בס"ד
אם את עובדת ויש לך משכורת יפה
+
הישיבה לא בתל אביב [כמוני]
+
הישיבה נותנת מלגה יפה\שכר דירה
\
ההורים עוזרים המון
במקרים האלו לא תצטרכי להצטמצם [בד"כ צריך שלפחות שני תנאים יתקיימו אבל ברור שכמה שיותר יותר מרווח].
אם את סטודנטית והוא אברך צעיר [לא נהיים ר"מים בגיל 24 בד"כ] שעוד לא עשה תואר או לא עובד בכלל אז בואי נגיד שבשנות נישואיכם הראשונות אתם לא תוכלו לחיות ברווח שההורים שלך חיים בו פשוט כי לא יהיה לכם. זה ישתנה כנראה רק כששניכם תעבדו. גם ההורים שלך כנראה לא התחילו משם.
אני יכולה להגיד לך שלי מאד קשה עם קשיים כלכליים כי יש לי די טראומה אבל משתדלים כמה שאפשר לחסוך ואני כן מחפשת עבודה. חוץ מזה זה תלוי סדר עדיפויות. אנחנו כן יוצאים לבלות, אנחנו כן קונים בשופרסל כי אני שונאת את רמי לוי וגם כי הקניות לא גדולות אז אין עניין לעשות משלוח, אני כן קונה לפעמים פירות, אני כן קונה דברים שחשובים לי גם אם הם לא לחם, ביצים וחלב, אבל זאת בחירה שלנו ואנחנו יודעים שאנחנו נישא בתוצאות.
בכל מקרה, אל תצפי לבית ענק, לאוטו, לכל בגד או נעליים שתרצי, לקנות כל אוכל שתרצי או כל גחמה אחרת שלפעמים יש לנו, זה כן לחיות יותר בשיקול ממה שרובנו חיים כרווקים. יכולה לומר שלי מאד קשה לא לקנות ספרים ובגדים, בעיקר ספרים. בשנתיים האחרונות קניתי כמאה ספרים אם לא יותר כי הייתה לי משכורת מספיק גבוהה וגרתי בחלק מהזמן אצל ההורים. היום אני לא קונה ספרים אא"כ הם יד שנייה וממש דחוף לי שיהיו שלי או בשבוע הספר שזה מאסט מבחינתי 
בקיצור, עניין של סדר עדיפויות. אישית יכולה לומר לך שאני ממש לא רציתי להתחתן עם אברך בין השאר גם בגלל זה ובסוף עשיתי את זה וחיים עם זה, זה אפשרי. זה קשה, במיוחד למי שרגיל אחרת, אבל זה אפשרי ומתרגלים, פשוט צריך להתכונן מראש שזה עלול לגרור קושי. אישית כן העליתי בדייטים את הנושא הזה ושאני לא אוהבת לחיות כל הזמן בדאגה על מאיפה יהיה כסף וככה אחרי החתונה הוא כבר ידע לצפות לקושי.
אם זאת השאיפה שלך אז תנסי ותנסי גם להרוויח כסף בעצמך ולחסוך. זה אמנם לא ייתן לך גב כלכלי חזק מדי אבל זה יעזור לפחות בהתחלה. מלבד זאת תמיד יש את כספי החתונה וזה אמנם לא מקובל להשתמש בהם לצרכים מידיים אבל זאת ממש בחירה שלכם, אישית אני לא רואה בזה דבר כזה רע, אני לא מאמינה בחסכון כשיש כמעט מינוס בבנק.
מה שלא יהיה, ב"הצלחה ואם תצטרכי עוד משהו את ממש מוזמנת.