות' הללו נחשבו מתועבים. איכשהו כל הנורמות נפרצו. ב"ה שיש לנו תורה, שהמתועב נשאר מתועב ולא משתנה לפי אופנות קלוקלות.

למעשה, כפי שכבר כתבתי אני מסכים שיש כאן בעיה מהותית בנישואין. כפי שרמזתי למעלה, כאשה דתית, אם זה מה שתרצי, יתכן שבית דין יקבלו את טענתך כעילה מוצדקת לכפות עליו לתת גט. רק שמע שנשמע משאר דברייך שסה"כ, הוא אדם טוב אלייך ולילדים ואת רוצה בקיום הנישואין הללו.
מצטרף להמלצה לפנות למכון פועה 02-6515050, לבקש לדבר עם אחד הרבנים. סביא שיהיה להם איך לעזור.

בהצלחה
מה הקשר?ד.

איזו צורת כתיבה היא זו? 

היא כותבת "נשואה לבעלי המקסים", ואת - שלא מכירה אותו, מקשה "במה הוא מקסים"?...

והאפשרויות היחידות שאת מעלה בדעתך, זה שהוא "לא צועק, לא מתעצבן, נותן כסף, עוזר עם הילדים"...  אולי הוא מקסים ביחס האישי אליה, בבין אדם לחבירו שלו, באישיות שלו - למרות הקושי הזה?!  "מקסים" זה רק באישות?..

ואת כבר "יודעת" שאינו מקסים רק "מנסה  להראות לה שהוא מקסים ולשבות אותה.. כדי לחפות על זה"... אולי הוא כן, וכאן יש קושי אמיתי, שלא ידוע לנו?

אז ברור שיש כאן בעיה. צריך לפתור אותה ולהתייעץ. ואם הוא באמת אדם מקסים באופן אישי (שאת זה אף אחד מאיתנו אינו מכיר), אז יש להניח שתוכל לפחות לגרום לו לאמפתיה לגבי בעייתה, ואז להתקדם הלאה.

אני לגמרי לא בטוח ש"יועצת איך לכפות עליו ללכת לטיפול", זה הטיפול המתאים.. זה כשממש אין ברירה. 

[ומה שאת מביאה בהמשך שאת מכירה "שני מקרים של חברות כאלה לפרטי פרטים, שאני יודעת בדיוק על איזה אופי מדובר".. זו עצמה בעיה. בני אדם הם לא שטאנץ אחד - וזה שאת מכירה שני מקרים עם בעיה דומה, כלל אינו אומר שמדובר על אותו "אופי"]

ב"ה שהיא הבינה את הקשר מצוין .גלית

היא ממש נגעה לי ללב   ועזרתי לה באישי לנסות לכוון אותה לטיפול עם יועצת זוגית ...

היא הבינה מצוין את המסר שרציתי להעביר לה צר לי שאתה לא הצלחתה להבין את זה.

כל דבר שהוא יהיה מקסים בו זה לא יעזור לה אם הוא עדין לא מבין את הצורך הבסיסי של האשה ולא מנסה ולא מוכן להבין.

[ אני מתיחסת כרגע לאשה אני מודעת שיש גם הפוך כי כרגע זה השרשור]

אגב אני לא הסתמכתי רק על מה שהיא כתבה פה שזה גם לכשעצמו מדליק הוא לא מוכן יותר, לא מוכן ללכת לטיפול הוא מבין שזה לא טבעי והוא בשלו לא מוכן אפילו לנסות יש משהו מתסכל יותר מיזה ?

זה כבר לא קשור לאישות זה קשור לזה שהאדם יודע שכך ה" ברא את הצורך של האשה והוא לא מוכן לנסות להבין אותה .

והכי כאב לי על זה שהיא רשמה שאפילו לילות טבילה לא אכפת לו ואיזה בוקר אחד שהוא כעס בליל טבילה הוא אמר לה תשכחי שיהיה היום משהו והוא עמד על שלו כדי לעמוד במילה שלו היש פגיעה יותר גדולה מזו? אני נפגעתי בשבילה.

ו

דבר אחד אמרתי לה תפתחי את העיניים ותעני לעצמך 

במה הוא מקסים ...תקרא את ההמשך במה שקראתי קודם...

אבל מבחינתי כאן סימתי ב"ה שהיא הבינה את המסר שהיא יכולה לנסות מטפל/ת גם לבד שידריכו אותה מנסיונם מה ואיך רצוי וחשוב לעשות הלוואי ותצליח והזוגיות שלהם תסתדר על הצד ביותר.

זה לא בדיוק קשור..ד.

אם את אומרת, כמו כעת, ש"כל דבר שיהיה בו מקסים לא יעזור לה" אם הוא לא מבין את הצורך הזה וכו' - אז בוודאי שאני מסכים שזה לא יעזור לכך, אע"פ שבוודאי "עוזר" לדברים אחרים. הרי אנחנו רואים גם פה לא פעם כאלה שהבעיה הזו לא קיימת אצלן/ם, אבל בעיות אחרות של התייחסות נפשית ומידות כן.

אבל לומר ש"אינו מקסים", "עושה הצגה", זה לא קשור.

אפשר להבין את חומרת הבעיה מצידה, ואת הצורך הדחוף לפתור אותה, גם בלי להפוך אותו למה שהיא לא כתבה עליו, או כתבה ההיפך, וגם בלי לחשוב שאי אפשר להיות "מקסים" גם עם בעיה כזו, שאינו יודע אולי איך לפתור אותה, ואולי מתבייש לפנות לעזרה, שבוודאי נצרכת.

מה שנכון, שאני אכן הגבתי על מה שכתבה כאן. אינני מנוי על "הריון ולידה". ואני מניח שאשה מצפה לכך שכאן יענו לה לפי מה שכותבת כאן.

לפי מה שכתוב כאן, לא ברור שהוא מבין את הצורך, ושזה משהו לא טבעי.

אשר על כן, גם אני חושב שהדבר הראשון, זה להסביר לו בבהירות את המשמעות.

ובהחלט יפה שהיא "נגעה לך ללב". זה באמת מצער ונוגע ללב.

אי אפשר להכריח אותו וגם אני בטוחה שזה לא נעים לשכבאושרקה
אם בעל שעושה לך טובה שהוא שוכב איתך ....שלוחצים על בנאדם הוא עושה דווקא ההפך
זה בדיוק הנקודה שהיאא לא רוצה שזה יבא מלהכריחגלית

אי אפשר והיא לא רוצה להכריח אותו וברור לה שזה לא נעים לשכב עם בעל שעושה לה טובה .

כפי שהיא הסבירה שהיא גם רוצה להרגיש נאהבת.

היא כן רוצה שהוא ילך לטיפול שיסבירו לו בשכל את מבנה הזוגיות ויבדקו איתו שורש בעיה .

ואם זה לא יעזור כמו שיש הורמונים שמורידים חשק יש הורמונים שמעלים חשק...ואז יהיה איזון ואף אחד לא ירגיש שהוא עושה טובה אחד לשני.

מסכים ב100%יואב גל
ב"ה טוב שזה רק נראה לך ....גלית

שולחת חיבוקבצלם אלוקים
קשה לדעת ממה זה נובע... האם זה משהו שהיה תמיד ביניכם או שהיה בסדר ונהיה כך באיזשהו שלב ?

אם זה לא היה ככה תמיד מאמינה שיותר קל להתגבר על זה
אבל קשה לעזור ולטפל במי שלא רוצה...
ממליצה להתיעץ עם רב או מטפל ואולי יציעו לך דרכים להתמודד ולטפל מולו...

מכירה מקרוב עכפ
לא יכולה להשוות כי לא בהכרח אותן סיבות . אבל מכירה וזה קשה מאד (ונראה לי שלאשה עוד יותר) להיות במצב הזה..
אז שולחת לך חיבוק גדול והמון חיזוקים ותפילה להצלחה.

הייתי רשומה לפני הרבה שנים... ולאחרונה חזרתי לקרוא ...
נרשמתי שוב כי הייתי חייבת להגיב לך.
ליבי איתך.
הגיבו מעלי יפהענבל

בס"ד

אבל אחרי שקראתי את השרשור בפורום השני אני רוצה רק להבהיר משהו-

הוא מחויב לזה הלכתית ולדעתי גם מוסרית כבן אדם וזאת זכותך לרצות את זה יותר וזאת חובתו הדתית והמוסרית להיענות לך.

את חייבת להבין את זה, את לא יכולה להשלים עם המצב, זה לא מצב תקין.

ראיתי שם הרבה שקראו לך לא לוותר על הזוגיות שלך, אני גם לא בעד לוותר על זוגיות, אבל אני גם לא בעד לסבול בשביל זה. אני בעד שתעשי את כל המאמצים כדי להצליח, אבל לא מעבר לכל המאמצים. אם תגיעי למצב של תסכול עמוק בגלל זה, שזה הדבר הכי הגיוני ולגיטימי בעולם, זה לא יוסיף טוב לא לך, לא לו ולא לילדים שלך. 

אז אני מבקשת ממך- נסי לשמור על הזוגיות שלך אבל תזכרי תמיד שלא בכל מחיר. 

בנוסף, בבקשה בבקשה תזכרי את מה שכתבו לך כאן- זו חובתו ההלכתית כבעלך, הוא פשוט חייב ואם הוא לא רוצה זאת בעיה חמורה. אני מאד ממליצה לך לפנות לרב שמבין בתחום. אני לא מכירה רבנים כאלה אבל אולי מכון פועה יוכלו לעזור [לא באמת יודעת אם זה בתחום העיסוק שלהם אבל אולי...].

לא לוותר על הזוגיות שלך זה חשוב, אבל לא לוותר על עצמך זה גם חשוב. את צריכה להרגיש טוב בזוגיות הזאת, זוגיות שלא תרגישי בה טוב לא תהיה טובה ותצרוך עבודה. 

אני ממש מבקשת ממך לשים לב ולא להישאר כברירת מחדל, נסי למצות את האופציות ואני מקווה שבע"ה תמצאי את הדרך הנכונה.

ב"הצלחה רבה

טיפול מיני הוא בכלל לא הענייןדואה

חשוב שתסתכלו על העניין קודם כל מבחינה רגשית.

אין כאן משא ומתן עסקי בין שני אנשים:

אחד שמעוניין הרבה ואחד קצת.

יש כאן סבך של רגשות.

את לא רק זקוקה ליותר אישות

את גם נפגעת ומרגישה דחויה מהסירוב שלו.

והוא לא סתם נלחם כדי לא ללכת לייעוץ

יש לו כנראה קושי לקיים יחסים תכופים יותר 

והוא מרגיש מאד לא גברי ולא יוצלח.

לפני שפונים לייעוץ מיני (אם בכלל יש לו בעיה כלשהיא)

צריך לפנות לטיפול זוגי.

לפני שתעלו את מה שעובר על כל אחד ותהיו שותפים מלאים בקושי ההדדי

לא יבוא הפתרון.

למעשה לא בטוח שיש כאן בכלל בעיה בתחום האישות.

ייתכן מאד שמשהו בקשר שלכם שלא מתנהל טוב גורם לו להתרחק.

עשו ותצליחו!

יעוץ מיני יבדוק מאיפה זה מגיע וישלח לטיפול מתאים לאן שצריךכלה נאה
הם חיבים לדעת את כל הסיבות שיכולים להביא לירידה בחשק.
תדרשי את מה שמגיע לךגלעד1976
מצווה מהתורה
עדיף עכשיו לדרוש ממנו ולא למצוא את עצמך מתוסכלת ככל שעוברות השנים.
תציבי לו אולטימטום ( למשל שאם הוא לא יתעורר, תסתדרי לבד)
אולטימטומים לא מומלצים בזוגיות כלל, לדעתי.סתם 1...
מה פירוש 'תסתדרי לבד'?ק"ש
להתגרש? לא נשמע שהיא רוצה ואף אחד לא ערב שיהיה לה יותר טוב או שבתור גרושה עם ילדים היא תוכל להיות בתוחה שתמצא בעל בלי חסרונות (לא אומר שאין שמצאו, אבל לא לבנות על זה).
נספחת..משוטט
להסתדר לבד לנשים זה הרבה יותר פשוט אבל לא זה המקום לפרט..
זה לא עניין של להסתדרעצובלי800
אני יודעת מצויין שאני "לא צריכה" אותו
אבל אני ממש לא שם. אני רוצה את הקשר הזוגי הבריא והנורמלי שלנו. רוצה לאהוב ולהיות נאהבת ולהרגיש את זה גם ממנו.
ברור.משוטט
זה היה רק הסבר למה שנכתב למעלה.
את צודקת במאה אחוז.
זוגיות בלי להרגיש נאהב זה נורא.
והמבין יביןגלעד1976
כן?.. וזה אחרי שכותבים על "מצוה מהתורה"?ד.

השאלה מה האופי שלו באופן כלליrivki
אם הוא אדיש בד'כ, לא אוהב מגע, לא מראה הרבה רגשות וכו. או שזה רק בתחום המיני...

כי אם זה האופי, קשה מאוד לשנות משהו.

וחבל על כל התגובות שמנסות לסכסך ביניכם. אם אישה הייתה כותבות שלא מעוניינת ביחסים , היו מתקבלות תגובות הרבה יותר מכילות.
רק בתחום הזהעצובלי800
הוא מודע לזה שזה בעיה בכללי בנאדם בלי חשק לתקופה ארוכה?יואב גל
כי אם כן אז בקלות הוא יכול לטפל בזה
לא מודע וגםעצובלי800
כנראה לא מכיר ולא רוצה להכיר בזה שזאת בעיה
😖יואב גל
אם יש לו רב תנסי לדבר עם אשתו של הרב או משו שתעביר הלאה... חבל סתם לסבול
הוא לא מודע על מה שהתחיב בכתובה ??כלה נאה
לא ניראה לי.. פשוט האגו לא נותן לו להודות
מסכיםיואב גל
או שמבחינתו הוא חושב שזה נורמלי והוא לא מבין שפעם ב30 יום זה מוזר וחריג וקצת מדי
מודעעצובלי800
רק לא מפנים את מה שזה אומר בפועל

ונוח לו להפיל עליי ועל ארועים שקורים שבגללם זה לא יצא לפועל (למשל בשליש ראשון כשהייתי בלי חשק מיותר לציין שהוא לא יזם כלל כי לא הבעתי עניין-אז הוא יצא מתחשב מאוד. כשעשינו שיפוץ וגרנו אצל ההורים תקופה של כמה חודשים הוא לא יזם כלל כי "אנחנו אצל ההורים ולא מתאים פה". הייתה פעם 1 שאני יזמתי)
לנשים..מה עושים כשזה הפוך??אמא לנסיך קטן
עבר עריכה על ידי אמא לנסיך קטן בתאריך ז' באב תשע"ח 07:51
בהריונות ובהנקה לא מתחשק בכללל.. מה אפשר לעשות עם זה?
זה קורהורדון
בגלל ירידת ההורמונים.
כשמכירים בבעיה, זה כבר חצי דרך לפיתרון.
מנסים לקבוע זמנים אפילו אם לא מתחשק. מנסים לגוון בלבוש ומשחק מקדים
לפעמים תוך כדי, מתעורר החשק..
שאלה שאולי נשמעת קצת לא קשורה, אבל יתכן והיא מאד קשורהאניוהוא
מי הרב שלו?
ע'פ מי הוא הולך בהשקפה?
יתכן שהוא קשור לברסלב?
התכטונתי לעצמי.. לי אין חשקאמא לנסיך קטן
שאלתי את הפותחת.אניוהוא
אצל נשים חוסר חשק בהריון והנקה נובע מהורמונים.
את מעלה פה בעיה קשה ולא נעימהתפצי
אין לי פיתרון בשבילך אבל מכל הלב אל תתני לחלק דיברוים פה לנתק בינך לבין בעלך
לא חכמה להדחיק בעיותכלה נאה
אם לא מטפלים המרירות והטינה שיהיה לה כלפיו ירחיקו בניהם. גם אם לא נגיד לה כלום.

לא אומרת שצריך להתיחס לכל תגובה אבל חיבת להתיעץ ולעשות משהו בנידון.

^^כלה נאה מסכימה איתך לגמרי.גלית

נכוןורדון
תכלס, זה מצב מאוד לא טבעי מה שהיא מתארת.
יכולות להיות כמה סיבות, כמו שפירטו לפני. אבל זה ממש לא מצב שצריך לתת לו להמשיך. זה לא תקין!
מוכר וידוע ויש מלא מה לעשותתמיר ונעלםאחרונה
קשה לי בתקופה הזאתפשוט אני..

הצביעות הזאת,

שאני אמור לבקש סליחה ומחילה מרבש''ע,

כשאני יודע שיש דברים שלעולם לא אוכל להצטער עליהם...

כואבהסטורי

בעיקרון אתה לא אמוראריק מהדרום

הוידוי והקבלה לעתיד זה אחרי הכרת החטא והחרטה.

אבל אין חרטה 😬פשוט אני..

אז אין טעם לבקש סליחה ומחילה מרבש"עאריק מהדרום

זה מה שאמרתי.

וואומשה

ובכל זאת אתה לפחות מנסה.

מהות התשובה היא עזיבת החטאנעמי28

עצם זה שאתה לא עושה את זה שוב, זה עיקר התשובה.

החרטה לא צריכה להיות על פרטי החטא אלא על זה שהמרת צווי ה'.

גם אם אכלתי חזיר, היה לי טעים, הפסקתי ויש לי חשק לעוד, אני יכולה להביע חרטה שיש אדון לעולם, שקבע חוקים ואני בטיפשותי וחשקיי שעדיין קיימים המרתי את פיו.

לכאורהoo

אתה גם אמור להצטער

אבל בחרת אחרת

אולי עכשיו אפשר גם לבחור לשחרר את בקשת המחילה

ואולי בכלל להתמקד בבחירה ולא באמור

האם מה שאינך מתחרט עליו היה לתיאבון או להכעיס?מי האיש? הח"ח!

ויותר מכך, האם היה מפני שלהבנתך ייעקר משהו מן התורה?

אני בעוונות מניח שעשיתי דברים רבים מתיאבון, ומיעוט שבמיעוט מכעס ומהכעסה (למשל, אם משהו היה קשה באופן קיצוני בשבת, הגם שלא באמת נצרך, ועניין כזה הוא עבורי בנדיר, וודאי שלא נסעתי פתאום בשבת לבלות בחוף ים רחוק). גם אם פעם קמתי ממקום סעודה ולא בירכתי - אפילו יעבור הרהור שהיה זה בהתרסה כלפי מטבע שטבעו חכמינו מכוחם לתקן ולפסוק, ולא רק מתיאבון וגרגרנות זמן שלא היה זה נוח להתעכב ולהודות על שנותן לחם לכל בשר - אינני חושב שהגעתי לחשוב שאין כל ממש בציווי ובאורח החיים (ובטור אורח חיים).

אני אישית חושב, בצניעות רבה, שאם כל המניעים לקשיות העורף או הנפש הם לתיאבון ואפילו להכעיס, אך לא מפני שעוקרים את שורש ומקור אמונתנו הפנימית, האוהבת, הנכזבת לעתים, אך שלעולם לא תינטש, זוהי - באיזה אופן חסידי ברדיטשובי - סנגוריא גדולה ונקודת אור בחושך. כי בכלל להיות יהודי שעוד מתחבט בזה, שנפשו כועסת אך לא נפרדת ואולי עם כל זה שוקקת, הרי זה בכלל סגולת ישראל וחלק ממעל, גריעותא ומעליותא משמשים בעירבוביא, ועדיין מכל זאת מתגדל ומתקדש שמיה רבא.

אז תחזור בתשובה באמת.אדם פרו+

מה אתה מבקש מאיתנו לרחם עליך.

תפנים שיש מלך לעולם.

הרב יעקב חזן ז"ל:

אולי אתה לא מצטער על העברה בעצמהמתוך סקרנות

אבל מצטער על כך שאתה לא מצטער, וגם זה יקר מאוד בעיני האלוקים לכאורה

אין דבר כזה בלי להצטער על העבירהאדם פרו+

אין פה תשובה.

בעצם אתה מצטער על כך שאלוקים שולט בעולם.

והחליט לאסור דברים מסויימים.

זה "אני מצטער שאני לא קובע מה מותר ומה אסור.

אלא אתה מלך העולם."

מה הקטע דקה לפני שממליכים את הקב"ה

ומבהירים שאנחנו נאמנים לדרך שלו.

גם אם קשה. וגם אם לא תמיד מצליחים.

להביע דעות הפוכות.

אתה קשוח ונוקט במידת הדין, ברור שגם רצון להצטערמתוך סקרנות

עדיף על כלום

מה יש לך מסקרנות. הבן אדם אומר לך.אדם פרו+

אני לעולם לא אצטער על חטאים.

איפה כל מה שלמדנו על חרטה?? וידוי?? וקבלה לעתיד??

עזוב את זה שהוא מפרסם שעבר על רצון ה'

הפוך בדיוק. צריך להתבייש.

וגם אם עושים עבירה. לא להראות את זה לכולם.

ולא לפרסם. גם אם קיים יצר הרע שלא יכול לכבוש אותו.

אמר ר' עילאי הזקן:

ילבש שחורים ויתעטף שחורים.

לילך למקום שאין מכירים אותו.

ואל יחלל שם שמים.

כאןאדם פרו+

📚 עין יעקב — 3/9/2026

ּא בַּעֲבוֹדַת כּוֹכָבִים וּמַזָּלוֹת הוּא דִּכְתִיב. דְּאָמַר מַר: חֲמוּרָה עֲבוֹדַת כּוֹכָבִים וּמַזָּלוֹת, שֶׁכָּל הַכּוֹפֵר בָּהּ, כְּמוֹדֶה בְּכָל הַתּוֹרָה כֻּלָּהּ. עוּלָא אָמַר: כִּדְרַב הוּנָא, דְּאָמַר רַב הוּנָא: כֵּיוָן שֶׁעָבַר אָדָם עֲבֵרָה וְשָׁנָה בָּהּ, הֻתְּרָה לוֹ. 'הֻתְּרָה לוֹ', סַלְקָא דַּעְתָּךְ? אֶלָּא נַעֲשֵׂית לוֹ כְּהֶתֵּר. אָמַר רַבִּי אַבָּהוּ מִשּׁוּם רַבִּי חֲנִינָא: נוֹחַ לוֹ לְאָדָם שֶׁיַּעֲבֹר עֲבֵרָה בַּסֵּתֶר וְאַל יִתְחַלֵּל שֵׁם שָׁמַיִם [בְּפַרְהֶסְיָא, שֶׁנֶּאֱמַר: (שם כ) "וְאַתֶּם בֵּית יִשְׂרָאֵל, כֹּה אָמַר ה' אֱלֹהִים: אִישׁ גִּלּוּלָיו לְכוּ עֲבֹדוּ, [וְאַחַר] אִם אֵינְכֶם שֹׁמְעִים אֵלָי וְאֶת שֵׁם קָדְשִׁי לֹא תְחַלְּלוּ". אָמַר רַבִּי אִלָעִאי הַזָּקֵן: אִם רוֹאֶה אָדָם שֶׁיִּצְרוֹ מִתְגַּבֵּר עָלָיו, יֵלֵךְ לְמָקוֹם שֶׁאֵין מַכִּירִין אוֹתוֹ וְיִלְבַּשׁ שְׁחוֹרִים וְיִתְכַּסֶּה שְׁחוֹרִים, וְיַעֲשֶׂה כְּמוֹ שֶׁלִּבּוֹ חָפֵץ, וְאַל יְחַלֵּל שֵׁם שָׁמַיִם בְּפַרְהֶסְיָא. אֵינִי? וְהָתַּנְיָא: כָּל שֶׁלֹּא חָס עַל כְּבוֹד קוֹנוֹ, רָאוּי לוֹ שֶׁלֹּא בָּא לָעוֹלָם, מָה הִיא? רַבָּה אוֹמֵר: זֶה הַמִּסְתַּכֵּל בַּקֶּשֶׁת. רַב יוֹסֵף אוֹמֵר: זֶה הָעוֹבֵר עֲבֵרָה בַּסֵּתֶר. לָא קַשְׁיָא, הָא, דְּמָצִי כַּיִיף לְיִצְרֵיהּ, וְהָא, דְּלָא מָצִי כַּיִיף לְיִצְרֵיהּ]. כז תְּנָן הָתָם: אֵין מַקִּיפִין בְּחִלּוּל הַשֵּׁם, אֶחָד שׁוֹגֵג וְאֶחָד מֵזִיד. מַאי 'אֵין מַקִּיפִין'? אָמַר מַר זוּטְרָא: שֶׁאֵין עוֹשִׂין כְּחֶנְוָנִי. (המקיף) אָמַר מַר בְּרֵיהּ דְּרַבִינָא: לוֹמַר, שֶׁאִם הָיְתָה שְׁקוּלָה, מַכְרַעַת. כח תָּנוּ רַבָּנָן: לְעוֹלָם יִרְאֶה אָדָם עַצְמוֹ, כְּאִלּוּ חֶצְיוֹ חַיָּב וְחֶצְיוֹ זַכַּאי, עָשָׂה מִצְוָה אַחַת, אַשְׁרָיו שֶׁהִכְרִיעַ עַצְמוֹ לְכַף זְכוּת. עָבַר עֲבֵרָה אַחַת, אוֹי לוֹ שֶׁהִכְרִיעַ אֶת עַצְמוֹ לְכַף חוֹבָה, שֶׁנֶּאֱמַר: (קהלת ט':י"ח) "וְחוֹטֶא אֶחָד יְאַבֵּד טוֹבָה הַרְבֵּה", בִּשְׁבִיל חֵטְא יְחִידִי שֶׁחָטָא, אָבַד מִמֶּנּוּ טוֹבוֹת הַרְבֵּה. רַבִּי אֶלְעָזָר בְּרַבִּי שִׁמְעוֹן אוֹמֵר: לְפִי שֶׁהָעוֹלָם נִדּוֹן אַחַר רֻבּוֹ, וְהַיָּחִיד נִדּוֹן אַחַר רֻבּוֹ, עָשָׂה מִצְוָה אַחַת, אַשְׁרָיו שֶׁהִכְרִיעַ אֶת עַצְמוֹ וְאֶת כָּל הָעוֹלָם כֻּלּוֹ לְכַף זְכוּת. עָבַר עֲבֵרָה אַחַת, אוֹי לוֹ, שֶׁהִכְרִיעַ אֶת עַצְמוֹ וְאֶת כָּל הָעוֹלָם כֻּלּוֹ לְכַף חוֹבָה, שֶׁנֶּאֱמַר:

אני פירשתי את דבריו שהוא נהנה מעברות מסוימותמתוך סקרנות

ולא מצליח מספיק להצטער עליהן למרות שהיה רוצה, ומרוב שהוא מצטער על כך שהוא לא מצליח להצטער, הוא משתף על כך בפורום.

אם נמשיך במלחמת הציטוטים 🙂, אצטט את דברי ר' נחמן הידועים, על כך שצריך להסתכל על הנקודות הטובות, ודרך שם הרוע ייעלם.

לענ"ד זאת דרך יותר יעילה כיום.

חסססס וחלילה חלילה וחס וחלילהאדם פרו+

מה יעזור 100 פורומים תומכים.

הרי ידוע "אין עצה ואין חכמה ואין תבונה לנגד ה'"

תקשיב קצת.

אם אני לא אמחה ואצווח ככרוכיא

הרי להגיד אוו כמה חמוד מישהו שלא מעוניין לעשות תשובה כראוי בלב שלם, ויום אחרי זה לבוא לקב"ה ולאחל לו "שיבואו כולם לעשות רצונך בלבב שלם' זו צביעות,

ואמר הכותב שיחי' בפתח השירשור

שאינו אוהב את הצביעות

אפשרות שלישית, היא להגיד כמה נחמד שמישהו מצטערמתוך סקרנותאחרונה

על כך שאינו מצטער כאמור.

אולי יש לכם המלצה למומחה ברפואת שיניים לילדים?שירה_11

איזור דרום

באיזה תת מקצוע?משהאחרונה

לא יודעת מה לעשות - אוכלתמיד בבטחה

ברוך השם קניתי מקפיא אז לפחות יש מקום עכשיו.

אנחנו לא יכולים לאכול הרבה סויה או דברים מעובדים מדי (בעיות עיכול) אז אי אפשר שניצלים קפואים וכו'.

בעלי לא ממש אוהב עוף (גדל צמחוני), הוא מוכן לאכול אבל הרבה פעמים מגעיל אותו שיש עצמות וכו'.

ניסיתי להכין פרגיות מראש, להקפיא ולחמם, לדעתי יצא מעולה, בעלי לא אהב...

בשר טחון - אפשר להכין ולהקפיא, אבל זה קצת יקר וגם כמה מגוון אפשר, נמאס שהכל אותו הדבר.

וצריך חלבון...

אין לי כח להכין חדש בכל פעם, אני רוצה משהו שיהיה קל להכין הרבה מראש או פשוט להוציא מהמקפיא ולאכול

בשר טחון לדעתי לא יקר במיוחדיראת גאולה

אפשר גם עוף או הודו טחון, הודו לדעתי הכי טעים והכי בריא.

מטחון אפשר להכין אין סוף אפשרויות.

אפשר להכין עיסה אחת גדולה, להקפיא במנות קטנות, וכל פעם להכין מזה משהו אחר. או להקפיא מוכן, זה בד"כ מעולה.

אפשר מאותה עיסה להכין עראיס, קציצות מטוגנות, שיפודונים, קציצות ברוטב, מוסקה, לזניה בשרית, פיצה בשרית, לחמעג'ון / פוקאצ'ה בשרית, ובטח עוד כמה אפשרויות ששכחתי.

לעיסה אפשר להוסיף ירקות או לחם שיגדילו את הכמות (בעיקר משיקול כלכלי. למרות שלדעתי פרגיות הרבה יותר יקר).

אפשר להכין קציצות, ולמחרת לבשל את אותן קציצות בתוך רוטב. עונה לדרישות שלך?

קטניות זה מקור חלבון מעולה, ויש את האריזותמהות

המעולות -ממש טעימות וללא חומרים משמרים של קטניות שנקראות "שטראוס בקופסה" -זה לא קפוא אלא בא מוכן לאכילה בטמפרטורת החדר, כך שאפשר להוסיף לאורז (לדוגמא -עדשים ואורז כמו במג'דרה), לקוסקוס (לדוגמא- חומוס במרק של קוסקוס) ואז זה גם חלבון מלא ,מכיוון שקטניות+דגן =חלבון מלא.

אני הרבה פעמים פשוט מערבבת את הקטניות עם סלט וטחינה וזה מעולה.

רעיונותנפשי תערוג

פרגית במחבת

חזה עוף במחבת

שניצל

קציצות בקר

קציצות הודו

לכל אחד המקציצות אפשר לעשות כמה סוגי רטבים ואז יש ממש גיוון

נקניקיות ביתיות (אשתי מכינה ויוצא מדהים)

המבורגר מבשר טחון

קבב מבשר טחון

צלי בשר

זה בגזרת הבשרי

אפשר גם דגים

דג מטוגן

דג ברוטב

דג בתנור

סלמון

קציצות דג

טונה

קציצות טונה

ואפשר לקבל חלבון גם מקטניות

מגדרה

חומוס ביתי

קוסקוס עם חומוס

מרק אפונה

מרק שעועית

גם במוצרי חלב יש חלבון.

זה מה שעלה לי לראש כרגע.

מניח שיש עוד הרבה מאוד דברים

ככה שיש מבחר

רוב הדברים שרשמתי בבשר עוברים הקפאה בסדר גמור (גם שניצל. לא חוזר להיות קריספי אבל בסדר גמור)

השאר זה דברים שאפשר להכין יום-יומיים לפני וישמרו במקרר

ממליצה לך לקנות נינג'ה גרילרינת 24

מאד קל לבשל ומאד טעים.

פשוט מניחים שם חזה עוף/פרגית/ סטייק/דג עם קצת תבלינים וזה מוכן די מהר.

כמה זמן זה די מהר?פצל"פ

לנינג'ה לוקח זמן להתחמם, תלוי איזה תוכנית אתה שםקופצת רגע

לא מדדתי בדיוק כמה זמן אבל נניח תגריל על עצמה גבוהה אולי עשר דק? בערך? זה עד שהוא מתחמם ואתה יכול לשים אוכל בפנים.

כשאתה מכניס, לוקח כמה דק' עד שמוכן תלוי מה הכנסת:

נניח פילה חזה עוף, 6 דק', אם היה קפוא אז אולי 8 דק', המבורגר קפוא קבבים קפואים עשר דק', כנפיים קפואות שכבר תיבלנו מראש אני אוהבת לשים לאיזה רבע שעה ויותר אבל מוכן כבר אחרי 13 דק' בערך.

דג מושט קפוא עם תבלינים, ברוקולי ושעועית, סביב 12-13 דק' למיטב זיכרוני

תודהפצל"פ

10-15 דקותרינת 24

👍🏻פצל"פ

תודה

אפשר גם מנגל גז אם יש מפרסתהמקורית

הרבה יותר טוב מהנינגה לדעתי ( יש לי את שניהם)

הרבה דברים אפשר לקנות טרי,שימושית

להכין לבישול או טיגון, ולהקפיא, כשמכינים זה בדיוק כמו טרי.

(קציצות/שניצלים/פרגיות מתובלות/כדורי פלאפל/ דגים וכו')

ראיתי מישהי שמכינה נקניקיות בייתיות מעוף טחוןלאחדשה

חזה עוף בסוגים שונים של רטבים (אם תרצי אפרט) ולהקפיא בצורה שטוחה בשקיות זיפלוק

בלילה של בשר או עוף טחון- כשמוסיפים לחמניה סחוטה תפוא, בצל, קישוא הביצים זה יכול כמעט להכפיל את נפח מוזיל משמעותית את המסה. ואפשר להכין מזה המון דברים.

פרגיות- לתבל ולהקפיא עם תיבול ואז רק להפשיר ולטגן או בנינג'ה/תנור.

מגוון סוגי קטניות ברורות מושרות

אפשר גם פשטידות שזה אחלה.

אשמח למתכון לנקנקיותסטודנטית אלופה

דגים, קטניות (יש בהן הרבה חלבון), חזה עוף, פרגיתמרגולאחרונה

הטיפ הכי חשוב שלי- אם הוא ה"בעייתי" ושאר המשפחה אוכלת מגוון יותר - לקנות טרי ולהקפיא במנות קטנות (נגיד כל שקית זיפלוק עם 2 פרגיות)

פרגיות אפשר לתבל לפני ההקפאה (ואז זה להוציא שיפשיר ו2 דק מכל צד על המחבת וביי)

דגים- מפשירים יחסית מהר, תיבול בקטנה ולתנור (גם קצר). נגיד סלמון, פילה מושט/דג לבן אחר וכו.

קטניות- אפשר להקפיא מבושלות או מונבטות.

חזה עוף- כמו פרגיות. בנוסף אפשר לתבל ולעטוף בפירורי לחם, ובמקום לטגן - לעטוף אחד אחד ולהקפיא. יש מקומות שמוכרים ככה מראש (יקר)

אם זה רק הוא אוכל את החלבונים היקרים יותר, ואתם אורזים בנפרד להקפאה, זה הרבה פחות מורגש כלכלית.

ארגון או הסתדרות המורים?לאחדשה

לא ממש קשור לפורום..

בעברי (המפוקפק) עבדתי ביסודי והייתי חברת הסתדרות. ממש נהניתי מההטבות, ההורים שלי חברי הסתדרות וככה זה היה וזהו. השנה חוזרת לחינוך, והפעם בחטיבה עומדת בפני אפשרות בחירה.

מה אומרים, הסתדרות או ארגון? ולמה זה ולמה זה?

תודה תודה

ברכת השם על ראשיכם

הלקוחות שלו. כלומר ההוריםמשה

פשוט.

כן יש סיכון של שיווק. אבל זה נכון בכל מקצוע.

מחפש סיר למכסה שאני?אדם פרו+

יש למישהו?

התמודדות עם הבעל בשבתות אצל ההוריםסיגליות

הי שלום לכולם!

נשואה שנתיים לבעל מתוק, התחתנו בגיל מאוחר..

העניין שהוא שבעלי מאוד מקובע בנוגע לסדר יום שלו,

ההתמודדות באה לידי ביטוי בשבתות שאנחנו אצל ההורים שלי.

הוא רגיל לאכול מייד כשחוזרים מבית הכנסת, בשעה 10:30 סעודת שבת. כשאנחנו בביתנו ככה אנחנו נוהגים.

אצל ההורים שלי הכל יותר בנחת, התפילה נגמרת מאוחר יותר, אחר כך יושבים קצת בסלון ומדברים וכל האחיות נפגשות, והאחיינים, בקיצור, שמח. יוצא שיושבים לאכול לא לפני 11 וחצי או 12.

בעלי בזמן הזה נהיה כועס ועצבני, ואני במתח בלתי נסבל כל הזמן הזה כי אני יודעת שרגע השבירה מתקרב...

הוא עם פרצוף כועס, לא מדבר עם אף אחד, יושב עם פרצוף בתוך הספר שהוא לומד (פרשת שבוע או משהו).

אני מתביישת בטירוף בהתנהגות שלו מהמשפחה שלי, ובסטרס מטורף ממה שעומד לקרות (לא קורה יותר ממה שתיארתי אבל בשבילי זה בלתי נסבל).

לאחר מכן אני לא מדברת איתו כל השבת מרוב כעס על זה שהוא פעם בחודש וחצי לא מסוגל להיות קצת בביטול ולתת לי להנות עם משפחתי שאני כלכל אוהבת וגרה רחוק מהם (אנחנו גרים במושב שלו...)

מה מציעים לי לעשות? לדבר על זה זה קשה כי אני כלכל טעונה בנושא שאני אומרת מילים ממש קשות...

והוא גם תמיד מתנצל ומתייסר אבל נופל שוב.

חייבת לומר, שגם נשים רעבות עלולות להיות עצבניותיעל מהדרום

חכמת ההמונים חיפוש ברגים מיוחדיםהעני ממעש

לא קשור לפורום **

מחפש אומים לג'אנטים

משהו נדיר

מתקשה למצוא במוסכים ובפנצ'ריות

אם מישהו מכיר אשמח לשמוע

בדקת בעלי אקספרס? אול אתרים של חלפים לרכב?דוד100

חיפוש מדוייק בגוגל לפי דגם הרכב, ניסית?פ.א.

וכן כמובן חיפוש ממוקד באלי אקספרס

אם תכתוב לי את מה שאתה מחפש. אנסה לחפש גם כן.

איזה רכב?משה

זה לא מקורי. הוחלף למגנזיוםהעני ממעש

אז מה?משה

מה החלק המקורי? ננסה לעזור לך למצוא.

יש ברחבי הארץ כמה חנויות ברגים גדולות___

חפש בגוגל. חלקם גם עובדים עם יצרנים ויכולים לייצר לך בהתאמה אישית.

חנות אום ובורג בתלפיות עוסקים בזה ממש...אולי יהיהרקלתשוהנ

מכסה של ברגי גלגלים או ברגי גלגלים עצמם?נפשי תערוג

אם זה ברגי גלגלים. אין יותר מדי מה להתבלבל. בכל חנות חלפים לרכב יש. עולים כ10-20 שח לאחד

אם זה מכסה. תזמין מחו"ל. יש יותר מבחר ולא צריך לכתת רגליים בין חנויות כדי למצוא משהו שאתה אוהב

תודה לכולם, הסתדרתי..העני ממעשאחרונה

מכשיר ניקוי בקיטור אדיםמפלצתקטנה

האם כדאי לי לקנות מכשיר כזה? המטרה היא לנקות את הפינות של הבית שכרגע מאוד מלוכלכות ואת הרובה בין המרצפות (יחסית עשו לי רובה מאוד עבה). מה דעתכם? מכירות/ים? יכולים להמליץ? תודה

מדהים. קנינו לצורך ספציפי, אבל גילינו שעוזר מאודהסטורי

גם לנקיון באופן כללי.

קנית דגם ביתי או אחד גדול יותר? אשמח ממשמפלצתקטנה

לשמוע פרטים נוספים. תודה!

די קטן, של חברת KARCHERהסטורי

מה עוד מנקים איתו?שמשית123

הכל - עוברים איתו על כתמים קשים, מנקים שירותיםהסטורי

ספות, מזרונים, בגדים שצריכים ניקוי יבש ושלל שימושים שאיני זוכר כרגע.

לי יש, מאושר עד.המקורית

אחלה מכשיר. מרוצה.

אגב לרובה יש תכשיר של חברת sag. לא זול אבל זה פשוט לשפוך ולשפשף עם מטאטא. קניתי וטרם ניסיתי אבל ההמלצות טובות

קניתי אתמול של קרצר עלה לי 800 שקלמפלצתקטנה

ניסיתי את סאג . לא עובד כמו בפרסומת אולי אנסה שוב יש לי בבית. תודה

תעדכנינהג ותיק

ותספרי איך הוא עובד ומה התוצאה.

האם שווה את המחיר

בע"המפלצתקטנהאחרונה

אולי יעניין אותך